Legfontosabb > Tartozékok

Mosogatócsatorna: varázsló tanácsot a szerelésről és a szerelésről

A modern ember annyira hozzászokott a kommunális kényelemhez, hogy néha nem érti, hogyan működnek. Sokan közülünk elkezdjük érdeklődést kelteni, amikor a javítás kérdése forog.

Tehát az ugyanazon mosogató telepítéséhez bizonyos ismeretekre van szükségünk, hogyan válasszunk ki egy mosogató mosogatóját, telepítsen szifont és csatlakoztassa a rendszert a kommunikációhoz.

A telepítés mindegyik szakaszában saját árnyalatai vannak, amelyek ismerete segít megvédeni a lefolyószerkezetet a szivárgás előfordulásából a működés során.

A lefolyó célja és kialakítása

A mosdókagyló egy hajlított kialakítású, amelynek fő elemei szifon és csatorna.

A leeresztő nyílás külső eleme egy fémrács, amely védi a csövet a haj bejutásától és a kis törmelékektől.

A leeresztőnyílás alatt található a szifon két fő funkciója:

 • Megvédi a leeresztő csövet az eltömődéstől, mivel a mosogató nyílásán át jutó hulladék keletkezik.
 • A szennyvízcsatornából érkező kellemetlen szag eloszlását akadályozza.

A szifon fő titka a kanyarban van.

Egy ilyen konstruktív megoldásnak köszönhetően a víz nem hagyja teljesen ki a csövet, és így egyfajta vízzáró tömítést képez, ami megakadályozza, hogy a szennyvíz "aromái" elterjedjenek a helyiségben.

A készülék az alábbi elemeket tartalmazza:

 • ház;
 • kipufogócső;
 • gumi és műanyag mandzsetta;
 • díszítő burkolat a lyukhoz;
 • gumi dugók;
 • anyákat és csavarokat.

A rendszer eltömődése esetén ez a szifon könnyen eltávolítható és tisztítható mechanikusan, kémiailag vagy a sugár irányított áramának nyomásával. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a gyártók javasolják, hogy a mosogatót a túllövéshez felhúzva vásárolják.

A rendszer kialakítása abban különbözik, hogy fel van szerelve egy további csővel, hajlító hullámokból vagy merev műanyagból. A mosogató héj felső oldalán lévő lyukat a szifon előtt elhelyezkedő lefolyórendszer egy részével köti össze.

Az ilyen cikcakkúcsot a kívánt helyzetben műanyag jellel rögzítik.

A vízelvezető eszközök típusa a mosogató alatt

Az eszköz elve szerint

A mosogatórendszer vízelvezető rendszerei kétféleképpen oszlanak meg:

 • Üveget. A palack típusú szifonokban a vízzáró hengerek egymásba merülnek. A szifon lombik üregében telepített telepítő. A belső cső közepén leereszkedve a lefolyók a szifon aljára esnek, majd a belső és külső henger nyílásain keresztül emelkednek a csatornába.
 • Csőbe. A csővezeték-elvezető rendszerek kétfordulatú szerkezetek, amelyekben a hidraulikus csatorna egy cső könyök segítségével van felszerelve. A cső hajlítása "S" vagy "U" formában történhet.

A palack típusú szifonok azért kapták a nevüket, mert a forma olyan, mint egy üveg. Az egyszerűen telepíthető és könnyen kezelhető palackkészülékek ma a leginkább keresettek a fogyasztók körében.

Mivel a szifon kimenete körülbelül a lombik közepén helyezkedik el, a rendszer hidraulikus reteszje hosszú ideig nem szárad ki. Ha több csatorna csatlakoztatására van szükség, a szifont fel lehet szerelni további elemekkel.

A csővezeték leeresztő eszközeit ma igen ritkán használják. A kettős kapcsolású készülékek modernizált változata a hullámosított műanyag csővel ellátott kivitel.

Az anyag lágysága és rugalmassága lehetővé teszi, hogy a cső ívelt alakú legyen, rögzítve a kívánt helyzetbe.

Vegyes eszközök is kaphatók.

A vegyes típusú lefolyórendszerek elrendezésénél használt hullámos szifon egyfajta hajlított cső. Az egyetlen különbség az, hogy a kanyarral ellátott rész egy mozgatható tömlő, és nem szilárd cső formájában van kialakítva.

Vannak olyan szifon variánsok is, amelyeket egyedi mosogatókhoz terveztek. Tehát ahhoz, hogy a vízelvezető rendszer két mosdókagylóval ellátott mosogatóhoz csatlakozzon, kettős szifont vásárolhat, amelynek két kiadása lesz.

Külön kell feltüntetni a szifonok rejtett telepítését. Bár ezek nagyságrendje drágább, mint a fent leírt modellek, ideálisak a nyitott polcokra szerelt mosogatók csatlakoztatására.

Az ilyen típusú épületek vízelvezető rendszerei egy kis résszel díszítő képernyő mögé kerülnek.

A fúvókákkal ellátott univerzális hullámok kupakkal ellátott műanyag mandzsettákkal vannak felszerelve. De nem szabad elfelejteni, hogy az átmeneti mandzsetta nem garantálja az ilyen megbízhatóságot, mint a számított átmérő azonos csövei.

A termelési anyagból

A mosogató túlfolyó leeresztőjének gyártására szolgáló anyag lehet fém vagy polimer anyagok ötvözete. A műanyag fő előnye alacsony költség és ellenállás a korrózió kialakulásával szemben.

A PVC termékek élettartama viszonylag rövid. Ráadásul nem rendelkeznek magas tömítési tulajdonságokkal. Ezért minden csatlakozó elem gumipárnával van ellátva.

Néhány európai országban a PVC anyagból készült termékek tilosak házi használatra.

A vízvezeték-berendezések vezető gyártói a polimerek előállításában összetevők összetevői közé tartoznak, amelyek meggátolják a baktériumok megtelepedését és növekedését a műanyag felületén.

Ennek következtében a PVC termékek belső falai, még a hosszú távú működés során sem, nyálkahártyával és szennyeződéssel borítják.

Ha a fém termékek közül választhat, akkor a bronz vagy rézből készült modellek a legnépszerűbbek. Tartósabbak és tartósabbak, de a műanyagtól eltérően idővel oxidálódnak.

A fémszerkezetek helyén történő telepítés nehéz lehet, ha a kisülőcsövet le kell rövidíteni.

Ezt csak a megfelelő eszközökkel lehet megtenni, és képesek kezelni azokat.

A piszok belső falain való felhalmozódás és az eltömődés kialakulásának elkerülése érdekében válasszon olyan krómozott fémrétegeket, amelyek védőfóliával vannak bevonva.

A szilva túlcsordulással történő felszerelésének jellemzői

Minden egyes szifonnal együtt olyan utasítás található, amely részletes információkat tartalmaz a szétválasztás sorrendjéről. Tehát a készülék összeszerelésével és telepítésével kapcsolatos nehézségek nem jelentkeznek még egy kezdőtől sem.

De még mindig minden részletben megállunk.

A túlcsordulási rendszer telepítéséhez a következőkre van szüksége:

 • szifon;
 • tömítőanyag;
 • szigetelőszalag;
 • állítható csavarkulcs;
 • lapos csavarhúzó;
 • pamut szalvéta;
 • egy vödör.

Rendszer összeszerelés

Az első lépés az, hogy a lefolyót a mosogatóhoz csatlakoztatják. Ehhez a kiválasztott eszközt a mosogató alá kell helyezni, és előzetesen illeszkedni kell a megfelelő méretekhez.

Ezután ellenőrizze az alsó cső csatlakozásának megbízhatóságát, mert a rendszer állandó nyomását veszi figyelembe.

Ehhez csavarja le a csatlakozót a meneten és ellenőrizze a sérüléseket: zsetont, a gumitömítés hibáit.

A szerkezet összeszerelése előtt feltétlenül ellenőrizni kell a szekrény menetének csatlakozási felületét. Ha bármilyen sorjázást talál, akkor kiküszöbölhető, ha éles pengével vagy késsel óvatosan levágja őket.

Ha ezt a feltételt nem tartják be, az éles műanyag csavarok a telepítés során károsíthatják az O-gyűrűt.

Gyűjtse össze a műszer lombikot a következő sorrendben:

 • A szifon felső részének menetes csatlakozásánál gyűrű alakú tömítést kell hordani.
 • A menetes összekötő csavarral a szifon alját.
 • A kifolyócsőre egy kifolyó van, és megfelelő méretű gyűrűt helyeznek fel.
 • Miután behelyezte a kifolyót a szifonház felső nyílásába, azokat a kívánt magasságra helyezte és az anyát lazán meghúzta.
 • Miután a szifonba helyezett egy nagy gumitömítést, csavarja be az anyát a lefolyó testébe.

A horonyba behelyezett gyűrű alakú tömítést egy vékony réteg tömítőanyaggal vonják be. A nagyobb megbízhatóság érdekében kezelik őket és a cső menetének alsó részét. A parafát a testre csavarják, amíg meg nem áll, anélkül, hogy erőfeszítést tenne.

A ház csatlakozásánál és a csatlakozás tömítésénél jobb a tekercselés. Ez megkönnyíti a fedél eltávolítását, ha szükséges a rendszer tisztításához.

Mielőtt összegyűjtené a túlfolyást, határozza meg a cső magasságát. Ez közvetlenül a kiválasztott héj mélységétől függ. A csővel ellátott cső része a fő elágazó csőhöz van csatlakoztatva.

Az összeszerelt cső a mosogatóhoz csatlakozik, és ne felejtse el, hogy a felületek között gumitömítést helyezzen el. A túlfolyócső és a leeresztőcsatlakozó összekötése egy anyával van rögzítve.

A műanyagból készült anyát kézzel kell húzni anélkül, hogy bármilyen szerszámot használna.

Nyilvánvaló, hogy az összeszerelési folyamat a videóban látható:

Szerelési konstrukció

A rendszer csatlakoztatásához először kapcsolja ki a vízellátást.

Ezért célszerű olyan tömítést használni, amelynek vastagsága nem nagyobb, mint 5 mm. Ha a szűrőháló mérete meghaladja a mosogatóüreg átmérőjét, akkor jobb, ha tömítést alkalmaz, de tömítőanyagot használ.

Ezzel párhuzamosan gumitömítés csatlakozik az elágazó cső oldalához. A fúvókacsúcs másik végétől a szabad szivattyú biztosítja.

A fúvóka a mosogatóhoz való csatlakoztatásához vegye be a D6 mm-es csavart, és helyezze be a védőrácsba, majd lapos csavarhúzóval rögzítse. A csavar meghúzása előtt ellenőrizze, hogy a fúvóka pontosan illeszkedik-e a mosogató nyílásába.

Ezt követően a leeresztő cső a kiömlőnyílással van ellátva. A legfontosabb a telepítési folyamat során az ízületek szoros tartása.

Bár a csatornahálózatokban uralkodó nyomás általában alacsony, nem feltétlenül érdemes elhanyagolni a csatlakozások megbízható tömítését. Az egészségügyi csévélés segít a szoros kapcsolat kialakításában is.

A telepítés végső szakaszában csatlakoztassa a csatornarendszert szennyvízzel. Mielőtt behelyezné a csőcsőbe a szerelőhüvelyt, érdemes lemondania a tömítőanyagról.

A kisülő vezeték kimeneti vége a mandzsettába kerül.

A csatlakozás jobb, ha merev szerelést végez. Ehhez egy anyacsavarral és egy kúpos tömítéssel a szükséges szögben kiáramló vízelvezető cső a kommunikációs csőhöz van csatlakoztatva.

Ha a lefolyó és a csatorna mérete nem egyezik meg, az elemek összekapcsolásakor használjon műanyag adaptert, amely a vízvezeték-részlegnél vásárolható meg.

A csatornából érkező szag elterjedésének megakadályozása érdekében a cső harangja külön gumival van ellátva.

A mandzsetta kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a belső átmérője kissé kisebb legyen, mint a kimeneti cső külső mérete.

Egészségügyi ellenőrzés

Ellenőrizze a csatlakozások szorosságát a víz bekapcsolásával. Az egyértelműség kedvéért fedezheti a padló felületét, amely közvetlenül a leeresztő rendszer alatt helyezkedik el papír vagy szövetszalvétával.

A felszínén gyorsan megjelenik a folyó vízcseppek minden foltja.

Ha a szifonon áthaladó víz leesik a lefolyóba, és az alkatrészek ízületei nem folynak, minden rendben van. Annak biztosítása, hogy a rendszer nem szivárog, akkor feltételezheti, hogy a lefolyó teljesen működőképes.

Az elágazó szifonok, amelyekhez a mosógépeket csatlakoztatják, azonos technológiával szerelik fel.

Az egyetlen különbség a telepítés során az, hogy a háztartási készülékek rugalmas tömlõit csavarják a szifon kanyarokhoz.

Videó: a varázsló tanácsát arról, hogyan kell a csatornába csatlakoztatni a csatornát

Mosogatócsatorna - cél és létező fajok

Számos egészségügyi eszköz ad a kreatív képzelet a tulajdonosok a lakások és házak. A vízvezeték elemek alakja, anyagai, kialakítása lehetővé teszi a kívánt helyszín kiválasztását a megadott jellemzőkkel, minőségi és árvágyakkal összhangban. Az egyik mosogató telepítéséhez szükséges elem egy leeresztő. Értsük meg ennek az elemnek a célját a mosogatóhoz, és melyiket válasszuk?

Cél és kivitelezés

A mosdócsonk egy hajlított szifonból és egy leeresztő csőből áll. A hajlított szifon kialakítás két fontos funkciót kínál:

 • a helyiség szennyvízszagtól való védelme, a csatornarendszer kifolyónyílásán keresztül;
 • a leeresztő cső védelme a szilárd részecskék eltömődésével a lyukon keresztül a mosogatóban.

Hogyan működik a szifoncsatorna?

Ha a víz átfolyik a nyíláson keresztül, akkor a hulladék folyadék nem közvetlenül belép a belső csatornahálózatba. Egy szifonba süllyed, kanyarba emelkedik, felfelé emelkedik (görbe térd mentén), majd leereszkedik egy közös csatornába. Ezzel a mozgási mintával a hajlított térd víz alsó részén marad. Ez az úgynevezett vízzár, ami nem teszi lehetővé a szennyvíz illatát a lakóterembe.

A térdszifon kanyarban kemény nehéz részecskék vagy apró tárgyak is véletlenül összeolvadnak a mosogatóba. Eltávolításuk után a cső térdét eltávolítják és megtisztítják, majd helyükre telepítik.

A vízelvezető eszközök típusa a mosogató alatt

A modern piac irigylésre méltó sokféle formatervezést és anyagokat kínál a szilvák gyártásához. A legnépszerűbb anyagok közül: műanyag és fém. A konstruktív formák a következő alapváltozatokban készülnek:

 • Pipe;
 • hullámosított (általában műanyag tömlő);
 • üveg;
 • „Száraz”.

Nézzünk részletesebben az ilyen típusú lefolyók szerkezeti és működésbeli különbségeire.

Csőszifon

A csőszifon egy hajlított cső. Leggyakrabban ez a design fémből készült. Ez egy hagyományos, régi stílusú mosogató, amelyet "térdnek" neveznek. A modern kialakításban kialakítása tisztességes megjelenést kapott: bronz vagy sárgaréz fényes rozsdamentes felület, kényelmes csatlakozók a szétszereléshez és összeszereléshez, valamint könnyű súly (a régi modell öntöttvas térdétől eltérően). A cső hajlítása "U" vagy "S" alakú. Az ívelt rész a szerkezet legalacsonyabb pontja, amely biztosítja a szennyeződés, hulladék és idegen részecskék elhelyezését.

Ha két lyukból (például két tálca mosogatóból) való leeresztéshez szükséges, a cső könyökét a lehető legalacsonyabbra kell helyezni, közelebb a csatorna csövéhez. A térd felett egy olyan szerkezetet szerelnek össze az összekötő csövekből és adapterekből, amelyek két csatornaáramot gyűjtenek össze egybe a csőszifon hajlítása előtt.

Hullámos szifon

A hullámos szifon egyfajta hajlított cső. A különbség az, hogy az ívelt rész nem szilárd cső formájában, hanem mozgatható hullámos tömlő formájában készül. Ez a hullámosság biztosítja a mobilitást és a leeresztő cső egyszerűsített beépítésének lehetőségét. Ezek a minták műanyagból készültek. A hullámosság görbült pozícióját a bilincs támogatja. Szükség esetén az összekötő bilincs mozgatható, hogy a hajlítás helye nagyobb legyen, vagy kevésbé ívelt.

A hullámok hajtogatásainak nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak. Az üregükben gyorsan felhalmozódik a szennyeződés, az élelmiszer-lerakódások (ha konyhai mosogató). Nehéz tisztítani őket. Ezenkívül a hullámok anyaga idővel törékennyé válik és szivárog. A felhasznált műanyag jellemzői nem engedik meg a forró vizet ilyen mosogatóba önteni.

Palack szifon

Az üvegszifon a konyhai mosogató mosogatójának legkedveltebb kialakítását jelenti. Külső alakja egy üveghez hasonlít. A készülék szifonja belsejében a víz egy görbült út mentén leereszkedik, melyet a készülék két falának alakítanak ki. A lefolyók a belső cső közepén mozognak és a szifon aljára süllyednek. Ezután emelkednek a lefolyószerkezet belső és külső falai közötti résen. Ezután a szifon oldalsó nyílásán keresztül egyesítse a csatornába.

Ha több szivárgót kell csatlakoztatni egy szifonhoz, előtte egy átmeneti elemet kell felszerelni. Egy ilyen adaptert a tetejéről (a tálból) a fő lefolyó ürít ki, és ugyanabból a mosdóból vagy egy másik egészségügyi eszközből (mosógép, mosogatógép) lévő vízelvezető vészhelyzet (túlfolyó) folyhat az oldalra.

A palackok mind műanyagból készültek (megfizethető árú megoldások), mind pedig fémes (drágább, rangos és tartós szifonok).

Száraz szifon

A "száraz" szifonok a vízvezeték modern találmányainak egyike. A "száraz" név annak a ténynek tudható be, hogy nincs benne állandó víz. A vízzáró szerepet gumi tömítésekkel végzik, amelyek a szifon belsejében helyezkednek el és blokkolják a szennyvízszagok áthaladását. A gumiabroncsok nyomás alatti kifolyása során a víz kinyílik és áramlást enged meg, majd ismét bezárja a cső szabad szabadságát. A gumielemet "száraz" hidraulikus tömítésnek nevezik.

A visszacsapó szelep vízének hiánya lehetővé teszi, hogy ilyen épületeket telepítsünk külvárosi vagy vidéki házakba, ahol a fűtés nem működik folyamatosan. A téli fagyok körülményei között a vízhidraulikus zár lefagyasztja és deformálja a szifoncsövet. Ezért az optimális típusú lefolyó egy "száraz" visszacsapó szelep.

A "száraz" kialakításnak sokkal kompaktabb méretei vannak, nincs benne hajlított rész, mert a beépítés helyet takarít meg a mosogató alá.

Száraz szilva szifonok telepítése a következő esetekben történik:

 • nincs hely görbült szifonhoz;
 • hideg helyiség, időszakosan nem fűtött;
 • forró szoba, ahol a vízcsapda gyakran kiszárad;
 • légkondícionáló kisülések (kültéri elhelyezkedés);
 • tárgyak, ahol rázás és rezgés van (például kisteherautók).

A "száraz" leeresztőcső felszerelési iránya lehet függőleges és vízszintes. Vízszintes helyzetben a mosogató és a mosogató között egy szögadapter van felszerelve.

Sifon fürdőszoba, mosdó vagy konyha

Ezenkívül a mosogató alatti helyet a dobozban lévő speciális szifon segítségével megtakaríthatja. A doboz falba helyezéséhez készítsen lyukat a méretéhez. A mosogató mosogató megjelenése a falon maszkolódik, csak egy vékony csövet feszítenek a beépített dobozba.

Minden lefolyószerkezetet elsődleges felhasználás jellemez.

A szifon a fürdőszobában gyakran ívelt cső. Kötelező kiegészítése egy hullámos tömlő, amely a csatorna egy túlfolyócsatornából történő összekapcsolásához (a fürdő felső részében elrendezett vészhelyzet-leeresztő nyílás, ha a tartályba túlfolyik a víz). A legtöbb fürdőleeresztőnek van egy kupakja, amely egy lefolyó lyukhoz van tervezve.

A zuhanytálca (létra) szifonjának kis magassága (8-20 cm). A mosdók alatt a palack a vízelvezetést tervezi. A rejtett kialakítás a dobozban mosogatáshoz vagy mosogatógépekhez használható. A konyhában célszerű elágazó vízelvezetőt telepíteni.

Mosogató vízelvezetés: javítás vagy csere

Nos, még egy ilyen látszólag örökkévaló elem, akár egy mosogató mosogatója is, le is bomlik, és meg kell változtatni. És úgy tűnik, mert a szokásos lyuk, miért van valami megtörni valamit?

De az idő áramlása feltartóztathatatlan, és mint minden vízvezeték, a lefolyó is sérülékeny a bontáshoz.

Szilvafajok

Általában különböző típusú lefolyók vannak. Az egyik leggyakoribb lehetőség Európában és az USA-ban a csatorna, amely egy nagy záróanyával van felszerelve. Ez egy meglehetősen régi módszer a kötődés, így megtalálható a lakások épült több mint 15 évvel ezelőtt.

Ez a leeresztő csavar rögzítve van egy reteszelőanyával. A tömítőanyagot a vízvezetékhez használják.

 1. Süllyedni.
 2. Leeresztő burkolat.
 3. Zamazhte vízvezeték-maszk.
 4. Gumi tömítés.
 5. Fém alátét.
 6. Záró anya.
 7. Adapter.
 8. Az anyát, amely a csatorna testére van csavarva.
 9. A szár.

Műanyag csövek a leeresztéshez, a mosogató alatt. Ez a design sok évig tart, és nem fél a rozsdától.

Csövek két mosogatóból való leeresztéshez, csatlakoztatott kábellel a mosogatógéphez. És ismét a műanyag birodalma.

Természetesen ez az elvezetés régi változata, de még mindig nagyon népszerű. Egy másik régi változat egy rögzítőlemez, amelyet egy anyával rögzítenek.

A lefolyó rögzítésének régi verziója rögzítőlemezekkel és anyákkal. Szükség van gumibetétek és műanyag ragasztó használatára, ahol a lefolyót egy mosogatóval határolják.

 1. Süllyedni.
 2. Leeresztő burkolat.
 3. Zamazhte vízvezeték-maszk.
 4. Gumi tömítés.
 5. Lapos vasaló.
 6. Előrejelzések.
 7. Grooves in the pad.
 8. Szerelőlemez.
 9. Csavarokat.
 10. A szerelőlemeznek a lefolyó testéhez való rögzítéséhez a bélés hornyait felhelyezik a kiálló részekre, majd a csavarokat meghúzzák.
 11. Adapter.
 12. Az anya.
 13. A szár.

A modern vízelvezetési lehetőségek egy egyszerű, fektetett pohár, rendkívül egyszerű kivitelben.

A mosogató modern mosogatójának kialakítása. A maszk a vízvezetékhez sem fáj.

 1. Leeresztő burkolat.
 2. Vízmaszk.
 3. Süllyedni.
 4. Fektetése.
 5. Kupa burkolat.
 6. Záró anya.
 7. Szárító alátét.
 8. A szár.
 9. Anya az orr rögzítéséhez a lefolyó testhez.

A csövek csatlakoztatása a mosogató leeresztéséhez négy egyszerű lépésben történik.

A mosogatóleválasztó két változata - emelő fedéllel és perforált felülettel.

Bármelyik leengedési lehetőség is, az idő felforrósodhatatlanul azt eredményezi, hogy előbb-utóbb a lefolyó szivárog. A szivárgás azon a helyen történik, ahol a lefolyó a mosogatóhoz van kötve. A leeresztés egyszerűbbé tétele.

Eltöröljük a szivárgást a mosogató mosogatóban

Könnyű megszabadulni a szivárgástól, de először el kell távolítania a lefolyót.

Először csavarja le az anyacsavart, amely a csatorna szárát tartja.

A béléscső eltávolításához elegendő, ha a csavarkulcs vagy fogó csavarja ki a reteszelőanyát.

 1. Csavarja le az anyát, amely rögzíti a szárat.
 2. Csavarja le a kupakot.
 3. Használjon csavarkulcsot vagy fogót.
 4. Mosó.
 5. A mosogató alja.
 6. Csésze bélés.
 7. Csavarja le az anyát.
 8. Szárnyas csavaranya.
 9. A szár.
 10. Csavarja ki vagy csavarja be a szárat.

A csővezeték nélkülözhetetlen eszköz a mosogatócsatorna lebontásához.

Csavarja le az anyát, amely rögzíti a lefolyót vagy a rögzítőcsavart. Ha a leeresztő csésze egy pohárral van kialakítva, ne csővégkulcs vagy fogó nélkül. Ha az anya túl nagy átmérőjű, akkor forgassa el úgy, hogy egy fadarabot vagy vésőt helyez el, és egy kalapáccsal simán ütöget. Ne tegye túlzásba, és ne felejtse el, hogy az anya az óramutató járásával ellentétes irányba fordul.

Egy ilyen csatorna rendkívül nagy anyával van rögzítve. Gyakran csak egy csavarhúzóval (még jobb - egy vésővel) és egy kalapáccsal csavarja ki. Azonban a csőkulcsnak is működnie kell, ha előfeszítve kell.

 1. Fém alátét.
 2. Gumi tömítés.
 3. Anya a lefolyó felszereléséhez.
 4. Véső vagy csavarhúzó.
 5. Csavarja ki az anyát, fordítsa el az óramutató járásával ellentétes irányba.
 6. Az anya.
 7. Csavarja le a szárszemet.
 8. A szár.
 9. P-alakú redőny.

Gyakran az anyával együtt az egész lefolyót elforgatja. A falra és a anya közé beilleszthető fadobozra kell helyezni. Végezze el a következő lépéseket.

 1. Amikor az anyát vagy a csavart lazítják, akkor minden egyszerű. Távolítsa el a gumitömítést és a fém alátétet.
 2. Most kivesszük a mosdót a mosdóból.
 3. Óvatosan tisztítsa meg ásványi lerakódásoktól és régi masztixektől.
 4. Friss masztix réteget alkalmazzon a szilva helyére. Most nyomja meg a lefolyót.
 5. Szerelje vissza a tömítést és az alátétet. Néha, ha rosszul viseltek, jobb változtatni.
 6. Húzza meg a reteszelőanyát vagy a rögzítőcsavart.
 7. Tisztítsa meg a maszk maradványait a mosogatóban úgy, hogy a mosogató szép és tiszta legyen.

Mielőtt a rögzítőcsavart megcsavarja, ne felejtse el használni a tömítőszalagot, és tekerje rá a szár rögzítésének menetére.

Kész - most a lefolyó nem szivárog.

Javítsák ki a mosdókagyló fedelét

Rendszerint a mosogatóinkban lévő lefolyót egy közönséges műanyag dugóval lezárjuk, ami nem enged semmilyen hulladékot és élelmiszer-hulladékot a csőbe.

Azonban az USA-ban és Európában gyakran megtalálják a kagylókat, ahol a leeresztőcsövet speciális emelő fedéllel lezárják. A kinyitáshoz megnyílik a daru szelepek mellett található kar.

Itt van a mosogatóleeresztő fedél felemelésére szolgáló mechanizmus. A fedél emelésének szintje meglehetősen széles határok között szabályozható.

 1. A beállításhoz lazítsa meg a csavart és mozgassa a kart.
 2. Beállításhoz szorítsa meg a bilincset és mozgassa a kart.
 3. Süllyedni.
 4. Kapcsosodás.
 5. Csuklóanya.
 6. Csuklós kar.
 7. Emelőkar.
 8. Beállító csavar
 9. Emelőkar bilincs.
 10. Tavaszi klip.

Példa egy tipikus mosdóleeresztésre, amely egy kar segítségével van felszerelve, így kényelmesen felemelheti fedelét.

A fedél felemelésére szolgáló mechanizmust általában a mosogató mögé szerelik fel. Az emelőkar a megfelelő csavar segítségével a beállító csavarral van összekötve. Ebben az esetben az emelő karot egy csuklós kar segítségével szabályozza. Nyomja meg a csuklós kart és emelje fel a leeresztő tartót.

Az emelési magasság szabályozható, ehhez egy beállító csavart kell használni. Ha meglazult, egyszerűen mozgassa a bilincset felfelé vagy lefelé, és válassza ki a kívánt fedél helyzetét, miután a csavar záródik.

Néha a fedél közvetlenül a csuklópánthoz van kötve, és néha csak a mosogatóra fekszik.

A mosdókagyló lefedése számos különböző típusú.

 1. Fordítsa meg és emelje fel a fedelet, hogy eltávolítsa.
 2. Húzza meg a forgócsapot és emelje fel a fedelet.
 3. Emelje fel a csuklós kart és vegye le a fedelet.
 4. Döntse meg és fordítsa fel az emelést.
 5. Vasfedél.
 6. Fektetése.
 7. Csuklós kar.

Ha a fedél nincs rögzítve, akkor a tisztításhoz egyszerűen eltávolítható. Néhány fedélnek van egy speciális horogja, amely összeköti a csuklós kart. Az ilyen fedél eltávolításához elegendő megfordítani.

Más modelleknél a kar közvetlenül a fedélen halad át, így csak a csuklópántemelő rögzítőanyájának kicsavarásával és a karból a kar eltávolításával távolíthatja el. Amikor húzza meg a csavaranyát, ne felejtse el használni a tömítő masztixot vagy szalagot.

A mosogatófedél beállítása

Amint azt az előző cikkben már említettük, sok mosogatóban nem szokásos plug-in, hanem speciális emelő fedezékeket használnak.

Az ilyen burkolat felemelése nagyon egyszerű - csak nyomja meg a keverőszelepek melletti kart. A fedél emelésének és leengedésének folyamatát a mosogató alá rejtett rugó mechanizmus végzi.

A krómozott fedél leereszthető mosdóval.

Az úgynevezett dugattyúmechanizmusokat széles körben használják, amikor a kar elfordul egy csuklópánton, és ezáltal felemeli vagy lefelé mozdítja az emelőkarot. Az emelőkar végén a leeresztő tartály súlya van.

A karos fedél lefúvatása.

 1. Fektetése.
 2. Fedőlemez a túlfolyócsövön.
 3. Feszítőrugó.
 4. A fedél zárva van.
 5. A fedél nyitva van.
 6. Túlcsordulás.
 7. Fektetése.
 8. Menet a kar helyzetének megváltoztatásához.
 9. Emelőkar.
 10. Az első anya.
 11. Falfürdők.
 12. Műanyag anyacsavarokkal.
 13. A második anya.
 14. Túlfolyócső.
 15. Lecsepegtetjük.
 16. A dugattyú.
 17. Műanyag tálcával.
 18. Leeresztő lyuk.
 19. Dió.
 20. Olyan dugattyúülés, amely blokkolja a vizet.
 21. A padló alatti csapdába.

A mosogató fedele felemelésére szolgáló mechanizmus része, a mosogató alatt.

Rendszerint a terhelésnek teljesen le kell zárnia a lefolyót. Azonban, ha ebben a helyzetben még mindig víz folyik, ezért a süllyedő lyuk erősen eltömődött. A törlés nem egyáltalán nehéz.

Video telepítés csaptelep a mosogatón

Nem csak egy csatorna működik - minden bizonnyal a mosogatóhoz csaptelep szükséges, ami szintén csaptelep. Ez a videó nagy részletességgel tárgyalja a csaptelep beépítését a konyhában a saját kezével.

A leeresztő nyílás tisztítása

Gyakran meg kell tisztítani mind a lyukat, mind a lefolyó blokkolását. Lássuk, hogyan lehet ezt tenni.

 1. Távolítson el minden csavart a mosogató ürítő nyílásából.
 2. Távolítsa el a teljes dugattyút a csőből.
 3. A súlyt megfelelő tisztításnak kell alávetni, időben alma- vagy közönséges ecetben.
 4. A lefolyót egyszerűen vízzel kell mosni.
 5. Most helyezze be a dugattyú mechanizmust a helyére.
 6. A csavarokkal rögzítse a leeresztő nyílást.

Tisztítjuk a fedél felemelésére szolgáló mechanizmust.

 1. Csavarja le a kifolyócsövet a kádból.
 2. Húzza ki a emelőkarot és a dugattyút a túlfolyócső nyílásából.
 3. Menetes emelőkar.
 4. A dugattyú.

Gyakran a víz a kifolyónyílásba áramlik, mert a tömeg zárt helyzetben nem éri el a leeresztő nyílást. Ez a probléma megoldható a felvonó kar meghosszabbításával. Különösen nem szükséges kemizálni, mivel a kar meghosszabbításának lehetősége rá van szolgáltatva. Elég, ha csavarja le az anyákat, és a kart műanyag részét a kívánt helyzetbe mozgatja.

Hogyan kell beállítani az emelőkar hosszát a leeresztőfedél emelésére szolgáló mechanizmusban.

 1. A hosszúság csökkentése érdekében mozgassa a csavaranyát, mozgassa a műanyag elemet és mozgassa a második anyát. A kar meghosszabbításához ugyanazok a lépések fordított sorrendben kerülnek végrehajtásra.
 2. Emelő kar, amely egy csuklós karhoz vezet, és menetes.
 3. Az első anya.
 4. Műanyag elem.
 5. Lő a dugattyúhoz.

Bizonyosan más emelőkarok emelőkarjai vannak, azonban a kar hosszának megváltoztatásának módja ugyanolyan marad.

A vízelvezető emelőszerkezet diagramja

Ami az emelő mechanizmust illeti, amelyik a leeresztő fedél felemelésére szolgál, az alábbi rajzon látható.

A gomb forgatásakor a rugó összenyomódik, ezután a leeresztő nyílás kinyílik. Ellenkező esetben a rugó kioldódik, és a fedél kinyílik, megakadályozza a lefolyót. Az adott mechanizmus eltérhet, de a mechanizmus általános működési elve változatlan marad.

 1. A leeresztő fedél kinyitásához vagy becsukásához egy forgatógombot használnak.
 2. Forgassa el a gombot.
 3. Hátulnézet.
 4. Elölnézet
 5. Fektetése.
 6. Átfedés a túlfolyócsőhöz.
 7. Kezelni.
 8. Fülbevaló.
 9. Túlfolyócső.
 10. Spring.
 11. Emelőkar.
 12. Falcső.
 13. Kapcsosodás.
 14. Tömítőgyűrű.
 15. Karima.
 16. Lecsepegtetjük.
 17. Légyhengerlés.
 18. Dió.
 19. A redőnyhöz, ami a padló alatt van.

Az emelő kar alsó része általában rugó. Ebben az esetben a fogantyú, amelynek segítségével a fedélzárat szabályozzák, kölcsönhatásba lép az emelőkarjal. A kar végén egy rugó van, amely érintkezésbe kerül egy másik lengőkarral.

A gomb forgatásakor a kar nyomja a rugót, és a fedél felemelkedik, feltárva a lefolyót. Szükség van a forgatógomb másik irányba történő elfordítására, és a nyomás elhagyja a rugót, aminek következtében a fedél "automatikusan" bezáródik. Az eszköz őszintén szólva nagyon primitív, de hatékony.

A kar mechanizmust is meg lehet tisztítani, ha szükséges. Ezenkívül gyakran a fedél leeresztésére szolgáló fedéllel van ellátva egy tömítőgumi, amely gyorsan elhasználódik és cserére szorul.

Ha felemeli a fedelet, akkor a lengőkar könnyen húzható ki. Visszatekeréshez óvatosan forgassa el a kart úgy, hogy a vízelvezető cső vízszintes síkjába kerüljön.

 1. A karot felfelé és oldalra helyezik, ugyanúgy beillesztve.
 2. Fedjük.
 3. Karima.
 4. Lecsepegtetjük.

A karok beszerzéséhez a rögzítőcsavarokat a megfelelő helyeken kell kicsavarni. Ezután ezek a karok könnyen eltávolíthatók, ugyanúgy, mint egy dugattyú mechanizmussal. Annak érdekében, hogy megváltoztassa az erővel, amelyre a rugó nyomja a kart, elegendő az emelőkar hosszának megváltoztatása. Ehhez meg kell fordítania a rugót rögzítő anyát. Ennek eredményeképpen a fedél szorosan lezárja a leeresztő nyílást, és nem szivárog.

Ne felejtsd el tisztítani a mechanizmus összes részletét szokványos asztali ecettel vagy almaecetes ecettel, ami tökéletesen feloldja az ásványi lerakódásokat. Minden karnak simán és problémamentesen kell haladnia.

Fedje le a leeresztő lyukat a rugóval

Folytatva a beszélgetést a fedelek felemeléséről a mosogató leeresztésére, mondjuk néhány szót és olyan fajtákat, mint a tavaszi fedelek.

Ez a borító nagyon egyszerű és kényelmes. Kinyitni, egyszerűen nyomja meg a tetejét. Nem kell komplex kar mechanizmusokat használni, amelyeket nagyon nehéz megjavítani.

A rugós sapka meglepően egyszerű kivitelben különbözik, karok és egyéb mechanizmusok nélkül.

 1. A fedél zárva van.
 2. A fedél nyitva van.
 3. A fedél bezárásához kattintson a gombra.
 4. Alátét tömítés.
 5. Kerek kupak elvezetése.
 6. Rugós mechanizmus.
 7. Kerek műanyag cső.
 8. Kattints a fedél kinyitásához.
 9. Mechanizmus a fedél felemeléséhez.
 10. A víz áramlása.
 11. Rugós mechanizmus.
 12. Kerek cső műanyagból.

Tervezze meg a BLANCO mosogatóját. Nagyon egyszerű és megfizethető megoldás, ha összetévesztjük a cikkünkben ismertetett borítók felemelésével kapcsolatos összetett mechanizmusokkal. De a témaválasztás és a jó, hogy senki sem kényszerítheti valaki nézőpontját. Válassza ki, amit szeret.

A mosogató számára ilyen takarófedél felszereléséhez elég, ha bármilyen vízvezeték-üzletben megvásárolja. A csomag tartalmazza az összes szükséges részletet, és ilyen típusú fedőlap van felszerelve néhány perc alatt.

Mosogatócsatorna: túlfolyócsatorna összeszerelése és szerelése

A mosdókagyló, mint bármely más vízvezeték szerelvény, sérülékeny a töréshez. Telepítése egy egyszerű eljárás, amelynek érdekében nincs értelme meghívni a professzionális vízvezeték-szerelőt.

Hogy van a mosogató mosogatója, és milyen árnyalatokat kell figyelembe venni az eszköz telepítésekor, nézzük közelebb.

Cél és tervezési jellemzők

A mosdó mosogatója a fürdőszobában vagy a konyhában túlcsordulással hajlított kialakítással, amelynek fő célja a felesleges víz átirányítása a szennyvízcsatornába, ezáltal megakadályozza, hogy a mosogató tál túlcsorduljon.

A vízelvezető rendszer kialakítása szinte teljesen azonos a mosogató és a fürdő esetében.

Szerkezetileg a mosogató vagy mosogató csatorna túlcsordulása a következő elemekből áll:

 • szifon vízzárással - ez egy "U" alakú elem, amely kettős feladatot lát el: megakadályozza, hogy a szivárgó szag kiáradjon a csatornarendszerből, és megóvja az alatta elhelyezkedő lefolyócsövet az eltömődéstől.
 • csatorna - hullámosított vagy merev műanyag csőből készül, és a szennyvizet a csatornarendszerbe irányítja.

A szifon funkcionalitás fő titka a designban. A kanyar miatt a víz nem hagyja teljesen ki a csövet. Vízzárást képez és akadályozza a "borostyánsárgás" csatornába való behatolását a lefolyó lyukba.

Az ilyen konstrukciók kényelmesek, mert eltömődés esetén nem lesz nehéz eltávolítani és tisztítani mechanikailag vagy kémiailag.

Szeretne egy tartósabb készüléket telepíteni, ami nem olyan rossz eltömődés? Ebben az esetben jobb, ha egy mosogatócsúszda formájában lévő szerkezetet vásárolnak a mosogatóhoz. Ez eltér a hagyományos kivitelezéstől, mivel további csővel van felszerelve.

Ez a készülék összeköti a tálca oldalának felső oldalán kialakított lyukat, a szifon elé helyezett lefolyórendszer elemeit. Ennek következtében a túlfolyó visszavonja a folyadékot a mosogatóból, ezáltal megakadályozza a tál túlfolyását.

Kívülről a leeresztő nyílás fedezi a grillet. Védőfunkciót hajt végre, késlelteti a kis törmeléket és a hajat, ezáltal védi a rendszert az eltömődéstől.

A lefolyóeszközök fő típusai

Számos vízelvezető rendszer létezik. Az egyik legelterjedtebb megoldás az a kialakítás, amelyhez egy nagy záró anyával rögzített lefolyó van. Ez a csatolási módszer még a két évtizeddel ezelőtt épült házak fürdőszobájában is megtalálható.

Eszközosztályozás

A mosogatók csatlakoztatásához használt leeresztő szifonrendszerek három típusból állnak: buborék alakúak, térd alakúak és kombinálva. Ezek különböznek az építés típusától:

 1. Palack vagy lombik alakú. A fő szerkezeti elemek két henger egymásba merül. A készülék lombikja belsejében egy tee van felszerelve, amely elosztja a folyadékot és hidromashonot képez.
 2. Csőbe. A kétfordulatú kivitel fő eleme a cső "S" vagy "U" alakú hajlata, amely a hidraulikus sávot képezi.
 3. A vegyes típusú eszközök. A palackszerkezet szerkezeti elemei mellett, két partícióval kiegészítve, egy hullámos tömlővel vannak felszerelve.

A palack típusú készülékeknél a szifonba belépő csatorna a kisebb belső átmérőjű csőbe kerül. Az alsó rész elérése közben a belső és a külső henger közötti üregen keresztül a csatornák a csatornarendszerbe kerülnek.

A palackszifonok előnyösek abban, hogy még a ritkán használt egészségügyi berendezés esetében is a vízzárás a rendszerben nem sokáig szárad ki. Ezt a hatást azért érik el, mert a szifon kimenete a lombik közepén helyezkedik el.

Sok tulajdonos preferálja a palackos szifonokat, mert szükség esetén mindig több szilvát csatlakoztathat hozzájuk. Ehhez a szerkezetet csak kiegészítő elemekkel kell ellátni.

Jól bevált a kevert típusú szifonok munkájában. A vegyes típusú lefolyószerkezet kialakításában részt vevő Gofrosiphon egy hagyományos hajlított cső módosított változata.

Ellentétben a kombinált verziók palackos és csöves változatai között, nincsenek modellek aljzattal, ezért nem lehet túlfolyó rendszereket és háztartási készülékeket csatlakoztatni hozzájuk.

Termelési részleg

A kereskedelemben kapható mosdók mosogatókhoz az alkalmazott anyagtól függően két típusból állnak: a polimerekből és a fémötvözetekből készültek.

A polimer termékek híresek az alacsony árról és a könnyű telepítésről. A hullámosított csővel ellátott szerkezetek kényelmesek a hosszúság szabályozására.

De a PVC szerkezetek élettartama viszonylag rövid. És az összeszerelt szerkezetek tömítési tulajdonságai sok kívánnivalót hagynak maguk után. Ezért minden összeillesztési elemet össze kell szerelni gumitömítéssel.

A megbízhatóság és a tartósság tekintetében a vízelvezető rendszerek fém elemei kedvezőbbek. A színesfém-modellek: a sárgaréz és a bronz a leginkább keresett háztartási használatra. Az ilyen anyagokból készült heveder gyakran krómozott bevonattal rendelkezik, aminek köszönhetően meglehetősen megjeleníthető megjelenést kölcsönöz.

A gyártási folyamat során a falak belső felületén lévő iszaplerakódások megakadályozására a gyártók védelmet nyújtanak a krómozott filmmel.

A fémszerkezetek telepítése nem jelent különösebb nehézséget. A kötés csak a színpadon fordulhat elő, ha le kell rövidíteni a kisülő csövet.

Szifonok nem szabványos berendezésekhez

A nem szabványos "dupla" mosogatómodellek esetében szifont használnak, két kiadással ellátva. Az ilyen szifoneszközök összekapcsolódnak a két mosogató aljzatába, és egy kicsit alacsonyabbak a szennyvízáramlás során, közös lombikba keverednek.

Csatlakozni kell a kommunikációs mosogatóhoz, amely nyitott polcon található? Ezután válasszon egy modellt, amely rejtett telepítést tartalmaz. Igen, az árért kicsit drágább lesz, mint a hagyományos lehetőségek, de teljesen elrejti a kommunikáció kis esztétikai elemeit.

Az ilyen szerkezetek elvezető rendszereit nem lesz nehéz elrejteni egy rést, díszítő képernyővel borítva. De érdemes megemlékezni, hogy ha a kisülő cső kanyarulása túl rövidnek bizonyul, nagy a veszélye a kellemetlen szennyvíz "szaga" megjelenésének.

Technológiai telepítés csatorna túlfolyással

Semmi nehézséget okoz a szilva túlcsordulásának telepítése önmagában. Minden egyes eszközhöz mellékelve általában a mellékelt utasítások találhatók. Információt tartalmaz a szerkezet szerkezetének sorrendjéről.

1. lépés. A szükséges anyagok és eszközök előkészítése

A vízelvezető berendezések sokféle típusával a beépítési technológia közel azonos. Ezért, még akkor is, ha a vízvezeték-szerelvényre, például palacktípusra egy vízelvezető rendszert szereltek fel, egyszerűen kicserélheti azt ugyanazon kombinált verzióval.

Az alábbi elemek szerepelnek a standard szifoncsomagban:

 • eszköz ház;
 • ágcső;
 • díszítő burkolat szilva;
 • műanyag és gumi mandzsetta;
 • csatlakozó anyák és csavarok;
 • gumi lapos párnák.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük a szerkezet szerkezetének sorrendjét, helyezzük az összes szifon elemet egy asztalra vagy egy padlóra.

A rendszer telepítése nem lesz lehetséges a szükséges eszközök nélkül. A munkához szükség lesz:

 • lapos csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • FUM szalag;
 • tömítőanyag;
 • vízgyűjtő tartály;
 • pamut szövet.

Ha a munka során a csöveket és a hullámosságot a kívánt méretre kell vágni, mérni először egy mérőszalagot és egy fémfűrészt. A cső - csiszolópapír éleinek csiszolásához.

2. lépés. A régi szifon eltávolítása

A szifoneszköz eltávolítása érdekében szükséges, hogy a csavarokat a leeresztő nyílásban lévő rácsban középen rögzítse.

Gyakran előfordul, hogy a leeresztő rács csavarja és anyája "működés közben" ragaszkodik egymáshoz. Ha nem tudja lecsavarni őket, először szétszerelje a szifon alsó részét, és a felső ág csövet érintetlenül hagyja. Forgatásával ez a rész segít megszabadítani a csavart és csavarozni.

A régi szifon szétszerelésének pillanatától kezdve az új berendezés csatlakoztatásának kezdetétől jobb, ha a csatorna csengőjét megfelelő méretű ronggyal vagy dugóval lezárja.

3. lépés. Szerkezeti elemek összeszerelése

Csővezeték-rendszer telepítésekor a szerkezet összeállítása a telepítés során elvégezhető, ha minden elemet sorba állít. Ha egy lombikos rendszerrel dolgoznia kell, mielőtt összegyűjtené a mosogatóhoz hasonló mosogatót, számos előkészítő munkát kell elvégeznie.

Először is, a készüléket a tálba helyezzük és előzetesen felszereljük annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a méretek megfelelnek. Ezután ellenőrizze az alsó cső rögzítésének megbízhatóságát. Ehhez csavarja le a dugót a meneten, és ellenőrizze, hogy vannak-e csavarodott és egyéb hibák a gumitömítésben. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a szakaszt, mivel az alsó dugó folyamatosan átveszi a rendszer nyomását.

Ha a felületen felmerülő barázdák észlelhetők, élesen élesített késsel vághatók le. Ha nem távolítják el őket, a telepítés során az O-gyűrűt károsíthatják.

Miután meggyőződött a behelyezett tömítések minőségéről és a menetes csatlakozásról, folytassa a lombik szerelését. A munkát több szakaszban végzik:

 1. A készülék menetén gumitömítést visel, csavarja le az alját.
 2. A csőcsonk végein helyezzük el a tömítést, és a szorító anya tetejére.
 3. Miután behelyezte a kifolyócső végét a szifon házának felső részébe, rögzítse az előre beállított helyzetbe az anyacsavar meghúzásával.
 4. Miután a készülék fedelét gumitömítéssel szerelték fel, a vízelvezető csavarral csavart a testre.

A csatlakozás megbízhatóságának növelése érdekében a horonyba illesztett gyűrűtömítést egy tömítőanyaggal kell lefedni. Fel kell fedniük a menetes csatlakozás alsó részét is.

Ezután a mosdót az ülésre helyezzük, és folytatjuk a leeresztő berendezés telepítését.

4. lépés. A túlfolyó egység jellemzői

Ha túlcsordulással ellátott modellekkel foglalkozik, az elem összegyűjtése előtt meg kell határozni a cső magasságát. Ennek a paraméternek meg kell felelnie a tál mélységének. Ha minden megegyezik, a cső egy adott magasságban van összekötve a fő csővel.

Ha a túlfolyócső előregyártott szerkezetű, akkor a magasság könnyen beállítható a teleszkópos visszahúzás elvénél. A hullámcsövet egyszerűen a kívánt hosszúságra nyújtják, és a megfelelő helyen meghajlódnak.

Ha a túlfolyócsövet a mosogatóhoz rögzíti, ne felejtse el elhelyezni a mellékelt gumitömítést a felületek között. A kifolyócső és a túlfolyó cső rögzítési pontja rögzítő anyával van rögzítve. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a csatlakozást, szorosan húzza meg az anyát kézzel, különösebb erőfeszítés nélkül.

5. lépés. A leeresztő készülék felszerelése

Mielőtt az összeszerelt szerkezetet csatlakoztatná a vízelvezető rendszerhez, a mosogató felületét a leeresztő nyílás területén óvatosan zsírtalanítják és tisztítják. A telepítés során a tál lefolyónyílásának első lépése egy 5-6 osztással ellátott védőrács.

Az elágazó cső felső vége gumi tömítéssel és dokkológéppel van ellátva, amelynek lyuk van a mosogatóban. A fúvóka felső oldalának szorosan nyomja a lefolyóba, rögzítse egy D6 mm-es csavarral, a védőrácsba.

A szálat, amelybe be kell temetni, maga a fúvóka testébe kerül. Amikor a csavart lapos csavarhúzóval meghúzzuk, fontos, hogy maximális szűkületet érjünk el, miközben elkerüljük a karimát és a tömítést.

A fúvókacsúcs alsó végétől. Ez azért szükséges, hogy biztosítsuk a fúvóka szabad növényi végét a szifon üregébe. Az elágazó csövön "húr" van egy műanyag csatlakozó anya, amely egy menetes aljjal van ellátva, és egy kúpos tömítés, amely a széles oldalt az anyához rögzíti. Ezután hajtson rá a kimeneti csőre, ne felejtse el a csatlakozást lezárni.

A kifolyócsőhöz egy csatornacsőhöz, amelynek átmérője hagyományosan 50 mm-t tesz ki, a szerelőgumi mandzsettát kell alkalmazni. Annak érdekében, hogy a csövek szorosan lefedjenek, ezáltal megakadályozva a szennyvízszagok szétterjedését, használjon olyan terméket, amelynek belső átmérője valamivel kisebb, mint a kisülő cső külső átmérője.

Tipp: Ha a kivezetés átmérője nem egyezik a csatorna méretével, használja a kész műanyag adaptert.

A legtöbb könnyen csatlakoztatható hullámosított szifon. Két merev csatlakozással rendelkezik mindkét végén. Csatlakoztatásához csak a konnektorhoz kell csatlakoztatnia, majd kissé nyúljon, és adja meg a kívánt kanyarokat. Ezt követően, a második cső, hogy a csatornába.

6. lépés. Rendszerellenőrzés

Az utolsó szakaszban csak a csatlakozások szorosságát és a rendszer működőképességét vizsgálja. Ehhez a szifon alatt lévő padló egy részét egy pamutszalvéta vagy papírlap borítja. Néhány mester erre a célra helyettesíti a szifon kapacitását.

Kinyitják a csapot, és megfigyelik, hogy a víz belép a leeresztő nyílásba, és a szifonon átmegy a lefolyóba.

Ha nincsenek szivárgások az ízületekben, és nincsenek cseppek a szalvétra, akkor a munkát minőségi szempontból végezzük. Ezek észlelése esetén húzza meg szorosabban a csavarokat, és a csatlakozás is tömített.

Az elágazó szifonok felszerelésének technológiája, amely lehetővé teszi a mosógépek közös vízelvezetésre való csatlakoztatását, gyakorlatilag nem különbözik egymástól. Az egyetlen különbség az, hogy a háztartási készülékekből készült rugalmas tömlőket a szerkezet ágaihoz csavarják.

Hasznos videó a témában

Videofelvétel, hogyan szedni a szifont:

A mosogató telepítése és a lefolyócsatlakozó csatlakoztatása:

A mosogató modern mosogatómodelljei nem olyan nehézek a telepítéshez. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen válasszon egy olyan modellt, amely a legmegfelelőbb az adott körülményekhez, és szigorúan kövesse a telepítési utasításokat.

Mosogatócsatorna a konyhában

A konyhában lévő mosogató szifonjának kiválasztása és a saját kezük behelyezése

A konyhai mosogatók mosogatói modelljeinek sokféleségével a telepítésük elve általában azonos, a különbségek kisebbek. Ha a szifon kiválasztási szakaszában hiba nem történik, akkor a telepítési problémák nem merülhetnek fel.

A konyhát gyakran működtetik egy mosogató, és a vízelvezető rendszer jelentős terhelés alatt van. A konyhai mosogató szifonjának rosszul fogalmazott választása vízben stagnál, ezért gyakran le kell tisztítani a leeresztést, esetleg eltömődve a szennyvízcsatornákat minden kellemetlen következménnyel.

Ezért a konyhai mosogató szivattyú sikeres telepítésének első lépése a megfelelő választás.

A választás alapjai

Az elvezető rendszerek különböző modelleken különböznek, két fő kritérium szerint osztályozzák: anyag és szerkezet (típus, típus).

Az anyag szerint ilyen szifonok vannak:

 • Polimer - polietilénből, polipropilénből. A konyhai mosogatókat használják, mert nem korróziónak és rothadásnak vannak kitéve, és a belső átmérőjük nem csökken a zsír és szennyeződés miatt.
 • Fém - rézből, bronzból, króm acélból.

A szifonok típusai a mosogató alatt a konyhában:

 • Kolboobrazny (palack) - kombinált kivitelű szifonok, amelyekben a csövek mellett üveglombik is található. Vannak olyan modellek, amelyekbe merülő cső és két partíció van.
 • Térd (cső) - hajlított cső formájában, általában 2 hajlítással, S vagy U alakú kialakítással.
 • Hullámosított - egyfajta cső, de hullámos csővel, amely önkényesen hajlítható. A korábbi kategóriáktól eltérően, köztük nincsenek olyan modellek, amelyekben háztartási készülékek és túlfolyó rendszerek csatlakoztathatók.
 • Lapos - egy kompaktabb U-alakú cső, a konyhában dupla mosdókhoz hasonló szifonok vannak.

A konyhai tisztításhoz a legjobb megoldás egy üvegszifon. mivel a szilárd részecskék és a zsír belépő ülepedés az üvegbe marad, anélkül, hogy elzárná a szennyvízrendszert. Mivel az üveg alsó része ki van csavarva, a tisztítási folyamat a lehető legegyszerűbb.

A csőszifonok nehezebb tisztítani, gyakran használják a fürdőszobában. Kényelmes modellek túlcsordulással. Ajánlott: további leeresztőnyílású mosáshoz. Ha a konyha mosogatógépet, mosógépet, két mosogatót szerel be, kettős / hármas szifonnal kell rendelkeznie.

A hullámosított vagy lapos leeresztőcső felszerelése a mosogató alá van korlátozva. de használatukkor nagy a veszélye a kellemetlen szagnak, ha a kanyar túl rövid.

Egy másik szempont, hogy a konyhai mosogató szifonjának kiválasztásakor figyelembe kell venni a fúvóka átmérőjét. A nagyobb átmérőjű cső a konyha számára előnyös. ilyen szifonnal kevesebb tisztításra van szükség, és hosszabb ideig tart.

Annak érdekében, hogy megtudja, melyik szifon a legjobban a konyhájához, meg kell vizsgálnia a gyártó leírását, és figyelnie kell a termék minőségére, az anyag szilárdságára, a repedések és a forgácsok hiányára, a menetveszélyre, a kötőelemek, dugók és tömítések megbízhatóságára.

A gumigyűrűk tartósabbak, mint a műanyagak. A híres márkák nagyobb bizalmat érdemelnek. Előnyös termékek antibakteriális adalékanyagokkal.

Eszköz és működési elv

Függetlenül a tervezéstől, minden kisülési munka a hajók kommunikációjának elvén alapul. van egy bemenet, amelyhez víz áramlik a mosogató felett, és egy vízelvezető cső, amely vezet a víz a csatorna alatt a bemenet.

Közöttük van egy olyan terület, ahol mindig van víz. Ez az ún. Vízzáró vagy vízzáró, amely akadályként szolgál a szivárgó szivárgók beléptetése ellen a csarnokokba a nappaliba.

Ugyanabban a részben a szennyeződésbe eső szennyező anyagok és háztartási hulladékok többsége késik, eltávolíthatók a lefolyó tisztításakor. ez sokkal egyszerűbb, mint a csatorna tisztítása.

Csőmodellekben a vízzárás a cső hajlításánál található, az üvegmodellekben - az üvegben, a víz alá süllyesztett cső alatt és az alsó átlós felosztás alatt. Mindaddig, amíg a víz kifolyik a mosogatóból, nyomás keletkezik a mosogatóban. és a víz a csatornába kényszerül.

Amikor a mosogatóból származó összes víz kifolyva van, és a csaptelep zárva van, a nyomás stabilizálódik, a víz önállóan nem tudja leküzdeni a kanyart, vagy hagyja a lombik határát, és a legalacsonyabb ponton marad, hidraulikus zárat alkotva.

A lapos szilvákban, valamint az enyhén hajlított hullámcsöveknél a vízdugó térfogata minimális, ha a mosogatót hosszú ideig nem használják (a tulajdonosok távol vannak), ez a víz teljesen elpárolog, és a szagkorlát eltűnik.

Szerelési eszközök és anyagok

Szinte mindent, ami szükséges ahhoz, hogy a konyhában mosogatócsövet telepítsenek, a készletben található csavarok, csavarok, tömítések. A műanyag anyákat kézzel kell meghúzni, a kulcsok használata nem ajánlott.

 • csavarhúzó fém csavarokhoz;
 • szilikon tömítőanyag menetes csatlakozások megmunkálásához;
 • Lehetséges - egy kés a szálak eltávolítására, egy lépcsős vízelvezető rendszernek.

Szifonokra van szükség ahhoz, hogy a mosogatót a csatorna és a csaptelepek összekapcsolják a vízellátással. Tudja meg, melyik keverő a legjobb a konyhában.

Hogyan válasszuk ki a rozsdamentes mosogatót, érdemes figyelmet fordítanunk a gyártás más anyagaira, mi más fontos szempont a választás során? Az összes válasz itt van.

Telepítés: lépésről lépésre

A szifon felszerelése felülről lefelé. A különböző típusú szifonok telepítésében kis különbségek vannak.

A telepítés előtt javasolt az utasítások tanulmányozása, megtalálása és bontása a kívánt sorrendben.

Hogyan helyesen csatlakoztathatjuk és helyezzük a szifont a mosogatóba a konyhában? A következők szerint járunk el:

 1. A szifon felszerelése megkezdődik egy védőrács beépítésével a leeresztő nyílásba (ha ez a készletben megtalálható).

Ha a lyuk mélysége megengedi, egy lapos gumi tömítést használnak, ha a lyuk szélei majdnem süllyednek a mosogató alján, akkor a rács beépítési helyét egyszerűen egy tömítőanyaggal kell bevonni.

 • A kifolyó tetejére egy vastag tömítést helyeznek. ahol van egy különleges oldal. Néhány gyártó azonnal illessze be ezt a tömítést.
 • A tömítéssel ellátott csövet a leeresztő aljához nyomják. Egy csavart csavart a védőrács tetejére. A csavarral ellátott szálat a fúvóka testébe nyomják.
  A csavar meghúzásával szoros csatlakozást kell elérni, elkerülve a karimát a tömítéssel.
 • Ha a védőrács nincs a készletben (régi típusú szilva), akkor a tömítéssel ellátott elágazó cső műanyag anyával van rögzítve a mosogató alá.
 • Miután a fúvóka a mosogató alatt van rögzítve, az adott szifon hozzá van kötve - egy hajlított vagy hullámos cső, egy lombik.
  A fúvóka szabad végére egy műanyag anyát (menetes le) és egy kúpos tömítést (széles oldalt az anyagra) helyeznek.
 • A csövet a szifon harangjába behelyezzük a kívánt hosszúságúra. A tömítés deformálódásának elkerülése érdekében a keskeny résznek az aljzatba kell kerülnie az egész kerületen, az anyát manuálisan kell meghúzni.
 • A leeresztő csőre egy anyát és egy kúpos tömítő tömítést helyeznek. csatlakozik a szifon leeresztő nyílásához.
 • A kisülő cső szabad ágcsövét egy szűk gumi mandzsetta segítségével helyezzük a csatorna aljzatába, amely megakadályozza a szagok terjedését.
 • Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan helyezzük el megfelelően a szifont a konyhában, és szedjük szét a régi mosdócsövet, ha cserére van szükségünk, nézzük ezt a videót:

  További jellemzők

  1. Ha a konyhába mosogató alakú mosogatót választunk, az üvegeket az utasításoknak megfelelően elő kell összeszerelni.
  2. Ha hullámosított leeresztő csövet használ, azt a szifonhoz kell csatlakoztatni, mielőtt a csatlakozóhoz csatlakozna. merev rögzíthető a szakasz előtt és után.
  3. Egyes buborék alakú szifonoknál a kifolyócső a lombik testébe van integrálva. ezek telepítése még könnyebb.
  4. A legegyszerűbb telepíteni egy hullámos szifon, két vékony fúvókával.

  Miután csatlakozik a kimenethez, a cső megkapja a kívánt hajlítást, szükség esetén meghúzódik, speciális rögzítőkkel van rögzítve, és a második kimenet a csatornarendszerbe kerül.

 • A szifon ellenőrzésének utolsó lépcsője. A mosogató alatt egy vödör vagy tálca kerül behelyezésre, a csap nem nyit több percig. Ha szivárgást észlelnek, akkor a csatlakozásoknak további tömítéssel kell rendelkezniük, és az anyákat meg kell húzni.
 • Túlcsordulási modellek

  A túlfolyó konyha szifon csak mosásra alkalmas, amelynek felső részén megfelelő lyuk van. Ezzel a kialakítással elkerülhető a víz túlfolyása a szélén. ha a fő lefolyó eltömődött a hulladékkal, ételeket zárolva van, vagy ha bizonyos célokra nem folyik víz, hanem a mosogatóban összegyűjtött vizet használják.

  A túlfolyócső lehet merev, az alkatrészek csoportja, vagy hullámosított, mielőtt csatlakozna hozzá, szükséges a magasságának beállítása a héja mélységének megfelelően.

  Ha a cső előregyártott, a magasságot a teleszkópos csúszó mozgó alkatrészek elvének megfelelően állítják be, és a bilincseket használják. A hullámcsövet egyszerűen nyújtják és a megfelelő helyen meghajlítják.

  A túlfolyó cső bemenete és a mosogató hátsó felülete között a lyuk körül egy lapos tömítést kell használni.

  A túlfolyócsatlakozás a tetőről indul, az utolsó lépés a cső szabad végének behelyezése a kifolyócső megfelelő aljzatába és rögzítés egy tömítő tömítésű anyával.

  Ha mindig ön egy vízvezeték-szerelő, akkor nem fog fájni megismerni a mosógépnek a szennyvízcsatornához és egyéb segédprogramokhoz való csatlakoztatásához szükséges utasításokat.

  A ház gyakran kapcsolja ki a forró vizet? Tudja meg. hogyan kapcsolja be a kazánt a vízellátó rendszerrel a saját kezével.

  Ha gyakran problémái vannak a fürdőkád csaptelepével, akkor hasznos lesz megtudni, hogy melyik a fürdőszobában új zuhanycsapot választani.

  Hasznos tippek

  1. Jobb, ha a rendszereket sima csővel választják. a csatornába engedve könnyebb tisztítani őket.
  2. A régi szifon lebontásának pillanatától kezdve egészen az új csatornarendszerbe történő beszerelés utolsó szakaszáig kívánatos egy megfelelő átmérőjű ronggyal vagy dugóval dugni.
  3. A lefolyó lyuk körül lévő mosogatófelületet alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell.
  4. A menetes csatlakozások tömítettek, kivéve a lombik sapkáját - rendszeresen le kell csavarni, és a vontatás a szivárgás megelőzésére használható.
  5. Buborék alakú, merülő csővel ellátott modellek esetén beállíthatja az izzó magasságát. a fúvókát különböző mélységben befogja, de nem érinti az alját, és a szélsőséges felső pontban történő rögzítés szintén nemkívánatos.
  6. Jobb, ha ilyen szivattyúval rendelkező szifont vásárol. hogy a csatorna átmérője megfeleljen a csatorna átmérőjének.

  Vannak más lehetőségek is - egy szifon felvásárlása univerzális, lépcsős lefolyórendszerrel, és a fúvóka kivágása a kívánt átmérő eléréséhez vagy átmeneti tömítő mandzsetta alkalmazásával. Az első lehetőség megbízhatóbb.

 • Mosogatót kell mosni a mosáshoz egyidejűleg, vagy utána, figyelembe véve a tervezést, a tervezési jellemzőket.
 • Modern mosogató a konyhai mosogató csak annyit kell telepíteni, a szakértők segítségével. A legfontosabb dolog - kiválaszthat egy olyan modellt, amely alkalmas bizonyos körülményekre. győződjön meg róla, hogy nincsenek hibák, és kövesse az utasításokat.

  A modern piacon jelentős számú modell képviselteti magát, és mindegyikük telepítése saját árnyalatokkal rendelkezik, jóllehet az általános elvek ugyanolyanok, mint mindenfajta szilvafajta.

  Nincsenek kapcsolódó bejegyzések.

  A megfelelő szifon kiválasztása a konyhai mosogatóhoz (mosogató)

  A csatornarendszer nem működhet a fő jellemző nélkül - a szennyvízgyűjtő rendszer. A leeresztő vasalat egy csomó hajlított fúvókák halmaza, hermetikusan összekapcsolva. A konyhában és a fürdőszobában van felszerelve. Annak érdekében, hogy az egész rendszer megfelelően működjön, minden egyes részre figyelni kell. A konyhai mosogatóval és mosdóval jól megválasztott szifon garantálja a csatornarendszer sikerének 50% -át.

  A leeresztő szerelvények fő feladata

  A túlfolyó leeresztő rendszer célja, hogy biztosítsa a szennyvízből a szennyvízcsatorna szennyvízelvezető csatornába történő kibocsátását.

  De van néhány további feladata a rendszer különböző részei által:

  1. A szennyvízrendszer védelme az élelmiszer-hulladékkal való szennyezettségtől. A nyakán található védőháló segít megbirkózni ezzel a feladattal. Közvetlenül a mosogatóban helyezkedik el, és a felhasználó könnyen eltávolíthatja a felgyülemlett szennyeződést anélkül, hogy megszüntetné a szifont.
  2. A szennyvíz áthaladása a mosogatóról a vízelvezető rendszerbe. Olyan műanyag vagy fém korróziógátló csövek, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy a zsírok és más hulladékok késedelem nélkül eltávolíthatók a szennyvízbe, és nem képeznek lerakódásokat a lefolyószerkezet belsejében, könnyen megbirkózhatnak ezzel.

  Nagyon fontos, hogy megfelelően helyezze el a szifont a szivárgás megelőzése érdekében.

 • Vízzárás kialakítása. Ezt a feladatot közvetlenül a termék teste - szifon végzi. A fenékmagasság és a kimeneti fúvóka közötti különbség következtében vízzáródás alakul ki, amelynek segítségével a szennyvízrendszerben felgyülemlő gázok nem mennek be a nappaliba.
 • Szifon kiválasztása. Tervezési jellemzők

  Jellemzően a rendszer leeresztő-túlfolyása a készletben mosogatóval van ellátva, amelyet kifejezetten a kiválasztott modellhez terveztek. De ha ez megtörténik, hogy a termék nincs lezárva, vagy a behelyezett szifon meghibásodott, új terméket kell vásárolnia. A vízelvezető rendszerek nagy választéka közül számos fő típus van a szelepek tervezési jellemzői alapján.

  1. Kemény cső szifon. Csak egy sor csőből áll össze, vagy egyetlen csőből áll. A vízkapu a rendszer fő részének hajlításával van kialakítva. Ha a szifon nem összecsukható, az alsó része egy ellenőrző lyukkal van ellátva, amely lezárva van. Szükséges a rendszer tisztítása és a zsír eltávolítása.

  Kemény cső szifon

 • Üveget. A fő rész egy palack formájában van kialakítva, amelyben vízzáródás alakul ki. A kisülőcső lehet merev vagy hullámosított cső formájában. A legfontosabb különbség az előző típushoz képest a szifon test egyszerű szétszerelésének lehetősége. Ha egy kis tárgy esett a mosogató ürítőnyílásába, könnyen eltávolítható a palack fenékének lazításával.

 • Szifon hullámos. A legegyszerűbb leeresztő szerelvények. Ez egy hullámcső. Az egyik vége csatlakozik a kimenethez (a leeresztő nyílásba helyezett rész), a másik pedig a csatornahálózatba. A szifon hatását a cső S alakú hajlításával érik el. A legolcsóbb és legegyszerűbb telepíteni és összeszerelni, mert a legkisebb számú alkotóelem. Azonban a hullámcső nagyon gyorsan felhalmozza a testzsírt.

 • Dupla szifon (tripla, stb.). Csak akkor használják, ha a mosdóban 2 vagy több edény van. Megtévesztheti a kettős nyak és a felszabadulást, amelyeket egy közös szifon csatlakoztat.

 • A rendszer további csapokkal. Nagyon kényelmes a mosógép csatlakoztatása. Kiegészítő csővel van ellátva, amely a nyaknál található - a kifolyó és a palack között.

  A rendszer további csapokkal

 • Szifon két további ággal. A készülék mosogatógépének mosáshoz való csatlakoztatása.

  Szifon két további csaptelepel

 • Lefolyó-túlfolyó rendszer. Sok mosogató rendelkezik lyuk túlcsordulással. Az ilyen mosogatógépekhez speciális szifonokat állítanak elő túlfolyócsövekkel.

  Fontos! A szifon kiválasztásakor jobb, ha először konzultál a vízvezeték-szerelővel. Pontosan megmondja, hogy melyik lefolyószerelvény jobban illik az autómosáshoz.

  A csatorna teljes rendszerének egy modulációja

  A vízelvezető rendszer összeszereléséhez ismerni kell valamennyi alkatrészét. Az alábbiakban felsoroljuk a túlfolyó szifon fő részeit:

  • Release. A rendszer teteje. A mosogatóhoz közvetlenül rögzítve 3 részből áll: háló, csavar, alap.
  • A nyak. Van egy széles anyája, amellyel csavarozva van a kioldáshoz. A konyhai készülékek csatlakoztatásához további csatlakozásokkal is felszerelhető.
  • Túlfolyó tömlő, amelyet a műanyag anyával csavaroznak a kimeneten vagy a nyakon.
  • Túlfolyó háló szerelése. Fém csavar, amely a mosogató tányér oldalán van csavarva.
  • Szifon test. Olyan palack, amelybe a szifon nyaka kúpos tömítéssel belép.

  A csatorna teljes rendszerének egy modulációja

  • Elszívócső. A szifon zárócsonkja, amely a leeresztő szelepet csatornahálózattal köti össze. A palackhoz egy széles műanyag anyával rögzítve.
  • A tömítések és a bilincsek készlete a csatorna túlcsordulásának összeállításához.

  Minden részlet csak a gumitömítésen keresztül kapcsolódik a következőhöz. Padok és mandzsetták nélkül szivárgás keletkezik a rendszerben.

  Fontos! Ellenőrizze a tömítések beszerelését. A sértetlenség és az elakadások megakadályozása.

  A komponensek és az utasítások teljes listáját felhasználva összeállíthatja a terméket.

  A szifon felszerelése: lépésről lépésre

  Jobb, ha általában a szaniteráruk beszerelését és a leeresztő szerelvényt szakemberekre bízzák. De senki sem fogja megítélni, ha ön maga dönti el. A műanyag rendszerek nem igényelnek további szerszámokat, csak a csavarhúzó használható a kioldáshoz. Minden alkatrész csavarozott kéz. Élesítsen fotó utasításokkal, jó hangulattal és folytathatja.

  Az első dolog csavarják a kérdés felső részét. Gyakran rozsdamentes acélból készül. A lefolyórendszerbe beépítve van egy tömítőgyűrű a dekoratív hálóhoz. Helyezze a mosogatóleeresztő nyílásba, nyomja le a gumi tömítést az alsó és a többi kimenetről. Csavarja össze a két darabot egy csavarral. Ellenőrizze, hogy a tömítések elmozdultak-e.

  Rendszer: szifon installáció

  Csatlakoztassa a túlfolyótömlőt a konnektorhoz és a hálót a mosogatóhoz, és a kipufogórendszert ugyanúgy húzza meg a rozsdamentes csavart. Csavarja be az összeszerelt szifont a kimenetre egy nyakra szerelt műanyag anyával. Mindenképpen ellenőrizze a lapos tömítést. Húzza meg kézzel a anyát a leállással. Ne támaszkodj túl sokat. A műanyag nem képes ellenállni a nyomásnak és a robbanásnak.

  Ugyanígy csavarja be a kivezető ág csövet a szifon testébe. Ellenőrizze a pecsétet. Ezután kúpos tömítéssel csatlakoztassa a kifolyót a csatornarendszerhez. Telepítve van, mint a szifon nyakán, szűkíteni a részt annak a furatnak a irányába, amelyben a fúvóka be van helyezve.

  Ha a csővezeték átmérője és a csatornarendszer közötti eltérés különbözik, használhatunk műanyag redukciót vagy gumitartókat.

  Tanács. A jobb tömítés érdekében kenje meg a mandzsettákat és tömítéseket szilikonzsírral. A leeresztőcső bejárata a csatornahézaghoz szaniter szilikonnal is lezárható.

  A rendszer telepítése után tesztelést kell végrehajtania. Ehhez töltse fel a mosdót vízzel a túlfolyáshoz. Először ellenőrizze a munkáját. Ezután nyissa ki a lefolyót, a víz gyorsan leesik a lefolyóba. Óvatosan ellenőrizze az egyes szifoncsatlakozást. Ha ez nem jelentett egyetlen cseppet, akkor a telepítés sikeres volt.

  A szifon csatlakoztatása egy dupla mosogatóhoz

  Hogyan kell meghosszabbítani a lefolyó rendszer élettartamát?

  Sok háziasszony próbálja meghosszabbítani a konyhai asszisztensek életét. Nem egy kivétel és egy mosogató vízelvezető rendszere. Meghibásodása nem csak megbénítja a konyhában végzett munkát, hanem sok károkat is okozhat, és elárasztja az egész szobát.

  A szivárgás elkerülése érdekében ellenőriznie kell a rendszer minden részét.

  A szifonszivárgás általában a tömítések kopása miatt következik be. Annak érdekében, hogy sokkal hosszabb ideig tudjanak szolgálni, a beszerelés előtt győződjön meg róla, hogy különleges kenőanyaggal kezeli őket, lehetséges szilikon. A szifon is szivároghat az egyik cső vagy palack repedése miatt. Ez akkor történik, ha a csavarokat a beszerelés során húzza meg.

  Tipp Vásárláskor gondosan ellenőrizze a terméket repedések és forgácsok miatt, ami később kellemetlen helyzetet okozhat - szivárgás.

  Annak érdekében, hogy a leeresztő rendszer ne legyen eltömődve, a szifon testet időben tisztítani kell a szennyeződéstől.

  Ez többféleképpen is megvalósítható:

  • forró vízáram;
  • dugattyú;
  • vegyi anyagok a szennyvízcsatornák tisztítására;
  • csavarja le a szifon alját és kézzel tisztítsa meg.

  Ne feledkezzen meg a megelőző tisztításról és a megtakarításról. Segítségükkel elfelejthetjük a csatornahálózat hosszú időn át történő javítását.

  Sifon készülék mosása: Videó

  Szifon csatlakozás a mosogatóhoz: fénykép

  Szifon a konyhában való mosáshoz: hogyan szereljük fel és telepítsük a saját kezüket

  A konyhában a mosogató alá helyezett szifon felállításával akár egy kezdő is kezelheti szakember segítségével. A modern szifonok tervezése kézi összeszerelésre készült, és csak ritka esetekben lehet csavarozó.

  A szifon egy cső (kevésbé több cső), amelynek kanyarulata a piszkos vizet a csatornarendszerbe áramlik. Pontosan a hajlítás miatt a víz egy kis része marad a csőben, és egyfajta ülepítő tartályt képez. Ő viszont nem enged kellemetlen szagokat és zajokat a csatornacsövön belépni a szobába.

  Szifon eszköz

  A lefolyók szifonjai gyakran krómozott műanyagból vagy műanyagból készülnek (propilén, polietilén, PVC). A sárgaréz termékek idővel oxidálódnak és szennyeződnek. Jobb, ha előnyben részesítjük a műanyag szifont. Az ilyen termék nem korrodál, nem rothad, kopásálló és tartós.

  A konyhai szifonok típusai

  A műanyag termék példáján vegye figyelembe a készülék szifont. A standard szifon berendezések a következőket tartalmazzák:

  1. védő grill. Ez közvetlenül a mosogató vízleeresztő nyílásába kerül, és megakadályozza, hogy nagy mennyiségű hulladék kerüljön be a szennyvízcsatornába.
  2. gumidugóval. A mosogató ürítőnyílásának blokkolására szolgál (olcsó szifon-modellek hiányában).
  3. gumi tömítés 3-5 mm vastag. A mosogató és a kiömlőnyílás között helyezkedik el.
  4. kipufogócső. Néhány fúvóka-modellnek van egy további lefolyója, amelyhez a mosó / mosogatógép csatlakoztatva van, vagy az alsó szeleppel ellátott csaptelepek.
  5. gumi tömítés kipufogócső
  6. műanyag anya kipufogócső
  7. Csatlakozó csavar Ø 6-8 mm rozsdamentes acél. Az olcsó szifon modellekben ezek a csavarok egyszerű vasból készülnek, vékony króm vagy nikkel bevonattal. Az ilyen csavar nem megbízható, gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ha egy szifont vásárol egy kiváló minőségű csavarral, akkor ajánlatos egy kis mágnest magával vinni a fém megvizsgálására (a rozsdamentes acél nem mágnesez).

 • fém anya. Sárgaréz, réz vagy rozsdamentes acél. Ne vegyen be egy szifont egy vasanyával. Gyorsan rozsdásodik és legfeljebb egy évig tart.
 • szifon tok palack vagy térd formájában.
 • összekötő műanyag anyával.
 • 2 kúpos gumi vagy műanyag tömítés.
 • csatorna csap. A szifonház oldalán található.
 • megfelelő átmérőjű anya a műanyag adapter felszereléséhez.
 • fedél vagy üvegszifon. Ez a részlet sokkal gyakoribb, mint másoknak, hogy le kell csavarni, hogy tisztítsa meg a szifont.
 • nagy lapos gumi tömítés. A fedelet (csésze) szifont a testhez zárja.
 • csatorna csap. Rugalmas tömlő, szabványos műanyag cső, hullámcső vagy műanyag cső lehet. Mindez függ a megszerzett szifon típusától és a kimenetének átmérőjétől.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Szifon szerelvény konyhai mosogatóhoz

  A boltban vagy a raktárban vásárolt szifont a termék összeszerelési diagramjaival együtt kell mellékelni. A szerelvény nem okoz nehézséget még azok számára sem, akik először felvetették a szifont. De a további szivárgás elkerülése érdekében figyelembe kell venni a termék összeszerelésekor a következő pontokat:

  1. A termék összeállításakor a legfontosabb dolog az összes csatlakozás szorossága. A szivárgásvizsgálatot a parafa aljából kell elvégezni, mivel a csatorna állandó nyomás alatt áll. Miközben még mindig a boltban van, szifon vásárlásakor gondosan ellenőrizze a terméket hibák esetén (zseton, sorja, stb.), Mivel károsíthatja a tömítést.
  2. Ha a szifont eladták, akkor szét kell szedni és ellenőrizni kell az összes tömítés jelenlétét, valamint annak ellenőrzését, hogy a termék minden részét szorosan rögzítsék és rögzítsék.

 • A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ellenőrizhesse a szorítóerőt, és ne károsíthassa a készüléket.
 • Az alsó dugó és egyéb csatlakozások beszereléséhez rögzíteni kell a tömítéseket. Tömítőanyagot használnak erre a célra. A szifon alkatrészek csavarását az ütközővel szemben, de erős nyomás nélkül kell végrehajtani.
 • A kimeneti csatlakozó felszereléséhez meg kell húzni a rögzítőcsavart és fel kell venni a felesleges tömítőanyagot. A fúvóka kioldódása következtében a beépítési magasság állítható.
 • Szifon telepítés

  1. A szifon felszerelésének megkezdése előtt előkészítő munkát kell végezni. Ha a szifon csatlakozik a régi öntöttvas csőhöz, akkor tisztítani kell a szennyeződésektől, és szereljen be egy gumitömítést. Ha a cső műanyag, akkor először a csúcsát egy bizonyos szintre (de legfeljebb 40 cm-re a padlóról) hozza. Ezután egy speciális adapter van telepítve rajta.
  2. A következő lépés a régi szifon leszerelése. Ehhez használjon olyan csavarhúzót, amellyel a rögzítőcsavar lecsavarozható.
  3. Ezután óvatosan tisztítsa meg az ülést a jövő zsír, szennyeződés és rozsdás szifonra.
  4. Csak ezután lehet a szifont felhelyezni a mosogatóra, és rögzíteni egy csavaros rész a csaptelep csapdával.

 • Manuálisan csatlakoztassa a szifon fő részét egy csővel a mosogató alá.
 • A szifonhoz mellékelt sok utas esetén azonnal csatlakoztasson további berendezéseket (mosógép, mosogatógép stb.). Azonban célszerű csatlakoztatni a készüléket a szennyvízcsatornához, és elsődleges ellenőrzést kell végrehajtani. A csavarkulcsban további csapok zárva vannak a szifonhoz csatlakoztatott speciális dugaszokkal.
 • Ha a szivárgás ellenőrzése során nem találta meg, akkor további eszközöket csatlakoztathat. A mosófolyadékok és mosogatógépek a megbízhatóság érdekében rögzítők segítségével rögzíthetők.
 • Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kilépő kifolyócső ne legyen hajlított vagy csavarva bárhol. A víz szabadon áramolhat rajta.
 • DIY Tippek szifon telepítéshez

  • Szifon vásárlásakor ellenőriznie kell a készüléket az eszköz összes részletének jelenlétére. Gyakran előfordul, hogy még zárt csomagban sem elegendő rész van.
  • A szifon összeszerelésekor minden elemnek száraznak és tisztanak kell lennie. A szivárgás vagy homok a gumitömítésen vagy a szálon csapódhat.
  • A szifon felszerelésénél a padló alatti szifonnyílás magasságának nagyságrendje magasabb, mint a csatorna bemeneti nyílásának magassága. Ha ezt a feltételt megfigyelik, akkor kialakul egy bizonyos dőlés, amely kedvező a vízáramlás szempontjából.

  A következő cikkben olvassa el a vízvezeték fűtőkábelét. Miért van szükség, és hogyan kell használni?

  A kapcsolódó cikkek megtekintése:

  Mennyire egyszerű az, hogy telepítse az akkumulátort, és hogy mire van szüksége ehhez? Mosogató beépítése egy talapzattal - mindent megtenni a saját kezével Hogyan cserélheti ki a csapot a konyhában minden probléma nélkül: szétszerelni és telepíteni Zuhanykabin: összeszerelési jellemzők és csatlakozási technológia a saját kezével