Legfontosabb > Bútor

Válasszon és telepítsen szifont a mosogatóhoz a fürdőszobában túlfolyással

Mosdók mosdók a fürdőszobában túlfolyó - fontos része a csatorna szerkezetét. Külsőleg egy olyan csőrendszer, amely kölcsönhatásban áll egymással, ami nem csak a használt vizet a szennyvízrendszerbe juttatja, hanem megakadályozza a szag átadását a lakásba.

A túlcsordulás fontos szerepet játszik, megakadályozza, hogy a héj túlmelegedjen vízzel és további vízelvezetést eredményezzen. A szifont minden típusú vízvezetékbe helyezzük. Az évek során meg kell tisztítani, javítani és kicserélni. Számos típusú szifon van kialakítva, amelyeket a mosogatóra szerelnek. Közöttük különbözik a forma, az anyaggyártás és a hidraulikus tömítés típusától.

Palack szifonok

Ezek a szifonok, amelyek a mosogató tüzelőanyaggal vannak ellátva, jellegzetes alakjuk van, amely úgy néz ki, mint egy üveg. Ez különösen igaz az öblére. Két cső csatlakozik a középső részéhez. Az egyik vezet a csatorna, és a második - a hely, hogy csatorna a vízvezeték. Ha szivernek egy mosdókagylóra való felszerelését tervezi, talán a legjobb design nem található meg.

 • A rendszer előnyei a telepítés és a szétszerelés egyszerűsége.

E rendszer hátrányaitól nagyszámú vegyületet kell izolálni. Végül ez szivárgást okozhat.

Hullámos és csöves szifonok

Ez a design nem indoklás nélkül a legegyszerűbb minden típusú szifon. Külsőleg úgy néz ki, mint egy hajlított cső. A rögzítés nem menetes, hanem a bilincsek rovására történik. Ez egyrészt megakadályozza a kisebb szivárgásokat, másrészt bonyolítja a telepítést és a szétszerelést.

Az ilyen kialakításban egy csekély csöpögés nyilvánvalóan fejfájást okoz az extrakcióhoz. Ugyanakkor az anyag nagyszámú hajlata és plaszticitása lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen nehezen elérhető helyre telepítse.

 • A palack szifont elhelyezhetjük a mosogatótól a padlóig bizonyos magasságig. A hullámosított műszer vonatkozásában a héj pozíciója gyakorlatilag irreleváns. A hullámosított műanyagból készült szifon könnyen lehúzható, hidraulikus reteszét pedig a mosogatótól távolabb helyezheti el, így helyet takarít meg.
 • Másfelől a hajlítócső gyorsabban eltömődik. Végül is a cső hullámos felülete nem csak kívülről, hanem belülről is van. Ha egy ilyen szifon eldugul, akkor minden elemét le kell szedned. Ebben az értelemben a gyártók az ügyfelek számára kombinált modelleket kínálnak, amelyek egyidejűleg részben hullámcsövekből és egy üvegszifonból állnak.
 • A legkedvezőbb a cső alakú szifon felszerelése a fürdőkád alatt, azonban alkalmas mosogatókhoz is. Erős, merev csővel rendelkezik, amely megakadályozza a gyors eltömődést, de sokkal nehezebb felépíteni. Ez a szifon túlfolyó mosáshoz a mosogató bizonyos helyzete a padlóhoz viszonyítva szükséges. Gyakran ez a design egyszerűen sok helyet vesz fel, és ha kis mosogatóra van szükség, akkor ezt a modellt azonnal el kell dobni.

Mi a túlcsordulás?

A túlcsordulás egy további cső, amely a mosogatóból kiürül és csatlakozik a szifon vagy annak elágazó csőjének egy részére. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a víz túlcsordulását a mosogató szélén. Miután elérte a mosogató második lyukat, amely közel van a széléhez, a víz csendesen beáramlik a szennyvízbe a túlfolyáson keresztül. Így egy hasonló kialakítású lakás elárasztása nem valószínű. Ennek megfelelően a közelmúltban az ilyen modell iránti igény jelentősen magasabb, mint a túlfolyás nélküli szifonok esetében.

Mosogató szifon kiválasztása

A design kiválasztásakor az egyik legfontosabb pillanat a gyártás anyaga. A gyártók általában 2 lehetőséget kínálnak: műanyag és fém. A műanyag szifon a gazdaságos modell, amely sokkal olcsóbb, mint a fém. Ezen felül előnyei közé tartoznak a tartósság, mivel nem korróziónak van kitéve, és gyors telepítés és szétszerelés.

A fémszifonok öntöttvasból, valamint nemvasfém bronzból vagy sárgaréz ötvözetekből készülnek. Ezek drágultak, hosszabbak, egy bizonyos helyet igényelnek. Azonban kevesebb blokkolási problémát okoznak, és elegáns megjelenésűek.

A hidraulikus szelep a szifon alapvető eleme, amelynek megválasztását külön figyelmet kell szentelni.

 • Először is meg kell határoznia a hangerőt. A legjobb megoldás egy nagy hidraulikus szelep kiválasztása, ebben az esetben nem okoz problémát a víz eltömődésével és lecsapolásával. Bizonyos esetekben azonban nem lehet nagy szelepet elhelyezni - nincs hely. A kis gidrosaszlon nem csak a víz lecsökkentésében okoz problémát, hanem az árvíz egyik oka is. A víz nem tud gyorsan lemerülni.
 • A második elem a telepítéskor. A hidraulikus szelepet egy speciális éjjeliszekrénybe, a mosdó lábába, vagy a kilátásba helyezni lehet. Az utóbbi esetben aggódnia kell a díszítéssel kapcsolatban, különben csúnya és magányos lesz a fürdőszobában.

Ezenkívül érdemes megnézni azokat a gumibetéteket is, amelyeket a szifon menetének helyén telepítettek. Vastagságuk legalább 3 mm legyen. Ha a tömítések vékonyabbak lesznek, akkor hamarosan laza lesz, és könnyedén áthaladnak a vízen.

Szifon felszerelése túlfolyással

Ehhez a munkához gondosan olvassa el a termékhez mellékelt utasításokat. A legnagyobb figyelmet kell fordítani a vízzárra. Az alábbiakban bemutatjuk az öntelepítés kulcsfontosságú pontjait:

 1. Ellenőrizze a háló befúvását a lefolyó lyukba. Ha túl magasra van helyezve, akkor a víz nem fog leesni a lefolyóba, és elkezdi összegyűjteni a mosogatót.

A szivárgás elkerülése érdekében szereléskor használjon tömítőanyagot. Mindazonáltal óvatosan kell használni, mivel a jövőben nagyon nehéz lesz ilyen építmény szétszerelni.

Speciális típusú szifonok

Ebben az esetben, ha nem szabványos termékeket telepít, akkor a szifonoknak néha különleges célra van szükségük. Különösen, ha két héj közel van egymáshoz, szükség lehet kettős szifonra, mivel nem gazdaságos, hogy két külön csatornát készítsen, akár a finanszírozástól, akár a térhez képest.

Szifonok mosogatóhoz: verziók, méretek és formák

A lefolyók szifonja a vízelvezetés egyik fő összetevője. Jelenleg a vízvezeték üzletek sokféle szifonnal rendelkeznek, de ahhoz, hogy a megfelelőt válasszák ki, ismernie kell néhány funkcióját.

Hogyan működik és mi az?

Sifon - szó szerinti értelemben ez egy olyan cső, ami a gazdasági életben szükséges, hogy biztosítsa a szennyvíz akadálytalan lefolyását, de ezáltal megakadályozza a szennyvíz szagának belépését a konyhába vagy a fürdőszobába. A szifon működésének elve a hajlított cső formájában kialakult speciális szerkezetének köszönhetően ennek a görbületnek köszönhetően kialakul egy vízdugó vagy úgynevezett hidroblokk, amely mechanizmust biztosít a helyiségnek a szennyvízből való lezárására, megakadályozva a szagok belépését, de szabadon biztosítja a folyadékok áramlását a csatornába.

A szifon szerkezetének ismerete nemcsak a munkájának megértéséhez, hanem további öncseréjéhez is szükséges, hiszen a természetes károsodás mellett vészhelyzetek is lehetnek, amikor gyors reagálásra van szükség, és nem lesz idő várni más speciális segítségre. Elvileg az 1800-as év alatt hajlított cső elegendő ahhoz, hogy a szennyvízvezeték és a helyiség között akadályt hozzon létre, ezt a modellt korábban, az új technológiák felfedezése és a tervezési ötletek megjelenése előtt alkalmazták az egészségügyi tervezés területén.

A szifon általánosított szerkezetét természetesen az alábbiakban vizsgáljuk, a különböző modellektől függően bizonyos sajátosságok.

 • Kivehető (védő) háló - a szemét elsődleges szűrésére tervezték, miközben nagy részek maradtak és nem esnek a csőbe, megelőzve az eldugulást. A mosogatóhoz csatlakozó csomópont felett helyezkedik el. Ha a mosogató nem biztosít védőfalat, gondoljon arra, hogy mosogatót vásároljon egy olyan szűrővel, amely jól illeszkedik ehhez a funkcióhoz.
 • A túlfolyócső vagy a kifolyócsatorna egy másik rendszer, amely megakadályozza, hogy a mosó / fürdő vízzel túlfolyik, amely a leeresztő csőhöz csatlakozik, és megóvja az elárasztástól.
 • 3 - 5 mm vastagságú, fekete vagy fehér színű gumi tömítések, amelyeknek köszönhetően a szifon részek szoros csatlakoztatása biztosított.
 • Elágazó cső - a mosogató / mosdó alatt található.
 • Csatlakozó csavar - minden részlet rögzítéséhez.
 • Valójában szifon.
 • Szennyvízelvezetés.

Az építési piac sok fajta szifont kínál, melyek anyaga, alakja, mérete különbözik. Minden szifon két nagy csoportra osztható - nedves és száraz, mindegyik csoport mini-alcsoportból áll.

A tervezéstől függően

A leggyakoribbak az alábbiak.

Palack - fő funkciója a lombikban lévő víztartalom miatt történik, ami megakadályozza a szennyvíz gázok szobahőmérsékletű áramlását. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség, amely szinte minden lakásban megtalálható. A palack szifonok különböző formájúak lehetnek és négyzet alakúak, négyszögletesek.

Előnyök:

 • lehet mind egy, mind két csaptelep, amely nem csak mosdókkal / mosdókkal, hanem más eszközökkel (mosógép, mosogatógép) is csatlakozik;
 • univerzális alkalmazásához, alkalmas a "tulipán" típusú állványra zárt zárt héjakra;
 • ha ékszerek és egyéb dolgok véletlen lenyelése ilyen szifonba kerül, akkor gyorsan megtalálhatja őket, mert a lombik alján letelepednek, és szétszereléskor könnyedén megkaphatják;
 • a szifon falain felgyülemlett szennyeződést speciális módon tisztítják.

Mínusz egy - a szifon meglehetősen nagy mennyiségű, így helyet foglal a tálca alatt.

Csőszerű - egy egyszerű szifon, amelyet egy hagyományos hajlított cső képvisel, gyakrabban S-alakú vagy U-alakú, hullámos szifonnal szemlélve, de hullámosság helyett egyenes, sima cső.

Előnyök:

 • könnyen kezelhető, ha szükséges, lehajtható az ívelt rész és távolítsa el a szennyeződést;
 • a közvetlen áramlású szerkezet jól védi az elzáródásokat;
 • nyílt mosogatóval lehet felfüggesztett formában használni.

hátránya:

 • vízzáródás képződik egy kis depresszióban, ha ritkán használják, akkor a víz kellemetlen szagú felszabadulása lehetséges;
 • a tisztításhoz teljesen le kell szedni.

Hullámosított - a legegyszerűbb típus, amelyet egészségügyi flexibilis hullámcső formájában állítanak elő. Az egyik vége a mosogatóhoz csatlakozik, és a hullámzás közvetlenül a csatornacsatornához van csatlakoztatva, középen egy bilincs segítségével egy szükséges kanyar alakul ki, amelyben víz folyamatosan (vízzáró) helyezkedik el, így megakadályozva a kellemetlen szagot.

Előnyök:

 • az egyszerűség az építőiparban egyszerű telepítést tesz lehetővé a jövőben;
 • nem igényel nagy helyet a mosogató alatt;
 • rugalmassága miatt a csövet kényelmesen elhelyezhetjük, meghosszabbíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

hátránya:

 • gyakran magas hőmérséklet (forrásban lévő víz) hatására a hullámosság deformálódik;
 • A Gofrosiphon mínusz a zsír, piszok felhalmozódása formájában, ami hozzájárul az elzáródások kialakulásához, és szükség lesz a tisztító részek megváltoztatására vagy szétszerelésére.

A száraz - az értékesítés lendületét veszi kezdetén, a száraz típusú hidraulikus szifon jellemzője egy gumi cső jelenléte, amely használatkor vízbe jut a csatornába. A mosás befejezése után a cső leereszkedik, és nem hagyja a szagot, miközben a légszelepet alkotja.

Előnyök:

 • mivel nincs benne víz, ilyen szifon jó a fűtetlen helyiségekben való használatra, anélkül, hogy félne, hogy felrobban;
 • szerkezete miatt a nem könnyen elérhető helyeken történő felszerelés mind vertikálisan, mind vízszintesen lehetséges;
 • nem tartalmaz vizet, ezáltal megakadályozza a patogén mikroorganizmusok reprodukcióját.

Hátrányok: gyakran csak két méretben kerülnek értékesítésre.

Dupla szifon - ez a típusú szifon előnyös, ha egy ház kettős mosdóval van felszerelve, ami gyakran segít a víz megmentésében, ami nagyon fontos, ha van egy méter. Mint a többi fajhoz hasonlóan, a kettős szifonnak van egy kútja, amelybe idegen testek eshetnek, és ahonnan könnyedén hozzájuthat hozzájuk.

A szifon típusú "kattintás-kettyés" - az automatikus típusra vonatkozik, amelyben a fedél közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva, és egyszerűen megnyomja azt, majd lezárja a lefolyó lyukat, és hozzáadódik a víz (gyakrabban fürdőként használják), túlfolyással az árvíz megelőzése érdekében a fedél egymástól függetlenül emelkedik, és a rés, amelyen keresztül a víz áramlik, kialakul.

Az automata szifon és a félautomata gép közötti különbség az, hogy az utóbbihoz egy személynek egy gombot kell megnyomnia, hogy kinyithasson egy lyukat, és leengedje a vizet.

A teleszkópos szifon egy ideális, kompakt találmány, mely különböző átmérőjű csövekből áll, gyakran összeszerelt állapotban vannak, vagyis bárki, aki nem rendelkezik vízvezeték-szerelési készséggel, megbirkózik a szereléssel. Amellett, hogy az egyszerű design, a szifont állítható mélység és magasság, tegye a rövidített vagy kiterjesztett változata, az azt jelenti, hogy a fele a tér alatt a mosogató vagy nem lesz elfoglalt egy szifon képtelenek elbújni a szükséges kiegészítők, és tudod fogadni bizalommal ha szükséges, polcok, csúszó szekrények és így tovább.

A falszifon ideális megoldás esztétikus megjelenés és helytakarékosság kombinálásához, amely az oldalfalhoz közel helyezkedik el. Leggyakrabban a mosógép mosogató alá történő beszerelésekor, miközben a mosógép és a fal közötti keskeny rés marad.

Szögletes szifon - a zuhanyzóban használatos, gyakran rozsdamentes acélból.

A nyitott területek vonatkozásában

A helyszíntől függően a szifonok három típusra oszthatók.

 1. Rejtett szifonok - mint egy üvegszifon, miközben a lombik maga a falon van rejtve. A legköltségesebb típus és kényelmetlen használni, de helyet takarít meg a mosogató alá.
 2. Nyitott szifonok - egyszerű telepítés, egyszerű és kényelmes karbantartás.
 3. Lapos szifon - az alkalmazás legfőbb oka az, hogy helytakarékosságra van szükség, ahol nincs elegendő hely a szabványos vízelvezetéshez. Leggyakrabban alkalmazási területe a liliom mosogató, zuhanyzó és fürdőszoba nyitott modellje. Ez a modell hasonlít egy széles alappal ellátott tálra, amely a mosogató és a mögöttes szerkezet közötti minimális magasságot foglalja el mosógép, polcok és egyéb formák formájában.

Előnyök:

 • nem sok helyet foglal el a mosogató alatt, mivel a fennmaradó hely miatt egy mosógépet, szekrényt helyezhet el;
 • Lehetőség van egy szifon felszerelésére bármilyen nehezen hozzáférhető helyre;
 • jól védi a kellemetlen szennyvízszagokat;
 • a víz könnyedén áramlik, a szifon falain lévő szennyezés gyakorlatilag nem marad sima falszerkezetének köszönhetően.

Túlcsordulással

A túlfolyás a szifon további jellemzője, amely az áradások megelőzéséhez szükséges. Megakadályozza a mosogatók / kádak / mosdók túlfolyását, megakadályozva az áradást. Egy extra lyukon át a felesleges víz áramlik a lefolyóba. A szifonnal való csatlakozásától függően a túlfolyás lehet belső vagy integrált alsó szelep, amelyhez nincs szükség további lyukra a mosogatóban. Gyakran, ha a belső személy maga nem látja, akkor nincs több lyuk a mosogatónál, de egy speciális mechanizmus miatt a szükséges pillanatban működik.

Élelmiszer-hulladék ártalmatlanító

Kiváló illeszkedés a szemeteskosarakkal és a szennyezett csatornázással kapcsolatos kérdések megoldásához. Ez a készülék kiküszöböli a konyhában a kellemetlen szagokat.

Érintéssel

A szifon lehet vízelvezetéssel - ez a neve annak a résznek, amelyen keresztül a vízelvezetést végezzük. Egy vagy két lehet. A második változatban van egy további szerkezet a tálban, amelyhez más eszközök csatlakoztatására van szükség, ahol szükséges a leeresztés.

Szelepen

Az ilyen szifon-részlet mint szelep lehet:

A csatornák levegőszeleit gyakran kell felszerelni, ha több eszköz csatlakoztatva van, és fennáll annak a lehetősége, hogy a vízzár feltörik, és a szennyvíz szaga kerül a helyiségbe. Céljuk a csövekben lévő légnyomáscsökkenés normalizálása. Ellentétben egy lég visszacsapószeleppel, egyszerűen lehetővé teszi a víz egyik irányát, megakadályozva, hogy megforduljon, miközben nem befolyásolja a csöveken belüli nyomást.

Házi szifon

Opcionálisan önálló szifon használható olyan külvárosi területeken, ahol nem marad sokáig, és nem igényel hosszú szolgálatot. Bár nem pazarolhatja el az időt, és csak vásároljon mosdót.

Műszaki adatok

A szifon termelése sokféle anyagból származik, az eltérések mellett változatos formában és méretben is.

Anyagok és színek

A gyártási anyagok különböznek egymástól. Gyakran előfordul, hogy a szifonok eltakarták az ember szemét egy állvány vagy fal mögött, de vannak olyan esetek, amikor ezt nem lehet megtenni, és érdemes olyan opciókat találni, amelyeknek nem kell több részletet vásárolniuk a belső térben.

 • Sárgaréz - krómozott bevonatú rézből készült termékek gyakrabban használatosak üvegedényekhez, ahol az általános tervezési ötlet megőrzésére van szükség. Ez a modell tökéletesen kombinálható más hasonló fém belső részletekkel. Különleges gondossággal azonban meg kell őrizniük megjelenésüket.

Természetesen az ár sokkal magasabb a műanyag szifonhoz képest, de ennek eredményeképpen a minőség és a megjelenés igazolja a költségeket. Az alkatrészek mozgékonyságának köszönhetően kiválaszthatja a lefolyó magasságát, ami sokoldalúvá teszi az ilyen szifont.

 • A nemvasfémek - elsősorban a piacon vannak bronz, nikkelezett és rézszifonok. A gondoskodás rengeteg gondos munka, amely időt és speciális eszközöket igényel. Leggyakrabban a belső tér stílusának megőrzésére használják őket. A réz a legdrágább anyag a szifonok gyártásánál, de az élettartam szempontjából nem rosszabb a rozsdamentes acélnál.
 • Acél - a fő előny az anyag szilárdsága, idővel a szifonok nem szivárognak. Alapvetően mindegyik krómozott bevonattal rendelkezik, amely biztosítja a szerkezet tartósságát. A krómozott acél esetében a hátrány a szifon költségét jelenti, de a minőséget biztosítják, ha a bevonatot helyesen gyártják. A modell telepítéséhez pontos mérésekre és telepítési munkákra van szüksége egy vízvezeték-szerelővel. A krómozott szifon tökéletesen illeszkedik a fényes csaptelepekhez, törölközőtartókhoz és egyéb részletekhez a fürdőszobában.
 • Öntöttvas - ez a szifon előnyben részesítendő padlófülkék telepítésekor.
 • Műanyag - a polipropilénből készült szifon leggyakoribb típusa, ami miatt a termék alacsony ára, de nem maga a minőség. Az ilyen szifon fő előnyei az alacsony költség mellett az egyszerűség és az összeszerelés egyszerűsége, az anyag kémiai anyagokkal szembeni ellenállása, könnyű karbantartás és szennyeződés, speciális eszközökkel tisztítható. Nem szabad elfelejteni, hogy lehetséges a termikus tényező (forrásban lévő víz) hatása.

Tulajdonságai miatt a műanyag és a műanyag szifonok az értékesítés egyik első helyét foglalják el.

 • Bronz - nagyon gazdagnak tűnik, de a megfelelő gondozás hiányában megromlik a megjelenése.

A színek kiválasztása nagyon nagy, a gyakoribb, mint például a fehér vagy a fekete, a vágyakhoz. Gyakran a színek, mint az arany, a bronz vagy a fémek nagyon jól illeszkednek a stílushoz.

alak

A szifon alakját ki kell választani, ha nyitott héj-típust használnak, hogy megőrizzék az esztétikai megjelenést. Ilyen esetekben gyakrabban S vagy U alakú, lapos, négyzet alakú. Más esetekben, amikor a szifont eltakarják a szemek, érdemes többet gondolkodni a minőséget illetően, mint a forma.

méretek

Itt meg kell haladnia a süllyesztett terület alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, rövid vagy hosszú, akkor vannak olyan fajok, ahol beállíthatja a szifont: mindkettőt meghosszabbíthatja és lerövidítheti.

gyártók

A szifon kiválasztása nemcsak a költségekből áll, hanem a gyártó figyelmét is figyelembe kell venni. Gyakran előfordul, hogy a jól ismert vállalatok termékei nem felelnek meg a vártnak és fordítva.

Az alábbiakban néhány lehetőség közül választhat.

 • Viega a cég szlogenje: "A minőség a legfontosabb. Minőség nélkül minden elveszti jelentését. " És ez így van, a fő plusz a magas német minőség. A termékek már több mint 115 éve vannak forgalomban, és azóta sok minden megváltozott, de a legfontosabb dolog mindig is velük van. Ma Viega a világpiac vezetője az egészségügyi berendezések területén, több mint 10 képviselővel a világ különböző országaiban. A munka egyik fő ágaként a szerelt vízvezetékek gyártása, amely nemcsak a legújabb technikai jellemzőknek felel meg, hanem nagy design is van. Termékeik gyártása során különböző anyagokat használnak rozsdamentes acél, réz, bronz, műanyag formájában.
 • Az Alcaplast a Cseh Köztársaságban székhellyel rendelkező vállalat, amelynek minősége meglehetősen magas a közép-kelet-európai piacon. A fő választék a beszívó és leeresztő mechanizmusok létrehozása mellett rejtett telepítési rendszerek, különböző típusú szifonok fürdőkhöz, mosdókhoz, mosdókhoz, zuhanykádakhoz, amelyek segítenek a kényelem megteremtésében.

Mosogató szifonok

Kategória: Mosogató szifonok

 • Termék kód: 226867
 • Méretek (dv): 84x13
 • 4
 • 4
 • Anyag: rozsdamentes. acél / polipropilén
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 226506
 • Méretek (dv): 22,5x14,5
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226757
 • Méretek (dv): 32x14
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228306
 • Méretek (dv): 24x14,2
 • 3.2
 • 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 335588
 • Méretek (dv): 55x17
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 4
 • Csatlakozási átmérő, cm: 4
 • Anyag: polipropilén
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226880
 • Méretek (dv): 25x13
 • 4
 • 4
 • Anyag: rozsdamentes. acél / polipropilén
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 226469
 • Méretek (dv): 25x16
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 3,2
 • Csatlakozási átmérő, cm: 3.2
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228329
 • Méretek (dv): 80x4
 • 4
 • 3.2
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Termék kód: 228256
 • Méretek (dv): 33x13
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 318768
 • Méretek (dv): 25x20
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 3,2
 • Csatlakozási átmérő, cm: 3.2
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228287
 • Méretek (dv): 33x14,2
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül
 • Termék kód: 226750
 • Méretek (dv): 30x17
 • 3.2
 • 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226508
 • Méretek (dv): 22,5x15,5
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: műanyag / rozsdamentes. acél
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226475
 • Méretek (dv): 23x13
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 228350
 • Méretek (dv): 85x5
 • 5
 • 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Termék kód: 226751
 • Méretek (dv): 58x20
 • A lemerült átmérőhöz, cm: 4
 • Csatlakozási átmérő, cm: 4
 • Anyag: műanyag
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 226509
 • Méretek (dv): 23x13
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: rozsdamentes. acél / sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárral
 • Termék kód: 227056
 • Méretek (dv): 33x18
 • 3.2
 • 3.2
 • Anyag: Sárgaréz
 • Cél: mosogatóhoz
 • Vízzárás nélkül

Az online áruházunkban több tucat szifon modell létezik a mosogatóhoz. Ezek az elemek vízelvezetést biztosítanak a mosogatóból a csatornába. Vegye figyelembe a részegységek kiválasztását a leginkább felelős. A modellek körüli navigáláshoz nem csak az árak, hanem a funkcionalitását tükröző egyéb paraméterek is felelősek, valamint a szifon teljesítményének és a fürdőszobai belső tereknek a biztonságáért.

Leggyakrabban a szifonok polipropilénből és műanyagból készültek. Szintén gyakoriak a kompozit anyagokból, például a műanyagból és a fémből álló modellek, ami a berendezések hosszabb működését biztosítja. Továbbá, vásárlásakor figyeljen a vízzárás és vízelvezetés, a kioldási irány jelenlétére.

Mosogató szifonok

 • Termék kód: 40997
 • Cikk: A434
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: polipropilén
 • Termék kód: 40983
 • Cikk: A403
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: Sárgaréz
 • Méretek (LxW): 20,5x16,5
 • Termék kód: 104433
 • Cikk: 00410
 • Gyártó: DREJA
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 40978
 • Cikk: A400
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: Sárgaréz
 • Méretek (LxW): 32x14
 • Termék kód: 15600
 • Cikk: 492687
 • Gyártó: VIEGA
 • Anyag: Sárgaréz
 • Termék kód: 16401
 • Cikk: 28920000
 • Gyártó: GROHE
 • Anyag: Sárgaréz
 • Méretek (LxW): 30x17
 • Termék kód: 7746
 • Cikk: 50730000
 • Gyártó: DURAVIT
 • Anyag: polipropilén
 • Termék kód: 40976
 • Cikk: A394
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: Sárgaréz
 • Termék kód: 41285
 • Cikk: A439
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: Sárgaréz
 • Termék kód: 84302
 • Cikk: 105952
 • Gyártó: VIEGA
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 19294
 • Cikk: 1002005-00
 • Gyártó: KLUDI
 • Anyag: Sárgaréz
 • Méretek (LxW): 32x22,3
 • Termék kód: 40998
 • Cikk: A437
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: Sárgaréz
 • Méretek (LxW): 33x14.2
 • Termék kód: 15596
 • Cikk: 100674
 • Gyártó: VIEGA
 • Anyag: Sárgaréz
 • Méretek (LxW): 23x13
 • Termék kód: 40972
 • Cikk: A39
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: Sárgaréz
 • Termék kód: 8464
 • Cikk: 52105000
 • Gyártó: HANSGROHE
 • Anyag: Sárgaréz
 • Méretek (LxW): 33x18
 • Termék kód: 40977
 • Cikk: A395
 • Gyártó: ALCA PLAST
 • Anyag: Sárgaréz

Ez érdekes lehet:

Szifon a mosogatóhoz

Az apartmanban minden mosdó beépíthető - a legegyszerűbbtől az elitig, bármilyen keverő használható. De amely nélkül nem lehet biztonság nélkül, szifon nélkül. Ez a részlet szükséges a víz leeresztéséért a mosogatóból, valamint azért, hogy megóvja a helyiséget a szennyvíz szagától, amely egyébként kitölti a lakást.

Milyen modellek vannak a mosogató szifonok?

Annak érdekében, hogy a lakásban ne legyen kellemetlen szag, a mosogató szifon íves alakú. Az a tény, hogy lezárása után a csapvíz a csatorna kanyarban marad. Készített egyfajta vízzáró tömítést, amely elzárja a csatorna illatát.

Napjainkig a mosogató alatt lévő szifonok többféle típusban kaphatók:

 • A palack formában egy olyan lombikra hasonlít, amelyben a víz megmarad. Fel van szerelve egy csatlakozóval, amely összeköti a csatorna csövet. Vannak olyan modellek, amelyeknél túlfolyó van, ami segít a vízszint szabályozásában, és nem teszi lehetővé, hogy túlfolyjon, ha a vízellátó rendszer eltömődött. Leggyakrabban ilyen szifonokat használtak a mosdókhoz a fürdőszobában és a konyhában.
 • Hullámosított - a legegyszerűbb design. Valójában ez csak egy hullámosság, gyakran műanyag, amely megkaphatja a kívánt alakot.
 • Csőszerű - kompakt készülék. Olyan esetekben kerül összeállításra, ahol nincs elegendő szabad hely a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban.
 • Teleszkópos - fém szifon a mosogatóhoz, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen beállítsa a távolságot a falról. Rendszerint krómozott teste van.
 • Lapos - ez akkor van beállítva, ha nincs helyhiány.

A telepítés nem okoz problémát!

Megkaphat minőségi mosogató szifont a Home-Santehnika áruházban. A legtöbb felhasználó számára a megfelelő termék összeállítása és telepítése nem okozhat nehézséget. Ez az eljárás egyszerű. Nos, különben kérés marad a helyszínen, mestereink szállítanak és telepítenek olyan eszközöket, amelyek megállítják a választását, mert az összes termék ára több mint vonzó.

A mosogatóhoz

Ön választása

 • Bidékhez | nbsp
 • Fürdőhöz | nbsp
 • A konyhai mosogatóhoz | nbsp
 • Vizeletekhez | nbsp
 • Raklapra | nbsp
 • A mosogatóhoz | nbsp
 • WC-tálhoz
 • AlcaPlast Corrugations Collection (4)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • AlcaPlast Corrugations Collection (4)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • AlcaPlast Corrugations Collection (4)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • AlcaPlast Corrugations Collection (4)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • Wirquin Minor Gyűjtemény (2)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Gyűjtemény Wirquin Tour Eiffel (1)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Wirquin Minor Gyűjtemény (2)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Grand Collection Wirquin (1)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Gyűjtemény AlcaPlast mosogató szifonok (9)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyűjtemény AlcaPlast mosogató szifonok (9)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyűjtemény Aniplast g116 (1)
 • Gyártó Aniplast
 • Gyártó Aniplast
 • Aniplast kollekció Siphon (1)
 • Gyártó Aniplast
 • Gyártó Aniplast
 • Gyűjtemény AlcaPlast mosogató szifonok (9)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • Wirquin Tout En Collection (1)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Wirquin Gyűjtemény (8)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Wirquin Senzo Gyűjtemény (1)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Gyűjtemény AlcaPlast mosogató szifonok (9)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • Wirquin MD2 kollekció (1)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Gyűjtemény AlcaPlast mosogató szifonok (9)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • Geberit Gyűjtemény (9)
 • Gyártó Geberit
 • Gyártó Geberit
 • Wirquin MW2 kollekció (1)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Wirquin Gyűjtemény (8)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Grohe gyűjtemény 28947000 (1)
 • Gyártó Grohe
 • Gyártó Grohe
 • Wirquin Quick Сlac Gyűjtemény (4)
 • Gyártó Wirquin
 • Gyártó Wirquin
 • Nobili Gyűjtemény (6)
 • Gyártó Nobili
 • Gyártó Nobili
 • Nobili Gyűjtemény (6)
 • Gyártó Nobili
 • Gyártó Nobili
 • Gyűjtemény AlcaPlast mosogató szifonok (9)
 • Gyártó AlcaPlast
 • Gyártó AlcaPlast
 • Geberit Gyűjtemény (9)
 • Gyártó Geberit
 • Gyártó Geberit
 • Raiber Siphons Collection (9)
 • Gyártó Raiber
 • Gyártó Raiber
 • Raiber Siphons Collection (9)
 • Gyártó Raiber
 • Gyártó Raiber

Mosogató szifonok

A mi online vízvezeték-üzletünkben Moszkvában és Oroszországban beszállítunk mosogató szifont. Katalógusunkban megtalálja a mosogató összes szifont. Kedvezményeket biztosítunk nagykereskedőknek és rendszeres ügyfeleknek, valamint garantáljuk a mosogató szifonok legjobb árát

Online bolt "Fürdőszoba bútorok"
Pickup cím:
Moszkva, Építési átjáró d.7Ak28

Hívást kapunk éjjel-nappal, hetente hét nap alatt!
8 (800) 555-86-21, 7 (495) 540-48-65

Minden védjegy a megfelelő tulajdonosok közé tartozik. Tilos a weboldal egyes részeinek másolása a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül.

A weboldalon bemutatott információ nem ajánlat.
A gyártónak joga van megváltoztatni a termék jellemzőit.

csapdák

Termék kód: 121243

Méretek (dv): 85x5

A lemerülő átmérőhöz: 1 1/2 "(4 cm)

Csatlakozási átmérő, cm: 5

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 203856

Méretek (dv): 55x6,5

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: raklapra

Termék kód: 203849

Méretek (dv): 55x15

A lemerült átmérőhöz, cm: 3,2

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 203859

Méretek (dv): 25x20

A lemerült átmérőhöz, cm: 5

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: a vizelde számára

Termék kód: 203807

Méretek (dv): 25x15

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 203809

Méretek (dv): 25x17

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 121240

Méretek (dv): 82x4

A lemerülő átmérőhöz: 1 1/4 "(3,2 cm)

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: mosogatóhoz

Anyag: műanyag / rozsdamentes acél

Termék kód: 121241

Méretek (dv): 85x5

A lemerülő átmérőhöz: 1 1/2 "(4 cm)

Csatlakozási átmérő, cm: 5

Cél: mosogatóhoz

Anyag: műanyag / rozsdamentes acél

Termék kód: 203808

Méretek (dv): 55x15

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 203814

Méretek (dv): 60x22

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: konyhai mosogató

Termék kód: 203810

Méretek (dv): 55x17

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 203860

Méretek (dv): 55x20

A lemerült átmérőhöz, cm: 5

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: a vizelde számára

Termék kód: 203817

Méretek (dv): 60x25

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: konyhai mosogató

Termék kód: 203819

Méretek (dv): 60x25

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: konyhai mosogató

Termék kód: 203812

Méretek (dv): 65x17

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 121448

Méretek (dv): 22,5x14,5

A lemerülő átmérőhöz: 1 1/4 "(3,2 cm)

Csatlakozási átmérő, cm: 3.2

Cél: mosogatóhoz

Termék kód: 121312

Méretek (dv): 6x29

A lemerülő átmérő: 6/4 "(4,8 cm)

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: konyhai mosogató

Termék kód: 203407

Méretek (dv): 93,8x30,8

A lemerült átmérőhöz, cm: 4

Csatlakozási átmérő, cm: 4

Cél: konyhai mosogató

Termék kód: 225231

Méretek (dv): 9,5x10

A lemerült átmérőhöz, cm: 5

Csatlakozási átmérő, cm: 5

Cél: raklapra

Termék kód: 121250

Méretek (dv): 25x13,5

Töltési átmérő: 10 cm

Csatlakozási átmérő, cm: 11

Kinevezés: egy WC-tálhoz

Termék kód: 225233

Méretek (dv): 7x9

A lemerült átmérőhöz, cm: 5

Csatlakozási átmérő, cm: 5

Cél: raklapra

Termék kód: 121249

Méretek (dv): 25x13,5

Töltési átmérő: 10 cm

Csatlakozási átmérő, cm: 11

Kinevezés: egy WC-tálhoz

Termék kód: 121248

Méretek (dv): 13,5x24

Töltési átmérő: 10 cm

Csatlakozási átmérő, cm: 11

Kinevezés: egy WC-tálhoz

Kiadás: lejtővel

Termék kód: 121272

Méretek (dv): 25x25

Töltési átmérő: 10 cm

Csatlakozási átmérő, cm: 11

Kinevezés: egy WC-tálhoz

Most vásárolni egy szifont Moszkvában, amely megfelel a kívánt paramétereknek, semmi probléma. A Satra.ru online áruházban lévő szifon árai több százról több ezer rubelre változhatnak, és függenek az alkalmazott anyagtól, a tervezéstől és a kiegészítő elemektől.

Ez a készülék különböző egészségügyi termékekbe történő beépítésre szolgál: mosdókagylók, fürdőkádak, konyhai mosogatók, valamint egyes háztartási készülékek, például mosógépek és mosogatógépek, hogy megakadályozzák a szennyvíz kellemetlen szagát a szobába.

Eszköz és tartozékok

A termékek megtervezése különböző, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a háztartási szifonokat a következő típusok közé soroljuk:

 • palack
 • cső
 • Háztartási készülékekhez
 • A fürdő vagy zuhanytálca pántoló vagy szilva túlcsordulása
 • Puha és lapos

Az üvegszifonok kialakítása csepp alakú üveg, melynek falát egy leeresztőnyílással látják el, a felső részen egy nyak van, amelybe a fogadó ág cső kioldóval vagy menetes anyával van ellátva. A szívónyílás a nyak alatt rögzíthető a teljes hosszúság mentén, ami miatt a szükséges szerelési magasság elérése érdekében az alsó végének a leeresztő nyílás szintje alatt kell lennie, így a fennmaradó víz megakadályozza a szagok áthatolását a csatornarendszerből.

A csöves szifonok két vagy több részből álló íves cső, U alakú és P alakúak, amelyek fő különbsége a hidraulikus retesz kanyarának átmérője.

A háztartási készülékek szifonjai a legtöbb esetben az üveg típusához tartoznak, kis méretük és módosított formatervezésük.

A szalagok a raklapra és a fürdőkádra külön külön elvezetővel rendelkeznek, csővel vagy flexibilis hullámcsővel a szifon testéhez csatlakoztatva.

A lágy szifonok rugalmas gumiból készült csövek, amelyek belsejében gumi- vagy szilikon-membrán van, amely száraz záró funkciókat lát el, amelyeknek köszönhetően az ilyen szifonok függőleges és vízszintes beépítési módszerrel rendelkeznek. A lapos termékek kis magasságúak, így a mosógépet a mosogató alá helyezhetik.

Az otthoni szifonok különféle változatokban kaphatók, különálló vagy beágyazott kiegészítő elemekkel, amelyek befolyásolják a szifonok költségeit:

 • egy sugárhajtással egy speciális tölcsér használatával,
 • egy olyan szeleppel, amely megakadályozza a víz hidraulikus tömítéséből való vízbefúvatását a felszállónyíláson,
 • egy vagy két további kimenettel a háztartási készülékek csatlakoztatásához,
 • két kiadással dupla mosdók alatt,
 • kibocsátással vagy felszabadulás nélkül,
 • 32 vagy 40 mm-es lefolyó átmérővel,
 • további leeresztő csövekkel vagy hullámossággal.

A szifon felszerelése

A szifonszerkezet intuitív és egyszerű: az elemek szerszámok használata nélkül egymáshoz vannak csatlakoztatva, és a csatornahálózathoz való csatlakozás különféle átmérőjű, hullámos tömlőkön vagy csöveken keresztül történik, amelyeket általában külön megvásárolnak. Mindenesetre a termékkel kiegészítve az utasítás, amely a telepítés minden szakaszának vizuális diagramját mutatja.

A mosogató szifonok eltérő átmérőjűek a leeresztőnyílásnál, csakúgy, mint maga a termék méretei. A konyhában egy nagy szifon van felszerelve, ahol sok vizet főzni és mosogatni lehet. Egy olyan fürdőszobában, ahol a mosogatót kevésbé használják, a kis szifonok 32 mm-es leeresztőnyílással alkalmasak.

csapdák

Szifonok: nagyszerű választék a Sales-Santehnika-tól

A "Sales-Santehnika.ru" online áruház kedvező feltételek mellett szivacsot kínál mosdókhoz, mosógépekhez, és közvetlenül a mosogatóhoz is. Nagykereskedelmi és kiskereskedelmi szállítmányozás Oroszország régióiba, vegyünk egy szifont a fürdőszobába, egy vizelde, egy szifon a zuhanytálcához, különböző alkatrészeket a jó minőségű csatorna szervezéséhez.

Rozsdamentes acélból készült funkcionális műanyag szifonokat látunk el, kombinálva, állítható, kettős, hullámosított. A vevő választása széles körű minőségi csatorna-felszerelést kínál, amely megbízható védelmet biztosít a szennyvíz szaga ellen.

Ha olcsóbban vásárolnod kell az online áruházban a vízvezetékeket - a megfelelő címre jöttél. A weboldalunkon vásárolhat vízellátást garanciával és szállítással Moszkvában, Moszkva régióban és Oroszországban. Csak tanúsított vízvezetékeket forgalmazunk. Minden termék esetében tanúsítványunk van.

Termékeinket részletesebben megismerhetjük az áruk katalógusában. A megfelelő termék kereséséhez - használja a szűrőt (a katalógus jobb oldalán). Keresés kategória, terméktípus, gyártó, telepítési típus, alapanyag.

Vásároljon olcsóbb vízvezetéket tőlünk, mind készpénzben, mind banki átutalással. Az online áruház "Sales-Santehnika" csak megbízható egészségügyi termékek gyártókkal működik és jól megalapozott szállítási csatornákkal rendelkezik. Vízvezetékeket szállítunk bármely oroszországi városba.

Vízvezetékeket szállítunk bármely oroszországi városba.

Mosogató szifonok

Modell kiválasztása paraméterek szerint

 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 10
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 10
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 2
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5

Moszkva, a kereszteződés a Yaroslavl autópálya és a Moszkva Ring Road 95 km (külső oldalon), üzlet "Kerámia csempe, vízvezeték".
Helyszín térkép

Hogyan válasszunk szifont a mosogatónak és a fürdőszobának: a különböző modellek előnyei és hátrányai

A szerzőtől: Helló, kedves olvasók! A fürdőszoba és a konyha javításával foglalkozik, sok szakmát, többek között az egészségügyet párhuzamosan kell elsajátítani. Apartmanaink olyan sok speciális eszközzel vannak felszerelve, hogy az extra tudás ne bántson!

Ma arról fogunk beszélni, hogy hogyan válasszunk ki egy szifont egy mosogatóhoz és egy fürdőszoba tálhoz, válasszuk ki a megfelelő anyagot, és azt is, hogy milyen eszközzel álljunk le.

Mi a szifon

A szifon a vízvezeték fontos eleme, egy puffer, amely védi a csővezetéket az elzáródástól, megóvja a helyiséget a gáznemű anyagok behatolásától és a szennyvíz kellemetlen szagától. Szabványosan hajlított cső formájában van.

A szifon modell szíve a referenciapont a kádban vagy a mosogatóban, attól függően, hogy kiválasztja. A tálak és a formatervezési követelmények változatossága segít csökkenteni a szifonmodellek listáját egy megfelelőre.

Szifon anyag

Mint már említettük, a kapcsolódó szerelvények beszerzését előre megfontolták, figyelembe véve a telepítést, a szükséges méreteket és a csatornákkal való kompatibilitást.

Korábban a szifonok általában öntöttvasból vagy vasból készültek, de egyre gyakrabban könnyebb és korszerűbb anyagokat használnak: réz, bronz, réz és műanyag. Az idősebb anyagoktól eltérően könnyebb tisztítani, kevesebb szennyeződéseket gyűjteni, nem rozsdásodni és nem olyan nehéz telepíteni. Tartsunk mindegyikükre.

sárgaréz

Kiváló megjelenésű és gyakran krómozott kivitelben. A sárgaréz öt komponens ötvözetből áll, ahol az alap réz, a további pedig cink és ón. Ennek az ötvözetnek az előnye a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás, korróziós folyamatok, tartósság és megjeleníthető megjelenés.

Ami a hátrányokat illeti, meg kell jegyezni a szennyeződés, a zsír és a vízkő gyors felgyülemlését, ezért állandó megelőző ellenőrzés és tisztítás szükséges. A mínusz a magas ár is.

Réz és bronz

A díszítő megjelenés kedvezően néz ki a nyílt bázisú vízvezetékkel szemben, de a felületkezelés magas követelményei gyakran megijesztik a potenciális vásárlókat. Mi a félelem:

 • a karcolás és az oxidáció hajlama;
 • a szennyeződés, a zsír és a vízkő gyors felhalmozódása.

műanyag

Sok modern mester inkább műanyag termékeket kedvel: egyszerűen telepíthetők, eltávolíthatók a karbantartási és tisztítási munkákhoz, és az ilyen szifon ára a leginkább megfelelő.

A műanyag szifon megjelenése sárgarézből, bronzból és rézből készül, de a minőségi jellemzők figyelemre méltóak:

 • vegyi háztartási készülékekkel szembeni ellenállóképesség;
 • kopásállóság;
 • könnyen tisztítható a zsíros és a mészáros raid.

A gyártók a műanyag szifon különböző módosításainak támaszkodására támaszkodnak, így a választott modellt minden fürdéshez és mosogatóhoz igazíthatja. Mint minden anyag esetében, a műanyagnak hátrányai vannak: fél a mechanikai károsodástól, a vízütőktől és az ultraibolya sugárzástól.

Működési elvek

Még egy ilyen egyszerű konstrukció, mint a szifon is, különböző funkciókat tartalmazhat. A gyártók automatikus és félautomata modelleket gyártanak. Mi a funkciójuk?

automatikus

A maximális kényelem keresése a szifon használatával kénytelen bevezetni az újításokat - például egy mikroprocesszort. Sárgaréz műszerrel kombinálva, és lehetővé teszi, hogy automatikusan lezárja a lefolyót a használat elején, és az eljárás végén megnyitja.

Félig automata

A félautomata szifon működési elve az, hogy a lefolyónyíláson levő gombot nyomva tarthatja a felső túlfolyó fedélen található mechanizmus miatt. Háromféleképpen kezelhető:

 • A kád vagy a mosogató feltöltése előtt meg kell nyomnia egy gombot, és ezáltal le kell állítani a víz áramlását a csatornarendszerbe. Ha ismét megnyomja, a víz elengedheti a leeresztő nyílást;
 • a leeresztő nyílás és zárás speciális forgó fogantyúval történik;
 • A parafa nyomása a gombon található zár miatt történik. A feloldás ismételt megnyomás után következik be.

A gyengén minőségű anyagból készült félautomata típusú szifonok szivárgást és a mechanizmus lebomlását okozhatják.

Szifonok fajtái

A szaniter termékek piacán különböző típusú szifonok különböznek egymástól:

 • fürdőkádak, amelyek csaptelepből és túlfolyóból állnak. Két cső van összekötve a víz kapuval, és a csatornarendszerhez vezet. A fürdő és a mosogató modelljétől függően kiválaszthatja a legmegfelelőbb beállítást és a leeresztő nyíláshoz való csatlakoztatást;
 • Szifon egy zuhanykabinhoz - úgynevezett létra. Az ilyen modellt a kabin alja alá vagy közvetlenül a padlóba kell szerelni, anélkül, hogy különleges sapkával lenne ellátva.
 • A mosogató szifonok különböznek típusokban: hullámosított, palackos és csöves.

Hullámos szifon

Ez a modell egyszerű kialakítású és a legegyszerűbb telepítés. Ez egy ívelt cső, amelynek kereténél felszabadul. A szifon egyik oldala a mosogató ürítőnyílásához van csatlakoztatva, a másik pedig egy speciális adapterrel a csatornahálózathoz vezet.

Annak ellenére, hogy a tervezés könnyed és olcsó, számos hátránnyal kell rendelkezned:

 • a zsír, szennyeződés és törmelék folyamatos megelőző tisztításának szükségessége;
 • A kémiai tisztításhoz a szerkezet lebontása szükséges.

Térjünk vissza az előnyökhöz:

 • a telepítést még egy otthoni mester is elsajátíthatja egy professzionális vízvezeték-szerelő segítségével;
 • azokat olyan helyeken használják, ahol a tér kicsi, és nem teszi lehetővé a nagy szerkezetek jelenlétét;
 • Lehetőség van arra, hogy a mosogatót egy másik helyre mozgatják vagy mozgatják, anélkül, hogy le kellene szüntetni a telepített rendszert.

Palack szifon

A legnépszerűbb számos pozitív tulajdonsággal. Olyan merev szerkezetű anyagból készül, amely a mosdóleeresztő nyíláshoz csatlakoztatott lefolyócsőből és a szennyvízrendszerhez vezető kipufogócsőből áll. Úgy néz ki, mint egy lombik.

Közvetlenül megjegyezzük, hogy ez a típusú szifon nem van a fürdőszobában, ez a legjobb lehetőség egy mosogató vagy konyhai mosogató számára. Számos előnye van, szemben a hullámos szifonnal:

 • könnyen eltávolítható a kis szemetetől, elzáródástól;
 • védelmet biztosítanak a mosogatóba eső kis tárgyak (például ékszerek) ellen;
 • jól védi a szennyvíz és a stagnáló víz kellemetlen szaga belépését;
 • A készlet gyakran további eszközöket tartalmaz, ezért ne lusta és gondosan ismerkedjen meg a javasolt funkcióval;
 • a mosógéphez történő beszereléshez, a csatlakozáshoz nincs szükség további szerelvényekre (csővezeték csatlakozó részekre).

Az üvegszifon hátrányai:

 • bonyolultabb telepítés, mint egy hullámos szifon;
 • állandóan van felszerelve, ezért lehetetlen a mosogatót az építéssel együtt mozgatni, leszerelni és más modellt fel kell cserélni.

Csőszifon

A fent felsorolt ​​típusokkal ellentétben a csőszifonnak nincs megkülönböztető jellemzője. Külsőleg úgy néz ki, mint egy ívelt cső, hasonlóan az egyik S vagy U angol betűhöz. A szifon alján lévő lyuk megkönnyíti a tisztítást, és az összes elem merev csatlakozása miatt a formatervezés stabil és nem alkalmas a mosdó módosítására. Mégis, még ez a típusú szifon számos előnye van:

 • kompaktság és vizuális fellebbezés;
 • megvédi a kellemetlen szagok terjedését a szennyvízektől;
 • könnyen tisztítható a szennyezés, különösen akkor, ha a különleges nyílás tervben van;
 • komplex telepítés a merev csatlakozás szerkezeti elemei között;
 • gyakori elzáródások;
 • a sekély vízcsapda kellemetlen szivárgást okoz, különösen akkor, ha a mosogatót nem használják ilyen gyakran;
 • A parafa kötelező felszerelése és használata akkor szükséges, ha ritkán használ egy autómosót vagy hosszú ideig távozik.

A vízvezeték-szerelők nem javasolják, hogy ilyen típusú szifont telepítsenek a konyhában, mert gyorsan eltömődnek.

Ha úgy dönt, hogy tisztítja az egyik szifon típusát, akkor ne lusta és nézzen az internetre. Videóklipek a részletes gyűjtés és telepítés meglehetősen sokat!

Népszerű gyártók

A szifontermelés piaca meglehetősen kiterjedt. Ezért megfontolhatjuk mind a hazai, mind a külföldi márka megszerzését. Megemlítjük a leghíresebb márkákat, amelyek a szakemberek között bizonyultak.

A külföldi kampányok közül kiemelendő: Viega (Németország), Geberit (Svájc) és Jimten (Spanyolország).

Orosz szifon márkák: Aniplast, VirPlast, Orio és Aquant. A külföldi vállalatoktól eltérően a belföldi gyártók sokkal olcsóbbak, de a minőség szempontjából nem rosszabbak a külföldieknél.

Mit kell keresni a választás során?

Milyen tippeket kell hallgatnom ahhoz, hogy a megfelelő szifont válasszák a konyha és a fürdőszoba számára? Ismerkedjünk meg további ajánlásokkal:

 • gondosan tanulmányozza a mosogató és a fürdőszoba specifikációit, mielőtt vásárol, mérje meg a szükséges paramétereket. Nem lesz szükség a készlet tartalmának előre megvizsgálására a hibás termékek elkerülése és a lista összes szükséges elemének rendelkezésre állásának ellenőrzése céljából;
 • figyeljen a termék sávszélességére. Ha a mosogató mellett mosogatógép és mosógép is csatlakozik a szennyvízcsatornához, akkor gondoskodnia kell a fúvóka keresztmetszetének növeléséről, vagy a csatorna kiömléséhez;
 • egy alacsonyan fekvő csatorna bevezető csövének jelenlétében támaszkodnak egy hullámos szifon kiválasztására, amely könnyen megbirkózik ezzel a problémával;
 • ha a mosogató alatt katasztrofálisan kevés hely van, akkor azonnal koncentráljon a kis szifonokra. Figyeljen a hullámosított modellekre. Ugyanolyan típusú szifon lesz jó választás, ha a szennyvízcsatorna kivezetése 5 cm-re tolódik oldalra. Vagy nézze meg az üvegszifont rugalmas csővel (vagy hullámosított);
 • Szifon kiválasztásakor vegye figyelembe a csatorna bejáratának átmérőjét, három szabványos mérete van: 35, 40 és 50 mm. A szifon beömlőcsövének meg kell egyeznie a bejárat átmérőjével, vagy meg kell vásárolnia egy adaptert.

A választás során gyakran hibásan csak az árra koncentrálunk - a vízvezeték-szerelők szerint, a forgalmazók számára esedékesek és a márka túlfizetése miatt. És mégsem tudtuk megkerülni ezt a témát. Függetlenül a termék árától, az állomány teljesíti funkcióját, de egy másik kérdés az, hogy milyen hosszú és hosszú?

Itt jelenik meg az árazási elem: a fémre, rézre és bronzra többet kell fizetnie, mint a műanyagnál, de többet fognak kiszolgálni, és sokkal inkább esztétikusnak tűnnek a designer belsejében. A második elem a tervezés és a karbantartás: minél bonyolultabb a modell és a több összetevő a készletben, annál nagyobb az ár.

Javasoljuk, hogy ne szidja meg, ha a javítási költségvetés nagyon kicsi. Még egy kis befektetés esetén is megtalálható egy kiváló minőségű külföldi és orosz modell, de egyszerű konfiguráció.

A szifon kiválasztása és üzembe helyezése egyszerű feladat, és mindenki számára képes, aki saját otthon saját munkát végez. A boltban levő tanácsadók meghallgatása, interneten olvasható szükséges információk és a termékre vonatkozó útmutatások megismerése megszerzi a szükséges modellt. Sok szerencsét az új ismeretek elsajátításában!

A hatályos jogszabályokkal összhangban az Igazgatóság elutasít minden olyan nyilatkozatot és jótállást, amelyről az egyébként vélelmezhető, és felelősséget nem vállal a Webhely, Tartalom és felhasználás tekintetében.
További információ: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Hasznos volt a cikk? Mondja meg barátait