Legfontosabb > Csapok

Hogyan lehet kiszámítani, hogy hány csempe van szüksége egy fürdőszobában?

A fürdőszoba és bármely helyiség javítása - ez mindig kellemetlen, drága, időigényes üzlet. Ehhez számos különféle szerszámot, anyagot kell készíteni, bizonyos követelményeknek megfelelően felvenni. Ezenkívül figyelembe kell venni a lakás kialakítását, hogy a felszerelt hely nem esik le az általános elképzelésből, hacsak természetesen ezt nem tervezték kezdetben.

A befejező munkák elvégzéséhez szükséges a szükséges mennyiség pontos kiszámítása. És meg kell vásárolnod a teljes termékskálát és még egy tartalékot is, mivel a többi termékcsalád valószínűleg különbözik a hangtól vagy a textúrától, ami nagyon csúnya.

A befejezés alatt a fürdőszobában válasszon egy csempe. Különböző formák, méretek, színek alkalmasak a padló és a falak lefektetésére. E paraméterek függenek a szükséges termékek számától. Szóval, hogyan számolhatjuk ki, hogy hány csempe van szüksége?

Csempe kiválasztása

A szükséges számú termék kiszámítása előtt meg kell határozni azok jellemzőit. A fürdőszobában nagyobb a páratartalom a helyiségek többi részében, ami meglehetősen magasra teszi a finomítási követelményeket.

Cserép vásárlásakor figyelembe kell venni annak tulajdonságait, amelyeket különösen a padlóra kell vinni:

 • kopásállóság;
 • nagy szilárdság;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • nedvességállóság;
 • a háztartási vegyi anyagok ellenállása;
 • ellenáll a koptató komponensekkel szemben.

Első lépés

Mielőtt elkezdené kiszámítani a csempék számát egy fürdőszobában, a legjobb, ha alaposan megmérjük a helyiséget az adatok rögzítése közben. Ez segít a hétköznapi rulettnek vagy távolságmérőknek, amelyek minden egyes boltban rendelkezésre állnak.

A mérés két síkban történik: a falak magassága és szélessége. Ha megfelelő formában vannak, elég 2-3 mérést készíteni. Abban az esetben, ha vannak kiemelkedések vagy mélyedések, akkor mérésüket külön kell elvégezni.

Ezenkívül ismerni kell az ajtó pontos méretét és ablaknyílásokat is. Így pontosabban kiszámíthatja a kívánt anyagot. A szakértők azt is javasolják, hogy elkészítsék a helyiség tervét, ahol a vízvezeték pozícióját jelölik, a teljes területet, a fal és a padló paramétereit. Ennek eredményeképpen ez a megközelítés teljesebb képet ad arról, hogy mi történik és segít pontos számítások elvégzésében.

Érdemes emlékezni! Ha a falak a fürdőszobában simának tűnnek, akkor - ez nem mindig igaz. Ezért a számítási hibák elkerülése érdekében több ellenőrzési mérést is el kell végezni.

Határozza meg az anyag mennyiségét. 1. módszer

Az első mutatókat úgy kapjuk meg, hogy a szélesség szélességét megszorozzuk és eltávolítjuk az alapterületről. Analógia alapján kiszámítjuk az egyik lapka területét, és a kapott adatokat kerekítjük.

Miután két hozzávetőleges számot kaptunk, az alapterületet a kerámia területe osztja el, és az így kapott értéket nagyobb egész számra kerekítjük. Így van egy bizonyos számunk, amelyhez 5% -ot kell hozzáadni, azaz. szorozzuk meg 1,05-tel, és az eredményt felfelé kerekítjük.

 • 1,9 * 2,0 = 3,8 m2;
 • 0,35 * 0,35 = 0,1225 m2;
 • 3,8 m2 / 0,1225 m2 = 31 db;
 • 31 * 1,05 = 32,55, ami azt jelenti, hogy körülbelül 33 csempere van szüksége.

2. módszer

A kerámia termékek számának a padlóra történő rögzítése a hossz és a szélesség miatt következik be. Ehhez a padló mindegyik paramétere egy hasonló csempeértékre van osztva. A kapott adatokat megszorozzák, majd felfelé kerekítik és 5% -ot adnak hozzá. Itt van egy hozzávetőleges számítás:

 1. 1,9 / 0,35 = 5,42 db;
 2. 2,0 / 0,35 = 5,71 db;
 3. 5,42 * 5,71 = 30,96 db;
 4. 31 * 1,05 = 32,55, azaz. Szüksége van 33 csempere.

Tudnia kell! Általában a szaküzletekben dolgozó vezetők inkább az első módszert alkalmazzák a pontos mennyiség meghatározásához.

Határozza meg a falakon lévő termékek számát. 1. módszer

A falburkolat alatt bizonyos számú csempe szükséges. Ehhez kiszámítjuk a teljes helyiség peremét. Az egyes falak hosszát külön adjuk hozzá, majd összeadjuk a hosszát a szélességgel és mindezt összeadjuk 2-tel (1.9 + 2.0) * 2 = 7.6 m.

Ezután a kerületből kivonjuk az ajtó szélességét, és osztjuk az egészet a frizura hossza mentén. (7,6-0,7) / 0,2 = 34,5 db. Itt a szabványos csempe mérete 200 × 400 mm, a frize mérete 200 × 80 mm. Ezután az érték 5% -kal szorozódik, ahol az eredmény 36 csempe.

2. módszer

Az alábbi módszer segítségével pontosan meg lehet tudni a négyzetméterhez szükséges termékek pontos számát. mérő. Ez a módszer bizonyított és alkalmas a különböző területek bármelyik felületén való elhelyezésre. Először ki kell számolnod a fürdő teljes területét, hozzá kell adnod minden fal hosszát, majd szorítsd meg a kapott értéket a fürdőszoba magasságával.

Nézzünk egy példát, legyen a magasság - 2, hossza - 3, szélesség - 2,5. Ezután 3 + 3 + 2,5 + 2,5 = 11 m. Ezután szaporítsd meg a peremet a magassággal: 11 × 2 = 22 négyzetméter. méteres terület. Ebből kivonjuk az ajtót és az ablakot nyitó helyet, természetesen, ha rendelkezésre állnak.

Tegyük fel, hogy megkapjuk a 20 négyzetmétert. m. Aztán megtaláljuk az összes kerámiatermék teljes területét. Hagyományosan 0,4 × 0,2 m, 0,08 négyzetmétert kapunk. m. Most egyszerűen egyszerűen számítani az értékeket. Ez a 20 négyzetméter. m / 0,08 négyzetméter. m = 250 db, míg hozzávetőlegesen 5-10% tartaléklapként.

A fenti módszerek segítségével pontosan kiszámíthatja a szükséges csempe mennyezetet, amelyre a falra vagy a padlóra szükség lesz. Vannak azonban más, kevésbé ismert technikák, mint a bemutatott példákban. Így továbbra is csak a megszerzett tudás előnyeit élvezheti, és önállóan elvégezheti az összes számítást.

Csempék kiszámítása egy speciális program nélküli fürdőszobában: online számológép és utasítások

Az anyag megvásárlása előtt szükséges egy fürdőszobai csempe kiszámítása annak érdekében, hogy a szükséges mennyiséget vásárolhassák. Kétféle módon számolhatjuk ki a csempék számát a fürdőszobában: az online számológép használatával vagy manuálisan. A számológép gyors számítást ad, de sokoldalúsága miatt lehet pontatlanság. Ha drága luxuscserépet vagy dekorációt vásárol, akkor jobb, ha kézzel ellenőrizni fogja a számításokat.


A számításhoz a következő paramétereket kell eldöntenie:

Online számológép

A készlet nem kevesebb, mint 5%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

magyarázatok

Hogyan lehet kiszámítani a csempe a fürdőszobában vagy WC-ben egy számológép használatával:

 • Szoba méretei - írja be a hosszt, a szélességet és a magasságot méterben.
 • Az ajtó mérete - lesz kivonva a teljes területről.
 • A fürdőkád méretei - meg kell adnia, hogy a kád alatt lévő végek és a padló kerül-e szembenézni.

Kalkulátor nélküli számítások

 • Mérje meg az egyes falak hosszát és a mennyezet magasságát. Ha a fürdőszobai képernyőt megverik - mérlegeljük annak méretét.
 • Számítsa ki a bélés teljes területét, kivéve az ajtót, az ablakot, a fürdőt (ha már be van építve).
 • Ismerje meg a csempe méretét, amely illeszkedik és kiszámolja az 1 db területet.
 • Ossza meg a teljes bélésterületet egy csempe területével.
 • Különösen vegye figyelembe a dekor és a határokat, és vonja le őket a főtérről. Ne felejtsd el, hogy a dekor nem vágható, így csak egy pontot lehet elhelyezni, vagy cserélni csak az egész csempe alátámasztás nélkül. A járdaszegélyt általában nem használják, mivel a jelentésük majdnem 0, és a javítás költsége nagyon drága. Fő célja, hogy elkerülje a keskeny alépítéseket a mennyezet közelében, de a feszített és szerelt szerkezetek megjelenésével ez elvesztette a jelentését.
 • Bonyolult rajzok esetén, ahol több színt használnak, jobb számítani a vázlaton lévő fürdőszoba csempeinek számát. Ezt kézzel vagy speciális programokban is rajzolhatja (például a SketchUp 3D szerkesztőben).
 • Az eredményhez a házasság esetén 10% -os különbséget kell biztosítani a dokkoláshoz és a vágáshoz. Jobb, ha egy kicsit többet veszel, különösen azért, mert szinte minden szokásos bolt nélkül problémákat okoz a visszatérítés néhány hónapon belül, ha van egy csekket, és nem nyitott csomagot.

Összekötési szélesség

A varratok szélessége 1 és 10 mm között lehet a csempe típusától, geometriájától és méreteitől függően, de leggyakrabban 2 mm.

A varratok méretei nem vehetők figyelembe, ha a megfelelő elrendezést választja. Megmutatom egy 150 cm hosszú fal és egy 40 cm hosszú csempe példáján.

 1. Mérje meg a fal hossza (150 cm).
 2. Megszámoljuk, hogy hány cm lehet csempézés nélkül csempézni (40 cm * 3 = 120 cm).
 3. Kivonjuk az egész csempe (120-40 = 80 cm), és kivonjuk ezt a méretet a fal hosszától (150-80 = 70 cm). Osszuk 2 részre, mivel 2 azonos vágás lesz a széleken (70/2 = 35 cm).
 4. Elindulunk a központból. 2 teljes csempe (80 cm) és 2 él a széleken (35 cm). Teljesen - pontosan 150 cm, a vágás egyenletes és a lapok több mint fele kanyarodott. Valójában kicsit kevésbé lesznek a varratok miatt, de ez nem számít, bár 1 cm-esek lesznek.
 5. Ne feledje, hogy csak a teljes csempe kell esnie egy rejtett egészségügyi fedélzeten, így ez az elrendezés módszer nem mindig alkalmas a falak titkos nyílásokkal.

következtetés

Ha túl lusta vagy, hogy magad végezz el minden számítást, akkor lépjen kapcsolatba a boltban levő menedzserekkel, ahol megvásárolja az anyagot, és megtudja, hogy hány csempe van a fürdőszobában. Csak a helyiség minden mérését kell elvégezni. Még sok kőműves is ezt teszi, hogy időt takarítson meg, amikor egyszerre megvásárolja az egész tárgyat.


 • Kerámia cserépkalkulátor

  Tile szám számológép Csempék költségének kiszámítása a számológépen

  Csempék kalkulátor fürdőszoba, WC, konyha

  Kedves honlapunk látogatói, az Ön kényelme érdekében egy új szolgáltatás jelent meg a honlapunkon: számológép a kerámia lapok számításához. Nagy erőfeszítés nélkül kiszámíthatja a szükséges anyagmennyiséget. A csempe számának kiszámítása, a fürdőszoba, a padlóburkoló lapok, valamint a konyha cseréi lehetségesek. A számológépünk számítása hozzávetőleges, a tervezési folyamat során általában felmerülő sok szempontból. Ezt a számológépet teljesen ingyen használhatja. Ha bármilyen kérdése merülne fel a csempe számológép használatával kapcsolatban, akkor telefonon kapcsolatba léphet velünk, és kérje tanácsadóinkat.

  Csempék kiszámítása a fürdőszobában

  • Peremterület
  • A fal- és padlóburkolatok térfogata (számítás 5% -kal a vágásnál)
  • A falak és padlók burkolólapjának mennyisége (külön)
  • A csempék számának rugalmas kiszámítása (beleértve az ajtókat, ablakokat, fürdőszoba tálat stb.)

  Megjegyzések a fürdőszoba csempe számológép

  A * -gal jelölt mezők a számításhoz szükségesek, szükség esetén töltse ki a többit. A méretet méterben kell megadni, például 1 m-es, 70 cm-es méretben a csempe számológépen 1,7-es értékre kell billenteni (a számjegyek elválasztója pont vagy vessző).

  A fürdőszobai javításhoz teljes építési és javítási munkálatok szükségesek, és nehézségek nélkül helyesen küzdenek elsősorban az egyéb befejező munkákhoz. A kulcsrakész fürdőszobai felújítás saját kezűleg, tapasztalat nélkül nehéz feladat. Számos javítási és befejezési munkában, mint pl. Vízvezeték, elektromos, előkészítő, ismernie kell a tapasztalatokat és tapasztalatokat, amelyek a falak simításától kezdve a kerámia burkolólapok befejezéséig terjednek. Csempe - a tökéletes befejező anyag a fürdőszoba befejezéséhez - gyönyörű megjelenés és nagy fogyasztási tulajdonságok teszik a burkolólapokat a fürdőszobába a versenyből.

  A fürdőszoba javításához sok építési nagyoló- és befejező anyag, vízvezeték, háztartási és egyéb berendezés szükséges. Bízza ezt a munkát jobban a mester szakemberek számára, akik a fürdőszobájuk befejezésével minőségi szempontból, a minimális anyagfelhasználással és célpontokkal foglalkoznak.

  Mindig segítünk abban, hogy a javításhoz megfelelő anyagot válasszunk. És amikor már kiválasztottad a fürdőszobához kedvelt csempét, az első kérdés az, hogy mennyire szükséges a fürdetéshez és a WC-hez, és hogy mennyire érdemes ezt a csempe.

  Használja online számológépünket a kerámia burkolólapok kiszámításához. Mindössze annyit kell tennie, hogy eltávolítja a fürdőszoba méreteit a fő elemeivel és paramétereivel, és beírja azokat a számológép formai mezőjébe. Ön azonnal megkapja a kívánt eredményt - a terem kerületét, a szükséges négyzetméteres padló- és falburkolatok számát, a már meglévő bevágással és a csempeárukkal együtt.

  A csempe számológép segítségével kiszámolhatja költségeit, és nem szabad tévedni a csempék számában, és nem túl sokat vásárolni. Most biztonságosan megy a boltba a csempe, és a - bizalom a szakemberek.

  Hívás - +7 (499) 110-12-58. Mesterünk örömmel válaszol a kérdéseire, jöhet otthonába a javítás költségeinek méréséhez és kiszámításához. Segítséget nyújthat az anyagok kiválasztásához, beszerzéséhez és szállításához, valamint a munkákra vonatkozó részletes becslések elkészítéséhez.

  Hány csempe kell egy fürdőszoba 5 m

  A fürdőszoba befejező munkálatának megkezdéséhez először ki kell számolnia és meg kell vásárolnia a szükséges mennyiségű anyagot. Ajánlatos az egész kötetet azonnal megvásárolni, mivel a következő tétel hangnemben eltérhet, ezért a számításokat nagyon pontosan kell elvégezni. Ebben az esetben a csempe a falak és a padló befejezésére szolgál. A gyártók különböző formájú és méretű anyagokat kínálnak. Ami a gyűjtemény előnyben részesül, nagymértékben attól függ, hogy mennyi fürdőszobára van szükség. Számos számítási módszer létezik, amellyel ma megismerjük Önt.

  Fürdőszoba tervezés

  Előkészítő szakasz

  A számítás elvégzése előtt alaposan meg kell mérni a fürdőszobát mérőszalaggal vagy távolságmérővel. A számításhoz a következő paraméterek szükségesek:

  Ha a falak megfelelő alakúak, elegendő 2-3 mérést elvégezni. Ha vannak fülkék vagy különböző kiálló elemek, akkor meg kell mérni paramétereit is, és meg kell adni az ajtó méreteit.

  Miután elvégezte a méréseket a fürdőszoba csempe számának helyes kiszámításához, egy méretarányú fürdőszobai tervet kell összeállítani, felidézve a meglévő vízvezeték és bútorok helyét.

  Szükséges számú padlólap

  Első út

  A számítások a padló felületének meghatározásával kezdődnek. Ehhez a hosszát meg kell szorozni a szélességgel. Ezután egy csempe területét ugyanúgy számítják ki. Ezután az első értéket megoszlik a második, és az eredmény kerekítésre kerül. Az eredmény közelítő érték, amelyet a szakemberek 5% -kal emelnek, 1,05-ös korrekciós tényezővel megszorozva. A kapott értéket ismét egy nagyobb egész számra kerekítik.

  Példaként vegye fontolóra egy 2,65 m-es mennyezetű falat, 1,8 m-es és 1,7 m-es falakat és egy 0,6 m széles ajtót, ebben az esetben 33 cm 33 cm-es padlólap esetén: ((1, 8 * 1,7) / (0,33 * 0,33)) = 28,1 tömegrész; 29 * 1.05 "31 csempe.

  Második út

  A csempék számának kiszámítása egy fürdőszobába, amelyet a csempék számának meghatározásához kell meghatározni, amelyeket hosszra és szélességre kell helyezni. Ehhez a helyiség hosszát és szélességét osztjuk el a csempe hosszával és szélességével. Az így kapott értékeket egymással szorozzák, nagyobb egészre kerekítik, és 5% -kal emelkednek.

  A fenti példában a következő számítási sorozatot kapjuk:

  1. 1,8 / 0,33 = 5,5 db;
  2. 1,7 / 0,33 = 5,2;
  3. 5,5 * 5,2 = 28,6 db;
  4. a (3) - (29) bekezdésben kapott érték kerekítésével;
  5. 29 * 1,05 = 30,45, azaz. a padló befejezéséhez (kerekítés után) 31 csempét kell vásárolnia.

  A szükséges mennyiségű falburkolat

  Első út

  Annak meghatározásához, hogy mennyire kell csempe a falakhoz való falak számára, kiszámítjuk a helyiség peremét. Ehhez összegezzük az összes falának hosszát. Ha egy standard fürdőszobáról beszélünk, elegendő a hosszt és a szélességet hozzáadni, és 2-tel megszorozni. Példánkban: (1,8 + 1,7) * 2 = 7 m.

  A peremen alapul véve kiszámolják a szükséges frizek számát. Ebből a célból az ajtó szélességét kivonják a fürdőszobaterületről. A kapott értéket a frieze vagy a határ hossza osztja el.

  Például azt feltételezzük, hogy a falakat 20 cm-es, 40 cm-es főlapokkal, 20 cm-es 8 cm-es fóliával végezzük, és ebben az esetben a fürdőszobának ki kell töltenie a következőket: (7-0.6) /0.2 = 32 friz.

  A főlap méretének kiszámításához el kell döntenie, hogyan illeszkedik. Ha a falakat sötét és világos csempe díszíti, pontosan meg kell tudnia a sötét fenék magasságát.

  Így például ha feltételezzük, hogy a sötét csempe 1 méteres magasságig lesz, akkor azt találjuk, hogy a fényes felső magassága: 2,7 m -1 m - 0,08 m (fagyasztási magasság) = 1,62 m. Most kiszámíthatja a szükséges csempék száma. Ehhez:

  • Számítsa ki a világos és sötét csempe által elfoglalt területet.
  • Az így kapott értékeket egy csempe területe osztja el.
  • Forduljon egy nagyobb egész értékig.
  • Növekedés 5% -kal.
  • Kerek egész értékig.

  Példánkban szüksége lesz:

  • Sötét csempék: (7-0,6) * 1 / (0,2 * 0,4) = 52,5 db Þ53 db * 1,05 = 55,56Þ56 db;
  • Világos csempe: (7-0,6) * 1,62 / (0,2 * 0,4) = 55,05 db Þ56 db * 1,05 = 90,3Þ91 db.

  Második út

  Ebben az esetben mindegyik fal elrendezését megértjük, hogy megértsük, hány csempe lehet elhelyezni a vízszintes és a függőleges sorokban. Ebben az esetben a lecserélendő burkolólapokat egész számként kell figyelembe venni. Az így kapott érték 5% -kal nő, hogy biztosítsa magának házasság vagy csata esetén. Számítsd ki a szükséges mennyiségű sötét, világos csempe és járd le, és menj vásárolni.

  Így, a fenti technikák ismeretében, hogy kiszámítsuk, hogy hány csempe a fürdőszobában, mindenkinek függetlenül lehet. Csak akkor kell helyesen mérni, hogy meghatározzák a csempe típusát, valamint azt, hogy hogyan fog a falon és a padlón elhelyezni.

  Csempe számológép

  Az építési munkálatok elvégzésénél vagy egyszerűen elvégzett javításoknál gyakran szükséges megbecsülni, hogy mennyi cserét kell vásárolni. A csempe számológép segít kiszámolni a csempék számát, valamint a költségeket.

  Hány csempe van szüksége, és mi az értéke.

  Bármely számítás elvégezheti a számológépünket a csempe (kalkulátor kerámia lap) kiszámításához.

  Nagyon egyszerű használni - elegendő megadni a fal vagy a padló méretét (attól függően, hogy mi szükséges) méterben. Ha a szám frakcionális, akkor azt is fel kell tüntetni (az egész és a tört részek elválasztója - a pont). Meg kell adnia egy csempe méretét is centiméterben. Ha úgy kívánja, megadhatja a négyzetméter árát a csempe - akkor a számológép kiszámítja a teljes költségét a cserép.

  A fürdőszobához szükséges csempék számának kiszámításához használhatja a fürdőszoba csempe számológépet.

  Hogyan lehet kiszámítani a csempék számát a fürdőszobában

  Az adott típustól függően a kerámia burkolólapok ára nagy értékeket érhet el. Racionális használata - az egyik lehetőség, hogy csökkentsék a költségek befejezése munkát. A helyes igény számítás hatékony módja a pénzt megtakarítani. Hogyan lehet kiszámítani a csempe a fürdőszobában pontosan és csökkenteni a hulladék mennyiségét? A munkát több lépcsőben kell elvégezni.

  Határozza meg a szükséges mennyiségű kerámia burkolólapot

  Számítsa ki a falburkolatok szükségességét

  Először is, a fürdőszoba falainak díszítésének legegyszerűbb módját vesszük figyelembe - a szokásos monokromatikus csempéket munkákhoz használják.

  Modern kerámia lapok

  Nem fogunk érinteni az anyag díszítő oldalán, beszéljünk a jellemzőiről a mesterlakók szemszögéből. Nagyon szeretik ezt az anyagot több okból is:

  • a fektetés során nincs szükség az egyes csempék elhelyezésének figyelemmel kísérésére, figyelembe véve a mintát. Ez nemcsak felgyorsítja a lefektetés folyamatát, hanem egyszerűsíti a jelölést is. A csempe bármely szögből és helyről történő elhelyezéséhez el kell kezdeni, nem kell szimmetrikus mintázatot beállítania.

  Az ilyen hibákat nem lehet monokromatikus csempékkel dolgozni.

  A monokróm csempe vágása nagyon kényelmes

  A monofonikus burkolólapok kényelmessége

  A bonyolultabb csempe opciók számítási technológiáját az alábbiakban ismertetjük, de most egy egyszerű opciót fogunk megfontolni.

  Csempecsomagolás, terület 1.17 nm M

  Fontos. A csempe csomagokban, 0,5 m 2, 1 m 2 vagy más mennyiségben kerül forgalomba (adja meg a csomagon feltüntetett számot). Valószínűtlen, hogy a forgalmazók egy része beleegyezik abba, hogy eladja a csempéket egyenként, ebben a tekintetben nem szükséges számolni a négyzetméteres darabszámot. By the way, ezek a számítások univerzálisak és alkalmasak különböző méretű kerámia lapok meghatározására, és széles körben változhatnak.

  Számolja ki az azonos színű lapok számát

  1. lépés: Mérje meg a szoba összes falának hosszát. Használjon egy hagyományos mérőszalagot, írja le az adatokat egy notebookba vagy egy papírlapra. Összegezzük a kerület teljes hosszát.

  Végezzen méréseket és készítsen egy fürdőszobai tervet

  2. lépés: Mérje meg a szoba magasságát, a kapott értékeket egy centiméteren belül.

  Mérjük a szoba magasságát

  Vegyünk egy példát. Hogyan lehet kiszámítani a csempe a fürdőszoba a falakon? Először érintse meg a kerület hosszát. Számítás: 1,5 m + 3,0 m + 1,5 m + 3,0 m = 9,0 m. Például a mennyezet 2,7 m a padlóról. A teljes felület 9,0 m × 2,7 m = 24,3 m 2.

  3. lépés Ez az érték kivonja az ajtó és az ablaknyílás területét.

  Mérje meg az ajtó és ablak nyílások szélességét és magasságát

  Szorozzuk meg az ajtónyílás szélességét és magasságát, valamint az egyes ablaknyílások szélességét és magasságát

  Hajtsuk le az ajtók és ablakok feltárt területeit

  Vonja le az ajtók és ablakok teljes területét a teljes falfelületről

  Az ajtónyílás mérete 2,0 m (magasság) × 0,9 m (szélesség) = 1,8 m 2. Ha van vágy, akkor adja hozzá a nyílásterület négyzetének területéhez. Szélessége öt és tíz centiméter között változhat. De ezt több okból nem javasoljuk.

  1. A megtakarítások nem annyira nagyok, hogy figyelmet fordítanak rá. És minden számítás hibával járhat, akkor nem kell kockáztatni.
  2. A felületek felületén folyékony körmökkel rögzítik a fadarabok bizonyos típusát. Gyors és gyönyörű, nem látható csapok vagy csavarok. A folyékony ragasztó jól illeszkedik a sima felületekhez, kerámia burkolatokkal - a legjobb technológiával.
  3. A fürdőszobában nem minden fal van, ezek közül néhánynak a díszítés alatt kell lennie. Miért ugyanazt a munkát kétszer - rakja kerámia csempe körül a perem a nyílás, ne pazarolja az időt hiába.

  Például telepített peremek

  Ugyanez vonatkozik az ablaknyílásra, ha természetesen a helyiségben van. Példánkban nincs ablak, ami azt jelenti, hogy a falak területe 24,3 m 2 - 1,8 m 2 = 22,5 m 2. De ez nem a végső szám.

  4. lépés: Vegye le a fürdő méreteit.

  Gondolj a csempe a fürdőszoba mögött

  A falak területének számítása a tálfürdőben, amely nem illeszkedik a csempehez

  Ha falra van szerelve, akkor nincs szükség a lapok lefektetésére a láthatatlan felületeken. Például a fürdõ 0,7 m széles, 1,7 m hosszú, 0,6 m magas, és a fürdõ két falhoz csatlakozik, az egyik vége és a második oldala. Szükséges a keresztezési terület kiszámítása. A végétől egyenlő 0,6 m (magasság) × 0,7 m (szélesség) = 0,42 m 2. Oldalról 0,6 m (magasság) × 1,7 m (hossz) = 1,02 m 2. Ezeket az értékeket 0,42 m 2 + 1,02 m 2 = 1,44 m 2 -hez adjuk.

  A fürdőszoba falainak teljes területének kiszámítása a csempézés elvégzéséhez

  5. lépés: A fürdő falainak pontos felülete a csempe alatt: 22,5 m 2 (ajtó nélkül) - 1,44 m 2 (szomszédos terület) = 21,06 m 2, lekerekítés után 21 m 2.

  Fontos. Ha a díszítő képernyőt ugyanazzal a cserépdel díszítik, akkor annak méreteit nem vonják le.

  Vegye figyelembe a lapok fogyasztását a célvilágon

  Csakúgy, mint bármely építési munkálat során, a nem termékenységes hulladékcsempék nem képesek. Milyen állományt tartani? Számos tényezőre van szükség:

  • a főterelő minősítése. Ha egy szakember dolgozik, akkor 5% elég. Kezdőként a csempék teljes mennyiségét 10% -kal kell növelni;
  • a csempe dekoratív jellemzői. Ha a burkolólapon aszimmetrikus mintázatok vannak, a szegmensek nem használhatók. Az állományt 10% -ra kell növelni, függetlenül az előadó képességeitől;
  • a víz és a csatornahálózat elérhetősége és elhelyezése. Ezen akadályok kiküszöbölése során a csempefogyasztás növekedhet.

  Tekintsük a nem termelő hulladék mennyiségét.

  A csempe a szokásos módon helyezhető el (a sorok párhuzamosak a padlóval), a lépcsőzetes, rendes átlós és lépcsőzetes átlós sorrendben. Ne feledje, hogy a sakk-átlós módszer alatt a hulladék mennyisége kissé megemelkedhet, de 10% -os tartalék elegendő lesz minden esetben. E számlálás befejezése után az anyag boltjába megy.

  Mi a teendő, ha van egy járda a fürdőszobában

  Hogyan kell kiszámítani a csempe a fürdőszoba, figyelembe véve a határt? Rendszerint dekoratív burkolólapokat használnak a határhoz, egyedi kivitelben is megvalósítható. Ilyen esetekben a számításokat pontosítani kell.

  Kerámia fürdőszoba kanyarog

  Border trim példa

  1. lépés: Mérje meg a határ magasságát és a csempe sorainak számát. A magasságnak meg kell egyeznie a csempe méretével.

  2. lépés: Mérje meg a falak hosszát, amelyen a járdát lefektetik, szorozza meg az értéket a magassággal. Teljes határa lesz.

  3. lépés: Számítsa ki az egyik lapka területét, oszd meg a határok területét a lapok területén. Ezt az összeget 3-4 százalékkal növelni kell. a fordulatok számától függően.

  Minta számítások:

  • a falak hossza mínusz az ajtó mögött 9 m (a fürdőszoba kerülete) - 0,9 m (ajtószélesség) = 8,1 m;
  • 15 cm-es csempe magasság: 8,1 m × 0,15 m = 1,215 m 2;
  • A határ egy 15 cm-es csempe magasságában van, a csempe területe 0,15 m × 0,15 m = 0,0225 m 2;
  • csempék száma. 1.215 m 2: 0.0225 m 2 = 54 db. A raktáron 2 darab elég, ezért vásárolj 56 darabot.

  Ha a falon díszítő mintát terveznek, külön megvásárolható. A kép méretét a csomagolás tartalmazza. Ennek megfelelően ezt az értéket el kell vetni a teljes felületről, csak a hiányzó cserét vásárolni.

  Műanyag sarkok számítása

  Az ilyen sarkok használata felgyorsítja a csempeburkolás folyamatát, lehetővé teszi, hogy elrejtse a mérés vagy csiszolás során keletkezett apró hibákat. A belső és külső sarkokban vannak elhelyezve, a fal és a padló találkozásánál. Különböző színekben és méretekben készülnek, 2 méteres és 4 m hosszúságúak. Könnyen kezelhető velük, egyik oldala a csempe alatt ragasztva van, és a második élek szabadon vannak elhelyezve. Ez lehetővé teszi, hogy elrejti a vágás, a kis forgácsok stb. Érdességét.

  Sarok csempe a fürdőszobában

  Műanyag és fém csempe szegélyek

  Számítsd be a belső sarkokat, mérje meg a teljes hosszúságukat. Ugyanez a helyzet a külsőkkel is. Nem kell kitölteni, a bolt el fogja adni a szabványos hosszúságot. Ezek az elemek egy fillért sem érnek el, kivéve azokat, amelyek nem lesznek sikeresek. Ugyanezt tegye a fürdő pereménél is, ismerje meg a teljes hosszúságot. Ne felejtse külön számolni az egyes műanyag sarkok számát.

  Bal - belső sarok, jobb - külső

  Ha lehetséges, kerámiatermékeket is használhat a fürdőszobákban. A hosszúságon kívül ismernie kell a sarkok számát és megjelenését. A professzionális mesterek javasolják, hogy ezeket a lépcsőket használják arra a helyre, ahol a fürdő oldalai a falhoz közelítenek.

  Fürdőszoba fékez

  Összegezzük a fürdő hosszát és szélességét, keressük meg a minimális felvételeket. Az a tény, hogy a kerámia határok hossza szabványos, azokat méretük szerint kell vágni. A dekoratív elemeket egy speciális lemezmegmunkálóra vágják. Ez a professzionális felszerelés meglehetősen drága. Vásárlás egy fürdő befejezéséhez nem gazdaságosan megvalósítható.

  A padlólapok számának kiszámítása

  Kevesebb munkát végeznek, mindent pár perc alatt meg lehet tenni. Hogyan lehet kiszámolni, hogy mennyi csempe van a padlón egy fürdőszobában?

  1. lépés Mérje meg a szoba két oldalsó falát. Nincs szükség többé, a tér kerületje úgy néz ki, mint egy téglalap, azonos méretű oldalak. Esetünkben a hossz 3,0 m, szélessége 1,5 m.

  2. lépés. Keresse meg a padlót. 3,0 m × 1,5 m = 4,5 m 2.

  3. lépés Ha nincs vágy arra, hogy a padlót csempézze a fürdőszobában, akkor kivonja a területet. Ez csak olyan esetekben végezhető el, amikor a fürdõnek van egy szilárd dekoratív szitája, amely az alsó területet elrejti. Kádunk mérete 1,7 m, 0,7 m, területe 1,19 m 2.

  4. lépés: Határozza meg a fürdő padló nyitott területének területét. 4,5 m 2 - 1,19 m 2 = 3,31 m 2. Figyelembe véve a szélességet, hozzávetőleg 3,7 m 2 csempe szükséges.

  Számológép a fürdőszoba csempe számának kiszámításához

  Adatot kell megadnia a szoba méretének, az ajtó méretének, a fürdő paramétereinek és az elrendezés típusának. A helyszín azonnal megadja a teljes négyzetet. Ha szeretné megtudni a darabszámot, akkor annak méretei hozzáadásra kerülnek. A lejtők számításához meg kell adni a sorok számát és helyét. Ugyanezeket a számításokat szaküzletekben végzik, a segítségnyújtást az értékesítési asszisztens biztosítja. De minden esetben meg kell mérnie a fürdőszoba méretét.

  A ragasztó és a habarcs mennyiségének kiszámítása

  A fontos pont számos gyakorlati tisztázást igényel. Az összes készítményt a gyártó által ajánlott négyzetméterenkénti fogyasztás ajánlotta, de a gyakorlatban ritkán lehetséges a követelményeknek való megfelelés, a tényleges fogyasztás nem felel meg a megadottnak. Miért?

  A gyártók azt jelentik, hogy a csempe tökéletesen sík felületen fekszik, a ragasztót fésűs spatulával alkalmazzák, a bordák magassága néhány milliméter. De az életben gyakran különbözik.

  A csempe ragasztót spatulával alkalmazzák

  A falak és a padló felületei egyenetlenek, a magasságkülönbség legfeljebb 5 mm lehet. Lehetséges kitölteni az egyenlőtlenséget, különösen a csempe alatt, de nemkívánatos. Professzionális csempék, mint például feloldják a feloldó ragasztót. A fésűt nem az egész felületen egyenletesen alkalmazzák, hanem spatulával csak a széleken és a közepén. A ragasztó vastagsága több mint egy centiméterig érhető el, minden a szabálytalanságok méretétől függ.

  Illessze a falat csemperagasztóval

  Ezután tegye a csempe a felületre, és óvatosan megérintve igazítsa a helyzetét, a minőséget egy hosszú, sík síneken és szinten tartja. Ez a technológia nem befolyásolja hátrányosan a falak és a mennyezet teljesítményjelzőit, és jelentősen csökkenti a munkaidőt. Természetesen a ragasztóanyag fogyasztása nő.

  Igazítsa a csempe pozícióját egy csibékkel

  Gyakorlati tanácsok. Ha a felületek simaak, vegye le a ragasztót a falak és a padló felületének megfelelően a gyártó ajánlása szerint.

  Ha ragasztóval szeretné szintre helyezni a padlót vagy a padlót, akkor növelje ezeket az értékeket kb. 20% -kal. A pontos adatok az eredeti állapottól és a szakmai készségeitől függenek. Ha van egy kis ragasztó - nem probléma, az anyag költsége jelentéktelen, nem fog jelentős veszteségeket okozni. A probléma akkor jelenik meg, ha a ragasztó nem elég, vissza kell mennie az üzletbe. A munka megszakad, a javítási idő megnő.

  Jobb, ha van egy csempe ragasztó

  Fogja meg a habarcsot a csempecsatlakozás szélességének és magasságának függvényében. A fogyasztás a csomagoláson van feltüntetve, ebben az esetben semmi bonyolult.

  A technikai információk mindig a csomagon vannak.

  A konkrét értékek nem csak a csempe hosszától és szélességétől, hanem magasságától is függenek. De ez mind elmélet. A varratok ugyanolyan mélységgel rendelkezhetnek, nincs benne ragasztó. Vagy éppen ellenkezőleg, majdnem teljesen feltöltött ragasztóval csökken a betöltés helye. Ennek megfelelően kevesebb lesz szüksége. Vagy fordítva, a csempe nagyon élein üregek lesznek - még több fugázás szükséges.

  A betonfogyasztás növekedhet, mindez az ízületek minőségétől függ

  következtetés

  A sokféle díszítés közül nem létezik olyan hulladék, amelyet hulladék nélkül lehet végrehajtani. Ráadásul mindig kis mennyiségű anyag marad. Ne próbálja kiszámítani mindent viccre és milliméterre, ne vesztegesse az időt hiába, nem fog működni. Hagyja figyelmen kívül a különböző online számológépeket. A gyakorlatban senki sem végez ilyen összetett matematikai számításokat. Becsült számítást végeznek, csempét, ragasztót, habarcsot és munkát vásárolnak, és nem ülnek egész nap kalkulátorral a kezükben. Ne cáfolja meg, ha van néhány csempe és ragasztó marad, mindig jól jönnek az építkezésen.

  Hogyan lehet kiszámítani, hogy hány csempe van szüksége egy fürdőszobában?

  A fürdőszoba és bármely helyiség javítása - ez mindig kellemetlen, drága, időigényes üzlet. Ehhez számos különféle szerszámot, anyagot kell készíteni, bizonyos követelményeknek megfelelően felvenni. Ezenkívül figyelembe kell venni a lakás kialakítását, hogy a felszerelt hely nem esik le az általános elképzelésből, hacsak természetesen ezt nem tervezték kezdetben.

  A befejező munkák elvégzéséhez szükséges a szükséges mennyiség pontos kiszámítása. És meg kell vásárolnod a teljes termékskálát és még egy tartalékot is, mivel a többi termékcsalád valószínűleg különbözik a hangtól vagy a textúrától, ami nagyon csúnya.

  A befejezés alatt a fürdőszobában válasszon egy csempe. Különböző formák, méretek, színek alkalmasak a padló és a falak lefektetésére. E paraméterek függenek a szükséges termékek számától. Szóval, hogyan számolhatjuk ki, hogy hány csempe van szüksége?

  Csempe kiválasztása

  A szükséges számú termék kiszámítása előtt meg kell határozni azok jellemzőit. A fürdőszobában nagyobb a páratartalom a helyiségek többi részében, ami meglehetősen magasra teszi a finomítási követelményeket.

  Cserép vásárlásakor figyelembe kell venni annak tulajdonságait, amelyeket különösen a padlóra kell vinni:

  • kopásállóság;
  • nagy szilárdság;
  • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
  • nedvességállóság;
  • a háztartási vegyi anyagok ellenállása;
  • ellenáll a koptató komponensekkel szemben.

  Első lépés

  Mielőtt elkezdené kiszámítani a csempék számát egy fürdőszobában, a legjobb, ha alaposan megmérjük a helyiséget az adatok rögzítése közben. Ez segít a hétköznapi rulettnek vagy távolságmérőknek, amelyek minden egyes boltban rendelkezésre állnak.

  A mérés két síkban történik: a falak magassága és szélessége. Ha megfelelő formában vannak, elég 2-3 mérést készíteni. Abban az esetben, ha vannak kiemelkedések vagy mélyedések, akkor mérésüket külön kell elvégezni.

  Ezenkívül ismerni kell az ajtó pontos méretét és ablaknyílásokat is. Így pontosabban kiszámíthatja a kívánt anyagot. A szakértők azt is javasolják, hogy elkészítsék a helyiség tervét, ahol a vízvezeték pozícióját jelölik, a teljes területet, a fal és a padló paramétereit. Ennek eredményeképpen ez a megközelítés teljesebb képet ad arról, hogy mi történik és segít pontos számítások elvégzésében.

  Érdemes emlékezni! Ha a falak a fürdőszobában simának tűnnek, akkor - ez nem mindig igaz. Ezért a számítási hibák elkerülése érdekében több ellenőrzési mérést is el kell végezni.

  Határozza meg az anyag mennyiségét. 1. módszer

  Az első mutatókat úgy kapjuk meg, hogy a szélesség szélességét megszorozzuk és eltávolítjuk az alapterületről. Analógia alapján kiszámítjuk az egyik lapka területét, és a kapott adatokat kerekítjük.

  Miután két hozzávetőleges számot kaptunk, az alapterületet a kerámia területe osztja el, és az így kapott értéket nagyobb egész számra kerekítjük. Így van egy bizonyos számunk, amelyhez 5% -ot kell hozzáadni, azaz. szorozzuk meg 1,05-tel, és az eredményt felfelé kerekítjük.

  Az egyértelműség érdekében számolni kell egy olyan példával, ahol az átlagadatokat vesszük. Az eredeti mennyezet 2,70 m, a falak 1,9 és 2,0 m, az ajtó 0,7 m széles, ha a padlóburkolat feltételes mérete 35x35 cm, a számítás a következő lesz:

  • 1,9 * 2,0 = 3,8 m2;
  • 0,35 * 0,35 = 0,1225 m2;
  • 3,8 m2 / 0,1225 m2 = 31 db;
  • 31 * 1,05 = 32,55, ami azt jelenti, hogy körülbelül 33 csempere van szüksége.

  2. módszer

  A kerámia termékek számának a padlóra történő rögzítése a hossz és a szélesség miatt következik be. Ehhez a padló mindegyik paramétere egy hasonló csempeértékre van osztva. A kapott adatokat megszorozzák, majd felfelé kerekítik és 5% -ot adnak hozzá. Itt van egy hozzávetőleges számítás:

  1. 1,9 / 0,35 = 5,42 db;
  2. 2,0 / 0,35 = 5,71 db;
  3. 5,42 * 5,71 = 30,96 db;
  4. 31 * 1,05 = 32,55, azaz. Szüksége van 33 csempere.

  Layout csempe a fürdőszobában

  Tudnia kell! Általában a szaküzletekben dolgozó vezetők inkább az első módszert alkalmazzák a pontos mennyiség meghatározásához.

  Határozza meg a falakon lévő termékek számát. 1. módszer

  A falburkolat alatt bizonyos számú csempe szükséges. Ehhez kiszámítjuk a teljes helyiség peremét. Az egyes falak hosszát külön adjuk hozzá, majd összeadjuk a hosszát a szélességgel és mindezt összeadjuk 2-tel (1.9 + 2.0) * 2 = 7.6 m.

  Ezután a kerületből kivonjuk az ajtó szélességét, és osztjuk az egészet a frizura hossza mentén. (7,6-0,7) / 0,2 = 34,5 db. Itt a szabványos csempe mérete 200 × 400 mm, a frize mérete 200 × 80 mm. Ezután az érték 5% -kal szorozódik, ahol az eredmény 36 csempe.

  2. módszer

  Az alábbi módszer segítségével pontosan meg lehet tudni a négyzetméterhez szükséges termékek pontos számát. mérő. Ez a módszer bizonyított és alkalmas a különböző területek bármelyik felületén való elhelyezésre. Először ki kell számolnod a fürdő teljes területét, hozzá kell adnod minden fal hosszát, majd szorítsd meg a kapott értéket a fürdőszoba magasságával.

  Nézzünk egy példát, legyen a magasság - 2, hossza - 3, szélesség - 2,5. Ezután 3 + 3 + 2,5 + 2,5 = 11 m. Ezután szaporítsd meg a peremet a magassággal: 11 × 2 = 22 négyzetméter. méteres terület. Ebből kivonjuk az ajtót és az ablakot nyitó helyet, természetesen, ha rendelkezésre állnak.

  Tegyük fel, hogy megkapjuk a 20 négyzetmétert. m. Aztán megtaláljuk az összes kerámiatermék teljes területét. Hagyományosan 0,4 × 0,2 m, 0,08 négyzetmétert kapunk. m. Most egyszerűen egyszerűen számítani az értékeket. Ez a 20 négyzetméter. m / 0,08 négyzetméter. m = 250 db, míg hozzávetőlegesen 5-10% tartaléklapként.

  A fenti módszerek segítségével pontosan kiszámíthatja a szükséges csempe mennyezetet, amelyre a falra vagy a padlóra szükség lesz. Vannak azonban más, kevésbé ismert technikák, mint a bemutatott példákban. Így továbbra is csak a megszerzett tudás előnyeit élvezheti, és önállóan elvégezheti az összes számítást.

  A fürdőszobaterületet kiszámítjuk csempék elhelyezése céljából: számítások példái

  Ha felújítást tervez a fürdőszobában, és kerámia burkolatot választott befejezése után, akkor pontosan tudnia kell, mekkora mennyiségű anyagot kell. Ellenkező esetben kellemetlen helyzetbe kerülhet, amikor sürgősen több csemetét kell vásárolnia, de előfordulhat, hogy nem lesz eladó, vagy egyszerűen túlfizet az extra anyagért. Ennek elkerülése érdekében számolni kell a csempék pontos számát, de számításhoz először meg kell tudnod a fürdőszoba méretét. Fontolja meg, hogyan kell csinálni.

  A javítás tervezésekor fontos, hogy pontosan kiszámolja a bélelt felület felületét.

  Hol kezdjem

  Az első dolog, amit meg kell tudni a méret a szoba. A mérések elvégzéséhez és a fürdőszoba méretének kiszámításához minimális eszközkészlet szükséges az egyes házakban:

  • egy papírlap;
  • toll vagy ceruza;
  • mérőszalag;
  • számológép.

  A mérések elvégzése előtt a fürdőszoba papírrajzát vázolni kell, hogy könnyebben rögzíthesse az eredményeket és elvégezhesse a számítást. A maximális kényelem érdekében jelölje meg az ábrán látható minden falat (például ajtóval, mosdóval stb.), És ne felejtse el a padlót sem.

  A kényelmes munkavégzés érdekében próbálja meg eltávolítani a feleslegeseket a padlóról és a falakról, hogy szabad hozzáférést biztosítson a szoba teljes körzetéhez.

  Egy részletes vázlat példa: a falak beolvasása a vízvezeték és a csempe elrendezés helyének kijelölésével

  Végez méréseket

  Tehát folytassuk a méréseket. A mérőszalag használatával először meg kell mérni a hely szélességét és hosszát, majd a fal magasságát. Önnek meg kell mérnie az ajtó és egyéb tárgyak szélességét és magasságát, amelyek nem lesznek bevonva. Például néhány ember nem szereti a csempeburkolást a fürdőszoba mögé, vagy a szekrény mögött hagyja a vonal nélküli felületeket. Minden fogadott adatot papírra rögzítenek.

  A mérés során figyelembe kell venni a helyiség lehetséges szabálytalanságait. Ezért a számítások pontatlansága elkerülése érdekében ajánlott mindkét oldalon méréseket végezni, amelyek több ponton ellenőrzik az értékeket.

  Felhívjuk figyelmét, hogy néhány szobában az ellentétes falak méretei különbözőek lehetnek néhány centiméterrel, ebben az esetben ajánlatos nagyobb értéket venni, ez lehetővé teszi számítások készítését kis margóval.

  A számítások pontossága érdekében a méréseket több ponton kell végrehajtani.

  települések

  Tegyük fel, hogy a helyiség hossza 2,2 m, szélessége 1,8 m, a fal magassága pedig - 2,8 m. A hossz és a szélesség szorzatával megszerezzük a padlófelületet a fürdőszobában:

  2,2 x 1,8 = 3,96 m2

  Hasonlóképpen meghatározzuk az ajtó területét a magasság szélességének megszorzásával:

  Ezután kiszámítjuk a falak területét. Kezdetben kiszámítjuk a helyiség peremét:

  2,2 + 2,2 + 1,8 + 1,8 = 8 m

  Ezután szaporodjon a helyiség kerülete a falak magassága szerint:

  Ezután vonja ki a kapott értékből az ajtó területét:

  Így sikerült megtalálnunk a fürdőszobában lévő falak területét. A szoba teljes területének megismeréséhez összefoglaljuk a padló- és falfelületeket:

  3,96 + 21,2 = 25,16 m2

  Most, tudva a fürdő teljes területét, könnyen kiszámíthatja a kívánt csempék számát. Ehhez oszd meg a helyiséget az egyik lapka körzetében, fordítsd át az eredményt egy egész számra, és adj 10% -ot, ez segít elkerülni az anyaghiányt. Összefoglalva, szeretném megjegyezni, hogy ezekkel a készségekkel bárki bármikor könnyedén elvégezheti a helyiség mérését.

  Hogyan kell kiszámítani a csempe a fürdőszobában: mennyi cserép vásárolni?

  A fürdőszobák legsokoldalúbb és legmegfelelőbb falburkolása továbbra is csempe. Ezért az a képesség, hogy függetlenül kiszámolja a csempe a fürdőszobában, szükséges készség azok számára, akik részt vesznek, vagy csak tervezi a javítást.

  Kétféle önkalkuláció létezik a szükséges csempe mennyiségére vonatkozóan. Mindkettő egyszerû - még a kezdõ is képes kezelni, bár egy kis idõ telik el.

  • Az elsődleges számítás csak a furnérozandó felületen alapul. Ezt az anyag közelítő költségvetésének meghatározásához kell végrehajtani. Ha a kívánt mennyiség ismeretes, segít megismerni, hogy elég lesz-e a kiválasztott csempe megvásárlásához.
  • Részletes - a rajz alapján, figyelembe véve az elrendezéseket, varratokat stb.

  Elsődleges számítás (kényelmes számológépek)

  A számítás módja egyszerű: meg kell számolnod a falak teljes területét.

  Mindenre szüksége van egy mérőszalag és egy számológép.

  • Kezdetben mérjük a mennyezet magasságát.
  • Most meg kell találnod a helyiség peremét - az összes fal hosszának összegét. Mérje meg őket, és adja hozzá a mutatókat.
  • Számolja ki a fürdőszoba falainak területét, ezáltal a kerületet a magassághoz szorozzuk.
  • Az eredményül kapott területet egy csempe területe osztja fel (a hosszúság szorozva a szélességgel), és megkapjuk a felületekhez szükséges elemek számát.

  Példa az elsődleges számításra:

  A fürdőszobának 4 falai vannak, a rövid hossza 2,43 m, a hossza 3,7 m.
  A szoba magassága - 2,66 m.

  Tekintsük a fürdőszoba körzetét, hozzáadva a falak hosszát:

  Perem = (2,43 + 3,7) × 2 = 12,26 m

  Tekintsük a falak területét:

  Terület = 2,66 × 12,26 = 32,61 négyzet. m.

  Egy nagyobb egész számra kerekítve 33 négyzetmétert kapunk. m.

  Könnyen kiszámítható a kívánt terület, figyelembe véve az ajtó segít a praktikus számológép.

  Ezért a falak burkolásához ebben a fürdőszobában 33 négyzetméter szükséges. m csempe.

  Számítsa ki a területen lévő darabok számát.

  Hagyja a termék mérete 20 × 30 cm vagy 0,2 × 0,3 m.

  Egy burkolat elem területe 0,2 m × 0,3 m = 0,06 m2. m.

  Ezután a példákban az egész helyiséget beillesztő csempék száma:

  33 négyzetméter m: 0,06 nm. m = 550 db.

  Gyors számításhoz csak adja meg az adatokat az alábbi űrlapon.

  A csempecsomagok számát kiszámíthatja, ha egy konkrét esetben kényelmesebb. A csomagolásnál a gyártó és az eladó általában azonnal megadja a benne lévő anyag teljes területét. Ezért egyszerűen osztjuk a számított falfelületet a csomagoláson lévő csempe területre, és szerezzük be a fürdőszoba felé néző csomagok számát.

  A számítás hozzávetőleges, és nem veszi figyelembe a trimmelést a szoba sarkában, a beillesztés és a dekoráció hiányosságait.

  Részletes számítás: vázlat készítése

  Részletes számításhoz szükség lesz egy vázlatra a fürdőszobában. A szöveg összeállításához figyelembe kell vennie:

  • milyen minta a csempe lesz a felületeken;
  • csempe nélküli helyek (például a fürdőszoba mögött);
  • elrendezés opciót.

  A legnépszerűbb csempék mintázata:

  1. Egyfajta cserép, dekoráció nélkül.
  2. Függőleges és vízszintes csíkok.
  3. A kaotikus betétek díszítik a csempézett hátteret.
  4. A kész panel használata.
  5. A falak színes blokkokba való bontása (például egy árnyék teteje, a másik alja).

  Olyan helyek, amelyeket kihagyhat a dobozban:

  • a fürdőszoba mögött;
  • a bútorok mögött;
  • a tükrök mögött. Különösen akkor, ha csak egy tükör vászonra tervez, amelyet általában egy szegély nélküli felületre ragasztanak.

  Gazdasági lehetőség

  A cserép csak nedves területre van furnírozva, vagyis a felületek közvetlen érintkezésének helye a vízzel - a fürdő vagy a zuhany közelében. A fennmaradó falakat speciálisan ellenálló festékek festik.

  Plusz a szelektív szembenézés nyilvánvaló - pénzügyi megtakarítás. Minden négyzetméter nem csak a csempe árát, hanem a munka és a fogyóeszközök költségeit is magában foglalja. A hátránya, hogy a felújítás már nem történik meg, csak a következő javítással. A megoldás mindig egyedi, és függ az adott helyiség költségvetésétől és jellemzőitől.

  Elrendezési típusok

  Vázlat készítéséhez ki kell választania az egyik csempe elrendezési opciót, amely a következő lehet:

  • Varrás a varratban, vagy egyenes elrendezés. Ez a hagyományos, leggazdaságosabb módszer. A csempe egyenletes sorokban van elrendezve, amelyek mindegyike az előzőhöz képest 90 fokos szögben függőlegesen és vízszintesen csatlakozik.
  • Átlós. A befejező elemek nem derékszögben vannak elhelyezve, de 45 fokos dőlésszög esetén. A legdrágább elrendezés a csempefogyasztás miatt, mert sok maradvány.
  • Fektetés eltolással vagy "ragasztással". Úgy néz ki, mint egy egyenes vonal, de minden sor el van tolva az előzőtől, általában a trim elem méretének felével.

  Más típusú elrendezések (halszálkás, moduláris stb.) Sokkal kevésbé gyakoriak, mint a bemutatott három.

  Minden falhoz rajzoljuk a sémát

  A vázlat rajzolása után folytathatja a végleges számítást. Ehhez meg kell rajzolnia az egyes falak diagramját, amelyet tervezni kell.

  A programnak a következőket kell tartalmaznia:

  • a fal hossza és magassága;
  • olyan helyeken, ahol nem lesz csempe, feltüntetve ezeknek a területeknek a méretét;
  • díszítő betétek.

  Olyan értékekre is szüksége lesz, mint például:

  • az elemek hosszát és szélességét;
  • a varratok szélessége.

  A közvetlen elrendezésre vonatkozó számítás

  Számoljuk ki, hogy hány csempe fog állni egymás után.

  A számítások egyszerűsítése érdekében azonnal növelje az elemek méretét a varrat szélességéhez. Például egy csempe mérete 35 × 25 cm, és figyelembe véve a szélessége egy varrás 3 mm, a paraméterek 35,3 cm × 25,3 cm.

  Vegyünk egy példát:

  A fal (DS) hossza 235 cm legyen, a csempe függőlegesen lesz elhelyezve, szélessége (WB) - 25,3 cm.

  DS: FB = 235 cm: 25,3 cm = 9,28 db.

  Egy nagyobb egész számra kerekítve - egy sor egymásra rakásához 10 db kell.

  A magasság számításához hasonlóan:

  A fal magassága (BC) 260 cm, a burkolóelem (DP) hossza 35,3 cm.

  VS: VP = 260 cm: 35,3 cm = 7,4 db.

  Forduljon fel, kapunk 8 db.

  Így a 260 × 235 cm-es felület 25 × 35 cm-es csempe felé nézéséhez szüksége lesz:

  A csempék száma sorban × a magassági elemek száma = 10 × 8 = 80 darab.

  Hasonló számításokat végeznek minden falon.

  A lapok számának számítása után, az elrendezést figyelembe véve, a sorok oszlopainak rácsát közvetlenül a meglévő szimbólumok tetejére helyezik.

  Hogyan számolhatunk ki a terület számításai nélkül?

  Vegyük például az ajtót. Lásd a fal rendszerét az alkalmazott rács segítségével.

  Az elemek helyének tényleges kiszámítása miatt közvetlenül a rács felhordása után látható, hogy hány csempe átlépte az ajtót. Számoljuk az egész elemek számát, amelyek a nyílásra esnek, és kivonjuk őket a teljes összegből. Az ajtó területét részben átfedő csempe nem vonható le.

  Ugyanezt tesszük minden olyan területnél, amely még mindig nem szegélyezett.

  Hogyan lehet módosítani az eredményt a dekorációval?

  A legegyszerűbb és legkedvezőbb választás - ha a dekoráció a háttérben található. Ezután a számítások fő elemeit a dekorációval (sorokban, oszlopokban vagy egyenként) helyezzük el, és kivonjuk ezt a számot a teljes összegből.

  A már számított felületen kell dekoráció, függőlegesen. Mérete megegyezik a fő elemek paramétereivel.

  A fal mérete a csempe 8 sor × 10 oszlop.

  Így, figyelembe véve a dekorációt, amely egy oszlopot fog elfoglalni, a fő csempe 9 oszlop, 8 sor, azaz 72 elem. A dekoráció 8 csempe.

  Hasonlóképpen, a vízszintes elhelyezkedéssel is foglalkozunk. A darabos díszítés egyszerűen kivonja az összeget.

  Ha a díszítőelemek nem egyeznek meg a méretével a főbbekkel, akkor a bevonat nélküli területek számításának elvét alkalmazzuk (például egy ajtóval). A falburkolat és a főlap burkolatának rendszere. Ezután meghatároztuk, hogy hány teljes termék van a kereszteződésben, és kivonjuk őket a teljes mennyiségből.

  Számítás a "cramming" elrendezéshez

  Ehhez a módszerhez minden második sor további elemet igényel, mint közvetlen elrendezéssel. A számítást a fent leírt módszer szerint végezzük, és hozzáadjuk a hiányzó elemeket a sorok számához.

  Számítás a "Diagonális" elrendezéshez

  Pontos számítások erre a lehetőségre, figyelembe véve a díszítést és a rést, csak a pontos skála szerinti rajz szerint lehetséges.

  Minden számítás után helyes lesz az eredmény 1.1-re történő szorzása. Tehát a hibát 10% -ra teszik. Ez kiküszöböli a hasonló kerámia burkolólapok keresését, amikor hibákat követ el a vágás, a változatosság és egyéb problémák miatt.

  Mindezek a szabályok az összes felületre vonatkozó csempék kiszámítására vonatkoznak, beleértve a WC-t és a burkolólapokat.