Legfontosabb > Fürdő

Színkombinációk a fürdőszobában: 70 ötlet

A belső kialakításában, még akkor is, ha lehetőséged van saját fantáziád és kreativitás megvalósítására, nem lehet teljesen elégedett az eredménnyel. Ez gyakran előfordul, ha a színpalettát nem gondolták meg megfelelően, és egy bizonyos helyiségben való tartózkodás egy személynek más módon befolyásolja az általa kedvelt módon. A fürdőszobában minden reggel energiát rajzolunk, pihenünk esténként, és ezért kényelmesebbnek kell lennie. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy hogyan válasszuk ki a fürdőszoba belsejének színkombinációit!

A belső színek kiválasztásának szabályai

A színek kiválasztását nemcsak az egyéni ízlési preferenciák befolyásolják, hanem számos egyéb tényező is befolyásolja. Különösen figyelembe kell venni, hogy a tér vizuálisan érzékelhető. Senkinek nem titka, hogy a könnyű színek vizuálisan növelik a szobát, míg a sötétek csökkentik.

Szintén emlékezni kell a színskála pszichológiai érzékelésére. Emellett az árnyalatok kiválasztásakor a stilisztikai irányra kell összpontosítani. A stílus fogalma magában foglal bizonyos mintákat a színek kiválasztásában. A fürdőszobai tervezésre általános iránymutatásokat adhat meg.

Ne használjon három különböző színt vagy több mint öt színárnyalatot. Ellenkező esetben a belső tér nem lesz harmonikus. Leggyakrabban csak két tónusba kerülnek, amelyek gyakran vagy kontrasztosak vagy szomszédosak. Mindenesetre az egyik színnek hangsúlyoznia kell egy másik értékét. Azok számára, akik inkább egy színben szeretnének kialakítani, a legjobb megoldás az lenne, ha három árnyalatot használnának, lehetővé téve, hogy kiválassza a fürdőszoba minden részletét.

A megengedett fényerősség meghatározásakor a fürdőszoba mérete alapján kell irányítani. Ne feledje, hogy a legtöbb tipikus apartmanban a szóközöket kiterjesztő élénk színek használata releváns. Ez a fürdőszobák kis területének köszönhető. Ne feledje, hogy az élénk színek segítenek felidézni és felemelni a szellemeket, és egy nyugodt paletta hozzájárul a nyugodt légkörhez.

Pszichológiai felfogás

A tapasztalt tervezők tudják, mennyire fontos a fürdőszobai színséma helyes megválasztása annak érdekében, hogy vizuálisan nagyobb legyen, és kiemelje a szobában lévő ékezeteket. A kényelmes belső kialakításhoz figyelembe kell venni bizonyos funkciókat.

A világos árnyalatok nem csak a teret bővítik, hanem nyugodtabbá válnak, segítenek a szemének a pihenéshez és a pihenéshez. A pasztell gamma az optimális háttér, amely lehetővé teszi a dekoratív elemek számára, hogy előnyösebbekké váljanak.

A sötét színeknek más a hatása, mintha a fényt "lopnák", hanem azért, mert közelebb hozták a szobát. Ez azonban lehetővé teszi, hogy hangulatos, és bizonyos értelemben hangulatos környezetet alkosson. Ne feledje, hogy minél sötétebb a falak és padló díszítésére használt hang, annál nagyobbnak kell lennie a fürdőszobának. Ezenkívül meg kell fontolnia az intenzív világítás telepítését.

Színes kerék

A színek és árnyalatok kombinációjának kiválasztásával figyelembe vehet egy titkot, amelyet sok tervező használ. Bármely helyiség kialakításakor használhatja a színkerék szabályát, amely négy egyszerű képlethez kapcsolódik:

- A két leginkább kompatibilis árnyalat egymással szemben helyezhető el (például narancssárga és kék kombináció lehet).

- Egy ellentétes hármas formája. Válasszon egy olyan fő színt, amelyhez két árnyalatot szeretne hozzáadni a fő hanggal szemben. Például a fő lila, mész és világos sárga mellett kiválaszthatók.

- A klasszikus megoldás három színben. Választhat olyan színeket, amelyek azonos távolságra lesznek. Például piros és kék sárga.

- Analóg Triad Formula. Vegyen fel minden három hangot, ami a következő lesz. Sárga lehet sárga, tiszta sárga és sárga-narancssárga.

Színkombinációk

Mi több lehetőséget kínálunk a népszerű színes megoldásokhoz a fürdőszobában. Ne feledje, hogy mielőtt választaná az egyiket, meg kell határozni, hogy ez a paletta megfelel-e a szoba stílusának.

Fehér fürdőszoba

Az egyetlen szín, amelyet univerzálisnak tartanak, fehér. Ez adja a belső eleganciát és egyszerűséget, valamint ötvözi a többi színt is. Fehér fürdőszoba tágas és világos, ami fontos a kis lakások. Ezenkívül csodálatos háttér a különböző díszítőelemek számára. Ha attól fél, hogy egy szobát steril orvosi rendelőhöz rendelt, használjon más árnyalatokat, mint a tiszta fehér.

Meleg fürdőszoba

A meleg árnyalatok kiválóan alkalmasak a kis méretű kis négyzetek kialakítására, valamint a szabad helyiséggel rendelkező szobák. Az első esetben vizuálisan bővítheti a területet, és jobban megvilágíthatja a fürdőszobát. A második lehetőség lehetővé teszi a meleg színek használatát, hogy kellemes és hangulatos légkört teremtsenek egy nagy szobában.

Gyakran vannak elegáns fürdőszobák bézs és krém, rózsaszín és skarlát, homok és kávé hangok. Jól arany és barna is.

Ne felejtsük el, hogy a világos árnyalatok segítenek a tisztaság megőrzésében és elrejteni a különböző válásokat, amelyeket a legpontosabb tulajdonosok sem tudnak elkerülni. Ha kívánja, kombinálhatja a hangokat, és színes színekkel kombinálhatja a sötét és világos árnyalatokat.

Fürdőszoba hideg hangok

Ez egy közös lehetőség a fürdőszobai tervezéshez. Gyakran kék és kék fürdőszobát, valamint hűvös szürke árnyalatokat találhat. Ezeket a színeket néha fehér színnel kombinálják, ami a szoba frissességét biztosítja. Ebben az esetben használjon világos árnyalatokat, ha lehetséges, mert a sötétszürke és a kék kellemetlen érzést okozhat. Ha például a kék fényárnyalatokat veszi, akkor tiszta vízhez kapcsolódik, és frissnek érezhető.

A zöld szín természetes és természetes. Annak ellenére, hogy a belső tér használható a hűvös zöld színekben, segítenek kikapcsolódni, valamint vörös vagy narancs színnel kombinálva - frissíteni és javítani a hangulatot.

A hideg árnyalatok színes ékezetekkel és fényes kiegészítőkkel, különböző dekoratív részletekkel hígíthatók. Így a fürdőszoba még meleg és barátságos lesz.

Kontraszt fürdőszoba

Az egyik legkeresettebb színkombináció fekete, fehér. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a két teljesen ellentétes színű, hangulatos szoba használata nem lehetséges. De éppen a nagy kontraszt a fekete-fehér, hogy ad kellemes hatása, és segít létrehozni egy stílusos belső. Fontos azonban helyesen használni.

Ha a fehér a fekete fölött áll, akkor ez hozzájárul a szoba vizuális bővítéséhez. Ennek megfelelően, ha jobban szereted a feketét, és a fehér háttérbe szorul, akkor a fürdőszoba vizuálisan kevésbé fog kinézni.

A fehér és a fekete kombinációja stílusos és szigorú, ugyanakkor hangulatos hangulatot teremt. Ez a legjobb lehetőség azok számára, akik mindenekelőtt saját egyéniségüket szeretnék kifejezni. A pszichológusok szempontjából a fehér eleganciát és tisztaságot jelent, a fekete pedig szorongást és ürességet jelent, ezért vigyázzon a befejeződések és a vízvezeték kiválasztásakor. Fontos, hogy ne csak a steril helyiséget teremtsük meg, hanem az elnyomó légkört is.

A színek kombinációja a fürdőszobában - fotó

A megfelelő kombinációk elemzése a fürdőszoba belsejében nem végezhet kísérleteket. A gyakorlati alkalmazásban különböző színes megoldások különböznek a számítógépes vizualizálás eredményeitől. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan valósulnak meg a különböző textúrák és árnyékok kombinációi, meg kell nézni a fotókat, amelyek valós körülmények között készültek. Számos különböző lehetőséget választottunk Önnek a fürdőszoba tervezéséhez, amelyek között megtalálhatja az optimális színes megoldást!

Fürdőszobai tervezés festett falakkal, tippekkel és fotókkal

Ismeretes, hogy a fürdőszoba a legnépszerűbb módja a falak befejezésének. De a közelmúltban egy másik módszer nagyon releváns - a színezés. A fürdőszoba festett falakkal díszített formája meglehetősen divatos és stílusos. Ennek a finomításnak a népszerűsége a nedvességálló festékek megjelenésének köszönhető, amelyek megbízhatóak és gyönyörűek.

A festett falak fürdőszobái széles körben elterjedtek Nyugaton. Van kapcsolatunk a festett felületekkel, hosszú ideig volt egy különleges, nem túl kedvező egy - látszólag olajfestményes folyosó, konyhák, fürdőszobák és WC-k a múlt században. De ma a divat visszatér, csak egy új, modern megjelenés.

A festett falak fürdőszobái széles körben elterjedtek Nyugaton

A modern belső festett falak nagyon különbözőek - stílusos és szép. Ennek meggyõzõdéséhez elegendõ a festett falakkal ellátott fürdőszoba kialakítása. A belső divatos és kreatív.

Fürdőszoba festett falakkal

A festett falak előnyei és hátrányai

A falak festése a fürdőszobában számos előnnyel jár. Először is ez a módszer eléggé költségkeret. Egyszer elegendő pénzt költeni a felületek gondos előkészítésére.

szürke fürdőszoba

Egy idő után minden új falfestmény olcsó lesz. Ez nagyon előnyös, mivel könnyedén megváltoztathatja a tervezést, a nedvességálló festék teljesen különböző árnyalatai különböző változatokban.

Stílusos fürdőszobai belső tér

Érdemes megjegyezni, hogy a falak színe eredetinek tűnik, ellentétben a csempékkel. Végtére is, a legtöbb apartmanhoz tartozik egy csempézett fürdőszoba - így az utóbbi évtizedekben szokás volt. Ezért a fürdőszoba festett falai elsősorban azoknak szólnak, akik szokatlan és kreatív designt akarnak maguknak kialakítani, ami eltér a fürdőszobák standard belső részeitől.

falfestés eredetinek néz ki, ellentétben a csempével

A módszer előnyei mellett hátrányai is vannak. Figyelembe kell venni a javítás elvégzése előtt. A legfontosabb hátrány az átlagos ellenállás.

kék és fehér fürdőszoba

Annak ellenére, hogy a modern festékeket a stabilitás jellemzi, még mindig lehetetlen összehasonlítani a festéket csempével. Ha a fürdőszobában magas a páratartalom és a rossz szellőzés, a festett falak gyorsan elveszítik vonzó megjelenésüket.

klasszikus fürdőszoba

Gyakran megjelenik a penész a felületen, repedés vagy peeling lehetséges.

a festett falak érzékenyek a mechanikai igénybevételre

A negatív tényezők között szerepel a tény, hogy a festett falak érzékenyek a mechanikai igénybevételre. Az ilyen felületek mosásához óvatosan kell eljárni: a falakat óvatosan kell kezelni. De a csempézés sokkal könnyebb, nem kell túlzott "gyengédséget" mutatni.

fürdőszoba árnyalatú zöld

A fürdőszoba festett falakkal díszített kialakítása

A festett felületek hosszú ideig jól nézhetnek ki, ha a fürdőszoba jól szellőződik. Ezt feltétlenül ismernie kell, mielőtt elkezdené festeni a falakat a fürdőszobában.

Javasoljuk, hogy rendszeresen nyissa ki a fürdőszoba ajtaját, különösen fürdés vagy zuhanyozás után.

Szabványos szellőztetés telepítése - a művelet helyes, de nem elegendő. Javasoljuk, hogy rendszeresen nyissa ki a fürdőszoba ajtaját, különösen fürdés vagy zuhanyozás után. Nagyon jó, ha a fürdőszobában van egy ablak, időközönként meg kell nyitni, hogy a szoba szellőztethető legyen.

Kezdetben a falaknak tökéletesnek kell lenniük a festés előtt. Végül is a festék nem képes elrejteni semmilyen hibát, hanem tovább hangsúlyozza.

Figyelem! A festett felületek csak magas szintű előkészítéssel vonzóak lehetnek. Ezért komolyan kell kezelnie a kiegyenlítést és az ismételt feltöltést.

Szokatlan fürdőszobai design

Ez egy kényelmes gyönyörű fürdőszoba festett falakkal. A stílusos belső térképei mindig tökéletesen sima felületeket mutatnak. Bizonyos esetekben a tervezők szeretik használni ezt a technikát - texturált felületet.

A stílusos belső térképei mindig tökéletesen sima felületeket mutatnak.

Végtére is, ez nem látható különböző hibák. A varázslók hasonló hatásúak egy speciális, textúrájú gitt segítségével.

fürdőszoba bézs színnel

Festés előtt a falakon figyelni kell a sarkok előkészítésére. Ez nagyon fontos. A sarok lehet külső és belső, de zökkenőmentesnek kell lennie. Még a fal apró szabálytalanságai miatt is csúnya lehet. Ezért a sarkok tisztának kell lenniük egy vonzó fürdőszobai tervezéshez festett falakkal. A fényképek nem tudják továbbítani ezeket a részleteket, ha távolról történik.

Festés előtt a falakon figyelni kell a sarkok előkészítésére

A fényes festék általában stabilabb. De sokan nem szeretik, mert a különböző felületi tökéletlenségek jól láthatóak rajta. Ezért gyakran inkább matt festékre van szükség: praktikusabb. De a fényes falak fényesebbé és érdekesebbé válnak, a belső tér szép. Ezért először el kell dönteni a választásról: ami jobb - a szépség vagy a gyakorlatiasság. Ehhez először megtekintheti a fürdőszobai design fényképét festett falakkal.

Fürdőszoba halogén fényekkel

Azokban a helyeken, ahol a falak felszínén gyakran víz esik, csempét vagy műanyag bevonatot készíthet. A zuhanyfalakat hasonlóan kell elkészíteni.

Modern fürdőszoba

A kantár vagy a magas kanyarog nagyon alkalmas fürdőkádra vagy mosdókagylóra. Kerámia burkolólapokból vagy tartós üvegből készülhet. Ez a fajta dizájn elegáns, gyönyörű és eredeti lesz, örömet okoz a tulajdonosoknak és lenyűgöző vendégeknek.

meglehetősen gyakran átlátszatlan festék

Fürdőszoba festett falakkal különböző belső terekben

A festett falak számos belső stílust használhatnak. Leggyakrabban a klasszikus stílushoz használt felületek színezése. Ez a fajta kivitel tökéletes a klasszikusok számára, és soha nem megy ki a divatból. A klasszikus stílusú, festett falú fürdőszobai formatervezési minták mindig kedvező benyomást keltenek.

Nagy fürdőszoba

A festett felületek is jól illeszkednek a csúcstechnológiához. Természetesen a festéknek hideg árnyalatokat kell kapnia, például szürke vagy sötétkék. A falakat színezett vagy matt üveg polcokkal lehet kiegészíteni.

hi-tech fürdőszoba tervezés

A falakon alkalmazott festék nagyon fontos a Provence stílusához. A mai napig ez a fajta belső tér gyakran összefonódik az angol vidéki stílusokkal és shebbi-elegáns. A provencei stílusban tipikus a pasztell paletta, valamint a rózsaszín, a kék, a kék, a lila és az ibolya tónus.

Provence fürdőszoba

Ezért a felület a legjobb az ilyen színekben festeni. A festett falak tökéletesen kombinálhatók fából vagy fonott bútorokkal. A romantikus mintákkal készült törülközők segítik a kényelmet.

Hogyan és milyen festeni festeni a falakat a fürdőszobában

Nem mindig lehetséges a PVC vagy csempe kiválasztása a fürdőszobában, de még a meszelés vagy a vakolás is túl unalmasnak vagy durvának tűnik. A választás problémáját könnyű megoldani a falak falon való festése segítségével. A befejező festék nagyon változatos a színek és a különböző textúrák sokaságának köszönhetően, amely segítségével könnyedén bármilyen díszítést, festményt és teljes művészeti vásznat hozhat létre, ha a design megköveteli. Ahhoz, hogy megfelelően festse a falakat a fürdőszobában, meg kell választania a megfelelő festéket a kompozíció és a szín számára, gondosan felkészítve az alapot, hogy az eredmény elegáns és tartós legyen.

Festékhasználat sajátosságai

Ha a fürdőszobák belsejében lévő fotókat nézegetjük meg, észre fogod venni, hogy a falfestést egyre inkább választják. Ez a design frissnek és eredetinek tűnhet, de sokan nem sértik a festéket. Úgy tűnik, túl primitív és olcsó befejezés, unalmas vagy nem alkalmas otthonra. Valójában ez egy téveszme, sok előny van a festett falaknál.

Modern design

Amikor a festékre gondolsz, van egy kép, amelynek homályos, piszkos kék vagy unalmas zöld falai vannak. Természetesen nagyon kevés ember szeretné ezt a lehetőséget, emlékeztetve inkább a szovjet korszak bürokratikus premisszájára vagy lakására, amikor az ilyen befejezést standardnak tekintették.

De az idők változnak, a modern vízbázisú vízálló festékek helyettesítik az olajfestéket. Rengeteg színük van, szép megjelenésű, és ha kívánja, akkor érdekes dizájnt hozhat létre, ha a vízalapú festéket más bevonatokkal vagy több színnel kombinálja.

Az ilyen fali dekoráció alkalmas a hangulatos Provence, és a modern pop art. Használhatsz sablonokat, festheted a falakat mintázattal vagy rajzolhatsz képeket - mindez a képzelet és a lehetőségek függvénye. Az alábbi képen látható a fürdőszoba festett falú modern kialakításának változata.

A sima falak lehetővé teszik a rajzok ábrázolását.

Fontos! Ahhoz, hogy a festett felület jól nézzen ki, használjon maszkoló szalagot a munka során, ha színt kell cserélnie. Ez különösen alkalmas a falak sarkában és a padlón vagy mennyezeten lévő csatlakozásokon.

A festés során gyakran maszkoló szalagot használnak

A tervezés egyszerűsége és hatékonysága

Természetesen a fürdőszoba falainak festése drága lehet, ha a legnehezebb festményeket választja és bérel munkásokat, de a legtöbb esetben ez az egyik legkedvezőbb megoldás. Elegendő összehasonlítani egy üveg doboz átlagdíját kerámia burkolólapokkal vagy panelekkel.

Kiváló minőségű festék és megfelelően választott szín a fürdőszoba falain jól néz ki

Amit pontosan ki kell meríteni, kiváló minőségű alapozó és gipsz, így a falak tökéletesen simák. De ha új színt szeretné átfesteni a falakat, az előzetes munkálatokra már nincs szükség, kivéve a régi festékréteg eltávolítását.

A speciális fúvókával gyorsan eltávolíthatja a régi festéket

Nem érdemes megtakarítani az alap kiegyenlítését, mivel a festékréteg vékony, és azonnal feltárja a felszín összes hibáját, így észrevehetővé teszi őket. Annak elkerülése érdekében, hogy ilyen gondot okozzon, és óvatos munkát igényel a falak festésére.

Ahhoz, hogy a falakon jól lehessen festeni, szükség van az összehangolásra

Jó nedvességállóság

Ha még mindig eldöntöd, melyik festék festeni a falakat a fürdőszobában, akkor jobb, ha egy akril vagy latex alapú bevonatot választanak, akkor jó a magas páratartalmú helyiségekben. Ez a felület nem rontja el a vizet. Természetesen a kő vagy a csempe ellenáll a nedvességnek, semmi sem akadályozza meg a fürdőszobai padlólapok "nedves" területeinek használatát és a fennmaradó felületek festését.

A magas páratartalmú helyiségekhez jó nedvességállóságú festéket kell kiválasztani.

A különböző anyagok kombinációja diverzifikálja a belső térséget, és segít a zóna térben, ami különösen kényelmes, ha a fürdőszobát kombinálják. A fürdőszoba kialakításának változatai a festés és a csempeburkolat használatával az alábbi fotók kiválasztásával tekinthetők meg.

Fontos! Annak érdekében, hogy a festett felület hosszabb legyen, ügyeljen a jó minőségű szellőzésre.

A gomba ellenállása

A penészgombák és a gombák minden nedves helyiség csapata, néha nehéz őket harcolni. Ha a fürdőszobában rossz a szellőztetés, akkor egy ilyen zavar még egy csempézett helyiségben is előfordulhat. A gombák nem láthatók a szemnek, a varrásokban megszorozva, de még mindig egészségtelenek maradnak.

A penész vagy gombák növekedésének megakadályozása érdekében speciális színező bevonatok vannak, amelyek különleges összetevőket tartalmaznak, amelyek elpusztítják a spórákat. Ha ilyen festéket választasz a fürdőszoba falaira, biztos lehet benne, hogy a penész esélye elhanyagolható lesz. És hogy hatékonyabbá tegye a festéket, alkalmazza több rétegben is. Külsőleg, ez a bevonat nem különbözik a szokásos festéktől, a festett fürdő kialakításának lehetőségeit az alábbi képen mutatjuk be.

Bevonatállóság

Véleményünk szerint a festéket minden bizonnyal repedés borítja. Azonban ez a probléma egyáltalán nem a fürdőszobában rejlő páratartalomban van, a bevonat a helytelenül felkészített felületek miatt repedezhet. Ez egy másik ok, amiért az alapnak 100% -osnak kell lennie.

Lehetőség van elkerülni a repedések megjelenését, fontos, hogy minden vakolat és alapozó réteg jóval kiszáradjon, mielőtt újakat alkalmazna, az alapozó minden rétegének teljesen meg kell száradnia a festék alkalmazása előtt. Nem szabad az anyagminőségre, az olcsó festékekre és a gipszre gyorsabban feltörni még tökéletes falkészítéssel is.

esztétika

Valaki a festékkiválasztásból kifogásolhatja a kemény víz miatt fehér virágzás, de megjelenik a csempe és a panelek. A legtöbb házban folyó kemény víz a vízkőzetet nem csak a falakon, hanem az edényeken is előidézheti.

A festett falakon előbb vagy utóbb fehéres plakett fog megjelenni, különösen a sötét felületeken. Annak érdekében, hogy a mészfoltok ne legyenek láthatóvá téve, érdemes használni a világos színű festéket, amelyet könnyű választani. Az alábbi képen látható a fürdőszobában kialakított, világos színekkel festett falak kialakítása.

A raid lehetséges megjelenése rendszeres tisztítást igényel a fürdőszobában. A vízkő vagy szappanos foltok eltávolítása a falakból rendszeres tisztítószert, szivacsot vagy puha kefét használjon, majd egyszerű vízzel öblítse le a felületet. Az eljárás után győződjön meg róla, hogy a felületet szárazra törölje.

Fontos! Azok a helyek, ahol a vízsugarak leggyakrabban esnek (például a zuhany közelében vagy a mosogató felett) jobbak.

Milyen festéket választani

A modern építőmesterekben sok festék, amely a falak falának festését helyett a fürdőszobában helyett csempe. Ezek összetételük, költségük, és saját tulajdonságaik szerint különböznek egymástól. Akármelyik festéket választja, minden fajtája ellenáll a víznek és a magas hőmérsékleteknek. A festmények különböző fürdőszobai belsőtermeit az alábbi képen mutatjuk be, a leggyakrabban használt, színes kompozíciókat a javításhoz.

Vízemulzió

Ezek a festékek környezetbarát anyagok, éles, kellemetlen szaguk nem könnyű. A vizes emulziós festék csendesen elviseli a víz és a gőz hatásait, nagyszerűen festeni a fürdőszobát, de ennek jelentős hátránya az alacsony károsodással szembeni ellenállás.

A tisztítás során érdemes a tisztítószereket is tiszteletben tartani - ezek közül egyesek a bevonatot a falakról való egyszerű mosással is megrongálhatják.

Akril és latex

Ez a bevonat jól illeszkedik a víz, a hőmérséklet vagy a gőz hatásaihoz, és a gazdag paletta lehetővé teszi akril és latex festékek használatát minden beltérben. A vízemulzióval ellentétben az ilyen anyagok nem félnek a véletlen karcolásoktól vagy ütésekektől, a háztartási vegyszerek hatásai nem károsítják őket. Az akril vagy latex festékek sokáig tartanak.

Klórgumi

Viszonylag új anyag a hazai piacokon, de Európában ilyen festékeket már régóta használnak. A klór gumi fizikai jellemzői miatt népszerű, nem csak fürdőszobák festésére, hanem úszómedencékre is alkalmas, ahol a terhelés sokkal magasabb.

Az olaj

Korábban ez volt a legnépszerűbb lehetőség a fürdőszoba befejezésére, amely gyakran Hruscsovban található. Az olajfesték a legolcsóbb, elég erős ahhoz, hogy ne karmoljon a kisebb károktól, ne romoljon a nedvességtől. A hátrányok közé tartozik a hosszú szárítási idő, valamint a benne rejlő tartós kellemetlen szag.

Matt vagy fényes felület

A fényképezőgéppel készített különböző ötletekhez egy festett fürdőszoba tervezéséhez fényes vagy matt bevonatokat talál. A választás a belső tér stílusától vagy a szoba méretétől függ.

A Gloss a modern belső stílusokhoz illik, így különösen magas technikai vagy minimalista bevonat különösen hatásos. Csillogó felületek is megfelelőek a kis helyiségekben, így a hely könnyebb és szélesebb. És ha tükröket ad hozzá és helyesen osztja el a fényt, akkor a hatás csak tovább erősödik. A fényes, jobb látható foltok, foltok, por, egy ilyen fürdőszoba igényel alaposabb ellátást.

Az áttetsző falakat gyakrabban választják a tágas szobák kialakításához. Az ilyen dekoráció nyugodtabbá válik, vizuálisan csökkenti a méretét, így kényelmesebbé teszi a belső térséget. A matt festék képes elrejteni azokat a kisebb hibákat, amelyek jól láthatók a fényességben. Ez a design jobban megfelel a klasszikus, Provence, ökotípusú, mediterrán stílusnak, stb.

Színtartomány

A színek kiválasztása fontos a tervezés szempontjából, mivel a szín befolyásolja a belső tér, a hangulat és a mentális állapot érzékelését. Fontos előre, egy tervezési projekt létrehozásának szakaszában, hogy eldöntsék, milyen színűbb a falak festése a fürdőszobában. Mivel ezt a helyet leginkább a csendes és nyugodt időtöltéshez használják, jobb, ha kék vagy zöld árnyalatok nyugodt kialakítását választják.

A fehér nagyon sokoldalú és népszerű a fürdőszoba elkészítéséhez, de ne túldoljon. Tiszta formájánál a hófehér hófehér hatása a nem kellemes dolgokkal jár együtt, például kórházzal. Annak érdekében, hogy elkerülje ezt a hatást a belsőépítészetben érdemes melegebb melegebb árnyékot használni. És a változás érdekében hozzáadhat kiegészítőket az élénk színekhez, a fehér haszna bármilyen árnyalattal kombinálva, így lehetetlen hibát választani.

A fekete, bordó vagy akár piros belső kialakítás eredetinek tűnhet, fontos, hogy helyesen válasszon arányokat, és higgasson túl agresszív színekkel, még semlegesekké. Szintén különböző színeket lehet használni a tér elrendezéséhez vagy egyes elemek kiemeléséhez. A zuhanyzó területének kiemelése érdekében gyakran használják a kontrasztos színű vagy egy nyugodt monofonos hátterű díszítéssel rendelkező vásárt. Milyen színeket kell festeni a falak a fürdőszobában, akkor nézd meg a fotó belső és vonzza ott tervezési ötleteket.

Előkészítő munka

A fürdőszobában lévő falak előkészítésének fázisa nagyon fontos, a javítás minősége és tartóssága maga függ. Felkészülhet az alapítványra, vagy szakértőket vehet fel. Hogyan készítsük el és festsük le a falakat a fürdőszobában otthon az alábbi képen.

A régi bevonat eltávolítása

Miután eldöntötte, hogy milyen festékkel festeni a falakat a fürdőszobában, itt az ideje elkezdeni az alap készítését. Az első lépés a csempe eltávolítása vagy a régi festék eltávolítása. Ezzel szinte könnyen teheti meg magad. A régi festékréteg eltávolításához néha elég nehéz simító. Ha bizonyos helyeken a régi bevonat túl szoros, akkor homokot, és hagyja.

Gitt bevonat

Ez a falak előkészítésére szolgáló előkészítő munka egy közbülső szakasza. A gitt kiválasztásánál figyelembe kell venni a hely magas páratartalmát, jobb választani egy latex alapú vízemulziós keveréket. Ez a gitt speciálisan nedves területeken való használatra készült, így tökéletesen megbirkózik a feladattal.

A falra tapasztott gitt ugyanolyan, mint a gipsz - a spatula egyenletes használatával. A megoldást az alulról felfelé irányítsa. Az első dolog, amire fel kell fednie a legegyetlenebb helyeket, majd illessze be a többieket.

Primer alap

Mint a gipsz, a falak festésére szolgáló alapozónak vízállónak is kell lennie. A talaj kiválasztása csak Öntől függ, hiszen a legtöbb láncindító univerzális, az alapozók átlagos ára 200 rubel. Az alkalmazás előtt győződjön meg róla, hogy elolvassa a bankra vonatkozó utasításokat, valamint figyelembe veszi a szárítási időt. A festés 24 órán belül elkezdhető festés után.

Fontos! A primert legalább két rétegben kell alkalmazni.

A falon lévő falak festése előtt a felület felszívódásának folyamata az alábbi képen látható.

Festés falak

A befejezés utolsó szakasza, ő a legfontosabb. Szükséges egy színes bevonatot alkalmazni, nehogy a padló és a vízvezeték foltosodjon meg. Ebből a célból, munka előtt jobb, hogy vegye ki a bútorokat, és fedezze le a fürdő egy mosdó egy filmet. A festési folyamat rendkívül egyszerű, ezért ez a szakasz kézzel könnyen elvégezhető:

 • Készítsen egy puha görgőt és tárcát a sarkok és a nehezen elérhető helyek számára.
 • Az első réteget alapként alkalmazzuk, le kell fednie a primer színét, és a fő háttérként kell szolgálnia.
 • A második réteg leggyakrabban befejeződik (ritka esetekben három réteget használnak), azt az előző szárazság után kell alkalmazni.
 • A harmadik rétegre akkor van szükség, ha a festék nem fedezi teljes mértékben a felületet, vagy hiányos vagy egyenetlen festés van.

A munka minősége nagymértékben függ a festék bevonatnak a hordozóhoz történő helyes alkalmazásával. Minden új réteget az előzőre merőleges irányban kell alkalmazni. Ha először festettük a falakat függőleges mozgással, akkor a második alkalommal vízszintes irányban kell mozognia.

Az utolsó, befejező réteget mindig függőlegesen alkalmazzák, ezért a festéket egyenletesen el kell osztani a falra, így elkerülve a cseppek megjelenését. Hogyan lehet festeni a fürdőszobát saját kezével az alábbi képen részletesen tekinthetjük meg.

Tehát a festék egy univerzális dekorációs eszköz, így a belsőépítészet nem rosszabb, mint más lehetőségek. Ahhoz, hogy a fürdőszoba belseje stílusos és gyönyörű legyen, meg kell választani a megfelelő, nedves helyiségekhez megfelelő festékkompozíciót, így a javítás sokkal tovább tart. Ugyanilyen fontos az árnyék és a textúra kiválasztása, valamint a falak elkészítésének bármely szakaszában. A javítás integrált megközelítése biztosítja a magas minőséget és tartósságot.

Fali dekorációs lehetőségek a fürdőszobában: népszerű anyagok, azok előnyei és hátrányai

A befejező anyagok sokfélesége miatt ma már bármilyen tervezési ötlet megtestesülhet a lakásában. Amikor a javítások a fürdőszobában, felmerül a kérdés, milyen anyagokat kell használni befejezni a falakat? Sok lehetőség. Ez lehet kerámia csempe, mozaik, PVC panelek, festék, porcelán csempe, vagy akár háttérkép. A választás csak a pénzügyi lehetőségektől és a tervezett tervezéstől függ. Számos érdekes belső ötlet található a fotókkal az interneten, vagy felkeresi a sajátját.

Anyagkiválasztás

A fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba. Ezért érdemes különös figyelmet fordítani a befejező anyagok kiválasztására. Meg kell ellenállni a nedvességnek, a párolgásnak, néhány sónak, valamint a háztartási vegyi anyagoknak. Ezenkívül kiváló minőségű, harmóniában a fürdő többi befejező anyagával, és megfeleljen a legújabb divatirányzatoknak. Számos legnépszerűbb falfestő anyag található a fürdőszobában:

 • Kerámia burkolólapok;
 • mozaik;
 • kerámia gránit;
 • tükörlapok;
 • festeni;
 • PVC panelek;
 • agglomerálódnak;
 • egy fa;
 • tapéta;
 • gipszkarton;
 • díszítő vakolat;
 • öntapadó film.

Falak készítése a befejezéshez

 1. Előkészítő munka magában foglalja a falak összehangolását. Ha úgy dönt, hogy egy csempe, akkor némi durvaság és pontatlanság nem zavarja a célba, mert a ragasztóréteg kompenzálja az összes hibát.

Figyelem! Ha a falak régiek, akkor el kell távolítani. Kezdetben egy kalapáccsal küzdenek, majd egy primer-beton kompozícióval bevonták. Így a csempe könnyebben elmozdul.

A piacon felhalmozott anyagok sokszor kábaságot okoznak. Mit válasszon? Milyen anyag jobb? Az értékesítési asszisztens vagy hivatásos mester képes lesz megválaszolni ezeket a kérdéseket egy újoncnak. Ön is támaszkodhat magára, és válassza ki az anyagot ízlésének és pénztárcájának.

Kerámia burkolatok: hagyományos klasszikusok

A csempe talán az egyik legnépszerűbb befejező anyag. Fő előnye a tartósság. Végtére is, a kerámia burkolólapok élettartama a megfelelő lefektetéssel akár 60-80 év is lehet. Sajnálatos módon ez a pozitív minőség gyakran nem követelt. Kevés ember szeretné látni ugyanazt a csempe napról napra több évtizede.

Az előnyök közé tartoznak a következők: biológiai és vegyi készítményekkel szembeni ellenállóképesség, karcolások, vágások és üregek hiánya a bevonat alatt. De ha figyelembe vesszük a csempe összes hátrányát, akkor kiderül, hogy több van, mint az előnyök.

 1. A falak gondos összehangolásának szükségessége.
 2. A minőségi burkolólapok ára nagyon magas.
 3. A csempe javításra szorul.
 4. A hideg csempe megérintése a vízkezelések során nem kellemes érzés.

Mozaik: stílusos, divatos és drága

Csempe-mozaik - remek lehetőség a fürdőszoba befejezésére. Nedvességálló és hőálló anyagokból készül. Például márvány, onyx, jázepár vagy gránit. A fém mozaik drága és stílusos, de ritkán használják, mivel a gondozás nagyon nehézkes.

Csempe-mozaik - tartós, megbízható és tartós anyag. Ezenkívül a mozaik ellenáll a fadingnek, és ütésálló. Fel lehet szerelni bármilyen felületre, akár falra, padlóra, akár betűtípushoz.

Tanács. Ha a felületnek durva felülete van, akkor a mozaik megmagyarázza ezt a hibát a fal leplezésével.

Ennek a befejező anyagnak köszönhetően képes lesz megvalósítani minden tervezési fantáziáját. De meg kell jegyezni, hogy a csempe mozaiknak sok hátránya van. Nehéz hinni? De ez igaz. A fürdőszobai tervezési projektek vonzó képei ellenére a mozaik a hátrányai mögött rejlik.

 1. Költség. Valóban, az anyag ára nagyon magas. Különösen természetes kőből készült mozaikra vonatkozik. A kerámia analóg egy kicsit olcsóbb.
 2. A csempék szerelése különleges képességet és készségeket igényel.
 3. A professzionális installációs mozaik szolgáltatásai nem olcsóak. Ez a helyzet akkor, ha önmagában nem dolgozik.

De ha elhagytuk a csempe árösszetevőjét és a telepítés költségeit, akkor az eredmény sokáig örülne.

PVC panelek: egy költségvetési lehetőség

A PVC panelek kiválasztásakor sokan figyelnek az árukra. Ez egy olcsó és megfizethető anyag. Pozitív tulajdonságai közé tartozik:

 • alacsony ár;
 • önszerelés lehetősége;
 • egyszerű telepítés;
 • a "nedves" lépések hiánya a panelek telepítésénél.

A hiányosságok között megállapítható, hogy a PVC paneleket nem osztályozzák környezetbarát anyagoknak. A színválaszték kicsi, az anyag nagy változatossága ellenére.

Porcelán cserép: Csere cserép?

A porcelán cserép három évtizeddel ezelőtt megjelent a piacon, és aktívan népszerűsödött. Sokkal jobb a kerámia burkolatoknál, de költsége sokkal magasabb.

A kőzetfa erősebb, mint a cserép, ellenáll a mechanikai igénybevételnek és a kopásnak. Eközben utánozhatja a természetes kő díszítését, és nagyon drága lesz. Az anyagban gyakorlatilag nincs hiba. A porcelán csempe nedvességálló, és nem fél a hőmérséklet változásoktól, ami ideális a fürdőszoba befejezéséhez.

Festés falak

A falak festése a fürdőszobában egy másik megoldás. Pozitív oldala van, de nem hátrányok nélkül. A festék használatának előnyei a következők:

 1. Gazdaság. A drága festék használata nem nagymértékben csökkenti a költségvetést.
 2. A végrehajtás könnyebb.
 3. Az önkiszolgálás lehetősége.
 4. Különböző színek, amelyek lehetővé teszik az árnyalatok kombinálását.

A falak festésének hátrányai a fürdőszobában a következők:

 • ha a felső réteg sérült, nagy a valószínűsége a penésznek;
 • egy rosszul szellőző helyiségben, egy ilyen befejezés nem tart sokáig;
 • a falak gondos előkészítésének szükségessége a festés előtt;
 • a festékréteg gyakori frissítésére van szükség.

Egyéb fürdőszoba fali dekorációs lehetőségek

Nedvességálló tapéta

Háttérképek a fürdőszobában: ravaszság vagy valóság? Az új tapétázási technológiának köszönhetően megvásárolhatja a helyiség befejezéséhez szükséges opciókat. Nedvességálló kompozícióból készülnek. Azonban a szakértők nem javasolják, hogy ragasztani tapétát olyan helyeken, ahol állandóan érintkezik a fal vízzel.

Tanács. A tapadó tapéta megfelelő falához, amely nincs állandó kapcsolatban a vízzel. Kívánatos, hogy ne helyezkedjen el a fűtött törülközőtartón.

gipszkarton

A gipszkarton maga nem egy befejező anyag. Fő feladata a falak felületének szintje. A kis fürdőszobák tulajdonosainak abba kell hagynia az anyag használatát, mert elrejti a helyet.

Dekoratív vakolat

A fürdőszobában használt dekoratív vakolat hosszú ideig tart, feltéve, hogy az alkalmazási szabályokat betartják. Ellenkező esetben elkezd összeomlani. A vakolat megkérdőjelezhetetlen előnye a páraáteresztő képesség, vagyis az anyag abszorbeálja az elpárolgott nedvességet, aminek következtében a tükör nem köd.

A hátrányok talán a magas költségek. Általában az anyag megbízható, esztétikus és környezetbarát.

Fa használata a díszítésben

Ragasztott vagy furnérozott táblák, tömb vagy bélés - a legnépszerűbb fali dekoráció a fürdőszobában fával.

Figyelem! A tömb használata nem kívánatos. Dekorációs betétekhez alkalmas.

A fürdőszobában csak néhány fajtípus használható fali díszítésre. A tölgy, a kőris és a szilfa a leggyakoribbak a javítás során gyakran használt fajták. Ennek a lehetőségnek jelentős hátránya, hogy a fa beszerelése előtt egy gombaellenes vegyülettel kell bevonni.

Agglomerátum - műkő

Új anyag az építőanyagok piacán. Külsőleg az agglomerátum hasonlít a kerámia burkolólapokra. De ellentétben vele, erősebb és ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Könnyebb terjedni. Jelentős mínusz a szinterelés ára, valamint a mesterséges alkatrészek. Hosszú távú tárolás esetén az agglomerátum deformálódhat.

Tükörlap

Tükrözött csempe a fürdőszobában úgy néz ki, stílusos és szokatlan. Sokan ismeri azt a tényt, hogy a tükrök vizuálisan növelik a helyet, így a csempe tökéletes a kis szobákhoz. Könnyen telepíthető.

Eközben az ilyen csempe gondozása sok bajt okoz. A mosószerekből való válások, a poharak sötétedése, a magas ár, az instabilitás a mechanikai hatások miatt - ezek a fő hátrányok, amelyek megakadályozzák a fogyasztókat.

film

Öntapadó film - egy költségvetési lehetőség. A színek, a nedvességállóság, a könnyű ragasztás és gondozás ellenére a film gondos előkészítése szükséges a falakon a fürdőszobában.

A falak díszítése a fürdőszobában fontos helyszín a szoba kialakításában. Opciók és anyagok sok minden. Kerámia vagy tükörlapok, mozaik, gipszkarton, tapéta, vakolat és így tovább. Határozottan megtalálja a megfelelő anyagot a fürdőszobájához.

Fürdőszoba: festeni a falakat, vagy ez egy csempe? A 7 téves elképzelés összefoglalása

tartalom

Folytatnunk kell a falak összes falának kenésére kerámia burkolólapokat? Próbáljuk megszabni a fő mítoszokat a falak festéséről a fürdőszobában és hallgatni szakértői tanácsokat.

Nem számít, hogy a vezető építészek mennyire fektetnek a fürdőszobába falakat, továbbra is szigorúan ragasztjuk meg a kerámia csempe sorokat. És legyen "olyan, mint mindenki más", de megbízható. Pontosan mi a megbízhatóság, már nem igazán emlékszünk, de a régi szokások keményen változnak. De a festett falakkal kapcsolatos elképzeléseink gyakran csak téveszmék.

Mítosz 1 - "A festett falak unalmasak"

Igen, sokan még mindig emlékeznek arra, hogy a szovjet lakások falai hogyan néztek ki: zöld vagy piszkos-bézs olajfestékkel festették, még akkor is, amikor szegénységgel és diszfunkcióval voltak kapcsolatban. De a helyzet régóta megváltozott.

A festés lehetővé teszi, hogy művészi festményeket és rajzokat rajzoljon a díszek falaira, ha szükséges, a fürdőszobai falak különböző színekben festhetők, vagy egy mintát alkalmazhatnak egy szalag, ketrec vagy gyémánt. És amint mindezek elfáradtak, mindössze egy nap alatt újra lehet újrafesteni a falakat - ez nem hasonlítható össze a bonyolult javítással, ahol a csempéket használták!

2. mítosz - "A festett falak félnek a fürdőszobából"

Természetesen a porcelán csempe abszorpciója jóval alacsonyabb, mint a festéké, de a vízre közvetlenül nem töltöttünk vizet. A mosogató és a fürdőszobában lévő üveg és csempe kötényeket nem törölték, és ha a szomszédok egyszer elárasztanak, akkor a javítás továbbra is szenved, és semmilyen cserép nem fog megmenteni.

Mítosz 3 - "A falak festése a fürdőszobában egészségtelen"

Az otthoni modern festékek vízbázisúak, ami teljesen biztonságos: egyszerűen nincs olyan oldószer, amely káros lehet az emberre. A jóhiszemű gyártók festékei higiéniai engedélyeket és tanúsítványokat tartalmaznak, amelyek megerősítik felhasználásuk biztonságát, valamint a vásárláskor az eladó köteles őket kérni. Ezenkívül külön fürdőszobákat és egyéb magas páratartalmú helyiségeket állítanak elő, amelyek nem kolpálnak és nem okoznak káros füstöt magas hőmérsékleten.

4. mítosz - "A festett falakat azonnal öntettel borítják"

Minden olyan helyiségben, ahol nedvesség van, és nincs normális szellőztetés, a penész és egyéb gombák valószínűsége valóban magas. Ráadásul az öntvény még egy teljesen csempézett helyiségben is jól érezhető, csak alatta van - ami kevésbé észrevehető, de nem kevésbé káros. Eközben a "fürdőszobába" megjelölt festékek gyakran tartalmaznak különleges összetevőket, amelyek megakadályozzák a káros mikroorganizmusok kialakulását, és még inkább növelik tartalomuk négyzetméterenként, ha a fürdőszobát két vagy három rétegben alkalmazzák.

5. tévhit - "A falakon lévő festék a fürdőszobában folyamatosan megrepedt"

A festett falú repedések gyakoriak nemcsak a fürdőszobákban. És festék, mint általában, semmi köze ehhez: a repedések képződnek a rosszul előkészített falakon. A fal felületét jól ki kell egyenlíteni, és a vakolatnak teljesen teljesen megszáradtnak kell lennie, akkor is elfogadhatatlan a feltöltési szakasz kihagyása. Egy megfelelően előkészített alapon és kiváló minőségű festék repedések használata nem jelennek meg.

Mítosz 6 - "Miután festette a falakat a fürdőszobában, fehér virág nyílik rájuk"

A fehér lerakódások a splash és a kondenzvíz vizes nyomainak. Ilyen tapintással a sötét csempeburkolattal ellátott fürdők tulajdonosai folyamatosan "harcolnak", és a világos csempékkel rendelkezők egyszerűen nem veszik észre. A felelős festékgyártók erre gondoltak: a kiváló minőségű fürdőszobai festékek megakadályozzák a kondenzáció kialakulását, és szándékosan fehér és pasztell színekben készülnek.

7. mítosz - "A fürdőszobában való festés túl sok baj"

Valójában csak egyszer kell költeni a minőségi vakolatot, alapozót és festéket, valamint fizetnie azon szakemberek munkájáért, akiket leginkább a magas szintű alapkészítésre hívnak. És akkor - legalább egyszer havonta egyszer, legalább egyszer három évenként - legalább havonta egyszer - a falakat újratervezze ízlése szerint, festett festékkel és egy közönséges hengerrel!

Szakértői megjegyzések:

Valery Yermakov, vezető technológiai tanácsadó, TM Belinka

Festés helyett cserép a fürdőszobában - hogy legyen vagy nem?)))

Helló mindenkinek!) Most tárgyaljuk a férjével a fürdőszobának a jövőben történő javítását, keresünk. Régóta tetszett a falak lehetősége, amikor egyszerűen festékkel festik, vagy csempével kombinálva. De mindig a gyakorlatiasság miatt aggódtam. Milyen színeket kell festeni a falakon a fürdőszobában, és milyen praktikus az életben, mert a szoba nagyon nedves, gyakran fürdőzés után a víz közvetlenül a falak mentén áramlik, sok kondenzáció. Kérjük, adjon tanácsot ebben a kérdésben.

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Köszönöm a választ. Azt kell mondanom, hogy a festék csak akkor égett fel, ha víz folyik, a másik falon pedig olcsó festékkel is mindent 2 évig rendben.

Költségvetési javítást hajtottam végre, a falakat Tikkuril Euro 20 nedvességállósággal festették, 3 hónapig tartott, amíg minden normális, még olyan helyeken is, ahol víz áramlik. Folytatjuk a megfigyelést.

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Jó napot, a fórum tagjai! építeni a zuhanyzót, raklap nélkül, hol vásárolnák a csiszolt üveg félköríves ajtókat? Lerua nem nagy választás.. Köszönöm előre a segítségedért!

El akarjuk kezdeni a javításokat a fürdőszobában. Tervezik a fürdő és a WC összekapcsolását. Határozottan a fürdőszobában hagyjuk el a fürdőszobát, de van egy vágy, hogy befogadja a zuhany üveg sarokját. Szeretnénk felvenni veled a kapcsolatot, hogy segítsünk az összes vízvezeték behelyezésében.

Van egy mosogató tál, azt szeretném telepíteni a pultra készült mesterséges kőből. Összezavarodott súlya - 40 kg. Tájékoztassa, hogyan rögzítse a falra (üreges téglafalra)?

Készített egy fürdőszobai tervet, de kétlem, hogy kényelmes lesz. Segíts nekem kitalálni. Nem tudok beilleszteni egy képet a tervről. De a blogomban van. Nagyon hálás lennék a segítségért.

Van egy külön fürdőszoba (lásd a képet). Egy fürdőszobát tervezünk. Kérdések: Lehetőség van arra, hogy a WC-t 90 fokkal telepítsük és helyettesítsük a telepítéssel? mennyire időigényes és költséges? Vannak problémák a működés során? meg fogjuk csinálni.

Fürdőszobai tervezés festett falakkal, tippekkel és fotókkal

Ismeretes, hogy a fürdőszoba a legnépszerűbb módja a falak befejezésének. De a közelmúltban egy másik módszer nagyon releváns - a színezés. A fürdőszoba festett falakkal díszített formája meglehetősen divatos és stílusos. Ennek a finomításnak a népszerűsége a nedvességálló festékek megjelenésének köszönhető, amelyek megbízhatóak és gyönyörűek.

A festett falak fürdőszobái széles körben elterjedtek Nyugaton. Van kapcsolatunk a festett felületekkel, hosszú ideig volt egy különleges, nem túl kedvező egy - látszólag olajfestményes folyosó, konyhák, fürdőszobák és WC-k a múlt században. De ma a divat visszatér, csak egy új, modern megjelenés.

A festett falak fürdőszobái széles körben elterjedtek Nyugaton

A modern belső festett falak nagyon különbözőek - stílusos és szép. Ennek meggyõzõdéséhez elegendõ a festett falakkal ellátott fürdőszoba kialakítása. A belső divatos és kreatív.

Fürdőszoba festett falakkal

A festett falak előnyei és hátrányai

A falak festése a fürdőszobában számos előnnyel jár. Először is ez a módszer eléggé költségkeret. Egyszer elegendő pénzt költeni a felületek gondos előkészítésére.

szürke fürdőszoba

Egy idő után minden új falfestmény olcsó lesz. Ez nagyon előnyös, mivel könnyedén megváltoztathatja a tervezést, a nedvességálló festék teljesen különböző árnyalatai különböző változatokban.

Stílusos fürdőszobai belső tér

Érdemes megjegyezni, hogy a falak színe eredetinek tűnik, ellentétben a csempékkel. Végtére is, a legtöbb apartmanhoz tartozik egy csempézett fürdőszoba - így az utóbbi évtizedekben szokás volt. Ezért a fürdőszoba festett falai elsősorban azoknak szólnak, akik szokatlan és kreatív designt akarnak maguknak kialakítani, ami eltér a fürdőszobák standard belső részeitől.

falfestés eredetinek néz ki, ellentétben a csempével

A módszer előnyei mellett hátrányai is vannak. Figyelembe kell venni a javítás elvégzése előtt. A legfontosabb hátrány az átlagos ellenállás.

kék és fehér fürdőszoba

Annak ellenére, hogy a modern festékeket a stabilitás jellemzi, még mindig lehetetlen összehasonlítani a festéket csempével. Ha a fürdőszobában magas a páratartalom és a rossz szellőzés, a festett falak gyorsan elveszítik vonzó megjelenésüket.

klasszikus fürdőszoba

Gyakran megjelenik a penész a felületen, repedés vagy peeling lehetséges.

a festett falak érzékenyek a mechanikai igénybevételre

A negatív tényezők között szerepel a tény, hogy a festett falak érzékenyek a mechanikai igénybevételre. Az ilyen felületek mosásához óvatosan kell eljárni: a falakat óvatosan kell kezelni. De a csempézés sokkal könnyebb, nem kell túlzott "gyengédséget" mutatni.

fürdőszoba árnyalatú zöld

A fürdőszoba festett falakkal díszített kialakítása

A festett felületek hosszú ideig jól nézhetnek ki, ha a fürdőszoba jól szellőződik. Ezt feltétlenül ismernie kell, mielőtt elkezdené festeni a falakat a fürdőszobában.

Javasoljuk, hogy rendszeresen nyissa ki a fürdőszoba ajtaját, különösen fürdés vagy zuhanyozás után.

Szabványos szellőztetés telepítése - a művelet helyes, de nem elegendő. Javasoljuk, hogy rendszeresen nyissa ki a fürdőszoba ajtaját, különösen fürdés vagy zuhanyozás után. Nagyon jó, ha a fürdőszobában van egy ablak, időközönként meg kell nyitni, hogy a szoba szellőztethető legyen.

Kezdetben a falaknak tökéletesnek kell lenniük a festés előtt. Végül is a festék nem képes elrejteni semmilyen hibát, hanem tovább hangsúlyozza.

Figyelem! A festett felületek csak magas szintű előkészítéssel vonzóak lehetnek. Ezért komolyan kell kezelnie a kiegyenlítést és az ismételt feltöltést.

Szokatlan fürdőszobai design

Ez egy kényelmes gyönyörű fürdőszoba festett falakkal. A stílusos belső térképei mindig tökéletesen sima felületeket mutatnak. Bizonyos esetekben a tervezők szeretik használni ezt a technikát - texturált felületet.

A stílusos belső térképei mindig tökéletesen sima felületeket mutatnak.

Végtére is, ez nem látható különböző hibák. A varázslók hasonló hatásúak egy speciális, textúrájú gitt segítségével.

fürdőszoba bézs színnel

Festés előtt a falakon figyelni kell a sarkok előkészítésére. Ez nagyon fontos. A sarok lehet külső és belső, de zökkenőmentesnek kell lennie. Még a fal apró szabálytalanságai miatt is csúnya lehet. Ezért a sarkok tisztának kell lenniük egy vonzó fürdőszobai tervezéshez festett falakkal. A fényképek nem tudják továbbítani ezeket a részleteket, ha távolról történik.

Festés előtt a falakon figyelni kell a sarkok előkészítésére

A fényes festék általában stabilabb. De sokan nem szeretik, mert a különböző felületi tökéletlenségek jól láthatóak rajta. Ezért gyakran inkább matt festékre van szükség: praktikusabb. De a fényes falak fényesebbé és érdekesebbé válnak, a belső tér szép. Ezért először el kell dönteni a választásról: ami jobb - a szépség vagy a gyakorlatiasság. Ehhez először megtekintheti a fürdőszobai design fényképét festett falakkal.

Fürdőszoba halogén fényekkel

Azokban a helyeken, ahol a falak felszínén gyakran víz esik, csempét vagy műanyag bevonatot készíthet. A zuhanyfalakat hasonlóan kell elkészíteni.

Modern fürdőszoba

A kantár vagy a magas kanyarog nagyon alkalmas fürdőkádra vagy mosdókagylóra. Kerámia burkolólapokból vagy tartós üvegből készülhet. Ez a fajta dizájn elegáns, gyönyörű és eredeti lesz, örömet okoz a tulajdonosoknak és lenyűgöző vendégeknek.

meglehetősen gyakran átlátszatlan festék

Fürdőszoba festett falakkal különböző belső terekben

A festett falak számos belső stílust használhatnak. Leggyakrabban a klasszikus stílushoz használt felületek színezése. Ez a fajta kivitel tökéletes a klasszikusok számára, és soha nem megy ki a divatból. A klasszikus stílusú, festett falú fürdőszobai formatervezési minták mindig kedvező benyomást keltenek.

Nagy fürdőszoba

A festett felületek is jól illeszkednek a csúcstechnológiához. Természetesen a festéknek hideg árnyalatokat kell kapnia, például szürke vagy sötétkék. A falakat színezett vagy matt üveg polcokkal lehet kiegészíteni.

hi-tech fürdőszoba tervezés

A falakon alkalmazott festék nagyon fontos a Provence stílusához. A mai napig ez a fajta belső tér gyakran összefonódik az angol vidéki stílusokkal és shebbi-elegáns. A provencei stílusban tipikus a pasztell paletta, valamint a rózsaszín, a kék, a kék, a lila és az ibolya tónus.

Provence fürdőszoba

Ezért a felület a legjobb az ilyen színekben festeni. A festett falak tökéletesen kombinálhatók fából vagy fonott bútorokkal. A romantikus mintákkal készült törülközők segítik a kényelmet.