Legfontosabb > Tervezés

Hogyan működik az automatikus vízlefolyó-túlfolyó rendszer a fürdőhöz?

Egy ilyen felelősségteljes ügyben, mint a fürdőkád kiválasztásánál, óvatos előkészítést kell tennie, és figyelembe kell vennie a közelgő telepítés összes árnyalatait. A fürdő mellett a lábak és egyéb részek is megvásárolhatók. Különös figyelmet kell fordítani a csatorna-túlfolyó rendszerre, amelyet ebben a cikkben tárgyalunk.

Mi ez?

A hazai fogyasztók közül kevesen ismerik a jó öreg szifont és a láncon lévő parafát. Ez valójában az elvezetés-túlfolyó rendszer alapja. Most ezek a rendszerek egyre automatizáltabbak, és most már van lehetőség arra, hogy a vízzel kiöblítsék a kupát anélkül, hogy személyesen kihúznák a parafát.

Napjainkban sokféle hasonló konstrukciót értékesítenek a vízvezeték üzletekben. Leggyakrabban rögtön kapcsolatba kerülnek a fürdőkáddal, de a legjobb, ha önmagától megvásárolja.

Szerkezeti jellemzők

A fürdõcsatorna-túlfolyó rendszer kétféle típusra oszlik: az automata és a félautomata.

A szifon gép igen könnyen használható. Más névvel rendelkezik - kattintson a klyakra, és egyszerűen kattintson az alján található parafa gombra. Ezután kinyílik a lefolyó, majd megnyomva lezárja. Ennek a mechanizmusnak a fő része a parafához csatlakozó rugó. Az egész szerkezet úgy van elhelyezve, hogy nagyon kényelmes legyen a lefekvés, csak a lábak lenyomásával a fürdés után.

A félautomata szifon témájára való tekintettel fontos megjegyezni, hogy az automatától eltérően nem olyan hajlamos a meghibásodásokra, és ha problémák merülnek fel, ésszerű és a mechanizmus időben történő javítása mindent rögzít. Ebben az esetben a gép tervezése teljesen új lesz.

Félautomatikus túlcsordulás is kézzel indítható. Egy különleges forgófej lezárja a fürdőkád falán lévő lyukat, és az is csatlakozik a lefolyószerkezethez. Csatlakoztatják egy kábelszerkezettel, amely lehetővé teszi a leeresztő mechanizmus megnyitását, amikor a kupakot a kupakról lecsavarják. Ezen struktúrák legfőbb hátránya az elakadási mechanizmus.

A két különbözet ​​közötti fő különbség az ár. Melyik lehetőség a legjobb az Ön számára - csak ízlés és kényelem kérdése.

Az eszköz mechanizmusai, előnyei és hátrányai

Vizsgáljuk meg részletesebben az egyes kialakítások eszközeit. Amint azt már korábban említettük, a jó öreg fekete parafa a fürdőszobában képes egy automatikus szifont vagy egy félautomata leeresztő-túlfolyó cseréjére vagy, ahogyan ez is nevezik, egy fürdőköpeny.

Ha az automata szifon működésének elve teljesen tisztán látható, akkor a félautomata eszköz építése némileg bonyolultabb. A műanyag vagy krómozott műanyag burkolattal ellátott dugó (forgófej) lezárja a fürdő falán lévő nyílást. Egy másik, azonos krómozott kupakkal ellátott dugó van a leeresztőnyíláson. Ez a két dugó csatlakoztatva van egy kábel meghajtóhoz.

Az alsó kupak egy sapka, amelynek kalapja a súlyossága miatt bezáródik. Az alsó dugó akkor nyílik meg, ha a felső fél fordulatot fordítja. Az egész szerkezet egy kábelvezetéknek köszönhetően működik, amely impulzust továbbít.

Az ügyfelek saját belátása szerint vásárolhatnak műanyag dugókat vagy krómozott dugókat a nagyobb erősség érdekében.

A félautomata csatorna-túlfolyó rendszer jelentős hátrányokkal rendelkezik, amelyek leggyakrabban a mechanizmus különböző részeinek lebomlásából állnak. Idővel a meghajtó elakadt kábele elakad, a dugó túlságosan leeshet a leeresztő nyílásba, néha előfordul, hogy a tű hosszabbodik meg, és hosszúsága a későbbi használatra alkalmatlanná válik.

Mindezek a kisebb hibák könnyen javíthatók, elegendő lesz a szerkezet szétszereléséhez és saját magának történő beállításához. Ezért logikus feltételezni, hogy a kábel kívülről könnyebben megjavítható, mint a kábel belsejében.

Az elektronikusan vezérelt szifon, azon túlmenően, hogy drágább lesz, mint a félautomata, szintén nehéz lesz javítani. Leggyakrabban, ha megtörik, ki kell cserélni.

Egy másik fontos szempont - a vízzárral ellátott kialakítás mindig előnyös a modellek nélkül. A hidraulikus zár egy speciális hajlított csőszakasz, amely önmagában felhalmozza a vizet. A víz minden alkalommal megváltozik, amikor a fürdőszobát használja. Ennek következtében a csatorna kellemetlen szaga nem halad át a csövön a nappali fürdőszobájában. Rendszerint ma szinte minden modell vízzárással van felszerelve, folyadék felszabadulása furcsa hajlított cső formájában.

Bármi legyen is a választása, alig akarja visszavenni a forgalmi dugót egy rugalmas zenekarra.

Gyártási anyagok

Az ilyen rendszerek különböző anyagokból készülhetnek. Ennek eredményeképpen a modellek eltérő értékekkel rendelkezhetnek, és különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Leggyakrabban a gyártók olyan anyagokat választanak, amelyek feldolgozását az évszázadok során debugolták, főként az új technológiák használatának elkerülésével. Ennek egyik legfontosabb példája a különböző fémötvözetekből készült vízvezeték gyártása.

Gyakran több hagyományos anyagot használt szifon gyártására.

 • Sárgaréz, bronz. A sárgaréz réz és cink ötvözet, a bronz réz és ón. Az ilyen modelleknek mindig magas ára van, de jó minőségűek. Sárgaréz vagy réz szifon használják a design a fürdőszoba egy különleges régi stílusban.

Az ilyen rendszerek nagyon ellenállóak, üzemképtelenek, tartósak, képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek. Ha krómot permeteznek, a formatervezés kellemes fém színt kap és élettartama tovább bővül.

Különösen érdemes megemlíteni a sárgaréz és a bronz közötti különbséget. A fő különbség az, hogy a bronz hosszú ideig érintkezhet a vízzel, de nem réz, mert különféle spray-k formájában kell kezelni.

 • A legelterjedtebb megoldás az öntöttvas (szénalapú ötvözet). Ezt az ötvözetet hagyományosan több évszázadon keresztül használják különféle egészségügyi berendezések gyártásához. Az öntöttvas egyik fényes előnye az erőssége, de hátránya a korrózióra való hajlam.

Annak ellenére, hogy különböző vízvezeték szerelvények gyakran öntöttvasból készülnek, ilyen fürdő szifon telepítése ritkaság. Az ilyen szifont általában csak az öntöttvas fürdőhöz kell felszerelni.

Az ilyen öntöttvas szerkezetek gyorsan felszedik a különböző üledékeket, nehezen tisztíthatóak és nem javíthatók. Ha ilyen problémák merülnek fel, ki kell cserélni őket. A szerkezet terjedelmes méretei és a fürdőszoba alatti kis helyiség bonyolítja ezt a folyamatot.

Fürdő szifon: típusok, ami jobb, összeszerelés és telepítés

A fürdőszoba egy kényelmes és világos szoba, amely friss illatot áraszt. Itt van az, hogy a teljes napot pozitívumként számoljuk fel. Amit mondtak, az minden egészségügyi berendezésnek megfelelően kell elvégeznie a funkcióit. A fürdőszoba szifonjának például biztosítania kell a víz akadálytalan lecsapolását, és meg kell akadályoznia, hogy a szennyvízcsatornákba belépő kellemetlen szagok mérgező tulajdonságokkal rendelkezzenek. Megpróbálunk megküzdeni minden szükséges információval, hogy válasszon egy szifont, ami nem engedi le.

Két alapvető szifon funkció

A szóban forgó egészségügyi berendezést két fő funkció elvégzésére tervezték:

 • a víznek a betonból a csatornába történő elterelése;
 • a szennyvízcsatornák bomlási szaga megakadályozása a fürdőszobába.

A szifon minden funkciója az eszköz tervezési jellemzői miatt valósul meg.

Két tömb része egy szifonnak: lefolyó és túlfolyó. A fürdőleeresztő cső aljához rögzítve a víz eltávolítására szolgál. Ha például vizet kell felszedni a tálba, például úszni, a csövek szája parafa dugóval csatlakozik.

Ha nem ellenőrizheti a fürdő vízzel való töltésének folyamatát, akkor fennáll a veszélye a folyadék túlcsordulása a betűk szélén. A túlfolyócső segít megelőzni ezt a problémát. A tálat elöl egy speciális lyuk van, amely közvetlenül a perem alatt helyezkedik el. Mielőtt a fürdőt vízzel tölti be, csak arra van szüksége, hogy a túlfolyócső átfolyása szabad legyen. A lefolyóeszköz megvásárlásakor a fürdőszifonnal mindig túlcsorduljon.

A lefolyó- és túlfolyócsövön keresztül a szifonfunkciót a vízből való vízkivétel biztosítja: ha a túlfolyás fenyegetése, vagy annak szükségessége megszűnik.

A kellemetlen szagok elleni védelem funkciójának megvalósítása érdekében a szifon lehetővé teszi a kialakításának jellemzőit. Ennek az egészségügyi eszköznek a csöve, az ún. "Térd", olyan hely, ahol szükségtelenül kis mennyiségű víz van a vízelvezetés után. A "térd" folyadék egyfajta vízblokkot képez - egy vízzáró, amely megbízhatóan ellenáll a szennyvízrendszerből kitörő gázoknak.

Néha értékesítettek olyan olcsó szifonok, amelyek "térd nélkül" vannak. Ha nem szeretne folyamatosan foglalkozni a csatornázó "szagokkal", akkor válasszon olyan modelleket, amelyeknek ívelt része van.

A vízelvezető szerkezetek típusai és jellemzői

A legkülönbözőbb típusú betűkészleteket választjuk, és az egészségügyi termékek modern piaca lehetőséget kínál számunkra, hogy különböző fürdőszobákat válasszunk. Annak érdekében, hogy ne tévesszen, és megtalálja a megfelelő modellt, meg kell értenie tervezési funkcióit.

A modellek funkcionális jellemzői

A funkcionális jellemzők szerint a vízelvezető modellek három fő csoportra oszthatók:

 • klasszikus;
 • félautomata;
 • clic-clac rendszer.

A klasszikus modelleket, amelyek mindannyiunk számára ismertek, nagyon egyszerűnek tekinthetők. Mielőtt a tálban lévő vízbe kerülne, a leeresztő nyílás dugóval van lezárva. Ha a vizet el kell távolítani, elegendő húzni a parafát a lefolyó szájából a húzott lánc húzásával.

Az egészségügyi ipar fejlődésének eredményeképpen a klasszikus termékek mellett félautomata modellek kezdtek piacra lépni. Különleges fogantyúval vannak felszerelve a túlfolyóba. Úgy tervezték, hogy szabályozza a kisülést és a túlcsordulást, összekötve a két blokkot a betű külső részével. Az ilyen toll szerepe lefedheti a túlfolyó fedelét.

A félautomata szifon fogantyúja két lehetséges helyzet közül választhat. Amikor az első túlcsordulás megindul és a lefolyó záródik: a víz felvételre kerülhet. A fogantyú második pozíciója kinyitja a lefolyót, és lezárja a túlfolyást: a folyadék kifolyik a tálból.

A kattintás-clac rendszer a legfunkcionálisabb. Viszonylag korábban jelent meg a vízvezeték-piacon. Ebben a modellben a folyadék áramlási és zárási folyamatát egy speciális dugó szabályozza, amely a lefolyó szájánál helyezkedik el. Ha megnyomja ezt a csonkot, bezáródik, és forgalmi dugóként fog működni. A dugót ismételten megnyomva kinyitják a lefolyót.

Különböző termékkonfigurációk

A szifonok eltérőek a konfigurációjukban. A legnépszerűbb ma a következő modellek:

 • Térd (cső). A térdszifon fő része egy cső, amely gyakran fémből vagy kemény műanyagból készül. Ez a cső a fürdőkád lefolyója és a csatorna folyosó szája között helyezkedik el. Belépve a folyadék lefolyik, majd felfelé emelkedik az első kanyarban, és leesik a csatornába. Ennek a kialakításnak az a célja, hogy vízzárást képezzen, amely megakadályozza a szagok belépését a fürdőszobába. Ez általában meglehetősen masszív termék. Tisztításra csak jelentős elzáródások esetén tisztítható.
 • Üveget. Az ilyen szifon konfigurációját egy palackhoz vagy lombikhoz lehet hasonlítani. Az alsó részében van egyfajta ülepítő tartály, amely lehetővé teszi kis törmelék kivonását a szifonból. Ehhez egyszerűen csavarja le az üreg alján található fedelet. A palack alján egy vízzárat képeznek (lombik). A szerkezet középső részén egy kifolyócső van. Ez általában hullámosított műanyag cső. Ez a modell vonzó, mert nagyon könnyen karbantartható. Ha a szifon eltömődött, egyszerűen eltávolíthatja, lazíthatja és öblítheti.
 • Szifon hullámos. Ez a termék egyetlen műanyag hullámos csőből áll, amely az "S" betű alakját adja. A hajlítás szükséges ugyanazon vízzáráshoz. A csövet rögzítő csavarral rögzítik a csatornarendszerbe. Ennek a szifonnak az előnye a mobilitás. A hullámosságot megnyújtják, ami biztosítja sokoldalúságát. De ez a design is jelentős mínusz - a hullámosság nem praktikus. Ha eldugul, akkor sok időt és erőfeszítést igényel a tisztításhoz. Könnyebb lesz helyettesíteni egy újat.

A kanyargó alsó részében, ahol a hidraulikus retesz található, lehetővé teszi a termék megtisztítását szétszerelés nélkül.

A tálca szerelésének folyamán az alsó rész alatt kialakított tér kiszámítása során figyelembe veszik, hogy a fürdő alatt egy szifont helyeznek el. Felmerülhet olyan helyzet, amelyben objektív okok miatt ez a rés kisebb, mint a szükséges 15 cm.

Ebben az esetben figyelmet kell fordítani a cső modell egyik fajtájára - egy lapos típusú szifon műanyagból.

Megkülönböztető jellemzője, hogy a hidraulikus tömítés kialakítására tervezett fő szerkezeti része vízszintes irányban készül. Segítséget nyújt az eszköz zárt térben történő telepítéséhez. A lapos szifon könnyen tisztítható. Ehhez elég, ha részben lebontják.

Anyagok vízelvezető berendezések gyártásához

Az elsõ anyag, amelybõl a leeresztõeszközöket kezdték megkezelni, ötvözet volt szén- és vasöntvénybõl. Melyek a modern modellek?

 • Műanyag. A műanyagból készült eszközöket hosszú élettartam és alacsony költség jellemzi. Ha a fürdőszobában a védőburkolattal ellátott helyet kívánja lefedni, akkor egy műanyag szifon van, amire szüksége van. Az egyszerű megjelenés nem okoz irritációt, és ez az olcsó modell hosszú ideig szolgál.
 • Metal. Esztétikai tulajdonságaiknak köszönhetően a fémtermékeknek nincs versenytársa. A szifonok krómozott acélból, bronzból és rézből készültek. Ha akril kádat vásárolt, és azt tervezi, hogy egy tágas fürdőszobába kerül, akkor vegyél egy fémszifont. Ez a lefolyó eszköz fényűző és kiegészítő elemként szolgál a fürdőszobai dekorációban. Ezeknek a modelleknek hátrányai vannak: a szennyeződés gyorsan felhalmozódik a belső felületükön, és a tisztítás nehéz lehet.
 • Öntöttvas Az öntöttvasból készült szifonok csak öntöttvas fürdőkre telepíthetők. Napjainkban nehéz megtalálni őket értékesítésben, mert ez egy nehéz és masszív termék, amely ékszerész pontosságot igényel a telepítési folyamatban.

A szifon kiválasztásának általános szabálya a gyártás anyaga alapján ez az: ha a szifon látható, akkor drága fémmodellt kell előnyben részesíteni, és egy olcsó és praktikus műanyag jobban megfelel a rejtett telepítésnek.

A modern szifonok gyártói

Függetlenül attól, hogy a szifonhoz melyik tetszés van, fontos, hogy kiváló minőségű legyen. És ehhez a modern berendezésekre és az új technológiákra van szükség, és a gyártás során minden létező szabványt betartottak.

Függetlenül egy ilyen szifon megtalálásához csak egyféleképpen lehetséges: választani egy olyan árutermelőt, akinek a termékei pozitív oldalról sikerült bejutni a piacon. A hazai piacon működő vállalatok, amelyek egészségügyi eszközöket gyártanak:

 • Geberit (Svájc). A 1874 óta gyártott vízvezetékgyártó vállalat továbbra is a piacvezető, amely számos gyártó egyenlő. A termékei népszerűségének oka egyszerű: a vállalat alkalmazottai soha nem állnak meg az elért vonalakon. A növekvő fogyasztói életszínvonal megköveteli a leginkább új és könnyen használható eszközök fejlesztését és végrehajtását. A vállalat drága termékeket gyárt, amelyek minősége teljes mértékben összhangban van az árral.
 • Ani réteg (Oroszország). Ez a vállalat egy vezető orosz gyártó műanyagból készült vízvezeték szerelvényekből. Minden termékének megfelelő bizonyítvánnyal és magas minőségi minősítéssel rendelkeznek. Az Ani rétegmodellek másik előnye az áruk: meglehetősen megfizethető a hétköznapi fogyasztók számára.
 • Viega (Németország). Ezt a gyártót megkülönböztetik a valóban német alaposság: az egészségügyi eszközök gyártásának egész folyamata, a nyersanyagok minőségétől kezdve, a vállalat szolgáltatásainak éber ellenőrzése alatt áll. Nem meglepő, hogy a vállalat összes terméke tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezeknek a termékeknek az árai magasak, de a hosszú élettartam lehetővé teszi számukra, hogy fizetjenek ki.

Ebben a videoklipben a német Viega cég által gyártott félautomata szifont fog látni, és megismerheti a funkciókat.

A lefolyót a fürdőbe szereljük

A fürdőszifon készlet biztosan olyan utasításokat tartalmaz, amelyek jelzik, hogyan helyezzük el megfelelően a szifont a fürdőszobába, vagy legalábbis azt, amit a szifon vásárolt. Ezt az utasítást a gyártó biztosítja. A klasszikus és félautomata szifonok összeszerelése nem különbözik egymástól nagymértékben, de léteznek bizonyos árnyalatok, amelyeket nem lehet elhanyagolni.

Ha a megvásárolt eszköz egy meglévőt cserél, akkor győződjön meg róla, hogy a régi szifon csatlakozó pontjait a tömítőanyag-maradványoktól megtisztítják, és az abutment felületeket megtisztítják. Ilyen intézkedések szükségesek az új tömítések áramlásának megakadályozásához a telepítési helyükön.

Egy modern műanyag szifon felszerelése saját kezével egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A szifon doboz megnyitása nem igényel időt arra, hogy megfélemlítsék és szakembert hívjanak fel. Mindent megtesz mindent tökéletesen.

A telepítés első fázisa

Első feladatunk az alsó leeresztő cső rögzítése a fürdőbe. Vegye ezt a csövet, tegyen be egy tömítést, majd rögzítse azt alulról a leeresztő lyukba. A tálban lévő lyuk másik oldalán helyezze el a védőrácsot, és csavarokkal rögzítse az ízületet.

Most ellenőriznie kell a lyukakat a mérkőzéseken, és győződjön meg arról, hogy a tömítés nem torzult. Ha ez nem történik meg, szivárgás fordulhat elő a csavar meghúzása után. Miután megbizonyosodott róla, hogy minden rendben van, húzza meg a csavart, miközben az alsó csövet tartja a kezével.

A telepítés második fázisa

Most telepíteni kell a felső túlfolyócsövet. Ugyanúgy kell eljárni, mint az alsó csatorna szerelésénél. A felső fúvóka csavarokkal is meghúzva van. Az egyetlen különbség az, hogy jobb, ha enyhén befordul a fúvóka falról a másikra, annak megkönnyítése érdekében, hogy összekapcsolódjon a leeresztő csővel.

A két lefolyónyílás fúvókái egy hullámos csővel vannak összekötve. Ha túl hosszú, hajlítani kell, nem vágni. Ha a két fúvóka összekötésének folyamatában egy anyát vesz fel, azt először a hullámosságra kell szerelni. Ezután jön a tömítés fordulata, ami után a kapcsolat létrejön.

A telepítés harmadik szakasza

Most ellenőrizni kell a leeresztő szifon "térdét", amelyben a hidraulikus retesz kialakul. A tömítések rögzítésének helyén semmilyen hiba ne legyen. A légcsapnak teljesen szűknek kell lennie, különben nem fogja elvégezni az alapvető funkcióit.

A "térd" rögzítése ugyanaz a szifon szinte minden modellben. Ez egy kupakó anya, kúpos vagy lapos rugalmas. A hullámos cső "térd" csatlakozik egy kupak anyát és tömítést.

A telepítés negyedik szakasza

A negyedik, utolsó szakaszban a rendszert csatlakoztatni kell a szennyvízelvezető csatornához. Csak két szerelési lehetőség van. Ha még mindig van öntöttvas öntöttvas csövek a fürdőszobában, csatlakoztasson egy tömítő mandzsettát.

Ha a fürdőszobában új műanyag csövek vannak felszerelve, akkor elég közvetlen összeköttetést tenni a csőbe. Ehhez nincs szükség extrákra.

A szifon elemek megjelenésének és a műanyag fürdő szifon összeállításának megtekintéséhez nézze meg ezt a videót:

Tehát, ha a szifon felszerelése befejeződött, folytathatja a tesztelést. Ehhez írjon be egy vízfürdőt, és ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a leeresztődugóval. Ha a fürdőkád alatt száraz, akkor feltételezhető, hogy az alsó fúvóka megfelelően csatlakozik a lefolyó lyukhoz. Csak akkor húzza ki a kupakot, és győződjön meg róla, hogy a víz elhagyja a tálat szivárgás nélkül az ürítő eszközön keresztül.

Ha szivárgást észlel, szüntesse meg a problémás területet és határozza meg a hiba okát. Ez lehet egy ferde tömítés, rosszul húzott anya vagy akadály az ízületeknél. Hibakeresés után ellenőrizze újra.

A fürdőszifon kiválasztásának kritériumai

Mit kell keresni a fürdőszifon vásárlásakor? Számos szabály van, amellyel meg tudjuk vásárolni a szükséges terméket.

 • Nem minden fürdők érkezhetnek szabványos leeresztő eszközökkel. Ez a szabály különösen az egyedi tálakra vonatkozik. Mielőtt bevásárolna, mérje meg a tágulást a túlfolyóból a lefolyóba és a lefolyók átmérőjére. Ha a hullámosság kissé nyújt, akkor a fémmodellt kell kiválasztani, szigorúan figyelembe véve az adott fürdő méretét.
 • A szifon kialakítását nem szabad nagyon szorosan nyomni a padlóra vagy a tál aljára. Ha a kád alatt lévő rés túl kicsi, próbáljon meg egy vízszintes elrendezésű lapos modellt találni.
 • Rendszerint a fürdőszobában lévő szifonra nemcsak a fürdőre van szükség. Ha itt van egy bidé, egy mosdó és egy mosógép, akkor az ezekből a szaniterekből származó vízelvezető eszközök helyettesíthető egy olyan modellel, amely több bemenettel rendelkezik.
 • A termék ára nem döntő lehet az Ön által választott módon. Fontos, hogy a szifon megbízható és kiváló minőségű legyen. Ezután megvédi a tulajdonát a lehetséges szivárgásoktól.
 • Ellenőrizze a termék teljességét: minden olyan elemet, amely szükséges ahhoz, hogy a szifont a fürdő táljához és a szennyvízcsatorna csatornájához csatlakoztassa, fel kell venni a készletbe. Érdemes megvizsgálni a készüléket is annak biztosítása érdekében, hogy ne legyen károsodás, ami jelentősen rövidebbé teheti az élettartamát.

Válasszon egy olyan választást, amelyet az összes fenti szabály vezérel, és nem zár ki semmit. Különös figyelmet fordítsunk a modern modellekre, mivel ez az eszköz sokáig szolgál.

Fürdő csapda. Ajánlások a modern mechanizmusok kiválasztásáról és felülvizsgálatáról

A fűszifonok bonyolultabb struktúrával rendelkeznek, mint azok, amelyeket más vízvezeték szerelvények alá szerelnek. A túlfolyóhoz egy további lyuk van csatlakoztatva a közös szifoncsatornához a vízzárás szintjéig, amely szigetelést biztosít a csatornahálózatból, de ugyanakkor a felesleges víz szabadon eltávolítható, ha a fő csatorna száj zárva van. Az egészségügyi szifonok a legkülönfélébb anyagokból készülnek, és a legkülönfélébb formában vannak. Néhányan még művészi alkotásoknak is tűnnek. A képen látható félautomata fürdő szifon azt mutatja meg, hogy milyen bonyolult egy modern egészségügyi eszköz építése, amely nélkül a csatornarendszer helyes működése lehetetlen.

A szifon típusai

A fürdőszobai berendezések telepítésekor számos típusú szifon használható:

 • Csőszifon Egyszerű kivitel, amely U alakú hajlított csövet képvisel, amelynek alján egy hidraulikus kapu van kialakítva. A cső egyik része a fürdőszobához van csatlakoztatva, a második pedig egy további könyök segítségével a csatornarendszerbe vezet. Egy egyszerű és megbízható rendszer nagyobb áteresztőképességet biztosít, és ritkán eltömődik. Az ilyen eszköz tisztításának megkönnyítése érdekében a térd alsó része eltávolítható vagy egy speciális lyukkal ellátott tisztítónyílással van ellátva. Egy kis cső alakú szifon a fürdőszobában leggyakrabban függőleges térben használható;
 • Palack szifon Az ilyen szifon kialakítása hasonlít egy csőre szerelt palackra, amely egy csővel ellátott oldalsó kimenettel van ellátva, amely hidraulikus tömítésként és egy kútként szolgál. Az ilyen berendezések összecsukható kialakítása megkönnyíti a rendszer tisztítását, anélkül, hogy a berendezést a szennyvízcsatorna-rendszerből le kellene húzni. A vízoszlop magassága ilyen szifonokban átlagosan 75 mm, és megbízható elszigeteltséget biztosít a külföldi szagok beléptetéséig a helyiségbe;
 • Trappes. Lapos szifon, amelyet a zuhanyozó raklapok beszerelésekor szerelnek fel, vagy a helyiség padlóján lévő csatorna felszereléséhez. Kis magassága van, de nincs további csatornája a túlcsordulás telepítéséhez. Vannak létraszerkezetek hidraulikus és "száraz" kapuval.
Különféle szifoncserélő mechanizmusok

Az összes felsorolt ​​szifon felszerelhető automata rendszerekkel a leeresztőnyílások kinyitásához és lezárásához, és a következő részekre osztható:

 • Mechanikus rendszerek, automata használat nélkül, egyszerű gumi vagy műanyag forgalmi dugókkal. Minden manipuláció kézzel történik. A rendszerek egyszerűek, megbízhatóak és nem igényelnek beavatkozást a teljes életciklus során;
 • Félautomatikus rendszerek, amelyekben a vezérlést speciális kar- vagy kábelmechanizmusok végzik. A vezérlőkarokat a fürdőszobába vagy a mosdókagylóba helyezett szint felett kényelmesen elhelyezik;
 • Automatikus rendszerek, ahol a fürdőszobai szifonok egyetlen felépítésűek a töltőberendezéssel, és külső vagy integrált mikroprocesszor segítségével vezérelhetők.

Az Ön adatai: A rendszer nem csak a tulajdonos által beállított hőmérsékletre önteti a vizet, hanem előre meghatározott szinten is megőrzi a szükséges mennyiségű hideg vizet és forró vizet. A vezérlést egy kényelmes helyen található többfunkciós gomb hajtja végre.

Szifonok előállításához használt anyagok

A szifonok sokféle anyagból készülhetnek mind a műszaki jellemzők, mind a költségek tekintetében. Az anyagok kiválasztása során különösen fontos a gyártás technológiai folyamatának egyszerűsége. Vegye figyelembe az alkalmazott anyagok egyes elemeit, előnyeit és hátrányait:

 • Öntöttvas Az egyik legrégebbi anyag, amelyet az egészségügyi eszközök gyártásához használnak. A jó öntési tulajdonságok, a nagy szilárdság és a korrózióállóság miatt az anyag megérdemelte népszerűségét az alacsony költségű termékek gyártásában. A magas olvadáspont nem volt akadály a hasonló termékek tömegtermelésében, amelyeket egy standard fürdőszobában szereltek fel. A túlfolyású fürdő öntöttvas szifonja csak egy szabványos konstrukciójú öntöttvas fürdőben van felszerelve, mert nagyon nehéz az ilyen szifon alkatrészek méretének beállítása. A legcsekélyebb méretbeli eltérés a kapcsolat szorosságának és a javítás szükségességének megsértéséhez vezet;

Fontos: Az öntöttvas szifonok gyorsan elárasztják az üledéket, szűkítik a cső keresztmetszetét, és az öntöttvas durva felülete nehezen tisztítható. Ha szükség van egy ilyen szifon szétszerelésére, akkor helyi fűtést kell alkalmazni magas hőmérsékletre vagy teljes megsemmisítésére egy forgácsolószerszám segítségével, amelyet néha nehéz elvégezni a fürdőkád alatt lévő szűk helyeken.

 • Műanyag. A műanyagok nagyon elterjedtek az egészségügyi berendezések gyártásában. A polietilénből vagy polipropilénből készült különböző szivófúvókák elegendő szilárdsággal rendelkeznek, és nem korróziónak vannak kitéve. Az ilyen berendezések gyártása nyomás alatti polimer öntéssel nagy dimenziós pontosságot és felületi minőséget biztosít. A zsírlerakódások nem ragadnak a műanyagokhoz, kémiailag semlegesek, és lehetővé teszik a nagy tisztaságú savak koncentrációját is. A műanyag kis műanyag deformációjának lehetősége arra szolgál, hogy a kész szifon jó tömörségét kicsi erővel megakadályozza a csatlakozások meghúzására;

Felhívjuk figyelmét, hogy a műanyag termékek pozitív tulajdonságaival szemben egyetlen jelentős hátrányuk van - korlátozott élettartam. Idővel az ultraibolya és az oxigén hatása alatt a műanyag elveszíti erejét, és nem biztosítja a gyártó által meghatározott jellemzőket;

 • Réz vagy réz. Nagyon jó minőségű és tartós anyag. A krómozott sárgarézből készült drain szifon nem csak jó műszaki jellemzőkkel bír, de szép megjelenésű is. A szifonok sárgaréz részeit gyakran használják természetes formában antik belső kialakításakor. Az anyagok nem félnek a magas hőmérsékletektől, nem korróziónak vannak kitéve.

Az Ön információiért: A sárgaréz szifon nem igényel karbantartást hosszú ideig, és szükség esetén könnyen szétszerelhető tisztítás céljából. Az egyetlen hátránya a termékek magas költsége és a gyártás összetettsége.

A szifonok tervezési jellemzői, előnyei és hátrányai

Különböző módosítású csőszifon

A legegyszerűbb kialakításnak van egy cső alakú szifonja a fürdőszobának, amely egy hajlított csőből és csatlakozó karimából áll, ami lehetővé teszi különböző típusú vízvezetékek szerelését. A cső ívelt helyén maradt víz hidraulikus szelepként szolgál, amely elválasztja a fürdőszobát és a csatornát a külföldi szagok behatolásától. Az ilyen szifon részei lehetnek teljesen rögzítettek vagy mozgathatók, ami lehetővé teszi a méretek beállítását minden egyes esetben.

A leeresztő dugót gumi vagy műanyag dugóval zárja le. A kád alatt található cső alakú műanyag szifon a kis mennyiségű szilárd üledékről is gyorsan eltávolítja a piszkos vizet. Egyes modellek lapos, összecsukható alján helyezkednek el, amely szükség esetén könnyen le lehet szerelni a tisztításhoz. Ez az opció kis függőleges méretű, és a fürdőszoba alatti magasság hiánya miatt előnyös.

A csöves szifon előnyei:

 • A tervezés egyszerűsége;
 • Könnyű gyártás és alacsony költség;
 • Nagy áramlási terület és alacsony elzáródási hajlam;
 • Egyszerű telepítés és karbantartás.

A csőszerkezet hátrányai kevések, főként a leeresztőnyílás kényelmetlen nyitásával és zárásával kapcsolatosak azzal a céllal, hogy megtalálják a helyet a parafa tárolására.

Palack szifon

Ha egy fürdőszobába mosogató szifonra van szükség, akkor többnyire palack alakú szerkezetet használnak, amely kevesebb helyet foglal el a vízszintes síkban, és lehetővé teszi a mosogató lehető legközelebbi falhoz való hozzáigazítását, még a csatorna nyitott elhelyezésével is. A szifon olyan palackszerű edény, amelynek vízszintes kimenete van a csatornarendszerhez csatlakoztatva. A tartály tetején egy vízelvezető cső van a mosogatóra szerelve.

A leeresztő cső aljának szintje és a vízszintes kifolyó széle közötti különbség az a távolság, amely meghatározza a vízmennyiséget a hidraulikus tömítésben. Nagyon gyakran a lombik eltávolítható alsó részével rendelkezik, amely lehetővé teszi a szifoncsatornák megtisztítását a felhalmozott törmelékektől. Gyakran az ilyen szifon felső részén további cső van a mosógép csatlakoztatásához, speciális kupakkal lezárva. A mosógép csatlakoztatásakor a kupakot eltávolítják, és a leeresztő tömlő a helyére kerül. A fürdőszobában lévő mosogatóhoz készült üvegszifon műanyagból vagy krómozott sárgarézből készült és könnyen elhelyezhető az aljzatba a rejtett telepítéshez.

Az üvegszifon előnyeiből kiemelném:

 • Kis függőleges méret;
 • Gyönyörű megjelenés a "krómozott réz" teljesítményében;
 • Könnyű szétszerelés tisztításhoz;

Ennek a kialakításnak a jellegzetes hátrányai az elzáródásokra való hajlam, különösen akkor, ha durva homok vagy haj alakú részecskék találhatók.

Félautomata szifonok

A szifon megbízható csőszerkezetét tovább fejlesztették, amikor egyszerű automatizálással ellátták a fogyasztói tulajdonságok javítását. Miután telepítettük a túlfolyó fedél zónáján lévő leeresztőnyílásba beépített parafa meghajtót, sikerült egy félautomata szifont beszerezni.

Az ilyen tervek három vezérlõ algoritmussal rendelkeznek.

 1. Az első típusnál a leeresztőnyílás becsukódik, amikor megnyomja a dugót, és ezzel egyidejűleg megnyitja a túlfolyó lyukat, biztosítva a fürdő biztonságos töltését. A leeresztéshez már nem kell piszkos vízben keresni a parafát, csak nyomja meg a túlfolyó lyuk takaros fedelét, és a felemelt parafa vízzel oldja a vizet.
 2. A kialakítás további javítása vezetett ahhoz, hogy az alsó szifondugattyú vezérlésének teljes átvitelére a forgó fogantyúra kerüljön, ami egyidejűleg elvégzi a túlfolyó fedél funkcióját. Most, a fogantyút óvatosan forgatva, lezárhatja vagy kinyithatja a leeresztő dugót, hogy tárcsázza vagy leengedje a vizet.
 3. A félautomatikus készülékek harmadik változatának speciális zárral rendelkező dugója van, amely első megnyomásakor bezárja a nyílást, és ha ismét megnyomja, felemeli a dugót a víz akadálytalan eltávolítására. A kialakítás bonyolultsága néhány olyan hátrány megjelenéséhez vezetett, amelyek a nem túl jó minőségű tiszta és még szennyezett vízre jellemzőek. A mész lerakódása a szerkezeti elemeken csökkenti a mobilitást, és a mechanizmus teljes elakadásához vezethet.

Fontos! A mozgó alkatrészekhez további furatok kisebb szivárgást okozhatnak. És akkor a gyönyörű, krómozott, félautomata szifon a fürdőszobába haszontalan játékgá változik. Különösen olcsó olcsó, egyszerűsített műanyag termékek vagy rossz minőségű ellenőrző mechanizmusok hamisak.

Jegyezze meg a jól ismert gyártók minőségi termékeinek előnyeit a magas ár ellenére:

 • A menedzsment kényelme;
 • Gyönyörű megjelenés és magas színvonalú kivitelezés;
 • Öntött vagy őrölt vastag sárgaréz test;
 • Megbízható ellenőrző mechanizmus minőségi tömítésekkel.

A félig automata hátrányai elsősorban az olcsó modellekben rejlenek:

 • Vízzel és szennyeződéssel szembeni egyszerűsített ellenőrző mechanizmus;
 • Nem szabványos anyagok és pecsétek;
 • A műanyag tok és a mozgó alkatrészek megszakadnak, amikor a mechanizmus elakad.

Teljesen automatizált szifonok

Az egészségügyi automatika továbbfejlesztése vezetett ahhoz, hogy megjelenik egy automata szivárgás, ahol a módok és paraméterek széles választékát a mikroprocesszoros automatizálás szabályozza, amelyet egy gombnyomással vezérelnek, amely a felhasználó számára kényelmes helyen található. A forgatógomb forgatásával beállítható a termosztatikus szelep nyitási foka, amely biztosítja a beszívott víz állandó hőmérsékletét.

Az anyag, amelyből az automatikus fürdő szifon készült, rézből készült és nagyon magas minőségű, magas réztartalommal. A polírozott felület visszaszorítja a szennyeződést és biztosítja a készülék megbízható működését. A szifon elülső része vastag krómozott réteggel van bevonva, és kellemesen illeszkedik a többi szerelvényhez és tartozékhoz. A szifon automatika emlékeztet bizonyos előre beállított paraméterekre, és fenntartja a víz szintjét és hőmérsékletét, amíg meg nem szüntetik azokat.

Az automatikus szifon előnyei nagyon hosszú ideig szerepelhetnek, de hátránya sem volt:

 • A rendszeres karbantartás szükségessége;
 • Folyamatos áramellátás biztosítása.

Szifon alkalmazások

A víz vagy a mosdó vizének öntésére irányuló folyamat minden egyszerűségét illetően egy kis szifon nevű eszközt alkalmaznak annak megvalósítására. A legegyszerűbb modelljei egy hajlított cső és a legösszetettebb modern szifonok automatikus vezérlésével két egymást kölcsönösen kizáró funkciót látnak el. Könnyedén elvezetik a vizet a csatornahálózatba, és hermetikusan lezárják a csatorna keresztmetszetét, megakadályozva a szagok belépését a fürdőszobába a csatornarendszerből. A szifon alakjának biztosítania kell a minimális hidraulikus ellenállást a megállapított kapacitásnál és megakadályoznia az elzáródások kialakulását.

Miután megvizsgáltuk a fürdőszifon készülékét és fajtáit, amelyeket az egészségügyi berendezések piacán mutattak be, megállapítható, hogy mindegyikük sikeresen alkalmazható a különböző tervezési lehetőségekben. Egy egyszerű műanyag csöves szifon jól illeszkedik a városi lakások fémfürdőjébe, és sokáig dolgozik.

De az öntöttvas kád fürdős szifonja exkluzív kivitelben, és ezen kívül a szoba közepén különállóan kell hangsúlyozni a belső tér eleganciáját és megjelenését. A különböző méretű és konfigurációs akril fürdők számos modellje általában krómozott díszítő elemekkel van ellátva, amelyek között egy akrilfürdőben lévő fémszifon nem fog idegen testnek lenni, az automatizált berendezéssel telített "Smart House" helyiségben pedig egy teljesen automatizált rendszer jelenléte hasznos lesz.

következtetés

Mielőtt megvásárolná a fürdőszobában kívülről szerzett szifont, átnézzük a tervezést és a gyártót, mérlegeljük, amint azt mondják, minden előnyre és hátrányra, és csak akkor vásárolja meg a kívánt modellt. És nem szabad véletlenül üldöznie a divatot. A fürdőkád alatt lévő szifon az a berendezés, amely napi és észrevétlenül kell működnie, a forró és hideg vízfolyások fújását, a mosószer maradványainak agresszív hatását, és csak a teljes helyiség felújítása során emlékeztetni kell Önt.

Túlfolyó szilva

Kategória: Túlfolyó szilva

 • Termék kód: 228363
 • Méretek (dv): 57x37
 • 5.2
 • 4
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228773
 • Méretek (dv): 65,7x28,5
 • 5
 • 5.2
 • Anyag: műanyag
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228779
 • Méretek (dv): 56x12,5
 • 5
 • 5.2
 • Anyag: polipropilén
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228427
 • Méretek (dv): 23x55,4
 • 5.2
 • 4
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228566
 • Méretek (dv): 20x37
 • 5
 • 5.2
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228364
 • Méretek (dv): 57x49
 • 5.2
 • 5
 • Anyag: rozsdamentes. acél / sárgaréz
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228782
 • 5.2
 • 5
 • Hossz, cm: 72,5
 • Anyag: műanyag
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 354847
 • Méretek (dv): 80x60
 • 5.2
 • 5
 • Anyag: rozsdamentes. acél / műanyag
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228559
 • Méretek (dv): 49x49
 • 5.2
 • 4
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 228016
 • Méretek (dv): 28x29
 • 5
 • 5.2
 • Anyag: polipropilén
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228749
 • Méretek (dv): 10x10
 • A kisülési átmérőhöz, cm: 5.2
 • Csatlakozási átmérő, cm: 4
 • Anyag: Sárgaréz
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228726
 • Méretek (dv): 10x10
 • A kisülési átmérőhöz, cm: 5.2
 • Csatlakozási átmérő, cm: 4
 • Anyag: Sárgaréz
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228788
 • Méretek (dv): 57x49
 • 5.2
 • 5
 • Anyag: műanyag / sárgaréz
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228752
 • Méretek (dv): 10x10
 • A kisülési átmérőhöz, cm: 5.2
 • Csatlakozási átmérő, cm: 4
 • Anyag: Sárgaréz
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228373
 • Méretek (dv): 57x37
 • 5.2
 • 5
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228529
 • Méretek (dv): 61x10,3
 • 5.2
 • 5
 • Anyag: műanyag
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 321806
 • Méretek (dv): 60x37
 • 5
 • 5.2
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228774
 • Méretek (dv): 72,5x31,9
 • 5
 • 5.2
 • Anyag: műanyag
 • Kinevezés: fürdéshez
 • Vízzárral

A katalógusunkban a szilva, a modulációkat nagy választékban mutatják be - több tucat modellt. Az ilyen termékek két részből állnak, az egyiket a szifonra szerelik a vízkivezetés helyén, a második pedig magasabb, hogy megóvja a szanitereket a túlfolyástól.

Mind a költségkeret-modellek, mind pedig valami drágább. Gyakran az árindex a gyártó, a gyártási ország és az anyag mutatója.

Kiválasztásakor ne hagyja figyelmen kívül a hosszát, átmérőjét, anyagát és külső megjelenését.

Fürdő szifon: típusok, ami jobb, összeszerelés és telepítés

A fürdőszoba egy kényelmes és világos szoba, amely friss illatot áraszt. Itt van az, hogy a teljes napot pozitívumként számoljuk fel. Amit mondtak, az minden egészségügyi berendezésnek megfelelően kell elvégeznie a funkcióit. A fürdőszoba szifonjának például biztosítania kell a víz akadálytalan lecsapolását, és meg kell akadályoznia, hogy a szennyvízcsatornákba belépő kellemetlen szagok mérgező tulajdonságokkal rendelkezzenek. Megpróbálunk megküzdeni minden szükséges információval, hogy válasszon egy szifont, ami nem engedi le.

Két alapvető szifon funkció

A szóban forgó egészségügyi berendezést két fő funkció elvégzésére tervezték:

 • a víznek a betonból a csatornába történő elterelése;
 • a szennyvízcsatornák bomlási szaga megakadályozása a fürdőszobába.

A szifon minden funkciója az eszköz tervezési jellemzői miatt valósul meg.

Két tömb része egy szifonnak: lefolyó és túlfolyó. A fürdőleeresztő cső aljához rögzítve a víz eltávolítására szolgál. Ha például vizet kell felszedni a tálba, például úszni, a csövek szája parafa dugóval csatlakozik.

Ha nem ellenőrizheti a fürdő vízzel való töltésének folyamatát, akkor fennáll a veszélye a folyadék túlcsordulása a betűk szélén. A túlfolyócső segít megelőzni ezt a problémát. A tálat elöl egy speciális lyuk van, amely közvetlenül a perem alatt helyezkedik el. Mielőtt a fürdőt vízzel tölti be, csak arra van szüksége, hogy a túlfolyócső átfolyása szabad legyen. A lefolyóeszköz megvásárlásakor a fürdőszifonnal mindig túlcsorduljon.

A lefolyó- és túlfolyócsövön keresztül a szifonfunkciót a vízből való vízkivétel biztosítja: ha a túlfolyás fenyegetése, vagy annak szükségessége megszűnik.

A kellemetlen szagok elleni védelem funkciójának megvalósítása érdekében a szifon lehetővé teszi a kialakításának jellemzőit. Ennek az egészségügyi eszköznek a csöve, az ún. "Térd", olyan hely, ahol szükségtelenül kis mennyiségű víz van a vízelvezetés után. A "térd" folyadék egyfajta vízblokkot képez - egy vízzáró, amely megbízhatóan ellenáll a szennyvízrendszerből kitörő gázoknak.

Néha értékesítettek olyan olcsó szifonok, amelyek "térd nélkül" vannak. Ha nem szeretne folyamatosan foglalkozni a csatornázó "szagokkal", akkor válasszon olyan modelleket, amelyeknek ívelt része van.

A vízelvezető szerkezetek típusai és jellemzői

A legkülönbözőbb típusú betűkészleteket választjuk, és az egészségügyi termékek modern piaca lehetőséget kínál számunkra, hogy különböző fürdőszobákat válasszunk. Annak érdekében, hogy ne tévesszen, és megtalálja a megfelelő modellt, meg kell értenie tervezési funkcióit.

A modellek funkcionális jellemzői

A funkcionális jellemzők szerint a vízelvezető modellek három fő csoportra oszthatók:

 • klasszikus;
 • félautomata;
 • clic-clac rendszer.

A klasszikus modelleket, amelyek mindannyiunk számára ismertek, nagyon egyszerűnek tekinthetők. Mielőtt a tálban lévő vízbe kerülne, a leeresztő nyílás dugóval van lezárva. Ha a vizet el kell távolítani, elegendő húzni a parafát a lefolyó szájából a húzott lánc húzásával.

Az egészségügyi ipar fejlődésének eredményeképpen a klasszikus termékek mellett félautomata modellek kezdtek piacra lépni. Különleges fogantyúval vannak felszerelve a túlfolyóba. Úgy tervezték, hogy szabályozza a kisülést és a túlcsordulást, összekötve a két blokkot a betű külső részével. Az ilyen toll szerepe lefedheti a túlfolyó fedelét.

A félautomata szifon fogantyúja két lehetséges helyzet közül választhat. Amikor az első túlcsordulás megindul és a lefolyó záródik: a víz felvételre kerülhet. A fogantyú második pozíciója kinyitja a lefolyót, és lezárja a túlfolyást: a folyadék kifolyik a tálból.

A kattintás-clac rendszer a legfunkcionálisabb. Viszonylag korábban jelent meg a vízvezeték-piacon. Ebben a modellben a folyadék áramlási és zárási folyamatát egy speciális dugó szabályozza, amely a lefolyó szájánál helyezkedik el. Ha megnyomja ezt a csonkot, bezáródik, és forgalmi dugóként fog működni. A dugót ismételten megnyomva kinyitják a lefolyót.

Különböző termékkonfigurációk

A szifonok eltérőek a konfigurációjukban. A legnépszerűbb ma a következő modellek:

 • Térd (cső). A térdszifon fő része egy cső, amely gyakran fémből vagy kemény műanyagból készül. Ez a cső a fürdőkád lefolyója és a csatorna folyosó szája között helyezkedik el. Belépve a folyadék lefolyik, majd felfelé emelkedik az első kanyarban, és leesik a csatornába. Ennek a kialakításnak az a célja, hogy vízzárást képezzen, amely megakadályozza a szagok belépését a fürdőszobába. Ez általában meglehetősen masszív termék. Tisztításra csak jelentős elzáródások esetén tisztítható.
 • Üveget. Az ilyen szifon konfigurációját egy palackhoz vagy lombikhoz lehet hasonlítani. Az alsó részében van egyfajta ülepítő tartály, amely lehetővé teszi kis törmelék kivonását a szifonból. Ehhez egyszerűen csavarja le az üreg alján található fedelet. A palack alján egy vízzárat képeznek (lombik). A szerkezet középső részén egy kifolyócső van. Ez általában hullámosított műanyag cső. Ez a modell vonzó, mert nagyon könnyen karbantartható. Ha a szifon eltömődött, egyszerűen eltávolíthatja, lazíthatja és öblítheti.
 • Szifon hullámos. Ez a termék egyetlen műanyag hullámos csőből áll, amely az "S" betű alakját adja. A hajlítás szükséges ugyanazon vízzáráshoz. A csövet rögzítő csavarral rögzítik a csatornarendszerbe. Ennek a szifonnak az előnye a mobilitás. A hullámosságot megnyújtják, ami biztosítja sokoldalúságát. De ez a design is jelentős mínusz - a hullámosság nem praktikus. Ha eldugul, akkor sok időt és erőfeszítést igényel a tisztításhoz. Könnyebb lesz helyettesíteni egy újat.

A kanyargó alsó részében, ahol a hidraulikus retesz található, lehetővé teszi a termék megtisztítását szétszerelés nélkül.

A tálca szerelésének folyamán az alsó rész alatt kialakított tér kiszámítása során figyelembe veszik, hogy a fürdő alatt egy szifont helyeznek el. Felmerülhet olyan helyzet, amelyben objektív okok miatt ez a rés kisebb, mint a szükséges 15 cm.

Ebben az esetben figyelmet kell fordítani a cső modell egyik fajtájára - egy lapos típusú szifon műanyagból.

Megkülönböztető jellemzője, hogy a hidraulikus tömítés kialakítására tervezett fő szerkezeti része vízszintes irányban készül. Segítséget nyújt az eszköz zárt térben történő telepítéséhez. A lapos szifon könnyen tisztítható. Ehhez elég, ha részben lebontják.

Anyagok vízelvezető berendezések gyártásához

Az elsõ anyag, amelybõl a leeresztõeszközöket kezdték megkezelni, ötvözet volt szén- és vasöntvénybõl. Melyek a modern modellek?

 • Műanyag. A műanyagból készült eszközöket hosszú élettartam és alacsony költség jellemzi. Ha a fürdőszobában a védőburkolattal ellátott helyet kívánja lefedni, akkor egy műanyag szifon van, amire szüksége van. Az egyszerű megjelenés nem okoz irritációt, és ez az olcsó modell hosszú ideig szolgál.
 • Metal. Esztétikai tulajdonságaiknak köszönhetően a fémtermékeknek nincs versenytársa. A szifonok krómozott acélból, bronzból és rézből készültek. Ha akril kádat vásárolt, és azt tervezi, hogy egy tágas fürdőszobába kerül, akkor vegyél egy fémszifont. Ez a lefolyó eszköz fényűző és kiegészítő elemként szolgál a fürdőszobai dekorációban. Ezeknek a modelleknek hátrányai vannak: a szennyeződés gyorsan felhalmozódik a belső felületükön, és a tisztítás nehéz lehet.
 • Öntöttvas Az öntöttvasból készült szifonok csak öntöttvas fürdőkre telepíthetők. Napjainkban nehéz megtalálni őket értékesítésben, mert ez egy nehéz és masszív termék, amely ékszerész pontosságot igényel a telepítési folyamatban.

A szifon kiválasztásának általános szabálya a gyártás anyaga alapján ez az: ha a szifon látható, akkor drága fémmodellt kell előnyben részesíteni, és egy olcsó és praktikus műanyag jobban megfelel a rejtett telepítésnek.

A modern szifonok gyártói

Függetlenül attól, hogy a szifonhoz melyik tetszés van, fontos, hogy kiváló minőségű legyen. És ehhez a modern berendezésekre és az új technológiákra van szükség, és a gyártás során minden létező szabványt betartottak.

Függetlenül egy ilyen szifon megtalálásához csak egyféleképpen lehetséges: választani egy olyan árutermelőt, akinek a termékei pozitív oldalról sikerült bejutni a piacon. A hazai piacon működő vállalatok, amelyek egészségügyi eszközöket gyártanak:

 • Geberit (Svájc). A 1874 óta gyártott vízvezetékgyártó vállalat továbbra is a piacvezető, amely számos gyártó egyenlő. A termékei népszerűségének oka egyszerű: a vállalat alkalmazottai soha nem állnak meg az elért vonalakon. A növekvő fogyasztói életszínvonal megköveteli a leginkább új és könnyen használható eszközök fejlesztését és végrehajtását. A vállalat drága termékeket gyárt, amelyek minősége teljes mértékben összhangban van az árral.
 • Ani réteg (Oroszország). Ez a vállalat egy vezető orosz gyártó műanyagból készült vízvezeték szerelvényekből. Minden termékének megfelelő bizonyítvánnyal és magas minőségi minősítéssel rendelkeznek. Az Ani rétegmodellek másik előnye az áruk: meglehetősen megfizethető a hétköznapi fogyasztók számára.
 • Viega (Németország). Ezt a gyártót megkülönböztetik a valóban német alaposság: az egészségügyi eszközök gyártásának egész folyamata, a nyersanyagok minőségétől kezdve, a vállalat szolgáltatásainak éber ellenőrzése alatt áll. Nem meglepő, hogy a vállalat összes terméke tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezeknek a termékeknek az árai magasak, de a hosszú élettartam lehetővé teszi számukra, hogy fizetjenek ki.

Ebben a videoklipben a német Viega cég által gyártott félautomata szifont fog látni, és megismerheti a funkciókat.

A lefolyót a fürdőbe szereljük

A fürdőszifon készlet biztosan olyan utasításokat tartalmaz, amelyek jelzik, hogyan helyezzük el megfelelően a szifont a fürdőszobába, vagy legalábbis azt, amit a szifon vásárolt. Ezt az utasítást a gyártó biztosítja. A klasszikus és félautomata szifonok összeszerelése nem különbözik egymástól nagymértékben, de léteznek bizonyos árnyalatok, amelyeket nem lehet elhanyagolni.

Ha a megvásárolt eszköz egy meglévőt cserél, akkor győződjön meg róla, hogy a régi szifon csatlakozó pontjait a tömítőanyag-maradványoktól megtisztítják, és az abutment felületeket megtisztítják. Ilyen intézkedések szükségesek az új tömítések áramlásának megakadályozásához a telepítési helyükön.

Egy modern műanyag szifon felszerelése saját kezével egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A szifon doboz megnyitása nem igényel időt arra, hogy megfélemlítsék és szakembert hívjanak fel. Mindent megtesz mindent tökéletesen.

A telepítés első fázisa

Első feladatunk az alsó leeresztő cső rögzítése a fürdőbe. Vegye ezt a csövet, tegyen be egy tömítést, majd rögzítse azt alulról a leeresztő lyukba. A tálban lévő lyuk másik oldalán helyezze el a védőrácsot, és csavarokkal rögzítse az ízületet.

Most ellenőriznie kell a lyukakat a mérkőzéseken, és győződjön meg arról, hogy a tömítés nem torzult. Ha ez nem történik meg, szivárgás fordulhat elő a csavar meghúzása után. Miután megbizonyosodott róla, hogy minden rendben van, húzza meg a csavart, miközben az alsó csövet tartja a kezével.

A telepítés második fázisa

Most telepíteni kell a felső túlfolyócsövet. Ugyanúgy kell eljárni, mint az alsó csatorna szerelésénél. A felső fúvóka csavarokkal is meghúzva van. Az egyetlen különbség az, hogy jobb, ha enyhén befordul a fúvóka falról a másikra, annak megkönnyítése érdekében, hogy összekapcsolódjon a leeresztő csővel.

A két lefolyónyílás fúvókái egy hullámos csővel vannak összekötve. Ha túl hosszú, hajlítani kell, nem vágni. Ha a két fúvóka összekötésének folyamatában egy anyát vesz fel, azt először a hullámosságra kell szerelni. Ezután jön a tömítés fordulata, ami után a kapcsolat létrejön.

A telepítés harmadik szakasza

Most ellenőrizni kell a leeresztő szifon "térdét", amelyben a hidraulikus retesz kialakul. A tömítések rögzítésének helyén semmilyen hiba ne legyen. A légcsapnak teljesen szűknek kell lennie, különben nem fogja elvégezni az alapvető funkcióit.

A "térd" rögzítése ugyanaz a szifon szinte minden modellben. Ez egy kupakó anya, kúpos vagy lapos rugalmas. A hullámos cső "térd" csatlakozik egy kupak anyát és tömítést.

A telepítés negyedik szakasza

A negyedik, utolsó szakaszban a rendszert csatlakoztatni kell a szennyvízelvezető csatornához. Csak két szerelési lehetőség van. Ha még mindig van öntöttvas öntöttvas csövek a fürdőszobában, csatlakoztasson egy tömítő mandzsettát.

Ha a fürdőszobában új műanyag csövek vannak felszerelve, akkor elég közvetlen összeköttetést tenni a csőbe. Ehhez nincs szükség extrákra.

A szifon elemek megjelenésének és a műanyag fürdő szifon összeállításának megtekintéséhez nézze meg ezt a videót:

Tehát, ha a szifon felszerelése befejeződött, folytathatja a tesztelést. Ehhez írjon be egy vízfürdőt, és ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a leeresztődugóval. Ha a fürdőkád alatt száraz, akkor feltételezhető, hogy az alsó fúvóka megfelelően csatlakozik a lefolyó lyukhoz. Csak akkor húzza ki a kupakot, és győződjön meg róla, hogy a víz elhagyja a tálat szivárgás nélkül az ürítő eszközön keresztül.

Ha szivárgást észlel, szüntesse meg a problémás területet és határozza meg a hiba okát. Ez lehet egy ferde tömítés, rosszul húzott anya vagy akadály az ízületeknél. Hibakeresés után ellenőrizze újra.

A fürdőszifon kiválasztásának kritériumai

Mit kell keresni a fürdőszifon vásárlásakor? Számos szabály van, amellyel meg tudjuk vásárolni a szükséges terméket.

 • Nem minden fürdők érkezhetnek szabványos leeresztő eszközökkel. Ez a szabály különösen az egyedi tálakra vonatkozik. Mielőtt bevásárolna, mérje meg a tágulást a túlfolyóból a lefolyóba és a lefolyók átmérőjére. Ha a hullámosság kissé nyújt, akkor a fémmodellt kell kiválasztani, szigorúan figyelembe véve az adott fürdő méretét.
 • A szifon kialakítását nem szabad nagyon szorosan nyomni a padlóra vagy a tál aljára. Ha a kád alatt lévő rés túl kicsi, próbáljon meg egy vízszintes elrendezésű lapos modellt találni.
 • Rendszerint a fürdőszobában lévő szifonra nemcsak a fürdőre van szükség. Ha itt van egy bidé, egy mosdó és egy mosógép, akkor az ezekből a szaniterekből származó vízelvezető eszközök helyettesíthető egy olyan modellel, amely több bemenettel rendelkezik.
 • A termék ára nem döntő lehet az Ön által választott módon. Fontos, hogy a szifon megbízható és kiváló minőségű legyen. Ezután megvédi a tulajdonát a lehetséges szivárgásoktól.
 • Ellenőrizze a termék teljességét: minden olyan elemet, amely szükséges ahhoz, hogy a szifont a fürdő táljához és a szennyvízcsatorna csatornájához csatlakoztassa, fel kell venni a készletbe. Érdemes megvizsgálni a készüléket is annak biztosítása érdekében, hogy ne legyen károsodás, ami jelentősen rövidebbé teheti az élettartamát.

Válasszon egy olyan választást, amelyet az összes fenti szabály vezérel, és nem zár ki semmit. Különös figyelmet fordítsunk a modern modellekre, mivel ez az eszköz sokáig szolgál.