Legfontosabb > Tervezés

Higiénikus zuhanykeverő

Egyes országokban, például Japánban vagy Dél-Koreában, egy bidé mindig szerepel a szabványos fürdőszobai berendezésekben. A WC-vel, fürdőkáddal és zuhanyzóval a személyes higiénia szerves részét képezi. Ezenkívül a bidét gyakran megtalálható az európai otthonokban.

Hazánkban ez az egészségügyi eszköz már nem tekinthető egzotikusnak, de még nem széles körben elterjedt. Gyakran előfordulhat kórházi vagy szállodai fürdőszobákban, de csak néhányat telepítenek saját lakásukba. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy fürdőszobánk négyzetméterben nem gazdag. A szabványos fürdőszoba területe gyakran lehetővé teszi, hogy csak WC-t, fürdőkádat vagy zuhanyzóhelyet helyezzen el. Egy további egészségügyi berendezés csatlakoztatása valódi problémává válik. Ezért veszi fel a vízvezeték-modelleket, és egyszerre több eszköz funkcióit ötvözi. Az ilyen egészségügyi berendezések mintája egy WC higiénikus zuhanyzóval.

sors

A higiénikus zuhanyzó egy tusolócső, amelyhez egy öntöződoboz tartozik, amely a WC mellett található. Szelepekkel vagy karokkal ellátott keverővel van felszerelve, amely lehetővé teszi a hőmérséklet és a víznyomás beállítását. A higiénikus zuhany a WC-papír helyett. Használható szokásos női higiéniai eljárások elvégzésére is.

eszköz

A higiénikus zuhany meglehetősen egyszerű. A következő elemekből áll:

 • A zuhanycső 50-150 cm hosszú, a költségvetés modellek csak gumiból készülnek, a drágábbaknál bronz, sárgaréz, acél stb.
 • A zuhanyfej szelepet tartalmaz székrekedéshez. Mérete a szokásosnál sokkal kisebb, ami kényelmesen használhatja mosáshoz.
 • A keverő a vízhőmérséklet szabályozóval van felszerelve.
 • Az opcionális elemek egy visszacsapó szelep és egy reduktor.

nyalánkság

 • A higiénikus zuhanyok fő előnye a bidével szemben, hogy helyet takarítson meg. Végül is a vízvezeték-szabályzat a bontó helyét legalább 30 cm-re a WC-től és a falról biztosítja, és nem mindig lehetséges a gyakorlatban.
 • A bidé beszerzésével összehasonlítva a higiénikus zuhany felszerelése meglehetősen olcsó, ezért korlátozott költségkeret mellett jobb ezt a lehetőséget választani.
 • Higiénikus zuhanyt lehet használni, és nem a rendeltetésszerű használatát. A készülék tulajdonosai nagyon eltérő alkalmazást találnak. Például segítséget nyújt a mosdó mosásához vagy vödörvíz készítéséhez.
 • A higiénikus zuhany használatával csökkentheti a WC-papír fogyasztását. Az arab országokban például egyáltalán nem használják a toalettpapírt, higiénikus zuhanyt preferálnak.
 • A higiénikus zuhanás sokkal könnyebb és gyorsabb, mint fürdeni. Ráadásul nem aggódhat, hogy nedves "extra" testrészeket kap.

ellenérvek

 • A higiénikus zuhanyt nem mindig hagyja el azonnal a mosás után. Az is előfordul, hogy néhány percen belül folyamatosan csepeg a vízből. Ez általában a termékminőséggel vagy kapcsolódási jellemzőkkel jár. A probléma megoldható egy kis raklap telepítésével, ahol víz folyik.
 • Ha a zuhanyfej tartóját és a toalettpapír tartóját a WC-tálca egyik oldalára szerelik, az utóbbit áztatja, ha vízcseppek esnek rá.
 • Ahhoz, hogy a higiénikus zuhanyt lehessen használni, anélkül, hogy minden vízzel felfröcskölne, több napig is szüksége lehet. De a készség biztosan jön!
 • Az elhízott emberek kényelmetlenül használhatják a higiénikus zuhanyt, mivel a WC-csészében lévő lyukban kevés hely marad a szükséges manipulációk elvégzéséhez.
 • Legyen nagyon óvatos, amikor hűtőszekrényes hűtőmodellt választ. Néhány közülük csak a forró vagy csak a hideg víz számára biztosítja a kapcsolatot. Ez természetesen gyakorlatilag lehetetlenné teszi a készülék használatát.

Telepítési módszerek

 • Módszer 1. Ha a fürdőszobában a semmiből kijavítja a javításokat, akkor lehetősége van arra, hogy a lehető legkényelmesebb módon csatlakoztasson egészségügyi vizet. Feltételezi, hogy a meleg és hideg vízzel ellátott csöveket a WC-tálca telepítésének helyére előzetesen el kell látni. Így a higiéniai zuhanyt nem kell az egészségügyi szekrényhez csatlakoztatni. Ha a higiénikus zuhany felszerelését előre tervezik, több lehetőség lesz a fürdőszoba technológiai és formatervezési megoldásainak megvalósítására.
 • 2. módszer. Ha a higiéniai zuhanytelep építésének ötlete az építési munkálatok befejezése után merül fel, akkor senki sem végez globális szerkezetátalakítást a helyiségben. Ebben az esetben a telepítést közvetlenül az egészségügyi szekrényben végzik. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy amikor bekapcsolja a higiéniai zuhanyt, minden alkalommal újra be kell állítani a hőmérsékletet és a víznyomást. A probléma megoldható egy keverő beépítésével termosztáttal.

A higiénikus zuhany csaptelepek típusai

A tervezéstől függően:

 • A szelep csaptelep higiénikus zuhanytelepre van szerelve, ha az az egészségügyi szekrényhez csatlakozik. Ez a design sok hátránnyal jár. Ezek közé tartozik egyrészt az, hogy képtelenek fenntartani egy adott vízhőmérsékletet termosztát nélkül; másodszor, hogy szükség van egy visszacsapó szelep csatlakoztatására annak elkerülése érdekében, hogy a hideg víz bejusson a forró csőbe (és fordítva); harmadszor, hogy szükség van egy másik csapkábel csatlakoztatására, amely a víz ellátásához és kikapcsolásához szükséges.
 • A kar-keverőt a beépítési és üzemeltetési opciónál kényelmesebbnek tartják. Minimális telepítési munkát igényel, és nem kell további berendezést csatlakoztatni. Végül is egy ilyen keverő tervezési jellemzői lehetővé teszik a hőmérséklet és a víznyomás beállítását egyetlen kar segítségével.
 • Termosztáttal felszerelt csaptelep. Egy "fejlett" opció, amellyel egyszerre és mindenkor kényelmesen beállíthatja a vízhőmérsékletet. Még a vízcsövekben fellépő nyomásesés esetén is változatlan marad. Mindössze annyit kell tenned, hogy a fejet kar segítségével cserélje.

A telepítés módjától függően:

 • Mosogató csaptelep. Ez a típus alkalmas, ha a fürdőszoba szomszédos, vagy ha a mosdó a WC-ben van elhelyezve. A modellnek két kapcsa van, amelyek közül az egyik víz, és a másik - egészségügyi tömlő csatlakoztatására szolgál. A zuhanyfejen általában egy gomb található, amely elindítja és leállítja a víz áramlását.
 • A falra szerelt csaptelep akkor kerül kiválasztásra, ha a WC az egyetlen egészségügyi berendezés a szobában.

A falra szerelt keverőnek két módosítása van:

 • Kültéri modellek. Közvetlenül a falat elhagyó vízvezetékekhez rögzítve. Az egyik vége csatlakozik a csőhöz, és egy zuhanycsövet helyeznek a másodikra.
 • Beépített modellek rejtett szereléssel, amelyek falra szerelt panelek. Ezek a panelek elrejtik az összes kommunikációt. Az ilyen keverő telepítéséhez rejtett csatlakozást kell létrehozni a vízvezetékeken.

Mit kell figyelembe venni a választás során?

Az első dolog, amit figyelembe kell venni, amikor higiénikus zuhanyt vásárol, a mosdó helyiségének mérete és egészségügyi felszerelése. Ha a csapot vécére vásárolják, ajánlatos egy kis mosdót (pl. Szögletes modellt) vásárolni. A mosogató szerelése nagyban megkönnyíti a higiénikus zuhany felszerelését és kényelmesebbé teszi használatát.

A higiéniás zuhanyzókészülékkel kényelmesen és gyönyörűen tartja a zuhanyzó öntöződobozát. A választék gazdagsága lehetővé teszi, hogy olyan kiegészítőket válasszon, amelyek illeszkednek a szoba általános stílusához.

Válassza ki és telepítse a csapot higiénikus zuhannyal (öntöződoboz) a WC-hez

A higiénés kultúra ugrásszerűen fejlődik. A "tisztaság az egészség garanciája" mindig releváns. Az ember mindig tisztán tartja a testét. A WC-vel közvetlen közelében telepített higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelep cserélheti ki a teljes bidét.

A higiénikus zuhany pozitív tulajdonságai

Úgy gondolják, hogy a lélek látogatása túl gyakran okoz annyi kárt, mint elhanyagolni. A bőr folyamatosan szenved a szappantermékek (samponok, zuhanyzselegek, szappanok) folyamatos expozíciójától. Ez kiszárad, és érzékenyebbé válik a különböző ingerekre. Ezért az európaiak a mindennapi élet legfontosabb elemei közé soroltak egy bidé tálat.

A modern apartmanok elrendezése hazánkban lehetővé teszi bármilyen típusú egészségügyi berendezés felszerelését. Az európai típusú lakóépületek fürdőszobái meglehetősen tágasak. De hogyan kell lakói az épületek "szovjet" típusú? A személyes higiéniát kedvelők számára ezenkívül kiút is van: egy keverő felszerelése, higiénikus öntöződoboz, vagy egy integrált bidé funkcióval ellátott WC-tálca.

Leggyakrabban a lakás "Hruscsov" megtalálja, hogy higiénikus zuhany. Az ilyen népszerűség több ponton következik be, amelyek megkülönböztetik azt a helyhez kötött bidétől:

 1. Nem sok hely van. A bidé tálca körülbelül egy méter szabad helyet foglal el, és kis apartmanokban ez egy nagy luxus.

Ezenkívül a keverők gyártóinak széles körű tervezési megoldásai lehetővé teszik, hogy a retro-hi-tech technológiához bármilyen higiénikus zuhanyozást válasszon.

WC-k bidé funkcióval

[Yad2]
A helytakarékosság érdekében a szaniter kerámiák gyártói gyártották a tömörítéseket egy bidé funkcióval. Ezzel elkerülhető a higiénikus tálca felszerelése, de bizonyos jellemzőkkel és telepítési nehézségekkel jár.

Az integrált higiénikus öntözéssel ellátott toalettek sokkal összetettebb mechanizmussal rendelkezhetnek, mint a hagyományos tömítések. Néhány közülük vannak behúzható vízellátó fúvókák és gombok, amelyek aktiválják őket. Egy kicsit könnyebb - a kiosztott cső a fúvókákkal, amelyek az exponálógomb megnyomására működnek.

A beépített bidével felszerelt vízvezeték-szerelvény azt jelenti, hogy hideg és forró vízhez csatlakoznak. Természetesen csak hideg vízzel tehetjük meg, de a maximális kényelem hatását akkor érhetjük el, ha ilyen eszközt használunk?

A haladás nem áll meg. Az egyszerű szivattyúk között nagyon szokatlan tervek találhatók. Ez magában foglalja a WC-fedelet beépített keverővel higiénikus célokra. Ezek az ülések hajszárítóval és vezérlőegységgel is felszereltek. Az ilyen termékek árai önmagukért beszélnek, de elengedhetetlen eszköz lehet a fogyatékkal élők számára.

Tipp A komplex vízvezeték szerelvények kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a bevált márkákat, amelyek garantálják a termék minőségét.

A beépített bidével, hajszárítóval és egyéb előnyökkel járó vízvezetékek fő hátránya a termék nagyon magas költsége. De nem hasonlítható össze az ilyen készülékek kényelmével.

Különféle higiéniai rendszerek a WC-hez

A higiénikus zuhanyzóval ellátott, fürdőszobával ellátott rendszerek közül számos fő típus létezik:

Fali zuhany

A legáltalánosabb berendezés egy mini bidé. A rendszer 4 fő összetevőt tartalmaz:

 • mixer;
 • zuhanycső;
 • öntöződoboz;
 • falra szerelhető.

A keverőt rendszerint a "bidé és zuhanyfülkék" jelzéssel látják el. A kád feltöltésére és az üzembe helyezésre nincsenek kifúvók, a víz közvetlenül a zuhanyrendszerbe kerül. A keverő beépítésének elve szerint az ilyen típusú mini-bidé 2 további alfajra bontható:

 • egy beépített keverővel, ha a fal felszínén csak egy joystick van a vízellátás szabályozásához és egy külön kimenet a bidé tömlőhöz;
 • nyitott típusú keverővel - egy csomó keverő-tömlő-öntöző kanna nyílt térben.

Bidé a WC-vel

Egész ritka rendszer. Ez egy telepítés közvetlenül a WC-tálra szerelve. A szupermarketekben lévő keverők választékában, teljes készletben:

 • platform a keverő felszereléséhez, öntartó szerelvénnyel ellátva;
 • mixer;
 • zuhanycső;
 • zuhanyzó öntözés;
 • ága csövek meleg és hideg víz ellátásához.

A keverő hasonlít a mosdókagylók modelljéhez. A különbség a kifolyó. A terméknek a mosogatóba való belépése helyett egy szálas csatlakozással kell rendelkeznie. A telepítés során higiénikus zuhanás történik.

Kombinált mosdókagyló

Az ilyen rendszer közös a kombinált fürdőszobában. A mosdóba szerelt csaptelep további csapokkal rendelkezik, amely összeköti a mini bidées zuhanytálcával. Az elágazó cső a termék alján található, a vízellátó tömlők közvetlen közelében. Néha a gyártó a keverőt egy speciális adapterrel egészíti ki, egy tee formájában. Csavarja a kifolyócsőre, és egy zuhanycső van a kiegészítő lyukra szerelve.

A higiénikus zuhanyrendszer kiválasztásakor minden részletre kell gondolni. Ha a fürdőszobában végzett javítás már befejeződött, és a felhasználó úgy döntött, hogy beépített keverővel ellátott mini-bidettel rendelkezik, akkor fel kell ismernie, hogy le kell szedni azt a területet, ahol a szerelés elvégzésére kerül sor. Ebben az esetben a legjobb megoldás egy nyitott keverő kiadása.

Bizonyos esetekben a kis fürdőszoba fel van szerelve egy kis mosdóval, melynek szélessége nem haladja meg a 45 cm-t, a legkényelmesebb a WC-tál fölé helyezett sarokmosó. Ez a trükk nem csak egy mini-bidé rendszert tartalmazó keverőt telepít, hanem más higiéniai eljárások elvégzésére is lehetőséget kínál.

Bidé öntöződoboz funkcionális jellemzői

Sokan nem látják a különbséget a zuhanyfejek és a mini bidé között. Ellentétben a zuhany prototípusával, a higiéniai öntözés számos tervezési jellemzővel rendelkezik.

 1. Kisebb méretek. Mert a "mini" láthatatlan és kevésbé nehézkes.
 2. A fúvókák száma. A zuhanyfej kényelmes, mivel számos olyan fúvókával van ellátva, amelyeken keresztül víz jut. Minél nagyobb a munkaterület, annál kényelmesebb zuhanyozni. Higiénikus öntözési kannában ez az összeg elfogadható minimumra csökken. A fúvókák vékonyabbak, ami minimális vízpermetet biztosít a használat során.

Fontos! Szigorúan nem javasolt a higiéniás rendszer nyomás alatt tartása. Ez különösen káros az öntöző kannában. Számos szelep és csatlakozórendszer nem képes ellenállni az állandó nyomásnak, és a termék meghibásodik. Használat után kapcsolja ki a vizet keverővel vagy egyéb zárszerkezettel.

A keverő beépítése higiénikus öntöződobozba a mosogatón

Ez a fajta munka nem különbözik a hagyományos mosdócsap telepítésétől. Különleges nehézségek nem lehetnek, ha követi az algoritmust az akciók végrehajtásához. Saját telepítés lehetséges. Ehhez szükségünk van:

 • keverő, kiegészítve a zuhanycsővel;
 • higiénikus zuhanyrendszer (tömlő, öntöződoboz, tartó);
 • szerelő készlet a keverő felszereléséhez (szerelőcsavar, anya, nyomásgyűrű, tömítések);
 • rugalmas tömlők a vízellátáshoz való csatlakozáshoz;
 • csaptelepek átfedő forró és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs (lehetőleg kicsi);
 • nyílt végű csavarkulcs készlet.

Kövesse a telepítési algoritmust:

 1. Zárja le a meleg és hideg vízrendszert a legközelebbi ponton.
 2. Telepítse a kifejezetten erre a beviteli pontra tervezett zárócsapokat. Ez lehetővé teszi a jövőben, hogy könnyen javíthatja és cserélje ki a keverőt.
 3. A termékhez kapott utasítások használatával telepítse a keverőt:
  - Csavarozza a flexibilis fúvókákat és a rögzítő csapot a megfelelő aljzatokba;
  - szerelje fel a gumitömítést a keverő alján lévő horonyba;
  - Tolja be a tömlőket a mosogató nyílásába, amelyet a keverőhöz terveztek;
  - szerelje fel az alsó gumi tömítést a rögzítő csapra;
  - húzza meg szorosan a rögzítőgyűrűt vagy a félgyűrűt egy anyával.

A telepítés során csak kiváló minőségű csatlakozó tömlőket és tömítéseket szabad használni. Az egész rendszer folyamatos működésének időtartama attól függ. Jobb, ha azonnal cserélje ki a tömlőket, hogy a keverőhöz olyan vizet juttasson, amellyel a termék elkészült, jobbak. Így védekezhet az árvízből.

Egy beépített keverő beszerelése

A rejtett csaptelep higiéniai rendszerének felszerelése sokkal bonyolultabb, mint a mosogatóba helyezés. Lehetetlen a fal fúrásának megakadályozása nélkül, vagy olyan speciális doboz létrehozása, amelyben a termék belseje rejtve marad.

A legjobb, ha az ilyen komplexitás munkáját szakemberre bízza, de ha megpróbálod, magad telepítheted. Ennek a munkának a végrehajtásához több fő szakasz is van:

 1. Olvassa el az utasításokat. Ezután el fog képzelni az eszközt és annak jellemzőit.
 2. Tekintsük a keverő és alkatrészeinek telepítési helyét.
 3. Töltse el a vízrendszer elrendezését.
 4. Határozza meg a zuhanycső kimeneti pontját.
 5. A csatlakozóvezetéket erre a pontra vezesse.
 6. Készítsen egy rést a falon vagy a dobozban. A rés kialakításához használhatja a vezetéket, amelyet csővezetékekhez használnak. A legmegfelelőbb módja a lyukasztók használata speciális fúvókákkal.

Tipp Süllyesztett keverő beszerelésekor figyeljen a telepítő doboz jelenlétére. Ezzel megkönnyítheti a telepítési folyamatot.

Kézi bidét telepítése minden felhasználó fiziológiáján alapul. Ne szerelje be a keverőt túl alacsonyra vagy nagyon magasra. A rendszer használatának maximális kényelme érdekében ellenőrizze a használhatóságot. Egy személy nem juthat el egy keverőhöz vagy öntöződobozhoz.

A WC-vel ellátott mini bidéta rendszer nagyon fontos elem az egészségügyi berendezésekben. Ez lehetővé teszi higiénikus manipulációk elvégzését anélkül, hogy a kádba vagy a zuhanyozásba lépne. Higiénikus zuhany - nagyon kényelmes és funkcionális alkalmazás a vízvezeték elemeihez.

Higiénikus lélek keverője: becslést készítünk, azt választjuk, 2 fokozatban állunk

Elég egyszerű választani egy csaptelepet higiénikus rejtett zuhany vagy falmodell számára. Ehhez elegendő megismerkedni az ilyen zuhanyzók kialakításának legfontosabb jellemzőivel és értékelni előnyeit és hátrányait. De már nehezebb higiénikus zuhanyt létesíteni önmagában - de itt, a cikkben adott tanács által vezérelve, kezelheti.

Egy ilyen eszköz nem lesz felesleges minden fürdőszobában

A higiénikus zuhanyzók előnyei

Kényelmes higiéniai szerelvény

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelepeket fokozatosan fel kell venni a berendezések listájába, amelyek - ha nem feltétlenül szükségesek - a fürdőszobába való beépítésre igen kívánatosak. És ha tágas WC-vel rendelkező magánházakban elég hely van a teljes bidé telepítésére, akkor a középületekben és a kis lakásokban nincs alternatíva egy ilyen lélekhez.

Egy nem feltűnő részlet, de nagyon hasznos!

Az ilyen eszközöknek számos előnye van:

 1. Meleg vízsugár használatával a test intim területei a WC után sokkal hatékonyabban tisztíthatók, mint a toalettpapír használatakor.
 2. A bőr, és ami a legfontosabb, a nyálkahártyák nem sérültek, mivel a súrlódás a tisztítás alatt minimális.

A tisztán tartása kényelmesebb.

 1. A vízsugár hatása a zuhanytól egyfajta masszőrnek tekinthető, amely hozzájárul a vérkeringés aktiválásához a medencében.

A statisztikák szerint azok, akik rendszeresen WC-papír helyett higiénikus zuhanyt használnak, sokszor kisebb valószínűséggel találják meg az olyan betegségeket, mint az aranyér, a prosztatagyulladás, a rektális erózió stb.

 1. A plusz a mosdó egészségügyi állapotának hatékony karbantartása. Egy vízsugár a zuhanyból azonnal leöblíti a szennyvizet a WC-ben, így az "illatos" használt papír vödörét eldobhatják.

A hosszú tömlő könnyebb a vízvezeték mosásához.

 1. Végül, a keverővel ellátott higiénikus zuhanyzók kényelmesen használhatók haszonelvű szempontból. A kellően hosszú rugalmas tömlő lehetővé teszi a vízvezeték hatékony mosását. Ezen kívül ez a design kiválóan alkalmas a gyermek edények, macskatálcák, padlóvödör stb. Mosására.

Ideális a háztartási igényekhez is

Nos, a fő plusz, hogy a fal, és különösen a beépített higiéniai zuhany nagyon kompakt méretű. Emiatt a legkompaktabb fürdőszobába is illeszkedik, ahol csak a WC található. Ezek a termékek kedvezően hasonlíthatók össze a klasszikus bidével.

A higiénikus zuhanyt tartalmazó bidetkeverő kompakt és kényelmes.

Tervezési jellemzők

A higiéniai eszközök típusai

A test intim részének kezelésére a természetes igények elhagyása után különböző típusú eszközöket használnak. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, mert ebben a részben csak a főcsoportok rövid leírását adom meg:

Bidé WC

Ennek a megoldásnak a hátránya a magas ár, valamint az a tény, hogy nem lehet fedelet találni a WC-tálak minden modelljéhez.

Igaz, ez a döntés sok szempontból kompromisszum, mivel egy ilyen rendszer folyamatos használata nem olyan kényelmes. De kiegészítő lehetőségként - fennáll a joga.

Modell mosdó csaptelep és tömlővel zuhanyzóval

A "higiénikus zuhany" klasszikus változata

Ez az utóbbi lehetőség, amelyet a táblázatban ismertetünk, a leggyakoribb. Így a jövőben szétszerzem.

Fő elemek

Négy fő elem - a keverőszerkezet külső része, tömlő, öntöződoboz, tartó, kombinálva egy zuhanycsővel

A WC-vel felszerelt higiénikus zuhanyzó több alapelemből áll:

 1. A tervezés központi eleme a vízellátás beállítására szolgáló keverő és a hőmérséklet kiválasztása. A teljes rendszer megbízhatósága közvetlenül függ a keverő választásától, így egy külön alfejezetet adunk ennek a résznek a leírására.

Beépített rész a fej és a hőmérséklet beállításához

 1. A zuhanycső egy rugalmas cső, amely összeköti a keverőt a zuhanyfejjel. A higiénikus zuhany optimális tömlőhossza 1,2-2 m. Ez a rész műanyagból vagy gumiból állhat, díszes fonatként. A polimer modellek tartósabbak, de kevésbé ellenállnak a törésnek, mivel ezeket a tömlőket óvatosan kell használni.

1,5 m hosszú tömlő

 1. Tartozékok a zuhany felszereléséhez - a horgok és klipek sokasága, amelyeket a fal mellett a WC mellett helyeznek el. Bronzból, sárgarézből vagy acélból készült, díszítő bevonattal, amely védelmet nyújt a korrózió ellen. A silumin szorítók általában a gazdaság szegmensével ellátott zuhanyozókkal vannak ellátva, de az alacsony élettartam miatt korlátozott az élettartamuk.

Néha a konzol egy tömlőcsatlakozással van kombinálva. Ebben az esetben a vízellátó rendszerrel egyidejűleg van felszerelve, és a keverőhöz csatlakozik.

A öntözés vezérlõfogantyú önmagában a legkényelmesebb lehetõség.

 1. A zuhanyfej a tömlő végén található, vízpermetet biztosít. Ezek nemcsak a tervezésben, hanem a funkcionalitásban is különböznek egymástól. A leghasznosabb funkciók az áramláskapcsolás (a sugárról a kis cseppekre) és a nyomás beállítása közvetlenül a fúvókán. Nagyon kívánatos olyan modelleket felvenni, amelyek ugyanazzal a kézzel kapcsolhatók be, amellyel tartja az öntöző kannát - ez nagyon kényelmes!

Vintage öntöző dobozok különböző színekben: króm, bronz, arany

A modell bármely stílusban választható.

Keverő típusok

A keverőgép, amint azt korábban említettem, a vízellátó rendszerből érkező víz nyomásának és hőmérsékletének beállítására szolgál a higiénikus zuhanyzó öntöző dobozára.

A mai napig ezeket a keverő típusokat használják:

 1. Dvuhventilnye - a legolcsóbb, jellemzi a könnyű telepítés és karbantartás. Valójában egy pár forgó dobozú daru, amelyet hideg és meleg vízzel ellátott csővezetékekhez csatlakoztatnak. Az optimális vízhőmérséklet kiválasztása a lendkerék alternatív forgatásával történik a darukon, de a rendszer nyomásesése esetén a hőmérséklet kiszámíthatatlanul megváltozhat.

Egykaros rejtett modell

A dizájner egykaros modell megjelenése

 1. Egykaros emelő - a szaniterberendezések ezen kategóriájába tartozó keverők nagy részét képezik. Itt egy külső higiéniai zuhany is található egy keverővel, valamint egy flush-szerelt modell, amelyben csak a fogantyú látható a falon a nyomás és a hőmérséklet beállításához.
  A vízbeömlőkhöz csatlakoztatott patron vagy kerámia boksz egy ilyen keverő központi elemeként szolgál. Az egykaros modellek drágábbak és nehezebbek telepíteni, de sokkal kényelmesebbek a használatukhoz.

Fali kar modell

Néha a könyvtárak nem határozzák meg a záróelem típusát. Ebben az esetben figyeljük a termékkódot, majd a gyártó honlapján keressük az adott modell jellemzőit. A kapott információk hasznosak a termék kiválasztásakor és a cseréreküszöbölt alkatrészek keresésekor.

Modell termosztáttal Ideal Standard Ceratherm

 1. Keverő termosztátok - a legmodernebb termékek. A készülék belsejében termosztatikus elem van, melynek köszönhetően a kilépő víz hőmérséklete mindig azonos szinten tartható. Ez hozzájárul a maximális kényelemhez a használatban, de ez a mixer sajnos nagyon drága.
  Sajnos a minőségi rejtett termosztát megtalálása nem könnyű, ezért be kell szednie a falon lévő keverőházat.

A termosztát működési elve

Ha az optimális ár / funkció arányt választja, akkor számomra úgy tűnik számomra, hogy a legjobb választás a beépített vagy fal típusú egykarú modell telepítése. Egyrészt megtalálhatóak modellek elfogadható áron és telepíthetik őket. Másrészt a beállító rendszer jelenléte megkönnyíti az optimális hőmérséklet és víznyomás beállítását.

Független telepítés

1. szakasz Előkészítő munka

A higiénikus zuhanyzók egyik előnye meglehetősen egyszerű telepítési technológia. A terméket saját maga, szakemberek bevonása nélkül telepítheti. Természetesen bizonyos pontosságra van szükség, az utasításoknak megfelelően.

Általános csatlakozási diagram

A telepítési folyamat maga attól függ, hogy melyik modell telepítésre kerül, valamint magát a helyiség állapotát is. Falra szerelt és beágyazott csaptelepek szereléséhez tömlővel kell fektetni a falakat. A higiénikus zuhanás azonban a befejező munkálatok befejezése után a mosogatóra helyezett.

A Strobleniya-t el lehet hagyni plasztikus falak, giprokom vagy más anyagok nedvességállósága miatt. Így a telepítési folyamat kevésbé időigényes, de a csöveket még mindig a falra kell rögzíteni.

A rendszer elemeinek elhelyezkedése

Az előkészítő szakasz a következő műveleteket tartalmazza:

 1. Először válassza ki a keverő telepítésének helyét. Kívánatos, hogy egy személy elérje a karot vagy a szelepeket anélkül, hogy a WC-ből felállna.
 2. Most a csövek fektetéséhez a falakra jelöltük a jelöléseket. Rendszerint a meleg és hideg vízzel ellátott csövek függőlegesen emelkednek a keverőhöz, de itt minden a vízellátó rendszer kezdeti konfigurációjától függ.

A csővezeték elrendezése a higiénikus zuhanyhoz

 1. Most folytatjuk a falak törését. Először válassza ki a 85-100 mm-es lyuk mélységet a keverőház felszereléséhez. Ezután vezesse ezt a lyuk csővezetéket. Tisztítjuk a perforált betonból / téglatöredékekről és porokról vágott vagy perforált hornyokat.

Csővezeték falcsíkok

 1. A keverő alatt lévő lyukba helyezze be a szerelődobozt. Rögzítse a dobozt vagy távtartót, vagy használjon cementhabarcsot.

Előfordulhat, hogy a telepítő doboz nem szerepel a keverő készletben - akkor külön kell megvásárolnia. A doboz telepítése nélkül megengedett rejtett telepítés is: ebben az esetben a keverő közvetlenül a fali résszel van rögzítve.

A szerelődobozok és fúvókák vízszintes szintre állítása

 1. A csöveket helyezzük el, és a falon lévő lyukba vezetjük, ahol a keverőt telepítjük.

Amikor lefedik a cső falát, kapuk nélkül össze lehet foglalni, mint ezt a fotót

 1. Ha egy fali modellt vagy egy termosztátos készüléket szeretne telepíteni, akkor nem kell a lyukkal hegeszteni, és telepítenie kell a dobozt. Ehelyett a fúvókák a felületre kerülnek, úgy vannak rögzítve, hogy pontosan a burkolatok összekötésére szolgáló lyukakkal vannak szemben.

Következtetések a külső modell szerint

2. lépés. A keverő és a zuhany egyéb elemeinek felszerelése

A higiénikus zuhany felszerelésére vonatkozó utasítások is eltérőek lesznek.

Így a beépített modell használatakor így járunk el:

 1. A dobozba vagy falikába telepítse a keverőművet.

A telepített rejtett rész képe

 1. Csatlakoztatjuk a hozzá csatlakozó tömlőket vízcsövekkel (meleg és hideg víz).
 2. Szükséges lehet az elülső lemez felszerelése, amelyhez a külső rész egy karral vagy lendkerékkel lesz felszerelve a jövőben.
 3. Miután a telepítés befejeződött, lezárjuk a kaput és elvégezzük a befejező munkát.

Belső és külső részek

 1. A befejezőfal tetején egy dekoratív burkolatot építünk be, majd rögzítjük a lendkerék / víznyomás és a hőmérsékletszabályozó karot a tengelykazetta vagy patron karjára.

Telepítési ábra a telepítő dobozban

A fal modell telepítése sokkal könnyebb lesz:

Eccentrics a fal mixer alatt

 1. A falra szerelt vízellátó rendszer következtetéseihez a fúvókákat csatlakoztatjuk a keverőpulton.
 2. Rögzítse a terméket tömítő tömítésekkel ellátott anyák segítségével, szorosan húzva, de deformálódás nélkül.
 3. Ha a modellt termosztáttal használja, ellenőrizzük a termosztatikus elem működését.

A mosogató modelljével minden nagyon egyszerű: elegendő a csaptelep testét a mosogatóra rögzíteni, és alulról felfelé csatlakoztatni a forró és hideg vízellátó tömlőket.

Mosogató a visszahúzott tartóval az öntözéshez

Most végre kell hajtanunk a végső műveletet:

 1. A kiválasztott helyen, egy vagy két horgonycsavarral rögzítse a zuhanyfej tartóját. Ha a tartószerkezetet a falra kell szerelni, csempeburkolattal kell ellátni, használjon speciális fúrót a cserépen.
 2. Csatlakoztassa a zuhanycsövet a keverőre szerelt menetes szerelvényhez. Ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét.
 3. Ellenőriztük a nyomást és szabályoztuk a szivárgás hiányát. Ezen a ponton érdemes ellenőrizni, hogy a nyomás és a hőmérséklet milyen jól szabályozott, valamint azt is, hogy a zuhanyfej víz be / ki kapcsolója megbízhatóan működik-e.
 4. Ezután felhevítünk egy öntöződobozt a beépített tartóra. Higiénikus zuhany használható!

következtetés

A fentebb leírt higiéniai zuhany felszerelési technológia szinte az ilyen készülékek bármely típusára használható. Az árnyalatok megértéséhez tanulmányozza a gyártó utasításait, és tekintse meg a cikkben ismertetett tájékoztató videót.

Ha további kérdései vannak, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Higiénikus zuhanyzó keverőszettekkel

Lásd még

Moszkvában és Jekatyerinburgban a Dusheva.Ru üzletben minden vásárlás kellemes lesz. Könnyedén kiválaszthatja a keverőt az érdeklődési paraméterek szerint. Higiénikus zuhanycsaptelepek - ez az értékesítési vezető, amit meg kell engedned magadnak

Kényelmes együttműködést kínálunk:

 • Egyéni kedvezmények tervezőknek
 • Nagy választék a termékek kategóriában: 144 különböző modellek
 • Fizetés különböző formában: bankkártyával, internetes fizetéssel, banki átutalással, kézbesítéskor
 • Higiénikus zuhanyzó keverőszettekkel, kedvező áron 1820 rubeltól 52746 rubelig

Ha meg szeretné tudni az árakat és rendelni egy hűtőszekrényt mixerrel, Tyumenben, Jekatyerinburgban, Szentpéterváron, Cseljabinszkben, Permben válassza ki a kívánt helyet a város jobb oldalán, és lépjen kapcsolatba velünk telefonon.

Higiénikus zuhany külső keverővel

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Mariani (Olaszország)
 • Típus: Mixer
 • Szín: Chrome
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Logis
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Stream
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Stream
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Drop
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Metris S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Fókusz
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Grohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Eurosmart Cosmopolitan
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Novus
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Metris
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis S2
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis Select S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis E
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Cubista
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Cubista
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Cubista
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Safira
 • Típus: Mixer

Kosárba helyezett cikk

A kosárba szedett kiválasztott elemek

Az összehasonlításhoz hozzáadott elem

Higiénikus zuhany külső keverővel

Az Aquanet.Ru online áruház ezen oldalán hűtőszekrényt vásárolhat külső keverővel.

Segítünk Önnek felvenni a terméket

Fel fogunk válaszolni a kérdésekre, tanácsot adunk, rendeljük telefonon: 8 (800) 775-12-15. Vagy visszahívhatunk: visszahívást kérhet.

Mosogató csaptelep higiénikus zuhannyal

A higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogató csaptelepek kis méretű fürdőszobákba vannak szerelve, ahol a szabad terület nem teszi lehetővé az önálló bidé telepítését. A funkcionalitás és a kényelem szempontjából nem különböznek a szokásos bidéktől, és a költségek többszörösen alacsonyabbak. Egy másik plusz - a keverő telepítése már meglévő mosogatóra is elvégezhető, ami tovább csökkenti a becsült munka költséget és csökkenti a telepítési időt. Minden berendezés néhány óra alatt felszerelhető.

Mosogató csaptelep higiénikus zuhannyal

A különböző modellek széles választéka lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a lehető legjobb választás legyen mind az ár, mind a minőség, a kényelem és a könnyű használhatóság érdekében.

Higiénikus zuhanykeverő

Az alábbiakban bemutatjuk az ilyen berendezések gyártásával foglalkozó legelismertebb vállalatok táblázatát. Mindegyik vállalatnak nagy választéka van a termékeknek, ezek közötti különbségek nagyon fontosak lehetnek.

Összehasonlító táblázat néhány márkájú csaptelep higiénikus zuhannyal

Grohe eurosmart új

Lemark plus Strike

Rossinka S S35-15

Migliore Bomond ML.BMD-9714

Ha nehéz a végső döntést egyedül választani, akkor jobb, ha a professzionális vízvezeték-szerelők egyetemes tippjeit használjuk.

Mixer ORAS ALESSI

A használat jellemzői

Az elülső zónában szükség van egy mosdócsaptelep felszerelésére higiénikus zuhannyal, így biztosítva a kényelmet. A zuhanyfülke és a WC közötti távolságot úgy kell megválasztani, hogy kézzel kézzel is problémamentesen érje el, és a rugalmas tömlő hossza biztosítja a higiéniai eljárásokat. Ezt a követelményt vegye figyelembe egy adott hardver modell kiválasztásakor. Ha a mosdótól a WC-ig terjedő távolság nagy, akkor a tömlő hosszának megfelelőnek kell lennie.

A mosdónak közel kell lennie a mosogatóhoz.

ORAS CUBISTA mosdó csaptelep

Ismernie kell a használat színterét, pozitív hatással lesz egy adott eszközmodell megválasztására. Higiéniai eljárások előtt be kell állítania a vízhőmérsékletet.

Nyissa ki a vizet a keverőben

A hőmérséklet kiválasztása után használhatja a higiénikus öntöződobozt. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy egy öntöződoboz bevitele ugyanakkor a víznyomás csökkenéséhez vezethet, és a tényezőt figyelembe véve állítsa be a nyomóerőt.

Kattintson a gombra. A víz folyamatosan folyik az öntöződobozban, miközben megtartja a gombot.

És még egy. Ha a higiéniai eljárások során a vizet a keverőn keresztül öntik, növeli a veszteséget.

Fürdőszoba belső, csaptelep higiénikus zuhannyal

Amint a mosogató csapja be van kapcsolva, a nyomás alatt lévő víz belép a flexibilis tömlőbe. Egy ilyen kiváltó áramkör növeli a higiénikus zuhany megbízhatóságának követelményeit, figyelmet fordít az állapotára, és szivárgást észlel, ha szivárgást észlel.

Higiénikus zuhany használata

Hogyan lehet higiénikus zuhanást elhelyezni és hogyan javítani fogunk ebben a cikkben.

A mosdókagyló higiénikus zuhannyal ellátott csaptelepek kiválasztásának kritériumai

Nem fogunk érinteni bizonyos márkákat és márkákat, hanem önállóan határozzuk meg, figyelembe véve a tervezést és a költségeket. És a műszaki jellemzők maradjanak részletesebben.

Anyagtermelés és védőbevonat technológia

Leggyakrabban a keverők teste sárgarézből, hardverből és további silumin elemekből készül. Króm vagy nikkel külső bevonata. Mi a különbség ezen anyagok és technológiák között?

 1. Krómozás. A legmagasabb minőségű és kopásálló bevonat, így az ilyen termékek magas ára. A keverők gyártásánál elektrolitikus krómozás készül, legfeljebb három réteg különböző vastagságú. A króm ellenáll a legtöbb savnak, mivel az alaphoz való nagyfokú behatolás miatt nagyon stabil bevonat keletkezik. A részletek tökéletesen simaak és fényesek. A króm + 110 ° C-ra nem melegszik, ami garantálja a színstabilitást a teljes üzemidő alatt. A felületek bármilyen korszerű mosószerrel szennyezettek lehetnek, korlátozás nélkül.

Példa egy krómozott keverőre, porcelánnal kombinálva

Nikkel bevonatú keverő példa

Gyakorlati tanácsok. A dekorációs bevonat befejezésének költsége a hűtőszekrényben lévő hűtőszekrény teljes árán csak 3-5%, nem érdemes megtakarítani minőségét. A krómozott termékek sokkal hosszabb ideig megőrzik eredeti megjelenésüket, a bevonatok hosszú ideig nem hámlik fel, nem változtatnak színen, nem jelennek meg rájuk. Ne hagyja a külső bevonatot, sokkal előnyösebb a krómozott felületű keverők használata.

A silumin burkolattal vannak keverők - nem szabad ilyen modelleket vásárolni. Hosszú, gyakran hirtelen repedeznek. És a szivárgás következményei lehetnek a legszomorúbbak, a problémák kiküszöbölése sokkal többet jelent, mint egy minőségi keverő megszerzése.

Standard Silumin keverőponyva

méretek

A készülék lineáris paraméterei nemcsak a fürdőszoba méretét, hanem a mosdó és a WC térbeli helyzetét is figyelembe veszik. Nagyon kívánatos, hogy a higiénikus zuhanás rögzítésére szolgáló tartóelem a jobb kar alatt található. Ez az elrendezés kiküszöböli a higiéniai problémák sokaságát.

Ügyeljen a flexibilis tömlő hosszára, legyen szó marginálisan. Ha azt tervezi, hogy a keverőt a mosogatóra szereli, akkor speciális technológiai lyuknak kell lennie. Ha nem, akkor jobb fali eszköz beszerzése.

Mosdókagyló Damixa Jupiter higiénikus zuhanyzóval

Gyakorlati tanácsok. Ha már van egy hagyományos csaptelep a mosogatón, akkor egy új, higiénikus zuhanyt tartalmazó helyettesítése nem jelent problémát. A gyártók egyesítik az összes lyukat és átmérőit, csak a régi készülék leszerelésére és új helyére kell helyezni. Nem szükséges bonyolult átdolgozás.

Szerelési és szerelési útmutató

A higiénikus zuhanyszerkezet főbb szakaszai

Vegyük például azt a példát, hogy a keverőt higiénikus öntözéssel helyezzük el közvetlenül a mosogatóra.

GROHE egykaros keverő mosogatóhoz

1. lépés: Ellenőrizze a szállítás teljesítését a gyártó utasításai szerint. Megérteni, hol kell telepíteni a gumitömítéseket, mely elemeket kell telepíteni, stb. Minden gyártónak meg kell adnia egy alapvető összeállítási ábrát, és csak a tanulmány megkezdése után kezdheti el a telepítést.

Összeállítási rendszer és ajánlások

2. lépés Telepítse egy kerek gumitömítést a keverő alján. Méret szerint ez a legnagyobb tömítés. Ellenőrizze annak integritását, ha szivárgó helyek vannak, akkor a víz a mosogató alá fog áramlani, ez nagyon kellemetlen jelenség.

3. lépés Helyezze be a keverőt a helyére, és alulról egy fém rögzítőelemet helyezzen rá. Ellenőrizze a készülék helyzetét, a gumitömítésnek teljesen le kell fednie a technológiai lyukat.

4. lépés: Húzza meg a záró anyát. Ne használjon túl nagy erőt, a kerámia mosogató megreped.

Gyakorlati ajánlás. Húzza meg az anyát addig, amíg a gumi tömítés az egész kerületen enyhén összenyomódik. Fordítsa el a keverőt különböző irányokba, tartsa egyenletesen. Ne szorítsa a gumit a határba, nagyon veszélyes.

5. lépés Csatlakoztassa a rugalmas tömlőket a keverőhöz. Három közülük van: kettő hideg és meleg vízhez keveréshez, és egy a higiénikus zuhany hajlékony tömlõjénél. Minden tömlõnek tömítõgyûrûje van, ne szorítsa túlságosan. A modern modellek nem igényelnek nagy erőfeszítéseket összeszerelésre: ezek régi eszközök a használt vontatás tömítésére, sokat kellett szorítani.

Csatlakoztassa a rugalmas bélést

Ne csavarja vagy hajlítsa meg a tömlőket.

Eyeliner, kilátás a mosogató alatt

A csaptelepekhez csatlakoztatott keverőtömlők

6. lépés Telepítse az öntözőtartó tartóját a falra. A távolságnak lehetővé kell tennie az öntöződoboz eltávolítását anélkül, hogy a WC-ből felállna.

Tartó tartószerkezet

7. lépés Csatlakoztasson egy öntöző dobozt a hullámos tömlő második végéhez.

Higiénikus zuhanycső

8. lépés: Kapcsolja be a vízellátást és ellenőrizze a nyomáscsatlakozások tömítettségét. A teszt könnyebb lesz papírdarabokkal. Helyezze a padlóra az ízületek alatt, és várjon 5-10 percet. Ez alatt az idő alatt szivárgások jelennek meg. A vízcseppek a papírra jól láthatóak, meghatározzák, hogy melyik vegyület szivárog, és megoldja a problémát.

A keverő és a zuhanyzó működésének ellenőrzése

Képes keverő és öntöződoboz

Fontos. A hibákat nem szünteti meg erős szigorítás, nem csak haszontalan, de veszélyes is. Az a tény, hogy a hardver törékeny anyagokból készül, és erőfeszítések sikertelenek lesznek.

A szivárgás kiküszöbölése érdekében meg kell lazítani a csomót, és ellenőrizni kell a gumitömítés vagy a töltődoboz állapotát. A szivárgás fő oka a gumielemek károsodása a szerelés során. Ha szükséges, cserélje ki a tömítéseket újakra, bármelyik vízvezetékben vásárolhatja meg.

Hogyan lehet megjavítani egy öntöződobozt?

A csapok különböző eszközökkel rendelkezhetnek a víz hőmérsékletének beállításához, munkájuk jellemzői ismertek minden felhasználó számára. De hogyan lehet egy öntözés higiénikus zuhanáshoz és milyen problémák merülhetnek fel a használat során, nem minden felhasználó számára ismert. Már említettük, hogy a szivárgó zuhanyfejek okozhatják a fürdőzést, az árvíz következményei nagyon kellemetlenek. Mielőtt megjavítaná az öntöződobozt, tanulmányoznia kell a munka elvét és ismernie kell az alkatrészeket.

Mik a higiénikus zuhanyfej elemei?

Az öntözés elemzés közben

 1. Ház. Műanyagból készült, a külső felületek dekoratív bevonattal rendelkeznek. Egy kis átmérőjű öntöződobot csavaroznak a házhoz, a vezérlőmechanizmusok be vannak helyezve. Az alulról egy hullámos tömlő csatlakozik, van egy külső vízellátó kapcsoló kar a hátoldalon.
 2. Fémcső. Sárgarézből készült, hogy a vizet a hullámcsőből az öntöződobozba, majd a zuhany alá helyezze. A cső egyik vége szorosan benyomódott a gumitömítéssel szemben, a második szabadon mozog a burkolatba helyezett gumi tömszelencékben. A fémcső tömöríti a rugót, miközben a kart lenyomja, a csövet leengedik a mirigyek mentén, és hozzáférést biztosít a vízhez az öntöző kannához. Két műanyag dugó van benyomva a csőre, hogy leengedje a kart.
 3. Spring. Rozsdamentes acélból készült, a fémcsövet a gumiszelepre nyomja. A rugó egyik vége a cső műanyag ütközője és a második a tokon lévő dugó ellen.
 4. A kar (gomb) kapcsolja be a vizet. A felső rész a testen lévő működtetőegységen nyugszik, az alsó rész a cső reciprok mozgását teszi lehetővé. A testhez fém tengellyel rögzítve.
 5. Cap. Van egy lyuk, amelyben a cső mozog, gumigyűrűket használnak a tömítéshez.

A gyártók kicsit megváltoztathatják az elemek méretét, helyét és anyagait, de a cselekvés elve nem változik.

Hogyan kell javítani a higiénikus öntözési kannát

Már említettük, hogy az öntöződoboz a higiénikus zuhany legfontosabb eleme, a keverő nyitása során mindig nyomás alatt van, súrlódó felületekkel és gumitömlőkkel rendelkezik. Mindegyik elem szivárgást okozhat. A problémák három helyen jelennek meg.

 1. Az öntöződoboz alján víz szivárog. Ennek oka a hullámos tömlő laza csatlakozása az öntöződoboz testével. Ez a legegyszerűbb meghibásodás, hogy megszüntesse a gumigyűrű cseréjét, vagy kicsit húzza meg az anyát.
 2. A víz a vízellátás vezérlő karjának (gombja) alatt csöpög. Az ok - a kritikus kopás gumi a gyűrű a kupak. A tömítéseket le kell cserélni.
 3. A víz az öntöződobozban lévő lyukakon át folyik. Ennek oka - a vízellátás átfedésének szorossága megszakadt. Zárt helyzetben a fémcsövet a rugalmas gumigyűrűvel szemben nyomják, a természetes kopás és szakadás jelennek meg rajta idővel, elveszíti a műanyagképződést, és a csípőcsúcsok kialakulhatnak. Ha ezen problémák mellett a testben lévő technológiai nyílások is, amelyekbe a csövet behelyezik, megnövekedtek, akkor a mozgás során minden egyes alkalommal kicsit eltér a szimmetria tengelyétől. Ez a leginkább kellemetlen probléma, néha új öntözőhigiénikus zuhanyt kell vásárolnia.

Szivárgó higiénikus zuhany

Az utolsó két hiba kiküszöbölése érdekében teljesen ki kell szerelni az öntöződobozt. Hogyan történik ez?

1. lépés: Csavarja ki a hullámcső öntöződobozt.

A tó lecsavarozva, alulnézetben

2. lépés: Egy késsel vagy kis csavarhúzóval óvatosan távolítsa el a dugót a tok végéről. Vegye ki lassan, csavarja be minden oldalról, és húzza ki fokozatosan. Ne károsítsa az öntöződoboz testét, a dugó nagyon szorosan ült. Óvatosan járjon el, amint az elem mozogni kezd, engedje le a testet a lehető legalacsonyabbra az asztal felületére. Ne feledje, hogy a rugó erősen összenyomott és nagy sebességgel repül. Tegyen meg minden óvintézkedést.

3. lépés: Vegye ki a fémtengelyt a házból, és tartsa meg a vezérlőkart. Rugó hiányában a tengelyt könnyen le kell venni. A tengely eltávolítható egy megfelelő átmérőjű, vagy egy szilárd vezetékből.

4. lépés: Vegye le a kart.

5. lépés. Most eltávolíthatja a fém csövet és gumit, és bezárhatja a víz bejáratát az öntöződobozba.

6. lépés: Ellenőrizze a gumi elemek állapotát. Már említettük, hogy a gumigyűrűk és tömítések lebomlanak. Ha kritikus kopást vagy mechanikai sérülést észlel, cserélje ki az alkatrészeket.

Összeszerelt öntözés

Az öntözés testének összeszerelése fordított sorrendben fordulhat elő. Ne rohanjon, az elemeknek a helytelenül kellő erőfeszítés nélkül illeszkedniük kell. Ahhoz, hogy könnyebben bejusson a tömítésekbe, nedvesítse meg őket szappanos vízzel.

Ha a víz magas kalciumtartalommal rendelkezik, akkor néhány hónap elteltével az öntöződobozban lévő lyukak jelentősen csökkenthetők a szilárd kalcium lerakódások miatt. Ennek eredményeképpen a vízfolyások vékonyak és nagy sebességgel mozognak, bizonyos hanyagság során bizonyos kellemetlenségek vannak. A probléma egyszerűen megoldható. Használjon varrótűt vagy vékony csapot minden lyuk tisztításához, ha van időd, majd távolítsa el az öntöződobozt a kemény részecskék eltávolítására.

A tisztítás során ne károsítsa a lyukakat. Ellenkező esetben a vízsugarak különböző irányokba kerülnek.

A rugalmas tömlő a zuhanyrendszer fontos eleme, és anélkül, hogy a higiéniai eljárások nem lennének olyan kényelmesek. De néha nem sikerül, ami sok kellemetlenséget okoz és növeli a vízfogyasztást. Ebben az esetben hasznos tudni, hogyan kell a zuhanycsövet javítani vagy kicserélni egy újat, ha a régi nem javítható. Hasznos lehet a tömlők kiválasztásának finomságait is ismerni, hogy ne kelljen minden évben megváltoztatni őket. Bővebben honlapunkon.

A keverő beépítése higiénikus zuhannyal a falon

Ez a módszer minden típusú mosogatószerhez alkalmazható, és egyetemesnek tekinthető. A keverő bemeneteinek távolsága szabványos és 15 cm. A tápegységek magasságának lehetővé kell tennie, hogy a zuhanycsövet éles kanyarodás nélkül rögzítse. Ez nem mindig lehetséges, figyeljen a keverőtömlő rögzítésének helyére és a mosogató méreteire.

A higiéniai zuhany felszerelését ajánlatos elvégezni a WC-szoba felújítása során és gondosan tervezni

A keverõ szerelõdobozt szilárdan rögzíteni kell a falba

1. lépés: Tisztítsa meg a tápkábelt a törmelékből, ellenőrizze a fonal állapotát.

2. lépés: Vegye ki a keverőt a csomagolásból és szerelje össze a gyártó utasításai szerint. A hullámosított higiéniai zuhanytömítés csavarja be a keverő teljesen behelyezése után.

3. lépés Csavarja be a keverőt a helyére, ne felejtse el telepíteni a gumitömlőket és a dekoratív sapkákat. Nem kell szorosan meghúzni az anyákat. A legfontosabb dolog az, hogy gumi tömítések szorosan a kerület mentén a lyukak.

Keverőszerelési rendszer

Szál kell a szél füst

4. lépés. Határozza meg a tartó felszerelésének helyét. A lehető legegyszerűbbnek kell lennie, és nem okoz problémát a higiéniai eljárások során.

5. lépés. Biztosítsa a tartót, és rögzít. Távolítsa el a dekoratív burkolatot, és jelölje meg a lyukak helyét a falon.

Munka a szinttel, folyamatosan ellenőrizze a függőleges helyzetet. Ha kerámia falburkolatok vannak a fürdőszobában, használjon speciális fúrógépeket lyukak fúrására. Soha ne kapcsolja át a fúrógépet ütés módba, amíg teljesen meg nem fúrta a kerámia burkolólapokat. A sokkhatásoktól biztosan feltörnek, meg kell változtatni a burkolólapokat. Ez egy hosszú elfoglaltság, és nem mindig lehet megtalálni a pontosan ugyanazt a csempe.

Lépés 6. Csatlakoztassa a vízellátást és ellenőrizze a menetes csatlakozások tömítettségét. Csavarja be az öntözőcsövet.

A vízellátó tömlőt kell csatlakoztatni

Csavarja be a zuhanycsövet

A higiénikus zuhany használatának növelése érdekében ajánlott az automatikus hőmérsékletszabályozású eszközök kiválasztása. Az automatizálás folyamatosan figyeli és azonnal reagál a mutatók változására az egyik irányban.

Higiénikus zuhany beépített keverővel

Fali higiénikus zuhanykeverő

Fali higiénikus zuhanykeverő

A tapasztalt vízvezeték-szerelők higiénikus zuhanyt csatlakoztathatnak egy közönséges kád csaptelephez. Ez a módszer alkalmazható, de önmagában nehéz kiválasztani a hiányzó tartozékokat. Az a tény, hogy nemcsak funkcionálisnak, hanem szépnek is lennie kell. Különleges pólókat és kapcsolókat kell keresni, szinte lehetetlen ezt sok tapasztalat nélkül megtenni. Ezt az opciót néha olyan régi épületekben használják, ahol egy kombinált fürdőszoba található, ahol meleg vizet csak a fürdőbe szállítanak, és egy egyszerű hideg csapot helyeznek el a mosogatóra.

A keverőt speciális szerszám segítségével távolítsa el.