Legfontosabb > Tervezés

Mixer frap hogyan kell szétszerelni?

Jó napot, állítottam magamnak egy új keverőgépet, és elkezdett szivárogni, azt mondták, meg kell jegyeznie a tömítést. Mondja meg, hogyan kell szétszerelni a frap mixert?

Válaszok a felhasználók és a fórum szakértőinek a kérdésre: Hogyan kell szétszerelni a frap mixert?

Jó napot A frap mixer szétszereléséhez először ki kell kapcsolnia a lakásban lévő vizet, majd vegye le a csavarkulcsot 21 és a vízjelző alatt, óvatosan csavarja le a csavart, vegye le a keverőfogantyút, majd húzza ki a keverő kapszulát, amelyen a tömítés található. Megváltoztatjuk a tömítést, és a hátrameneti rendszerben mindent összegyűjtünk. Így érzi a frap mixer, sok szerencsét.

... szétszerelni a keverőket, amelyekre szükségük van, hogy lazítson belülről...

Keverők, mint a damixa... szorítsák ki és húzzák ki a félholdat...

Hogyan kell szétszerelni a keverőt vagy csapot: utasítások

Minden embernek olyan problémája van, mint a konyhában vagy a fürdőszobában lévő keverő. Ebben az esetben semmi mást nem lehet elvégezni, hogyan kell folytatni a daru szétszerelését a meglévő hibák azonosítása és kijavítása érdekében. De az egész munkát csak egy személy tudja, aki jól ismeri az eszközt szétszerelt eszköz. Elemezzük a különféle keverők elemzésének főbb árnyalatait.

BALL

A feladat elvégzéséhez megfelelő eszközökkel kell készíteni. Itt nem lehet csavarkulcsot, csavarhúzót és új gumi tömítést megfogni. Most a keverő azonnali szétszerelésére léphet. A szétszerelés megkezdése előtt meg kell szüntetni a forró és hideg víz áramlását.

A képen - a gömbcsap készülékének és elemzésének rendszere

Ha a konyhában vagy a fürdőszobában van egykaros keverő, megpróbálhatja lebontani a kart. Ebből a célból a dekoratív burkolatot először eltávolítják, majd csavarhúzóval csavarja le. E feladat elvégzéséhez erőfeszítéseket kell tennie, mert leggyakrabban ez a rögzítő rögzítve van.

Bizonyos gömb keverőmodelleknek van egy karja a száron. Akkor ne csavarja le a csavart. Csak óvatosan kell a karot felemelni, majd távolítsa el.

A videó leírja, hogyan kell szétszerelni a labdát egykaros keverő:

Amikor a kar eltávolításával befejeződött a munka, akkor meg kell nyitni a keverőház fedelét. Csavarmenetes csatlakozással rendelkezik, aminek következtében csupasz kézzel történő leszerelés kudarcot vall. Ezenkívül kiegészítő rögzítéséhez az összekötő csavart használják. Először egy csavarhúzót vegye le, és vegye le a fedelet. Ezután felismeri a szorítóanyát. A csavarozáshoz érdemes a szükséges átmérő ketrecbe helyezett kulcsát használni.

E munka sikeres befejezésekor egy kazettát talál a keverőben. Ő az, aki a labdát tartalmazza, és alatta egy gumi tömítés van. Mivel a tömítés elkopott vagy deformálódott, egy daru lebomlik. Ilyen hiba esetén azonnal ki kell cserélni a sérült elemet.

dvuhventilny

Ez az eljárás nem igényel sok időt, mert a kétszelepes szelep kialakítása nagyon egyszerű. Ehhez csak egy csavarhúzóval és egy csavarkulccsal kell készíteni. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki a forró és hideg vízellátást. Most folytathatja a daruk dugóinak eltávolítását.

A képen - eszköz két szelepes keverő

Telepítésük után csavarokat talál. Ezeket egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ezt követően a gumibetétekhez való hozzáférés nyitva van. De egy külső nézet kárának meghatározása nem fog működni. Leggyakrabban a tömítéseknek meg kell változtatniuk vagy meg kell csavarniuk az összes csatlakozást, hogy a keverő ne lógjon.

A kár egy másik oka a daru belsejében koncentrált skála. Ennek kiküszöbölésére hosszú lapos csavarhúzót kell használni, és a vízkő eltávolításához használhatja.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszerelni a csapot a kétszelepes fürdőszobában:

A szétszerelés hasonló elvének egy gömbcsapja van, amelynek felépítése két karral rendelkezik. Egy ilyen eszköz természetesen egy kicsit könnyebb. Ha helyesen használja a bemutatott ajánlásokat, akkor az egész szétszerelési folyamat nem okoz nehézségeket, és minimális időt fogsz tölteni ebben a kérdésben.

Egykaros

Az ilyen berendezés kialakítása magot és rozsdamentes acélból készült üreges golyót jelent. A golyónak 3 lyuk van, amelyek közül kettő folyadékot szolgáltat, és az egyik lehetővé teszi a vegyes folyadéknak a kifolyócsőbe történő kisütését.

A kép az egykaros keverő elrendezését mutatja.

A golyó egy gömb alakú hüvelybe koncentrálódik, és benne vannak nyeregek. A gyártás során a nagy szilárdságú gumit használták. A víz által okozott nyomás következtében a labda szoros kapcsolatban van a nyereggel. A labda a rúdnak köszönhetően mozogni kezd. Ez az elem beállítása határozza meg a nyomás és a vízellátás cseréjét. Ha az érintkezési felület kicsi, akkor a nyomás nagy lesz.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszedni a csapot egy fogantyúval:

A gömbmechanizmus hosszú élettartammal rendelkezik. Ha lebomlik, gyakran szükséges a daru cseréje. Az összes olyan lehetséges hiba között, amelyet az erőfeszítésekkel kiküszöbölhettek, csak a készülék kijáratában lévő sugár gyengül. A légzőkészülék eltömődése miatt van ilyen probléma. A megoldás érdekében érdemes szétszerelni a keverőt a következő akcióterv segítségével:

 1. Távolítsa el az anyát a keverőcsőben.
 2. Vegye ki a hálót, alaposan fújja és az ellenkező irányba öblítse le.
 3. Állítsa be a rácsot az eredeti helyére, majd húzza meg újra az anyát.

Minden javítást 10 percen belül be kell fejezni. Ha azt szeretné, hogy a keverő tovább szolgáljon, akkor használja az alábbi irányelveket:

 • Vigyázzon a telepítésre a forró és hideg vízminőségi szűrők csövekhez;
 • Rendszeresen használjon egykezes daru típustól függetlenül, ha a termék hosszabb ideig üzemen kívül van, akkor elakadhat és eltörhet;
 • Termékeit csak olyan megbízható vállalatoktól szerezzük be, amelyek garantálják termékeik minőségét.

A Frap mixer speciális eseti elemzése

Ha a konyhai és a fürdőszobába beépített frap keverő van, akkor a szétszerelés folyamata a következő cselekvési tervet foglalja magában:

 1. Zárja le a vízellátást házában vagy lakásában.
 2. A 21-es csavarkulccsal csavarja le a csavart a vízjelző alatt, távolítsa el a keverőfogantyút.
 3. Ezután szerelje le azt a készülék kapszulát, amelyen a gumitömítés található. Cserélje ezt az elemet egy másikra, és szerelje össze a keverőt az ellentétes sémával.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a frap mixert:

Vízcsap

Mint mindig, először le kell zárni a forró és hideg folyadék áramlását. Ezeket a tevékenységeket csövekre összpontosító szelepekkel lehet elvégezni. Ha a szelepek zárva vannak, akkor nyissa ki a bárányokat, és engedje fel a halmozott folyadékot a keverőben.

A vízcsap javításához a következő eszközök szükségesek:

 • csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • gumi párnák;
 • vontathat.

Az eljárás a következő:

 1. Vegye le a szelepszárat. Ezt egyszerűen egy csavarhúzóval végezzük.
 2. A bárány eltávolítása után vegye be az állítható kulcsot és csavarja le a daru-tengely dobozt. Ezt követően felismeri a rudat gumitömítéssel. Ez a rész leggyakrabban törést okoz.
 3. a régi tömítést egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ha a tömítést egy csavarral rögzítik, akkor csavarja le.
 4. Ha új tömítést cserél, cserélje ki tiszta ruhát és tisztítsa meg a szálat a betűre és a lyukba, ahová felszerelni.
 5. Cserélje ki a vontatószálakat a daru dobozában, állítsa be a tengelyágyat a helyére. Ebben az esetben meg kell jegyezni, hogy a tornyokat az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni, de húzzuk meg a bozót az irányba.
 6. Ha a bontás oka a daru "nyeregének" kopása, akkor az új tömítés is gyorsan használhatatlanná válik. A probléma kiküszöbölése érdekében speciális vágót kell használni. Fúró segítségével görgethető. Így a "nyeregben" fennálló összes durvaság kiküszöbölhető.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a konyhai csapot:

Jellemzője a konyhai és a fürdőszobában található elemcsap

A mai napig a fürdőszobában vagy a konyhában felszerelt modern csaptelepek találhatók. Ezek időzítővel vagy érzékeny részekkel is felszerelhetők. Az ilyen daru szétszereléséhez érdemes betartani a következő cselekvési tervet:

 1. Távolítsa el az elemek rögzítésére szolgáló fedelet. Ezt követően továbbhaladhat a daru további szétszerelésével, de csak előtte fontos, hogy kikapcsolja a vizet és a villamos energiát.
 2. Válasszuk le az érzékelő vezetékét a vezérlésből.
 3. Most vegye le a vezérlődoboz és a keverőcső között található tömítést.
 4. Válasszák le a fűtő- és hidegvízcsövek vezetékeit.
 5. Távolítsa el a rugót és a bilincseket, amelyek a burkolatot a mosdó alján tartják. Hasonló intézkedéseket hoznak a termosztátos és időzített modellek szétszerelésénél.

Ha a szétszerelést helyesen végezte el, javíthatja a javítást. Ha a törés problémája a vezérlőegységben van, nem ajánlott a javítási munkálatok elvégzésére, mivel ott törékeny elemek találhatók. Csak egy tapasztalt szakember segíthet a probléma megoldásában.

A videó - hogyan kell szétszerelni a mixer a fürdőszoba és a konyha, különösen a szétszerelés:

A mixer, mint bármely vízvezeték szerelvény, esetleg használhatatlanná válhat. De ez nem jelenti azt, hogy azonnal el kell dobnia. Először szét kell szedni az eszközt, és meg kell nézni, mi okozta a lebontást. Ha ez sérült tömítés, cserélje ki és helyezze vissza a keverőt a helyére.

Hogyan szereljük fel a csaptelepet a fürdőszobában és a konyhában 11 egyszerű lépésben

Még akkor is, ha időről időre egy minőségi darut veszel, még mindig meg kell javítania, és kicserélnie kell néhány alkatrészt. Szóval hogyan lehet szétszerelni a keverőt, mint a Grohe, Esko, Oute, Damixa, Swes, G Lauf, Ledeme, Molinari, Kaiser stb. Ez nagyon egyszerű a saját kezével, nem szükséges kapcsolatba lépni a professzionális vízvezeték-szerelőkkel ezzel a problémával.

Hogyan kell szétszerelni egykaros keverőt a fürdőszobában és a konyhában - lépésről lépésre

Egykaros (egy fogantyúval) a legegyszerűbb az összes meglévő daru (Damixa Arc - Damix, Franke, Oras - Oras, Iddis). A tervezésüket cső, forgó kar, rögzítőanya, tömítés, cserélhető golyó vagy patron képviseli.

Egykaros golyós mixer szétszerelése

A gömbcsap (Gustavsberg, Haiba, Rubineta, Shruder, Varion, Flora) az egykaros típusú. Víz összekeverésére használják, két csővezeték csatlakozik hozzá: forró és hideg. A hőmérséklet- és nyomásszabályozás golyóval történik, amely szintén záróelemként működik. A labda cserélhető elem.

Lépésenkénti utasítás videofelvétellel arról, hogyan lehet szétszerelni az egykaros golyóscsapot a konyhában vagy a fürdőszobában:

 1. A munka megkezdése előtt teljesen le kell zárni a vízellátást. Ellenkező esetben a vízellátó csövekből történő szétszereléskor forrásban lévő vizet lehet önteni;
 2. Ezután el kell távolítania a dekoratív sapkát, ha van ilyen;

2. lépés: Vegye ki a dekorációs sapkát a keverőben

 • Ezután csavarhúzóval csavarja le a csavart, amely megnyomja a forgókapcsolót. Ez a csavar összeköti a fogantyút a szelepek szárával;

  3. lépés: csavarhúzóval csavarja le a csavart

 • Ezután a fogantyút (vezérlőgombot) el kell távolítani a tokról. Szükséges a vízellátáshoz és szabályozási részlet;

  4. lépés

 • Ezután a kulcs segítségével csavarja le a kupakot;

  5. lépés: csavarja le a kupakot

 • Kihúzzuk a kezét;

  6. lépés

 • Ezt követően megszüntetheti a golyós mechanizmust. Óvatosan kell eljárnod, gyakran a golyókra szerelt rugók alatt, amelyek segítenek ellenőrizni a víz áramlását és hőmérsékletét. Óvatosan vegye le a reteszelő mechanizmust, nehogy károsítsa a törékeny rugókat;

  7. lépés: Vegye ki a keverőpálcát

 • Csavarhúzóval óvatosan érintsük meg a szelepülést és rugójukat;

  8. lépés

 • Távolítsuk el az elforgatható egység kifolyócsapját;

  9. lépés

 • A zárószerkezeten kívül minden vízcsap 2 tömítéssel (tömítőgyűrűvel) rendelkezik, amelyek gyakran közvetlenül az alatta találhatóak. Ezeket is el kell távolítani és megtisztítani. Ha a tömítés túl nagy az alapon, akkor azt egy vékony lapos csavarhúzóval vagy késsel le kell nyomni és cserélni;

  10. lépés: szükség esetén távolítsa el és cserélje ki a tömítőgyűrűket

 • Természetesen kívánatos mind a golyót, mind a tömítést cserélni. De ha tudnia kell a bontás pontos helyét, rövid időre be kell kapcsolnia a vizet, és meg kell néznie, honnan származik a víz.
 • Ha a bontás oka abban a tényben rejlik, hogy a csaptelep, például mészsókkal vagy más törmelékkel eltömődött csap, a javítás sokkal gyorsabban megy. A fenti utasítások szerint a tok eltávolítása és speciális gél tisztítása szükséges. A kifolyó anyagától függően meg kell választania a megfelelő tisztítószert. Sárgaréz, réz és acél eltérőek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy gyakran importált csaptelep (olasz, német stb.) Speciális hálóval van felszerelve, amely közvetlenül a kifolyó alatt található. Meg kell tisztítani egy régi fogkefével és megtisztítani.

  Szakértői szétszerelés és javítások:

  1. Számos modellt (Blanco Elipso, Hansberg Prestige, Hansgrohe, Sentosa, Mofem) díszítenek. Csak egy vékony csavarhúzóval távolítható el. A fedelet az aljától az ügyfelek oldaláról rögzítik, és óvatosan fölfelé emelik;
  2. Ha a levegőztető piszkos, 1 óra alatt étellel ecettel egy edénybe engedheti le, hogy eltávolítsa a különféle sárfoltokat. A telepítés előtt öblítse le vízzel.
  3. Ideális esetben előzetesen teljes javítócsomagot kell vásárolnia a modellhez;
  4. A szétszerelés előtt először vizsgálja meg a keverő típusát.

  Videó: hogyan kell szétszerelni a csuklós egykaros csapot / keverőt a fürdőszobában

  Hogyan szerelje szét a keverőt a kazettával

  Meg kell jegyezni, hogy a kerámia patronokkal ellátott egykaros keverők gyakran egy mosdókagylóhoz vagy konyhai csaphoz vannak beszerelve. Nem cserélhetőek, ezért törés esetén azokat szét kell szedni és el kell dobni. De a legtöbb esetben egy kerámia patronnal ellátott daru hosszú ideig tart, ezért kicserélése ritkán szükséges.

  Fotó - egykaros keverőeszköz kerámia patronnal Fotó - szétszerelési séma egy keverővel és patronnal

  és egy másik videó utasítást arról, hogy szétszereljük a konyhai csapot egy kerámia patronnal

  Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes keverőt - lépésről lépésre

  Egyszerűen szétszerelni egy vízzel ellátott kétszelepes félfordulatú keverőt (Hansa Stela, Vidima, Frap-Frap) egy patronnal, mivel minden elvezetés külön karhoz van csatlakoztatva, egyszerű és praktikus. A szelepes modellek leggyakrabban különleges lapokkal vannak felszerelve, amelyek szorosan egymáshoz tapadnak.

  Az egyik szelep megfordítása egy bizonyos hőmérsékletű víz áramlását nyitja meg. A lemezek védelme érdekében gumi vagy műanyag tömítéseket használnak, amelyek mozgásukkor biztosítják a csatlakozásuk és a lágyságuk tömítettségét.
  A kétkaros mechanikus keverő kétféle típusból áll:

  1. Halszálkás (Wasser Kraft, SMARTsant, Swes, Zegor, Roddex, Vega);
  2. Cső (Jacob Delafon Carafe, Ferro Standard, Kludi O-Cean).

  A háztartási halszálk csengés még mindig a konyha és a fürdőszoba egyik legkedveltebb csaptelepje. Ennek a kialakításnak a jellemzője a jelenléta egyfajta pólus esetén, amelyen keresztül a vízelvezető csövek összekapcsolódnak a kart.

  Ugyanaz a cső csatlakozik olyan csövek használatával, amelyek közvetlenül a kifolyóba vannak behelyezve további elosztók használata nélkül.

  A fali kétszelepes csaptelep keverője

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt két fogantyúval:

  1. A modern kétkaros daru csak a zárócsavar kicsavarása után szétszerelhető, amely a dekorációs panel alatt található. De ugyanakkor a régi szovjet daru összetettebb struktúrával rendelkezik. Itt meg kell szüntetni a záró anyát, amely alatt a szelep helyezkedik el, és kinyílik, megnyitva a belső részeket;
  2. A csavar alatt egy daru-doboz, amely szelepként működik, gondosan szét kell szerelni és eltávolítani;
  3. A daru-doboz alatt van egy tömítés vagy egy gyűrű, amely a szerkezet tömítéséhez szükséges. Ellenőrizni kell az integritást és a tisztaságot. Még egy kis folt is okozhat szivárgást a keverőben;
  4. A fordított séma szerint kétütemű keverőt kell összeállítani, mielőtt korábban ellenőrizte a csövek összekapcsolását és a test integritását.

  Ha a karácsonyfa daru karja megrepedt, akkor javítás nélkül. Leggyakrabban ez olcsó kínai keverőkkel történik, mint például a Calorie és mások.

  Videó: Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes kádcsaptelepet

  Grohe mixer szétszerelés

  A Crane Grohe, annak ellenére, hogy hasonló szabályokkal értette meg, mint egyetlen kar, külön cikket készítettem e cikkből. Ennek oka népszerűsége és megbízhatósága.

  A Grohe specialitása, hogy a rugalmas vízcsatlakozásokat nem kell csavarozni, mint a többi keverő. Ez azt jelenti, hogy ha elforgatják - nem fogjuk le őket. Belülről rögzítettek. Ez megköveteli:

  1. Távolítsa el a fogantyút. Ez általában hatszögletű.
  2. Ezután távolítsa el a kupakot - ez lehet csavarmenetes vagy nem menetes a Groe számára.
  3. Ezután távolítsa el a patront - általában erre a csavarhúzóval csavarja ki a 2 csavart.
  4. Óvatosan tolja el a műanyag távtartót egy csavarhúzóval;
  5. Távolítsa el az O-gyűrűket a rugalmas csatlakozásokról;
  6. Távolítsa el a foglalatot tartó tartóelemet a tokban.

  Mindent! A rugalmas csatlakozások elérése megtörtént és a keverő szétszedésre kerül. Amint látja, a szétszerelési folyamat nagyon hasonlít a cikk elején megadott utasításokhoz. Fontos megérteni, hogy a különböző gyártók csapjai általában egy hasonló séma szerint ismertek, de lehetnek olyan árnyalatok is, mint a Grohe, ugyanazzal a tömítéssel, a szerszámhoz használt eszköz típusával, a csavarozható csavarok számával és így tovább.

  Termosztátos keverő

  Ha egy termosztátot rendezel, szükséged van szakember segítségére. Az a tény, hogy a hőmérséklet-indikátor bekötési rajza a gyártótól függ. Ezenkívül ez az eszköz nagyon érzékeny érintkezőket tartalmaz, amelyek könnyen szétszedhetők. Az alábbi ábra vázlatosan bemutatja a termosztatikus keverő fő alkatrészeit.

  Fotó - szétszerelési modell termosztáttal

  Videó: A termosztát tisztítása a Vado keverőben

  Megmutatjuk, hogyan kell szétszerelni az egykaros golyós mixert

  Egykaros csaptelep a könnyű használhatóság és az alacsony költség miatt megnyerte a piacot. Kényelmes a kívánt vízhőmérséklet és nyomás beállítása a kar gyors bekapcsolása következtében, csökkenti a vízfogyasztást az előző szelepkeverőhöz képest. De mint minden, egy ilyen konstrukció szivároghat. Sok keverő van (Frap, Grohe stb.), De munkájuk elve közel azonos. A standard egykaros mechanizmusban forró és hideg víz keveredik a házban, és a keverőben lévő lemez önműködően működik. Mielőtt szétszereli az egykaros keverőt, értsük meg munkájuk típusát és elveit.

  Az egykaros keverő egygombos csaptelep a víznyomás és a hőmérséklet beállításához.

  Az egykaros keverők típusai:

  1. Ball. Abban az esetben, ha ilyen csap van egy vas labdát, több nyílása forró, hideg és vegyes víz. A labda a gumibetétek mellett található. A víz belép a vezetékbe, és áthalad a sárgarézcsövön. A daru fogantyújának pozíciójától függően a golyó mozgatható vagy sem, ezzel biztosítva a vízáramlást.
  2. Patront. Ez az építési forma két kerámia lapból álló kártyahíd. Az egyik résznek három lyuk van, a másik két vízfolyást kever. Ez a mechanizmus a joystick (kar) pozíciójának megváltoztatásával működik. Ezután a két lemez össze van kötve és lehetővé teszi a víz áthaladását. Általában a meghibásodások megelőzésére ajánlott speciális szűrőt telepíteni.

  Az egykaros emelődaruk hosszú élettartamot biztosítanak a dörzsölő fém elemek hiánya és a gumiabroncsok mozgó alkatrészek közötti jelenléte miatt.

  A hátrányok közé tartozik a kopásálló tömítések. A meghibásodások és elzáródások megakadályozására kétévente kétévente kell cserélni. Ezenkívül a lemezkeverők hosszú ideig beállítják a kívánt vízhőmérsékletet. Ezt befolyásolja az alacsony hőmérséklet beállítási szög. A drágább Frap modellek esetében ez a probléma hiányzik a minőségi részletek miatt.

  Ha azonban felmerül a kérdés, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt, akkor szüksége lesz rá:

  • Lapos csavarhúzó;
  • Hex kulcs;
  • fogó;
  • Hammer.

  A javítás megkezdése előtt a központi vízellátó cső szelepét le kell zárni.

  1. A frap golyós mixer szétszerelése, mint a többi, a fogantyú eltávolításával kezdődik. Ehhez húzza ki a dugókat egy csavarhúzóval, majd lazítsa meg azt a csavart, amely a kart és a beállító rudat egy hatszög segítségével köti össze.
  2. Fordítsa el a menetes gyűrűt egy csavarhúzóval úgy, hogy a keverő nem tud teljesen elfordulni, és a vízcső ne sérülhessen meg.
  3. A fogók eltávolítják a króm kupolát. Óvatosan, anélkül, hogy károsítaná a négygyűrűs gyűrűt. Csavarja le a műanyag gyűrűt. Ez segít megvizsgálni a szennyeződés jelenlétét vagy hiányát, valamint a vegyület integritását.
  4. Ha a szivárgási probléma a tömítésben van, akkor tisztítás után semmi többet nem kell tenni. Ha még a szivárgás is fennáll, folytasd a szétszerelést.
  5. Ha a labdát a csapócsapba helyezi, akkor fel kell emelnie a régiet. A fémgömbökben van egy kis lyuk, amely segít a szerkezet elfordításában. Ellenőrizni kell, hogy nincs-e kalapálás. Ebben az esetben új golyót kell vásárolnod.
  6. A pecsét alatt rugók működnek. Meghibásodás esetén a lapos csavarhúzó segít eltávolítani őket a későbbi csere esetén.
  7. A tömítés helyettesítése esetén speciális kenőanyagot kell használni a munka élettartamának növelése érdekében.
  8. A daru szerelése fordított sorrendben történik, és nem hordoz különleges nehézségeket. Miután bekapcsolta a vizet és ellenőrizte a keverő működtetését. Ha a szivárgás megszűnt, a javítás teljesnek tekinthető.

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában

  1. Zárja le a vízellátást, hogy megakadályozza a forró víz bekapcsolását működés közben.
  2. Távolítsa el a csavart, amely megnyomja a forgó mechanizmust. A rudat a karhoz is csatlakoztatja.
  3. Távolítsa el a szelepet a házból.
  4. Van egy olyan test is, amely a kart tetején helyezkedik el, és az anya a mosogatóba nyom. Az óramutató járásával megegyező irányba kell lennie.
  5. Továbbá a labdát vagy a lemezt megszüntetik. Óvatosan vegye le a reteszelő szerkezetet úgy, hogy ne törje meg az alkatrészeket.
  6. Bármelyik kapcsolónak alul van egy tömítése. A lapos csavarhúzó segítségével eltávolíthatja.
  7. Sokan, meghibásodás esetén azonnal javasolják az összes részlet megváltoztatását annak érdekében, hogy elkerülje a daru újra szétszerelését.

  Ha a hiba oka eltömődés, akkor távolítsa el az esetet a csapból és tisztítsa meg az alkatrészeket speciális folyadékkal történő megkenéssel. Ne felejtsük el a keverők tisztítószereinek kiválasztását és a rozsda megakadályozását.

  Kerámia lemezek keverőjének elve

  A kerámia csapok meglehetősen reményesek és évtizedekig szolgálhatnak. De ha hiba történik, sokan nem tudják megjavítani önmagukat. Aztán felmerül a kérdés: hogyan kell szétszerelni a grohe mixert. Ez az egyik legnépszerűbb vízvezeték-berendezések gyártója.

  Kerámia patronnal ellátott egykaros keverő eszköz: 1 - a keverő szabályozó fogantyúja; 2 - levegőztető, sugárszabályozó; 3 - kerámia patron; 4 - keverőház; 5 - rögzítő tartó rögzítő keverő; 6 - rugalmas tömlők a vízellátáshoz.

  A keverő szétszerelése problémás lehet, mivel a fogantyú egy csapásra lecsapható. Eltávolításához távolítsa el a csavarokat elrejtő védőburkolatot, majd egy kulcs segítségével csavarja le a rögzítőcsavart. A kar eltávolításához meg kell rázni egy kicsit. Ezután cserélheti ki a patront és szerelje össze a keverőt.

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában és a zuhanyfejen

  A zuhany állítható és rugalmas tömlővel. Födémre és falra is fel vannak osztva, és gyakran fel vannak szerelve a tartóra. A keverők és a frízzuhanyok, mint sok más modell, hajlamosak a kézi javításra szánt hibákra. Hogyan lehet szétszerelni a zuhanyt, helyes, egyszerű utasítások segítenek:

  • A fogantyút le kell csavarni az osztóról. Ehhez távolítsa el a kupakot az öntöződobozból.
  • Csavarhúzó használatával csavarja le a csavart, és vegye le az osztót a fogantyúról. Most tisztíthatja a lyukakat a plakkból és a piszokból. Ehhez használhat vezetéket.
  • Mosogatás után az öntöző kanna vízzel és rongygal törölje le a plakettet.

  Néha a régi lelkekben, akik nem rendelkeznek kapcsolóval, találkozhat a rozsdás csavarok problémájával, amelyeket nem lehet csavarhúzóval lecsavarni. Az öncsapos csavarok eltávolításának technológiája segíthet: a csavar közepén egy lyukat egy 2 mm-es lyukba kell fúrni, és forrasztással felmelegíteni kell a részt, amíg meg nem lágyul, majd az ügy marad egy csavarhúzóval.

  Néha a zuhany csapoknál nemcsak az öntöződoboz vagy a csaptelep, hanem a "zuhanyfülke" kapcsoló is lebomlik. A javítás megkezdése előtt tudnia kell, hogy milyen típusú kapcsoló van. különböztetünk meg:

  1. A. Ez egy fémkar a daru fogantyúi közé.
  2. Cork. Elég elavult modell. A kapcsoló középen helyezkedik el, és hosszabb ideig néz ki, mint a tekercsszelep. Amikor a parafa elfordul, a kivágások egybeesnek, és víz áramlik a zuhanyfejbe.
  3. Nehéz a kazettatípus javítása azért, mert nehéz megtalálni a további alkatrészeket, és törés esetén gyakran könnyebb új eszközt vásárolni.
  4. A kipufogó kapcsoló tetején vagy különálló egységben található. A fő jellemzője, hogy le tudja állítani a vizet, és a kifolyó helyzetében marad. Ez azt jelenti, hogy amikor legközelebb bekapcsolja a vizet, akkor a zuhanyfejből kilép.

  A szalagkapcsoló szétszereléséhez - mint minden esetben a vízvezeték elemzéséhez - a víz áramlását meg kell akadályozni. Ezután húzza ki a tömlőt a ganderrel. Ezután csavarja le az adaptert, vegye le a szelepet és vegye le a szelepet. Régi tömítések eltávolításra kerülnek, és újakat helyeznek a helyére.

  Hogyan szereljük fel a konyhában és a fürdőszobában egykaros keverőt: a fő szakaszokat és hasznos ajánlásokat

  A kényelmes életkörülmények olyan háztartási készülékekre vonatkoznak, mint a vízellátás. De a mixer a tervezés legfontosabb része. Ha nem tudja, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt, ez a cikk az Ön számára. Ez a funkcionális mechanizmus úgy van kialakítva, hogy hideg és forró víz áramlását hozzák létre az optimális hőmérséklet elérése érdekében. Hiba esetén az ilyen eszköz sürgős javítást igényel. A meghibásodás oka lehet a vízáramlás, a kopás mechanizmusa vagy a sugárterhelés csökkenése. Ilyen helyzetekben szükség van az eszköz szétszerelésére és összeszerelésére vonatkozó ismeretekre.

  Az egykaros daru egy funkcionális és ergonomikus mechanizmus, modern kialakítással.

  A keverő összetevője: eszköz és fajták

  Az egykaros termékek bizonyos típusok:

  • A golyós változat fürdőszobai csapjának eszköze olyan részletet tartalmaz, mint egy labda. Különböző típusú vízforrásokat biztosít (forró, vegyes, hideg). Az eszköz kapacitását keverésnek nevezik. A golyó szorosan csatlakozik a tömítő részekhez. A készülék a beállító rúdról indul;
  • a golyó helyett a patronszelepben van egy patron két kerámia lapból. A lyuk alján a víz áthaladásához, és a tetején dagasztás.

  Belső eszköz patronos rendszerrel

  Az egykarú modellek könnyen használhatóak, ezért olyan népszerűek. Segítségükkel a víz gyorsan beállítható. A víznyomás csökkentéséhez vagy növeléséhez a joystick felfelé és lefelé mozog.

  Az ilyen típusú csaptelep hátrányai közé tartozik a gumitömítések gyors kopása. A meghibásodások megelőzése érdekében ezeket az elemeket kétévente meg kell változtatni.

  Úgy néz ki, mint egy kerámia patron

  Az egykaros mechanizmus meghibásodhat, ha a csiszolószemcsék belépnek. Ezért speciális szűrőkre van szükségünk, amelyek meggátolják az eltömődést.

  A konyhában és a fürdőszobában lévő szerkezeti csapok kissé eltérnek egymástól. A konyhákban a lefolyó magassága magasabb. Ezen modelleknél egy további kapcsoló is van, amelyet mosogatógéphez vagy mosogatógéphez használnak.

  Nagy konstrukció a konyha számára

  Kapcsolódó cikk:

  Konyhai csapok ivóvízzel. A rossz minőségű ivóvíz problémája sokak számára ismerős. A szűrők használata ebben az esetben nem elegendő. De vannak olyan eszközök, amelyek egyszerűsítik az életet. Beszélni fogunk róluk.

  Egy rövid csővel ellátott csaptelep alkalmasabb a fürdőszobának, mivel ez csökkenti a szivárgás kockázatát. A fürdőszobai csaptelephez tartozik egy zuhanyfej.

  Belső keverő

  A táblázatban az egyes modellek árai láthatók.

  Bármilyen típusú keverők összeszerelésére és szétszerelésére vonatkozó utasítások

  Annak ellenére, hogy megszokta a vízvezetékhez való alkalmazást, hogy egy saját rendszert telepítsen saját fürdőszobájába, néha megoldást kell találnia a keverő szétszerelésének problémájára. Ez különösen akkor hasznos, ha a kabinban lévő csaptelep vagy zuhany szivárog, és itt és most nincs lehetőség a vízvezeték-szerelő hívására. Az első, ami megoldja a problémát, hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában, a vízellátó készülék meghibásodása.

  • 1 A készülék egyes funkciói a fürdőszobában
  • 2 Szelep típus
  • 3 Lékeverő
  • 4 Kerámia opció
  • 5 Mi lesz az elemzés?

  Néhány funkció a készülékek a fürdőszobában

  Érdemes megjegyezni, hogy a keverőberendezés felszerelése két ponton történik - a mosdó és a fürdő, vagy a zuhany alatt. Nem ritka, hogy a szerelés csak egy zuhanyra korlátozható, ha nincs csaptelep a mosdóban vagy a mosdóban. Ez a lehetőség a leggazdaságosabb és alkalmas a vidéki épületekhez. A csaptelepek a főcsapon közvetlenül a fürdőszobába vannak szerelve, és két, vagy egy szelep állítható.

  A legismertebb gyártó cégek grohe és frap. A leggyakoribbak az egykarú modellek, amelyek összekeverik a hideg és meleg vizet. A keverőnek van egy kifolyója, egy golyós szelep, nem számítva a zuhanyfejet. Ezenkívül a rendszernek olyan karja van, amely a vizet a kifolyócsőből a zuhanycsőbe kapcsolja.

  Szelep típus

  Az ilyen típusú eszköz, legyen az grohe vagy frap, részletesen megtekinthető az interneten található videón. Egy ilyen keverőnek köszönhetően nemcsak a vízellátás hőmérsékleti módját, hanem a nyomás is szabályozható. Mielőtt megbeszélnénk, hogyan lehet szétszerelni a csapot egy "szelep" típusú fürdőszobában, ki kell választanunk az összetevőket:

  • ház;
  • kifolyó;
  • Kapuk, amelyeken keresztül váltás történik;
  • Bucs daru.

  Ez a fajta csapok pedig olyan modellekkel vannak felosztva, amelyeknek egy tee-e van (szelep és csaptelep pontosan és közvetlenül a testbe van szerelve) és fúvókákkal, amikor a csatlakozás a fúvókákon keresztül történik.

  A keverő grohe és frap szétszerelésének meghatározásához előzetesen megvizsgálhatja az interneten található videót, valamint egy csavarhúzóval és egy állítható csavarkulccsal.

  Mielőtt a rendszer elemzését elvégezné, ki kell kapcsolni a hideg és meleg vízellátást. Ezután csavarja le a csavart a szelepcsatlakozó alatt. Ez az elv ugyanaz, függetlenül a keverő modelltől, legyen az grohe vagy frap. Ezt követően egy csavarkulccsal ki kell csavarni a szelepet, amelyet a tengelydoboznak neveznek. Ezt követően ismételje meg a második szelepet.

  Ha a mixerben semmi sem aggasztó, akkor egy ilyen típusú termék szétszerelésére van szükség annak biztosítása érdekében, hogy a tengelykazetta ne kopjon ki. Ehhez még akkor is szükség van, ha a készüléket a zuhanyzóba szerelik, vagy golyósorsós rendszer.

  Lever keverő

  A szelepkeverőn kívül néhány tervet fogunk kidolgozni egy olyan kar-keverő elemzésére, amely bonyolultabb rendszerrel rendelkezik, de gyakran fel van szerelve egy gömbcsapon is. A golyó mozgása rúd segítségével állítható be. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a vörösfejű rendszer javítása rendkívül ritka jelenség, ha ilyen rendszer nem működik, akkor ki kell cserélni.

  Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan műveletet, amelyek egy kar eszköz elemzésére használhatók, akár grohe, akár frap gyártóként:

  • Távolítsa el a kupak kupakját. Ezt csavarhúzóval lehet lezárni.
  • Csavarja ki a csavart a hatszög segítségével.
  • A kart el kell távolítani a tokról, és alatta az esetet egy csavarhúzóval le kell fedni.
  • Ezután elvégezzük ugyanazt a manipulációt a bütykös alátéttel.
  • Vessük ki a labdát a nyeregből.
  • Most a daru, a grohe és a frap elválik.

  Kerámia opció

  A harmadik típusú eszköz, amely a grohe sorban van, egy kerámia keverő. Gyakran jön a zuhany, és a szétszerelés a következő lépéseken keresztül történik:

  • A dugót egy csavarhúzóval távolítsa el.
  • Csavaros eltávolítás hexagonikus billentyűvel.
  • Távolítsa el a daru és a zuhanykart.
  • Csavarja le az anyát és távolítsa el a patront.

  Mi lesz az elemzés?

  Gyakran a keverőrendszert úgy tervezték, hogy a javítás céljából végzett elemzés nem eredményez pozitív eredményt. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb keverő nem képes a javítások elvégzésére. A rendszer időszerű elemzésével azonban megakadályozhatja a teljes károsodást, mert például az ilyen alkatrészek kopása azonnal látható lesz. Ezenkívül különféle hibák jelennek meg a szétszerelés során, például a túlzott mennyiségű mészhalmozódásnál. Miután eltávolította az összetevőket a mészből, jelentősen meghosszabbíthatja az eszköz élettartamát.

  Egy külön beszélgetés egy speciális kazettán alapuló kerámia típusú keverőt érdemel. Meghibásodás esetén szem előtt kell tartani, hogy nem javítható.

  Meg kell jegyezni, hogy a keverő szétszerelése, függetlenül a gyártótól (grohe stb.), Tisztán mechanikus jelenség. Ennek megfelelően, kompetens megközelítés alapján, még egy amatőr is szétszerelheti a csapot bármilyen típusú fürdőszobában.

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt a saját kezével

  Posted on 2014/12/08 by Nikolai Petrovich in Baths, Plumbing // 0 Hozzászólások

  Tartalom:

  Típusú csaptelepek

  Keverő - a legfontosabb egészségügyi berendezés, melyet a hideg víz forró keveréséhez terveztek és használtak. A vegyes víz nyomásának szabályozásával a mixer szabályozása is elvégezhető. A keverők többségében a kevert víznyomás beállítása kézzel történik. Ugyanakkor a legjobb és drágább keverőkben a beállítás automatikusan elvégezhető.

  A mai napig hatalmas választékot gyártottak a legkülönfélébb eszközüzemű csaptelepkeverőkben. Röviden tekintse meg a leggyakrabban használt csapokat, amelyeket leggyakrabban használnak a fürdőszobákban, zuhanyzószobákban, konyhákban.

  1. Kétszelepes keverő. Ilyen keverők nevezhetők hagyományosnak. A kétszelepes keverő eszközének kétségkívül két kezelőelem jelenléte egyszerre - a forró víz áramlásának szabályozására és a hideg víz áramlásának szabályozására. A kétrészes keverők fő hátránya az alacsony megbízhatóság és a megelőző karbantartás szükségessége. Az ilyen keverőcsap tervezésének egyszerűsége miatt azonban nagyon könnyű megérteni, és még egy mester, aki távol áll a vízvezetékektől, megbirkózik a kopott alkatrész kicserélésével. A fürdőszoba és a konyha kétszelepes keverőjének képei az alábbiak szerint jelennek meg.
  1. Egykaros keverő. Az egykaros csaptelep viszonylag nemrég értékesített, és szinte azonnal széles körben elterjedt. Napjainkban ezek a csapok a leggyakrabban a konyhában és a fürdőszobában találhatók. Az ilyen daru működési elve meglehetősen egyszerű - a keverőkar függőleges mozgatása a víznyomás változását eredményezi, és a kart vízszintesen mozgatja, ami hőmérsékletváltozást eredményez. A kezelési folyamatot maga az úgynevezett kerámia kazetta végzi. A képen látható kerámia patron:

  Elvileg ezek a kerámia patronok meglehetősen megbízhatóak, de nem örökek, és egy idő után használhatatlanná válnak. Az egykaros keverő szétszerelését és a kerámia patron cseréjét a mosdóban vagy a konyhában lévő egykaros csaptelepcsapban egy kicsit alább tárgyaljuk.

  1. Érintők csapok csapok. Az ilyen keverők megkülönböztető jellemzői az érintőgombok, amelyek segítségével a felhasználó gyorsan elvégezheti az egy vagy több beállítást. Általában ezt a csapot konyhai csapokként használják. Az érintőképernyő fő hátránya az alacsony megbízhatóság.

  Keverőeszköz

  Mielőtt megfontolná a csaptelep csaptelepének javítását a fürdőszobában vagy a konyhában, részletesen vegye fontolóra egy kétszelepes csaptelep és egykaros csaptelepek eszközét.

  A készülékcsap kétszelepes

  A kétszelepes keverő készülékét az alábbi ábra mutatja.

  Láthatja, hogy a kétszelepes keverők meglehetősen egyszerű eszközökkel rendelkeznek. Azonban ezek a daruk gyakran lebomlanak. Ugyanakkor a kétszelepes típusú keverők alkotóelemei viszonylag olcsóak, és a javítási folyamat maga vagy egy másik elkopott elem cseréje formájában nem feltétlenül jelent különleges tudást.

  Megjegyezzük, hogy leggyakrabban a kétszelepes csaptelepeket használják a fürdőszobákban. Ez annak köszönhető, hogy az egykarú gömbkeverőhöz képest a kétszelepes keverő sokkal pontosabban beállítja a hőmérsékletet és a víznyomást. A pontosabb beállítás kétszelepes keverőket tesz szükségessé a fürdőkádban zuhanyzóval vagy külön zuhanyzóval. A fürdőszobában csaptelep zuhanyzóval látható.

  Egykaros keverő

  Az egykaros keverő kétszelepes keverőjével ellentétben minden beállítást speciális kerámia patron használatával készítenek. Ez a patron gyakrabban romlik. A kerámia patron eszköze a fényképen látható.

  Szükséges eszközök

  Függetlenül attól, hogy a csaptelep javítása a fürdőszobában, a csaptelep javítása a zuhany alatt vagy a csaptelep helyreállítása a konyhában - minden esetben ugyanaz a szerszámkészletre lesz szükséged. Milyen eszközökről beszélünk?

  1. Állítható csavarkulcs. Szüksége lesz erre a szerszámra, hogy lazítsa meg a kétszelepes keverők beállítási patronjait tartó anyákat, vagy lazítsa meg a kerámia patront tartó anyát az egykaros golyós keverő szétszerelése esetén. Meg kell jegyezni, hogy ha például meg kell javítania vagy ki kell cserélnie a gömbcsapot a fürdőszobában, vagy szétszerelés nélkül kicserélni a konyhai csapot, akkor két kulcsot kapna.
  1. Csavarhúzók kereszt- és egyenes csikkeléssel. Szüksége lesz a csavarhúzókra, hogy eltávolítsák a dekoratív védősapkákat és csavarozzák ki a fogantyúk rögzítőcsavarjait a kádban vagy a konyhában levő kétszelepes keverők szétszerelésével és javításával.
  1. Hex kulcskészlet. Ahogy azt a gyakorlat is mutatja, a zuhanyozó és konyhai csaptelepek korszerű gyártóinak fokozatosan elhagyják a hagyományos kereszt alakú csavarokat, előnyben részesítve a hatlapfejű csavarok használatát. Példaként említhetők a grohe golyós mixerek és a frap golyós keverők. Az ilyen keverők hegesztő kulcs nélkül történő javítása nem lehetséges. A konyhai és fürdőszobai csapok kijavításához szükséges hegesztő kulcsok a következő képen láthatók:

  Azt javasolhatja, hogy vegyen egy kis hatalmas kulcsot. Természetesen csak három kulcsot vásárolhat - a "2", a "3" és a "4" gombokon. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy az eszközdaruk hasonlósága miatt a különbözõ gyártók közötti gömb keverõk közötti különbségek eltérhetnek egymástól. Ennek eredményeképpen például a konyhában egy gömbkeverő szétszerelésével és javításával kapcsolatban kiderülhet, hogy "hexadecimális" kulcs szükséges a "2,5" -hoz.

  1. FUM szalag. Ebben az esetben egy speciális szalagról beszélünk, amelyet egy menetes részre tekertünk fel a maximális hermetikus menetes kapcsolat biztosítására. Természetesen, ha a kerámia patron egyszerű cseréjével vagy a patronok cseréjével elvégezhető javításokat végez egy kétszelepes csaptelepen, akkor nincs szükség FUM-szalagra. De ha például a fürdőszobában lévő csaptelepet egy jobb és funkcionálisabb fürdőszobai zuhanycsaptelepre kívánja cserélni, akkor nem teheti meg a FUM szalagok nélkül.

  Mi a különbség a fürdőszoba, a zuhanyzó és a konyhai csaptelepek között?

  Általában nincs különösebb különbség a fürdők és konyhák csapjai között. Más szavakkal, egy kétszelepes csaptelep a fürdőszobához konyhai csaptelepként is használható. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mivel a konyhák olyan mosogatót használnak, amely nagyságrendje kisebb, mint egy fürdőszobában, a csapszeg kiömlőcsövének megfelelő hosszúságúnak kell lennie.

  Ami azt illeti, hogy melyik csaptelep, hogy előnyben részesítsék a fürdőszobában, és melyik csaptelep, hogy előnyben részesítse a konyhában, akkor nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre, és nem lehet. Mindez az Ön személyes kívánságaitól és preferenciáitól függ: az egyiket jobban szereti a golyós keverők, a másik két szelepcsap csaptelep. Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobában levő kétszelepes keverő használatának fényképét, valamint a konyhában lévő golyós mixer használatáról készült fényképeket.

  Különösen érdemes tartózkodni a zuhanykabinokban használt zuhannyal és csaptelepekkel ellátott kád csaptelepeken. Ha egy zuhanyzóval ellátott csaptelepről beszélünk, akkor a tömlőnek egy "öntöződoboz" hosszúsága elengedhetetlen. Bár, ha szükséges, lehetséges külön vásárolni egy hosszabb vagy egy rövid fordulat. A fényképen egy zuhanyfülkével ellátott fürdőszoba keverője látható.

  Emlékezzünk a zuhanykabinokra, meg kell jegyeznünk, hogy ebben az esetben nagymértékben függ a kabin árkategóriájától. Így a költségvetési opciókat szabványos gömbkeverőkkel vagy kétszelepes keverőkkel lehet ellátni, zuhanycsövekkel.

  A drágább zuhanyozóknál rendszerint egykaros keverők vagy kétszelepes csapok használatosak, amelyek az egyszerű vízkeverési mód mellett számos további működési móddal rendelkeznek a zuhanycső "öntöződoboz" és oldalsó vízpermetező fúvókák vezérléséhez. A többfunkciós zuhanykeverő képét az alábbi ábra mutatja be.

  Szétszereljük az egykaros keverőt

  Hogyan szereljük le az egykaros keverőt és hogyan cseréljük ki a kerámia patront a keverőben:

  1. Csavarhúzóval óvatosan távolítsa el a dugókat. Ezek a dugók két színben vannak festve, és a kar mozgásának irányát mutatják, hogy megváltoztassák a víz hőmérsékletét egy vagy több irányban. Az alábbi ábrán látható az egykaros csaptelepen található dugók eltávolítása.
  1. A hatlapú kulcs használatával csavarja le a csavart, amellyel a joystickot a cserélhető kerámia patron szárához rögzítheti.
  1. A keverőfogantyúról eltávolítjuk. Ezután csavarja le a kerámiát, majd a sárgaréz anyát egy megfelelő méretű csavarral vagy állítható csavarkulccsal.
  1. A kerámia patront az egykaros keverőből eltávolítjuk. Abban az esetben, ha az egykaros keverő szét lesz szerelve a patron cseréjekor, akkor egy újat cserél.
  1. A kerámia patron cseréje vagy bármilyen más javítás elvégzése után a daru a szétszerelés fordított sorrendjében van összeállítva.

  Szétszereljük a kétszelepes keverőt

  Hogyan szereljük szét a csapot kétszelepes típusból a fürdőszobában vagy a konyhában:

  1. Egyenes csavarhúzóval óvatosan vegye fel és vegye le a szeleppatron dekoratív fedelét. A fényképen látható díszítőelem eltávolítása.
  1. Phillips csavarhúzó segítségével csavarja le a csavarokat, amelyek rögzítik a tengelykazetta beállítási gombját. Távolítsa el a fogantyút, amint a képen látható.
  1. Csavarkulccsal vagy állítható csavarkulccsal csavarja ki a patront a keverőházból.
  1. Ellenőrizze a patron és a tömítések állapotát. Szükség esetén cserélje ki a tömítést egy új, vagy cserélje ki a teljes patront.
  1. Szerelje be a patront az eltávolítás fordított sorrendjében.

  Szerelje le a golyós keverőt

  A gömbcsap szétszerelése:

  1. A gömbcsap-keverő testén vegye le a kárpitlemezt a vízhőmérséklet beállításának irányával.
  1. A fedéllemez eltávolítása után csavarja le a vezérlő kar rögzítő csavarját. Távolítsa el a keverőfogantyút.
  1. Kapcsolja ki és vegye le a golyókeverő fedelét, ahogy az az alábbi képen látható.
  1. Távolítsa el a bütyköst, alátétet és keverőgömböt. Szerelje le a rugós nyergeket is. A képen látható nyereggömb keverő eltávolítása.
  1. Ellenőrizze a gömbkeverő alkatrészeit sérülés miatt. A kopott alkatrészeket újakkal cserélje ki. A javítás befejezése után összeállítjuk a gömbcsapot a szétszerelés fordított sorrendjében.

  Szétszereljük a fél fordított keverőt

  Hogyan szereljünk fel egy konyhai csapot vagy csapot egy félig forgatott fürdőszobában:

  1. A fogók segítségével csavarjuk le a kerámia patron vezérlő fogantyújának védőburkolatát, amint a képen látható.
  1. Csavarhúzóval csavarja ki a csavarokat, amelyek a csaptelep csapját rögzítik. Távolítsa el a fogantyút.
  1. Kapcsolja ki a védőburkolat patront.
  1. A beállítható csavarkulccsal csavarja ki a patron-perselyt, és távolítsa el a keverőben lévő ülésből.
  1. Vizsgálja meg a patron munkaelemeinek állapotát. Szükség esetén cserélje ki a sérült elemeket.

  A félig forgó keverőcsap készülékének eszközét, szétszerelését és javítási folyamatát a videóban tárgyaljuk:

  Szerelje szét a forgó keverőt

  Tekintsük a forgó egykaros csaptelep szétszerelését és javítását:

  1. Óvatosan vegye le a dugót a keverő forgó részéről. Ez a dugó a keverő-szabályozó gomb alatt található, és a mozgásának irányát mutatja - hideg víz és forró víz felé.
  1. A lyukon belül csavarja le a csavaros csavart, amely a keverőfogantyút a kerámia patron szárához rögzíti. Távolítsa el a keverő vezérlőgombját az alábbi képen látható módon.
  1. Csavarja le a keverőház felső kupakját.
  1. A csavarkulcsot csavarja ki a csavaranyát, amely rögzíti a kerámia patron dobozt, és vegye ki a patront a keverőből.
  1. Részletesen megvizsgáljuk a kerámia patront repedések és más hasonló károk jelenlétére. Ha a patron sérülése nem javítható, akkor teljesen ki kell cserélni.
  1. Összeszereljük a keverőt a szétszerelés fordított sorrendjében.

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában egy zuhanyzóval

  A keverőcsap szétszerelése a fürdőszobában a fent leírt módon történik. Az egyetlen különbség egy zuhanyfejjel ellátott tömlő jelenléte. Az ilyen tömlő leszerelése nagyon egyszerű - csak annyit kell megcsavarni az anyát, amelyen keresztül a zuhanycső a csaptelephez van rögzítve. A javítás rendszerint a sérült zuhanycső cseréjéből áll.

  A kerámia patron cseréje a keverőben: videó

  A maximális tisztaság érdekében javasoljuk, hogy nézze meg a videót, amely részletesen leírja, hogyan kell szétszerelni a keverőt a konyhában (vagy a fürdőszobában), és cserélje ki kerámia cserélhető patronnal.

  A fürdőszobában csaptelepet cserélünk saját kézzel készített zuhanyzóval: videó

  Ha nem érdekel bizonyos típusú csapok rögzítésének és javításának problémája, és új vagy fejlettebb és kényelmesebb megoldást találni arra, hogy kicserélje a rázkódott csapot a fürdőszobában, javasoljuk, hogy nézzen meg egy kis videót, amely részletesen leírja ezt a folyamatot.

  A károk megelőzése

  1. A legtöbb esetben a keverők problémái bizonyos tömítések kopásának eredményeként kezdődnek. Ezért ajánlott rendszeresen diagnosztizálni a keverőben használt összes tömítést.
  1. A tömítések rendszeres diagnosztikáján túl időnként ajánlott a keverő összes elemének alapos tisztítása. Tisztítsa meg a részecskeméretű keverőket a vízkőből.
  1. Természetesen a keverőcsap belső részeinek ellenőrzésén és tisztításán kívül figyelmet kell fordítani külső állapotára is. A keverőt rendkívül puha mosogatóronnyal kell tisztítani anélkül, hogy kémiai agresszív tisztítószert használnánk. A csaptelep tisztítása a konyhában és a fürdőszobában látható a fényképen.

  A fent felsorolt ​​megelőző intézkedések minden eszközre vonatkoznak: gömb keverők, kétszelepes keverők, egykaros keverők kerámia patronokkal.

  Szakértő tippek

  A fentiek mellett szükségesnek tartjuk a konyhákban, fürdőszobákban és zuhanyzókabinokban történő csaptelep javításával kapcsolatos legfontosabb ajánlásokat.

  • A keverő javítása előtt ne felejtse el kikapcsolni a vízellátó szelepet a lakáshoz vagy a házhoz.
  • A javítás megkezdése előtt, különösen akkor, ha először teszed meg, ismerkedj meg az eszközzel és a hasonló kialakítású keverők szétszerelésével. Elég lesz megtalálni az interneten, és nézni egy videót a szétszerelésről és a javításról.
  • Ha arról beszélünk, hogy a kerámia patront félig vagy egykaros csaptelepeken fürdõben vagy konyhában cserélik, akkor a legjobb kerámia patront az eladónak kell megvásárolnia. Ne feledje, hogy nincs univerzális keverő. Példaként: egykaros keverőszerszám és egykaros keverőszalag. Ugyanezzel a működési elvvel összhangban a kerámia patron méretei az első keverőben a második keverő kerámia patron méretétől függően eltérhetnek egymástól.
  • Ha a fürdőszobában egy kétszelepes csaptelep javításával nem tudod meglazítani a szabályozógombokat súlyos korrózió miatt rögzítő csavarokat, akkor VD-40-vel kezeljük őket. Általában, miután ilyen (vagy hasonló) eszközökkel kezelték, a csavarokat könnyen le lehet csavarni.
  • Ha az egykaros golyós mixer javításakor azt tapasztalja, hogy nincs egy hatlapú kulcsja a csavart, amely a kart a tengelycsonk tengelyéhez rögzíti, próbáljon meg egy megfelelő csavarhúzót használni megfelelő lyukmérettel.

  Csere (leszerelés és telepítés): videó

  Ebben a videón részletesen tárgyalták, hogyan lehet a fürdőszobában a csapot a saját kezével megváltoztatni. A videó hasznos azok számára, akik egyfajta csaptelepet szeretnének egyfajta csaptelepre cserélni a fürdőszobában.