Legfontosabb > Bútor

Hogyan tisztítsunk egy akril fürdőt: 5 legjobb termék

Napjainkban a zománcfürdőket divatos akril helyettesíti, kiváló anyag, amely két órán át képes tartani a hőt. És minden rendben lesz, csak sok háziasszony továbbra is ugyanazokat a mosószereket használja. Ismerkedjen meg most, mint az otthoni akrilfürdő tisztítása annak érdekében, hogy meghosszabbítsa az élettartamát, és ne rontsa el a felületet.

Akrilkád tisztítás - mit szabad kerülnem?

Az akril egyik hátránya a törékenység - a helytelen gondossággal és a nem megfelelő tisztítószerek kiválasztásával a fürdőszoba felületén homályos és karcos lesz. Ennek elkerülése érdekében el kell felejtenie az anyagok teljes listáját:

 • A mosóporok és tisztítószerek csiszolószemcsékkel karcolják meg az akrilt;
 • Klór és klórtartalmú folyadékok - a felszín zavarossá válik belőlük, és gyakran használják a pórusokat;
 • Aceton és egyéb oldószerek - az akril elveszti a csillogást, és hosszan tartó érintkezéskor az aceton korrodálja;
 • Az ammónia - ugyanolyan hatású, mint az aceton, csak kisebb mértékben;
 • A formaldehideket szinte soha nem használják a mindennapi életben, de tisztában kell lenni azzal, hogy teljesen összeegyeztethetetlen az akrilokkal;
 • Az alkoholra vagy az erős savakra alapozott termékek tönkreteszik a fürdő felületét.

Az akril fürdõt nem lehet súrlódott kefével tisztítani. A bevonat nem kevésbé negatív hatással van a hőmérséklet csökkenésére és a hosszú áztatásra használt ruhákra.

Hogyan kell lemosni egy akrilfürdőt?

Az akrilfürdő megfelelő ellátása számos szabályt tartalmaz. Jegyezd meg mindegyiket!

 • 1. szabály. Mossa le a fürdőszobát meleg vagy meleg vízzel minden zuhanyozás után. Ez elkerülheti a nagyon erős szennyeződést és megtartja az akril fényt.
 • 2. szabály. A mosott felületet olyan ruhával törölje át, amely jól elnyeli a vizet.
 • 3. szabály Az akrillák alaposabb tisztítását 14 nap alatt ajánlott 1 alkalommal végrehajtani. Először a mosószert (például folyékony szappanot vagy mosogatógélt) 20 percig fel kell használni, majd alaposan lemosni.
 • 4. szabály. Ha sok a szennyeződés a fürdő felületén (mész betonok vagy rozsdafoltok) felhalmozódott, mossa meg azokat egy speciális eszközzel. Sok van a piacon - Ravak Cleaner, Cif, Star-Acrylat, Cillit, Acrylan, Chister úr, Sun Clean, Bass, Tim Profi és még sokan mások. Alkalmazzon akril fürdőtisztítót egy kis területre, várjon néhány percet és értékelje az eredményt. Ha kielégíti Önt, szabadon mossa le a teljes felületet. Ne hagyja a keveréket 10-15 percnél hosszabb ideig. Kád után dörzsölje mosogatórongyal és bő vízzel mossa le maradványait.
 • 5. szabály. Minden rongyot vagy mosogatóréteget habszivacsból vagy puha anyagból kell készíteni, mert a csiszoló felület az akril fő ellensége.

Népi tisztítószerek akril fürdőhöz

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt, ha a házban nincs mosószer a boltból? Nézd meg a konyhát! Mindenképpen mindenre szüksége lesz a tisztításhoz!

 • Száraz mustár - fertőtleníti a felületet és eltávolítja a rozsdát. A porot vastag réteggel felhordja a foltra, jól dörzsölje és egész éjjel hagyja. A következő reggel vízzel le kell mosni;
 • Citromsav vagy asztali ecet - fehérítse, tiszta, oldja a vízkőzetet, eltávolítja a rozsdát és megöli a baktériumokat 95% -kal. Töltse fel a fürdőt vízzel, adjunk hozzá néhány tasakos savas vagy 0,5 liter ecetet, és hagyjuk a csapra. Ezután le kell üríteni a vizet, és öblíteni kell a fürdőszobát, és tiszta rongyot törölni. Egyszerűen nedvesítheti az ecetet, és alaposan mossa le a felületet. Ha úgy dönt, hogy a citromsavat felveszi, teljesen feloldja, különben a szivacsra fogott kristály megkarcolja a felületet;
 • Ammónia, tiszta vízzel hígítva. Az elegyet körülbelül 10 percig felvisszük a felületre, majd lemossuk;
 • Citromlevet - a fürdő oldalát kenje meg, negyed órán át áztassa és vízzel öblítse le őket.

Tudva, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt otthon, tökéletesen megtisztíthatja.

Hogyan kell mosni egy akril fürdőt - hatékony tisztítószerek

Bath - a fő téma a fürdőszobában minden apartman, ez a hely a higiéniai eljárások, pihenés, mosás, valamint egyéb üzleti tevékenység. Az ilyen intenzív használat ellenállása gyorsabb kopást és súlyos szennyezést eredményez.

Ezért minden lakástulajdonos érdekli a kérdés, hogyan könnyedén tisztíthatja a plakk fürdőt, sárgaságot, különösen akkor, ha olyan akármilyen szeszélyes anyagból készül, mint az akril. Az akril fürdők eléggé költségesek ahhoz, hogy 5 évente megváltoztassák őket, ezért sokkal racionálisabb, hogy a mosó tiszta és rendezett legyen. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell törődni egy akril káddal úgy, hogy egész életében fehér és fényes maradjon.

Az anyag jellemzői

Az akril modern polimer anyag, amelyből modern technológiai fürdők készíthetők. Könnyű súlyuk, alacsony hővezetőképességük, kopásállóságuk és gyönyörű fényes fényük van. Számos formában, olcsó áron és nagy méretű akriltermékeken vált az ilyen termékek hatalmas népszerűsége. Az akril fürdőknek a következő előnyei vannak:

 • Az akril fürdők hossza 120-190 cm, minél hosszabb a modell, annál kényelmesebb, mivel egy még magas személy is befér.

Figyelj! Az akrilfürdő tisztítása és a vízkő, a sárgaság vagy más szennyeződések eltávolítása döntő feladat, a termék megjelenése és tartóssága a megfelelő teljesítménytől függ.

A károsodás okai

A kiváló minőségű akril fürdő ára 7-35 ezer rubel, ezért nem valószínű, hogy valaki ilyen drága vásárlást szeretne 1-2 év használat után óvatlanul értékesíteni. Nem tudva, hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, a lakástulajdonos pár hónapos működést kockáztat, hogy egy mocskos mosó tartályt kapjon, amely mész, sárgaság és szennyeződést szenved. Az akrilfürdő könnyebb tisztításához követnie kell az alábbi gyártói ajánlásokat:

 1. Az akril fürdőt alaposan meg kell szárítani minden használat után. Ez puha, nedvszívó anyaggal történhet. A termék vízzel történő tisztítása lehetővé teszi, hogy az akrilfólia ellenálló felülete fehér és fényes maradjon, ameddig csak lehetséges. Ez az intézkedés elkerüli a mész és a sárgaság megjelenését.

Fontos! Fontos, hogy a lakástulajdonosok megértsék, hogyan kell törődni egy akril fürdővel, hogy megvédjék a terméket a mészkőből, a régi szennyeződéstől és a sárgaságtól. A termék tisztításához, ha a mosogatótartály sárgul, speciális, enyhén mosószert használhat, habszerű konzisztenciával. A csiszolóanyagok használata karcolásokhoz vezet. A kis friss piszkot sima vízzel és lágy szivacsmal mossuk.

Mosási módszerek

Az akril fürdők tulajdonosai gyakran azt kérdezik, mit tegyenek, hogy ne váljanak sárgának, és hogy hogyan kerüljük el a mészképződést. Az akril egy piszoktól mentes anyag, melynek megjelenését csak kis gondossággal tudja megőrizni, ha tudod, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt.

A gyártók azt javasolják, hogy gondoskodjon az anyagból készült termékről az alábbiak szerint:

 • Az akril fürdő tisztaságának megőrzése érdekében minden használat után tisztítófolyadék nélkül tisztítsa meg folyó vízzel. A tartály kiszáradásához puha, abszorbens anyaggal törölhetjük meg, ez védeni fog a plakk és a sárgaság kialakulásával szemben.
 • Hetente egyszer meg kell mosni a terméket, akril fürdőkészülékek segítségével, hogy megtisztítsák a rozsdától, makacs piszoktól, plakktól és sárgaságtól. Az anyagot habosítjuk, majd puha szivacsra helyezzük a fürdőbe. Ahhoz, hogy működjön, a felületet 10-15 percig hagyja, és sok futó meleg vízzel lemossák.
 • Ha finom repedések vagy karcolások jelennek meg az akril felületén, eltávolítják a finom csiszolópapír őrlésével. Annak érdekében, hogy a csiszolás után fényt adjon az anyagnak, egy speciális polírozást alkalmaznak.

A gyártók azt állítják, hogy a vonzó megjelenés és ragyogó akriltermékek veszteségének leggyakoribb oka a folyóvíz alacsony minősége, valamint a csiszoló, hatásos vagy agresszív tisztítószerek használata.

Mosószerek

Mi a teendő, hogy megtartsa az akrilfürdő megjelenését, fehérségét és fényességét? A válasz egyszerű - minden használat után folyó vízzel öblítse le a terméket, és rendszeresen tisztítsa meg speciálisan. Ha nem tudja megtisztítani az akril fürdőt, használhatja a gyártó ajánlásait. Javasolják az alábbi márkák használatát:

 1. A "Tim-Profi" szerszám tökéletes a régi szennyeződésekhez, még a mély foltoknál is elfér, védőfóliát képezve a szennyeződést gátló anyag felületén. Ezenkívül az eszköz összetétele csak az akril komponensek számára biztonságos.

Kérjük, vegye figyelembe! Amikor eldönti, hogy melyik akril fürdő mosásához, ne használjon erős, agresszív márkaneveket, amelyek tartalmazzák a savakat, az ammóniát, az oldószereket, az acetont és az alkálifémeket.

Ezenkívül a mosószer alkalmazása csak puha szivacs használatával történik, ezért a kefék használata nem ajánlott, mert karcolás következik be az anyag felületén, ami később eldugulhat szennyeződéssel. Az akrilfürdő mosása előtt győződjön meg arról, hogy a termék nem tartalmaz csiszolószemcséket, ami szintén sérülést okozhat ezen a finom anyagon.

Megfelelő akrilfürdő gondoskodás

Az akril fürdők népszerűek a higiénikus, egyszerű telepítés és a korrózió hiánya miatt. Ezek a fürdők gondos karbantartást igényelnek, mivel az anyag, amelyből készült, hátrányai vannak. De az előnyök is. Az akril fürdő ellátás a tisztaság tudománya. Próbáljunk meg tanulni. Az akril tartályokat egy jó "élettartamra" helyezzük el. Ők még a gyermekeket is szolgálják, ha megfelelő gondoskodásuk van a felszínükre. Ahhoz, hogy egy új vásárlás "gyökerezik" az otthonában, tudnia kell, hogyan kell mosni az akril fürdőt.

Akril fürdõápolási funkciók

Figyelj! Ennek az anyagnak a fürdõi gondos kezelést igényelnek! A tisztítószerekkel havonta kétszer nem moshatók. Minden használat után öblítse le a tartály falát hűvös vízzel és törölje át tiszta szivaccsal. Szappannal és szappannal hetente kétszer törölje le a felületet, majd törölje le teljesen száraz ruhával. Vedd fel az anyagot puha és tiszta.

A fürdőt szárazra kell törölni, így nem maradt egyetlen csepp víz éjszaka. És minden nap dörzsölje a tartályt egy szivacsral, garantálja, hogy a vásárlás nem lesz raid. Ez az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, és nem rozsdásodik, mint az öntöttvas.

De ha egy raid megjelenik, akkor a tartályt már tiszta vízzel, nem pedig szappannal és vízzel mossák. Mivel a fürdő higiénikus hely. Ha raid - piszkos.

Hogyan válasszuk ki a tisztítást?

Mivel kényelmes akril fürdõket szereltek be az országunk apartmanaiba, a hostessek új problémákat kaptak: hogyan lehet az akril fürdõt tisztítani? Ebben az esetben a régi öntöttvas tartályok öblítésére használt mosószerek nem működnek. Az akril termékek nem alkalmas mosószer készítmények, amelyekben:

 • klóratom;
 • aceton;
 • ammónia;
 • hangyasav (vagy más savak).

Az akril tartályt nem lehet forró vízzel mosni. Tilos a plakk elleni szereket formaldehiddel, ammóniával és más korrozív elemekkel használni. Ez károsodást okoz, és a fürdőt el kell távolítani vagy újjá kell építeni, ami drága.

Az akrilfürdő gondozása magában foglalja a speciális detergens készítmények használatát. De melyik lesz jobb, és mit gyártanak ezek a termékek a vásárlóknak? A "vagy" használata nem biztonságos az új fürdőben. Szóval mit szeretne? Az alábbiakban felsoroljuk a mosó- és tisztítószerek listáját, amelyek mindegyike teljes mértékben megfelel a célnak.

Kényelmes permet, friss szőlő finom illata, könnyű tisztítás - csak az akril fürdő gyorsan tisztítható

A fürdőszobai tisztítószerek minősítését ajánljuk:

 • # 1 az akril fürdőtisztító minősítésben

Akril. Ez egy hab, amely mossa a foltokat és a szappanfoltokat. Az eszköz kiváló minőségű és különféle lelkes visszajelzések. De egyes családok számára az Acrilan drága.

 • Cillit Bang. Közös tisztítószer akril fürdő fürdéséhez. Univerzálisan. De egy kis oxálsavat tartalmaz, ezért ritkán óvatosan használják. Csípős illata van.
 • Domestos klór nélkül fürdők számára. Ez a tisztító tökéletesen szembeszáll a szennyezéssel. Az ár alkalmas az országban rezidensnek, átlagos jövedelemmel. De erős kellemetlen szag van.
 • Frosch "zöld szőlő". Környezetbarát, népszerű fürdőmosó. A "zöldszőlő" mosásához használt rozsda és vízkőtelenítés nem érvényes. Nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat.
 • A fehérítő és tisztító anyagok mikrogranulák formájában a krémes tömeg részét képezik.

  Cif Cream Ultra White - népszerű mosószer, nem drága, de sok jó hoz. Mosakodnak és elsüllyednek, fürödnek és cserépednek. De a régi foltok és a plakk nem mossa.

 • Pemolyuks. Soda 5. Ez a termék szódát tartalmaz, és a háziasszonyok félnek a karcolásoktól az ilyen mosás után. Azonban a Pemolux fehéríti az akril felületet. És ha gyengéden mossa le a fürdőt minden héten, akkor az eszköz meg fog tenni. Nem taszítja a csípős szagot, mint más vegyi vegyületek.
 • Mr. Chister egy különleges tisztítószer az egész fürdőszobában. A szappanfestékek gyors tisztítására tervezték. Ajánlott egy olyan formula szerint, amely garantálja a gyors tisztítást.
 • Sanoks "tiszta fürdő". Gélgyártó orosz cég "Stork". Csak az elkezdett esetekben alkalmazható, amikor rozsdát vagy vízkő eltávolítására van szükség. Eltávolítja az összes szennyeződést. Ez olcsó. De a hátránya, hogy gyorsan elfogy, és nem illik sok akrilhoz.
 • Tim Profi. Eltávolítja a nehéz szennyeződéseket és szagokat a fürdőszobából. Környezetbarát megoldás. Héjat hoz létre a piszok visszaszorítására, antibakteriális hatást fejt ki. A költség 500 rubel. 500 ml-re. Tisztít mosdókat és zuhanyzókat.
 • Narancsvidék kádak a cég Amway. A cég drága termékeket kínál, de garantálja a praktikus és biztonságos összetételét. Az L.O.C-t hosszan elfogyasztják, elegendő mosószer készítmény hosszú hónapokig.
 • A mosószer készítmények segítenek az új fürdő tisztításában. Válasszon az árkategóriásnak megfelelő minősítésből és tűrhető illatú.

  Hatékony akril fürdőtisztítók

  A tisztítószerek használata

  A tisztítószereket csak a használati feltételeknek megfelelően használják. Ezek nem csiszoló termékek, amelyek tisztítják a felületet "a győzelemig". Ezeket a mosó- és tisztítószereket másképp használják.

  1. Ez a gél a tartály felszínére kerül (ha permetez, a felület mentén permetezik).
  2. A szerszámhoz 10 perccel behúzódott.
  3. Óvatosan mossa le a szennyeződést egy szivaccsal és meleg vízzel.
  4. Ismét tiszta vízzel leöblítették és leöblítették.

  Néha minden kísérlet a kőfürdő kiengedésére továbbra is hiábavaló. Lehetetlen tisztítani a régi fürdőt. Próbálja frissíteni a vízvezetéket. Ezeket a tartályokat az új akrilréteg alkalmazása technológiájával helyreállítják. Az akril felület helyreállítása olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése.

  Nehéz lesz megtakarítani a régi fürdőt, csak a helyreállítás mentheti

  Népi tisztítószerek

  Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a takarítás "otthoni technológiái" fognak működni. A nyugati gyógyszerek hatékonyabbak, de agresszíven hatnak az akrilra. A népi tisztítási módszerek olcsóbbak. Adunk néhány lehetőséget.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt minden otthonában? A szappanos válások könnyebbé válnak. Nem olyan lehangoló, mint a vízkő. Az akril egy pár csepp ecettel hígított vízzel mossa le. Ez a keverék biztonságos, de nem rosszabb, mint más drága akril felületkezelő termékek.

  Hogyan tisztítsam meg a mész akril fürdőjét? A mészet még a tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani. De lehet visszavonni.

  A következő műveleteket kell végrehajtania:

  • gyűjtsön fel meleg (nem forró) vizet a tetejére;
  • öntsön 1 -1, 5 liter ecetet;
  • 10 óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdő szivacsot.

  Egy másik kellemetlenség, ami történik, rozsdás foltok a fürdő oldalán a csapból áramló vízből. Könnyebb követni a keverőket, és időben változni, mint eltávolítani a rozsdát. Az akrilfürdő nem rozsdás. És nincs más oka a rozsda, kivéve az aktuális csapokat. De ha ez történt, hogyan kell megbirkózni a szennyezéssel? Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

  A rozsda eltávolítása érdekében speciális vegyszereket vagy hagyományos módszereket alkalmaznak, amelyek nem rosszabbak, mint nyugati versenytársai. Segíti a vízben hígított citromsavat 1: 2 arányban. A keverék elkészítésének titka egyszerű:

  1. Egy pohár vizet hígított citromsavval vízfürdőbe dobják.
  2. 10 perccel később a fürdőt vízzel lemossák.
  3. Törlõdik.

  Idővel a fürdőszoba sárga. Hogyan tisztítsuk meg a sárgaság fürdőjét? Sárga szín jelenik meg a felszínen a rozsda és a só miatt, ami a csapvíz városait hordozza. Ez a bevonat nem lehet lemosni csiszolóanyagokkal vagy savas keverékekkel. A mosás ugyanazzal az ecettel (9%) vagy hígított oxálsavval sárgul. Ajánlatos felmelegíteni a vizet, amelyben az ecetet vagy savat hígítjuk, de nem túl sok. Mivel az olcsó akril nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

  A leggyakrabban használt népi jogorvoslatok az akril fürdők tisztítására

  Szennyezés megelőzése és fertőtlenítése

  Akril magas színvonalú garantáltan 25-30 évig szolgál és újszerűnek tűnik. Csak akrilfürdőre és gondos kezelésre van szükség. Ismét megemlítjük működésük szabályait. Egy akrilfürdőben semmiképpen sem lehetetlen:

  1. Áztasson és mosson ruhát.
  2. Hagyja, hogy a sav vagy lúg bemegy a felületre. Súrolószereket nem tartalmaz.
  3. Üldd meg a kedvenceidet. Karmokkal karcolják a fürdő felületét. Az akril fürdő felületének hiánya lágy és alacsony erõsségû.
  4. Helyezzen minden medencét a tartályba, akár műanyagból, akár acélból, és mossa fel a ruhákat. Tehát egy tartályt veszélyeztetett. Karcolások jelennek meg.

  Ha ragaszkodik ahhoz a heti ütemtervhez, hogy kimossák a fürdőt, és ne károsítsák, akkor semmi sem szörnyű.

  Mielőtt új fürdőt hozna, a szakemberek alaposabb javítást javasolnak, és a vízvezetékeket újakra cserélik. Ezután sárga patina nem jelenik meg a fürdőben. A sima felület nem vonatkozik a gombás megbetegedések vagy a korrózió "támadásaira". De célszerű évente egyszer fertőtleníteni.

  Nem ajánlott fürdeni háziállatokat az akrilfürdőben

  Hogyan történik a fertőtlenítés?

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt, hogy kétségtelen, hogy fertőtlenítették és nem veszélyeztette a kisgyermekek fürdését? A fertőtlenítéshez egy másik eszközre van szükség - Ravak Desinfectant. Elhárítás a cseh Ravak cégtől. A vállalat folyamatosan ellenőrzi termékeit a minőséget illetően, és biztosítja, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

  1. A tartály tetejére kerül.
  2. Hígított szerszám 1:10 arányban és öntés.
  3. Keverjük össze és hagyjuk szó szerint 10 percig.
  4. Ezután tiszta vizet és szivacsot öblítsen.

  Ritkán használják, ezért előnyös 1 palackot vásárolni. Nem csak a tartályt fertőtleníti, hanem az egész fürdőszobát is. Worth Ravak Desinfectant 600-800 rubel. 500 ml-re. De ne felejtsük el, hogy a terméket erősen vízzel hígítjuk. A fertőtlenítés után biztosíthatja a fürdő tisztaságát és a baktériumok biztonságát akrilen.

  A rozsda és a raid fürdéséhez meg kell vásárolnia egy csomó különböző eszközt, és megtalálni a megfelelőt. Végül is minden a gyakorlatban ismert. Hatékony és népszerű akril-mosási módszerek, ha nincs pénzük a vízvezeték szerelvényekhez.

  A minősítésben felsorolt ​​valamennyi pénzeszköz mind az anyag összetételéhez kapcsolódó előnyökkel és hátrányokkal jár. Nincs optimális detergens készítmény. Ha nem találja a legközelebbi boltban, akkor az akril fürdők mosásának másik módja nagyon alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy olvassa el a kompozíciót, és győződjön meg arról, hogy nincs benne vegyi anyag: klór, ammónia vagy savak.

  De jobb, ha nem engedélyezi a rozsda vagy plakk kialakulását, és havonta kétszer mossa meg a vízvezetéket nem abrazív mosószerekkel. Az orosz gyártmányú mosószerek alkalmasak, "akril fürdők" megjelöléssel, amelyek nem drágák. Ez folyamatosan megőrzi a fürdőszoba tisztaságát és kényelmét. És kellemes fürödni egy tiszta és fehér tartályban, és nem úgy, hogy sárga színűvé vált és "megszerzett" mész, mint a sors "ajándéka". Ha egy lefolyó vagy cső eltömődött, részletesen megtanulják megtisztítani.

  Az akrilfürdőt gondosan törődünk

  Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

  A fürdő tisztítása

  Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

  Rendszeres tisztítás

  A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

  Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

  Általános tisztítás

  Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

  1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
  2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

  Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

  Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

  A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

  • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
  • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
  • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
  • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
  • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

  Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

  Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

  A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

  • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
  • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
  • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

  A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

  Tisztítószerek

  Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

  népszerű

  Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

  • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
  • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
  • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

  vegyi

  Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

  A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

  • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
  • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
  • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
  • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
  • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
  • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

  Mi a teendő?

  A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

  • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
  • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
  • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
  • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
  • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
  • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
  • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

  Akrilfülke tulajdonságai

  Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

  • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
  • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
  • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

  Általános gondozási szabályok

  Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

  A következő szabályokat figyelembe kell venni:

  • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
  • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
  • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
  • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
  • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
  • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

  Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

  Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

  • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
  • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
  • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
  Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

  tartalom

  Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

  Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

  A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

  Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

  Mi a kefék és szivacsok használata?

  A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

  Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

  Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

  Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

  Mosószerek

  Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

  Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

  • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
  • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
  • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
  • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
  • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
  • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

  A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

  Citromsavoldat

  A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

  1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
  2. Töltsünk fél liter savat;
  3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

  A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

  Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

  Apple Ecet

  Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

  Súlyos szennyezés esetén:

  • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
  • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
  • Öntsük az ecetet;
  • Várj az éjszakára;
  • Mossa le és törölje le

  A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

  3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

  A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

  • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
  • Öntsünk egy pohár vizet;
  • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
  • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
  • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

  Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

  Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

  fogkrém

  Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

  Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

  Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

  • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
  • Törölje a piszkos felületet;
  • Tiszta vízzel;
  • Dörzsölje a ragyogást

  Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

  Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

  Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

  Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

  Hogyan és mi a legjobb módja annak, hogy otthoni akrilfürdőt tisztítsanak (kémiai és népi gyógymódokkal)?

  leírás

  Ha érdekel a "Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?", Akkor ez a cikk csak neked szól. Az akril fürdõk sajátossága, hogy teljesen instabilak a mechanikai károsodások ellenére, bár gyönyörû alakjuk van. Ezt nem szabad elfelejteni, ha egy tisztítót választ a vízvezetékhez.

  Nézzük meg azokat a főbb termékeket, amelyek nem moshatók akril fürdővel:

  klór tartalmú szerek;

  acetontartalmú szerek;

  savtartalmú szerek;

  ammónia-tartalmú szerek;

  csiszolóanyagokat tartalmazó termékek;

  Mivel az akrilfürdő meglehetősen szelíd tárgyú vízvezeték, nagyon óvatosan kell kezelni. A fenti anyagokat tartalmazó termékek használata, valamint a forró víz és a szilárd por felhasználása jelentősen csökkentheti a felső bevonatréteg minőségét, sárgulást okozhat vagy karcolást okozhat a fürdő felületén.

  "Akkor mi az otthoni akril fürdő tisztítása?" Kérdezi. Részletesebben meg fogjuk mondani róla.

  A háztartási vegyi anyagok napjainkig nagy mennyiségű eszközt kínálnak az akril vízvezeték tisztításához. Segítségükkel könnyedén tisztíthatja az akril kádat a sárgaságból, valamint megszabadulhat a mész és a víz kőtöl, melyet az alján helyezünk el, köszönhetően a víz minőségének. Ezenkívül az akrilfürdő különösen óvatos napi gondoskodást igényel. Először is, vízkezelés után, a vízvezeték-felszerelést szárazra kell törölni egy ruhával, megakadályozva a nedvességet az akril felületen. Ez plakk és sárgaság megjelenéséhez vezet. Másodszor, egy ilyen fürdőszobát naponta kell megvizsgálni, szappanos törlőkendővel vagy szivaccsal törölni, vízzel leöblíteni és szárazra törölni. Ebben az esetben a foltok és a sárgaság megjelenése nem valószínű. De ha még mindig a vízvezetéket futtatod, akkor nem lesz nagyon nehéz visszaadni a régi megjelenését. Ehhez meg kell választanod a megfelelő tisztítószert, és a mi cikkünk segít Önnek ebben.

  Tisztító vegyszerek

  Az alkalmazás módja a termék konzisztenciájától függ. Ez lehet tejszín, spray és paszta formájában. A spray-t permetezni kell a fürdő felületére, és a krémet és a pasztát fel kell terjeszteni a problémás területekre. Szükséges az anyagot az utasításban megadott időtartamig hagyni, majd bő vízzel öblítse le és törölje le a felületet. Ez azt jelenti, hogy megtisztítani a fürdőt nagyon hatékony.

  Hordja fel a habot a problémás helyre és hagyja el egy ideig, majd alaposan öblítse le meleg vízzel és törölje szárazra. Ne hagyja, hogy a termék száraz legyen, vagy keverje össze más termékekkel.

  Az Acrylan hatékonyan küzd mindenféle plakk és penészképződéssel, és segít megelőzni azok újbóli megjelenését.

  A terméket permetezzük a fürdőre, és bőséges vízzel lemossuk a csomagoláson feltüntetett idő elteltével.

  Alkalmazza a terméket a felületre, hagyja 7 percig, majd mossa le bő vízzel. Használatakor célszerű gumikesztyűt és arcmasszát viselni, mert a termék meglehetősen csípős illatú.

  Ezt az eszközt a problémás területre és a csomagoláson feltüntetett idő után vízzel öblíteni kell. Tökéletesen küzd a szappanfoltok, a raidek és a korrózió ellen, és megakadályozza azok újbóli megjelenését.

  Spray vagy a termék eloszlatására akril bevonattal hagyja a csomagoláson feltüntetett ideig. Ezután alaposan öblítse le folyó vízzel.

  Vigyük fel a fürdő felületére, alaposan öblítsük le a csomagoláson feltüntetett idővel. A szerszám kellemetlen szaggal küzd, és segít a kád fényének helyreállításában és a későbbi szennyezések megelőzésében.

  Az ebben a táblázatban felsorolt ​​háztartási vegyi anyagok felsorolása messze nem végleges, mert jelenleg több tucatnyi akciós fürdőtermék létezik. Meghatározhatja magának, melyik közülük leginkább megfelel Önnek, de mielőtt ezt megtenné, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az akril fürdők tisztításának hagyományos módszereivel.

  Tisztítás akril fürdő népi jogorvoslat

  Ha nem lenyűgözte a háztartási vegyi anyagokat, akkor nem akar pénzt költeni, sőt még egy kicsit sem ezekből a pénzekből - próbálja meg a hagyományos akrilfürdő tisztítási módszereket használni. Legtöbbjüket az évek során tesztelik, és segítenek megbirkózni az ilyen szelíd vízvezetékek működéséből adódó problémák nagy részével.

  A citromsav segít megszabadulni a mésztől és fehéríteni a fürdőt. Ehhez a forró (nem forró vízzel) vizet kell tárcsázni a fürdőbe, majd ki kell töltenie egy kis citromsavat és két órán át kell hagynia. Ezután öblítse ki a vizet, öblítse le a fürdőt rengeteg vízzel és törölje szárazra. Ezt az eljárást legfeljebb hathavonta ajánljuk.

  Hogy megszabaduljon a különböző foltoktól, próbáljon meg alkalmazni egy fogkrémet, amely fehérítő hatással van rájuk, és dörzsölje az ujjaival a problémás területen. Hagyja a pasztát néhány percig a fürdő felületén, majd öblítse le vízzel és törölje szárazra.

  A szóda és szappan oldatával megszabadulhat a legtöbb szennyezéstől. Ehhez alkalmazza a megoldást a problémás területekre, hagyja 20 percig, majd öblítse le vízzel. Ne felejtse el törölni a fürdőt minden vízkezelés után.

  A rozsda segít megoldani az ammónia és a hidrogén-peroxid oldatát. Ehhez keverje össze őket azonos arányban, vegyen szivacsot, mártsa be ezt a megoldást és törölje a problémás területet. Rendszerint a hatás nem sokáig jön.

  Ebben az esetben, ha a fürdő túlságosan szennyezett, akkor ecettel rögzíthető. Ehhez melegvizet kell hozzáadni a fürdőhöz, és hozzá kell adni egy liter normál asztali ecetet. Hagyja a vizet a fürdőben 12 órán át, majd ürítse le és öblítse le bő vízzel, majd szárítsa meg a fürdő felületét.

  Egy adott módszer hatása eltérő lehet. Ez attól függ, hogy a fürdőkád, a működésének helyessége és a vízvezeték vízcsepp összetétele. Valaki segíthet bármelyik módszernek, de valaki nem szerencsés. Ez egy egyedi mutató, ezért ne rohanjon a szerszám meghibásodása esetén. Abban az esetben, ha követi az akrilfürdő gondozásának alapszabályait, akkor nem kell a foltoktól vagy a rozsdától való tisztításhoz igénybe venni. Az alábbiakban részleteket tartalmazó videó található.

  Akril fürdő ellátás - hogyan kell tisztán tartani?

  Az akril fürdők számos fontos előnnyel rendelkeznek, ami nagyon népszerűvé teszi őket. Az ilyen termékek könnyen elkényeztethetők, ha agresszív keverékeket használnak fel. Az akrilfürdő ellátás számos fontos szabályt tartalmaz, és tudnia kell, mely termékeket lehet használni, és amelyek nem.

  Mit lehet tisztítani akril fürdő?

  Sokan inkább a hagyományos, biztonságos, mind a termékre, mind a személyre vonatkozó receptek tisztítására használják. Mindenképpen személyes védelmet kell viselnie ezen eljárások során. Számos hatékony és megfizethető népi recept a megfelelő gondozáshoz:

  1. Nos harcol a foltos fogkrémtől, és jobb, ha fehérítő hatással jár. Tegyen egy kis pasztát a szennyeződésre, majd dörzsölje szivaccsal és öblítse le.
  2. Ha a fürdő felülete sárgára vált, akkor olyan oldatot kell használni, amelyhez azonos mennyiségű hidrogén-peroxidot és ammónia keveredik. A keveréket szivaccsal alkalmazzuk, dörzsöljük és alaposan öblítsük le.
  3. A kisebb foltokat háztartási szappannal vagy baba szappannal lehet eltávolítani. Vigye rá egy ruhára, majd tisztítsa meg a felületet.

  Az akrilfürdő gondozásához kövesse néhány szabályt:

  1. Folyamatosan tartsa fenn a termék tisztaságát és elkerülje a komoly szennyeződést. Ha hetente egyszer megelőző tisztítást végeznek szappanos víz használatával, előfordulhat, hogy speciális eszközökre nincs szükség.
  2. A megfelelő gondozás azt jelenti, hogy minden használat után feltétlenül mossa le a fürdőt, és szárítsa meg jól, törölje le a felületet egy rongyal.
  3. A tisztítás során ne használjon olyan kemény szivacsokat és keféket, amelyek károsíthatják a felületet.
  4. Az akril fürdõk otthoni ápolásához a felületet forró vízzel kell öblíteni, ami megvédi a bevonat fényét.
  5. A rozsda kialakulásának megakadályozása érdekében vigyázzunk olyan csapokra, amelyekből nem kell vizet csöpögtetni.
  6. Ha fürdőtálatba és egyéb fémtermékekbe helyezi vagy mossa az állatokat, akkor győződjön meg róla, hogy az aljára helyezett matracot véd a felületen.
  7. Az akrilfürdő gondozása során a fertőtlenítés kötelező eljárás, amelyet évente egyszer kell végrehajtani. Töltse fel a tartályt vízzel, amelynek hőmérséklete körülbelül 20 ° C legyen. Adjunk hozzá fertőtlenítőszert, keverjük össze és hagyjuk 10 percig. Ezután ürítse ki a vizet, és mossa le a felületet egy zuhanyzóval.

  Meg tudom tisztítani az akril szóda fürdőt?

  Használható szóda az akril felület tisztításához a szappanos lerakódások eltávolításához. Ne feledje, hogy élelmiszerporra van szüksége, és nem kalcinált. Fontos, hogy ne csak megértsük, vajon lehetséges-e az akril fürdő szódával mosni, hanem azt is, hogyan kell ezt csinálni:

  1. Alkalmazzuk a szódát egy nedves szivacsra, és kissé dörzsölje az ujjaival, hogy lágy legyen a részecskék. Ezután dörzsölje a szennyeződéseket, és 1-1,5 óra hosszat hagyja el, gyenge ecetsavas oldattal öblítse le a felületet.
  2. A megfelelő ellátás azt jelzi, hogy a friss rozsdát egy pépes szóda keverék eltávolítja, amelyet a problémás területekre kell felhordani és alaposan dörzsölni. Ha a foltok régiek, akkor használjon asztali sót, amelyet a foltra kell felhordani, és terpentinbe helyezett szivaccsal kell törölni.
  3. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelentős szennyeződéssel, szükség van az étel és a szóda hamu keverésére vízzel, hogy zagyot kapjunk. Dörzsölje meg a problémás területeket, és hagyjon egy ideig. Keverjük össze 0,5 sz. ipari fehérítőt és ecetet, majd ezt az ágenst alkalmazza az előző réteg tetejére. Tartsa 30 percig, dörzsölje szivaccsal és bő vízzel öblítse le.
  4. A megfelelő gondosság érdekében 15 g baba szappant és dörzsölje finomabb rántással. Töltse fel 0,5 liter forró vízzel, és hagyja feloldani a szappant. Ennek eredményeképpen körülbelül 10 óra elteltével sűrű krém keletkezik. Adjunk hozzá 100 g szódát, és ha kívánjuk, 10 csepp citrus-étert szagolunk. Keverjük össze jól és használjuk. Alkalmazza a kész krémet a problémás területeken fél óráig, dörzsölje szivaccsal és öblítse le vízzel.

  Mosható-e az akril fürdő ecettel?

  Az asztali ecet népszerű a háztartási tisztítók körében. Megszünteti a rozsdát és a meszet. Az akrilfürdő gondozása az alábbiak szerint történik:

  1. A fehér és a plakett eltávolításához csak ecetet használhatunk (7%). Adjuk hozzá a fürdőbe körülbelül 2 liter oldattal. Meg kell hagyni 10 órát, de nem több. Ha ezeket a szabályokat nem követik, előfordulhatnak mikrolemezek.
  2. Van egy másik módja annak, hogy tisztítsuk meg az akril fürdőszobát a sárgaságból, amelyhez előkészítjük az ecetet 9% -ot és a boraxot, amely kiváló fehérítő tulajdonságairól híres. Ezeket az összetevőket egyenlő mennyiségben kell összekeverni. A kész keverékben nedvesítse meg a szivacsot és törölje le a szennyezett területet. Amikor a folyamat befejeződött, öblítse le az edényt tiszta vízzel.

  Lehetséges fehér akril fürdő mosni?

  A vízvezeték-tisztítás és a megfelelő gondozás egyik legköltségesebb és leghatékonyabb eszköze a fehérség. Évtizedek óta használják, és nehéz találkozni olyan személyrel, aki ismeretlen a kellemetlen szagú szagával. Aki nem tudja, a fehérség vízzel hígított fehérítőt jelent. Az akrilfürdő mögött az ápolás nem vonatkozik a fehérségre, mivel hatása agresszív, és károsíthatja a felületet. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a fürdőt, jobb egy másik tisztítási módszert használni.

  Lehetőség van mosni mosószerrel az akrilfürdő mosására?

  Az olyan termékek listája, amelyek nem használhatók tiszta formában az akril termékek ellátásához, tartalmaz mosószereket. Az a helyzet, hogy apró szilárd részecskéi vannak, és megkarcolhatják a felületet, és a fürdő még gyorsabban szennyezett lesz. Azok számára, akik érdeklődnek az akrilfürdő tisztításában, az otthoni jogorvoslatokat gondosan kell kiválasztani, por esetén pedig olyan szappanoldatot készítenek, amely eltávolítja a kisebb szennyeződéseket.

  Lehetséges lemosni az akril fürdőt citromsavval?

  Biztonságos népi jogorvoslat, amely jól mészköves és fehérít - citromsav. Megfelelő gondossággal az akrilfürdő tisztítása az alábbi séma szerint történik:

  1. A savat vízben oldjuk fel, figyelembe véve, hogy egy standard tasaknak 2 liter folyadékra kell esnie.
  2. A kész oldatban nedvesítse meg a szivacsot, kezelje a foltokat és hagyja 20 percig.
  3. Ezután ismételje meg a nedvesítést, és az alapot a felület tisztításához. Csak mindent lemosni.

  Akril fürdőápolási termékek

  A legjobb, ha a fürdõk szennyezésével foglalkoznak, amelyeket a háztartási vegyszerek üzleteiben széles körben mutatnak be. Annak megítélésénél, hogy melyik akrilfürdő mosásához szükséges, érdemes megfontolni, hogy a fürdők egyes gyártói sajátos keverékeket gyártanak, amelyek gondosan ápolják a felületet. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a kompozíciót, hogy elkerülje az agresszív komponensek jelenlétét.

  Mosószer akril fürdőhöz "Avar"

  Az AVUAR cég kiváló minőségű háztartási tisztítószereket gyárt, de fontos figyelembe venni, hogy az akril fürdők számára foszfátmentes vegyületeket szabad használni. Koncentrált formában kerülnek értékesítésre, így sok szennyező anyaggal jól mennek. Akkumulátoros mosószert 5 percig fel kell használni. a szennyezést, majd dörzsölje a szivacsot. Ha a folt marad, akkor megismételheti a kezelést.

  Lehetőség van a "Domestos" akrilfürdő tisztítására?

  A háztartási vegyi anyagok piacán ez a gyártó nagy presztízset élvez, ezért sokan megvásárolják, hogy gondoskodjanak a vízvezetékről. A Domestosnak sósav van, amely jól szennyezett különböző szennyező anyagokkal. Leírja, hogy a "Domestos" akril fürdőt megmoshatja, vagy sem, érdemes megemlíteni az eszköz egyéb előnyeit: a biztonságot, az ésszerű költségeket, a hatékonyságot és a felület károsodásának veszélyét. Vigyük fel a gélt szivacsra, menjünk át a szennyeződésen, hagyjuk 5 percig, majd bő vízzel mossuk le.

  Lehet mosni az "Sanoksom" akril fürdőt?

  A mosószerek vezető oroszországi gyártója, az Aist, gyártja a Sanoks gélt, amely a legfrissebb tisztítási formula alapján készül. Az akrilfürdő fürdésének jobb módja, hogy érdemes kiemelni a Sanox fő előnyeit, amelyek magukban foglalják a fertőtlenítő tulajdonságokat és a hatékonyságot a különböző szennyeződések elleni küzdelemben. A hatóanyagok nagy koncentrációja miatt jelentősen megtakarítható a tisztítás. Annak érdekében, hogy ápolja az akril fürdőt, a gélt 10 percen át a piszoktól vigye fel, majd egy szivacsjal haladjon át a felületen.

  Lehetőség van a "Pemolux" akrilfürdő mosására?

  A háztartási vegyszerek üzleteiben e márkájú tisztítószereket vásárolhat. A por a legnépszerűbb, de nem alkalmas akril fürdőre, mert szilárd anyaga van. Van egy gél a márka sorában, amely gyengéd tisztítást végez. Ha akril fürdőt szeretne, alkalmazza a terméket a szabályoknak megfelelően, alkalmazza problémás területekre, és óvatosan súrolja szivacsjal.

  Lehetőség van a "Cif" akril fürdő tisztítására?

  Az ideális eszköz a vízvezeték gondozásához - Sif, amely krém vagy spray formájában vásárolható meg. Az első lehetőség népszerűbb. Ha érdekel, minél jobban tisztítod az akril fürdőt, akkor tudd, hogy a szif univerzális, és képes megbirkózni a különböző szennyeződésekkel. Tartalmaz ásványi anyagokat és biológiai adalékanyagokat tartalmazó mikrogranulátumokat, amelyek eltávolítják a különböző foltokat és rozsdát. A legjobb, ha Cif-et alkalmazunk a szennyeződésekre, hagyjuk őket 5-10 percig, majd dörzsöljük őket szivacsjal és öblítsük le.

  Mi nem tisztítható akril fürdő?

  Fontos megfontolni, hogy mely eszközöket nem lehet kategorikusan használni az akril felület védelmére.

  1. Az akril fürdõmosás kiválasztásánál figyelembe kell venni, a készítmény nem tartalmazhat csiszolószemcséket, például granulátumokat, porokat és így tovább. Ez annak köszönhető, hogy károsíthatják a felületet, és károsíthatják a terméket.
  2. Azok a keverékek, amelyek klórt, acetont, formaldehidet, ammóniát, savakat és lúgokat tartalmaznak, nem alkalmasak akrilra. A hatásuk miatt az anyag elveszíti vonzó megjelenését, és hibák is megjelenhetnek. Emiatt, mielőtt bármilyen új eszközt használna, tanulmányozza a kompozíciót.
  3. Az akrilfürdő gondozása nem végezhető benzinnel és acetonnal.