Legfontosabb > Csapok

A mosógép szifonjának felszerelése és csatlakoztatása

A mosógépnek a csatorna megfelelő csatlakoztatásához szifonra van szüksége. Ez egy viszonylag egyszerű, de rendkívül hasznos eszköz. Egy megfelelően kiválasztott szifon jelenléte a mosógép számára kedvezően befolyásolja a készülék működését és megakadályozza a kellemetlen szagok megjelenését.

Nem nehéz szifont választani, mivel nem sok változata van ennek a készüléknek. Még akkor is nélkülözheti azt, ha - ahogy a híres szatirista mondta - nem érdekli az eredmény.

Mi az a szifon, és mi az?

A szifon tartály, amely általában műanyagból vagy fémből készült, és amelynek célja, hogy csapdát hozzon létre az otthoni készülékek és a szennyvízcsatorna között, amelyhez csatlakoznak. A konyhai mosogatók és fürdők alatt, valamint mosogatógépek és mosógépek csatlakoztatásához kötelező.

Ez az elem azonban nem minden modellben van!

A szifon használatával a csatornarendszer bejáratánál vizes korlát jön létre, amely számos fontos feladat megoldását teszi lehetővé:

 • hogy megakadályozzák a szennyvízrendszerre jellemző kellemetlen szagok bejutását a nappaliba;
 • a mosogatógépből a kidobó lyukba kis törmelék, tárgyak és más szennyeződések felhalmozódásának helyeként használja;
 • megakadályozza a csatornahálózat összetett és veszélyes blokkolását;
 • csökkenti a szivattyú mosógépének terhelését stb.

Minél rövidebb a mosógép tömlõje, annál kisebb a kanyar, annál kevesebb a szivattyúzó berendezés, amely szivattyúzza a szennyezett vizet a csatornába.

Sifon hatékonyan kezeli ezt a feladatot. Néha még ékszereket is találhatsz benne, amelyek véletlenül egy halom piszkos ruhával mosnak.

A szifon hiánya hosszú, fáradságos keresési műveletekhez vezethet a csatornacsövekben. Egy másik probléma, amely a szifon hiányában keletkezik, a csatornarendszer elzáródása. Könnyebb és olcsóbb a szifon felszerelése, mint a tisztítási műveletek végrehajtása.

Lehetséges a szifon nélkül?

Számos automata mosógép szifon nélkül dolgozik. Lehetőség van egy vízzárás elrendezésére rugalmas tömlővel, melyet a mosógépnek a szennyvízcsatornához kell csatlakoztatnia. Ebből a célból a tömlőt oly módon helyezik el, hogy az alján kanyar alakuljon ki, amelyben a víz egy része felhalmozódik.

Ez a design meglehetősen funkcionális, de számos nyilvánvaló hibája van. Először is, ez a fent említett problémát jelenti a szivattyú növekvő terhelésével a kisülési tömlő túlzott hosszának és a további hajlításnak köszönhetően.

Ezenkívül a kialakítás tisztításához meg kell szüntetni a mosógép kimeneti tömlőt, és ez nem mindig megfelelő.

A mosógép kifolyócsövének a csatorna bejáratához történő csatlakoztatásához speciális mandzsetta szükséges, ami kiküszöböli a cső és a tömlõ átmérõjében bekövetkezett különbséget. Ez a készülék teljesen megbízható és megfelelő feszességet biztosít.

Ha ilyen típusú hidraulikus zárat szerelünk fel, ne feledjük, hogy a csatorna vízelvezetését 50 cm-re kell emelni a padlóról vagy magasabbra, ellenkező esetben hidraulikus reteszelést nem lehet létrehozni. Ebben az esetben figyelembe kell venni a szakemberek ajánlásait az automatikus mosógépnek a szennyvízcsatornára történő csatlakoztatásának pontos magasságával kapcsolatban. Ez az információ megtalálható a készülék használati utasításában.

A géphez mellékelt kimeneti tömlő hossza nem mindig elegendő a hidraulikus tömítéshez. Hosszát egy további tömlõvel és egy speciális csatlakozóval növeli. Ez a kapcsolat nem mindig erős, hosszú távon pedig szivároghat. De átmeneti megoldásként ez a lehetőség teljes joggal létezik.

A szifon minták fajtái

A mosógépek szifonja nem túl változatos. Három típusra oszthatók:

A kombinált modelleket több tárgyhoz egyidejűleg használják. Leggyakrabban ilyen szifont helyeznek el a mosogató mosogató alá a konyhában vagy a fürdőszoba alatt. A több mint két objektumra is lehetőség van, például mosáshoz, mosogatógéphez és mosógépekhez.

A mosógép csatlakoztatása külön cső. Ha a konnektorba beépített hagyományos szifont szerelnek be a készülék beépítésének időpontjában, azt egy aljzatra cserélni kell.

Ha valamilyen oknál fogva nem lehetséges kombinált szifon használata (például a gép és a mosogató jelentős távolsággal osztható meg, és kényelmesebben csatlakoztatható a szennyvízcsatornához), használjon külső mosógépet kizárólag mosógéphez.

Az ilyen eszköz méretei általában nem teszik lehetővé a kocsi közelítését a falhoz.

Sokkal kevesebb hely a beépített modell, amely a falon belül helyezhető el. Kifelé csak egy rövid cső van csatlakoztatva, amelyhez a kifolyócső csatlakoztatva van. Szükséges a falba helyezni egy üreget, hogy ott helyezze el a készüléket, így nehezebb telepíteni, mint egy külső modellt.

Az ilyen szifonnal kiegészítve általában egy díszítő elem, amely lezárhatja a falon lévő nyílást. Ha a belső szifont egy olyan falba szerelik, amelyiknek tilosnak kell lennie, először helyezze el a csempe, majd szerelje be a szifont.

Mi az a visszacsapó szelep?

A visszacsapó szelep olyan eszköz, amely a mosógépnek a szennyvízcsatornához való csatlakoztatásának helyén van felszerelve, hogy megelőzze a spontán vízelvezetést, valamint akadályozhatja a szennyvíz beszivárgását a gépbe a csatornából az elárasztás vagy eltömődés esetén.

A csúcsminőségű gépek modern modelljei általában beépített visszacsapó szeleppel vannak ellátva, ezért rendszeres szifon elegendő. De az elavult vagy olcsó gépeknél ez az elem nem mindig jelen van.

Ebben az esetben szükséges egy szifont használni a mosógép visszacsapó szeleppel.

A beszereléshez egy speciális csatlakozóhüvelyt kell használni, amely a visszacsapó szelepbe van beépítve. Számos ilyen típusú készülék létezik. Vannak olyan modellek, amelyeket kifejezetten a mosógép leeresztő tömlőjéhez terveztek, de olyan modelleket is használhatunk, amelyeket úgy terveztek, hogy a vízbevezető csőhöz csatlakoztathatók legyenek.

Rendelés és a kapcsolat szabályai

Mielőtt elkezdi telepíteni a szifont, tanulmányoznia kell a mosógép gyártójának utasításait. Mindenesetre nem javasolt 80 cm-nél magasabb szifon telepítése a mosógép szintjétől, különben túl nagy túlterhelésekhez vezet, amikor a háztartási készülék működik.

Egy másik fontos követelmény az összes ízület alapos lezárása a szivárgás megelőzésére. Ehhez minden csatlakozót szorosan húzza meg speciális gumitömítéssel.

A kombinált és a külső szifon beépítési eljárása nagyjából azonos. A beszerelés előtt ellenőrizze a mosógép összekapcsolt szifonhoz való csatlakoztatására szolgáló cső helyét. Ha a fúvóka rossz helyen van, akkor a szifont olyan módon kell elhelyezni, hogy biztosítsa a mosógép kimeneti tömlőjének kényelmes csatlakoztatását.

A mosógép leengedésére tervezett külső szifon felszereléséhez a következőket kell tennie:

 • Jelölje meg az automata mosógép burkolatának szintjét a falon, jelezve a rögzítés helyét.
 • Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez.
 • Szerelje fel a rögzítőkapcsokat.
 • Csavarja a szifont a falra.
 • Szerelje be az O-gyűrűt.
 • Rögzítse a kifolyócsövet.

Általában a külső szifont már összeszerelt állapotban szállítják, ezért néhány ügyességgel ilyen eszköz nagyon gyorsan telepíthető.

Gyakran a mosogató alatt vagy a kád alatt található szifont ki kell cserélni egy kiegészítő csővel ellátott modellre. Ez akkor is ajánlott, ha a szifon modellt további csatlakoztatásra tervezték, de az eszköz maga viseli a kopás jelentős jeleit. Mielőtt új szifont telepítene, szétszerelje a régi készüléket.

A szifon megszüntetéséhez fel kell töltenie egy rongyot vagy más olyan anyagot, amely jól nedvszívja a nedvességet. Ezenkívül egy tartályra van szüksége, hogy a szifon maradék vizet lehessen üríteni: vödör, tál, stb. A szifon eltávolításához óvatosan csavarja le a két műanyag anyát, amelyek megakadályozzák. Azonnal, piszkos víz kezd átjutni, így jobb, ha vigyázni rongyok és kabátok előre.

A szifont eltávolítják, majd a mosófolyadékot a mosás (vagy kád) működése során keletkező szennyeződésekkel tisztítják.

Amikor beépített szifont telepít a mosógépnek a csatornahálózatba való csatlakoztatásához, számos előkészítő munkára lesz szüksége. A falon lévő gép fedelének szintjén helyezzen el egy rést, amelyben szabadon elhelyezheti a készüléket. A feladat legegyszerűbb megoldása, ha a falat egy fémprofilra szerelt gipszkarton borítja.

Ha a szifont egy vastagabb, szilárd falba kell szerelni, akkor megfelelő mélyedést kell lehúzni. Gondos figyelmet igényel a falon végzett munkálatok, amelyeket kerámia burkolatokkal kell elvágni. Először le kell rakni a csempe, és csak akkor válasszon ki egy helyet a szifon felszereléséhez.

Ebben az esetben, az eszköz lesz található egyértelműen alább egyik eleme (csempék, ha kellően nagy), és egy dekoratív rács, amely lezárja a szifon szerelési helyet szépen illeszkedik a minta a falon.

Itt van az automatikus mosógép beépített szifonjának telepítésére vonatkozó eljárás:

 • Válasszon egy helyet az eszköz telepítéséhez.
 • Üres hely a szifon alatt (szükség lehet egy kalapácsgépre).
 • Szerelje be a szifont, rögzítve azt a fülkebe, hogy a csövet csatlakoztassa a mosógéphez.
 • Hozd a szennyvízcsövet a szifonhoz, és rögzítse a tűzőkapcsokkal.
 • Zárja le a szerelési helyszín szifon speciális dekoratív burkolatát.
 • Csatlakoztassa a kifolyócsövet a szifon fúvókához és csavarja szorosan.

Ha a beépített szifon elágazó csöve a kívülről látható, akkor külön figyelmet kell fordítani a kialakításra.

A krómozott elemek látványosnak tűnnek, de egyes gyártók olyan műanyagokat gyártanak, amelyek szintén meglehetősen jól mutatnak.

A szifoncső és a mosógép tömlőjének csatlakozását általában egy tömlőbilincs rögzíti. Általában a gyártó az automata gépet olyan hosszúságú tömlõvel szereli fel, amely optimális a szennyvízcsatorna csatlakozásához.

Nem ajánlott hosszabb tömlő használatát vagy hosszának növelését egy további tömlõvel. Ha a csatlakozási helytől való távolság nagyobb, mint a tömlõ hossza, a szakemberek javasolják a csatorna növelését, és nem a leeresztõcsövet.

Ha továbbra is szükség van a tömlő hosszának meghosszabbítására, akkor azt a falra kell szerelni olyan szögben, amely biztosítja a víz szabad mozgását a csatornába. Javasoljuk, hogy 2 cm-es lejtőt figyeljünk meg a tömlőkönként. Kisebb területeken a 6 mm-es tömlő 30 cm-es hosszával kényelmesebb használni.

Érdekes videó a mosógép szifonok csatlakozásáról

A csatlakoztatott berendezések tesztelése

A szifon felszerelésével és a mosógép csatlakoztatásával kapcsolatos munka befejezésekor ellenőrizni kell az összes csatlakozás minőségét és tömítettségét. Kezdetben ellenőrizheti, hogy a csavarok, anyacsavarok, szorítók és egyéb elemek szorosan vannak-e szorítva.

Nagyon fontos, hogy a lyukakon lévő gumitömítések laposak legyenek, és egységes tömítést biztosítva a teljes kerület mentén.

Ezután kapcsolja be a mosógépet, válasszon egy mosási módot, hogy elegendő víz jut hozzá. Miután ezt az üzemmódot olyan módon cserélték le, hogy a készülék vízkivételt végezzen. A csomópontokon egy réteg száraz papírtörülközőt vagy toalettpapírt helyezhet el.

Ez lehetővé teszi még egy kis szivárgás észlelését, amikor a készülék működik. Ha csatlakozáshoz használt kombinált csapda a konyhában vagy a fürdőszobában egyidejűleg folyik ki a víz az autóból kell bekapcsolni a vizet a maximális áramlási tesztelni a szifon nagy terhelés alatt.

Szivattyú kiválasztása, szerelése és felszerelése mosógéphez

A mosógép szifonja olyan eszköz, amely összeköti a lefolyócsövet és a csatornahálózatot. A vizsgált berendezés lehetővé teszi mind a gép, mind a szennyvízvezetékek élettartamát. Milyen típusú szifonok alkalmasak kiegészítő berendezések csatlakoztatására, valamint az eszköz helyes telepítésére és csatlakoztatására.

Készülék a szennyvízcsatornához történő csatlakoztatáshoz

Mosógéphez tervezett szifonok típusai

A kiegészítő eszközök csatlakoztatására szolgáló szifon a következő típusú lehet:

 • Egy szabványos szifon, amelynek csapszegje egy mosógéphez, egy közös eszköz, amely egy fürdőkád vagy mosogató alatt helyezkedik el. Az egészségügyi berendezésből való leeresztés mellett a szifon további csapokkal van ellátva, amelyhez a berendezés egyenként vagy egymáshoz csatlakoztatható (két ágú szifon);

Készülék a szennyvízfürdőhöz (mosogatóhoz) csatlakoztatva egy leeresztőcsővel

 • szifon mandzsetta. A készülék egy gumi szelepből áll, amely be van helyezve a csatornacsatornába. A vízzáró szerepe a gép lefolyótömlőjével történik, amelyből a kanyar alakul ki;

A szifon legegyszerűbb típusa

 • Speciálisan felszerelt külső szifon a mosógép alatt. A készülék legfőbb hátránya annak mérete, amely nem teszi lehetővé a mosógépnek a fal közelében való mozgását;

Külső berendezés a szennyvízcsatlakozáshoz

 • speciális belső vagy rejtett szifon. A készülék kompakt és lehetővé teszi, hogy a készüléket közvetlenül a falhoz rögzítve helyezze a falhoz.

A készülék belsejébe szerelt eszköz

A kiegészítő berendezések (mosogatógépek és mosógépek) csatlakoztatására tervezett szifonok között új ellenőrző szelepek lettek kialakítva. Szelep formájában egy közönséges levegővel töltött műanyag labda leggyakrabban működik.

Hogyan működik egy nem szifon visszacsapó szelep?

A szifonok, kivéve a gumi mandzsetta, készíthetők:

 • öntöttvasból. Ezt az anyagot már korábban is széles körben használták. Jelenleg az öntöttvas szifonok csak szabványméretekben öntöttvas vasalókra telepíthetők, mivel rendkívül nehéz az egyéb vízvezetékberendezésekhez igazítani;
 • rézből vagy rézből. Az ilyen anyagokból készült szifonok tartósak, karbantartást nem igényelnek, könnyen tisztíthatóak és esztétikus megjelenésűek. A fő hátrány a termékek magas költsége;
 • műanyagból. A műanyag a legnépszerűbb szifonhoz használt anyag. Széles körben elterjedt alkalmazás, mivel a műanyag szifonok fém termékekkel és alacsony költségekkel rendelkeznek.

Az alábbi ábra mutatja a keresett szifongyártókat és termékeik hozzávetőleges költségét (a cikk közzétételének időpontjában).

Népszerű szifongyártók

A legnépszerűbb szifongyártó a Viega. A vállalat által gyártott eszközöket a tartósság, sokoldalúság és alacsony költség jellemzi.

A szifon felszerelése és csatlakoztatása

Vizsgáljuk meg részletesen, hogy a mosógép és a mosogatógép legnépszerűbb szifon modelljei vannak-e felszerelve.

Szabványos szifon felszerelése csaptelepekkel

A mosdóból (fürdõbõl) és a mosógépbe való elvezetéshez szükséges standard szifont az alábbi sémák szerint szerelik fel:

 1. a szifon fő részei előre össze vannak szerelve. A készülék tartalmaz egy olyan áramkört, amely lehetővé teszi a szerkezet egységes összeszerelését;

A berendezés összeállításához az elemekből

 1. A készülék a kádra (mosdó, mosogató) van felszerelve. A szerelés előtt az egészségügyi berendezés leeresztőnyílása tömítőanyaggal kezelhető, hogy erős kötést kapjon. A szifont egy csavarral rögzítik, amely összeköti a berendezést a leeresztő nyílás tetején levő védőcsappal;

Szerelje fel a szifont a mosogatóba

 1. a következő lépésben a szifoncsatorna csatlakozik a csatornába. Rendszerint a vízelvezető szivattyú egyszerűen beilleszthető a csatornába. A szoros kötés elérése érdekében ajánlott tömítőanyagot vagy speciális gumitömítést használni;

Hogyan csatlakozik a szifon és a csatorna

 1. az utolsó lépés a leengedő tömlő csatlakoztatása, amellyel a mosógép fel van szerelve. A leeresztő tömlő a szifon kimenetéhez egy krimpelő gyűrűvel van ellátva. A tömlő csatlakoztatásakor nem szabad hajlítani. Ha a csatorna hossza nem elegendő egy szabad csatlakozáshoz, akkor meghosszabbítható. A szakértők azonban nem javasolják a tömlő jelentős kiterjesztését, mivel ez a körülmény bonyolítja a szivattyú működését.

Csatornavezeték csatlakozás szifonnal

Külső szifon felszerelése

A külső szifon felszerelése nem okoz problémát. Rendszerint a készülék teljesen összeszerelt. Külső szifon felszereléséhez szükséges:

 1. válasszon ki egy telepítési helyet. A szifont ne helyezzék túl magasra, mert ebben az esetben a mosógép (mosogatógép) működése akadályozva van. A legjobb a legfeljebb 50 cm távolságot jelent a padlóról. A szifont nem szabad a mosógép felett elhelyezni;

A szifon helyének optimális helye

 1. a berendezést a szennyvízcsatornához gumitömítéssel vagy tömítőanyaggal kell összekötni;
 2. A leeresztő tömlő a beömlőnyílással egy krimpelő gallérral van összekötve.

A kültéri szifon felszerelési terve berendezésekhez

A rejtett szifon felszerelése

A rejtett szifon beépítésének főbb nehézségei a falban lévő rés kialakításának szükségességével függenek össze. Ahhoz, hogy lyukat készítsen a telepítéshez:

 1. válassza ki a berendezés helyét;
 2. fúró, lyukasztó és egyéb eszközök segítségével, hogy egy rést kapjon, amelynek mérete 3-5 cm-rel nagyobb, mint a szifon mérete;
 3. telepítse a berendezést egy rést. A beépített szifont a külső eszközhöz hasonló módon csatlakoztathatjuk. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét;
 4. a fülke fennmaradó helyét díszítő béléssel díszítik és lezárják.

A rejtett szifon felszerelése és csatlakoztatása

A mosógép és a mosogatógép szifont is felszerelhet. A legfontosabb dolog az eszköz megfelelő modelljének kiválasztása és telepítés után ellenőrizni a csatlakoztatott berendezést a feszességhez.

Szivattyú a mosógép csatlakoztatásához: az üzemeltetés elve, a típusok és a telepítési szabályok

A mosógépek már régóta nélkülözhetetlenné váltak a legtöbb ember számára. Annak érdekében azonban, hogy feladataikat elvégezzék, és teljes egészében, teljes mértékben biztosítani kell a szennyezett víz kiszivárgását.

A legegyszerűbb megoldás a szokásos tömlővel ellátott, de praktikusabb a mosógép szifonjának használata, amely számos fontos előnyt jelent.

Miért van szüksége szifonra?

A szennyezett vizet a mosás után le kell folyni. Ehhez egy fontos eszköz, amelyet szifonnak neveznek, amely alkalmas arra, hogy egyenletesen biztosítsa a szükséges mennyiségű folyadék kisütését.

Egy ilyen művelettel párhuzamosan számos fontos feladatot is elvégeznek. Ezek a következők:

 1. Meg kell akadályozni, hogy szagok, gázok kerüljenek a szennyvízcsatorna-rendszerből a helyiségben. Ezt egy vízzárás segítségével érik el, amely egy vízdugó, amely teljesen lefedi a kívánt átmérőjű csőszakaszt. Ráadásul ez a szerkezeti elem még akkor is teljesíti funkcióját, ha a mosógépet hosszú ideig nem használja.
 2. A forgalmi dugók kialakulásának megszüntetése a vízelvezető rendszerben, és ha ez megtörténik, akkor a szifon kialakítása könnyű és gyors tisztítási eljárást biztosít.

Ezenkívül számos szifon alkalmas nagy szemcse-részecskék szűrésére. Ez tovább segíti a szennyvíz eltömődését. Ezenkívül ez a megoldás megőrzi az értékes elemeket, amelyeket elfelejtett a mosható tárgyak zsebében.

Fontos szerepe van a szivattyú mosógép terhelésének csökkentésében és jelentősen megnöveli az élettartamát. Használnom kell?

A modern mosógépek vízleeresztő tömlõkkel vannak ellátva, amelyek a szifon helyettesíthetõk. Ennek a vízelvezetési eljárásnak az az előnye, hogy könnyű a szerelés és a működés.

Mivel mindent meg kell tenni, hogy felkészüljenek a mentesítési eljárásra, hogy a tömlő a fürdőszobába, a WC-ben legyen. Egy ilyen eszköz egy hajlított elem segítségével van rögzítve - a tartóhoz rögzített tartó.

Ha ennek a módszernek az előnyei csak egyek, akkor több hátrány van, és ezek jelentősebbek. Tehát, ha a tömlő nem csatlakozik a csatorna csővezetékéhez, akkor csaptelep alakításához a tömlőt S vagy U alakra kell hajolni.

Ennek eredményeként a vékony falú hullámosított termék folyamatosan terhelés alatt áll. Ez gyakran szűkösségének és a kapcsolódó problémáknak a megsértéséhez vezet. És a vízfólia elhagyásával a mosógép tulajdonosa veszélyezteti otthonaik szennyezettségét.

Gyakran előfordulhat, hogy a mosógéptől a szennyvízelvezető csatornáig való távolság lenyűgöző, és nem lehet helyesen elhelyezni a csövet, azaz lejtőn. Ennek eredményeképpen a szivattyú terhelése jelentősen megnő, ami korai meghibásodásához vezet.

Ezenkívül, a meglévő tömlő hosszának hiányában az ugyanazon termék és a csatlakozó egy darabjának segítségével nő. Amely szintén az ellenállás növekedéséhez vezet, ami a szivattyú terhelésének növekedését jelenti. A lefolyótömlő minden részének extra csatlakozása nem megbízható és tartós. Ennek eredményeképpen a szivárgás bármikor megkezdődhet.

Bár a leeresztő tömlő olcsók és könnyen cserélhetők, de a félelem kárt magának vagy szomszédai korlátozzák a tulajdonosok mosógépek az állandó tömlő használatát, különösen helytelenül vezetett, ahelyett, hogy a szifont.

Ezeknek a jelentős hátrányoknak köszönhetően a leeresztőcső használata csak ideiglenes megoldás lehet. A megfelelő megszervezését a lefolyó kijutja, ha a mosógépet a legközelebbi szennyvízcsőhöz csatlakoztatja. Ha messze van, akkor meg kell hosszabbítani.

A tömlőnek a csőhöz való csatlakoztatásához gumi mandzsettát kell vásárolnia, ami kiküszöböli a termékek átmérőinek különbségét. Ezenkívül elérheti a csatlakozás kívánt szorosságát is. Ebben az esetben a mosógéphez mellékelt utasítások követelményeit be kell tartani.

Mindez azt mutatja, hogy egy vásárolt mosógép csatlakoztatására tervezett szifon nélkül is el tud jutni, de ez nem a legmegfelelőbb és legmegfelelőbb megoldás.

Eszközválasztási irányelvek

Nehéz a csatorna szerelvényeket választani csak azért, mert a potenciális vásárlók kevéssé ismerik ezt az eszközt. De könnyen megoldható, hiszen csak néhány típusa van, ami nagyban leegyszerűsíti a feladatot.

A törlők csatlakoztatásakor alkalmazott tipikus szifon típusok bemutatják a videót:

Ezek a következő szifonok:

Mivel mindegyik típus rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, az érdeklődőnek részletesebben kell olvasnia. Ez segít időt és pénzt takarít meg vásárláskor.

Olcsó és rendkívül csúnya

Általában külső szifonokat használnak, ha a mosógépet és a legközelebbi szennyvízcsövet egy nagyon nagy távolság választja el. Ez lehetővé teszi a telepítést kényelmes helyen, és erre a célra szerkezetileg egyszerű termékeket használ, amelyek nem különböznek tömörségtől, más műszaki élvezetektől.

A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy a külső szifonok nem teszik lehetővé a meglévő mosógépeknek a szükséges falakhoz való közelítését. Ezért egyes esetekben az elégtelen tömörség mínusznak is tekinthető.

Kényelmes és drága modellek

Az összes belső szifon jellemzője a kicsi méretek és az a tény, hogy a falon belül vannak elhelyezve, amelyekhez speciális mélyedéseket készítenek. A fentiek lehetővé teszik, hogy a mosógépeket a szoba bármely falához közel helyezzék el.

Ezenkívül a belső szifonok magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek. Testük egy előre elkészített üregbe süllyesztett, a külső rész pedig dekoratív panelrel van burkolva, amely lehet fém, műanyag.

Ezért az egész szerkezetből csak 90 ° C-on hajlított kompakt szerelvény látható.

A belső szifonok hátrányai viszonylag összetett telepítés, és jelentősek, összehasonlítva más típusokkal, annak költsége. Ezenkívül sokkal nehezebb leszerelni őket, ami némi kellemetlenséget okoz a tisztításhoz.

Univerzális kombinált opció

A vizuálisan összekapcsolt szifonok nem különböznek a szokásosaktól, csak egy pillanatra. Ez a jelenléte több, a különböző tárgyakhoz tartozó leeresztő tömlők egyidejű csatlakoztatására tervezett szerelvények kialakításában.

Ez a termék sokoldalú, ezért a mosógép, mosogató, konyhai mosogató, mosogatógépek egyszerre távolítja el a szennyezett vizet.

A kombinált szifon felszerelését a következő videó írja le, továbbá a csatorna csatlakozási módjának előnyei és hátrányai jelennek meg:

Méretek és alakváltozások

A könnyű használhatóság érdekében az összes modern vízelvezető szerelvény alakja és mérete eltér. Ez azért van így, hogy biztosítsa a kívánt teljesítményt, hatékonyságot, megakadályozza az eltömődést, a könnyű telepítést, elegendő esztétikai tulajdonságokat és más problémákat.

Ezért, ha egy potenciális vásárlónak helyet kell megtakarítania a mosógép telepítésekor, akkor figyelmet kell fordítani a lapos szifonokra. Legkisebb méretük van.

Ennek eredményeként könnyedén elhelyezni a megszerzett mosógépet a meglévő mosdó alá. Mi a hatékony megoldás, különösen a kis fürdőszobákban?

Ezenkívül ez a fajta telepítés érdekes tervezési döntés lehet, ha valaki egy megfelelő háztartási készüléket és mosogatót választ ki.

Visszacsapó szelepekkel ellátott készülékek

Bár a modern szifonok ellenállnak az eldugulásoknak, forgalmi dugók, de bármi megtörténhet. Ezért a vevőnek további védelmet kell biztosítania.

E célból egy beépített visszacsapó szeleppel ellátott mosógép szifont használnak. Úgy tervezték, hogy számos fontos feladatot megoldjon a biztonságos használat érdekében.

A következők közé tartoznak:

 1. A szennyezett víz visszavezetésének megakadályozása a csomópontokban keletkező forgalmi dugók kialakulásakor.
 2. Az illetéktelen vízelvezetés megszüntetése a mosási folyamat során.

Különösen fontos a szelep jelenléte a házak alsó szintjén lakók számára. Mivel a leginkább a csatorna elzáródásai vannak.

Ugyanakkor az ilyen típusú szifon potenciális vásárlójának figyelmet kell fordítania arra a tényre, hogy sok mosógéppel már felszerelt, visszacsapó szelep van. Ezért a felesleges kiadások elkerülése érdekében ezt a kérdést előzetesen tisztázni kell.

Felkészülés a szelepek megvásárlására

A hatékony mosási folyamat megszervezéséhez használjon bármilyen szifont. A legfontosabb dolog, hogy fontolja meg a könnyű telepítés, használata és esztétikai tulajdonságait. Ezért, ha a mosógép a szifontól távol helyezkedik el, és a helytakarékossági kérdés nem éri meg, akkor bármikor megvásárolhatja.

Ideális, ha a leeresztő szerelvényeket valami külső megjelenésből fedik le - fürdőszoba, mosogató, ajtó, bútor, bármilyen más tárgy. Ha a szifon "vágott szemeket" alkot, ne adjunk esztétikát a szobába, ráadásul nincs lehetőség elrejteni, akkor be kell építeni egy beágyazott terméket.

Az ilyen megoldás lehetővé teszi, hogy a mosógépet a tulajdonos minden falához közelítse, hogy elrejtse a leeresztő szerelvényeket. Ez a lehetőség jelentősen javítja a szoba megjelenését.

Amikor a telepítést a mosogató mosogató alatt tervezik, helyes lesz egy lapos szifon beszerzése. A minimális helyet foglalja el, így könnyedén lehetővé teszi a terveinek teljesítését.

Ha egy potenciális vevő 2-3 féle berendezéssel egyidejűleg elszállítja a szennyezett vizet, akkor a legjobb megoldás egy olyan kombinált szifon beszerzése, amelynek megfelelő számú szerelvénye van a leeresztő tömlők csatlakoztatásához.

Ha a mosógép kialakításánál nincs visszacsapó szelep, ne vásároljon pénzt a vásárláskor. Rendszeresen a tulajdonos nem részesülhet vele, de egy kritikus helyzetben ez a termék jelentős bajt és veszteségeket takarít meg.

Ezenkívül nem szükséges megmenteni a szifon minőségét, annak alkatrészeit. Mivel az élettartamuk mindig viszonylag hosszú, és a költségvetési lehetőségek rövidebb ideig tartják meg teljesítményüket.

A megvásárolt termék telepítése

A szifon önfelvételénél mindig számos kötelező szabályt figyelembe kell venni. Ellenkező esetben a szennyezett víz hatékony lefolyását nem lehet megszervezni, hanem a mosógép teljesítményét is befolyásolja.

A kötelező telepítési szabályok a következők:

 • a szifont nem lehet 80 cm-nél nagyobb magasságban elhelyezni a mosógép szintjétől kezdve - a nem megfelelő nagy terhelést jelent a szivattyúberendezésen, ami gyors kopáshoz vezet;
 • nem szabad kiterjeszteni a leeresztő tömlőt, ez a döntés ismét jelentősen növeli a szivattyú mosógépének terhelését.

Ha azonban elengedhetetlen volt a megnyúlás, akkor ezt ideiglenes megoldásnak kell tekinteni. Ezenkívül a leeresztőcsövet nem kell a padlóra dobni, mivel a szivattyúnak további erőfeszítéseket kell tennie a funkciók teljesítéséhez.

Ezért a probléma megoldásának legjobb módja a csőcső csatlakoztatása a kívánt távolsághoz.

Ha ez nem lehetséges, akkor a tömlőt a fal mentén kell elhelyezni a kívánt lejtésnek megfelelően, hogy a víz szabad áramlását biztosítsa. Ebben az esetben a megengedett terhelés a mosógép szivattyúján fog működni, ami azt jelenti, hogy a használat élettartama nem csökken.

Ha egy személynek szüksége van egy megvásárolt szifon önmagára történő beszerelésére, akkor meg kell értenie, hogy ez csak egyszerű művelet lesz, ha a csatornarendszereket, mosogatógépeket, mosógépeket stb. Telepítik és leengedik. És a szükséges előkészítő munkák elvégzésére sor került, például a beépített szifonban a falon egy mélyedés történt.

Ezenkívül számos funkciót figyelembe kell vennie. Például, ha a belső szifont telepítették, és a csempe a fürdőszoba falainak díszítésére szolgál, akkor először a bélést kell végrehajtani. És csak akkor választja ki a leeresztő szerelvények helyét. Mivel a megadott sorrendben végzett munka lehetővé teszi magasabb esztétikai tulajdonságok megszerzését.

Ha a felsorolt ​​feltételek bármelyike ​​nem teljesül, akkor a telepítés alapvető ismereteket és speciális eszközt igényel. Mi korlátozza a felkészületlen személy képességeit.

Ezenkívül gyakran előfordulnak hibák, amelyek pénzügyi veszteséghez vezetnek. Ez azt jelzi, hogy szükség van a mesterek szolgáltatásainak komplex munkára történő használatára a kommunikáció és más dolgok bekötésénél.

Mégis a szokásos szifoncsere vagy egyszerű telepítés egyszerű. Mi szükséges ahhoz, hogy a terméket a csatorna csővezetékéhez csatlakoztassa, majd a leeresztő csövet hozza. A megfelelő tömítettség érdekében új tömítéseket kell használni. És miután lecserélték a régi szifont a csatornacsövön, szükséges eltávolítani a szennyeződés nyomát a tömlőből.

A telepítés befejezése után gondosan ellenőrizze az összes rendelkezésre álló kapocs, csavar és egyéb kötőelem tömítettségét. Ezután vizsgálati üzemmódban ki kell töltenie a szennyezett vizet.

Ebből a célból WC-papírt helyeznek a szifon alatt - egy ilyen egyszerű megoldás lehetővé teszi a minimális szivárgás feltárását, ami nem mindig lehetséges vizuálisan. Ezért az ellenőrzést csak a megadott ellenőrzési módszer alkalmazásával szabad elvégezni.

Ha a kombinált leeresztő szerelvényeket használják, akkor érdemes egyidejűleg kiüríteni az összes használt berendezést. Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a feszességet és a teljesítményt a maximális terhelés mellett.

Ha a vizsgálat nem érzékelte a szivárgó szivárgását a szennyezett folyadék lemosásához egy mosógépből, akkor a tulajdonos a szokásos módon használhatja. És minden korlátozás nélkül.

Hasznos videó a témában

Megismerheti az összes létező szifon típusát a következő videó megtekintésével:

Annak érdekében, hogy kiválasszuk a szifon optimális változatát, amely hosszú időn keresztül megszakítás nélkül lehetővé teszi a szennyezett víz elvezetését a mosógépekből, elegendő egy kis készlet ismerete. A mosógépek tulajdonosainak előállítása és felhasználása során csak néhány típusú leeresztő szerelvény található, amely elég ahhoz, hogy minden igényt kielégítsen. Soha ne felejtsük el, hogy a szifont helyesen kell felszerelni.

Szifon a mosógéphez: telepítés, típusok és célok

A legegyszerűbb megoldás a víz elvezetésére egy mosogató vagy kád szélére szerelt tömlő. Az esztétika hiánya és a mosogatás minden mosás után, valamint a fürdőben vagy a konyhában megnövekedett páratartalom miatt nem kedvelik ezt a módszert. Ezenkívül a körülmények miatt a lefolyótömlő leeshet a fürdőből vagy mosdóból, és az alsó szinten lévő szomszédok lakásának költséges javítását okozhatja. A mosógép szifonja megbízható és bevált módja annak, hogy az egységet egy csatorna- vagy szennyvízrendszerhez csatlakoztassa.

Mi a szifon és mi telepítve van?

A hulladékszivárgás technikai eleme a háztartási készülékek szennyvízelvezető rendszerhez történő csatlakoztatásához, általában műanyagból vagy fémből. Feladata nemcsak a leeresztő tömlő megbízható összekapcsolása a csatornarendszer részeivel, hanem egy vízcsapda létrehozása is annak érdekében, hogy megakadályozzák a szennyvíz-gázok belépését a helyiségbe. A szennyvízelvezető rendszerek felszerelése során feltétlenül a fürdőszobák és mosdók alatt helyezkednek el.

Miért van szüksége szifonra? Először is, úgy tervezték, hogy gyorsan és egyszerűen csatlakoztassa az ürítőcsövet, így nincs szükség a szennyvíz gyakori tisztítására az eltömődésektől. Ezenkívül ilyen módon könnyen értékesíthet olyan értékes tárgyakat, mint például az ékszereket, amelyek véletlenül a mosandó tárgyakkal együtt esnek a gépbe. Ennek a készüléknek a szennyvízcsatorna-rendszerbe történő megfelelő felszerelésével jelentősen le lehet oldani a terhelést a mosógép szivattyújától, ezáltal növelve a problémamentes működés időtartamát.

A szifonok típusai és eszközeik

Ezeknek a készülékeknek a különböző típusai biztosítják a legmegfelelőbb és legkényelmesebb kapcsolódási diagramok megvalósítását. A gyártók jelenleg rozsdamentes acélból, öntöttvasból, rézből, sárgarézből vagy polimer szifonokból állnak. A legnépszerűbb és megfizethetőbb műanyag fajták. A szakértők a következő típusokat különböztetik meg:

 • egy szabványos, kombinált szifon, egy csaptelep, mosdókagyló vagy fürdőkád alatt elhelyezett csaptelep, amelynek változata két csaptelep szifon;
 • szifon - mandzsetta gumiból készült hüvelyből, szorosan a csatornacsatornába. A lefolyótömlő hajlata vízzárként működik;
 • külső szifon, csak mosógéphez csatlakoztatva;
 • beépített szifon rejtett típusú, amely a falba van szerelve. Rendszerint dekoratív elemet használnak a készülékkel a falfelület következő befejeződéséhez;
 • egy visszacsapószeleppel ellátott szifon, amely reteszelő eszközként megakadályozza a lefolyófolyadék áramlását a gépbe, egy rugót és egy műanyag golyót tartalmaz, amelynek üreges szerkezete van.

Különböző típusú kapcsolatok előnyei és hátrányai

A mosogatógép és a mosogatógép kombinált mosogató szifonjait gyakran használják, ha mindkét készüléket a konyhában helyezik el, és a konyhai mosogató mellett helyezkednek el. Ez a típus nem nehéz telepíteni és könnyen használható.

Ha a mosogatóhoz vagy a vízvezetékhez való távolság nem teszi lehetővé a lefolyótömlők beépítését a hosszuk jelentős növekedése nélkül, használjon külső szifont. Az ilyen típusú kapcsolat legfőbb hátránya, hogy a mosógépet a falhoz közel nem tudják mozgatni, mivel a készülék bizonyos mennyiségű helyet igényel.

A beépített szifonok nem sok helyet foglalnak el, és tökéletesen illeszkednek a fürdőszoba vagy konyha belsejébe, ezért a javítások megtervezése és végrehajtása során érdemes előzetesen meghatározni egy helyet és telepíteni.

Szifon visszacsapó szeleppel

A vízellátáshoz és a szennyvízcsatornákhoz való megfelelő felszerelés és csatlakozás nem kevésbé befolyásolja hatékony és problémamentes működését, mint a szerelvény, az anyagok és a technológiák minősége. Néha a mosógép megfelelő működéséhez egy szifont kell felszerelni egy visszacsapó szeleppel vagy egy visszacsapó szeleppel külön elemként. Az ilyen készülékek fő feladata a szennyvízelvezető rendszer védelme a szennyvíz visszaszállításához a szivattyúhoz, tartályhoz és egyéb egységekhez.

A legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja az ilyen körülmények között, hogy egy visszacsapó szelepen keresztül csatlakozik. Ugyanakkor a szifon hatás teljesen megszűnik. Ezzel a módszerrel az egyik oldalon egy kifolyócső van csatlakoztatva a visszacsapó szelephez, a szelep másik vége be van építve a csatornahálózatba. Ebben a konfigurációban ez a csomópont a padló alatti fürdőszobában, a mosogató alatt vagy a fal megfelelő részén helyezkedhet el.

Minden helyszínen a sugárhézag egy visszacsapó szeleppel ellátott eszközt biztosít, amely teljes mértékben megszünteti a szifon hatását. A Cseh Köztársaságban gyártott szifonok Alcaplast száraz, rugós zárókupakkal rendelkeznek, és bármilyen helyzetben felszerelhetők, megbízhatóan védve a mosógép elemeit és biztosítva a helyes működést. Az ilyen eszközök kétségtelen előnyei közé tartozik nemcsak a különböző méretek és színek, hanem az alacsony költségek is. Ezenkívül nem nehéz egy szifonszivattyút felszerelni még olyan személy számára is, aki nem rendelkezik speciális képzéssel. A vízelvezető rendszer összes elemének telepítésekor biztosítani kell azok rendelkezésre állását az ellenőrzéshez és a csere kényelmét.

A mosógép csatlakoztatása

Minden mosógépnek saját, technikailag meghatározott vízszintje van, és az alkalmazási kézikönyv egyértelműen meghatározza, hogy a lefolyótömlőnek milyen magasságban kell lennie. Ez az érték átlagosan 50-60 centiméterre esik a padlószinttől.

Ha a tömlő vége a mosógép vízszintje alatt van, akkor önlecsapódás léphet fel, vagy úgynevezett szifon hatás.

Emiatt a gép automatikusan abbahagyja a megfelelő működést, folyamatosan állítja be a készüléket, és a víz lefolyik, és a mosás késik. Mindkét probléma azért merül fel, mert hiányzik a szükséges akadály a szennyvízrendszer belső tér és a gép tartálya között. A problémát sikeresen megoldották egy csavarkulcs bevezetése a leeresztő rendszerben.

A vízellátó rendszerben lévő, tiszta vizet biztosító modern automata mosógépeknél a bemenő mágnesszelep találkozik, ami általában nem okoz semmilyen panaszt. Az új egység helytelen működésének gyakori oka éppen a lefolyórendszer hibás telepítése és csatlakoztatása. Milyen típusú kapcsolatot választani, minden tulajdonos saját maga dönt. A lefolyótömlő helyzete a fürdő vagy mosdó szélén egy speciális vezető segítségével, valamint a szifon mosogatón vagy közvetlenül a csatornacsövön keresztül egy bizonyos magasságban történő összekötés nem néz ki teljesen esztétikailag. Ezenkívül nem mindig lehetséges ilyen típusú kapcsolódás megszervezése egy adott helyiségben.

következtetés

A szivattyú berendezések egyértelműen szükségesek a mosóeszközök megfelelő működéséhez. Annak érdekében, hogy az eszközök hosszú ideig mutathassák a legjobb teljesítményt, és hiba és meghibásodás nélkül szolgálják fel őket, megfelelő kapcsolatot kell biztosítani olcsó és hatékony eszközökkel. A mosógép szifonja nagy teljesítményt nyújt, és számos kellemetlen problémát megoldhat a működés során.

Sifon a mosógéphez: melyiket jobb választani?

A mosogató a fürdőszobában szükséges a házban, mert időt és energiát takarít meg a mosáshoz. A gép normál működéséhez megfelelően csatlakoztatni kell a vízellátáshoz és a szennyvízkezeléshez. A mosógépet szakember nélkül is telepítheti, csak néhány ajánlással kell megismerkednie. Ha teljes mértékben ragaszkodnak hozzá, a mosógép felszerelése nem sok időt vesz igénybe. A berendezés beszerelése előtt megvásárolható szifon, mert hidraulikus szelepként működik.

sors

Sokan hiszik, hogy a mosógép csatlakoztatásához használt szifon fő célja a víz eltávolítása. De ez a készülék más célokra is alkalmas:

 • A szifon biztosítja a szennyvízcsatorna megfelelő működését egy vízzárral. Ez lehetővé teszi, hogy elfelejtsd a kellemetlen szagokat abban a helyiségben, ahol a gép automatikusan fel van szerelve. Sok fogyasztó figyelmen kívül hagyja ezt a funkciót, amíg a szennyvízszagok behatolnak otthonukba. A szifon cseréje segít megoldani a problémát.
 • A készülék összegyűjti a mosogatás során a rendszerbe bejutó apró törmeléket és alkatrészeket, és megakadályozza, hogy belépjenek a csatornába. A szifon segít megelőzni a szennyvízcsatorna eltömődését, mivel a csövek rendszeres tisztítása problémás. Néha egyszerűen nem lehetséges a csövek tisztítására vegyszereket használni, mivel a csövek anyaga megsérülhet. A mosógépek néhány modelljének külön rekesze van, amely összegyűjti a por, a gyapjú és a kis tárgyakat. De ha a modell nem rendelkezik ezzel a meghajtóval, akkor a fő terhelés teljesen a szifonhoz jut.
 • A mosógép szivattyú működésének megkönnyítése érdekében a lefolyótömlő kanyarai használatosak.

A szifon jelenléte biztosítja a jó vízkibocsátást, meghosszabbítja a mosógép használatát és segít elkerülni a szennyvízcsatornák zárolása során felmerülő esetleges problémákat.

A megfelelő szifon kiválasztása meglehetősen egyszerű, hiszen csak kétféle ilyen eszköz van a vízvezeték-piacon.

kombinált

Használja minden szobában. Lehetővé teszi a víz elvezetését a mosogatóhoz, és egy további cső biztosítja a gép megbízható csatlakoztatását a csatornarendszerhez.

Különálló (szabadtéri és integrált)

 • Egy külön szifont gyakran használnak automata mosógép csatlakoztatásához. Lehet külső vagy beágyazott.
 • A külső szifon kis méretű, de a beépített elemnél több helyre van szükség, ami megnehezíti a gép telepítését a falhoz. A csatorna csővel O-gyűrűvel van rögzítve.
 • A szakemberek általában "beépített" szifont neveznek, kevesebb helyet igényelnek, mint a külső. Teljesen bujkál a falban, csak egy észrevétlen cső van. A beépített szifon használatával a mosógépet szorosan a falhoz tudja szerelni. A készülék felszerelése nagyon egyszerű, de előzetesen külön falat kell készíteni. Ez a fajta nagy keresletet jelent a vevők körében, mert a gép automatikus visszavonását biztosítja a gépből. Először a falakat csempével csempézik, majd a szifont a mélyedésbe helyezzük.

A mosógép mosogatóhoz való csatlakoztatásának évei

Mielőtt egy adott gépmodellt vásárolna, az automata gépnek először el kell olvasnia az utasításokat, hogy mi legyen a víznyomás a termék működtetéséhez.

Ha a lakás a felső emeleten van, akkor ellenőriznie kell, hogy a magasságkülönbség és a tárolótartály megteremtse a szükséges nyomást. Az alsó szinten ez a probléma teljesen hiányzik.

Néha nehézséget okoz az automatikus gép csatlakoztatása a lefolyóhoz a helyén.

Számos kapcsolat lehet:

 • közvetlenül a fürdőbe;
 • a szifonhoz, amely a mosogató vagy mosogató alatt van;
 • a csatornába.

A készülék közvetlenül a fürdőkádhoz történő csatlakoztatásához csak a tömlőt használja, valamint a fürdő oldalán lévő tartó. Ezeket az eszközöket a készülékekkel együtt értékesítik.

Ahhoz, hogy a szifon gépet a mosogatóhoz lehessen öntözni, akkor egy speciális csövet tartalmazó modellt kell vásárolnia. Csatlakozás a csőhöz, hogy a tömlőt a gépből hozza és tömítéssel rögzítse.

A csatornacsőre történő rögzítés utolsó lehetősége nehezebb, de gyakran is használatos.

Amikor a gépet a szifon géphez csatlakoztatja, ügyeljen két árnyalatra:

 • A szivattyú működtetéséhez szükséges terhelés csökkentése érdekében a lefolyót kb. 60 cm magasságban kell csatlakoztatni.
 • Nem ajánlott növelni a lefolyótömlőt, nehogy további terhelést teremtsen a szivattyúrendszeren. Ha nincs elég hosszúsága, akkor megoldhatja ezt a problémát egy további csatorna használatával, amelynek átmérője csak 3,2 cm lesz. Először a szivattyú a vízcsövön keresztül fogja a vizet, majd önkényesen átáramlik a további csövön. Ha úgy dönt, hogy meghosszabbítja a tömlőt, győződjön meg róla, hogy rögzíti a kívánt magasságban, és ne dobja a padlóra, és tegye meg a megfelelő szöget a jó víznyomásért.

Telepítési lépések

A csatornahálózathoz való csatlakozás több lépcsőben történik, és a csövek anyagától függ.

Ha a csatornarendszer öntöttvas csövekből áll, akkor szükséges:

 1. Távolítsa el a régi szifont. Csatlakoztassa a csőhöz speciális gumi adaptert, amely lehetővé teszi az öntöttvas műanyag csatlakozását.
 2. Használjon speciális műanyag adaptert, amelynek alakja 5 cm átmérőjű ferde pólusú.
 3. Helyezze be a gumi adaptert, amelynek mérete 5x2,4 cm, és szerelje be a kifolyócsövet.

Ha műanyag csöveket használnak szennyvízhez a házban, akkor a csatlakozási folyamat jelentősen leegyszerűsödik. Csak egy pólót kell felépíteni, majd minden cselekedet végrehajtásra kerül, mint amikor egy gépet egy öntöttvas csőhöz csatlakoztat.

Mit kell figyelembe venni a telepítési folyamat során, további részletek

A készletben lévő mosógép megvásárlásakor már van egy tömlõ, amelynek hossza általában 3 m, de néha 5 m is. Ha a tömlõ hossza nem elegendõ, akkor meghosszabbítható, de legfeljebb 3 m, és polipropilén csõvel 2 cm a csatlakozáshoz. Jobb, ha nem épül fel, hanem új tömlőt vásárol meg a szükséges hosszúságból. A mosógépből származó víz kimerüléséért felelős speciális szivattyú az egyik legdrágább alkatrész a mosógépben, ezért érdemes gondoskodni róla. Minél hosszabb a tömlő, annál nagyobb a terhelés a szivattyúnál, így élettartama csökken. És a hosszúkás tömlőben is egyre nagyobb a zsugorodás helye.

A mosógép felszereléséhez további két részletet kell figyelembe venni:

 • Az elzáró szelep felelős azért, hogy kikapcsolja a vizet, hogy ne áramoljon vissza a gépbe. Általában mosógépek jönnek ide, de ha nincs szelep, akkor feltétlenül meg kell vásárolnia. A hagyományos szelep fontossága az, hogy az átfedés után a víz más célokra is felhasználható. Anélkül, hogy nagy lehetőség van a szoba elárasztására.
 • Az önmetsző szelep nem blokkolja a vizet. Ezt csak olyan esetekben kell felszerelni, amikor más olyan egységek, amelyek vízellátást okoznak, és amelyek nyomáscsökkenést okoznak a vízellátó rendszerben, nem kapcsolódnak a felszálló egységhez.

A mosogatóhoz csatlakozik

A mosógéphez történő csatlakoztatáshoz a tömlőt kb. 60 cm magasságban kell elhelyezni, hogy megakadályozzák az önkényes víz visszafutását a gépbe.

Szükség van egy "Te" betű vásárlására, amelynek alakja hasonlít az "U" betűre, majd a műszaki felszerelésű tömlő egy lyukba van szerelve, és egy mosogató egy másodpercig. Ne felejtse el használni a pecsétet, amikor a gépet a gép tetejéhez csatlakoztatja. Csak a megfelelő csatlakozás biztosítja a kiváló mosást megszakítás nélkül.

A finomságok kiválasztása szifonok

A szifonok kis sorozata jelentősen leegyszerűsíti a termék kiválasztásának folyamatát, de mégis, bizonyos pontokon különös figyelmet kell fordítani:

 • Az előállítás helye közvetlenül befolyásolja a termék minőségét.
 • Anyaggyártási szifon, és a helyiségek azon helyiségeiben, ahol a mosógépet telepítik.
 • Ha a gépet más, vízzel, például mosogatógéppel vagy kávéfőzővel ellátott berendezéssel szerelik be a konyhába, akkor a szifonnak több következtetésre kell jutnia.
 • A szifon rendszernek integrálva kell lennie repedések vagy egyéb hibák nélkül. Különös figyelmet kell fordítani az összes csatlakozás menetére. Minden gumitömítésnek ugyanolyan méretűnek kell lennie, mint a csövek.
 • A szifon műszaki paramétereinek döntőnek kell lenniük a szifon kiválasztásakor. A kopásálló anyag hosszú élettartamot és a teljes rendszer megfelelő működését biztosítja. A szifonok előállításához a legjobb anyagok rozsdamentes acél vagy polietilén.