Legfontosabb > Csapok

A szifon cseréje és javítása a mosogató alá: 5 hasznos vízvezeték-tipp

A szifonnak fontos funkciói vannak: a vízdugónak köszönhetően a szennyvíz szagai nem engedik be a helyiségbe, és védik a csöveket a gyakori elzáródásoktól. Ha a lefolyórendszer elhasználódott vagy ki van kapcsolva, a cserét nem kell később kioldani. Könnyen megváltoztatható a szifon a mosdó alatt, nem igényel speciális készségeket és összetett eszközöket, a legfontosabb dolog, hogy megtudja, hogyan kell helyesen megtenni.

A szifon típusai

A szifon cseréje előtt új terméket kell kiválasztania és megvásárolnia. Kezdjük megismerni az eszköz fajtáit.

A cselekvés elve szerint a konyhai mosogatóban vagy a mosdókagylóban használt szifonok a következő típusúak:

 • Beágyazott csővel (két henger által létrehozott vízcsatlakozó, amelyek közül az egyik be van illesztve a másikba). Gyakrabban használatos, mint más típusú, mivel a felduzzadt szennyeződés eltávolításának lehetősége miatt a dugót lecsavarja.
 • Palack két partícióval.
 • Pipe. Az ilyen terméknek az "S" vagy "U" betű alakú hajlított alakja van, amelynek hajlítása miatt hidraulikus zár van kialakítva.
 • Hullámosított. Ez egy műanyag hullámosság, hajlított és rögzített a kívánt helyzetben egy igát.

Korábban a vízelvezető készülékek acélból és öntöttvasból készültek, de most a praktikus és olcsó műanyagokat leggyakrabban szifonokhoz és más vízvezetékberendezésekhez használják. Nem korróziónak van kitéve, nem rothad, és nem szennyezi a szennyeződéseket. A műanyag megóvja a tisztítást kábelek és vegyszerek használatával.

A legolcsóbb termékek polietilénből és PVC-ből készülnek, élettartama nem haladja meg a 6 évet. A polipropilén és az ABS műanyag szifonok több mint tíz évig élnek.

A krómozott sárgaréz szifonok látványos megjelenést mutatnak, de erejük nem sokkal magasabb, mint a műanyag termékeké. A legmegbízhatóbbak a rozsdamentes acélok.

Hogyan válasszunk ki egy leeresztő eszközt?

A termék egyszerű és könnyen szétszerelhető annak érdekében, hogy ellenőrizze a házasság hiányát. A felületen és a menetes csatlakozásokban ne legyen hiba. A tömítések rugalmasak és szilikon tömítőanyaggal vannak kenve.

Az ár jelentősen változhat. Egy egyszerű műanyag szifon bármilyen változat vásárolható 100-300 rubel. A krómozott vagy további csaptelepek esetében 400-1000 rubelre kell fizetni. A sárgaréz eszközök ára 1000 rubelről indul. és elérheti a 15 ezer rubelt. A legdrágábbak a réz vagy acélból készült krómozott palack típusú szifonok.

Méretek és az eszköz típusának kiválasztása

A szifonok szabványos méretekkel rendelkeznek, és általában kompatibilisek az esetleges mosogatókkal. Az ágak szakasza a kibocsátó víz mennyiségétől függ. Vásárláskor ne felejtse el ellenőrizni a teljességet és a régi csatorna átmérőjének betartását.

Tippek a szifon típus kiválasztásához:

 • Az összecsukható izzóval ellátott termék a konyha számára ajánlott: könnyű tisztítani az élelmiszer-maradványoktól. A palackszifon és a hullámtörés formájában lévő lefolyó, mint a fotón, könnyebb telepíteni, mint mások.
 • Nehéz egy csőelvezetőt felvenni, mert merev szerkezete van: az elágazó csöveket pontosan illeszkedni kell a mosogató és a csatornaágy lyukaihoz.
 • Ha a szabad hely vagy a kényelmetlen helyek problémái vannak, a szifon-fuvola helyzete mentésre kerül.
 • A konyhai mosogatók számára jobb, ha sima falú mosogatót viszünk fel, mivel a hullámosság gyorsan eltömődik a szennyeződéssel.
 • Ha a mosdó alatt nincs hely, akkor válasszon egy speciális lapos szifont.

A készülék lecsapolásához szagtalan szilikon tömítést kell vásárolnia. A savas készítmények nem fognak működni.

Szifoncsere

A szifon mosogató alá helyezésének folyamata a következő lépésekből áll:

 • A régi szilva leszerelése. A munka a vödören történik. Előre elkészül egy rongy, amely azonnal elzárja a csatorna nyílását a kellemetlen szagok elkerülése érdekében.
 • A leszerelés után a maradék szennyeződéseket eltávolítják, és a szennyvízcsövet megtisztítják.
 • A szifonház menetes csatlakozásait ellenőrizni kell. Ha vannak, gondosan vágnak egy kést. Biztosítani kell azt is, hogy minden tömítés a helyén legyen.
 • A mosogató vízelvezető rácsát egyenesen szintre helyezzük, és a tömítésre vagy tömítőanyagra szereljük, így nincs szivárgás.
 • Egy vastag tömítést helyeznek a mosogató nyílásba, amely után a mosogatóleeresztő nyílás közepén alul helyezkednek el. Egy csavart helyeznek be a központi lyukba, és egy csavarhúzóval rögzítik úgy, hogy a vízelvezető rács és a kifolyónyílás szorosan nyomja a mosogatót.
 • Going lombik eszköz. Az alábbiakban egy gumi tömítést kell beszerelni, és rögzíteni kell a fedelet. A mosdókimenetre egy kupakanyát és egy kúpos alakú tömítést helyeznek. A szifon felső része fel van szerelve, majd a kimenet csavaranyáját csavarják rá. Az ilyen kapcsolat megbízható és szoros. Gyakran használják nem nyomás alatt. A lombikhoz egy kisülőcső van csatlakoztatva.

A szifon kialakítások változhatnak. A mindenkori összeszerelési sorrendet a csatolt utasítások tartalmazzák. A klasszikus eszköz sémája ebben a cikkben szerepel.

 • A leeresztő csövet meg kell szárítani, és egy tömítőanyaggal megnedvesített mandzsettát kell beépíteni benne.
 • A kipufogócső leeresztő vége méretre illeszkedik, majd behelyezi a csatornacsatornába, ahol egy mandzsettával van lezárva.
 • Egy ideig vízt pumpálnak a mosogatóba, hogy ellenőrizzék a csatlakozások szorosságát.

Ez a kézikönyv leírja az üvegszifon felszerelését. A cső típusú vízelvezető készüléket még könnyebb telepíteni, mivel a lombikot nem szükséges összegyűjteni. A ráncolt készüléket az "S" betű alakjával kell meghajlítani, és rögzíteni kell a készletben lévő heveder segítségével.

Hasznos tippek

Az alábbi tippek segítenek a vízelvezetés problémamentes kezelésében:

 1. A szifon felszerelésénél biztosítani kell a vízelvezető rács szimmetrikus elrendezését a mosogató lyukához képest.
 2. A készülék tisztítása forró vízzel történik, amely jól feloldja a zsíros lerakódásokat. A folyamat felgyorsításához alkalmazzon nátriumot vagy különleges tisztítószereket. A lyukba öntik, majd intenzíven leöblítik, mosakodnak.
 3. A dugattyú használata lehetővé teszi, hogy rendszeresen tisztítsa meg a készüléket anélkül, hogy szétszerelné az üstet.
 4. A menetes tömítés nem biztosítja a csatlakozások tömítettségét. A gumi tömítések megbízható védelmet nyújtanak a szivárgás ellen. Ha kopott, cserélni kell.
 5. Nem ajánlott túl szennyezett folyadékokat önteni a mosogatóba. Kiengedéskor egy kis szűrő van felszerelve, amelyet rendszeresen tisztítanak.

Szifon javítás

Ha a lefolyószerkezet szivárog, akkor a hiba több oka lehet:

 • Helytelen felszerelés - az ízületek, ferde menetek, laza anyák, a nem megfelelő tömítések használata helytelen csatlakozása;
 • elzáródása;
 • pecsét kopás - az idő múlásával, a tömítések megkeményednek és zsugorodnak, ezért elkezdenek áztatni a vizet;
 • sérülések - repedések vagy zsetonok.

A javításhoz tartályt kell felszerelni a folyadék alulról történő leeresztéséhez.

 • Nem kielégítő építési minőség esetén a terméket egyszerűen szét kell szedni és össze kell szerelni.
 • Eltömődés esetén a szifon alsó részét le kell csavarni, majd tisztítsa meg a szennyvízcsatornát egy kábellel vagy egy vezetékkel.
 • Az ürítés helyén a gumitömítés új, petróleum zselével vagy folyékony szappannal megkenve változik. Ebben az esetben az ízületeket tömítőanyaggal kezelik.

Vízvezeték tanács: ha nem tud új tömítéseket vásárolni, akkor öreg tömítéseket kell zsírozni tömítőanyaggal vagy szilikon ragasztóval, és újratelepíteni. Az anyag felszabadulása után az anyag keményedik. Egy ilyen kapcsolat még néhány évig tart.

 • A repedt szifont azonnal ki kell cserélni. Ha valamilyen oknál fogva ez nem lehetséges, akkor epoxi ragasztót és kötést vagy üvegszálat kell javítani. A repedt részt - egy csövet vagy egy lombikot - szárítják, feldolgozzák csiszolópapírral és oldószerrel. A ragasztót az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a felület felszínére helyezzük, majd kötéssel vagy ronggyal csomagoljuk. A készülék összetétele megszilárdulása után használatra kész.

következtetés

A szifonnak köszönhetően a szennyvíz leereszkedik a lefolyóban, és a szagok nem térnek vissza a szobába. A készülék élettartama korlátozott, ezért időről időre módosítani kell. Az új termék telepítése egyszerű művelet, amelyhez nem kell vízvezeték-szerelőt hívni.

Szifon a konyhában a mosogató alatt: a kis dolgok, amiket meg kell tudnod

A mosogató szifon játszik szerepet a gyógyászatban a konyhában. A mosogató csatornahálózatának csatlakozó eleme nem csak a használt víz jó kisülését biztosítja, hanem megakadályozza a füstölő folyadék bejutását a csatornába. Ez azért történik, mert vízzavar keletkezik, amely kanyarban vagy térdben keletkezik (a kiválasztott eszköz típusától függően).

Sifon a mosáshoz és annak funkcióihoz

Annak érdekében, hogy az autómosó mindig tiszta legyen, nem okoz rossz szagot, ezért vízzárást kell elhelyeznie

A konyhában lévő mosogató magas elhelyezkedése lehetővé teszi számodra, hogy jelentős választási lehetőséget használjunk az ilyen készülékek biztonsági mentésére, ami azt jelenti, hogy egy nagyméretű, vízzáró modellt vásárolhat. Zuhanytálca vagy fürdőszoba esetén a hasonló eszköz választása korlátozottabb, itt figyelembe kell venni annak méreteit.

 1. A csővezeték-szifon U vagy S alakú, merev cső formájában van bemutatva. A készülék összecsukható és nem összecsukható változatban működhet. A kényelmes tisztításhoz leggyakrabban olyan modellek vannak, amelyek beépített dugóval rendelkeznek az alján, amely könnyen eltávolítható. Ennek a lehetőségnek a hátránya a csatorna bejárata és a mosogató lyuk közötti kényszerített pontos számításnak tekinthető.
 2. A készülék palack alakja az alsó részén egy vízzáró egy üveg (csésze) formájában. A csatornahálózathoz való csatlakozás egyenes és rugalmas csővezetékekkel történik. Ez a fajta szifon könnyebb szétszerelni és kevesebb helyet foglal. A hátrány az a tendencia, hogy a gyors szennyeződés, de maga a tervezés vált a legnépszerűbb használatban, mert a könnyű karbantartás.
 3. A hullámos szifon típus univerzális kialakításnak tekinthető, amely rugalmas cső. A hullámos szifon könnyen felszerelhető, és a légcsapda lejtése könnyen létrehozható manuálisan a kanyarban. A hátrányok közé tartozik a nem szétválasztható típusú szerkezet és a gyors szennyezés, amely a hullámos felület miatt következik be.

A készülék kívánt alakjának megvásárlásával a csatornarendszerhez való csatlakozás a mosogató legelterjedtebb helyein végezhető el.

Közvetlen felelősségük mellett a szifon megakadályozhatja a kedvenc dolog, például az ékszer elvesztését, amely véletlenül beleesett a lefolyóba. A súlyuknak köszönhetően minden tétel a hidraulikus zár helyén helyezkedik el, és eltávolítása érdekében elegendő csak a kinyitáshoz.

A szifon közvetlen felelőssége az, hogy megakadályozzák a szennyvíz-gázok belépését a helyiségbe, ahol az ember kénytelen lesz belélegezni őket, és az eszköz minden modellje saját módon megoldja ezt a feladatot. De minden eszköz további funkciókat is tartalmazhat. Például:

 • A rejtett szifonok egy speciális dobozban vannak elhelyezve, amely a falon vagy annak közelében van elhelyezve, lehetővé teszi, hogy jobban díszítse a területet. A probléma felmerülhet bontás esetén, amikor először meg kell találnia, majd javítania kell;
 • A modern konyhák jól alkalmazkodnak olyan modellekhez, amelyek dupla vagy hármas kimenettel rendelkeznek a kapcsolat tetején. Ez a típus lehetővé teszi, hogy több szennyeződéshez csatlakozzon a csatornarendszerhez. Ez lehet például egy mosogató, amelyben több mosogató, vagy mosogató és mosógép van;
 • Az utóbbi időben a szifon és a mosás nagyon gyakoribbá vált, és van egy csatorna-túlfolyó funkciója. Olyan cső, amely nem engedi, hogy vizet öntsön a mosogatóba, és így a konyha elárasztja a mosogatóból a szifon speciális lyukat.

Az anyagok előnyei és hátrányai

A szifon kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az anyagot, amelyből készült. Ez a tulajdonság nemcsak a szerkezet árát, hanem a gyártás technológiai folyamatát is érinti.

A leggyakoribb szifonok, amelyek különböznek a gyártási anyagokban:

 • A műanyag konstrukciókat leggyakrabban a vízvezeték szerelvények találják. A polipropilén és a polietilén meglehetősen erős anyag, amely nem korrodál. Valamennyi jövőbeni alkatrész nyomás alatt készül, öntéssel, ami növeli a felület minőségét és a méret pontosságát. A zsírlerakódások nem tapadnak a felületre, és maga a műanyag könnyen ellenáll a magas koncentrációjú savaknak, amelyek a berendezés tisztítására szolgálnak;

A műanyag termékek korlátozott életet élveznek. Az oxigénnel és az ultraibolya sugárzással szembeni expozíció a termék erősségének csökkenéséhez vezet.

A műanyag szifonok olcsóak, de nagyon jó minőségűek

 • A vízvezeték szerelvényeket a legrégebbi képviselőnek tekintik. Öntöttvas lehetővé teszi, hogy magas szilárdságot és korrózióállóságot érjen el. Az ilyen anyagból készült termékek ára nem egyáltalán magas, de az ilyen szifonok alkatrészeinek kiválasztása sok kívánnivalót hagy maga után. A szabványméretek nem alkalmasak minden termékre, és meg kell szakítani a feszességet. A felület (amelyik durvasággal rendelkezik) gyors eltömődéshez vezet, és maga a tisztítás is nehéz;

Az öntöttvas termék lebontása (lebomlás esetén) egy fűtőberendezésre van szükség, amely magas hőmérsékletet vagy a szerkezet teljes megsemmisítését eredményezi.

Öntöttvas szerkezetek a legtartósabbak

  • Sárgaréz vagy réz szifon gyártására szolgál a legtartósabb és minőségi anyag. Kiváló technikai jellemzők és megjelenés, amely illeszkedik minden belső térbe. A magas hőmérsékletnek és a korrózióállóságnak való kitettség. Az ilyen szifonok nem igényelnek speciális karbantartást hosszú ideig, és szükség esetén könnyen szétszerelhetők. A hátrány csak a gyártás nehézségeinek és a magas költségeknek tekinthető.

A sárgaréz vagy a bronz a legjobb teljesítményt nyújtja.

kiválasztás

Az első dolog, amit figyelni kell a szifon kiválasztásakor, a mosogató jellemzői. A normál termék lehetővé teszi, hogy könnyedén megvásárolja a kívánt dizájnt, de egy exkluzív modellhez gondos kiválasztás szükséges. A legjobb esetben egy szifont azonnal vásárolhat egy teljes készletben mosogatóval, de ha ez nem lehetséges, ügyeljen a következő kiválasztási szabályokra:

  • nagy szerepet játszik a csaptelep és a további konyhai eszközök (mosógép és mosogatógép) nyomása által okozott víz nyomása;
  • annál több konyhaszekrény csatlakozik a szifonhoz, annál több ágra és a szerkezet méretére lesz szükség;
 • a túlzott vízelvezetés árvízhez vezet, és ez azt jelenti, hogy egy lapos szifont azonnal el kell dobni a kiválasztástól.
 • a mosdók és mosogatók nyakának más átmérője van;
 • a nyak és a csatornarendszer bejárata közötti távolság kiszámítása (ez általában normál, de vannak kivételek a mosogató telepítésénél);
 • megjelenése (gyakran szerepel a készletben, de vannak kivételek);
 • hogy pontosan a szifon van a csatorna kimenetén. 4 cm-nél nagyobb átmérőjű, hullámos vagy palackos szifonra van szükség;
 • a termék integritása (nincs hiba).

Figyelembe kell venni a 35-50 cm-es szennyvízcsatorna átmérőjét. Egy kisebb szifoncső csatlakoztatható egy adapterrel, amelyet nem lehet nagyobb átmérővel megtenni.

Szerelés és telepítés

Az összeszerelés előtt helyezze el az összes részt a padlón.

A szifon felszerelése a mosogatóból a csatorna bemenetébe egy szabály szerint történik, bármilyen modellt választottak. Először össze kell szerelni a szerkezetet. Mindegyik modellt utasításoknak kell kísérnie, amelyeket akár egy tapasztalt tulajdonos is rendezhet. Miután az összeszerelés megkezdődött, folytassa a beszerelést:

 • a szifon a mosogató alá süllyed, hogy kipróbálja a csövet és a cső hosszát;
 • ha van egy dugó a felszabaduláshoz, rögzítve van, és a lombikot összegyűjtik;
 • a lombikhoz csatlakoztassa a kiürítést (amely a mosogatóhoz van csatlakoztatva);
 • minden eljárás során érdemes figyelni a tömítések és szálak integritására, amelyek megszakadhatnak a telepítés során;
 • a kifolyócső csatlakozik a leeresztő csőhöz, rögzítve és lezárva;
 • minden csatlakozás után a szerkezetet kis mennyiségű vízzel szivárogtatják.

Kattintson a nagyításhoz

A szifon behelyezésének folyamatában végzett próbaüzem során minden hiba azonnal észre fog kerülni az áramlás által.

A mellékelt gumitömítések mellett minden csatlakozás tömítettségének növeléséhez használhatja a menetes tekercselést. Ebből a célból elég a tekercs vontatását 2 fordulattal lezárni.

Bizonyára az országban vagy a faluban még mindig használod a régi mosogatót, nézd meg, hogyan helyezhetsz el egy modern szifont a szovjet termelés mosogatójára. Mester megosztja titkait:

Karbantartás és karbantartás

A szifon egyszerű üzemeltetési és karbantartási szabályainak való megfelelés nagyban megnöveli élettartamát és segít a meghibásodások elkerülésében:

 1. A daru használatának befejezése után sem szabad kis vízáramot hagyni, mivel ezek a részek gyorsabban fogynak;
 2. Időszakos tisztítás a keverő és a csapok a mész skála;
 3. A daru szivárgását a lendkerékkel nem lehet kiküszöbölni, hanem a tömítés cseréjével;
 4. A szifon és a mosogató rendszeres öblítése 4 liter forró vízzel (forrás nélkül);
 5. A szifon túlzott eltömődésétől érdemes egy fémrácsot felhelyezni a mosogatóra;
 6. Napi használatú modern tisztítószerek fokozatosan károsítják a vízvezetékeket;
 7. A nagy vízhőmérsékletű cseppek károsíthatják a szifont. Nem szükséges a forró víz bekapcsolása hideg után, és fordítva.

A zsíros lerakódások elkerülése érdekében az edényeket nem szabad csak hideg vízzel mosni. Még akkor is, ha meleg állapotban van, mindig használhat melegvizet vízforralóban vagy serpenyőben.

Népi jogorvoslatok, amelyek segítik a vízvezeték-tisztítást:

 • ecet;
 • citrom vagy citromsav;
 • szóda;
 • természetes esszenciális vagy növényi olajokat.

Ezeknek az összetevőknek a kombinálásával nem csak a tiszta, hanem a műanyag, az acél, az ón és a krómozott felületeket is tisztíthatja, valamint megszabadulhat a kellemetlen szagtól. Annak érdekében, hogy ne kelljen időt takarítson meg, javasoljuk, hogy a hulladékkezelőt a mosogatóba helyezze.

Tekintse meg a videót a mosogató tisztításáról:

A konyhában lévő mosogató szifonjának kiválasztása során nem csak a termék megjelenésére kell összpontosítania. A vízvezetéknek ezt a részét naponta és sok órára használják, és azt jelenti, hogy ellen kell állnia az agresszív akcióknak. Jobb, ha vásárlás előtt lehetőség lesz arra, hogy tanulmányozzák a modellt, amit szeretsz, és mérlegelsz minden pozitív és negatív oldalt.

Szifonok mosogatóhoz: verziók, méretek és formák

A lefolyók szifonja a vízelvezetés egyik fő összetevője. Jelenleg a vízvezeték üzletek sokféle szifonnal rendelkeznek, de ahhoz, hogy a megfelelőt válasszák ki, ismernie kell néhány funkcióját.

Hogyan működik és mi az?

Sifon - szó szerinti értelemben ez egy olyan cső, ami a gazdasági életben szükséges, hogy biztosítsa a szennyvíz akadálytalan lefolyását, de ezáltal megakadályozza a szennyvíz szagának belépését a konyhába vagy a fürdőszobába. A szifon működésének elve a hajlított cső formájában kialakult speciális szerkezetének köszönhetően ennek a görbületnek köszönhetően kialakul egy vízdugó vagy úgynevezett hidroblokk, amely mechanizmust biztosít a helyiségnek a szennyvízből való lezárására, megakadályozva a szagok belépését, de szabadon biztosítja a folyadékok áramlását a csatornába.

A szifon szerkezetének ismerete nemcsak a munkájának megértéséhez, hanem további öncseréjéhez is szükséges, hiszen a természetes károsodás mellett vészhelyzetek is lehetnek, amikor gyors reagálásra van szükség, és nem lesz idő várni más speciális segítségre. Elvileg az 1800-as év alatt hajlított cső elegendő ahhoz, hogy a szennyvízvezeték és a helyiség között akadályt hozzon létre, ezt a modellt korábban, az új technológiák felfedezése és a tervezési ötletek megjelenése előtt alkalmazták az egészségügyi tervezés területén.

A szifon általánosított szerkezetét természetesen az alábbiakban vizsgáljuk, a különböző modellektől függően bizonyos sajátosságok.

 • Kivehető (védő) háló - a szemét elsődleges szűrésére tervezték, miközben nagy részek maradtak és nem esnek a csőbe, megelőzve az eldugulást. A mosogatóhoz csatlakozó csomópont felett helyezkedik el. Ha a mosogató nem biztosít védőfalat, gondoljon arra, hogy mosogatót vásároljon egy olyan szűrővel, amely jól illeszkedik ehhez a funkcióhoz.
 • A túlfolyócső vagy a kifolyócsatorna egy másik rendszer, amely megakadályozza, hogy a mosó / fürdő vízzel túlfolyik, amely a leeresztő csőhöz csatlakozik, és megóvja az elárasztástól.
 • 3 - 5 mm vastagságú, fekete vagy fehér színű gumi tömítések, amelyeknek köszönhetően a szifon részek szoros csatlakoztatása biztosított.
 • Elágazó cső - a mosogató / mosdó alatt található.
 • Csatlakozó csavar - minden részlet rögzítéséhez.
 • Valójában szifon.
 • Szennyvízelvezetés.

Az építési piac sok fajta szifont kínál, melyek anyaga, alakja, mérete különbözik. Minden szifon két nagy csoportra osztható - nedves és száraz, mindegyik csoport mini-alcsoportból áll.

A tervezéstől függően

A leggyakoribbak az alábbiak.

Palack - fő funkciója a lombikban lévő víztartalom miatt történik, ami megakadályozza a szennyvíz gázok szobahőmérsékletű áramlását. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség, amely szinte minden lakásban megtalálható. A palack szifonok különböző formájúak lehetnek és négyzet alakúak, négyszögletesek.

Előnyök:

 • lehet mind egy, mind két csaptelep, amely nem csak mosdókkal / mosdókkal, hanem más eszközökkel (mosógép, mosogatógép) is csatlakozik;
 • univerzális alkalmazásához, alkalmas a "tulipán" típusú állványra zárt zárt héjakra;
 • ha ékszerek és egyéb dolgok véletlen lenyelése ilyen szifonba kerül, akkor gyorsan megtalálhatja őket, mert a lombik alján letelepednek, és szétszereléskor könnyedén megkaphatják;
 • a szifon falain felgyülemlett szennyeződést speciális módon tisztítják.

Mínusz egy - a szifon meglehetősen nagy mennyiségű, így helyet foglal a tálca alatt.

Csőszerű - egy egyszerű szifon, amelyet egy hagyományos hajlított cső képvisel, gyakrabban S-alakú vagy U-alakú, hullámos szifonnal szemlélve, de hullámosság helyett egyenes, sima cső.

Előnyök:

 • könnyen kezelhető, ha szükséges, lehajtható az ívelt rész és távolítsa el a szennyeződést;
 • a közvetlen áramlású szerkezet jól védi az elzáródásokat;
 • nyílt mosogatóval lehet felfüggesztett formában használni.

hátránya:

 • vízzáródás képződik egy kis depresszióban, ha ritkán használják, akkor a víz kellemetlen szagú felszabadulása lehetséges;
 • a tisztításhoz teljesen le kell szedni.

Hullámosított - a legegyszerűbb típus, amelyet egészségügyi flexibilis hullámcső formájában állítanak elő. Az egyik vége a mosogatóhoz csatlakozik, és a hullámzás közvetlenül a csatornacsatornához van csatlakoztatva, középen egy bilincs segítségével egy szükséges kanyar alakul ki, amelyben víz folyamatosan (vízzáró) helyezkedik el, így megakadályozva a kellemetlen szagot.

Előnyök:

 • az egyszerűség az építőiparban egyszerű telepítést tesz lehetővé a jövőben;
 • nem igényel nagy helyet a mosogató alatt;
 • rugalmassága miatt a csövet kényelmesen elhelyezhetjük, meghosszabbíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

hátránya:

 • gyakran magas hőmérséklet (forrásban lévő víz) hatására a hullámosság deformálódik;
 • A Gofrosiphon mínusz a zsír, piszok felhalmozódása formájában, ami hozzájárul az elzáródások kialakulásához, és szükség lesz a tisztító részek megváltoztatására vagy szétszerelésére.

A száraz - az értékesítés lendületét veszi kezdetén, a száraz típusú hidraulikus szifon jellemzője egy gumi cső jelenléte, amely használatkor vízbe jut a csatornába. A mosás befejezése után a cső leereszkedik, és nem hagyja a szagot, miközben a légszelepet alkotja.

Előnyök:

 • mivel nincs benne víz, ilyen szifon jó a fűtetlen helyiségekben való használatra, anélkül, hogy félne, hogy felrobban;
 • szerkezete miatt a nem könnyen elérhető helyeken történő felszerelés mind vertikálisan, mind vízszintesen lehetséges;
 • nem tartalmaz vizet, ezáltal megakadályozza a patogén mikroorganizmusok reprodukcióját.

Hátrányok: gyakran csak két méretben kerülnek értékesítésre.

Dupla szifon - ez a típusú szifon előnyös, ha egy ház kettős mosdóval van felszerelve, ami gyakran segít a víz megmentésében, ami nagyon fontos, ha van egy méter. Mint a többi fajhoz hasonlóan, a kettős szifonnak van egy kútja, amelybe idegen testek eshetnek, és ahonnan könnyedén hozzájuthat hozzájuk.

A szifon típusú "kattintás-kettyés" - az automatikus típusra vonatkozik, amelyben a fedél közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva, és egyszerűen megnyomja azt, majd lezárja a lefolyó lyukat, és hozzáadódik a víz (gyakrabban fürdőként használják), túlfolyással az árvíz megelőzése érdekében a fedél egymástól függetlenül emelkedik, és a rés, amelyen keresztül a víz áramlik, kialakul.

Az automata szifon és a félautomata gép közötti különbség az, hogy az utóbbihoz egy személynek egy gombot kell megnyomnia, hogy kinyithasson egy lyukat, és leengedje a vizet.

A teleszkópos szifon egy ideális, kompakt találmány, mely különböző átmérőjű csövekből áll, gyakran összeszerelt állapotban vannak, vagyis bárki, aki nem rendelkezik vízvezeték-szerelési készséggel, megbirkózik a szereléssel. Amellett, hogy az egyszerű design, a szifont állítható mélység és magasság, tegye a rövidített vagy kiterjesztett változata, az azt jelenti, hogy a fele a tér alatt a mosogató vagy nem lesz elfoglalt egy szifon képtelenek elbújni a szükséges kiegészítők, és tudod fogadni bizalommal ha szükséges, polcok, csúszó szekrények és így tovább.

A falszifon ideális megoldás esztétikus megjelenés és helytakarékosság kombinálásához, amely az oldalfalhoz közel helyezkedik el. Leggyakrabban a mosógép mosogató alá történő beszerelésekor, miközben a mosógép és a fal közötti keskeny rés marad.

Szögletes szifon - a zuhanyzóban használatos, gyakran rozsdamentes acélból.

A nyitott területek vonatkozásában

A helyszíntől függően a szifonok három típusra oszthatók.

 1. Rejtett szifonok - mint egy üvegszifon, miközben a lombik maga a falon van rejtve. A legköltségesebb típus és kényelmetlen használni, de helyet takarít meg a mosogató alá.
 2. Nyitott szifonok - egyszerű telepítés, egyszerű és kényelmes karbantartás.
 3. Lapos szifon - az alkalmazás legfőbb oka az, hogy helytakarékosságra van szükség, ahol nincs elegendő hely a szabványos vízelvezetéshez. Leggyakrabban alkalmazási területe a liliom mosogató, zuhanyzó és fürdőszoba nyitott modellje. Ez a modell hasonlít egy széles alappal ellátott tálra, amely a mosogató és a mögöttes szerkezet közötti minimális magasságot foglalja el mosógép, polcok és egyéb formák formájában.

Előnyök:

 • nem sok helyet foglal el a mosogató alatt, mivel a fennmaradó hely miatt egy mosógépet, szekrényt helyezhet el;
 • Lehetőség van egy szifon felszerelésére bármilyen nehezen hozzáférhető helyre;
 • jól védi a kellemetlen szennyvízszagokat;
 • a víz könnyedén áramlik, a szifon falain lévő szennyezés gyakorlatilag nem marad sima falszerkezetének köszönhetően.

Túlcsordulással

A túlfolyás a szifon további jellemzője, amely az áradások megelőzéséhez szükséges. Megakadályozza a mosogatók / kádak / mosdók túlfolyását, megakadályozva az áradást. Egy extra lyukon át a felesleges víz áramlik a lefolyóba. A szifonnal való csatlakozásától függően a túlfolyás lehet belső vagy integrált alsó szelep, amelyhez nincs szükség további lyukra a mosogatóban. Gyakran, ha a belső személy maga nem látja, akkor nincs több lyuk a mosogatónál, de egy speciális mechanizmus miatt a szükséges pillanatban működik.

Élelmiszer-hulladék ártalmatlanító

Kiváló illeszkedés a szemeteskosarakkal és a szennyezett csatornázással kapcsolatos kérdések megoldásához. Ez a készülék kiküszöböli a konyhában a kellemetlen szagokat.

Érintéssel

A szifon lehet vízelvezetéssel - ez a neve annak a résznek, amelyen keresztül a vízelvezetést végezzük. Egy vagy két lehet. A második változatban van egy további szerkezet a tálban, amelyhez más eszközök csatlakoztatására van szükség, ahol szükséges a leeresztés.

Szelepen

Az ilyen szifon-részlet mint szelep lehet:

A csatornák levegőszeleit gyakran kell felszerelni, ha több eszköz csatlakoztatva van, és fennáll annak a lehetősége, hogy a vízzár feltörik, és a szennyvíz szaga kerül a helyiségbe. Céljuk a csövekben lévő légnyomáscsökkenés normalizálása. Ellentétben egy lég visszacsapószeleppel, egyszerűen lehetővé teszi a víz egyik irányát, megakadályozva, hogy megforduljon, miközben nem befolyásolja a csöveken belüli nyomást.

Házi szifon

Opcionálisan önálló szifon használható olyan külvárosi területeken, ahol nem marad sokáig, és nem igényel hosszú szolgálatot. Bár nem pazarolhatja el az időt, és csak vásároljon mosdót.

Műszaki adatok

A szifon termelése sokféle anyagból származik, az eltérések mellett változatos formában és méretben is.

Anyagok és színek

A gyártási anyagok különböznek egymástól. Gyakran előfordul, hogy a szifonok eltakarták az ember szemét egy állvány vagy fal mögött, de vannak olyan esetek, amikor ezt nem lehet megtenni, és érdemes olyan opciókat találni, amelyeknek nem kell több részletet vásárolniuk a belső térben.

 • Sárgaréz - krómozott bevonatú rézből készült termékek gyakrabban használatosak üvegedényekhez, ahol az általános tervezési ötlet megőrzésére van szükség. Ez a modell tökéletesen kombinálható más hasonló fém belső részletekkel. Különleges gondossággal azonban meg kell őrizniük megjelenésüket.

Természetesen az ár sokkal magasabb a műanyag szifonhoz képest, de ennek eredményeképpen a minőség és a megjelenés igazolja a költségeket. Az alkatrészek mozgékonyságának köszönhetően kiválaszthatja a lefolyó magasságát, ami sokoldalúvá teszi az ilyen szifont.

 • A nemvasfémek - elsősorban a piacon vannak bronz, nikkelezett és rézszifonok. A gondoskodás rengeteg gondos munka, amely időt és speciális eszközöket igényel. Leggyakrabban a belső tér stílusának megőrzésére használják őket. A réz a legdrágább anyag a szifonok gyártásánál, de az élettartam szempontjából nem rosszabb a rozsdamentes acélnál.
 • Acél - a fő előny az anyag szilárdsága, idővel a szifonok nem szivárognak. Alapvetően mindegyik krómozott bevonattal rendelkezik, amely biztosítja a szerkezet tartósságát. A krómozott acél esetében a hátrány a szifon költségét jelenti, de a minőséget biztosítják, ha a bevonatot helyesen gyártják. A modell telepítéséhez pontos mérésekre és telepítési munkákra van szüksége egy vízvezeték-szerelővel. A krómozott szifon tökéletesen illeszkedik a fényes csaptelepekhez, törölközőtartókhoz és egyéb részletekhez a fürdőszobában.
 • Öntöttvas - ez a szifon előnyben részesítendő padlófülkék telepítésekor.
 • Műanyag - a polipropilénből készült szifon leggyakoribb típusa, ami miatt a termék alacsony ára, de nem maga a minőség. Az ilyen szifon fő előnyei az alacsony költség mellett az egyszerűség és az összeszerelés egyszerűsége, az anyag kémiai anyagokkal szembeni ellenállása, könnyű karbantartás és szennyeződés, speciális eszközökkel tisztítható. Nem szabad elfelejteni, hogy lehetséges a termikus tényező (forrásban lévő víz) hatása.

Tulajdonságai miatt a műanyag és a műanyag szifonok az értékesítés egyik első helyét foglalják el.

 • Bronz - nagyon gazdagnak tűnik, de a megfelelő gondozás hiányában megromlik a megjelenése.

A színek kiválasztása nagyon nagy, a gyakoribb, mint például a fehér vagy a fekete, a vágyakhoz. Gyakran a színek, mint az arany, a bronz vagy a fémek nagyon jól illeszkednek a stílushoz.

alak

A szifon alakját ki kell választani, ha nyitott héj-típust használnak, hogy megőrizzék az esztétikai megjelenést. Ilyen esetekben gyakrabban S vagy U alakú, lapos, négyzet alakú. Más esetekben, amikor a szifont eltakarják a szemek, érdemes többet gondolkodni a minőséget illetően, mint a forma.

méretek

Itt meg kell haladnia a süllyesztett terület alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, rövid vagy hosszú, akkor vannak olyan fajok, ahol beállíthatja a szifont: mindkettőt meghosszabbíthatja és lerövidítheti.

gyártók

A szifon kiválasztása nemcsak a költségekből áll, hanem a gyártó figyelmét is figyelembe kell venni. Gyakran előfordul, hogy a jól ismert vállalatok termékei nem felelnek meg a vártnak és fordítva.

Az alábbiakban néhány lehetőség közül választhat.

 • Viega a cég szlogenje: "A minőség a legfontosabb. Minőség nélkül minden elveszti jelentését. " És ez így van, a fő plusz a magas német minőség. A termékek már több mint 115 éve vannak forgalomban, és azóta sok minden megváltozott, de a legfontosabb dolog mindig is velük van. Ma Viega a világpiac vezetője az egészségügyi berendezések területén, több mint 10 képviselővel a világ különböző országaiban. A munka egyik fő ágaként a szerelt vízvezetékek gyártása, amely nemcsak a legújabb technikai jellemzőknek felel meg, hanem nagy design is van. Termékeik gyártása során különböző anyagokat használnak rozsdamentes acél, réz, bronz, műanyag formájában.
 • Az Alcaplast a Cseh Köztársaságban székhellyel rendelkező vállalat, amelynek minősége meglehetősen magas a közép-kelet-európai piacon. A fő választék a beszívó és leeresztő mechanizmusok létrehozása mellett rejtett telepítési rendszerek, különböző típusú szifonok fürdőkhöz, mosdókhoz, mosdókhoz, zuhanykádakhoz, amelyek segítenek a kényelem megteremtésében.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont a mosogatóhoz és mosogatóhoz

A szifon (cső vagy szivattyú görög) kötelező eleme bármilyen vízvezeték szerelvénynek, amely biztosítja a szennyvíz elvezetését és megakadályozza a szennyvíz gázok bejutását a helyiségbe. A hidraulikus redőny elve alapján működik, vagyis egy csatorna középen lefelé hajolva, folyadékkal teli folyosón. A víztároló elszigeteli a helyiség légkörét a szennyvízből, de nem akadályozza meg a folyadék szabad áramlását. A mosdókagyló szifonja csak a fürdőszobához és a zuhanytálcához hasonló eszközként különbözik, mivel a mosdó magas helyén szabadon választhatja ki a készülék méreteit, és a vízcsapda vízmennyisége meglehetősen nagy lehet.

tartalom

A szifon típusai ↑

A mosdókagyló szifonjának kialakításától és alakjától függően a következő típusok választhatók:

 • Pipe. Ez egy hajlított S vagy U alakú merev cső, összecsukható vagy nem választható. Egyes modelleknél a könnyű tisztításhoz egy alsó parafa nyílás található. A csővezeték meglehetősen pontos összehangolása a mosogató lefolyónyílásának és a csatorna bejáratának.
 • A mosdókagyló üvegszifonja, amint azt a neve is jelzi, egy palack alakja azon a részen, ahol a hidraulikus zár található. A csatornahálózathoz csatlakoztatható egyenes vagy hajlékony cső. A csőhöz képest a palack kialakításának jelentős előnyei vannak: kevesebb helyet foglal el; könnyen szétszerelhető; véletlenül a mosogatóba eső tárgyak nem veszik el, és a lombik alján maradnak. A hiányosságok között nagy a tendencia a szennyezés felhalmozódása azon a ponton, ahol a patak egyenesen kilép az üvegből. A palacktípus leggyakoribb a könnyű karbantartás miatt.
 • Hullámosított - univerzális kialakítás, csak egy rugalmas cső. Bármelyik konfigurációban hajlítható, amely lehetővé teszi, hogy a mosogatókat a csatornarendszer bemenetéhez csatlakoztassa, amelyek nem a szabvány szerint helyezkednek el. Ezen kívül a hullámos szifonok olcsóak és nagyon könnyen telepíthetők. A vízcsatlakozás létrehozásához szükséges meredekség manuálisan alakul ki a cső hajlításával. Hátrányok: az egyenetlen hullámos felület hajlamos arra, hogy felhalmozódjon a lerakódások, a cső nem összecsukható. Másrészről nincs köztes termék - kevésbé valószínű, hogy szivárogna.
 • A rejtett szifonok a palack kialakításának változata, ahol csak vízszintes cső van elhelyezve, és maga a palack (üveg) is be van ágyazva a falba. Ritkán használt és drága típus.

További jellemzők ↑

A szilva a következő funkciókkal és elemekkel egészíthető ki:

 • A mosogatóval egy második, felső felszabadítással a mosogatóhoz túlfolyó szifon van felszerelve. Ez a rendszer megakadályozza a véletlen árvizet. A héjban a túlfolyás általában egy kerámia szerkezetben van, és egyenesen a kimenetbe jut; a konyhai mosogatókban van egy külső cső a szifonban.
 • A kiegészítő oldalsó bejárat szivárokkal van ellátva, amelyeket úgy terveztek, hogy mind a mosogatóból, mind a mosógépből kiürülnek. A csaptelep a mosogató és a vízzár között helyezkedik el.

Mind a túlfolyás, mind a mosógép bejárata csak üvegszifonokba integrálva van.

Szivattyú mosáshoz ↑

Ez szerkezetileg hasonló a mosogató mosogatóhoz, kivéve, hogy a mosogató szája nagyobb átmérőjű, és a középponttól a falig terjedő távolság is sokkal nagyobb. Ezenkívül a mosogatók gyakran két, esetenként három szakaszból állnak. Ezek közül az egyik sík, a zöldség, és kettő - teljes értékű mélység, túlcsordulással (túlcsordulással). Plusz egy extra lefolyó a mosogatógéphez. Így a konyhai mosogató szifon lehet vagy nagyon egyszerű, egy vagy nagyon bonyolult, összesen legfeljebb hat csatornafolyammal kombinálva.

Kiadás: teljes vagy külön ↑

A kiömlőnyílás, amely a csatorna nyakára van helyezve és a szifon fő részéhez van csatlakoztatva, tartozhat a készletébe. A rendszeres kiadványok egyszerű gránátgörbék. Több esztétikus és drága külön megvásárolható. A szabályozóval ellátott, szabályozható szelepekkel ellátott, a leeresztőnyílást lezáró kioldók a keverő teljes készletébe tartoznak. A minőségi konyhai mosogatókat mindig a kiadások mellett értékesítik.

Anyagok: műanyag vagy fém ↑

A szifonok, attól függően, hogy milyen anyagból készültek, kétféleképpen oszlanak meg: műanyag és fém.

 • Műanyag. A legolcsóbb szifonok polietilén, általában egyszerű kialakításúak, főleg csővel, kis számú csatlakozással. De gyakrabban használják a polipropilént, az általa gyártott részek merevebbek, jobban megtartják alakjukat, megbízhatóbbak, mint a csatlakozások. A műanyagból összetett konfigurációjú polimer szifonok készülnek. A mosógépeket, amelyeknek a lefolyása magas hőmérsékletű lehet, a polipropilén használata is ajánlott, kevésbé érzékeny a hőtágulásra. Miután a mosógép üzemi üzeme megkezdődött, a szifon gyakran szivárog, szűkíteni kell az összes menetes csatlakozást.
 • Fém szifonok mosogatókhoz és mosdókhoz. Drágábbak, mint a polimerek, élettartama magasabb. A rézötvözeteket gyakrabban használják: réz és bronz. Az ötvözetek nem rozsdásodnak, de oxidálódnak, kívül vannak bevonva. Szifont és rozsdamentes acélt gyártanak, de az ilyen termékek költsége meglehetősen magas, ezért nem széles körben használják őket.

Minden csavarmenet, menetes vagy krimp, puha gumiból vagy gumi polimer tömítéssel van lezárva.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont ↑

A szifon kiválasztásakor vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • A nyak átmérője. A mosogatóban és mosogatóban ez más.
 • A túlfolyás jelenléte.
 • A mosógép vagy a mosogatógép számára további vízelvezetés szükséges.
 • A nyaktól a csatorna kijáratától a falról való távolság vízszintes vetületben. Rendszerint egy egyenes csőszakasz elég hosszú, de vannak kivételek.
 • A felszabadulás jelenléte gyakran a mosdók és csapok készletébe tartozik.
 • A szennyvízelvezető nyílás a szifonnal szemben helyezkedik el? Ha több mint 2-4 cm-t helyez el, akkor jobb, ha egy palackszifont szeretne hajlékony csővel vagy hullámcsővel ellátni.
 • A csatorna bejáratának átmérője. Különböző lehet: 35, 40 és 50 mm. Kívánatos, hogy a szifon beömlőcsőjének átmérője megfeleljen ennek az értéknek. Lehet, hogy kevesebb, ebben az esetben szüksége lesz egy adapterre. De nem több.
 • Esztétikai preferenciák. A mosdókagylóban, a szifon szinte láthatatlan és megjelenése nem játszik szerepet. Ez lenne a megfelelő szifon króm a mosogató nélküli talapzaton. A tervezői vízvezetékhez ki kell húznia a hozzá tartozó szerelvényeket.
 • Ár. Őszintén szólva nincs különösebb különbség az olcsó és drága szifonok között a kizsákmányolás szempontjából. A Stoke-t hatékonyan alkalmazzák mind az olcsó Orio-műanyag szifonok, mind az Ani-réteg, valamint a több száz eurós eliteszközökön keresztül. Természetesen a fém hosszabb lesz, de a műanyagról több évtizedről beszélünk. Ha krómozott, de viszonylag olcsó mosogatóra van szüksége, fordítson figyelmet a német Viega szifonokra, a cég katalógusában elég tisztességes költségvetési modellek vannak. A könnyű használat nagyobb mértékben függ a tervezéstől (könnyebb a palack megtartása) és felszabadulni (szükség esetén egy szelep jelenléte).

Video utasítások mosdószifon készítésére ↑

A szifon felszerelése egyszerű kérdés. Az alapvető egészségügyi készségek megszerzése után könnyű összeállítani. Ha az "otthoni mester" nem a hívásod, akkor helyesebb lenne minden szakembert megbízni a szakemberekkel.

műszerek

Gondolt már arra, hogy hogyan kell tisztítani a zagyot a mosogatóban vagy a fürdőszobában? Ha igen, milyen körülmények között? Ez általában csak egy blokkolás után következik be, amikor a felhalmozott törmelék miatt a víz teljesen megszűnik, és szinte mindig váratlanul történik. Ha nincs ideje felvenni a várakozást, és nem várhatja el a vízvezetéket, vagy egyszerűen nem tartja helyénvalónak, akkor tudnia kell, hogyan kell gyorsan és hatékonyan eltávolítani az eldugulást, valamint hogyan lehet megakadályozni annak későbbi megjelenését. Tekintettel a kérdés sürgősségére, ebben a cikkben leírjuk, hogyan lehet eltávolítani egy eldugulást egy fürdőszobában vagy mosogatóban, hogyan kell tisztítani a zuhanytálca szifont, és leírni a legegyszerűbb megelőző intézkedéseket, amelyek megakadályozzák az eldugulást.

tartalom

Konstruktív szifon eszköz: az alapok

Ha észreveszed, hogy a mosdóban vagy a fürdőszobában lévő víz lassabban indul el, ennek oka valószínűleg egy eldugult szifon volt, amely a leeresztőnyílás alatt helyezkedik el, és vízzáráshoz vezetett, ami miatt a csatornából származó szagok nem jutnak be a helyiségbe. A mosogató szifon tisztításához meg kell érteni a tervezési jellemzőket.

A szifon legegyszerűbb kialakítása egy hajlított U-alakú cső, amelynek oldalsó lefolyója van a csatornába. A szifon a fürdőszobához hasonló kialakítású, de a szabad fürdőhely hiánya miatt lapos U-alakú cső. Ezeknek a tervezési jellemzőknek köszönhetően az U alakú térd vizének megmarad, ami vízzárást eredményez, ami megakadályozza a külföldi "csatorna" szagok bejutását a helyiségbe. Jelenleg a műanyag szifonok a legnépszerűbbek, de a régi házakban öntöttvas termékeket is találnak (rendszerint öntöttvas csövekbe építettek). A legtöbb esetben görbült csövek formájában készültek, és nem szétválasztható szerkezettel rendelkeztek. A hajlított cső formájában lévő szifonokat tubulárisnak nevezik.

Egy bonyolultabb eszközt olyan szifonok jellemeznek, amelyek egy műanyag pohár formájában vannak, amelynek felépítése a csavarkapkák jelenlétét és felett található, valamint a csésze csővezetékhez csatlakozó "csésze" felső részének kimenete. Az ilyen szifonok funkciója hasonló - a szifon belsejében lévő elválasztó résznek köszönhetően, amely nem ér el az aljától, megakadályozza a kellemetlen szagok bejutását a helyiségbe. Ezenkívül a műanyag pohárban lévő szifonok olyan tárolóedényt látnak el, amely felhalmozza az élelmiszer-részecskéket, a szennyeződéseket és más mosható tárgyakat.

Fontos! Ha csőszerű szifonokat főként a fürdőszobákba szerelnek, ahol csak a szappanos víz jut be a mosogatóba, akkor az üveg alakú szifonok találják használatukat a konyhában, ahol a víz, a zsírok és az élelmiszerhulladék mellett is leeresztik.

Hogyan kell tisztítani a szifont a tisztítás nélkül, szétszerelés nélkül?

Az eltakarítás egyik legegyszerűbb és legkedvezőbb módja, hogy megszüntesse az eltömődést, hogy a szifont a saját kezével tisztítsa meg és szétszerelje.

Az eljárás ebben az esetben a következő:

 • Helyezzen egy vödröt a szifon alatt, ami szükséges ahhoz, hogy a szifonban lévő víz lefolyhasson benne;
 • Csavarja le a szifon talpát, amely rendszerint felhalmozza az élelmiszer-hulladékot és a zsírt, ami az elzáródások fő oka;

Fontos! Minden olyan részecskék, amelyek eltömődést okozhatnak, felgyülemlik a szifonfúrásban, amelyet egy szál jelenléte jellemez. Ennek köszönhetően eltávolítható a szifon szétszerelése nélkül.

 • A szeptikus tartály eltávolítása után távolítsa el a felgyülemlett szennyeződést (rendszerint a szeptikus tartályban felhalmozott élelmiszer-részecskék általában az elzáródás okai);
 • Ha a szeptikus tartály tisztítása során nem talált jelentős zsírlerakódásokat a falain, akkor befejezheti a munkát és helyezze el a szeptikus tartályt;
 • Ellenőrizze, hogy a víz kimerül-e a mosogatóból. Ha a válasz igen, akkor a probléma megoldódott.

Fontos! Miután az ülepítő tartályt helyezte el, győződjön meg róla, hogy a tömítés pontosan van felszerelve, mert a szifon esetleg szivároghat.

Hogyan kell szétszerelni a szifont és megtisztítani?

Az elzáródás kiküszöbölésére szolgáló univerzális mód nemcsak a mosogatóban, hanem a csatorna vízelvezetésében is a szifon szétszerelése, majd az összes részlet tisztítása és mosása.

 • Mielőtt folytatná a szifon szétszerelését, cserélje ki a vödröt a mosogató alá, és ürítse le a szifonban felhalmozódott vizet;
 • Az összes szifonnak a legtöbb esetben a szabványos szervezeti elve van, ezzel kapcsolatban csavarkulcsot kell használni, és a szifon tisztítóajtó fedelét le kell csavarni;
 • A palack típusú szifonoknál csavarja le az üstöt, és ürítse ki a benne halmozódó vizet. Ha a szifon kialakítása nem jelenti a beléptetést, csavarja le a rögzítőket és távolítsa el a szifont, majd várjon addig, amíg a víztől teljesen elvezetik a vödröt;
 • Készítsen elő egy szükséges hosszúságú huzalelemet és ellenőrizze a cső kimeneti szakaszát, amely közvetlenül a szifon mögött helyezkedik el;
 • A szifon minden részét meleg vízzel és mosószerrel átöblítse. Ez a legtöbb esetben elegendő a konyhai szifon hatékony tisztításához, a zsírlerakódások és az élelmiszerhulladék eltávolításához;
 • Cserélje ki a szifont, ami általában egy hullámos cső, amely fölött van, és forró vízzel is öblítse le, ami hatékonyan eltávolítja a felgyülemlett szennyeződéseket;
 • Ellenőrizze a szifon alatt található csőszakaszt is. Ehhez öntsön vizet, és figyelj arra, hogy elhagyja vagy sem;
 • Ha a víz könnyen leengedhető a csatornába, szerelje be a szifont és húzza meg a rögzítőelemeket;

Szifonszerelvény túlfolyással

 • Ha az alsó csőben lévő víz nem távozik el, akkor meg kell tisztítani egy kábellel vagy egy fémhuzalral, amelynek egyik végén a horog meghajlik. Helyezze a vezetéket vagy kábelt egyenes végébe a csőbe, és forgó mozdulatokkal mélyen a csőbe mozogjon;
 • Miután megállapította, hogy a kábel elakadt egy akadály ellen, próbáljon meg mélyen a csőbe tolni, miközben forgatja a vezetéket vagy a kábelt;
 • Amikor az akadályt eltávolítják, a víz elkezdi leengedni a lefolyót.
 • Ha a parafát nem lehetett áttörni, az egyetlen helyes megoldás ebben az esetben a kémia használata;
 • Ehhez öntsön vagy töltse fel vegyi anyagot az alsó cső eltömődésének kiküszöbölésére az utasításoknak megfelelően, és egy kábelen keresztül próbálja meg újra kiküszöbölni a csövekben eltömődést.

Fontos! Ha elegendő ideje van, használhatja az eszközt az elakadások eltávolítására a szifon szétszerelése nélkül. Ehhez öntse az anyagot közvetlenül a mosogatóba vagy a kádakba, töltse fel forró vízzel vagy folytassa a gyártó utasításainak megfelelően és az ügynök csomagolásán feltüntetett idő után tisztítsa meg a lefolyót egy dugattyúval.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő vegyi orvosságot?

Úgy tűnik, hogy könnyebb lehet a kész vegyi anyag megvásárlása az eltömődések megszüntetése érdekében? Azonban, mivel a fogyasztó számára a legszélesebb választási lehetőséget kínálják, nehéz a megfelelő választást tenni.

 • Ennek megértéséhez megjegyezzük, hogy a szaküzletek polcain olyan termékek találhatók, amelyek hatóanyaga alkáli és savas lehet. A savalapú termékeket rendkívüli óvatossággal kell kezelni, mivel a sav koncentrációja néha elég magas ahhoz, hogy károsíthassa azokat a műanyag csatornákat, amelyek nem kompatibilisek vele.
 • Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy tilos a lúgos és savas anyagokat a leeresztőnyílásba egyszerre önteni, mivel keverésük eredményeképpen kémiai reakció léphet fel, amely során robbanás következik be, vagy mérgező gáz szabadul fel. Ez nemcsak kiküszöböli az eltömődést, hanem károsítja a csatornarendszereket is.

Elakadás megszüntetése dugattyúval: szakemberek ajánlása

A fenti módszerek mellett egyszerűbb módszerek is vannak a tönkremenetel tisztítására, amely nem kapcsolódik a szifon szétszereléséhez. Annak ellenére, hogy rövidebb idő alatt hatékonyak, a nem szakemberek gyakoribb előfordulása jellemzi a rendelkezésre állást és a könnyű végrehajtást.

Ha nem vagy szakember, és nem tervezi, hogy a szifon szétszerelésének és újbóli telepítésének bonyolultságát egy mosdókagylóhoz alkalmazza, fogadja el az ebben a fejezetben leírt módszereket. Ugyanakkor emlékezzetek arra, hogy az összetettség eltömődésének tisztázását egyszerűbb és hozzáférhetőbb módszerek segítségével kell elkezdeni, fokozatosan bonyolítja őket, mivel az előzőek hatástalanok. Így az első módszer a tisztítás mosogató, amelyet fel kell használni az elzáródás - a használata a dugattyú. Ez egy olyan eszköz, amely egy fából készült fogantyúból áll, amelynek végén egy gumi kupolát rögzítenek.

Annak ellenére, hogy a dugattyúval való munkavégzés elve rendkívül egyszerű, vegye fontolóra a lépésről lépésre vonatkozó használati utasításokat:

 • Nyissa ki a forró vízcsapot, és várja meg, hogy a mosogató vízszintje 5-7 cm-re legyen.
 • Anélkül, hogy eltávolítaná a dugattyút a leeresztőnyílásból, tegyen több egymást követő erőteljes fel-le-le mozgást, amely lehetővé teszi, hogy "szivattyúzza" a vizet a mosogatóban;
 • Távolítsa el a dugattyút és győződjön meg róla, hogy a víz szabaddá válik. Ez azt jelzi, hogy a probléma megoldódott;
 • Ha ez nem következik be, ismételje meg a fenti lépéseket, amíg a víz szabadon nem olvad össze;
 • Ha 5-6 próbálkozás után a probléma még nem oldódott meg, a szakértők azt javasolják, hogy más, hatékonyabb módszereket használjanak a fürdőszifon vagy mosogató tisztítására.

A lemezt a mosogatóban kézi hidraulikus szivattyúval tisztítsa

A mai piac a vevő számára nagy mennyiségű eszközt kínál a szennyvízcsatorna tisztítására, beleértve egy kézi hidraulikus szivattyút is, ami lehetővé teszi a még bonyolult eltömődések kiküszöbölését. A hidraulikus szivattyú alapja az intenzív vízáramlás, melynek hatására az eltömődés megszűnik. Abban az esetben, ha a lefelé irányuló vízáramlás nem szünteti meg az eltömődést, akkor felfelé irányul, ami egy szívóhatást eredményez, aminek következtében az akadályt létrehozó dugó megszakad és a csövek átjárhatósága helyreáll.

A szivattyú használatának technológiája még a kezdők számára sem nehéz, és a következő művelet algoritmusának végrehajtását jelenti:

 • A túlfolyást nedves ruhával borítsa;
 • Tegyen elegendő csapvizet a szivattyúba;
 • Nyomja szorosan a szivattyú szívófejet a leeresztő nyíláshoz;
 • Végezze el a szivattyúmozgásokat addig, amíg a leeresztő csatorna nem távolodik el.

Hogyan kell tisztítani az eltömődést szódával és ecettel?

A szifon tiszta vízzel és ecettel történő hatékony tisztításához előkészítse a következő készletet:

 • Egy üveg ecetet;
 • Nem szóda hamu csomagolás;
 • Vízforraló vízzel;
 • Pamut tampon.

A tisztítási technológia a következő:

 • Forraljuk fel a vizet a vízforralóban;
 • Törölje le a mosogatót úgy, hogy falai teljesen szárazak legyenek (ezért jobb száraz ruhát használni);
 • Tegyen fél pohár szódát a kifolyó lyukba. Ha nehéz behatolni mélyen, töltsön be egy pamut törlővel;
 • Ezután öntsön fél csésze asztali ecetet a lefolyó lyukba, és 1-2 perc múlva forraljon fel forró vizet a vízforralóból;
 • Nyissa ki a csapot, és győződjön meg róla, hogy a mosogatóból származó víz normál sebességgel halad.

Elzáródás megszüntetése vízvezetékkel

Ha van egy vízvezeték kábel a gazdaságban, és tudja, hogyan kell használni, akkor biztos lehet benne, hogy képes lesz megbirkózni a zavarás minden összetettség. A blokkolás eltávolítása egy kábellel technikailag bonyolultabb folyamat, de a hatékonyság szempontjából messze felülmúlja a fenti módszereket az eltömődés eltávolítására a szifon szétszerelése nélkül.

A konstrukció szempontjából a kábel spirálisan csavart fémhuzal, amelynek egyik végén spirális fúró található, a másik pedig egy fogantyút. Ha a kábel átmérője változó paraméter, akkor annak hossza általában normál és kb. 3 méter.

Az elzáródás tisztító technológiája az egészségügyi kábel segítségével:

 • Mielőtt elkezdené a munkát, tegyen műanyag csomagolást vagy olajszövetet a mosogató alá, ami védi a padlót a konyhában vagy a fürdőszobában a szennyeződéstől. Ha lehetséges, fedje le a polietilént a fal közeli részével;
 • Miután megszüntette a szifont, vegye le és mossa le, majd tegye félre - nem lesz szüksége a munkaidőre;

Fontos! Az eltömődés kiküszöbölésére irányuló munka a leginkább együtt történik Ha a kábelt mélyen behelyezi a csőbe, a partnernek feszültséget kell fektetnie, ha a kábelt a hosszanti tengely körül a csavarral csavarja.

Fontos! Szakértők szerint a folyamat során a kábel kell feszülni. A feszültség lazítása, kockáztatja a károsodást, mivel ez meggörbül és meghibásodik.

 • Szükség van egy olyan partner bevonására, aki megszorítja a kábelt, így a kábelt a csatornahálózatba való tolatással a csövek fordulata és csuklói mentén megkerülheti anélkül, hogy károsítaná a kábelt.
 • Miután behelyezte a kábel végét a csőbe, tolja be, amíg szabadon mozog. Amíg a kábelt nyomja, meg kell csavarnia a fogantyút. Ne feledje: a mozgásokat két partner egyidejűleg végzi;
 • Ha a kábel áthaladása fokozatosan elzáródott, akkor azt a következtetést vonhatjuk le, hogy közeledt az elzáródás helyéhez. Ebben az időben lehetetlen megállítani a torzítást;
 • Ha a kábel pihent egy bizonyos akadály ellen, akkor elérte a sárban levő dugót, amelyet el kell távolítani. Ennek elérése érdekében a lehető legtávolabb tartsa a kábelt, miközben egyidejűleg görgeti azt;
 • Nem mindig lehetséges az eltömődés megszüntetése az első alkalommal, ezért ne ess kétségbe, mert ez csak azt jelzi, hogy az eltömődés elég nagy és sűrű. Ezért a kábel maximális bemerítésénél több mozgó mozgást kell végezni, majd távolítsa el a szerszámot a csatorna csövéből;
 • Abban az esetben, ha sikertelen próbálkozás történt a kábel tisztításáról a szennyeződésről, ismételje meg a fenti lépéseket. Útmutatók szerint még a legnehezebb elzáródás is eltávolítható egy kábellel, így biztonságosan 3-4 kísérletet tehet, ami lehetővé teszi a cél elérését;
 • A cső tisztítása után szereljen be egy szifont, és a megelõzéshez öntsön forraló vízforrást a mosogatóba, amely a szennyvízcsatorna maradványait a csatornarendszerbe mossa le.

Az eltömődés megelőzése: hasznos tippek

Még a mosogató gondosan történő használatával sem fogja észrevenni, hogy a haj, a zsír és az élelmiszer-részecskék fokozatosan felgyülemlik a szifonban.

Ha követi az alábbi ajánlásokat, képes lesz minimálisra csökkenteni azokat a helyzeteket, ahol Önnek el kell távolítania magát az elzáródásról, vagy szakember segítségére kell. Tekintsük részletesebben:

 • Az elzáródások minimalizálása érdekében helyezzünk el egy zsírfogó csaptelepet a zsírszemcsék és egy diszpergálószer között a szilárd élelmiszer-részecskék megőrléséhez;
 • Rendelje meg azt a szabályt, hogy minden este vízforraló forró vizet öntünk a mosdóba, ami megakadályozza a zsírszemcsék ülepedését a csatorna falán, ami a legtöbb esetben elzáródást okoz;
 • Van egy másik módszer, amely megakadályozza, hogy elzárja a konyhát. Minden nap öntsön egy teáskanál szódabikarbónát vagy sót a mosogatóba, ami hatékonyan lebontja a testzsírt;
 • Annak érdekében, hogy a konyhában ne legyen kellemetlen "szennyvíz" szag, és vele együtt a csövek tisztasága, rendszeresen kezelje őket szennyvíz tisztítóval. Ha észreveszi, hogy a víz kissé lassabb, mint korábban, használja a szerszámot az eltömődések tisztításához;
 • Legyen védőháló a lefolyóban, amelyet rendszeresen tisztítanak, és az elfogyasztott élelmiszer-részecskéket dobják (nem a mosogatóban!).
 • Ha a szennyvízcsatorna tisztításának folyamata során nem sikerült pozitív eredményt elérni, használjon egyszerre többféle módszert is. Például öntsön csatorna tisztító szerszámot a lefolyóba, és ha hiba esetén 1-1,5 óra múlva használjon dugattyút. A legtöbb esetben ez a rendszer hatékony, és nem kell igénybe venni az egészségügyi kábel használatát;
 • Próbálja meg, hogy ne ürítse ki a mosogatóvizet nagy élelmiszer-hulladékkal.