Legfontosabb > Tervezés

A kapu megfelelő felszerelése a WC-ben a csempe alatt: a mesterek tippjei

A fürdőszobában és a WC-ben sok kommunikáció, vízvezetékcsövek, fűtőcsövek, mérők és csapok vannak, amelyeket megfelelően kell bélelni.

Ha a múltban a csövek és a mérők mindig láthatóak voltak, akkor lehetőség nyílik a láthatatlan ajtó felszerelésére. Elrejteni fogja az összes kommunikációt, és egyidejűleg össze fog illeszkedni a többiekhez.

Ami magában foglalja a süllyesztett ajtó helyes felszerelését a WC alatt a csempe alatt, fontolja meg ebben az anyagban.

Mit kell emlékezni a csövek és más kommunikáció a WC-vel

 • A szivárgás veszélyével járó menetes csatlakozások nem rejthetők el a falban.
 • Meg kell tartani a folyamatos hozzáférést a darukhoz és a mérőkhöz. Szükség van a mutatók eltávolítására, a víz megakadályozására, a szivárgás kijavítására stb.


Nem elég kis megtekintési ablak, akkor tágas hozzáférést kell hagynia, ami hozzájárulhat a javításhoz és a hibaelhárításhoz.

Mi a láthatatlan nyílás lényege

A műanyag felülvizsgálatok már reménytelenül elavultak. A rejtett nyílások kínálják a funkcionalitást, a nyílt hozzáférést a kommunikációhoz és a magas esztétikához.

A titkos nyílások minden típusa ugyanazt az elvet követi: egy sraffozódoboz van szerelve, amely után a sraffozás elülső oldala ugyanazt a burkolólapot érinti, mint a helyiség többi része.

Így kiderül egy holisztikus kép, és a nyílás nem tűnik ki a fürdőszoba többi részéből, és ugyanakkor könnyen megnyílik.

tervezés

A láthatatlan ellenőrzés az alábbi részekből áll:

 • Alumínium keret és ajtó. Az alumínium könnyű, mégis tartós anyag. A keretnek tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a kerámiaburkolat terhelésének és a csemperagasztóknak.
 • Az ajtóra szerelt gipsz panel. Az ilyen panel magas tapadású kerámia burkolattal rendelkezik, nedvességállóságot igényel, ami fontos a fürdőszobákban és a WC-kben.
 • Erősített pánt, mágneses zár, reteszek. A zár és a zsanérok működési elvétől függően számos típusú rejtett felülvizsgálat létezik.

Mit kell figyelembe venni a választáskor?

A csempe nyílásának megválasztását két fő tényező okozza:

 • a kommunikáció kényelmes hozzáférhetőségének szükségessége;
 • minta és formázólapok.

Tekintsük a nyílás nyitó oldalát is. Hagyományosan a módosítások balra vagy jobbra nyílnak. Nézd, hogy a nyitott ajtó megérinti-e a WC-tartályt, valamilyen polcot, vagy megérinti a fal másik oldalán lévő falat. Ha a WC-k szűkek, függőlegesen fel kell, hogy vagy kinyitja az ajtót.

Hatch telepítés

Mi szükséges a titkos kapu helyes beszereléséhez? Egy lehetőséget választunk, amikor a láthatatlan akna egy gipszkarton burkolatba kerül. A doboz fedezi a WC teljes hátsó falát, amely mögött a kommunikáció el van rejtve.

Az előkészítő munkálatok elvégzéséhez készítsd el a jelölést. Mielőtt elkezdené, döntsön a csempe és a méretét ábrázolja. A váz felszerelése előtt az elektromos vezetékek, a polipropilén csövek forrasztása, a szennyvíz stb.

A szoba felé fordul, így a durva munka véget ér. Készítsen egy keretet, amelyet gipszkarton burkol. Az álmennyezetek a mennyezet és a padló között helyezkednek el.

A nyílászáró alján egy felszálló profilkereteket készít, amelynek szélessége lehetővé teszi, hogy biztonságosan és biztonságosan lehessen nyitni. Ehhez a jumpereket a függőleges profilok közé kell tenni. A profilvágást csiszolóval vagy fém ollóval végzik.

A keretben láthatatlan láda van beépítve. A keretnek gipszkartonnak kell lennie. Jobb, ha egy kicsit megfulladtuk a dobozt, majd csemperagasztóval kiegyenlíthetjük. De egy homályos csempe nyílás lenne probléma.

A fém kerethez való nyílás csavarokkal van rögzítve. Elég, ha két profilhoz ragaszkodik, de jobb, ha egy merev keret és egy négyoldalas tartószerkezet van.

A rögzítést csavarral végezzük, a nyílások habosító habot képeznek. Továbbá az üzemeltetés elve megegyezik a gipszkarton opcióval.

Gipszkarton

A gipszkarton úgy van felszerelve, hogy összekapcsolja a nyílászárót és a felszálló profilot. Ennek eredményeképpen a revízió és a gipszkartonnak ugyanabban a síkban kell lennie.

Ellenőrizze, hogy a munka minősége segít-e az építési szintnek, ami egy síkban mutatja a szerkezetét. Szükség van az ajtó pozíciójának beállítására, mivel ehhez egy hexadecimális kulcsot kell használni, amely a revízióhoz tartozik.

Mielőtt elkezdi telepíteni a csempeit, be kell zárnia a zárat. A tolózár nyitott ajtó véletlenül kinyitható a csempebeállítás során. Megnyitja a kaput, bezárja a zárat, és blokkolja a klipet.

Csempézés

A kapu hátulján fel kell függeszteni a terhelést, annyira, mint az első kerámia burkolattal. Mit jelent ez?

Ha a 40x60-as méretű csempeburkolat nyílása 20x30 méretet igényel, akkor 20x30 méretű csempe szükséges. Tehát a hátoldalon két ilyen csempe van felfüggesztve. Az ilyen manipulációk segítenek megakadályozni az ajtó becsapódását az összeállítás után.

A kerámiák elhelyezésekor vegye figyelembe a következőket:

 1. A csemperagasztó nem juthat be a varratba, bejuthat a láthatatlan nyílás mechanizmusába. Agyag gyorsan megragad, és eltávolítani nem lesz könnyű. Ezért ne ragasszon ragasztót a csempe széleihez, hanem csíkokat készítsen a széleiből.
 2. A csempe legalább 5 mm-re kell a kinyíló kereten túl kinyúlni. Az oldalról, ahol a nyitómechanizmus a csempe, legalább 5 mm, de legfeljebb 50 mm.
 3. Más oldalakon a csempe több mint 50 mm lehet, de a csempe több mint felét ragasztóval kell felkenni és az alapra kell ragasztani.
 4. A telepítést előre kell kiszámítani, hogy a vágóhely helyett ne legyen vágás. Ehhez előfordulhat, hogy össze kell keverednie a revíziós pozíciót, vagy vékony trimmet kell készíteni a sarokban.
 5. A kerámia béléscsappantyú ugyanabban a síkban illeszkedik a többi falburkolathoz.

A csempék behelyezése előtt ne felejtse el előállítani a gipszkarton alapját és a műszaki kikötőt. Az alapozó javítja az adhéziót.

vágása varratok

Annak érdekében, hogy a változat valóban láthatatlan legyen, a varratokra kell gondolni. A varratokat fehér szilikon tömítőanyaggal töltötték. Használjon pisztolyt és szilikon csövet a tömítőanyag adagolásához.

Annak érdekében, hogy a tömítőanyag ne ragadjon a Scotch-hoz, növényi olajjal van bevonva. A ragasztószalagot a varratok lezárása után azonnal el kell távolítani.

3-5 nap elteltével a varratokat levágják. Hogyan kell ezt csinálni?

 • Használjon festékkést vagy szabályos pengét. Mielőtt elkezdené a munkát, cserélje le a kést a késre, hogy éles eszközzel dolgozzon.
 • A varrat 45 fokos szögben van vágva. Nyomja a pengét a csempe vége felé és vágja a varratot a teljes mélységig.
 • Vágja át a varratot egy időben. Ismétlődő próbálkozások szitáláshoz és csúnya eredményekhez vezetnek.
 • Ezután próbálja meg megnyitni és bezárni a láthatatlanságot. Nézze meg, hogy valami zavarja-e a normális működést.
 • Ha nem tetszik az eredmény, tisztítsa meg a tömítőanyag varratát, és ismételje meg az eljárást.

Plumbályok a Hummerhez csempékhez a fürdőszobában és a WC-ben történő javításhoz - videó bemutató munkák

Az eredmény
A láthatatlan WC-nyílás telepítése a csempe alatt helyes döntés, figyelemmel az időkre. Valójában nincs semmi bonyolult, az auditálás telepítése a cikk utasításai szerint sikeres és egyszerű.

A revízió lopakodó nyílása és egy improvizált rejtett ajtó példája

Jó állapotban nem találsz fehér műanyag nyílásokat, a professzionális kézművesek mindig titkos nyílást készítenek a csempe alatt. Nem gátolják a felület megjelenését, ugyanakkor lehetővé teszik a mérők, csaptelepek és csövek könnyű elérését. Ebből a leckéből megtanulhatod, hogyan telepítsd a láthatatlan lénynek a csempék alatt lévő ellenőrző nyílásait a saját kezeddel.

Azonnal érdemes megemlíteni a hátrányaikat: a telepítés bonyolult kezdőknek és a magas árnak. Például egy jó gyártó 30x60 cm-es nyílása körülbelül 3500 rubelt fog fizetni. Olcsóbb opciókat találsz, körülbelül 2 000 rubelt fognak fizetni.

A cserélhető lopakodás legolcsóbb eszközei műanyagból (1300-2000 rubel) találhatók. Ezek két részből állnak: az alapot, amely ragasztva van a csempe és a reteszek, amelyek csavarják be a nyílást (lásd az alábbi fotót).

Gyors cikk navigáció

Építési elemek

A csempék láthatatlan nyílásai több elemből állnak:

 1. Alumínium keret és ajtó, amelyet a nedvességálló gipszrost lemezre (GVLV) helyeznek el.
 2. Mágneses zár.
 3. Komplex rendszer a hurkok és csomók beállításához.

A csempe alatt nyithatja meg a titkos nyílást úgy, hogy középen nyomja a csuklópántot. A mágneses zár kinyílik, és az ajtó kilép a keretből.

Titkos kapu felszerelése

Leggyakrabban egy rejtett nyílást a csempe alatt egy fém kereten kell elhelyezni, mivel a csöveket egy gipszkarton burkolattal fedik le. De telepítheti is tégla vagy blokkok nyílásába. Ebben az esetben a rögzítés a dűbeleken történik, és a keret és a falazat közötti rés fel van töltve.

A tégla- és tömbnyílásokba való beszereléskor a keretet csavarral rögzítik, és a rést habbal töltik

Szerelési rajz (felülnézet)

Csavarozza rá a keretet a profilra

Az ajtó pozícióját speciális csomópontok szabályozzák a zsanérok tetején és alján. Annak beállításához, hogy szükség van egy hexakulcsra.

A csavarok beállítása piros és kék.

Nyitó oldal

Fontos részlet - melyik irányban nyílik a láthatatlan nyílás. A nyílás alatt ne érjen a szomszédos falhoz a csempe, különben a forgácstörés egy óvatlan mozdulattal jelenik meg a lapon. Továbbá a sraffozás nem lehet a sarok mellett.

A sraffozás helyzete lehetővé teszi a számlálókhoz és a szelepekhez való ingyenes hozzáférést javítás esetén.

Leggyakrabban a sraffozás alapfelszerelésként van felszerelve: balra vagy jobbra. De néha lehet, hogy át kell fordítanunk és fel kell nyitnunk. Például, ha egy keskeny szekrényben egy bélést csinálsz, és egy nagyformátumú csempe használatával, hogy ne hozzon létre szükségtelen vágásokat. De ezek az esetek ritkák, és tökéletesen felkészítik a falakat, mivel az ajtónyitó pályán lévő rések minimálisak lesznek.

A csempe elrendezése a nyílás ajtójának figyelembevételével történik - csak teljes elemekből állhat. Ebben az esetben még a sarokban is feláldozhatsz egy keskeny szegélyt.

Ha a vásárlást könnyű összezavarni, és a vízszintes helyett a függőleges nyílást vegye fel.

Kihúzható fedélzet

 • A falak és a kinyíló ajtó alapozva van.
 • A közepes és kis méretű ajtókon a munka megkezdése előtt kívánatos, hogy a jövő bélésének súlyával megegyező súlyt lógjon. Ez azért szükséges, hogy megszüntessük a megereszkedést. Bizonyos fajokban van egy speciális terheléscsavar.

Az ajtó felé néző terhelés alatt történik

Tegyen be cementrögzítőt az élről, hogy később kinyithathassa az ajtót

Fugázó és tömítő ízületek

 • Elkezdheti a fugázást, kivéve azokat, amelyek a sraffozás peremén megyek. Szilikonhabarcsot kell feltölteni. Ha Ceresit-ből készült injektort használ, akkor használhatja a Ceresit CS 25 tömítőanyagot - felveheti színben, és a varrat láthatatlan lesz.
 • A tömítőanyag használata előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét. A maszkoló szalag mindkét oldalán szépen ragasztva van a varrás mentén, hogy ne üsse le az oldalt.

Ragassza fel a maszkoló szalagot a varrás mentén

Vágja le a szilikont szögben

Telepítés a kész dobozba

Lépésről lépésre utasítások a rejtett ajtó beépítéséhez a kész dobozban

 • A telepítési hely megjelölve, és lyukakat fúrnak a sarkokban.
 • A nyílás a nyíláshoz elektromos kivágással vágódik ki.
 • A belső ajtót úgy helyezzük el, hogy a keret belül legyen.
 • Ideiglenesen rögzítse a keretet a bilincsre, majd rögzítse a csavarok kerületén a gipszkartonon keresztül.
 • Földelje le a falat, és helyezze el a cserépet.

A falat is festheti:

 • Állítsa a falat gipszel. Ne felejtse el levágni a varrást a gittbe szárítás előtt.
 • Grind a fal és a festék.

Házi rejtett nyílás

Bár a kész megoldások viszonylag olcsóak, nem mindig olyanok. Például egyszer nekem kellett egy láthatatlan lyukasztót készíteni a saját kezemmel a kandalló felülvizsgálatára. A bejutáshoz ritkán volt szükség, de a szokásos sraffozás elrontaná a teljes falburkolat átfogó képet, így el kellett rejteni a rejtett hegyet. Az összes olyan lehetőség, amit találtam, nem illeszkedett mélységbe, vagy a keret nehezítette a borító eltávolítását.

Kandalló felülvizsgálata bélés előtt

Maga a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű: a csavarokat csavarozzák a rétegelt lemezhez, és a lyukak a falon lévő megfelelő helyeken készülnek a perselyek számára. Az ujjak eltömődnek és a rétegelt lemez csavarokkal van felszerelve.

Házi ajtó rejtett sarkokkal

Furatokat fúrunk a falon a csapok számára

A csempe alatt a saját keze nélkül látható láthatatlan nyílás nem csavarokkal, hanem neodímiummágnesekkel rendelkezik, melyeket a régi merevlemezből lehet megvásárolni vagy venni.

Gyorsan, egyszerűen és olcsón kiderült.

Egy kis titok az, hogy hogyan lehet kinyitni a nyílást még egy domborművel is, anélkül, hogy megtörné a bélést:
Az úszóhoz vagy fésűvel ellátott 5 mm-es réteg gitt vagy egyéb kötőanyagot használ. Nyomja le a simított simítót a megfelelő helyen és nyissa ki az ajtót. Próbálja meg, hogy ne nyúljon a varratokra. Ha egy fogantyú kicsi, akkor többet is használhat, hogy megduplázza az erőfeszítést.

Nyomásnyílások a csempe alatt a WC és a fürdőszoba "РРЗ" sorozat: acél, állítható

Cégünk örömmel kínálja Önnek az RRP sorozatból származó rejtett nyílások megvásárlását, amelyek hasznosak lehetnek konyhák, szaunák, pincék, stb. Sokféle méret és formátum választja ki, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen feladatra megtalálja a terméket. A rejtett sajtó modern kihúzásával a vásárlók tartós, hosszú élettartamú és funkcionalitást vonzanak. Kiváló választás lakóépületek számára.

A csempe alatt és a megkülönböztető tulajdonságai között láthatatlan a sraffozás

Manapság az ellenőrző nyílások előnyeik miatt szerezhetők meg:

 • Az alaptest magas védettségű magasan ötvözött acél előállítása során;
 • A kis munkatársak a lehető leggyorsabban szervezik a szerelési munkákat;
 • A termék gyors hozzáférést biztosít az alapvető kommunikációhoz;
 • Az ajtó nedvességálló anyagból készült;
 • A választott nyomáskamra díszítése a csempe (РРЗ) 200х300 alatt csempékkel bármilyen kialakítással díszíthető;
 • A csuklópántok ötvözött acélból készülnek, ami hosszú élettartamot biztosít.

A megfelelő telepítéssel és működtetéssel egy rejtett kapu több évtizedig tart, garantálja a kommunikáció hatékony védelmét. Ez egy nagyszerű termék bármely lakás elrendezéséhez.

Az egészségügyi betétek (láthatatlan nyílások) méretei a csempe alatt

A fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában végzett javítások során az ellenőrző ajtókat a mérnöki rendszerek, méterek, szűrők, szaniter szerelvények és csomópontok elrejtésére használják. Nemcsak az egészségügyi eszközöket és berendezéseket rejtik el, hanem egyszerű és gyors hozzáférést biztosítanak számukra. Napjainkban a legelterjedtebbek a csempe alatt rejtett nyílások, amelyek méretei szükség esetén egy lenyűgöző felületű falat is tartalmazhatnak, ami akadálytalan hozzáférést biztosít az eszközök ellenőrzéséhez, javításához, karbantartásához vagy olvasásához.

Mivel a kerámia burkolólapok, csempék és porcelán csempe a fürdőszobák, zuhanyzók és WC-k legkedveltebb befejező anyagai, a falfelületen nem kiemelkedő ellenőrző és nézőablakok nyújtják a 200 * 200 mm-től 600 * 1000-ig terjedő méretű csempék kivitelezését mm és így tovább. Így a kívánt ellenőrző nyílás kiválasztása nem nehéz.

A belső tér sértetlenségének elérése érdekében a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában a legjobb lehetőség a csempe alatt látható láthatatlan nyílás, amelynek mérete lehetővé teszi, hogy egy egész csempe vagy páros számukra legyen elhelyezve. Ha csempézett anyaggal nézi, a láthatatlan nyílás ajtó síkjának mögé 20-30 mm-re kell hagynia a csempeburkolatot. Ezt vegye fontolóra a csempék és a szaniterek kivágásakor.

Abban az esetben, ha a csempe alatt a medence közepes és nagyméretű, a kapu keret felhelyezése után közvetlenül a mérőszerkezet behelyezése előtt ellensúlyt helyeznek az ajtó belsejébe, hogy elkerülhető legyen az ajtó síkjának lehajlása. A csempe alatt lévő nyílások dekoratív elemekkel vagy tükrökkel is bevonhatók.

Ha a csempe alatti rejtett nyílás, amelynek méretei sokkal kisebbek a csempe méreténél, például amikor a csempe mérete 400 * 400 mm, akkor a 200 * 200 mm méretű nyílást egy csempecsempével kell beilleszteni. A vágóél nyílásánál nem vágóélnek kell lenni, így kevésbé feltűnő csempe vágásokra lesz szükség.

Ha a csempék alatt láthatatlan sraffozásra van szüksége, akkor széles skálájú méreteket mutat be a szaniterek katalógusában. A megfelelő modell kiválasztása nem nehéz, és ha bármilyen kérdése van, forduljon a SanComf tanácsadóihoz, akik segítenek a választásban és tanácsokat adni.

A csempékre vonatkozó összes egészségügyi betét:

Hogyan szereljünk fel rejtett egészségügyi nyílást a csempe alatt?

Egészen a közelmúltig teljesen normálisnak tekintették, hogy a fürdőszobákban minden kommunikáció látható volt. Azonban a jó modern korrekció nemcsak a csúnya csövek elrejtését, hanem műanyag vagy fém nyílások hiányát is magában foglalja. A kommunikációhoz való hozzáférés megkönnyítése és a helyiség kialakítása érdekében a rejtett egészségügyi fedélzetet a csempe alá helyezi, amely kész formában vásárolható meg, vagy saját maga is. Vegyük fontolóra, hogyan telepítsünk egy revíziós titkos nyílást a csempe alatt a fürdőszobában vagy a WC-ben.

Rejtett egészségügyi ablak telepítésének előnyei

A nagy népszerűségnek örvendő fürdőszobai és wc-k láthatatlan egészségügyi betétjei sikeresen összeillesztették a legjobb tulajdonságokat, miközben lehetővé tették a nagyméretű egészségügyi ablakok cseréjét. Rendszerint a láthatatlan nyílást a csempe alá helyezzük, hogy vizuálisan növeljék a helyet, és gyönyörűen dekorálják a kommunikációt anélkül, hogy megakadályoznák a hozzájuk való hozzáférés kényelmét.

Még az ellenőrzés legrövidebb vízvezeték-nyílása is a következő feladatokkal büszkélkedhet:

 1. Kényelmes megközelítés a csövek, szűrők, mérők ellenőrzéséhez és javításához.
 2. A csúnya vízvezeték-kommunikáció és egyéb vízvezeték-elemek elrejtése.
 3. A napfénytető kameraként használható a vízmelegítő elrejtéséhez.
 4. Lehetőség a hideg-, villany- és vízmérők olvasásának kényelmes leolvasására.

A szakértők javasolják, hogy a csempe alatt minden olyan helyiségben, ahol a padlót vagy falakat mozaik, csempe, természetes vagy mesterséges kővel szereltek fel.

A vízvezeték dobozok hátulján is érdemes megemlíteni: a magas ár és a telepítés bonyolultsága a nem szakember számára. Tehát egy 30 × 60 cm-es jó minőségű ellenőrző nyílás legalább 3500 rubelt fog költeni. Költségvetési modellek ára körülbelül 2500 rubel. A legolcsóbb, de a legkellemetlenebb láthatatlan műanyag konstrukció is átlagosan 1500 rubel lesz.

A titkos nyílások típusai

A nyílászáró mögött rejtett tárgytól függően elektromos, vízvezeték- és szellőzőberendezések kerülnek kibocsátásra.

A helyszín különbséget tesz fal-, padló- és mennyezeti szerkezetek között. Az utóbbi kettő különleges követelményeket támaszt: a padlóburkolatnak robusztus keretszerû szerkezettel kell rendelkeznie, kiegészítõ berendezéssel, nedvességállósággal és hangszigeteléssel kell rendelkeznie. A mennyezeti modellnek könnyű ajtókkal és megbízható redőnyökkel kell rendelkeznie, amelyek önmagukban nem nyílnak meg.

A lakásokban és lakóépületekben a WC leggyakrabban négyzet vagy téglalap alakú szaniter nyílás található. Kívánság szerint a saját kezével megrendelheti, vagy kiválaszthat egy sraffozót a csempe alatt, de alkalmazásuk és telepítésük mértéke kissé más.

Ebben az esetben annál jobban megfigyelhetetlenné tette az ellenőrző nyílást a belső térben. Ezért a fogyasztók érdeklődését olyan rejtett rejtett nyomások és mágnesek okozzák,

 • Nyomás. A csempék alatt lévő nyílás elvileg a görgős mechanizmusokon alapuló push rendszereket használja. A nyomólaphoz tartozó nyílást gyakran láthatatlan mechanizmusokkal, térbeli hurkokkal, kettősekkel kombinálják, amelyek lehetővé teszik a helytakarékos és a fogantyúk használatát. Ha a nyomásrendszerek néhány árnyalatáról beszélünk, akkor érdemes megemlíteni egy dolgot, az a tény, hogy a nyílás két lépésben történik: az ajtó sürgető megnyomása után kissé egyik oldalra mozog, majd észrevehetővé válik. Ebben az állapotban könnyebben húzható le a fedél.
 • Rejtett. A közös láthatatlan rendszerek egyes tulajdonságaiban különböznek az egyéb opcióknak, és lehetővé teszik, hogy a vízvezeték-nyílást sokkal kevésbé észrevehetővé tegyék. A speciális hurok és a gipszkarton használata a fedélen lehetővé teszi, hogy "lefedje" a revíziós nyílást a fal alatt. Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen ablak beszerelését előzetesen figyelembe kell venni. A fülke tervezési szakaszában. Ha azonban a "láthatatlanság" alatt a már elvégzett javítást megváltoztathatja, akkor csak a megjelenést teljesen elrontja.
 • A neodímium mágneseket használó készüléket mind a padló, mind a fal ablakaiban használják. A csempe alatt lévő mágnesek nyílásának elegendő nagy vonzereje van, ami lehetővé teszi, hogy ellenálljon a tisztességes súlynak. Annak érdekében, hogy a burkolat érzéketlen legyen, a következő technológiát alkalmazzák: a sraffozás hornya kissé kisebb, így az ajtó a bélés alatt helyezkedik el, amely maszkolja azt. A mágnes magában hordozza a fedelet, néha úgy van felszerelve, hogy a jövőben oldalra mozgatható legyen a vonzerő csökkentése.

Nagyméretekkel, vagy ha a burkolat nehéz anyagokból készült, a fogantyú kényelmesebb használatra lett kifejlesztve. Könnyebb anyagokból készülnek és kisebb méretűek fogantyú nélkül készülnek, nagyobbak gyakrabban összecsukhatóak.

Az egészségügyi betétek fő elemei

A csempék hagyományos, nem látható láblécei több elemből állnak:

 1. Alumínium váz és ajtó, amely a nedvességálló gipszrost lemezre (GVLV) van szerelve.
 2. Mágneses zár.
 3. Különleges hurok- és csomórendszer a beállításhoz.

Leggyakrabban santehdvertsa nedvességálló anyagból (feldolgozott forgácslap, OSB, gipszkarton). A keret a falba vagy a résbe van szerelve. A zárat külső hatás váltja ki, és az ajtót a fülke nyílásaiban tartja.

A hurokmechanizmus és a beállítás a legfontosabb, mivel ezektől az elemektől függ, hogyan és milyen irányba nyílik a nyílás. Egyszerű beállítások esetén a zsanéros vagy bútorzárók alkalmasak erre a célra. Bonyolultabb - megduplázva további csomópontok beállításával.

Kiválasztása az ajtó alatt a csempe, a méret is fontos figyelembe venni. A rejtett ellenőrző nyílások szabványos méretei 10 × 10 cm-es minimális méretűek, a késztermékek 20 × 30 cm-es rendszeres csempe méretű méreteit használják.

Amikor önkényes méretekkel dolgozik, a mesterek megpróbálják közelebb hozni azt a tényt, hogy a kerámia termékek illeszkedhetnek a függönyre. Ez a megközelítés lehetőséget nyújt arra, hogy "lefedje" a nyílást a csempe alatt. Különleges méretek közvetlenül függenek az ellenőrző ajtó céljától, és ahol a csövek vagy a kábel található.

A legnagyobb kész változat az ajtók 120 cm-es ajtójának tekinthető. A szokásos paraméterektől függetlenül kialakított ajtók a következő méretekhez igazíthatók: 5-50 mm vastagságú csempeállomány egy falra szerelve, amely a szabadoldalon legfeljebb a csempe saját paramétereinek fele.

A burkolat alatt levő titkos nyílás a következőképpen nyílik meg: a központot a csuklópántról kell megnyomni, majd a mágneses zárat kinyílik, és a kilincs nyílása kilép a keretből.

Rejtett ellenőrző nyílás felszerelése

Nagyon népszerű a fémlemez burkolatának egy rejtett nyílása, mivel a csöveket gipszkartonból álló doboz zárja. Az ilyen jellegű nyílás felszerelésére azonban téglák vagy tömbök nyílásánál kerülhet sor. Ebben az esetben az ellenőrző nyílás rögzítőelemét rögzítik, és a keret és a fal közötti rést habjal kell feltölteni.

A láthatatlan lény nyílása egy kerámia csempe alatt helyezkedik el a kezekkel, az alábbiak szerint:

 1. Blokk és tégla nyílások telepítésekor a keretet csavarozni kell a dűbelekre, és a rés habbal töltve.
 2. A fő követelmény az, hogy olyan szilárd alapot biztosítsunk, amely nem fog mozogni. Ezért szükség van a profilok merev keretének előzetes tervezésére. Legalább ehhez a feladathoz 2 jelzálogot kell készíteni a nyílás szélességében vagy hosszában, de ideális esetben 4 oldalról kell elkészíteni.
 3. A keretet a doboz profiljához csavarják a fémes palacsintacsavarok segítségével, amelyeket speciálisan a lyukakon keresztül készítettek. A gipsz és a keret profiljainak síkja ugyanaz legyen. Ezután a keret gipszkartonra van burkolva, hogy átfedjen a kereten.
 4. Az ajtó pozíciója a csuklópántok tetején vagy alján található speciális csomópontokkal állítható be. A hex kulcs segít megbirkózni ezzel a feladattal.
 5. A kisméretű nyílások azonnal ajtóval vannak felszerelve. Nagyméretű nyílások felszerelése esetén az ajtót a kényelem érdekében eltávolítják.

Nagyon fontos, hogy a láthatatlan nyílás meg fog nyílni. Az ajtó kinyitásakor nem szabad megérinteni a csempe a szomszédos falra, különben egy gondatlan mozgás - és a forgácsok jelennek meg a lapon. Ezenkívül a sraffozás nem lehet a sarok mellett. A nyílást olyan helyre kell elhelyezni, hogy a javítókészülékekhez könnyen hozzájusson a pultokhoz és a szelepekhez.

Leggyakrabban a kapu jobbra vagy balra van felszerelve. De előfordulhat, hogy szükség lehet ráfordításra, és felnyit vagy lefelé nyílik. Például, ha keskeny WC-ként nézel ki, és erre a célra nagy formátumú csempéket használnak a szükségtelen vágások elkerülésére. De ez a jelenség meglehetősen ritka és tökéletesen felkészíti a falakat, mivel az ajtónyílás kontúrvonalán lévő rések minimálisak.

A csempe a kikötő ajtójának figyelembevételével kerül meghatározásra - csak az egész elemekből készíthető vágás nélkül. Ebben az esetben még kissé lecsökkentheti a szöget.

A következő lépés a nyílászáró felé néz.

Hogyan ragasztani csempéket a rejtett ajtón?

Az álcázott vízvezeték nyílászáró lehet kerámia csempe, mozaik vagy csempe, amely utánozza a természetes anyagokat.

Süllyesztett lépcsők:

 1. Az aknák nyílászáróit és falát alapozóval kezelik.
 2. Mielőtt elkezdené dolgozni a kis és közepes méretű ajtókon, meg kell ragadnia egy súlyt, amely megegyezik a jövő burkolatának súlyával. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a megereszkedést. Egyesek speciális terheléscsavarokkal vannak felszerelve.
 3. Egy speciális tartóval, amely az ajtóval együtt elkészül, a nyomás mechanizmus blokkolva van, ez azért van így, hogy tilos véletlenül kinyitni.
 4. Általában a csempe ragasztott folyékony körmökön vagy cementragasztón. A cementkötés a széltől egy behúzással kerül alkalmazásra annak érdekében, hogy további lehetősége nyíljon az ajtó kinyitására.
 5. A burkolólapok általában 5-50 mm-t fognak húzni mindkét oldalon. De ragasztva kell lennie legalább a felét a teljes terület a csempe, különben leeshet.
 6. Ha a csemperagasztó a keret és az ajtó közötti résbe kerül, azonnal eltávolítani kell.
 7. Egy nap után ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e, és eltávolítja-e a felesleges ragasztót.

Ezután elkezdheti az ízületek ragasztását, kivéve, ha a nyílás peremén halad. Töltsönek szilikon tömítőanyaggal. Ha a "Ceresit" fugázójelet használja, akkor használhatja a Ceresit CS 25 tömítőanyagot - felveheti a színt, és a varrat láthatatlan lesz.

 1. A tömítőanyag felhordása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét. A maszkoló szalagot mindkét oldalán ragasztják a varrás mentén, ez azért van, hogy ne foltolják a bélést.
 2. Pisztoly használatával a tömítésre egy tömítőanyagot alkalmaznak, és ujjával mossák át, amelyet előzőleg szappanos vízben (2-3 mozgás) nedvesítettek.
 3. A maszkoló szalag azonnal eltávolításra kerül, és a sraffozás több napig zárva marad.
 4. Ezután vékony lapátra van szüksége, hogy óvatosan vágja át a varratot. Mindkét oldalt egy mozdulattal kell vágni, ez azért van így, hogy kevesebb darabot kapjon. A késnek 45 fokos szögben kell lennie, amint a képen látható. A penge végét egyenesen a gipszkartonra kell pihentetni, hogy a varrást teljes mélységre vágja.
 5. Az ajtó kinyílik, és a megmaradt szilikon a tányérból megtisztul annak érdekében, hogy megakadályozza az ajtó beszorulását.
 6. Ha nem sikerült azonnal levágni a tömítőanyagot óvatosan, nyissa ki az ajtót, és alkalmazzon egy kicsit a falakra. Néhány óra múlva megpróbálhatja becsukni az ajtót. Ha több fugázás van bárhová, csiszolószemcséket használjon.

Így szinte tökéletes hatást érhet el. A pecsétnek és a szilikon habarcsoknak köszönhetően a burkolat alatt lévő rejtett nyílás teljesen le van zárva, és a fürdőszoba mellett is elhelyezhető.

Hogyan készíts egy láthatatlan aknát a saját kezeddel?

Kész megoldások, bár olcsóak, de mindazonáltal nem mindig alkalmasak. A probléma megoldásához rétegelt lemez, csavaros anyákkal és alátétekkel, valamint rozsdamentes acél perselyekkel kell rendelkezni. A rétegelt lemez felső részén egy GLW vagy DSP lemez ragaszthat, de nem hordozhatók vastagságban. Ezért a rétegelt lemez Ceresit CT-16 alapanyaggal van előálitva a stabilabb cserépmegtartáshoz.

A telepítés nagyon egyszerű:

 1. A csavarokat csavarozzák a rétegelt lemezhez, és lyukak vannak a fal egyes helyeiben.
 2. A hüvelyek eltömődnek és a rétegelt lemez a csavarokkal van ellátva.
 3. Közvetlenül a kapu felszerelése után a csempe úgy van elhelyezve, hogy minden varrás egymáshoz közeledik, és láthatatlan.
 4. A falon lévő csapokhoz fúrás történik.
 5. A csavarok nagy hossza miatt a kapu nem esik ki önmagában. A kinyitáshoz beállíthatja a tapadókorongokat, ragasztóval díszítő horgokat vagy valami horogra.
 6. A csempe alatt egy saját készítésű láthatatlan nyílást nem csavarokkal, hanem kereskedelmi forgalomban kapható neodímium mágnesekkel lehet megtartani, vagy egy régi merevlemezről szerezhető be.

Gyorsan, egyszerűen és olcsó módon kiderül.

Ha kevés tapasztalat áll rendelkezésre, könnyen elkészítheti a készen álló ellenőrző nyílásokat, és ha kívánja, akkor saját maga is megteheti.

Csempe ellenőrző nyílás - rejtett hozzáférés a kommunikációhoz

Nem sokkal ezelőtt, a fürdőszobákban minden kommunikáció látható volt, és ez teljesen normálisnak tekinthető. De az idő nem áll, ma már el vannak rejtve a hipo-kartonszerkezetek mögött, és a lefolyókat elegáns helyiségekké változtatják, minimális mennyiségben. A felülvizsgálati egészségügyi betétek segítenek a pultok és csapok elérésében, és nem a szépség elrontásához. Megvásárolhatók vagy önállóan készülhetnek.

A sraffozás mögött rejlő tárgytól függően a következő nyílások különböztethetők meg:

 • elektromos;
 • egészségügyi berendezések;
 • szellőztetés.

Hely szerint:

Különleges követelmények az erõsségre a padló- és mennyezeti nyílásokhoz. A padlómodelleknek ellenállónak kell lenniük a külső fizikai ütésnek, megbízható szerkezettel, keretrel, kiegészítő berendezésekkel, nedvességvédelemmel és hangszigeteléssel kell rendelkezniük. A mennyezeti ajtóknak olyan alacsony tömegű, átgondolt zárási lehetőséggel kell rendelkezniük, hogy az ajtók ne nyissaak ki véletlenül. Az ilyen ablakokat kereskedelmi helyiségekben, nyilvános helyeken, garázsokban használják.

Lakóépületekben és apartmanokban a fali nyílások többféleképpen használhatók (helytakarékosság, szélesebb választék modellek, egyszerűség és egyszerű telepítés).

Az egészségügyi betétek hagyományos formái négyzetek és téglalap alakúak. Szükség esetén szabványos ajtókat készíthet vagy rendelhet, de ezek telepítése és használata kicsit más lesz.

A gyártás anyaga szerint kiemelkedik:

 • Elérhető műanyag modellek. Általában tollal vagy nyomással. Fehér színt gyakran használnak, de más népszerű színek is megtalálhatók az eladásban. Nagy méretű változat.
 • A fémajtók színes bevonata (porfesték), a tartósság és a stabilitás kedvelt.
 • Egyéb anyagok. A csempe alatt az egészségügyi hulladékot a gipszkartonból (gipszkarton, faforgácslap) készítheti, amely lehetővé teszi, hogy felhordja a fedőbevonatot. Az ilyen ajtókeret általában alumíniumból vagy fémből készül, hogy biztosítsa a tartósságot. Meg lehet verni és elrejteni őket egy hagyományos design. Ez egy elegáns megoldás, amely nemcsak a tervezők, hanem a hétköznapi emberek körében is keresletet jelent. Különösen ez a lehetőség jó, ha nem szabványos formák és méretek.

Minél nagyobb a belsejében az ellenőrző nyílás, annál jobb. Ezért egyre több érdeklődés mutatkozik az olyan modellek miatt, mint a mágneses, rejtett és nyomasztó.

Nyomáskonstrukciók

Tömítő rendszereken, görgős mechanizmusokon készülnek. Gyakran kombinálva a láthatatlan mechanizmusokkal, térbeli hurkokkal, amelyek megduplázódnak, ami lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és ne használjon tollakat. Az ajtók csúsztathatóak, összecsukhatóak, egy vagy mindkét oldalon nyitottak. Jobb kiválasztani az ellenőrzött gyártók mechanizmusait.

Néhány nyomórendszer jellemzője, hogy két fokozatban nyit meg: erős nyomást követően az ajtó kissé eltolódik az oldalra, majd észrevehetővé válik. Ebben az állapotban a fedelet könnyedén félre lehet húzni. A gyakorlatban a kis- és közepes méretű egészségügyi és aknás fedelek ilyen módon vannak elrendezve.

Rejtett, láthatatlan

A népszerű láthatatlan rendszerek kombinálják az egyéb opciók árnyalatait, és lehetővé teszik a nagy ajtók láthatatlanná tételét.

Általában a fürdőszobában lakóépületekben használják a tér látványának növelésére, valamint a kommunikáció díszítésére a fülkében, megközelítéssel. A speciális zsanérok és a gipszkarton használata a fedélen segít "kiigazítani" a revízió nyílását a fal alatt. Az ilyen ablak beszerelését azonban előzetesen figyelembe kell venni egy rés kialakításakor. A kész javításhoz a "láthatatlanság" alatt történő újbóli regisztráció kényelmetlen lehet, és éppen ellenkezőleg, az egész megjelenést elrontja.

Mágneseken

A neodímiummágneseken készült szerkezetek a padló és a falak megtekintésére szolgálnak. A mágnesek nagy szilárdsággal bírnak, és nagy súlyt tudnak nyújtani. A ravasz megközelítés segít az ilyen burkolatok láthatatlanná tételében: a nyílás nyílása kicsit kisebb, így maga az ajtó a padló alatt van (csempe, rétegelt darab), amely maszkolja azt. Nagyobb méretben vagy nehéz anyagoknál a fedél kényelmesen fogantyúval van ellátva. A könnyű és kicsi nyílások eltávolíthatók és fogantyú nélkül is nagyobbak lehetnek. A mágnes segít a fedél tartásában, egyes változatokban egyszerűen oldalra tolódik, hogy gyengítse a vonzást, a padlón pedig kiegészítik a fedél saját gravitációját.

méretek

Az ellenőrző nyílások szabványai 10 cm * 10 cm-es minimális méretűek, a késztermékek között a nyílások a szokásos 20 * 30 méretű lapok méretét használják.

Az önkényes paraméterekkel dolgozva a mesterek arra törekszenek, hogy közelebb kerüljenek ehhez a lehetőséghez, hogy a kerámia termékek illeszkedjenek a függönyhöz. Ez a megközelítés lehetővé tenné a sraffozás elrejtését. Különleges méretek az ajtó céljától és a csövek, kábelek helyzetétől függenek.

A készenléti lehetőségek közül a legnagyobb 120 cm-es, a szokásos paraméterektől eltérő ajtóknak közelebb kell lenniük: legalább 5 - 50 mm-es csempe-tároló a falra szerelt lámpatestnél, legfeljebb a cserép saját paramétereinek ½-a szabad oldalon.

Alkotóelemek

Egy adott kikötő szerkezete a típusától függ. A hagyományos fali opció tartalmaz egy alumínium keretet, zárat, pántot és ajtót.

Anyag rejtett santehdvertsy általában nedvességálló (például kezelt gipszkarton, forgácslap, OSB). A keret egy résbe vagy falba van szerelve. A zár "reagál" a külső befolyásolásra, miközben az ajtót a fülke nyílásaiban tartja.

A csuklópánt mechanizmusa és beállítása fontos rész, amelyen a sraffozás pontosan attól függ, hogy melyik irányban. Egyszerű változatoknál lehet csuklós vagy bútorzáras. A trükkös - megduplázva további csomópontok beállításával.

Sraffozási helyzet és nyitó oldal

Általában megpróbálják meghatározni az ellenőrző kapu helyét oly módon, hogy nyitott állapotában ne érintse meg a helyiségben lévő más tárgyakat, hanem adja meg a szükséges áttekintést. Kívánatos, hogy az ajtót balra és jobbra, ritka kivételekkel nyissa meg. A függőleges nyitást a felelősségteljesebb területek előkészítése kísérte.

Reckless a nézõablak szöghelyzete: az ajtó sarkai beavatkoznak, a tervezés gyengébb lesz. Jobb, ha nem kap ajtót közel a padlóhoz: az alsó perem megkarcolhatja a padlót és hagyja a jeleket. Az egész csempe szabályozása kiterjed a telepítés e pillanatára.

Rejtett nyílás beszerelése

A titkos kapu felszerelése a keret szerelésével kezdődik. A gipszkarton szerkezetében előkészített profilok a kapu kerete és a fém csavarokkal való összekötéséhez. A hornyokat előre fúrják. Ha a telepítést a tégla- vagy tömbfal nyílásán végezzük, akkor használjuk a dűbeleket, valamint a keret és a zapenivayut fal közötti réseket. Ebben az esetben az ajtót eltávolítják a keretből és összeszerelik a tömítőanyag elkészítése után (kb. 24 óra, hogy befagyassza a felesleg eltávolítását a kontúr mentén).

A keret felhelyezése után a rést a keret átfedő anyagával fedjük le. A keret felülete sík legyen. Ellenőrizze a csuklópánt mechanizmusának telepítését, majd egy Allen gomb segítségével hibakeresse.

bélés

A kikötő és a falak befejezése ugyanabban az időben történik. A csempe ragasztásához a láthatatlan ajtóhoz meg kell állítania a munkaterületet. A nyomószerkezeteket speciális rögzítőelemekkel rögzítik, az ajtók súlyosan lemerülnek, vagy teherhordó csavart használnak. A gipszkarton csempe ragasztott folyékony körmök vagy speciális cement keverékek. A betonacél előlapokat fa táblákra szerelték fel. Amikor a ragasztót a kerámiákra alkalmazzuk, figyelembe vesszük a jövőbeli réseket. A csempe kiváló minőségű ragasztása érdekében a ragasztónak legalább a felületének ½-át kell tartania.

A keveréknek nem szabad szivárognia és eldugulnia a nyílás és a keret között. A többleteket gyorsabban kell megszüntetni. A keverék egy nap alatt elkap, majd eltávolíthatja a felesleget a csempeből.

Fugázó tömítés

A láthatatlan nyílások feldolgozásának sajátosságai vannak: a széleken nem írják felül. A nyílás fedőkompozíciójának a teljes falra eső része. Pontosan meghatározni ezt a helyet, az élet egy építőszalaggal kezelik, kis rést hagyva. Szilikon tömítőanyag van benne, és a réteget ujjakkal állítja be. A tömegesen viselkedett engedelmes kezekhez nedvesíteni kell egy szappanos oldatban. Ezt követően óvatosan eltávolítják a szalagot. A szilikon 2 napig tart. Az utolsó érintés: a vágány peremén húzódik. Hajtson végre 45 ° -os szögből, próbálja meg az építőszerszámot az alaphoz kapni, mindegyik oldalon 1 mozdulattal. Ez segít elkerülni a "szegélyeket" az élek mentén.

Vegye ki a felesleges tömítőanyagot a nyitott ajtóból.

Hogyan csináld magad?

Nem mindig kész ellenőrző nyílások megfelelnek a vizsgálatoknak. Ebben az esetben egy kis időt és erőfeszítést tölthet el, és magával hozhatja a megfelelő részt.

Ha egy kis ablakra van szükség, akkor a mágneses beállítások jól alkalmazhatók. Ehhez telepítse a mágneseket az ajtó sarkába és a keret mentén lévő mágnesek éleire (összesen 8 mágnes lesz). Javítani kell a fedelet egy fogantyúval, praktikusabb lesz. Fogantyúként használja a szokásos bútoralkatrészeket.

A nagy ajtók gyártásánál a bútorok is hasznosak lehetnek: kényelmes kialakítású készpóló rendszerek és hagyományos zsanérok.

 • Méréseket végezzen, ábrázolja a jövőbeli helyszínt, és ellenőrizze annak szintjét, hogy elkerülje a torzulást.
 • Készítse elő az alapot és a keretet. A keret alatt egy hagyományos alumínium profilot, egy lécből vagy ugyanabból a profilból készült keretet használhat. Állítsa be a keretet.
 • A burkolat elkészítéséhez: az alap legyen szoros, használja a fa táblákat. A lefedettség a réteg vastagságától és a tervezett munkától függ. Jobb a gipszkarton használata: a befejező munkálatok jobbak, mint az elkészített fán. Óvatosan csavarja be a burkolat részleteit.
 • Készítse elő a gomblyuk mechanizmusának hornyait: húzza vissza 10 mm-t mindkét oldalról, és fúrjon. Miután a csuklópántot a fedélhez csatlakoztatta, csatlakoztassa a kerethez, és jelölje meg a mechanikai lyukakat.
 • Állítsa be a hurkot a keretben. Most lecsatolhatja a kaput a helyén. A fedélnek a kezeletlen falhoz kell mennie, és ne emelkedjen fölé. A nyílásnak résszel kell rendelkeznie, hogy megnyomásával könnyen nyitható (vegye figyelembe a jövőbeli bélést).
 • Biztosítsa az ajtót speciális csavarokkal, használja a terhelést. Tisztítsa meg az ajtó porát, előkészítse és elkezd nézni.
 • Miután a csemperagasztó megszáradt, ellenőrizze az ajtószerkezetet. Szükség szerint állítsa be.
 • A legvégén szerelt nyomás mechanizmus.

tippek

Remodel santehdvertsy - nem könnyű feladat. A belső tér egy egyszerű eleme gondos figyelmet igényel. Sokan csak a vásárlás és a beszerelés után tudják meg, hogyan lenne jobb az eljárás végrehajtása. Hasznos kérni a szomszédokat a tetejétől vagy aljától, hogyan oldotta meg ezt a kérdést, és hogy elégedettek-e.

Ügyeljen az ilyen pillanatokra:

 • Amikor befejezett egészségügyi betétet vásárol, ellenőrizze, hogy a tájolás megfelel-e a kívánt (függőleges vagy vízszintes) helyzetnek. Gyakran a 20 * 30 méret összezavarja mind az eladókat, mind a vásárlókat.
 • Telepítéskor használja a szintet.
 • A kis ablakokat azonnal egy fedéllel szerelik fel, a nagyméretű elemeket pedig szétszedik.
 • Jobb, ha a falak homlokzata a láthatatlan rendszer ajtaja alatt megy végbe, és az utolsó alsó talajt az utolsóig hagyja. Így a csempe méretei be vannak állítva és elkerülhetők a véletlen torzulások.
 • A tömítőanyag levágásával járó sikertelen műveletek kijavíthatók: szilikont kell alkalmazni a szélén és zárja le a nyílást. Távolítsa el a kitett anyagot, és hagyja megszáradni.
 • Ha a fal festésre készült, akkor a varrást a feltöltés után át kell vágni, mielőtt a keverék megszárad.

Kevés tapasztalattal könnyedén telepítheti a készen végzett ellenőrző nyílásokat, és ha kívánja, saját maga hozhatja létre. A mester ügye fél.

A csempe alatt lévő nyílások (láthatatlan lápok)

A fürdőszobában, a konyhában vagy a fürdőszobában végzett javítások során a korszerű dekorációs anyagok (csempék, mozaikok, porcelán csempe) használata hozzájárul a tervezési ötletek megoldásához. Azonban a vízvezeték- és vízvezeték-szerelés, árammérők és elosztó táblák megzavarhatják a szoba megjelenését, ha nem rejtenek el. Ugyanakkor meg kell őrizni a kommunikáció elérhetőségét és könnyű karbantartását felülvizsgálata, korszerűsítése vagy javítása érdekében. A láthatatlanná tétel (rejtett nyílás a csempe alatt) az egészségügyi betétek típusa, amely a csempe vagy más burkolat burkolását követően ideális megoldássá válik ehhez a problémához. A sajtolással kinyitott kád kinyíló nyílása lehetővé teszi a műszaki kommunikációhoz (elektromos vezetékek, csövek stb.) Való hozzáférést, anélkül, hogy zavarná a helyiség kialakítását.

Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a padlóburkolatokkal.

Építsük össze álmai otthonát

Valószínűleg gondoltál és feltetted magadnak a kérdést: hogyan lehet a fürdőszobádat vagy a WC- Hogyan rejthetjük el a kommunikációt és ugyanakkor, hogy könnyen hozzáférhetőek? A válasz nagyon egyszerű - a csatorna alatt a kapu lopakodása.

Az egész folyamatot személyes példámmal szeretném bemutatni: a sraffozás, a telepítés és a végső szakasz kiválasztása - a varratok lezárása.

Nos, készen állsz, akkor elkezdjük.

A csempe alatt láthatatlan nyílás kiválasztása

A legfontosabb lépés a jövő láthatatlan akna méretének megválasztása. És azt a csempe méretének megfelelően választják ki, amelyet a szobában lévő falakra helyeznek. Szükséges, hogy a ragasztott csempe ne térjen túl a kapumozgató ajtó méretétől 5 cm-nél nagyobb távolságra a csuklópánt oldalától és legfeljebb 7 cm-re a többi oldalról. És a ragasztási terület mindegyik csempe több mint 60%.

Vegyük figyelembe a példakénti kivágást: a "FORMAT-N" sorozatú "KN" csempe alatt látható a beépítési nyílás, a Keramin cserép Sdudio kollekció 400x275 mm vastagságú falakkal szemben, a csempe vízszintesen helyezkedik el. A darukhoz és számlálókhoz való szabad hozzáférés esetén a nyílásnak, az én esetemben legalább 300x400 mm-nek kell lennie. Ezen adatok alapján 40-50-50 KN-es nyílást kaptam, amelynek teljes mérete 400x500 mm, a 350x450-es kapu méretével. Hogy világossá válik, minden világos, lásd az 1. ábrát

1. ábra. Elrendezés csempe a nyílás ajtón

Az én esetemben a csempe mindössze 25 mm-re húzódik balra és jobbra, 51 mm felett és alatt, és a csempe ragasztási területe meghaladta a 60% -ot, így a kiválasztott nyílás minden mérethez illeszkedik.

A láthatatlan akna behelyezése

A láthatatlan nyílás megfelelő telepítéséhez minimális projektet kell készítenie, amely pénzt és pénzt takarít meg az átdolgozáshoz, ahogy az én esetemben, de később is.

A minimális projektnek tartalmaznia kell:

 1. Válassza ki a csempe, és ennek megfelelően a nyílást;
 2. Húzza a csempe elrendezést azon a falon, ahol a nyílás be van szerelve, hogy a lap szélein ne legyenek keskeny alátámasztások a csempefelületen;
 3. A csempe elrendezésének és a sraffozásnak köszönhetően a kommunikáció (szelepek és vízmérők), így könnyű hozzáférést biztosít;
 4. Döntetlen, hogyan helyezik el a fémprofilot, amelyen a nyílást rögzítik, és további gipszkarton lapokat;
 5. Mérje meg a kapu felszerelését a helyiség padlójához és falaihoz képest.

A 2. ábrán bemutatott projektem a tervezés megkönnyítése érdekében a SketchUP-ben készült.

2. ábra. A projekt az összes szerkezeti elem elhelyezésével, a burkolat elrendezésével és a telepítés fő dimenzióival.

És most, a hibáimra vonatkozóan, a vízvezetékek elrendezése és felszerelése előzetes projekt nélkül történt, és amikor a csempe elrendezésére láthatatlanul kezdtem felhelyezni a sraffozást, kiderült, hogy egyetlen csaptelep és vízmérő nincs a kikötő hozzáférési területén. Ezért vissza kellett állítanunk a cső elrendezését, hogy minden csap és méter a hozzáférési zónában legyen. Most már érted, mennyire fontos egy projekt megvalósítása!

Néhány további kép a csempe alatt látható láthatatlan sraffozás telepítésekor:

Ábra. 3. Az a nyílás, amelyben a nyílást láthatatlanná tesszük

Ábra. 4. A fém profilokat elfogadták és a láthatatlanság nyílását rögzítették

A szerelési nyílás merevségére javaslom a rudakat a fémprofilban elhelyezni

Ábra. 5. Kilátás a nyílásról

Ábra. 6. Az egész szerkezetet vésjük gipszkartonra

Hogyan kell ragasztani a csempe a nyíláshoz

Az ellenőrző nyílás telepítésekor a gipszkarton falán ugyanazzal a síkkal fedjük fel, a csempe ragasztására is ragasztót kell ragasztani, hogy a csempe burkolatának felületét egy időben ugyanabban a síkban lehessen ragasztani.

A gyakorlatban a csempe ragasztóval ragasztott csempe a sraffozáshoz, a sraffozás sajtolásától és nyitásától kezd hámozódni. Miután a második ragasztott a csemperagasztóhoz, újra leesett, úgy döntöttek, hogy ragasztják fel folyékony körmökkel, ragasztva a régi csemperagasztó rétegre.

Ábra. 7. A falról a csempézés után

8. ábra. Ajtóajtó

A varratok lezárása a láthatatlan kapunyílás köré

Miután az ízületeket egy fugával fugázta, szükséges, hogy lezárja a nyílás varratát úgy, hogy az egész fal egy darabból nézzen ki.

A varrat lezárásához szükségünk van:

Ábra. 9. Szükséges eszközök

 1. Fehér szilikon tömítőanyag;
 2. olló;
 3. Maszkoló szalag;
 4. Spray szappanos vízzel;
 5. Ecset fából készült fogantyúval;
 6. Háttérkép kést.

Először is, a sraffozás mindkét oldalán lévő kerület mentén be kell ragasztani a varratot a beépítési szalaggal, amint az a 2. ábrán látható. 10. A ragasztószalagot a lehető legközelebb kell ragasztani a csempe széléhez, hogy a tömítőanyag a jövőben ne kerüljön a csempe elülső részébe.

Ábra. 10. Varróhorog ragasztóval rögzítve

A következő lépés a tömítés szilikon tömítőanyaggal történő kitöltése, úgyhogy a szilikon kitölti a varrat teljes mélységét, lásd a 11. ábrát.

Ábra. 11. Varrás kitöltése szilikon tömítőanyaggal

Ennek eredményeként ezt a képet kapjuk.

Ábra. 12. A varrat tökéletesen tele van tömítőanyaggal.

Annak biztosítására, hogy a szilikon tömítőanyag ne hagyjon felesleges jeleket a csempe felületén, az egész felületet szappanoldattal kezeljük egy spray palackból

Ábra. 13. Az ízületek kezelése szappanos vízzel.

Ezután távolítsa el a felesleges tömítőanyagot a varratból, és kerek formát adjon, mint a falon lévő csempevarrások többi része. Ehhez egy ecsetet használtam egy lekerekített fogantyúval. Tegye be egy szappanos oldatba úgy, hogy a tömítőanyag ne tapadjon a fogantyú felületéhez, és lassan végezze el a fogantyú peremén, lásd az ábrát. 14.

Ábra. 14. Távolítsa el a felesleges tömítést

Ezután anélkül, hogy várakoznánk a tömítőanyag száradására, a maszkoló szalagot le kell venni a csempefelületről, lásd a 15. ábrát.

Ábra. 15. Maszkoló szalag eltávolítása

Ennek eredményeként gyönyörű és szembetűnő varrást kapunk a kikötőnk körül.

Ábra. 16. A varrat láthatatlan

A végső szakaszban, annak érdekében, hogy a sraffozás kinyitható legyen, a tapintó kés használatához a tömítőanyagot 45 ° -os szögben kell elvágni a kötés teljes mélységéig, amint az az 1. ábrán látható. 17.

Ábra. 17. A tömítőanyag vágása

A WC-k végső nézete, ahol a láthatatlan aknánk a falon rejtőzik

Ábra. 18. A WC végső szakasza

 • Építőipari gépek (49)
  • Alapítvány (5)
  • Falak (7)
  • Nemek (6)
  • Mennyezetek (5)
  • Tető (5)
  • Ajtók (6)
  • Windows (5)
  • Létrák (5)
  • Építkezés (5)
 • Belső tér (6)
 • Hírek (0)
 • Vízellátás (7)
 • Webhely dizájn (2)
 • Szennyvízcsatorna (0)
 • Tippek és trükkök (1)
 • Építési szerszámok (2)
 • Villamos energia (1)

Ha itt vagy, akkor van egy feladatod: a villanyáram bejutását magánházába. És természetesen sok kérdésem van a fejemben: melyik kábelt választani? Milyen bevezető.

Az a tény, hogy egy ilyen alapítvány minden valószínűség szerint bárki tudja. Az építőiparban ez az épület földalatti szegmense, amely minden alapterhelést és szállítást biztosít.

Ma is fontolóra veszi az ilyen vízforrások előnyeit és hátrányait. És megpróbáljuk megválaszolni a kérdést: "Van-e jól vagy jobb?". Hogyan.

Először is fontoljuk meg, miért kell egy vízszivattyúhoz víznyomáskapcsolót telepíteni. Egy másik ilyen relét a rendszerben lévő víznyomás-érzékelőnek is neveznek.

Először is, menjünk át az elméletre, válaszoljunk a kérdésre: "Miért kell egy szivattyúval ellátott védő relé a szivattyúhoz?", Majd megfontoljuk a működés elvét.

 • Villamos energia egyfázisú bemenete magánházban Megjegyzések egy rekordra A magánházban lévő villamos energia egyfázisú bemenete ki van kapcsolva

Ha itt vagy, akkor van egy feladatod: a villanyáram bejutását magánházába. És természetesen sok kérdésem van a fejemben: melyik kábelt választani? Milyen bevezető.


 • Önjavítás a falak a lakásban Hozzászólások a rekord Az önkiszolgáló falak a lakásban le vannak tiltva

  A pillanat mindig akkor jön, amikor megváltoztatja az otthoni belső téredet, hogy javítsa a légkört. És az első dolog, ami eszembe jut, a változás az unalmas vagy elhalványult.


 • Fából készült ablakok beszerelése gond nélkül Megjegyzések a fából készült ablakok beépítésével problémamentesen tilos

  Ha úgy döntenek, hogy a saját kezével fából készült ablakokat telepítenek, akkor komolyan vegye ezt a kérdést. Először is, el kell döntenie az anyagból.


 • A belső ajtók csúsztatható rendszerei - a kisméretű kézmozdulattal az ajtók... Megjegyzések a felvételhez A belső ajtók csúszó rendszerei - a kéz enyhén mozgathatóak az ajtók... fogyatékkal

  Belső ajtók a kialakításuk miatt jelentősen befolyásolhatják a lakás belsejét. Az ajtótípusok "alárendelt" maguknak jelentős részét.


 • Do-it-yourself belsőépítészet - változtasd meg a képeket Megjegyzések a beléptető belsőépítészetre - a képek módosítása

  Az ember mindig megelégszik a teremtésből. A szépség érzése az iparművészetben rejlik, amelynek egyik arca a belsőépítészet.


 • Építése kerete vidéki házak -, hogy meg kell építeni a ház Megjegyzések Post építése keret vidéki házak -, hogy meg kell építeni a házat fogyatékkal élő

  Szeretnék dolgozni a dacha-ban, lehetősége nyílik arra, hogy kényelmesen lazítson: nyáron egy árnyas verandán, télen teát inni, kinézni az ablakon és a kandallóban. Egy álom.


 • Hagyományos tartozékok fa lépcsőkhöz (korlátok és fa lépcsőfokok) Megjegyzések a hagyományos lépcsőzetes elemekhez (korlátok és fa lépcsők) le vannak tiltva

  Ha egynél több emelet van a házában, mindig lépcsőházat biztosít. Mindenki egyetért azzal, hogy kényelmes és biztonságos járni. Vannak lépcsők.