Legfontosabb > Tervezés

A csap nem tartalmaz vizet. A konyhában egy csepegtető csaptelep áramlik a csatornába

A csaptelep csepegtető vize sok problémát okoz a tulajdonosoknak, az állandó áramló hang mellett a közüzemi fizetések számlái is jelentősen nőnek. Ha egy csaptelep folyik a konyhában vagy a fürdőszobában, nagyon gyorsan megoldhatja magát, anélkül, hogy vízvezeték-szolgáltatást igényelne.

A keverő áramlásának okai

Az okok, amelyek miatt a golyó vagy patron csapszegje nagyon különböző lehet. Például nagyon gyakran a tulajdonosok szembesülnek rossz minőségű szelepekkel. Egyszerűen átadja a folyadékot, mivel a zárszerkezet nem illeszkedik a tok méretéhez, vagy nem használható.

Fotó - különböző rendszerek kiépítése

Nem utolsó sorban a telepítés minősége is. Még ha a reprezentatív gyártó egyik legdrágább csaptelepét is megvásárolták, a nem megfelelően forgatható szelep hirtelen lebomlik. Mindig kövesse a gyártó utasításait az önszereléshez. Ez különösen fontos a szokatlan daru modelleknél: érintés, időzítés vagy más elektronika. Itt van az oka annak, hogy az inkompetens vízvezeték-szerelők gyakori problémája, amikor a forró víz hidegcsapból áramlik. Ennek két oka lehet:

 1. Kezdetben forró csövet helyeztünk a hideg vízcsapba;
 2. A szelepek és szerelvények leeresztőcsatornája blokkolva van, és a hideg víz egyszerűen nem tud bejutni a kifolyóba.

Az összes külső ok mellett meg kell értenie, hogy egy daru, mint bármely más eszköz, rendelkezik saját lejárati dátumával. Idővel a laza szűrő vagy tömítés elhasználódhat. Azt is szem előtt kell tartani, hogy gyakori használat esetén a szál elhasználódhat.

Hogyan kell kijavítani?

A szivárgás okainak megismeréséhez szét kell szerelni a csapot. A tervezéstől függően a szétszerelési folyamat jelentősen eltérhet, de az egykaros és kétkaros keverő alapvető belső szerkezete nagyon hasonló. Szükséges eltávolítani a díszburkolatot és csavarni a szelepet (vagy a daru fogantyúit). Azonnal figyeljen a szálra, ha leesik (vagy, ahogy mondják, lappangott), akkor az állapotától függően csak két lehetőség van:

 1. A keverő teljes szétszerelése és cseréje (súlyos sérülés esetén már nem lehetséges visszaállítani ezt az elemet, természetesen, ha nem rendelkezik csapvágással);
 2. Tömítő szál speciális vízvezeték szalag.

Minden vízvezeték-kereskedőben értékesített ilyen szalagot. Ez erősen feszülő menetekre csavarozódik, ami miatt nem zavarja a működését, de ellenáll a korai kopásnak és szivárgásnak.

Bármelyik daru-bokor (Aquaphor, Damix és mások) egy tömítő tömítéssel egészül ki. Segít megvédeni a keverőt a szivárgástól. A gyártók ezt a darabot vastag gumiból vagy bőrből készítik (drága modelleknél), de mindkét anyag kopásnak van kitéve. Negatív módon a tömítést túlságosan szoros szelepzárás vagy éles nyílás érinti.

Mi a teendő, ha vízcsapolás közben vízcsap áramlik:

 1. Szükséges a szelepek szétszerelése. A forgattyúházon sötét elemet (általában fekete vagy barna) lát. Ez a tömítés;
 2. Hosszú használat után nagyon szorosan nyomja a szelepet, ezért lapos csavarhúzóval kell megcsípni annak eltávolítása érdekében;
 3. Ha nem lesz alkalmad új alkatrészt vásárolni a boltban, önmagadból kivenheted a gumit vagy a vastag bőrt. A legfontosabb, hogy teljes mértékben megfeleljenek a régi tömítés méreteinek;
 4. Az ütköző szélén meg kell csavarni a vízvezeték szalagot, és tetejére kell tenni egy pecsétet;
 5. Ezután a szeleptestet vissza kell csavarni, a tömítő anyát állítható csavarral vagy csavarkulccsal kell felhúzni és meghúzni.

Nagyon fontos, hogy ne húzza meg a régi forgó és fél fordulatú keverőt. Ellenkező esetben meg lehet húzni az anyát, és az idő előtti tömítési kopást okozhat.

Leggyakrabban a szelep zárt állapotban áramlik. Típusától függően a kerámia patron vagy a záró fémgolyó elhasználódhat. Ezt a problémát csak akkor oldhatja meg, ha leszereli és kicseréli a reteszelő mechanizmust.

Hogyan változik a székrekedés, amikor a szelep szivárog:

 1. A tervezéstől függően a szelep szétszedhető és a székrekedés megszűnik. Ez lehet egy lemez vagy egy labda. Az eltávolítás során figyeljen az állapotukra - ha teljesek, akkor az ok más. De ha repedéseket vagy résekket mutatnak, akkor ki kell cserélni őket;
 2. A zárszerkezet teljes mérete megfelelõ, a szakértõk még azt is ajánlják, hogy ugyanazt az anyagot találják meg, mint a régiben;
 3. Ezzel párhuzamosan ellenőrizze a rugókat, amelyek a cső és a keverő közötti átmenet közelében találhatók. A rendszer szivárgását okozhatják, és hozzájárulhatnak a székrekedés gyors romlásához.

Egy másik bosszúság a mirigy viselése. Egyszerűen világít: amikor a szelep zárva van, semmi sem folyik ki a fúvókából, de amikor a keverő nyitva van, a csőből származó víz elkezd áramlani a test alsó részéből (közel az anyához). A tömszelence hajlamos depresszióra és gyorsan kopásra. A javításhoz csak egy tömítést kell kitöltenie. Ehhez egy bizonyos mennyiségű szaniter szalagot visszahúzunk, vagy egy béléscsövet vágunk ki a fóliából olajpaszta formájában. Az eltávolítás után egyszerűen töltse ki a kiválasztott módon. A tömszelencét is lezárják, hogy megakadályozzák az újra szivárgást.

Több lakástulajdonos is problémát jelent, amikor meleg vizet áramlik a WC-ben (például kazánból vagy más fűtőberendezésből). Itt az oka abban rejlik, hogy a forró vízfelületen a nyomás magasabb, mint a hidegben, így a víz egyik csőből a másikba áramlik. Például a fülkéből vagy akár egy mosógépből juthat be a mosdóba, a kapcsolat minőségétől függően. Ebben az esetben a forró víz nem okoz problémát, de a rendszer még javításra szorul, mivel a fűtővíz áramfogyasztása jelentősen meghaladja.

Nagyon kellemetlen, ha mindkét csapból (zuhany, konyha stb.) Rozsdás víz áramlik. A piszkos sárga folyadék azt jelezheti, hogy a leeresztő csövön elhasználódott vagy lecsapolt. Ez a víz hosszú leállásával is megtörténik. Sajnálatos módon itt semmit sem tehetünk, kivéve, ha várjuk, hogy szivárogjon és megtisztítsa a folyadék áramlását. A főzéshez és a fürdőzéshez való használatra szigorúan tilos, mivel számos veszélyes baktérium élőhelye.

Jelenleg a vízvezeték-piacon kétféle fürdőszobai csaptelep működik: szelep és egykaros kerámia patron. Vegye figyelembe az egész nézetet, pontosabban a javítás módjait.

A csaptelep lecsökkentésének legegyszerűbb módja a vízellátást lezáró tömítés megváltoztatása. Hagyományosan gumi vagy műanyagból készült. A tömítéseket kész formában értékesítik, de szabadon felhasználhatók.

Először le kell zárnia a vízellátást a lakás bejáratánál, zárva a beömlő szelepet. Ha a víz elkezd lecsöpögni ebből a szelepből, akkor nem szabad idegesnek lenni, könnyen sodródhat a végéig. Hagyományosan a végső elrendezésben, és ez a "nyitott" és "zárt" szelep nem csöpög.

Ezután menjen a keverőhöz. Szüksége lesz egy csavarhúzóra, amely egyenes nyílással rendelkezik, és el kell távolítania a dekoratív sapkát. Ezután használjon keresztfejű csavarhúzót a csavar rögzítőcsavarjának csavarjához. De a következőt nagyon szépen kell eltávolítani. Ez egy nikkel hordó, amelyet gyakran nem kézzel távolítanak el, ezért van értelme egy gáz vagy állítható csavarkulcs használatával lazítani. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a nikkel felülete károsodhat, ezért a szakemberek javasolják, hogy a hordót rongygal kösse be, és csak később telepítse a szerszámot.

És az utolsó szakasz a csavartengely doboz kicsavarása. Ehhez használjon egy hagyományos 12 × 14 csavarkulcsot, bár csavarkulcs is alkalmas. Csak ki kell távolítania a régi tömítést, és telepítenie kell a régi tömítést.

Az összeszerelési sorrend a szétszerelésnek ellentétes. Időnként a csapszeg kellemetlen hangokat ad, amikor kinyitod. Ne keressen semmilyen nehéz okot, nem magyarázza meg még egy magasan képzett vízvezeték-szerelőt sem. Könnyen cserélje ki a forgattyúházat. De vegye figyelembe, hogy a szaniter berendezések jelenlegi piaca széles választékot kínál a csaptelepekből, amelyek mind méretükben, mind formájukban különböznek egymástól. Ezért érdemes elvenni egy elavult példányt annak érdekében, hogy ellenőrizze a vásárláskor a vásárláskor.

Egykaros fürdőszoba csaptelepek

Ez a típusú csaptelep a leggyakrabban a mindennapi életben használatos. Az a helyzet, hogy kényelmesebbek és meglehetősen nagy élettartamúak. De számukra jön egy idő, amikor az ilyen keverőknek javításra van szükségük. A csepegtető víz kivételes okok következménye, a cserélhető kerámia patron kudarcot vallott.

Hogyan kell ezt csinálni? Először törölni kell a kupakot, amelyből kiderül, melyik oldalról hideg és meleg víz keletkezik. Pry ezt bármely éles eszközzel megengedheti. Ez lehet kés vagy lapos csavarhúzó. A sapka egy dekoratív elem, amely lezárja a csavart. Ez a csavar biztosítja a keverő fogantyúját és rögzíti azt a karon vezérlő karon.

A csavarokat ki kell húzni és eltávolítani. A fogantyú alatt két anya van: felső díszítő, alsó kupak. Ez a csavaranya, amely a kazettát a keverőüléshez nyomja. A meghibásodott patront eltávolítják, és a legfrissebbt a helyén telepítik, vagyis újonnan beszerzik. Ügyeljen arra, hogy a legfrissebb patron behelyezésekor telepíteni kell azt oly módon, hogy a lyukak és a keverőpulton egybeesjenek. Most csak egy keverő összeállítása marad. Legyen óvatos, amikor meghúzza a csavaranyát, alaposan meg kell tennie.

És még egy dolog, az, aki külön figyelmet kell fordítania. A patron vásárlásakor szakemberrel kell konzultálnia. Az a tény, hogy az egész típusú keverő, még akkor is, ha azokat egy gyártó gyártja, sokféle. Tehát az egész faj számára saját patronokat készítettek.

Szokatlan design egykaros csaptelep

A brutális inkvizíció idején a kínzást gyakorolták, és a vizet a fogoly fejére csöpögték. A középkor már rég elment, de a kínzás horrorját mindenki megérti. Ha hívja a vízvezeték-szerelőt nem lehetséges, vagy javításokat kell elvégezni "most", akkor megjavíthatja a vízcsapot a saját kezével.

A keverőt saját javunkra javítjuk

Típusú csaptelepek

Az egészségügyi termékek modern piaca négyféle keverőt kínál:

 1. . Gyakran választják a konyhának, mert kényelmes és szívós használatban van. A nyomás intenzitásának beállításához és egy kar használatához.
 2. Valve. A klasszikus változat, amelynek két szelepe van: hideg és forró vízhez. Fokozatosan felváltotta a modern modelleket.
 3. Termosztatikus. Az ilyen keverő egyik fogantyúja szabályozza a nyomást. A másik a hőmérséklet. Modern, de mégis szokatlan modell.
 4. Touch. - Okos, csak hozzá kell tennie a kezét.

Eddig csak a gömb és a szelep típusú keverők használják, így ebben a cikkben fogunk rájönni, és megtudja, hogyan kell rögzíteni a csapot, hogy ne csepegjenek.

A szivárgás okai a konyhában, a fürdőszobában

Mielőtt kijavítaná a szivárgást, meg kell értenie az esemény okait.

A lehetőségek nagyon eltérőek, de leggyakrabban az életkörülmények között az alábbi problémákkal kell szembenézni:

Szüntesse meg a szivárgásokat és cserélje ki a kopott tömítéseket

 • kopott szelep;
 • kopott tömítés;
 • a test leállt;
 • a mirigy nyomáscsökkenése volt megfigyelhető.

A kopott tömítések, szelepek vagy házak univerzális problémák bármilyen típusú keverőhöz, de a töltődoboz gyakran szivárgást észlel a szelepben.

A szivárgás eredetének megbízható megállapításához szét kell szerelni a csapot, ami azt jelenti, hogy szerszámokra van szükség.

Szükséges anyagok a daru bokor javításához

Ne félek ebből a címből. Tény, hogy a csapok javítására szolgáló eszközök minden otthonban megtalálhatók. Szélsőséges esetekben segítséget kérhet a szomszédoktól.

 • állítható csavarkulcs;
 • csavarhúzók: Phillips és lapos;
 • fogó.

További részletek, például az új vásárlás előre, és a dobozban a szerszámokkal.

Előkészítő szakasz a daru gander javításához

A javítás vagy a csere a munkahely előkészítésével kezdődik:

 • Ha biztos benne, hogy elmentette a dobozt a keverőből, akkor keresse meg. Ott, a jótállási kártyán kívül, egy utasításra van szükség a készülék áramkörével kapcsolatban. A tapasztalatlan szerelő könnyebben kezelheti a problémát a kép alapján.
 • Megbízható gyártók csomagolnak egy minimális javító készletet, amely megfelel egy adott daru modellnek. Ez egy másik ok, hogy elkezdhetjük a gyári dobozt keresni.
 • Kapcsolja ki a szelepet, amely be- és kikapcsolja a vízellátást.
 • Készítsen rongyokat és egy kis edényt. A daru pocsolya nélküli javításakor nem lehet.
Új vízkeverő

Most minden készen áll a probléma megoldására.

A kétszelepes és egykaros daru javítása

A szelep típusa, így a bérlők gyakran panaszkodnak ilyen jellegűek, amikor azt mondják, hogy a csaptelep a fürdőszobában áramlik.

Tömítés cseréje

A statisztikák szerint a keverő szivárgásának legtöbb problémája azonnal megoldódott, csak a tömítés cseréjére van szükség a csapban.

A szükséges probléma megoldásához:

 • Távolítsuk el a csonkot a testhez.
 • Távolítsa el a gumitömítés gyűrűjét.
 • Tisztítsa meg a csomópontot.
 • Szereljen be egy új tömítést.
 • Helyezze vissza a csonkot és rögzítse a szerkezetet a csavarkulcs elforgatásával.

TIPP! Ha az egészségügyi egészségügyi segédeszközben nem volt új tömítés, és nincs lehetőség a boltba való bejutáshoz, tényleg ezt a részt vegyék ki a törmelékanyagokból.

Bizonyos keverőszetteknél a csapszeg cseréjéhez meg kell csavarni egy speciális anyát, amely rögzíti a gumigyűrűt. Ne felejtse el visszaállítani a javítást követően.

Üléscsiszolás

Nem segített, figyelmet kell fordítania a keverő "nyeregére", ami egy gumigyűrű. Az állandó fordulatokból ez a kapcsolat jelentősen elhasználódik. A szerkezeti hibákat a házban marószerszámmal csiszolni kell. Minden szabálytalanság simításra kerül, és a gumigyűrű és a keverő élettartama megnövekszik.

Gland csomagolás

A második leggyakoribb oka az üzemzavar, a tulajdonosok szemében, akik csepegtetik a szelepet.

A probléma megoldásához el kell távolítani a szelepet, amely alatt a csapvíz csapódik ki, és húzza meg a tömszelencét.

Ha ez a művelet nem oldotta meg a problémát, próbálja meg frissíteni a csomagolást. A régi szovjet stílusú keverőhöz olajszagú zsinórt vagy azbesztkábelt használnak. A modern egységhez speciális tömítést kell használni.

Érintse meg a tömörítő minden rétét lapos csavarhúzóval. A legfontosabb dolog nem túlzás a köteg intenzitásával, különben a hüvely túl szoros lesz.

Ha nem javította a csapot a fürdőszobában kicserélve a csomagolást, akkor azt jelenti, hogy a csapszeges szál elhasználódott. Próbálja teljesen kicserélni az olajtömítést és az aktuális keverőt javítani kell.

A kerámia keverő jellemzői

A kerámia tárcsákkal vagy daru tengelyekkel ellátott keverő fokozatosan pótolja a csigahajtású szelepet. Az ilyen egység rögzítéséhez tudnia kell, hogy nincs benne tömítés, az áramlást speciális lemezek állítják be.

Régóta szolgál. Ha hirtelen úgy találja, hogy a csaptelep szivárog a fürdőszobában vagy csöpög, akkor próbálja meg szorítani a csavaranyát a csaptelepen, lehet, hogy meglazult, és van egy rés a szabályozó lemezeken, amely lehetővé teszi a víz áthaladását.

Ha a záró anya meghúzása nem segített, akkor a daru cseréjét le kell cserélni:

 • Távolítsa el a lendkereket.
 • Távolítsa el a csavart, amely rögzíti a csapot.
 • Csavarja ki a csavarkulcsot.
 • Tisztítsa meg a fészket.
 • Helyezze be és rögzítse az új részt.

TIPP! A rendszer hosszabb élettartama érdekében a szakemberek zsírral vagy WD-40-vel kenje meg a csapszegélyt.

Gömbcsap javítás

A daru golyó típusa kényelmes a konyhában, mert a design a szelepek helyett egy karot használ, amely a keze hátulján is könnyen nyitható. Ha a csaptelep a konyhában folyik, valószínűleg szembe kell nézned az ilyen típusú csaptelep javításával.

Tömítés cseréje

A szelepekhez hasonlóan a leggyakoribb probléma a tömítés kopása. A daru rögzítéséhez meg kell változtatni a daru tömítését:

 • Csavarja le a házat rögzítő anyákat, és távolítsa el a keverőt.
 • Szerelje szét az egységet.
 • Készítsen elő egy gumitömítést, amely valamivel nagyobb, mint a fészek számára fenntartott fű.
 • Távolítsa el a kopott gumigyűrűt, és egy éles tárgyzal leütje.
 • , rögzítse csavarokkal. Ne feledje, mennyire fontos, hogy ne szorítsa túl erősen a tartót.
 • Cserélje ki a házat és rögzítse a keverőt.

Így kijavítani a csapot a konyhában elég egyszerű.

Javítás nem összecsukható kivitelben

A golyós keverők nem levehető patronnal rendelkeznek. Az építmény szivároghat, ha szennyeződéssel és szennyeződéssel eltömődik. Rögzítse a csapot a konyhában, ha mosogatószert öblít le.

Ha a patron egyik része megsérül, és ennek következtében a csaptelep csöpög, a patront sajnos teljesen ki kell cserélni.

Egy új daru szivárgása: hogyan kell kijavítani

Szégyen, amikor újabb csaptelep csapódik le. Ésszerű intézkedés egy ilyen helyzetben az, hogy vegye fel a kapcsolatot a boltban, ahol a keverőt megvásárolták. Ha megpróbálja önállóan megállapítani és kiküszöbölni azt a okot, amely miatt a csapból csöpög, akkor a garancia már nem vonatkozik a keverőre. Anélkül, hogy az egység számára nem lehet megváltoztatni vagy visszaadni a pénzt.

TIPP! A követeléssel a boltba ment, vigye magával útlevelét, mert e dokumentum nélkül az eladó nem tud visszatérítést kiadni.

Összefoglaljuk

A felhasználók gyakran kérik a keresőmotorokat, hogy "koppintsanak a darun, hogyan kell kijavítani". Valóban meg tudja javítani a keverőt. A pontos utasítások segítenek megbirkózni a feladattal.

Különböző típusú keverők vannak, és mindegyiknek megvan a maga sajátos meghibásodása.

Ha egy csaptelep szivárog a konyhában, több ok is lehet: a szelep, tömítés, ház vagy töltődoboz kopása. A javítás típusa a hiba forrásától függ.

Mielőtt elkezdené a vízvezeték munkáját, előkészítse az eszközöket és a munkahelyet. Ne felejtse el kikapcsolni a vizet.

A kétszelepes rendszerekben gyakran előfordulnak problémák: a tömítés kopása, a "nyereg" csiszolása vagy a töltődoboz szivárgása.

Külön figyelmet érdemelnek csapok kerámia rendszerrel.


A gömb alakú keverő esetében jellemző a tömítés szivárgása vagy megszakadása a nem szétválasztható patronban.

Szégyen, ha egy keverő szivárog a konyhában, amelyet a közelmúltban vásároltak. Ebben az esetben jobb, ha nem végzi el a javítást, de lépjen kapcsolatba az áruházzal és kérje a termék cseréjét vagy visszatérítést. A csap folyik - ez katasztrófa, és a problémát a lehető leghamarabb meg kell oldani!

Nem működik örökre. Ha a mosdó kezdett csepegtetni a vizet, gondoljon a javításra. Amikor a csaptelep áramlik, kétféleképpen lehet kiállítani: hívja fel a vízvezeték-szerelőt, vagy javítsa ki magának. Olvassa el, hogyan oldja meg ezt a elemet a vízvezetékkel saját kezűleg.

Tipikus okok

A hibák okai és a konyhában eltérőek. Ezek az üzemeltetési körülményektől, a készülék kialakításától függenek. Leggyakrabban egy csepegtető csaptelep a nyereg, a csomagoló mirigy vagy a tömítés kopása, a rozsda vagy a sótartalom megjelenése következtében alakul ki.

A javítás megkezdése előtt meg kell határozni a szivárgás okait.

Mindez teljesen kiküszöbölhető önmagában, de annak érdekében, hogy a javítási folyamat során ne vegye el a vásárlási utazásokat, előzetesen fel kell készülnie. Minden egyszerűsített, ha nem dobja el a csomagolást. Ez általában befektetett javító készlet és útmutatók a rendszer és leírása a technológia a termék javítás. Ha semmi sem marad meg, akkor megismerheti a folyamatot a videó megtekintésével és az irodalom olvasásával, majd mindent megkaphat, amire szüksége van.

Először is le kell állítanod a hideg és meleg vízellátó szelepet, majd készítsd el a tartályt, hogy a fennmaradó víz, száraz rongyok leereszkedjenek. Továbbá mindegyik típusú keverőnek saját javítási algoritmusa van.

A kétszelepes csigahajtóműves keverő javítása

A meleg és hideg víz beállítását az ilyen típusú keverőkben két különböző szelep végzi. A gyenge link itt egy gumitömítés. A probléma egyszerűen megoldódott: a kopott záróelem helyett egy másik telepítve van. Ez a folyamat több lépésből áll:

 • megforgatjuk a testet;
 • rögzítse a szelepet.

Tipp: ha a javító készlet nem kerül megőrzésre, akkor a tömítés kivágható vastag gumiból és leginkább a gumiabroncsból, mivel a zsinófonalak lassítják a kopást.

Ha a tömítés cseréje ellenére a csaptelep tovább folyik, figyeljen a nyeregre. Talán repedések, durvaság, sarokcsíkok. Az elem élettartamának meghosszabbítása végett egy hengervágó segítségével végezzük el a tisztítást, elhelyezzük azt a helyet, ahol a csigahajtómű található, és egy fúróval görgetünk. A nyereg síkjának beállítása után szerelje be a tömítést, és végezze el a daru szerelvényét a következő szivárgásvizsgálattal.

Hogyan kell kijavítani egy kétszelepes keverőt a forgattyúház dobozával

Ha a szelep zárt állapotban szivárog, vagy ha a szelepeket elforgatja, akkor egy ütközés hallatszik, ez azt jelzi, hogy a tömítőgumi elhasználódott. A szivárgás könnyű eltávolítása a kifolyó alatt: a szelep eltávolítása, a forgattyúház eltávolítása és a tömítés cseréje. Ezután lezárjuk a szálat egy füstszalaggal, és helyezzük el a csapot.

A dekoratív kupak szétszerelése

Ha a daru laza a keverőn, akkor ez is szivárgást okozhat. A probléma kiküszöbölése érdekében lezárjuk a szálakat és húzzuk meg az anyát.

A kerámia persely cseréje a kétszelepes keverőben

Amikor a csaptelep csepeg, megpróbáljuk szorosan meghúzni a záró anyát, ha nem segít, akkor meg kell változtatnunk a bozót. Amikor ez az üzlet teljesen új az Ön számára, akkor jobb, ha videót szeretne találni e témában, és nézze meg, hogy a professzionális vízvezeték-szerelő hogyan végzi a munkát. Általában a bokszet teljesen megváltoztatja azáltal, hogy a munkát a következőképpen végzi el:

Tipp: a darusgömb kiválasztása, figyeljen a menetre. Pontosan azonos méretűnek kell lennie.

Hogyan szereljünk fel egykaros keverőt a fürdőszobában vagy a konyhában?

Azóta könnyebb egykaros keverővel működtetni A hőmérséklet beállítása a gomb egy vagy több irányú forgatásával történik. A fej beállításához a kart felemelni vagy leengedni. Az ilyen típusú keverőkben a fő elem egy patron - golyó vagy lemez. Nem cserélhetők fel, ezért ha cserére van szükség, akkor pontos információra van szükségünk arról, hogy melyik a keverőben van. Vizuálisan meghatározni, hogy lehetetlen. Tekintsük a gömbcsap cseréjére vonatkozó eljárást:

Az áramló daru önálló javítása bizonyos erőfeszítéseket igényel, de a probléma megoldásának ez a módja nem pazarolja az időt arra, hogy szakember érkezzen és pénzt fizessen munkájáért.

Javítás szivárgás: video

Javítás daru: fotó

A keverők eltörése hozzájárul a rossz minőségű anyagokhoz, a nem megfelelő telepítéshez és számos egyéb tényezőhöz.

A hiba okainak kiküszöbölése érdekében hívja a varázslót, vagy megpróbálhatja megtenni magával.

A szivárgás megszüntetésének okai és eljárása az egykaros szelepben

Ahhoz, hogy a saját kezével tartsa be az egykaros keverőt, meg kell állapítania a lebontás okait. Számos lehet, a legfontosabb:

 • a burkolat sérülése vagy repedések kialakulása által okozott mechanikai sérülés;
 • a nyereg és a labda közötti rés kialakulása;
 • a tojásrakás fejlesztése;
 • a levegőztető hibája az anyag rozsdagasága miatt;
 • a levegőztető felületen.

Ha a probléma egy törött ház miatt következett be, használjon vízálló tömítést vagy hideg hegesztést. A szükséges részeket törlőkendővel töröljük, a sérült területeket finoman bevonjuk. Azonban ez a javítás nem elég sokáig, és hamarosan az ügyet teljesen ki kell cserélni.

Gyenge víznyomás esetén el kell távolítani a levegőztetőt, és ecsettel meg kell tisztítani a hálót. Az is szennyezett lehet az aljzaton keresztül, amelyen a folyadék áramlik.

 1. Először is, a vízellátás le van zárva, majd a kupakot egy csavarhúzóval eltávolítják.
 2. Ezután le kell csavarni a csavart, amely a dekoratív kupakot tartja.
 3. Ezután a patront kihúzzák - ez a kulcs meglazítja az anyát. Minden elemnek meg kell vizsgálnia a hibák jelenlétét. Ha nem találják meg őket, menjen előre.
 4. Miután teljesen eltávolítottuk a szelepet, megvizsgáljuk a tömítést, a rugókat, a golyót és a gumitömítést. A felhasznált alkatrészeket újakkal kell helyettesíteni. A maradékot a felgyülemlett üledékből és üledékből származó rongymal töröljük le.

Az egyik leggyakoribb probléma a törmelék részei a gömb és a szelepülések alatt. Ugyanakkor meg kell változtatni a teljes patront.

A szivárgás kiküszöbölésének okai és eljárása egy kétszelepes keverőben

A fő oka az ilyen daruk meghibásodásának - minőségüknek. Emellett áthaladhat epiploonokat is a daru dobozán vagy elhelyezni. Ezek az alkatrészek kicserélhetők.

Lépésről lépésre a kétszelepes keverő elemzéséhez:

 1. a vízellátás kikapcsolása
 2. eltávolítja a forgalmi dugókat
 3. a rögzítőcsavarok csavarásával
 4. Csavarkulcs eltávolítása a csavaros dobozban.

A legjobb, ha a dugókat egy vékony csavarhúzóval eltávolítjuk, nehogy elrontsuk őket.

A csavarokat óvatosan le kell csavarni, mivel leggyakrabban oxidálódnak, és nehéz lesz csavarni őket. WD-40 vagy több csepp ecetsav használható.

Zuhany javító kapcsoló

Többféle zuhanykapcsoló van, néhányat megfontolhat.

orsó

Az ilyen kapcsolókban a szivárgás a fogantyú alá kerül, ami kinyitja és bezárja a vízellátást.

 • a forgó rúdon lévő gumigyűrűk együtt dolgoztak vagy sem,
 • kopott tömítés a bokorban,
 • csavaros bokor.

Az alkatrészek javítása vagy cseréje után a kapcsolót össze kell szerelni és ellenőrizni kell. Ne felejtse el a kapcsolószerkezet kenését.

Nyomógomb

A mechanizmus szétszereléséhez ki kell kapcsolni a csapot, ki kell húzni a kupakot, csavarja le a csavart és húzza ki a rugós rugót.

 • tavasszal csúszott, és nem tartja,
 • kopott szelepgyűrűk.

Ha a rugó becsúsztatva van, akkor érdemes új, vagy önállóan cserélni. Ehhez húzódik és forró meleg, majd hideg vízbe merül. Lehűlés után újra fel kell melegíteni az egységes edzéshez. Ugyanígy is készíthet egy drótrugót.

Ha a szelep gyűrűk törékennyé válnak - azokat ki kell cserélni. A csere után az egész mechanizmust kenőanyaggal vagy más kenőanyaggal kell kenni.

dugó

A fő hiba az, hogy a parafa nem megfelelően illeszkedik és szivárog. Lehet, hogy:

 • rossz dörzsölés
 • eróziós mechanizmus
 • a szilárd részecskék jelenléte a házban.

Annak érdekében, hogy ilyen kapcsolót rögzítsen, ki kell csavarni a csavart, ki kell húzni a fogantyút, csavarja le az anyát és távolítsa el a rögzítőgyűrűt. Alapos ellenőrzés után kenje meg a részeket a vazelinnel és szerelje össze őket.

Hogyan szereljük fel a csepegtető csapot a fürdőszobában: a különböző minták jellemzői

Idővel még a legmagasabb minőségű daruk is meghibásodnak. Az eszköz leggyakoribb problémája a vízszivárgás. Ebben az esetben kapcsolatba léphet a vízvezeték-mesterrel. Bizonyos esetekben azonban megoldható a bontás önmagában is, ezért fontos megismerni az eszközre vonatkozó információkat és a készülék javítását. Hogyan lehet a csepegtetőcsapot a fürdőszobában megjavítani, és a különböző tervek és ajánlások javítási munkáit is részletesebben tárgyalja ebben a cikkben.

Különlegességek

Abban az esetben, ha a szivárgás a fürdőszobában, nem mindenki siet, hogy gyorsan megjavítani. Az ilyen kis probléma azonban számos további problémához vezethet. Néhány idő múlva a vízvezeték szerelvény teljes mértékben meghiúsulhat. Vannak arra is esélyei, hogy nagy mennyiségű víz áthalad, és a csap megszakadna ilyen nyomás alatt. Ha a csap csap, akkor a problémát időben rögzíteni kell.

A fürdőszobai csaptelepek javításának jellemzői elsősorban a szaniter készülékek tervezésével kapcsolatosak. A konyhában a csapok egyszerűbb eszközzel rendelkeznek. A fürdőszobai készülékeken kívül van egy kapcsoló a zuhanyzóhoz, a zuhanycsőhöz és az öntöződobozhoz. Kivételek lehetnek modellek a mosogatóhoz.

Lehetséges okok

A daru áramlási okai nagyon változatosak lehetnek. Először is figyelmet kell szentelni a berendezések vízvezeték- és tervezési jellemzőinek működési feltételeire.

A készülék áramlásának leggyakoribb okai többek.

 • A daru ülése megsérült vagy méretezhető. Az elem alapos kopása esetén újból ki kell cserélni. Kisebb hibák esetén egyszerűen tisztítsa meg alaposan az ülést.
 • Sérült eszközzáró. Ez a probléma különösen gyakran fordul elő, mivel a gumitömítésnek nincs hosszú élettartama. Szükség esetén egy ilyen elem önállóan, a kerékpár gumiabroncsból való kivágásával hozható létre.
 • A mirigy sérülése. Határozza meg ennek az elemnek a meghibásodását. Ha zárt helyzetben a keverő nem szivárog, és bekapcsolásakor mindkét lendkerékből egyszerre kifolyik a víz - a tömítőelem használhatatlanná vált.
 • Használt daru doboz.
 • Rozsda kialakulás.

Azonban nem mindig a szelep szivárgásának oka bármilyen alkatrész hibája lehet. Ha rossz minőségű vízvezeték szerelvényt vásárolt, akkor gyorsan meghibásodik. Nagyon fontos a keverő telepítése. Helytelen felszerelés esetén akár magas minőségű drága daru is gyorsan kijuthat.

Ha a daru rendeltetésszerûen használatban van, maga a szerkezetet tönkreteheti. Ha a szelepet nagy erővel forgatja, vagy megnyomja a beállító kart, károsíthatja a reteszelő mechanizmust, ami vízszivárgáshoz vezethet.

A javítás megkezdése előtt mindenekelőtt fontos, hogy pontosan azonosítsák, miért csapódott le a csaptelep. Néha a szivárgás kiküszöbölése érdekében elegendő lesz az anya meghúzása, amely rögzíti a daru-tengely dobozt. Azonban komolyabb szivárgás okozhatja a készülék alapos javítását.

Építési módok

A vízellátó szaniter berendezésekről szólva először is figyelembe kell vennie a csaptelep és a keverő közötti különbséget. A daru eszköze magában foglalja azt a képességet, hogy a forró és hideg csővezeték vizet biztosít. A mixer valójában hasonló funkciókat lát el, és egyfajta daru, amely néhány tervezési funkcióval rendelkezik. A különbség abban a tényben rejlik, hogy a keverő közvetlenül két csőből táplálhat vizet, összekeverve és beállítva a hőmérsékletet.

Valamennyi daru a vezérlés módjától függően a következő típusokra oszlik:

 • egykaros eszközök;
 • kétszelepes modellek.

Az egykaros keverők viszont labdára és patronra vannak felosztva. A gömb design fő eleme egy kis fémgolyó. A labda a keverő testében található. Ennek az elemnek több nyílása van a hideg, forró és kevert vízáramhoz. Az ilyen típusú készülék nagyon megbízható, ezért ritkán megszakad. A patron darukban a fő elem két kerámia lap, amelyek egy patron. Az alsó lemezen három lyuk található a vízáramhoz. A patron felső része elvégzi a keverés funkcióját.

Az egykaros készülékek nagyon könnyen használhatók, ezért egyre népszerűbbek. A vezérlőkar segítségével könnyedén beállíthatja a vízellátást és a hőmérsékletet.

A kétszelepes kialakítások különböznek az egykaros szerkezettől a víznyomás és a víznyomás beállításánál. A kétszelepes modellek két fogantyúval rendelkeznek, melyek közül az egyik a forró víz ellátásáért, a másik pedig a hidegvíz ellátásáért. Az ilyen eszközök több alfajra oszthatók.

Az eszközöket a fogantyúk zárómechanizmusa szerint osztályozzuk. Az első típus olyan eszközöket tartalmaz, amelyek reteszelő mechanizmusa rugalmas gumi tömítéseken alapul. A kétszelepes modellek második típusának kerámia lemezekből álló zárszerkezete van.

Daru javításakor fontos figyelembe venni a készülék kialakításának típusát. A különböző típusú eszközök javításának folyamata akkor is más lesz, ha a probléma ugyanaz.

Javítsa az egykarú opciókat

Az egykaros keverők golyós és patronos típusok. Golyós modelleknél a leggyakoribb probléma a gumitömítések kopása. A daru törésének megakadályozása érdekében ajánlott kétévenként kicserélni a tömítéseket.

A csapvíz különböző elemeket (például homokot) tartalmazhat, amelyek eltömíthetik a készüléket. Ha a fémgolyó kevésbé érzékeny a homokra és más finom részecskékre, akkor a kerámialemezek hamar kudarcot vallanak, majd teljesen ki kell cserélni a patront. Ezért ajánljuk a speciális szűrők vásárlását az egykaros keverők számára.

A golyós mixer rendszeresen tisztítható a csiszolóanyagokból. Ehhez el kell távolítani az anyát a csévélõ és a keverõszerkezet csomópontján, távolítsuk el a csövet a csõrõl, és tisztítsuk meg. Ilyen egyszerű manipuláció után az építkezés visszaállítható.

A csepegtetős egykaros keverő rögzítéséhez meg kell értened a készüléket. Fontos, hogy a készüléket megfelelően szétszereljük bármely alkatrész további javításához vagy cseréjéhez.

A patron típusú eszköz szétszerelésére speciális módon történik.

 • Használjon laposfejű csavarhúzót, hogy finoman megkenje és eltávolítsa a piros és kék színű dugókat.
 • Az Imbus kulcs meglazítja a csavart, amely összeköti a kart és a beállító rudat.
 • A fogantyút eltávolítjuk a keverőből, és megnyitjuk a felső kerámia lemezhez való hozzáférést. A lemezen két anyát kell eltávolítani.
 • Most kaphat egy lemezt a keverőből. Az elemet csak törés esetén cserélje ki.

A golyó típusú egykaros eszköz ugyanilyen módon szétszerelhető, az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Használjon csavarhúzóval vagy késsel egy többszínű kupakot, és húzza ki.
 • A kupak helyett egy reteszelő csavart kell eltávolítani.
 • Ezután eltávolította a vízellátás kar beállítását.
 • Állítható kulcs segítségével egy olyan kupakot kell eltávolítani, amely vizuálisan hasonlít a kupolához, és a darufogantyú alatt található. Távolítsa el a műanyag gyűrűt a kupolából, és ellenőrizze, hogy hibás vagy szennyezett-e.
 • Ezután egy fémgömböt kell kapnia. A tervezést károsodás esetén ellenőrizni kell. Szükség esetén bizonyos alkatrészek javítása vagy cseréje. Ezután a keverő visszahúzható.

Ha a mosogató csaptelepje elkezd szivárogni, akkor valószínűleg crack keletkezett a készülék testében. A hajótest egyszerűen elhasználódhat a tartós használatból és állandó vízfelhasználásból.

Mielőtt bármilyen intézkedést megtehetne, először győződjön meg arról, hogy a probléma egy szivárgó testhez kapcsolódik. Ha a készülékben repedések vannak, akkor csak ideiglenesen javíthatja a problémát.

Sokkal célszerűbb, hogy azonnal cserélje ki a repedt keverőt. Abban az esetben, ha nincs ilyen lehetőség, egy speciális tömítőanyag vagy ragasztó átmeneti megoldássá válhat. A sérült területeket megfelelő keverékkel kell lezárni (pl. "Hideg hegesztés"). Figyelembe kell venni, hogy a tömítőanyaggal kezelt szelep nem fog nagyon esztétikusnak tűnni, és a tömítő réteg idővel romlik, és cserére szorul.

Amikor a víz a keverő alól kifolyik, az ok nem mindig jár a burkolat repedéseivel. Néha a probléma a szelep és a rugalmas vízellátás közötti tömítésben rejlik. Cserélje ki a tömítést nem különösebben nehéz. Az első lépés a víz kikapcsolása. Az eszköz azonban bizonyos mennyiségű vizet tartalmaz, amelyet le kell engedni. Ehhez emelje fel a kart, és várja meg a vizet.

Ezután ki kell csavarni a rugalmas tömlőket, amelyeken keresztül víz áramlik a vízvezeték szerelvényhez. A szemceruza alatt helyezzen vödröt vagy száraz rongyot a padlóra, mivel a tömlőkben is lehet víz. A következő lépés az anya eltávolítása, amely a mosogató alatt található, és rögzíti a keverőt. A reteszelő elem alatt gumi tömítés lesz.

A tömítést gondosan ellenőrizni kell a hibák miatt. Ha az elem sérült vagy kopott, cserélje ki. A cserét megelőzően javasoljuk, hogy az új tömítés telepítési helyét megtisztítsa a szennyeződésektől. Az új elem sikeres telepítése után az egész struktúra visszaáll.

Ha a víz folyamatosan csöpög a zuhanyfejen, a probléma valószínűleg a vízvezeték felső tömítésének kopásával függ össze. A hiba kiküszöbölése meglehetősen egyszerű. Szükség van a rögzítőanya csavarására és a zuhanycső eltávolítására. A régi gumitömítést eltávolítják, a helyet tisztítják szennyeződéstől és új tömítést telepítenek.

Vannak azonban bonyolultabb esetek is. Például amikor nem a felső, hanem az alsó tömítést kell cserélni. Az elem cseréjének szükségességére vonatkozó bizonyíték lehet, hogy a kapcsoló tönkremegy. A karral nem lehet kapcsolni és rögzíteni a kívánt helyzetben, ami megakadályozza a víz áramlását a zuhanyfejen.

Csaptelep javítása a fürdőszobában: hogyan kell kijavítani magad

Függetlenül attól, hogy milyen minőségű a csaptelep a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban, időről-időre gondozásra és kisebb javításokra lesz szüksége. A vízvezeték nem képes örökké szolgálni, különösen azért, mert ez a technika a házban a legnépszerűbb. A legtöbb esetben megjavíthatja a keverőt a saját kezével, szakemberek bevonása nélkül. A cikk hibaelhárítása megmutatja.

A kudarc okai

Nyilvánvaló, hogy a keverőtörés fő oka a termék kétséges minősége. A piac túlterhelik a gyenge minőségű kínai készítésű szaniterekkel, így egy ilyen termék önmagában nem szolgálhat sokáig. Új keverő vásárlásakor a megmentés vágya nagy lehet a jövőben. Jobb, ha azonnal pénzt költenek és magas színvonalú vízvezetéket vásárolnak, és nem változtatják meg a keverőt vagy alkatrészeit hat hónaponként vészhelyzet esetén.

A keverők kétszelepes, érintésmentes és egykarosak. A leggyakoribb problémák, mint a keverők:

 • gyenge vízfolyás;
 • víz áramlik a csapból;
 • a víz egyszerre belép a csatorna és a zuhany, vagy a kapcsoló egyáltalán nem működik;
 • törött kapcsoló;
 • a nyomógomb mechanizmusa nem működik.

Gyenge vízfolyás

Ez talán a leginkább ártalmatlan és könnyen rögzíthető hiba a fürdőszobában. A vízsugár térfogatának csökkentése, valószínűleg eldugult légtelenítőt váltott ki - egy speciális fúvóka a kifolyó végén. A levegőztető telíti a víz áramlását oxigénnel, és hozzájárul a kevésbé fröccsenő vízhez különböző irányokban. Fémből vagy műanyagból készült.

Annak érdekében, hogy a korábbi áramot a vízáramba visszaadhassuk, ki kell csavarni a légzőkészüléket, és meg kell tisztítani az eltömődést: rozsda, apró törmelékdarabok és sótartalmak. A tisztítás után a levegőztető helyére csavarják. A rozsdás hálószellőztető jobb cserélni egy újat. A plakát könnyű eltávolítani speciális vegyszerekkel.

A zuhanykeverő kapcsolóberendezésének cseréje

A hibás zuhanykapcsoló jele a mechanizmus átkapcsolásának lehetetlensége vagy feszültsége, valamint ha a kapcsoló víz bármely helyzetében egyidejűleg áramlik a ganderről és a zuhanyról. A kapcsolószerkezet javítása a kapcsoló típusától függ:

 • Ball;
 • tengelydoboz
 • excentrikus;
 • patron;
 • elkülönítve a zuhanyegységtől.

A golyós mechanizmusok a legmegbízhatóbbak, de nem javíthatók, ezért törés esetén az egész keverőt ki kell cserélni. Az összes többi kapcsolót a következőképpen kell javítani:

 1. Távolítsa el a gomb kupakját a keverő átkapcsolásához. Könnyen eltávolítható egy körmével vagy egy íróasztallal. Csavarja ki a rögzítőcsavart. Számos modellnél a kupak lehet egy csavar.

Az eltávolított patron működését ellenőrizni fogja. A hibás mechanizmust egy másikra cseréljük, és fordított sorrendben összeszereljük.

A kapcsoló különálló egységként teljesen megváltozik:

 • csavarja le a zuhanycsövet;
 • csavarja le a kapcsoló csomópontot a keverővel összekötő anyát;
 • eltávolítjuk a tartalék részt a ganderrel együtt;
 • kapcsolja ki a kifolyót;
 • Új kapcsolási mechanizmust építünk be.

Tanács. Ha a keverõkapcsoló eltávolítása után a víz az anya alá esik ki, akkor a patron rendben van, az anyacsavar lazán van, amelyet gondosan meg kell húzni.

Öntöződoboz vagy zuhanycső javítása

Ha a tömítések elhasználódnak vagy megsemmisülnek, a keverő és a tömlő, illetve az öntöződoboz és a tömlő közötti csomópontok szivárognak. A tömítés lehet gumi vagy paronitovoy. Ha maga a tömlõ folyik, teljesen ki kell cserélni egy újat. A kár kijavításához meg kell fogni, egy darab ruhát, egy FUM tömítőszalagot, egy új tömítést.

 1. Fogók csavarják le a szorító anyacsavar tömlőjét. A fogók alatt egy rongyot kell elhelyezni, hogy ne sérülhessen az anyacsavar dekoratív burkolatán.
 2. Távolítsa el a régi tömítést, és helyezzen be egy újat.
 3. Egy csomó tömítőszalag van feltekerve egy tiszta szálon, és a szorítóanya meg van húzva.

Szivárgás a daru karjáról

A szivárgás oka a keverő magjában szorult idegen részecske - egy patron - okozza. Minden keverőmagnak két rögzítőrúdja és három nyílása van: kettő hideg és melegvíz bemenethez, egyet pedig vegyes kimenethez. Az egyetlen különbség, ha a vizet összekeverik - maga a patronban vagy a keverő testében.

Minden egykaros keverőnek van egy meghatározott típusú patronja, amely nem cserélhető más. A patron lehet gömb vagy kerámia. A kerámia teljesen cserélhető, és a labdát teljesen fel lehet oldani. Szétszerelés után ellenőrizze a tömítés és a gömb alakú patron egyéb részeit, távolítsa el az elakadást, és cserélje ki a nem megfelelő részeket újakra. Az a tény, hogy itt az ideje kicserélni a patront, azt mondják ilyen jelek:

 • nincs meleg vagy hideg víz;
 • a víz hőmérséklete megváltozik;
 • a kar nem nyílik teljesen, vagy nem zárja be teljesen;
 • a kar szorosra vált, további erőfeszítéssel;
 • a szivárgás jelenléte a keverőkar alatt.

A patron cseréjéhez a következőket kell tennie:

 1. Távolítsa el a dekoratív kupakot.
 2. A kupak alatt egy csavar fogja meg a kart. Csavarja ki a hatlapú csavart vagy csavarhúzót.
 3. Csavarja le a berendezést.
 4. Csavarja ki azt a korongot, amely a magot nyomja.
 5. Most kiválaszthatja a magot ellenőrzés céljából.
 6. Az új kazetta fordított sorrendben van felszerelve.

A kétszelepes keverő működési zavarai

A klasszikus keverők két munkadarabja van a házukban - egy kerámia vagy gumi tömítésű mag. A magot daru doboznak is nevezik. Ennek a csomópontnak a meghibásodása szivárgáshoz vezet. Jobb, ha a magot teljesen cseréli a kerámia tömítéssel, mert nagyon nehéz megtalálni a megfelelő tömítést. A gumi tömítés önmagától függetlenül vágható el, vagy vásárolhat a boltban.

 1. A szelepen csavarja le a kupakot.
 2. Óvatosan vegye le a csavart a szelepről.
 3. Távolítsa el a szelepfogantyút.
 4. Szerelje le a dekoratív burkolatot.
 5. Csavarja ki a kulcsot.
 6. Cserélje ki a magot vagy a gumitömítést.
 7. Összegyűjtjük a tervet.

Tanács. A gumi- és kerámia tömítésekkel ellátott magok gyakran cserélhetők, így kiválaszthatja az egyik tetszőleges opciót.

A klasszikus kétszelepes kád csaptelepek gyakran mozgatható lapos vagy kerek kifolyóval rendelkeznek. A víz keménysége és a gumitömítés kopása, amely a nyomóanya alatt van, idővel szivárgás fordulhat elő.

A tömítés cseréjéhez csavarkulcs és FUM szalag szükséges.

 1. Csavarja ki a kifolyónyomás-anyát.
 2. Vizsgálja meg a kifolyót, távolítsa el a régi tömítést, és helyezzen be egy újat.
 3. Csavarjon fel néhány tömítőszalagot a kifolyócsöveken.
 4. Zárja le a ganderet a szorító anyával.
 5. Egy lapos kifolyóban a szorító anya lazítása után meg kell oldani a kifolyó belső hüvelyét, hogy elérje a tömítő tömítést. Szükség van egy hexakulcsra. A hüvely csavarodás után az anyával együtt kerül eltávolításra. Most cserélheti ki a tömítéseket, és helyezze a ganderet a helyére.

A kontaktus nélküli keverő meghibásodásának okai

A fürdőkád és zuhanyzó érintkezőcsapjai megbízhatóbbak a többi típusú csaptelephez képest - egykaros és szelepes. Ez nem meglepő, mert egyszerűen nincs olyan mechanizmus, amelyet a felhasználó mechanikusan befolyásol. Nem csoda, hogy a gyártók legalább 5 évig kapcsolat nélküli modellt kínálnak. De van egy hátránya: amikor egy ilyen keverő meghibásodik, nem lesz könnyű megtalálni a jó mestert, mert nem minden vízvezeték-szerelő képes megoldani a kapcsolat nélküli mechanizmus eszközt, és felderíti a leállást.

Működés közben azok a szenzorok, amelyek felelősek a víz be- és kikapcsolásáért, amikor kézzel közelítik a csapot, idővel felhasználhatatlanná válhatnak. Ebben az esetben jobb szakembert igénybe venni, de a szellőztető berendezés bontását személy szerint könnyen kivitelezhetjük, más típusú keverők javításának utasításai alapján.

A keverő szétszerelésének és összeszerelésének munkája szinte teljes egészében kézzel történik. A csavart csatlakozások kissé meghúzva vannak a gombokkal. Túl nagy erő, ha a csavarás az alkatrészek megsemmisítéséhez vezethet. A keverő elvének megértése érdekében a hibaelhárítás nem annyira nehéz.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Gyakorlatilag mindenki szembesül a szaniter berendezések szivárgásával, előbb vagy utóbb: vannak csapatok a fürdőszobában, másoknak ez a problémája van a konyhában. Mindenesetre meg kell emlékezni: ez nem egyszerű víz, a pénzed értelmetlenül a csatornarendszerbe kerül. Mi a teendő, ha a csap megfolyik? A konkrét intézkedések ebben az esetben a szivárgás oka és az egészségügyi felszerelés típusától függenek.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy egy látszólag jelentéktelen probléma súlyos gondokhoz vezethet - például a víz áttörése a leginkább "megfelelő" pillanatban vagy a keverő teljes kudarca. Ezért szükséges azonnal cselekedni. Valami rendkívül bonyolult nem itt van - meg kell határoznia a szivárgás okait, fel kell készíteni mindent, amire szükséged van, és azonnal elkezdeni dolgozni.

Keverőeszköz elrendezése

Keverő típusok

Konstruktív szempontból a vízvezetékcsapok két nagy csoportra oszthatók.

 1. Kétkaros (szelep) modell. Ezeket jellemzi az a tény, hogy a nyomás változtatásához meg kell forgatni azokat a gombokat, amelyek a készülék oldalán találhatók. A daru-tengelyes dobozok itt vannak reteszelő elemek - féreg vagy forgó kerámia lemezek.

A kétkaros daru rendszere

A készülék egy kerámia daru

Egykaros keverő

Figyelj! Ami pontosan az áramló vízvezeték csapja van, a javítás folyamata függ. De többet erről később.

Lehetséges szivárgás

A szivárgás legfontosabb okai

Gyakran a probléma oka közvetlenül a szivárgás helyén azonosítható. A leggyakoribb okok az alábbiak.

Táblázat. A szivárgó csapok gyakori okai.

Sérült gumitömítés

Ball patron eltömődés

Hogyan oldja meg a daru szivárgását a saját kezével?

A javítási eljárás semmi bonyolult, azonban a kezdők bizonyos nehézségeket tapasztalhatnak. De ha előkészítést végez és szigorúan az utasításoknak megfelelően jár el, megszüntetheti a szivárgást és meghosszabbíthatja a keverő élettartamát.

A daru javítása semmi bonyolult

Előkészítő tevékenységek

Mielőtt közvetlenül az aktuális daru javításához megy, gondoskodjon a fő dologról - kapcsolja ki a felszálló vízét, mert egyébként a lakás áradása minden problémájához hozzáadódik - mind a saját, mind a szomszédai alulról. Ezután a víz megakadályozása után folytathatja a javítást.

Javításra a következő anyagok és berendezések szükségesek:

 • víz gyűjtésére szolgáló edény;
 • állítható csavarkulcs;
 • szilikon tömítések;
 • csavarhúzók (lapos és kereszt);
 • PTFE tömítőszalag;
 • fogó;
 • új tömítések;
 • kulcs;
 • mosószivacs;
 • rongy.

Fluoroplasztikus tömítőszalag

Mindez elegendő az önjavító szivárgó keverőhöz.

Figyelj! Ha nemrégiben vásárolta meg a daru, és van egy doboz, akkor tartalmazhat javítócsomagot és részletes utasításokat rajzokkal. Ha igen, akkor a javítás észrevehetően felgyorsul.

Az egyik lehetőség. Cserélje ki a tömítést

Ha a szelepet ki kell cserélni, akkor a következőképpen járjon el.

A tömítés visszahelyezése a szelepkeverőbe

1. lépés Először szétszedni a szelepet - távolítsa el a dugót, csavarja le a csavart, majd csavarkulccsal csavarja le a magot (mindig az óramutató járásával ellentétes irányban!) A daru eltávolításához.

2. lépés Helyezze vissza a tömítést, rögzítse a dobozba.

3. lépés. Most csak az összes eltávolított elem visszaállítása marad.

A tömítés cseréje

Az ábra részletesen bemutatja, hogyan kell megfelelően cserélni a kerámia tömítést egy hagyományos kétszelepes keverőben. Szüksége van egy Phillips csavarhúzóra és egy csavarkulcsra

Ne feledje továbbá, hogy ha szivárgás van a zuhany alatt, csavarja le a zuhanycsövet (ugyanazzal az állítható csavarkulccsal), cserélje ki a tömítést, majd csatlakoztassa vissza (tömlő). Hasonlóképpen a tömítést a csavarmenetes anya alá is cserélheti.

Csavaros zuhanycső

Szivárgás a sárgaréz szorító anyáról

A második lehetőség. Cserélje ki a tömszelencét

A tömlő kopása által okozott keverőszivárgás esetén a probléma két módon megoldható:

 • készítsen egy bélést saját kezével PTFE szalag használatával;
 • csavarja le a tömszelence anyáját, majd cserélje ki a mirigyet.

A mirigy cseréje a daruban

Ha a munkát helyesen végezték el, az áramlásnak le kell állnia, és a szelepnek simán gördülnie kell.

Videó - javító mixer

A harmadik lehetőség. Javítjuk a gömbcsapot

A javításra szolgáló gömbcsap esetén meg kell szedni és tisztítani a készüléket, és ha szükséges, teljesen cserélje ki a reteszelő mechanizmust. Az akcióalgoritmusnak a következőképpen kell lennie.

Daru szétszerelési lépések

Lépés 1. Csavarja le a csavart, vegye le a kart.

2. lépés. Ezután csavarja le a menetes csavart.

3. lépés: Távolítsa el a keverődobot (beleértve a műanyag részt).

Lépés 4. Vegye le a labdát, gondosan ellenőrizze. Ha károkat vagy hibákat talál, akkor a labdát cserélni kell.

5. lépés Távolítsa el a tömítéseket, ellenőrizze, hogy elhasználódott-e, és van-e betét a rajtuk.

Lépés 6. Távolítsa el a plakátot és a szennyeződéseket a tömítéseken, majd speciális kenőanyagot alkalmazzon az elemekre.

A gömbcsap javítása és összeszerelési eljárása

7. lépés Helyezze vissza az összes alkatrészt, ellenőrizze, hogy a csatlakozások szorosak-e.

Érintetlen (érzékelő) csapok. A fő hátrány az, hogy rendkívül nehéz javítani. Ezt nem javasoljuk önmagában. Jobb próbálkozni egy tapasztalt szakemberrel, aki megérti ezt a kérdést. Alig leszel képes megjavítani az érzékelőket - valószínűleg egyszerűen csak törli a keverőt.

Ha jól összeszereli a keverőt, nincs szivárgás, és a hőmérsékletet a kar kissé forgatva állítja be.

Mester osztály. Beépített keverő beszerelése a fürdőszobába

Négyes lehetőség. Cserélje ki a patront

Amint korábban említettük, sokkal kényelmesebb a patronokat használni, mint a daru dobozát, de ha az elsők nem teljesülnek, akkor az egész mechanizmust egyszerre kell kicserélni. Az akciók sorrendjét az alábbiakban adjuk meg.

Rövid patroncsere útmutató

1. lépés: Először csavarja le a kupak kupakját, majd csavarja le a reteszelőcsavart.

Lépés 2. Távolítsa el a díszítő elemeket, majd csavarja le a patronra lengő anyát.

3. lépés: Távolítsa el a mechanizmust, nézze meg a tömítések állapotát a végén. Megpróbálhatja helyettesíteni őket.

A patron eltávolítása

4. lépés Ha a tömítések nem cserélhetők, helyezzen be egy új lemezelemet a szelepbe.

5. lépés Helyezze vissza az összes keverőelemet.

Egy másik példa a keverőpatron cseréjére

Mi a teendő, ha egy újonnan vásárolt daru áramlik?

Bizonyos esetekben még a közelmúltban beszerzett és telepített keverő is folyhat. Gyakran az ilyen baj oka rendkívül egyszerű - termelési hiba, amely szinte lehetetlen azonosítani kifelé.

Figyelj! Nem valószínű, hogy a zsetont és a repedéseket a saját kezein belül meg tudja oldani a keverőben - még egy professzionális vízvezeték-szerelő sem képes ezzel megbirkózni. Emiatt csak vissza kell térni a boltba, és kérnie kell a hibás modell cseréjét.

Ennek eredményeként megjegyezzük, hogy bármikor előfordulhat, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában egy szivárgás keletkezik. Hasonló probléma megoldásához használhatja a két lehetséges módszer egyikét - végezze el a javítási munkákat, vagy kérjen szakképzett szakembert. De ha biztos tud róla, hogy miért szivároghat ki, és hogyan kell helyesen kijavítani, akkor nincs különösebb nehézség.

Tipp A szivárgás megakadályozását a megfelelő időben ajánlott rendszeres karbantartás elvégzéséhez - ellenőrizni a reteszelő mechanizmusok állapotát és rendszeresen cserélni a tömítéseket. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a daru üzemideje.