Legfontosabb > Tartozékok

A tálca tálca szifonja: szerkezet, cél, szerelési funkciók

Nem egyszerű választani egy szifont egy zuhanyozáshoz. Számos kérdés merül fel: mi a funkciója, milyen fajták vannak értékesítve, mi a különbség a tervezés és a paraméterek közül melyiket kell figyelembe venni a vásárláskor?

Az alábbiakban információkat találhat az egyes problémákról, valamint részletes lépésről lépésre telepítési utasításokat.

Miért használjon szifont egy raklapra?

Nem csak a zuhanytálcát, hanem minden más vízvezeték-készüléket is a szifonon keresztül kell a lefolyóhoz csatlakoztatni. A leeresztő szerelvények ezen elemének feladata, hogy biztosítsa a víz akadálytalan vízelvezetését a zuhanykabinból a csatornarendszerbe.

A gyártók olyan új, továbbfejlesztett modelleket fejlesztenek ki, amelyek nem csak a vizet ürítik, hanem másodpercek alatt hozzájárulnak a gyors vízelvezetéséhez.

Ez létrehoz egy vízdugót, amely nem teszi lehetővé, hogy a csatorna szaga átjusson a csövön át a szobába. A hidroblokk egy szifon speciális kialakítása. Ha nem használja hosszabb ideig a zuhanyt, a vízdugó kiszáradhat. Ha ez megtörténik, a fürdőszobában kellemetlen szag lesz. A helyzet javítása nagyon egyszerű - kapcsolja be a vizet. Új hidraulikus szelep alakul ki, és a probléma eltűnik.

A szifonok tervezése szerint

A tervezési jellemzőknek többféle szifonja van:

 • palacktípus;
 • cső;
 • Hullámos;
 • száraz;
 • túlfolyással.

Mindegyik használható a zuhanykabin csatlakoztatásakor. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működnek, meg kell ismerkedni az egyes fajok jellemzőivel, valamint hátrányaival és előnyeivel.

Palack típusa - egyszerű és intuitív

Az első típusú szifon - palack típusú. Tervezése szerint egy lombikhoz hasonlít. Az egyik végén egy szűrőrácsból (kifolyónyílásból) álló leeresztőcsésze van, és a másik végén egy csatornacsatlakozó van csatlakoztatva. A hidraulikus redőny úgy alakul ki, hogy a szifonból kilépő nyílás a beömlőcső pereme felett helyezkedik el.

A készülék műanyagból készül. A csapadék alján összegyűjtjük, amelyet rendszeresen el kell távolítani. Az üvegmodell tisztításához az alatta lévő csatornarendszerektől kell hozzáférni, és a standard zuhanytálcák kialakítása ritkán kényelmes magasságot jelent. Emiatt a klasszikus palack formát nem lehet használni alacsony raklapokhoz.

Csőszifon - vízzáró kanyarban

Nem kevésbé gyakori lehetőség - csőszifon. Ez egy kemény műanyagból készült hajlított cső. Hajlítás szükséges. Leggyakrabban a csőmodellek "S" betű vagy "U" betű formájában készülnek. Ez a konfiguráció természetes módon kialakítja a vízdugót a kanyarokban.

A csőszifonok kompakt méretűek és könnyen illeszkednek a zuhanytálca alá. Vannak módosítások bármilyen magasságú raklapra, még a legalacsonyabbra is. A műanyag sima belső felületének köszönhetően a szennyeződés nem felhalmozódik a falakon, hanem egyenesen a lefolyóba kerül. Az ilyen típusú átfolyó szerelvények fő előnyei a tartósság és a gyakori tisztítás nem szükséges.

Pipe Siphon Altermék - Hullámosított

Az alacsony raklapok számára a legnépszerűbb szifonok a hullámcsövek. A működtetés elvei megegyeznek a szokásos csőmodellekkel, de fő jellemzőjük rugalmas és rugalmas hullámzás: a szifont kézileg bármilyen megfelelő alakra állíthatjuk. Az ilyen sokoldalúság a hullámosított modelleket teszi lehetővé az összes zuhanykabinban.

Ennek a kialakításnak a fő hátránya a hullámos tömlő szerkezete. Mivel a teljes belső felülete kis összecsukásokból áll, szennyeződés bomlik fel benne. Ezenkívül, a szükséges rugalmasság biztosítása érdekében a tömlő falvastagsága meglehetősen alacsony, ami szintén tükröződik a készülék tartósságán. A szifon gyorsan meghibásodik és tisztítást igényel.

Száraz szifon - frissen nézze meg a raklap felszerelését

A szifon minimális magasságának biztosítása érdekében a gyártók elhagyták a közönséges vízkapu előnyeit egy új technológia ellen, hogy megvédjék a szennyvíz "szagokat" - szilikon membránt.

Az ilyen rendszerű modelleket száraz szifonoknak nevezik, mert a víz nem marad meg benne, hanem közvetlenül a lefolyóba kerül. A szilikon membrán szelepként működik, amely lehetővé teszi a víz megfelelő irányba való áramlását, de csapdázza a gázokat a lefolyóból. Szorosan összehajtogatott polimer cső alakja, amely kiterjeszti és lehetővé teszi a víz áramlását, és amint leáll, eredeti állapotát veszi át.

Ez a funkció fontos szerepet játszik a nem állandó jelleggel fűtött helyiségekben, például egy külön fürdőben vagy szaunában az országban. Ebben a helyzetben a szifon jelenléte, amelyet nem kell "megőrizni" minden egyes alkalommal, hogy a felesleges víz miatt a fagy miatt ne szakadjon meg, jelentős előny.

Ez a fajta szifon a legdrágább, de hatékonysága igazolja a magas árat. A száraz zárószelepeket a legalacsonyabb zuhanytálcák alatt is elhelyezik, ahol más modellek behelyezése nem lehetséges. Maga a berendezés magas költsége mellett membránszennyezés vagy károsodás esetén drága javítani

Ha a raklap túlcsordul

Ha a fülke tálca túlfolyóval van felszerelve, megfelelő szifonra van szükség, mert ha a tálca túlcsordul, akkor a víz egyszerűen átáramlik a padlón lévő lyukon. Ezek a szerelvények lehetnek a fenti fajták közül bármelyik. Megkülönböztető jellemzője a szifonszerkezetet és a túlfolyást összekötő kiegészítő cső jelenléte.

Általában a felső furat kisebb átmérőjű - kb. 4 cm, a csatlakozótömlő flexibilis - hullámosított csőből, mivel a túlfolyás helyzete a zuhanyzóállvány típusától függően változik, és a szifonnak illeszkednie kell a legtöbb modellhez.

A szifonok típusai a lefolyó lyuk kialakításánál

Szivattyú a raklaphoz - a lefolyó kialakításának része. Gyakran szükség van arra, hogy hagyja a vizet a serpenyőben. Ehhez felül kell fejezni a szifon felszabadulását. Számos lehetőség van arra, hogyan lehet ezt tenni:

 • parafa használatával;
 • kar segítségével;
 • nyomja meg a gombot.

Vegye fontolóra a mentesítés valamennyi módját, hogy megértsük, hogyan működnek.

Normál szifon szelep nélkül

A legprimitívebb elemi változat a parafa szerkezettel. Ez a kimenet nincs felszerelve szelepekkel, a víz csak elhagyja a raklapot a lyukon keresztül, és egyenesen a szifonba kerül. A víz feltöltéséhez a leeresztő nyílást kézzel kell lezárni egy dugóval.

Ez a design nem jelent bonyolultságot. Ez a technika mindenki számára ismerős, mert rendes fürdőszobákban és mosdókban használják. A modern zuhanyozóknál a közönséges szilvákat egyre kevésbé használják. A "leeresztő dugó" koncepciója hamarosan teljesen eltűnik a mindennapi életből, és új automatákkal fogják helyettesíteni.

Automatikus opció - modern megközelítés

Egy automata alsó szeleppel rendelkező konnektor jóval kényelmesebb, mint egy hagyományos "dugó" rendszer. Nem kell folyamatosan keresni ezt a nagyon parafát, a lyuk automatikusan bezáródik, amikor megfordítja a kart. A tervezés meglehetősen egyszerű, a kar a szabályzó területén a keverő területén található. A szelepet és a keverőt együtt szállítják és telepítik, ami nem túl kényelmes.

A kipattogó automata leeresztő szelep, más néven PushOpen, külön megvásárolható a keverőtől. A szelep egy nagy gomb, amelyet lábbal lehet nyomni. Egyszer megnyomva a csatorna bezáródik, és ha megnyomja, akkor kinyílik. Az ilyen eszköz használata könnyebb, mint valaha, és a telepítés sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint egy automatikus szelep.

A vízelvezető szerelvények kiválasztásának lehetősége a zuhanyhoz

A megfelelő szifon kiválasztása a zuhanytálcához nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Határozott tényezők, amelyekre támaszkodhat a választáskor:

 • geometriai méretek: lyuk átmérője és magassága;
 • az anyag minősége;
 • műszaki jellemzők: átjárhatóság és teljesítmény;
 • telepítési komplexitás;
 • a működés jellemzői.

A kedvenc modellt minden tekintetben alaposan megvizsgálva végül dönthet a választásról.

A készülék geometriai jellemzői és megjelenése

A szerelési magasság a raklap kialakításától és a beépítés módjától függ. Ha a zuhanyzó magasságra van szerelve, a mérettartomány jelentősen megnő. Leggyakrabban 8-20 cm magasságú szifonok találhatók, amelyek közül a legnehezebb, ha megtaláljuk a megfelelő megoldást a közvetlenül a padlóra szerelt raklapokra.

Szabvány szerint a leeresztő nyílás átmérője:

Itt a választás nyilvánvaló - a leeresztő szerelvények bemeneti rácsának átmérője meg kell egyeznie a serpenyő lyukával. Vásárláskor értékelje a szerelvény minőségét és a részegységeket. A műanyag toknak ne legyen látható károsodása: repedések, karcolások, forgácsok, csípések. A termék deformációjának bármely jele kétségtelenül befolyásolja a szelep tömítettségét, és hamarosan szivárgást tesz közzé magáról.

Műszaki paraméterek és a munka jellemzői

A szifon kapacitása megmutatja, hogy hány liter víz / másodperc mész le a lefolyóba. Ez a jelző a zuhanyzókabinok számára fontos, mivel a serpenyő mélysége általában szabályos, és a víz sokat fogy. Annak érdekében, hogy az üreg nem öntse meg, és a víznek ideje elhagynia, az átfolyó szelepeket a keverővel és annak teljesítményével együtt kell kiválasztani.

Az átfolyást a paletta magassága és a szifon kimenetének átmérője alapján kell kiszámítani. Az 5.2 és 6.2 cm-es átmérő átmérője lehetővé teszi, hogy legfeljebb 12 cm vizet tegyen a serpenyőben, átmérője 9 cm - akár 15 cm.

A teljesítmény és a telepítés összetettsége

A szifonok műanyag modellezése minimális szerszámmal történik. A legfontosabb dolog - megfigyelni az összes kapcsolat szorosságát. A szabályozási dokumentáció szerint a leeresztő szerelvényeket könnyen szét kell szedni kézzel, ami nagyon fontos vészhelyzetekben, amikor a lefolyó eltömődött vagy megtört.

A rakodószivattyúk üzemeltetésének fő nehézsége a tisztítás. A szifon kiválasztása során elemezzék, milyen könnyű elérni, és hogy lehetséges-e az egész kabin szétszerelése nélkül.

Egyes 90 mm-es kimeneti átmérőjű szelepek közvetlenül a leeresztőnyíláson keresztül tisztíthatók. Mérete lehetővé teszi, hogy szétszerelje és eltávolítsa az összes szükséges elemet, majd fordított sorrendben telepítse őket. Vannak önmosó modellek is.

Hogyan telepítsük a szifont?

A szifon felszerelése tálca tálca számára egy professzionális vízvezeték-szerelő bevonása nélkül végezhető el. Te magad is megteheted, mert nincs szükség különleges eszközökre vagy különleges készségekre.

A telepítési folyamat leírható:

 1. Szerelje fel a raklapot az alapra.
 2. Méréseket készítsen. A zuhanytálca magasságának néhány centiméterrel nagyobbnak kell lennie, mint a csatorna bemeneti nyílásának magassága. Szükséges a 2-3 fokos lejtés megfigyelése.
 3. Ha a raklap megfelelően van felszerelve, folytassa a szifon felszerelését. Először is szét kell szedni az utasításoknak megfelelően.
 4. Minden csatlakozást le kell zárni a szivárgás megelőzése érdekében.
 5. A leeresztő nyílásban állítsa be a rácsot és a tömítést.
 6. Ha túlfolyó van, kúpos alakú tömítést és anyát helyeznek a hullámcsövön. Csatlakoztassa a hullámok egyik végét a túlfolyó lyukkal, a másik pedig a szifonnal.
 7. Csavarja ki az összegyűjtött szifont a felengedéshez és a túlfolyáshoz. A hajlékony csőre gumitömítést és kupakot helyeznek el. Hatalmasan csavart.
 8. Egy csővel ellátott elem kerül be a csatornacsatornába.
 9. Csatlakoztassa a szelepet csatornahálózattal.

A telepítés után végezze el a próbaüzemet. Ha van egy automatikus lábszelep, akkor ellenőrizze működését. Nyerj egy teljes serpenyőt, és ürítsd le a vizet. Általánosságban, ha nyomásmentesítés történik, amikor nagy mennyiségű víz folyik le (saját tömegének nyomása alatt), a szivárgás könnyen azonosítható.

A csomóponton cseppek jelennek meg - ez rossz jel. Ebben az esetben újra kell kezdened, és több időt kell elszigetelni. Egy másik fontos tipp: ne túldold meg a csavarok meghúzásával. A túlfeszített ízület a tömítést deformálódhat. Ebben az állapotban nem képes teljes mértékben ellátni funkcióját, amely gyakori oka a nedves padlónak a szifon alatt.

Karbantartás és karbantartás a telepítés után

A szifon működését csökkenteni kell a vezérléshez és szükség esetén tisztításra. Annak érdekében, hogy a szelep a lehető legkevesebb legyen, ajánlott megelőző öblítést végezni félévente. Ez speciális műanyagok felhasználásával készült, amelyek műanyag csövekhez alkalmazhatók.

Egy másik elfogadhatatlan tisztítási módszer nagy nyomás alatt sűrített levegővel fúj. A zuhanypaletta szifonja több komponensből áll. Gyenge pontja a kapcsolatok. A nagy nyomás szinte minden bizonnyal a teljes rendszer nyomáscsökkentését és meghibásodását okozza.

Hasznos videó a témában

Annak érdekében, hogy kérdései ne legyenek a különböző módosítások szifonjainak felépítésével és sorrendjével kapcsolatban, nézze meg a javasolt videók áttekintését és utasításait.

A click-click szifon szerkezete:

Építési palack modell:

Lépésenkénti útmutató a régi szifon szétszereléséről és egy új telepítésről:

A paletta vízelvezető szifonja - a zuhanyzópálya kötelező része. A célok, a típusok és a tervezési funkciók áttekintése után könnyedén elvégezheti a megfelelő választást a vásárlás és a telepítés során.

A szifonok típusai a zuhanytálcához

A tálca tálca szifonja úgy van kialakítva, hogy hidraulikus szelepet hozzon létre a folyadék leeresztésekor. A szakértők többféle szifont választanak ki, amelyeket kiválasztanak. Javasoljuk, hogy vegye figyelembe a szerelési és üzemeltetési feltételek elveit.

Az egységek célja

Az alacsony raklapú zuhanykabin szifonja úgy van kialakítva, hogy elszívja a szennyvizet, és a csatornába irányítsa. A szifont vagy létrát egy ívelt cső formájában mutatják be, folyadékkal és egy vízzárral a szegmens tetején.

A tervezés a következő feladatokat végzi:

 • a szennyezett kibocsátások folyamatos kibocsátása;
 • akadályozza a szennyvíz rossz szaga.

A szalagok a paletta zuhanyzásához 2 elemből állnak:

Nem minden modell rendelkezik az utolsó elemével. Gyakran túlcsordulás van telepítve egy mély tálban. A szakértők megkülönböztetik a hagyományos, automatikus és a kattanáslánc létrákat.

A hagyományos kialakítások dugóval vannak felszerelve. Ha bezárja őket, a vizet a tálban gyűjtik össze. A leeresztőnyílások segítségével a csatorna a térdre szerelt csőre irányul.

Az automata rendszerben van egy fogantyú, amely leállítja a lefolyót, de nincs dugó és nincs hidraulikus redőny. A kupak fogantyújának segítségével könnyen vezérelhető.

A zuhanykabin felszerelhető egy kattanáscsökkentő rendszerrel, amely egy gombnyomással blokkolja a lefolyót. Ha először nyomja meg - a lefolyó bezáródik, és ha megnyomja újra, akkor kinyílik. A rendszer csatlakozója maga a lefolyónyílásban helyezkedik el, amely az éleknél vagy az alsó rész közepén helyezkedik el.

Modellek típusai

A zuhanytálca szifonja a következő típusokba van besorolva:

Az első modell U-alakú vagy S-alakú szegmens formájában jelenik meg. A szerkezet tetején van egy vízzár, és alul van egy lyuk, amellyel az eltömődést eltávolítják. A szerkezet bejárata hozzá van csavarva, a létra másik végét a csatorna csavarja.

A hidraulikus kapu funkcióit a polipropilén cső hajlításával hajlik végre, amely könnyen hajlítható. Bármelyik pozícióban fixen rögzíthető.

Ha a zuhanykabin beépítési helyzete korlátozott, akkor egy hullámos szifont használnak. Előnyei közé tartozik a raklap felszabadításánál lévő csatlakozó csomó jelenléte. Ennek a kialakításnak köszönhetően a szivárgások valószínűsége minimális.

A hullámos gerendák mínusa a ráncok gyors eltömődése, deformáció a hőmérséklet befolyás alatt. De más modellekkel összehasonlítva kevésbé tartós és megbízható.

A zuhanytálca palack szifonja fel van szerelve egy csővel, amelynek vége a csatorna rögzítéséhez van rögzítve. A lyuk különleges kialakításának köszönhetően a szerkezet üregében van kialakítva egy redőny.

A palack szifon nagy méretű, és a telepítés során jelentős mennyiségű helyet foglal el. Az ilyen rendszereket gyakrabban használják a nagy raklapokhoz. De a palack modell könnyen felszerelhető.

A szakértők javasolják, hogy lezárják a zuhanytálakat vízelvezető hidakkal. Egy szabványos lyukba vagy egy beton alapba szerelik fel, amely ellátja funkcióit. Ha egy vízelvezető létrát használnak, akkor a rácson keresztül történő kifolyás bejut a csatornába rögzített csőbe.

Hasonló szifonokat használnak a szennyvíz elvezetésére a kabinból, amely nem rendelkezik hagyományos raklapokkal. Ugyanakkor a szifon az esztrich alá szerelhető, a magasság 200 mm.

Az egészségügyi terv kiválasztása

A különböző zuhanyfülkék csatlakoztatására tervezett szifonok néhány tervezési funkcióval rendelkeznek. A létrák gyakran a konfigurációval megyek a fülkével. Ha a gyártó által javasolt eszköz nem megfelelő, azt egy másik modell váltja fel.

Kiválasztásakor figyelembe veszi a létra mélységét, mivel az alja alá van szerelve. Gyakran előfordul, hogy a szifon magassága 15-20 cm között változik. A létra kiválasztásakor figyelembe veszik a következő árnyalatokat:

 1. A leeresztő nyílás átmérője. A mutató értéke 52, 62 és 90 mm. A megvásárolható szifon méretének meg kell felelnie ezeknek a paramétereknek.
 2. Forgásszög - értéke 130-140º között van. Szükség esetén 360 fokos forgatási szöget vásárolhat.
 3. A létra kapacitása. Az indikátor értékét a vízréteg feletti vízréteg figyelembe vételével határozzák meg. Ha átmérője 52 vagy 62 mm, akkor a rétegvastagság -12 cm, a víz pedig 20 l / perc sebességgel leereszthető. A turbosliv esetében a kisülési sebesség 30 l / perc.
 4. Öntisztító vagy tisztító elemek a szifon teljesen lebontása nélkül.

A létra működési élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánlott kiegészíteni további felső hálóval. Ha van egy kis leeresztő nyílás a leeresztő edényben, akkor a szennyvízcsatorna elérése biztosított.

Ez a rendszer gyors felülvizsgálatához és tisztításához szükséges, ha szennyezett. A sűrített levegőt nem használják tisztításra. Ellenkező esetben a csatlakozások nyomásmentesen lesznek és szivárgás következik be.

Összeszerelés

A lefolyók sebességének függvénye a létra és a fülke megfelelő felszerelésétől függ. A telepítés előtt elgondolják az áramlás szervezését. Ehhez határozza meg:

 • a csatorna és a leeresztő tálca közötti távolság;
 • a létrához való csatlakozás módja.

A csővezeték kifolyócsövének és a csatorna kimenetének hossza jelentéktelen legyen, lejtése 1,5 cm legyen 1 m hosszúságban. Mielőtt telepítené a lefolyót, készítsen alapot az egészségügyi berendezések telepítéséhez.

Meg kell határozni és meg kell határoznia a leeresztési szöget, amely a serpenyőben lévő kifolyó és a csatorna bejárata között helyezkedik el. Ezért a design fejjel lefelé van állítva.

A készletben lévő csapokat a megfelelő lyukakba csavarják. Ezután elkészítik a mechanizmusokat, azokat a megállókra és a bilincsekre kell felszerelni. Felső rögzített csapok.

A következő lépés a létra összeszerelése és telepítése. A bekötési rajz a berendezéshez van csatlakoztatva. Az elemek csatlakoztatásához ajánlott a tömítések szigorú betartása. Minden kapocs csatlakozik a stophoz.

A teljesítménykeret beállításához ajánlott az épület szintjének használata. A keret 3 cm-rel a rámpa alján található. A keret rögzítéséhez anyacsavarokkal. A raklapot úgy szereljük fel, hogy a létra felső része 5 fokkal magasabb legyen, mint a csatorna teteje.

A létra csatlakoztatása

A munka következő szakaszában a vízelvezető dobozt csatlakoztatják. A leeresztő nyílás rácsában, előkezelt tömítőanyaggal. Akkor a póló csatlakozik. A szennyvízcsatorna telepítése a csatornába történik. A térd a rendszerbe való belépés irányába van beállítva. Az összekötő elemek rögzítéséhez tengelykapcsolót alkalmaznak, tömítőanyagot rögzítenek.

A következő lépés a rendszer működőképességének ellenőrzése. Ha az ellenőrzés során cseppek vannak a padlón, a rendszert lebontják, a probléma megszűnik. A vízcsövek túlcsordulással történő felszereléséhez meg kell erősíteni a felszabadulást. Ezután a cső csatlakozik a pólóhoz. Továbbá beépített kúpos szigetelés.

Annak érdekében, hogy az összeszerelt rendszer jól működjön, ajánlott az összes gondozási szabályt betartani, anélkül, hogy a szemetet és a földet a tálba öntte volna. Rendszeresen öblítse le a rendszert olyan termékekkel, amelyek megakadályozzák a szennyeződést a szennyeződés falán.

Egy paletta szifonjának kiválasztásához vegye figyelembe az alábbi jelzéseket:

 • a lyuk átmérője - ehhez a raklap lefolyónyílását mérjük, ha a kiválasztott méret nem megfelelő, a tömítés megszakad;
 • a szifon kapacitását a tálban lévő vízréteg vastagsága alapján kell meghatározni, a létra normál teljesítményével, ez a szám 12 cm.

A jó kifolyás biztosítása érdekében az öntöződobozt a serpenyő mélységének és a leeresztő nyílás átmérőjének figyelembevételével kell kiválasztani. A vezetőfülke leszerelésének megszüntetése érdekében fordítsanak figyelmet közvetlenül a létra kialakítására.

Néhány modellt saját maguk tisztítanak, míg mások egy különleges hálót kell felszerelniük, amely a haj és a törmelék gyűjtését szolgálja. Figyelembe véve az európai szabványokat 52 mm-es és 62 mm-es lyukakkal ellátott zuhanytálcákhoz, hozzáférést biztosít a lefolyó- és csatornarendszerhez.

A szifon tisztításához a serpenyőben 90 mm-es csatorna átmérővel átmenő lyukat használnak. Ne tisztítsa a csővezetéket és a létrát sűrített levegővel. Ez vezethet a rendszer szivárgásához.

Ha a zuhanyszekrény megfelelő szifont választja, akkor az egészségügyi berendezések hosszú ideig tartanak. Ha az azonosított hiba nem oldódik meg önállóan, akkor a tapasztalt vízvezeték-vezetők segítségére van szükség.

A folyosó megvásárlásakor figyelembe veszik a fürdőszoba területét és a kabin paramétereit. Ha nehéz önálló számítást végezni, konzultálhat szakértőkkel. Szükség esetén a szerelést szakemberek végzik. Különös figyelmet fordítanak az esztrich elrendezésére.

Típusok és szifonok felszerelése zuhanyhoz

A zuhanyszifon kialakításában egyfajta közvetítő szerepet játszik. Ez biztosítja a felhasznált víz átirányítását a serpenyőből a csatornába. És a funkciója egy hidraulikus redőny (amely vízkőblokkként ismert), amely nem mindig észlelhető membrán analógok jelenlétének köszönhetően, amelyek megóvják a lakást a levegő behatolásától és a szennyvíz szagától. A kifolyó levegő veszélyes lehet a légzőrendszerre és az emberi egészségre, mivel mérgező.

A standard szifonszerkezet két elemből áll - ez egy lefolyó és túlfolyó, amely szintén nem mindig jelen van. A modern piac a fogyasztók széles skáláját kínálja, és a legkülönfélébb szifonok választékát kínálja, a tervezés, a működési mód és a méret tekintetében.

faj

A cselekvési mechanizmus alapján az összes szifont három fő csoportba soroljuk.

 • Rendes - a szokásos és leggyakrabban használt lehetőség, amellyel a fogyasztók többsége ismerős. A szokásos szifon rendszere a következő: ha a dugó zárva van, a víz összegyűlik a tartályban; amikor kinyitod a csapvizet, a víz bejut a csatornába. Ennek megfelelően az ilyen egységeket kézzel kell kezelni. Ezek a szifonok teljesen elavultak, bár a legolcsóbbak. Ezért gyakrabban kedvelik a korszerűbb modelleket, javított mechanizmussal.
 • Automatikus - az ilyen modelleket elsősorban nagy raklapokhoz tervezték. Ebben a kialakításban van egy speciális fogantyú a vezérléshez, aminek köszönhetően a felhasználó önállóan kinyitja és bezárja a lefolyó lyukat.
 • A ClickClack design - a legmodernebb és legkényelmesebb lehetőség. A toll helyett itt van egy gomb, amely a lábszinten található. Ezért szükség esetén a tulajdonos megnyithatja vagy bezárhatja a lefolyót.

A szifon kiválasztásakor először a raklap alatt lévő helyre kell összpontosítani, mert később telepíteni kell a szerkezetet.

A 8-20 cm-es modellek gyakoribbak, ezért az alacsony tartályoknál alacsony szifon szükséges.

Tervek és méretek

Amellett, hogy különböznek az akció mechanizmusában, a szifonokat is felépítik az építési kivitelezés.

 • Palack - hasonló design szinte bárki találkozott otthonában a fürdőszobában vagy a konyhában. A névből kiindulva világos, hogy egy ilyen megjelenés hasonló a palackhoz vagy lombikhoz. Az egyik végét a tartályba egy szûrõrácsba kell kötni, a másik pedig a csatornahálózatba. Ebben a palackban a lefolyóba eső szemét halmozódik fel és halmozódik fel, mielőtt a csatornába kerülne. De a funkciója magában foglalja a vízzáró rendszert is. Ez azért keletkezik, mert a szifon valamivel magasabb, mint a bemeneti cső széle.

Összesen két típus létezik: az első - vízzel merülő csővel, a második - két egymással összekapcsolt kamrával, elválasztva egy válaszfallal. A kisebb szerkezeti különbségek ellenére mindkét típus egyformán hatékony. Általában ez a fajta szerkezet nagyméretű, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi azt, hogy alacsony pincékkel ellátott zuhanytálcákat használjon (egy különleges dobogó segít ebben). Kényelmesek csak abban az esetben, ha nagyon könnyű megtisztítani őket a belsejében felgyülemlett szennyeződésektől, ehhez egyszerűen csavarja le az oldalsó fedelet vagy egy speciális furatot az aljáról.

 • A klasszikus cső - szintén meglehetősen gyakori modellek, vizuálisan úgy néz ki, mint egy cső, az "U" vagy "S" betű alakjában. A hidraulikus zár a természetes csőhajlási szegmensben található. A tervezés megbízható és rendkívül ellenálló a merevsége miatt. Ez a típus a sima falak, a rosszul izzó szennyeződés miatt nem igényel gyakori tisztítást. Különböző méretű, alacsony raklapokkal nehezen használható modelleket vásárolhat.
 • Hullámosított - ez a lehetőség a legalkalmasabb, ha a helyiségben a helyiség korlátozott, hiszen a hullámosság bármely kívánt helyzetben megadható, ami szintén egyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ennek megfelelően a hidraulikus szelep a kanyarban van kialakítva, de a víznek teljesen meg kell nyitnia a csővezetéket, hogy a hidraulikus zár megfelelően működjön. A hullámosított cső hátránya a törékenység és a piszok gyors felhalmozódása a hajtásokban, ami gyakori megelőző tisztítást igényel.
 • A létracsatorna - a tervezés és a telepítés egyszerűsége jellemzi. Alacsony raklapú kabinokhoz tervezve, nincsenek dugók és bemenetek a túlfolyáshoz. A lefolyó magassága eléri a 80 mm-t.
 • A "száraz" - ez a kialakítás a lehető legalacsonyabb magassággal lett kifejlesztve, míg a gyártók elhagyták a klasszikus hidraulikus zárat, és szilikon membránra cserélték, amely vízkímélő vízkeverés után eredeti állapotát veszi át, és nem enged el káros szennyvízcsöveket. Vizuálisan úgy néz ki, mint egy szorosan összecsukott polimer cső. A száraz szifon előnye, hogy tökéletesen működik alacsony hőmérsékleten és a padlófűtési rendszerben (ez okozza a vízzárás megszáradását). A legkisebb raklapra méret szerint illeszkedik. Az ilyen szerelvények azonban a legdrágábbak, és a membrán eldugulása vagy törése esetén a javítás drága lesz.
 • Túlcsordulással - a telepítés csak akkor történik, ha a raklap felépítéséhez szükséges, ebben az esetben megfelelő szifonra van szükség. Különböző abban, hogy egy további cső áthalad a szifon és a túlfolyás között, azonban a megerősítés a fentiek bármelyike ​​lehet. Általában hullámos csőből készülnek, szükség esetén a túlfolyás helyére. A túlfolyás jelenléte lehetővé teszi, hogy a tálcát a megfelelő mélységben a dolgok mosásához, vagy egy kisgyermek fürdőjéhez használja.
 • Egy speciális kosárral, amely eltávolítható. Az ilyen rácsban lévő sejtek nagyobbak, mint az öntisztító szifonoké.
 • Rácskal ellátott folyosók és a leeresztő nyílás lezáró dugó.

Figyelembe véve a leggyakrabban használt raklapokat, nevezetesen a kicsi, a hullámosságot tökéletesen illeti, és még jobb is - egy lefolyó.

A leeresztő létrát szokásos szifonként helyezzük be a leeresztő nyílásba, vagy közvetlenül betonba (beton esztrichbe) öntjük, amely egy raklap funkcióját végzi. Érdemes megfontolni, hogy minél alacsonyabb a létra magassága, annál hatékonyabban végzi el a funkcióját.

Kiválasztási kritériumok

A szifon kiválasztásánál a működés és a tervezés elve nem kizárólagos. Műszaki jellemzői fontosak, különösen átmérője.

A vízvezeték hosszú ideig szolgál és hatékonyan teljesíti munkáját, a választásnak figyelembe kell vennie a szükséges jellemzőket.

 • Az első dolog, hogy fontolja meg a teret a raklap és a padló között. Ez a legfontosabb és meghatározó kritérium, a következő fordulóban minden további jellemzőt figyelembe vesz.
 • A leeresztő nyílás átmérője. A szabványos raklapok 5,2 cm, 6,2 cm és 9 cm átmérőjűek, ezért vásárlás előtt szükség van a lefolyó lyuk átmérőjének megismerésére és mérésére. Ha a szifon a csatornahálózathoz való csatlakozáshoz már a zuhanykabinhoz tartozik, és minden szempontból teljesen alkalmas, akkor jobb használni.
 • Áteresztőképesség. Ez meghatározza azt a sebességet, amelyen a tartály kiürül a felhasznált vízből, hogy mennyire gyorsan eltömődik a szerkezet, és milyen gyakran kell megtisztítani. Az átlag áteresztőképesség a zuhanyállomásokon 30 l / perc, a nagyobb vízáram csak akkor lehet, ha további funkciók vannak, például a hidromasszázs. Az áteresztési sebességet úgy határozzák meg, hogy a vízréteget a leeresztő felület felett mérik. A víz teljes eltávolítása érdekében a vízréteg szintje: 5,2 és 6,2 cm - 12 cm átmérőjű, 9 cm - 15 cm átmérőjű, ezért kis raklapok esetén kisebb átmérőjű szifonokat (50 mm) nagy méretben. Mindenesetre a zuhanyzási utasításoknak jelezniük kell az ajánlott áteresztőképességet, amelyet figyelembe kell venni a szifon kiválasztásakor.
 • További elemek jelenléte. A legmagasabb minőségű és funkcionális szifonok időről időre eltömődnek. Annak elkerülése érdekében, hogy a jövőben teljesen szét kell szedni és szétszerelni a rendszert, a vízelvezető védelmet előre meg kell vizsgálni. A vásárlás pillanatától jobb, ha az öntisztító modelleket vagy a rácsot tartalmazó termékeket előnyben részesítené a kis méretű szemét leállítása, ami nem engedi, hogy a lefolyó gyorsan eltömődjön. Fontos: semmilyen körülmények között ne tegye ki a sűrített levegő eltömődését, ez az ízületek nyomáscsökkentéséhez és a szivárgáshoz vezethet. Érdekes tény az, hogy minél kevesebb kapcsolat van a struktúrával, annál erősebb és kevésbé esélye van a nyomáscsökkentésre.

telepítés

Néhány különbség ellenére minden zuhanyszifonnak ugyanaz a felszerelési rendje. Csak további elemek csatlakoznak különböző módon, például a "száraz" szifonokhoz, a ClickClack gombjához stb. A legmegfelelőbb azonban tisztázni előre, hogy a telepítés közvetlenül a gyártótól származik, mivel a különböző márkák saját tulajdonságokkal rendelkezhetnek.

Mielőtt elkezdenénk, ismerkedjünk meg a szifon építőelemekkel.

 • Ház. A rezisztens korrózióálló ötvözet menetes csapjaival rögzítve, 2-4 darabból állhatnak. Maga a ház többnyire polimerekből készül, és a töltelék többi része benne van.
 • Tömítő gumi. Az első készlet a paletta felülete és a ház között, a második - a grill és a raklap között. A vásárlás során fontos megvizsgálni a gumiabroncs felületét. A külföldi gyártók bordázott tömítést gyártanak, ami jelentősen növeli a tömítés megbízhatóságát, csökkentve a meghúzási erőt. Ez utóbbi hosszabb élettartamot biztosít. Ezzel szemben a belföldi gyártók teljesen lapos tömítéseket gyártanak, amelyek éppen ellenkezőleg hátrányosan érintik az élettartamot.
 • Pipe. Ez egy rövid cső, amely a szifont a külső csatornacsatornához csatlakoztatja. Ez lehet egyenes és szögletes, egy további felszabadulással (hosszúságú).
 • Önzáró tömítés, anyák alátéttel. A csőre vannak szerelve, és az anyát a házon lévő kifolyócsavarok csavarja.
 • Vízpohár üveg. A házba kerül, hogy megakadályozza a szennyvíz levegőt a helyiségbe való belépéstől, és nagy szennyeződéseket tartson. Rögzített fémcsavarokkal.
 • Biztonsági szelep. A szifon védelme munka közben. A szelep lehet karton és műanyag.
 • Vízzár. Gumitömítő gyűrűkkel felszerelve, üvegben.
 • Cserélje ki a rácsot. Korrózióálló ötvözetből készül. Horgokkal van felszerelve és rögzít egy üveg felső felületén. Ezek a zárak védik a grillet a spontán leválasztástól a zuhany alatt.

A beszerelés sokkal praktikusabb, ha a raklapot a bázisra szerelik.

 • Tisztítjuk a régi ragasztót, amely csempével szemben helyezkedik el. A munkálatoknál az alsó sor soha nem fejeződik be a végéig, csak a raklapon végzett munkák befejezése után telepíthető. Végezzük el a szoba tisztítását és eltávolítsuk az összes keletkező törmeléket.
 • A raklap melletti falat vízszigetelő anyaggal kezeljük. A kezelt terület magassága kb. 15 - 20 cm. Vízszigetelésként használhatja a masztixot, a gyártók összes ajánlását követve. A rétegek száma a fal állapotától függ.
 • A raklap lábain rögzítjük. Először a kartonlemezeket helyezzük el úgy, hogy a felületet ne karcoljuk meg, és a raklapot fejjel lefelé helyezzük. Válassza ki a lábak legmegfelelőbb helyét, tekintettel a csapágyfelület méretére és jellemzőire. Mindenesetre a lábak nem kerülhetnek érintkezésbe a csatorna csövével. A lábakat önbefogó csavarokkal kell rögzíteni, amelyeknek maguknak a palettának kell lenniük. A biztonsági tényező számításánál már elgondoltak. A megerősített csavarokat nem szükséges felszerelni, mivel károsíthatják a raklap elejét.
 • A raklapot rögzített állványokkal helyezzük a kívánt helyre, és állítsuk be a lábakon található csavarok helyzetét. A vízszintes vonal ellenőrzése mindkét irányban megtörténik. Kezdetben egy raklapra helyezzük a szintet a fal közelében és állítsuk be a vízszintes helyzetet. Ezután állítsa be a szintet merőlegesen, és állítsa be ismét a vízszintes helyzetet. Végül visszatérünk a raklapra és igazítjuk. Miután meghúzta a rögzítő anyákat, megakadályozza a menet öncsavarását.
 • Helyezzen be egy egyszerű ceruzát a lefolyó lyukba, és rajzolj egy kör alá a padló alatt. Húzza le a vonalakat a polcok alsó szélén. Tisztítjuk a raklapot.
 • Vonalként teszünk, és kiválasztjuk a világosabb vonalakat. Lesz rögzített oldaltámasz elemek.
 • A jelölésekhez rögzítőelemeket rögzítünk, és megnevezzük a tüskék helyét. A készülék felső része jól látható a vonalon.
 • Most körülbelül 1 - 2 cm-rel mélyebbre húzzuk a rögzítőrekeszeket a műanyag fúvóka hosszához képest. Szükség van egy póthelyre, hogy az ülepítő por ne akadályozza meg a fúvókák belépését. Rögzítse az egész szerkezetet tüskével.
 • Ragasztjuk a vízszigetelő szalagot a raklap sarokrészeire, kétoldalas szalagra helyezzük.

Az alap felkészítése és a raklap rögzítése után telepítheti a szifont. A szifon hozzáadásával kapcsolatos lépésenkénti utasítások egy sor egymás utáni műveleteket tartalmaznak.

 • Kicsomagoljuk a szifont, és ellenőrizzük a konfiguráció integritását, a menetes csatlakozás megbízhatóságát.
 • Felhelyeztük a cső (rövid cső) anyát és tömítő gumit. A kapott inszert a testkimenetbe. A gumikárosodás elkerülése érdekében technikai olajat vagy közönséges szappanos vizet kenhet.
 • A szifont a korábban vázolt körre helyezzük, mérjük meg a csatlakoztatott cső hosszát és vágjuk le. Ha a cső és a cső szögletes, akkor a térdet kell használni. Csatlakoztassa a térdet. Ezt a csatorna bejáratának irányába kell rögzíteni. A zuhanytálca tömítettségének ellenőrzése előtt rögzíteni kell. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minden kötésnek gumi tömítéssel kell rendelkeznie. Ellenőrizze a lefolyócső lejtését, amely nem lehet kevesebb mint két centiméter méterenként.

Szifon az alacsony raklaphoz tartozó zuhanykabinhoz

Az alacsony zuhanytálcák ma népszerűbbek, mint a hagyományosak. Jobban néz ki, sokkal kényelmesebb használni. Ezenkívül az alacsony raklapokat gyermekek és idősek számára biztonságosnak tartják. A raklap alja és a tartó alja közötti kis távolság a szifonok számára különleges szerkezeti követelményeket támaszt.

Szifon az alacsony raklaphoz tartozó zuhanykabinhoz

Ezeknek a követelményeknek a legfontosabb a kis telepítési magasság. A szifon méretének csökkentése révén a tervezők eredeti döntéseket hoznak annak érdekében, hogy biztosítsák a szükséges átfolyási kapacitást, és növeljék az összes elem működésének időtartamát. Nem csak a szifon megjelenését, hanem a belső töltés nómenklatúráját is megváltoztatják. A lecsapódás különböző betétekből történő megtisztításának beruházásaként egyes gyártók öntisztító szifont gyártanak.

Tálca tálca alacsony tálcával

Tippek a szifonok kiválasztásához

 1. A szifon modell kiválasztásakor vegye figyelembe a raklap aljától a padlóig terjedő távolságot. Ez a kritérium kiemelkedő, a többiet másodlagosan kell figyelni.

Vegye figyelembe a raklap aljától a padlóig terjedő távolságot

Megfelelő szifon vásárlásához ismernie kell a lefolyó lyuk méretét és átmérőjét.

Kivonat a GOST 23289-94-ből

Műanyag szifon

Nagy figyelmet kell fordítani a leeresztő rácsra.

Siphon Viega zuhanyozókhoz

A szifon javításához meg kell szüntetni a raklapot

Az alábbiakban egy táblázatot találhatunk az időzített és számos fogyasztói vállalat listájával kapcsolatban. Javasoljuk, hogy figyeljen termékeire.

Vannak más gyártók termékei az értékesítésben, de a hazai fogyasztók között még nincs nagy igény. Ami egy adott választási tanácsot illeti, nincs univerzális megoldás. Figyelje meg a gyártók közötti különbséget. Ha a hazai vállalatok garantálják, hogy termékeiket csak egy évig használják, akkor minden külföldi három-tízes. Miért nem tudunk cégünket magas színvonalú vízvezeték-minőséget előállítani? Azok a vásárlók, akik képesek gondoskodni pénzükről, soha nem vásárolnak olcsó árukat. És azt tanácsoljuk, hogy ugyanezt tegye.

Sifon eszköz alacsony raklapra

Mielőtt elkezdi telepíteni a szifont, ismerkedjen meg a készülékével. Annak ellenére, hogy a készülékek igen változatosak, alapvető különbség nincs közöttük. A különbségek csak a méretben, az alkatrészek geometriájában és a gyártás anyagában vannak.

A szifon eszköze az alacsony raklapú zuhanykabinhoz

Milyen részekből áll egy szifon az alacsony raklaphoz?

 1. Ház. Rozsdamentes ötvözetekből készült, két, három vagy négy szegecsekkel rögzített raklapra rögzítve, a töltelék be van helyezve. Leggyakrabban a test műanyagból készül.

Gyakorlati tanácsok. Figyeljen az ínyre. Valamennyi külföldi gyártó a gumitömítés felületét bordázza. Ennek a kialakításnak köszönhetően a tömítés megbízhatósága jelentősen megnövekedett, és a húzóerő csökken. Minél kisebb a műanyag elemek ereje, annál hosszabb ideig szolgálnak. A hazai vállalatok gépezetet készítenek, ami rendkívül negatív hatással van a teljesítményre. Miért csinálják ezt? Az a tény, hogy a lapos gumiszalagok gyártása sokkal könnyebb. Nem szükséges modern felszerelést telepíteni, gondosan ellenőrizni a nyersanyagok minőségét és a munka technológiáját. És a hazai gyártók fogyasztói problémái kevés aggodalomra adnak okot. Ez az egyik oka annak, hogy termékeink minőségének garantálása csak egy év.

 1. Elágazó cső a szifontestet a csatornacsatornához csatlakoztatja. Egyenes vagy szögletes lehet. A hosszt mindig egy margóval adják meg, amely lehetővé teszi a csatorna meghatározott helyének megfelelően történő vágását.

Csatlakoztassa a szifon házát a csatornahálózatba

Szifon az alacsony raklaphoz tartozó zuhanykabinhoz

A szifon a zuhanytálca és a szennyvízcsatorna közötti közbenső termék. Az alkatrész erői hidraulikus redőnyöt is biztosítanak (nem minden modellben), ezzel kiküszöbölve a kellemetlen szennyvízszagokat, amelyek behatolnak a helyiségbe egy beépített zuhanykabinba.

Szifon az alacsony raklaphoz tartozó zuhanykabinhoz

A szabványos szifon kialakítása két fő részből áll: a lefolyó és a túlfolyás (egyes modellek hiányozhatnak). A modern piacon meglehetősen nagy a szifonok választéka, elsősorban a szerkezeti teljesítmény, az akció mechanizmusa és az átfogó méretek jellemzői között.

Az alábbi információk áttekintése során megtudhatja, hogy milyen szifonok vannak, hogyan kell kiválasztani a megfelelő modellt egy alacsony palettával felszerelt zuhanykabin-kombinációval együtt (ez a csoport általában 20 cm magas magasságú termékeket tartalmaz), és olyan információkat is kap, amelyek lehetővé teszik az egészségügyi termékek önmagukban, megtagadva a harmadik féltől származó szolgáltatások fizetését.

A meglévő szifonfajták felülvizsgálata

A hatásmechanizmusnak megfelelően a meglévő szifonfajokat három fő csoportba sorolják. A legfontosabb információkat mindegyikről az alábbi táblázat tartalmazza.

Táblázat. A szifonok osztályozása a cselekvési mechanizmus segítségével

Szifonok, mint a "kattogó"

Jó tanács! A konstrukció típusának és a szifon megfelelő méretének kiválasztásakor a zuhanykazetta tetején, az aljzat magassága alapján kell irányítani A vizsgált egészségügyi berendezés telepítése a serpenyő alatt található helyiségben történik. Tekintettel erre, egy alacsony szifont választanak a kis raklapon lévő komplexumban való használatra. A rendelkezésre álló modellek a lehető legalacsonyabb értékek mellett emelkednek a padló felett. A leggyakoribbak a 80-200 mm magasságú termékek.

A hatásmechanizmusnak megfelelő osztályozáson kívül a szifonok három fő kategóriára oszthatók, figyelembe véve a szerkezeti teljesítményük jellemzőit. Ezekről a pontokról az alábbi táblázatban olvashat.

Táblázat. A szifonok besorolása típusonként

Klasszikus csőszifonok

Így egy hullámos szifon alkalmazható egy olyan komplexumban, ahol egy kis raklapgal felszerelt zuhanykabin van. A megfelelő lehetőség egy speciális leeresztő. Az alábbi példa nagyszerű példát mutat a szóban forgó egészségügyi elem jól szervezett összekapcsolására.

Kapcsolási rajz

A leeresztő létrát a zuhanytálca lyukába szerelik, vagy csempézett beton alapként végzik, és a csatorna csatlakozásához kapcsolódik. A víz belép a "létrákba", és innen bocsátanak ki a csatornába. Ennek a kategóriának a kibocsátási magassága átlagosan 80-200 mm között változik. Ebben az esetben minél alacsonyabb a létra, annál hatékonyabban és hatékonyabban működik. A létra segítségével a kabinban teljesen vízelvezetést is szerelhet fel hagyományos raklap nélkül - ebben az esetben az egészségügyi elemet az esztrichbe öntik. Az ilyen jellegű konstrukció egyik példája az alábbi képen látható.

Vízelvezetés

Mi mást keres a szifon kiválasztásakor?

A cselekvés és a tervezés mechanizmusa nem az egyetlen kritérium, amelyet figyelembe kell venni a szifon kiválasztási folyamatban. Annak érdekében, hogy a szaniterek hosszú ideje pontosan tudják kezelni a feladatokat, ismerkedjenek meg az alábbi táblázatban megadott információkkal, és ügyeljenek arra, hogy a zuhanyzóállomás szifonjának megválasztásakor kapott ajánlásokat használják.

Táblázat. A szifon zuhanyzó kiválasztására vonatkozó kritériumok

A szifon zuhany csatlakoztatásának módja

Ismered a zuhanyszifonok különböző kialakításait, amelyek különböznek az akció mechanizmusában és számos egyéb mutató esetében. A modelltől függetlenül a szifon csatlakozását ugyanabban a sorrendben hajtják végre. Különbségek fordulnak elő, kivéve a kiegészítő elemek beszerelésének szakaszában (egy fogantyút az automata szifonoknál, egy gombot a szifonokban, mint a kattogó stb.). Adja meg a gyártás sorrendjét a gyártó utasításai szerint - a modelltől és az adott márkától függően a telepítésnek lehetnek eltérései.

Szifon felszerelése a semmiből

A szifon első csatlakoztatásához szükséges utasításokat az alábbi táblázatban adja meg.

Jó tanács! A szifon független csatlakoztatását célszerű elvégezni, miután a raklapot a keretre szerelték.

Táblázat. Szifon csatlakozás

Indítsa el a szifon szétszerelését

A szifon folyamatos szétszerelése

A leeresztőfedél felszerelése

A térd összekapcsolása a csatornába

A zuhanykabin további összeszerelését az adott kialakítás jellemzi.

Letölthető fájl. Útmutató a zuhany felszereléséhez

A régi szifon cseréje

A régi szifon cseréje

Még a legdrágább és minőségi szifon is korlátozott élettartammal rendelkezik, ami a legtöbb esetben sokkal kisebb, mint a zuhanytálca tartóssága. Ha a szifon nem sikerült, cserélje ki az alábbi ajánlásokkal.

Először is el kell távolítania a zuhanytálca dekoratív paneljét. A legtöbb modellben ezt az elemet a snaps / clips csatolja. A leszereléssel kapcsolatos problémák általában nem merülnek fel: csak nyomja meg a képernyőt némi erőfeszítéssel, és a klipek felpattannak.

Ezután szét kell szedni a régi szifont. Előzetesen kapcsolja ki a vizet. A szifon eltávolításához kövesse a telepítés fordított sorrendjében levő lépéseket, pl.

 • húzza le a térdét a csatorna felől;

A mellékelt illusztrációkkal kapcsolatos minden egyes lépcsőre vonatkozó részletes információkat a szifonnak a semmiből történő telepítéséről szóló utasítások tartalmazzák, így nincs értelme duplikálni. Ön is ismeri az új szifon telepítési eljárását az előző kézikönyvből. Kövesse a kapott javaslatokat, és minden rendben lesz.

A lefolyó használata

Korábban említettük a modern egészségügyi higiéniai piac csodáját. Ez a készülék tökéletesen használható különféle magasságú zuhanytálcákkal együtt. Fontos megérteni, hogy a létrának bizonyos méretei vannak, és elegendő hely legyen a padlófelület és a zuhanytálca felső szélének alsó oldala között szaniteráruk beszereléséhez.

Ha a zuhanytálca állítható lábakra vagy tartószerkezetre van felszerelve, nem lesz gond - a tálca előírt magassága van beállítva, a leeresztő létrát behelyezzük (az összeszerelés / szétszerelés útmutatója és helyes elhelyezése később lesz megadva), lefolyócsatlakozás folyik a szennyvízzel, majd a padló és a tálcát dekoratív képernyõvel borítják vagy más alkalmas módon maszkolják.

Más kérdés, hogy a tulajdonos majdnem teljesen lapos raklapot vásárolt-e. Ebben az esetben el kell mennie a trükkre, az alábbi táblázatban tárgyalt lehetőségek egyikével.

Táblázat. A lapos szifon tálca telepítési lehetőségei

Szifonok: lefolyó a zuhanytálcára

Vízleeresztés magas raklapokhoz

Csomagolás alacsony raklapokhoz

Egy 1/2 hüvelykes raklap öntése

A raklap feltöltése alkalmas zuhanykabinokhoz: ERLIT, Aqua Joy, Aqualux, Aquanet, Arcus, Elegansa, Nautico, Niagara, Parly, River, Serena, Mirwell.

Szivattyú kis raklapokhoz D60-65 mm alatt

A szifon alkalmas zuhanykabinokra: ERLIT, Aqua Joy, Aqualux, Aquanet, Arcus, Elegansa, Nautico, Niagara, Parly, River, Serena, Mirwell.

Szifon a nagy kattintásra kattanó raklapok alatt D50-60 mm

A szifon alkalmas zuhanykabinokra: ERLIT, Aqua Joy, Aqualux, Aquanet, Arcus, Elegansa, Nautico, Niagara, Parly, River, Serena, Mirwell.

Szivattyú kis raklapokhoz D85-90 mm alatt

A szifon alkalmas zuhanykabinokra: ERLIT, Aqua Joy, Aqualux, Aquanet, Arcus, Elegansa, Nautico, Niagara, Parly, River, Serena, Mirwell.

Szifon túlcsordulása magas raklapokhoz D50-60 mm alatt

A szifon alkalmas zuhanykabinokra: ERLIT, Aqua Joy, Aqualux, Aquanet, Arcus, Elegansa, Nautico, Niagara, Parly, River, Serena, Mirwell.

Szivattyú, magas, raklap, prémium, D50-60, alatt

A szifon alkalmas zuhanykabinokra: ERLIT, Aqua Joy, Aqualux, Aquanet, Arcus, Elegansa, Nautico, Niagara, Parly, River, Serena, Mirwell.

Sifon zuhanyzó tálcához Ido Showerama 8-5 Z0705630001

Sifon zuhanyzó tálcához Ido Showerama 8-5 Z0705630001

Szifon az IDO Showerama Z63462001 zuhanykabinjának raklapjára

Szifon az IDO Showerama Z63462001 zuhanykabinjának raklapjára

Szifon az IDO Showerama Z7292001 zuhanykabinjának raklapjára

Szifon az IDO Showerama Z7292001 zuhanykabinjának raklapjára

A zuhanytálca szifonja tökéletesen illeszkedik a funkciókhoz, és előfeltétele a kabin kényelmes használatának. Nem csak a víz gyors kiürüléséért felel, hanem kiküszöböli a szennyvízcsövek tartós szagának megjelenését.

Az Aquasliv.ru online áruház meghívja Önt, hogy vásároljon szifont a zuhanytálcák tálcáihoz Moszkvában történő szállítással és telepítéssel.

Szivattyúkat kínálunk különféle típusú hidroboxokhoz, gyorscsatlakozóval, zárórendszerrel vagy automatikus kattanáscsökkentő szeleppel. A kialakítás biztosítja a nagy átbocsátást és az összes elem hosszú élettartamát.

A lefolyó szifon típusai a zuhanyhoz

A zuhanykabin tálcájához tartozó szilvákat a padlóról való távolság, a lyuk átmérője és a cső kimenete alapján választják ki. A kínálatunk lehetővé teszi a szerelvények vásárlását a méret és a beépítési magasság követelményeinek kielégítésére, az ár kívánságára, könnyű karbantartására és üzemeltetésére.

 • Szifonok a hagyományos nagy raklapú zuhanykabinokhoz. Alkalmas gyakorlatias vízlépcsőkhöz, túlfolyóval, ahol lehetőség van vízre.
 • Szilvák zuhanykabinokhoz, modern alacsony alsó tálcával. A padló minimális távolsága, beleértve a modern sarkokat létrákkal.

A rendelkezésre álló modellek a csövek különböző verzióival rendelkeznek. A hullámos zuhanytálcák szifonjai kényelmesek a jó rugalmasság és sokoldalúság miatt. Könnyedén megváltoztatják az alkalmazás hatókörét kibővítő konfigurációt. A sima csővel ellátott lefolyóeszközök kizárják a falak lerakódását, tartósak, és gyakran a prémium szegmens fülkéiben vannak felszerelve.

Kapcsolatfelvétel, segítünk Önnek hibamentes választás megszerzésében, és vegyen egy szifont az eredeti lecsapolás helyett.

Válaszolj az összes kérdésre - hívja +7 (495) 220-45-41.