Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba modern stílusban (+72 fotó)

Azok az emberek, akik számára a "belsőépítészet" nem üres hang, általában kövessék a divatirányzatokat az otthonuk egyes részeinek tervezésében. Stabilabbak, mint a divatiparban, de ellentétben azzal, hogy nem csak vizuálisan szép, hanem funkcionális megoldásokat is kínálnak. Napjainkban a fürdő designjának jellemzői modern stílusban fognak szólni - a leginkább kiszolgáltatott és személyes téren.

A modern stílus jellemzői

A művészettörténetben olyan pillanat volt, amikor a művészek lemondtak a kánonokról, ezzel szemben új művészetet hoztak létre. Hasonló helyzet alakult ki a modern stílusban, amely kora fényében a klasszikus irányokkal ellentétes elveken alapult.

A hagyományos belső terek a világos kifejezésmód, a szigorú összetétel és a tantárgyak kitöltése köré csoportosulnak. Ezzel ellentétben a kortárs design egy univerzális megoldás, amely alkalmazkodik a lakások igényeihez, aggodalomra ad okot, és egyben vászon a merész ötletekért. Nincsenek világosan meghatározott szabályok, és az összes vizuális diverzitást több elv is egyesíti:

- A modern tér jól átgondolt elrendezéssel rendelkezik, beleértve a funkcionális területeket és az üres helyeket a szabad mozgáshoz.

- Az ilyen belsőséget emberek hozták létre az emberek számára, így minden elem könnyen használható és része egy egésznek.

- A kortársak lehetnek a szokatlan formatervezési tárgyak, kortárs művészetek és pop-kulturális elemek alapjai.

- A helyiség díszítése diszkrétnek és sima vonalak, tiszta formák, különböző textúrák szépsége.

- A színséma a beltér jellegétől függően változik. Ha van egy tömörebb hangulat, akkor semleges palettát használnak, és a fényesség érdekében kontrasztos kombinációkat is hozzáadhat.

- A modern stílusú szoba olyan hely, ahol a mesterséges anyagok megfelelőnek tűnnek. Igaz, az elmúlt évek tendenciái diktálják a természethez való visszatérést, ezért amikor kiválasztja, a projekt célkitűzéseire kell összpontosítania.

A fürdőszobában ideális az irányítás széles lehetőségeinek vizuális bemutatása, főként az adott körülmények, valamint a tér gyakorlati célja miatt.

Fürdőszobai színes megoldások

A kortárs megjelenés stílusában számos árnyalat szerves formában van, ha harmonikus színtartományban vannak elhelyezve. Tekintsük a legnépszerűbb megoldásokat.

Fürdőszoba modern stílusban

Az univerzális színnek köszönhetően a fehér ideális alternatívát kínál bármely lehetőséggel. Falak, mennyezetek és egészségügyi termékek befejezésére szolgál.

A színt gyakran színek dominánsnak találják, ha tágas, enyhén "steril" légkört szeretne létrehozni a fürdőszobában. A felületek gyors szennyeződésének elkerülése érdekében tisztítandó anyagokat kell kiválasztani.

Modern szürke fürdőszoba

Egy másik népszerű lehetőség a modern belső terekben, melyet monokróm vagy kontrasztos árnyalatokkal kombinálnak. Ő adja a szigorúság, visszatartás, de ugyanakkor egy érett stílus.

Az anyagok textúrája segít a szürke diverzifikálásában, és a világítás "újraéleszteni" fogja a hideg esztétikáját.

Fekete fürdőszoba modern stílusban

A klasszikus stílusban fekete a finom részletek formájában, de szinte soha - a belső tér szerves elemeként. A tágas, modern fürdőszobák az elnyomó mélységgel és a legkedvezőbb fényviszonyok között fognak megbirkózni.

Annak ellenére, hogy a fekete kompatibilis a szinte teljes palettával, jobb, ha természetes vagy kevésbé telített árnyalatokkal együtt használják.

Barna fürdőszoba modern stílusban

A barna szín állhat egymástól, vagy természetes fa felületeken testet ölthet. Mindenesetre ez egy nagyszerű lehetőség egy alacsony fogyasztású modern fürdőszobában, amelyben monolitikus mennyiségek vannak.

Nemes megjelenés csokoládé, tégla, kávéfestékek. Ebben a belsőben láthatatlanul jelen klasszikus, felidézve a modern formák.

Kék fürdőszoba modern stílusban

Ezt a színt a fürdőszobában gyakran a tengeri téma megtervezésére tervezték, közvetlen kapcsolatot teremtve a vízzel. De a kék önmagában nyugodt, nyugodt légkört biztosít, ami tökéletes egy ilyen helyiségben.

A kék árnyalatot főként faldíszítésre használják. A háttérben a bútorok egy könnyű fáról, valamint a fehér tárgyak harmonikusan néz ki.

Finishing és anyagok

A modern stílusban csak a gyakorlati követelményeket támasztják alá a fürdőszoba befejező anyagai számára, és a vizuális kép a tervezési projekttől függően változhat.

A kerámia burkolatok már régóta hagyományos befejező lehetőségévé váltak ebben a térben. Nem fél a víztől, magas hőmérsékletektől és könnyen tisztítható. A terméket nemcsak a képen, hanem a méretben vagy alakban is kiválaszthatja.

A belső térben, a klasszikusoknál a porcelán kőzet megfelelőnek tűnik, ami működőképességének köszönhetően népszerűvé vált. Továbbá a bevonat nem csúszik, ami különösen fontos egy állandó páratartalmú helyiségben.

Az önterülő padló alapja lehetővé teszi a legmerészebb ötleteket - a tengerfenéktől az absztrakt kompozíciókig. Fényes felülete csak a valóságos hatást fokozza.

A faalapot megkülönbözteti a magas költség, amely összefüggésben áll a nedvességállóság védelmének szükségességével, mivel a fa nem tolerálja a környezet negatív hatásait. De a természetes, élő esztétika minden erőfeszítést megéri.

falak

A festés a legköltséghatékonyabb kivitel. Alkalmas láthatatlan tökéletlenségekkel rendelkező falak számára, amelyek könnyen elrejthetők a hagyományos gittől. Lehet, hogy matt vagy fényes design.

A fürdőszobában modern stílusban és tapéta található, de nem papír, és nedvességálló - ez előfeltétel. Az ilyen fajták alkalmasak a gondozásra, de más anyagokkal összehasonlítva nem különböznek a tartósságban.

Mint például a padlóburkolat esetében, a kerámia burkolólapok a falak legnépszerűbb választéka. A közelmúltban divatos a furnér teljes felületére vagy csak bizonyos területekre hatszög alakú termékekkel.

A belső és műanyag panelekben használt, más textúrákat utánzó. Természetes kő tekinthető a legdrágább anyag, de csak akkor képes létrehozni mind a fényűző és minimalista megjelenés.

mennyezet

Festés abban az esetben, ha a fal magassága nem teszi lehetővé a függesztett szerkezetek felszerelését. Az egyenletes, festett mennyezet elegáns és diszkrét, de nem alkalmas beépített lámpák beépítésére, amelyeket gyakran használnak a modern fürdőszobákban.

A gipszkarton termékek nagyon műanyagak és bármilyen formát igényelhetnek a tervezési projekt keretében. Csak a fürdőszobában kell nedvességálló bázist választania.

A PVC-fóliák nyújtható mennyezetei gyorsan fel vannak szerelve, különböző bevonatokkal rendelkeznek, és enyhén csökkentik a falak magasságát. Egyrészt védelmet nyújtanak az alvástól az árvíz ellen, de másrészt károsíthatják őket enyhén mechanikus hatással.

Fürdőszoba bútorok modern stílusban

A modern fürdőszoba tiszta formákkal és vonalakkal ellátott bútorokkal van ellátva, minimalista kialakítással. Leggyakrabban fa vagy MDF tárgyak, olcsóbb alapon.

Az elsőbbségi - felfüggesztett szekrények kompakt méretű, amelyek egy kötetet. Helyüket nem korlátozzák a stílus szabályai, csak a tér sajátosságai.

Számos fürdőszobai belső térben egy asztallap van egy kő vagy fa fal mellett. Mosdókagylók, tárolóhely, háztartási gépek benne vannak. Az utóbbiakról szólva, a modern szobának, a mosógépnek, a szárítónak és egyéb készülékeknek ellenére jobb, ha a bútorok homlokzatai mögé kerülnek a szeme elől, mivel összezavarják a helyet.

épületgépészeti

A modern stílusú fürdőszobában újszerű termékeket vásárolnak, amelyek funkcionálisak, kényelmesek és ergonomikusak. A fürdőt gyakran zuhanyzóval kombinálják, vagy az utóbbiakra korlátozzák. A zuhanyzók sarkai kicserélték a nagyméretű betűtípusokat - most ez az üveg részének mögött rejlő hely része.

A külön helyiségnek csak a vízkezeléshez való hozzárendelése teljesen irracionális döntés. Most lehetséges egy helyet találni egy WC-tálba, amely egy kompakt lógó modellre korlátozódik, tál nélkül, valamint hordó nélkül.

A hagyományos formájú kagylókon kívül vannak tálak - kerek, ovális vagy téglalap alakúak. Általában építeni csapok a falba, és nem dvuhventilnye megállítani egykarú modellek.

Dekoráció és világítás

A díszítések itt általános tárgyi és befejező kompozíciók. Modern stílusban minden tárgy a helyén van, így a dekoratív részletek megkülönböztethetetlen összefonódása megtörheti a harmóniát. A fürdőszoba diverzifikálásához olyan kiegészítőket kell választania, amelyek érdekes kialakításúak.

A zuhanyzóban felakaszthatja a rendezőt, és gondoskodik a függő polcokról. Még egy esztétikai anyagból készített fogkefe is, a szokásos műanyag társaik helyett "felfrissít" a belső tér.

Válasszon egy érdekes textíliát fürdőkendőhöz, fürdőköpenyekhez és szőnyegekhez, amelyek kiemelkednek a színes együttesben. A különböző geometrikus alakzatok tükrei nem csak a teret bõvítik, hanem bonyolítják a tervezést.

A kortárs világítás fontos funkcionális és dekoratív elem. A szabályoknak megfelelően több fényséma van telepítve: az általános világítás, amelyre a beépített spotlámpák felelősek, valamint a mosdózónában lévő gerincek vagy felfüggesztések. Stílusos tükrök, amelyek megvilágítják a keret kerületét.

Figyelmet kell fordítani a mennyezet és egyéb helyiségek fedezésére. A fényes fény fokozza a fényt, és a sötét intenzív világításra van szüksége.

Egy kis fürdőszoba modern stílusú kialakítása.

A klasszikusokkal ellentétben a modern stílus alkalmazkodik az adott elrendezéshez, így biztonságosan használható kis méretű fürdőszobák tervezésére. Ez segít az alábbi elvek követésében:

1. A faldíszítésnek sima felületűnek kell lennie, vagy kis méretű monokróm csempékkel kell díszíteni, például a téglából való utánzást. Igaz, az ilyen jellegű adatokkal való munka nehézkes. Alternatívaként a nagy formátumú termékek finom megkönnyebbüléssel jól néznek ki.

2. A modern, legfeljebb 5 négyzetméteres fürdőszobákban a padlót keskeny kerámia burkolatokkal kell elvágni.

3. A színséma olyan világos árnyalatokból áll, amelyeket erős megvilágítás biztosít.

4. A bútorkészletet a legszükségesebbre kell korlátozni. A felfüggesztett példányok elsőbbséget élveznek, mivel a kis fürdőszobákban függőleges terület használata ajánlott.

5. A habszivárogozó szerelmeseknek kénytelen lesz élvezetet feláldozni a praktikum nevében és egy kompakt zuhanyt vásárolni.

6. A tükör és a fényes felület vizuálisan növeli a térfogatot a belső térben.

Fürdőszoba design modern stílusban - fotó

Nehéz azonnal lefedni a tervezői fürdőszobai megoldások sokaságát modern stílusban. Ezért összegyűjtöttük a legszebb projekteket a gyűjteményünkben. Inspirációk és jó ötletek!

Modern fürdőszobák kialakítása

Tartalom:

 • belépés
 • Mi legyen egy modern fürdőszoba
 1. A befejező anyagok és a színpaletta
 2. Stílus irányok
 • Modern kialakítás egy kis fürdőszobához. Tippek és érdekes döntések fotói
 • következtetés

Modern fürdőszoba design. Fotók a legelegánsabb belső terekről

Egy fürdőszobában, ahol sok időt töltünk naponta pihentető, vagy éppen ellenkezőleg, energiával töltünk egy aktív nap előtt, nemcsak kényelmes és funkcionális, hanem stílusos is lehet. Napjainkban a design szorosan összefonódik a csúcstechnológiával, senki sem érdekli a nélkülözhetetlen kiegészítők vagy bútorok csak "díszítésre" - a praktikum és a magas szintű kényelem az első helyen állnak. Ezt emlékezni kell, és egy modern stílusú fürdőszobát kell létrehozni, akkor a legfrissebb tendenciákhoz valóban releváns és releváns.

És milyen stílusbeli trendek egyre népszerűbbek? Mit kell keresni az álomszobája tervezésénél?

Természetesen a belső divat nem olyan átmeneti és változatos, mint a modellek, azonban 2017-ben új trendek jelentek meg, amelyeket figyelembe kell venni.

Mi legyen a modern fürdőszoba

Soha mint korábban, erőforrás-takarékos technológiák és berendezések szükségesek a víztisztításhoz a higiéniai eljárások során.

Az "intelligens" vízvezeték nagyságrendje drágább, mint a hagyományos partnerek, de a beszerzés költsége gyorsan kifizetődik alacsony számlákkal. A tartály feltöltésére szolgáló mosogatóvízzel vagy WC-tálakkal ellátott vízsugarak mellett olcsó eszközök is vannak, például csaptelepek, korlátozó patronok és zuhanyfejek, amelyek nem teszik lehetővé a túlzott költségeket.

Ha stílusokról beszélünk, a jövő minimalizmus, a lakonikus formákkal, a kifogástalan dekoráció hiányával és a visszafogott színtartománysal. Ez a terület minden méretű fürdőszobához ideális - helyet biztosít a friss és kreatív kialakításnak.

A befejező anyagok és a színpaletta

 • A modern fürdőszobák kialakítása a kontrasztra épül, de nem nyitott, de "puha", abszolút ellentétek nélkül. Például, a díszítés a falak használják kétféle csempe: nagy és mozaik, de ugyanabban a színséma tervezték. Általában a kerámia kedvelt ebben a szezonban - érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá, amikor dekoratív burkolatot választanak a fürdőszobában.

Az ezeken a fotókon feltüntetett domborműlap az egyik vezető trend.

Nem kevésbé népszerű a geometriai "térfogat" mintázatú csempe, hanem nagy szobák számára is tervezett.

 • Több anyag tényleges kombinációja, amely maximális védelmet biztosít a magas páratartalmú területeken. Érdekes kombinációja fából készült felületek fényes csempe, matt gipsz, tükör betétek, természetes kő beton. A divat környezetbarát, természetes anyagok és természetes, elnémult árnyalatok.

Nem kívánatos az egész belső tér sötét színek fenntartása, még akkor is, ha a szoba tágas és jól megvilágított.

 • Ha valaki szeret élénk színeket, ne add fel. A fürdő modern kialakítása azonban a telített színek adagolását jelenti, egyetlen akcentussal, de nem a felületek helyi festésére.
 • A 2017-2018-as év legnépszerűbb színe szürke és fajtái.
 • Egy másik trend: fekete-fehér, "sakk" gamma, amelyet az Art Deco tervezői vettek kölcsönbe.

Stílus irányok

A modern konstrukció kialakítása a fürdőszobában nem feltétlenül tartja be a minimalizmus hagyományait.

A klasszikusok, az ország vagy a retro hívei nem kell lemondaniuk kedvenc célállomásaikat, de tiszta formájukban nem szabad használni. Eklektika - ez a helyes út azok számára, akik trendet akarnak, de nem hajlandók elfogadni a vízkezelést minimalista belső térben.

A skandináv stílus vagy a klasszikus irányzat egyszerűségét és funkcionalitását az artsy dekorációval és a luxus befejeztével vonja be, majd adjon hozzá néhány részletet a tetőtéri, hi-tech vagy modern elemekből. Előtte egy divatos, modern belső tér, ahol megőrzik a tulajdonos egyedi preferenciáit, ugyanakkor figyelembe veszik a design legújabb trendjeit is.

A valósághoz hasonlóan az ilyen eklektikusság úgy néz ki, hogy nem nehéz elképzelni, miután az alábbiakban megvizsgálta az alábbi példákat a fényképen.

Modern kialakítás egy kis fürdőszobához. Tippek és fénykép érdekes megoldások

Fenntartja a stílus és a látványos kamra tér sokkal nehezebb, mint tágas. Ezért külön kis figyelmet fordítanak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A modern trendek lehetővé teszik számos érdekes ötlet megvalósítását még egy kis területen is, bár a tervezési megoldások palettája továbbra is korlátozott.

 • Fehér és árnyalatai még mindig relevánsak, és a közeljövőben valószínűleg nem fognak kiállni a divatból. Könnyen díszítheti a kompakt fürdőszobát élénk színekkel, közepes méretű csempe segítségével - a szoba sokkal nagyobbnak tűnik, mint a tényleges méret. Ennek a technika hatékonyságának ellenőrzéséhez, figyeljen ezekre a fotókra:

Fontos: A pszichológiai kényelem érdekében a tervezők javasolják, hogy a padlót legalább kissé sötétebbé tegyék a falaknál, akkor a térbeli tájékozódás nem zavart.

 • Bútor modern vagy minimalista stílusban: lakonikus formák, díszítés nélkül, fényes homlokzatokkal, jól megvilágító fény, ma a divat magasságában. Csak ilyen modellek alkalmasak egy kis fürdőszobának.
 • A zuhanyzóval ellátott fürdőszobák nemcsak relevánsak, de praktikus megoldást jelentenek a kisebb helyiségekben is. A hagyományos fürdőkádak túl sok helyet foglalnak el, és egyre inkább elhagyják a hasznos helyet. Az áttetsző tolóajtóval ellátott fülkék innovatív vízellátó rendszerekkel vannak felszerelve - ez az igazán modern és elegáns. És itt vannak a fotók, amelyek igazolják ezt a kijelentést:
 • Néha külön fürdőszoba van WC nélkül, mert valamilyen oknál fogva kényelmetlen megosztani a közös fürdőszobát. Ebben az esetben a szoba területe elég kicsi, de nem szabad "feladni".

Az ajtó fölött és a fürdőszobában tárolóhelyiségek szervezése (a helyettesítő zuhanás helyettesítése nem fogja megmenteni a helyzetet), az elszívó bútorokat és mosogatógépet a mosogató alá helyezünk. Ennek eredményeként a szoba hangulatos és funkcionális.

A modern fürdőszoba "áll" három pilléren: stílus, biztonság és ökológia. Tekintettel ezekre a fontos elemekre, könnyű létrehozni egy kényelmes helyet, amely örömet ad nekünk az idő és a divat számára.

Modern fürdőszoba design +80 fénykép

A belső és dekor a fürdőszobában a modern stílusban az otthon kell megfelelni a háztartás szükségleteinek, hogy tetszik a szemet, lehetőséget ad a nyugdíjra, és pihenni. A javítás folyamán fontos kiválasztani a kiváló minőségű anyagokat, a vízvezetékeket. A kiegészítők megfelelő választéka az élethez, személyiség hozzáadásához.

Elrendezési beállítások

Lehetséges problémák megoldódnak a tervezési projekt összeállítása előtt, akkor lehetetlen megváltoztatni semmit, lehetetlen átrendezni.

Mérje meg a falak szélességét, magasságát, ajtókat. Jelölje meg a csövek, szellőzőnyílások, fürdőszoba, WC, szekrények helyét. A végső döntést úgy kell meghozni, hogy figyelembe vesszük, hogy hány ember van a lakásban, legyen szó kisgyerekekről, idősekről, mennyire vannak otthon a vendégek, ahol mosógép lesz.

A mosdó és a fürdőszoba helytelen kombinációja nagy családot fenyeget, vitákkal és konfliktusokkal.

A terem bővül a kamrának, a folyosónak köszönhetően, amely egy WC-t és egy fürdőszobát kombinál. Ehhez anyagi, fizikai erőfeszítésre, koordinációra van szükség az esetekben. Saját maguk javítják a fürdőszobát, vagy vonzanak egy olyan tervező üzletéhez, aki egy részletes, 3D vizualizációs rendszert fejleszt.

A tér zónái és bővítése

A szoba olyan funkcionális területekre van felosztva, ahol egészségügyi felszerelést helyeznek el: fürdőszoba vagy zuhanyzó, mosdó, WC-tál. A fürdőszoba összekapcsolásakor a WC-t és a zuhanyt elválasztja. Határozza meg a törülközők, háztartási vegyszerek, kozmetikumok, hajszárító tárolóhelyét. A mosógép a fürdőszobában egy külön helyiségben van felszerelve, valamint mosodai kosárral.

Egy kis téren csak arra kell álmodnod, hogy egy adott kötetbe szorítasz. Ebben a helyzetben a következő trükköket használják:

 • Illetékes világítás. A tér egyenletesen világít különböző szinteken. Spotlámpák és fali lámpák, fényes világítással töltött fülkék.
 • Falak és padlók világos színekben. A szoba fehér, bézs árnyalatú díszítéssel, ellentétes fényes kiegészítőkkel díszített. Ezen kívül a sötét felületen lévő szárított cseppek is észrevehetőek, kis csempe, mozaik, ismétlődő minták, amelyek a mennyezet illúzióját tükrözik, a tükör az egész falon, fényes mennyezeten tágas érzést ad. Az egyetlen negatív - gyakrabban kell törölnie.
 • Zárt tárolórendszerek. Törölközőket, tégelyeket, dobozokat és buborékokat csoportosítani, küldeni a rejtett polcokba vagy a törmelékbe. A tér nem lesz zsúfolt és szűkület.

Vízvezeték és bútor

A modern fürdőszoba kialakítása megfelel a világításnak, az elrendezésnek és a bútorok elhelyezésének, a kiváló minőségű befejező anyagoknak. A higiénia központja nem szűnt meg örömet élvezni, a bútorok, a vízvezeték szerelvényeket és színt választani, a kényelmet és a biztonságot nem szabad megfeledkezni.

A fürdőszoba praktikus és racionális stílusa klasszikus vagy modern. Divatos megjelenésű szoba a high-tech stílusban, ahol gyönyörűen illeszkedik a monokróm, üveg és műanyag, vízvezeték, fém csövek. A legfontosabb dolog nem ellentmondani az ízlésnek és az arányérzetnek. Fürdőszoba, kivéve, ha a szoba nem illett semmihez - rossz döntés.

A bútorok esetében a legjobb kombináció minősége, funkcionalitása, tágassága. Az anyag, amelyből készült, nedvességállónak, kő használatát teszi lehetővé. Csuklópántok, fogantyúk, krómozott lábak - minőségi jel. A krómozás aranyozásával vagy utánozásával pár hónapon belül leválik, elborítja a megjelenést.

Fürdő vagy zuhanyzó

Ha a szoba tágas, nem tagadhatja meg magát mindkét irányban, és ha választania kell, akkor gondolnia kell rá.

Miért jobb a fürdőszoba?

A gyertyákat, a habot vagy a sót felszívhatja, el kell különíteni a házimunkától, olvasni, zenét hallgatni. Románc párhoz pezsgővel, gyerekeknek hasznos és szórakoztató. Hab, játékok, a tenger, vagy inkább az öröm medencei, ahol finom dolgokat csinálnak a ruhaneműkkel, fürödni tudnak egy kutyát vagy házi készítésű krokodilt, mosogatnak egy nagy serpenyőbe, rózsákat raknak a vízbe az éjszakára, a fürdőszobába zuhanyozhat.

Kis nyomtatás a hátrányokkal kapcsolatban:

 • nagy méret;
 • fokozott vízfogyasztás;
 • kényelmetlenség a fogyatékkal élők és az idősek számára.

Miért zuhanyozni

A folyamat nem igényel sok időt, a helytakarékos, a vízfogyasztás minimális, a "fejlett" felhasználók számára: nyomásszabályozás, vízhőmérséklet, választási lehetőség, további "intelligens" érzékelők, funkciók. Néhány modell biztosítja a zuhanykabin átalakítását szaunába, a mini-szalonba a gyógykezelésekhez, az idősek kényelméért, tisztítják a párkányokat, és külön helyet biztosítanak a standnak.

 • a kabin többet fog fizetni;
 • a folyamatot akadályozza a gyenge fej;
 • pihenni fekvő nem fog működni, nagyobb erőfeszítést megtisztítani.

mennyezet

Nem minden típusú dekoráció képes ellenállni egy adott helyiség nehéz körülmények között. A gőz, a kondenzátum, a gombák, a szivárgások nem járulnak hozzá az esztétikához. A kiválasztott anyagoknak ellenállniuk kell a hőmérsékletnek, a korróziónak, lehetővé kell tenniük a rejtett elemek és szerkezetek felszerelését.

A gazdaságos lehetőségek, mint pl. A vinyl tapéta mennyezetének festése vagy beillesztése a szobába, nem nevezhető elegánsnak és modernnek.

Egy magasabb osztályba tartozik a burkolat. Chipboard panelek - higroszkópos anyagok, nedvességálló lakkokkal kezelik. Ha megfelelő működést biztosít, a szellőzés hosszú ideig tart.

A PVC panelek viszonylag olcsóak, gazdag színekkel, a telepítés egyszerű, lehetőség van a beágyazás rögzítésére. Enyhén csökkentse a szoba magasságát, mossa könnyedén, ne féljen a nedvességtől, illeszkedjen bármilyen formatervhez. Népszerű kaméleon panelek tükrözve.

Azok, akik hajlandók fizetni többet, inkább a legutóbbi újdonság - függesztett mennyezet. Népszerű befejező ásványi lemezek (nedvességálló). A futurisztikus irányzat rajongói megállnak a fémlemezen. A színpaletta nem gazdag, a nedvesség és a szennyezés gyűjti össze őket, de a megfelelő szellőzés jelenléte megoldja a problémát.

Gipszkarton lapok könnyedén telepíthetők, segítve a többszintű mennyezetet. A nedves gipszkarton kialakulhat. A nedvességálló lapok eldugják a dudorokat és a kommunikációt, könnyen kezelhetők.

Alumíniumtartó mennyezet a népszerűség csúcsán. A bevonat számos színben és árnyalatban van, lehet sima, perforált, krómozott, arany, tükör. Az anyag könnyű, könnyű karbantartani, meghatározni a mennyezet bármely konfigurációját.

A legmagasabb osztály - felfüggesztett mennyezet. A költségek megériek, a megjelenés stílusos és kényelmes, a felület teljesen lapos. A penész nem alakul vinilen, a kondenzátum nem halmozódik fel. Ha a szomszédok elárasztják, akkor egy ilyen mennyezet több mint száz liter vizet tartalmaz. Népszerű fényes és matt opciók, fotónyomtatással, a déli csillagos égre utánozva.

Eredeti tükör, üveg mennyezetek, amelyek megváltoztatják a helyiség hangerejét. Fotónyomtatás, gravírozás, ólomüveg díszített szoba.

falak

A falfestés, a tapétázás rövid élettartamú, csak üvegfalpapír megengedett.

A tágas szobában gipszkarton vagy műanyag panelek illeszkednek. Ezek az anyagok könnyen telepíthetők, könnyen karbantarthatók, sok festési lehetőség, mínusz - könnyen károsodhat.

Természetes anyagok használata hajlamos. A fa és márvány drága, de nagyon szép. A fa különleges kezelést igényel a nedves környezetben, a márványt is meg kell figyelni.

A kerámia csempe környezetbarát, tartós, viszonylag alacsony költségű, könnyen tisztítható. A stílusok, a különböző típusok, méretek, színek, textúrák és az anyagok árnyalatainak használatával a tervezők egyedülálló belső teret hoznak létre.

Egy másik látványos díszítés a dekoratív vakolat, csak nedvességálló. Alkalmazzon gipszet kültéri munkára, amely ellenáll a fürdőszoba sajátos terhelésnek.

A linóleum és a festészet azonnal elbocsát. A nedves környezetben a padló nem a legjobb megoldás.

Tegyük fel, hogy a védelem és a feldolgozás ellenére a vízálló (nem nedvességálló) laminátum, amely szintén nem ideális bevonat, romlik.

A kerámia csempe és csempe a legjobb választás. Nem félnek a nedvességtől, nem felelnek meg a higiéniai követelményeknek. A csempe tartós, nem dörzsöl, nem csúszik. A rossz hőszigetelés olyan hiba, amely a "meleg padló" rendszer csatlakoztatásával könnyen kiküszöbölhető.

Az önterülő padlószilárdság előnye, agresszív hatásokkal szembeni ellenállás. A bevonat segítségével minden tervezési ötletet megvalósítanak, eredeti képeket hoznak létre 3D hatással.

Az elit típusú dekoráció - természetes kő. Maga az anyag, a vele való munka költségeket von maga után, de eddig nem volt semmi elegánsabb. Általában porózus márványt használnak, amelyek mindegyik cseréje eltérő. Vedd fel, csak szakemberek.

Színtartomány

A helyiség kialakításának első dimenzióját a mérete, a megvilágítás mértéke irányítja. A nagy fürdőszobák ritkák, így a tulajdonosok vizuálisan bővítik a teret.

A fehér és a fekete opciók nem lehetnek opciók, a fehér unalmas, a kórházhoz kötődik, a tükröződik. Más színekkel kombinálva megjeleníti a szobai fényt. A sötét fürdőszoba eredetinek tűnik a fényképen, de a valóságban, ahol mindig hiányzik a tér. m, nyomást fog gyakorolni a pszichére. Ajánlatos két vagy három kék árnyalatot használni, minden mészhéj, elefántcsont. A fürdőszoba kékeszöld színű, sárga, homokos vagy rózsaszín árnyalatú, lila színű levendulával.

Ha a vízvezeték színes vagy mintázott, akkor a falak semleges színűek.

Ha két színt használunk, a hozzáadás egy csempe, minta. A világos kontrasztos színek kis helyiségben alkalmas betétekként alkalmazhatók.

WC-vel kombinálva

Ha gondolkodsz a racionális térhasználatról, a tandem elég elfogadható. Zárt térben elhelyezni mindent, amire szüksége van. Ha az újbóli tervezés további vezetékeket igényel, akkor elrejti a maximális értéket, hogy kis helyet foglaljon el, és továbbra is hozzáférjen a vízvezeték-elemekhez.

Ha a csöveket egy falba helyezi, akkor legyen műanyag. Nehéz felépíteni, de a megbízhatóság nagyobb, mint a fém-műanyag.

Kombinált fürdőszoba igényel kényszerített szellőzést.

A szoba kialakítását a minimalizmus, a japán stílus, a hi-tech szellemében tartják, ahol mindent szigorúak és pontosak, és számos fényes részlet van.

Fürdőszoba Hruscsovban

A korlátozott felvételű helyiség belseje számos funkció kombinációja egy elemben. Hagyja csak azt, ami nélkül nem tud.

Tényleges fogadás - a vízvezeték sarokmodelleinek használata. Miniatűr modelleket választanak, egy mosogatóval nem a közelben vannak, hanem a fürdő fölött, legalábbis részben. A "nyertes" területen kis méretű mosógépet szerelnek fel. A legrosszabb esetben a mosdó egyáltalán nincs felszerelve, és a csaptelepet a fürdőszoba felett korlátozza.

A vécé feletti kis beépített polcok vagy a mosogató és a gép közötti keskeny nyílásban a sarokszekrény számos csövet és palackot tud befogadni, és a formák rövidsége vizuálisan elterjedt a téren. Itt, mint máshol, fontos a fény és az árnyék játékát használni, hogy helyesen helyezze el a színes kiejtéseket.

Fürdőszoba a házban

A vidéki ház sok kreativitást nyújt. Talán el kell költenie a költségvetést, de nem szabad helyet megtakarítani.

Gyakran használjon olyan fát, amely nemcsak díszítőelemet végez. Ez egyesíti az ablak mögötti természetet és a szoba díszítését egyetlen egészbe, meleget és kényelmet kölcsönöz. Ebben az esetben a díszítés nem hangos, a helyet nyugodt, világos színekben tartják.

A tágasak lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában egy egész tárolórendszert szervezzenek, hogy az eredeti bútorkészletet elhelyezzék. A falak, a mennyezet és a természetes anyagok fényvisszaverője a luxus érzetét kelti.

Egy nagy területen különböző árnyalatok és textúrák burkolólapjai, megverik az alakzatokat és méreteket.

Az egyedülálló stílus létrehozza a töredékek, mozaiklapok teljes paneljeit.

Az ország belsőterének esztétikáját a "metró" kőműves, fehér árnyalatok hangsúlyozzák. Egy tágas szobában a padlón megfelelő sötét fa, nehéz természetes kő.

Modern stílusú fürdőszoba belső tér: 60 legjobb fotó és design ötlet

A fürdőszobai stílus modern stílusban az egyik legelterjedtebb belsőépítészeti trend, ötvözi a szépség, a praktikusság és a kényelem jelenlegi ötleteit.

Nem mindig könnyű megérteni a befejező anyagok, az egészségügyi berendezések típusát és a megfelelő választást. Ha javításokat kíván végrehajtani az egészségügyi helyiségben, először is tisztában kell lennie azzal, hogy milyen eszközökkel lehet elérni a kívánt eredményt.

A fürdőszobában gyakran magas a páratartalom, és a falak és a padló közvetlen vízzel érintkezhet. Mivel meleg vizet használnak, a helyiségnek nem csak a magas páratartalomnak, hanem a magas hőmérsékletnek és a gőzkibocsátásnak is ellen kell állnia. Ennek megfelelően a befejező anyagok vagy bútorok kiválasztása során ezt szem előtt kell tartani.

Ezenkívül a modern fürdőszobát gyakran használják mosókonyhának - ha a hely lehetővé teszi. Itt mosó- és szárítógépeket szerelnek fel, valamint helyet biztosítanak a ruhanemű mosáshoz. A háztartási vegyszerek általában a fürdőszobában is tárolódnak, mivel a vízvezetékeket gyakran kell mosni. A helyiség célja alapján válassza ki a berendezést.

Modern fürdőszobai befejező anyagok

Annak érdekében, hogy a modern stílusú fürdőszoba kialakítása praktikus legyen, olyan dekorációs anyagokat kell választani, amelyek magas páratartalmú, magas hőmérsékleten ellenállnak, kevéssé szennyezettek és könnyen tisztíthatók, és hosszú ideig is megőrzik vonzó megjelenésüket. Vegye figyelembe az anyagokat, amelyeket leggyakrabban a fürdőszobák díszítésére használnak.

falak
 • Festék. A legtöbb költségvetési lehetőség. Nincs korlátozás a színre. A felület lehet matt és fényes is, lehetőség van textúrázott színre is, így a térfogat megadható.
 • Wallpaper. Modern nedvességálló tapéta - olcsó, de rövid életű. Gyakran frissíteni kell a helyiség megjelenését.
 • Műanyag panelek. A ládára szerelve, úgy, hogy a fal és a panelek között rés maradjon. A belső tér minden anyagot - természetes kő, márvány, csempe - utánozhat, miközben olcsóbbá válik.
 • Kerámia csempe. A legáltalánosabb anyag. A legfőbb hátrány az, hogy magas a munkalehetőség. A tartósság és a nehéz üzemi körülményekkel szembeni ellenállás szempontjából - az egyik legjobb megoldás. A szennyeződés nem "tapad" a csempe sima felületéhez, könnyen tisztítható és évtizedekig használható.
 • Porcelán csempe. Az előnyök és hátrányok megegyeznek a kerámia lapokkal. Rendszerint az ökológiai irányú belső térben használják, mivel természetes eredetű és különleges megjelenésű.
 • Természetes anyagok. Márvány, fa, természetes kő - az összes ilyen anyag használható a fürdőszobában megfelelő kezelés után, megkönnyítve ezzel későbbi gondoskodást. Ezek drágák, és exkluzív belső terekben használják.
mennyezet
 • Festék. A hagyományos módon befejezni a mennyezet - színezés a kiválasztott hang. A fő plusz a költségvetés, a fő hátrány az, hogy lehetetlen a mennyezeti lámpák beágyazására.
 • Gipszkarton. A fürdőszobában használhatja a gipszkarton, de nedvességállónak kell lennie. Ez a megoldás nagyméretű fürdőszobákra alkalmas, különösen az idősebb otthonokban, ahol a kaszálószalag építése mögött rejtőzik a kommunikáció.
 • Csempe. Néha a mennyezetet csempe borítja, például tükör. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy vizuálisan "emelje fel" a mennyezeteket. A nedves területeken lévő tükrök izzadnak, ami csökkenti vonzerejét.
 • Hamis mennyezet. A mennyezet a műanyag panelek - a legnépszerűbb megoldás. Hosszú ideig fog szolgálni, miközben nem veszíti el vonzó megjelenését. Egy ilyen mennyezeten könnyű felépíteni a spotlámpákat, alatta elrejteni a huzalokat vagy csöveket. Az ilyen mennyezetek felszerelése nem különösebben nehéz. A modern stílusú fürdőszoba mennyezetén egy ólomüvegből készült álmennyezet fog kinézni - a mögötte lévő fények növelik a megvilágítást, és egy színes üvegablak teszi ki a szobát.
 • Stretch mennyezet. Nemrégiben igen népszerű lehetőség. Az abszolút plusz egy sor tervezési megoldás, amely lehetővé teszi drasztikusan megváltoztatni a fürdőszoba érzékelését. Egy másik pozitív minőség - a "szivárgás" ellen.
 • Csempe. Kerámia burkolólapok - a legjobb megoldás padlózatra a modern fürdőszobában. A típusok sokfélesége között könnyű választani az Ön számára megfelelő megoldást. Az ár-minőség arány is a legjobb megoldás.
 • Porcelán csempe. Ez az anyag rendkívül népszerűvé vált természetes kőzetének köszönhetően és kivételes teljesítményt nyújtva - erős, tartós és teljesen csúszásmentes, ami rendkívül fontos azokon a helyiségekben, ahol a padló nedves lehet.
 • Ömlesztett padló. Az ilyen típusú padlók fürdőszobát alakíthatnak egy erdőben egy patak vagy a tenger közelében, a hatás nagyon realisztikusnak tűnik, teljes jelenlét érhető el.
 • Fa. Mielőtt fát használna padlóburkolatként, meg kell dolgozni, hogy ellenálljon a magas páratartalomnak, vagy használjon különleges fajokat, például nyárfa, vörösfenyő, teak. Mindez jelentősen megnöveli az anyag és a munka költségeit.

Fürdőszoba design modern stílusban

A fürdőszoba stílusának modern stílusa a szoba méretétől függ. A nagyméretű fürdőszobákban külön területek választhatók - "nedves", mosdókagyló, mosdó, mosdó. Általában a különféle célú zónákat elválasztják egymástól a partíciók, vagy a tőke vagy az üveg, valamint a vizualizáció a befejező anyagok segítségével is.

A fürdőszoba egy kis területe nem akadályozhatja a modern kényelmet. Ebben az esetben a fürdőt egy zuhanykabin váltja fel, amely lehetővé teszi a helytakarékos és a mosókonyha elhelyezését, ami egyébként nem lenne lehetséges.

A fürdőszoba belsejének stílusa bármilyen lehet, nem kell megismételnie a lakás többi szobájának stílusát. A legfontosabb dolog az, hogy a stílusok logikusan össze vannak kapcsolva egymással. A legalkalmasabb, különösen a kis méretű fürdőszobák számára minimalista stílusnak, valamint skandináv minimalizmusnak tekinthető. Ezek a stílusok a legkevésbé kifejező eszközökkel lehetővé teszik a leginkább funkcionális tér kialakítását, amely modern és tömör formatervezéssel rendelkezik.

A közelmúltban az öko-stílus különösen népszerű. Az elmúlt évek fő tendenciája a természetes anyagok vagy mesterséges utánzatok egyszerű formákkal való kombinációja.

A modern fürdőszobai formatervezés kedvelt színei természetesek. A legfontosabbak: kék, kék, bézs, barna, zöld vagy fehér. Nem szabad sötétnek lennie, hogy ne csökkentsék a helyiség megvilágítását, és ne vizs- gálja "tömörítse" le.

Berendezés és fürdőszoba felszerelés a fürdőszobában

Amikor a fürdőszobát modern stílusban szerelik fel, próbáljon olyan elemeket használni, amelyek több funkciót kombinálnak. Például egy kádat egy zuhanyzóval kombinálnak, ami helyet takarít meg és növeli a kényelmet.

A mosogatót gyakran kombinálják egy mosógéppel, eltávolítva ez utóbbit a pulton alatt, ezáltal felszabadítva a fürdő területét.

A sikeres megoldás egy berendezés függőleges elrendezése, például egy mosó- és szárítógép egymás fölé helyezése, ami ismét helytakarékos. Megpróbálják elrejteni a technikát a belső térben, míg a textilek és kiegészítők fürdését épp ellenkezőleg láthatóvá teszik, és díszítőelemként használják a helyiség kialakításához.

A vázszerkezetek és a színek a választott formatervezési stílus alapján kerülnek kiválasztásra. Ha van lehetőség, a vízvezeték csuklósan rögzíthető a falra rögzítve - ez vizuálisan megkönnyíti a belső teret és egyszerűsíti a tisztítást.

Ha a tér méretei lehetővé teszik, nem konvencionális tervezési megoldásokat lehet használni - ez növeli a fürdőszoba kényelmét és a kizárólagosságot a belső térben. Például egy szabadon álló fürdő, különösen a természetes anyagokból, azonnal hangsúlyozza tulajdonosa szilárdságát és gazdagságát.

Kortárs stílusú fürdőszoba világítás

A modern stílusban berendezett fürdőszobák belső igényei nagyon igényesek a világításhoz. Általánosságban több világos forgatókönyv létezik, amelyeket különböző helyzetekben használnak. Az általános fény mellett, amelyre általában a mennyezeti lámpák felelnek, a fürdőszobák megvilágított tükröket, különálló lógó álarcokat, mosogatózóna-felfüggesztéseket és téves ablakokat használnak.

Egy nagyon érdekes megoldás a növekvő megvilágítás kérdésére a szabványos ajtólap leválasztása matt üveggel. Egy másik megoldás az üvegblokkok falának egy része. Ez nemcsak növeli a helyiség megvilágítását, hanem a belső egyéniséget is.

A modern stílusú fürdőszobák fényképei

Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobák modern stílusban történő kialakításának különböző lehetőségeit.

Fotó 1. A fürdő modern fürdőszobával történő cseréje, a tervezők a mosógépet helyezték el. A fülke üvegajtók nem "eszik fel" helyet.

Fotó 2. A fali fali dekoráció, a mennyezet és a "kötény" fürdőszoba kialakítása a melegség és a kényelem érzését kelti. A belső faanyagot nedvességálló anyagok utánzatával lehet helyettesíteni.

3. fotó: A fürdőszobában lévő ablak egy luxus dizájn részlet, amely növeli a kényelmet és "belerakódást" jelent a belső térben. Használhatja a hamis ablakokat, vagy akár az ablakok festményeit is.

Fotó 4. A fürdőszoba belsejében a mosókonyhát külön helyiségben kiemelik. A helytakarékosság érdekében a mosó- és szárítógépeket egymásra helyezik.

5. fotó: A fürdőszoba kialakításánál az üvegajtók lehetővé teszik a nappali fényt a szobába és vizuálisan tágabbá teszik.

6. ábra A fürdőszoba modern belső részében egy mosógép találta a helyét a pulton alatt, ahol a mosdó fel van szerelve. Vannak polcok a törülközők számára is.

Fotó 7. A természetes kőburkolat lehetővé teszi, hogy egy hagyományos művet egy műalkotássá alakítson át.

8. ábra A modern sarokszivattyúnak köszönhetően egy kis területen nemcsak mosdóval ellátott WC-t, hanem zuhanyzót is elfér. A matt üvegajtó fényt ad a szobának, és vizuálisan tágasabbá teszi.

Fürdőszoba design fotó 2018 modern ötletek

Nem titok, hogy a fürdőszobát már régóta nem csak funkcionális helyiségnek tekinti. Ez a hely a test és a lélek együttese lett. A fürdőszoba belseje fontos szerepet játszik észlelésünkben és hangulatban. Ezért nagyon fontos körülveszkedni egy olyan belsővel, amely a leginkább megfelel a vágyainknak. Minden lehetőséget figyelembe kell venni az új trendek és a divatos elemek fényében, amelyek elegáns és hangulatos légkört teremtenek. Tervezzen egy kis helyiségben lévő fürdőszobát - 80 kép ötlet 2018-ban, hogy hogyan lehet mindent rendezni.

Ez nem az első szezon csúcsán a népszerűség továbbra is a skandináv stílus és a tetőtéri. Számos fő jellemzője, nevezetesen a visszafogott színek, a csillogó részletek, a természetes textúrát utánzó anyagok, a könnyű vonalak és a kényelem, valamint a funkcionalitás.

Készítettünk minden olyan trendet, amely biztosan megtalálja alkalmazását, amikor megtervezi egy kis fürdőszobai design, cikkünkben 2018-as modern ötleteket.

Monokróm a fürdőszoba kialakításában

A fürdőszoba belseje általában viszonylag fehér színű. Más szobákhoz képest unalmasnak látszik. 2018-ban ajánlott fehér sötét színű hígítani.

Kiváló választás lenne a sötét színű padlóburkolatok készítéséhez, a fal falának falazásához a szén színében matt színnel, és színes kiegészítőkkel hígítani mindent.

Ne felejtsd el a fürdőszoba belsejében a színkombinációk fő szabályát - az egyik színnek a 60-40% -os arányban magasabbnak kell lennie.

Márvány fürdőszoba

A márvány befejeződése ma is népszerű. Jelentős kinézetével nem hagyja közömbös pillantást. A márvány azonnal átalakítja a belső térséget és elegánsabbá teszi.

Nem szabad a természetes márványra korlátozódnia, akkor is használhat bármilyen textíliát utánzó anyagot - ez akkor fontos, ha fürdőszobai tervezésre van szükség. Fotó 2018 modern ötletek zuhanyzóval, lásd a példákat:

Fürdőszoba és természet

A magánlakásokban a tervezők nagyméretű ablakok telepítését ajánlják. És a hatékonyabb használat érdekében a természetes anyagok belső használata ajánlott. A vízben szerető növények jelenléte a helyiségben is megfelelő.

Nézd meg a videót Design kis fürdőszoba

Kiegészítők a belsőépítészetben

A belső világosabb és érdekesebb megjelenítéséhez rézből vagy rézből kell használni külön tartozékokat. Ezek az anyagok a 2018-as modern elképzelések legnépszerűbb csúcsán vannak zuhanyzóval ellátott fürdőszobában. De ne vigyük túlzásba, hogy ne legyen torlódás.

Esős ​​zuhany

Szintén divatos lélek imitáló eső. Tökéletesen illeszkednek a kis szobákba. Legjobb lenne telepíteni több ilyen rendszert, mivel ez növeli a hatást, és képes lesz megtapasztalni egy ilyen lélek teljes élvezetét.

Nagyméretű lemezek használata

Fürdőszobai dizájn a 2018-as divatos csempe fotóval, kis fürdőhöz. A nagy és tágas helyiségekben divatossá válik a nagy és nagy, természetes kövekből készült vagy imitált kőlapok furnérozására.

Ez mind a falra, mind a padlóra vonatkozik. Nem megfelelő csak a kis helyiségekben. Azt is meg kell jegyezni, hogy az ilyen bevonat gondozása praktikusabb.

Texturált természetes anyagok

Modern fürdő design ötletek 2018-as fotóval, nagy hangsúlyt helyeznek a természetes anyagok javára, amelyek különleges textúrát árulnak el különböző tárgyakra, akár márvány falra, akár fából készült talpra. Ez a trend nemcsak a fürdőszobában, hanem a többiben is releváns.

A modern design 2018 a fürdőszobai tervezéshez

Tágas szoba, ez mindig fantáziagyár. A fürdőszobából kifogástalan, hatalmas méretű, különösen a nők álma. És ha ízléssel készül, akkor sokkal több időt vehet igénybe, mint a higiénia.

Divatos színes megoldások a fürdőszobában

Döntse el, milyen színeket fog a paradicsomnak "fürdőszobának" nevezni:

 • könnyű és meleg színek a kényelemért és a nyugalomért;
 • kissé sötét, csillogva, hogy a gondolat maradjon;
 • világos és harmonikus, tartós jó tartózkodásra.

Minden hang tükrözi a belső önmagát. A világos fény a fürdőszobában megvilágítja minden sarkot, és talán néhány hiba is látható lesz, és fordítva, egy kicsit elfojtott, elrejteni az összes hibát, és lehetővé teszi, hogy pihenjen zuhanyzás közben. Fontos, hogy gondolkodj a fürdőszoba tervezéséről, nézd meg a 2018-as fotót a modern fürdőszobai ötletek: 4 négyzetméter:

Hogyan kell gondoskodni a szükséges dolgokról?

A fürdőszobai kiegészítőknek mindig kéznél kell lenniük, de ugyanakkor elrejtve, vagy akár szemmel láthatóan a samponok és a zuhanyzselékek is befolyásolhatják a teljes megjelenést és a szelídséget.

De a függönyök vagy függönyök az ablakon a fürdőszobában nem illeszkednek a teljes design. Valószínűleg szigorú, tartós vakok, nem félnek a permetezéstől.

A WC és a fürdő kombinációja nem tekinthető a szegénység jeleinek. Éppen ellenkezőleg, mindent ugyanabban a színsémában végzik, ugyanabban a stílusban, és a WC összességében jobban illeszkedik a teljes fürdőszoba területéhez és belsejébe.

A kombináció mindenekelőtt olyan kényelem, amelyet valamilyen oknál fogva sikertelen elrendezésnek tekintettek. Ez igaz a fürdőszoba tervezésére 4 négyzetméteres M - 2018. kép modern ötletek az Ön számára:

Természetesen, ha nagyszámú háztartás van, nem túl kényelmes. Ebben az esetben egy hatalmas házban nem lehet csak egy fürdőszoba, de legalább néhány.

A jelenlegi tendenciák diktálják saját szabályait, és a gazdag emberek követik őket. A fürdőszobában olyan széles választék áll rendelkezésre, hogy a méret nem elegendő ahhoz, hogy mindez illeszkedjen. Ez a következő:

 • polcok,
 • szárítók,
 • jacuzzi,
 • zuhanyok,
 • szekrények,
 • bidé,
 • még a képek is.

Fontos, hogy összeszedje az egészet egy megfelelő kombinációban. Tervező, hogy segítsen. Nem kell pénzt kímélni a kezdeti szakaszban, mert a teljes kép a szeme elé esik, és pontosan tudni fogja, mi fog megjelenni.

Fontos szempont az anyag kiválasztása, amelyből a fürdőszobát elkészítik, hiszen kétszer hosszabb és hosszabb időt igényel, mint a rendes helyiségekben.

A tartósság, például a kerámia burkolólapok, hosszú ideig Senki sem kételkedik. És egyébként márványgal kombinálható.

Érdekes módon egyre többen vesznek részt két mosogatóban a fürdőkben. Nemesnek tűnik, különösen, ha egy vastag falú asztallap kapcsolódik.

A belső térben nem csak a festményeket, hanem a díszítő virágokat is tömörítik, amelyek nem félnek a nedvességtől, valamint számos különböző alakú tükröt.

Bármi legyen is az eredmény, a fürdőszoba mindenekelőtt az Ön elképzeléseit, ötleteit és erőfeszítéseit. Egy kis szoba fürdőszobájának kialakítása - 80 kép ötlet 2018, további példák a belsőépítészetre:

Modern fürdőszoba design

Mi legyen a fürdőszoba? Először is kényelmes és funkcionális, így minden szükséges, kényelmesen elhelyezett egy kis területen. Az illetékes tervezés elősegíti a pihenést egy fárasztó nap után, és reggelig takarít meg időt, amikor gyorsan össze kell gyűjtened, vagy frissíteni kell magát. És a fürdőszobának vonzónak, elegánsnak kell lennie, megfelelnie kell a jelenlegi divatirányzatoknak. A belsőépítészet nagyon fontos szerepet játszik, hiszen a dekoráció segítségével nyereségesen zártál egy szobát, kiegyensúlyozhatja vagy hangsúlyozhatja az egyedi kialakítást, a fürdőszobát valóban exkluzívá teszi. Fontolja meg, mi lehet a fürdőszoba modern kialakítása.

Modern fürdőszoba design

A fürdőszobai tervezés jelenlegi trendjei

A modern design alapja az innovatív technológiák kombinációja az esztétikával és az ökológiával. A belső tér nem lehet semmi fölösleges, minden attribútumnak különleges célja van, és a légkör minden eleme tökéletesen illeszkedik egymáshoz. A legfontosabb szempont a víz és az energia megtakarítása, mivel a háztartások minden házban a fürdőszobát aktívan használják, és a vízfogyasztás a legnagyobb.

Előnyben részesítik a kompakt méretű multifunkcionális egészségügyi eszközöket, amelyek lehetővé teszik, hogy hatékonyan kihasználják a helyiség egy kis részét, és a lehető legkényelmesebbé tegyék tartózkodását. Környezetbarát anyagok, puha világítás, lakonikus díszítés - mindezt lehetővé teszi, hogy friss képet készítsen a modern fürdőszobáról. A belsőépítészet díszítésekor a tervezők különböző technikákat használnak a tér látványának növelésére, aminek köszönhetően még egy kis fürdőszoba is nagyobb és könnyebb.

Fürdőszobai tervezés csempézett zuhanyzóval

Modern fürdőszoba design szürke

A legfrissebb tendenciák:

 • mesterséges és természetes anyagok kombinációja;
 • különböző textúrák kombinációja - sima, dombornyomással, matt fényességgel;
 • 3D felületek használata befejezőben;
 • üvegfelületek és tükrök aktív használata;
 • nem szabványos tervezésű szaniteráru és szaniter szerelvények beszerelése;
 • a sima áramló formák és a szigorú geometriai elemek kombinációja egy belső térben;
 • a mérnöki rendszerek és a felfüggesztett vízvezetékek süllyesztett bekötése következtében megtakarítás a használható helyeken;
 • visszatartott színek, természetes árnyékok használata;
 • a világos színek előfordulása a díszítésben és a sötét ékezetekben;
 • eredeti, kreatív világító eszközök és kiegészítők;
 • különböző stilisztikai irányok keverési elemei;
 • az élő növények jelenléte a fürdőszobában;
 • használják a hatszög alakú csempe és a geometriai mintázat felé.

A modern fürdőszoba színei

Modern ötletek a fürdőszoba tervezésében arany csempe

A fürdőszoba átalakításához részletesebben meg kell vizsgálni a színek és anyagok kombinációjának alapelveit, a tartozékok és a vízvezeték kiválasztásának szabályait.

A befejező anyagok

A csempe még mindig a legkedveltebb befejezése a fürdőszobának, de ez nem a klasszikus furnér, amelyet mindenki látott ilyen helyiségekben. A tervezők javasolják közepes és nagy méretű négyszögletes csempék ötvözését kerámiával és üvegmozaikokkal, valamint kis texturált csempékkel.

Csempe és mozaik kombinációja

Nagy kőből készült kőlapok nagyon népszerűek, nem csak a padló, hanem a falak is szembesülnek vele. A hatszöglemezeket ugyanúgy helyezzük el - a függőleges síktól a vízszintes síkig történő folyamatos átmenet a szobát vonzóbbá teszi a minimalista kialakítással.

Cserép, stilizált vad kő

Szintén sikeres a kőburkolat kombinációja a padlón, a falak téglagyakorlása, a kerámia kombinációja sima betonfalakkal. Annak érdekében, hogy a belső tér luxus és elegancia utánzat a márvány a legalkalmasabb. Ez lehet a szoba teljes vagy részleges oldala, valamint márványpadló, mosdókagyló és kád.

Tanács. Nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba: ha a falak és a padló márványból készült, akkor a bútorok és a vízvezetékek monokromatikusak, a fehér a legjobb választás. Ha márványos munkalapot vagy fürdőt szeretne telepíteni, a falaknak monokromatikusnak kell lenniük, vagy legalábbis egy kevésbé kifejező mintával. Ellenkező esetben minden felület összeolvad, ami vizuálisan csökkenti a helyiség területét.

A befejeződő fa elemek segítenek a kényelem hígításában és az ilyen kialakítás bizonyos hidegségében. Rendszerint fából készült bútorok és kiegészítők, például tükörkeretek. A drága projektekben fából készült fürdőket, mosdókat, tálcákat és paneleket használtak a zuhanyozáshoz. Természetesen minden fa különleges víztaszító kezelésen megy keresztül, amely lehetővé teszi, hogy biztonságosan használhassa magas páratartalmú körülmények között.

Fa a fürdőszobában

A korlátozott költségvetés mellett a természetes fa tökéletesen felváltja utánzással. A "fa alatt" lévő műanyag panelek és csempe nem kevésbé lenyűgöző, ha az anyag megfelelő árnyalatát és textúráját választja. A padlólapok lehetővé teszik, hogy pontosan utánozza a padlóburkolatot vagy padlót, ami a belső tér hangulatos és egyben szilárd megjelenését teszi lehetővé. Fali bélés utánzatú falburkolat tökéletesen illeszkedik a bélés alá, különösen a sötét színekbe.

Cserép a fa alatt a fürdőszoba tervezésében

A modern design projekt nem tehet szemüveget és tükröt. A transzparens válaszfalak, polcok, polcok szinte súlytalannak tűnnek, mintha belekerülnének, bár tökéletesen teljesítik funkciójukat. Nagyméretű tükrök és más fényvisszaverő felületek vizuálisan bővítik a helyet, ami különösen fontos a kis szobák számára. Az üveg tökéletesen kombinálható bármilyen anyaggal, ezért nincsenek különleges követelmények vagy korlátozások.

Luxus kivitelezés

Színtartomány

Ha a modern belső előnyöket a tiszta természetes árnyalatok kapják. A trendben világos fürdőszoba: hófehér színű, kombinálható bézs, homok, világosszürke és pasztell színekkel. Ugyanakkor a tervezők javasolják, hogy elkerüljék a monokróm kialakítást, amelyben minden felület összeolvad, a szoba alakja elvész, és a fürdőszoba meglehetősen homályosnak tűnik.

Fehér fürdőszoba

Ügyeljen arra, hogy sötét vagy színes ékezeteket használjon a belső térben: például a könnyű falakat kedvezően elrendezik a szekrények és a csokoládé színű munkalapjai, a sötétszürke kiegészítők jól néznek ki fehér vagy bézs háttérrel szemben. Ha a falak és a bútorok fehérek, akkor a padlót a legjobb a sötét - földes vagy a grafit. Ezzel szemben sötét burkolatú vízvezetékeket és bútorokat sötétben kell választani, különben a szoba túl komornak tűnik.

Elegáns fekete-fehér fürdőszoba

A tényleges trend most fekete-fehér kontrasztok a belső térben. A hófehér színű, fekete vagy grafittartókkal, bútorokkal és fürdőszobai berendezési tárgyakkal kialakított kombinációja eredeti kinézetet és dinamizmust kölcsönöz a szobában. Fekete betétek a falak díszítéséhez, különösen geometrikus mintázattal, lenyűgözőek. Itt kombinálhatja a klasszikus csempéket hexagonális vagy texturált.

Fekete-fehér fürdőszoba. Fényes kontraszt

Fekete és fehér fürdőszoba piros ékezetekkel

A színes ékezetek is relevánsak, mert hangulatot hoznak, érdekesebbé és színesebbé teszik a belső térséget. Itt világos színeket használhat - vörös, zöld, narancssárga, de csak azzal a feltétellel, hogy a fő háttér semleges. Az egyik falat burkolhatja fényes csempével vagy telepítheti a színes vízvezetékeket, a legfontosabb az, hogy a semleges színek érvényesüljenek, különben a belső tér túlságosan fényes és túltelített lesz. Továbbá nem használhat több mint három különböző színt a féltékenység elkerülése érdekében.

épületgépészeti

Ahhoz, hogy a fürdőszoba stílusos és modern legyen, vízvezeték-felszerelés kiválasztásakor az eredeti formájú termékeket előnyben kell részesíteni, de ugyanakkor praktikus és biztonságos is. A különálló álló kádak magas oldalúak nagyon meggyőzőek. A jó teljesítményű ilyen modelleket az elegancia, a vonalak simasága különbözteti meg, és tökéletesen illeszkednek a belső térbe.

A francia barokk stílusú fürdőszobában a középpont egy masszív oroszlánfülkék önálló kádja.

Még inkább változatosabbak a mosdók: ovális, téglalap alakú, kerek, aszimmetrikus, fejfedő és faltartó - könnyen választhatja a fürdőszobai stílus bármely lehetőségét.

Természetes kőből készült mosogató

De a modern keverők a leginkább kreatívak. Ezek nem banális szelepek, hanem valódi műalkotások, amelyek ötvözik az eleganciát, a megbízhatóságot és a magas funkcionalitást. A tervező mixerek olyan összetett szerkezetek, amelyekben a fém természetes agyaggal és fával kombinálva van.

A padló összeolvadt mosdóval és marokkói stílusban díszített.

A szerelési módszer vízvezeték-típusát illetően a legfontosabbak a felfüggesztett WC-tálak és mosdók, ugyanez vonatkozik az állványokra is. Az ilyen modellek megkönnyítik a tisztítást és a használatos helytakarékos megtakarítást, valamint a látható kommunikáció hiánya miatt a belső tér esztétikusabb megjelenést kölcsönöz. A klasszikus szaniterárukhoz képest a konzol bidé, WC-k és mosdók nagy előnyei vannak.

Hexett padlólapok

A fürdőszoba átalakításának legkedveltebb módja az, hogy új csempe, például egy hatoldalú csempe feküdjön. Az ilyen szemlélet most már trendben van, és sok tervező örömmel veszi igénybe projektjeit.

Fal és padlóburkolat csempe

A lefektetési technológia némi árnyalattal rendelkezik az anyag geometriai alakjának köszönhetően, de általában nincs semmi bonyolult itt. A legfontosabb dolog - a megfelelő színű és mintázatú csempe kiválasztása, mivel ezeknek a termékeknek a köre meglehetősen széles.

Táblázat. Népszerű hatszögletű cserépkollekciók