Legfontosabb > Tervezés

Öntöttvas fürdők

Kód: 4947
Cikk: B05E

Állítható lábak 4 db

Kód: 4949
Cikk: B2SE

Állítható lábak 4 db

Kód: 1609
SKU: 213000001

Állítható lábak 4 db

Az ülőfürdő tömörséggel vonzódik. A fürdőszoba mentett területe racionálisan használható egy másik hasznos elem a beltéri - mosodai kosár vagy mosógép. Sokan úgy döntenek, hogy öntöttvas ülőgarnitúrát vásárolnak, elsősorban a kompakt méret és az eredeti vízhőmérséklet hosszabb megőrzése érdekében. A vizet nem erős zajt kíséri. A bevonat rendkívül tartós és ellenáll a legtöbb tisztítószernek. Megfelelő gondossággal a modell évtizedek óta szolgál. A fürdő magasságát a termékcsomagban szereplő speciális lábak szabályozzák.

A megbízhatóság szempontjából az öntöttvas vízvezeték a leginkább elfogadható megoldás. Az öntöttvas tartós anyag, amely ellenáll a különböző hatásoknak, beleértve a szélsőséges hőmérsékleteket is. Az öntöttvas termékek nem félnek a mechanikai károsodástól és egyéb fizikai hatásoktól.

Vásárlás egy vas-vasfürdő Moszkva gyakran akar azok számára, akik problémákat a vázizomzat-rendszer a szervezet, az idősek és azok, akik nehezen elvégezni vízfolyamatok a fürdő a klasszikus forma. Súlya nagy, valaki hátrányosnak tartja, de a gyakorlatban az ellenkezője található - a stabilitás szempontjából az analógok rosszabbak az öntöttvasból készült vízvezetéknél.

Rendelés az Allovannában, szállítás Moszkvában és a régióban, készpénzben történő befizetés a futárnak kézhezvételkor és banki átutalással.

120 × 70-es öntöttvas fürdőkád

A 120x70-es öntöttvas öntöttvas fürdő - nem sokáig. Vásárolni ilyen vízvezeték berendezések leggyakrabban nyomja a kis méretű a fürdőszobában vagy problémák a vázizomrendszer. Sokkal kevésbé gyakran használják ezt a modellt a meleg fürdők befogadásának kényelme miatt. Ez egyfajta analóg egy régi, fából készült hordó, amely lehetővé tette, hogy teljesen bemegy a vízbe.

A sitz fürdő elengedhetetlen lehet egy kis helyiségnek, valamint egy elegáns belső részletnek.

Napjainkig a leereszkedő öntöttvas fürdő jelentősen rosszabb a klasszikus modelleknél, mert csak akkor alkalmazható, ha nem lehet szabványos vagy nagy méretű szaniter szerelvényeket felszerelni. Gyakran, ha egyszerre két modult telepít egy nagy helyiségben - normális és üljön le. Ez annak köszönhető, hogy mindegyikük előnyös.

Előnyök és hátrányok

Az öntöttvas ülőgarnitúrák három kategóriába sorolhatók: négyszögletes, ovális, szögletes. A választás nem túl nagy, mindez annak köszönhető, hogy az öntöttvas rendkívül nehéz. A téglalap alakú fürdõ klasszikusnak tekinthetõ, bármilyen méretû helyiségbe telepíthetõ. Ezenkívül az ilyen paraméterek különböző kombinációkhoz és más vízvezeték szerelvényekhez való közelség szempontjából kényelmesek. Az ovális formák a belső térben klasszikusan világos árnyalatokban néznek ki egy tágas szobában. Szögeltérés - a legjobb választás a fürdőben a Hruscsovban. A telepítés lehetővé teszi, hogy helyet biztosítson egy mosógépnek vagy egy extra talapzatnak.

A 100x70-es ülő öntöttvas fürdő fő előnyei a következők:

Vásároljon öntöttvas sitz fürdőt Jekatyerinburgban nem jelent problémát. De először meg kell ismernünk az ilyen akvizíció hátrányait:

Érdemes megjegyezni, hogy sok cég is kínál modelleket egy ajtót. Ez egy meglehetősen új találmány, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy nagy népszerûséget kapjon. Ez az ajtó nagymértékben leegyszerűsíti a mozgáskorlátozott vagy idős emberek fürdőzését. Már nincs szükség a kis oldalra mászni. Egy ilyen fürdőben nem lehet kinyitni az ajtót, amíg a víz teljesen össze nem olvad. Ezért várni kell, bár kis mérete miatt nem fog túl sok időt igénybe venni.

Kicsi ülőfürdő sajátosságai

A 100 * 70 és 120 * 70 paraméterek optimálisnak tekinthetők az ilyen típusú vízvezetékekhez. Ezek az öntöttvas ülések fürdők viszonylag olcsóak. Más méretek rendkívül nehéz megtalálni. Alkalmasak egy egyedi tervezés megtervezéséhez, vagy tervezik a vízvezeték elhelyezését egy nem szabványos fürdőszobában.

A kis méret nagy előnye a mosógép felszerelése, amely ritkán lehetséges egy kis helyiségbe helyezni. Opcióként a mosógép a mosogató alá kerül.

A kis fürdők megjelenésével egyszerűsítették a kis tér tervezését. Most lehetséges, hogy nyereségesen legyőzni egy kis terület, hozzá a szükséges kiegészítő polcok vagy kiegészítők.

Kulcskiválasztási szabályok

Ha még mindig úgy döntesz, hogy öntöttvas sitz fürdőt vásárol, akkor néhány egyszerű ajánlásra figyelnie kell. Még a jelentéktelen tanácsok segítenek elkerülni a lehetséges hibákat a vásárlás tervezése során. Mit kell figyelni?

Nem szükséges a kis fürdőkád választását figyelmen kívül hagyni, mert kényelmét és a belső megjelenését a minőség és a kényelem határozza meg.

A széles modellek lehetővé teszik a tökéletes választást magának. Minden évben láthatja a fürdőt érdekesebb, világosabb és funkcionálisabb.

A klasszikus stílusú fürdőszoba a legdrágább és kifinomult trend a szoba kialakításában. Ezt.

Ha van egy kis fürdőszobája a lakásodban, akkor létrehozhatsz benne, mint a tágasabb szobákban.

A vízvezeték-csere helyett mindig felmerül a kérdés: "Melyik fürdőt válasszam :.

Hogyan szeretné képes átalakítani a szobát percek alatt, de nem.

Öntöttvas fürdő: annak előnyei

A hagyományos tervezésű fürdők már nem az egyedülálló típusú vízvezeték, mint korábban. A súlyos verseny ezekkel szemben a zuhanyzókabinok és az üledékes változatok, különösen az ülő öntöttvas fürdő.

Először is, az ilyen termékek vonzódnak a tömörségükhöz, különösen azért, mert egy modern személy gyakran fürödni kell, és egyszerűen nincs elegendő idő, míg a helyiségben elmentett helyet más hasznos belső elemek - például mosógép vagy mosodai kosár - felszerelésére lehet használni..

Előnye és hátránya a sit-vas fürdő

A sertéssérült fürdők, mint sok, természetesen elsősorban a kompakt méretük és az eredeti vízhőmérséklet hosszabb megőrzésének képessége miatt. A zuhanytálcákhoz képest alacsonyabb költséggel rendelkeznek, ami még vonzóbbá teszi őket a fogyasztók szemében.

A sit-iron öntöttvas fürdőkádak különböző típusai lehetővé teszik, hogy kiválassza a legmegfelelőbbet és a méret opciót, és sok modell jelentősen kevesebb helyet foglal el, ha hasonlítja össze őket más alternatívával.

Az üldöző fürdők népszerűségének valódi áttörése és katalizátora az ajtóval felszerelt termékek modelljeinek megjelenése volt. Ez hasonló volt az öregkorú, magányos emberek mentésére, valamint a fogyatékkal élő emberek számára, akik most segítség nélkül fürödhetnek.

Alapvető támogatást nyújt egy ültetett öntöttvas kád, amelynek ajtaját kapja azoknak, akiknek a vázizomrendszer rendellenességei vannak, vagy akik számára egyszerűen nehéz felmászni a fürdő magas oldalán.

Vannak azonban olyan fürdők és mínuszok, amelyek egyfajta mellékhatást jelentettek a design újdonságának - a leengedő fürdőből az ajtóból történő kilépéshez várnia kell, amíg a víz teljesen kifolyik a csatornába, és csak ezt követően kinyithatja az ajtót.

Ráadásul az öntöttvas öltözővel felszerelt lovagok biztosan nem tűnnek elég kényelmesnek, ezért további zuhanyozásra van szükségük, ami további pénzügyi költségeket igényel, és hátrányosan befolyásolhatja a fürdőszoba gazdaságosságát más igények kielégítésére.

Fürdőkád öntöttvas 120x70

A leengedett fürdőkád kis területe is befolyásolhatja a vízsugár mennyiségét, ezért az ilyen modellekkel szomszédos felületnek és a fürdőszobai függönynek megbízhatónak és jó nedvességállóságnak kell lennie.

Összehasonlítás az öntöttvas pihenőfülkék más anyagokból készült modellekkel

Csakúgy, mint egy szabványos formájú terméket, az öntöttvas ülőgarnitúrát olyan anyagokból is készíthetjük, mint az acél, a műanyag és az akril. Mindegyiknek megvannak a saját előnyei és hátrányai, így biztos lehet benne, hogy a vevő megtalálja a középső helyet és megtalálja a legmegfelelőbb lehetőséget.

Megpróbáljuk elmondani önnek az öntöttvas modellek helyét az egész sokszínűség között, így megmutatjuk Önnek, hogyan kell kiválasztani egy öntöttvas vasfürdőt.

Kicsiny összehasonlító elemzést fogunk végezni arra vonatkozóan, hogy a sit-iron fürdő hogyan lehet jobb, mint az analógjai:

 • A fürdőszoba az egyetlen olyan helyiség, amely állandó hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásnak van kitéve. Ennélfogva fontos, hogy csak a legmegbízhatóbb anyagokat használják mind a befejező, mind a vízvezetékben.
  A fürdőkád leengedte a vasalót a megbízhatóság megbízhatósága tekintetében, talán a legmegfelelőbbek közül. Öntöttvas - az anyag nagyon tartós és ellenáll mindenféle hatásnak, beleértve a páratartalom ingadozását.
 • Az öntöttvas fürdő súlya nagyon magas. És bár valaki ezt a minőséget hátránynak nevezi, stabilitásukban rosszabbak a fent említett analógoknál.
  A falra erősen rögzített akril és acél fürdők folyamatos rezgéseket okoznak, amikor fürödni és rajzolni vízet, ami hátrányosan befolyásolja a merev szomszédos bélés stabilitását.
  Így például az idő múlásával egyszerűen összeomolhat egy csempe, melyet a fürdővel ki lehet mosni. Öntöttvas fürdővel ez soha nem fog megtörténni.
 • A modern, öntöttvas fürdőkádat a polírozó bevonattal látják el, ami növeli a termékek igen nagy szilárdságát és tartósságát.
  Egy ilyen gondoskodó modell akár ötven évig is eltarthat.

A fürdőkád ül: egy öntöttvas fürdő ajtóval

 • Az acélhoz vagy az akrilhoz képest az öntöttvas fürdő jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Víz öntése esetén nem fog sok zajt okozni.
  Ezenkívül az acél fürdőkhöz képest az öntöttvas padlós fürdőmodellek képesek tartani a kezdeti vízhőmérsékletet meglehetősen hosszú ideig, míg az acél fürdőknek a kívánt hőmérsékletű víz időszakos újratöltése szükséges.

Az istálló típusú modern öntöttvas kádaknak csak néhány közös jellemzője van a vízvezetékkel, amelyet szovjet időkben széles körben használtak. A gyártásukhoz használt modellek és anyagok technológiai jellegűvé váltak, ami lehetővé tette az élettartam jelentős meghosszabbítását. Ezért vált ilyen népszerűvé és népszerűvé a mai fürdők.

Sertésfürdők kicsi (kicsi)

márka

A 3Dplitka.ru-nál ma vásárolható sárgaréz ülőgarnitúra egy elegáns modern termék, maximális élettartammal. Itt megtalálja a beépített és szabadon álló modelleket minden belső tér számára.

 • Hossz: 120.0 cm-ig

A kis méretű öntöttvas fürdők célja

A nagyméretű fürdőszobák tulajdonosai néha csodálkoznak azon, miért van szükség 100-120 cm hosszú fürdőre, de a kis méretű öntöttvas fürdők lehetővé teszik számunkra, hogy számos kérdést megoldjunk:

 • megoldja a vízvezeték szerelésének problémáját kis helyiségben;
 • lehetővé teszi a mosógépet egy kompakt fürdőszobában;
 • hogy kielégítse az olyan emberek szükségleteit, akik ellenjavalltok forró vízben.

A legkisebb öntöttvas fürdőkhöz, valamint a teljes méretű vízvezetékhez a 3Dplitka.ru jótállási kártyát és tanúsítványt ad. A munkatársak szolgáltatásait fel lehet használni a padlóra emelésre és felszerelésére.

Lásd még a 160 öntöttvas kádat is

Öntöttvas fürdõmedence: hello a múltból vagy a prototípus a jövõben?

Tartalom:

A fürdő mint a test mosására szolgáló edény legalább öt ezer éve létezik. Amit nem tettek meg: kő, fa, fém, kompozit anyagok. A lakástulajdonosok 90% -a tartja szükségesnek a fürdést, és csak kevesen élvezik az exkluzív zuhanyzást. A fürdő formáját és hosszát gyakran a fürdőszoba mérete alapján választják, de néha különleges igények alapján. Például az öntöttvas fürdők ideálisak kis helyiségekhez, megfelelnek a fogyatékkal élők vagy idősek szükségleteinek, valamint orvosi célokra.

Az anyagok, formák és fajták változatossága ellenére még az elitgyártók továbbra is kínálnak öntöttvas fürdőket a választékukban. Milyen tulajdonságokkal bír az öntöttvas, hogy a tenyerét a második században tartsa, beszéljünk tovább.

Az öntöttvas kádak megszerzésének megvalósíthatósága.

Történelmileg a szovjet időkben szinte minden ház öntöttvas fürdővel volt felszerelve. Ez volt a leginkább megfizethető és olcsó anyag a gyártásukhoz. Azokban a lakásokban, ahol a megengedett fürdőszobák méretei voltak, a tálakat másfél méterről hetven méterre állították be, de sokan kénytelenek voltak elrendezni az ülő baba fürdőit.

Az ülőrész osztály 100x70, 120x70, 120x110 és 150x70 méretű fürdőket tartalmaz. Az ilyen méretű betűk lehetővé teszik a helytakarékos felhasználást még a legszűkebb helyeken is, így helyet biztosítanak a szekrények és háztartási készülékek telepítéséhez.

Elengedhetetlen választás a nyugodt idősek, fogyatékkal élők, azok számára, akiknek nehézségei vannak a szokásos fürdőszobába való bejutáshoz. Ez a lehetőség válik létfontosságúvá azok számára, akik olyan betegségekben szenvednek, ahol gyakori vízkezelési eljárások jelennek meg, és problémák vannak az izomrendszerrel. A piac legújabb újdonságai az öntöttvas kádak ajtókkal. Különösen figyelemre méltó a svéd gyártó SAMECA fejlesztése. Igaz, a legtöbb modell akrilból vagy acélból származik, de vannak öntöttvas modellek is. Igaz, sajátos sajátosságuk van: száraz fürdőszobába kell ülnie, és mielőtt elhagyná, meg kell várnia, amíg a víz lecsapódik.

Eközben sok tudós azt jósolja, hogy a jövőben a fürdők üldöznek, zártnak, csak lyukkal a fejükön. Végtére is, Hippokratész úgy vélte, hogy a fürdés közben sokkal hasznosabb lesz, mint feküdni.

Az öntöttvas termékek fő előnyei a tartósságuk (50 év vagy annál hosszabb ideig), a víz gyorsan melegedik és tartósan megmaradnak, hangszigetelő és korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik, amely tökéletesen tisztítható.

Az öntöttvas fürdő előnye és hátránya tekinthető súlyának. Egy ilyen fürdőkádat nem kell elhelyezni, de telepíteni, soha nem fog mozogni.

Az öntöttvas termékek másik viszonylagos hátránya a formák korlátozott változata (ovális vagy téglalap alakú). Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvas nem túl műanyag, és a termékek eléggé vastag falvastagsággal rendelkeznek (5 mm-ig importálhatók, 7-10 mm-es belföldiek). Érdemes megjegyezni, hogy a vas termékek öntésének folyamata bizonyos sajátosságokkal bír, ezért lehetetlen elérni a tál tökéletesen sima belső felületét (hullámok nélkül).

Azonban a modern technológiák lehetővé teszik, hogy kádat hozzon létre anatómiai ülésekkel, kényelmes fogantyúkkal, nagyított oldalakkal vagy élekkel, fejtámlákkal, és még hidromasszázs rendszerrel is felszerelheti őket. A tervezők ma már képesek a hagyományos fürdők művészeti alkotásait. A szivárvány minden színét zománc borítja, manuálisan festettek kívül és belül a tálban.

A választás árnyalatai.

A kiválasztási folyamatban ne felejtsük el, hogy a fürdőnek be kell illeszkednie a meglévő kialakításba. A tálat az eredeti "lábakon" lehet leválasztani, beépíthető vagy a sarokban lehet elhelyezni. De mindenképpen fontolja meg, ki fogja használni ezt a fürdőszobát. Például a szék nélküli fürdő nem alkalmas kisgyermek fürdésére.

A második tényező a fürdő színe. Hagyományosan fehér, de attól függően, hogy kívánsága szerint színes lehet, a legfontosabb az, hogy a vízvezeték többi részével ugyanazt a skálát tartsák be.

Ne vegyen fürödni vizuális személlyel. A zománcozás minősége fontos szerepet játszik a termék tartósságában. A belső falaknak sima, súrlódás és repedés nélkül sima fényűnek kell lennie durva élek nélkül. A külső falakon nem lehet mosogató vagy bemélyedés. Sokkal jobb, ha tetejére bevonják a zománcot (korrózióvédelemmel).

Minőség kiválasztása esetén a gyártóra kell összpontosítania.

A gyártók és az árak.

A középosztály vásárlói hagyományosan inkább orosz gyártmányú fürdőket vásárolnak - a Universal (Novokuznetsk), a Baby (Kirov fürdők) és a Teplaya Gora (Perm) régió ülőmodellje. Árkategóriában - 5,5-10,5 ezer rubel. Ráadásul a Novokuznetsk-fürdők majdnem olyan jóak, mint az importáltak. A kelet-európai termelők (Szlovákia, Lengyelország), Aqualux, Artex (Olaszország-Kína), valamint a kínai és a török ​​fürdők közel azonos kategóriájában. Árkategóriájuk 7-15 ezer rubel.

A magasabb árkategória a híres európai márkák fürdõje: a francia Jacob Delafon, a Herbeau, a Porcher, a spanyol Roca, a német Kaldewei, a portugál Recor. Költségük 10 ezerről indul és elérheti a 9 ezer eurót. A legdrágább az egyetlen olyan szögletes modell, amely az amerikai Kohler cégnél van, amely túlzott áron - több mint 150 ezer rubel.

Öntöttvas fürdők

Termék kód: 107217

Méretek (dshg): 100x70x41

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

A 120x70-es, 100x70-es és más méretű öntöttvas öntöttvas fürdők ideális megoldást jelentenek a fürdőszobában, ahol a gyermekek, az idősek és a mozgáskorlátozott emberek higiéniai eljárásokat fognak igénybe venni. Végül is az ilyen termékek geometriája a mosást biztonságos, kényelmes és élvezetessé teszi!

Az ilyen fürdők különleges tulajdonsága egy különleges hely, amelyet egy tálban szerveznek, és kis geometriai méretek. Ezenkívül a katalógus (ahol fotók és árak állnak rendelkezésre) tartalmaz olyan modelleket, amelyek az ágy alján további csúszásgátló bevonattal rendelkeznek. Ez még biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a mosást.

Alacsony fürdő - akár 40 cm magas

Kattintson a paraméter melletti négyzetre, és válassza ki az árkategóriát

/ Kattintson a "Recruitment"

Itt van egy videó utasítás

Ügyfeleinket kínáljuk

 • Gyors szállítás - 24 órán belül.
 • Kedvezmények, promóciók és mentési lehetőség.
 • Kiváló minőségű termékek garanciával.

Termék kód: 41630

Kedvezmény: Igen, 300 és 5000r között (modelltől és konfigurációtól függően)

Magasság magassággal (cm): 63

Termék formája:

Telepítés típusa: beépített, fal

Termék anyaga: Akril

Termék kód: 41629

Kedvezmény: Igen, 300 és 5000r között (modelltől és konfigurációtól függően)

Magasság magassággal (cm): 63

Termék formája:

Telepítés típusa: beépített, fal

Termék anyaga: Akril

Termék kód: 41452

Kedvezmény: Igen, 300 és 5000r között (modelltől és konfigurációtól függően)

Öntöttvas kád 100 cm hosszú

Egy 100 cm-es kis öntöttvas fürdő a legkisebb. A rövidebb öntöttvas fürdők egyszerűen nem értelmezhetőek, mivel kellemetlen lesz egy felnőtt számára mosni benne. A 100 öntöttvas fürdőt kis fürdőszobákra tervezték, amelyek még mindig a régi épületben találhatóak. Az ilyen méretű termékek kórházakban, balneológiai intézményekben vagy magánklinikákban segédeszközként is használhatók.

Kiválasztása és vásárlása 1 m öntöttvas fürdő

Az 1 m-es öntöttvas kádak hossza lehetővé teszi, hogy szabadon mossa le ülő helyzetben, zuhanyozhasson és egyéb vízhigiéniai eljárásokat hajtson végre. Az ilyen méretű fürdő kiválasztásakor elsőbbséget kell biztosítani annak használatához. A kétszintes fenekű ülőfülkék modelljei kétségtelenül növelik a kényelmes ülést, de nehezen zuhanyozni. Ezért javasoljuk, hogy maradjon a klasszikus dizájnon, amely megvásárolható a boltunk menedzserével bármely elérhető kommunikációs csatornán keresztül.

100 cm-es öntöttvas kádak - jó választás

A fürdőszobában elégtelen helyiségek esetén egy leereszkedő öntöttvas fürdő lehet a megoldás a család minden tagja számára történő mosáshoz kapcsolódó problémák megoldásában. Az öntöttvas fürdő 100x70 ül Oroszország megfelel mind a szülők és gyermekeik számára.

Csak ezen a télen: Csehország teljes értékesítésének nagykereskedelmi áron. Vigyázz a promóciós kódokra, vagy regisztráljon az állandó kedvezményekre!

A költségek akár 10% -át is megtakaríthatja az összes szükséges vízvezeték megvásárlásával egy készletben! Adja meg a részleteket a vezetőknél.

Hip fürdő: 3 vonzó megoldás - acél, akril vagy öntöttvas?

Fürdőszoba kis fürdőszobával

Most először láttam egy gyerekszobában egy sitz fürdőt, miközben egy nagyon fiatal nagynénttel meglátogattam, aki éppen férjhez ment és kollégiumban élt. A lakásukban nem volt konyha, de volt egy miniatűr fürdőszoba, amelyben ez az öntöttvas ülőgarnitúra állt. Egyetlen más sem merészkedne fel.

És a közelmúltban, egy nagy építészeti hipermarketben, ismét figyeltem az ilyen vízvezetékekre, és megjegyeztem, mennyire kényelmesebb és változatosabb lett. De, ahogy kiderült, az új formák és további funkciók függnek attól, hogy milyen anyagból készült a fürdő.

Az anyag a legfontosabb

Szerencsés voltam az eladó-tanácsadóval - részletesen ismertette az egyes típusok jellemzőit.

1. megoldás - acél

Ha hosszú ideje lakni szeretne egy lakásban, és maximális kényelemmel élni szeretne benne, a lejtős acélfürdő nem a legjobb választás. Kevés előnye van, de sok hibája van.

Kompaktság - az ülőfogak előnye

méltóság

 1. Kis súly, amely lehetővé teszi a segédeszköz számára, hogy a vályúkat helyezze el és telepítse.
 2. Alacsony ár összehasonlítva más típusokkal. Spanyolországban vagy Olaszországban a legdrágább modelleket csak 7-8 ezer rubelre lehet vásárolni, a hazaiak sokkal olcsóbbak - akár 6 ezer.

hiányosságokat

A hiányosságokról való beszélgetés előtt tisztességesen meg kell jegyezni, hogy egyesek részlegesen kompenzálhatók. Igaz, ez további fizikai és pénzügyi költségeket igényel, ami magasabb árakat fog eredményezni, ami ésszerű kérdést okoz: van értelme?

 1. Az acéltartályban lévő víz nagyon gyorsan lehűl, mivel hőátadása magas, és a falak meglehetősen vékonyak. Süllyesztett modell esetében ez különösen kellemetlen, mivel a test felső fele nélkül is fagyhat.
 2. A víz beírásakor erős zajt hallanak, ami irritálhatja nemcsak Önt, hanem a felszálló szomszédjait is. Mindkét hiányosságot a saját kezével nagyon egyszerű módon szüntetik meg: a falak és a fenék habszivárgásával. De egy ilyen "befejezni" nem fogja növelni a fürdőkád vonzerejét, ezért pénzt kell fizetnie az alsó részének bélésére.

Acélkád hő- és zajszigetelése

 1. A következő hátrány különösen kellemetlen és elkerülhetetlen: a zománcozott bevonat könnyen megsérül, és idővel feltörheti vagy viselheti magát. És ez majdnem azonnali megjelenést eredményez a korróziónak, amelyet nem lehet megállítani. És mivel a fürdőszoba falai vékonyak, akkor a további élet rövid lesz.
 2. Korrózióra való hajlamuk miatt az ilyen fürdők ritkán vannak ellátva további funkcióval: hidromasszázs rendszerrel, krómterápiával, fogantyúkkal stb.
 3. Az acéltermékek különböző formákban nem különböznek egymástól - mindegyik négyszögletes. A leengedett fürdőkád méretei mindössze három változatban szerepelnek: 100x70 cm, 120x70 cm, 150x70 cm, sőt még mindig nem rendelkeznek ülőpárnával.

Mini fürdő 100x70 cm a belső térben

Miután elemezte ezeket az előnyöket és hátrányokat, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ezek a modellek csak olyan esetekben szerezhetők meg, amikor egy személy korlátozott az eszközön és ideiglenes megoldást keres. Vagy elrendezve egy bérelt lakásban.

Bár az ilyen kisméretű fürdők nagyon kényelmesek, mint az orvosi eljárások, a fürdős gyermekek vagy a fogyatékkal élők fogadására szolgáló alapvető vízvezeték kiegészítése.

Ha megállítja a választást egy acél edényen, akkor ellenőrizze a különböző fémek vastagságát és a zománcburkolatot. Ezt úgy teheti meg, hogy a fürdőt fejjel lefelé fordítja, és gondosan megvizsgálja a leeresztő lyuk végét.

2. megoldás - öntöttvas

Az öntöttvas fürdőkádak előnyei és hátrányai közvetlenül ellenállnak az acélnak.

méltóság

Felsorolom azokat ugyanabban a sorrendben, amelyben a zománcozott acéltermékek hátrányait leírták:

 1. Az öntöttvas hővezetőképessége nagyon alacsony, a fürdő falai vastagok, ezért a benne összegyűjtött víz hosszú ideig tartja a hőmérsékletet további trükkök nélkül.
 2. Erős zajt nem okoz a gyűjteménye sem, mivel a masszív falak nem rezonálnak a sugárral.
 3. A zománc sérülése nem okoz rozsdát és a tartály fokozatos megsemmisítését. Ez nagyon hosszú ideig tart, bár a megjelenés természetesen elveszik. De a zománc bevonat helyreállítható, ma már nem probléma. Ezenkívül egy akrilfólia felvihető a zománcra.

Helyreállítás után a fürdő újdonságnak tűnik

 1. Funkcionálisan az öntöttvas fürdők sokkal sokszínűbbek, mint az acélok. Víz- és aero-masszázs felszereléssel, krómterápiával, fogantyúkkal, karfákkal és még bejárati ajtókkal is felszerelhetők. Szükségesek, ha a tartály nagyobb mélységben van, de kénytelenek várni a töltéshez és ürítéshez, miközben a fürdőszobában ülnek.

A pihenő hidromasszázs ülőgarnitúra képe

De dimenziók és formák, a dolgok nem olyan rózsás, ez a tétel sajnos átkerül a hiányosságok kategóriájába.

hiányosságokat

Ezek a következők:

 1. Nagy költségek A legalacsonyabb belföldi termelési hajó ára 10 ezer rubel, és nem is beszélve az egyszerű modellek 20 ezer rubeléért fizetett behozatali társaikról és 30 ezerről - további funkcionalitású fürdők számára.
 2. Szabványos méretek és formák. A vasöntvény egyáltalán nem műanyag, nehéz egy bonyolult alakú terméket létrehozni. Lehetséges, és ilyen fürdők léteznek, de ennek megfelelően kerülnek.

Nem szabványos ülő öntöttvas kád lépcső nélkül

 1. Nagy súly. Átlagosan az öntöttvas fürdőkádak kis fürdőszobákban körülbelül 100 kg-ot tesznek ki. A külföldi gyártók modelljei könnyebbek lehetnek 15-20 kg-mal, de ez általában kisebb mélységük miatt következik be. Az ilyen vályú szállításának és telepítésének önmagában irreális. Ez a hátrány azonban előnyösnek tekinthető, ha a szerkezet stabilitására gondol. Nincs rezgés úszás közben:
  • Először is, nyugodtnak érezheti magát;
  • másodszor pedig nem károsítja a falburkolatot és a tömítőanyag megsemmisítését a fürdő és a fal között.

A nagy tömeg és stabilitás miatt az öntöttvas fürdők bárhol telepíthetők.

Milyen következtetések vonhatók le a fentiekből? Valószínűleg ez elsősorban a vevő pénzügyi életképességétől függ. Nem engedhetem meg magamnak öntöttvas termékeket, van egy másik oka is, hogy miért nem felelnek meg nekem: van egy faházunk fapadlóval. Attól tartok, hogy nem fogják viselni a teljes fürdő fürdő súlyát egy felnőttnél.

Ha nem lenne erre, nincsenek panaszom a vízvezetékből származó dinoszauruszokról. Valódi üdvösség lehet azok számára a családok számára, ahol fogyatékosok és idős emberek vannak. Ha ilyen fürdőt építesz falakkal vagy függönyökkel, akkor nem csak a hosszú távú hűtést nem igénylő víz kezelésére lesz képes, ahogy az utasítások előírják, hanem a zuhany alatt zuhanyozni is.

3. megoldás - Akril

Leginkább az akrilból készült termékek kedveltem, és van egy jó oka ennek: az előző típusok minden előnyével rendelkeznek, és maguk is vannak.

Az üldözés az egyetlen helyes megoldás a fogyatékkal élők számára.

méltóság

A költségek szempontjából egy akrilfürdő felvesz egy középső pozíciót hasonló méretű és funkcionális acél és öntöttvas között. De az árat számos más tényező befolyásolja, többek között:

 • betűtípus;
 • falvastagság;
 • egy megerősítő réteg jelenléte;
 • gyártó, stb.

Ezért ez ára 6 és 36 ezer. Mindazonáltal mindenki megtalálja az ideális ár-minőség arányt maguknak.

Elmondom más előnyeiről:

 1. Elképzelhetetlen formák és konfigurációk. A szabványos téglalap alakú termékek mellett szögletesek, kerekek, oválisak is lehetnek, és formájuk is nehéz leírni, ami lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen méretű és geometriai helyiségbe illeszkedjenek, hogy beágyazódjanak a fülkébe. Az akril egy nagyon rugalmas anyag, aminek köszönhetően egy ilyen fajta válik lehetővé.

Ebben a fürdőszobában lehet mosni, ülni és hazudni

 1. Nagyon sok szabványos méret. A téglalap alakú ülőfülkék számára már jelzett méretek mellett a szabványos méretek is szögletesek. Ezenkívül a szögletes fürdő egyenlő vagy egyenlőtlen oldalú lehet, 120, 135, 140 és 150 cm hosszúságúak.
 2. Könnyen beágyazható bármely berendezés akril tartályba, és ez sorrendben elvégezhető azáltal, hogy az előadót az egyes fúvókák kívánt helyére irányítja. Végtére is, ilyen vízvezeték-felszerelést gyakran vásárolnak különböző betegségekben szenvedőknek, és mindegyiküknek szüksége van egy masszázsra a test különböző részein.
 3. A víz nem olyan gyors, mint az acél, de egy kicsit gyorsabb, mint az öntöttvas, és a gépelés nem okoz zajot.
 4. Végül a legfontosabb dolog: az akrilfürdő könnyen kezelhető, és hosszú ideig tart, még akkor is, ha karcolások jelennek meg a falakon. Ezenkívül könnyen eltávolíthatók a száraz felületről egy hagyományos nemezből, melynek meg kell szakítani a sérült területet. A tanácsadó kijelentette, hogy még a mély karcolások, a forgácsok és a lyukak is javíthatók, így nem lesz nyom.

A súlyos károk helyreállításához speciális javító készletek vannak.

hiányosságokat

Az akrilfürdő hátránya az egyik: túl könnyű és rugalmas. Annak ellenére, hogy az eladó megbizonyosodott arról, hogy megbízhatatlansága csak nyilvánvaló, de valójában képes ellenállni egy nagyon nagy terhelésnek, mivel benne van, érzést érző fenék, nem túl kellemes.

A gyártók azonban figyelembe vették ezt a funkciót, és leggyakrabban ilyen termékeket szállítanak fémszerkezettel. Ha nincs ott, a betűtípust a tégla dobogóra helyezték el, és speciális falakkal rögzítették a falra úgy, hogy ne tántorodjon és rezegjen.

Meg kell mondani, hogy a fentiek mindegyike kizárólag és kizárólag a fürdőkre vonatkozik, teljesen akrilból készültek. Ne keverje össze egy olyan termékkel, mint egy műanyag fürdő akril bevonattal.

Nem sokkal olcsóbb, de nem rendelkezik az első előnyökkel:

 • zajt;
 • gyorsan hűl;
 • gyakorlatilag lehetetlen megjavítani, ha a befejező réteg sérült, bár a vastagságától és a karcolások mélységétől függ.

A rossz műanyag is nagyon törékeny.

Annak megértéséhez, hogy milyen anyaggal foglalkozol, nézd meg a kád fürészét az oldalán. Ha ez akril, két réteget talál: az alapanyag és az erősítő üvegszál. A műanyag három vagy több.

következtetés

Alig kell tisztázni, hogy tetszett az akril termékek leginkább. Szeretem a vízvezeték-szerelőt anélkül, hogy szükség lenne rá, de soha nem tudhatod, hogy miként válik az élet. És ha most valami olyasmit kellett volna vásárolnia, akkor ez a fürdő lenne a kedvencem:

Mély csípőfürdő magas oldalakkal és ajtóval


Az ajtó az egyetlen hátránya, mivel üresen csak akkor lehet belépni és kilépni. De a mélyebb vízbe való bejutás lehetősége meghaladja.

Talán figyelemmel kíséri a videót ebben a cikkben, és értékeli az egyéb anyagokból készült ülőfürdő fürdő összes funkcióját, akkor más következtetésre jut. Ha igen, mondja meg nekünk a megjegyzésekben szereplő gondolataidat.

Ülő fürdő a kis fürdőszobákban

A kis méretű fürdőszoba is kényelmes lehet, ha helyesen megközelíti az elrendezést. A fő helyet a fürdő veszi, ami azt jelenti, hogy olyan modellt kell választania, amelyben a funkcionalitás és a komfort kompakt méretű. És a legjobb lehetőség itt egy sitz fürdő, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Ülő fürdő a kis fürdőszobákban

Ülőfürdő a belső térben

A sitz fürdő jellemzői

Az ülőfürdők nem lehetnek a hagyományos fürdők teljes értékű cseréje, és mégis igen nagy a keresletük. A gyártók folyamatosan fejlesztik az ilyen termékeket, javítják ergonómiájukat és új funkciókat adnak, így nagyon kényelmesek a működésük során. A fürdők alakjában, megjelenésében, méretében, gyártási anyagában különböznek, és annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a választás, jobb megismerni alapvető jellemzőit.

Alak és méret

Fürdőkád ül - egy fotó

A standard modell egy négyzet vagy téglalap alakú tál, amelynek ülése és alacsony oldalai vannak. Ez a fürdőszoba könnyű és jól illeszkedik a fülkékbe és a sarokba, mert sima falai vannak. De a legnépszerűbbek a háromszög alakú ovális és szögletes modellek, valamint az eredeti aszimmetrikus alakkal jellemezhető designer fürdők. Lehetőség van sima és ferde oldalra, figurális élre, magas hátra és ajtókra.

Négyszögletű hip fürdő

Sit-bath méretek:

A nagy méretű, nem szabványos modellek - 135x135 cm, 140x140 cm és a leginkább átfogó 150x150 cm-esek - a termékek magassága 35 cm-ről 60-ra változik, és az ajtókkal rendelkező modellek magassága 0,8 és 1,2 m között van. nagyon jó teljesítményt mutatnak - 95 és 230 liter között.

Az ülőfürdőnek elegendő kapacitása lehet a kényelmes fürdéshez.

felszerelés

A kis fürdők kényelmesebbé tétele érdekében a vízvezetékgyártók további felszereltséggel bővítik szabványos képességeiket:

 • hidromasszázs rendszerek, oldalsó kezelőpanellel;
 • levegőmasszázs;
 • ózon sterilizáló;
 • speciális lámpatestek fényterápiához.

Az akrilfülke ajtóval és hidromasszázszsal rendelkezik

Emellett különböző típusú modellekben rozsdamentes acélból készült korlátok, fejtámlák, kettős elvezető rendszer, szivattyú és vízmelegítő is lehet.

Többfunkciós csípőfürdő

A legkényelmesebb ajtókkal ellátott kádak, amelyek kifejezetten a fogyatékkal élők számára készültek. A modelltől függően az ajtók az elülső vagy a végoldalon helyezhetők el, befelé vagy kifelé nyílva. A bejárati magasság mindössze 15 cm, teljes építési magassága legfeljebb 1,2 m. A belső felületek csúszásmentesek, mindig vannak korlátok, és egy keverő, termosztáttal és hidromasszázs fúvókákkal általában a csomagolásban található. Ezek a fürdők ideálisak az idősek, a kisgyermekes családok, a terhes nők és mindenki más számára örömmel.

Hip fürdő az ajtóval

Hip fürdő egy ajtóval a fürdőszobában

Javallatok meleg ülőfürdő használatához

Gyártási anyagok

Az ültetőfürdők előállításához különféle anyagok kerültek felhasználásra, ami jelentősen növeli a hatótávolságot, és lehetővé teszi, hogy bármelyik stílust kiválasszon. Az anyag típusa nemcsak a külső adatokat, hanem a fürdő költségeit, valamint az erősségét és tartósságát is érinti.

Akrilkád

Ezen típusok mellett vannak fodrász, temperált üveg, plexi, valamint kombinált modellek.

Fajanszfürdő

Ajánlások a kiválasztáshoz

A modell kiválasztásakor a legfontosabb kritériumok a következők: könnyű kezelhetőség, tartósság, a fürdőszobai belső térnek való megfelelés és a telepítés bonyolultságának mértéke, ha a telepítést önállóan kívánják elvégezni.

A fürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni minden családtag fizikumát, hogy azok, akiknek a legnagyobb testmérete van, kényelmesen ülhetnek fürödni.

Még egy kis fürdőnek is kényelmesnek kell lennie.

Miután meghatározta a tál optimális méretét, válasszon egy helyet a fürdő alatt. Itt meg kell vizsgálni a kommunikáció helyét és a vízvezetékhez való szabad megközelítés rendelkezésre állását. Ha nagyon kevés hely van, figyeljen a sarokbeállításokra.

Sarki fürdő modell üléssel

Ha a fürdőt saját kezűleg és segítők nélkül telepítené, válasszon olyan acél vagy akril modellt, amelyet könnyen fel lehet emelni és könnyen fúrni, ha szükséges, további nyílások a kommunikációhoz.

Amikor az ajtókkal rendelkező modelleket választja, előzetesen meg kell határozni, melyik oldalon kell ez az ajtó elhelyezni, így kényelmes belépni. A helytakarékosság érdekében figyelmet kell fordítani azon fürdőkre, ahol az ajtó befelé nyílik, és nem kifelé.

Bejárati ajtó

Ha a választás egy akril fürdőre esik, további felszereléssel ajánlatos olyan hazai gyártású termékeket vásárolni, amelyek fejlesztése figyelembe veszi a víz alacsony minőségét. Az európai modellek további szűrőket és speciális tisztítószereket igényelnek, különben hosszú ideig nem fognak működni.

A boltban alaposan ellenőrizze a tál felületét, belülről kifelé. Nem lehet foltok, beáramlások és egyéb hibák, ami rossz minőségű terméket jelez. Továbbá a zsetonok, a karcolások, a csípések vagy a repedések jelenléte elfogadhatatlan, mivel egy ilyen fürdõ nagyon sokáig tart. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott modell méretei teljes mértékben összhangban vannak a fürdőszobában végzett mérésekkel, a kommunikációs lyukak a jobb oldalon vannak.

Ülőfürdő telepítés

Az ültetőfürdők ugyanúgy vannak felszerelve, mint a szokásosak, mert valójában a kialakításuknak nincs nagy különbsége. A legegyszerűbb mód az önálló modellek használatával: egyszerűen csak a kiválasztott helyre kell helyezni őket, igazítani és összekapcsolni a kommunikációt. Ezek általában öntöttvas vasalók a lábakon, akril ajtókkal és kőből és fafából készült ültetési fürdők. De leggyakrabban a kis helyiségekben kiválasztanak egy olyan modellt, amely a falhoz közel helyezkedik el, és amely minimális helyet foglal el.

A telepítéshez szükség lesz:

 • építési szint, mérőszalag és jelölő;
 • fém profil;
 • ollók fémhez;
 • fúró és csavarhúzó;
 • csavarok és dugók.

1. lépés: Az a hely, ahol a fürdőt elhelyezik, minden feleslegessé válik, a port és a piszkot eltávolítják. Megvizsgálják a csempe integritását, az alap egyenletességét, megszünteti a rések és a repedések, üregek a varratok. Ha a fürdőszobában lévő csempe között hiányosságok vannak, a nedvesség beszivároghat, és az idő múlásával a penész is megjelenik, ezért a legjobb az alap készítésének azonnali elkészítése.

A fürdő felszerelésére felkészített hely

Tanács. A fürdő a csempe alatt helyezhető el: ebben az esetben a burkolat lezárja az ízületeket a vízből, és kiegészítő támaszt nyújt az oldalak számára. Az opció kiválasztásakor a falak a tálat vagy a cserép felhelyezése után elkészülnek, az előtétek mentén az oldalak mentén előre kialakított résekkel.

A képen látható a fürdő telepítésének helye. Helyet hagyva a vezetők felszereléséhez

2. lépés: A fürdő tálat felfelé helyezzük, kartonlapokat vagy szöveteket helyezünk a bordák alá, hogy ne hagyjuk karcolások a padlón.

Engedje le a kádat a csomagolásból

Most meg kell erősíteni a fürdőkádra egy fém profilot a lábakkal, amelyhez egy tál van. Kezdje el az elülső profilt: egy műanyag sapkát helyeznek a lábra, egy fémcsapot csavarják be, egy anyát helyeznek a csapra és leengedik a szál mentén alul. Ezután egy második anyát helyezünk fel, egy lyukkal ellátott rögzítőelemet helyezzünk a vezetőprofilba, egy tálcával ellátott fémlemezt helyezünk, és a tű szabad vége be van helyezve. Húzza meg az anyát addig, amíg meg nem áll, határozottan rögzítve a lábat a profilba. A többi lábat ugyanúgy rögzítik.

Profilok, lábszerkezet

Nagyon gyakran, a kórházi fürdőkben a hátsó lábak egyidejűleg a padlóra és a tál testére támaszkodnak. Ha a modell aszimmetrikus, akkor ez a láb csak egyik oldalán lehet. Mindez szükségszerűen szerepel a fürdőhöz mellékelt utasításokban. Ebben az esetben a profilt a tálba kell felhelyezni a rögzítési ponton, majd egy rögzítőt kell behelyezni, egy csavart be kell csavarni, 2 csavaranyát, és egy kupakkal ellátott lábat kell csavarozni a csap alján. Másrészt egy fémlemezt helyeznek a csapra, és ismét 2 anyát és egy lábat. Ezt követően a csapot be kell csavarni, amíg alsó vége a testhez támaszkodik.

3. lépés: Rögzítse a vezetőprofilokat: egymás mellé egymásba rakja az alját úgy, hogy a tál hosszától függően 40-60 cm közötti távolságra maradjon. Az alsó szélektől a behúzás 20-30 mm legyen. A rögzítés öncsavarokkal történik, amelyek a készletben vannak, és 50 mm-es szögben csavarják be őket a profilhoronyba. Miután a vezetők rögzítettek, vegye be a kulcsot, és húzza meg a felső anyákat a csapokon úgy, hogy a lábak ne mozduljanak működés közben.

A mester megfeszíti az anyákat a fürdő lábán

4. lépés. Óvatosan fordítsa el a fürdőt, és helyezze el az előkészített helyre. Mozgás közel a falhoz, a kötegszint oldalán, és tegye ki a fürdőt, állítsa be a lábak magasságát. Amikor a fürdőszoba simán áll, az alsó anyák a saroknál húzzák a kulcsot.

Lábfürdő telepítés

5. lépés: Jelölje meg a falak falának szintjét a fal körül lévő markerrel, majd tegye félre a fürdőt. A fémprofilot levágják a tálca magasságából, ahonnan a keret alatt összeszerelik a kereteket.

A mester teszi a jeleket a falon.

6. lépés: A jelölés szélei mentén, ahol a fürdő oldalán végződik, a falakon függőleges vonalak húzódnak le a szint mentén - itt a keret szélső oszlopai lesznek elhelyezve.

Jelölje ki a profilokat

Tanács. Ha gipszkartonként kívánja használni a képernyőt, akkor a gipszkarton vastagságával és a befejeződéssel be kell illesztenie ezt a sort a falhoz. Erre azért van szükség, hogy a képernyő teljes mértékben a perem alá kerüljön, és védve van a víztől.

7. lépés: A függőleges vonalak mentén rögzítse a rögzítési pontokat, fúrja a lyukakat a falakon és rögzítse a profilt csavarokkal.

Kerettartók felszerelése

8. lépés: Indítsa el a kommunikációt. Csavarja be a keverő és a zuhanyfej tömlőt, szerelje fel a kifolyócsövet a tálra, óvatosan nyomja a fürdőt a falhoz. Ezután az adapterek segítségével csatlakoztassa a forró és hideg vizet, csatlakoztassa a lefolyót, és ellenőrizze a daru és az öntöződoboz működését.

A túlfolyó szifon csatlakozik, egy beépített keverő van beépítve

A szifon és a zuhanycső látható.

9. lépés: A fürdőszobai padló keretén belül jelölje meg a jelöléseket: a szintet 15 cm-enként függőlegesen a tányér oldalára kell felhúzni, és ahol a padlón fekszik, tegyen egy krétajelet rajta. Ezután minden tagot egy tömör hajlított vonal köti össze. Hosszú profillal rendelkeznek, az olló mindkét oldalán levágja a polcokat, hogy megkapja a kívánt alakot. Rögzítse a profilt folyékony körmökkel a jelöléshez.

Lépés 10. Csavarja fel a köztes függőleges oszlopokat csavarokkal, 20-30 cm-es lépcsővel, majd vágja ki a gipszkartonot és kösse le a keretet. Most csak a képernyő megjelenése látható, például csempével vagy mozaikokkal. Rögtön megvásárolhatod a dekoratív képernyőt, és megmentheted magad bizonyos aggodalmakból.

Ez a telepítési mód a legmegfelelőbbnek számít az akril és acél pultok számára, amelyek önmagukban meglehetősen instabilak. Kirakathatsz egy téglaszekrényt - ez egy nagyon népszerű telepítési lehetőség is, de több időt és energiát igényel.

Galéria. A fürdőkád alatt lévő képernyők lehetséges lehetőségei