Legfontosabb > Tervezés

Szifon telepítés

A szifon felszerelésének szükségessége a készülék javításával vagy cseréjével, karbantartási munkákkal vagy egyszerűen a meghibásodás megszüntetésével jár. Mielőtt a szifon szerelését elvégezné a fürdőszobában, meg kell határozni a kialakítását és méretét. A szifon felszerelése a kádra a videóban nem tartalmaz bonyolult műveleteket, de alapos figyelmet igényel a csekély és elemi pontossággal. Annyira könnyű megtörni a kényes műanyag szerkezetet a csavart anyacsavar túlzott meghúzásával.

Mielőtt megváltoztatná a lefolyót a fürdőszobában, szerezzen be egy új vízvezeték szerelvényt. A legjobb, ha felveszi az álló berendezést a mintához, és hasonlóképpen veszi fel az új szifont. Ha nincs régi szifon, akkor meg kell mérni a lefolyó és a túlfolyó furatok átmérőjét a fürdőszobában, és a padlóról a fürdőhelyén lévő alsó részre. Ügyeljen arra, hogy az anyag, amelyből a fürdőt készítik, hogy ne tévesszen meg a berendezés kiválasztásában.

A szükséges mérések elvégzése után folytathatja a megfelelő szifon kiválasztását az elosztóhálózat elérhető modelljeiből. A legegyszerűbb és legolcsóbb modellek megtalálhatók bármely közeli üzletben, míg a modellek nehezebbek és drágábbak a nagy szaküzletekben vagy az online részlegükben való keresésben.

Szifon szerelési eljárás

Fontos! Az utasításokban ügyeljen arra, hogy az összeszerelés során minden alkatrész telepítve van-e. Vannak olyan esetek, amikor a végső csatlakozás a szifon egy részének a fürdőbe vagy a csatornacsövébe történő beépítése után történik.

 1. Miután foglalkozott a részletekkel, és ellenőrizni kell a mechanikai sérülés hiányát, a tömítések és menetes csatlakozások integritását.
 2. Annak biztosítása, hogy minden rendben van, összegyűjtheti a szifont és felkészülhet a telepítésre. A mellékelt fürdőszifon szerelési séma megmondja Önnek, hogy melyik alkatrészeket szerelték fel először, és mely közbenső tömítőelemeket nem szabad elfelejteni az összeszerelés során.

Vegye figyelembe a következőket: Ne húzza meg teljesen a menetes csatlakozásokat, mert szükségessé teheti a szifon alkatrészek további beállítását, amelyet "helyben" hívnak.

 1. Amikor elvégeztük a szükséges műveleteket, feltételezhetjük, hogy a fürdő szifonszerelvénye befejeződött, és folytathatjuk a telepítést.

A félautomata vagy automatikus vezérlésű költséges modellek teljesen összeszereltek, a szifon kialakítása kisebb méretű változásokat tesz lehetővé hullámosított elemekkel.

Egyes műanyag szifonok felszerelése

Mielőtt a fürdőszobába telepítené a csatornát, ellenőrizni fogja a csatorna tömítettségét, a szerelésük megbízhatóságát és a gumitömítő elemek állapotát. Ha a párnák kiszáradnak vagy megsérülnek, akkor újakká válnak.

 1. A szifon felszerelése a kád alatt megkezdi a védőrács és a szifon fogadócsövének felszerelését. Mielőtt elvégezné ezt a műveletet, ellenőrizni fogja a páros felületek tisztaságát, és szükség esetén kémiai vagy mechanikai feldolgozásra kerül.
 2. A fogadó csőperem tiszta felületére egy kis réteg egészségügyi betétet helyezünk, és a készletben egy közepes puha gumiból készült szifon vastag tömítés található. A tömítés felső részére egy vékony réteg tömítőanyagot helyeznek fel, és anélkül, hogy várakozásukra száradna, a vevőcső felszerelése a fürdő alsó részén történik.

Fontos! A menetes csatlakozás meghúzása során ne nyúljon nagy erõsségre. Ez visszafordíthatatlan deformációhoz vagy károsodáshoz vezethet. A meghúzási erőnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy szorosan nyomja meg a gumitömítést az üléshez és biztosítsa a kötés tömítettségét.

 1. A túlfolyócső és a szifon befogadó részének összekötésére szolgáló lyukba egy előre összeállított, hullámosított csövet, beépített tömítőalátéttel és rögzítőanyákkal vannak ellátva. Különös figyelmet fordítunk a munka ezen szakaszára a kúpos tömítések megfelelő helyzetére. Ezeket a rendszereket szigorúan kell felszerelni, ellenkező esetben a kapcsolat nem teljes. Ha van egy bizonyos idő, akkor elhalaszthatja a szifon csatlakozását a fürdőszobába, amíg a tömítőanyag megszárad.
 2. Figyelembe véve a szifonnak a fürdőszobába történő csatlakoztatásával foglalkozó részt, csatlakoztathatja a szifon maradék részét a csatornába. Ehhez a páros alkatrészek speciális kenőanyaggal vannak kenve műanyag, nem nyomású vízvezeték vagy szappanos habosodás telepítéséhez.
 3. Miután a tömítőanyag megszáradt, vagy időigényes gondossággal kezelte, befejezheti a fürdőszifon felszerelését és meghúzhatja a menetes csatlakozásokat.

A szerelés befejezése után ellenőrizni kell a kád és a szifon közötti csomópont és a szivárgás hiányát a kúpos tömítések beépítési helyén.

Nem szétválasztható sárgaréz szifon felszerelése

Félautomata berendezések szerelése

Ha szükség van egy félautomata szifon felszerelésére a fürdőre, figyelembe kell venni a nem elválasztható kialakítást és a szifon és a szennyvíz összekapcsolásának nehézségeit.

 1. Mielőtt a szifont a fürdőre telepítené, ellenőrizni fogja a félautomata készüléket, hogy a vezérlőrúd beakadjon és a csatlakozó szoros illeszkedjen a nyeregbe.
 2. Miután egy szifont szereltek fel egy vezérlőmechanizmussal és a fürdőbe áramlották, a szifoncsatorna csatlakozik a csatorna fogadó részéhez.
 3. Annak biztosítására, hogy minden alkatrész a helyén legyen, és nem igényel nagy erőfeszítést a kiegyenlítés érdekében, a szifon és a kifolyócső menetes csatlakozásait lapos vagy kúpos gumitömítéssel kell összekötni. A tömítések megfelelő felszerelése esetén a tömítőanyag használata opcionális.

A szifon felszerelését az automatikus elektronikus vezérléssel ellátott fürdőszobában az ilyen termék gyártójának vagy forgalmazójának szervizének kell elvégeznie, aki helyesen felszerelheti és ellenőrizheti a berendezést, és beállíthatja a jótállás időtartamát.

következtetés

A szifon felszerelése a fürdõszobában nem tartalmaz komplex mûveleteket, és a megfelelõ figyelem önállóan is elvégezhetõ, sokéves gyakorlati tapasztalat nélkül is. A legfontosabb az, hogy kövessük az adott berendezés modelljének összeállításához és telepítéséhez szükséges utasításokat.

Fürdő szifon: típusok, ami jobb, összeszerelés és telepítés

A fürdőszoba egy kényelmes és világos szoba, amely friss illatot áraszt. Itt van az, hogy a teljes napot pozitívumként számoljuk fel. Amit mondtak, az minden egészségügyi berendezésnek megfelelően kell elvégeznie a funkcióit. A fürdőszoba szifonjának például biztosítania kell a víz akadálytalan lecsapolását, és meg kell akadályoznia, hogy a szennyvízcsatornákba belépő kellemetlen szagok mérgező tulajdonságokkal rendelkezzenek. Megpróbálunk megküzdeni minden szükséges információval, hogy válasszon egy szifont, ami nem engedi le.

Két alapvető szifon funkció

A szóban forgó egészségügyi berendezést két fő funkció elvégzésére tervezték:

 • a víznek a betonból a csatornába történő elterelése;
 • a szennyvízcsatornák bomlási szaga megakadályozása a fürdőszobába.

A szifon minden funkciója az eszköz tervezési jellemzői miatt valósul meg.

Két tömb része egy szifonnak: lefolyó és túlfolyó. A fürdőleeresztő cső aljához rögzítve a víz eltávolítására szolgál. Ha például vizet kell felszedni a tálba, például úszni, a csövek szája parafa dugóval csatlakozik.

Ha nem ellenőrizheti a fürdő vízzel való töltésének folyamatát, akkor fennáll a veszélye a folyadék túlcsordulása a betűk szélén. A túlfolyócső segít megelőzni ezt a problémát. A tálat elöl egy speciális lyuk van, amely közvetlenül a perem alatt helyezkedik el. Mielőtt a fürdőt vízzel tölti be, csak arra van szüksége, hogy a túlfolyócső átfolyása szabad legyen. A lefolyóeszköz megvásárlásakor a fürdőszifonnal mindig túlcsorduljon.

A lefolyó- és túlfolyócsövön keresztül a szifonfunkciót a vízből való vízkivétel biztosítja: ha a túlfolyás fenyegetése, vagy annak szükségessége megszűnik.

A kellemetlen szagok elleni védelem funkciójának megvalósítása érdekében a szifon lehetővé teszi a kialakításának jellemzőit. Ennek az egészségügyi eszköznek a csöve, az ún. "Térd", olyan hely, ahol szükségtelenül kis mennyiségű víz van a vízelvezetés után. A "térd" folyadék egyfajta vízblokkot képez - egy vízzáró, amely megbízhatóan ellenáll a szennyvízrendszerből kitörő gázoknak.

Néha értékesítettek olyan olcsó szifonok, amelyek "térd nélkül" vannak. Ha nem szeretne folyamatosan foglalkozni a csatornázó "szagokkal", akkor válasszon olyan modelleket, amelyeknek ívelt része van.

A vízelvezető szerkezetek típusai és jellemzői

A legkülönbözőbb típusú betűkészleteket választjuk, és az egészségügyi termékek modern piaca lehetőséget kínál számunkra, hogy különböző fürdőszobákat válasszunk. Annak érdekében, hogy ne tévesszen, és megtalálja a megfelelő modellt, meg kell értenie tervezési funkcióit.

A modellek funkcionális jellemzői

A funkcionális jellemzők szerint a vízelvezető modellek három fő csoportra oszthatók:

 • klasszikus;
 • félautomata;
 • clic-clac rendszer.

A klasszikus modelleket, amelyek mindannyiunk számára ismertek, nagyon egyszerűnek tekinthetők. Mielőtt a tálban lévő vízbe kerülne, a leeresztő nyílás dugóval van lezárva. Ha a vizet el kell távolítani, elegendő húzni a parafát a lefolyó szájából a húzott lánc húzásával.

Az egészségügyi ipar fejlődésének eredményeképpen a klasszikus termékek mellett félautomata modellek kezdtek piacra lépni. Különleges fogantyúval vannak felszerelve a túlfolyóba. Úgy tervezték, hogy szabályozza a kisülést és a túlcsordulást, összekötve a két blokkot a betű külső részével. Az ilyen toll szerepe lefedheti a túlfolyó fedelét.

A félautomata szifon fogantyúja két lehetséges helyzet közül választhat. Amikor az első túlcsordulás megindul és a lefolyó záródik: a víz felvételre kerülhet. A fogantyú második pozíciója kinyitja a lefolyót, és lezárja a túlfolyást: a folyadék kifolyik a tálból.

A kattintás-clac rendszer a legfunkcionálisabb. Viszonylag korábban jelent meg a vízvezeték-piacon. Ebben a modellben a folyadék áramlási és zárási folyamatát egy speciális dugó szabályozza, amely a lefolyó szájánál helyezkedik el. Ha megnyomja ezt a csonkot, bezáródik, és forgalmi dugóként fog működni. A dugót ismételten megnyomva kinyitják a lefolyót.

Különböző termékkonfigurációk

A szifonok eltérőek a konfigurációjukban. A legnépszerűbb ma a következő modellek:

 • Térd (cső). A térdszifon fő része egy cső, amely gyakran fémből vagy kemény műanyagból készül. Ez a cső a fürdőkád lefolyója és a csatorna folyosó szája között helyezkedik el. Belépve a folyadék lefolyik, majd felfelé emelkedik az első kanyarban, és leesik a csatornába. Ennek a kialakításnak az a célja, hogy vízzárást képezzen, amely megakadályozza a szagok belépését a fürdőszobába. Ez általában meglehetősen masszív termék. Tisztításra csak jelentős elzáródások esetén tisztítható.
 • Üveget. Az ilyen szifon konfigurációját egy palackhoz vagy lombikhoz lehet hasonlítani. Az alsó részében van egyfajta ülepítő tartály, amely lehetővé teszi kis törmelék kivonását a szifonból. Ehhez egyszerűen csavarja le az üreg alján található fedelet. A palack alján egy vízzárat képeznek (lombik). A szerkezet középső részén egy kifolyócső van. Ez általában hullámosított műanyag cső. Ez a modell vonzó, mert nagyon könnyen karbantartható. Ha a szifon eltömődött, egyszerűen eltávolíthatja, lazíthatja és öblítheti.
 • Szifon hullámos. Ez a termék egyetlen műanyag hullámos csőből áll, amely az "S" betű alakját adja. A hajlítás szükséges ugyanazon vízzáráshoz. A csövet rögzítő csavarral rögzítik a csatornarendszerbe. Ennek a szifonnak az előnye a mobilitás. A hullámosságot megnyújtják, ami biztosítja sokoldalúságát. De ez a design is jelentős mínusz - a hullámosság nem praktikus. Ha eldugul, akkor sok időt és erőfeszítést igényel a tisztításhoz. Könnyebb lesz helyettesíteni egy újat.

A kanyargó alsó részében, ahol a hidraulikus retesz található, lehetővé teszi a termék megtisztítását szétszerelés nélkül.

A tálca szerelésének folyamán az alsó rész alatt kialakított tér kiszámítása során figyelembe veszik, hogy a fürdő alatt egy szifont helyeznek el. Felmerülhet olyan helyzet, amelyben objektív okok miatt ez a rés kisebb, mint a szükséges 15 cm.

Ebben az esetben figyelmet kell fordítani a cső modell egyik fajtájára - egy lapos típusú szifon műanyagból.

Megkülönböztető jellemzője, hogy a hidraulikus tömítés kialakítására tervezett fő szerkezeti része vízszintes irányban készül. Segítséget nyújt az eszköz zárt térben történő telepítéséhez. A lapos szifon könnyen tisztítható. Ehhez elég, ha részben lebontják.

Anyagok vízelvezető berendezések gyártásához

Az elsõ anyag, amelybõl a leeresztõeszközöket kezdték megkezelni, ötvözet volt szén- és vasöntvénybõl. Melyek a modern modellek?

 • Műanyag. A műanyagból készült eszközöket hosszú élettartam és alacsony költség jellemzi. Ha a fürdőszobában a védőburkolattal ellátott helyet kívánja lefedni, akkor egy műanyag szifon van, amire szüksége van. Az egyszerű megjelenés nem okoz irritációt, és ez az olcsó modell hosszú ideig szolgál.
 • Metal. Esztétikai tulajdonságaiknak köszönhetően a fémtermékeknek nincs versenytársa. A szifonok krómozott acélból, bronzból és rézből készültek. Ha akril kádat vásárolt, és azt tervezi, hogy egy tágas fürdőszobába kerül, akkor vegyél egy fémszifont. Ez a lefolyó eszköz fényűző és kiegészítő elemként szolgál a fürdőszobai dekorációban. Ezeknek a modelleknek hátrányai vannak: a szennyeződés gyorsan felhalmozódik a belső felületükön, és a tisztítás nehéz lehet.
 • Öntöttvas Az öntöttvasból készült szifonok csak öntöttvas fürdőkre telepíthetők. Napjainkban nehéz megtalálni őket értékesítésben, mert ez egy nehéz és masszív termék, amely ékszerész pontosságot igényel a telepítési folyamatban.

A szifon kiválasztásának általános szabálya a gyártás anyaga alapján ez az: ha a szifon látható, akkor drága fémmodellt kell előnyben részesíteni, és egy olcsó és praktikus műanyag jobban megfelel a rejtett telepítésnek.

A modern szifonok gyártói

Függetlenül attól, hogy a szifonhoz melyik tetszés van, fontos, hogy kiváló minőségű legyen. És ehhez a modern berendezésekre és az új technológiákra van szükség, és a gyártás során minden létező szabványt betartottak.

Függetlenül egy ilyen szifon megtalálásához csak egyféleképpen lehetséges: választani egy olyan árutermelőt, akinek a termékei pozitív oldalról sikerült bejutni a piacon. A hazai piacon működő vállalatok, amelyek egészségügyi eszközöket gyártanak:

 • Geberit (Svájc). A 1874 óta gyártott vízvezetékgyártó vállalat továbbra is a piacvezető, amely számos gyártó egyenlő. A termékei népszerűségének oka egyszerű: a vállalat alkalmazottai soha nem állnak meg az elért vonalakon. A növekvő fogyasztói életszínvonal megköveteli a leginkább új és könnyen használható eszközök fejlesztését és végrehajtását. A vállalat drága termékeket gyárt, amelyek minősége teljes mértékben összhangban van az árral.
 • Ani réteg (Oroszország). Ez a vállalat egy vezető orosz gyártó műanyagból készült vízvezeték szerelvényekből. Minden termékének megfelelő bizonyítvánnyal és magas minőségi minősítéssel rendelkeznek. Az Ani rétegmodellek másik előnye az áruk: meglehetősen megfizethető a hétköznapi fogyasztók számára.
 • Viega (Németország). Ezt a gyártót megkülönböztetik a valóban német alaposság: az egészségügyi eszközök gyártásának egész folyamata, a nyersanyagok minőségétől kezdve, a vállalat szolgáltatásainak éber ellenőrzése alatt áll. Nem meglepő, hogy a vállalat összes terméke tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezeknek a termékeknek az árai magasak, de a hosszú élettartam lehetővé teszi számukra, hogy fizetjenek ki.

Ebben a videoklipben a német Viega cég által gyártott félautomata szifont fog látni, és megismerheti a funkciókat.

A lefolyót a fürdőbe szereljük

A fürdőszifon készlet biztosan olyan utasításokat tartalmaz, amelyek jelzik, hogyan helyezzük el megfelelően a szifont a fürdőszobába, vagy legalábbis azt, amit a szifon vásárolt. Ezt az utasítást a gyártó biztosítja. A klasszikus és félautomata szifonok összeszerelése nem különbözik egymástól nagymértékben, de léteznek bizonyos árnyalatok, amelyeket nem lehet elhanyagolni.

Ha a megvásárolt eszköz egy meglévőt cserél, akkor győződjön meg róla, hogy a régi szifon csatlakozó pontjait a tömítőanyag-maradványoktól megtisztítják, és az abutment felületeket megtisztítják. Ilyen intézkedések szükségesek az új tömítések áramlásának megakadályozásához a telepítési helyükön.

Egy modern műanyag szifon felszerelése saját kezével egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A szifon doboz megnyitása nem igényel időt arra, hogy megfélemlítsék és szakembert hívjanak fel. Mindent megtesz mindent tökéletesen.

A telepítés első fázisa

Első feladatunk az alsó leeresztő cső rögzítése a fürdőbe. Vegye ezt a csövet, tegyen be egy tömítést, majd rögzítse azt alulról a leeresztő lyukba. A tálban lévő lyuk másik oldalán helyezze el a védőrácsot, és csavarokkal rögzítse az ízületet.

Most ellenőriznie kell a lyukakat a mérkőzéseken, és győződjön meg arról, hogy a tömítés nem torzult. Ha ez nem történik meg, szivárgás fordulhat elő a csavar meghúzása után. Miután megbizonyosodott róla, hogy minden rendben van, húzza meg a csavart, miközben az alsó csövet tartja a kezével.

A telepítés második fázisa

Most telepíteni kell a felső túlfolyócsövet. Ugyanúgy kell eljárni, mint az alsó csatorna szerelésénél. A felső fúvóka csavarokkal is meghúzva van. Az egyetlen különbség az, hogy jobb, ha enyhén befordul a fúvóka falról a másikra, annak megkönnyítése érdekében, hogy összekapcsolódjon a leeresztő csővel.

A két lefolyónyílás fúvókái egy hullámos csővel vannak összekötve. Ha túl hosszú, hajlítani kell, nem vágni. Ha a két fúvóka összekötésének folyamatában egy anyát vesz fel, azt először a hullámosságra kell szerelni. Ezután jön a tömítés fordulata, ami után a kapcsolat létrejön.

A telepítés harmadik szakasza

Most ellenőrizni kell a leeresztő szifon "térdét", amelyben a hidraulikus retesz kialakul. A tömítések rögzítésének helyén semmilyen hiba ne legyen. A légcsapnak teljesen szűknek kell lennie, különben nem fogja elvégezni az alapvető funkcióit.

A "térd" rögzítése ugyanaz a szifon szinte minden modellben. Ez egy kupakó anya, kúpos vagy lapos rugalmas. A hullámos cső "térd" csatlakozik egy kupak anyát és tömítést.

A telepítés negyedik szakasza

A negyedik, utolsó szakaszban a rendszert csatlakoztatni kell a szennyvízelvezető csatornához. Csak két szerelési lehetőség van. Ha még mindig van öntöttvas öntöttvas csövek a fürdőszobában, csatlakoztasson egy tömítő mandzsettát.

Ha a fürdőszobában új műanyag csövek vannak felszerelve, akkor elég közvetlen összeköttetést tenni a csőbe. Ehhez nincs szükség extrákra.

A szifon elemek megjelenésének és a műanyag fürdő szifon összeállításának megtekintéséhez nézze meg ezt a videót:

Tehát, ha a szifon felszerelése befejeződött, folytathatja a tesztelést. Ehhez írjon be egy vízfürdőt, és ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a leeresztődugóval. Ha a fürdőkád alatt száraz, akkor feltételezhető, hogy az alsó fúvóka megfelelően csatlakozik a lefolyó lyukhoz. Csak akkor húzza ki a kupakot, és győződjön meg róla, hogy a víz elhagyja a tálat szivárgás nélkül az ürítő eszközön keresztül.

Ha szivárgást észlel, szüntesse meg a problémás területet és határozza meg a hiba okát. Ez lehet egy ferde tömítés, rosszul húzott anya vagy akadály az ízületeknél. Hibakeresés után ellenőrizze újra.

A fürdőszifon kiválasztásának kritériumai

Mit kell keresni a fürdőszifon vásárlásakor? Számos szabály van, amellyel meg tudjuk vásárolni a szükséges terméket.

 • Nem minden fürdők érkezhetnek szabványos leeresztő eszközökkel. Ez a szabály különösen az egyedi tálakra vonatkozik. Mielőtt bevásárolna, mérje meg a tágulást a túlfolyóból a lefolyóba és a lefolyók átmérőjére. Ha a hullámosság kissé nyújt, akkor a fémmodellt kell kiválasztani, szigorúan figyelembe véve az adott fürdő méretét.
 • A szifon kialakítását nem szabad nagyon szorosan nyomni a padlóra vagy a tál aljára. Ha a kád alatt lévő rés túl kicsi, próbáljon meg egy vízszintes elrendezésű lapos modellt találni.
 • Rendszerint a fürdőszobában lévő szifonra nemcsak a fürdőre van szükség. Ha itt van egy bidé, egy mosdó és egy mosógép, akkor az ezekből a szaniterekből származó vízelvezető eszközök helyettesíthető egy olyan modellel, amely több bemenettel rendelkezik.
 • A termék ára nem döntő lehet az Ön által választott módon. Fontos, hogy a szifon megbízható és kiváló minőségű legyen. Ezután megvédi a tulajdonát a lehetséges szivárgásoktól.
 • Ellenőrizze a termék teljességét: minden olyan elemet, amely szükséges ahhoz, hogy a szifont a fürdő táljához és a szennyvízcsatorna csatornájához csatlakoztassa, fel kell venni a készletbe. Érdemes megvizsgálni a készüléket is annak biztosítása érdekében, hogy ne legyen károsodás, ami jelentősen rövidebbé teheti az élettartamát.

Válasszon egy olyan választást, amelyet az összes fenti szabály vezérel, és nem zár ki semmit. Különös figyelmet fordítsunk a modern modellekre, mivel ez az eszköz sokáig szolgál.

Fürdős szifonok: fajták és jellemzőik

A szennyvízcsatorna csatlakoztatásához speciális alkatrészeket - szifonokat kell alkalmazni. Ezeknek az alkotóelemeknek köszönhetően a víz kiáramlik, és kellemetlen szagok maradnak a csövekben. Sok fogyasztó nem tudja, hogy a szifonok különbözőek és eltérő jellemzőkkel rendelkeznek. Tekintsük meg ezeket a fontos részleteket részletesebben, és ismerkedjünk meg azok tulajdonságaival.

Mi ez?

Mielőtt részletes ismeretséget folytatna a szifonnal, akkor válaszoljon arra a kérdésre, hogy mi is.

A szifon egy speciális hajlított cső. Ez a rész a vízelvezető rendszer egyik legfontosabb szerepét játssza. A szifonokat mindig olyan helyeken kell elhelyezni, ahol szennyvíz van jelen. Ezek az elemek áthaladnak a vízen, amely korábban áthaladt a szűrőn és a keverőn.

Különlegességek

A modern szaniter tárgyakkal egyszerűen nem tudsz magas minőségű szifont használni.

Ez az elem általában 2 fő elemből áll össze:

 • a lefolyócsőből, amely a víz leeresztésére szolgál;
 • túlfolyó hordó, amely szükséges a túlfolyás elleni védelemhez a fürdő oldalán.

A megfelelően kiválasztott és kiváló minőségű szifon biztosítja a megfelelő vízkeringést. Ezenkívül ez a komponens részlet a kellemetlen szagokat blokkolja a csatornából.

A fürdős szifon tartalmazza a fő részeket, amelyek a következők:

 • a nyak;
 • cső (puha vagy kemény lehet);
 • túlfolyó hullámos tömlő.

Ebben az esetben a nyak a kupak aljához van rögzítve egy fémcsavarral, amely mindkét oldalon ezt a részt tartja. Csavarja be a belső és külső alkatrészeket. Ezeknek az alkatrészeknek a beszereléséhez gondoskodni kell a maximális feszességről. Ehhez az ideális, kiváló minőségű gumitömítéshez.

A szifoncső legtöbb esetben görbe szerkezetű. Ennek az űrlapnak köszönhetően mindig marad bizonyos mennyiségű víz. Ebben az esetben a vízhatár felelős a kellemetlen szagok mozgásának megállításáért.

A felesleges víz kivezetésére hullámos tömlő van. Emellett ez a rész a vízszivattyúk szélein keresztül történő vízszállítás ellen védelmet nyújt.

A szifon közvetlenül a fürdőhöz nemcsak puha, hanem hullámosított csövekkel is összeköt. Ezeknek az elemeknek a hossza általában magasságban állítható.

Az olyan részletek, mint a szifon, különböző anyagokból készülnek. A legnépszerűbbek ma elismert műanyag és fém lehetőségek. Természetesen a műanyag alkatrészek olcsóbbak és gyakoribbak, de a rozsdamentes acél szifonok tovább tartanak és kevésbé érzékenyek a mechanikai sérülésre.

A vízvezeték üzletekben jelenleg nem csak szabványos kézi, hanem automata és félautomata szifon is található. A fogyasztók szerint sokkal kényelmesebb az ilyen termékek használata. A legfontosabb dolog egy megfelelő modell kiválasztása megbízható és tartós automata mechanizmussal.

A modern szifonok gazdag választékban vannak. Ezeknek a részegységeknek a választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a tökéletes és tartós példányt, amely mindenféle problémát okoz.

A szifonok eltérőek. Ennek a résznek minden típusa saját megkülönböztető tulajdonságokkal, előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Tekintsük őket részletesebben.

cső alakú

A csöves szifon kialakítása a cső egyszerű hajlításán alapul, ami nagyon hasonlít az S betűhöz vízszintes helyzetben. Az első kanyar, amely közelebb van a mosogatóhoz, és egy felfelé irányított szegmenssel végződik, puffertávént hat a szennyvízcsatorna és a fürdőszoba között. Ebben a részben mindig van egy bizonyos mennyiségű víz. Más áramlatok, amelyek túlnyúlnak egy magas szakaszon, egyenesen a csatornába mennek.

Ebben az esetben a lefolyó elégséges tömítettségét egy dugóval biztosítják (fel kell emelni a leeresztő nyílás megnyitásához). Leggyakrabban ez az elem műanyagból készül. Nem kevésbé megbízható és tartós sűrű gumi dugók.

A csőszerű szifon kicsi és függőleges. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az ilyen részek gyakran a helyiségekben vannak elhelyezve, ahol a vízvezeték alatt nagyon korlátozott hely áll rendelkezésre.

Ha a legösszetettebb és legolcsóbb példányt keresi, ami könnyen felszerelhető, akkor rugalmas szifont kell kapnia. Pozíciója igény szerint testreszabható.

A csöves szifon fő előnyei:

 • egyszerű és világos tervezési rendszer;
 • olcsó;
 • meglehetősen gyors kisülés, még akkor is, ha a szennyezett víz üledékrészecskékkel rendelkezik, nagy keresztmetszet miatt;
 • a súlyos elzáródások minimális esélye;
 • egyszerű és gyors telepítés;
 • egyszerű használat.

A csőszerű rendszerben nincs komoly hátrány. Azonban néhány ember nem igazán szereti annak szükségességét, hogy folyamatosan figyeljék az eltávolítható dugót. Annak érdekében, hogy ne találkozzunk ezzel a kellemetlen tulajdonsággal, meg kell erősítenünk a parafát egy rugalmas lánccal - ez megóvja ezt a részt a padló alá esésétől.

Az ilyen termék használata kényelmesebb, célszerű egy szifont választani, amelynek lapos és összecsukható alja van. Ez a részlet nagyon hasznos lesz, ha meg kell tisztítanod az eszközt.

palack

A palackot egyfajta szifonnak nevezik, amely üveg formájában készül. A kisülő cső az oldalán van.

A palackszifon a csőre van szerelve, amely közvetlenül a lefolyóból húzódik. Ebben az esetben a cső olyan magasságban van, amely megfelel a szifon aljának. Ez a paraméter felelős a vízzáró vízben maradt vízmennyiségért.

Az ilyen eszközök fő előnyei:

 • kis vízszintes méretek;
 • vonzó megjelenés;
 • Könnyű és gyors tisztítás, ha szükséges.

Összecsukható kialakítás segítségével gyorsan és tökéletesen tisztíthatja ki az ilyen szifont anélkül, hogy rengeteg időt és energiát futtatna. A korszerűbb üvegpalack-fajták egy további csővel vannak felszerelve, kiegészítve egy speciális kupakkal. Bármilyen probléma nélkül csatlakoztathat egy mosógépet egy ilyen készülékhez.

A palackváltozat legfőbb hátránya az eltömődésre való nagy érzékenység. Leggyakrabban a szemét belső részébe csapódott nagy részecskék köré épülnek.

A folyosó a szifon lapos változata. Az ilyen részlet kis magassága túlfolyás nélkül. Leggyakrabban hasonló eszközöket használnak, amikor lefolyót helyeznek el a fürdőszobában.

A lapos szifon a tökéletes megoldás, ha egy darabot vásárol egy kis helyig. Ebben a záróelem a vízszintes síkban van. Az ilyen eszköz tisztításához csak a meglévő rendszert kell részlegesen szétszerelni.

A modern szifon fajták nemcsak struktúrájukban és beépítési módjukban különböznek egymástól, hanem a teljes rendszer működésében is.

klasszikus

A klasszikus szifonok kiválóak a túlfolyó fürdők számára. Ilyen eszközökben különböző anyagokból készült forgalmi dugók lehetnek. Például műanyagból, gumiból és még fémből is. A leeresztő lyuknak ezeket a részeit manuálisan kell eltávolítani. A klasszikus eszközök használatához kényelmesebb volt, a dugók általában egy erős lánccal vannak felszerelve, amelyhez könnyen fel lehet őket venni és eltávolítani a lyukból.

A szabványos mechanikus eszközök a következő részekből állnak:

 • csatorna nyak;
 • túlfolyócső;
 • hullámosított cső;
 • szifon;
 • kútcsövek;
 • dugókat, amelyek bezárják a leeresztő lyukat.

Félig automata

Nem kevésbé népszerűek és közönségesek a félig automatikus szifonok. Ezekben a túlcsordulás-túlfolyásért felelős mechanizmusok egy kis kábellel vannak összekötve. Ez az utolsó részlet a víz átfedéséért felelős a megfelelő helyen. Leggyakrabban a vezérlőkar szerepe ebben az esetben fedő túlcsordulásként működik, amely forgatható.

A félig automatikus példányok egyik előnye a vonzó megjelenés. Ezen kívül nagyon kényelmesek a fogyasztók szerint. Zárja le a csatornát ezeken az eszközökön, csak néhány mozdulat lehet, nem lehajolva.

A félig automatikus szifonok a következő formában készülnek:

 • gombbal;
 • forgó gyűrű;
 • kezelni;
 • dekoratív szelep.

automatikus

A legfrissebb és kényelmesebb a pántológép automatikus változata, amely szabályozza a tartályban lévő vízmennyiséget. Ilyen eszközzel a víz felszabadításához csak kattints a dugóra, amely két fürdőkádon található. Különböző emberek ezt másképp csinálják - valaki a kezével, valaki pedig a lábával.

Annak érdekében, hogy ne szembesüljenek az ilyen készülékek működésében bekövetkező szabálysértésekkel, csak tapasztalt szakemberekkel lehet kapcsolatba lépni - csak a szakemberek tudják ezt a részt a lehető legbiztonságosabb módon telepíteni.

Az automatikus szifon felszerelése előtt meg kell jegyezni, hogy jelenléte megszakítás nélküli áramellátáshoz és rendszeres karbantartáshoz szükséges.

Tervezés szerint az automatikus rendszer a legösszetettebb.

Ezeknek a szifonoknak az előnyei:

 • egyszerű használat;
 • a tartósság megfelelő kezelésével;
 • vonzó megjelenés.

Azonban ezeknek a rendszereknek vannak hátrányai:

 • meglehetősen drágák;
 • leginkább mások hajlamosak a törésre.

Anyagok és formatervezés

A szifonok modern modelljei különböző anyagokból készültek. Nézzük részletesebben a legnépszerűbb és legnépszerűbb lehetőségeket.

Öntöttvas

Ha valóban tartós és megbízható szifont keres, akkor figyelmet kell fordítani az olyan anyagokhoz készült modellekre, mint az öntöttvas. Hasonló nyersanyagok különböznek a hosszú élettartam és a problémamentes munkavégzés során. Ezek a részek a leginkább alkalmasak hasonló anyagokból készült fürdőkhöz.

A közelmúltban azonban az öntöttvas szifonok elvesztették korábbi népszerűségüket. Az ilyen alkatrészek iránti kereslet csökkenése annak a ténynek köszönhető, hogy méretüket semmilyen módon nem lehet módosítani, ha szükséges. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően az öntöttvas szifon nem alkalmas más anyagból készült fürdőre.

Az öntöttvas szifonok másik komoly hátránya az, hogy rövid időn belül a deformált lerakódások felhalmozódnak rájuk. Az ilyen eszközök tisztítása nem túl kényelmes, mivel belső részük kicsi durva élekkel rendelkezik. Érdemes megjegyezni, hogy az évek során az öntöttvas tárgyak mindig rozsdásodtak, és ezek elidegenítése szinte lehetetlen feladat lehet.

műanyag

Az egyik legnépszerűbb ma a csúcsminőségű, nagy szilárdságú műanyagból készült szifon.

Az ilyen egységek nagy jelentőséggel bírnak, amit pozitív tulajdonságaik magyaráznak:

 • nincsenek rothadásnak és korróziónak kitéve;
 • a zsír és a piszok nem halmozódnak fel ideálisan sima műanyag szifonok felületén;
 • az ilyen alkatrészek belül és kívül tiszta maradnak;
 • a műanyag rugalmasságának köszönhetően az ilyen anyagok szifonjai különböző típusú fürdőkhöz igazíthatók;
 • még agresszív vegyi anyagok is használhatók a műanyag szifonok tisztítására.

Érdemes megemlíteni a műanyag aggregátumok viszonylag alacsony költségét, ami ma még népszerűbbé és relevánsabbá teszi őket.

Ami az ilyen alkatrészek hiányosságait illeti, ezek a külső tényezők (például az ultraibolya sugárzásokkal való érintkezés) hatására jelentkező erősségi jellemzők jelentős csökkenése lehet.

sárgaréz

A sárgaréz ötvözet, amely több összetevőből áll:

Bizonyos esetekben a réz kevés ónnal van kiegészítve, de tartalma mindig jóval kisebb, mint a cink mennyisége.

Az eredmény egy nagyon tartós és megbízható anyag, amely nem fél a hőmérsékleti értékek változásaitól, valamint a korrózió kialakulásától.

A sárgaréz szifonok nem csak az erősségük és tartósságuk miatt vannak megkülönböztetve, hanem felülmúlhatatlan védelemmel is, amelyet krómozással érnek el. Ezeknek a részeknek vonzó megjelenése van, ezért gyakran beépítették a drága belső tereket.

bronz

A bronz egy másik népszerű és megbízható anyag a szifonok készítéséhez. Ez az anyag tartós ötvözet, amely rézből és ónból áll. A színe közel van a sötét barna színhez.

A bronz szifonok leginkább a klasszikus és történelmi stílusban tervezett luxus belső térben helyezkednek el. Vegye figyelembe azonban, hogy ezek a termékek nem olcsóak.

A megbízható anyagokból készült minőségi szifonok nem csak funkcionálisak, hanem esztétikaiak is lehetnek. A legvonzóbbak a bronz vagy króm felületek. Ha nem akar túlfizetni, akkor olyan tömör műanyag opciókkal érhet el, amelyek tökéletesen illeszkednek majdnem minden fürdőszobához.

Kiválasztási kritériumok

A szifon csak észrevétlen és elhanyagolható részleteknek tűnik. Tény, hogy ő játszik az egyik legfontosabb szerepet a vízvezeték-rendszerek. Az ilyen egységek kiválasztását komolyan és felelősségteljesen kell megközelíteni ahhoz, hogy minőségi és megbízható termékeket szerezzenek, amelyek évek óta szolgálják tulajdonosát, és nem okoznak problémákat.

Ha nem akar túl drága modellt vásárolni, és a tartóssága és ereje nem elsődleges, akkor egy egyszerű műanyag szifonnal megállíthat egy kézi leeresztő mechanizmussal. Ez a lehetőség nagyon olcsó. Ezenkívül a műanyag szifonok szinte minden fürdetéshez könnyen alkalmazhatók.

Mindig figyeljen a gyártóra, aki kibocsátotta a kiválasztott szifont. Önnek is felelősségteljes megközelítést kell alkalmaznia az anyag kiválasztására, függetlenül attól, hogy mennyire drága. Például ha műanyag szifont vásárol, akkor figyelni kell a feldolgozásra és a falvastagságra. Minél sűrűbbek, annál jobb. A sűrű opciók sokkal hosszabb ideig tartanak, és nem okoznak problémát a működés során. Ha vásárol egy minta réz, akkor meg kell győződnie arról, hogy a sima felület. Ellenkező esetben a szifont gyakran kell megtisztítani.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy szifonnal egyszerre több készlet is kiegészíthető. Más eszközök, például mosogató, mosógép vagy mosogatógép csatlakoztatható hozzájuk. Ha ezeket a fúvókat nem használják, speciális anyával zárják. A szakértők határozottan ajánlják, hogy csak ilyen többfunkciós termékeket vásároljanak - a jövőben segítenek abban, hogy sok pénzt takarítson meg a szennyvíz elágazásánál.

Minden egyes szifon modell esetében megfelelő gyűrűket és tömítéseket kell kiválasztani. Annak érdekében, hogy ne szembesüljenek a szivárgás problémájával a nem megfelelő záróelemek miatt, ajánlatos azonnal vásárolni egy fürdőszifont, amellyel az összes gumiszalag szerepel. Ezek az alkatrészek csőcsuklók és két vastag tömítés, amelyeket kifejezetten a túlfolyásokhoz fejlesztettek ki.

Szükséges figyelni a szifon méretére. Ne feledje, hogy a kis helyiségek alatt a fürdőszobát kell választani kis modellek, például, lapos. Minimális szabad helyet foglalnak el, és a jövőben nem lesz gond.

Ha megfelelő modellt választasz egy bonyolult és drága belső térre, akkor ne adjon előnyben a rusztikus műanyag lehetőségeket. Jobb, ha megvásárol egy elegánsabb és gazdag példányt a sárgaréz, krómozott anyagból vagy bronzból. Természetesen ezek a termékek drágábbak, de sokkal látványosabbnak tűnnek.

Ügyeljen a szifon kialakítására. Például, a klasszikus vagy frilly belső a fürdőszoba nem fog kinézni olcsó műanyag lehetőség. Egyszerűbb együttesek számára egyszerűbb és sztereotípiásabbá tehetsz valamit.

Hogyan gyűjtsük össze?

Lehetséges, hogy a szifont saját kezével gyűjtsük össze. Nem kell különleges ismeretekkel és kiterjedt tapasztalattal rendelkezned.

Először is fontolja meg, mit kell ehhez az eszközhöz mellékelni:

 • csatorna a szennyvízhez;
 • egy anya az elágazó csőhöz (a műanyag anyák a legjobbak);
 • az ágaágra szánt ágak, valamint a lágyítással és az anyacsavarokkal történő moduláció;
 • rugalmas anyagból készült jumper (ez a rész szükséges lesz a szivárgás elkerülése érdekében a fúvóka és a lefolyó között);
 • lefolyó / túlfolyó rácsok, amelyek szükségesek a teljes rendszer védelme érdekében a nagy részecskék és tárgyak behatolásától (a rácsok műanyagból vagy acélból készülhetnek);
 • kifejezetten a lefolyó lyukhoz tervezett dugók.

Ügyeljen arra, hogy minden alkatrész repedésekre és más hasonló károkra ellenőrizze. Ez tanácsos ezt még a boltban is megtenni, hogy megvédje magát egy alacsony minőségű készlet megvásárlásától.

A szifon egymástól független összeszereléséhez a következőket kell tennie:

 • A csővezetékek túlcsordulásához és az üreghez való csatlakoztatás megkezdéséhez.
 • Ha egy műanyag terméket szerel fel, akkor nem lesz szüksége speciális FUM szalagra, de a sárgaréz és az acél összekötéséhez a szálat még lezárni kell.
 • A szifon tetején és oldalán két lyuk van ugyanazzal az átmérővel. Az egyik lyuk egy oldalsó lefolyó telepítésére szolgál, a másik pedig - a vízelvezető csatornához való csatlakoztatásához. A lyukak méretétől függően egy speciális kúpos tömítést kell választani (szélesnek kell lennie) és egy kupakanyitást.
 • Először meg kell venni a csövet, amelyet a központi lefolyóhoz kell csatlakoztatni. Szükséges lesz rá egy kupakó, majd egy tömítő tömítés. Nézd meg a design. A tömítés egyik vége mindig tompa, a másik éles.
 • A tömítés hegyes végét a mellbimbóra kell helyezni. Ezután a "tompa" vég fogja találni a helyét az erdőben.
 • A tömítést mindig be kell illeszteni. Vigyázzon azonban, nehogy károsítsa ezt a részt.
 • Ezután a fúvókát egy speciális lyukba kell helyezni a készülékben. Akkor húzza meg a csavaranyát.
 • Hasonló módszer a közvetlenül a csatorna felé vezető cső összekapcsolása.
 • Ha az összes műveletet helyesen végezte el, akkor még mindig van egy tágas tömítés a mosogató alatt és egy keskeny gumigyűrű, amelyet a fúvóka, a csőrendszer és a mosdócsatorna szűrő összekötésére tervezték.
 • A felső fúvókára egy széles tömítést kell felszerelni. Ezután a csapot csatlakoztatni kell a mosogatóhoz.

felszerelés

Amikor összeszedtél egy szifont, megteheti annak telepítését. Ez a munka is meglehetősen hozzáférhető és érthető.

Gondoljon meg lépésről lépésre, hogyan kell önállóan elhelyezni az összeszerelt fürdő szifont.

 • Először le kell csavarni a régi szifont. Ezután alaposan tisztítsa meg az izületeket és a fúvóka belsejét.
 • Most folytathatja az alsó túlcsordulás telepítését. A rész alsó végének végén egy tömítést kell viselni. Most a túlfolyást közvetlenül a leeresztő nyíláshoz kell csatlakoztatni.
 • Ezzel együtt egy második átfedést kell csatolni a lyukba. Tovább a csavar beillesztésre kerül.
 • A kúpos tömítés telepítése után nem túl szoros a kapcsolat, ami a jövőben szivárgást okozhat. Csak azt követően, hogy meggyőződése, hogy a cselekedeteit helyesen hajtotta végre, tartsa meg a csövet egy kézzel, és csavarhúzóval húzza meg a csavart a második csavarral.
 • Most folytathatja a felső túlcsordulás telepítését. Ugyanúgy csatlakozik, mint az alsó. A szerelés gyorsabbá és könnyebbé tétele érdekében a szakértők azt tanácsolják, hogy a fúvóka ne legyen függőlegesen lefelé irányítva, hanem félreállítva (közelebb áll önmagához).
 • Most csatlakoztatni kell a lefolyót és a túlcsordulást. Ebben az esetben a legmegfelelőbb egy hullámos tömlő használata, amely szükség esetén könnyen hajlítható. A meglévő csatlakozások lezárására szolgáló anyákat használva fel kell tüntetni a tömítéseket. Vékony végekkel kell felszerelni a nyakat.
 • Ezután el kell mennie a vízzár felszereléséhez. Mielőtt a vízzárat a nyakhoz csatlakoztatná, gondosan mérlegelje a tömítések helyét. Ha bármilyen hiba van, azokat egy file-mal kell csiszolni.
 • Minden szifon modellnél a vízzáró kupakkal a nyakhoz van csatlakoztatva. Ez a rész kiegészíthető egy tömítéssel (kúpos vagy lapos) is.
 • Most a szifon közvetlen összeköttetése a csatornarendszerrel megy. A készülék típusától függően a csatlakozást közvetlenül az aljzatba vagy a tömítés mandzsettáján keresztül kell elvégezni.
 • Minden csatlakozást a lehető legbiztonságosabb módon kell lezárni. Mivel a gumitömítések nem büszkélkedhetnek tartóssággal, a nagyobb megbízhatóság és tartósság érdekében minden ízületet kiváló minőségű szilikon alapú tömítőanyaggal kell lezárni.

Miután elvégezte az összes elvégzett műveletet, meg kell győződnie arról, hogy a szerelvény megfelelően van összeszerelve. Ehhez le kell takarnia egy dugóval, majd hideg vizet kell nyitni és kádba tölteni.

Óvatosan ellenőrizze a csatlakozó területeket és a leeresztést. Ha nincs szivárgás, akkor biztonságosan használhatja a vízvezetéket. A szivárgás észlelésére a legegyszerűbb módja a papíroknak a padlóra történő felosztása, amelyen azonnal csepegő cseppek jelennek meg.

Ha még mindig találsz szivárgást a formatervezésben, próbáld meg enyhén meghúzni az anyákat. A különböző elemek egymáshoz való csatlakoztatásához kövesse az egyszerű szabályt: ha egy bizonyos részt megfeszül, és a "nem megy" szál, azt jelenti, hogy egy szivárgás jelenhet meg ezen a helyen.

A szivárgás egyik leggyakoribb oka a ferde, ami akkor következik be, ha a kemény huzalozás helytelenül van felszerelve. Néha a helyes beszerelést megakadályozza a hab felhordása, amelyet gyakran használnak a fürdő további szigetelésére.

Szegény munka: mit tegyek?

Idővel sok felhasználó szembesül a rossz minőségű szifonnal és az egész vízelvezető rendszerrel. Az ilyen problémák oka lehet a szerkezeti elemek vagy az eltömő csövek írástudatlan telepítése.

Mechanikai blokkok

A cipőből, az állati szőrből, az emberi szőrből és sok más hasonló csillóból származó homok és kő mechanikus mechanikai eltömődéshez vezethet. Mindezek a komponensek minden bizonnyal a csövek és a szifon komoly blokkolásához vezetnek. Emiatt a fürdőben lévő víz rendszerint nagyon rossz és lassan folyik le.

A probléma megoldásához csak a csövek alapos tisztítása szükséges. Annak érdekében azonban, hogy ne találkozzunk ilyen eseményekkel, érdemes egy speciális kis hálót elhelyezni a lefolyónyíláson, ami megakadályozza, hogy a külföldi részecskék bejussanak a csövekbe és a szifonba.

operatív

Az ilyen elzáródásokhoz rendszerint elengedhetetlen a fürdő használatának helytelen használata. Ebben az esetben csövek és szifonok eldugulhatnak szennyeződések és részecskék miatt, amelyeknek a védőhálóban kell maradniuk, de sajnos semmiképpen sem használják. Ezenkívül a zsír és hideg víz kombinációja gyakran működési zavarokhoz vezet.

Mesterséges

A víz is rosszul megy, mert egy tapasztalatlan mester, aki sok hibát követett el az otthonában lévő fürdőszobában. Vagy talán az a tény, hogy a szivattyú telepítése vagy cseréje nem a technológia szerint történt. Például kiválaszthatja az objektumok helytelen telepítésének szintjét, vagy rossz áramlattal állíthatja be az áramlást, mi legyen.

Hogy megszabaduljon ezekből a problémákból, vagy szét kell szerelnie a vízvezetéket (ha helytelenül van beszerelve), vagy megszünteti a csövekben felhalmozódott blokkolást.

 • Tisztítsa meg alaposan a szifont és ürítse le őket - ezek a fő és sérülékeny helyek, ahol a szemetet először összegyűjtik. Ehhez távolítsa el a szifont, majd csavarja ki a védőrácsot. Ne feledje, hogy ezt a fürdőszobával és a mosdóval kell a helyiségben elvégezni.
 • Most nyomja le az összes eltávolított részt a WC-ben.
 • Ezután alaposan öblítse le a szifont, teljesen szennyezettől mentes, és vele együtt minden csövet, tálat, tömítést és védőhálót.
 • Minden alkatrészet kiváló minőségű tisztítószerrel zsíroldó hatással tisztíts meg.
 • Tegye ugyanezt a csatornarendszeren található rácsokkal - ezek a blokkok felhalmozódásának központi területei.
 • Tisztítsa meg a hullámcsövet, amely közvetlenül a csatornába vezet.

A csövek és a hullámosítás mechanikusan is tisztítható. Miközben a szennyvíz külső elemei megszáradnak, mechanikus eszközöket kell használni a rendszer tisztítására. Ehhez leggyakrabban egy fogantyúval ellátott kábelt használ. Csavarozni kell a csatorna mélységébe, és a lehető legalacsonyabbra kell csökkenteni. Ezt a kábelt kell megkapni és ismételni a munkát. A csövek ideális frekvenciáját célszerű többször megtenni.

Ezután folytassa a szennyvíz kémiai tisztításával. Ehhez a szennyvizet kémiai összetételekkel kell tölteni, amelyek közvetlenül a zsírok lebomlására és a lerakódás lágyítására szolgálnak. Van néhány ilyen eszköz. Az egyik legnépszerűbb olyan termékek, mint a "Mole", "Tone", "Tiret" és mások. Ezeket az alapokat 15-20 percig kell elhagyni. Néhányan várnak egy kicsit, mint 40-50 perc. A szükséges idő elteltével kapcsolja be a fürdőben lévő vizet 10-15 percig, hogy eltávolítsa az összes agresszív kémiát.

gyártók

A szakértők határozottan ajánlják, hogy csak jó minőségű szifont vásároljanak a neves cégek. Azok a modern piacon elég sok. Tekintsünk néhányat a legnépszerűbb és leghíresebb vállalatokról.

 • Viega. Ez egy híres német márka, amely viszonylag olcsó, de kiváló minőségű sárgarézből, polipropilénből, rozsdamentes acélból és műanyagból készült szifonokat gyárt.
 • Grohe. A nagy és népszerű márka számos kiváló minőségű tartozékot kínál a fürdők, mosdók és toalettek közül. A cég legnépszerűbb kiegészítő elemei krómozott bevonatos szifonok.
 • Geberit. Ez egy híres svájci márka, amely különböző árszegmensű műanyag szifonokat gyárt. Válassza ki a legjobb lehetőséget a fogyasztónak bármilyen költségkerettel.
 • Alcaplast. A cseh cég a modern fogyasztók számára magas minőségű szifonokat kínál 50 mm-es vízzárással, csatorna-túlfolyó rendszerrel és kényelmes rugalmas tömlővel.

Tippek és trükkök

Ha úgy dönt, hogy fémszifont helyez, akkor jobb, ha rézből vagy sárgarézből vásárol választási lehetőségeket. Az ilyen példányok nem hajlamosak korrózióra. Ráadásul nem oxidálódnak. Ne feledje, hogy minél több komponens van a szifonban, annál hajlamosabbak lesznek a lebomlások, mint bármely más bonyolult rendszer.

Ha Ön öntöttvas szifont vásárol, akkor meg kell jegyezni, hogy nem alkalmas minden fürdőszobai modellre. Ne felejtsük el, hogy ezek a részek meglehetősen alacsony korrózióállósággal rendelkeznek. Ha több mobil szifont keres, akkor rugalmas csővel rendelkező modelleket kell keresnie. Minden olyan pozíciót megadhatnak, ami Önnek megfelelő.

Ha komoly sérülést észlel a szifon alkatrészein, akkor csak egy új eszköz cseréje vagy vásárlása segít megoldani ezt a problémát. Ellenkező esetben a szivárgás nem kerülhető el.

Ne keressen túl olcsó szifon modelleket a boltokban. Leggyakrabban ezek a lehetőségek kétséges minőségűek és gyorsan sikertelenek. Csak olyan modelleket válasszon (különösen az automata), amelyeket a megbízható szerelvénygyártók gyártanak.

Vigyázzon a csövekre a fürdőszobában. Helyezzen védőhálókat a leeresztő nyílásokra. Ellenkező esetben hamarosan eltömődhetnek. Emiatt a víz rosszul fog menni, és kellemetlen illat jelenhet meg. Ha a legszokatlanabb szifont kívánja megvásárolni, amelyre nem kell sokszor tisztítani a szennyeződéseket, akkor meg kell keresni a rézből készült gyakorlati modellt.

A drága automata rendszereket gondosan kell kezelni. Ebben az esetben a forgalmi dugó felemelése érdekében csak egy mozgást kell végrehajtania. Ne nyomja meg hirtelen a gombot, győződjön meg róla, hogy a rendszer megfelelően működik. Hiányosságok esetén meg kell határozni a szerkezet problémáit, és mindenképpen megoldani kell őket.

A tömítő bilincsek és tömítések élettartamának meghosszabbítása érdekében előzetesen kenje őket egy speciális szilikon keverékkel.

A csövek kémiai tisztítása során gumi kesztyűt kell viselni. Érdemes viselni légzőkészüléket, mert a kémia, amellyel dolgoznia kell, nagyon agresszív és maró hatású. Próbálja meg elkerülni a bőrrel való érintkezést.

A vízelvezető rendszer kiválasztásakor ügyeljen minden olyan külső elemre, amely a fürdőben lévő lyukakat képezi. Egy minőségi termékben általában ezek az alkatrészek rozsdamentes acélból készültek.

Ha úgy dönt, hogy saját kezűleg telepíti a szifont, akkor tudnia kell, hogy a legegyszerűbb az egyszerű klasszikus egységek telepítése. Ha attól félek, hogy kapcsolatba lép velem, akkor tapasztalt mestert kell hívnia.

A fürdőszifonok típusairól és jellemzőiről lásd a következő videót.