Legfontosabb > Tartozékok

A szifon felszerelése a konyhában: hogyan szereljük fel és telepítsük a készüléket + diagramokat és telepítési példát

A legegyszerűbb vízellátási intézkedések végrehajtásához nem szükséges szakembert felkeresni, szabadságot kérni a munkától és pénzt költeni a szolgáltatásokért. Például egy szifon felszerelése a konyhában egy egyszerű eljárás, amelyet még egy nő is képes kezelni.

Ha helyesen veszi fel a készüléket, tanulmányozza meg az utasításokat és emlékezzen néhány általánosan elfogadott szabályra, a szifon megtisztításának, cseréjének vagy telepítésének folyamata gyorsan és kellemetlen meglepetések nélkül halad.

Konyhai szifon minták

A szifon felvásárlásának vagy cseréjének kérdése akkor merül fel, amikor a régi modell meghibásodik, valamint olyan okok miatt, amelyek nem kapcsolódnak az eszközhöz.

Tegyük fel, hogy egy új konyhai készlet megszerzésével meg kell változtatnunk a mosogatót, és az új mosogatószerkezet kialakításához a készülék eltérő konfigurációjára van szükség. Fontolja meg, hogy milyen típusú szifonok kínálnak modern gyártók.

Számos osztályozási eszköz található a csapóvíz készítéséhez, de minden típus két általános kategóriába sorolható:

A térd viszont merev vagy rugalmas (hullámos) részekre oszlik, és minden típusnak összetettebb szerkezete lehet, ha a mosogatóval túlfolyóhoz csatlakozik. Érdemes megemlíteni a lapos szifont is (a zuhany alá helyezés szempontjából fontos) és kettős - az ikeres mosdók alatt történő telepítéshez.

A konyha számára a palack modell ideális, de szabad hely hiányában vagy egyéb okokból, a térd használata (U-alakú és S alakú). Racionálisabb az egészségügyi berendezések legutolsó típusainak felszerelése, minimális szabad hely - például a fürdők alatt.

Mielőtt egy szifont telepítene a konyhában való mosáshoz, meg kell határoznia a modellt. Több lehetőséget is bemutatunk, melyek közül az egyik hasznos lehet.

Így az új eszköz kiválasztásakor a mosogató alatt lévő szabad hely nagyságára kell összpontosítani, a műszaki jellemzők (az anyag és a tömítések megbízhatósága, az átjárhatóság), a karbantartás megszüntetésének lehetősége, és ha a szifont nem kötötte le a köveken, akkor a megjelenés.

Szerelési és telepítési utasítások

A modellek különböző módon vannak összeszerelve: egyeseket először össze kell kötni, majd hermetikusan csatlakoztatni kell a mosogató és a csatorna leeresztőnyílásához, míg mások részben össze vannak szerelve a mosogató szerelése közben. Tekintsük a népszerű fajok összeszerelésére és telepítésére vonatkozó lehetőségeket

Az üvegszifon felszerelésének lépései

Amikor egy eszközt vásárol egy boltban, vegye figyelembe, hogy a műanyag modellek 2 típusból állnak:

 • olcsó, amely 10 (vagy több) részből áll;
 • márkás, integrált tömítésekkel.

A második típus a jó minőségű polimerek - mind a műanyag a testhez és a tömítőgyűrűk anyagához - használható. Költsége magasabb, de tovább tart. Ezenkívül sokkal könnyebb összeállítani: mindössze 3 darabból áll, amelyek könnyen csatlakoztathatók és beállíthatók. A tipikus eszköz legalább 10 darabot tartalmaz, amelyeket a megfelelő helyeken kell elhelyezni anélkül, hogy összekevernék a tömítéseket.

A konyhai mosogató szifon felszerelésének folyamatát a szennyvízcsatorna teljesen lefektetett és a bútorok telepítése után kell megkezdeni, más szóval az utolsó.

Fontolja meg, hogyan kell folyamatosan gyűjteni a szifont mosáshoz. Például, vegyen egy olcsó modellt, amely sok elemből áll. Először csomagolja ki a készletet, ellenőrizze, hogy minden alkatrész a helyén van-e. Fontos, hogy a csövek és a palackrészek sima és szorosak legyenek, a hullámok rugalmasak és a tömítések sűrűek, hibák nélkül. Akkor járunk el a fotó utasítás szerint.

A szifon cseréje és javítása a mosogató alá: 5 hasznos vízvezeték-tipp

A szifonnak fontos funkciói vannak: a vízdugónak köszönhetően a szennyvíz szagai nem engedik be a helyiségbe, és védik a csöveket a gyakori elzáródásoktól. Ha a lefolyórendszer elhasználódott vagy ki van kapcsolva, a cserét nem kell később kioldani. Könnyen megváltoztatható a szifon a mosdó alatt, nem igényel speciális készségeket és összetett eszközöket, a legfontosabb dolog, hogy megtudja, hogyan kell helyesen megtenni.

A szifon típusai

A szifon cseréje előtt új terméket kell kiválasztania és megvásárolnia. Kezdjük megismerni az eszköz fajtáit.

A cselekvés elve szerint a konyhai mosogatóban vagy a mosdókagylóban használt szifonok a következő típusúak:

 • Beágyazott csővel (két henger által létrehozott vízcsatlakozó, amelyek közül az egyik be van illesztve a másikba). Gyakrabban használatos, mint más típusú, mivel a felduzzadt szennyeződés eltávolításának lehetősége miatt a dugót lecsavarja.
 • Palack két partícióval.
 • Pipe. Az ilyen terméknek az "S" vagy "U" betű alakú hajlított alakja van, amelynek hajlítása miatt hidraulikus zár van kialakítva.
 • Hullámosított. Ez egy műanyag hullámosság, hajlított és rögzített a kívánt helyzetben egy igát.

Korábban a vízelvezető készülékek acélból és öntöttvasból készültek, de most a praktikus és olcsó műanyagokat leggyakrabban szifonokhoz és más vízvezetékberendezésekhez használják. Nem korróziónak van kitéve, nem rothad, és nem szennyezi a szennyeződéseket. A műanyag megóvja a tisztítást kábelek és vegyszerek használatával.

A legolcsóbb termékek polietilénből és PVC-ből készülnek, élettartama nem haladja meg a 6 évet. A polipropilén és az ABS műanyag szifonok több mint tíz évig élnek.

A krómozott sárgaréz szifonok látványos megjelenést mutatnak, de erejük nem sokkal magasabb, mint a műanyag termékeké. A legmegbízhatóbbak a rozsdamentes acélok.

Hogyan válasszunk ki egy leeresztő eszközt?

A termék egyszerű és könnyen szétszerelhető annak érdekében, hogy ellenőrizze a házasság hiányát. A felületen és a menetes csatlakozásokban ne legyen hiba. A tömítések rugalmasak és szilikon tömítőanyaggal vannak kenve.

Az ár jelentősen változhat. Egy egyszerű műanyag szifon bármilyen változat vásárolható 100-300 rubel. A krómozott vagy további csaptelepek esetében 400-1000 rubelre kell fizetni. A sárgaréz eszközök ára 1000 rubelről indul. és elérheti a 15 ezer rubelt. A legdrágábbak a réz vagy acélból készült krómozott palack típusú szifonok.

Méretek és az eszköz típusának kiválasztása

A szifonok szabványos méretekkel rendelkeznek, és általában kompatibilisek az esetleges mosogatókkal. Az ágak szakasza a kibocsátó víz mennyiségétől függ. Vásárláskor ne felejtse el ellenőrizni a teljességet és a régi csatorna átmérőjének betartását.

Tippek a szifon típus kiválasztásához:

 • Az összecsukható izzóval ellátott termék a konyha számára ajánlott: könnyű tisztítani az élelmiszer-maradványoktól. A palackszifon és a hullámtörés formájában lévő lefolyó, mint a fotón, könnyebb telepíteni, mint mások.
 • Nehéz egy csőelvezetőt felvenni, mert merev szerkezete van: az elágazó csöveket pontosan illeszkedni kell a mosogató és a csatornaágy lyukaihoz.
 • Ha a szabad hely vagy a kényelmetlen helyek problémái vannak, a szifon-fuvola helyzete mentésre kerül.
 • A konyhai mosogatók számára jobb, ha sima falú mosogatót viszünk fel, mivel a hullámosság gyorsan eltömődik a szennyeződéssel.
 • Ha a mosdó alatt nincs hely, akkor válasszon egy speciális lapos szifont.

A készülék lecsapolásához szagtalan szilikon tömítést kell vásárolnia. A savas készítmények nem fognak működni.

Szifoncsere

A szifon mosogató alá helyezésének folyamata a következő lépésekből áll:

 • A régi szilva leszerelése. A munka a vödören történik. Előre elkészül egy rongy, amely azonnal elzárja a csatorna nyílását a kellemetlen szagok elkerülése érdekében.
 • A leszerelés után a maradék szennyeződéseket eltávolítják, és a szennyvízcsövet megtisztítják.
 • A szifonház menetes csatlakozásait ellenőrizni kell. Ha vannak, gondosan vágnak egy kést. Biztosítani kell azt is, hogy minden tömítés a helyén legyen.
 • A mosogató vízelvezető rácsát egyenesen szintre helyezzük, és a tömítésre vagy tömítőanyagra szereljük, így nincs szivárgás.
 • Egy vastag tömítést helyeznek a mosogató nyílásba, amely után a mosogatóleeresztő nyílás közepén alul helyezkednek el. Egy csavart helyeznek be a központi lyukba, és egy csavarhúzóval rögzítik úgy, hogy a vízelvezető rács és a kifolyónyílás szorosan nyomja a mosogatót.
 • Going lombik eszköz. Az alábbiakban egy gumi tömítést kell beszerelni, és rögzíteni kell a fedelet. A mosdókimenetre egy kupakanyát és egy kúpos alakú tömítést helyeznek. A szifon felső része fel van szerelve, majd a kimenet csavaranyáját csavarják rá. Az ilyen kapcsolat megbízható és szoros. Gyakran használják nem nyomás alatt. A lombikhoz egy kisülőcső van csatlakoztatva.

A szifon kialakítások változhatnak. A mindenkori összeszerelési sorrendet a csatolt utasítások tartalmazzák. A klasszikus eszköz sémája ebben a cikkben szerepel.

 • A leeresztő csövet meg kell szárítani, és egy tömítőanyaggal megnedvesített mandzsettát kell beépíteni benne.
 • A kipufogócső leeresztő vége méretre illeszkedik, majd behelyezi a csatornacsatornába, ahol egy mandzsettával van lezárva.
 • Egy ideig vízt pumpálnak a mosogatóba, hogy ellenőrizzék a csatlakozások szorosságát.

Ez a kézikönyv leírja az üvegszifon felszerelését. A cső típusú vízelvezető készüléket még könnyebb telepíteni, mivel a lombikot nem szükséges összegyűjteni. A ráncolt készüléket az "S" betű alakjával kell meghajlítani, és rögzíteni kell a készletben lévő heveder segítségével.

Hasznos tippek

Az alábbi tippek segítenek a vízelvezetés problémamentes kezelésében:

 1. A szifon felszerelésénél biztosítani kell a vízelvezető rács szimmetrikus elrendezését a mosogató lyukához képest.
 2. A készülék tisztítása forró vízzel történik, amely jól feloldja a zsíros lerakódásokat. A folyamat felgyorsításához alkalmazzon nátriumot vagy különleges tisztítószereket. A lyukba öntik, majd intenzíven leöblítik, mosakodnak.
 3. A dugattyú használata lehetővé teszi, hogy rendszeresen tisztítsa meg a készüléket anélkül, hogy szétszerelné az üstet.
 4. A menetes tömítés nem biztosítja a csatlakozások tömítettségét. A gumi tömítések megbízható védelmet nyújtanak a szivárgás ellen. Ha kopott, cserélni kell.
 5. Nem ajánlott túl szennyezett folyadékokat önteni a mosogatóba. Kiengedéskor egy kis szűrő van felszerelve, amelyet rendszeresen tisztítanak.

Szifon javítás

Ha a lefolyószerkezet szivárog, akkor a hiba több oka lehet:

 • Helytelen felszerelés - az ízületek, ferde menetek, laza anyák, a nem megfelelő tömítések használata helytelen csatlakozása;
 • elzáródása;
 • pecsét kopás - az idő múlásával, a tömítések megkeményednek és zsugorodnak, ezért elkezdenek áztatni a vizet;
 • sérülések - repedések vagy zsetonok.

A javításhoz tartályt kell felszerelni a folyadék alulról történő leeresztéséhez.

 • Nem kielégítő építési minőség esetén a terméket egyszerűen szét kell szedni és össze kell szerelni.
 • Eltömődés esetén a szifon alsó részét le kell csavarni, majd tisztítsa meg a szennyvízcsatornát egy kábellel vagy egy vezetékkel.
 • Az ürítés helyén a gumitömítés új, petróleum zselével vagy folyékony szappannal megkenve változik. Ebben az esetben az ízületeket tömítőanyaggal kezelik.

Vízvezeték tanács: ha nem tud új tömítéseket vásárolni, akkor öreg tömítéseket kell zsírozni tömítőanyaggal vagy szilikon ragasztóval, és újratelepíteni. Az anyag felszabadulása után az anyag keményedik. Egy ilyen kapcsolat még néhány évig tart.

 • A repedt szifont azonnal ki kell cserélni. Ha valamilyen oknál fogva ez nem lehetséges, akkor epoxi ragasztót és kötést vagy üvegszálat kell javítani. A repedt részt - egy csövet vagy egy lombikot - szárítják, feldolgozzák csiszolópapírral és oldószerrel. A ragasztót az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a felület felszínére helyezzük, majd kötéssel vagy ronggyal csomagoljuk. A készülék összetétele megszilárdulása után használatra kész.

következtetés

A szifonnak köszönhetően a szennyvíz leereszkedik a lefolyóban, és a szagok nem térnek vissza a szobába. A készülék élettartama korlátozott, ezért időről időre módosítani kell. Az új termék telepítése egyszerű művelet, amelyhez nem kell vízvezeték-szerelőt hívni.

Szifon a konyhában a mosogató alatt: a kis dolgok, amiket meg kell tudnod

A mosogató szifon játszik szerepet a gyógyászatban a konyhában. A mosogató csatornahálózatának csatlakozó eleme nem csak a használt víz jó kisülését biztosítja, hanem megakadályozza a füstölő folyadék bejutását a csatornába. Ez azért történik, mert vízzavar keletkezik, amely kanyarban vagy térdben keletkezik (a kiválasztott eszköz típusától függően).

Sifon a mosáshoz és annak funkcióihoz

Annak érdekében, hogy az autómosó mindig tiszta legyen, nem okoz rossz szagot, ezért vízzárást kell elhelyeznie

A konyhában lévő mosogató magas elhelyezkedése lehetővé teszi számodra, hogy jelentős választási lehetőséget használjunk az ilyen készülékek biztonsági mentésére, ami azt jelenti, hogy egy nagyméretű, vízzáró modellt vásárolhat. Zuhanytálca vagy fürdőszoba esetén a hasonló eszköz választása korlátozottabb, itt figyelembe kell venni annak méreteit.

 1. A csővezeték-szifon U vagy S alakú, merev cső formájában van bemutatva. A készülék összecsukható és nem összecsukható változatban működhet. A kényelmes tisztításhoz leggyakrabban olyan modellek vannak, amelyek beépített dugóval rendelkeznek az alján, amely könnyen eltávolítható. Ennek a lehetőségnek a hátránya a csatorna bejárata és a mosogató lyuk közötti kényszerített pontos számításnak tekinthető.
 2. A készülék palack alakja az alsó részén egy vízzáró egy üveg (csésze) formájában. A csatornahálózathoz való csatlakozás egyenes és rugalmas csővezetékekkel történik. Ez a fajta szifon könnyebb szétszerelni és kevesebb helyet foglal. A hátrány az a tendencia, hogy a gyors szennyeződés, de maga a tervezés vált a legnépszerűbb használatban, mert a könnyű karbantartás.
 3. A hullámos szifon típus univerzális kialakításnak tekinthető, amely rugalmas cső. A hullámos szifon könnyen felszerelhető, és a légcsapda lejtése könnyen létrehozható manuálisan a kanyarban. A hátrányok közé tartozik a nem szétválasztható típusú szerkezet és a gyors szennyezés, amely a hullámos felület miatt következik be.

A készülék kívánt alakjának megvásárlásával a csatornarendszerhez való csatlakozás a mosogató legelterjedtebb helyein végezhető el.

Közvetlen felelősségük mellett a szifon megakadályozhatja a kedvenc dolog, például az ékszer elvesztését, amely véletlenül beleesett a lefolyóba. A súlyuknak köszönhetően minden tétel a hidraulikus zár helyén helyezkedik el, és eltávolítása érdekében elegendő csak a kinyitáshoz.

A szifon közvetlen felelőssége az, hogy megakadályozzák a szennyvíz-gázok belépését a helyiségbe, ahol az ember kénytelen lesz belélegezni őket, és az eszköz minden modellje saját módon megoldja ezt a feladatot. De minden eszköz további funkciókat is tartalmazhat. Például:

 • A rejtett szifonok egy speciális dobozban vannak elhelyezve, amely a falon vagy annak közelében van elhelyezve, lehetővé teszi, hogy jobban díszítse a területet. A probléma felmerülhet bontás esetén, amikor először meg kell találnia, majd javítania kell;
 • A modern konyhák jól alkalmazkodnak olyan modellekhez, amelyek dupla vagy hármas kimenettel rendelkeznek a kapcsolat tetején. Ez a típus lehetővé teszi, hogy több szennyeződéshez csatlakozzon a csatornarendszerhez. Ez lehet például egy mosogató, amelyben több mosogató, vagy mosogató és mosógép van;
 • Az utóbbi időben a szifon és a mosás nagyon gyakoribbá vált, és van egy csatorna-túlfolyó funkciója. Olyan cső, amely nem engedi, hogy vizet öntsön a mosogatóba, és így a konyha elárasztja a mosogatóból a szifon speciális lyukat.

Az anyagok előnyei és hátrányai

A szifon kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az anyagot, amelyből készült. Ez a tulajdonság nemcsak a szerkezet árát, hanem a gyártás technológiai folyamatát is érinti.

A leggyakoribb szifonok, amelyek különböznek a gyártási anyagokban:

 • A műanyag konstrukciókat leggyakrabban a vízvezeték szerelvények találják. A polipropilén és a polietilén meglehetősen erős anyag, amely nem korrodál. Valamennyi jövőbeni alkatrész nyomás alatt készül, öntéssel, ami növeli a felület minőségét és a méret pontosságát. A zsírlerakódások nem tapadnak a felületre, és maga a műanyag könnyen ellenáll a magas koncentrációjú savaknak, amelyek a berendezés tisztítására szolgálnak;

A műanyag termékek korlátozott életet élveznek. Az oxigénnel és az ultraibolya sugárzással szembeni expozíció a termék erősségének csökkenéséhez vezet.

A műanyag szifonok olcsóak, de nagyon jó minőségűek

 • A vízvezeték szerelvényeket a legrégebbi képviselőnek tekintik. Öntöttvas lehetővé teszi, hogy magas szilárdságot és korrózióállóságot érjen el. Az ilyen anyagból készült termékek ára nem egyáltalán magas, de az ilyen szifonok alkatrészeinek kiválasztása sok kívánnivalót hagy maga után. A szabványméretek nem alkalmasak minden termékre, és meg kell szakítani a feszességet. A felület (amelyik durvasággal rendelkezik) gyors eltömődéshez vezet, és maga a tisztítás is nehéz;

Az öntöttvas termék lebontása (lebomlás esetén) egy fűtőberendezésre van szükség, amely magas hőmérsékletet vagy a szerkezet teljes megsemmisítését eredményezi.

Öntöttvas szerkezetek a legtartósabbak

  • Sárgaréz vagy réz szifon gyártására szolgál a legtartósabb és minőségi anyag. Kiváló technikai jellemzők és megjelenés, amely illeszkedik minden belső térbe. A magas hőmérsékletnek és a korrózióállóságnak való kitettség. Az ilyen szifonok nem igényelnek speciális karbantartást hosszú ideig, és szükség esetén könnyen szétszerelhetők. A hátrány csak a gyártás nehézségeinek és a magas költségeknek tekinthető.

A sárgaréz vagy a bronz a legjobb teljesítményt nyújtja.

kiválasztás

Az első dolog, amit figyelni kell a szifon kiválasztásakor, a mosogató jellemzői. A normál termék lehetővé teszi, hogy könnyedén megvásárolja a kívánt dizájnt, de egy exkluzív modellhez gondos kiválasztás szükséges. A legjobb esetben egy szifont azonnal vásárolhat egy teljes készletben mosogatóval, de ha ez nem lehetséges, ügyeljen a következő kiválasztási szabályokra:

  • nagy szerepet játszik a csaptelep és a további konyhai eszközök (mosógép és mosogatógép) nyomása által okozott víz nyomása;
  • annál több konyhaszekrény csatlakozik a szifonhoz, annál több ágra és a szerkezet méretére lesz szükség;
 • a túlzott vízelvezetés árvízhez vezet, és ez azt jelenti, hogy egy lapos szifont azonnal el kell dobni a kiválasztástól.
 • a mosdók és mosogatók nyakának más átmérője van;
 • a nyak és a csatornarendszer bejárata közötti távolság kiszámítása (ez általában normál, de vannak kivételek a mosogató telepítésénél);
 • megjelenése (gyakran szerepel a készletben, de vannak kivételek);
 • hogy pontosan a szifon van a csatorna kimenetén. 4 cm-nél nagyobb átmérőjű, hullámos vagy palackos szifonra van szükség;
 • a termék integritása (nincs hiba).

Figyelembe kell venni a 35-50 cm-es szennyvízcsatorna átmérőjét. Egy kisebb szifoncső csatlakoztatható egy adapterrel, amelyet nem lehet nagyobb átmérővel megtenni.

Szerelés és telepítés

Az összeszerelés előtt helyezze el az összes részt a padlón.

A szifon felszerelése a mosogatóból a csatorna bemenetébe egy szabály szerint történik, bármilyen modellt választottak. Először össze kell szerelni a szerkezetet. Mindegyik modellt utasításoknak kell kísérnie, amelyeket akár egy tapasztalt tulajdonos is rendezhet. Miután az összeszerelés megkezdődött, folytassa a beszerelést:

 • a szifon a mosogató alá süllyed, hogy kipróbálja a csövet és a cső hosszát;
 • ha van egy dugó a felszabaduláshoz, rögzítve van, és a lombikot összegyűjtik;
 • a lombikhoz csatlakoztassa a kiürítést (amely a mosogatóhoz van csatlakoztatva);
 • minden eljárás során érdemes figyelni a tömítések és szálak integritására, amelyek megszakadhatnak a telepítés során;
 • a kifolyócső csatlakozik a leeresztő csőhöz, rögzítve és lezárva;
 • minden csatlakozás után a szerkezetet kis mennyiségű vízzel szivárogtatják.

Kattintson a nagyításhoz

A szifon behelyezésének folyamatában végzett próbaüzem során minden hiba azonnal észre fog kerülni az áramlás által.

A mellékelt gumitömítések mellett minden csatlakozás tömítettségének növeléséhez használhatja a menetes tekercselést. Ebből a célból elég a tekercs vontatását 2 fordulattal lezárni.

Bizonyára az országban vagy a faluban még mindig használod a régi mosogatót, nézd meg, hogyan helyezhetsz el egy modern szifont a szovjet termelés mosogatójára. Mester megosztja titkait:

Karbantartás és karbantartás

A szifon egyszerű üzemeltetési és karbantartási szabályainak való megfelelés nagyban megnöveli élettartamát és segít a meghibásodások elkerülésében:

 1. A daru használatának befejezése után sem szabad kis vízáramot hagyni, mivel ezek a részek gyorsabban fogynak;
 2. Időszakos tisztítás a keverő és a csapok a mész skála;
 3. A daru szivárgását a lendkerékkel nem lehet kiküszöbölni, hanem a tömítés cseréjével;
 4. A szifon és a mosogató rendszeres öblítése 4 liter forró vízzel (forrás nélkül);
 5. A szifon túlzott eltömődésétől érdemes egy fémrácsot felhelyezni a mosogatóra;
 6. Napi használatú modern tisztítószerek fokozatosan károsítják a vízvezetékeket;
 7. A nagy vízhőmérsékletű cseppek károsíthatják a szifont. Nem szükséges a forró víz bekapcsolása hideg után, és fordítva.

A zsíros lerakódások elkerülése érdekében az edényeket nem szabad csak hideg vízzel mosni. Még akkor is, ha meleg állapotban van, mindig használhat melegvizet vízforralóban vagy serpenyőben.

Népi jogorvoslatok, amelyek segítik a vízvezeték-tisztítást:

 • ecet;
 • citrom vagy citromsav;
 • szóda;
 • természetes esszenciális vagy növényi olajokat.

Ezeknek az összetevőknek a kombinálásával nem csak a tiszta, hanem a műanyag, az acél, az ón és a krómozott felületeket is tisztíthatja, valamint megszabadulhat a kellemetlen szagtól. Annak érdekében, hogy ne kelljen időt takarítson meg, javasoljuk, hogy a hulladékkezelőt a mosogatóba helyezze.

Tekintse meg a videót a mosogató tisztításáról:

A konyhában lévő mosogató szifonjának kiválasztása során nem csak a termék megjelenésére kell összpontosítania. A vízvezetéknek ezt a részét naponta és sok órára használják, és azt jelenti, hogy ellen kell állnia az agresszív akcióknak. Jobb, ha vásárlás előtt lehetőség lesz arra, hogy tanulmányozzák a modellt, amit szeretsz, és mérlegelsz minden pozitív és negatív oldalt.

Szifonok mosogatóhoz: verziók, méretek és formák

A lefolyók szifonja a vízelvezetés egyik fő összetevője. Jelenleg a vízvezeték üzletek sokféle szifonnal rendelkeznek, de ahhoz, hogy a megfelelőt válasszák ki, ismernie kell néhány funkcióját.

Hogyan működik és mi az?

Sifon - szó szerinti értelemben ez egy olyan cső, ami a gazdasági életben szükséges, hogy biztosítsa a szennyvíz akadálytalan lefolyását, de ezáltal megakadályozza a szennyvíz szagának belépését a konyhába vagy a fürdőszobába. A szifon működésének elve a hajlított cső formájában kialakult speciális szerkezetének köszönhetően ennek a görbületnek köszönhetően kialakul egy vízdugó vagy úgynevezett hidroblokk, amely mechanizmust biztosít a helyiségnek a szennyvízből való lezárására, megakadályozva a szagok belépését, de szabadon biztosítja a folyadékok áramlását a csatornába.

A szifon szerkezetének ismerete nemcsak a munkájának megértéséhez, hanem további öncseréjéhez is szükséges, hiszen a természetes károsodás mellett vészhelyzetek is lehetnek, amikor gyors reagálásra van szükség, és nem lesz idő várni más speciális segítségre. Elvileg az 1800-as év alatt hajlított cső elegendő ahhoz, hogy a szennyvízvezeték és a helyiség között akadályt hozzon létre, ezt a modellt korábban, az új technológiák felfedezése és a tervezési ötletek megjelenése előtt alkalmazták az egészségügyi tervezés területén.

A szifon általánosított szerkezetét természetesen az alábbiakban vizsgáljuk, a különböző modellektől függően bizonyos sajátosságok.

 • Kivehető (védő) háló - a szemét elsődleges szűrésére tervezték, miközben nagy részek maradtak és nem esnek a csőbe, megelőzve az eldugulást. A mosogatóhoz csatlakozó csomópont felett helyezkedik el. Ha a mosogató nem biztosít védőfalat, gondoljon arra, hogy mosogatót vásároljon egy olyan szűrővel, amely jól illeszkedik ehhez a funkcióhoz.
 • A túlfolyócső vagy a kifolyócsatorna egy másik rendszer, amely megakadályozza, hogy a mosó / fürdő vízzel túlfolyik, amely a leeresztő csőhöz csatlakozik, és megóvja az elárasztástól.
 • 3 - 5 mm vastagságú, fekete vagy fehér színű gumi tömítések, amelyeknek köszönhetően a szifon részek szoros csatlakoztatása biztosított.
 • Elágazó cső - a mosogató / mosdó alatt található.
 • Csatlakozó csavar - minden részlet rögzítéséhez.
 • Valójában szifon.
 • Szennyvízelvezetés.

Az építési piac sok fajta szifont kínál, melyek anyaga, alakja, mérete különbözik. Minden szifon két nagy csoportra osztható - nedves és száraz, mindegyik csoport mini-alcsoportból áll.

A tervezéstől függően

A leggyakoribbak az alábbiak.

Palack - fő funkciója a lombikban lévő víztartalom miatt történik, ami megakadályozza a szennyvíz gázok szobahőmérsékletű áramlását. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség, amely szinte minden lakásban megtalálható. A palack szifonok különböző formájúak lehetnek és négyzet alakúak, négyszögletesek.

Előnyök:

 • lehet mind egy, mind két csaptelep, amely nem csak mosdókkal / mosdókkal, hanem más eszközökkel (mosógép, mosogatógép) is csatlakozik;
 • univerzális alkalmazásához, alkalmas a "tulipán" típusú állványra zárt zárt héjakra;
 • ha ékszerek és egyéb dolgok véletlen lenyelése ilyen szifonba kerül, akkor gyorsan megtalálhatja őket, mert a lombik alján letelepednek, és szétszereléskor könnyedén megkaphatják;
 • a szifon falain felgyülemlett szennyeződést speciális módon tisztítják.

Mínusz egy - a szifon meglehetősen nagy mennyiségű, így helyet foglal a tálca alatt.

Csőszerű - egy egyszerű szifon, amelyet egy hagyományos hajlított cső képvisel, gyakrabban S-alakú vagy U-alakú, hullámos szifonnal szemlélve, de hullámosság helyett egyenes, sima cső.

Előnyök:

 • könnyen kezelhető, ha szükséges, lehajtható az ívelt rész és távolítsa el a szennyeződést;
 • a közvetlen áramlású szerkezet jól védi az elzáródásokat;
 • nyílt mosogatóval lehet felfüggesztett formában használni.

hátránya:

 • vízzáródás képződik egy kis depresszióban, ha ritkán használják, akkor a víz kellemetlen szagú felszabadulása lehetséges;
 • a tisztításhoz teljesen le kell szedni.

Hullámosított - a legegyszerűbb típus, amelyet egészségügyi flexibilis hullámcső formájában állítanak elő. Az egyik vége a mosogatóhoz csatlakozik, és a hullámzás közvetlenül a csatornacsatornához van csatlakoztatva, középen egy bilincs segítségével egy szükséges kanyar alakul ki, amelyben víz folyamatosan (vízzáró) helyezkedik el, így megakadályozva a kellemetlen szagot.

Előnyök:

 • az egyszerűség az építőiparban egyszerű telepítést tesz lehetővé a jövőben;
 • nem igényel nagy helyet a mosogató alatt;
 • rugalmassága miatt a csövet kényelmesen elhelyezhetjük, meghosszabbíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

hátránya:

 • gyakran magas hőmérséklet (forrásban lévő víz) hatására a hullámosság deformálódik;
 • A Gofrosiphon mínusz a zsír, piszok felhalmozódása formájában, ami hozzájárul az elzáródások kialakulásához, és szükség lesz a tisztító részek megváltoztatására vagy szétszerelésére.

A száraz - az értékesítés lendületét veszi kezdetén, a száraz típusú hidraulikus szifon jellemzője egy gumi cső jelenléte, amely használatkor vízbe jut a csatornába. A mosás befejezése után a cső leereszkedik, és nem hagyja a szagot, miközben a légszelepet alkotja.

Előnyök:

 • mivel nincs benne víz, ilyen szifon jó a fűtetlen helyiségekben való használatra, anélkül, hogy félne, hogy felrobban;
 • szerkezete miatt a nem könnyen elérhető helyeken történő felszerelés mind vertikálisan, mind vízszintesen lehetséges;
 • nem tartalmaz vizet, ezáltal megakadályozza a patogén mikroorganizmusok reprodukcióját.

Hátrányok: gyakran csak két méretben kerülnek értékesítésre.

Dupla szifon - ez a típusú szifon előnyös, ha egy ház kettős mosdóval van felszerelve, ami gyakran segít a víz megmentésében, ami nagyon fontos, ha van egy méter. Mint a többi fajhoz hasonlóan, a kettős szifonnak van egy kútja, amelybe idegen testek eshetnek, és ahonnan könnyedén hozzájuthat hozzájuk.

A szifon típusú "kattintás-kettyés" - az automatikus típusra vonatkozik, amelyben a fedél közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva, és egyszerűen megnyomja azt, majd lezárja a lefolyó lyukat, és hozzáadódik a víz (gyakrabban fürdőként használják), túlfolyással az árvíz megelőzése érdekében a fedél egymástól függetlenül emelkedik, és a rés, amelyen keresztül a víz áramlik, kialakul.

Az automata szifon és a félautomata gép közötti különbség az, hogy az utóbbihoz egy személynek egy gombot kell megnyomnia, hogy kinyithasson egy lyukat, és leengedje a vizet.

A teleszkópos szifon egy ideális, kompakt találmány, mely különböző átmérőjű csövekből áll, gyakran összeszerelt állapotban vannak, vagyis bárki, aki nem rendelkezik vízvezeték-szerelési készséggel, megbirkózik a szereléssel. Amellett, hogy az egyszerű design, a szifont állítható mélység és magasság, tegye a rövidített vagy kiterjesztett változata, az azt jelenti, hogy a fele a tér alatt a mosogató vagy nem lesz elfoglalt egy szifon képtelenek elbújni a szükséges kiegészítők, és tudod fogadni bizalommal ha szükséges, polcok, csúszó szekrények és így tovább.

A falszifon ideális megoldás esztétikus megjelenés és helytakarékosság kombinálásához, amely az oldalfalhoz közel helyezkedik el. Leggyakrabban a mosógép mosogató alá történő beszerelésekor, miközben a mosógép és a fal közötti keskeny rés marad.

Szögletes szifon - a zuhanyzóban használatos, gyakran rozsdamentes acélból.

A nyitott területek vonatkozásában

A helyszíntől függően a szifonok három típusra oszthatók.

 1. Rejtett szifonok - mint egy üvegszifon, miközben a lombik maga a falon van rejtve. A legköltségesebb típus és kényelmetlen használni, de helyet takarít meg a mosogató alá.
 2. Nyitott szifonok - egyszerű telepítés, egyszerű és kényelmes karbantartás.
 3. Lapos szifon - az alkalmazás legfőbb oka az, hogy helytakarékosságra van szükség, ahol nincs elegendő hely a szabványos vízelvezetéshez. Leggyakrabban alkalmazási területe a liliom mosogató, zuhanyzó és fürdőszoba nyitott modellje. Ez a modell hasonlít egy széles alappal ellátott tálra, amely a mosogató és a mögöttes szerkezet közötti minimális magasságot foglalja el mosógép, polcok és egyéb formák formájában.

Előnyök:

 • nem sok helyet foglal el a mosogató alatt, mivel a fennmaradó hely miatt egy mosógépet, szekrényt helyezhet el;
 • Lehetőség van egy szifon felszerelésére bármilyen nehezen hozzáférhető helyre;
 • jól védi a kellemetlen szennyvízszagokat;
 • a víz könnyedén áramlik, a szifon falain lévő szennyezés gyakorlatilag nem marad sima falszerkezetének köszönhetően.

Túlcsordulással

A túlfolyás a szifon további jellemzője, amely az áradások megelőzéséhez szükséges. Megakadályozza a mosogatók / kádak / mosdók túlfolyását, megakadályozva az áradást. Egy extra lyukon át a felesleges víz áramlik a lefolyóba. A szifonnal való csatlakozásától függően a túlfolyás lehet belső vagy integrált alsó szelep, amelyhez nincs szükség további lyukra a mosogatóban. Gyakran, ha a belső személy maga nem látja, akkor nincs több lyuk a mosogatónál, de egy speciális mechanizmus miatt a szükséges pillanatban működik.

Élelmiszer-hulladék ártalmatlanító

Kiváló illeszkedés a szemeteskosarakkal és a szennyezett csatornázással kapcsolatos kérdések megoldásához. Ez a készülék kiküszöböli a konyhában a kellemetlen szagokat.

Érintéssel

A szifon lehet vízelvezetéssel - ez a neve annak a résznek, amelyen keresztül a vízelvezetést végezzük. Egy vagy két lehet. A második változatban van egy további szerkezet a tálban, amelyhez más eszközök csatlakoztatására van szükség, ahol szükséges a leeresztés.

Szelepen

Az ilyen szifon-részlet mint szelep lehet:

A csatornák levegőszeleit gyakran kell felszerelni, ha több eszköz csatlakoztatva van, és fennáll annak a lehetősége, hogy a vízzár feltörik, és a szennyvíz szaga kerül a helyiségbe. Céljuk a csövekben lévő légnyomáscsökkenés normalizálása. Ellentétben egy lég visszacsapószeleppel, egyszerűen lehetővé teszi a víz egyik irányát, megakadályozva, hogy megforduljon, miközben nem befolyásolja a csöveken belüli nyomást.

Házi szifon

Opcionálisan önálló szifon használható olyan külvárosi területeken, ahol nem marad sokáig, és nem igényel hosszú szolgálatot. Bár nem pazarolhatja el az időt, és csak vásároljon mosdót.

Műszaki adatok

A szifon termelése sokféle anyagból származik, az eltérések mellett változatos formában és méretben is.

Anyagok és színek

A gyártási anyagok különböznek egymástól. Gyakran előfordul, hogy a szifonok eltakarták az ember szemét egy állvány vagy fal mögött, de vannak olyan esetek, amikor ezt nem lehet megtenni, és érdemes olyan opciókat találni, amelyeknek nem kell több részletet vásárolniuk a belső térben.

 • Sárgaréz - krómozott bevonatú rézből készült termékek gyakrabban használatosak üvegedényekhez, ahol az általános tervezési ötlet megőrzésére van szükség. Ez a modell tökéletesen kombinálható más hasonló fém belső részletekkel. Különleges gondossággal azonban meg kell őrizniük megjelenésüket.

Természetesen az ár sokkal magasabb a műanyag szifonhoz képest, de ennek eredményeképpen a minőség és a megjelenés igazolja a költségeket. Az alkatrészek mozgékonyságának köszönhetően kiválaszthatja a lefolyó magasságát, ami sokoldalúvá teszi az ilyen szifont.

 • A nemvasfémek - elsősorban a piacon vannak bronz, nikkelezett és rézszifonok. A gondoskodás rengeteg gondos munka, amely időt és speciális eszközöket igényel. Leggyakrabban a belső tér stílusának megőrzésére használják őket. A réz a legdrágább anyag a szifonok gyártásánál, de az élettartam szempontjából nem rosszabb a rozsdamentes acélnál.
 • Acél - a fő előny az anyag szilárdsága, idővel a szifonok nem szivárognak. Alapvetően mindegyik krómozott bevonattal rendelkezik, amely biztosítja a szerkezet tartósságát. A krómozott acél esetében a hátrány a szifon költségét jelenti, de a minőséget biztosítják, ha a bevonatot helyesen gyártják. A modell telepítéséhez pontos mérésekre és telepítési munkákra van szüksége egy vízvezeték-szerelővel. A krómozott szifon tökéletesen illeszkedik a fényes csaptelepekhez, törölközőtartókhoz és egyéb részletekhez a fürdőszobában.
 • Öntöttvas - ez a szifon előnyben részesítendő padlófülkék telepítésekor.
 • Műanyag - a polipropilénből készült szifon leggyakoribb típusa, ami miatt a termék alacsony ára, de nem maga a minőség. Az ilyen szifon fő előnyei az alacsony költség mellett az egyszerűség és az összeszerelés egyszerűsége, az anyag kémiai anyagokkal szembeni ellenállása, könnyű karbantartás és szennyeződés, speciális eszközökkel tisztítható. Nem szabad elfelejteni, hogy lehetséges a termikus tényező (forrásban lévő víz) hatása.

Tulajdonságai miatt a műanyag és a műanyag szifonok az értékesítés egyik első helyét foglalják el.

 • Bronz - nagyon gazdagnak tűnik, de a megfelelő gondozás hiányában megromlik a megjelenése.

A színek kiválasztása nagyon nagy, a gyakoribb, mint például a fehér vagy a fekete, a vágyakhoz. Gyakran a színek, mint az arany, a bronz vagy a fémek nagyon jól illeszkednek a stílushoz.

alak

A szifon alakját ki kell választani, ha nyitott héj-típust használnak, hogy megőrizzék az esztétikai megjelenést. Ilyen esetekben gyakrabban S vagy U alakú, lapos, négyzet alakú. Más esetekben, amikor a szifont eltakarják a szemek, érdemes többet gondolkodni a minőséget illetően, mint a forma.

méretek

Itt meg kell haladnia a süllyesztett terület alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, rövid vagy hosszú, akkor vannak olyan fajok, ahol beállíthatja a szifont: mindkettőt meghosszabbíthatja és lerövidítheti.

gyártók

A szifon kiválasztása nemcsak a költségekből áll, hanem a gyártó figyelmét is figyelembe kell venni. Gyakran előfordul, hogy a jól ismert vállalatok termékei nem felelnek meg a vártnak és fordítva.

Az alábbiakban néhány lehetőség közül választhat.

 • Viega a cég szlogenje: "A minőség a legfontosabb. Minőség nélkül minden elveszti jelentését. " És ez így van, a fő plusz a magas német minőség. A termékek már több mint 115 éve vannak forgalomban, és azóta sok minden megváltozott, de a legfontosabb dolog mindig is velük van. Ma Viega a világpiac vezetője az egészségügyi berendezések területén, több mint 10 képviselővel a világ különböző országaiban. A munka egyik fő ágaként a szerelt vízvezetékek gyártása, amely nemcsak a legújabb technikai jellemzőknek felel meg, hanem nagy design is van. Termékeik gyártása során különböző anyagokat használnak rozsdamentes acél, réz, bronz, műanyag formájában.
 • Az Alcaplast a Cseh Köztársaságban székhellyel rendelkező vállalat, amelynek minősége meglehetősen magas a közép-kelet-európai piacon. A fő választék a beszívó és leeresztő mechanizmusok létrehozása mellett rejtett telepítési rendszerek, különböző típusú szifonok fürdőkhöz, mosdókhoz, mosdókhoz, zuhanykádakhoz, amelyek segítenek a kényelem megteremtésében.

A megfelelő szifon kiválasztása a konyhai mosogatóhoz (mosogató)

A csatornarendszer nem működhet a fő jellemző nélkül - a szennyvízgyűjtő rendszer. A leeresztő vasalat egy csomó hajlított fúvókák halmaza, hermetikusan összekapcsolva. A konyhában és a fürdőszobában van felszerelve. Annak érdekében, hogy az egész rendszer megfelelően működjön, minden egyes részre figyelni kell. A konyhai mosogatóval és mosdóval jól megválasztott szifon garantálja a csatornarendszer sikerének 50% -át.

A leeresztő szerelvények fő feladata

A túlfolyó leeresztő rendszer célja, hogy biztosítsa a szennyvízből a szennyvízcsatorna szennyvízelvezető csatornába történő kibocsátását.

De van néhány további feladata a rendszer különböző részei által:

 1. A szennyvízrendszer védelme az élelmiszer-hulladékkal való szennyezettségtől. A nyakán található védőháló segít megbirkózni ezzel a feladattal. Közvetlenül a mosogatóban helyezkedik el, és a felhasználó könnyen eltávolíthatja a felgyülemlett szennyeződést anélkül, hogy megszüntetné a szifont.
 2. A szennyvíz áthaladása a mosogatóról a vízelvezető rendszerbe. Olyan műanyag vagy fém korróziógátló csövek, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy a zsírok és más hulladékok késedelem nélkül eltávolíthatók a szennyvízbe, és nem képeznek lerakódásokat a lefolyószerkezet belsejében, könnyen megbirkózhatnak ezzel.

Szifon kiválasztása. Tervezési jellemzők

Jellemzően a rendszer leeresztő-túlfolyása a készletben mosogatóval van ellátva, amelyet kifejezetten a kiválasztott modellhez terveztek. De ha ez megtörténik, hogy a termék nincs lezárva, vagy a behelyezett szifon meghibásodott, új terméket kell vásárolnia. A vízelvezető rendszerek nagy választéka közül számos fő típus van a szelepek tervezési jellemzői alapján.

 1. Kemény cső szifon. Csak egy sor csőből áll össze, vagy egyetlen csőből áll. A vízkapu a rendszer fő részének hajlításával van kialakítva. Ha a szifon nem összecsukható, az alsó része egy ellenőrző lyukkal van ellátva, amely lezárva van. Szükséges a rendszer tisztítása és a zsír eltávolítása.

Fontos! A szifon kiválasztásakor jobb, ha először konzultál a vízvezeték-szerelővel. Pontosan megmondja, hogy melyik lefolyószerelvény jobban illik az autómosáshoz.

A csatorna teljes rendszerének egy modulációja

A vízelvezető rendszer összeszereléséhez ismerni kell valamennyi alkatrészét. Az alábbiakban felsoroljuk a túlfolyó szifon fő részeit:

 • Release. A rendszer teteje. A mosogatóhoz közvetlenül rögzítve 3 részből áll: háló, csavar, alap.
 • A nyak. Van egy széles anyája, amellyel csavarozva van a kioldáshoz. A konyhai készülékek csatlakoztatásához további csatlakozásokkal is felszerelhető.
 • Túlfolyó tömlő, amelyet a műanyag anyával csavaroznak a kimeneten vagy a nyakon.
 • Túlfolyó háló szerelése. Fém csavar, amely a mosogató tányér oldalán van csavarva.
 • Szifon test. Olyan palack, amelybe a szifon nyaka kúpos tömítéssel belép.
 • Elszívócső. A szifon zárócsonkja, amely a leeresztő szelepet csatornahálózattal köti össze. A palackhoz egy széles műanyag anyával rögzítve.
 • A tömítések és a bilincsek készlete a csatorna túlcsordulásának összeállításához.

Minden részlet csak a gumitömítésen keresztül kapcsolódik a következőhöz. Padok és mandzsetták nélkül szivárgás keletkezik a rendszerben.

A komponensek és az utasítások teljes listáját felhasználva összeállíthatja a terméket.

A szifon felszerelése: lépésről lépésre

Jobb, ha általában a szaniteráruk beszerelését és a leeresztő szerelvényt szakemberekre bízzák. De senki sem fogja megítélni, ha ön maga dönti el. A műanyag rendszerek nem igényelnek további szerszámokat, csak a csavarhúzó használható a kioldáshoz. Minden alkatrész csavarozott kéz. Élesítsen fotó utasításokkal, jó hangulattal és folytathatja.

Az első dolog csavarják a kérdés felső részét. Gyakran rozsdamentes acélból készül. A lefolyórendszerbe beépítve van egy tömítőgyűrű a dekoratív hálóhoz. Helyezze a mosogatóleeresztő nyílásba, nyomja le a gumi tömítést az alsó és a többi kimenetről. Csavarja össze a két darabot egy csavarral. Ellenőrizze, hogy a tömítések elmozdultak-e.

Csatlakoztassa a túlfolyótömlőt a konnektorhoz és a hálót a mosogatóhoz, és a kipufogórendszert ugyanúgy húzza meg a rozsdamentes csavart. Csavarja be az összeszerelt szifont a kimenetre egy nyakra szerelt műanyag anyával. Mindenképpen ellenőrizze a lapos tömítést. Húzza meg kézzel a anyát a leállással. Ne támaszkodj túl sokat. A műanyag nem képes ellenállni a nyomásnak és a robbanásnak.

Ugyanígy csavarja be a kivezető ág csövet a szifon testébe. Ellenőrizze a pecsétet. Ezután kúpos tömítéssel csatlakoztassa a kifolyót a csatornarendszerhez. Telepítve van, mint a szifon nyakán, szűkíteni a részt annak a furatnak a irányába, amelyben a fúvóka be van helyezve.

Ha a csővezeték átmérője és a csatornarendszer közötti eltérés különbözik, használhatunk műanyag redukciót vagy gumitartókat.

Tanács. A jobb tömítés érdekében kenje meg a mandzsettákat és tömítéseket szilikonzsírral. A leeresztőcső bejárata a csatornahézaghoz szaniter szilikonnal is lezárható.

A rendszer telepítése után tesztelést kell végrehajtania. Ehhez töltse fel a mosdót vízzel a túlfolyáshoz. Először ellenőrizze a munkáját. Ezután nyissa ki a lefolyót, a víz gyorsan leesik a lefolyóba. Óvatosan ellenőrizze az egyes szifoncsatlakozást. Ha ez nem jelentett egyetlen cseppet, akkor a telepítés sikeres volt.

Hogyan kell meghosszabbítani a lefolyó rendszer élettartamát?

Sok háziasszony próbálja meghosszabbítani a konyhai asszisztensek életét. Nem egy kivétel és egy mosogató vízelvezető rendszere. Meghibásodása nem csak megbénítja a konyhában végzett munkát, hanem sok károkat is okozhat, és elárasztja az egész szobát.

A szifonszivárgás általában a tömítések kopása miatt következik be. Annak érdekében, hogy sokkal hosszabb ideig tudjanak szolgálni, a beszerelés előtt győződjön meg róla, hogy különleges kenőanyaggal kezeli őket, lehetséges szilikon. A szifon is szivároghat az egyik cső vagy palack repedése miatt. Ez akkor történik, ha a csavarokat a beszerelés során húzza meg.

Annak érdekében, hogy a leeresztő rendszer ne legyen eltömődve, a szifon testet időben tisztítani kell a szennyeződéstől.

Ez többféleképpen is megvalósítható:

 • forró vízáram;
 • dugattyú;
 • vegyi anyagok a szennyvízcsatornák tisztítására;
 • csavarja le a szifon alját és kézzel tisztítsa meg.

Ne feledkezzen meg a megelőző tisztításról és a megtakarításról. Segítségükkel elfelejthetjük a csatornahálózat hosszú időn át történő javítását.

Mosogató szifonok

Kategória: Mosogató szifonok

 • Termék kód: 226867
 • Méretek (dv): 84x13
 • 4
 • 4
 • Anyag: rozsdamentes. acél / polipropilén
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 226506
 • Méretek (dv): 22,5x14,5
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226757
 • Méretek (dv): 32x14
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228306
 • Méretek (dv): 24x14,2
 • 3.2
 • 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 335588
 • Méretek (dv): 55x17
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 4
 • Csatlakozási átmérő, cm: 4
 • Anyag: polipropilén
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226880
 • Méretek (dv): 25x13
 • 4
 • 4
 • Anyag: rozsdamentes. acél / polipropilén
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 226469
 • Méretek (dv): 25x16
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 3,2
 • Csatlakozási átmérő, cm: 3.2
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228329
 • Méretek (dv): 80x4
 • 4
 • 3.2
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Termék kód: 228256
 • Méretek (dv): 33x13
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 318768
 • Méretek (dv): 25x20
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 3,2
 • Csatlakozási átmérő, cm: 3.2
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228287
 • Méretek (dv): 33x14,2
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 226750
 • Méretek (dv): 30x17
 • 3.2
 • 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226508
 • Méretek (dv): 22,5x15,5
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226475
 • Méretek (dv): 23x13
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228350
 • Méretek (dv): 85x5
 • 5
 • 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Termék kód: 226751
 • Méretek (dv): 58x20
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 4
 • Csatlakozási átmérő, cm: 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226509
 • Méretek (dv): 23x13
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: rozsdamentes. acél / sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 227056
 • Méretek (dv): 33x18
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül

Az online áruházunkban több tucat szifon modell létezik a mosogatóhoz. Ezek az elemek vízelvezetést biztosítanak a mosogatóból a csatornába. Vegye figyelembe a részegységek kiválasztását a leginkább felelős. A modellek körüli navigáláshoz nem csak az árak, hanem a funkcionalitását tükröző egyéb paraméterek is felelősek, valamint a szifon teljesítményének és a fürdőszobai belső tereknek a biztonságáért.

Leggyakrabban a szifonok polipropilénből és műanyagból készültek. Szintén gyakoriak a kompozit anyagokból, például a műanyagból és a fémből álló modellek, ami a berendezések hosszabb működését biztosítja. Továbbá, vásárlásakor figyeljen a vízzárás és vízelvezetés, a kioldási irány jelenlétére.