Legfontosabb > Tervezés

Hogyan telepítsünk mosogató szifont - a szakemberek ajánlásait

Minden öntudatos ember, vagy akár a tizenéves fiú képes lesz teljesen megérteni, hogyan szerelje össze a mosogatót a mosogatóhoz saját maga által. Végül is ez csak minimális erőfeszítést igényel, néhány egyszerű képességet, egy csavarhúzót és egy maximális vágyat.

Minden háziasszony tud erről a készülékről, hogy eltömődhet és megtisztulhat, vagy áramlást okozhat, és esetleg ki kell cserélnie egy újat. Ha van egy ember a házban, akkor semmi gond. Ellenkező esetben kapcsolatba kell lépnie egy szakember fizetett szolgáltatásaival.

A szifon célja

Magánházban vagy lakásban élsz, ha otthonában van mosdó, mosdó, fürdőkád vagy zuhanyzó, akkor vannak szifonok. Az egészségügyi berendezés nélkül, kivéve az utcai mosdó esetében.

A szifon egyfajta hajlított csőszakasz, amelyen keresztül a szennyvíz elvezetik a mosdó / kád / zuhanytálcából a csatornába. A mosogató csatlakoztatása a csatornahoz nem lehetséges ezen szaniter szerelvény nélkül. Végül is kellemetlen szagokat tart a csatornacsövön, megakadályozza a baktériumok növekedését a vízcsapdán keresztül.

A szifont a csatornahálózathoz is hozzá kell kötni, hogy durva hulladékot érjen el, ami valamilyen okból belépett a lefolyóba. Fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó egészségügyi berendezés nem képes teljes mértékben megvédeni a szennyvízcsatorna rendszert az eltömődéstől. Időközönként további vegyszereket kell használni a szennyvízcsatorna tisztítására.

Szifonok fajtái

Mielőtt folytatnánk azt a kérdést, hogy miként lehet megfelelően csatlakoztatni egy szifont egy mosogatóhoz vagy más vízvezeték-szerelvényhez, fontoljuk meg, hogy milyen típusú szifon létezik. Végül is, miután úgy döntött, hogy megvásárolja ezt a terméket, először is gondolni fog a típusára, amely kifejezetten az Ön esetében szükséges. A nagyobb tisztaság érdekében vegye figyelembe az alábbi képeket.

Amint az a fenti ábrákból is látható, a legfunkcionálisabb és legkényelmesebb a napelemben az üvegszifon. Rajta lakunk.

Alapvető készlet egy üveg szifon

Annak kérdésére, hogy miként lehet egy üvegszifonyt a mosogatóra telepíteni, először meg kell fontolnia, hogy mely részekből áll. A mosogatóhoz vagy fürdéshez használt üvegszifon fő alkotóelemei:

 • védőrács;
 • egy sor gumi tömítés;
 • kúpos gumi mandzsetta;
 • fogadó vagy elágazó cső;
 • összekötő csavar;
 • csatlakozóanya;
 • az alsó;
 • a csatorna csőcsatlakozója;
 • csatorna.

Az üvegszifonok különböző módosításai

A készülék modelljétől függően további részletekkel is rendelkezhet:

 • több bemenet;
 • túlfolyócső;
 • szelepcsatorna.

Ha van olyan mosógép, amelyet a mosogató mellett helyeztek el, amelyen a szifont telepíti, akkor fontolja meg, hogy vásároljon egy modellt egy speciális kiegészítő bemenettel. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a háztartási készülékeket a szennyvízcsatornába szifonon keresztül csatlakoztatni, és nem közvetlenül.

A túlfolyócső a mosogatóra van szerelve, amelynek kialakítása kezdetben túlfolyó lyukat biztosít. A konyhában való áradások elkerülése érdekében a fürdőszobai és konyhai mosogatógépek gyártói nemrégiben egy túlfolyó lyukkal kezdték felépíteni őket, és a szifongyártók termékeiket túlfolyócsővel szerelték fel.

Az Autosliv a modern modellek nagyon kényelmes jellemzője. Ha vízre van szükség a mosogatóban, csak egy egyszerű kattintással zárja le a szelepet a lefolyóban. Ezután, ha már nincs szükség a vízbe a mosogatóba, akkor a szelep kinyílik és a lefolyó továbbra is normálisan működik.

Az alábbi képen látható az üvegszifon módosítása. Általában mindegyiknek hasonló eszköze van, és magától függ, hogy eldöntsétek, hogy a mosogató mosogatójának milyen konkrét módosításai vannak a fürdőszobában, csak meghatározott feltételek alapján dönthetnek.

Vannak modellek szifonok kettős mosogatók. Ennek a modellnek a kényelme az, hogy kétszer ne telepítse a mosogató szifont. És ez jelentősen megtakarítja az idejét és erőfeszítését. De nem csak. A két bemenetű modell sokkal kompaktabb, ami fontos a mosogató alatt lévő tér termelési célú felhasználásához. Két különálló szifon felszerelésével két tálcával rendelkező mosogatóhoz, a csövek és tömlők hálóját a mosogató alá helyezi. Ez nemcsak megakadályozza, hogy elhelyezzön egy tárolóedényt, hanem nehezebbé tegye a csatornakomplexum fenntartását.

Összeszerelési technológia

Bármely modellje a megvásárolt egészségügyi berendezésnek, a gyártó köteles csatolni a termékhez egy összeszerelő áramkört és egy alkatrész-jegyzéket. A gyártó utasításai elsősorban a mosogató szifonjának összeszerelésekor követendők.

De általában az utasítás sematikus. Ha nem először vesz részt a termék összeszerelésében, akkor elég valószínű, hogy a rendszer az Ön számára több lesz, mint elég. Különösen fontos azonban, hogy az újonc olyan pontokra összpontosítson, amelyeket részletesen tárgyalunk. Igen, és a tulajdonos, aki régóta megszokta, hogy mindent megtegyen a saját kezével, néha hasznos emlékeztetni néhány árnyalatra.

 1. Tehát az első lépés a konfiguráció ellenőrzése. Alapvetőnek tűnik. De gyakran vannak olyan helyzetek, amikor "valami nincs itt", és nem világos, hogy mihez kell kapcsolódni, mert egyszerűen nincs elég részlete. Kevésbé gyakoriak a redundancia. Ezután a zavaros tulajdonosa hosszú időre meg fogja találni, hogy mi az extra madár.
 2. Amikor egy komplett készleten rájöttél, és nem felejtette el figyelmen kívül hagyni az alkatrészek minőségét is, közvetlenül a gyülekezéshez vezethet.
 3. Ellenőrizze az alsó dugót. Győződjön meg róla, hogy nincs benne éles elem, mert a hiba károsíthatja a tömítést. A szifon alját mindig vízzel tölti meg, és a hibák jelenléte ebben az építési helyszínen elkerülhetetlenül szivárgáshoz vezet.
 4. Telepítsünk egy rácsot, hogy megakadályozzuk az étel bejutását a lefolyóba és egy fehér tömítést a mosogató alján lévő lyukon. A leeresztő nyílás hátoldalán pedig az alsó részből egy gumi fekete tömítés van felszerelve. Nyomja az elágazó csövet a mosogatóhoz, és csavarja be a 6-8 mm átmérőjű rögzítőcsavart az elágazó cső speciális aljzatába a rács fölé. Ehhez egy széles csavarhúzóra van szüksége - talán az egyetlen olyan eszköz, amelyet használni fogsz, kivéve a kezeket.
 5. Felfelé az elágazó csövön, szerelje fel a tengelykapcsoló anyát, majd a kúpos gumitömítést. Helyezze be a szifont a mellbimbóba, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a magasság, amelyen található, helyes. Biztosítsa ezt a szintet a szorítóanya manuális meghúzásával. A szifon felszerelése a mosogatóra majdnem teljes.
 6. Ezután gumibetétet kell elhelyezni a készülék alsó fedelén, és csavarja meg az utast. A jövőben le kell csavarni, hogy tisztítsák mindent a felhalmozott törmelékből. Ügyeljen arra, hogy ne tömítse a tömítést minden egyes alkalommal.

Mit kell figyelni a telepítéskor:

 • A készülék összeszerelésekor ne használjon tömítőanyagot. Ha szét kell szedni annak érdekében, hogy megtisztítsa, ha elakad, akkor nem lesz képes gyorsan elvégezni. Ráadásul el kell távolítania a régi tömítőanyag maradványait, mielőtt vissza tudna dugni mindent. Szélsőséges esetben használjon szilikont, de jobb, ha valamilyen gumibetétet tartalmaz a készletben. Feltéve, hogy normális minőségük van, az ízületek tömítettségének problémái nem merülhetnek fel. Ez egy csatorna, nincs ott nyomás, ellentétben a vízcsővel.
 • Gondolkodj azonnal, a konyhában, a fürdőszobában vagy egy másik szobában, egy mosógépet telepítesz, függetlenül attól, hogy Ön mosogatógépet szerel-e be, függetlenül attól, hogy a mosdója egyszeres vagy kétszemélyes. Erre azért van szükség, mert nem szükséges újra és újra telepíteni egy szifont a mosogatóra, új otthoni háztartási készülékek hozzáadásával, amelyek a csatornahálózathoz kapcsolódnak.
 • Annak érdekében, hogy az összeszerelt szifon megfelelően működjön, ügyelni kell arra, hogy az összes csatlakozó szoros legyen, és ne legyen szivárgás.
 • Minden csatlakozást kézzel kell elvégezni, segédeszközök nélkül. Ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy a tömítőgumót megnyomja, ami jelentősen csökkenti az élettartamát.

Összefoglalva

A szifon felszerelése mosáshoz, mosogatóhoz, zuhanyozáshoz vagy fürdéshez nem igényel sok időt és nem igényel speciális készségeket. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyekről tudnia kell, és figyelembe kell venni, hogy ne kelljen kettős munkát végezni, miközben újratárgyalunk valamit. Szükséges mindent figyelembe venni, hogy rövid idő alatt egy teljesen új készüléket ne lehessen megváltoztatni egy funkcionális modellre, mert elfelejtette figyelembe venni, hogy legközelebb egy mosógépet kell telepíteni, és a szifonon keresztül is hozzá kell kapcsolódnia a csatornahálózathoz.

Ha újak vagyunk a vízvezetékhez, és először telepítünk egy szifont, a termék gyártójának utasításai érthetetlenek lehetnek. Az eszköz összeszerelésének és felszerelésének csak vázlatos leírása alapján nem tartalmaz olyan fontos információkat és tippeket, amelyek segítenek elkerülni a hibákat, és megakadályozni a konyhájának szivárgását a csatornából.

A szifon felszerelése a konyhában: hogyan szereljük fel és telepítsük a készüléket + diagramokat és telepítési példát

A legegyszerűbb vízellátási intézkedések végrehajtásához nem szükséges szakembert felkeresni, szabadságot kérni a munkától és pénzt költeni a szolgáltatásokért. Például egy szifon felszerelése a konyhában egy egyszerű eljárás, amelyet még egy nő is képes kezelni.

Ha helyesen veszi fel a készüléket, tanulmányozza meg az utasításokat és emlékezzen néhány általánosan elfogadott szabályra, a szifon megtisztításának, cseréjének vagy telepítésének folyamata gyorsan és kellemetlen meglepetések nélkül halad.

Konyhai szifon minták

A szifon felvásárlásának vagy cseréjének kérdése akkor merül fel, amikor a régi modell meghibásodik, valamint olyan okok miatt, amelyek nem kapcsolódnak az eszközhöz.

Tegyük fel, hogy egy új konyhai készlet megszerzésével meg kell változtatnunk a mosogatót, és az új mosogatószerkezet kialakításához a készülék eltérő konfigurációjára van szükség. Fontolja meg, hogy milyen típusú szifonok kínálnak modern gyártók.

Számos osztályozási eszköz található a csapóvíz készítéséhez, de minden típus két általános kategóriába sorolható:

A térd viszont merev vagy rugalmas (hullámos) részekre oszlik, és minden típusnak összetettebb szerkezete lehet, ha a mosogatóval túlfolyóhoz csatlakozik. Érdemes megemlíteni a lapos szifont is (a zuhany alá helyezés szempontjából fontos) és kettős - az ikeres mosdók alatt történő telepítéshez.

A konyha számára a palack modell ideális, de szabad hely hiányában vagy egyéb okokból, a térd használata (U-alakú és S alakú). Racionálisabb az egészségügyi berendezések legutolsó típusainak felszerelése, minimális szabad hely - például a fürdők alatt.

Mielőtt egy szifont telepítene a konyhában való mosáshoz, meg kell határoznia a modellt. Több lehetőséget is bemutatunk, melyek közül az egyik hasznos lehet.

Így az új eszköz kiválasztásakor a mosogató alatt lévő szabad hely nagyságára kell összpontosítani, a műszaki jellemzők (az anyag és a tömítések megbízhatósága, az átjárhatóság), a karbantartás megszüntetésének lehetősége, és ha a szifont nem kötötte le a köveken, akkor a megjelenés.

Szerelési és telepítési utasítások

A modellek különböző módon vannak összeszerelve: egyeseket először össze kell kötni, majd hermetikusan csatlakoztatni kell a mosogató és a csatorna leeresztőnyílásához, míg mások részben össze vannak szerelve a mosogató szerelése közben. Tekintsük a népszerű fajok összeszerelésére és telepítésére vonatkozó lehetőségeket

Az üvegszifon felszerelésének lépései

Amikor egy eszközt vásárol egy boltban, vegye figyelembe, hogy a műanyag modellek 2 típusból állnak:

 • olcsó, amely 10 (vagy több) részből áll;
 • márkás, integrált tömítésekkel.

A második típus a jó minőségű polimerek - mind a műanyag a testhez és a tömítőgyűrűk anyagához - használható. Költsége magasabb, de tovább tart. Ezenkívül sokkal könnyebb összeállítani: mindössze 3 darabból áll, amelyek könnyen csatlakoztathatók és beállíthatók. A tipikus eszköz legalább 10 darabot tartalmaz, amelyeket a megfelelő helyeken kell elhelyezni anélkül, hogy összekevernék a tömítéseket.

A konyhai mosogató szifon felszerelésének folyamatát a szennyvízcsatorna teljesen lefektetett és a bútorok telepítése után kell megkezdeni, más szóval az utolsó.

Fontolja meg, hogyan kell folyamatosan gyűjteni a szifont mosáshoz. Például, vegyen egy olcsó modellt, amely sok elemből áll. Először csomagolja ki a készletet, ellenőrizze, hogy minden alkatrész a helyén van-e. Fontos, hogy a csövek és a palackrészek sima és szorosak legyenek, a hullámok rugalmasak és a tömítések sűrűek, hibák nélkül. Akkor járunk el a fotó utasítás szerint.

Szifon a konyhában való mosáshoz: hogyan szereljük fel és telepítsük a saját kezüket

A konyhában a mosogató alá helyezett szifon felállításával akár egy kezdő is kezelheti szakember segítségével. A modern szifonszerkezetek kézi összeszerelésre lettek tervezve, és csak ritka esetekben csavarhúzó szükséges.

A szifon egy cső (kevésbé több cső), amelynek kanyarulata a piszkos vizet a csatornarendszerbe áramlik. Pontosan a hajlítás miatt a víz egy kis része marad a csőben, és egyfajta ülepítő tartályt képez. Ő viszont nem enged kellemetlen szagokat és zajokat a csatornacsövön belépni a szobába.

Szifon eszköz

A lefolyók szifonjai gyakran krómozott műanyagból vagy műanyagból készülnek (propilén, polietilén, PVC). A sárgaréz termékek idővel oxidálódnak és szennyeződnek. Jobb, ha előnyben részesítjük a műanyag szifont. Az ilyen termék nem korrodál, nem rothad, kopásálló és tartós.

A műanyag termék példáján vegye figyelembe a készülék szifont. A standard szifon berendezések a következőket tartalmazzák:

 1. védő grill. Ez közvetlenül a mosogató vízleeresztő nyílásába kerül, és megakadályozza, hogy nagy mennyiségű hulladék kerüljön be a szennyvízcsatornába.
 2. gumidugóval. A mosogató ürítőnyílásának blokkolására szolgál (olcsó szifon-modellek hiányában).
 3. gumi tömítés 3-5 mm vastag. A mosogató és a kiömlőnyílás között helyezkedik el.
 4. kipufogócső. Néhány fúvóka-modellnek van egy további lefolyója, amelyhez a mosó / mosogatógép csatlakoztatva van, vagy az alsó szeleppel ellátott csaptelepek.
 5. gumi tömítés kipufogócső
 6. műanyag anya kipufogócső
 7. Csatlakozó csavar Ø 6-8 mm rozsdamentes acél. Az olcsó szifon modellekben ezek a csavarok egyszerű vasból készülnek, vékony króm vagy nikkel bevonattal. Az ilyen csavar nem megbízható, gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ha egy szifont vásárol egy kiváló minőségű csavarral, akkor ajánlatos egy kis mágnest magával vinni a fém megvizsgálására (a rozsdamentes acél nem mágnesez).

 • fém anya. Sárgaréz, réz vagy rozsdamentes acél. Ne vegyen be egy szifont egy vasanyával. Gyorsan rozsdásodik és legfeljebb egy évig tart.
 • szifon tok palack vagy térd formájában.
 • összekötő műanyag anyával.
 • 2 kúpos gumi vagy műanyag tömítés.
 • csatorna csap. A szifonház oldalán található.
 • megfelelő átmérőjű anya a műanyag adapter felszereléséhez.
 • fedél vagy üvegszifon. Ez a részlet sokkal gyakoribb, mint másoknak, hogy le kell csavarni, hogy tisztítsa meg a szifont.
 • nagy lapos gumi tömítés. A fedelet (csésze) szifont a testhez zárja.
 • csatorna csap. Rugalmas tömlő, szabványos műanyag cső, hullámcső vagy műanyag cső lehet. Mindez függ a megszerzett szifon típusától és a kimenetének átmérőjétől.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Szifon szerelvény konyhai mosogatóhoz

  A boltban vagy a raktárban vásárolt szifont a termék összeszerelési diagramjaival együtt kell mellékelni. A szerelvény nem okoz nehézséget még azok számára sem, akik először felvetették a szifont. De a további szivárgás elkerülése érdekében figyelembe kell venni a termék összeszerelésekor a következő pontokat:

  1. A termék összeállításakor a legfontosabb dolog az összes csatlakozás szorossága. A szivárgásvizsgálatot a parafa aljából kell elvégezni, mivel a csatorna állandó nyomás alatt áll. Miközben még mindig a boltban van, szifon vásárlásakor gondosan ellenőrizze a terméket hibák esetén (zseton, sorja, stb.), Mivel károsíthatja a tömítést.
  2. Ha a szifont eladták, akkor szét kell szedni és ellenőrizni kell az összes tömítés jelenlétét, valamint annak ellenőrzését, hogy a termék minden részét szorosan rögzítsék és rögzítsék.

 • A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ellenőrizhesse a szorítóerőt, és ne károsíthassa a készüléket.
 • Az alsó dugó és egyéb csatlakozások beszereléséhez rögzíteni kell a tömítéseket. Tömítőanyagot használnak erre a célra. A szifon alkatrészek csavarását az ütközővel szemben, de erős nyomás nélkül kell végrehajtani.
 • A kimeneti csatlakozó felszereléséhez meg kell húzni a rögzítőcsavart és fel kell venni a felesleges tömítőanyagot. A fúvóka kioldódása következtében a beépítési magasság állítható.
 • Szifon telepítés

  1. A szifon felszerelésének megkezdése előtt előkészítő munkát kell végezni. Ha a szifon csatlakozik a régi öntöttvas csőhöz, akkor tisztítani kell a szennyeződésektől, és szereljen be egy gumitömítést. Ha a cső műanyag, akkor először a csúcsát egy bizonyos szintre (de legfeljebb 40 cm-re a padlóról) hozza. Ezután egy speciális adapter van telepítve rajta.
  2. A következő lépés a régi szifon leszerelése. Ehhez használjon olyan csavarhúzót, amellyel a rögzítőcsavar lecsavarozható.
  3. Ezután óvatosan tisztítsa meg az ülést a jövő zsír, szennyeződés és rozsdás szifonra.
  4. Csak ezután lehet a szifont felhelyezni a mosogatóra, és rögzíteni egy csavaros rész a csaptelep csapdával.

 • Manuálisan csatlakoztassa a szifon fő részét egy csővel a mosogató alá.
 • A szifonhoz mellékelt sok utas esetén azonnal csatlakoztasson további berendezéseket (mosógép, mosogatógép stb.). Azonban célszerű csatlakoztatni a készüléket a szennyvízcsatornához, és elsődleges ellenőrzést kell végrehajtani. A csavarkulcsban további csapok zárva vannak a szifonhoz csatlakoztatott speciális dugaszokkal.
 • Ha a szivárgás ellenőrzése során nem találta meg, akkor további eszközöket csatlakoztathat. A mosófolyadékok és mosogatógépek a megbízhatóság érdekében rögzítők segítségével rögzíthetők.
 • Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kilépő kifolyócső ne legyen hajlított vagy csavarva bárhol. A víz szabadon áramolhat rajta.
 • Hasznos. A szifon felszerelését követően a keverőt a konyhában választhatja ki és telepítheti.

  DIY Tippek szifon telepítéshez

  • Szifon vásárlásakor ellenőriznie kell a készüléket az eszköz összes részletének jelenlétére. Gyakran előfordul, hogy még zárt csomagban sem elegendő rész van.
  • A szifon összeszerelésekor minden elemnek száraznak és tisztanak kell lennie. A szivárgás vagy homok a gumitömítésen vagy a szálon csapódhat.
  • A szifon felszerelésénél a padló alatti szifonnyílás magasságának nagyságrendje magasabb, mint a csatorna bemeneti nyílásának magassága. Ha ezt a feltételt megfigyelik, akkor kialakul egy bizonyos dőlés, amely kedvező a vízáramlás szempontjából.

  A következő cikkben olvassa el a vízvezeték fűtőkábelét: miért van szükség és hogyan kell használni?

  Szifon szerelés - részletes utasítások

  A szifonszerkezet minden egészségügyi berendezést szennyvízzel csatlakoztat. A szifon kialakítása hozzájárul a víz felhalmozódásához, így a szennyvíz szaga nem jut be a helyiségbe.

  A szerelés szigorúan az alábbi utasítások szerint történik.

  A szifon megfelelő összeszerelése és felszerelése megakadályozza a szivárgást és a levehető könyök vagy a műszerház gyors eltömődését.

  Műanyag fürdő szifon felszerelése

  Fürdő csapda

  Ilyen térdig érő szifonok öntöttvas, akril fürdőkbe és zuhanykabintálcákba vannak felszerelve. Ennek a kialakításnak túlcsordulnia kell.

  Vizuális séma "Hogyan szereljük fel a fürdő szifont"

  A különböző fürdőszifonok elrendezésének elve ugyanaz.

  • A dugó (1) gumi vagy műanyag fürdőlefolyó lyukhoz egy lánccal a túlfolyólemezhez van rögzítve. Parafa szükséges egy vízcsőhöz a vízvezetékberendezésben.
  • A 63 mm-es (2) szabványos átmérőjű védőrács gumi tömítéssel (2c) van felszerelve a fürdőleeresztő nyíláson. A rács feladata, hogy megóvja a különféle tárgyakat a csatornába való belépéstől.
  • Ezután vegye be az elágazó csövet (4). A cső felső részében egy kis peremű emelvény van a tömítésekhez (3) és a mentőgyűrűkhöz. Ez a konfiguráció nem teszi lehetővé a tömítés mozgatását a telepítés során. Helyezze a tömítést (3) a kívánt helyzetbe, és szorosan nyomja meg a kimenetet a fürdő testéhez. Ha a tömítés nem szorosan csatlakozik a fürdőhöz, szivárgás fordulhat elő. A szabad kezével a 6-8 mm-es átmérőjű csavarkötőt (5) a védőrácsba kell behelyezni és egy hagyományos széles csavarhúzóval (6) szorítani kell, amelyet az öntési szakaszban a mellbimbó testébe nyomtak.
  • Hogyan kell megfelelően összegyűjteni a szifont a következő lépésben? Most el kell távolítania a levehető térdszifont (7). Ez a rész leggyakrabban szennyezett és eltávolítani és tisztítani kell. A kivehető könyök tetején a csövet és az adaptert helyezik.
   A térdnek az elágazó csőre történő rögzítéséhez műanyag csatlakozóanyát (8) helyeznek el az elágazó csövön, és egy kúpos tömítést (9) helyeznek el az anyacsavar alatt. A térdet a fúvókára kell a kívánt magasságra szerelni, és húzza meg az anyát. Ezután a térdet az adapterrel (10) a csatlakozóanya (8) segítségével rögzítjük, amelybe a kúpos tömítést behelyezzük. Egy adapterrel beállíthatja a szifon magasságát.
  • Egy lapos tömítést (11) helyezünk egy másik anyacsavarra, amely az 50 mm átmérőjű öntöttvas vagy műanyag csőhöz csatlakozó szennyvízcsőhöz való erős csatlakozással rendelkezik, valamint gumi lapos tömítéssel vagy speciális mandzsettával, ha a kivezetés átmérője eltér. Ezzel befejeződik a szifon alja.
  • Az elágazó cső oldalán van egy kimenet a túlfolyáshoz (13). Rugalmas, 25 mm-es tömlő-harmonikát helyeznek hozzá kúpos vagy lapos tömítéssel (15) és csatlakozó anyával (16).
  • Ugyanazzal az anyával és tömítéssel a harmonika tömlő a túlfolyócsőhöz (17) van csatlakoztatva.

  A kúpos tömítés mindig a szélső oldalhoz csatlakozik a tengelykapcsoló anyához.

  • A tömlő (18) a túlfolyócső felső oldalához van erősítve, és egy csavar (20) segítségével a csövet a fürdő testén át egy vízzel túlfolyó lemezzel összekötjük. A készülék készen áll a működésre, ezen utasítás szerint a szifon szerelés befejeződött.

  Műanyag mosogató szifon felszerelése

  Szifon a mosogatóhoz

  A mosogatók és mosdók szifonjai olyan palack típusú eszközök, amelyek ugyanazt az eszközelvet alkalmazzák különböző modellekhez.

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont a mosogatóhoz? Részletes utasítások segítenek a szifon önálló és hatékony összeszerelésében.

  Szifon szerelési séma

  Az ilyen szifonok összeszerelése három szakaszban történik: a mosogatóhoz való csatlakozás, a szifon fő részegysége, a szennyvízcsatornához való csatlakozás.

  Sifon a mosogatóhoz - hogyan kell összegyűjteni egy lépésben

  • Az 5-6 osztással ellátott védőrácsot (1) a mosogató ürítőnyílásán lévő tömítéssel (1c) kell felszerelni.
  • Az elágazó cső (3) oldalán egy gumi vastag (3-5 mm) tömítést (2) rögzítenek. A csavar másik vége a szabad szifongyárra vonatkozik.
  • A fúvóka felső részét egy kézzel szorosan nyomja a mosogatóhoz, a másik pedig a védőhálóban lévő 6-8 mm átmérőjű védőcsavarral (4) van behelyezve, és egy széles csavarhúzóval csavarja a fúvóka anyáját. Az anyát szorosan behelyezzük a cső testében lévő mélyedésbe. Az 1. szakasz befejeződött.

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont a 2. fázisban

  • Egy műanyag csatlakozóanyát (7) helyezzünk az elágazó csőre, majd egy kúpos tömítést (8).
  • A palack típusú szifon (6) házának felső részébe egy fúvókát helyezünk, és a kívánt magasságra helyezzük, majd az anyát kézzel leeresztjük és csavarjuk.
  • Egy sima nagy gumi tömítést (14) helyezünk a szifon (13) fedelébe (csészébe), majd a fedelet a testhez (6) forgatjuk.

  A szifonüveg gyakran eltömődik a hulladékkal, ezért azt el kell távolítani, és ki kell öblíteni, ezért nem javasoljuk, hogy a készüléket szilikonnal fényezze fel az üveg és a test találkozásánál.

  Ha kívánja, akkor jobb, ha akár 10 réteg egészségügyi feltekercselés is beindul.

  Szifon - hogyan kell összeszedni a 3. fázisban

  • A szabványos csatornarész (9) átmérője 50 mm, és egy csővel (10) és kúpos tömítéssel (12a) van összekötve egy csatornacsővel.
   Ha a cső vagy a kifolyócső nem szabványos méretű, használjon műanyag adaptert.

  A szerelés végén helyezze az újságot a szifon alá, és nyissa ki a csapot: ha a szifont megfelelően összeszerelik, az újság száraz lesz. Ha az "Hogyan szereljük fel a szifont mosáshoz" utasításokat, és használjunk minőségi anyagokat, akkor az eszköz sokáig szolgál.

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont a mosogatóhoz

  A cikk tartalma

  • 1 Mi ez?
  • 2 Anyagtípusok
  • 2.1 Hullámosított
  • 2.2 Cső
  • 2.3 Palack
  • 3 szifon eszköz
  • 4 A szifon felszerelése és felszerelése
  • 5 videó
  • 6 Sémák

  A szennyvíz eltávolításához a mosogatóból, mosdóból, zuhanyzóból és fürdő szettből. Közvetlenül a csatornarendszerhez csatlakozik. Telepítéséhez, és ennek megfelelően a gyülekezet mindenki számára, még egy nem szakember számára is képes lesz. Ez a cikk feltárja azt a kérdést, hogyan kell összegyűjteni a szifont a mosogatóhoz. Ha megy előre, a legtöbb esetben egy csavarhúzó szükséges ehhez a munkához.

  Mi az?

  A szifont nem könnyű használni a piszkos víz leeresztéséhez. Például nagyméretű törmeléket csaphat be, amely behatolt a védőrácsba. Ennek megfelelően csökkenti a csatorna eltömődésének kockázatát.

  Ezenkívül a készülék speciális kialakítása vízzáró tömítést képez. A térd jelenléte a szifonban nem teszi lehetővé a kellemetlen szagok belépését a csatornarendszerből. A vízzáródás a szifonban lévő víz folyamatos rendelkezésre állása.

  Anyagtípusok

  A szifon műanyagból, fémből és kombinált. Különösen gyönyörű sárgaréz, fényes krómozással. Érdemes megfontolni, hogy megvásárolja-e, ha a mosogató alatt nem tervezel egy tulipánt, szekrényt vagy szekrényt telepíteni. Ilyenkor a megbízhatóság mellett a szifonnak gyönyörű megjelenésűnek kell lennie. Elfogadom, hogy nézzük meg a műanyag szifont nem olyan kellemes, mint a fém, sőt ragyogó.

  Többek között ez a készülék más fémekből, például rézből és bronzból készül. De különös gonddal kell, mert egy idő után oxidálódnak.

  Ha a fürdőszobának egy bizonyos stílusát el kell viselnie, akkor nem csak a szifont, hanem a csöveket, a csapot és egyéb elemeket is ugyanabból az anyagból kell készíteni.

  Leggyakrabban műanyag szifonokat vásárolnak. Számos előnyük van:

  • Alacsony ár
  • Erő.
  • Alacsony tömeg.
  • Kémiai ellenállás.
  • Egyszerű szerelés és szerelés.
  • Lehetőség telepíteni a leginkább megközelíthetetlen helyeken.
  • A műanyag felületén nem keletkezik mészkő betét.

  Az anyag megválasztása mellett a szifon is különböző típusú, ezeket tovább tekintjük.

  hullámos

  Ezt a designot népszerűen egyszerű hullámosításnak nevezik. Hajlítható csőből áll, amely bármilyen formát adhat, és különösen hajlítható, hogy csapdát képezzen. A hullámos szifont speciális rögzítővel rögzítik. A fő előny az alacsony költségnek köszönhető, valamint a mosogató szabad mozgatásához. A hullámzás nehezen nyújtózkodjon, és megszerezze a kívánt alakot.

  cső

  Ez a termék egy hullámos kivitelhez hasonlít. Az egyetlen különbség az, hogy a szifon elegendő erővel és merevséggel rendelkezik. Megjelenésként egy ilyen szifon egy hajlított cső, amely a szükséges alakja egy hidraulikus tömítés létrehozásához. A csatorna és a mosogató mindenféle anyacsavar nélkül csatlakozik. Mindazonáltal egyértelmű hátránya van. Ha el kell helyezni a mosogatót, nehéz lesz megtenni. Továbbá, ezek a szifonok rosszul tisztítják. Mindezek miatt egyre több ember hagyja el a csöves szifont.

  palack

  Ahogy a neve is sugallja, egy ilyen eszköz alakja egy üveghez hasonlít. Az eszköze nagyon egyszerű. A meglévő lombikban van egy pohár, amely szükség esetén könnyen tisztítható. Van egy kimeneti hullámcső is. A palack kialakításának fő előnye, hogy nagyon könnyen karbantartható. Elég, ha csavarja le a két anyát, és a szifont teljesen eltávolíthatja a mosogató alatt a tisztításhoz.

  Szifon eszköz

  Szinte minden szifon hasonló eszközzel rendelkezik. Éppen ezért fontolja meg a fő elemeket. Ezt követően megismerjük a telepítés részleteit.

  • Cork. Ez lehet gumi, fém és műanyag. Egy gyűrű és egy lánc csatlakozik hozzá. Ez akkor használatos, ha vizet kell mosogatni a mosogatóba, például egy kis mosáshoz.
  • Védő grill. A telepítést csak gumitömítéssel végezzük. A rács megakadályozza, hogy a nagy törmelék belépjen a csatornába, és egy tömítés biztosítja a leeresztést.
  • Elágazó cső. Ez a cső kis oldalával és dombornyomott gyűrűkkel rendelkezik, amelyeken a tömítést helyezzük. Ennek a formának köszönhetően a tömítés nem húzódik meg, ha meghúzódik. Műanyag anyával van rögzítve.
  • Leszerelhető térd. Ez az elem leggyakrabban szükséges eltávolítani a tisztításhoz. Műanyag anyával van rögzítve. Egy kúpos tömítést építenek be.
  • Túlcsordulás túlcsorduláshoz. Lapos vagy kúpos tömítéssel rugalmas hullámos tömlő csatlakozik hozzá. Ez viszont kapcsolódik a szifon főszerkezetéhez.
  • Túlfolyócső. Nem minden típusú szifon túlfolyó, leggyakrabban a mosogató nem ez.

  A szifon további részleteit megtalálhatja az ábrán:

  Szifon felszerelése és felszerelése

  A szerelési utasításokat mindig a szifonhoz kell csatlakoztatni. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a munkafolyamatot, ha ezt először csinálod. Ügyeljen a fontos árnyalatokra, amelyek után a szifonszerelvényt minőségi szempontból elvégzi:

  • A tömörség minden kapcsolat fontos követelménye. Még ha megvásárolta az összeszerelt szerkezetet is, ellenőrizze a gumitömítés jelenlétét minden csatlakozásnál. Győződjön meg róla, hogy az anyacsavarok szorosak. Ez utóbbiak esetében nem szabad túlzásba vinni, mert a műanyag szálak könnyű elszakadni.
  • A szifon tömítés telepítésekor gyakran szükséges. Például egyes gumitömlõket átlátszó szilikonnal lehet megkenni. Ez még jobbá teszi a kapcsolatot.
  • Ha a szerkezet csavarja van a védőrács rögzítéséhez, győződjön meg róla, hogy a főcső fém anyával rendelkezik. Ha ezt a csavart húzza meg, ellenőriznie kell a tömítőgumi helyes elhelyezkedését. Ne feszítse túl erősen az anyát, ellenkező esetben a szál megszakadhat.
  • A csatorna és a csatorna összekötését csak gumitömítéssel szabad elvégezni.

  A szifon összeszerelését és felszerelését egyidejűleg végezzük. Gumitömítést kell alkalmazni a mosogató ürítő nyílásába és rögzíteni kell a védőrácsot. Egyes rácsoknál a tömítés az alján található. Emiatt a mosogatóban levő víz nem áll meg. Ha a kialakítás a tömítések tetejére történő felszerelését jelenti, akkor nem használható, és a dokkoló helyét alaposan lehordó tömítőanyaggal kell ellátni.

  Alul a mosogató alá, rögzítse a bemeneti csövet és rögzítse a leeresztő rácsot egy csavarral vagy műanyag anyával (a szifon kialakításától függően). Győződjön meg róla, hogy a tömítő perem nem forog. Ellenkező esetben a tömítés mozoghat, és a csatlakozás nem lesz szoros.

  Ezután gyűjtenie kell a szifon fő részét. Tegyen egy anyát és egy kúpos tömítést az elágazó csövön a mosogató alá. Ezután helyezze a szifon felső részét a kívánt magasságra, és rögzítse egy műanyag anyával.

  Szükség van egy lapos gumi tömítés behelyezésére a szifon burkolatába és csavarozni a ház második részét.

  Mindezen elemek összekapcsolásánál nem szükséges tömítőanyagot használni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy egy idő után a szifont meg kell centrifugálnia, hogy megtisztítsa.

  Most helyezzük el a kifolyócsonkot, amelynek szintén egy anya és egy gumi kúp tömítése legyen. Csatlakoztasson egy hullámos tömlőt, amelyet a csatorna nyílásához vezet.

  Végül helyezzen el egy edényt a mosogató alá, és kapcsolja be a vizet, hogy ellenőrizze a szerkezet szivárgását. Ha a víz elvezetése után nem találtak szivárgást, az összes munkát sikeresen elvégezték. Ellenkező esetben szükséges a gumi tömítések rögzítése.

  Meg kell említenünk a szifon dokkolását a szennyvízrendszerrel. A legtöbb esetben a tömlõ átmérõje 50 vagy 40 mm. Ha a hullámosság Ø50 mm, és a csatorna azonos méretű, akkor elegendő egy tömítő gumi az aljzaton. Ha a hullámok mérete 40 mm, akkor egy Ø50 mm-es átmenettel rendelkező gumi mandzsettát kell vásárolnia.

  Tehát megtanultuk veletek, hogy a szifon és a szerelvény felszerelése önállóan elvégezhető. Most, ha a szifont a konyhában vagy a fürdőszobában kell cserélni, akkor megteheti magad. Ezen cikk mellett felkéri Önt, hogy ismerkedjen meg a kis és fontos eszköz szerelésével és telepítésével kapcsolatos videókkal és diagramokkal.

  videó

  Ez a videó részletesebben leírja a mosogató szifonjának összeszerelését és felszerelését:

  rendszerek

  A diagramok bemutatják a szifon összeszerelésének és felszerelésének részleteit:

  Hogyan szereljünk egy mosogató szifont a konyhában?

  A mosogató alá van szerelve egy szifon, amely biztosítja a piszkos víz gyors leeresztését a csatornarendszerbe. Az eszköz cseréje és telepítése néhány számára lehet ijesztő feladat. Ez a felülvizsgálat megvitatja, hogyan gyűjtsük össze a szifont a konyhában. A telepítés befejezéséhez a megfelelő megközelítésre van szükség, majd még egy nem szakmai célra is. Ehhez nincs szükség speciális eszközre, csak csavarhúzóra van szüksége.

  Eszköz és cél

  Vízzáró diagram

  A szifon nem csak piszkos vizet távolít el, hanem más célra is. A speciális kialakításnak köszönhetően nagy szennyeződések maradnak benne, így a szennyvízcsatornába való bejutása megakadályozható, ezért csökken az eltömődés valószínűsége. De ennek a készüléknek a fő funkciója egy vízzáró kialakítása, amely a helyiséget káros és kellemetlen szagoktól védi.

  Különös figyelemre méltó az, hogy a fürdőszobában ajánlatos egy szifont használni, amely egy speciális S vagy U alakú csővel ellátott cső megjelenésével teszi lehetővé a vízdugót. A konyhai mosogató számára összetettebb szerkezet, mivel elsősorban szemétlerakódásra, majd tisztításra szolgál.

  Szifon a mosogatóhoz

  A mosogató szifonok a konyhában a következő eszközzel rendelkeznek:

  • Cső a mosogatóhoz való csatlakozáshoz. A tervezés egy anya segítségével a mosogató rácsos szűrőjéhez van rögzítve.
  • Csővezeték csatlakozás túlcsorduláshoz. Olyan esetekben használatos, amikor lehetséges egy mosógép vagy mosogatógép lefolyójának csatlakoztatása.
  • A tartály vagy az üveg a tervezés fő eleme. A tartály belsejében vízzár keletkezik, és a térfogat-borítás miatt gyorsan felszedhető a felhalmozott törmelék.
  • Az elágazó cső szennyvízcsőhöz való csatlakoztatásra szolgál a piszkos víz eltávolítása céljából.

  Teljes készlet

  Az ábrán az alkatrészek elhelyezkedése látható. De bármi legyen is a szifon kialakítása, mindegyikben van egy kis térd vagy egy kis tartály, aminek köszönhetően a vízben egy része megmarad a csőben. Ez vízzáró csapot képez, amely megakadályozza a zaj és kellemetlen szagok belépését a szobába.

  A készülék gyártásához leggyakrabban műanyag (propilén, polietilén, PVC) vagy krómozott fém. A fém termék, ami a megbízhatóságtól eltérő, szintén vonzóbb és szilárdabb. De idővel a fém oxidációja a galvanizálás ellenére is megtörténik. Ezért a mindennapi életben előnyös olyan műanyag eszközök használata, amelyek nem korrozívak és könnyen tisztíthatóak a szennyeződéstől, és megfizethetőbbek.

  Teljes műanyag szifon:

  • Csőcsatlakozás a mosogatóhoz. A dió segítségével a készülék a mosószűrő rácsra van rögzítve.
  • Elágazó cső kimenet. A szennyvízcsatornához van csatlakoztatva, hogy szennyezett legyen a szennyezett víz.
  • Üveg vagy tartály a tervezés fő eleme. Az üvegben vízzáródás alakul ki. Az alábbiakban olyan fedőlapot találunk, amelyet úgy terveztek, hogy gyorsan eltávolítsa a felhalmozott törmeléket.
  • Kipufogócső. Egyes modellekhez egy leeresztő csatorna van, amelyen keresztül egy mosógép vagy mosogatógép csatlakozik.
  • A mosogató ürítőnyílásába beépített védőrács nem tesz lehetővé nagy mennyiségű hulladékot a csatornarendszerbe.
  • Gumi dugó a leeresztő nyílás csatlakoztatására. Az olcsó eszközökben ilyen parafát nem biztosítanak.
  • Gumi tömítés a kiömlés és a mosogató között. A tömítés vastagsága 3-5 mm lehet.
  • Gumi tömítés a kipufogócső alatt.
  • Műanyag kipufogócsőből készült anya.
  • Réz vagy rozsdamentes acél Ø 6-8 mm csavarcsavar. Érdemes megjegyezni, hogy az olcsó modellek fémcsavarokkal vannak ellátva, vékony bevonattal nikkel vagy króm. Az ilyen anyagokból készült csavarok megbízhatatlanok, gyorsan rozsdásodnak és összeomlanak. Válasszon egy készüléket egy minőségi mágnessel, használhat egy kis mágnest, ami ellenőrzött fém. A rozsdamentes acél csavarok nem mágnesek.
  • Sárgaréz, réz vagy rozsdamentes acél. Ebben az esetben a vasanyár nem fog működni, hiszen korrózió miatt nem tart több mint egy évet.
  • Test termékeket térd vagy palack formájában.
  • Műanyag csatlakozó anya.
  • Két kúpos gumi vagy műanyag tömítés.
  • Szennyvízelvezetés.
  • Anya a műanyag adapter rögzítéséhez.
  • Üveg vagy szifon burkolat - az eszköz tartósságához.
  • Gumi nagy tömítés a készülék borításának testhez való illeszkedése érdekében.
  • Szennyvízcsatorna - szabványos műanyag vagy hullámcső, műanyag cső, rugalmas tömlő.

  Szifon túlcsordulással

  Lehetséges, hogy túlfolyó szifon is van, amely a mosogatókra van szerelve, amelyekben a túlfolyás biztosított.

  Palack típusú szifon

  A palack típusú készülék a bonyolultabb tervezés ellenére a mindennapi életben népszerűbb, mint a csőszifon, mivel kompakt és könnyen karbantartható. És ha értékes tárgyak véletlenül beleesnek a mosogatóba, könnyen eltávolíthatók az alsó fedél kicsavarásával.

  gyülekezés

  Szifon a csomagolásban

  A szifon felszerelését a ház minden tulajdonosának kell elvégeznie Bár az eszköz összeszerelése és telepítése viszonylag egyszerű, azonban ez a folyamat felelős megközelítést igényel. Ellenkező esetben a gondatlan magatartás szivárgást és kellemetlen szagok megjelenését eredményezheti a helyiség lefolyónyílásából.

  Ha vásárol, meg kell győződnie arról, hogy a gumi padok jó minőségűek. Az eladó jelenlétében az összeszerelt készüléket szétszerelik annak biztosítására, hogy a rögzítések biztonságosak legyenek, és minden alkatrész raktáron van. Ne hagyja figyelmen kívül a lehetséges hibákat (forgács, repedés, sorja), mivel hozzájárulhatnak a szivárgáshoz.

  A konyhai szifon kiválasztásakor ügyelni kell néhány pontra:

  • A mosogató nyílásának átmérője meg kell egyeznie a készülékhez tartozó szűrőháló átmérőjével.
  • Egyéb vízvezeték szerelvények csatlakoztatása. Ha olyan mosógépet vagy mosogatógépet kell csatlakoztatnia, amely vízelvezetést igényel a csatorna csővezetékéhez, akkor vásároljon egy olyan eszközt, amelyhez további kifolyás szükséges a leeresztőcső csatlakoztatásához.
  • A termék méretei a mosogató alá történő beépítéshez szabad helyet igényelnek. Ellenkező esetben meg kell vásárolnia egy kis eszközt.
  • A csatorna lyuk átmérője. A kifolyócső és a szennyvízcsatorna összekötésére szolgáló csőnek megfelelő átmérőjűnek kell lennie. Kisebb átmérő esetén szükség lehet gumi adapterre, de az átmérő nem lehet nagyobb, mint a csatorna.
  • Esztétikai megoldás. Ha az eszköz kívülről van zárva vagy rejtve van egy konyhaszekrényben, akkor nem számít, milyen anyagból készült. És egy nyitott helyszínen helyénvaló lenne egy krómozott termék megvásárlása, bár költsége drágább.
  • A termék ára. Nem mindig a készülék minősége függ a költségétől. Természetes, hogy a konyhában egy fémszifon működik, sokkal hosszabb ideig, mint a műanyag. De elvileg egy műanyag termék nagyon hosszú ideig szolgálhat. Ezért az árkülönbség a külső komponensnek köszönhető, nem pedig a funkcionalitásnak.

  Alapvető összeszerelési ajánlások

  Rendszerint mellékeljük a készülékhez mellékelt használati utasításokat a termék összeszereléséhez. De még akkor is, ha hiányzik, különleges nehézségek nélkül is felszerelhető. Az alábbi tippek segítenek:

  1. A legjobb, ha a konyhai mosogatószivattyú kézzel összeszerelhető, anélkül, hogy csavarhúzót használna (csavarhúzó helyett). Ez lehetővé teszi, hogy szabályozza a szorítóerőt, hogy a szálakon lévő csatlakozások sértetlensége ne sérüljön meg.
  2. Mielőtt meghúzná az alkatrészeket, helyezze be a gumitömlőket a helyére. A megbízható tömítéshez egészségügyi tömítőanyag használható.
  3. A mosogató és az üveg összekötő fúvóka magassága beállítható. A tömítő tömítés helyzetének megváltoztatásakor állítsa be a készülék optimális magasságát.
  4. A csavaranyákat meg kell feszíteni, de ne túldold fel, különben megszakíthatja a szálat.
  5. Ha minden alkatrész csatlakoztatva van, távolítsa el a felesleges tömítést (ha használják). Szükséges a képminőség vizuális ellenőrzése.

  Telepítési folyamat

  Szifon felszerelése a konyhában

  • A mosdókagyló telepítése előtt el kell végeznie az előkészítő munkát. A régi öntöttvas csőhöz való csatlakozás esetén az utóbbi szennyeződést tisztít, és gumitömítést szerel. A műanyag csőnél a csúcs a kívánt szintre van állítva (legfeljebb 40 cm a padlószinttől). Ezután egy adapter van a csúcson.
  • Ezután a régi berendezések leszerelése. A csavarhúzó segítségével a rögzítő csavart kicsavarni.
  • A következő lépés, hogy alaposan tisztítsa meg a rozsda, a szennyeződés és a zsírégetést.
  • Most a szifont egy csavarral felszereljük és rögzítjük csaptelep keverővel.
  • A készülék fő részét a mosdókagyló alá kell csatlakoztatni.
  • Bizonyos esetekben csatlakoztathat készülékeket (mosogatógép vagy mosógép). De jobb, ha csatlakozik a szennyvízcsatornához, és elvégez egy elsődleges ellenőrzést. A vizsgálat során a hajlításokat dugókkal kell lezárni.
  • Ha a csekk alatt nem volt szivárgás, akkor további berendezések csatlakoztathatók. A megbízhatóság érdekében a mosogatógép és a mosógép leeresztő tömlői tömlőbilincsekkel vannak rögzítve. Győződjön meg arról, hogy a vízleeresztő tömlő nem hajlított vagy csavart, és a víz szabadon áramlik rajta.

  A mosogatóhoz való csatlakozás jellemzői

  A szifon rögzítése a mosogatóba

  Abban az esetben, ha a mosogató működik, és egy szifont ki kell cserélni egy új készülékkel, a régi készüléket leszerelik, majd a mosogató felületét a szennyeződéstől és törmelékektől a csatlakozási pontokon tisztítják.

  Fontos megjegyezni, hogy a készülék telepítésekor le kell választania a csatorna csőcsatlakozásáról. A kellemetlen szagok elterjedésének elkerülése végett a csatorna nyílásának nedves ruhával kell lezáródnia, amely a konyhai mosogató ideiglenes dugójaként szolgál. Ön is hordhat egy műanyag zacskót a cső felett, és csomagolja meg egy kötél.

  A szifonokat egy szûrõsütõvel szereljük fel, amely elõször a mosogatóhoz rögzítõcsavarral van felszerelve (régebbi modelleknél, ezt a részt alulról anyával nyomjuk), majd a szerelvényt felhelyeztük.

  Kapcsolat a szennyvízzel

  A szifon csatlakoztatása a szennyvízbe

  A szifon megfelelő összekapcsolása a mosogató alatt a csatlakozó cső és a fő szennyvízcsatorna összekötése hullámos cső segítségével történik. Rugalmas vízelvezetés biztosítja a készülék csatlakoztatását, függetlenül a csatorna helyétől. Ha a lyuk nagy átmérőjű, akkor használjon további gumitömítést vagy műanyag adaptert. A legfontosabb dolog az, hogy a lefolyó szorosan csatlakozik a csatorna.

  A telepítés végén öntsünk vizet a mosogatóba, hogy ellenőrizzük, milyen szoros az összes csatlakozás. Ha nincs vízszivárgás a mosogató alatt, akkor a munka befejezettnek tekinthető.

  Ezért a szifon felszereléséhez vagy cseréjéhez nem szükséges szakértő. Elég választani a megfelelő eszközt és követni a technikai ajánlásokat. És ez nem sokáig bonyolult eszköz.

  videó

  Ez a videó megmutatja, hogyan kell a konyhában felépíteni:

  A fürdő szifon megfelelő összeállítása - lépésről lépésre

  A helyiségeknek a szennyvízszagok behatolásától való védelme érdekében speciális berendezést használnak - vízzáró. A fürdő szifon felszerelése kézzel is könnyű, még élmény nélkül is.

  A szifonok típusai és az összeszerelésre való előkészítés

  A szifonokat a tervezési jellemzők, a munkamódszerek és az anyagok alapján készítik el. Tervezési kibocsátás:

  1. Hullámosított. Állandó flexibilis hullámcsőből áll, amely képes a szükséges alakra;

  Hullámos szifon

 • Lapos. Olyan struktúra, amelyben különböző átmérőjű függőleges és vízszintes csövek vannak összekötve;

  Lapos szifon

 • Üveget. Speciális palack alakú vízzárral ellátva. A csatorna és a szennyvízcsatorna csatlakozik. Ezt a típust inkább a konyhában használják, mint a fürdőszobában.

  A működési elv szerint a kézi, az automatikus és a félautomata megkülönböztethető. Ezeknek az eszközöknek a különbsége elvileg elvezet.

  A kézi szifonnál kézzel kell kihúzni a zárófedelet, és a félautomata és az automatikus készülékek külön mechanizmussal kinyitják a leeresztő nyílást.

  Rozsdamentes tartós anyagként használt szifonok gyártásához. Ez réz, műanyag, öntöttvas. Javasoljuk, hogy inkább szilárd műanyagból vagy gyakorlatilag nem viselhető sárgarézből álljon. A telepítésben rejlő különbség abban rejlik, hogy a FUM-szalagot nem használják műanyag menetes csatlakozásokhoz, ellentétben a fémszerkezetekkel.

  Hogyan kell összeszerelni a kézi szifont

  Annak ellenére, hogy ezek az elemek eltérnek egymástól, az összes szifon összeszerelése hasonló módon történik.

  Kézi fürdő szifon kialakítás

  Lépésenkénti utasítások a fürdőszifon összeállításához:

  1. Maga a kagyló, a különböző átmérőjű csövek és a tömítőelemek szerepelnek a készülékekben. Először az erőt veszi fel, a legnagyobb lapos tömítést aljára helyezi (leggyakrabban kék). A szerelés során tilos ferde vagy más torzításokat okozni;

  Csővezeték csatlakozás a szennyvízhez

 • A túlfolyó- és a vízelvezető csövek összekapcsolódnak egymással. Ha műanyag szifont szerelnek össze, akkor nem szükséges a FUM szalag - elegendő tömítés van, de sárgaréz vagy acél összekötéséhez a szálat is lezárják;
 • Az ilyen szifon tetején és oldalán két különböző átmérőjű nyílás van. Az egyiket úgy tervezték, hogy az oldalsó lefolyót csatlakoztassa, a másik pedig a rendszert csatlakoztassa a csatornába. Ezeknek a lyukak méretének megfelelően egy kúpos tömítést (széles) és egy kupakot választanak ki;
 • Az első olyan cső, amely a központi ürítéshez csatlakozik. A csavaranyát ráhelyezzük. Ezután egy tömítő tömítést helyeznek fel. Ügyeljen a kialakításra. A tömítés egyik vége tompa, a másik éles. Itt, egy éles véggel, a tömítést a fúvókára helyezzük, ami később "ül" lefelé az erdőn. A tömítés a maximális helyzetbe van behelyezve, de legyen óvatos és ne szakítsa meg;

  Lapos szifon kialakítás

 • Az aljzat a szifon megfelelő furatába kerül, miután az anyát meghúzta. Ugyanúgy csatlakozik az elágazó cső, amely a szennyvízrendszerhez vezet;
 • Ha minden rendben történik, akkor a mosogató alatt van egy tágas tömítés és egy vékony gumi gyűrű az elágazó cső tömítésére, a csatorna összekötésére szolgáló anyákkal és a mosogató szűrővel. A felső fúvókára egy széles tömítés van felszerelve. Miután a csaptelep csatlakozik a mosogatóhoz;

  Lépés A tömítések megnyomása

 • A mosogatóhoz való csatlakozás csavarozással történik. Javasoljuk, hogy ne használja a FUM szalagot (ha a szifon műanyag). A szerkezet minden részének összekapcsolásához a fém hálószűrő után egy tömítőgyűrűt kell felszerelni a lefolyó felső részén. A szifoncső alul található, az egész szerkezet csavarral csavart;
 • A leeresztő csatorna egy szilikon tömítőanyaggal (két műanyag elem összekötésére) vagy speciális adapterrel (fém- és műanyag csövek csatlakoztatásához) csatlakozik a szennyvízcsatornához. Az első esetben a szifon és a szennyvízcsövek végrészeit silikonnal kenni és egymáshoz csatlakoztatni. A másodikban az adapter végei kenve vannak.
 • A telepítés után meg kell várni, amíg a tömítőanyag teljesen megszárad (átlagosan 4-6 óra), csak akkor, ha a rendszer használható.

  Videó: szifonszerkezet fürdéshez

  A hullámosított modellek nem igényelnek összetett összeszerelési munkát - gyakran egyszerűen csatlakoztatják a lefolyórendszerhez. Ugyanakkor a lapos kialakítás nehezebb. A fő probléma a különböző átmérőjű csövek nagy száma.

  Tippek a helyes szifonáláshoz:

  1. Minden fémszálat FUM-szalaggal kell lezárni;
  2. Nincs tömítés vagy gyűrű maradjon üresjáratban. Ha az összeszerelés vége után még van extra részed, akkor azt jelenti, hogy a pecsét valahol hiányzik, és ott áramlik;

  Tömítés a szűrő alatt

 • A csövek összekapcsolása esetén csak egy tojást lehet használni. Néhány otthoni kézműves a csomóponton, vagy a javítás során a szivárgás megelőzése érdekében két tömítést telepített. Ez hozzájárul a rendszer feszességének megsértéséhez;
 • A lánganyák meghúzásával nagyon óvatosnak kell lenni (különösen, ha műanyaggal dolgozik). A kötést nem szabad "nyújtani", de erős hatással lehet a kötőelem károsodása;
 • Ugyanez igaz a tömítések telepítésekor is. Meg kell szorítani a kapcsolatokat a maximálisra, de ha húzza a pecséteket, akkor szakad;
 • A tömítőelemek rendszeres cserére szorulnak. Ötvözési tömítések - 1 alkalommal 6 hónap alatt (átlagosan), vékony tömítések a fúvókák között - 1 alkalommal 3 hónap alatt. Ezek az időtartamok változhatnak, de a rágó idő előtti figyelmeztetése segít elkerülni az áradást és a szivárgást.
 • Hogyan szereljünk félautomata szifont

  A félautomata fürdős szifon két túlcsordulást tartalmaz, összekötve egy csővel és egy kábellel, egy elágazó csővel a szennyvízcsatorna csatlakoztatásához, a túlfolyónyílások és tömítő tömítések szűréséhez.

  Félautomatikus szifon kialakítása

  Lépésenkénti utasítások az automatikus fürdő szifon összeállításához:

  1. A központi szennyvízcsatornához egy elágazó cső van csatlakoztatva. Már van egy tömítés a csuklón, ezért nincs semmi kompromisszum. A csövet be kell illeszteni a nyílásba annyira, hogy megakadályozza a további szivárgást;
  2. Az alsó túlcsordulási szűrő is telepítve van a lefolyóhoz. A fürdőlefolyóhoz egy pillangótömítés (széles kettős tömítés) van csatlakoztatva, ott fémszűrő is van.
  3. Az automatikus vízelvezetés biztosítása érdekében lapos fém burkolatok vannak csatlakoztatva a leeresztő nyíláshoz. Korábban egy csavarkötéssel ellátott, mozgatható kábelhez van csatlakoztatva, amely szabályozza munkájukat;
  4. Az összeszerelt szerkezet túlcsordulásokkal van összekötve csavarkötésekkel. A sárgaréz szálakat minden nyitott csapban megnyomják. Az ízületeknél szükség van különféle konfigurációk tömítésére (a központi túlcsorduláshoz - pillangóhoz, amint fent említettük, az oldalsó - a szokásos vékony tömítéshez).