Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan válasszunk ki egy fürdőszoba csaptelepet zuhanyzóval

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell egy zuhanyzóval felszerelt fürdőszobai csaptelepet választani, akkor nem elég csak eljönni a boltba, és hallgatni az eladó tanácsát. Csak gondosan tanulmányozva az eszköz tervezési jellemzőit, a mechanizmusainak működési elve, előnyei és hátrányai jó választás lehet.

Milyen típusú csaptelep egy zuhanyzóval zuhanyzóval jobb választani

Minden fürdőkeverő két nagy csoportra osztható - ezek csapos és egykaros keverők. Ezek az eszközök önmagukban különböznek vezérlőként és a víz keverését biztosító mechanizmusoktól.

Fürdő - zuhany csaptelep csaptelep

A csaptelep keverők a legnépszerűbbek és könnyebben gyárthatók, ezért olcsóbbak. A nevüket a fő szerkezeti elem nevével kapták meg, amelyen keresztül a vízáramlás áramlása és szabályozása megtörténik.


Crane-box fürdőkád és zuhanycsaptelep.

A készülékek kétféle változatban érkeznek:

1. Féreg - gumi záró mandzsettával. A mandzsetta a rúdra van kötve, amikor a szelepet forgatja, a csigahajtómű tolja a rudat, és lezárja azt a lyukat, ahonnan a víz áramlik.

 • 1. készlet;
 • 2. Tömítőgyűrűk;
 • 3. Slip ring;
 • 4. A dugattyú;
 • 5. Záró tömítés (gumi, szilikon);
 • 6. ház;
 • 7. zsírkamra;
 • 8. Védőhéj;
 • 9. Csavarja be a reteszelő tömítést.

+ Előnyök: Az ilyen típusú daru-doboz fő előnye a termék alacsony költsége és a fémmechanizmus megbízhatósága. Amellett, hogy javítani egy ilyen keverő nagyon egyszerű. Mindez lecsökkent a vastag gumiból vagy szilikonból készült záró mandzsetta cseréjéről.

- Hátrányok: A hiányosságok között meg kell jegyezni, hogy nem túl könnyű használni. A szükséges vízhőmérséklet és intenzitás eléréséhez a szelepet 3-4 alkalommal kell forgatni. Mindezidáig a víz hiába ürül ki, így a daru gazdasága meglehetősen kétséges. A lezáró mandzsetta időnként szivárog, de ha a csere kézzel készült, akkor ez nem olyan nagy probléma.

2. Kerámia - két tányérral rendelkezik, hosszúkás lyukakkal, amelyek közül az egyik rögzítve van a házban, a másik pedig a szárhoz van rögzítve. A szelep elforgatásával és a mozgatható lemez mozgatásával lehetséges a lyukak összehangolása és a vízáramláshoz való hozzáférés.

 • 1. tűzés;
 • 2. készlet;
 • 3. Hangelnyelő;
 • 4. Top kerámia lemez;
 • 5. A tengelydoboz háza;
 • 6. Alsó kerámia lemez;
 • 7. Gumi gyűrű;
 • 8. Kerámia daru doboz szerelvény.

+ Előnyök: A kerámia daru előnyei - ez elsősorban egyszerű használat. Az orsót csak 180 fokos fordulattal (fél fordulattal) vagy 90 fokban forgatja el (negyed). A mechanizmus megbízható és tartós, nem bocsát ki idegen zajokat, és nem igényel túlzott erőkifejtést a nyitáskor.

- Hátrányok: Hátrányok - ez a termék magas költsége. Szilárd szennyeződésekkel szembeni érzékenység, ami a kerámialemezek gyors kopását eredményezi. Maga a daru-tengely doboz szinte lehetetlen javítani, teljesen megváltoztatni.

FONTOS! A kerámia daru esetek gyors meghibásodásának megakadályozása érdekében a durvaszűrőt a vízcsőbe süllyesztették.

Következtetéseket. Ha a pénzügyi lehetőségek lehetővé teszik, ajánlatos egy kerámia csaptelepet vásárolni, de ha a csapvíz piszkos, és a kisebb vízvezeték-javítások nem jelentenek problémát, sokkal olcsóbb a csaptelep beszerzése a féregcsapdán.

A daru-doboz keverő típusának meghatározásához elegendő a lendkerék elfordítása. A kerámiában a fogantyúk csak fél fordulattal fordulnak el, a csigahajtóműben a forgatás folytatódik.

Egykaros kád és zuhany csaptelepek

A kívánt vízhőmérséklet eléréséhez és a vízsugár nyomásának kívánt értékéhez ezeknél a keverőknél egy patron segítségével történik. Az ilyen keverőkben az ember egykarúnak nevezik - az összes folyamat kezelése egy fogantyúval történik.

Annak ellenére, hogy a megjelenés különbözik az előző keverőtől, a kazetta működési elve hasonló a kerámia csaptelep munkájához. A keverést és a víznyomást ugyanazok a kerámia lemezek hajtják egymáshoz képest, amelyek mindegyike előnyös és hátrányos.

Ugyanaz a működési elv és a fő design, mint a kerámia daru doboz.

Két, lyukas kerámialapból áll. Az alsó álló (A), amelyen forró és hideg víz van, és van egy leeresztő nyílás és a felső mozgatható (B).

A víz hőmérséklete és nyomása a két lemezen lévő lyukak regisztrálási területétől függ.

Termosztatikus csaptelepek

Termosztatikus csaptelepek nemrég megjelentek, de már megtalálták a fogyasztóikat. A készülék egy gombnyomásra szolgáló panel, amely a kikapcsoláshoz és a vízhez kapcsol, a hőmérséklet és a víznyomás szabályozója, a furat vagy a csap, hogy kilépjen a sugárból.

A beépített szoftvereszköznek köszönhetően, amely megtartja a sugárnyomás intenzitását, a vízhőmérsékletet, a hőcserélő a legbiztonságosabb az előzőleg felsorolt ​​eszközök közül.

Termosztatikus csapok:

Elektronikus - folyadékkristályos képernyővel ellátva. Ezeknek az eszközöknek a működése hálózati adapter vagy hagyományos akkumulátor csatlakoztatását igényli.

Mechanikus - a folyamat szabályozása fogantyúkkal és szelepekkel. További tápegységekre nincs szükség.

Az ilyen eszköz működési elve a következő. A keverő kamrában lévő víz áramlása szabályozza azt a szelepet, amely nem a hőmérsékletet reagál, hanem az áramlás intenzitását. Ha egy patak nyomása nagyobb vagy kisebb lesz, a második átjáró áteresztőképessége megfelelően változik.

A zuhanyzócső átkapcsolásának mechanizmusának különbsége és kiválasztása

A zuhany-kifolyó kapcsolószerkezet típusának megfelelően a fürdőkád csapok:

1. excentrikus kapcsolókészülékkel, zuhanycsővel. A fogantyú forgatásának köszönhetően, az excenteren keresztül kétszárú rúd mozgatható gumival, a széleken. A kívánt üzemmódtól függően az egyik nyílás zárva van - a zuhanyzóhoz vagy a kifolyóhoz.

+ Előnyök:

 • A mechanizmus meglehetősen megbízható és olcsó. Javítása és még teljesebb cseréje nem nehéz.
 • Minden típusú daruhoz van szerelve, a legfontosabb, hogy megfeleljen a kifolyócső és mechanizmus szerelési átmérőinek.

- Hátrányok:

 • A gumigyűrűk gyorsan elhasználódnak.
 • A termék jelentős méretei, ha a csapot fel kell szerelni a fürdő felett.
 • Gyakori fordulatokkal a kifolyócsuklók lazulnak, és folyamatosan szigorítani kell őket, hogy ne szivárogjanak.

2. A patronos mechanizmussal a zuhanykapcsoló átkapcsolásához. A mechanizmust egy eszköz - egy patron képviseli.

+ Előnyök:

 • A mechanizmus a legmegbízhatóbb és tartósabb, könnyű és gyors cserélhető.
 • Vonzó kialakítása, egyszerű kezelhetőség, kis méret.

- hátránya:

 • A patront nem lehet megjavítani, a meghibásodás után teljes csere szükséges.
 • Előfordulhat, hogy kompatibilitási problémák lépnek fel egyes "univerzális" patronokkal a javító készletekből. Javasoljuk, hogy alkatrészeket csak a keverővel azonos gyártótól vásároljon.

3. Egy golyós átkapcsoló zuhanykazánnal. A főszerelvény egy golyó, amely két gyűrűs tömítés között helyezkedik el. A víz, amely a gömb egyik oldalsó nyílásába esik, bemegy a kifolyóba vagy a zuhanyzóba.

+ Előnyök:

 • Napjainkban a legmegbízhatóbb és tartósabbnak számít.

- Hátrányok:

 • Az eltérítő mechanizmusa beépítve van a keverő házába, és nem választható. Ha a kapcsoló meghibásodik, a javítás nem lehetséges, meg kell változtatni az egész keverőt.

4. A parafa-váltókapcsoló zuhany-kimenettel. A készülék működési elve hasonló az excenterhez. De a reteszelő mechanizmust nem egy forgó fogantyú hajtja, hanem egyfajta sapkát emel vagy leereszkedik.

+ Előnyök:

 • Külsőleg a készülék nagyon kompakt és stílusos.
 • A keverő méretei nem növekednek.
 • A váltás meglehetősen egyszerű, feltéve, hogy a kialakítás dombornyomott kiemelkedéseket biztosít.

- Hátrányok:

 • Nehéz javítani, nagyon nehéz a szükséges alkatrészeket beszerezni.

A mechanizmusok szerint a zuhanykeverő keverők beépítettek és külsőek:

1. Keverők beépített mechanizmusokkal.

+ Előnyök:

A beépített mechanizmusok előnyei a keverő tömörségében, a működés megbízhatóságában és a szivárgások hiányában állnak. Ezenkívül a legtöbb beépített mechanizmussal rendelkező modellek egy mozdulattal működtethetők: egy gomb megnyomásával vagy egy kar elforgatásával.

- Hátrányok:

A fő hátrány a javítás bonyolultsága, az egyetlen kivétel a patrontelep, ahol csak a teljes mechanizmust kell cserélni. Bizonyos modellekben, az eltérítő meghibásodása után az egész keverőt ki kell cserélni.

2. Keverők külső mechanizmusokkal.

+ Előnyök:

Külső mechanizmusok vannak felszerelve a keverő és a kifolyócső között, és egy további kimenet van a zuhanycsőhöz. Fő előnye az egyszerű szerelés, karbantartás és csere.

- Hátrányok:

Elég kényelmetlenek a használatukhoz, a keverők nem túl esztétikusak, ezért a csaptelepnek a fürdő fölött magas magasságban kell lennie. Ha a csaptelep a fürdőszoba és a mosogató között helyezkedik el, és a kifolyó folyamatosan mozog, a külső áttétel használata meglehetősen kétséges, mivel gyorsan elkezd gyengíteni az ízületeket, és a gyakori mozgásoktól szivárog.

Kihúzók - amelyek a legmegfelelőbbek a fürdőkád és a zuhany csapok számára

A legnépszerűbb fürdőszoba csaptelep modell hosszú csővel van ellátva. Abban az esetben, ha a fürdőszoba és a mosdó mosogatója egymáshoz közel helyezkednek el, nem szükséges további csaptelep beszerelése. A forgó kúpos pénzt takarít meg az eszközök telepítése során, de a működés során további beruházásokat igényel. A gyakori forgási manipulációk gyengítik a cső és a keverő közötti kapcsolatot. Amikor egy forgódugattyúval rendelkező keverőt vásárol, fordítson figyelmet a készülék mozgási szögére és a daru hosszára. A legjobb megoldás több mint 30 cm széles választékkal.

A fürdőszobákban rövidebb lyukak jelentek meg, mint a hosszúak, de sikerült megszállniuk a rést. Az ilyen modellek fő előnye a szükséges hely kis területe, és a közvetlenül a fürdő szélére telepíthető képesség. A kis helyiségekben a keverőhöz egy rövid csatorna üdvözlendő.

A csap csaplyukának megválasztása a mosdó és a fürdőszoba elhelyezkedésétől függ, a helyiség területén, a keverő tervezett telepítési helyén.

Kútfej: megtakarítás vagy kényelem

A megfelelő modell kiválasztásakor ügyeljen a kifolyócsőre. A fúvóka két típusból áll: légzőkészülék vagy zuhanyzó öntöződoboz.

Az első lehetőség vízfogyasztást takarít meg. A szellőztetőben az úgynevezett "kavitációs hatás" fordul elő: vízáramlás és levegő keverése. Ha a csap nem teljesen nyitott, a kimenet jó víznyomás.

A második két üzemmódban használatos: zuhany vagy sugár. A víz áramlása sok áramlásra oszlik, így kiküszöbölve a fröccsenés hatását.

A második lehetőség sokkal kényelmesebb, az első gazdaságosabb.

Zuhanyfej kiválasztása

A zuhanyfejek választéka hatalmas. Arra a kérdésre, hogyan válasszon csaptelepet a fürdőszobában, ismerkedjen meg a zuhanyfej típusával és funkcióival. Különböző funkciók, tervezés, öntöző terület, anyag - hogyan lehet a megfelelő választást?

A legnépszerűbb anyagok műanyag vagy fém. A fém öntöződoboz erősebb, tartósabb és drágább. A műanyag - olcsóbb, de rövidebb élettartamú, egyszerűen megszakad.

A modern zuhanyfej egyszerűen köteles többféle vízellátási és permetezési módot biztosítani. Jets lehet intenzív, csepegtető, masszírozó - figyeljen a számra és a különböző módok.

Öntözés

Öntöződoboz állítható üzemmódokkal

Beépítés típusa zuhanyfej: fal, mennyezet vagy kézi. Válassza ki a kézikönyvet - vigyázzon a tartóra.

A kád-zuhany csaptelepek típusai és típusai

A fürdőkád és a zuhany csapok szerelési lehetőségei a következők lehetnek:

A klasszikus és leggyakrabban használt telepítési módszer. Ajánlott magasság - 20-30 cm a fürdő széléhez képest. A kifolyócső hosszának kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy a vízsugár nem esik a szélén, hanem magát a fürdőbe.

Egy speciális racken

Ezt akkor használják, amikor a fürdõ a faltól távol helyezkedik el. A telepítés bonyolultságát egy érdekes fürdőszobai belső tér igazolja.

Egy egyre népszerűbb rögzítési módszer. Bonyolult építésű fürdőkészülékhez használják a már elkészített lyukakkal a keverő felszereléséhez. Kívánt esetben a lyukakat önmagadból készítheted.

Egy ritka és drága telepítési módszer a tervezési projektekben.

Acél, sárgaréz, kerámia vagy silumin - válaszd a legjobbat

A fürdőszoba felszerelése, ne csak a működtetés, a kivitelezés és a keverő rögzítési módjának figyelembevételével járjon el. Mindenképpen ellenőrizze az eladóknak, hogy milyen anyagot készített:

 • A rozsdamentes acél a legpraktikusabb és legnépszerűbb megoldás. Az acél csaptelep megbízható, tartós, olcsó, minden belső térben jól néz ki.
 • A sárgaréz vagy bronz hosszabb élettartamú, stílusos megjelenésű, de többet költ.
 • A kerámiák sokféle designot, érdekes formát vonzanak. A hátrányok közé tartozik a törékenység és a magas ár;
 • A Silumin egy olcsó, de megbízhatatlan anyag. A keverő élettartama bármely konfiguráció 1-2 év.

Ha olyan kiváló minőségű keverőre van szüksége, amely jól működik és hiba nélkül is működik - állítsa meg a sárgaréz vagy acél választását.

Mixer Cover

A keverők külső bevonására zománcot, krómot és rozsdamentes acélt használnak, különböző lerakódásokat alkalmaznak.

 • A zománcozott bevonatok matt vagy szemcsés szerkezetűek. A zománcfelületen nincsenek nyomok az ujjak és vízcseppek megérintésével.
 • A krómozott bevonat növeli a keverő erősségét és higiéniáját. Gyönyörűek és könnyen kezelhetők.

A kérdés, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő csapot a fürdőszoba, így nem bánni a vásárlás szinte megoldódott. Van azonban egy másik kritérium is, amelyet kívánatos figyelembe venni a vízvezeték beszerzése során.

Gyártók és márkák

Grohe

Szeretne kapni a híres német minőséget és viszonylag olcsó árakat - figyeljen a Grohe csapokra. A vállalat a huszadik század vége felé lépett piacra, és továbbra is erős pozíciót tart fenn a keverők gyártói és exportőrei között.

Termékjellemzők:

 • Óvatosan ellenőrizzék a termelés minden egyes szakaszát.
 • A daruk gyártásához szükséges anyagok arányának szigorú betartása.
 • Korrózióvédelem.
 • Minden századik egészségügyi eszköz kiáramlásának minősége.

DAMIXA

Dán gyártója stílusos fürdőszoba csapok kombinált minőség és felismerhető egyedi stílus az eszközök. Több mint 80 éve létezik, sok vásárló sikerrel értékelte a márkát - közel 50 ezer keverő kerül naponta a boltok polcain.

Termékjellemzők:

 • Használja a legújabb innovatív technológiák előállításához.
 • Hivatalos ötéves garancia.
 • A vízfogyasztás jelentős csökkenése.
 • Stílusos kialakítás és teljes megfelelés.

A finn vállalkozásoknál készített keverők tökéletes kombinációja a modelltervezésnek, az elektronikának, a modern anyagoknak és ötvözeteknek.

Termékjellemzők:

 • A kötelező pad tesztek elhagyása megakadályozza az egészségügyi termékek szivárgásának vagy törésének valószínűségét.
 • A vízellátó rendszer nyomás- és hőmérsékletkülönbségének automatikus kompenzálása.
 • Megbízhatóság, tartósság, könnyű használat.
 • A vízkészletek gazdaságos használata.

Összefoglalva

A megadott adatok elemzése után bizonyos következtetéseket levonhat arról, hogy mely csaptelepet választhat a zuhanyzóval ellátott fürdőszobában.

A középosztálybeli fogyasztók számára az egykaros keverő a legoptimálisabb a minőségi teljesítmény és az árkategóriában. A kapcsolókészülék beépített zuhanykazetta - patron.

A daru-dobozos működési elvekkel rendelkező, excentrikus kapcsolóként használt eszközök nem csak elavultak, hanem rövid élettartamuk is van.

A jövő termosztatikus mechanizmusaihoz. Amint a programozható keverők ára csökken, értékesítésük élesen emelkedik.

6 legjobb csaptelep fürdőszoba és konyha számára

A szomszédok elárasztására való félelem a lakóépületek lakóinak öt leggyakoribb fóbiája közé tartozik. Ha kizárjuk magunkat a nem a leginkább szórakoztató listát, akkor egyszerűen csak gondoskodnunk kell az összes "víz" problémáról:

 • Cserélje ki a csövet;
 • Szereljen be jó vízvezetéket;
 • Válasszon minőségi fürdő csaptelepet.

A fürdőszoba és a konyha számára a legjobb csaptelep kiválasztásának problémája megoldásához a gyártó elengedhetetlen. Csak egy kiváló minőségű csaptelep megvásárlásával elfelejtheti a tömítések, csaptelepek és zuhanypajzsok cseréjének javításával kapcsolatos problémákat, valamint megszabadulni attól a félelemtől, hogy alulról elárasztja a házat és a szomszédai lakását.

A fürdők és konyhák csaptelepek legjobb gyártóinak rangsorolása segít abban, hogy kiderítse, melyik egészségügyi felszerelés jobb, és hogy érdemes-e megfizetni a márkát. TOP-6 legjobb fürdőszobai és konyhai csapok közé tartoznak a különböző országokból származó vállalatok termékei, amelyek már régóta megalapozottak az egészségügyi termékek és kiegészítők piacán

A legjobb fürdőszobai és konyhai csapok rangsorban Grohe csaptelepek. A minőség és az ízlés referenciája a német Grohe AG gyártója, amely 2014 óta az egyik legnagyobb nemzetközi vállalat, a Lixil Group Corp. tulajdonában van. A Grohe márka világszerte megvalósul:

 • Fürdőszobai és konyhai csapok;
 • Mindenféle zuhanykészlet;
 • Automatikus készletek nyilvános és kereskedelmi létesítményekhez;
 • Olyan jól felszerelt vállalatok, mint az Ido, az Ifo, a Roca, a Lagard stb.
 • A rejtett (fal) telepítés beállításai.

A céget 1936-ban alapították családi vállalkozásként, és több mint 80 éve hatalmas munkát végeztek. Az illetékes vezetésnek és az innováció iránti nyitottságnak köszönhetően ma a Grohe a világpiaci értékesítés több mint 8% -át teszi ki. Ezenkívül a gyártónak joga van arra, hogy minden gyártott darabot a világ 130 országába szállítson az elismert "Made in Germany" minőségi jelzéssel.

Az elmúlt 10 évben a Grohe több mint 240 innovatív fejlesztést hozott létre, amelyek közül legtöbbjük szabadalmaztatott. És a díjak, díjak és oklevelek száma meghaladta az elfogadható határokat: "Die Beste Fabrik", "RedDot", "Good Design USA" és még sokan mások. A vállalat Európában 5 tervezőközpontot nyitott meg, valamint teljes körű gyárat Németországban, Portugáliában, az USA-ban és Thaiföldön.

Ez a márka a fürdõszobában magas minõségû fürdőszobai berendezések felhasználóbarátjainak üzenetein keresztül tartózkodik. A Grohe keverők az illetékes design, az ergonómia és a kiváló funkcionalitás legjobb kombinációi.

A Grohe termékek legerősebb oldala egyedülálló, műszaki tervezés, ami azt jelenti, hogy minden elemet, minden részletet az egészségügyi sárgaréz képletétől a karok dőlésszögére többször ellenőrizzük és ellenőrizzük mikronosra.

Utasítások: Hogyan válasszunk csaptelepet a fürdőszobának, a konyhának és a zuhanyzónak

Hogyan válasszuk ki a keverőt, hogy a forgalomba helyezéstől számított néhány hónapon belül ne engedje meg az áramlást: mit kell választania a vásárláskor, mit kell követnie és valóban megbízható gyártóknak kell lennie a piacon lévõ áruk bõsége között?

Ha messze van a vízvezetékektől, de általános elképzelést szeretne arról, hogy hogyan válasszon csaptelepet a mosdókagylónak vagy a fürdőkádnak, így nem bánja meg a pénz és az idő elpazarlását, olvassa el ezt a cikket.

Hogyan válasszunk egy keverőt: külső paraméterek

Amikor bevásárol egy áruházat vagy ellenőrzi a termékeket a piaci pavilonokban, az ügyfelek rendszerint összeszerelt keverőkészleteket látnak speciális bemutatóállványokon. Ezután a modell meghatározása után fizetnek az áruért, és kapnak egy "tervezőt" a dobozban.

Nem minden eladó szívesen csomagolja ki ezeket az azonos dobozokat, és nem minden vásárló ragaszkodik a beszerzések alapos ellenőrzéséhez, de hiába. A "meglepetések" lehetnek a zárt eredeti csomagolásban. Ne felejtsük el, hogy mindenkinek joga van a termék ellenőrzéséhez és visszautasításához, ha elégedetlen a szemrevételezéssel.

A kiváló minőségű márkás termékek dobozokba csomagolva (kartonpapírból, habszekrényből készült dobozokból) különféle alkatrészekhez. Vagy legalábbis a kisméretű részeket zacskókba helyezik, és a testet és a zuhanyfejet nem szőtt zsákokban csomagolják. Amikor vásárol egy keverő egy boltban, győződjön meg arról, hogy csomagolja ki (jó üzletekben az eladók csinálják magukat), és látni minden részletet. A "klasszikus" eszköznek a következőkből kell állnia:

 1. testek (gander, kiöntve, szelepekkel vagy karokkal ellátott orr);
 2. két vízvezeték (két vékony tömlõ);
 3. szerelő készlet (tömítések, rugók stb.).

A kádcsaptelepen egy öntöző kanna van felszerelve egy tömlővel, egy öntözőtartó tartóval, excentrikus adapterekkel és dekoratív csészékkel. Az ízületekben (a tok menetén) nem lehet zsirok, repedések, rozsda, minden alkatrésznek újnak kell lennie, és a "használat" jelei nélkül.

A doboznak tartalmaznia kell a termék útlevelét is, amely "elárulja" a termék eredetét, és tartalmazza a garanciális időszakokra, a szerelési utasításokra és az ápolási útmutatóra vonatkozó információkat.

Mi a csaptelep, válasszon egy csaptelepet a konyhába vagy a fürdõbe

Természetesen a daru más. A termékek a céltól függően sokféleképpen különböznek egymástól. Összesen hatféle keverő van:

 • a konyha számára;
 • a fürdőhöz;
 • mosdóhoz;
 • fodrászok számára;
 • bidével;
 • zuhanykabinhoz.

Azonban néhány fodrász csaptelep (egy visszahúzható öntözőcsatornával és két vízellátási móddal) felszerelhető a konyhaszekrénybe. A zuhanyozók mintái csak öntöződobozokkal vannak felszerelve, fürdésükhöz mindig van egy kiöntő és egy öntöződoboz, egy bidé esetében rövid fúvókákkal vannak megkülönböztetve. A mosdócsapok lehetnek "hosszú orrúak" vagy rövid libával, forgathatóak és "rögzítettek". A forgó fúvókákkal ellátott egységek kényelmesek és praktikusak a mindennapi életben, a rögzítettek kevésbé hajlamosak megszakadni a monolitikus szerkezet miatt.

A keverők szerkezete és típusa is különbözik:

 • két szeleppel;
 • egy kart;
 • termosztatikus;
 • érintésmentes (érzékelő vagy infravörös).

A kétszelepes csapok könnyebben javíthatók, üzemkészek (kevésbé érzékenyek a vízszennyezésre), de használatuk során "manipulálják" a manipulációkat. A bennük lévő vízellátást a kerámia és a gumiból álló csaptelep szabályozza: gumi deformálódik, ami szivárgást okoz, ha a víz túl forró vagy kemény; A víz hőmérséklete és keménysége ellenálló kerámia, de kevésbé tartós és a vízben lévő mechanikai zárványokra reagál.

Egykaros keverő elrendezés

Az egykaros keverõk (labda vagy patron) könnyebben kezelhetõk, beállíthatják a víz hõmérsékletét és nyomását, de a kemény víz gyorsan letilthatja, és törés esetén a "belsõ részeket" teljesen ki kell cserélni.

A termosztatikus csaptelepek nem olcsóak, de óriási előnyt élveznek: beállíthatják a víz állandó hőmérsékletét, és ne féljenek, hogy a gyermek ég, és helytelenül kapcsolja be a csapot.

A nem kontaktusos eszközök (ha a kezét a kijárat "bekapcsolásához" kell elérni) a legdrágábbak, szakképzett telepítésre szorulnak, de könnyen kezelhetők. Gyorsan bekapcsol és automatikusan kikapcsol, csak le kell vonnia a kezét a csapról. Így ők is a legelmaradottabbak, praktikusabbak, higiénikusak, ami fontos például a nyilvános helyeken, az egészségügyi intézményekben.

A keverők különbözőek a rögzítés típusában:

A padlócsaptelepekhez egy csővezeték rendszer csatlakoztatása szükséges a padlóburkolathoz vagy egy speciális alap telepítéséhez. Ugyanakkor kényelmesen használhatók: egy csaptelep telepíthető, például egy két fürdőszobás fürdőszobában, vagy egy kád és egy mosdó között. Fal - a legnépszerűbb a telepítés, kényelmes használat és megbízhatóság miatt. A beágyazott csapok dekoratívabb funkcióval rendelkeznek, különösen a minimalista vagy high-tech területek belső területén. Azonban ezeket az eszközöket nehéz felépíteni és javítani. A habarcskeverők nagyon gyakoriak a konyhákban: acéllemezek lyukakba vannak szerelve. Az univerzális konfigurációk lehetővé teszik bármely stílus mechanizmusának megválasztását: négyzet alakú kiöntővel, juhokkal, díszes alakú karokkal, stb. Az álmenetes modelleket acél és akril fürdők, kerámia mosdókagylók használhatják.

A keverők különbözőek a forma, a magasság és a kifolyó hosszában.

Tippek: hogyan válasszunk ki egy fürdőszoba csaptelepet zuhanyzóval vagy konyhával

Ha csuklós alsó polcokat helyeznek a mosogató vagy mosdókagyló felett, akkor keverőgép vásárlásakor figyelembe kell venni annak maximális magasságát - a távolságot az alaptól a készülék tetejéig. Kevesebb, mint a mosogató és a polc közötti távolság. A túl hosszú vagy kicsi kifolyó nem alkalmas kompakt, sekély mosogatókhoz, és a rövid keverővel ellátott keverő nem megfelelő nagyméretű mosdókagylóhoz vagy széles oldalú kádhoz (egyszerűen nem tud "elérni"). A modern dizájner csaptelepek közé tartoznak a szokatlan alakú üregek - lapos, széles, csésze alakú (ezeket kaszkádként is nevezik). Tehát annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, és ne vásároljon alkalmatlan terméket, illeszkedjen például a mosdó szélességéhez és magának a szélnek a szélességéhez (nem szabad több mint a hajó szélességét felölelni). Amikor egy csaptelepet vásárol egy öntöző kannával, fontolja meg a tömlő hosszát, különösen akkor, ha nagy fürdőszobával vagy dupla konyhaszekrénnyel rendelkezik.

Telepítési utasítások

Ne felejtsük el a rögzítés típusát: ha három lyuk van a mosogatóban, és nem szándékozik lecserélni, akkor választania kell egy keverőt ezekre a lyukakra, vagyis két szelepen. A fürdőkád és a mosdó között egymáshoz közel helyezkedik el, egy hosszú, "agilis" csavart szerelhet.

Ha a csapot vagy a nyomógombos mechanizmust választja a vízvezetéknek a kifolyóról a zuhanyfogantyúhoz történő kapcsolására, akkor jobb, ha a karhoz kívánja előnyben részesíteni. A gyakorlat azt mutatja, hogy megbízhatóbb és kényelmesebb a "mi" vízzel együtt.

Tanács:
Ha van gázfűtője, akkor jobb, ha megtagadja az egykarú keverőket.

Hogyan válasszunk egy keverőt - ajánlások eladók

Nem tudod, hogyan kell kiválasztani a konyhában lévő mosogatóhoz használt keverőt, és a legmegfelelőbbet: a kanyarokkal ellátott egyetlen kengyelt, amelyen a vödör és egy nagy serpenyő (és könnyebben javítható) nyugodtan "belépnek". És még jobb, ha van egy visszahúzható kiöntő. A piac ma olyan technológiai lehetőségeket kínál, mint a két kifolyócsaptelep, amelyek közül az egyiket szűrt vízzel szállítják; olyan eszközök, amelyek a forrás ellátásához szükségesek, mielőtt a befogadókészüléket és a villamos energiát; modern konstrukciók további szelepekkel a gépek csatlakoztatásához (mosás vagy mosogatás).

Valószínűleg hallottál a keverők szellőztetőiről - ezek olyan apró rácsok, amelyek be vannak csavarva a kifolyóba. A keverő vásárlásakor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az eszköz rendelkezésre állását, mivel olyan fontos funkciókat lát el, mint a víz megtakarítása, mechanikai törmelékektől való tisztítás, klór időjárás és a sugárhajtás szabályozása.

Mi történik - alapanyagok

A keverők különböző anyagokból készültek. Nagyméretű gyártás során különböző fémötvözeteket használnak korrózióálló bevonattal, üveg, fa, kerámia, fémkerámia, kristályt használnak a tervezői modellekhez. Kedvező lehetőségek:

 • alumínium-szilícium (a "silumin") - elég gyakori, nem túl kemény, gyorsan elveszíti a "bemutató";
 • műanyag - nem rozsdásodik, nem esik a vízkőzet ülepedése, hanem a magas hőmérsékletek és a víznyomáscsökkenések "félnek", amelyek gyakran torzulnak.

A sárgaréz keverők drágábbak, de tartósabbak is. Korrózió ellenére nikkel bevonattal látják el, amely felett egy króm vagy zománc réteget helyeznek el. Ugyanakkor a krómozottak valamivel drágábbak, felületük védve van a patogén mikrobák fejlődésétől.

A tartósabb keverők rozsdamentes acélból és krómból készülnek. Élettartamuk 50 évig tart.

Antik bronz keverő

A bronz szanitercsapatok ára még magasabb. A bronz nem rozsda, ellenáll a magas hőmérsékletnek, kemény víznek, tartósnak. Ebből az anyagból "antik" kifinomult tervezői modelleket kaptak.

A kerámiák esztétikailag kellemesek, "nem félnek" a sóktól és a söpredéktől, de "nem tolerálják" a hőmérsékletet és a hidraulikus ingadozásokat, és rendkívül óvatos és körültekintő magatartást igényelnek. Ráadásul a kerámia csapok meglehetősen drágák.

Ha készen áll egy lenyűgöző mennyiségre költeni egy keverőgépen, fordítson figyelmet a tervező egészségügyi termékekre: üvegből készült modellek (általában kaszkád típusú egységek), kristály vagy csapok a ritka faanyagok "bélésének" segítségével. A márkás termékekre vonatkozó jótállás időtartama általában hosszabb, mint a "tömeg" esetében.

Melyik cégnél jobb választani a keverőt

Melyik cég a legjobb keverő, akivel több éven át élvezheti a "problémamentes" munkáját? Mindenkinek magának kell döntenie, előnyben részesítenie az orosz vagy importált árukat, hogy megkönnyítse a feladatot, javasoljuk, hogy megismerkedjenek az országos értékelések és az ügyfelek értékelésének elemzése alapján. A hazai gyártók közül a fogyasztók bizalma sikerült megnyerni az ilyen márkákat:

 • "Sanlit-T" Kolpina városából;
 • Iddis - Szentpétervár;
 • "Arkon" Tuláról;
 • Santarm Rostov-on-Donból;
 • "Santekhpribor" Kazanból.

Az átlagos kiskereskedelmi ára számukra 1500 rubel.

Ami a külföldi gyártókat illeti, többek között megkülönböztették magukat:

 • Német Grohe és Hansgrohe;
 • Francia Jacob Delafon;
 • Finn Oras;
 • Spanyol Roca;
 • Bolgár Vidima.

Az árak 3200 rubel-ről indulnak, és több mint százezer forintot érhetnek el néhány exkluzív mintánál.

Mint mindig, ne felejtsd el a gyártó, hanem az eladó vagy az eladó garanciáit is. Nem mindenki jóhiszeműen működik és teljes garanciát nyújt az ügyfeleknek. By the way, megbízható gyártók és eladók mindig szolgáltatásokat nyújtanak a minősített termékek telepítésére, bármilyen helyszínen a vevő nem él. A szolgáltatásért fizetett összeg külön kerül meghatározásra. Az önállóan telepített útlevél-márkajelzésű egység mindig részletes és érthető utasításokat tartalmaz.

Emlékeztető a keverő vevőjére

Mielőtt kiválasztaná a fürdőkád keverőjét zuhannyal, mosdókagylóval vagy konyhafelülethez külső jellemzőkkel és kivitelezéssel kapcsolatban, ismerje meg műszaki paramétereit. A méretek, a rögzítés típusa, az anyag, ahonnan az egység készül, bizonyos "vízállapotokban" (a víz összetétele és keménysége, a hidraulikus nyomás csökkenése), valamint a fürdőszoba, a mosogató, a csővezeték rendszerének kialakítása.

Minden keverő hosszabb ideig tart, ha megfelelően karbantartják - a vízkő időben történő eltávolítását. A készüléket legjobban törődni, milyen háztartási készülékeket engedélyeznek erre a modellre - mindezt az útlevélben fel kell tüntetni.

Reméljük, hogy megtalálja a legközelebbi boltban a szükséges keverőt.

Fürdőszobai csaptelepek: a legjobb gyártók

Hogy ne veszítse el a mixer választását és vegyen egy nagyon jó minőségű terméket? Annak érdekében, hogy mindkettő megbízható és az ár nem volt túl magas, és megjelenésében illeszkedett a fürdőszoba belsejébe? Valószínűleg nincs olyan személy, aki ilyen kérdéseket nem feltett volna. A vízvezetékgyártókban ezeknek a termékeknek a köre olyan széles, hogy kevesen találják ki, és azonnal meghatározzák a kívánt modellt. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, először meg kell ismerkednie a keverők típusával, és tanulmányoznia kell, hogy mely gyártók vannak a legjobbak ezen a területen.

Kád csaptelepek

Keverő típusok

A keverők azok a dolgok, amelyeket nem egy-két évig, hanem sok éven át működtetünk. Ezért fontos a daru kényelme, megbízhatósága, funkcionalitása és tartóssági garanciája. Túlfizetni csak a márka számára és az űrlap eredetisége pénz pazarlás, és még a lakótér árvízének veszélye is. Először is, fontoljuk meg, hogy milyen típusú keverők vannak felosztva, vagy szakértőként hívják őket vízszerelvényekre.

Példa különböző keverőkre

A kialakítás és a funkcionalitás függvényében a keverők többféle típusra oszthatók, amelyek mindegyikének saját előnyei vannak.

Tervezési jellemzők

 1. Szelepkeverők. A régi szelep típusú keverőkben a forgattyúház volt a leggyengébb pont, mert idővel a tömítéseket áttörték, a szelep átfordult, ami szivárgást eredményezett. Néhány gyártó ezeket a lehetőségeket használja a termékek költségének csökkentése érdekében. A modern modellekben kerámia daru-dobozok vannak felszerelve, forgó mechanizmussal. A tok belsejében két olyan lyuk van, amelyek egymáshoz képest elmozdítva vízzel nyithatók vagy blokkolódnak. A daru csak 90 vagy 180 fokos, de nem 360-as, mint a régi modelleknél.

Egykaros keverő

Egykaros fürdő keverők

Termosztatikus fürdőszobai csaptelepek

A termosztátos keverők működési elve

Érintse meg a fürdőszobai csaptelepet

Touch mixer, séma

A szerelési és rögzítési lehetőségek típusa

A keverő választása egy másik fontos paraméterre - a rögzítés típusára vonatkozik. Ezzel nem csak a szerkezet megjelenése és a könnyű üzemeltetés, hanem a telepítés költsége is függ. A telepítési módszer szerint az összes keverõt két csoportra osztják: nyitott (beépített) és rejtett (beépített).

Az első csoport csaptelepei a menetes csövek végein vannak rögzítve, és ezek a csövek az egyetlen támaszkodnak a termék testéhez. Ezenkívül a ház maga és a csatlakozó tömlők a nyitott térben helyezkednek el. A keverők második csoportja speciális hornyokba vagy résekbe van szerelve, és csak a kifolyó és a beállító karok maradnak kívül.

Belső fali keverők

A keverők is típusok és helyek szerint vannak felosztva:

 • padlómodellek;
 • fal modellek;
 • asztali modellek.

A mosogató számára kialakított padlószerkezet egy cső, amelynek kifolyónyílása és szabályozó szelepe van. A cső rögzítése a felületre tüskékkel és szerelőlemezzel. A csatlakozás alulról van kialakítva, vagyis a csővezeték előre van helyezve a padlóba, és a csatlakozódobozon kívülre kerül. A fürdőszobai csapok kissé eltérnek a formatervezettől. Rendszerint két felszálló csatlakozó van egy közös vagy külön szerelőlemezhez. Az ilyen keverők telepítéséhez önálló tapasztalattal kell rendelkeznie a vízvezeték-szerelési és építési munkákban, ellenkező esetben jobb tapasztalt vízvezeték szerelésre van szükség.

Padlófürdős kádcsaptelep

A nyitott fali keverők a legkönnyebben telepíthetők és egyszerűen cserélhetők. A fő feltétel a csőkioldások erős rögzítése. Leggyakrabban a fürdőkád felett helyezkednek el, összekötve egy zuhanyzó öntöződobozzal. A 30 cm-es kifolyócsővel felszerelt konstrukció kényelmesen fel lehet szerelni a mosogató és a fürdőszoba között (kis helyigény esetén): ha szükséges, a csapot vagy kádra vagy mosogatóra lehet fordítani. Bárki, aki valaha tartott egy vízvezeték kulcsot a kezében, felszerelhet egy beépített keverőt.

Példa egy hosszú keverőre, hosszú hajlékony kifolyóval

Mosogató- és kádcsaptelep

A beépített típusú falra szerelt modellek minden belső térben nagyszerűen jelenhetnek meg, függetlenül attól, hogy milyen típusú kivitel - szelep, egykar vagy termosztátok. A telepítés nem olyan egyszerű: a ház felszereléséhez és csatlakoztatásához előzetesen be kell vágni egy fülkét a falba, és a fülke mélységének elég nagynak kell lennie. Nemcsak a szelepeket, hanem a keverőegységet is be kell szerelni, valamint a csővezetékhez csatlakozó szerelvényeket. Ez bizonyos követelményeket támaszt az épület falaira: a régi téglafal és a vékony válaszfalak nem alkalmasak beágyazott csaptelepekhez.

Tanács. A legjobb megoldás itt a nedvességálló gipszkarton falainak fedezése, oly módon, hogy minden szükséges beilleszkedjen az alap és a bőr közötti résbe. Természetesen ez a lehetőség nem alkalmas kis fürdőszobákra, ahol nincs elég hely.

Az asztalra szerelt keverők közvetlenül a kádak és mosdók oldalára vannak felszerelve. A szerelés a készletben található anyákkal vagy csapokkal történik a keverőhöz. Ezzel a telepítési módszerrel a termék teste a perem felett van, a rugalmas tömlők és csatlakozócsövek pedig alatta vannak. Az ilyen modellek telepítésekor nem szükséges speciális készség, a legfontosabb az utasítások betartása. Rendszerint a vastag falakkal (pl. Kő és fajansz) rendelkező tokot vékonyfalú (akril, fém, üveg) diófélékkel kell összekötni. Ezenkívül a legtöbb fürdőkád és mosdók kész típusú lyukakkal készülnek ilyen típusú keverőkhöz.

A beágyazott asztali modellek főként fürdők számára készültek. Az oldal felett kiáramlás, öntöződoboz, vízáram szabályozók, minden más rejtett. Ez a fajta telepítés a legnehezebbnek tekinthető, mivel a fürdőkádban nincsenek nyílások az ilyen keverőkhöz, és önnek is meg kell csinálni. A lyukak kivágják a fúrót a fúvókák koronájával, maximális óvatosság figyelembevételével. Egy rossz mozdulattal károsíthatja a tál falát, és a fürdőszobát meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni. A legjobb, ha szakembert hív meg ilyen munkára, a mentés itt nem megfelelő.

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetére

Gyártási anyagok

A legtöbb fogyasztó esetében a döntő tényező a keverő készítéséhez használt anyag. A legmegbízhatóbb és tartósabb termékek sárgarézből készülnek. Speciális tulajdonságai miatt a sárgaréz alkatrészek nem szakadnak meg nagy terhelés mellett, ellenállnak a hirtelen hőmérsékletváltozásnak, évek óta megőrzik eredeti megjelenésüket. A sárgaréz csövek belső felületén a vízből származó ásványi lerakódások minimális mennyiségben helyezkednek el, így a csövek hosszú időn keresztül eltömődnek és tisztításra szorulnak. És ami a legfontosabb: a sárgaréz biztonságban van.

Az elit vízvezetékhez és a bronz adalékokhoz. A magas műszaki jellemzők mellett kiváló megjelenésű, és hátránya csak a magas ár.

Bronz keverők

Nagyon gyakran vannak turistaosztályú silóniakeverők - egy olcsó alumínium és szilícium ötvözet. Kívülről meglepőnek tűnnek, de a minőség sok kívánnivalót hagy maga után. A csövek kisebb nyomású túlfeszültségét is meg lehet szakítani, és az anyag korróziónak van kitéve. A szilíciumot krómozással szemléltetve a sárgaréz visuális megkülönböztetése nehéz, de súly szerint elvégezhető - a sárgaréz termékek sokkal nehezebbek.

Hagyományos silumin krómozott keverőponyva

A csaptelepek rézből, rozsdamentes acélból, speciális műanyagból készültek. A szelepek és karok dekoratív kialakításához számos anyag használható - üveg, fa, onyx és természetes márvány és mások. A korrózió elleni védelem érdekében a keverőket nikkel, króm, színes és fehér zománc bevonattal látják el.

Kristály kevert Elite csaptelep

Keverő, rhinestones díszített és aranyozott

A legelőnyösebb a króm, és szinte minden vezető gyártó használja. A Chrome ellenáll az agresszív környezetnek, egészségre, tartósra, a mikroorganizmusokra nem sokszorozódik. Ezenkívül a króm termékek minden belső térben jól néz ki.

Fedélzeti keverő, króm

A nikkel allergiát okozhat, noha a technikai jellemzői a krómnál alacsonyabbak. De a zománc ereje és tartóssága nem különbözik. Zománc-keverők vásárlásakor nagyszerűen néz ki, de működés közben a bevonat gyorsan megsérül és lehámul.

Luxus olasz fürdőszoba csaptelep

Mi a jobb - hazai vagy importált?

Az orosz gyártmányú keverők kevésbé népszerűek, mint a Németországból, Svájcból, Olaszországból, Csehországból és más országokból származó termékek, amelyek termékei a világpiacon keresletet igényelnek. És nagyon kevés megbízható hazai gyártója van, szemben a külföldi márkákkal. Nagyon nehéz megtalálni a nagyméretű vízvezeték üzletekben Oroszországban gyártott jó vízszerelvényeket, és amit a fogyasztónak kínálnak, a leggyakrabban alacsony fokú kényelmet, alacsony funkcionalitást és gyenge designt kínál. De vannak bizonyos előnyök a háztartási keverők számára.

 1. Először is olcsóbbak, mint a külföldiek. Igen, kevesebb az élettartamuk, de gyakran előfordul, hogy sürgősen egy keverőre van szükség, és nincs elég pénz drága termék megvásárlásához.
 2. Másodszor, a javításra szolgáló alkatrészek megtalálása sokkal könnyebb. A nagyvállalkozások kiszolgáló központjai nagyvárosokban találhatók, és a kis helyi üzletekben nincsenek részek importált keverők számára.
 3. Harmadszor, termékeink olyan szennyeződésekhez igazodnak, amelyeket a csővezeték víz tartalmaz, nem dugnak hosszú ideig, és biztosítják a normális áramlást, még akkor is, ha nem tisztázott, hogy mi folyik a csapból. Ebben a tekintetben az importált keverők sokkal igényesebbek: szűrőkre is szükség van, sok modellt terveznek egy adott víznyomáshoz. A jótállás csak a működési feltételek mellett érvényes.

Belföldi vagy importált keverők

Azonban a külföldi keverők sokkal előnyösebbek a legtöbb fogyasztó számára. Ez a termékek környezeti biztonságának, az egyszerű használatnak, a kötőelemek és zárszerkezetek megbízhatóságának, valamint az esztétikai megjelenésnek köszönhető. Ezért az alábbiakban azokat a gyártókat vesszük figyelembe, akik már bizonyították magukat a legjobb oldalról és a legmagasabb hírnévnek örvendenek.

Legnagyobb gyártók

Hansgrohe - Németország

A német gyártók minősége évek óta világszínvonalúnak számít. A Hansgrohe márka hosszú ideje jelen van az orosz piacon, és termékei nagy szükség van. A cég egy kis területű fürdőszobai csaptelepek gyártására specializálódott. Majdnem minden modell kompakt méretű, kényelmes és megbízható rögzítéssel rendelkezik, minimalista stílusban.

Hansgrohe Axor Citterio fürdőcsaptelep

A termékcsalád nagyon nagy: számos szelep és egykaros keverő, termosztátok, különböző típusú rögzítésű modellek. Főként krómozott sárgarézből készülnek, 5 éves garanciaidővel rendelkeznek, de valójában sokkal hosszabb ideig szolgálnak. Az egyetlen hátránya a termékek magas költsége.

HANSGROHE fürdőcsaptelep

Grohe - Németország

A híres német minőség egy másik képviselője. A márka világszerte gyárakkal rendelkezik, és bárhol termékei állandó keresletben vannak. A Grohe keverők jótállási ideje meglehetősen lenyűgöző - 10 év. A gyártó a modellek funkcionalitására és ergonómiájára összpontosít, így nem fog kellemetlenül felzaklatni a túlzott zaj vagy a fröccsenő víz miatt, ami gyakran rossz minőségű termékeket eredményez. A keverők megjelenése az egész életciklus során is megfelelő gondossággal változik.

A választékban léteznek modellek az építési és rögzítési módok minden típusáról, sokat ugyanabban a stílussal készült készletek képviselik. A Grohe keverők jellemzői a vízfogyasztás csökkentése és az optimális áramlás fenntartása. A rögzítőrendszerek nagyon egyszerűek és kényelmesek, és nem is nehéz, de nem szakember számára is. Az anyag réz, néhány rész alumínium ötvözetből készülhet. Az árkategóriák nagyon szélesek, mindkettő meglehetősen megfizethető lehetőségeket kínál, és a drága gyűjtemények legelitobb. Természetesen természetesen a Grohe termékek költségei nagyon magasak, és ez az egyetlen negatív.

Kludi - Németország

A német cég keverőművei megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. Az erõ és a funkcionalitás mellett különböznek az esztétika tervezésében, a klasszikus formák és az eredeti innovatív megoldások kombinációjától. A legtöbb modell műanyag lélegeztetővel van felszerelve, amely lehetővé teszi az iszaplerakódások minimalizálását, a vízsugarak szögének beállítását és a vízfogyasztás csökkentését.

KLUDI Q-BEO egykaros keverő

A termékek széles választéka magában foglalja a gyűjtőkészleteket és a szelepkeverő készleteket, az egykaros, valamint az összes típusú kötőelem termosztátjait. A modellek kialakítása nagyon változatos, így a keverők tökéletesen belterülnek. Az anyag rozsdamentes acél, a bevonat króm, fehér és fekete lehetőség van. Mint a többi német márka, a termékek egyetlen hátránya a magas ár.

Jacob Delafon - Franciaország

Ez a francia márka a szaniterek világméretű gyártói közé tartozik, termékeit nem csak a minőség és a megbízhatóság, hanem a kifinomult formatervezés is értékeli. Ugyanakkor a termékek költsége meglehetősen mérsékelt a német márkákhoz képest, a modellcsalád lehetővé teszi a keverő kiválasztását, még akkor is, ha korlátozott költségvetéssel rendelkeznek. A gyártó 5 év garanciát vállal az árukra, bár még a legolcsóbb modellek is kétszer hosszúak.

Jacob Delafon mixer

A cég kártyája a klasszikus stílusú termékek, sima, puha vonalak és korszerű formák. De a termékcsalád nem korlátozódik a klasszikusokra, az évente gyártott keverősorokra, innovatív kivitelben. A legújabb design trendeket aktívan használják a szaniterek gyártása során, és a megfelelő megoldás megtalálása egyszerű. A legnagyobb számú modell a krómozott bevonatú rézből készült szelep és egykaros szerkezetek.

Toobi keverők - Jacob Delafon expresszív pop art designja

Jacob Delafon fürdő csaptelep

Oras - Finnország

A finn fűtésszerelvények és tartozékok a minőség-ár arány szempontjából a legjobbak. Ennek köszönhetően az Oras csaptelepek nagyon népszerűek az orosz piacon. A márka termékeiben nagy megbízhatóságot, kiváló formatervezést és hatalmas modelleket kínál a lehetséges stílusok bármelyikéhez. Az Oras termékek vonala az összes típusú daru típustól függ. A szelep és az egykaros csaptelepek standard kivitelben vannak, klasszikus kialakításúak és egyszerű formájúak. A gyártó azonban termosztátokra és érintés nélküli keverőkre összpontosít, amelyek megválasztása sokkal gazdagabb.

A termékek gyártására használt sárgaréz és ABS műanyag, amely lehetővé teszi, hogy csökkentsék a termelési költségek csökkentése nélkül teljesítmény. Ez az anyag jó szilárdsággal és alkáli ellenállással rendelkezik, ezért az ilyen keverők nem igényelnek különös gondosságot. Az egyetlen hátrány az, hogy a szín elhalványul.

Roca - Spanyolország

A spanyol vízvezetékeket az orosz piacon a Roca gyár képviseli. Termékei jó minőségűek és megfizethetőek, a márka megkülönböztető jellemzője a terméktervezés. A klasszikus forma szabványos keverőin kívül a fogyasztó számos modellt kínál az avantgárd, hi-tech, modern és mások számára.

Roca keverők

A választékban megtalálható minden típusú keverő, mind a legegyszerűbb verzióban, mind a kiegészítő berendezésekkel: automatikus kapcsolók, szellőztetők, áramlásszabályozók, rugalmas bélés, visszahúzó lánc. Gyártási anyag - sárgaréz és króm. Ami a hátrányokat illeti: az egyes modellek túlságosan pretenciális kialakítása csökkenti használatuk kényelmét és praktikusságát.

A képen: modell Tézis a gyárból Roca

Fantini - Olaszország

A Fantini olasz keverők elit termékek kifogástalan műszaki jellemzőkkel bírnak. A termékek különböznek a tervezésben, a multifunkcionalitásban és a formatervezés megbízhatóságában. A gyártó 10 év garanciát vállal, még akkor is, ha alacsony minőségű víz használata történik. A lineáris sorozat mindegyik típusú keverőket tartalmaz, különböző típusú rögzítéssel, számos érzékelő elektronikus modellek széles választéka áll rendelkezésre.

FANTINI Venezia mixer

A keverők, elsősorban a sárgaréz és a króm gyártása során több elitgyűjtemény tartalmaz bronzból készült cikkeket. A széles választék lehetővé teszi, hogy mindenféle méretű fürdőszobát válasszon. Az egyetlen negatív a keverők magas költsége.

Geberit - Svájc

Érintse meg a Geberit HyTronic csaptelepet

A svájci csapok megbízhatóak, praktikusak és praktikusak. A Geberit a szaniterek világméretű gyártói listáján szerepel, termékei mindig következetesen magasak. A termékcsalád hatalmas, minden típusú keverőt tartalmaz, de a gyártó szenzoros érintés nélküli modellekre összpontosít. Az infravörös vezérlésű keverők gyorsan reagálnak a kézmozdulatokra, szabályozzák az áramlási erőt, és könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől. Az érzékelőrendszer számos működési móddal rendelkezik: víz- és energiamegtakarítás, hő-fertőtlenítés, időszakos vízellátás és mások.

Geberit HyTronic keverő

A termékek nagyon kényelmesek, esztétikai megjelenésűek, különböző stílusok. Az árkategóriák meglehetősen szélesek, bár a spanyol és a finn keverőkhez képest a termelési költségek magasabbak. A használt sárgaréz gyártásához, bevonat - króm.

Vidima - Bulgária

Vidima keverők (VIDIMA)

A bolgár keverőket a legkedvezőbb ár és a jó minőség jellemzi. Kényelmes és megbízható, könnyen rögzíthető. A gyártó garanciája - 3 év, minden termék megfelel az európai szabványoknak. Az elektrokémiai horganyzást a keverők gyártásánál használják, aminek következtében a felszín sajátos fényt kap, és ez a Vidima termékek egyik megkülönböztető jellemzője.

A gyártó az egykaros és szelepes modellekre összpontosít, amelyek a csatlakozás és a kialakítás módjában különböznek egymástól. Mindegyik termék légzőkészülékkel van ellátva, és az egyszelepes keverőkészülékek kazettái zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az anyag réz, a bevonat nikkel és króm. Az egyes részek kiváló minőségű műanyagból készültek.

VIDIMA - vízvezeték mindenki számára

Ravak - Csehország

Ravak - fali keverő

A cseh márkájú Ravak termékeit a mindennapi élet megbízhatósága és gyakorlata jellemzi. A csapok modern, felhasználóbarát kialakításúak, egy egyszerű szerelőrendszer és széles körű árak teszik lehetővé a választást még korlátozott költségkeret mellett is. Az egycsatornás modellek kerámia patronjait legalább 700 ezer mozdulatra tervezték, és a jótállási idő 5 év.

Mortic Mixer Ravak

Sárgarézből készült termékek, krómozott bevonat. A soros sorozat minden típusú keverőt tartalmaz, a szelepek és az egykaros modellek széles választéka, amelyek mindegyike légtelenítővel van ellátva. Minden termék megfelel az európai szabványoknak, amit minőségi tanúsítványok tanúsítanak.

Mixer tippek

Mielőtt elkezdené a boltba lépni, próbálja meg eldönteni a keverő típusát, és fontolja meg, milyen funkciók a legfontosabbak az Ön számára. Ez jelentősen csökkenteni fogja a kívánt modell keresését a boltban. A termék kiválasztása, minden oldalon ellenőrizze, ellenőrizze a szerelvény minőségét. A lógó részek, a karcolások a bevonaton és más hibák esetén rossz termékminőséget jeleznek. De még ha vizuálisan is minden rendben van, meg kell győződnie arról, hogy a készülék megfelel a GOST (GOST 25809-96) szerinti műszaki előírásoknak.

GOST 25809-96. Csaptelepek és vízcsapok. Fájl letöltése

Tippek a választáshoz

Nagy jelentőséggel bír az anyag, amelyből a testet készítik. A sárgaréz termékek drágábbak, de hosszabb élettartammal rendelkeznek, de a műanyag elemekkel ellátott keverők gyorsabban meghibásodhatnak. A legnagyobb figyelmet fordítsuk a gyártóra: a híres márkák értékelik hírnevüket, ezért minden modell alapos tesztelésre kerül.