Legfontosabb > Tartozékok

A termosztátos keverő az okos dolog, amire szüksége van a kényelmes vízhez és menteni

A hagyományos keverő valódi segítséget nyújthat a háziasszony számára, ha termosztatikus eszközzel bővíti, amely automatikusan megtartja a beállított hőmérsékletet.

Ez már nem újdonság, hanem kényelmes eszköz a mindennapi életben. A termosztatikus csapok elektronikusak és mechanikusak. Néhány modell érintésmentes, így még kényelmesebbé teszi őket.

Mi a termosztát?

Az európai közösség régóta megszokta az energia, a hő és a víz megfelelő fogyasztását. Ezért az európaiak használtak szabályozók és hőmérsékletérzékelők és még sok más, beleértve a termosztáttal felszerelt csapokat. Mindegyik lehetővé teszi, hogy megmentse a civilizáció előnyeinek minőségi felhasználását.

Érdemes megjegyezni, hogy a keverőben nincs termosztát, amely mindig képes a kívánt hőmérsékletű vízre. De jelen van:

 • hőmérsékleti skála, amelyen a kívánt jelző van beállítva,
 • hőmérséklet-határoló, megállítja a felemelkedését, és mindig nem tartja magasabbra, mint a készlet,
 • egy olyan hőszabályozó, amely képes megváltoztatni a hideg és a meleg víz arányát úgy, hogy a fogyasztó megkapja az adott hőmérsékletű vizet,
 • víznyomás szabályozó, amely a víz áramlását be- és kikapcsolja, így a lehető legkényelmesebbé teszi a kimenetet.

Mielőtt a keverő elkezdi működését, a vízhőmérséklet beállítása, majd a nyomás szabályozása. A készülék kiváló minőségű működésével lehetőség van:

 1. Vízellátás kényelmes hőmérsékleten.
 2. Állandó nyomású vízsugár.

Gyakorlatilag minden fürdőszobai és konyhai kiegészítők külön termosztátos csapokkal rendelkeznek. Ezek egyszerű, de funkcionális modellek lehetnek, és lehetnek tervezői remekművek.

A termosztát működési elve

A csaptelepek működtetésének elve egy olcsó termosztáttal, ami mega drága eszközökben hasonló. A fő feladat a forró és hideg víz áramlása a kívánt hőmérsékletre.

A ház belsejébe egy hőelem van beépítve, amely előkészíti a vizet. Minél erőteljesebb a készülék, annál gyorsabban tudja a termoelem szabályozni a víz áramlását, csökkentve az egyiket szükség szerint a másik áramlásának növelésével.

Általában a keverés során a víz áramlását néhány másodperc alatt elvégzik, így a fogyasztó nem észlel semmilyen hőmérsékletváltozást.

A keverő árnyalatai termosztáttal

Néhány termosztátos csaptelep vízzáró készülékkel rendelkezik, amely teljesen megállítja az áramlását a beállított hőmérsékletnek való meg nem felelés esetén. Az ilyen eszköz soha nem engedheti meg a felhasználónak, hogy égjen, vagy éppen ellenkezőleg, jeges vízzel zuhanyozza. De olyan helyiségekben, ahol a vizet egy ilyen termosztáttal a vízellátás biztosítja, egyáltalán nem várhat vizet.

Van még egy dolog, ami kellemetlen lehet. A vízellátó rendszereknél, ahol nagy nyomásesés következik be, előfordul, hogy a meleg víz elkezd kijutni a hideg vízcsőből. A termosztátos keverő automatikusan elkezdi a forró víz lezárását, csökkentve a teljes hőmérsékletet. Végső soron a fogyasztó gyenge nyomást fog kapni.

Ugyanez történik, ha a forró víz áramlása nem elég meleg. Mindkét esetben új hőmérsékletet kell beállítania, ami nem túl kényelmes. Ha a rendszerben a nyomás állandó, és a vízáramlás hőmérsékleti ingadozása elhanyagolható, akkor az ilyen eszköz használata nem okoz problémát.

Az eszközök típusai

Azok a készülékek, amelyek kényelmes hőmérsékletet biztosítanak a víz számára, és a fogyasztónak szolgálják, különböznek, beleértve a célt is. Tehát vannak termosztátos csaptelepek:

Általában a készüléket a csatolás módjával is felosztják. Van nyitott (látható) és lezárt telepítésű csaptelep termosztáttal.

Az építőipar ma kétféle termosztáttal rendelkező csapokat gyárt:

Elektronikus termosztátos keverő

Ez a készülék folyadékkristályos monitorral rendelkezik, amely megjeleníti a mellékelt víz hőmérsékletjelzőit. A vezérlés nyomógomb vagy érintés. Ilyen eszközökön számos programot hozhat létre, és a szükséges időt egy bizonyos időpontban is megadhatja.

Vannak olyan készülékek, amelyek programozva további értékek kiadására szolgálnak, akár vízelemzésre is. Az ilyen eszközök költsége többszörös, mint a hagyományos elektronika, nem beszélve az elektronikus termosztátos mechanikus keverőkről.

Az elektronikus eszközök akkumulátorral vagy hálózati adapteren keresztül működnek. A gyártó képes rá, hogy reagáljon speciális érzékelőkre, beleértve az infravörös érzékelőket is. Az ilyen távvezérlést még egy másik helyiségből is elvégezhetjük.

A hátrányok az, hogy az eszközök javítása rendkívül nehéz, és nem minden városban.

Örökkévaló, mint a mechanika világa

A termosztatikus keverők mechanikus modellekben vannak karok, szelepek és fogantyúk, amelyek segítségével a termosztátot és a vízáramlás szabályozást vezérlik.

Bizonyos esetekben sokkal megbízhatóbbak és alkalmazkodnak az orosz valósághoz. Legalábbis a hőmérséklet manuálisan történik, ezért néha gyorsabb.

A mechanikus termosztáttal ellátott csapok kialakítása minimalistabb és stílusosabb. A márkanevű eszközök árai 4 000 rubelre indulnak.

Üzemkészítés

A mechanikus működési elven működő eszköz beszerelése nehezebb, mint egy hagyományos keverő felszerelése. De ott, ahol az elektronikus "agy", valószínűleg egy szakemberre lesz szükség ahhoz, hogy összekapcsolja őket.

Mindenesetre jobb, ha víztisztító szűrőket telepít, mind a forró, mind pedig a hideg. A csaptelepekhez ugyanúgy kell gondoskodni, mint a hagyományos csapokra.

Ha figyelembe vesszük az összes ajánlást, akkor csak örülni fog egy intelligens asszisztens jelenlétében. És ez az öröm egy évtizedig tarthat.

Termosztatikus keverő: hogyan válasszunk és telepítsünk egy keverőt termosztáttal

Két és egykaros vízcsapokat szerelnek a mosogatókra a meleg és hideg víz keveréséhez. Rendkívül könnyen kezelhető és olcsó.

De amikor a nyomás a csövekben megváltozik, a szelepeket meg kell húzni úgy, hogy az előremenő hőmérséklet visszatérjen a kívánt paraméterekhez. A modern termosztatikus keverő lehetővé teszi ezt a kicsi, de kellemetlen kellemetlenséget.

A házi keverő működtetésének elve egy termosztáttal

A vízellátás csöveiben a nyomás és a hőmérséklet változása kellemetlen helyzet a lakóházak és a magánházak lakói számára. Ez különösen ideges a reggelen, amikor a mosdó csapjából származó sugár forró vagy túl hideg lesz.

Ennek az az oka, hogy a házban mindenki ebben az időben intenzíven használja a vizet mosáshoz és fürdéshez. Fogyasztása drasztikusan nő, ami nyomásesést okoz.

A hazai szabványok szerint a központi rendszer melegvízellátása 50 és 70 fok között változhat. A terjedés meglehetősen nagy. A közművek áldásnak számítanak, nem sokat tudnak aggódni a szabványok határain túl. És a fogyasztóknak kényelmetlenséget kell szenvedniük. Speciális szabályozóeszközöket kell beépíteni, vagy folyamatosan be kell állítani a csaptelep vízellátását.

Itt termosztátos keverők jönnek a mentéshez, amelyek mindegyike három kategóriába sorolható:

Az első a legegyszerűbb és megfizethető. A kívánt hőmérséklet és víznyomás beállítása egy karon vagy szelepen keresztül történik, és a beállított paraméterek karbantartása tiszta mechanika és a készülék belső elemeinek fizikai tulajdonságainak változása miatt történik. A második és a harmadik már összetételükben olyan elektronikus komponenseket tartalmaz, amelyek állandó áramforrást igényelnek.

1. típus: Mechanikus beállítással és működtetéssel rendelkező eszközök

Az ilyen típusú keverők működése a mozgatható szelep eszközén belüli mozgáson alapul, amely a kevert vízsugár paramétereinek megváltozására reagál. Ha az egyik csőben a nyomás növekszik, akkor a patron egyszerűen eltolódik és csökkenti a másik áramból a keverékhez adott vizet. Ennek eredményeképpen a kifolyócső hőmérséklete ugyanolyan szinten marad.

A belső mozgó szelep olyan anyagot tartalmaz, amely érzékenyen és gyorsan reagál a keverőbe jutó víz hőmérsékletének változásaira. A legtöbb esetben a szintetikus viasz érzékeny hőelem érzékelőként működik. A hőmérséklet hatása alatt összehúzódik és kibővül, ami a reteszelőfej elmozdulását eredményezi.

Számos mechanikai modell rendelkezik egy biztosítékkal a szabályozószeleppel, amely korlátozza a maximális hőmérséklet beállítását kb. 38 ° C-on. Egy személy esetében az ilyen mutatók a legkényelmesebbek.

De még egy biztonsági berendezés hiányában a termosztatikus keverőből 60-65 fokos forró víz nem fog áramlani. Minden úgy van megtervezve, hogy amikor a jelzett hőmérséklet elérésre kerül, a viasz maximalizálódik, és a szelep teljesen lezárja a melegvíz-vezetéket. A forró vizekből származó égetés itt meghatározás nélkül kizárt.

A szelep elmozdulása szinte azonnal belép. A bejövő víz hőmérsékletének vagy annak nyomásának bármilyen változása a hőelem azonnali terjeszkedéséhez / összehúzódásához vezet. Ennek eredményeképpen a HMV és a hidegvízcsövek áramlási paramétereinek erős ingadozása sem befolyásolja a kifolyó teljes áramlását. Ebből a víz kizárólag a felhasználó által meghatározott mutatókkal fog áramolni.

Bizonyos modellekben kétféle bimetál lemezeket használnak viasz helyett. A működésük elve hasonló. A hőmérséklet hatása alatt a szelepet hajlítsa és a kívánt mélységet áthelyezi.

2. típus: Elektronikus kitöltési eszközök

Az elektronikus termosztátokkal ellátott keverők drágábbak, technikailag bonyolultabbak és elektromos áramot igényelnek. A tápegységen keresztül csatlakoznak a konnektorhoz, vagy olyan elemet tartalmaznak, amelyet rendszeresen cserélni kell.

Az elektronikus termosztátot az alábbiak vezérlik:

 • távirányító gombok vagy a keverő testén;
 • érzékelők;
 • távirányító.

Az eszközben lévő vízméréseket elektronikus érzékelők segítségével ellenőrizzük. Ebben az esetben az összes szám megjelenik egy speciális folyadékkristályos képernyőn. A kijelző gyakran mutatja a hőmérsékletet és a nyomást is. De egy változat csak egy értékkel lehetséges.

Gyakran, a mindennapi életben a kijelzővel ellátott elektronikus keverő-termosztát túlságosan működőképes eszköz. Az ilyen berendezéseket inkább egészségügyi intézményekben vagy más közintézményekben történő telepítésre szánják. Ez sokkal gyakoribb az irodaházak zuhanyzómedencéinál és WC-helyiségeinél, nem pedig a magánházak konyháiban vagy fürdőszobáiban.

Azonban, ha egy "intelligens otthont" szeretne létrehozni mindenféle élet-egyszerűsítő szerkentyűvel, akkor az elektronikus termosztáttal rendelkező keverő csak az szükséges. Biztosan nem zavarja egy ilyen otthonban.

A konyhai és fürdőszobai hőcserélő választása

Az összes csaptelep termosztát működési elve hasonló. Beállítással a kívánt hőmérsékletet egyszer beállítjuk, majd a vízellátó szelep egyszerűen kinyílik. Ugyanazok a funkciók, de a modelltartomány meglehetősen kiterjedt. És minden eszköznek saját tulajdonságai vannak az erényekkel.

Rendeltetésük és beépítési pontjuk szerint a termosztatikus keverők négy kategóriába sorolhatók:

 1. A konyhában való mosáshoz.
 2. A kagyló kizárólag a mosdóhoz.
 3. A bidéhez.
 4. Zuhanytálcával és káddal.

Falra, asztallapra vagy egészségügyi szerelvényre van szerelve nyílt szereléssel. Vagy zárt módon szerelhető, amikor csak a szelepek, a karok és a kifolyócső látható. És a beépítéssel ellátott belső részek a falburkolat mögött rejtőznek.

Leggyakrabban csaptelep termosztátokat szerelnek fel a fürdőszobában. A konyhában nem annyira keresettek. A konyhai mosogatóban levő víz hőmérsékletét folyamatosan változtatni kell - akkor hidegre van szüksége az iváshoz vagy a vízforraló feltöltéséhez, majd az étellel való melegítéshez, majd forró mosogatáshoz.

Nem ajánlott a termoelemek folyamatos beállítása. Ebben az esetben a termosztatikus keverő kényelme szinte nullara csökken. A zuhanyzóban és a mosdóban a hőmérséklet csak állandó. Itt fontosabb.

Előnyei és hátrányai a különböző modellek

A testbe integrált termosztátos mechanikus keverők sokkal megbízhatóbbak, mint az elektronikus társaik. Ők olcsóbbak lesznek, mint a társaik. Bontás esetén könnyebb javítani. De a kijelzővel rendelkező modellek pontosabbak és könnyen kezelhetők. De csak szakképzett központban hibás működéssel lehet javítani.

Az elektronikus eszközök zökkenőmentesen szabályozottak, lehetővé téve, hogy az egyes modellek tartományában a munkák bármely paraméterének beállításait megadja. Mindazonáltal, energiát igényelnek. Áramkimaradás esetén fennáll annak veszélye, hogy nemcsak villamos energia nélkül marad, hanem elveszíti a vízellátást is.

Háztartási vízcsapok termosztáttal:

 • a kívánt nyomás áramlását stabil hőmérsékleten biztosítja;
 • teljesen biztonságos használatra;
 • csökkentse a vízfelhasználást;
 • könnyen felszerelhető kézzel;
 • kizárja a forrázást és a jégsütést;
 • energiát takarít meg (önellátó melegvíz-ellátó rendszerbe történő beépítés esetén).

Az egyetlen hátrányuk csak a magas költségeknek tulajdonítható. Viszont - kényelem, gazdaságosság és biztonság.

Érdekes helyek

A keverőtest gyártásához szükséges anyagot gondosan kell kiválasztani:

 • bronz, réz vagy sárgaréz - a legtartósabb és drága;
 • kerámia - nem olyan megbízható, mint a fém, de vonzóbbnak tűnik;
 • szilícium (alumínium-szilícium ötvözet) - olcsó és rövid élettartamú;
 • Műanyag - a legalacsonyabb ár és alacsony megbízhatóság.

Ami még fontosabb, válassza ki a termosztát zárószelepe megfelelő anyagát. A bőr és a gumi opciók olcsóak, de gyorsan elhasználódnak. Ha szilárd szuszpenziók érkeznek a vízcsapba, ezek a tömítések gyorsan meghibásodhatnak. A hagyományos keverőhöz viszonyítva a termosztatikus analógok kopási nagysága nagyságrenddel nagyobb. Olyan régen az ügy, hogy elhozzák az árvizet, és tisztázzák a kapcsolatot a szomszédokkal.

A legjobb a nagy szilárdságú kerámia szelep kiválasztása. Maguk is tartósak és a nyereg nem fog fájni. De ha a keverőt telepítik velük, akkor felejtse el az erő alkalmazását, amikor a szelepet leállítja. A szelep valószínűtlen, hogy megszakad, de a termosztát fejét gyorsan le kell szakítani.

A termosztátos csaptelepek többségének fő problémája az oroszországi és európai meleg- és hidegvízcsövek szabványos bekötési rajza. Van egy használati melegvízvezeték a szabvány szerint, hogy az egészségügyi eszköz a jobb oldalon van, balra pedig. Azonban ezeket az eszközöket elsősorban az európai gyártók fejlesztik és gyártják.

Termosztatikus keverő kiválasztásánál rendkívül fontos, hogy megtudja az eladónak, hogyan csatlakoztassa hozzá a vízvezetékeket. Ha a csövek hátulról vannak csatlakoztatva, a termosztát egyszerűen megszakad. A fürdőkádakat és bidéteket az orosz szabványokhoz kell igazítani. Ellenkező esetben meg kell változtatni a csövek konfigurációját, és ez egy további komoly költség.

És az utolsó pillanat az, hogy elegendő nyomás van a vízellátó rendszerben. A termosztatikus keverők útleveleiben a minimális üzemi nyomás 0,5 bar. Ha ténylegesen alacsonyabb a csövekben, az eszköz nem fog megfelelően működni. Egyszerűen nincs értelme telepíteni egy ilyen vízellátó rendszerbe.

Vezetők a termomixerek gyártásában

A termosztátos keverő kiválasztásakor előnyben kell részesíteni az Oroszország számára kifejezetten gyártott modelleket. A külföldi gyártók a közelmúltban kezdték el gyártani a vízvezetékeket a hazai szabványok és követelmények szerint. Ez az, amit érdemes megkeresni az üzletekben, hogy ne fesse le fejét a telepítés során.

A hazai piacon az integrált termosztáttal ellátott keverőket az alábbi márkák képviselik:

 • Oras (Finnország);
 • Cezares és Gattoni (Olaszország);
 • Grohe, Kludi, Vidima és Hansa (Németország);
 • Lemark (Dánia);
 • Toto (Japán);
 • NSK (Törökország);
 • Iddis és SMARTsant (Oroszország).

A németek kétségtelenül vezető szerepet töltenek be ebben az iparágban. De más gyártók igyekeznek lépést tartani, egy másik árszínvonal uralkodóját létrehozva. Itt nagyobb hangsúlyt kell fektetni a gyártási és a terméktervezésre. Azonban nem szabad elfelejtenünk az évek során nyert pozitív képet.

Termosztátos keverőszelep felszerelése

Általánosságban elmondható, hogy a vizsgált keverő felszerelése gyakorlatilag nem különbözik a hagyományos konstrukció analógja termosztát nélküli telepítésétől. Csak akkor szabad tévedni, ha a forró és hideg víz csatlakozási pontjai a készülékbe kerülnek. A zavartság elkerülhetetlenül termosztát töréshez vezet.

Ha telepíti a keverőt a megfelelő csatlakoztatásra, lehetetlen, akkor cserélni kell a tápvezetékeket. Ennek legegyszerűbb módja a rugalmas tömlők. De lehet, hogy újra kell építeni a vezetékrendszer vezetékét a szerelt daru közelében.

A telepítési eljárás a következő:

 1. Zárja le a hideg és meleg vizet a felemelőben.
 2. A meglévő szelep leszerelhető.
 3. A csöveken az excentrikus lemezek hígítással vannak felszerelve az új keverő alatt.
 4. Telepítve a tervezett helyet párnák és díszítő elemek.
 5. A keverőt a termosztáttal csavarták.
 6. Szerelt alkatrészek (kifolyó, öntözés).
 7. A víz be van kapcsolva, majd a telepített eszköz működőképességét ellenőrzi.
 8. A termosztátkeverőből érkező víz hőmérséklete beállítható.

A szivárgás kiküszöbölése érdekében tömítőanyagként vontatókötél, FUM-szalagot vagy más analógot használnak.

A vízellátásnál durva szűrőket és ellenőrző szelepeket kell felszerelni. A termosztatikus keverő nagyon igényes a bejövő víz minőségén. Egyrészt ügyelni kell arra, hogy ne legyen iszap vagy más üledék az áramlásban, másrészt pedig a hidegvíz és a hidegvízvezetékek közötti esetleges túlcsordulást is ki kell zárni. Ezt a szelepet csak egy esetben szabad felszerelni, ha már a keverőberendezés házában van.

A falba süllyesztve csak a kifolyócső és a gombok vagy a termosztát vezérlő karja látható marad. Minden más a dekoráció. A fürdőszoba megkapja a kész megjelenést. Csak egy ideális lehetőség, de ha a keverő megtörik, akkor meg kell szakítani a falakat, és meg kell szüntetni a burkolatot.

A termosztátot speciális beállító csavarral vagy a készülék védőburkolat alatt lévő szelep segítségével kalibrálják. Ehhez szükség van egy hagyományos hőmérőre és egy csavarhúzóra. Ha a termosztátot az útlevél utasításainak megfelelően nem kalibrálták, akkor a keverőszelep hőmérséklete és a valóságban nagyon eltérő lehet.

Hasznos videó a témában

A csaptelep csapolócsapja a fürdőszobában található termosztáttal:

Hogyan működik a keverő termosztátja:

GROHE termosztátos keverő telepítési útmutató:


A termosztatikus keverő súlyának előnyei. A masszív használatának legfőbb akadálya az orosz nagy költsége. Egy hagyományos csaptelep egy termosztát nélküli keverőkamrával többszöröse is kevesebb lesz. De ha a kényelem és a biztonság fontosabb számodra, akkor a beépített termosztátos berendezésekre érdemes költeni.

Automata csaptelepek (hőmérséklet-szabályozóval)

márka

Az automatikus termosztatikus keverő olyan eszköz, amely a magas funkcionalitás mellett védelmet és biztonságot nyújt a család minden tagjának. A 3Dplitka.ru katalógusból készült modellek a legjobbak közül kerülnek ki, így a legkritikusabb pillanatban nem fognak meghiúsulni.

 • Vezérlés: érintés, termosztát

Automatikus hőmérsékletszabályozóval ellátott keverő: először a biztonság

Az automatikus termosztatikus keverő lehetővé teszi a víz hőmérsékletét a megadott határértékeken belül, és kikapcsolja annak áramlását, amikor az egyik csővezeték folyadékáramát leállítják. Ez a tulajdonság különösen akkor hasznos, ha a gyerekek zuhanyzóval vagy káddal vannak ellátva, mivel a melegvízzel való elégetés veszélye teljesen megszűnik. Annak érdekében, hogy gyermeke ne tudjon magas hőmérsékletet beállítani az eszközön, a vezérlő megbízható zárral van felszerelve.

A 3Dplitka.ru termékválasztékában mindkét egyszerű érintésmentes keverő egy termosztáttal és egy elektronikus érzékelővel ellátott elektronikus eszközzel rendelkezik.

Lásd még egy kisméretű keverőt a katalógusunkban

Áttekintés a 7 féle tipusú legjobb csaptelephez a termosztátos fürdőszobához

Fürdőszobai csapok termosztáttal - a víz hőmérsékletét érzékelő eszközzel. Van egy panel, amely a víz hőmérsékletét mutatja.

A panel beállítja a kívánt hőmérsékletet, és a termosztát automatikusan beállítja a vízáramlást.

Hogyan válasszunk

A termosztátos készülékek működésének alapelve ugyanaz, és mielőtt a fürdőcsapot választanák, el kell dönteni, hogy milyen célokra tervezték:

 • a mosdókagylóhoz, csak kiöntővel van felszerelve;
 • a zuhanyozáshoz, amelyben nincs kiürítve, a víz csak a zuhanyzó öntöződobozba áramlik;
 • egyszerre egy zuhanyzóval és egy mosdóval, a vízellátást speciális fogantyú kapcsolja;
 • konyhai mosogatóhoz.

Fontosak azokban az otthonokban, ahol az idősek vagy a súlyosan beteg emberek különös gondot fordítanak.

A termosztatikus keverők szabályozása kétféleképpen oszlik meg:

Ami a mechanikus vezérlésű termékeket illeti, azok megbízhatóbbnak tekinthetők, mivel könnyebben javíthatók, és az ára sokkal alacsonyabb, mint az elektronikus berendezések esetében.

Az elektronikus termosztátok egy olyan kijelzővel rendelkeznek, amely sokkal könnyebbé teszi a vezérlést. De a kijelzőkkel rendelkező keverők ára sokkal magasabb, és nehezebb javítani.

A két típus közötti különbség az, hogy hálózati adaptert vagy akkumulátorokat kell csatlakoztatni az elektronikus típusok táplálására. A tápfeszültség a kijelző és a vízellátás érzékelő működéséhez szükséges.

A termosztatikus keverők körében is vannak olyan termékek, amelyek távvezérléssel rendelkeznek.

Az életkörülmények között az elektronikus modellek használata sokkal kisebb, mint a mechanikus. Ez a második költségének köszönhető.

A drága elektronikus eszközöket gyakrabban használják nagy létesítményekben, például úszómedencékben, szaunákban és rekreációs létesítményekben. A személyzet nem szükséges folyamatosan ellenőrizni a medencék hőmérsékletét és mennyiségét.

A termosztatikus eszközök különböznek a telepítés típusától is:

Az utóbbi megjelenés nagyon esztétikus, és gyakran használják a nyilvános helyiségekben.

A telepítés és az eszköz funkcióinak függvényében választhat egy olcsó modellt, amely megfelel minden követelménynek.

Mit kell keresni a választás során?

Okos eszköz kiválasztásakor figyelni kell az anyagokra, amelyekből készül. Tartós és megbízható elemeknek kell lenniük.

Szabályozási elem

Két típus létezik:

 1. viasz,
 2. Bimetál lemezről.

Az első opció elavultnak tekinthető, mivel a reakcióidő meghaladja a két másodpercet.

a nyomás

A készülékek többsége több mint két atmoszférájú bemeneti nyomáson működik, és az 1-2 atmoszféra csövek közötti különbséggel.

Az új keverők 0,5 atmoszféra minimális nyomáson működnek, legfeljebb öt vagy annál nagyobb különbséggel. Ezt a tényezőt figyelembe kell venni a felső emeletek lakóinak, nyaralóknak és azoknak, akik a fűtővíz lakóhelyén kazánnal rendelkeznek.

Meleg víz oldala

Az ilyen típusú eszközök esetében ez a pillanat alapvető. A bal oldalon lévő forró víz standardnak minősül. Ha az ellátás jobbra van állítva, akkor ki kell választani egy eszközt egy visszirányú csatlakozással.

zaj

Kis nyomás vagy nagy nyomáskülönbség esetén a keverő hangos zajt kezd. Ez az árnyalat nem szerepel a specifikációban. És ez a kellemetlenség még drága modelleknél is megengedett.

Amire nem szabad figyelni a választás során

Ne figyeljen a megjelenésre. Ez a szempont a legkisebb szerepet játssza, nem pedig a technikai jellemzők. A legtöbb termosztatikus csaptelepnek klasszikus megjelenése van, amely lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen beltérbe illeszkedjenek.

A legtöbb termék krómozott bevonatú rézötvözetből készült. Az ilyen modellek minden olyan kialakítású helyiség számára alkalmasak, amelyek jó teljesítményt és tartósságot mutatnak.

A szakértők és az ügyfelek ajánlásait figyelembe véve készíthet értékelést a legnépszerűbb és legkiválóbb modellekről. Az alábbiakban a fürdőszobának a legjobb termosztátjai vannak, amelyek a szakemberek szerint a legmegfelelőbbek az "ár-minőség" szempontjából.

Zuhanyhoz

Grohe Grohtherm-1000 34143000

Modell Grohe Grohtherm-1000 34143000 biztonsági zárral 38 C-hoz, Fogantyú kerámia szeleppel, 180 fokkal forgatva, felület krómozott.

jellemzői

 • Sárgarézből készült, fényes króm bevonattal.
 • Telepítés - függőleges a falon.
 • A szabályozószelep típusa.
 • Garancia - 2 év.
 • Országgyártó - Németország.

A következő funkciók érhetők el:

 • visszacsapó szelep;
 • beépített vízzáró dugó;
 • rejtett S-alakú excentrikumok;
 • szennyeződés szűrők;
 • A fogantyú segítségével vízfogyasztás szabályozható.

A termosztát hengeres alakja falra szerelhető, fali sarokba vagy téglalap alakú fürdőkhöz. A sárgaréz test elegáns kialakítása kerek formákkal minden fürdőszobába illeszkedik.

nyalánkság

A StarLight® króm felülete kiküszöböli a kopást és a korróziót, valamint elegáns megjelenést biztosít. A kevert vízcsapnak köszönhetően az égési sebessége nulla.

A Carbodur technológiával a szelepek pontosan szabályozzák a vizet. A szennyeződésgátló szűrők segítségével további védelmet nyújt a rossz minőségű víz ellen.

ellenérvek

 • Nagy zaj, kis nyomás.

Egykaros

Zorg ZORG ZR 116 W MLADA

Zorg ZORG ZR 116 W MLADA - krómozott kivitel, bármilyen kialakításra alkalmas, öntöttvas és akril fürdővel kombinálva. Anyag - réz, a vélemények alapján ez a termék a legjobb ár-érték arány.

Jellemzők:

 • Típus - egykaros,
 • A felület krómozott,
 • Kinevezés - zuhanyzóval,
 • Telepítési mód - fal.
 • A szerelési lyukak száma egy.
 • Váltson a szűrőre.
 • Patron - kerámia.

Előnyök:

Van egy szellőztető, alacsony zajszint, ami fontos az acél fürdők számára. Könnyen csatlakoztatható, kerámia patron és kerámia tömítések.

Telepített stabilizáló lemez is, ami növeli a termék stabilitását. Van egy rugalmas szemceruza, a szűrőn lévő kapcsoló szerepel a csomagban.

hátránya:

Ennek a modellnek a hátrányai közé tartozik a rövid tömlőréteg és a további gondozás szükségessége. Nem tartozik még egy zuhanykészlet is.

Higiénikus zuhanyozáshoz

Nicolazzi Termostatico 4914 + 55CR78 +

Az olasz gyártás Nicolazzi Termostatico 4914 + 55CR78 + termosztátjával ellátott higiéniai készletét a megbízhatóság és a tartósság jellemzi. A vállalat magas színvonalú egészségügyi termékek gyártója.

 • A készlet tartalmaz egy csaptelepet és higiénikus zuhanyt,
 • Van egy termosztatikus kazetta,
 • Termelési anyag - sárgaréz,
 • A vezérlés típusa - egykar, termosztát,
 • Telepítés - belső rejtett
 • Garancia - 5 év
 • Tömlő - 1 méter,
 • A készlet tartalmaz egy öntöző kannát,
 • A stílus retro.

Előnyök:

 • Flush szerelés,
 • Alacsony zajszint
 • A termosztatikus kazetta jelenléte
 • Hosszú garanciaidő
 • Tartós anyaganyagok.

hátránya:

 • Nincs vízfogyasztási funkció.
 • Nagy költségek

Hosszú kifolyóval

Lemark Thermo LM7734C

A Lemark Thermo LM7734C hosszúkás termosztatikus keverő egy sokoldalú termék, amely a legtöbb ilyen modellt felülmúlja a tulajdonságaiban.

Ezenkívül a termék elegáns megjelenésű, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen fürdőszobába telepítse.

Jellemzők:

 • A vezérlés típusa - egykaros,
 • Univerzális cél
 • Zárószelep.
 • A kifolyócső hagyományos, forgatható,
 • A telepítés nem függőleges.
 • Lyukak a beszereléshez - kettő.
 • Szín - króm

Előnyök:

 • Tartós sárgaréz és réz ház
 • A króm bevonat ellenáll a sötétedésnek.
 • Alacsony nyomású működés
 • Forgó kapcsoló.
 • A karnak sima lökete van, amely lehetővé teszi a nyomás és a hőmérséklet egyszerű beállítását.

hátránya:

 • Zaj működés közben,
 • A készletben lévő öntöződobozok hiánya.

Grohe Grohtherm 2000 34464001

A Grohe Grohtherm 2000 34464001 elektronikus termosztátos keverő az egyik legjobb fajta.

Egy speciális technológiának köszönhetően nincs esély az égési sérülésekre, a termékek biztonságosak a gyermekek számára.

 • Típus - fürdőkádas zuhanyzóval,
 • Kezelés - kettős kart,
 • Kerámia patron,
 • Szín - króm,
 • Spout - klasszikus
 • Beépített szűrő
 • Zárszelep,
 • Telepítés - függőleges,
 • Szerelési lyukak - 2,
 • Levegőztető.

Előnyök:

Az új technológia alkalmazása, krómozott, karcolásálló évekig. Stílusos megjelenésű, akril fürdővel kombinálva. A termosztátba beépített hőelem van, amely egy másodperc törtrészéig lehetővé teszi a víz kívánt hőmérsékletre való beállítását.

Különleges technikának köszönhetően a keverő 50% -kal megtakarítja a vizet, és gyönyörű, széles kiöntő nyílással rendelkezik. A víz áramlása vízfolyás formájában áramlik, ami teljesen csendes.

Az eszköz két fogantyúval rendelkezik. A hőmérsékletszabályozó gomb balra van állítva (ha aszimmetrikus fürdőt telepít, fontolja meg ezt a tényezőt), ha a vízhőmérséklet meghaladja a 38 fokot, a fogantyú fényjelzést ad.

hátránya:

A modell egyetlen hátránya a magas ár, bár a minőség és a funkcionalitás teljesen igazolja.

mechanikai

Hansa Cube 58352101

Termosztatikus egykaros keverő mechanikus vezérléshez Hansa. Gyártási ország - Németország.

A cég bemutatta az eredeti és esztétikai megjelenésű, minden szobához megfelelő tervezőmodellt.

 • Típus - fürdőkádas zuhanyzóval,
 • Vezérlés - egykaros,
 • Szín - króm,
 • Spout - klasszikus
 • Telepítés - függőleges,
 • A lyukak száma - kettő

Előnyök:

 • Kiváló minőségű krómozott kivitel.
 • S alakú excenterek,
 • A HANSATEMPRA technológiának köszönhetően a forrázás megszűnik.
 • Dirt szűrő,
 • Vízszelep kerámia lemezekkel,
 • Beépített visszacsapó szelep.
 • A test környezetbarát anyagból készül - nem galvanizált réz.

hátránya:

A fürdőszoba oldalán

Lemark Thermo LM7732C

A Lemark Thermo LM7732C modell - a fő megkülönböztető jellemzővel - kényelmes felszerelést biztosít a fürdő oldalán.

Jellemzők:

 • Rövid csövekkel ellátva,
 • Zuhanytálca
 • Klasszikus bevonat - krómozás,
 • Gyártási ország - Franciaország,
 • A jótállás időtartama 5 év.
 • Termelési anyag - sárgaréz,
 • Kerámia patron,
 • Vízszintes szerelés,
 • A szerelési lyukak száma kettő.

Előnyök:

A termosztatikus keverő 38 fokos hőmérséklethatárolóval rendelkezik, maximálisan 50 fokos hőmérsékleten.

A patron mérete csökken, az oldalra szerelés két lyukon történik, ami fontos a sarokfürdők számára. A modellnek beépített üzemmód kapcsolója van a tömlőkön.

A pluszok tartalmaznak egy kerámia patront. A termék elegáns megjelenést kölcsönöz a belső térnek. Jön egy öntöző kanna és egy aerator.

hátránya:

 • Nincs zuhanyfej, vízszűrő és visszacsapó szelep.
 • A működés során enyhe zaj keletkezik.

Mit vásárolni

A modellek fenti leírásán alapulva a piacon a legjobb termosztatikus keverők alapján megállapítható, hogy a Grohe Grohtherm 2000 34464001 a legjobb megoldás.

A funkciók eltérnek a kombináció többi részétől:

 • minőség,
 • üzembiztonság,
 • a felhasznált anyagok környezetbarát jellegét
 • többfunkciós,
 • esztétika.

A modell legfőbb előnye, hogy a gyermekek a termosztátot használják, ha különleges technológiát használnak, akkor nincs esély a forrázásra forró vízzel.

Értékelési modellek

 1. Grohe Grohtherm 2000 34464001
 2. Hansa Cube 58352101
 3. Lemark Thermo LM7732C
 4. Lemark Thermo LM7734C
 5. Grohe Grohtherm-1000 34143000
 6. Zorg ZORG ZR 116 W MLADA
 7. Nicolazzi Termostatico 4914 + 55CR78 +

Az innováció-keverőkről az alkalmazkodással kapcsolatban olvashatunk

A hőmérsékletszabályozással járó keverők fokozatosan megérdemelt népszerűséget kapnak. Ezek az eszközök az új generációhoz tartoznak, és nemcsak a hagyományos értelemben vett keverőt tartalmazzák, hanem egy speciális érzékelőt is. Ez utóbbi az adott vízhőmérséklet automatikus szabályozására szolgál.

Az ilyen típusú keverők fő előnye a bizonyos vízhőmérséklet beállítása. Függetlenül attól, hogy milyen nyomás van a vízcsőben, a keverőben lévő víz beállítása lehetővé teszi, hogy megtartsa az eredetileg beállított hőmérsékletet. Két fogantyú vezérlésével szabályozható, amelyek közül az első a nyomás szabályozására szolgál, a második pedig a kívánt fűtési szintet mutatja.

A termosztátos készülékek használata különösen akkor hasznos, ha gyermekek vannak a házban, vagy a vízhőmérséklet önszabályozása nehézkes a forró és hideg vízvezetékek nyomáskülönbsége miatt. Az első esetben egy olyan modell, amelynél speciálisan gyermekbiztonsági zárat szereltek fel, amely egy biztosíték elvén működik, és a készüléket szigorúan egy adott hőmérsékleten tartja, és nem teszi lehetővé a változást, ugyanilyen fontos lesz.

Hogyan működött a csaptelep a termosztáttal?

Első ízben az európaiak fontolóra vették a víz hőmérsékletének szabályozásának lehetőségét, melyet az erőforrások, például az energia, a víz és a hő racionális felhasználásának maximalizálása érdekében szokásos szokásuk szerint ismertek. Bevezették a speciális szabályzókat és szenzorokat, amelyek magukban foglalják a beállítható vízhőmérsékletű keverőt is.

Meg kell jegyezni, hogy a termosztátokat nem közvetlenül a készülékekre szerelik fel, de képesek a szükséges fűtést a vízzel a következő elemek használatával biztosítani:

 • a kívánt mutatót beállító lépték;
 • egy speciális hőmérséklethatároló, amely megakadályozza annak növekedését és a megadott szint fenntartását;
 • egy hőszabályozó, amely a különböző csapokból származó víz arányának megváltoztatására szolgál;
 • fejkapcsoló a maximális kényelem érdekében.

A használat előnyei

 1. Gazdaság. Az ilyen berendezések különösen kényelmesek azoknak az apartmanoknak és házaknak, amelyek fűtési elektromos készülékekkel vannak ellátva. A víz hőmérsékletének beállítása a keverőben a lehető legpontosabban történik, ezért nincs melegvíz-hulladék, ami azt jelenti, hogy a fűtési energiafogyasztása jelentősen csökken.
 2. Függetlenség a szomszédoktól, olyan víz használata, amely gyakran más apartmanok vízhőmérsékletétől függ.
 3. A pillanatnyi vízmelegítők kényelmes használata, melyet gyakran a vízhőmérséklet jelentős változásai kísérnek.
 4. Az önálló vízmelegítő rendszerek használatának kockázatának csökkentése, a maximális hőmérséklet 80 ° C-ig.

A keverők működési elve a víz ellenőrizhetőségével azonos, függetlenül azok költségétől. Mindegyik fő feladata, hogy a meleg vizet hideg vízzel keverje addig, amíg a kívánt hőmérsékletet el nem éri, és azt a felhasználónak átadják.

A víz előkészítése egy különleges hőelemen történik, amely a ház belsejében található. A vízáramlás szabályozásának sebessége nagymértékben függ a hatalomtól, de minden esetben ez a folyamat általában csak néhány másodpercet vesz igénybe.

Az ilyen eszközök különböznek egymástól a céljuk függvényében. Például a fürdőszobában a víz hőmérsékletének beállítására szolgáló keverő különböző lesz a konyhában használt vízzel. Az ilyen eszközöket keverőkre osztják:

 • fürdőszoba;
 • héj;
 • konyha;
 • a lélek;
 • bidé;
 • univerzális felhasználás.

Az állítható vízzel felszerelt modern csapok elektronikus vagy mechanikusak lehetnek. Az elektronikus készülék LCD kijelzővel rendelkezik, amely a vízellátás hőmérsékletének minden jelzőjét mutatja. A gombok vagy az érintőképernyő segítségével szabályozható - egyszerűen állítsa be a kívánt programot, és határozza meg a pontos időt a keverő hatékonyabb használatához.

Egyes modellek programozhatók további értékek megjelenítésére, beleértve az olyan összetetteket is, mint a vízelemzés. Természetesen áruk többszörösen magasabb, mint a hagyományos elektronikus keverők költsége, amelyeknek nincs ilyen funkciója.

Az elektronikus keverők akkumulátorral vagy hálózaton működnek, és ma is megvásárolhatják azokat a készülékeket, amelyeket távolról vezérelnek speciális érzékelőkkel - még a szomszéd szobában is hangolhatja őket.

A mechanikus típusú termosztatikus keverők működési elve egyszerűbb - ilyen modellek működnek a szelepek, karok és fogantyúk használatával - segítik a hőmérsékletet és a víznyomást. Az egyszerűség ellenére egyes esetekben a keverők mechanikus modellek megfelelőbbek lehetnek, mint az elektronikus partnerek.

A mechanikus keverők kialakítása sokkal minimalistabb, azonban a modern gyártók meglehetősen széles választékot kínálnak az ilyen típusú termékekhez, ezért a belső és felhasználói preferenciák függvényében választhatók ki, ami fontos. Az ilyen készülékek gyártói különböző stilisztikai megoldásokat alkalmaznak, így kellő figyelmet fordítva a keverők kialakításának esztétikai oldalára. Éppen ezért az ilyen típusú termékeket nem csak funkcionális, hanem a legvonzóbb formában is kapják.

Telepítési jellemzők

Tekintettel arra, hogy a termosztatikus keverőink túlnyomó többsége a piacon külföldről érkezik, nem meglepő, hogy az európai előírásoknak megfelelően a hideg víz a jobb oldalon lévő eszközökhöz kapcsolódik, és a forró víz bal oldalon van.

A FÁK országokban fordított rendszert alkalmaznak, ezért a berendezés csatlakoztatásának folyamatában bekövetkező esetleges zavarok elkerülése érdekében gondoskodni kell annak eredetéről, és ha szükséges, módosítsa a termosztátot vezető csatornák bejáratának helyét.

Fürdőszobai csapok termosztáttal - eszköz, működési elv és előnyök

Valószínűleg senki sem vitatja, hogy a keverő - az időnk egyik leghasznosabb találmánya. Ki gondolta volna 100 évvel ezelőtt, hogy minden házban nem csak meleg vizet fogunk kapni, hanem minden hőmérséklethez kényelmes vizet. Azonban haladt tovább, a modern ember és ezek az előnyök kicsinek bizonyultak, és elkezdett gondolkodni arról, hogy a vízhőmérséklet beállítása túl hosszú és fárasztó.

Az igazságszolgáltatás érdekében meg kell jegyezni, hogy ez a feladat valójában nem könnyű, mert a "kis juh" nem túl érzékeny. Annak érdekében, hogy tíz percig ne fordítsák a csap csapóerejét, egy termosztáttal ellátott fürdőcsapot találtak fel. Ebben a cikkben beszélünk a készülékről, az üzemeltetés elveiről és a termosztatikus fürdőkád és mosdócsapok előnyeiről.

Mik azok a termosztátos keverők?

Amikor az ember szinte minden elképzelhető kényelemmel körülölelte magát, elkezdett gondolkodni a nem megújuló erőforrások óvatos felhasználásáról. És itt a lényeg nem a közüzemi számlák csökkentése, hanem a tiszta, édesvíz ésszerű fogyasztása.

A pragmatikus európaiak voltak az elsőek, akik ezt a kérdést vetették fel, így az első hőmérővel és hőmérsékletérzékelőkkel ellátott egészségügyi berendezések jöttek tőlünk.

Jelenleg szinte minden öntudatos vízvezeték-gyártó egy sor keverővel rendelkezik az automatikus hőmérsékletszabályozással.

A termosztatikus fürdőszoba csapok olyan csapok, amelyek automatikusan adják a kívánt hőmérsékletű vizet. Egy ilyen eszköz beállításához kényelmes hőmérsékletet kell beállítania a hőmérsékleti skálán, valamint beállíthatja a nyomást.

Ha a termosztátos keverő megfelelően van beállítva, akkor lehetővé teszi a következőket:

 1. Víz kényelmes hőmérséklet. A víz hőmérsékletének beállításakor hosszú idő telik el a forró vagy hideg csaptelep bekapcsolásához, de néha ez a munka nem eredményezi a kívánt eredményt, és a víz túl meleg, túl hideg. Mindez a veszteséget okozza, ami jelentősen növeli a fogyasztását.
 2. Állandó, stabil fej. A víznyomás-szabályozónak köszönhetően a termosztáttal ellátott fürdőszobai csaptelep sima, állandó sugárral rendelkezik, ami nagyban leegyszerűsíti a mosási folyamatot.

Fontos! Kiderül, hogy a termosztáttal felszerelt keverők modellek nem csak a hőmérsékletszabályozásra fordított időt takaríthatják meg, hanem csökkentik a vízfogyasztást is. A készülék egyszerű beállítása és a legkisebb beállítási lehetőségnek köszönhetően még egy gyermek is használhatja ezt a készüléket.

Eszköz eszköz

Keverők, amelyek képesek a fogyasztót vízzel mindig konstans, felhasználó által meghatározott hőmérsékleten ellátni, termosztatikusnak nevezik. Azonban, ha alaposan megértik az eszközüket, világossá válik, hogy nincs benne termosztát. A hőmérséklet állandóságát a készülék következő elemei biztosítják:

 • Hőmérsékleti skála. Ez egy olyan vízszintes fokozatok, amelyeken a víz hőmérséklete fokban van. A víz beállításához csak állítsa be a kívánt hőmérsékletet a hőmérsékleti skálán, majd nyissa ki a csapot.
 • Hőmérséklet korlátozó Ez a készülék szükséges ahhoz, hogy a vízhőmérséklet ne legyen magasabb a beállított értéknél. A limiter gátolja a növekedést, és állandó értéken tartja a hőmérsékletet.

Figyelj! A termosztáttal ellátott fürdőszobai csapok bonyolultabbak, mint a hagyományos modellek, ezért többször költenek. Ezenkívül a hőérzékelők nagyon érzékenyek a vízminőségre. Az ilyen drága és szeszélyes eszköz élettartamának meghosszabbítása érdekében durvaszűrőt telepít, hogy megóvja a csapvizet a nagy szennyeződésektől.

A készülék működési elve

A zuhanyzóval ellátott fürdőszoba termosztátcsapjának általában ugyanaz a feladata, mint a szokásos: a hideg és meleg vizet a megfelelő arányban összekeverik, hogy a víz a felhasználó által meghatározott hőmérsékleten legyen. Az egyetlen különbség az, hogy a termosztatikus készülék belsejében a beállítás automatikusan, és a megszokott módon - manuálisan történik.

Érdekes, hogy a termosztát-keverők legdrágább és leggyorsabb modelljei pontosan ugyanúgy működnek. Az ilyen eszközök működési elve a következő:

 1. Hőelem a ház termosztatikus keverőjén belül, felmelegíti a vizet. Meg kell jegyezni, hogy az erősebb és drágább eszköz, annál gyorsabb ez a folyamat. A legfejlettebb fűtési modellek olyan gyorsan előfordulnak, hogy a felhasználó még csak észre sem veszi.
 2. A keverőbe érkező termosztát, amely a meleg és hideg áramlás arányát állítja be, adott hőmérsékleten veszi a vizet.
 3. Az áramlásszabályozó felelős a stabil nyomás fenntartásáért, így a vízhőmérséklet nem változik a rendszer túlnyomásának köszönhetően.
 4. A hőmérséklethatároló teljesen megakadályozza az áramlást, ha a készülékben lévő víz bármilyen okból eltér a megadott értéktől. Ez azt jelenti, hogy semmilyen körülmények között nem alkalmazhat termosztátos keverőt olyan személy, aki égési sérülést vagy fagyást észlel.

Ne feledje, hogy az átlagos idő, amelyre a vízáramlás arányának beállítása, kiváló minőségű készülékekben csak 1,5-2 másodperc. Ezért a felhasználó nem veszi észre a vízhőmérséklet változását, élvezve a kényelmes hőmérsékletet.

Használatának jellemzői az orosz valóságban

Kétségtelenül a fürdőszoba termosztátja - egy szükséges és nagyon hasznos eszköz, amely nagyban megkönnyíti a lakástulajdonosok életét. Egyetértek azzal, hogy nagyon kényelmes, hogy nem kell hosszú ideig beállítania a hőmérsékletet, vagy félnie kell a vízvezeték-rendszerben történő nyomáspróba esetén.

Mindez nagyon jó, ha az eszköz működésétől elvárásaink nem szakadtak meg az orosz valóság miatt. Ezért, ha úgy dönt, hogy egy termosztáttal keverőberendezést telepít, fontolja meg a vízellátó rendszerek következő elemeit Oroszországban:

 • Alacsony minőségű csapvíz. Mivel a régi, nem változott, még öntöttvas csövek, amelyek belső falán rozsda halmozódik fel, a vízkő és a fémsók. Mindez arra a tényre vezethet, hogy a csapvíz sok szennyeződést tartalmaz, amely eltömődik, majd letiltja a hőérzékelőket és a szabályozókat.
 • Az oroszországi városokban a vízellátó rendszerek nagyon régiek, tökéletlenek, ezért gyakran előfordulnak nyomásesések. Emiatt a keverő megállítja a forró víz áramlását a kívánt hőmérséklet fenntartásához. Ennek eredményeképpen a fogyasztó általában víz nélkül maradhat, különösen csúcsidőben, amikor a ház vízfogyasztása nagyon nagy.
 • A vízvezeték-rendszerben bekövetkező nyomásváltozás miatt a keverő elkezdi csökkenteni a forró áramlás mennyiségét. Ennek eredményeképpen a daru nyomása jelentősen csökken, problémamentes lesz a daru használata.
 • Mivel a vízfogyasztás csúcsidőszakától eltérő állandó nyomás nehezedik, amikor mindenki hazatér vagy reggel dolgozik, az eszközt folyamatosan át kell építeni, ezért a beállított hőmérsékletet nem lehet megtakarítani vagy ugrálni.

Figyelj! A termosztatikus fürdőszobai csaptelepek stabilan működnek, ha a vízvezetékrendszerben állandó nyomás és nyomás van, valamint a csaptelep jó minőségű vízzel. A készülék telepítésekor érdemes azonnal minőségi durvaszűrőt telepíteni, hogy meghosszabbítsa a hőérzékelők és a szabályozók élettartamát.

Az eszközök típusai

A készülék magas költsége és szeszélyessége ellenére a hőmérsékletérzékelő csapok egyre népszerűbbek. A növekvő keresletre reagálva a gyártók aktívan gyártottak ilyen modelleket. A termosztatikus keverő készletének kitöltési ára 4 ezer rubelből indul.

Ezen túlmenően ezeknek az egészségügyi berendezéseknek a köre elég széles, csoportokra osztva a következő kritériumok szerint:

 1. A célállomásra. A termosztátokkal ellátott keverők céljuknak megfelelően fürdők, zuhanyzók, mosdók, bidék és egyetemes keverők keverékébe vannak osztva. Ebből a paramétertől függ a modell típusától, a kifolyó hosszától és alakjától.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy valószínűleg szüksége lesz egy szakemberre a készülék csatlakoztatásához, különösen akkor, ha elektronikus modellről van szó. A keverő beszerelése előtt jó szűrőket kell telepíteni mind a forró, mind a hideg pataknál, hogy hosszabb ideig tartson.

Az elektronikus és mechanikai modellek közötti különbségek

Gyakran, a lakástulajdonosok hosszú ideig nem tudja eldönteni, melyik eszközt választja - elektronikus vagy mechanikus? Ez egy fontos kérdés, hogy még a tapasztalt vízvezeték-szerelők sem tudnak egyértelműen válaszolni. Ajánljuk megismerni a keverők erősségeit és gyengeségeit:

 • Az elektronikus modellek pontosabb beállításokkal rendelkeznek, nagy mennyiségű információ jeleníthető meg a kijelzőn a vízminőség elemzéséig. Azonban nehezebb telepíteni, fenntartani és lehetetlen szabályozni. Ráadásul az elektronikus keverők nem tolerálják az alacsony minőségű csapvizet.
 • A mechanikai eszközök jobban alkalmazkodnak az orosz kommunális valósághoz, nyomáscsökkenéssel, nyomással és rossz vízzel. Bár manuálisan kell beállítania őket, de meghibásodás esetén javíthatók, és többet költenek.