Legfontosabb > Tartozékok

A fürdõ túlcsordulása: válasszon és telepítse megfelelõen

A víztovábbítási eljárások kényelmes szintjét nagymértékben meghatározza az egészségügyi berendezések csomagolásába beépített készülékek funkcionalitása.

A fürdő túlfolyása felelős a vízszintért, ami megakadályozza a tál túlfolyását, beleértve az ellenőrizetlen töltést is. Melyik túlcsordulás modell jobb választani a fürdőszobában és hogyan kell a rendszert saját kezűleg telepíteni, nézzük részletesebben.

A rendszer műszaki jellemzői

A fürdetés túlcsordulása zárt rendszerű csövekből áll, amelyek egyik vége a fürdő fedélzetén lévő lefolyóhoz van csatlakoztatva, a másik pedig a csatornába.

A modern túlfolyó fürdő rendszerek fő elemei:

 • Drain nyak. Két részből áll: a felső rész egy krómozott tölcsér, amely a nagy törmelék "csapdájaként" működik, és az alsó rész egy bővítő fúvóka, amely belső anyával van ellátva. Az elem a tál alján lévő leeresztő nyílásba van szerelve.
 • Túlfolyó nyak. Ugyanaz a design, mint a leeresztő nyak. Az egyetlen különbség az, hogy a vízelvezetőnek nincs közvetlen helye, hanem oldala.
 • Szifon. A hajlított forma könnyedén leválasztható elágazó csöve a hidraulikus zár szerepe. Más konfigurációval és kapacitással rendelkezik.
 • Csatlakozó tömlő. A hullámcsövet úgy tervezték, hogy a vizet a túlfolyóból a szifonhoz irányítsa. A rendszer elemei speciális fúvókákkal vannak összekötve bokrok nélkül, vagy egy tömítéssel ellátott krimpelő anyával.
 • Segédcső. Ez egy merev vagy könnyen hajlítható hullámcső, amelyet a szifonnak a szennyvízrendszerhez való csatlakoztatására terveztek. A merev fúvókával ellátott leeresztő szerelvények sokkal megbízhatóbbak, de nem nagyon könnyen telepíthetők.

A pántok kiválasztásakor fordítsanak különös figyelmet a hidraulikus tömítés térfogatára. Ha a szennyvízcsatorna szellőztetése bizonyos időn belül nem működhet megfelelően, az így keletkező túlnyomás miatt a szelepből származó vizet a leeresztőbe kell húzni.

Ennek eredményeképpen rendkívül kellemetlen, tartós illat jelenik meg. Egy 300 cm 3-os vagy annál nagyobb vízsugárcsésze térfogatú szifon nem engedheti meg, hogy a szag a szobába kerüljön.

Milyen eszközök készültek?

A korábbi években, amikor a vízvezeték-berendezések piaca nem különbözött a sokféleségtől, a rendszer fő elemei vasfémek voltak.

A modern rendszerek alapelemeinek gyártására szolgáló anyag a leggyakrabban:

 • egészségügyi műanyagok;
 • színesfémek.

A polipropilén árban kapható. Híres az a tény, hogy nem rozsdás, és ellenáll a víznek, "gazdag" a sótartalomban. De képest a fém az elrendezés a fürdőszoba egészségügyi műanyag úgy néz ki, nagyon költségvetést.

És a fürdőszobákban, díszítették egy elegáns design - és teljesen nevetséges. A műanyag pántot akkor kell kiválasztani, ha egy fürdőszobai képernyőt tervez.

A magas korrózióállóságú nemvasfémek közül a legelterjedtebb a réz, bronz és réz. Tiszta formájukban általában nem alkalmazandók.

A nyitómechanizmusokat, a leeresztő rácsokat és más látható részeket nikkel vagy króm bevonattal látják el elektroformáló technológiával.

A fémpántok előnyösek, mivel nem időzöttek el, az ilyen termékek élettartama több mint 10 év. Időben történő tisztításra van szükségük, amelyet nem nehéz elérni az alátéttengely összeszerelésével.

A Chrome alkatrészek mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. A legkisebb karcolás elrontja a nikkelezett védőfóliát, idővel a bevonat egyszerűen "elmosódik".

Nikkel részei, amelyek a tartósságukról híresek. De a mechanikai igénybevétel ellenére lényegesen rosszabb a műanyagnál. Sokkal nehezebb és erősebb bronz termékek.

Vizuálisan határozza meg, hogy a rendszer mely fémelemeit a fém színe alkotja:

 • a réz nagyon puha és göcsös fém, vöröses árnyalattal;
 • A bronz erős réz és ónötvözet, amely közelebb színes és sötétbarna;
 • A sárgaréz egy keményebb cink-rézötvözet, sárgás színű.

A modern stílusokhoz nikkelezett, fényes felületű modellek alkalmasabbak.

Mi a fürdő pánt?

Az alábbiakban ismertetett összes túlfolyó rendszerben a felesleges víz eltávolítását gravitációval végezzük. Az egyetlen különbség abban áll, hogy a dugót a tál alján lévő leeresztőnyílásból kivesszük.

Nem rendelkezik mechanizmusokkal

A túlfolyás megelőző rendszer legegyszerűbb verziója egy fém vagy műanyag cső, amely egyik végén egy fürdőleeresztővel van összekötve.

Az ilyen szerkezetekben lévő vízkészlet leeresztése rendszeres dugóval záródik.

Az eladásra szánt egyszerű szifonok háromféleképpen változnak:

 • csatlakozó elem a csatorna rendszerhez (merev ágcső vagy hullámosítás);
 • fúvóka alakú (négyszögletes vagy kerek);
 • az ízületek tömítése (egyenes vagy kúpos tömítések).

Az ilyen rendszerek bármilyen konfigurációjának külső látható elemei gyakran elegáns kialakítással rendelkeznek, így az esztétika egy bizonyos részét hordozzák.

Félautomata szilva

A kényelmesebb működés a félautomatikus eszköz elvén működő eszközök. A tervezési megoldás fő jellemzője, hogy a vezérlőegység a túlfolyócső külső rácsán helyezkedik el, amely vezérli a hozzá csatlakoztatott kábel feszességét.

A kábel második vége a kád alatt van, és a mandzsettával ellátott rúd segítségével egy leeresztődugóval van összekötve. Maga a parafa szorosan illeszkedik a rendszerbe, amely szerves része.

A vezérlőegység eltérő kialakítású lehet, de a túlfolyónyílás minden esetben a mögött található. A vezérlőegység lehet:

 • gombbal;
 • forgó gyűrű;
 • fogantyúkat a padon.

A lefolyó kinyitásához nem szükséges a víz vízbe merítése. Elég, hogy a fogantyú a fürdőszoba oldalán helyezkedjen el. Ez aktiválja a kábelt, amelynek feszültsége alatt a parafa leesik, és ha felengedik, akkor a leeresztő nyílás fölé emelkedik.

Az ilyen félautomata rendszer jelentős hátránya, hogy könnyű megszakadni. De ez inkább a kínai hamisítványok gyenge minőségű termékeire vonatkozik.

A legegyszerűbb, ha megvédi magát egy ilyen problémától, ha olyan gyártóktól származó termékeket választ ki, amelyek garantálják termékeik magas minőségét.

A félautomata túlfolyó rendszer működésének elve világosan látható:

"Automatikus"

Az automatikus rendszerrel ellátott leeresztő dugó különleges kialakítású. Rugóval és rögzítőelemekkel egészül ki, ami könnyű megnyitni és zárni, ha megnyomják.

Ha szükség van a víz leeresztésére, de nem vagy a fürdőszobában, akkor be kell "dörzsölnie" a kezét és nyomja meg a tál alján található dugót.

Az automata modell kiválasztása lehet az optimális megoldás, amikor olyan fürdőt csatlakoztat, amelyben valamilyen okból nem lehet keverőt telepíteni. Ebben az esetben a vízvezetékcsövek közvetlenül a túlfolyáshoz kapcsolódnak: forró víz áramlik a tálba a felső nyíláson keresztül.

Gyakran az "automata" rendszer fürdõfürdõkkel van felszerelve: a nyomógomb megnyomásával könnyedén kiüríthetõ a tartály anélkül, hogy megfordult volna. Amikor kiválasztja, hogy melyik fürdőcsúcs jobb, előnyben részesítse a neves gyártók, például a Grohe vagy a Geberit termékeit.

Az olcsó automata pántok "bűn" miatt az a tény, hogy gyakran törik a parafát, amelyet csak a pántológép teljes felmérésével lehet javítani.

Videó: az automatikus leeresztő rendszer működési elve

Hogyan telepítsd a rendszert magadnak?

Az egyszerű szifon és egy félautomata rendszer telepítésének elve közel azonos.

A szerelési technológia számos alapvető lépést tartalmaz:

 • Távolítsa el a régi szifont, és alaposan tisztítsa meg a csatlakozókat és a fúvóka belsejét.
 • Az alsó túlcsordulás felszerelése. Az alsó túlfolyó csővég végén helyezze fel a tömítést, és tegye le a leeresztő nyílásba. Ezzel párhuzamosan egy másik betétet helyeznek a felső nyílásra. Egy csavart helyezünk be, gondosan vágva. A tömítés kúpos, vékony széleken a cső végére, vastagra - az anyára. Ellenkező esetben egy tömítéssel törékeny tömítést fog kapni, amely szivárgást biztosít. Ellenőrizze, hogy a csatlakozás helyes-e, egy kézzel tartsa az alsó túlfolyócsövet, és csavarhúzóval húzza meg a csavart a másikba.
 • A felső túlcsordulás felszerelése. Ugyanúgy csatlakoztassa a felső túlcsordulást. A telepítési folyamat megkönnyítése érdekében a varázsló javasolja, hogy a fúvóka ne legyen függőlegesen lefelé, hanem kissé közelebb kerüljön magához.
 • Csatornacsatlakozás túlfolyással. Ehhez célszerű olyan hullámos tömlőt használni, amely könnyen hajlítható, a kívánt pozíciót figyelembe véve. Ha az anyacsavarokat az ízületek tömítésére használják, ne felejtsük el elhelyezni a tömítéseket, és a vékony végeket a nyakra helyezzük.
 • Vízzár felszerelése. Mielőtt a vízkapu kapujához csatlakozna, ellenőrizni kell a tömítések behelyezésének helyét, "tisztítsa meg" a fájlt az öntés és a horgok minden hibájával. A vízszigetelés minden kivétel nélkül a szifonok modelljeihez kapcsolódik egy nyakanyílással, kúpos vagy lapos tömítéssel kiegészítve.
 • Szifon csatlakoztatása csatornarendszerrel. A típus típusától függően a csatlakozás közvetlenül a foglalatba, vagy a tömítő ajakon keresztül történik. Minden csatlakozás szorosan lezárva van. Mivel a gumibetétek rövid élettartammal rendelkeznek, a nagyobb megbízhatóság érdekében az összes csatlakozást szilikon tömítéssel kell tovább feldolgozni.

Az elemek csatlakoztatásának befejezése után csak a szerelvény minőségének ellenőrzésére marad. Ehhez dugja be a dugót, nyissa ki a hideg vizet és töltse fel a kádat.

Amikor az ütköző zárva van, megvizsgálják a lefolyót és az ízületek helyeit: ha a szivárgás nem jelenik meg, akkor a fürdőszobát biztonságosan lehet használni. A szivárgás legegyszerűbb a padló takarásával, olyan papírral, amelyen gyorsan folyó vízcseppek jelennek meg.

Ha szivárgást észlel, próbáld meg meghúzni az anyákat. Az elemek összekapcsolása kövesse a szabályt: ha valami meg van húzva, és a szál "nem megy", akkor azt jelenti, hogy folyik.

Az egyik leggyakoribb ok az, ha egy helytelenül merev merev aljzatból ered, vagy a normál telepítést megakadályozza a fürdő szigetelésére használt hab felhordása.

A technológia betartásával a vízvezeték-pántálás telepítésével kapcsolatos nehézségek nem merülhetnek fel.

Működés közben a félautomata és az automatikus túlfolyó rendszerek karbantartást igényelnek. A külső fémrészeket rendszeresen nem abrazív tisztítószerekkel vagy üvegtisztítóval kell kezelni az eredeti fényesség fenntartásához.

Belső szerkezeti elemeket időről-időre szivárgás ellenőrizni kell. Ha szivárgást észlel, meg kell húzni a csatlakozót vagy cserélni a tömítéseket.

Videó: ajánlások a rögzítőpántok rögzítésére

Hogyan válasszunk ki egy mosdókagylót a fürdőszobába: hasznos tippek

Nem gyakran gondolkodunk arról, hogy a házban a legalapvetőbb és legelterjedtebb dolgok hogyan működnek, amíg nem kérdezzük meg ezt a dolgot. Azonban, miután megértettük ennek az eszköznek a működését, nemcsak egyszerűen kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb megoldást a boltokban képviselt tucatok között, hanem saját magunk is, hogy meghosszabbítsuk az élettartamukat.

Ma megnézzük a fürdőkád túlfolyó rendszerét, megismerjük annak szerkezetét, működési elvét és a rendelkezésre álló fajtákat.

A vízelvezetés vagy pántálás olyan rendszer, amely biztosítja a vizet a fürdőszobából a csatornába, és megakadályozza, hogy a fürdő túlcsorduljon. Más szavakkal, a vízcsatorna-túlfolyás két furatból áll - a fürdő alján és falában, amelyek csövek és tömlők rendszerével vannak összekötve egymással és a vízelvezető rendszerrel. Részletesebben a szilva-moduláció különböző módosításairól fogunk beszélni.

Hagyományos rendszer

Évtizedeken át láttuk a hagyományos vízcsatorna-túlfolyást apartmanainkban. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a fürdőt vízzel töltse, és lezárja a lánckerék csatlakozódugóját. A következő elemekből áll:

 • A kifolyónyak a fürdõ alján található lyukba van szerelve, és közvetlenül a vízhálóhoz csatlakozik a hálózat többi részéhez;
 • A túlfolyónyílás a fürdőkád falán lévő lyukba van szerelve, és a vízellátó hálózat oldalán történő vízelvezetéshez van csatlakoztatva;
 • A szifon egy ívelt cső, amely zárszerkezetként működik, és megakadályozza kellemetlen szagok belépését a szobába a szobába való belépéshez;
 • Az összekötő tömlő egy hullámcső, amely a túlfolyó vizet a szifonhoz vezetik;
 • Kútcső - a szifonból a csatornába vezet.

Ez a szabványos elemcsomag, amely a hagyományos leeresztő-túlfolyó rendszert alkotja. Minden olyan személy, aki nem rendelkezik speciális ismeretekkel a vízvezeték területén, összeszerelheti és szétszerelheti az ilyen szerkezetet. A legelterjedtebb eljárás, amelyet előbb-utóbb a hagyományos vízelvezető túlfolyók szinte minden tulajdonosának végre kell hajtania, a szerkezet összekötő részeinek cseréje, más szóval tömítő tömítések cseréje.

félautomata berendezés

A hagyományos túlcsordulás későbbi módosítása a félautomata rendszer. Elődeikből ezek a rendszerek megtartották a leeresztő szifont és a leeresztő csöveket, de egyébként a design változásokon ment keresztül. Ez a következőkből áll:

 • A vezérlőegység - olyan rendszer, amely lehetővé teszi a parafa felemelését és csökkentését. Ez lehet egy gomb, forgó gyűrű, fogantyú vagy szelep;
 • Dugók, amelyek szelepként működnek;
 • A parafát vezérlő kábel.

Hatás a vezérlőegységre: a gomb megnyomásával és a szelep elfordításával aktiválja a kábelt, amikor a feszültség vagy lazítás közben a dugót felemeli vagy leereszti. Ebben a kialakításban a túlfolyó lyuk a vezérlőegység mögött van elrejtve. A szilva-túlcsordulások külső, látható elemei gyakran gyönyörű és stílusos dizájnnal rendelkeznek, ami minden bizonnyal az esztétika egy bizonyos részét eredményezi. Ennek a kialakításnak az egyik előnye, hogy nagyon kényelmesen felveszi és lecsökkenti a parafát, ezért nem kell a fürdőszobába hajlítani és nedvesíteni a kezét.

Ennek a rendszernek a hátránya a nagyon relatív megbízhatóság. Ha olcsó és kedvező modellt vásárol, akkor nagyon rövid időre szolgál majd, ezért jobb, ha drágább termékeket szeretne választani, vagy együtt jár a hagyományos leeresztő-túlfolyó rendszerrel.

automatikus

A mosdó mosogatószerkezete nem különbözik a fenti struktúrák szerkezetétől és működési elvétől. A fő innováció egy speciális, automata dugaszoló szelep. Ez a dugó egy rugóval ellátott rugóval van ellátva. Amikor le van nyomva, a dugó leereszkedik és bezárja a fürdőkád leeresztő nyílását. Újra megnyomva felemelkedik és a víz lefolyik. Gyakran a gyermekmedencék automatikus leeresztővel vannak ellátva. A gombszelep jelenléte lehetővé teszi, hogy a kádat ürítse átfordítás nélkül.

Az automatikus rendszer a leginkább ergonómikus. A menedzsment nemcsak a kezek, hanem a lábak is elvégezhetők. Ráadásul ennek a kialakításnak a látható része nagyon kevés helyet foglal el. A gombok nagyon eltérő formában kaphatók - közöttük régimódi, antik vagy krómozott stilizált, rézfúvós, csúcstechnika stílusban.

Az automatikus leeresztő rendszer hátránya, hogy egy gombszelep cseréje nagy ügy. Abban az esetben, ha nem sikerül, ki kell cserélni a teljes leeresztő-túlfolyó rendszert. Ez a probléma azonban elkerülhető, ha egy megbízható, bevált gyártótól származó készüléket vásárol, amely csak jó minőségű anyagokkal működik. Beszélünk arról, milyen anyagokat használnak a fürdőkád túlcsordulásainak előállításában a következő részben.

anyagok

A lefolyók gyártásához a fürdetés túlfolyását általában egészségügyi műanyag vagy fém használják.

A műanyag változat mindig olcsóbb, de nem mindig kevésbé jó minőségű. Így a műanyag kevésbé érzékeny a korrózióra, amit a víz és a szennyeződések okozhatnak. Ráadásul a műanyag túlcsordulás nagyon egyszerűen telepíthető.

A műanyag modellek hátránya nem tekinthető esztétikus megjelenésnek. Eközben, ha a fürdő alatt van egy képernyő, akkor a szerkezet fő része láthatatlan marad, ezért nem kell aggódnod, hogy milyen benyomást kelt a fürdőkád "belsejében" a vendégek.

A műanyag modellek mellett különböző színes és nemesfémekből álló lefolyó- és túlfolyó rendszerek váltakoznak. A fémszerkezetek nagyon elegánsnak és ugyanakkor szilárdnak tűnnek. Felcserélhetetlenek, ha van egy kádja, ami nem veszi figyelembe a záró képernyő jelenlétét.

A legszebb szilvamodulációk nemesfémek ötvözetéből készülnek - bronz, réz és réz. A termék tetejére egy további bevonatot alkalmaznak, amely meghatározza a színeit - króm, nikkel és mások. A fémszerkezetek drágábbak, de tartósabbak és tartósabbak, mint a műanyag.

A fürdõ túlcsordulása: az üzemeltetés elve, a szerelési diagram és a szerelési szabályok

A vízkezelés magas színvonalú szobájának elrendezése önmagában számos finomságot és árnyalatot rejt magában. Nem csak a csaptelepek, a zuhanyzók, a víztartályok, a mosogatók megvásárlására és telepítésére, hanem a megjelenésüket szinte láthatatlan kis szerkezetekről beszélünk, de fontos funkcionális feladatokat látunk el.

Az egyik ilyen eszköz a fürdő túlcsordulása.

A fajták és a berendezés elve

A lefolyó-túlfolyó eltávolítja a használt folyadékot, és megakadályozza a tál túlfolyását ellenőrizetlen vízellátás közben. A szerkezet két lyukkal rendelkezik - az alsó részen és a fürdő falán. A csatornacsatornához csatlakoztatott összekötett csövek csatlakoztatva vannak.

Mechanikus eszközök jellemzői

Az értékesítés során három lehetőség van a lefolyó-túlfolyó rendszerek számára. A különbség köztük a dugó eltávolításának módja, és a leeresztő lyuk csatlakoztatása. Ha fürdõtúlcsordulást vásárol, és kételkedik abban, hogy melyiket választja ki, figyelmet kell fordítania a fürdõtartály modelljére és helyére a helyiségben.

A készülék legegyszerűbb típusát a hagyományos lakásépítés határozza meg szinte minden lakásban. Nincs mozgó alkatrész és kar. A vizet akkor gyűjtik össze, ha a parafa zárva van, és kinyílik.

A termék ebben a kategóriában különbözik a csatorna csatlakozásának típusától, a csatlakozások tömítésétől, a fúvóka alakjától. Az alkalmazkodás az alábbi elemeket tartalmazza:

 1. Drain nyak. Telepítve az alján lévő lyukba. Ez egy krómozott tölcsérből áll, amely nagyméretű törmelékeket és egy beépített anyát tartalmazó bővítő fúvókát tartalmaz. A részleteket a megerősített fémcsavarral lehet összekapcsolni. A vízállóságért felelős a gyűrű gumitömítés.
 2. Túlfolyó nyak. Beillesztve a fürdő falába. A tervezés hasonlít egy lefolyóhoz, de a hálózat általános kontúrjával szomszédos, nem közvetlen, vízelvezető rendszer.
 3. Szifon. Íves kivehető cső, amely a hidraulikus tömítés szerepét szolgálja. Megakadályozza a kellemetlen szennyvíz szagokat, hogy bejussanak a fürdőszobába. Megköti a mechanizmusokat egymással és a csatornahálózattal. Különböző konfigurációkban kapható. A minimális 300 ml folyadékot tartalmazó mélynyomó optimálisnak tekinthető.
 4. A hullámcső összekötése. Cserélje ki a vizet a túlfolyóba a szifonba. Összekapcsolódik a többi komponens csatlakozással.
 5. Segédfúvóka - puha vagy kemény. Leengedni a szifonból a csatornacsatornába.

A készlet tartalmaz olyan szerelvényeket is, amelyek növelik a rendszer tömítettségét. Ezek a lapos és kúpos tömítések, amelyeket a csavaranyával használnak. A kúpos termékeket éles szélű csavarral szerelik fel, hogy a vékony rész az ellenkező elem belsejébe kerüljön.

A kézi pántok előnyei: olcsó, legegyszerűbb összeszerelési / telepítési algoritmus, ritka hibák, megbízhatóság. A hiányosságok között meg kell jegyezni a tömítések gyors kopását.

A félautomata készülékek jellemző tulajdonságai

A hagyományos kialakítás későbbi módosítása egy félautomatikus rendszer. Ez tartalmazza a legtöbb komponenst. Ezt kiegészíti egy olyan vezérlőegység, amely emeli / csökkenti a dugót, a zárószelepet, és egy kábelt, amely irányítja a helyzetét.

A rendszer a túlfolyócsövön belül vagy kívül található segédkábel meghúzásával és pihentetésével aktiválódik. Az első lehetőség esztétikusabbnak tűnik, de sokkal nehezebb javítani.

 • kényelmesen zárja le a lefolyót (anélkül, hogy meg kell hajlítani, nedves kézzel);
 • kényelmes vezérlés és működés;
 • stílusos design.

Az eszköz hátrányai közé tartozik egy összetett szerkezet, mozgó és összekötő elemek tömegével, valamint a kábelek kopásának veszélyével.

A félautomata rendszerekben a túlfolyó lyukak a vezérlőegység mögött vannak elrejtve. A látható részletek dekoratív funkciót tesznek a belső térben, gondos tervezésnek köszönhetően.

Melyek a jó automata szilva túlcsordulások?

Az automatikus rendszerek megkülönböztető jellemzője egy összetett szerkezet, egy kattanáscsökkentő szelep, zárral és beépített rugóval ellátva.

A gombok elegáns, csúcstechnológiájú, modern, retro kivitelben készülnek. Sárgarézből és rézből készülnek, krómozott vagy nikkel bevonattal.

Az automatizált eszközök előnyei:

 • ergonomikus és megjeleníthető megjelenés;
 • tömörség;
 • kényelmes vízmennyiség.

Számos hátrány is van: a javaslatok magas költsége, a szelepet tartó rugó sérülékenysége, a gomb cseréjének nehézsége, a gondtalan telepítés, amely gyakran szakmai beavatkozást igényel.

Az ürítőgépet egy vízkészlet funkcionalitásával lehet ellátni. Figyelembe kell venni, hogy lehetetlen-e racionálisan keverni a fürdőszobába.

A rendszer magában foglalja a béléscsöveket, amelyek a túlfolyó lyukhoz vannak csatlakoztatva. A tálat feltölti a felső csatlakozó, amely megszünteti az áradást, mivel az áramlás automatikusan megáll, ha felesleges víz van.

Mit csinálnak az elvezető rendszerek?

A készülékek gyártása során használt anyagok, amelyek ellenállnak a korrózió, lúgos és savas anyagok, forró víz. A múlt században, amikor a vízvezeték-szerelvények mérete szűk volt, a vízelvezető rendszerek többnyire vasfémekből készültek.

Bár ez az anyag gyorsan elveszti eredeti esztétikáját, rendszeresen szolgál hosszú időre, bátran tartósan magas nyomású és hőmérsékleti cseppeket. Előnyei ellenére a gyártók még mindig előnyben részesítik a színesfémeket és a műanyagokat.

A műanyag pántok megfizethető árat vonzanak. Ezek megfelelőek a záró képernyővel ellátott fürdőben. Univerzális méreteik nem szabványos csatornákhoz és szilvához alkalmazkodnak.

Jelentősen megelőzve a műanyagot a szilárdság, a használati idő és a fém tárgyak tervezése szempontjából. A leggyakoribb termékek réz, bronz, réz. A króm vagy a nikkel elektroformáló technikák alkalmazásával alkalmazható a csatornarendszerekben és egyes részekben.

A mosószerkezetek szétszerelésére szolgáló eszközök időben történő tisztítása a műanyaggal ellentétben még évtizedek után sem valószínű.

Lehetőség van megérteni, hogy mely fémből készül az építés, gondosan megvizsgálva azt a csövet, amely a lefolyót és a túlfolyófuratokat együtt tartja.

A réz a vöröses árnyalat, a plaszticitás és a lágyság felismerhető. A sárgaréz tartós sárga ötvözet cinkből és rézből. A bronz elég kemény sötétbarna anyag, beleértve a réz és ón.

Fő kiválasztási kritériumok

Eszköz kiválasztása során a vásárlókat a személyes igények és kívánságok vezérlik. Nem kevésbé alapvetően javasoljuk, hogy értékelje a kívánt terméket, figyelembe véve a többi komoly kritériumot. Például:

 1. Árkategória. Kis költségvetéssel, optimális műanyag berendezés kézi leeresztővel. Egy drágább eszköz automatikus / félautomata mechanizmussal alkalmas azok számára, akik megoldást keresnek az eredeti stílus és kényelmes modern design.
 2. Anyag. A propilén minőségi mutatója sűrű héj, a sárgaréz tökéletesen sima felület, az öntöttvas a legkisebb repedések hiánya, mivel ezeket nem lehet megjavítani.
 3. További lehetőségek. A szifonok több vezetéket is tartalmazhatnak a fogyasztókon kívül más fogyasztók összekapcsolására. Az anyát nem zárhatja le. A jövőben ez a megfontolt lépés lehetőséget nyújt a mosogató, a mosógép és a mosogatómosó alatt a mosogató elágazására.
 4. Az átmérő megfelelés a szifonon és a csatornarendszeren van. Ha a metszetek nem kompatibilisek, akkor gumit vagy műanyag adaptereket kell felvenni.
 5. Teljesség. A rendszer teljes készletének tartalmaznia kell minden csatlakozóelemet, tömítőgyűrűt, csövek tömítéseit és túlfolyóit, kivéve a szivárgást.

Egy másik kritérium, amely messze van az utolsóaktól, az egészségügyi szerelvények gyártója. Attól függ, hogy a kiválasztott csatorna-túlfolyó rendszer élettartama és megfelelő működése milyen mértékben működik.

A legjobb gyártók értékelése

Annak érdekében, hogy ne csapódjanak le, és ne szenvedjenek egy kétes minőségű minőségi problémás termékkel, meg kell szerezni a jól ismert és bevált európai vállalatok termékeit. Az általánosan elfogadott nemzetközi szabványoknak és normáknak megfelelően gyártanak berendezéseket.

Geberit. Kiváló minőségű svájci márka az átlagár mérések széles skáláján. A termékek kényelmesen működnek és jól alkalmazkodnak a nem szabványos mérethez.

Alcaplast. Az egyik legnagyobb vízvezetékgyártó Kelet- és Közép-Európában. A cseh márka olyan különleges kialakítású és egyszerű kialakítású eszközöket gyárt, amelyek folyamatosan és csendben teljesítik funkcionális feladataikat az egész élettartam alatt, függetlenül az agresszív környezeti tényezők hatásaitól.

Kaiser. Gyártó Németországból, amely a modern fürdőkhöz készült pántokat készít. A cég termékei lehetővé teszik a szifon hosszúságának széles tartományban történő beállítását, ami lehetővé teszi a könnyű szerelést, beleértve a tálak mély modelljeit is.

Viega. A német cég a legmagasabb minőségű biztonságos egészségügyi termékek gyártójává vált, amely kb. Fél évszázada szolgálhat. Sikeresen ötvették a tervezési és műszaki ötleteket.

A termékcsalád különböző formákkal, anyagokkal és színváltozatokkal rendelkező lefolyó- és túlfolyórendszerek. Ezeket viszonylag alacsony ár és egyszerű telepítés jellemzi.

Hansgrohe. A jó német minőség másik képviselője. A kötődő cégek megbízhatóak, hatékonyak, kiemelkednek a komplex high-tech struktúrában. A belső térben nagyra értékelik funkcionalitásukat és kiváló dekorációs teljesítményüket.

Telepítési szabályok

Miután megtapasztalták, hogy a fürdőszobában egy mechanikus típusú lefolyót szerelnek be, nem szükséges a félautomata rendszere, csaknem azonos. Még a készségek elsajátítása nélkül is megteheti magad, de először tanácsos megismerkedni a készlethez mellékelt utasításokkal és dokumentumokkal.

A gyártónak a telepítésre vonatkozó ajánlásait pontossággal kell követni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a készülék nem működik megfelelően vagy helytelenül működik. Nem tanácsot adni az automatikus rendszerek beszerzésére: a telepítés után, garancia nélkül a készülékre vonatkozó garancia már nem működik.

Az első szakaszban a régi szifont eltávolítják, ha létezik, akkor a cső belsejét és a csatlakozási területeket alaposan megtisztítják. Ezután az alsó túlcsordulás végrehajtása történik. A lezáró mandzsetta felengedésénél felhevül, majd a leeresztő nyílásba kerül.

Egy másik tömítést helyeznek a lyuk belsejébe, a rácskal ellátott fedelet csavarozzák és rögzítik egy csavarral. A kúp alakú mandzsettákat vastag élrel helyezzük az anyára, keskeny - a nyakra.

Miután ellenőrizte, hogy a csatlakozás helyes-e, a csavart egy csavarhúzóval meg kell húzni. Hasonló eljárással fel van szerelve a felső túlcsordulás.

A következő lépés a túlfolyás kötése a leeresztőcsővel. Ehhez kényelmesebb rugalmas hullámcsövet használni, amely olyan méretre nyúlik, amely könnyen belép a fúvókába. Mindegyik csukló egy anyával és tömítésekkel van ellátva.

Ezután állítsa be a vízzárat. A tömítések helyei elővigyázatosak fájlhibákkal. A szelep egy lapos vagy kúpos tömítéssel ellátott kupakkal van ellátva.

Végül a szifon elvezetése a szennyvízcsatornához csatlakozik. Ez történik a tömítő ajakon vagy közvetlenül a foglalatba. A mandzsetta kopását okozó szivárgások elkerülése érdekében szilikonzsírral kezelik őket.

Amikor a szerelés befejeződött, ellenőrizze a szerelvény minőségét, lefedve a leeresztő dugót és nyissa ki a vizet. A fürdőszobában lévő padlót papír, lefolyó és a csatlakozások ellenőrzik. Ha szivárgást észlelnek, az anyákat meghúzzuk.

Kezelési és karbantartási tippek

Minden túlfolyó rendszer megfelelő gondosságot igényel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék eredeti állapotukat és teljesítményüket, biztosítsák a tartósságot és a hatékonyságot. A készülékeket rendszeresen ellenőrizni kell annak ellenőrzésére, hogy nincs-e mechanikai sérülés és szivárgás.

Ne feledkezzen meg további eseményekről sem:

 • a betétek felhalmozódásának megakadályozása és a háromhavonta történő mérlegelés megakadályozása érdekében a szifont meleg vízzel lemossák citromsav vagy megfelelő kémiai oxidálószerek hozzáadásával;
 • kb. félévente kicserélik a hígított gumitárcsákat, amelyek elvesztették az elasztikus tulajdonságukat;
 • rendszeresen tisztított vízzáró, különböző szennyeződések és törmelékek gyűjtése.

Ha a szemrevételezés felderíti a forgácsokat és repedéseket, cserélni kell a szifont. Az ilyen hibák a helyiségek áradását okozzák, és nem javíthatók.

Hasznos videó a témában

Az automata rendszerek működési elve a videóban:

A félautomata túlcsordulás videó áttekintésében:

A lefolyó-túlfolyó rendszer megfelelő választéka garantálja a fürdőkád teljes, kényelmes és kiváló minőségű működését. Könnyen megbirkózik a telepítéssel, a legfontosabb az alkatrészek megfelelő összeszerelése és a csatlakozási pontok megfelelő lezárása. Ha azonban problémák merülnek fel, akkor mindig jobb, ha szakemberekhez fordulnak.

Hogyan működik az automatikus vízlefolyó-túlfolyó rendszer a fürdőhöz?

Egy ilyen felelősségteljes ügyben, mint a fürdőkád kiválasztásánál, óvatos előkészítést kell tennie, és figyelembe kell vennie a közelgő telepítés összes árnyalatait. A fürdő mellett a lábak és egyéb részek is megvásárolhatók. Különös figyelmet kell fordítani a csatorna-túlfolyó rendszerre, amelyet ebben a cikkben tárgyalunk.

Mi ez?

A hazai fogyasztók közül kevesen ismerik a jó öreg szifont és a láncon lévő parafát. Ez valójában az elvezetés-túlfolyó rendszer alapja. Most ezek a rendszerek egyre automatizáltabbak, és most már van lehetőség arra, hogy a vízzel kiöblítsék a kupát anélkül, hogy személyesen kihúznák a parafát.

Napjainkban sokféle hasonló konstrukciót értékesítenek a vízvezeték üzletekben. Leggyakrabban rögtön kapcsolatba kerülnek a fürdőkáddal, de a legjobb, ha önmagától megvásárolja.

Szerkezeti jellemzők

A fürdõcsatorna-túlfolyó rendszer kétféle típusra oszlik: az automata és a félautomata.

A szifon gép igen könnyen használható. Más névvel rendelkezik - kattintson a klyakra, és egyszerűen kattintson az alján található parafa gombra. Ezután kinyílik a lefolyó, majd megnyomva lezárja. Ennek a mechanizmusnak a fő része a parafához csatlakozó rugó. Az egész szerkezet úgy van elhelyezve, hogy nagyon kényelmes legyen a lefekvés, csak a lábak lenyomásával a fürdés után.

A félautomata szifon témájára való tekintettel fontos megjegyezni, hogy az automatától eltérően nem olyan hajlamos a meghibásodásokra, és ha problémák merülnek fel, ésszerű és a mechanizmus időben történő javítása mindent rögzít. Ebben az esetben a gép tervezése teljesen új lesz.

Félautomatikus túlcsordulás is kézzel indítható. Egy különleges forgófej lezárja a fürdőkád falán lévő lyukat, és az is csatlakozik a lefolyószerkezethez. Csatlakoztatják egy kábelszerkezettel, amely lehetővé teszi a leeresztő mechanizmus megnyitását, amikor a kupakot a kupakról lecsavarják. Ezen struktúrák legfőbb hátránya az elakadási mechanizmus.

A két különbözet ​​közötti fő különbség az ár. Melyik lehetőség a legjobb az Ön számára - csak ízlés és kényelem kérdése.

Az eszköz mechanizmusai, előnyei és hátrányai

Vizsgáljuk meg részletesebben az egyes kialakítások eszközeit. Amint azt már korábban említettük, a jó öreg fekete parafa a fürdőszobában képes egy automatikus szifont vagy egy félautomata leeresztő-túlfolyó cseréjére vagy, ahogyan ez is nevezik, egy fürdőköpeny.

Ha az automata szifon működésének elve teljesen tisztán látható, akkor a félautomata eszköz építése némileg bonyolultabb. A műanyag vagy krómozott műanyag burkolattal ellátott dugó (forgófej) lezárja a fürdő falán lévő nyílást. Egy másik, azonos krómozott kupakkal ellátott dugó van a leeresztőnyíláson. Ez a két dugó csatlakoztatva van egy kábel meghajtóhoz.

Az alsó kupak egy sapka, amelynek kalapja a súlyossága miatt bezáródik. Az alsó dugó akkor nyílik meg, ha a felső fél fordulatot fordítja. Az egész szerkezet egy kábelvezetéknek köszönhetően működik, amely impulzust továbbít.

Az ügyfelek saját belátása szerint vásárolhatnak műanyag dugókat vagy krómozott dugókat a nagyobb erősség érdekében.

A félautomata csatorna-túlfolyó rendszer jelentős hátrányokkal rendelkezik, amelyek leggyakrabban a mechanizmus különböző részeinek lebomlásából állnak. Idővel a meghajtó elakadt kábele elakad, a dugó túlságosan leeshet a leeresztő nyílásba, néha előfordul, hogy a tű hosszabbodik meg, és hosszúsága a későbbi használatra alkalmatlanná válik.

Mindezek a kisebb hibák könnyen javíthatók, elegendő lesz a szerkezet szétszereléséhez és saját magának történő beállításához. Ezért logikus feltételezni, hogy a kábel kívülről könnyebben megjavítható, mint a kábel belsejében.

Az elektronikusan vezérelt szifon, azon túlmenően, hogy drágább lesz, mint a félautomata, szintén nehéz lesz javítani. Leggyakrabban, ha megtörik, ki kell cserélni.

Egy másik fontos szempont - a vízzárral ellátott kialakítás mindig előnyös a modellek nélkül. A hidraulikus zár egy speciális hajlított csőszakasz, amely önmagában felhalmozza a vizet. A víz minden alkalommal megváltozik, amikor a fürdőszobát használja. Ennek következtében a csatorna kellemetlen szaga nem halad át a csövön a nappali fürdőszobájában. Rendszerint ma szinte minden modell vízzárással van felszerelve, folyadék felszabadulása furcsa hajlított cső formájában.

Bármi legyen is a választása, alig akarja visszavenni a forgalmi dugót egy rugalmas zenekarra.

Gyártási anyagok

Az ilyen rendszerek különböző anyagokból készülhetnek. Ennek eredményeképpen a modellek eltérő értékekkel rendelkezhetnek, és különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Leggyakrabban a gyártók olyan anyagokat választanak, amelyek feldolgozását az évszázadok során debugolták, főként az új technológiák használatának elkerülésével. Ennek egyik legfontosabb példája a különböző fémötvözetekből készült vízvezeték gyártása.

Gyakran több hagyományos anyagot használt szifon gyártására.

 • Sárgaréz, bronz. A sárgaréz réz és cink ötvözet, a bronz réz és ón. Az ilyen modelleknek mindig magas ára van, de jó minőségűek. Sárgaréz vagy réz szifon használják a design a fürdőszoba egy különleges régi stílusban.

Az ilyen rendszerek nagyon ellenállóak, üzemképtelenek, tartósak, képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek. Ha krómot permeteznek, a formatervezés kellemes fém színt kap és élettartama tovább bővül.

Különösen érdemes megemlíteni a sárgaréz és a bronz közötti különbséget. A fő különbség az, hogy a bronz hosszú ideig érintkezhet a vízzel, de nem réz, mert különféle spray-k formájában kell kezelni.

 • A legelterjedtebb megoldás az öntöttvas (szénalapú ötvözet). Ezt az ötvözetet hagyományosan több évszázadon keresztül használják különféle egészségügyi berendezések gyártásához. Az öntöttvas egyik fényes előnye az erőssége, de hátránya a korrózióra való hajlam.

Annak ellenére, hogy különböző vízvezeték szerelvények gyakran öntöttvasból készülnek, ilyen fürdő szifon telepítése ritkaság. Az ilyen szifont általában csak az öntöttvas fürdőhöz kell felszerelni.

Az ilyen öntöttvas szerkezetek gyorsan felszedik a különböző üledékeket, nehezen tisztíthatóak és nem javíthatók. Ha ilyen problémák merülnek fel, ki kell cserélni őket. A szerkezet terjedelmes méretei és a fürdőszoba alatti kis helyiség bonyolítja ezt a folyamatot.

A fürdõ túlcsordul

A fürdőleeresztés olyan eszköz, amely a vizet a szennyvízcsatornába vezetik, és megakadályozza, hogy túlcsorduljon. Ezt biztosítja a rendszer két lyukának jelenléte:

 • az egyik a szaniterek alján van;
 • a második az oldalfal felső részén helyezkedik el.

Műanyag csőrendszerrel ellátott vízelvezető rendszerrel vannak összekötve. A szakértők ezt a készüléket hívják - pántoló.

Modell kiválasztása paraméterek szerint

 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 2
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 2
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Hossz (cm): 72,5
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: polipropilén
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: polipropilén
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: polipropilén
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5

Túlcsordulás a Geberit fürdőkád számára, 90 mm átmérőjű lefolyó lyuk.

 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 3
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 3
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 2
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 2
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 2
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Garancia (év): 2
 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm
 • Hossz (cm): 60
 • Garancia (év): 2

A rendszer típusai A szilva - moduláció három típusból áll:

 • szabvány;
 • félautomata;
 • automatikus.

A kívánt rendszer kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy minden típus bizonyos előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik.

Szabványos rendszer.

Hagyományosan ez a készülék az alábbi elemekből áll össze:

 • a lefolyószáj a fürdő alján található;
 • túlfolyó nyak van a falán;
 • szifon - egy hajlított műanyag cső, amely vízzárként működik, és jó akadályt teremt a kellemetlen szagok behatolásához a csatornarendszerből a szobába;
 • összekötő tömlő - egy hullámcső, amely egy fürdőszifont csatlakoztat túlcsordulással;
 • ürítőcső - a víz elvezetése a szifonból a csatornába.

A szabványos rendszer lehetővé teszi a vizet a fürdőszobába, és lezárja a leeresztő nyílást egy lánccal rendelkező dugóval.

Félautomata rendszer.

Az ilyen eszközök a hagyományos rendszer maradt csak:

 • fürdő szifon;
 • ág csövek. A fennmaradó elemeket újakkal helyettesítik:
 • a vezérlőegység - amely a parafa felemelését és leeresztését végzi - egy gomb, forgó gyűrű, fogantyú formájában készül;
 • kábel, szabályozó leeresztő dugó.

Az ilyen berendezés kialakításakor a vezérlőegység szépen bezárja a túlfolyó lyukat. A látható fürdőkád gyakran elegáns és exkluzív kialakítású.

Az ilyen rendszer legfőbb előnye, hogy kényelmesen felemeli és leereszti a parafát anélkül, hogy szükségszerűen kézbe kellene helyezni a vizet. A félig automata rendszerek hiánya meglehetősen gyenge megbízhatóságnak tulajdonítható, különösen az alacsony költségű modellek esetében.

Automatikus rendszer.

A legfontosabb különbség az ilyen eszközök között, amely egy automatikus zárórugóval ellátott automata gombszelep kialakításában áll rendelkezésre. Amikor először nyomja meg, a parafa leesik és bezárja a leeresztő lyukat. Az ismételt megnyomás során felemelkedik, és megnyitja a leeresztő nyílást.

Az automatikus készülékek fő előnye, hogy nemcsak a kezeket, hanem a lábak segítségével is ellenőrizhető. Az ilyen modellek hátránya egy gombszelep meglehetősen bonyolult javítása. Ez a probléma elkerülhető egy megbízható, megbízható cégtől származó eszköz megvásárlásával.

Válassza ki a legjobb fürdőlefolyó-túlfolyó rendszert

Vízvezeték-felszerelés telepítésekor fontos, hogy a megfelelő választás egy adott modell mellett legyen. Ez a cikk a fürdő lefolyó-túlfolyó rendszerére összpontosít. Annak érdekében, hogy kiderüljön, melyik szifon jobb, alaposan meg kell vizsgálni az egyes vízelvezető rendszerek előnyeit és hátrányait. A szifon helyes modellje még nagyobb kényelmet biztosít a vízkezeléshez.

Vízlefolyó-túlfolyó rendszer: műszaki jellemzők

A kábelköteg, más néven csatorna-túlfolyó rendszer, olyan szerkezet, amely hermetikusan összekapcsolt csatlakozásokból áll. Ez biztosítja a szennyvíz elvezetését a csatornába, és védi a fürdőt a túlfolyástól.

A túlfolyó- és vízelvezető rendszer szükségszerűen szifonnal van felszerelve, amely megakadályozza a kellemetlen szagok megjelenését a fürdőszobában. A túlfolyó lyukból a víz belép a csatornába a segédcsőn keresztül. A leggyakrabban használt hullámcső, amely a kívánt méretre feszíthető és a lefolyóhoz vezethet bármely irányba.

Tipp A vízelvezető rendszer kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő nyílásait körülvevő összes külső részt. Minőségi termékben rozsdamentes acélból készültek.

A fürdőleeresztő rendszer vásárlásakor feltétlenül figyelni kell az alkatrészek minőségére. Fontos, hogy ellenőrizze a tömítések és a bilincsek jelenlétét is, mivel egyikük hiánya szükségképpen árvízhez vezet a fürdő első töltése után. A tömítések szükségesek a szerkezet szorosságának biztosításához és a szivárgás megelőzéséhez.

Jelenleg nagyszámú pánt található. Az egyszerű műanyag szifonoktól a krómozott fémből készült, különleges díszítéssel. A modern technológiák lehetővé teszik a leginkább szeszélyes ügyfelek igényeinek kielégítését. A lefolyó-túlfolyó rendszerek a következőkre oszthatók:

 • egy egyszerű dugattyúval ellátott szifon;
 • félautomatikus rendszer;
 • automatikus leeresztő-túlfolyó rendszer;
 • automatikus töltési típus.

Mindegyik rendszer rendelkezik saját előnyökkel és hátrányokkal. Annak érdekében, hogy eldöntsük, melyik vízcsatorna túlfolyása jobb a fürdéshez, minden egyes építményt részletesebben meg kell vizsgálni.

Az automatikus rendszer hátrányai és előnyei

Az automatikus fürdõcsúszás az egyik legösszetettebb terv. A struktúrában nem különbözik mástól. Ennek a pántszalagnak a legfontosabb jellemzője a leeresztő rész felszerelése egy kattanáscsökkentő szeleppel.

A rendszer nagyon kényelmes, és nem igényel semmilyen kiegészítő eszközt: forgó karok vagy zárókupakok. A felhasználó könnyed megnyomásával bezárja a leeresztő nyílást, és az ismételt művelet lehetővé teszi a víz elvezetését a csatornába. Nagyon kényelmes, hogy közvetlenül a fürdőben szabályozza a szelep lábát. Egyszerűen csak lépjen rá, miközben a zuhany alatt áll.

Ennek a rendszernek azonban számos hátránya van, meg kell jegyezni, hogy a szifon gép:

 1. Drága öröm. A jó minőségű automata rendszer többszöröse lesz, mint egy hagyományos, mechanikus szifon, amelynek fürdőcsatlakozója van. Ezért a választás gyakran olcsóbb modellekre esik.
 2. Gyakori bontások. A lecsapoló nyílás automatikus átfedéséből álló rendszer, amely nem megfelelő minőségű anyagokból készült, gyorsan meghibásodhat. Az ilyen struktúra megszerzésének különös figyelmet kell fordítania a vállalat és a származási ország számára. A német gyártók a legjobbak közül választották magukat: a termék minőségét gondosan figyelemmel kísérik a márka megőrzése érdekében.

Figyelembe kell venned azt is, hogy amikor a rugó meghibásodik, a szelepet tartja és működésbe hozza (az automatikus rendszer legsebezhetőbb része), az egész szerkezet helyére kerül.

Sifon félautomatikus eszköz és annak legjobb oldala

A félig automatikus leeresztő-túlfolyó rendszer a könnyű használat ellenére meglehetősen bonyolult kialakítású. A szennyvíz elvezetésére és a túlfolyó rendszerre vonatkozó szabványos, hermetikusan csatlakoztatott csatlakozások mellett az ilyen típusú modellek elzárószeleppel vannak felszerelve, amelyet a túlfolyó nyílásra szerelt kar aktivál. Dekoratív fogantyú vagy szelep formájában készül.

Egy ilyen lefolyórendszer kezelése meglehetősen egyszerű. A felhasználó forgatja a vezérlőkart 90 ° -ot, és az átfedő rúd felemelkedik, megnyitja a leeresztő nyílást, és ha az ellenkező irányba fordítja a gombot, a rúd lecsökken, lehetővé téve a fürdő vízzel való kitöltését.

A rendszer a segédkábelnek köszönhetően működik, amelynek feszültsége lehetővé teszi a parafa emelkedését és esését. A szelepvezérlő gombja változtatható. A legnépszerűbb modellek a következő formában készülnek:

 • gombbal;
 • forgó gyűrű;
 • kezelni;
 • dekoratív szelep.

Az ilyen rendszerek túlfolyószerkezete a lefolyószerkezet fogantyúja alatt található. Ezáltal a heveder sokkal esztétikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. Az ilyen rendszerek egyik előnye az egyszerű használat. A fürdőkád tetején található fogantyú elfordításával a felhasználónak nem kell nedvesítenie a kezét, vagy a fürdő alja fölé kell vinnie.

És ha egy ilyen rendszer hiányosságairól beszélünk, akkor meg kell jegyezni, hogy a tervezés meglehetősen bonyolult, és sok összekötő és mozgó alkatrész van, ezért figyelmet kell fordítani a felelősségteljes és lelkiismeretes gyártók modelljére, akik már bizonyították magukat az egészségügyi szerelvények piacán.

Van egyfajta félautomata csatorna-túlfolyó rendszer, amely lehetővé teszi a kád feltöltését. Ez az összes automatikus és félautomata pánt. Az ilyen szerkezet felépítéséhez vízcsatlakozás szükséges. Ezzel a pántolószalaggal megakadályozhatja a kád feltöltéséhez szükséges keverőt.

Gazdasági rendszer. Olcsó és könnyű.

A fürdőszoba leeresztő rendszer legegyszerűbb kialakítása mechanikus leeresztő-túlfolyó rendszer. Nincs benne mozgó alkatrész vagy kar, ezért a legbiztosabb az összes többi pántszalag típusnál.

A rendszer több fő részből áll:

 1. Drain nyak. A fürdő alja, a szifonhoz csatlakozik.
 2. Túlfolyócső. A túlfolyó lyukra szerelve.
 3. Hullámcső. Csatlakoztatja a túlfolyócsövet és a rendszer fő részét.
 4. Szifon. U alakú szerelvény, záróként működik. Megakadályozza a szagok szétoszlását a csatornarendszerből.
 5. Csőcsonk. Szennyvíz szállítása a csatornarendszerbe. A hullámos tömlő vagy egyenes ág cső ilyen fúvóként szolgálhat: a csatornahálózat helyétől függően.
 6. A dugó egy leeresztő nyílást blokkol. Leggyakrabban lánccal van összekötve a túlfolyóba épített rács.

Ez a rendszer nagyon könnyű összeszerelni és telepíteni, bárki képes kezelni, még akkor is, ha nincs mély ismerete a vízvezeték-iparban. Általános szabályként az ilyen szifon meghibásodását a tömítőcsatlakozások kopása okozza.

Tipp A tömítő bilincsek és tömítések élettartamának növelése érdekében szilikonzsírral előkenődhetnek.

Műanyag vagy fém?

Nagyon gyakran a vásárlók megkérdezik a kérdést: "Milyen anyagból kell az elvezető-túlfolyó rendszert létrehozni?". Jelenleg a gyártók több alapanyagot használnak a pántáláshoz:

 • műanyagból;
 • színesfém krómozással;
 • színesfém;
 • rozsdamentes acél.

A műanyag szifonok a legkedvezőbb áron különböznek egymástól, és meglehetősen nagy élettartamuk. De esztétikai megjelenésük sok kívánnivalót hagy maga után. Ugyanez mondható el a vasfém rendszerekről. A gyártási vállalatok egyre inkább felhasználják az ilyen nyersanyagokat.

Színesfémek és rozsdamentes acél - a legdrágább anyag, miközben gyakorlatilag nem hajlamos a korrózióra. Az ilyen nyersanyagokból készült termékek különleges stílussal rendelkeznek, és kiegészíthetik a fürdőszobai dekoráció általános megjelenését. Például, ha a tervező ötlet volt retro stílusú fürdőszoba, akkor egy nyitott típusú fürdőszoba (díszítő képernyő használata nélkül) kezelt sárgarézből készült szifonnal nagyon szerves és stílusos lenne.

A fürdőköpeny vásárlásakor mindig figyeljen a gyártó minõségére és márkájára. Ezek a meghatározó tényezők a lefolyórendszer kiválasztásában. Ez különösen igaz a zárt dekoratív panelekre és fürdőkádra. A felhasználó vágya, hogy a fürdő alatt minél ritkábban nézzen, ezért jobb, ha a legmagasabb minőségű szerkezetet szereli fel, és így hosszú ideig szivárgást szenved.