Legfontosabb > Bútor

Szavatossági feltételek: fürdőszoba és WC

A kivitelezés minõségén és költségein felül a fürdőszoba javításának legfontosabb feltétele a megvalósítás idõzítése.

Természetesen minden egyes esetben a befejezés időtartama egyedi, de feltétlenül kiszámítható az e vagy a munka elvégzéséhez szükséges idő. A fürdőszoba befejezésének folyamata több alapvető lépésből áll:

2. Víz- és szennyvízelvezetés.

3. Felület előkészítése.

5. Csempék elhelyezése.

6. A készülék mennyezetét.

7. Befejező munkák.

Szétszerelés

Az események mennyiségétől függően a bontás 1-3 napig tarthat. Bizonyos esetekben elég, ha a régi csempefedelet leütik "2 csepp ragasztó" -ra, másokban pedig meg kell szüntetni a válaszfalakat.

A víz- és szennyvízcsövek elosztása

Általában 1-2 napig tart. Azonban a külső tényezők növelhetik ezt az időszakot. Például a késleltetés kikapcsolása központi felszálló ZHEKom.

Felület előkészítés

Az egyik leghosszabb tevékenység. Nagyon függ a falak és a gipszréteg állapotától. Néha különösen kedvezőtlen körülmények között az oldat rétegje 5 napig szárítható. Az időtartamot is befolyásolhatja a falak lerombolása, majd a kiállítás és a feldolgozás. Ezenkívül a falburkolást különböző készítményekkel végezzük. A felsorolt ​​eljárások 3-10 napig tartanak.

Elektromos telepítés

A korábbi munkákkal ellentétben, a kábelt húzva a strobe-ben, és a strobe beágyazása nem hosszú folyamat. De a legkevesebb napja van.

A burkolólapok elhelyezése és a mennyezetek felszerelése

A végrehajtás második fázisa. Jellemzően a lapos, gondosan előkészített felületen lévő csempék sebessége napi 5-6 m 2. A falakon a teljes anyagmennyiség 19-28m 2. Ebből következik, hogy ez a munka 3-5 napig tart. Másfelől a mennyezetek felszerelése körülbelül egy napig tart.

Befejező munkák

Az elmúlt 1-2 nap. Ezek között számos apró intézkedés található a bútorok, a csempék és a szerkezeti elemek vágására.

A fentiek alapján egy kis fürdőszobai felújításhoz 10-24 nap szükséges. Tapasztalatunk szerint a munka átlagos időtartama 2-3 hét.

További információk

A hirdetésekben gyakran sokkal rövid idő alatt láthatók. Valószínűleg ez nem egy nagyszerű felújítás, hanem kozmetikai. Ebben az esetben nem veszi figyelembe a csővezeték útját és a felület előkészítését. Ennek megfelelően az ilyen felületek minősége sok kívánnivalót hagy maga után.

A folyamat bármely változása befolyásolja a javítás általános eredményét. Nem lehet csempéket a száraz vakolaton elhelyezni, vagy a falak kiegyenlítése nélkül. Ez a csempe ragasztó túlzott fogyasztásához vezet, és jelentősen csökkenti a telepítés sebességét, és ami a legfontosabb - az elvégzett munka minőségének csökkentése.

A fenti számítások a legpontosabbak és leginkább a tényleges helyzetet tükrözik. Szintén figyelembe kell venni azt a tényt, hogy mester vagy cég számára nem nyereséges az idő késleltetése: mindenki a lehető leggyorsabban szeretné befejezni a munkát. Számos gátlástalan magán szakértő és vállalat a határidőkre összpontosít. Az önmegfelelő szervezet azonban nem fog menni, hogy szándékosan rossz minőségű munkát végezzen, hogy gyorsan pénzt kapjon. Az általunk megadott határidők az összes technológiai folyamat betartása.

Mennyi ideig tart a csempék a fürdőszobában

Fektetés csempe a fürdőszobában.

A padló- és fürdőszobafalak kikészítése kerámialapokkal már klasszikusnak tekinthető. Sok éven át ez az anyag nincs versenytársakkal, köszönöm.

Amikor a csempék a fürdőszoba a saját kezét az új, könnyen beismerni a hibát. Azonban nem szabad idegesíteni, még akkor is, ha a megoldás kiszáradni kezd, megszabadulhat az egyenlőtlenségektől egy építési poluterki segítségével.

Lehetőség van gipszkarton burkolására?

Sok tulajdonos "javítása" szóra gyanakszik. Sok kérdés és árnyalat van. Az egyikük - lehetséges a gipszkarton burkolását? Minden lehetséges.

Először is a vakolt felület szintetizál. A szabálytalanságok megszűnnek:

Melyik csemperagasztó a legjobb a fürdőszobában.

Melyik csemperagasztó a legjobb a fürdőszobában? Alig van egy másik szoba a lakásban vagy a házban, amelynek befejezése minden olyan nyilvánvaló lesz -.

Amint azt a név is jelzi, a ragasztó kiegyenlítése (úgynevezett "vastagrétegű") úgy van kialakítva, hogy egyidejűleg szintre emelje a létesítmény alapját és helyezze el a lapkát. Bárki, aki valaha is látta a "csupasz falakat", tökéletesen tudja, miről van szó. Gyakran (az úton - leggyakrabban), még az új épületekben is, a falak és a padló olyan egyenetlen, hogy biztonságosan egy "hullámvasútot" tarthat rajta.

Cserépezhetek a gipszkartonra és hogyan kell csinálni.

A gipszkarton egy nagyon népszerű anyag a belsőépítészeti munkákhoz. Több fajtája van, különösen nedvességálló.

A gipszkarton felületeinek befejeződéséhez a csempe kiválasztása nem korlátozódik semmilyen különleges csempefajtára. Bármilyen fajta lehet. Azonban az esztétikai íz és a pénzügyi lehetőségek hasznos lehet ebben a kérdésben.

Csempék elhelyezése a gipszkarton padlóján.

A gipszkarton használata a padló kialakításához elég ritka helyzet. A magas hosszirányú szilárdság ellenére az anyag nem képes.

Mielőtt elkezdené a szintezési folyamatot, helyezze a gipszkartonlemezeket a padlóra azon a helyiségben, ahol azokat telepítik. Ez egy egyszerű szükségesség. A helyiséghez (páratartalom és hőmérséklet) való alkalmazkodás folyamatában az anyagnak itt legalább tíz órán át kell lennie.

Kerámia burkolólapok elhelyezése.

Hosszú ideig a kerámia csempe belépett a ház minden család, mint szerves részét a belső. Még a nagymamáink és a nagyapáink is ezzel a kályhával béleltek.

Ez a módszer tökéletesen alkalmas a kis terekre.

Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezük szakaszai.

Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezeik szakaszai A fürdőszoba klimatikus feltételei bizonyos határokat szabnak az építkezés használatára.

Kerámia választásakor figyeljen minden pillanatra. Még a híres márkájú csempék felvásárlását is, ne felejtsd el a csempe minőségét.

A hagyományos módszerrel a gipszkartonra csempéket készítünk.

A falak díszítésére a szobákban gyakran használják gipszkarton, amelyet jellemez az egyszerűség és a könnyű használat. Érdemes megjegyezni, hogy.

Gipszkarton burkolólapok készítésére szolgáló eszközök: 1 - cserépvágó, 2 - építő keverő, 3 fogazott simító, 4 - gumi kalapács, 5 - szintű, 6 - távú kereszt.
A gipszkarton burkolólapok elhelyezése szinte egyáltalán nem különbözik a más felületen történő felszerelésétől. Ezért az eszközöknek meg kell felelniük a szabványos csempézési munkákhoz használt eszközöknek:

Hogyan tedd a csempe a gipszkarton a saját kezét.

Az a kérdés, hogy miként lehet egy gipszkarton burkolólapot elhelyezni, sok kezdõt kérnek varázsló. A leggyakoribb hely, ahol van.

Valójában ez a folyamat így megy:

Mennyi időbe telik a WC felrakása? Mesterek, kifejezett vélemények.

Ezt megadják.
Standard wc brezhnevkában.
1,5 * 0,8 méter. Fedési magasság - 2,5 méter. A falak készen vannak. vízvezeték eltávolítása. Nincsenek csövek.
A 0,6 * 1,0 * 0,12 méteres résszel és 0,8 * 0,4 méteres ellenőrző kapu gipszkarton burkolattal rendelkezik.

csempe 25 * 33,3 fal
50 * 50 emelet

Kérdésre. Mennyi idő (munkaidőben) a szakképzett mester jól végzi a munkát?

Köszönöm a véleményekért.

Tudom, hogy egy nappal egy fürdőszobával 3 napig) 7 és 20 óra között a munka területén hal meg)

szinte senki sem válaszol szigorúan az érdemiekben. mint 1. sok árnyalat.
2 minden olyan vitákra korlátozódik, mint a "nifiga-sew-salary, you-yourself-try"..

maxox írta:
Mennyi idő (munkaidőben) a szakképzett mester jól végzi a munkát?

Fogom mondani immodest, olyan, mint én vagyok képzett mester, de. Meg fogok halni, ha ugyanazt a munkát végzem el, belefáradtam például a napi csempékbe. A fizetés általában a teljesítmény minősége.

És részletezheti az árnyalatokat? Imho kifejezetten leírta a munkaterületet.

csempe mérete. a fal előkészítésének minősége.. a külső és a belső szögek száma, ez befolyásolja a vágás számát, és ennek következtében a sebességet. a varrás nagysága és a csempe minősége is számít. + a lefektetés módja, és néha rajzolódik a számítógépen, és állsz és gondolod, hogy hol kezdjem.
Becslékeznék az első posztban leírt munka időtartamát, néhány hét alatt.

spawn54 írta:
Tudom, hogy egy nappal egy fürdőszobával 3 napig) 7 és 20 óra között a munka területén hal meg)

Feltéve, hogy a falak már vakolva vannak, az esztrich már elkészült. A WC külön fürdőszobával rendelkezik, és maga a csempe még kevesebb, mint 3 napig tart.
Én csak egy ilyen kocsit ismerek.
Egy másik, csempe 20 X 20, mozaik padló 1 X 1 cm, mozaik bardyur.
11 munkanap 9 órától 21 óráig
Mindez függ a csempe, az adott mintázat és a szakember

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

A fenébe, miért van 3 nap arra, hogy valami összegyűjtsünk valamit? Ha minden készen van? Úgy tűnik, az igazi mestereknek vannak szörnyű titka.
Ha a csemperagasztó jó, tegye a zsákba. Úgy tűnik számomra, hogy mindent el tudsz tenni egy nap alatt. aranyér csak vágott csempe, de ha van egy kis gép - akkor mindent általában gyors és egyszerű..

sarkok (lecsúszás vagy elrendezés?), niche, (megüt egy csempe többször?) hatch. amely a csempe után nehéz és squeezes. habarcs, lyukak száma az aljzatok és csapok.. három nap csak egy hiba.

maxox írta:
csempe 25 * 33,3 fal

maxox írta:
A rés 0,6 * 1,0 * 0,12 méter

Nem egyezik a csempe méretével.

maxox írta:
Mikor

Tapasztalatom szerint - a munkahétről. Egy tisztességes eszköz jelenlétében. Az óra nem számít, mert néha később eljövök (forgalmi dugók stb.), néha elhalaszkodok (később elmegyek), de átlagosan úgy gondolom, 8-9 órát. szolga. nap.

Igen, elrendezések, lineáris mérők (és ez a rezanina), a kapu - lopakodás és csempék felszerelése rajta stb. Stb.

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Egy gyors pillantást vetettem, amikor lefutottam a seggfej ellenkezőjét

_Dmitry_ írta:
Úgy tűnik számomra, hogy mindent el tudsz tenni egy nap alatt.

Látjátok, hogy néha és néha hatalmas különbségről van szó

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Támogatom a munkát, 2 hetekig dolgozom (még mindig vis maior nélkül), azt kell gondolnom, hogy szükség van rá, és még egy kilátó (félelmetes szó), a 2. nap nem kevesebb, mint ő, könnyebb lenne vele átdolgozni, hanem egy rést, teljes, sötétséggel metszett, csak ivott és ivott. A kötet sem kicsi, úgy gondoltam, hogy körülbelül 12 négyzet közeledik ki.

maxox írta:
1,5 * 0,8 méter. Fedélmagasság - 2,5 méter

Nem tudom megérteni, hogy miért van egy külön WC, és még ilyen méretűek is, a csempe ilyen magasra emelkedik?

maxox írta:
A falak készen vannak. vízvezeték eltávolítása.

A falak tiszták-e valamit, ami a falakon vagy a szintre állt?
Lapos falakkal - három munkanap.

otyan írta:
Tapasztalatom szerint - a munkahétről. Egy tisztességes eszköz jelenlétében.

Támogatom is, valószínűleg valahol időről időre.

TARLEV írta:
Támogatom a munkát, 2 hetekig dolgozom (még mindig vis maior nélkül), azt kell gondolnom, hogy szükség van rá, és még egy kilátó (félelmetes szó), a 2. nap nem kevesebb, mint ő, könnyebb lenne vele átdolgozni, hanem egy rést, teljes, sötétséggel metszett, csak ivott és ivott. A kötet sem kicsi, úgy gondoltam, hogy körülbelül 12 négyzet közeledik ki.

és a nyílás a pecsét körül a perem és a 48 órát a keményedés a tömítés elfelejtették itt van 3 héttel közelebb

Igen, kollégám, elfelejtettem, hosszú ideig nem csináltam ilyen nehéz és szorgalmas munkát. : yu

csempe ragasztott a csempe ragasztó, és ne tegye fel
munkaidőben dolgozik

C2h5-OH írta:
nifiga-yourself-fizetés a-you-yourself-try

Ha beszélünk róla, a fizetésről, az illetékes és professzionális csemegepitányok véleménye az időzítésről szól (átlagosan 2 hét), ki tudná hozzáadni az IMHO-t napokban, hetekben?
Aggódom azon kérdést illetően, hogy mennyi lenne az ilyen munkák értékelése, számításaink szerint (a fogyasztói kosarat vettem) kevesebb mint 7000 rubelre. m2 nem vett volna be, + a hozzáférési nyílást (brrrr) külön-külön, 10k rubelt. És te?

_Dmitry_ írta:
A fenébe, miért van 3 nap arra, hogy valami összegyűjtsünk valamit? Ha minden készen van? Úgy tűnik, az igazi mestereknek vannak szörnyű titka.
Ha a csemperagasztó jó, tegye a zsákba. Úgy tűnik számomra, hogy mindent el tudsz tenni egy nap alatt. aranyér csak vágott csempe, de ha van egy kis gép - akkor mindent általában gyors és egyszerű..

Wow, milyen gyors. A WC-ben ne fordulj meg, ne forduljon meg. 8 órás munkavégzés + fugázás = 3-3,5 nap. Ha az ajtó lejtése egy fél nap. Ha vannak dobozok egy mennyezettel, akkor még mindig nap lesz a szűk helyiségben, egy fülledt légkörben. Sok homályos szemmel a homlokán. Hogyan lehet 3-5 nap egy kis szobában, hogy rendetlenséget? Azt tanácsolom, hogy menjen a WC-ba.

_Dmitry_ írta:
a hám mesterei)

Láttam azokat a nem mestereket, akik a napi WC-ben csempézettek. Az ügyfél a munkára nézett, és bánta magát.

PlitKurs.ru Plitkurs - egy tanfolyam a csempék a saját kezét 999 rubelt

Plitcourse - tiler tanfolyam

Hány csempe egy nap alatt elhelyezhet tiler-t?

Amint azt nagyon másképp és jól mondják, nem tudom.

Lehetőség van arra, hogy legfeljebb 22 négyzetméter gipszkartonot készítsenek egy részidős munka nélkül. A hátlap csempe nem feküdt a csempe, hanem csak mosta, behozta, és gyúrta a ragasztót. Nagy fürdőszoba volt, anélkül, Bizonyára több lehetett volna, de az erõk beavatkoztak, hogy szervezõ terv nélkül rendelkezzenek a csempe elhelyezésével.

A rekordot lefektetett 10 négyzetméter kulcsrakész. Falak és padlók. A munka egy egész napot egész éjjel, egészen 23-ig tartott. Már majdnem befejezte a habarcsot, még egy órára meg kellett dörzsölnöm. Ez mindenféle vágással és esztergálással jár.

Egy másik rekord ügy. Sürgősen, szombaton és vasárnap, a harmincas méteres harminc méteres fürdőszobát kellett elhelyezni. A falak szinte teljesen elkészültek, ami elképesztő. Ott az ügyfél egy csempézett boltban és a technológia bevezetésében dolgozott. Összesen két napig, mintegy 15 négyzetméter csempe kezelőjével, és fürdőre fektette a téglát. A segítő nem rakta össze a lapkát, mosta, apróra vágta és dörzsölte.

Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben napi 7,5 négyzetméterünk van az alállomással.

A következő történet 33 négyzetméter csempe három nap alatt két segédmunkás. Itt tökéletesen előkészítették a felületet és az alátámasztást. Napi 11 négyzet.

Az egész trükk az, hogy egyszerűen lefektetni a csempe egy lapos felületen, és a terület, amelyet úgynevezett "kimentett", de hogyan jön a vágás, vagy polcok, lépések vagy lyukak, akkor minden megáll, és leküzdeni. Ezen a ponton az ügyfelek azt várják, hogy holnap holnap befejezzük, de nem az.

Vegye át a standard esetet. Fürdőszoba. 15 négyzet a csempére egy külön fürdőszobában. Három nap, hogy ott helyezkedjen el a csempe, hanem a csövek, emelők, csővezetékek stb. Cseréje miatt. mindent forgat, nem értem, mi. Annak érdekében, hogy egy csempe, meg kell tenni egy csövet, rögzíteni valahogy, megérteni, milyen magas a következtetések lesznek a mosogató alatt, és így tovább. Teljes fürdőszoba kulcsrakész, ki kell számolni. De itt a helyszínen valahol van egy példa a nappali fürdő felújítására.

1 nap Szereljük le a régi csempéket. 15 négyzet teljesen.

2 nap Vágja le a régi csöveket, szereljen be újakat

3. nap. Csövek felszerelésének befejezése.

4 nap. Falburkolat

5 nap. Befejező falburkolat

6 nap. Felszállócsere és törölközőmelegítő cseréje.

7. Az emelők és a törölközőmelegítők cseréjének befejezése.

8. A gipszkarton doboz telepítése. A kábelezés cseréje.

9. Csempék elhelyezése két vagy három fő falra

10. A falak maradványainak burkolása csempével, a kád alatt és a padló közelében. Töltse fel az esztrichet

12. Csempék elhelyezése a fürdőszobában

13 nap Fürdő telepítése. Fektetés csempe és egyéb apróságok.

14. A régi cseréje és az új ajtó felszerelése

15. Végül helyezzük el a burkolólapokat.

16 nap Mosogató, vízmelegítő, törölközőmelegítő stb. Beszerelése.

17. Mindennek végső befejezése. Aljzatok felszerelése

18. A mennyezet felszerelése.

Összesen 18 munkanap. Itt kell figyelembe venni a hétvégét, ezeket a 18 munkanap alatt különböző módon lehet elosztani. Összesen három hétnyi fürdőszobai javításra koncentrálhat. A csempe három napig feküdt.

A fentiekben idő áll rendelkezésre. Talán egy-két nap menteni.

A csempe lebegtetése átlagosan átlagosan körülbelül három négyzetet tartalmaz naponta. Például egy csempe a konyhai padlón 8,5 négyzet volt technikailag lefektetett három napig. Az első napon, a terület 82% -a, vagy 7 négyzetméter. A második fennmaradó szegélyezésen a kerület mentén szükségessé vált, hogy az éjszaka folyamán a fő csempe felállt és megdermedt, így kényelmesebb volt a kárpitozás. Nos, a harmadik napi habarcs. A harmadik napon a hülye munka pár órára. Mindazonáltal napi 3 négyzet alakult ki. De itt arra kell összpontosítanunk, hogy a régi esztrich és csempe lebontása - egy nap. És aztán betöltem az esztrichet. Két napig tartott, ott kellett a padló többi szintjével eltávolítani a szintet, vékony réteg volt egy bizonyos helyen, szükség volt egy padlószekrénnyel és egy csempézett ragasztóval. A konyhában összesen 6 munkanap volt 8,5 négyzetméternyi emelet.

csempét a fürdőszobában

Kérem, mondja meg nekem, mennyi ideig tart a csempe a fürdőszobában, összesen 22 négyzetméteres lapokkal (a standard fürdőszoba külön WC-vel). Az a fürdő, ami érdekli... egy hét, kettő... hány napig a mester általában illik, ha a falakat nem kell kiegyenlíteni, hanem egyszerűen csak a falakra és a padlóra csempék.

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Hello mindenkinek! Szeretnék javításokat végezni a folyosón. A folyosó hangosan mondta, tehát nem nagy folyosó a Hruscsovban. Nagyon szeretnék befejezni a falakat texturált vakolattal rajzolással rajta. Maga a vakolat alkalmazásának technikája sokat tanulmányozott.

Köszönöm előre, ki válaszol a kérésemre! A gyermekszobában, a felnőtt hálószobában és a konyhában levő nappaliban sem tudom felvenni a háttérképet. Mondja meg nekem, hivatkozásokat vagy fotókat gyönyörű háttérképekkel. 1. Kezdjük a nappalival. Ő az

Rendeltünk egy lila konyhát, nem tudjuk, milyen háttérképet válasszunk. Segítség a választásban!

Helló, megvásároltam egy hálószobai készletet fehérített tölgyfa színben, kérlek mondd meg, milyen színű tapéta illik legjobban, milyen linóleum és függönyök színét lehet választani.

2011. július 31., 20:27 • Válasz

Kérjük, javasoljuk, hogyan lehet egy báránybőr 1,0-es lefüggesztése 0,56 m-rel a falon?

Lehetőség van a függőleges, vízszintes vagy felülről lefelé történő fektetéshez a falakon: lefektetni a technológiát, a változatokat

A cikk azokra a sok kérdésre ad választ, amelyek felmerülnek azok számára, akik a javítás során úgy döntenek, hogy önállóan helyezkednek el.

Magunknak a csempe volt: az összes válasz

Kerámia csempe - közös lehetőség fal- és padlóburkolásra a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben. Ez az anyag praktikus, tartós és könnyen tisztítható.

A fektetés könnyű folyamat. A legfontosabb, hogy figyeljen a felület előkészítésére és a ragasztókeverék kiválasztására.

Néhány finomság is van, miután megismerkedtünk velük, még az a személy is, aki semmit sem tud a javításról, meg tudja oldani az anyagot.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a falon régi csempékkel

A tojásmegmunkáláshoz alaposan fel kell készíteni a talaj felszínét, ami a legelterjedtebb a régi kivitelben. A falon lévő régi bevonat mindig nagy kockázattal jár, mivel a csempe súlya és az ilyen "rétegzés" által okozott gyenge tapadás miatt az anyag leeshet. Kivételes esetekben a régi csempe burkolólapok elhelyezése lehetséges, de a tapasztalt szakemberek nem adnak garanciát az élettartamra. Más szóval, jobb, ha ezt a lehetőséget "saját felelősségére" tartózkodnánk, különösen a falakon.

Alapvető követelmények

Amikor a burkolólapokkal szembenézni látszik, a munka minősége elsősorban attól függ, hogy mennyire alkalmas az aljzat felületének elkészítésére. Különleges követelményeket szabnak ki egyenletességére.

Miért nem kívánatos az íves falakon a csempék elhelyezése

A kerámia burkolólapok hajlítási szilárdsága négyzetméterenként korlátozott. m., mert ez az anyag jobban elhelyezhető a lapos falakon. Emellett a fal szabálytalansága jelentősen növeli a ragasztó keverék fogyasztását.

Hogyan kell szintetizálni a felületet

Miután a falat szinttel mérte, 10-15 mm-es rendellenességek észlelésekor cement- vagy vakolatkeveréket használ a szintezéshez. Ha a számok magasabbak, a gipszkarton használatos.

A fal egyenletességének értékelésére vonatkozó szabályok

Mivel a kiváló minőségű falazat sík felületet igényel, a munka a fal síkosságának meghatározásával kezdődik.

Ezt a következőképpen lehet elvégezni:

 • reiki vagy szabályok;
 • lövedék terheléssel;
 • épület buborék szintje;
 • lézer szint (szintezés).

A legpontosabb és legegyszerűbb módja a szint használata.

Mi legyen a szög

Különösen nehéz a sarkok előkészítése. Az előkészítés és a kiegyenlítés után pontosan 90 ° -nak kell lennie, és az eltérés a vonal mentén nem haladhatja meg az 1 mm-t.

Fektetés a sima betonfalon

A betonot viszonylag kisebb agdesia különbözteti meg, mint a bélés alapjául szolgáló egyéb anyagok. Ezért a szerkezet tapadásának és érdességének javítása érdekében speciális típusú primert alkalmaznak, amelyet konkrét érintkezésnek neveznek.

De repedések és szabálytalanságok lehetnek a betonfalon. Ha az egyenlőtlenségek 3 cm-nél nagyobbak, akkor a ragasztás minimalizálása érdekében a falakat meg kell vakolni. Ezenkívül, ha a felületet 5 cm-nél nagyobb szabálytalanságok esetén nem vakoljuk fel, valószínű, hogy a burkolat idővel leesik. Ezt követően a falat újra meg kell kezdeni.

Számos alapvető módja van a csempe burkolásának a falra:

 1. Direct. A csempe függőlegesen elhelyezkedő varrása egy soron, vagy eltolódási féllel.
 2. Átlósan. Ezt a módszert különböző színek kombinációjában használják, valamint mintákat hoznak létre. A jelölés a csempe dőlésszögének figyelembevételével történik, míg a vágott lapok száma elkerülhetetlenül megnő, ami költséghatékonyabb.
 3. Az offset. A legnehezebb megoldás, amelyben a lapokat az előző sorból eltolva helyezik el.

Hogyan lehet nagy méretű csempe méretét elhelyezni?

Nagyméretű lapok használata esetén a bázis felszínét lehető legtovább megteremteni, különben a munka sok időt és több anyagfelhasználást igényel.

Ha ilyen anyaggal dolgozik, rendkívül fontos, hogy a ragasztóanyag-keveréket a fésűvel és a spatulával a lehető legközelebb terjessze annak érdekében, hogy megakadályozza a bevonat alatt lévő légrések kialakulását, ami csökkenti a tapadást a hordozóval. Javasoljuk, hogy az oldatot egy nagy irányban csempézze, mert ez megkönnyíti a levegő eltávolítását az anyag alatt. A ragasztókeverék felhordása után azonnal fel kell fektetni a terméket, amikor a tapadáserő maximális.

Kezdő útmutató

A kerámiák falakon való elhelyezése nem a legnehezebb típusú javítási munka, amellyel még a javítással foglalkozó "újoncok" is könnyen kezelhetők.

Hány sorot lehet egyszerre elhelyezni a falra

Feltéve, hogy a ragasztót megfelelően választották ki, és egy fémprofil használata, amely rögzíti az első sort, valamint a műanyag keresztezést, a sorok száma nem korlátozott. A jó ragasztó 15-30 perc alatt megragad. Ezután ne féljen, hogy a rangok feltűnnek.

Hogyan készítsek csempe a falakon: a falikaron

A falak elhelyezése a csomóponton, a sok tapasztalatlan kézműves kifeszített szögének helyén nehézséget okoz. Leggyakrabban ezek a helyek a fürdőszobában találhatók - mögöttük elrejtődik a kommunikáció.

Három fő mód van ezeken a területeken való munkavégzésre:

 1. Kanyarodva 90 ° -ban. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy az elemeket 90 ° -os szögben helyezzék el egymásnak. Egy vágással nyitva marad, és a habarcs használata szükséges, ami a munka eredményét kevésbé esztétikusvá teszi, mint más módszerekkel.
 2. Edge vágás. Vágja le a csempecsiszoló őrlőgépet vagy egy csempe vágógépet 45 ° -ra, majd egyesítse egymással.
 3. A berendezés használata. A szegélyek speciális műanyag profilok, a kiálló rész a középen helyezkednek el, amelyek a sarkoknál helyezkednek el és burkoltak.
 4. A csempe használata sarok formájában. A legegyszerűbb módja. Használatakor további telepítést végez a saroklap szélén.

Az első sor üzembe helyezése: szabályok

Az első sor elrendezése - döntő pillanat, mert ő egyfajta útmutatás az összes későbbiekben.

Ha a falon lévő első sorral dolgozik, jelölje meg az alatta elhelyezkedő burkolat felső szélét.

Ennek a szintnek köszönhetően ezek a jelek egyenes vonalban csatlakoznak a rögzítő egész területére, és rá vannak erősítve a fémprofil vagy a sín, amely megakadályozza, hogy az anyag lecsúszik az aljára.

Mit kell tudnia, hogy pontosan a betonfalra csempéket készít

Annak érdekében, hogy a kerámia laposan feküdjön a betonfalon, gondosan mérni kell a felületet. Ha nincsenek kifejezett különbségek, használjon konkrét érintkezést, hogy extra érdességet hozzon létre. Néha vakolásra van szükség.

Lehetőség van lapok felhelyezésére felülről lefelé

Ezt a módszert nem szabad megengedni, mert nincs lehetőség a rögzítési profil rögzítésére, és az alsó sorok a felsőbbek súlya alá csúsznak.

Hogyan tudom gyorsan ragasztani a lapokat

Olyan esetben, mint a javítás, a minimálisra kell csökkenteni a rohanást. De abban az esetben, ha 1-2 csempe leesett, használhat speciális típusú gyorsan száradó ragasztó "folyékony köröm".

Hogyan rögzítsük a csempe a falra ragasztó nélkül: alternatívák

A ragasztókeverék alternatívái a lemez cseréjekor nem léteznek. Az összes módszer, a fő mellett, kompromisszum, és kivételes esetekben is alkalmazható.

Egyes szakértők a lapkát a csavarokhoz rögzítik, abban az esetben, ha a sapkát a díszítő elemek vagy bútorok mögé lehet elrejteni.

A csempe burkolására vonatkozó szabályok egy agyag falon: hogyan kell elhelyezni és ragasztani

Az agyagfalakra helyezett csempe rendkívül bonyolult és időigényes folyamat, hiszen az agyag kevésbé tartós alapot jelent, mint a keményített csemperagasztó anyaggal.

Ezért szükséges a falak vízzel szemben ellenálló gipszkarton előhúzása, minimálisra csökkentve a fal és a fal közötti rést, vagy rögzíteni a csempe a fémprofilhoz. A további lefektetést a választott lehetőségtől függően megfelelő módon végezzük.

Fali burkolólapok - a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben végzett javítások szerves részét képezik. Bármely lakástulajdonos megteheti önmagában, miután megismerkedett a folyamat szabályaival és finomságaival. Ez csökkenti a költségeket és javítja a javításokat. Ezenkívül ebben az esetben a tulajdonos biztos abban, hogy a munkát lelkiismeretesen végzi.

Mennyi ideig tart a fürdőszoba és a WC helyreállítása? Cserép, mennyezet gipszkarton..

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik az alkid festék, és mire használják? És egyébként, valaki tudja, jó helyeket a javítás és a belsőépítészet?

A felhasználók és a fórum szakértőinek a kérdésre adott válaszai: Mennyi ideig tart a fürdőszoba és a WC javítása? Cserép, mennyezet gipszkarton..

Igen, a meteorok egy szóval! Ha minden a nulla, akkor valahol három hét alatt sikerült! Teljes javítás a kulcson!

ha könnyű kozmetikai, majd körülbelül 4-fürdő)

A fürdőszoba javításához csempéket vásárolnék, és mindent csempével kezdtem...

Ha reggeltől estig, akkor kezelheti ezt a héten.

Smotrya na razmer vanny

1,5 napig tartott

Attól függően, hogy hány ember és idő van naponta. Több a fizetéstől függően. Minél több mindhárom mutató gyorsabb

Két ember egy brigádja teljesíti ezt a kötetet 8 nap alatt, attól függően, hogy milyen területre és milyen kérésekre

Az eszközök és a teljesítmény függvénye.

Attól függően, hogy összetett a megkönnyebbülés a falak, a méret és a minőség a csempe, jobb előre vágni. Feszített mennyezetet ajánlok, különösen a fürdőszobában, vagy a süllyesztetteknél. és jobb, ha szakembereket ajánlok, legalább öt-hat napig, ha azt minőségi módon végzik.

Nos, ha felkapaszod, és az építõket bebarangolod a fürdõszobába, nem engedheted három napot, hogy az éjjel-nappal dolgozhassanak, megbirkózzanak azzal, ami nem valódi, egymásba ütköznek. Itt van

A fürdőszobát és a WC-t 1,5 hónapig nyújtjuk. ugyanakkor építőnk csak ekkor melegítette fel a falat, meleg padlót és csővezetéket készített a nedvességálló GFL csövekhez, miután a türelmünk csésze túlcsordult, és úgy döntöttünk, hogy "barátságosan" tesszük.

Olvastam a válaszokat, és ez vicces számomra, a 3. nap a javítón van értelmetlen. )) a 4 m2-es fürdőszobában a kulcsrakész alapon végzett javítás 2,5-3,5 hétig tart, és bár 10 emberből álló csapat dolgozik ott, a folyamat nem fog gyorsulni!

Természetesen az 1. héten belül is megmaradhatsz! Ha ragasztod a régi csempe háttérképét))

Hozd a falak gipszkarton,. Nedvességálló.
Két módon lehet: a dobozhoz vagy a GKLV Perlfixhez ragasztásához. Ha terület
lehetővé teszi, hogy lapos és tartós falat készítsen egy fémprofilon.
Ha a "minden centiméter kedves", akkor csak ragasztani a gipszkarton lapokat azonnal
a vályogfalon. Ezt megelőzően kezeljük egy KNAUF-Grundirmittel alapozóval,
vízzel hígították 1: 3 arányban, vagy a KNAUF Rotband-Grund egyszerű vékony réteggel
gitt, alapozó és tapéta.

a gipszkarton zsindelyével átlapolt partíciós fa

Helló, van egy 2 szobás lakás, amelynek teljes területe 50 négyzetméter, kétszobás felújításra van szükségem, mennyi ideig fog tartani, és hányan fogják elvégezni a javításokat?

Én személy szerint megcsinálom a standard 5m2-es fürdőszobát. 25 nap alatt... a régi bevonat lebontásával és a tárgy elhelyezésével.

Ház probléma, ha a megrendelés, mindez attól függ, hogy hol végez javítás, magán ház vagy apartman, mindez attól függ, hogy a lakás vagy a ház területe. Elméletileg a cserépnek 8 órán át száradnia kell, a felfüggesztett mennyezetet nem nehéz megállítani, 15 perc négyzetméter.

A Tuapse társadalombiztosítási tisztviselő elnyerte a lakosság pénzeszközeit
2013
A Tuapse Kerületi Ügyészség a Krasznodar Területi Munkaügyi és Szociális Fejlesztési Osztálya Tuapse Városi Kerületi Főosztályának a bérszámfejtési részleg tevékenységének ellenőrzése és a szociális programok végrehajtása során feltárták a költségvetési törvényi előírások megsértését.
A felügyeleti intézkedések során az osztályvezető kinyilatkoztatta a hivatali visszaélés tényeit, akik a brüsszeli érdekből kifogás nélkül a regionális költségvetésből mintegy 700 ezer rubelt nyújtottak szociális juttatásra.
Tehát 2012 májusa és 2015 októbere között. az említett tisztviselő ismételten módosította a szociális támogatási intézkedésekre jogosultak nyilvántartását, amelyben jelezte bankszámlaszámát a későbbi pénzátutalásra. A szegények és a fogyatékkal élő emberek, valamint az Aladzhi ivalidának, aki nem látott semmit és pénzbeli kártérítést, nem különült el, és néhány régi rabló, amely a szociális védőintézkedést adományozta és fenyegetett egy őrült menedékjogról, és nem javította szomszédjait, és szomszédjait a 2. és 4. lakáshoz az egyik a hivatalos Tuapse ul Komunisticheskaya 18 és főnöke tel 88616724252, és aki védte jogait, hogy meghatározzák a panzió pszicho pénzt tettek rá, és magukat autók új termelés és szerzett minden jó dolgot. így most már gúnyolják a fogyatékkal élő Aladzhicht, hogy elrejthesse a házát, és eladja, hogy ne éljen, nehogy normális lakhatást biztosítson.A Tuapse hatóságai nem csinálnak semmit, és nem formális választ adnak ezeknek az embereknek az irányába, taktikailag fogyatékos emberek, akik ellen vannak a kormányzati tisztviselők
A jövőben e dokumentumok alapján illegálisan átutalták a tanároknak nyújtott lakhatási és kommunális szolgáltatások költségeinek kompenzálására szolgáló kifizetéseket, 709 ezer 945 rubel összegben.
Figyelembe véve, hogy egy tisztviselő ilyen fellépése jelentősen megsértette az állampolgárok kiváltságos kategóriáinak törvényes jogait és érdekeit, amelyek a szociális támogatási intézkedések időben történő kézhezvételéhez kapcsolódtak, a kerületi ügyész elküldte a vizsgálati anyagokat a nyomozó hatóságoknak a hivatali visszaélés büntetőeljárási ügyének rendezésére.
2015. november 21 hogy az Orosz Föderáció Tuapse Vizsgálati Bizottságának Vizsgálati Osztályának vizsgáló hatósága által megvizsgált eredmények alapján úgy döntöttek, hogy büntetőeljárást indítanak az 1. cikk 1. része alapján. A büntető törvénykönyv 285. cikke (hatalommal való visszaélés).
A büntetőügy vizsgálatának menetét és eredményeit a kerületi ügyészség ellenőrzi. és letiltotta az Aladzhi Tuapse ul Lenin 30 lakás 3-at, úgyhogy a hatóságok nem fenyegetették őt, és a pszicho bentlakó iskola eltűnését, mint korábban, tehát Krasznodar Terület
Forrás: Lakhatás és közmunka Krasznodar Terület

A burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában kényes és felelősségteljes üzlet

Kerámia burkolólapok - népszerű, népszerű, stílusos finomanyag a fürdőszobában. A padlót, a falakat koptatják. Gyakorlati, tartós, tartós anyag 100 százalékos védelmet nyújt a falaknak a nedvesség káros hatásaitól. Ez a fő oka a burkolat iránti igénynek. Nem könnyű feladat a kerámia burkolólapok önfeszítése a falakon. Ehhez fizikai és anyagi megtérülést igényel. Nagy időbe telik. Azonban, ha követni fogja az utasításokat, szakértői tanácsokat, kiváló eredményt érhet el, még tapasztalat nélkül is. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan kell a csempe a fürdőszoba a házban.

Amikor fel finom anyagot?

A nagyjavítás egy többlépéses folyamat. Több szekvenciális feladatból áll. A fürdőszoba javításához először átfogó projektet kell készíteni. Tartalmazza a szoba minden részletét: dekoráció, design, bútor, vízvezeték, szellőztető rendszer. Ez döntő lépés. Tőle függ a munka sikerétől. Ezután leszerelés kezdődik - a régi belső elemeket eltávolítják. Ezután folytassa a csövek, szellőzőrendszerek lebontását. Ezután elkészül a szigetelés, a felületek gondosan összehangolva vannak. Csak akkor menjen tovább a burkolólapok falra, padlóra. A telepítést egy szakember bérelheti, vagy magát. A második lehetőség gazdaságosabb. Ma a professzionális szolgáltatások költsége magas. Miután mindent megtett magának, nemcsak pénzt takaríthat meg, hanem új hasznos tudást is nyerhet. Az önkialakítás hosszabb ideig tart. Ezt feltétlenül figyelembe kell venni.

A csempe önmagát is le tudja fektetni, ha nincsenek ilyen készségek, vegye fel a kapcsolatot szakemberrel

Csempe kiválasztása

Mielőtt megfontolnánk, hogyan kell a csempe burkolását a fürdőszobában, érintse meg egy másik fontos feladatot - maga az anyag kiválasztása. A kiválasztási kritériumokkal kapcsolatos további információk a táblázatban találhatók.

Csempe kiválasztási kritériumok

Jellemzők, fontos árnyalatok

A szín, a díszítés, a méretek mérete megfelel a helyiség paramétereinek. A kis fürdőszobák könnyű, finom, napos árnyalatú csempe, nagy - szinte minden. Egy másik fontos részlet - a terméktervezés visszhangozza a vízvezeték és egyéb elemek tervezését.

Ez a kritérium a helyiség paramétereitől függ. Egy kis szoba jobb használni csempe mozaik.

A fürdőszoba nagy felújítása költséges élmény. Még a legáltalánosabb csempe is meg fogja találni a lenyűgöző mennyiséget. Annak érdekében, hogy néhány év múlva ne kelljen újratervezni a javítást, vegyen egy jó minőségű bélést. Vásárlás előtt alaposan ellenőrizze néhány dobozt a különböző dobozokból. Ellenőrizze a forgácsolást, karcolásokat, elmosódott foltokat.

4. Nedvességállóság

Ezzel a kritériummal a termékek osztva osztályra. Válasszon jobb Ia, IIa, Ib, IIb osztályokat.

5. Viseljen ellenállást

A vízvezeték egy praktikus helyiség, amelyet a tulajdonosok naponta többször használnak. Szembesülnek a kopásállóságnak. A falak illeszkednek másodosztályú termékek, a padló - az ötödik. A padlón a teher sokkal nagyobb.

A fenti kritériumok alapján jó falat és padlót választhat. Hosszú ideig tart, még az aktív működési évek után sem fogja elveszteni eredeti tulajdonságait. Amellett, hogy kiváló minőségű csempe, a boltban vásárolni a következő anyagok:

csemperagasztó;

A munka megkezdése előtt készítsen elő minden szükséges eszközt.

Mennyi tégla van szükségem?

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszobában legyen, kiszámolja a szükséges anyagmennyiséget. Az a személy, aki korábban nem tapasztalt ilyen feladatot, zavart lesz. A falak anyagának számítása azonban egyszerű feladat. A négyzetméteres vásárlással szemben. Először mérje meg a szoba szélességét és magasságát. Az így kapott számok megszaporodnak. Miután megkaptad az eredményt, add hozzá további tíz százalékot hozzá. A többlet biztosan hasznos lesz. Meggondolatlanul megverheti a terméket, ezért később nem tervezi a termék egy részét megvásárolni. Az ugyanazon gyűjtemény falaira vonatkozó csempék cseréje eltérhet a már megvásároltktól.

Ha a számláló nem számítható ki, akkor a helyiség mérési eredményeit át kell adni a boltban levő tanácsadónak. Általában minden tanácsadó képes hasonló számításokat végezni. Segítenek meghatározni a számot. Egy másik módja annak kiszámításához, hogy mennyi - az internet. A hálózat sok kényelmes online számológépet tartalmaz. Segítségével a számot egy perc alatt kiszámíthatja. Csak töltse ki az űrlapot, nyomja meg az Enter billentyűt.

A csempék számát kalkulátorokkal számolhatja ki

A választás jellemzői, a ragasztóoldat elkészítése

Nem titok, a saját csuklópántjait a saját kezeikbe helyezzük, speciális rögzítő megoldással. Ma kétféle van: kész, száraz. A kész oldatot (folyadékot) általában kis felületre való felvitelre vásárolják. Száraz - egy nagyobb területre. A lemezeket a vízvezetékben kell elhelyezni, vegyél egy száraz keveréket. A ragasztó kiválasztása elég egyszerű. A modern gyártók hasonló gyártási technológiákat használnak. Adjon előnyben az átlagos árkategóriájú megoldásokat.

A jó ragasztó megtalálása nem jelent problémát. Sokkal nehezebb a száraz keverék megfelelő előkészítése. Ha nincs tapasztalat ebben a kérdésben, mindenképpen hallgassa meg a következő ajánlásokat.

A csempeoldat elkészítésénél csak a gyártó ajánlásai vezérlik őket. A recept keresése az interneten lehetetlen. Minden egyes ragasztó egyedi megközelítést igényel. Különösen fontos, hogy ne vigyük túlzottan vízzel. Nagy pontossággal kerül hozzáadásra.

A habarcsot közvetlenül a csempe falra történő beszerelése előtt készítheti el. Az előkészített keverék nem alkalmas.

Keverési megoldás különös figyelmet fordít. Ezután a keverék homogén lesz, műanyag. Az ilyen eredmény elérése manuálisan nehéz. Keverjük fel a fúvókával ellátott jobb lyukasztót.

Az oldat összekeverésekor győződjön meg arról, hogy nincsenek csomók

Anyagok vágási módjai

Kerámia burkolólapok elhelyezése során nehézségek merülhetnek fel. Néha csempéket kell vágni. A terméket az ajánlások elolvasása nélkül nem vághatja le.

Ma a következő szerszámokat használják a vágáshoz.

Bolgár. A leginkább megfizethető eszköz. A vágás azonban egyenetlen, piszkos;

Elektromos csempe vágó. Ez az eszköz a minőség gyorsabb lesz. Gyémánt bevonatú kerékkel van felszerelve. A vágási helyet folyamatosan vízzel permetezzük. Az elektromos csemperagasztó alkalmazása után az eredmény majdnem tökéletes.

Roller üveg vágó. Ezt a készüléket leginkább a gipszkartonokhoz használják. Vastag cserép nem illik.

Csempevágó manuális. Ő a legnépszerűbb. Nagyon könnyen használható. Szükség van a jelölés alkalmazására, a csempevágó felszerelésére, a cserép vágására.

A csempe a csiszoló segítségével vágható le

A tojás előkészítése

Mielőtt a fürdőszoba előkészítése falak, egy padló végez. Az alapot laposnak, tartósnak kell lennie. Az előkészítés szétszereléssel kezdődik. Régi fürdőszoba csempe, díszek eltávolítása a fürdőszobából, vízvezeték kivezetése, rothadt csövek leszerelése. A következő lépés a csövek cseréje. A régi csöveket újak cserélik. Ezután ellenőrizze a falaknál a merőlegességet. Használhatsz plumb-vonalat egy kis zacskóval. A bontás után a falak általában egyenetlenek. Ezért gipsszel kell őket szintetizálni. Habarcs falakhoz és padlókhoz nedvességállóságra van szükség.

A padló tökéletesen lapos. A szigetelőanyagot először helyezzük el, majd a padlószintező megoldást. Jobban kedvelik a megoldásokat, és a felületet önmagukban is kiegyenlítik. Ezt követően a padló, a falak, a mennyezet száraz.

Önnek tökéletesen lapos felületre kell csempéznie.

Fektetési technológia

Hogyan lehet önállóan kinyitni a falat, a padlót a fürdőszobában? Folyamatosan fontolja meg egy ilyen időigényes folyamatot.

A csempe előzetes helye. A felület kiegyenlítése után kipróbálhatja a cserépet, száraz padlóra helyezve. Ez különösen fontos, ha rajz van.

Jelölés a falon. Annak érdekében, hogy ne tévesszék meg a fektetést, fontos, hogy előzetesen megnevezzük a falakat. Használt vonalzó ceruza. Fókuszban kell tartani a padlón előre meghatározott csempe mintázatot.

A csempe apró területeken terjedt el a felületen. Kezdéshez ellenőrizze a kiválasztott területet egy szinttel. Ha egyenlőtlenség tapasztalható, a ragasztós oldattal javítani kell.

Ragasztás a falra. A megoldást csak a falra és a padlóra helyezzük. Ez biztosítja a megbízható, tartós csempe ragasztást. Ehhez egy fogazott simítót használunk.

Csempék telepítése. Az egyiket cseréljük egymás után, kissé nyomva őket a felszínre. A lemezek között műanyag kereszteződést telepítünk. Sima, azonos varratokat biztosítanak. Egyes területeken vágott csempe van. A vágás jellemzőiről egy kicsit magasabbat írtunk le.

Távolítsa el a felesleges ragasztó oldatot. Műanyag spatulát használunk. Távolítsa el gyorsan a ragasztót. Nincs ideje megragadni.

A küszöb beállítása. Ezt részletesebben az alábbiakban tárgyaljuk.

A burkolólapok elhelyezése szigorúan az utasításoknak megfelelően történik.

A lemezek behelyezése a sarkokba

A vágott sarkok általában a sarkokban vannak elhelyezve. Az elemeket csempevágóval vágják le. Számos technológiát alkalmaznak a sarkokban történő elhelyezésekhez. A legegyszerűbb módja a kerámia burkolólapok elhelyezése a közvetlen csatlakozási módszerrel. Ez a módszer alkalmas arra, hogy az emberek ezt a javítást először. Ez a módszer magában foglalja az egymással merőleges elemek behelyezését. Egy csempe vágás látható marad, a másik pedig a felső elemet maszkolja. E lehetőség fő hátránya a varrat jelenléte. A lemezek csomópontja egy mélyedést képez. Hagyja eredeti formájában nemkívánatos. Ez jelentősen tönkreteheti a falazat megjelenését. Ez a varrat tömítéssel van lezárva.

Normális esetben vágott csempe van a sarkokban.

Díszítő elemekkel dolgozni

A csempe nem csak a falak nedvesség elleni védelme. A szoba dekoráció egy másik felhasználás. A facsoport különböző árnyalatokkal, eredeti díszítéssel, stílusos rajzokkal rendelkezik. Kiválaszthatja a betétekkel ellátott termékeket is. A betéteket véletlenszerűen vagy bizonyos gyakorisággal a falra helyezik. A betétek nem csak díszítik a szobát. Gyakorlati értéket teljesítenek. Sok népszerű cég szappantartalommal, horgokkal ellátott betéteket gyárt. Ha a betét két vagy három párhuzamos csempéből készül, ezeket paneleknek nevezik.

A betétek elhelyezése előre megtervezett. Csempe vázlatos rajzát készíthet, vagy mindent rendezhet a padlón. A betéteket a lemezhez hasonló módon rögzítik a felületre. Műanyag keresztezések is vannak közöttük.

A cserépet betétekkel lehet díszíteni

Készíts egy járdát

Border - a tojás nélkülözhetetlen része. Az ilyen elemek kerámia csíkok. Gyakran díszítéssel, díszítéssel, megkönnyebbüléssel díszítik őket. Egy csempegyűjtő gyártói gyakran különböző típusú határokat kínálnak:

Az utolsó elem nagyon keskeny. A falazat kijavítására szolgál. Néha a megszokott megfékezés kiegészítéseként jön.

A kanyarok különböző módszerek lehetnek. Lehetővé teszik, hogy az eredetiséget, az egyéniséget a belső térben érjük el. Tekintsük a három legnépszerűbb szerelési lehetőséget:

Horizontális. Ezzel a módszerrel általában kétféle burkolat elválasztása történik. Például, fényes felső, sötét alsó. Néha a járdát a mennyezet alatt használják. Úgy tűnik, befejezi a tojást.

Függőleges. Speciális tervezési zónák kiemelésére szolgál. Az ilyen kanyarban a belső tér nem szabványos megjelenést kölcsönöz. Napjainkban a függőleges falazáshoz speciálisan kialakított járdaszegélyt talál. Azonban a szokásos vízszintes elemet is használják. A határok segítségével létrehozhat egy meghatározott mintát is.

Véletlenszerűen. Az elemek elrendezése egy pecsétlemez mintában eredeti tervezési lépés. Így díszítheti a szobát, megfelelően rendezheti az interferenciát. Például a bypass vízvezeték-berendezések, csövek.

A szegélyek elengedhetetlenek a csempék gyártásakor

A kötés befejezése a fürdőszobával

Miután lefektetett lemezeket, szükséges az ízületek nyilvántartásához. A fürdőköpeny mindig észrevehető. Különböző módszerekkel készül. Alkalmazzunk konkrét, normál habarcsot, tömítőanyagot. Egy egyszerű módja az ízület tömítése egy tömítőanyaggal. Ne felejtse el, hogy a tömítőanyag csak kis repedések esetén jó megoldás. Ha a különbség óriási, jobb egy másik módszert használni.

Tehát, az ízület lezárásához sorozatos sorozatokat hajtunk végre.

Tömítőválasztás. Ne mentse el ezt a terméket. Jobb, ha kiváló minőségű tömítőanyagot választasz egy jó hírű gyártó cégtől. A tömítőanyagnak fehérnek, víztaszítónak, antibakteriális tulajdonságoknak kell lennie.

A rés tisztítása. Az ízületet megtisztítják, zsírtalanítják, szárítják.

A rés kitöltése. Ugyanakkor fontos, hogy ne fésülje el a fürdőszobát, fejezze be. Tömítőanyag nehéz lemosni a felületről. Töltse lassan, apránként.

A keverék kiegyenlítése. Használjon egy kis gumi spatulát. A szintezés után a keverék megszárad. Kész!

A fürdőszobai ízületeket le kell zárni

Hogyan helyezzük el a terméket a gipszkartonra?

A fürdőszobában a szintezés felületek gyakran használt gipszkarton. Ez egy nagyszerű alap minden csempe számára. Az ilyen termékek elhelyezésének technológiája megegyezik a megszokottal. Először meg kell ragasztani egy ragasztó megoldást spatulával, majd tedd egy csempe, nyomja meg. A rögzítőlap burkolatának növeléséhez használjon gumi kalapácsot. A varratok esetében a kis kereszteket műanyagból készítették.

Telepítés után várunk időt. A különböző gyártók ragasztási megoldásai különböző módon szárazak. A pontos idő a csomagoláson van feltüntetve. Szárítás után a varratokat fugázással dolgozzák fel. Az egyetlen fontos különbség a gipszkartonozás között az, hogy rövid szünetekre van szükség. Szánjon egy órát szünetet minden kis területen. Ez a stresszmentességhez szükséges. Ez a bázisnál fordul elő.

A ragyogó csempe installáció a fürdőszobában egy ragyogó szakembertől

Kerámia csempe

Először is, a csempe a saját kezű fürdőszobában meglehetősen bonyolult és többlépcsős üzlet, sok más mű kapcsolódik ehhez, anélkül, hogy a dekoráció elveszti jelentését. Van egy bizonyos telepítési sorrend, de a különböző mesterek esetében kissé eltérhet, hiszen nem minden szivattyú lehet vízvezeték-szerelő és villanyszerelő.

Nem leszek szerény - bevallom, hogy például magam végzem ezt a munkát, és szívesen megosztom veled a ragyogó eredményemet. Hasznos lehet Önnek és a videónak ebben a cikkben, hogy jobban megértse a folyamatot.

Kerámia fürdőszoba kivitelben

Előkészítő munka

Általánosságban az előkészítés többféle munkát is magában foglal, de a bekezdésekben nem fogom feltörni, mivel mindenképpen egyszerre hajtanak végre. Ez azt jelenti, hogy ha egy asszisztenssel dolgozik, akkor minden szakaszban mindketten elfoglalják az adott üzletet.

A régi vakolat leszerelése

A fürdőszobában burkolólapok nem feltétlenül jelentik a régi gipsz szétszerelését. Bizonyos esetekben a csempe a ГКЛВ vagy a ГВЛВ-re kerül, ami egy keret befejezést jelent.

Ennek következtében a régi réteg, ha jól megőrzik, sértetlen maradhat. Ha azonban ezt meg kell tennie, akkor:

 • A legcélszerűbb a régi réteget egy vésővel átütni, ha az ütős módra (kalapáccsal ellátott jelvényt) teszik, ez különösen erős az erős cement-homok vakolatoknál;
 • de főszabály szerint vannak kivételek a szabálytól - előfordul, hogy a réteg nagyon gyenge (az építők egyszerre saját igényeik szerint valósították meg a cementet), és szó szerint rétegekben repül - ebben az esetben a perforáló használhatatlan;
 • A lyukasztás mellett olyan szerszámokat is használnak, mint a fejszét, a feszítővas, a bokor vagy a véső. És bár a kézi bontás nehezebb, még mindig megtörténik;
 • nem alkalmaztak cement-homok habarcsot betonlapokra és padlókra - általában mészkeveréket használnak, amelyeket spatulával lehet eltávolítani;
 • csak itt a felső képen láthatja a szovjet spatula lebontását - van egy vastag és kemény fém. Napjainkban vékony és rugalmas acél spatulák készülnek, így a kényelem és a hatékonyság érdekében jobb, ha a penge 3-4 cm-re lerövidül;
 • ugyanúgy, egy spatula segítségével eltávolíthatja a régi tapétát, csak akkor kell nedvesíteni őket;
 • a vakolat lebontása után tisztítsa meg a felületet jól egy seprűvel vagy ecsettel, és a falazáshoz legalább 5-10 mm-re kell mélyíteni a rést,
 • de mint te megérted, egy ilyen folyamat túl sok időt vesz igénybe, és ezért a modern mesterek (magam is) szívesebben festik a falat egy primerrel csillogással - ez jó tapadást eredményez;
 • de ha a téglaszerkezete nem falazott, hanem betonlapok, akkor a festék alapozója üvegtá változtatja a felületet, amelyhez nem tapad a gipsz. Ilyen esetekben használja a "Concrete Contact" -t.

Alternatívaként, ha nincs "Betonokontakt" (az ára sokkal magasabb, mint az alapozó), a betonlapra egy vékony réteg csempe ragasztóval lehet felvenni, legfeljebb 5 mm-es fésűvel. A ragasztó száradása után a cement-homok habarcs tökéletesen elhelyezett rajta.

Festék eltávolító

Ha van egy nagy gipsz, amely tetejére új réteget helyezhetünk vagy raknánk. De a probléma abban rejlik, hogy valamilyen festékkel és lakkanyaggal van borítva - ebben az esetben a festéket a saját kezével kell eltávolítania.

Ehhez különféle eszközöket használnak:

 • Valamilyen oknál fogva sokan inkább a kézi fém keféket preferálják a festék eltávolítására, vagy elektromos fúró vagy csiszolókészülék tartozékai lehetnek;
 • itt tudsz tanácsot adni, de az ecset mindenképpen meggátolja - ez nagyon kellemetlen, ráadásul negatív hatással van a pszichére, mert irritálja az idegrendszert;
 • a legmegfelelőbb olyan eszközt használni, amelyet a legfelső képen látsz, különösen azért, mert megteheti magad;
 • Ehhez 70-100 mm-es, 8-12 mm átmérőjű csavarral kell rendelkeznie, amely a fejhez van menetelve, valamint két anyával és 3-55 láncszel (a mérettől függően);
 • tegye ezeket a láncokat a csavarra, szorítsa meg őket egy anyával és egy záróanyával, és helyezze be őket a patronba - a fröcskölt felhasználásra kész.

Annak érdekében, hogy a festék- és lakkanyagok ne fújjanak a fejedre, a fal jobb oldalává váljanak. A patron elfordul az óramutató járásával megegyező irányban, és a fúvás felülről lefelé ütközik, ezért a kiütött töredékek nem repülnek fel, és a fejed sértetlenül marad.

Ha a munkát egy lakóházban végezzük, akkor továbbra is várjuk a kifolyó bontását vagy a felemelő helyét:

 • a felhúzón van egy ventilátor póló, ahol egy pólót vagy kereszttartót helyeznek be a szennyvíz elvezetésére a lakáson keresztül. És ezeket a csapokat el kell távolítanod a ventilátor pólusától;
 • a bontás különböző módjai vannak, de szeretném megosztani veletek a ragyogó módszert, amit a sokéves gyakorlat bizonyított;
 • a ventilátor szerelvény aljzatában a tömítőanyag tartja a kivezetést - lehet cementhabarcs, kátrány, vontatás (néha még mészhabarcs is), amelyet egy régi vésővel és kalapáccsal húztam;
 • Miután megkaptam, hogy mennyi pecsét lehet, elkezdek lazítani és felcsavarni a szerelvényeket, majd tisztítani újra az aljzatot és mozgásban tartani - ilyen módon általában 20-40 perc alatt kezelnek;
 • Természetesen vannak olyan vis maior helyzetek, amikor a kémény felrobban, és részekre kell vinni - itt nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy károsítsa a szórakoztató aljzat aljzatát, különben meg kell változtatnia a felszállót;

Az összekapcsolódás alapelve

 • Bizonyos esetekben azonban a felemelőt még változtatni kell. És jó, ha minden szomszéd beleegyezik abba, és felülről lefelé telepíthető. De az esetek 98% -ában ez nem történik meg - meg kell csinálnia egy oldalsávot;
 • kitaláljuk, mit tegyünk ehhez. Elõször is a mennyezet alá vágjuk a felemelkedõt, 25-40 cm-es darabot hagyunk ott, és néhány centiméternyi darabot vágunk, hogy a csõ mozogjon;
 • majd gondosan lazítsa meg a felszedőt, vegye le a ventilátorral együtt és tisztítsa meg a csengő alját;
 • új, műanyagból készült tétet helyezünk be, és a felső részen műanyag adaptert öntöttvasból PVC-be helyezzünk;
 • akkor cső nélküli csövet helyezünk be a szerelvénybe, és csatlakoztassuk a tetejére egy adapterrel, egy kapcsoló segítségével.

Csatorna és vízvezeték

A csatornázási és vízellátási rendszer rejtett telepítése

Tehát elkészítettük az oldalt, és most szeretném eldönteni, hogy hol kezdjem el a befejező munkát. De nekik, sajnos messze! Először meg kell hígítani és elrejteni a csatornát vízellátással.

Nem fogok részletesen beszélni ezeknek a csővezetékeknek a telepítéséről, és a szobák elrendezése mindenki számára más - meg fogom magyarázni, hogyan kell ezt elvben végrehajtani. És el kell kezdened a csatornával.

Mivel azonban a csövek általában átmennek egymás mellett, gipsz esetén közös árnyékot készítenek rájuk. És ahol szükséges lesz, egy ilyen horog külön történik.