Legfontosabb > Bútor

Fürdőszoba skandináv stílusban (+60 fotó)

A modern otthonokban a fürdőszoba már régóta nem tisztán gyakorlati szerepet játszik. A nappali és a hálószoba szintjén van kialakítva, megpróbálja megőrizni a tér stilisztikai egységét. A funkcionalitás oldalára léphet, vagy adományozhatja, a dekorációra összpontosítva. A skandináv stílusú fürdőszobai design az "arany átlag" lesz, amely ötvözi a belső tér két elemét.

Stílus jellemzői

A gyönyörű és funkcionális elemeknek elérhetőnek kell lenniük a középosztály számára, és a háznak barátságos, kényelmes légkört kell biztosítania. Ilyen alapelvek szerint a skandináv stílus Észak-Európában fél évszázaddal ezelőtt született, idejében, hogy elterjesszük a kontinens többi részét. Nincs szükség arra, hogy racionális svéd legyen, aki értékeli őket.

Nehéz világos határokat rajzolni a stílusok között, amikor a történelmi folyamatok a modern világ szükségleteinek nyomása alatt is átalakulnak. A skandináv saját vizuális képzel rendelkezik, amely a minimalizmus és a skandináv országzenész csomópontján helyezkedik el. A tisztaságot, nyitottságot, kényelmet a belső térben hozza létre, és a következő elemekből áll:

1. Világosság és tér. A durva északi éghajlat ritkán kívánja a napot, így a fényes belső tér kompenzálja ezt a hátrányt.

2. Monokróm. Otthon kényelmesnek kell lennie - ez nyilvánvalóan a stressz hiányát jelenti. Az irányból jellemző semleges árnyalatú színskála nem kötelez bármi, nem nyomást gyakorol a lakosságra, hanem szabadságérzetet ad.

3. Funkcionalitás. A bútorok praktikus, belső tartalommal rendelkeznek, és célja az élet kényelmesebbé tétele.

4. Minimalizmus. A helynek teljesnek kell lennie, és nem kell feldarabolnia számos tárgyat. A szépség sima vonalakból, geometriai formákból, textúrából, színkombinációkból származik. A fényes ékezetek csak a teljes összetételt hangsúlyozzák.

Természetesség. A skandináv országokban, ahol az iparosodás egy kicsit késő volt, a kézműves hagyományok mélyebben gyökeret vertek. Ez az egyik oka a természetes nyersanyagok népszerűségének, mint a bútorok és díszítések alapjainak. A másik természetesen természetes szépségében és élénk energiájában rejlik, melynek köszönhetően a fa vezető szerepet tölt be a belső térben.

A fürdőszobában nehezebb követni a tervező kanonokat, mivel bizonyos körülmények és viszonylag kis terület diktálja saját szabályait. De a skandináv stílus tökéletesen illeszkedik a térbe, és az otthoni kényelem mellett az északi frissességet is elérheti.

Skandináv stílusú fürdőszoba színek

Minden méretű fürdőszoba tágasnak fog tűnni, ha egy tömör színpalettát választ. Az ablakok és a természetes fény jelenléte csak fokozza a hatásokat, és a mesterséges világítás modern megjelenést kölcsönöz.

Fehér színű

A hűvös frissesség és a havas távolság a belső tér láthatatlan társ, amelyet a skandináv tájak inspirálnak. A fehér színek középpontjában vagy más árnyalatok közötti kapcsolatként működhet. Olyan gyakran díszíti a falakat és a mennyezetet, hogy íratlan szabálysá vált. Az ilyen bevonatok diverzifikálása lehet az anyag textúrája, valamint a bélés egyéb változatainak kombinációja.

A skandináv stílusú fürdőszobában a fehér koncentrációt vízvezetéktermékekkel növelik. A tisztaság érzése, amely ezt a színt hozza létre, teljesen összhangban van a tér céljával.

Fényes ékezetek

Ne gondold, hogy a skandináv stílus monoton. Monokrómja telített, de nem "sikoltozó" árnyalatokkal hígítható finom részletekben. Az univerzális fehér domináns helyzete miatt, hogy harmonikus kombinációt hozzunk létre, itt nem nehéz.

Kiválóan alkalmas ilyen kék, zöld, ritkábban - narancssárga és sárga színű hideg vagy világos árnyalatokra. A finn stílusváltozásra jellemző fekete szín a tér határainak megteremtésében segít.

A fényes ékezetek végrehajtásához elsősorban díszítést vagy textíliát használnak. A padlóburkolat, amely bármely helyiségben néhány tónusú lehet, sötétebb, mint a fal, válhat a kontrasztos kombinációk középpontjává.

Természetes árnyalatok

Skandináv stílusban a természetes mérlegeket a természetes anyagok jelenléte okozza. Ez a kényelmes légkör egyik oka az ilyen belső terekben: annál inkább közel állnak a természethez, a szabadabb emberek érzik magukat.

A világos vagy sötét fa bútorbevonatos formában van jelen, és a kő díszítésre szolgál. Az ilyen részletek "élénkítik" a fürdőszobát, és megtöri a sztereotípiát a "sterilitás" miatt.

Finishing és anyagok

A fürdőszobában lévő felületek gyakran érintkeznek a vízzel, és a magas hőmérséklet hatására is. E tekintetben a befejező anyagokat jellemzőik és csak utóviszonyai alapján választják ki.

Jobb, ha nem kísérleteznek, és a kerámia burkolatra koncentrálnak. Széles színekben, mintákban, textúrákban, erősségben és tartósságban jelenik meg.

Kiválaszthatja a monokróm termékeket, hogy szigorúbb designt hozzon létre, vagy vegyen fel egy terméket geometrikus mintával. Az irányzat az etnikai északi motívumok használatát foglalja magában, amelyek stilizálása jól néz ki a padlón.

falak

A burkolólapot falburkolathoz is használják, és néha lehetővé teszi, hogy egy természetes kő jó minőségben utánozza. A hatszögletű alakok hasonlítanak a méhsejtekhez, nagyon népszerűek.

A tágas fürdőszobák kombinálhatnak más anyagokkal. Például fedje le a falakat gipsz vagy fa panelek a kevésbé nedvességtartalmú területeken. A beépített zuhanytálca gyakran használ mozaikot.

A fehér téglák befejezése érdekes alternatíva lesz a cserépnek. Csak előre kell aggódnia a nedvességálló bevonat alkalmazásával kapcsolatban.

mennyezet

A mennyezetről a fürdőszobában a skandináv stílusban nem nagyon szükséges - legyen sima és fényes. Ha az eredeti felületen nincsenek észrevehető hibák, akkor a szokásos gitt és a fehér festék mellett választhat nedvességálló lehetőségeket.

A magas falú helyiségben a PVC-fólia egyszintes, feszített mennyezete tökéletes. Ez a kialakítás nem romlik a nedves, és nagyon tartós. Alkalmas beépített lámpák beépítéséhez. A fő hátránya egy vékony vászon, amelyet a tárgyak átszúrása károsíthat.

Fürdőszoba bútorok

A skandináv stílusú bútoroknak minél funkcionálisabbnak, egyszerűnek és kompaktnak kell lenniük, az elrendezés pedig tágas területek jelenlétét jelenti a mozgáshoz.

A fürdőszobai bútorok csak a legszükségesebb elemeket tartalmazzák, amelyek néha csak a tárolásra korlátozódnak. Ezek közé tartozik a mosdó alá szerelt fal- vagy padlószekrények. Gyakran vannak beágyazott minták. A fürdőköpenyek és törölközők számára ajánlott lógó kampókat és lépcsőket vásárolni.

A nagyméretű fürdőszobákban egy kis ülősarok található székekkel vagy padokkal. Egy ilyen megoldás kényelmes, pihentető légkört teremt a belső térben.

A bútorok kialakítása minimalista, szimmetrikus és geometriailag helyes. Ha a helyiség matt felületű, akkor a fából készült tárgyak lakkozhatnak és fordítva.

épületgépészeti

A skandináv stílusú fürdőszobai fürdőszobák vásárlásakor felmerül a fő kérdés: fürdőkád vagy zuhanyzó? A válasz a tulajdonosok igényeitől és a terület nagyságától függ. Ha a hely lehetővé teszi, mindkét tételt elhelyezheti. De korlátozott kvadratúra esetén az észak-európai racionális lakosok inkább zuhanyozni fognak, hiszen higiéniai okokból jobb, ha folyóvíz alatt mossuk.

Bármelyik lehetőség közül választhat, a vízvezeték-tervezésnek meg kell felelnie a stílusnak. Az akril fürdõ háromszög alakú vagy kerek tálból állhat, bár a standard négyszögletes modellek szintén nem veszítenek jelentõségükbõl. A beépített zuhanyzók a legszervezettebbek, az elszigetelt modern konstrukciókhoz képest.

A helytakarékosság és a súlytlanság hatásának megteremtése a helyiségben lógó mosdók, WC-k, bidék. A vízvezeték elemek általában fémből készültek, amely zökkenőmentesen szövik a fürdő természetes légkörébe.

Dekoráció és világítás

Minimalista skandináv stílus nem jelenti a dekoratív elemek teljes hiányát. Kevésbé tűnnek ki, és gyakran kombinálnak egy gyakorlati funkcióval.

A textíliák segítenek az északi fürdőszoba átalakításában: törölköző, iniciálissal és szőnyegekkel, geometrikus mintázattal. Még a megjelenített fürdőköpenyeknek is illeszkedniük kell a designhoz.

A szabályok szerint a faragott kerettel rendelkező tükrök nem megengedettek, de a díszítéshez érdemes kísérletezni alakjukat: kerek, háromszög alakú, gyémánt alakú.

A skandináv stílusú fürdőszoba sajátossága, hogy a mosókonyha is a figyelem középpontjába kerülhet. A rongyok, a textiltartályok vagy a színes ruhák válogatására szolgáló készletek jól néznek ki - a racionalizmus szellemében.

Semmi sem egészíti ki a természetes hangulatot, mint a cserepes növények. Ezek a padlóra és más vízszintes felületekre helyezhetők.

Annak érdekében, hogy egyenletesen megvilágítsa a helyiség minden egyes területét, meg kell fontolni egy többszintű világítási rendszert. Ez magában foglalja a központi részt (mennyezetbe épített lámpák, fali lámpák) és a helyi (a tükör feletti világítás a zuhany alatt).

Tervezzen egy kis skandináv stílusú fürdőszobát

A skandináv stílus az emberek igényeit összpontosítja, így alkalmas bármilyen méretű és elrendezésű terek díszítésére.

A jellegzetes fehér szín vizuálisan bővíti a belső térséget. A kompakt bútorok nem sok helyet foglalnak el. A Laconic formák nem osztják a tervezést, valamint a dekor elemeit.

A fürdőszobának a zuhanyozás melletti elhagyása gyakorlati megoldás lesz a kis méretű termékek számára. A homlokzatokkal ellátott szekrények helyett - nyitott polcok. Nagyméretű tükrök és fényesség vizuálisan növeli a térfogatot.

Fürdőszoba design skandináv stílusban - fotó

A nyugalom és a harmónia egyszerűen meggondolja a skandináv belsőtereket, nem is beszélve arról, hogy élnek benne. A skandináv stílusban szép gyönyörű fürdőszobákat készítettünk, és reméljük, hogy a megfelelő döntésre ösztönöz. Boldog megtekintésére!

Skandináv stílusú fürdőszoba jellemzői (50 érdekes ötlet)

A fürdőszoba olyan hely, ahol sok ember nyugodtan szeretne nyugdíjba vonulni egy forgalmas nap után. A skandináv stílusú fürdőszoba világos színeket ötvöz. Hogyan válasszuk ki a megfelelő beltéret? Milyen jellemzői ennek a stílusnak? Ezekre és nem csak a kérdésekre adott válaszok az alábbiakban találhatók.

A skandináv stílus az egyszerűség és a kényelem szempontjából érdekes. A világos színek használata a tervezés során vizuálisan növeli a helyet.

Megfelelően tervezett skandináv stílusú fürdőszoba kialakítás. A fürdő egy mesterséges dombon áll. A függesztőként faágat használnak, amelyet különleges lakkal borítanak.

A skandináv stílusú fürdőszoba belsejében különösen a vonzó padló látható.

Ebben a cikkben olvasható:

Rövid információk

A skandináv stílusú fürdő lehetővé teszi, hogy a legkisebb helyiséget vizuálisan is megnövelje, miközben maximális megvilágítást biztosít minimális költséggel. Egyesek nem tudják megoldani az elemek megfelelő elrendezésének dilemmáját. Ez a verzió minden pozitív szempontot tükröz. Ez a stílus ötvözi a fehérséget, a fényerőt és az egyéni ergonómiát.

A stílus legszembetűnőbb jellemzői a fehér mennyezet, falak, sőt a padló szaniterekkel. Mindez szervesen össze van kapcsolva a high-tech stílusgal, amely viszonylag nemrégiben érkezett meg. A benne rejlik szögek, geometriai alakzatok és vízvezeték, amely acélból készül.

A skandináv stílusú fürdőszoba lusta monokróm, sokan próbálják ezt a monotónia néhány fényes elemével hígítani. Elegendő, hogy csak néhány rongyos törölközőt lehúzzon, vagy fényes csövet készítsen mosószerekkel. A zuhanykabin kombinálható a fürdőszobával, ugyanakkor külön üvegtömbökből álló válaszfal választja el.

Az ilyen fürdő belseje meglehetősen eklektikus lehet.

A modern skandináv stílus nemcsak praktikus, hanem elegáns is. A fehér bútorok csillogó fényt vonzanak a szemre.

A skandináv stílusú fürdőszoba kreatív megoldása a fehér téglák falainak díszítése.

A klasszikus fürdő az egyenes lábakon egy modern mosógéppel ölel fel. Kiemelheti a szoba színét, a színes törölközőket vagy valamilyen mintát. A szobán kívül egy speciális kosár is felszerelhető a fürdő kiegészítőkhöz.

A skandináv stílusban kialakított fürdőszoba eltér a többiektől, mivel minden tárgy valamilyen funkcionális természetű. Ha nincs elég szabad hely, akkor speciális fürdőszobai polcok és fali szekrények segíthetnek.

A falak színe általában nem szerepel a bemutatott stíluson túl - hófehér vagy világosbarna. Sötétebb burkolólapokat használnak gyakran arra, hogy felhívják a figyelmet egy zuhanyzópultra vagy mosdókagylóra. A legjobb választani a diffúz világítást, mivel lágy és nyugtató fényt biztosít.

Design skandináv stílusban tervezett fürdőszoba a zuhanyozók kedvelőinek.

Kis skandináv stílusú fürdő egy lakásban Permben.

A belső kialakítás érdekében a tervező különös figyelmet fordított a bútorok kiválasztására.

Stílus jellemzői

A belső térben nehéz megtalálni valamilyen dekoratív elemet. Csomagolt növényekbe miniatűr edényeket készíthet, amelyek fehér színeket fognak elindítani. Rozsdamentes acélból készült tartozékok jól néz ki fehér alapon. A fehér ezüst nagyon lenyűgöző.

A mosogató felett elhelyezkedő falrész egy része még tovább díszíthető. Használhatsz egy kis mozaiklapot, amely árnyékolja a falak fehér tónusát. A csempeoldalon telepíthet egy tükörpanelt, amely vizuálisan megnöveli a szoba teljes méretét.

A dekoráció a padló használható fából készült anyagok vagy dísztárgyak. További melegséget és kényelmet biztosítanak. A stílus klasszikus mennyezete panelekből áll, amelyek könnyen cserélhetők modern anyagokkal. Náluk harmonikusan megjelenik a spotlámpák, amelyek beilleszthetők a panelekbe.

A funkcionális tervezési lehetőség egy kis fürdőszobát tervez. A mosógép a polc alatt van elrejtve, ami hasznos helyet takarít meg.

Skandináv stílusú fürdőszoba belső kék színű.

A fehér háttér kék színnel kombinálható, ami a bemutatott stílus egyik legkedveltebb módja. A mosógépnek nem szabad felvennie az "értékes" helyet, ezért az asztallap alá helyezhető.

A zuhanykabin szervesen "összezavarhatja" a belső teret. A tükörfelületek miatt vizuálisan bővíti a helyiséget. A belső elemek antik stílusúak. A mosogató felszerelhető egy faállványra. A tükör lebillenhet a mosogatóra. Vizuálisan megnöveli a már kis helyiséget is.

A stílus színei visszatartó erejűek, ezért ez a belső tér annyira népszerű. Nemcsak a régi időkben tudott ötvözni önmagában, de ökológiai módon is felhasználhatta a modern stílus elemeit. A belső tér szépsége és hatalmas funkcionalitása számos ügyfelet vonz. Felülmúlhatatlan kényelem és szerény luxus kombinálva.

Skandináv stílusú fürdő egy vidéki házban Dél-Svédországban.

A skandináv stílus a természetes falburkolásra és a helyes funkcionális bútorok kiválasztására emlékeztet.

Skandináv stílusú fürdőszoba: eredeti egyszerűség és természetesség

A skandináv stílusú fürdőszoba kialakítása a képen jól néz ki. Ez a design opció lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a helyiség térfogatát, a szoba a lehető legalacsonyabb költséggel kapja meg a lehető legnagyobb természetes fényt. Ennek eredményeképpen a skandinávok szelleme a szokásos városi lakóépületben is újra felépíthető.

A skandináv stílusú fürdőszobai design a képen jól néz ki

A skandináv stílusú stílus jellemzői:

 • a befejező munkák során csak természetes alapanyagokat használnak;
 • Alkalmazás a világos színek helyiségeiben;
 • nagy ablaknyílások és jó természetes világítás;
 • kényelmes felszerelés és bútorok telepítése.

A szoba stílusos kialakításának legszembetűnőbb eleme a fehér. A stílus jól illeszkedik a csúcstechnológiához, népszerű a városlakókkal. A skandináv stílusban díszített fürdőszobát még a fotóban is könnyedén megkülönböztetni a fürdőszobától, más stílusban díszítve. És nem csak a derékszögek, az acélból készült vízvezeték szerelvények és a szigorú geometriai alakok jelenléte.

A szoba stílusos kialakításának legszembetűnőbb eleme a fehér.

A funkcionalitás a stilisztikai tervezési terület egyik jellemzője. A fürdőszobában ez a körülmény miatt szinte lehetetlen megfelelni a dekoratív design elemeinek. Ha úgy döntenek, hogy dekoratív elemeket használnak a fürdőszoba eredetiségének megteremtéséhez, akkor lehetnek kisebb cserepek beltéri növényekkel. Képesek lesznek árnyékolni a fehér színt, amely a szobában domináns. A tartozékok rozsdamentes acélból készült dekoratív elemekként használhatók.

A dekor elemeként rozsdamentes acélból készült tartozékokat használhat.

A skandináv zuhanyzók fürdőszobájában széles körben használják. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a szobában, és maximalizálja a tér teljes térfogatának használatát, ami különösen fontos, ha a szoba kicsi. Egy közös tervezési lépés az, hogy a héjat egy faállványra helyezzük.

Tipp Gyakran lefagy egy időben a mosogató tükör fölött. Nem csak tisztán hasznossági célokra használják, hanem vizuálisan növeli a kis helyiség területét is.

Ha ilyen stílust készít, a színeket diszkréten kell használni.

A szobát ebben a stílussal készítik el, a színeket korlátozni kell. Skandináviában a luxus nem becsületes, így még a szerény jövedelemmel rendelkező személy is megengedheti magának a skandináv stílusú fürdőszobát. Saját kezével akár saját magad is megteheti. A helyiségnek a lehető legnagyobb mértékben fából kell készülnie.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

Ha egy standard városi lakásban lakik, és tetszett a skandináv stílusú fürdőszoba, négy négyzetméter. m elegendő a tervezéséhez. A skandináv belsőépítészet lehetővé teszi, hogy a lehető legkisebb helyet kihasználja. Ennek eredményeként funkcionális és ergonomikus, stílusos és gyönyörű.

Mielőtt megkezdené munkáját a fürdőszobai díszítéssel kapcsolatban, megoldani kell a helyreállítás kérdését, ha egy kis helyiségről beszélünk.

Ha egy standard városi lakásban lakik, és tetszett a skandináv stílusú fürdőszoba, négy négyzetméter. m elegendő a tervezéséhez

Érdemes megemlíteni a hiperfejeket, amelyek segítik a vizuális kinagyítást. Például:

 • a fal- és mennyezeti díszítés kizárólag élénk színekben történik;
 • a belsőépítészet különböző elemeinek kombinációja;
 • az üvegből készült felületek használata;
 • helyszíni várostervezés spotlámpák használatával;
 • funkcionális és kompakt berendezések és bútorok telepítése.

A kis skandináv stílusú fürdőszoba befejezésének legegyszerűbb módja a kombinált fürdőszoba. Az ilyen építészeti és formatervezési megoldások egyik előnye a felhasználható területek növekedésének tekinthető, így lehetőség nyílik arra, hogy bármilyen típusú fürdőszobába, például jacuzziba telepítsék. A fürdőszoba káddal történő kombinálásakor a szoba összkomfortja és funkcionalitása jelentősen megnő, esztétikai és kényelmessé válik.

A kis skandináv stílusú fürdőszoba befejezésének legegyszerűbb módja a kombinált fürdőszoba.

A fürdőszobának ez a díszítése tökéletes egy 3 fős család számára.

Fontos! Ha a család nagy, meg kell keresni más lehetőségeket a szoba díszítésére. Általában olyan tervezési technikákat alkalmaznak, amelyek vizuálisan növelik a területet.

Tehát az egyik technikának nevezhető a bútorok minimális darabszámának használata. Bútorok és berendezések kombinálhatók, például egy mosdót lehet felakasztani a kád felett, és egy falra szerelhető szekrény helyezhető a fűtött törülközőtartón. A kötelező jelleggel a helyiségben kell tükröket és fényes felületeket használni a tervezés a világos színek.

Bútorok és berendezések kombinálhatók, például egy mosdó is fel lehet függeszteni a fürdőszobában, és egy falra függesztett falegység helyezhető el a fűtött törülközőtartó felett.

A megfelelő világítás lehetővé teszi a legkisebb helyiség vizuálisan történő kinagyítását is. Technikai szempontból ezt a problémát a spotlámpák helyes elhelyezése oldja meg. A fali tartók vizuálisan növelhetik a helyiség hasznosítható területét.

Skandináv stílusú fürdőszoba design

A skandináv stílusú fürdőszoba kialakítása a múlt század 50-es évének legnépszerűbb lett. De 20 évvel korábban jelent meg olyan országokban, mint Dánia, Norvégia és Svédország. Természetesen minden ország hozzájárult ehhez a dizájn stílusához. Például, a dán belsőre jellemzõ a fehér széles körû használata, Finnországban a fekete népszerû, Svédországban a minimalizmus divatos.

A skandináv stílusú fürdőszobai formatervezés a múlt század 50-es évének legnépszerűbb lett

Mindenesetre a skandináv stílusú fürdőszoba funkcionális és egyszerű. Népi motívumok használata megengedett, lehet fafaragás, rajz a csempere. Külön tartozékok fából és kőből készülhetnek.

Ami a fürdőt illeti, oválisnak és fehérnek kell lennie. Általában fa dobogóra helyezett. Ha ezt nem lehet elvégezni, a fa utánzatot használják. Egy ilyen tervezési lépés lehetővé teszi a belsőépítészet ezen változatának minimalista jellegének hangsúlyozását.

A skandináv stílusú fürdőszobát csak nedvességálló anyagok felhasználásával szabad használni. Ez lehet az egzotikus fából készült tábla, de speciális olaj-impregnálással is védettek.

Érdekes! Használható fehér kerámia burkolólapok vagy fa dekoráció. Nemcsak tökéletesen illeszkedik a skandináv stílusba, hanem védi a nedvességtől.

A fa és a díszítő elemek a "fa alatt" megtervezésével nem csak természetes helyet kölcsönöznek a terem kialakításának, hanem a melegség és a kényelem benyomását is keltik, ezért mozaikot használhatunk. Rendkívüli megjelenést kölcsönöz a szobában. Például mozaikot lehet díszíteni a mosogató felett.

A "fa alatt" megtervezett fa és díszítőelemek nem csak természetes helyet kölcsönöznek a terem kialakításának, hanem a melegség és a kényelem benyomását keltik, ezért mozaikot használhatunk

Az ezüstből készült dísztárgyakat is széles körben használják. Az északi színre jellemzőek, hangsúlyozhatják a fürdőszoba egyszerűségét és kifinomultságát. Krómozott felületekkel ellátott tartozékokat használhat.

Mindenesetre egy skandináv stílusú fürdőszoba tervezését úgy kell megtervezni, hogy a szoba annyi fényt kapjon, amennyire csak lehetséges.

Skandináv stílusú belső tér a fürdőszobában

A skandináv stílusban és a fürdőszobában lévő fürdőszoba jól néz ki, ha minden kanonát megfigyelnek, fontos, hogy a funkcionalitást természetes természetességgel kombinálja. Példának okáért itt érdemes egy fehér sztreccs mennyezetet használni fényes felületen. Nem fél a nedvességtől való érintkezésnek, és tökéletesen illeszkedik a szoba skandináv légkörébe.

A skandináv stílusban és a képen lévő fürdőszoba jól néz ki, minden kanonának megfelelően

Ha a szoba kicsi, ki kell cserélnie a fürdőt a zuhanyzóban. A zuhany mellett általában kis méretű ceruzatárcsát állítunk be különféle kiegészítőkhöz. Általában ilyen helyiségekben a ruhák lógnak a falakon. Amikor a fürdőszoba területe lehetővé teszi, egy kis öltözőasztal vagy öltözőasztal, valamint egy éjjeliszekrény tárolására kozmetikumok és ékszerek

A színsémát kiválasztva, ügyeljen a következő lehetőségekre:

 • fehér csempe, valamint fából készült bútorok és grafit padló;
 • szürke csempés falak és világos színű bútorok;
 • kétszínű csempe (például szürke és fehér) és fa bútorok használata;
 • fa és kerámia burkolatok kombinációja.

Mindenesetre a skandináv stílusú fürdőszobának meg kell felelnie a funkcionalitás követelményeinek. Ebben az esetben a minimalizmus ebben az esetben a kényelemre kell összpontosítani, miközben maximalizálja a helyiség hasznos helyének használatát. Például használhatja a mosodai kosarat, mint széket, és letenni a mosdót a kád felett.

Mindenesetre a skandináv stílusú fürdőszobának meg kell felelnie a funkcionalitás követelményeinek.

A skandináv stílusban készült fürdőszobában elhelyezett vízvezetéknek meg kell felelnie a mérséklés követelményeinek. Elég, ha kis méretű fürdőt (zuhanyzó), mosdót és WC-t (a fürdőszobával kombinálva) telepítenek. Ugyanakkor előnyben kell részesíteni a modern kompakt modelleket. Szögletes, felfüggesztett és beépített kivitelűek lehetnek, de klasszikus fehér színűek.

Mit észlel, ha a skandináv stílusban használja?

A skandináv fürdőszobai tartozékok kiválasztásához gondosan hozzá kell járulnia ehhez a folyamathoz, és ki kell zárnia minden véletlenszerű dolgot. A Ktakov különböző mókás csecsebecséknek tulajdonítható, amelyeknek nincs funkcionális célja. De különböző kézzel készített tárgyakat várunk. Szőtt ruhadarabok, színes kötött szőnyegek, fa dobozok a higiéniai cikkek tárolásához.

Fontos! Érdemes felidézni, hogy a skandináv stílus kedveli az 1-2 tartozék használatát. Az egyéb belső elemeknek többfunkciósnak kell lenniük. Például egy lépésszék kétféleképpen használható: lábtartóként és ülés vagy éjjeliszekrényként.

Mivel a skandináv országok számára a tengeri téma nagyon fontos, a terepe tükröződik a belsőépítészetben. Ehhez, fehér színekkel együtt, a fürdőszoba kialakításában aktívan használják a kék és kék árnyalatokat. Nagyon helyénvaló különböző tengeri motívumokat használni. Ez lehet a hajók és a tenger, a horgonyok és a tengeri élet képe.

Ami a skandináv országokat illeti, a tengeri téma nagyon fontos, a belsőépítészetben tükröződnie kell.

Nagyszerű lesz, ha Norvégia vagy Svédország népművészeti tárgyait hozza el. Ezek textilek lehetnek: szőnyegek, törölközők, függönyök és fürdőfüggönyök. Rendeltetésük szerint használhatók, és kizárólag dekoratív elemek formájában alkalmazhatók. A fürdőszobában új színek játszanak, és teljes mértékben megfelelnek a skandináv stílusterv szellemének.

Mindenesetre ne felejtse el a világítást. Általában nincsenek ablakok a fürdőszobában, ezért jól meg kell szervezni a mesterséges világítást.

Mindenesetre ne felejtse el a világítást. Általában nincsenek ablakok a fürdőszobában, ezért jól meg kell szervezni a mesterséges világítást. Ehhez általában fényes megvilágítást használjon, ami "meleg" fényt ad. A fürdőszobában lámpák nem lehetnek sokak, de a falak fényereje és a tükrök használata kompenzálhatja a természetes világítás hiányát.

Fürdőszobai dizájn a skandináv stílusban (fotó): árnyalatok, világítás, bútorok

Az északi szélességek súlyossága a naphoz, a fényhez és a napfény növekedéséhez - ezek azok az elemek, amelyek hiánya észrevehető Skandináviában. Ezért a finn és a norvég házak belsőterét, amelyek a stílus alapjául szolgáltak, egyszerű, tömör megoldások jellemzik, amelyek meleg és fényteljesek. Ezért a skandináv stílusú fürdőszoba kialakítása kényelmet és melegséget biztosít.

Főbb jellemzők és kíséret

A fürdőszobák skandináv stílusának főbb jellemzői:

 • Világos árnyalatok a szemben lévő felületeken.
 • Természetes fából készült bútorok kiemelkedő szerkezettel vagy világos színekkel festve.
 • Szinte teljesen hiányzik a dekoráció.
 • Világos megvilágítás a különböző fényforrási forgatókönyvek használatával.
 • Korlátozott színtartomány - minden árnyalat fehér, árnyalatú természetes paletta akvarellben.

Az érzelmek, a természet tiszteletben tartása - az északi országok népeinek jellegzetességei - tükröződnek az emberek ízlésében, és stílusgá alakulnak át.

Az északi táj árnyéka

A skandináv stílusban kialakított fürdőszobában a színpaletta választása határozza meg a szoba hangját és hangzását. A klasszikus változatban természetes fenyő vagy nyírfa puha színű vagy festett világos színeket használtak a burkolatok falak és padlók.

Fa falburkolat

Kitűnő és nemes fa, nedvességtől védett, színtelen lakkal borított fa, ez a megoldás a tradicionális skandináv stílusra jellemző. Kívánt esetben a természetes fát különleges faolajjal lehet bevonni, így a fa szerkezete hangsúlyosabbá válik, az impregnálás víztaszító tulajdonságai nedves környezetben tartják a fát, a szatén fény pedig nemes luxus a belső térben.

A vízvezeték fából készült

A stílus korszerű olvasata kerámia burkolólapok, műanyag panelek, könnyű árnyékolású vagy textúra nélküli anyagok textúrájának követésével jár, de a színpaletta megőrzésének kötelező feltétele.

Ahhoz, hogy teljesen érezze a skandináv színek hangulatát és akvarell színét, érdemes megnézni azokat a művészek vásznatait, akik beleszerettek az északi természet kemény kiterjedéseibe. A vásznaiban biztosan olyan festékek lesznek, amelyek a mindennapi életben megtestesülnek.

A tükör és üvegfelületek ideálisak egy skandináv stílusú fürdőszobának. A fény visszaverő képessége növeli a helyiség levegőjét és a térfogatot. A fürdőszoba tágas ablakai megtartják a stílus tisztaságát, az ablaknyílások a legkönnyebb, tejfehér muszlinból készültek, súlyosító elemek nélkül, hajtogatás vagy fodros formájában, a szigorú és egyszerű vékony vászon tökéletes díszítés az ablakhoz, este pedig válasszon természetes anyagból készült függönyöket - pamutból vagy vászonból laza szövéssel. A szövet, mint a "matt", ideális a függönyök számára a skandináv stílusban.

Fényáram

A stílushoz való tartozás egyik feltétele a világ minden tájára kiterjedő megvilágosodása, és a fürdőszoba sem kivétel. Ha a fürdőszoba nem nagy méretű, egy felső mennyezet és több tükröző felület elegendő. Ne felejtsük el, hogy a fehér szín tökéletesen tükrözi a fényáramot, ezért a fehér csempefalak és a falak feltárása a kezdeti stílushoz illeszkedik.

Fa bútorok a fürdőszobában

A nagyméretű, ablaknyílásokkal ellátott fürdőszobát nagyszámú világítótesttel kell megvilágítani: egy erős központi lombkorona vagy több csuklóval rendelkező csillárral, átlagosan a tükör közelében lévő világításhoz és egy további fényforráshoz a zuhanyzóban, az ajtó közelében lévő világítás nem lesz felesleges. Húzza meg az ablakot egy finom, fehér szőtt tollal a természetes megvilágítás hatásának növelése érdekében.

Fehér fürdő sötét padlóval

A természetes fény hiányát kompenzálja a többszintű világítás, és a fényforrások lámpái nem alkalmasak. És minél inkább különböznek egymástól, annál érdekesebb a világítási forgatókönyvek kialakítása. A skandináv stílusú fürdőszobában, az ultra-divatos műanyag mennyezeti lámpák és a nagymama melltartó szürke árnyalatai kényelmesen egymás mellett helyezkednek el, helyénvaló úgy nézni, mint a fonott anyagból készült mennyezet vagy álmennyezet. Adjon hozzá egy kis humorot és diverzifikálja a belső padlólámpát, ha neki van egy hely a fürdőszobában.

Világítás a fürdőszobában

Számos megvilágítási lehetőség és a fényáramlás telítettsége a stílus egyik legfontosabb összetevője - annál jobb. Hagyja magának a lehetőséget, hogy irányítsa a fényt a fürdőszobában, néha elég élénk gyertyafényben.

A fő tapéta díszítése

A tükör kiválasztásakor a nagyméretű tükörvásznat előnyben részesítse, így hangsúlyozhatja a stílust, és hozzáadhatja a hiányzó, bár virtuális helyet a szobába. Ráadásul a tükör tökéletesen tükrözi a fényt, amely pozitívan befolyásolja azt a stílust, amelyben a fény és a nap hiányzik a táj és az élet hiánya.

Jó megoldás lenne az üvegpolcok a szükséges részletek és dekoráció befogadására. A pohár tetszetős formában várja a skandináv belső térben. A VAZ ólomüvegje természetes vagy mesterséges fényt sugároz, és a szétszóródás a helyiségben tükröződik, az átlátszó polcok és ajtók nem blokkolják a fényáramot, így szabadon behatolhatnak a helyiség legtávolabbi sarkába.

Zónás fürdőszoba két mosogatóval

Bútor preferenciák

A korlátozott számú forró napon és rövid nyáron élő országokban a fa meleg, krémes árnyalatai érezni és kitölteni a hiányzó benyomást a természet csúcspontjának győzelméről. Bútor az egész ház és a fürdőszoba kívánatos választani fenyő vagy luc, lehetővé tette a nyír és akcentus vászon cseresznye. Az ilyen fafajtákból készült bútorok földrajzilag és szellemileg közel állnak Finnország, Svédország vagy Szentpétervár lakosaihoz, ezért tudattalan szinten komfortérzetet, melegséget és gyengén szépséget nyújt.

Alacsonyabb kerámia csempe

Skandináv stílusú, üdvözli a nemzedékek és bútorok folytonosságát. Ha a családja nem maradt fenn olyan széklet, szék vagy szék, amely antiknak vallja magát, akkor nézze meg a legközelebbi "bolhát", és vegyen fel egy bútort a fürdőbe vagy csak egy tartozékhoz. Egy régi öntöződoboz, egy teáskanna vagy egy medence fog tenni. Ebben az esetben használhat objektumokat egy új célra - egy vízforraló virág virágcserépként és egy medencét belsőépítészetként.

Kis fürdőszoba belseje

A skandináv stílusú fürdőszobában lévő bútorok esetén szélsőséges esetekben a világos, áttetsző akvarell színárnyalatokkal festett, viaszos vagy olajos fadarabok közül választani kell.

Üveg válaszfal

Észak finom dekoráció

A díszítő elemekből teljesen díszített szoba arc nélküli és nehéz azonosítani a tulajdonosokkal, mert a dekoráció a belső tér érzelmi összetevője.

A tengerek közelsége tengeri téma, és ha a tenger lakói, kagylói és élénk színek kerülnek kiválasztásra a sötét déli tájra, a skandináv tengeri téma esetében teljesen más tartalom lesz dísz.

Fényes színek a lakonikus designban, világos színek és minimalizmus.

Tengeri hengerelt kövek, mindenféle szürke árnyalatokkal; szétzúzva, sóval sűrítve, és szél által varrva; mint egy borostyándarab a parton; egy régi hajó fedélzetén, melyet egy fából faragott bogarak hagytak el - mindez a fürdőszobának a legjobb dekorációja lesz, és mindenkit meghív a filozófiai tanulmányba. Kiváló dekoratív és praktikus kiegészítés a fürdőszobában kézzel készített szőnyeg természetes anyagból vagy kötélből. A kézzel szőtt szőnyeg az eredetiséget, a munka tiszteletét és kellemes érzéseket eredményezi a használat során.

Fém és fa a tervezésben

A gyertyák a dekor lényeges jellemzője, a fürdőszobában nincs kivétel. A fürdőszobai dekorációban különböző módon használhat gyertyákat - ünnepi gyertyatartóban vagy agyagtálcákon - fontos, hogy a gyertyák kényelmet és melegséget biztosítsanak a szobába. Ráadásul, a téli hidegben vagy az őszi gyertyákban égő gyertyák néha melegebbek, mint a központi fűtés, legalábbis erkölcsileg.

Zuhanyzó és kád a különböző területeken

Ezenkívül a skandináv stílust saját készítésű dekoráció támogatja. Nem véletlen, hogy Svédország egyik vezető bútorvállalata olyan bútorokat gyárt, amelyek saját kezűleg saját festést vagy dekorációt igényelnek. Az északi emberek szorgalmasak, és mindent megtesznek, amit otthon lehet használni. Ne tagadja meg magának az örömét, ha egy erdei ágból származó ágakból készített törülközőtartót használ. A stílus szellemében egy leveles levelek vagy egy agyagból készült figurák lesznek a kezed által.

Fehér tégla díszítés

A majdnem monokróm belse hígításához add hozzá egy kis humorot egy excentrikus minta vagy színes zuhanyfüggöny formájában. Ez vonzza a figyelmet és a fényes állvány fogkefe, szappantartó vagy poszterek színtelített minták.

Fényes fali dekoráció

A skandináv stílusú fürdőszoba design szinte mindig vászon, hogy hangulatot teremtsen. A kifakult színek kitűnő környezetet biztosítanak a színes ékezetekhez, amelyeket gyakran frissíthet. A fehér vagy könnyű csempe vízálló festékekkel festhető a szezonra, öntapadós fólián levő plakátra ragadva, gyerekek számára vízjelzőkkel, és lehetőséget ad a festéshez a festéshez - remekművet és különféle beltartást is biztosít.

Festett kerámia csempe

Ne hagyja az északi belteret szigorúan a kanonikus stílusnak megfelelően, és adja ki a modern eklektikus design örömeit, majd a skandináv belső tér "felbukkan" és természetes lesz.

Skandináv stílusú fürdőszoba - egyszerűnek tűnik, de nem

A skandináv stílus érdekessége az elmúlt években fokozatosan gyengült. Ez a trend azonban nem befolyásolta a fürdőszobákat és a konyhákat - itt ez a stílus még mindig divatos. Ha egy skandináv stílusú fürdőszoba a régi álma, de nem tudja, hogyan kell megvalósulnia, akkor készek vagyunk megosztani néhány titkot. Nem feltétlenül követi az összes tanácsunkat. Ahhoz, hogy egy skandináv stílusú részecske kerüljön a fürdőszobába, valószínűleg csak az alábbiakban ismertetett ötleteket kell végrehajtania.

Fürdőszoba elrendezés

Nagyon nehéz megoldást találni a skandináv stílusú fürdőszobában - szükséges, hogy mindent elférjen, amennyire szüksége van, de tágas marad, azaz tágas. nem csak funkcionális, hanem stílusosan is tartott. Ha a családtagjai között nincsenek szerelmesek a fürdőszobában, gondoljon arra, hogy kicseréljük azt egy kompakt zuhanytálcával, és elhelyezhetünk egy öltözőasztalt vagy egy nagy szekrényt a szabad térben való tároláshoz.

Egy nagy család számára a fürdőszoba elválasztása valószínűleg praktikusabb. Ez nem minden "kis dolog", amelyet figyelembe kell venni a tervezési szakaszban.

Skandináv stílusú színek

A skandináv stílusú fürdő meghatározása szerint nagyon könnyűnek és szellősnek kell lennie. Fehér itt uralkodik fehéren! Azonban sötét vagy fém csaptelepek vagy függesztett lámpák itt nem fognak idegen látni - a szükséges vizuális kontrasztot a fehér vízvezetékekkel és a meleg fából készült belső elemekkel látják el.

Barack és tejszín

Az elmúlt években a skandináv stílusú stílus domináns fehér színét lassan pasztell és bézs árnyalatok váltják fel. Ha néhány közülük, például a barack, a szürke vagy a tappan, a csempe és a falfesték kombinálva a hófehér befogókkal és ugyanazokkal a fából készült bútorokkal, akkor sikerül egy tömör pillantást kialakítani.

monokróm

A fekete-fehér grafikák használata a skandináv stílusú tervezők kedvenc módja. Különösen lenyűgözőnek tűnik a melegebb tervezési elemek, például a könnyű fa és a sárgaréz keverők hátterében. Az Auhaus Architecture tervezői meglehetősen merészek, de végső soron a fekete és fehér geometriai minták megfelelő választékát képezték, melynek köszönhetően a modern otthon Melbourne tulajdonosai nagyon kifinomult, texturált és legfontosabb egyedi fürdőszobát adnak.

A befejező anyagok

Érdekes befejező anyagok, amelyek a skandináv fürdőszobát egyediek, egyediek, ellentétben a többiekkel. A csempe széles skálája és stílusa teszi a legnépszerűbb padlóburkolatot és falburkolatot. Gyakran használják mozaiklapok, valamint természetes kő és gránit. Akárcsak a konyhában, a kötény vagy a munkalap kialakításakor a szín újjászülethet egy fürdőszobában, amely egyébként kissé unalmasnak tűnhet.

faipari

Semmi sem skandináv, mint a könnyű fa, ezért fontolja meg a különféle módokat, hogy hozza a fürdőszobába. Helyezzen egy fából készült szekrényt vagy éjjeliszekrényt különböző kis dolgok tárolására, vagy egy fal részével egy fa segítségével. És nem sokat számít, hogy egy tömörfa, furnérozott vagy laminált forgácslapot választ. A fényképezőgépen látható fényűző fürdőszobában a fából készült függő öltözőasztal összhangban van a fából készült lógó lámpákkal.

tégla

A skandináv fürdőszobában tégla segítségével hozzáadhat egy kis ipari stílust. Ez egy nagyszerű alternatíva a hagyományos cseréphez. A többrétegű téglák itt alkotják az önelégültséget és kibővítik a színpalettát. Ezeket a meleg barna és szürke árnyalatokat ezután meg lehet ismételni a falakon és a mintás padlólapokon.

TIPP: Ne feledje, hogy a "nedves zónában" használt téglák különleges védelmet igényelnek a nedvességtől. Csak így képes lesz megőrizni megjelenését.

Csempék vagy fa panelek?

A fából készült árnyalatokkal szembeni trükkös megoldás a "fa alatt". A csempe minden előnye, de úgy néz ki, mint a fa panelek. A fotó példájában egy hasonló fa cserépet használtak a padló és a fürdőszoba mögötti falak fedésére.

struktúra

Ma a csempék gyártási technológiája nem hasonlítható össze azzal a ténnyel, hogy néhány évtizeddel ezelőtt elérhető volt. Megtanultam csinálni és textúra cserép. A csempe színének és alakjának változatossága hatalmas, de próbáljon választani mindenféle típust, mert a skandináv stílus elsősorban korlátozottságot és mérsékeltséget jelent.


Hatszögletű csempe

A hatszögletű csempék egyre népszerűbbek a modern skandináv fürdőszobákban. A hasonló, hatszögű díszes fal nagyon látványosnak tűnik. Még erőteljesebb képet kapunk, ha fehér, hatszögletű csempe kombinációja fekete kontrasztanyaggal kombinálva, vagy egy kisebb csempe a padlón van mellette.

Berendezés a skandináv fürdőhöz

Ne felejtse el a berendezést! A fürdőszobában egy kicsit egyedülállóak lesznek a nem szabványos szellőző szekrények és rácsok, zuhanyfejek és csaptelepek. Sokszínűségük a modern piacon meglehetősen megoldhatóvá teszi ezt a problémát. Az alábbiakban néhány, a skandináv stílusban készülő berendezés és bútor található.

Spa stílusú fürdő

Mindannyian szeretünk merülni a fürdõbe, de mi van a fürdõbe merülve, ami már magában van? Ha sok helyed van, helyezze a fürdőt a szoba közepére, és "a vízbe fújja". Végy egy lépést, merülsz a vízbe... és úgy érzed magad a saját fürdődben. A skandináv stílus bűvöletének növelése érdekében hozzon létre egy kis fa kályhát és egy erdei fát, majd egy nagy szobában, télen is meleg és barátságos lesz.

szauna

A privát szauna behelyezése a fürdőszobába mindenképpen az egyik legnehezebben megvalósítható ötlet. De ez az, ami lehetővé teszi, hogy érezze a Skandinávia szellemét leginkább, és akkor meg fogja érteni, hogy a játék érdemes a gyertyát.

TIPP: Az a döntés, hogy a tervezési fázisban szaunát telepíteni kell, mivel ez a helyiség különleges hőszigetelését igényli, és a szükséges szellőztető és fűtőelemek kommunikációját teszi szükségessé.

Tárolóhely

Idővel észreveheti, hogy mindenféle dolgok (és mindegyik nagyon szükséges) a fürdőszobájában egyre több lesz, és már nem tudsz harcolni a rendellenességgel. A káosz és a skandináv stílus azonban nem kompatibilisek, ezért előre meg kell fontolnia a tárolóterek megszervezését. Kiváló lehetőség lenne egy nagy vagy dupla öltöző. Nem kevésbé hatékony és lógó szekrények.

Kis helyiségekben célszerű olyan beépített szerkezetek használata, amelyek elegendő helyet adnak a piperecikkek tárolásához, és ugyanakkor segítenek megtakarítani az értékes helyet. Általában véve a megfelelő szervezés a legfontosabb követelmény a kompakt fürdőszobák kialakításában, ezért jó, ha sok különböző fiók és tárolóhely van a tároláshoz különböző kis kiegészítők sorrendjében.

lomb

A növények, mint semmi más, nem adhatnak színt és fényességet olyan térhez, amely egyébként teljesen monokromatikusnak tűnne. Ez különösen igaz a skandináv stílusra. Ráadásul az elszigetelt szobában valami élőlény jelenléte nagyon vonzónak és meghívónak tűnik, ezért valószínûleg az a gondolat, hogy a beltéri növényeket a fürdõszobába helyezzük, sokan érdekesnek látszik.

TIPP: Nem szükséges egy óriási gumibetétet a fürdőszobába húzni. Egy kis cserepes növény - egy buja páfrány vagy egy hosszú virágzó ibolya - a mosdóján, az ablakpárkányon vagy a polcon található, elkapja a szemedet (és gyönyörködik) minden alkalommal, amikor belépsz a szobába.

dekoráció

A szoba felújítása addig nem tekinthető teljesnek, amíg a végső megérintést nem adták hozzá. Ez vonatkozik a fürdőszobára is. Óvatosan közelítsük meg a lámpák, a szappanadagoló, a fogkefetartó, a szemétláda választékát - ezeknek a látszólag kis dolgoknak meg kell egyezniük egymással és a szoba egészének stílusával. Még egy közönséges toalettpapír-tartó is hangsúlyozhatja az adott térstílusot, és éppen ellenkezőleg, minden erőfeszítést megtagadhat.

A díszítő elemeknek egyedinek kell lenniük, figyelemfelhívásra, de fontos, hogy harmonikusan egészítsék ki az összképet. Ha ilyen lehetősége nyílik rá, függesszen fel egy képet vagy dekoratív vázát friss virágokkal a szabad falon. Azok, akik nem akarják teljes mértékben felújítani a fürdőszobát, megváltoztathatják azt a szoba színsémáinak megváltoztatásával, vagy legalábbis egyszerűen kicserélhetik a régi kiegészítőket. Az alábbiakban megtalálhatók a skandináv stílusban rejlő különféle kiegészítők.

Fürdőszoba a skandináv stílusban: 5 tulajdonság és 115 valódi fotó

Könnyű színek, fa kovácsolás, minták és mutatók teljes egyszerűséggel és funkcionalitással - a skandináv stílus ideális fürdőszobának.

Hiteles skandináv fürdőszoba stílus

Mint általában, az autentikus stílust szétbontották komponensekké, amelyekből végtelen számú szomszédos stílust alakítottak ki. Különálló elemek és ötletek, amelyek ideálisak a fürdőszobákban valóságainkban:

 1. Világos színek
 2. Fa csempe
 3. Fa fülke a mosogatóhoz
 4. Minták és geometriai motívumok
 5. Egyszerűség és funkcionalitás a fő ötlet

Mindegyiket külön elemezzük a 2. bekezdésben. De az eredeti skandináv fürdőszoba kissé más. Minimalizmus, fehér csempével és fekete habarccsal (mert praktikus), fürdő nélküli zuhanyzóval (időt és vizet takarít meg), valamint modern és retro tárgyak keverékével.

A leggyakoribb csempe - fehér téglák (és a sertés is), valamint öt és hatszögletű. Gyakran van egy csempe monokróm minta. Az olyan országokban, mint Svédország, úgy tűnik, hűvös is, mert a jelenléte egy ablak a fürdőszobában és a nagy méretű a szobában. A kis fürdőszobákhoz a skandináv stílusú stílust ki kell igazítani.

Csak a fa és a részek használata nem elegendő. Ami számít, az az általános felfogás, a tér és a fény. Képek a jó fürdőszobáról, de nem kapcsolódnak a skandináv stílushoz:

A skandináv stílusú elemekből (mert hűvös) sok példát mutattak be a korábbi cikkekbe:

 1. Fürdőszoba zuhannyal - amely a zuhanyzók közül kettő közül kettőnek van értelme.
 2. Modern csempe a fürdőszoba - ami fontos a mi apartmanok, sok fotó csempe a fa alatt.
 3. Melyik csempe jobb választani a fürdőszobában - ha az utolsó elem a megjelenésről szól, akkor többet talál a csempe kiválasztásának technikai színtereiről.
 4. A kis fürdőszoba kialakítása - sok a skandináv stílusú átalakítás és elem.
 5. A WC-vel és mosógéppel ellátott fürdőszoba kialakítása - hogyan helyezzen el egy mosógépet, és miért nem lehet bölcs dolog a díszítéssel (ott a skandináv stílus tökéletesen tökéletes).

Azokról a dolgokról, amelyek biztosan nem vesznek át - egy régi WC-vel. Ez egy nagyon rossz döntés, és válasszon egy felfüggesztést egy telepítéssel, kivétel nélkül. Bővebben a fürdőszoba belsejét WC-vel.

Stílus összetevők

Fa csempe

Porcelán kőzet fafestéssel - a legjobb, ami a fürdőszobákban az elmúlt 5 évben jelent meg. Ez a csempe jó a fürdőszobai stílus minden stílusához, és különösen a skandinávokhoz. Hatalmas színválaszték, textúrák és méretek. Van egy szabály:

Minél több a csempe, mint egy igazi fa, annál jobb.

Ez azt jelenti, hogy nem csak a csomók és filé mintázatát kell utánozni, hanem mély textúrát is. mert Nincsenek valódi fürdőszobai ablakok, ott mesterséges világítást használnak. Ez árnyakat ad a csempe textúrájára, és ehhez hozzáadja a kötetet és a realitást.

A cserép faanyagának köszönhetően nagyon szép a sarokfény alatt. Ez különösen igaz egy padlástípus stílusú fürdőszobában, ahol a faimitáció ugyanolyan népszerű.

A fürdőszoba fafelületének szokásos darabkája a padlóról falra való átmenet, amikor mindkét felület ugyanúgy elkészül. A hatás érdekesnek tűnik, és nem kell aggódnia a kompatibilitás miatt. Az egyetlen hátrány az, hogy ha porcelán kőből készült, akkor rendkívül nehéz lyukakat vágni benne. És ha a falon sok rögzített tárgy van, nehézségek merülhetnek fel.

Fontos: a fa alatt lévő csempe belül parkettal vagy laminált formában mozog.

Az eltolás a tábla fél vagy harmadának (jobb) lehet. Get "deck" stílus. Ha a szokásosnál négyszögletes fából készült lapokat helyez, akkor furcsa lesz.

Szín szerint a legjobb, ha valódi fafajokat utánzunk, azaz világos sárga vagy barna minták. Ugyanakkor egy ilyen csempe mindennel kombinálva van, kivéve a fényes, természetellenes színeket nagy mennyiségben. A piszkos akcentus színek megengedettek.

Fa pult a fürdőszobában

A süllyesztett vagy pultos mosogatók padlódeszka hűvös téma. Lehetővé teszi, hogy ne alkalmazkodjon a kész megoldások méretéhez és gyűjtsön össze a mosdózónát hiányosságok nélkül. Az eredmény mind minimalista, mind funkcionális - a tökéletes illeszkedés a skandináv stílushoz.

Végrehajtására egy ilyen pult a fürdőszobában lehet 2 módon. 1. - természetes tömörfa. Ez egy luxus vizuális megoldás, de megéri. A tömb mindig rendelhető. És azóta a fürdőszobában a magas páratartalom, a vízzel és a hőmérséklet változásával állandó közvetlen érintkezés, majd a tömörfa feldolgozása alaposan meg kell tennie. Általában az opció olyan összetett, mint exkluzív.

A második kiviteli alak egy furnérozott szabvány, forgácslemezből vagy MDF-ből, laminált film vagy műanyag faimitációval. A pénzügyi és gyakorlati szempontból ez nagyon humánus és problémamentes. De a vizuális komponenssel problémák vannak. A FÁK országaiban a fa utánzására rendelkezésre álló lehetőségek közül csak a Nebraska tölgyet kedveltem. Néhány többsávos szimuláció is működik, ha a felület kisebb. Ezután a kép ismétlése nem nyilvánvaló.

Azt is tanácsolom, hogy nézd meg a mosogatócsésze és a falra szerelt csaptelep kombinációját. A praktikussal szemben ez a megoldás nem egyenlõ: a kifolyó magas, és a permetezõk nem érik el; nincs helye, ahol a csaptelep találkozik a mosogatóval, amely körül általában folt is keletkezik.

Világos tónusok

A skandináv stílusú fürdőszoba alapszíne fehér. Teljesen normális, ha mind a padló, mind a falak és a mennyezet nem haladja meg a fehér, bézs és világosszürke színeket. mert minden fajansz vízvezeték is fehér, minimális kontrasztot kapunk.

A gyakorlatiasság is a tetején van, mert a legtöbb folt hagyja el a sót a szárított vízből, és ők is könnyűek. Ne féljen sötétszürke habarcsot használni a fehér cserépen. Jól néz ki és határozottan jobb, mint a piszkos, heterogén fehér. A világos színeknek köszönhetően a skandináv stílus ideális a Hruscsovban lévő fürdőszobában, mert maximálisan praktikus.

A fürdőszobák minden stílusában, kivéve a skandináv, annál nagyobb a csempe, annál jobb. De fehér, jó kis téglák vagy négyzetek. Ha a leginkább hasonlít az autentikus skandináv fürdőszobai dizájnra, akkor válassza ezt a csempe fekete habarcsot. Ez egy kicsit kevésbé praktikus, mint a szürke, de a stílus hazájában használják.

A mennyezet csak fehér, csak lapos és csak matt. Teheti a feszültséget - a fürdőszobában nincs semmilyen hátránya.

Minták, geometria és patchwork

Sokan kedveltük a színes csempe mintákat, és a készletek különböző csempékből állnak, de nem ugyanazok. Kiderül a patchwork hatás. Ez egy érdekes módja annak, hogy befejezze és még mindig releváns, de inkább nyomon követhető.

A minták és geometriai motívumok valójában része a skandináv stílusú belsőépítészetnek, de fekete-fehérben monokróm. Egy komplex minta több mint elegendő ahhoz, hogy a fürdőszobát még a szürkeárnyalatban is érdekessé tegye.

A skandináv stílus másik szokatlan tulajdonsága egy 3d hatású csempe. De ne felejtsük el, ezek mind ékezetek. Nem kell minden síkot lefedni. Base - csak a világos színek.

Az akcentus minták még egy kis területen is használhatók. Skandináv stílusú kis fürdőszoba:

Modern skandináv fürdőszoba

Jó ötlet az, hogy ne törekedjen a teljes másolásra, hanem egyszerűen a skandináv stílusú elemek felvételére és egy magas színvonalú modern fürdőszoba kialakítására. Olyan elemek, amelyeket jobb használni nem:

 1. Padló és egyéb mellékhelyiségek.
 2. Szabadonálló kádak és roll-top fürdők (nem szorosan varrt).
 3. Retro csapok.
 4. Kis csempe.

Ha mindez nem riad meg, akkor a Provence stílusú fürdőszoba megfelel Önnek - ez az egyetlen klasszikus stílus, amely nem épül giccsre és luxusra.

Maguk az északi országokban az idő és a belső divat sem állnak meg. Mivel nem fából készült kunyhókban élünk, ezért fürdőszobáik belső terének nem kell megfelelnie a sztereotípiáknak. Minden a globalizációnak van kitéve. A skandináv motívumok kitaláltak, de általában csak minőségi modern fürdőszobák:

Válassza ki a skandináv stílustól a legjobbat a fürdőszobájáért, ne üldözze a pontos egyezést és szerencsét a javításokkal!