Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan cseréljék fel a zsetonokat a fürdőben

Mi a teendő, ha a fürdetés csípősnek tűnik? Gyakran előfordul, hogy ez megtörténik a javítás során, egy csempe vagy kalapács véletlenül az otthon vagy az objektumra esik. Vagy a szállítás során új fürdő érkezik a falra vagy ajtónyílásba, és egy zománcdarab leesik. Ez szégyen.
De legyen ez, ahogy lehet. A baj történt. Hogyan távolítsuk el a chipet? Fürdő, mert egy chip nem akar zománcozni, és a bélés, hogy tegye vagy vesz egy újat annál is inkább.

Három módja a forgács forgácsolásának javítására.

Az első módszer

Az első módszerrel megvásárol egy kész Remkomplektet, amely mindent tartalmaz a hasítás (gitt, csiszolópapír) javítására, majd a későbbi festéshez (spray-doboz különleges zománccal).

Második út

Ebben a készülékben önállóan szerelik össze a javító készletet, hogy lezárják a fürdőszobában a hasadást (autóipari gitt, aceton, stb.) A szükséges anyagok beszerzésével a szokásos háztartási áruházakban.

Harmadik út

Ebben a megrendelésben a szolgáltatás lezárja a hasítást és a zománc későbbi helyreállítását az egész fürdőben. A forgácsolás teljes eltávolítása a fürdőben. Így nem volt látható nyom.

Az első módszer - a legkönnyebb - kész fürdőjavító készletet vásárol.

A hazai termékek gazdagok mindenfajta készletet találnak a "házi" készítéshez. És a kereslet, ahogy tudjuk, kínálatát hozza létre.
Az orosz gyártók javaslata nem feltétlenül a legrosszabb minőségű, de az ellenőrzés és az érthető tanúsítás hiánya miatt nem hitelesek.
Talán valakit, aki hisz az üzletemberek altruizmusában és őszinteségében, hasonló analógokat kereshet. Ebben a cikkben megemlítem a háztartási fürdők háztartási termékek legelismertebb gyártóját, amely a Cramer márkanév alatt a fürdőkben való forgalomból való készletet készíti. Cramer német cég, amely kizárólag vízvezeték-hibák javításával foglalkozik.
Így találkozunk. Kit "Keramik-Email-Acryl Reparatur-Set"

A forgácsoló készlet tartalmazza:

 • maga a gitt keverék (a képen egy üvegedény és egy műanyag cső).
 • Spatula, a gitt keveréséhez a keményítővel.
 • Csiszolópapír, kétféle akril (szürke) és zománcozott (barna).
 • Hát, permetezz speciális zománccal. Alkalmas kerámia, zománcozott és akril fürdők bevonására.

Mindent kihúzzuk a dobozból, és folytatjuk a chip leállítását, ha az alábbi utasítások érdekelnek a spoiler alatt.

+ A spoiler felfedése:

Első lépés - sweep.

Először is megtisztítjuk a chipet.
Nem mosakodtunk mosóporral, de óvatosan tisztítsuk meg a szennyeződéseket, ha rozsdásodunk benne, azt is eltávolítjuk. Javasoljuk, hogy a bontási helyet a Sanoks WC-kkel töltsék be, és várják, amíg az aktív komponensek enyhén elenyészik a hasadást.
Sanox mosással végzett mosás után zsírtalanítsuk fel sima szódabikarbónát és szárítsuk.
Ha van aceton otthon, ne bánja meg, és kezelje a chipeket és azokat.

A második lépés a gitt keverék előkészítése.

Az óntartalom (gitt) és a műanyag cső (keményítő) tartalmát 30: 1 arányban kell összekeverni egymással.
Annak érdekében, hogy könnyebben megértsük, mérjük ki a gitt méretét dió, és a keményítő borsóval. A csip méretétől függően mérje meg az anyák és a borsó felét.
Ne feledje. Ebben az esetben a keményítő kisebb mennyisége jobb, mint feleslege.
Alapos keverés után a keveréket egyenletesen fel kell használni a csipre.

A harmadik lépés. Kaparás.


Fél óra várakozás, és csiszolópapír csiszolja a gitt. Nincs külön tanács, csak győződjön meg róla, hogy nem érzi át a fürdő és a gitt közötti átmenetet az ujjaival. Ahogy az építők "flush" -nak mondják. Használjon szürke csiszolópapírt, ha van akril kád, barna, ha a zománc fürdő.

A negyedik lépés. Festés.

Itt azt hiszem, minden világos is. 15 - 20 cm távolságban permetezze a permetet a hasítás helyére. Jobb, ha ehhez egy sablont használsz.
Ne próbálja meg a hasadási helyet egy "passzban" festeni, permetezni a permetet 1-3 percenként. Rétegenként.
Ha megállítja a színek megkülönböztetését a fürdőszoba és a chip helyén, a javítás végét jelenti.
2 óra múlva megérintheti a kádat. És a zománc teljesen megszárad 48 órán belül. De ne feledje, az utasítás csak 4 nap után igényli a fürdőszobát.

Egyébként ezzel a készlettel nemcsak egy fürdőkádban rejthetjük el a chipeket, hanem egy mosogatóba, mosogatóba vagy akár sütőbe vághatók, ahogy a gyártó a tűzhelyen állítja.

Második módszer - Összeszereljük a készletet.

"Sanoks", aceton, szóda

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a forgácsot a piszoktól és az úgynevezett "szappannal" (vékony réteg zsírozott szárított szappan, sampon), szükségünk van mosószerre.
Vásárolunk az egyik legnagyobb költségvetési források "Sanoks" az ára 2016 augusztusában körülbelül 50 rubel. Oxálsavat tartalmaz, és jól elfogy a rozsda.
Egyszerű, szódabikarbóna.
Aceton.

Gépi gitt

Hogy majd lezárja a fürdőben. Nincsenek alapvető követelményei. Ha a fürdő csak egy pár zsetont, akkor jobb, hogy válasszon egy kisebb tubust és lehetőleg világos színű, sötét színű nem mutatják az új fürdő zománc. (költség 50-90r.).
Véleményünk szerint az üvegszálas gitt megőrzi a hőmérsékletet. Személy szerint, amikor a fürdőkádban felszedjük a chipeket, ezt használjuk, de egy drágább gittért is költ.

csiszolópapír

Csiszolópapír, a legolcsóbb. Különleges minőségre nincs szükség, ezért a "flush" gitt polírozása a fürdőszobából és puha. A fürdőkád egyik részének lezárásához elegendő lesz egy pár levél. Egy 80 grit, egy kicsit kisebb. Nincs értelme a nedvességálló papír felvételéhez, egyszerűen elvégezni. (18-20 p.)

Fürdő zománc

Tűzzománc fürdők jönnek a különböző mennyiségek természetesen lezárására 1-2 zseton akkor nem kell egy liter üveg „Reafleks50” vödör vagy „folyékony akril.” Tehát menj a santekh boltba, és kérj zománcot a zsetonok lezárására. Kis csövekben értékesítik őket, ami elég 3-4 zsetonnal. Az egyértelműség kedvéért ezek közül néhány a következő képen látható:

A bemutatott zománcok közül a legjobb a "Rust-Oleum" "Tub" zománcának tekinthető Tile "(a képen zöld a jobb oldalon) Az igazság és az ára ez a készlet körülbelül 900 rubel (ez Moszkvában Leroy Merlin).
Hogyan kell a gitt-chipet és a festéket?

Az egyetlen hátránya ennek a két módszernek a lezárása a repedések vagy spalling a fürdőszobában az, hogy mivel nem próbálja meg, és a helyén a spall is látható lesz. Nem sok, de mégis észrevehető lesz. Az alábbiakban néhány fényképes példát láthatsz, amennyire láthatod:

A fenti képen a chipet egy spray zománc javító készletbe ágyazták. Az első dolog, hogy látható, hogy maga a chip is jól megcsinált, egy másik dolog az, hogy a zománc színe nem egyezik a fürdő gyári burkolatának színével. Erről világosan látható.

Ebben a fotón a fürdőt ecsettel zománccal festették. Minden pontosan ugyanaz, mint az első fotón. A zománc színe nem egyezett a zománc gyári színével. És ez 10 esetből közel 9 esetben fordul elő. Ezért javasoljuk ezt a módszert csak azoknak, akik maguk fürödnek. Vagyis felelősek a munkájukért.
Ha a fürdő új vagy mester vagy, és el kell venned egy tárgyat, akkor ez a módszer biztosan nem fog működni az Ön számára, mert észrevehető lesz. Csak a harmadik és az utolsó módszer segíthet Önnek - olvassa el alább.

A harmadik út. Hogyan készítsünk tökéletesen a fürdőben a kavicsot?

Fotó először: Szóval. Van egy kád, lecsapott. Skol nagy, piszkos. Ehhez valamit meg kell tennie.
Először is, mindenekelőtt tisztítunk mindent a szennyeződéstől és a rozsdától. Scrub, hogy a chip belsejében a lehető legtisztább legyen. A chipbe öntse egy kicsit "Sanox" -ot és alaposan csiszolópapírt. Miután alaposan lemosták a vizet és a szódát (oltsa le a savat, hogy részecskéi ne maradjanak a gittréteg alatt.

Skol mosott. Rendben, száraz.
Van idő - bőven lemosni egy csipet forró vízzel, és várni, amíg a víz elpárolgott, és a csipke szárított, ha van egy hajszárító, szárítsa meg vele - időt takarít meg.


Most szárítsd meg a gitt. 20-30 percig és a gitt készen áll a sztrippelésre


Előfordul, hogy az első alkalommal a gitt nem tökéletesen illeszkedik, és benne vannak "hornyok", ez nem ijesztő, csak egy másik réteget használjon.


Ne felejtsd el, minél finomabb a lakkot a fürdőszobában finomítani, annál egyenletesebb lesz a hely. Így egyáltalán nem lesz észrevehető.


Végül az egész fürdőszobát új, zománcozott réteg borítja. Ez minden. Csak ez a módszer garantálja a szín abszolút "egyenletességét".

Hogyan csavarni zúzott zománcot a fürdőszobában

A fürdőszoba, mint más háztartási cikkek, megfelelő gondosságot igényel. Hiányában vagy hiányában a fürdő megjelenése rosszabbodhat. Ráadásul a gondatlan kezelése különböző károkat okozhat.

Annak érdekében, hogy ne vásároljon új fürdőt, amely gyakran nem elég pénz vagy idő, meg tudja kijavítani az ebből eredő hibákat. A csiszolt zománcozott fürdők javítása - olyan egyszerű eljárás, amelyet bárki elvégezhet.

A lehetséges károk típusai

A fürdő és anyaga típusától függően a kár is eltérő lehet. A leggyakoribbak az akril, öntöttvas és acél fürdők. Mindegyiknek hasonló károkat okozhat, amivel meg tudja javítani magát. Üveg, fa és márvány fürdők nem javíthatók: az ilyen modellek kizárólagosnak számítanak, és szakember segítség nélkül mindent megtehet.

A leggyakoribb károsodás:

 • A forgácsolás meglehetősen gyakori károkozási lehetőség. Jobb, ha azonnal bezárjuk, és nem várjuk meg a növekedést;
 • karcolások - ez a probléma az akril fürdők számára a legsúlyosabb, mivel a mély karcolások a fürdőszobát elválthatják;
 • split - csak akril fürdőkre utal, és lehet egy mély karcolás vagy túl vékony fürdő;
 • rozsda - szinte minden fürdőben jelen lehet;
 • lyuk-hiba, a legtöbb időt igényel a javításhoz. Csak szakember vagy speciális bélés segíthet itt.

A kár megelőzése

A különféle hibák elkerülése érdekében minden fürdőkészülékre vonatkozó utasításokat be kell tartani. A termék összes követelményének megfelelően hosszú évekig tökéletes a megjelenése. A szakemberek kádak megfelelő működésének alapvető szabályai:

 • hogy a fürdőbe és annak éleiben ne fektessenek be fémeket és egyéb tárgyakat, amelyek károsíthatják a zománcot;
 • a tisztítónak enyhenek kell lennie, mindenféle csiszolóanyagtól mentesnek kell lennie, és elfogadhatatlan a klórral történő fehérítő használata is;
 • védje meg a fürdőt éles tárgyaktól, ha lehetséges;
 • a javítás során a fürdőt vastag filmből kell lezárni;
 • ne használjon tisztításra és ne öntsön olyan anyagokat, amelyek savakat tartalmaznak a terméken;
 • a fürdőszobának kellően vastag falakkal kell rendelkeznie;
 • Nem tudsz ugrani a fürdőszobában, még egy gyerek sem.

Chip a fürdőben

Az ilyen kár nagyon gyakran éppen a termék használatára vonatkozó követelmények be nem tartása miatt jelenik meg. A megjelenő törés nagyon gyakran figyelmen kívül hagyott, ami rossz. Néhányan azt gondolják, hogy nagyon nehéz ezt megtenni, mások -, hogy ez nem éri meg. Ennek eredményeként a chip nagyobb és szembetűnőbb lesz.

Valójában, ha önállóan javítja a chipet, akkor az eredeti megjelenést még mindig nem lehet visszaállítani a termékre. A fürdők nagyon magas hőmérsékleten készülnek, és ugyanazon felületet nem lehet otthon létrehozni. És ha ez az eljárás helytelenül zajlik le, hamarosan a folt elkezd rozsdásodni vagy teljesen leesik. Ezért fontos, hogy a csipke zománcfürdőt saját kezével helyesen javítsák, figyelembe véve az összes részletet. Maga a folyamat nem sok időt vesz igénybe, és csak gondot és vágyat kíván a jó eredmény elérésére.

Felkészülés a javításra

Az előkészítés nagyon fontos szakasz, amelyet nem szabad kihagyni. A megvalósításától függ a javítás minősége és élettartama. Amint azt korábban említettük, azonnal meg kell javítani a korongot. Ha ez nem történik meg, rozsda alakulhat ki, amelyet el kell távolítani. Ha a chip friss, akkor az előkészítés ezen szakasza kihagyható.

 1. Rozsda eltávolítás. Ez olyan eszközöket igényel, mint a kés, a tű, a csavarhúzó. A rozsda eltávolítására használhatók. Az eltávolításhoz speciális szerszámot is használhat, amelyet a háztartási vegyi anyagok boltjaiban értékesítenek. Ha nincs jelen, akkor egy közönséges tisztítószer lesz. Minden manipuláció után a hasított rozsdából kitisztított folyadékot jól le kell öblíteni vízzel.
 2. A szennyezettség eltávolítása háztartási vegyi anyagokat is alkalmazhat. Nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen eszközök nem tartalmazhatnak csiszolóanyagokat.
 3. Alapos tisztítás után a javítási hely jól mosható és alaposan megszárítva hajszárítóval. A felületnek tökéletesen tisztának és száraznak kell lennie.
 4. A zsírtalanítás szükséges eljárás, amely nélkül a vetésállóság jelentősen csökken. A zsírtalanítást acetonnal végezzük, majd ismét hajszárítóval szárítjuk.

A készítmény teljesnek tekinthető. Az előkészítési folyamat minden fotóját és videóját megtekintheti ebben a cikkben vagy a weblap galériájában. Ezt követően megkezdheti a csiszolt zománcfürdő javítását. Ez többféleképpen is elvégezhető, és különböző anyagokat használhat, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

Kötelező anyagok

 1. A fő és a legfontosabb anyag az autós gitt. Egy kicsit vesz igénybe, és a színe a lehető legkisebb legyen. Van egy speciális üveg az üvegszálas, amely szintén alkalmas. Előnye a hőállóság, de az ára magasabb.
 2. Csiszolópapír. Szüksége van egy kicsit, legfeljebb 1-2 lapra. Kisebb legyen, a legolcsóbb.
 3. Speciális aeroszol, amelyet a forgácsok közvetlen javítására terveztek. Színének meg kell egyeznie a fürdő színével. Az árkategória nem számít, de ha van lehetőség arra, hogy jobb modellt válasszunk, akkor jobb, ha aeroszolt választunk hő- és vízállósággal.
 4. Ahelyett, hogy aeroszol, akkor használjon zománc fürdők. Már minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik.
 5. Csiszoló polírozó paszta. Szükséges a javítás nyomainak maszkolásához.

Annak érdekében, hogy az összes komponenst ne vásárolja meg külön-külön, azonnal készletet vásárolhat a zsetonok lezárására. Az ilyen készletek jellemzően a következő összetevőket tartalmazzák: gitt, simító, csiszolópapír, spray és / vagy zománc.

Hogyan zárjuk le a zománc forgácsát a fürdőszobában - egy kész készlet vagy egyéni anyagok segítségével - nem számít.

Chip megszüntetése

Beszerzési gitt. Ehhez meg kell keverni a gyantát és a keményítőt, és a gyantának harmincszor kell többet lennie. A masszát egy spatulával keverjük össze, és azonnal felszúrjuk a forgácsra. Ugyanakkor jól kell tompítani. Tudsz egy kicsit többet, mint amire szükséged van: az összes felesleget először ugyanazzal a spatulával lehet eltávolítani, és a kikeményedés után szintre őrölni. Ha a mennyiség nem elegendő, akkor valószínűleg a javításokat újra végre kell hajtani.

 1. A keveréknek kb. Fél órát kell keményednie. Pontosabb időt kell felírni a gipszcsomagon.
 2. Csiszolás. A fürdő minden egyes bevonata megegyezik a csiszolószemcsék méretével, melyet előre kell megvásárolni. Az eljárást addig kell folytatni, amíg a felület teljesen le nem süllyed. Nincsenek legkisebb szabálytalanságok. Ha egy akrilfürdőt meg kell javítani, akkor a javítás során jobb, ha lezárja vagy lezárja azokat a helyeket, amelyek a csiszolópapír véletlenül megsérülhetnek.
 3. A festészet egyszerűbbé és pontosabb és minőségi eredmény érdekében ajánlott egy stencilt használni. A beágyazott felület alakjában van vágva, és szükség esetén rögzített.
 4. A festendő felületet újra zsírtalanítják. Ezt követően festéket alkalmazhat, amelyet alaposan meg kell rázni.
 5. Festés után a sablon elhagyható. A festék rövid ideig szárad, amit a csomagoláson fel kell tüntetni. De a saját fürdőszobához való használata jobb, mint négy nap. Ez biztosítja a gipsz legerősebb ragasztását a fürdőszobában.
 6. Négy nap elteltével polírozógépet használhat a lakk zománcozásához.
 7. Megtekintheti a zsetonok eltávolításának folyamatát ebben a cikkben vagy a weblap galériájában. Itt a szakemberek megtudják, hogyan kell mindent helyesen és biztonságosan megtenni. Fotó- és videóanyagaink segítségével könnyebb elvégezni a javítást.

Crack javítás

Kis repedések

A legfeljebb egy milliméter vastag repedések valamivel könnyebbek, mint a szélesebbek. Ez egy kicsit könnyebb, mint felállítani a zománcot a fürdőbe. Minden munkát szellőztetett területen és védőfelszereléssel kell elvégezni, mivel az epoxi gitt veszélyes az emberi egészségre.

 1. Helyezze a csiszolópapírral megtisztított repedés közelében.
 2. A repedés mindkét végén lyukakat fúróval fúrták, hogy megakadályozzák az elterjedését.
 3. A javítóhelyet alaposan megmossák, zsírtalanítják és szárítják.
 4. Az epoxi-gittet spatulával kell felvinni a repedésre és a furatokra. A keveréket szintetizáljuk, és a felesleget spatulával tisztítjuk.
 5. A 12 órakor bekapcsolt állapotban megkezdheti az őrlést. Az eredménynek olyan sima felületnek kell lennie, amelyen nem szabad szabálytalanul lenni.

Mély repedések

Kezdetben, mint a múltban, a felületet csiszolópapírral tisztították, furatokat fúrtak, az eljárást zsírtalanították és szárították. Felgyorsíthatja azt rendszeres hajszárítóval. Ezután vágjon egy darab építőszalagot, amely egy kicsit több, mint egy repedés. A szalagot ragasztva kell ragasztani és jól sima lesz, eltávolítva a felesleges levegőt az alatta.

A javítások teljesnek tekinthetők, de csak szárítás után: a ragasztott szalagnak legalább három órán keresztül száradnia kell, majd a fürdőt használhatja.

Lyukakon keresztül

A fürdőben egy átmenő lyuk súlyos sérülést okoz, de nem szabad cserélni a fürdőt. Ön meg tudja javítani. Ehhez először fúrtak lyukakat a sérülés végén. Ha nem rendelkezik repedés formájában, akkor ez nem szükséges. Ezután egy elektromos fúró segítségével a károsodási helyet a kráter formájába feldolgozzák. Amikor ez látható fém fürdőszoba. A kényelem és az ilyen "kráter" jobb javítása érdekében a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Most ezt a helyet alaposan öblítik, zsírtalanítják és szárítják.

A használt epoxi-gitt tömítésére. Miután összekeverték az összes alkatrészt, a súlyt egy nyílás szélein alkalmazzák. Ezután erősítő szalaggal ragasztják, és tetejére egy másik gittréteget alkalmaznak. Ezt az eljárást meg kell ismételni, amíg a lyuk teljesen meg nem javul. A szárított gittnek csiszolópapírral kell csiszolni. Ezután a felületnek tökéletesen sima legyen. Kívánt esetben a felület külön zománccal vagy aeroszolral festhető ugyanúgy, mint a chip bezárásakor.

forgácsolás egy öntöttvas fürdőben - mit tegyünk?

Tükrözött egy új fürdőbe. Ennek eredményeként két helyen zománc fémre aprítva.

Hogyan fedjük fel a zsetonokat? Vannak-e kis javító készletek ilyen esetekben? (egy egész üvegedényt zománccal, nem vizes értelemben).

A zománcot nem dobják le. elszakad. A készletek a kapitalistákból származtak - az öntöttvas fürdők gyártói. A hatékonyság a chipek helyétől függ. Ha az oldal örökre maradhat, ha az alsó - hat hónap múlva Ezután még mindig leesik. A fő oka az, hogy a gyárban a magas hőmérsékletű zománc a fürdőbe kerül, és mindaz, amit javításra vagy felújításra kínálnak, az alacsony hőmérsékletű zománc, és nem biztos, hogy két különböző zománcozási típus csatlakozik.

A belföldi és a szentpétervári kompozíciók néha elárasztják az eladást, de az utóbbi időben, kivéve a "SVETLANA" zománcot, nem láttam ugyanazt, mint az epoxidok márkái anélkül, hogy oldószereket, például BEP-t.
Korábban kiadtuk az EMS összetételét, most nem engedjük el, mert nem kötjük össze a kis csomagolással, ez nem nyereséges. Itt van a recept: ED-20 - 46 tömegrész epoxigyanta, vízmentes alumínium-dioxid -39 tömegrész, titán-dioxid P-02 minőségű - 13 tömegrész, dibutil-ftalát - 2 tömegrész. Mindezt egy porcelánhabarcsban vagy egy régi fayansofoy pohárban összekeverjük, 10 percen át keverjük, majd 4,6 tömeg% polietilén-poliaminot erősítünk. intenzíven és alaposan összekeverjük, majd egy spatulával alkalmazzuk az üveg-zománc chip száraz és előkészített felületén. Gyorsan szárad. Jól van. Kifejlesztettük ezt a kompozíciót a mosógépek és az üvegzománc kémiai reaktorok üveg-zománcos tartályainak zárolására. Az összes komponenst kisméretű csomagolásban értékesítik kémiai kiskereskedőkben. Valami megtalálható a gazdasági osztályokon. Igen, a kikeményedés után a bevonat teljesen ártalmatlan az egészségre. A hiány időszaka alatt minden munkatársunk lepecsételte ezeket a darabokat csiszolt fazékokkal, edényekkel és egyéb konyhai edényekkel.

2DEMID, köszönöm.
Nagyon sok nevet hallok először. Megpróbálom megtalálni mindent.

Sajnos, az alsó.
Most már vannak hasonló készletek?

2Kolbasenok Azt hiszem, van. Emlékszem, hogy Jacob delafon volt. Próbáld megkérdezni képviselőit.

Segítség, kérlek, tanácsok. Új öntöttvas fürdőt vásároltunk, de másnap, a gondatlanság miatt, egy csempecsomagot dobáltunk rajta. Az eredmény - 3 kisebb fekete karcolás az alján. Mit lehetne javítani (festett)?

Vettem egy spanyol Restaurador Ceramico csövet a hozmagban. A cég Quilosa. 70 rubel. A skolt nullával tisztították, zsírtalanították az alkohollal, és ezt a vegyületet lecsöpögték. Az éjszaka alatt megcsonkították. Ez két hónap. Elég sárgult, de nem esik le.

Ezért a normál mesterek mindig megtagadják a csempék ragasztását egy beépített fürdőszobával.

A tvmaster normális mester üres zsákokkal zárja a fürdőt., és valahol kitöltött.

evgenia-e írta:
Mit lehetne javítani (festett)?

Kicsit gyengéd, zsíroldó és színezett, jó fehér zománcozott kültéri használatra.

törölje le a súroló porral.

Üdvözlet mindenkinek.
A javítás során kiderült, hogy nagyon kellemetlen súly -
Az öntöttvas fürdő zománcán számos karcolás jelent meg, nagyon észrevehető
Van valaki ilyen dolgot? A zománc fehér.

klynk írta:
Zománc karcolás a fürdőben - hogyan kell kijavítani?

Nem hiszem, hogy az öntöttvas különleges körülmények között zománcozott, minden más ostobaság, csak rosszabb lesz.

2klynk szálak voltak online:

mihamaster írta:
Azt hiszem, hogy semmi, az öntöttvas különleges körülmények között zománcozott, minden más ostobaság, csak rosszabb

Tudod, most ez több mint 4 év "élet"
Történelem itt
„>

Jó nap mindenkinek!
Volt egy ilyen probléma - javítás után, amikor elkezdtem mossani és tisztítani mindent, találtam néhány apró pontot az új fürdő alaprétegének zománcán - rozsdás, a tű méretétől a tűtől a meccsfejig. Öntöttvas kád, nagy méret 185 cm, cég Porcher. A javítás ideje alatt a fürdőt több réteg polietilén borította, de bűnbe tettem, hogy a hegyépítõk például lehúzzák a burkolatot. Megpróbáltam tisztítani ezeket a pontokat egy enyhe gél Domestos zománcozott felületeken. Néhány pont gyakorlatilag eltűnt, de néhány maradt nem észrevehető foltok formájában, és az egyik pont az alsó csúszásgátló gyémántja és az "érdesség" körüli gyémánttá vált, méghozzá olyan kellemetlen maradt, ahogyan a rozsdás haló gyökerezik és erősen feltűnő.
Részletesen (nincs nagyítóm), nem tudom meghatározni ezeknek a pontoknak az okait. De valószínűleg még mindig mikro zománc. Nem igazán világos, miért olyan gyorsan rozsdásodnak? A másik fürdőnél észrevettem, hogy a zsetonok csak fekete pontok.
A kérdés az, hogy bárki megtalálja-e ezt? Lehetséges-e megmosni a rozsdát valamivel a zománc megsemmisítése nélkül, vagy van-e valamilyen eszköz a sérült zománc / zseton visszaállítására és így tovább?
Köszönjük előre!

Chip a fürdőszobában és egyéb problémák a bevonattal. A károk típusai és a javítási módszerek

Minden fürdő nem képes örökre szolgálni, idővel különböző problémák és problémák merülnek fel, és meg kell változtatnia a tálat vagy magával kell kezelnie a sérülést. De ahogy az gyakran előfordul, nem lehet pénzeket vásárolni egy új betűtípustól, mert a fürdőszobában történő forgácsolást, a repedéseket vagy a rozsdafoltokat el kell távolítani.

De először meg kell találnod, hogy milyen típusú problémák léteznek, és csak akkor gondolkodni, hogyan lehet eltávolítani a kavics a kádban, javítani a rés vagy a lyuk, és általában, hogy kell, hogy "csak abban az esetben" kéznél.

A fürdőkárosodás típusai

A fürdők öntöttvasból, akrilból, acélból, fából, üvegből vagy természetes / műkőből készültek. De ha a fa, az üveg vagy a márvány gyakorlatilag nem érhető el a helyreállításhoz (ez egy exkluzív termék, és a legjobb, ha nem szabad elrontani a tálat), akkor az első három tálatípus a legnépszerűbb. Velük, és meg fogjuk érteni.

 1. Chip zománc bevonat. Ez a leggyakoribb probléma, amely nem a legnagyobb erőfeszítést igényli. De a legfontosabb dolog - megakadályozni a hézagok növekedését és azonnal lezárni.
 2. Rust. Ez szinte bármilyen bevonaton jelenhet meg, függetlenül az anyagtól.
 3. Scratch. A leggyakoribb az öntöttvas és akril fürdőben. Az akril karcjai szörnyűbbek, mivel különböző mélységek vannak, és a falak vagy alsó részek szétszakadásához vezethetnek.
 4. Split. Ez a "baj" az akril tálak túl vékony falak vagy alján.
 5. A lyukon keresztül. Ez minden típusú betűtípusban megtörténik, de ha a chipeket és a repedéseket saját kezével lehet megjavítani, akkor lyukaknál csak a professzionális helyreállítás vagy a fürdőben lévő bélés fog segíteni.

A károk kezelése

Chip zománc a fürdőszobában, hogy meglehetősen könnyű legyen, kis fizikai hatás (különösen az acél tálak esetében), és most egy darab bevonat elrepült. Ha nem zárja be azonnal, az anyag további korrózióját eredményezheti, és ennek következtében károsíthatja az egész tálat.

Tipp Különösen fontos az acryl csiszolt zománcfürdőjének javítása! Bármelyik barlang azonnal a nedvességnek az anyagba való behatolásához vezet, és ezután a betűt elpusztítja.

Hogyan lehet a csiszolt zománcot megjavítani?

A zománcfürdõ szakemberek javítását célszerû kiváltani, különösen acél vagy öntöttvas tálak esetében. De ha a fürdőszobában a zsetonok javítása egyszerűnek tűnik számodra, akkor saját kezeddel veheted. Szóval, hogyan lehetne megjavítani a fürdőkádon? Sok lehetőség:

 1. Telepítse a kész akril bélést. Ez az opció akkor alkalmas, ha nem csak törölte le a zománcot a fürdőszobában, és a lyuk túl nagy volt ahhoz, hogy le legyenek zárva az elérhető eszközökkel.

Tipp A fürdőben lévő betétek bármilyen méretűek és alakosak lehetnek, néha ez a módszer pénzügyileg jövedelmezőbb, mint a csiszolt zománc lakk vagy festék helyreállítása.

 1. Javítsák meg a porcelánfoltot.
 2. A károsodás megszüntetése száraz kendővel és ragasztóval.
 3. Dot zománcos tál.
 4. A bevonat belső rétegének teljes cseréje az akril öntésével.

Hogyan és mit kell megjavítani egy kis fürdőszobában? Kiválaszthatja az első két lehetőséget.

 • A porcelánfolt egy régimódi régimódi mód, amely bármilyen típusú tálra alkalmazható. Először is, szükség van egy csésze vagy egy porcelánlemez töredékeinek gyűjtésére, amelyek alkalmasak a fürdő fedésére.
  • zsírtalanítás a zománcozott fürdőben (lehet benzin);
  • a terület csiszolása;
  • porcelán porrá porrá;
  • epoxigyantát alkalmazzunk a keletkező zománc károsításra;
  • Por porcelán morzsával és spatulával.

Tipp Ez a módszer nemcsak a fürdőkádak forgácsának javításánál ideális, hanem akkor is, ha a zománc egyszerűen kopott. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az epoxi 2-2,5 órán belül lefagy.

 • A száraz mosogatószert és a BF-2 ragasztót pasztaszerű anyaghoz keverjük, majd a hasítással és zsírtalanítással a massza ecsettel történik. De van egy másik lehetőség, hogyan kell visszaállítani a zománcot:
  • a helyet egy vékony ragasztóréteggel terjeszti;
  • por vízzel, szintet;
  • ismételje meg az új zománc rétegének beállítását a teljes lefedettség szintjéig.
A pépet és a felület tisztítását a festés előtt

Tipp Minden egyes ragasztó- és fehérréteg csak az előző szárított felületen helyezkedik el. Ugyanakkor a végső száradás legalább 70-100 órát vesz igénybe.

 • A zománcozott fürdőben, amelynek mérete meglehetősen nagy, speciális szerszámokkal van ellátva. Ezek az úgynevezett zománc restaurátorok, amelyeket a vízvezeték-részlegekben értékesítenek. Többfunkciós és kényelmesen használható, a kompozíciók képesek megbirkózni a nagy üregekkel, ha például nem csak egy chip alakult ki, hanem egy lyuk a tál belső felületén.

Fontos! Az ilyen kompozíciók otthon történő megtanulása után pontosan meg fogod tudni, hogy mit és hogyan lehet kijavítani a fürdő zománcát, sőt, hogyan rögzíthetsz egy kályhát, egy mosógépet és más háztartási készülékeket.

 • bontsa le a hasított helyet, hogy zsírtalanítson és hagyja megszáradni;
 • A zománcot ecsettel kell felhordani, és a lehető legkisebbre elosztani;
 • egy másik zománcréteget kell felhordani és újra szárazra kell hagyni.

Miután a teljes száradáshoz (kb. Egy nap) elegendő időt kell adni, és a fürdőkádat forró vízzel ki kell öblíteni.

Most már tudod, hogyan lehet zománczára három módon. De az a probléma, hogy hogyan javítani csiszolt zománc nem olyan nehéz, mint például, hogy javítsák meg a crack az falon vagy alján egy akril fürdő.

A repedések eltávolítása 0,1 cm-ig

Ha egy zománcdarab elszakadt vagy karcolások vannak a zománcon, mint mm, akkor a legegyszerűbb módja a résnek epoxi ragasztással történő lezárása. Ehhez szükség van:

 • tisztítsa meg azt a helyet, ahol a zománc a káddal csiszolópapírral kijutott;
 • fúrjon lyukat a repedés végein (legfeljebb 1 mm) egy fúróval, hogy megakadályozza a további repedést;
 • mossa le és szárítsa meg a chipet;
 • gyúrja meg az epoxi alapú gitt;
 • szoros repedés az applikátorral;
 • hagyja megszáradni és csiszolni.

Tipp Ha a repedéseken túl a zománcot lecsapolták, akkor a chip felosztása a szokásos módon történhet. Fontos, hogy a gitt a különböző irányokba ragasztja a repedést szorosan.

Lyukakon és szerelési lehetőségeken keresztül

Gyakran erős mechanikai hatás vezet a lyukak megjelenéséhez. És ez sokkal nehezebb, mint a zománc, mivel karcolásokra van szükség, mivel egy sor munkát kell elvégezni nemcsak a kicsapott fürdők javítására, hanem a lyuk megjavítására is. Először egy speciális készletet kell vásárolni a fürdő helyreállításához, amelyet a vízvezeték-berendezések minden részlegében értékesítenek.

Tehát, hogyan és hogyan zárja le a karcolásokat és lyukakat:

 1. úgyhogy a zománc feltörése a fürdőszobában nem növekszik, fúrjon lyukat a szegmens végein, átmérője legfeljebb 2-3 mmv;
 2. tiszta, csiszolópapírral csiszolt apró frakcióval és zsírtalanítással alkohollal;
 3. Epoxi gyantát (amelyet a fürdővel ellátott javító készlettel árulnak) szigorúan az utasításoknak megfelelően keverjék össze;
 4. a zománcban lévő repedést egy gyantaréteggel lezárják;
 5. egy megerősítő keveréket helyeznek fel a tetejére (szintén a javító készletbe kerülnek) és a gyanta rétegbe nyomják;
 6. a kompozíciót hagyja teljesen megszáradni (az utasításoknak megfelelően);
 7. tisztítsa meg a hasítás helyét csiszolópapírral és alkohollal;
 8. alkalmazzon polírozást, amely szerepel a javító készletben;
 9. Polírozzuk a területet egy flanel puha ronggyal.

Most már tudod, hogyan lehet eltávolítani a karcolásokat a fürdőszobában, függetlenül a méretétől, de ahhoz, hogy soha ne láthasson karcolásokat a fürdőszobában, meg kell követnie néhány egyszerű és egyszerű tippet a szakemberektől.

Egy kicsit a kár megelőzéséről

Természetesen, tudva, hogyan kell megjavítani a zománcot vagy megbirkózni a rozsdával, a tál takaróját kissé véletlenül kezelheti. De érdemes évente megjavítani a lecsapott fürdőket, ha nem engeded meg ezt? Így a tapasztalt tippek:

 1. válasszon egy enyhe fürdőtisztítót bármilyen frakció csiszolóanyag nélkül;
 2. ne engedje, hogy a tál kemény anyagokkal érintkezzen (medencék, kalapács);
 3. ne öntsön savas vagy savas készítményeket a betűtípushoz;
 4. ne üsse meg a tálat éles tárgyakkal (javításkor jobb, ha puha ruhával vagy buborékfóliával borítja a fürdőt);
 5. ne használjon klórt és egyéb fehérítőt;
 6. ne ugorjon a fürdőbe (még a baba is károsíthatja az akrilfürdő alját);
 7. válasszon olyan terméket, melynek vastagsága érvényes.

Az utolsó pont különösen az akril tálakat érinti. Az a tény, hogy sok gyártó lehetővé teszi a falak elvékonyodását, a finom formák betűtípusát. Ezért rendkívül fontos, hogy egy tálat válasszon "a világításon". Ha a betűtípust egy fényes fényforrással szemben állítja, egyenletesen sík, áttetsző területek nélkül. Ez azt jelenti, hogy a gyártó nem mentette meg az anyagot, és a közeljövőben nem fog szembesülni a bevonat helyreállításával, a forgács visszaállításával a falon vagy a fürdő alján.

Zárja be a fürdőkádat zománc zúzását - tegye meg jól

A fürdő bevonatának mechanikai károsodásának okai különböző okok lehetnek, de leggyakrabban a csoroszlyák a szaniterberendezés felületén éles fúvókából származnak. Általában mindenféle kozmetikai polcokat helyeznek a kád felett. A véletlenül lehullott serpenyőből készült apró fúvóka elégtelen. A friss chip javítása önmagában is lehetséges. Ebben a cikkben a zománcfürdők önjavításának és helyreállításának minden finomságait.

A bevonófürdő károsodásának típusai

Nem számít, mennyire óvatosan használták a tulajdonosok a fürdőszobát, idővel különböző sérülések jelennek meg a zománc felületén. Meg kell próbálnunk eltávolítani a kellemetlen foltokat, csiszolt zománcot, karcolásokat és más károkat. Ideális esetben cserélje ki a sérült fürdőt új megvásárlásával. Mielőtt radikális megoldást találna a régi vízvezetékek cseréjére, alaposan meg kell vizsgálnia a bekövetkezett károk problémáját, egyes esetekben minimális forrásokkal megbirkózhat a katasztrófával. Tehát a fürdő zománcának károsodásai - ismerkedjünk meg a problémákkal.

A gyártók vas-, acél-, akril-, üveg-, természetes és műkőből és fából készült kádakat gyártanak. Ha a fürdőfelületet üvegből, fából vagy kőből károsítják, szinte lehetetlen megjavítani a forgácsokat és a repedéseket, más esetekben a fürdő saját kezével történő javítása meglehetősen megfizethető. A leggyakoribb károsodás a fürdő - csiszolt zománc bevonattal. Ilyen károsodás esetén fontos, hogy a chipet mielőbb javítsák meg. A rozsda kialakulása - a fürdés bármilyen borítása nem biztosított ettől a bajtól.

A karcolások leggyakrabban a klasszikus öntöttvas vagy akril fürdőben fordulnak elő. Különösen ijesztő karcolások, amelyek az akrilfürdő felszínén jelennek meg, mély károsodás vezethet a tál elpusztításához és az alsó szakadáshoz. A vékony falú és alsó akril fürdők különösen gyakran szétválnak.

A falakon és az alján levő lyukakon keresztül - ezek a károk jellemzőek a fürdők minden típusára, és az ilyen károk helyreállítása meglehetősen nehéz, ilyen esetben komoly szakmai restaurációra van szükség.

Sealing forgácsolás a fürdőben önállóan - javítási technológia

A zománc zseléi a fürdő felületén még a kis mechanikai hatásoktól is előfordulnak. A veszély a fürdõ korróziójának gyors megsemmisülése (különösen az acél tálak tipikus jellemzõje). Az intézkedések időben történő elmulasztása károsíthatja az egész fürdőt, és új vízvezeték szerelvények beszerzésének szükségességét igényelheti, ami jelentős beruházást igényel.

Tipp Az akril fürdők azonnali javításra szorulnak forgácsolás esetén. Az akriltermékbe belépő víz hozzájárul a tál nagyon gyors megsemmisítéséhez.

Rengeteg lehetőség van a saját kezét zsetonokkal javítani. Ezek közül az egyik az akril szokásos bélelése. A bélés a kádfelület nagy károsodásával is használható.

A gyártók különböző konfigurációjú bélelőanyagokat gyártanak, és a szükséges méret megtalálása szintén nem nehéz. A fürdők javításával ez nem sok időt és pénzt vesz igénybe, a javítási folyamat fáradsága alacsony.

Ha a fürdőszobában lévő csipke kicsi, akkor teljesen lehetséges a porcelánfoltok bevezetése. A helyreállítási munkálatokhoz porcelán edények töredékei szükségesek, és a fürdő felületéhez illeszkednek. Először meg kell zsírtalanítani a hasított felületet benzinnel. A felület zsírtalanítása után a felületet finom smaragdal tisztítsák meg. A porcelán törmeléket alaposan porrá kell helyezni, biztosítva a porcelánpor homogenitását.

A csip felszíne az epoxi ragasztó kompozíció fedésére. Porcelánpor réteget alkalmazzon a ragasztó felett, dörzsölve a simaságot spatulával. Ideálisan javított felülete porcelánnal nem korábban, mint 2-3 óra alatt felveszi az erőt. Ezt a módszert használják a kopás és a kis karcolások.

A fürdő károsodásának javításának második módja a száraz fehér keverék alkalmazása BF-2 ragasztóval. Az összetevőket pépes állapotba keverik. A fürdő zsíros és oshkurennuyu felülete lefedi az elkészített készítményt ecsettel.

Van még egy fehérítő javító technológia, amely segít a károsodások kijavításában:

 • Vékony réteg BF-2 ragasztó, amely lefedi a hasítást, amelyet előzetesen zsírosított benzinnel és csiszolópapírral kezelt.
 • Fehér por alkalmazzon a ragasztórétegre és egy spatulával szintet.
 • Szárítás után új ragasztóréteget és fehér színű réteget kell alkalmazni, ismételve a műveletet a szükséges számú alkalommal, amíg az új zománcréteg teljesen nem illeszkedik a teljes bevonat szintjéhez.

Tipp A következő ragasztórétegeket és a fehér festéket az előző réteg teljes szárítása után szabad alkalmazni. A tapasz erőssége több mint 100 óra.

Helyreállító fürdő speciális szerszámokkal

A zománcon lévő kisebb karcolások kiküszöbölése speciális szerszámok alkalmazásával történik, miközben a felületet beágyazják. "Zománc restaurátorok" - speciális eszközök, amelyeket a vízvezeték-részlegekben lehet megvásárolni. Segítségükkel könnyedén eltávolíthatók a csomók, apró repedések, karcolások és kopások a zománcozott fürdőben. A zománcozás helyreállításával megjavíthatja a károsodást okozó háztartási eszközök felületét.

A javításra vonatkozó általános követelmények:

 • A megrongálódott területet előhűlni, zsírtalanítani és teljesen megszáradni.
 • Zománcszerkezet ecsettel történő alkalmazásával a chip helyére, minden felületre vékony réteggel.
 • A védőkomponens rétegeinek ismételt alkalmazása az előzőek teljes száradása után megengedett.
 • A javított felület teljes száradása után a fürdőt le kell mosni.

A zománcburkolási repedések eltávolítása

Egy fáradságosabb és igényesebb művelet a kád felszínén felmerült repedések megszüntetése. A sekély repedések javítása (legfeljebb 0,1 cm) a következő módokon hajtható végre:

 1. Javításokat végezzen kész aeroszol zománccal, gondosan kövesse a gyártó által javasolt használati utasítást.
 2. Az epoxi ragasztóval való kitöltéshez a károsodás területének eltávolítása és csiszolása szükséges.
 • a fúróvégeket legfeljebb 1 mm-es mélységig kell fúrni, hogy megakadályozzák a repedés továbbterjedését.
 • Csiszolt mosás és száraz.
 • Készítse elő a kompozíciót epoxi ragasztóval, majd zárja le a repedéseket spatulával. Miután a helyreállító réteg teljesen száraz, a homokot fel kell tölteni.

Lehetőségek a kupak tetején és falán lévő lyukakon keresztül történő tömítésre

Ahhoz, hogy megszüntesse a lyukakat a betűtípusban, nagyon komoly munkára van szükség, ami a legjobban szakképzett szakemberre bízható. Ha javításokat végez, akkor a fürdőszoba helyreállításához készletet kell vásárolnia. A kádfedés javításához szükséges műveletek konzisztenciája és pontossága magas színvonalú munkavégzést biztosít.

 • Először is meg kell fúrni a repedés végein lévő mélyedéseket (mélység 3 mm-ig).
 • A süllyesztett habok alkoholos vagy benzinmentesítettek, tisztaak finom smaragdal.
 • Készítse elő az epoxigyanta összetételét, szigorúan ragaszkodva a recepthez.
 • Helyezzen vissza egy gyantát helyreállító réteget a zománc repedéseire.
 • A megerősítő réteg második réteget (a javító készletben) kell felhordani.
 • Szárítsa meg az alkalmazott rétegeket az utasításoknak megfelelően.
 • A réteget süsse le és zsírtalanítsuk az alkohollal. Lengyel polírozószerrel (a javító készlet tartalmazza).

Szeretném megjegyezni, hogy a vízvezeték tiszteletben tartása segít elkerülni a javítások szükségességét. A fürdőszobai tisztításhoz ne használjon csiszolóanyagot tartalmazó készítményeket. A mechanikus hatásokat a fürdő felületére korlátozni kell, valamint meg kell akadályozni a zománcok érintkezését savakkal, lúgokkal, agresszív folyadékokkal és klórral. Ne vegyen fel edényeket és vödröket a kádban, különösen a fémekben. És akkor a fürdő évekig tart.

Hogyan leplezni a chipet a zománcozott fürdőre otthon?

Az újonnan telepített kádak kifogástalan tisztasággal és a felület tökéletes simaságával kellemesek a szem számára, de az idő múlása miatt a fokozatos kopás látható jelei. Chip - a szaniterberendezés zománcának hibája, amely mechanikus ütközés, ponthatás vagy nehéz tárgyak esése esetén jelentkezik. Szerencsére a hasítás megjelenése még nem indokolja, hogy időigényes és drága eljárást hajtson végre a fürdő cseréjéhez. A legtöbb esetben a zománc repedései és kopásai otthon könnyen javíthatók, rendelkezésre álló eszközök és eszközök segítségével.

Zománc károsodás

A zománcokat a gyárban elektrosztatikus módszerrel alkalmazzák, amelyet pörkölés követ, így a bevonat tartós és kopásálló, legalább 7-10 évig megfelelő kezeléssel. A zománcfürdők felületén való elszennyeződés mechanikus ütés vagy ütődés eredménye, amely sérti a szaniterek felső rétege integritását. Ha a hibát nem javítják időben, a következő problémákhoz vezet:

 • A rozsda megjelenése. A fürdőben nem lehet elkerülni a vízzel való érintkezést, ezért a zománchullás elkerülhetetlenül rozsdát okoz. Az oxidatív reakció, amely a fém és az oxigén között megtörténik, a tál falainak további megsemmisítését eredményezi.

Figyelj! A zománcozott tálca fenntarthatóságának felmérése érdekében megbecsülheti a hibák és elváltozások számát és skáláját. A javításokat akkor hajtják végre, ha a zsetonok és a repedések felületes jellegűek, átmenő lyukakkal, ésszerűbb a kád akril béléssel történő helyreállítása.

Felület előkészítés

A zománcfürdők javításának minőségi elvégzése és a forgácsok javítása érdekében gondosan elő kell készíteni a kezelt helyet. A hőmérséklet, a víz és a káros anyagok minőségének, tartósságának és tartósságának függvényében a technológia megfelel. A zsetonok lezárásához a következő műveleteket kell végrehajtania:

 1. A hasítás körüli terület szépen, de alaposan megtisztítva a szennyeződéstől és rozsdától. Távolítsa el a fürdőt a szennyeződésektől lúgos mosószerrel, és a korrózió eltávolítható rozsdás átalakítóval.
 2. A rozsda maradványainak megszüntetése és a zománc felületének egy forgács körüli összehangolása finom szemcsézett csiszolópapírt használ.

Vegyük úgy, hogy a chipek beépítéséhez felkészült idő közvetlenül függ a múlt által okozott kár mértékétől, ezért jobb, ha a fürdők zománcát azonnal megjavítjuk, anélkül, hogy várnánk a rozsda jelentős fókuszának megjelenését.

A hibák eltávolítása rögtönzött eszközökkel

Ha a zománc felületén lévő csipke friss, és még nem "rothadt" a rozsdával, akkor a rendelkezésre álló eszközök segítségével javítható, anélkül, hogy nagyszabású helyreállítást igényelne. Természetesen az ilyen fellendülés eredménye kisebb lesz, de a költségek többszörösek lesznek. Ha a kád már több mint 15 éves, és a szétzúzható zománc mellett mész és sárga bevonattal is rendelkezik, nagyobb javításra lesz szüksége. Egyszerűbb esetekben az alábbi módszerek valamelyikét használhatja:

 • BF-2 és fehér ragasztó segítségével. Ragasztás és zúzott mészkő vagy kréta szükséges a forgácsolás ilyen módon történő fedésére. A fürdő előzetesen elkészített felületén egy ragasztót alkalmaznak, amelyet porított krétával vagy porral szórnak. A beállítás után az eljárást megismételjük mindaddig, amíg a repedés egyenlő a zománc felületével. Ez egy meglehetősen egyszerű, költséghatékony technológia, amely lehetővé teszi a zománcozáshoz használt fürdők javítását. Vegye figyelembe, hogy a ragasztó teljes száradása legalább 4 napig tart.

A tapasztalt kézművesek úgy vélik, hogy a mosóedények zománcozásának időben történő javítása a rendelkezésre álló szerszámok segítségével, feltéve, hogy az alapos előkészítő munka védi a terméket a további károktól, valamint a rozsda elterjedésétől.

Helyreállítás speciális eszközökkel

Nagyon tartósabb, hosszú távú eredményt érhetünk el, ha a fürdők zománcrétegének helyreállítását speciális eszközök segítségével végezzük. A repedések beágyazására szolgáló készlet tartalmaz: speciális nedvességálló gitt, zománc aeroszol formájában, spatula, finom szemcsés zománcpapír. A tál felületén lévő hibák kiküszöbölésére a következőket alkalmazva:

 1. A kendőt az utasításoknak megfelelően hígítjuk, hogy vastag, homogén keveréket kapjunk, majd a chip felületére helyezzük úgy, hogy egyenlő legyen az ép sima zománccal.

Vegye figyelembe, hogy a legfényesebb tapintópaszta használata ajánlott a zománcozott fürdők felületén repedések repedésének lezárására, mivel a sötét színű tónusok fényt kelthetnek a festéken.

Chip on the bath: 3 módja a helyreállított zománc és bónusz recept helyreállítására Baba Glasha módszere szerint

A fotó - egy chip a fürdő felületén.

Ne feledje, nem is olyan régen elmondtam magáról, hogy a szomszédom, Glasha lakásában levő linóleumot tisztítottam és cseréltem. Miután befejezte a munkát, hálásan töltötte el, és táplálta a pitét, de körülbelül egy hónappal később hozzám jött, és azt mondta, hogy van egy chip a fürdőben.

És ezért hibáztatta. Állítólag a padló tisztítása és cseréje során nem vigyáztak gondosan vödröket és egyéb szerszámokat, aminek következtében károsítottuk a zománcot.

Nem kezdtem vitatkozni vele, azzal érvelve, hogy a fürdõje ugyanolyan korú volt, mint az én korom és a hasítás, valószínûleg már régebben jelent meg. Ehelyett úgy döntöttem, hogy saját kezemmel javítom meg a fürdő zománcát. Sőt, van némi tapasztalatom, de nem akarok megbántani egy idős embert. Igen, és a sütemények finomak voltak.

Megmondom Önnek, olvasóknak, hogyan lehet megszüntetni az azonosított hibákat a fürdő fedélzetén anélkül, hogy sok erőfeszítést és pénzt költene rajta.

A hibák okai

Kezdjük, megmondom, hogy honnan merülnek fel zománchipek az acélfürdőben. Természetesen Baba Glasha nem hallgatott rám, de szerintem érdekes lesz számodra.

Az esetek túlnyomó többségében (legalábbis a gyakorlatomban) az ilyen hibák a külső mechanikai beavatkozás eredménye. Bármelyik, még nem túl nehéz tárgy, a fürdőszoba alá esett, ennek oka lehet a baj. Micsoda szomszéd kihasználta.

A javítás során nagyon könnyű károsodást okozni egy új fürdőben.

Az öntöttvas zománcozott fürdőjén gyakrabban jelenik meg a forgács. Bár ez nem jelenti azt, hogy Ön teljesen biztosított tőlük. Ezért annak ellenére, hogy a nagymamának acélszerkezete van, azt is elmondom neked, hogyan kell önállóan öntöttvas kádban helyreállítani a kardot. Tehát nem aggódhat.

By the way, hibák gyakran megjelennek egy új, újonnan telepített fürdő. Ezt mondom azoknak a szerencsétlen építőknek, akiknek a fogók, a kerámia csempe és még a kalapács semmit sem költenek a fürdőszobába. Ezért javaslom a telepítés után a törékeny terméket rögtönzött anyaggal lezárni.

Használhatja mindazt, ami kéz a kézben van:

 • vágólapok;
 • gipszkarton darabok;
 • régi takarók vagy párnák;
 • buborékcsomagolás a csomagolásból;
 • habgumi vagy hab.

A javítások során a fürdőt rögtönzött eszközökkel kell védeni.

Baba Glasha szavai szerint a fürdőszobában a hasadékok fő oka lettem, amikor vigyáztam a vödrökre a linóleum mosása közben. Nem bűnösnek vallottam, de a büntetést nem lehetett elkerülni. A szomszéd bosszantóan beszélt: "Tudtam, hogyan kell elrontani a fürdőt, tudom, hogyan kell javítani." Erre nem volt semmi válasz, ezért üzletre kellett mennem.

A kár helyreállításának szükségessége

Mielőtt a zománc chipet felhelyezném a fürdőszobába, azt akarom, hogy elgondolkozzam, hogy elvben el kell-e végezni. Különösen azért, mert ezt a kérdést nagyon gyakran megkérték.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem lesz képes visszaállítani a bevonat minőségét, mások azt mondják, hogy a fürdőszoba maga rozsdásodik tovább a tapasz alatt, mások panaszkodnak a bonyolult bevonat-restaurációs eljárásra.

Annak érdekében, hogy a fürdőt ne hozhassák be ilyen állapotba, időbeli hibák kiküszöbölése érdekében szükséges.

Elmondhatom neked, hogy ha tudod, hogy mit fedj fel a kárról és hogyan kezeljem, akkor kell cselekednie. Természetesen nem lehet helyreállítani a tökéletes zománcozott bevonatot, mivel ez magas hőmérsékletet és különleges körülményeket igényel. Azonban, hogy megakadályozzák a forgácsolást és visszatérjenek a fürdőszobába, vonzó megjelenés meglehetősen reális.

Néhány kézműves a zománcozott fürdő felosztása előtt felmelegíti a felületet fúvókával vagy gázégővel. Állítólag, annak érdekében, hogy az öntapadt tapasz olvadjon a zománc többi részéhez. Erősen javaslom, hogy ne tegye ezt, mivel ez az eljárás csak a zománcozott réteg további hámlását eredményezi.

Ami a korróziót érintette a sérült területen, ez a folyamat teljesen attól függ, hogy mi festeni és hogyan javítani a chipet. Ha egyszerűen egy tömítőanyagot használ a folt kezelésére, akkor a víz áthatol és rozsdát okoz. És akkor el kell döntenie, hogyan kell eltávolítani a fürdőből.

Ennek elkerülése érdekében tisztában kell lennie azzal a pontos technológiával, hogy hogyan javíthatja a chipet a zománcozott fürdőben. Maga a folyamat egyszerű, és szigorúan be kell tartania egy bizonyos cselekvési sorozatot, amelyet a következő szakaszban ismertetem.

A fürdőszobában megrepedt javítás módja

A zománcozásos fürdő hibáinak helyreállításához javaslom szakemberek szolgáltatásainak használatát. A munkájuk ára meglehetősen megfizethető, és nem kell aggódnia a felesleges részletekkel.

A zománc javítása különböző módon történhet.

Ha azonban szeretne mindent magával csinálni, vagy mint alázatos szolgáját nyomta a Glasha szomszéd nõi nyomás alatt, akkor semmi nem maradt hátra, hogy válasszon az alábbi módszerek egyikének:

 1. Porcelán zseton használata.
 2. A karcolás száraz, fehérítővel ragasztva.
 3. Helyi zománcozott tál fürdőszobája.

Ezeken a módokon kívül többször is megjavítottam a régi fürdőket az akril bevonatok belsejében vagy folyékony akril keverék alkalmazásával. Mindazonáltal javaslom ezeket a módszereket abban az esetben, ha a fürdõ teljesen megtört és régi. Akkor gyorsabban, jobbul és olcsóbb lesz.

Minden más esetben elég és pont javítás. Az egyes elemekhez tartozó műveletek sorrendjét külön-külön megmondom.

1. módszer - Porcelán morzsa

Nagyapám egyszer elmesélte ezt a módszert. Pontosabban, elmondta az apjának, és még mindig kisfiú voltam, de minden fontosnak emlékszem, és én magam is többször használtam.

Mielőtt megjavítaná a hibát a zománcburkolatra, meg kell szakítani a porceláncsészét vagy csészealjat. És nem kék vagy zöld, hanem a színes, a fürdőszobához illő, azaz a legtöbb esetben fehér.

Porcelán a zománc javításához.

A következő munkamódszer a lehető legegyszerűbb:

 1. Szükséges alaposan zsírtalanítani a bevonat felületét, amelyen megtalálta a chipet. Ehhez használhat kerozint, benzint, fehér szellemet és más hasonló eszközöket.
 2. A sérült területet csiszolópapírral kezelje.
 3. Ismételten törölje le a tisztított foltot egy zsíroldószerrel, hogy megszabaduljon a finom portól.
 4. Porcelán csésze vagy csészealj apróra vágott darabjait.
 5. Ezután keverje össze a kétkomponensű epoxi ragasztót a címkén feltüntetett arányokban. Ezután alkalmazza a kompozíciót a sérült területre.
 6. A ragasztófolt felett porcelán morzsákat kell porni, és körültekintően kell a területet spatulával felfelé helyezni.
 7. Az epoxi készítmény végleges megszilárdulása után, ami rendszerint 2-3 órát vesz igénybe, a fürdőszobát a szokásos módon lehet használni.

Potenciális áldozat a fürdésre.

Baba Glasha nem merte adományozni a porceláncsészét a zománcburkolat helyreállításához, így a választás más javítási módszerek mellett is kedvezett. Én azonban többször alkalmaztam ezt a technikát, és őszintén mondom, az eredmény elég kielégítő.

Ily módon lehetséges, hogy nemcsak a maszkolt maszkot, hanem az elhasználódott zománc bevonat helyreállítását is lehetővé teszi.

2. módszer - Száraz fehér

Ez a módszer azokra az esetekre vonatkozik, amikor kár, hogy porcelán csészét használjanak a fürdőszoba javítására. Ebben az esetben a porcelán zsetonok szerepe száraz kandírozás. Csak azt kell keverni, nem epoxi, hanem a BF ragasztó, amely megvásárolható szaküzletekben.

A következő munkamódszerek:

 1. A fehéret és a ragasztót össze kell keverni egy pépes konzisztenciára.
 2. Csiszoljuk le és zsírtalanítsuk azt a területet, ahol a zománcburkolat hibás volt a fürdőszobában.
 3. Az eredményül kapott méregvegyületet spatulával (jobb gumi) kell felhordani, és gondosan mérsékelni.

Csináltam egy kicsit másképp. Az elkészített területet ragasztóval feldolgoztam, aztán könnyedén fehérre porították. És többször is megismételte, amíg az új zománcos réteget helyre nem állították.

Ne feledje azonban, hogy egy új réteget csak akkor kell alkalmazni, ha az előző teljesen megragadta. Ezért az egész eljárás nagyon sokáig tart. De a minőség méltó.

3. módszer - Akupunktúra zománcozás

Azt tanácsolom, hogy használja ezt a módszert, ha a fürdőben lévő hiba nagy területet foglal el (centiméterről többre). Nem rögtönözött eszközöket, hanem különleges anyagokat kell használni a bevonatok helyreállításához. Ezek értékesítése vízvezeték üzletek.

Hasonló eszközöket használtam. Könnyen kezelhetőek és nemcsak csiszolt zománccal, hanem a tálban lévő hornyokkal is képesek megbirkózni. Például olyan hibák miatt, amelyeket a kalapács a fürdőbe dobott.

Megfelelő képességgel és készséggel az ilyen vegyületek segítségével a lakkozást egy csempe vagy háztartási készülékek (konyhai tűzhely, mosó stb.) Maszkolhatja. Tehát azt javasolnám, hogy vásárolj egy üveged magadért és tartsd "csak abban az esetben".

Helyreállítási séma zománc bevonó fürdő.

A kompozícióval való munka nagyon egyszerű:

 • a hiba területét csiszolópapírral csiszoljuk, zsírtalanítsuk és alaposan megszárítjuk;
 • ecsettel, zománccal, egyenletesen elosztva a sérült terület felett (a rétegnek a lehető legvékonyabbnak kell lennie, mivel bázisként használják);
 • akkor a fő réteg kerül alkalmazásra, amely a bevonatok szintetizálására szolgál.

A teljes beállítás körülbelül 24 órát vesz igénybe. Az adott időszak a kiválasztott összetételtől függ, a csomagon olvasható. Akkor azt javaslom, hogy alaposan öblítse le a fürdőt forró vízzel, majd használhatja.

Javító készlet a fürdő zománc helyreállításához.

Kisebb hibák kiküszöbölése

Az előzetes felderítés azt mutatta, hogy a Baba Glasha problémája némiképp feltalálódott, hiszen a fürdőben egy pár repedés nem haladta meg a centiméter hosszúságot. Úgy döntöttem, hogy nem merészelnek filozófizálni és károkat kijavítani epoxi ragasztóval.

A zománcozásban kis hibák kiküszöbölése.

A rendszer a lehető legegyszerűbb. Én így tettem:

 1. Mint minden más esetben, amiről már elmondtam, a károkozás helyét tisztító papírral tisztítottam.
 2. Egy kis átmérőjű csavarhúzó egy kicsit fúrta a repedés csúcsát (ahogy a nagyapám megtanított nekem, ezt úgy végezzük, hogy a hiba ne növekedjen a további működés során).
 3. Ezután óvatosan mossa le és szárítsa meg a jövőbeli javítás helyét.
 4. A sérült és előkészített területet gőzölgővel ellátott kerozinnal zsírtalanították.
 5. Dörzsölje a gitt keveréket epoxigyantával. Két összetevőből áll. Nem tudok részletesebb utasításokat adni, mivel az a ragasztó típusától függ.
 6. Aztán egy spatulával javította a repedést.
 7. A kompozíció megszilárdulása után finom szemcsés csiszolópapírt vett igénybe, és gondosan csiszolta a javított repedéseket.

Így történt, hogy még az aprólékos szomszéd is nehéz helyzetbe hozta a kár helyét. És boldogan aláírta az "Elfogadási Tanúsítványt", miután a konyhába futott, hogy megcsípje a pite-ket, amiről már elmondtam.

Lyukakon keresztül

A gyakorlatban többször is foglalkoztam a kádok végponttól végpontig történő károsodásával. Ebben az esetben a hiba kiküszöbölése érdekében nagyszerű munkát kell végezni. Nemcsak a dekoratív burkolatot kell helyreállítani, hanem megoldást kell találni a repedésre, amelyen keresztül a víz elfolyik.

Először is elmondom neked, hogyan lehet lezárni a chipet a fürdőszobában a fémhez. Személy szerint nem használtam házi készítésű eszközöket, hanem javító készleteket, amelyeket a kedvenc épületem szupermarketben adnak el.

A komoly forgácsok javítására speciális javító készleteket használnak.

Az akciók sorrendje ebben az esetben egy kicsit hosszabb:

 1. Annak érdekében, hogy elkerülje a repedés további növekedését, javaslom, hogy a furatok végét fúróval készítsék. Elegendő 2-3 mm átmérőjű fúrót használni.
 2. Ezután tisztítsa meg a sérülést csiszolópapírral. A bőrt kis frakcióval használom, hogy ne karcolja meg az egész zománcot. Végül, a finom por eltávolítása érdekében egy alkoholtartalmú rongyot törölni fogok.
 3. Ezután készítsen epoxi ragasztót. Ehhez keverje össze a folyadékokat a két buborékból, amelyek vele együtt járnak. Az arányokat a használati utasítás határozza meg, azokat szigorúan be kell tartani.
 4. Ezután kenje meg a fürdőben a repedést az elkészített ragasztókompozíció rétegével. Ezt követően egy tömítőanyagot használnak, amely a javító készlet része. Meg kell nyomni a réteg a ragasztó és a repedés magát.
 5. Miután elvégezte ezt a műveletet, várjon, amíg a ragasztóanyag száraz lesz. Az ehhez szükséges idő a javító készlet használati utasításában is szerepel.
 6. A következő szakaszban a javított területet ismét megtisztítják és zsírtalanítják. Ezt követően egy speciális paszta kerül fel a tetejére, helyreállítva a zománc bevonatot.
 7. A munka befejezése a javított terület alapos polírozása, puha flanellel.

Ha nem tudod, hogy mit kell csinálnod az akril fürdővel történő forgácsolással, biztonságosan használhatod a fent leírt technológiát, de vegyél egy javító készletet a polimer bevonat helyreállításához, a zománcozás helyett.

A kár megelőzése

Mint korábban mondtam, Baba Glasha hibáztatta a fürdőszobájában megjelenő hibákat. De ha nincs megfelelő jelöltünk, javaslom a repedések és a zsetonok megjelenésének elkerülése érdekében néhány egyszerű tippet:

 1. Zománcfürdõk mosására olyan enyhe háztartási tisztítószer használata ajánlott, amely nem tartalmaz csiszolószemcséket. És függetlenül a frakció méretétől.

Fürdőszobai tisztító.

 1. Kívánatos, hogy ne engedje, hogy a zománcfelület érintkezzen kemény tárgyakkal (pl. Fémmedencével). Különös figyelmet fordítsunk a biztonságra, amikor javításokat végzünk a fürdőszobán vagy annak közelében.
  Ha például vágyunk arra, hogy a polcot tetejére lehessük, először fedjük le a törékeny felületet takarókkal vagy tegyünk egy táblát (karton) a tetejére.
 2. Semmilyen esetben ne öntsön a kád savas készítményekbe. Veszélyes nem csak a zománc, hanem a csatornarendszer számára is. Túl koncentrált oldat égethet a műanyag csatorna-kommunikáción keresztül, ami, hidd el nekem, nem ad hozzá jó hangulatot.
 3. Ne karcolja meg a zománcot késsel vagy más éles tárgyakkal. Ha ily módon tisztítani szeretnéd a foltokat, akkor semmi jó nem lesz. Jobb, ha megvásárol egy megfelelő szerszámot az üzletben, hogy később ne zavarjon zománc restaurálással.

Ne használjon fehérítőt ("Fehérség") a fürdéséhez. Csak porcelán vagy fajansz WC-t tud elviselni. Az ebben az anyagban lévő alkálifém ugyanolyan destruktív hatást fejt ki a fürdő felületére, mint sav.

 1. Ne csinálj akrobatikát a fürdőszobában. Még akkor is, ha vékony lány vagy, nem javaslom ezt, különösen a műanyag szerkezetekben.

A fürdőzéshez nem kell ugrani, különben repedések jelennek meg.

Azt is szeretném megemlíteni egy dolgot akril fürdők. Vásároljon meglehetősen vastag falú termékeket. Néhány olcsó kínai modell összeomolhat, mert túl sok vizet vett be.

következtetés

Most már tudod, hogyan tisztítsd a forgácsot a kádban. És nem egyszerre, de többször egyszerre.

És ki tudja, hogyan kell csinálni valahogy másképp, meséljen erről a megjegyzésekben. Hirtelen Baba Glashának van társa, és a tanácsod hasznos lehet valakinek. Viszonzásképpen, a megjegyzése hálás olvasója küld rágócédulát futárral.

A vasalóban lévő zománcban egy chip volt, 2x2 mm, nem is rozsdásodtam, úgyhogy jobb megoldani.

Igor, vízvezeték üzletek eladják a javító készleteket ilyen esetekben. Epoxi ragasztót, akrilfestéket és spatulát tartalmaz. Először helyezze az epoxidot a csipre, csiszolja le a chip helyét, majd festse át rajta.

Jó estét! Van egy kérdésem: minél jobb és olcsóbb megjavítani egy régóta álló és már rozsdás chipet egy acélfürdőben a lefolyó közelében

Valentine, Modern anyagok lehetővé teszik, hogy megszüntesse a forgácsolást a zománcfürdőn, így a kár helyszíne majdnem észrevehetetlen. Legalábbis nem fog rozsdásodni a chipen. A legmegfelelőbb és megfizethetőbb az autóipari gitt és zománc. Még keményebb körülmények között is dolgozniuk kell - az autó vékony fém karosszériája meggyűrődik és rezeg, a hőmérséklet csökkenése ötven fokos, a nedvesség és az út reagensek folyamatosan támadnak. Ezért kényelmesen képesek lesznek ellenállni a puha működésnek egy kényelmes otthoni környezetben. A legfontosabb az, hogy megtartsuk a technológiát.

1. A chipet alaposan megtisztítják. Egy régi chip, amelynek rozsdásodása különleges előkészítést igényel. A laza rozsdát megfelelő szerszámokkal távolítják el - egy késsel, egy csavarhúzóval, tűvel. Nem lehet teljesen eltávolítani az oxidokat a fém felületéről. Ezért a hasítást szépen körbeveszi egy műanyag szegély és néhány csepp folyékony rozsdás átalakítóval kezeljük. Használhatja az "Elkon-P", "páncél", "Mail" és más hasonló rozsda-átalakítót. A feldolgozást az eszközhöz mellékelt használati utasítás szerint végezzük. A csipet, használhatja a tisztább Cillit Bang. Miután ezt a hasítást alaposan mossuk vízzel, és a maradék átalakítót ecsettel távolítjuk el.

2. A lemezt mosószerrel mossuk, amely eltávolítja a zsírt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben nincs sok különbség - lehet hirdetni Fairy, vagy a legegyszerűbb mosószer. Ezután a hasítást ismét vízzel mossuk és hajszárítóval szárítjuk.

3. Skol jól zsírtalanított acetonnal, jól hajszárítóval szárítva, a fürdő felületét felmelegítve.

4. A chip fel van töltve automata gitttel. Gyakorlatilag bármilyen, a testfelületekhez igazított gitt.

Ha a felület egyenetlenül alakul ki, finoman finom szemcsés csiszolópapírral finoman kiegyenlíthető. Ha üregek képződnek, a gitt egy második réteggel is felvihető. Ebben a formában a fürdő már biztonságosan kiaknázható. Legalábbis itt nem lesz rozsdásodás.

6. Az esztétikus megjelenés megteremtése érdekében a csiszolt zsetonfestéket autós zománnyal lehet festeni. A legegyszerűbb esetben - javító festék színű "ceruza" megfelelő színű. Még jobb - kétkomponensű akril zománc. A zománc erõssége alacsonyabb, mint a töltõanyag, ezért a színt néhány évenként meg kell ismételni.