Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőkád kis fürdőszobákhoz

Több mint kis méretű apartmanok, amelyek megjelentek a Hruscsov-korszakban, némi nevetés. De sok család számára ez volt az egyetlen igazi lehetőség, hogy a kívánt lakások tulajdonosává váljanak. És ugyanabban a fürdőszobában a méret nem számított számukra.

Őszintén szólva, még ma sem játszanak döntő szerepet, ha sikeresen kezeli ezt a szobát. Például zuhanyozhat egy kis fürdőszobában. A sitz fürdő is nagyszerű megoldás. Azonnal engedje el a helyet egy mosógépnek. Vegye figyelembe ezt a lehetőséget részletesebben.

Sit-Bath lehetőségek

Ez a termék vízvezetékeket számos paraméter alapján osztályozhatjuk. Az ültetőfürdők különböző méretűek és alakúak. Különböző anyagokból készültek. Még a funkciók is változhatnak.

Úgy gondolják, hogy az ülőfürdőt elsősorban időseknek és fogyatékosoknak tervezték. De ez a termék jól illeszkedik a modern belső térbe. Minden családtag kényelmesen érezheti magát.

Szabványos betűkészletek méretei

A szélessége 70 centiméter - ez a minimális, ami jellemzi a szabványos és kis modelleket. A legkompaktabb másolatok hossza csak egy méter.

De a standard modell 1,2 méter hosszú és 1,5 méteres.

A boltokban többféle pihenőhely található. Ezek különböznek az anyag gyártásában és méretében. A leggyakoribb méret opciók:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

Ha a Hruscsov fürdő néhány tulajdonosának saját paraméterei lehetővé teszik számukra a mini- vagy szabványos modellek használatát, akkor mindenki számára egy harmadik lehetőség is van, tágabbak. Ez a termék a legkényelmesebb vízvezeték, és paraméterei 120 x 110 cm.

Különböző tálak

Még a kis fürdőszobák is saját stílusukkal rendelkeznek. Attól függően, hogy a szobában található bútorok közül melyik van, a kád külön felszerelhető vagy beágyazható.

Az ügyfelek által igényelt tálak fő típusai:

Vannak olyan tervezési modellek is, amelyek alakja háromszög alakú és általában aszimmetrikus lehet. Külön is szeretnék megemlíteni olyan termékeket, amelyeknek külön ajtója van az oldalán, vagy olyan mozgatható oldalfalon, amely leeshet és eshet.

Ez megkönnyíti az életet azok számára, akiknek fizikai képessége korlátozott. Az ilyen fürdők nem annyira vonzzák a kompakt méretüket, mint a funkcionalitást, ami néha a legfontosabb dolog.

Ha szeretné értékelni az ülőfogak előnyeit, itt megtekintheti ezt a videót:

További fürdőzési lehetőség

A kis fürdőszobákhoz ajánlott ülőfülkék számos extrában használhatók. Az ilyen modellek működését még kényelmesebbé teszik.

Az ajtó és a mozgó fal mellett ezeken a modelleken a következőket teheti:

 • telepítse a hidromasszázs rendszert;
 • csatolható repülõmértékegység;
 • nem csak dekoratív, hanem különleges lámpák létrehozására is, amelyek lehetővé teszik a hagyományos fototerápiás és fényterápiás módszerek kezelését;
 • használja a modern vevőt vagy lejátszót, hogy meghallgassa kedvenc zenéit vízkezelések során.

Még a legkompaktabb fürdőben sem lehet jó mosás, de jó pihenés is van.

Ezenkívül ez a fürdő egyszerűen kombinálható zuhanyzóval. Ha védőfüggönyeket vagy speciális betéteket használ, akkor a szobában egyfajta helyiség alakul ki, amely megóvja a többiet a felesleges nedvességtől.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Természetesen a lecsúszás fő előnye a tömörség. Még egy kis helyiségben is, ahol megfelelő helyet találnak, ahol senki se zavarja.

A modell további előnyeit felsoroljuk.

 • Azok, akiknek a szervezetnek további védelemre és támogatásra van szüksége, jól érzik magukat: az idősek és a fogyatékkal élők. Különleges korlátok, amelyek segítenek abban, hogy valaki belépjen és kilépjen a fürdőszobából, valódi találatot talál, ami nagyban megkönnyíti a mosási folyamatot.
 • Úgy tűnt, hogy kifejezetten az anyáknak készülő nők számára készült. A terhesség utolsó szakaszaiban a nők kínosnak érzik magukat. Nem tudják felemelni a lábukat, vagy hajlítani, ha szükséges, hogy rendszeresen fürödjenek. Az ülő helyzet segít nekik, hogy ne húzzák meg a lekerekített hasizmokat.
 • Nem minden, a rendszeres fürdőkádban bevett vízkezelési eljárást engedélyez az orvos. Például egy beteg szívű személynek nem szabad feküdnie.

Ez a modell szintén jelentős hiányosságokkal jár, amelyeket szintén ismerni kell.

 • Néhány külföldön készült modell nagyon drága.
 • Mindannyian különbözünk, és néhány ember számára az ilyen tálak paraméterei túl kicsiek. Ezt figyelembe kell venni, ha kényelmesen fürdeni szeretne.
 • Egyszerűen lehetetlen ilyen fekvőhelyen fekvő pozíciót lebonyolítani, ezért a modell kiválasztásakor minden családtag szükségleteire összpontosítania kell.

Ha a modell minden előnye és hátránya ismeretében a ház tulajdonosa még mindig úgy dönt, hogy eldönti, milyen anyagból készül a leültetett fürdő.

Gyártási anyag kiválasztása

A piac nemcsak különböző méretű és alakú modelleket kínál, hanem különböző anyagokból is. És ez nagyszerű, mert felvehet egy olyan terméket, amely tökéletesen megfelel Önnek és tökéletesen beleillik a javasolt belső térbe.

Fa: nemzetközösség természetes anyagokkal

Mi lehet természetesbb, mint a minőségi fa? Végtére is mindannyian tudjuk, hogy a híres orosz fürdőt teljesen felállították egy faágazatból. Éppen ezért a fakeretes fürdő, amely egyre népszerűbb és igényesebb.

A kompakt betű vörösfenyő, bükk, tölgy vagy cédrus. Ezek a fafajták hosszú évekig nem veszítik el vonzerejét, és egy ilyen fürdõben nincs olyan gomba vagy penész, amely ártalmas lehet az emberi egészségre.

Fa tálat készítésekor speciális nedvességálló anyagokkal kezelik, amelyek megfelelő gondossággal jelentősen megnövelik hasznos élettartamukat. A fa nemcsak a fürdő, hanem a tartozék, amely körülveszi, és segít szervesen illeszkedni a belső térbe.

A lakkozott, fából készült modell nagyon kedvező benyomást kelt. Meg akarod érni, vasalja fel a felületét, és természetesen használja a rendeltetésszerű célját. A fa a természet része: az általa választott anyagok nem képesek allergiás reakciót okozni. De nem mindenkinek van pénzügyileg elérhető a hasonló modellhez.

A mosás, az állatok mosása és alapos mossuk magukat egy ilyen fürdőben általában nem lehet ezeknek a termékeknek a rövid idejű használatára.

Akril - a modern vízvezeték vezetője

A fa jó, de drága lehetőség. Ráadásul van elég költségvetési akril, ami valóban vezető szerepet tölt be a modern vízvezeték-piacnak.

A világ legfontosabb tételei a világ gyártói. Különböző színű tálak és a legbizarrabb formák készítésére használják. Ha a fürdőszobában nincs fényerő és vonzódás, akkor az akril betűtípussal kell rendelkeznie. Végső megérintésként célszerű olyan gyengéd világítást alkalmazni, amely megőrzi az intrikát és a rejtélyt.

Egy szerény akril tál segítségével a szó szoros értelmében átalakíthatja a legáltalánosabb szobát. Az a tény, hogy az akril nagyon költséges anyagokat képes utánozni. Ez létrehozza az onyx vagy a márvány illúzióját. A természetes selymet ábrázoló tapéta hátterében ez a fürdő egyszerre csodálhatja és elcsodálhat.

Ha a szoba világításának designja és a magas minőségű vízvezeték kiegészíti a belső teret, akkor a fürdőszobája nemcsak szép, hanem fényűző lehet.

A mi akril fürdőinket a súlyosabb működési körülményekre terveztük, így megbízhatóbb és tartósabbá tehetjük őket.

Viszonylag olcsó acél

Az acélmodellek nem olyan súlyosak, mint az öntöttvas termékek. Azonban vonzóvá teszik ügyfeleiket nem súly szerint, hanem viszonylag alacsony költséggel. De az acél betűkészletek működtetése során bizonyos hiányosságok merülnek fel, amelyekről előzetesen figyelmeztetni szeretnénk.

 • Az acélnak magas a hővezetése. Gyorsan melegíti a környezetet. Ebben a fürdőben nem kell áztatni: a benne lévő víz nagyon gyorsan lehűl. Bizonyos orvosi eljárások esetén ez a körülmény túlfutó akadály lehet.
 • Egy ilyen termék kihasználásával gondosan ellenőrizni kell a külső bevonat integritását. Ezekben a fürdőkben a réteg általában vékony. Ha a bevonat nem helyreáll, akkor a tál elakadhat, mert rozsdás.

Tudva az acéltermékek hiányosságairól, a gyártók keresik a kiutat a helyzetből, és megpróbálják javítani a betűtípust. Az acél műanyag tokkal van ellátva, és a tok és az alap alatti üreg speciális töltőanyaggal van feltöltve, amelynek hővezetési képessége kicsi.

Ebben az esetben a víz hője mentésre kerül, és a vízsugár nem éles hangot ad, és a fürdő védett alját üti.

Masszív öntöttvas termékek

A nehéz öntöttvas fürdőket még mindig régi házakban tárolják. Tulajdonosai nem nagyon sietnek velük egy nagyon egyszerű okból: nagyon sok a súlya az egyetlen hátránya ennek a modellnek.

És csak akkor jelenik meg, ha a fürdőt szállítani kell.

De az öntöttvas kétségtelen előnyei:

 • a tálat kitöltő meleg víz megtartására való képesség;
 • hosszú élettartam;
 • nagy mechanikai sérülés ellen.

A kár nem képes maga a betűtípushoz és zománcozásához. De ez a probléma sikeresen megoldható oly módon, hogy akril betétet helyez el a régi fürdőbe, vagy új akril vagy zománcburkolatot visz fel a felületére.

Helyszíni fürdő kiválasztása

Bath - a vásárlás nem olcsó, ezért gondosan választania kell. Az első dolog, amit meg kell találni a fürdőszobában, az a hely, ahol telepíteni szeretné.

Ezután meg kell győződnie arról, hogy a megvásárolni kívánt modell megfelel a test paramétereinek és a családtagok életkorának.

Mérje meg és jegyezze fel a mérnöki kommunikáció paramétereit, amelyek a fürdőhöz kapcsolódnak. Ellenőrizze, hogy a sarokkád a fürdőszobában a legjobb megoldás?

Döntse el, hogy a tálca milyen színét keresse, hogy a modell tökéletesen illeszkedjen a létrehozott belső térbe.

A tervezett vásárlást gondosan meg kell vizsgálni. Nem szabad semmilyen sérülést okoznia: repedések, zsetonok vagy daganatok. A termék felületének zökkenőmentesnek kell lennie elegendő réteg zománcgal. Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott fürdő elég mélyen ült.

Ellenőrizze a tál külső falát: tartalmaznia kell korrózióálló bevonatot. Ellenőrizze, hogy a fürdőben lévő lyukak megfelelnek-e a műszaki kommunikáció paramétereinek.

Általános telepítési szabályok

Az egyes modellek telepítésekor saját árnyalatai vannak, amelyeket figyelembe kell venni. De vannak olyan általános szabályok, amelyek univerzálisak mindenfajta ülőfürdő számára. Fontos megfigyelni a telepítés sorrendjét. És minden rendben lesz.

Lépésről lépésre a telepítési folyamat így néz ki:

 • szoba előkészítés;
 • adagoló tál és annak rögzítése;
 • csatorna csatlakozás;
 • földelés;
 • megmunkálási felületi csatlakozások és rések az egyes elemek között;
 • képernyőn történő felszerelés és dekoráció.

Eszközök és anyagok

A telepítés elvégzéséhez különféle eszközökre és anyagokra van szükség. Felkészülésüknek az alábbi listára kell összpontosítania.

Szükségünk lesz tehát:

 • szinten;
 • véső;
 • ceruza és mérőszalag;
 • poliuretánhab és szilikon tömítőanyag;
 • csavarhúzó, kés és kalapács;
 • látott, bolgár;
 • szigetelőszalag;
 • állítható gombok;
 • csatorna szerelvények és hullámcsövek.

Ha öntöttvas kádat szerelnek be, akkor a leeresztő csövek átmérőjének 40 mm-nek kell lennie. Az acél vagy akril tömböt 50 mm keresztmetszetű csövek segítségével kell felszerelni.

Felkészülés a helyszínre

A helyiségnek szabadnak kell lennie. Vizsgálja meg, hogy gondolja át, hogyan kell megfelelően fürdeni, hogy ne károsítsa a falakat. A szoba padlójának síknak kell lennie.

Ügyeljen arra, hogy egy szinttel ellenőrizze. Ha az eltérések meghaladják a 4 mm-t, cementcementet kell készíteni, ellenkező esetben a fürdő nem stabil.

Most meg kell vizsgálni a csővezetékek átjárhatóságát, a szennyvízelvezetés és a vízvezeték szerelését. Ami a szoba falainak és padlójának későbbi dekorációját illeti, akkor azt a fürdő telepítése után lehet elvégezni.

Online áruház vízvezeték KRANIK.ru - Szaniterek és bútorok, tükrök és fürdőszoba kiegészítők
vezető európai gyártók raktáron és rendelésre

Keressen egy terméket ebben a kategóriában.

Speciális fürdők a fogyatékkal élőknek, időseknek és fogyatékkal élőknek - kiváló választás az egész családnak!
A fürdőszoba előnyei a gyerekek és a háziállatok számára is nagyszerűek lesznek a séta után. Az ajtó kinyílik és bezáródik, és amikor a víz megtelik, az érzékelő megakadályozza a véletlen nyílást.

Az ajtókkal kiegészítve hidromasszázzsal is felszerelhetõ.

Rendezés: név (növekvő | csökkenő), ár (emelkedő, csökkenő), értékelés (növekvő csökkenő)

Fürdőkád mozgáskorlátozottak számára

Cikk: BL-106

értékelés

Ár "Fürdőkád mozgáskorlátozottak számára" Válasz visszavonása

Még nincs vélemény.

7 ok, hogy megrendeljük a termékeinket

Kapcsolatfelvétel

Hasonló termékek

BÁZIS KÜLÖNLEGESEN és ELŐRE AZ ajtóval

Méretek: 720x1320x965 mm.

Nyitva az ajtót

fürdő további lehetőségek nélkül 69600 dörzsölje.
Aero masszázsfürdő 84000 dörzsölje.
fürdő hidromasszázzsal fűtés nélkül 86400 dörzsölje.
fürdő hidromasszázs fűtött 91200 rubel.
fürdő hidromasszázs dupla rendszerrel, fűtés nélkül 98400 dörzsölje.
fürdő hidromasszázs dupla rendszerrel, fűtés 103200 dörzsöléssel.

BÁZIS KÜLÖNLEGESEN és ELŐRE AZ ajtóval

 • Méretek (L x Sz x M): 130x68x90cm
 • akril
 • térfogata 270 liter.
 • És túlfolyó leeresztő
 • keverő, kifolyó, öntöződoboz
 • csúszásgátló alsó bevonat
 • megbízható fém csuklópántok
 • 100% -os lezárt temperált üvegajtó

Fürdőkád mozgássérült akril ajtóval

Méretek: 170x75 cm.
Arkil 4,5 mm.
Balra vagy jobbra
Az ajtó befelé nyílik.
Tartalmazza a lefolyót és a túlfolyást, szifont, lábakat, 2 elülső panelt.

BÁZIS KÜLÖNLEGESEN és ELŐRE AZ ajtóval

Fürdőkád mozgássérültek számára és idősek ajtóval

Jellemzők:

 • kád akril fém. váz
 • ajtó a rozsdamentes zárszerkezeten. lettek
 • Méretek: 170x75x61 cm
 • bal (művészet: WB-408-L) vagy jobb (művészet: WB-408-R)
 • tömeg 70 kg

BETÉT KÜLÖNLEGES ÉS ELŐZMÉNYES EMBEREKKEL AZ OVEN

Fürdőkád mozgássérültek számára és idősek ajtóval

Jellemzők:

 • kád akril fém. váz
 • szifont tartalmaz
 • ajtó a rozsdamentes zárszerkezeten. acél balra (art: WB-40x-L) vagy jobbra (art: WB-40x-R)
 • Méretek: 150x75x61 cm
 • valamint méret: 170x75x61 cm (art: WB-408) Ár: 90.000 rubel.

Nőgyógyászati ​​hip fürdő fürdővel Modell 2.9-4

A termékről

Az ültetett gyógyfürdő tökéletes a higiéniás, masszázsos, orvosi eljárásokhoz. A fürdő ergonomikus és lakonikus formája kényelmesebbé teszi az eljárást.

Minimális vízfogyasztás - 1,8 liter. A nőgyógyászati ​​ülőfürdő készletében egy stacioner páciensemelő eszköz egy acélcső vázzal és két karimás hidraulikus emelőhengerrel van ellátva. Az ülés nedvességálló műanyagból készül, és a felszálló zuhanyhoz egy lyuk van felszerelve, így a fertőtlenítés kényelmét el kell távolítani.

A test nagy szilárdságú akrilüvegből készült, a hátoldalon vízálló laminált anyaggal megerősítve. A keret króm-nikkel-acélból készült, fehér színben nedvességálló műanyaggal van bevonva. A kádban 4 állítható láb található króm-nikkel acélból, a hátsó lábakon aljzatok vannak a padlóhoz való rögzítéshez.

Ülőfürdők - az optimális megoldás kis fürdőszobákhoz: méret, népszerű modellek ára

A régi épületek többszintes épületének sajátossága kis lakások. Nem csak egy kis nappali, hanem kis fürdőszoba is van. Ahhoz, hogy a higiéniai helyiségek kényelmesek és kényelmesek legyenek, megfelelő felszereléssel kell rendelkezniük vízvezetékkel. Ülőfürdők - a legjobb megoldás ezekre a célokra. De mielőtt ilyen fürdőt vásárolna, meg kell ismerkednie minden előnyével és hátrányával. Ez a cikk tájékoztatást nyújt az ilyen fürdőkről, méretükről, típusairól és áraikról.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Az ültetési fürdők nem csak lakásokban vannak felszerelve, gyakran kórházakban és szanatóriumokban találhatók. Az ilyen termékek ideálisak a súlyosan beteg emberek fürdésére (például a vázizomrendszeri problémákkal küzdenek), valamint a terápiás eljárásokhoz. Az előnyök nagy száma miatt évek óta egyre népszerűbbek.

Fontos! Sétautó vásárlásakor ügyelni kell a költségeikre és a gyártóra, mivel alacsony árú termék nem lehet jó minőségű és tartós.

Az ülőfogak előnyei:

 1. A kis méret (nem sok helyet foglal el, meglehetősen kompakt, kis méretű fürdőszobákhoz ideális).
 2. Víztakarékosság (nem utolsósorban ma, amikor a közüzemi díjak nagyon magasak).
 3. A fürdőkád ülő helyzetben való tartózkodása, ami nagyon alkalmas a beteg emberek, a fogyatékkal élők és a terhes nők számára.

A lefekvéses fürdőkre jellemző előnyökön kívül hátrány is van - kis méret (kellemetlen a felnőttek számára a vízkezeléshez). Tehát mielőtt egy hasonló terméket telepítene otthonában, meg kell mérnie az összes "for" és "ellen", hogy ne sajnálja a választását.

A termékek típusai és formái

Az értékesítésen megtalálhatók az ültetett fürdők, amelyek különböznek a gyártási formában és anyagában. A klasszikusok rajongói ideálisak négyzet vagy téglalap alakú termékekhez, de háromszögek vagy oválisak - mindennemű szokatlan és nem szabványos ügyfelek számára. Az űrlapokon kívül a kádfürdő is különbözik az anyaggyártásban. A gyártók kínálnak:

Öntöttvas fürdőkádak. Az ilyen termékek hosszú története van. Rendkívül praktikusak, hosszú ideig melegek lehetnek, hosszú élettartamuk van. Fő hátrányuk a zománcburkolat nehéz súlya és gyors romlása.

Acéltermékek. Az acél fürdők, az öntöttvastól eltérően, könnyűek. Nem okoznak gondot a szállítás során, meglehetősen könnyű összeszerelni és szétszerelni.

Fő hátrányaik a következők:

 • a bevonat felületének megfelelő ellátásának szükségessége (egyébként a fürdõ gyorsan rozsdásodik);
 • anyag hozzájárul a víz gyors hűtéséhez.

Fontos! Az acél fürdők nem ajánlottak az egészségügyi intézményekben.

Akril fürdők - ma a legnépszerűbb. Modern anyagokból készültek, melegen tartanak, nem igényelnek különösebb gondosságot a felületen. A szakértők azt javasolják, hogy ezeket a termékeket apartmanokban, szanatóriumokban vagy kórházakban telepítsék.

A kompakt fürdőszobai szerelvények méretei

A hardverboltban különböző méretű pihenőfürdők találhatók. Ezek:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

A szaniter felszerelések széles választéka lehetővé teszi, hogy megfelelő termékeket vásároljon egy adott higiéniai helyiséghez. A legnépszerűbb megoldás 120 x 110 cm, ezek harmonikusan illeszkednek a szoba belsejébe, és nagyon kényelmesek a mindennapi használatra.

Az ülőfogak átlagos költsége

A belföldi gyártók, valamint az importált ügyfelek különféle lejtőfürdőket kínálnak, amelyek egymástól függetlenül ár-és minőségben különböznek egymástól. Minden lakástulajdonos képes önállóan kiválasztani egy olyan terméket, amely megfelel az árpolitikának és a kívánt jellemzőknek.

Népszerű modellek és átlagáruk:

 • Riho Petit hidromasszázs nélkül 120 x 70 cm - 20.540 rubel;
 • Relisan Polina 120 x 120 cm - 24 562 rubel;
 • Alpen Venus 120 x 120 cm - 26 280 rubel;
 • Roca Contesa 120 x 70 cm - 7 690 rubel;
 • Univerzális Caprice 120 x 70 cm - 11 540 rubel. és így tovább

Tanács. A fürdő vásárlásakor nem csak az importtermékekre kell összpontosítania, a hazai termékek nem rosszabbak a külföldi minőségben!

A sitz fürdő a legjobb megoldás egy kis lakásban. A kompakt termék nem csak harmonikusan illeszkedik a helyiségbe, hanem nélkülözhetetlen kiegészítéssé is válik. Telepítse az ilyen funkcionális fürdőt otthonába, és feltétlenül értékelhető a személyes tapasztalat.

Mozgáskorlátozott fürdők

Van egy kimondatlan igazság: a lényeg a részletekben van. És amikor körültekintően és körültekintően szeretjük a szeretteinket, akkor ez különösen fontos, hogy emlékezzünk.

Végtére is, a jelen hangsúly fekszik a látszólag jelentéktelen: előttünk, ami megmenti őket a magány, érzékenység és létrehozása szükséges minden feltétel az egészség megőrzése.

Az idősek és a fogyatékkal élők számára szükséges eljárások nagy része megfelelő felszerelés nélkül végezhető el, de a legfontosabbak speciális berendezések nélkül nem kivitelezhetők.

Természetesen az ilyen eljárások különböző orvosi vizsgálatokat és vizsgálatokat tartalmaznak, amelyeket hetente vagy egy hónaponként kell végrehajtani. De vannak olyan eljárások is, amelyek napi végrehajtása szükséges és ugyanakkor meglehetősen zavaró.

Az idősek és a fogyatékkal élők számára az egyszerű fürdőzés kínzásokká válik, kifejezetten a képességeikre optimalizált fürdők hiányában.

Ne felejtsük el, hogy az önkiszolgálóval kapcsolatos erős fizikai aktivitás károsíthatja a fogyatékossággal élő embereket, vagy egyszerűen meghaladhatja képességeit. Ezért van szükség a fürdők és egyéb kiegészítők vásárlására ilyen emberek számára.

Ülőmedencék méretei és modellek

Az ülő betűkészletek kiválasztásánál fontos tényezőket kell figyelembe venni: a gyártás anyaga, a termék típusa a telepítés módja és a leengedett fürdő mérete alapján. Valójában a választás nem túl gazdag, és még a vásárlás előtt szükség van ezen paraméterek értékelésére az optimális berendezésmodell meghatározása érdekében.

Melyek a szivattyúk típusai?

Az ilyen típusú eszközöket rendszerint a hagyományos betűkészletek kiegészítéseként vásárolják meg, de néha segítenek a nagyon kompakt helyiségek tulajdonosainak, ahol a szabványos paraméterek szaniter szerelvényeinek telepítése nem lehetséges. A modern ülõ betûket használják:

 • kollégiumok;
 • 1 és 2 emeletes épületek;
 • motelek;
 • gyermek táborok;
 • Hruscsov;
 • szülészeti kórházak.

A telepítés fajtája szerint a kismedencei fürdők (szögletes és téglalap alakúak), valamint szabadon álló szerkezetek.

A beágyazott vízvezetékeket gyakran a fürdőszobában lévő bútorokba szerelik. Így értékes métereket takaríthat meg a szobában. A különálló modellek nem sok helyet foglalnak el. A betűk szerény dimenzióinak köszönhetően kis mosdók, mosógépek, állványok és egyéb berendezések is telepíthetők.

Szabványos vízvezeték-beállítások

Az ültetett modellek, mint a hagyományos típusú vízvezetékek, különböző anyagokból készültek:

 • fém (acél);
 • polimer anyagok (akril és quary);
 • öntöttvas.

A képen a fent felsorolt ​​anyagokból készült fürdők modelljei láthatók. A vízméretek közvetlenül függenek az anyag típusától. Például az akril betűkészletek szinte bármilyen méretűek lehetnek. Az akril lágysága miatt bármilyen formát adhat, ami nem igaz az öntöttvasra.

Öntöttvas és acél betűk

Az Ön információiért: A sit-up öntöttvas modellek ma rendkívül ritkák. Az anyag nagyon nagy tömegének köszönhetően praktikusnak tekinthetők, annak ellenére, hogy az ilyen fürdők tökéletesen megtartják a hőt és gyakorlatilag nem alkalmasak a mechanikai igénybevételre.

Az acélszerkezetek kisebb tömeggel rendelkeznek, de fő hátrányuk a hővezetés. Az ilyen típusú betűtípusok hosszú időn keresztül nem hajthatók végre a vízzel kapcsolatos eljárások, mert a benne lévő víz elég gyorsan ürül.

Akril fürdők

Az akril jó technikai jellemzői miatt számos konfiguráció és méretű modelleket gyárt. A fogyasztók választhatnak egy alkalmas terméket a széles körű modellek közül, amelyek között egyaránt létezik egy alacsony csípőfürdő és egy magas betűs betű.

 • Kis eszközök (135 × 135). Az acél és az öntöttvas szerkezetekhez képest ez a fürdőszoba tágasabb. Kényelmesen elvégezheti a vízi eljárásokat szinte minden építmény számára. Az ilyen eszközöket azonban semmilyen helyiségben nem lehet telepíteni, mert sok helyet foglalnak el;
 • Nagyméretű, kíméletes betűk (140 × 140 és 150 × 150). Az ilyen berendezések kapacitása lehetővé teszi, hogy teljesen ellazuljon a fürdés közben. Gyakran előfordul, hogy a mélyen működő fürdők hidromasszázs készülékekkel vannak ellátva, ami több nagyságrenddel kényelmesebbé teszi őket, mint a miniatűr modellek.

Fontos! Az akril fürdők mentesek a fém és öntöttvas szerkezetek hátrányaitól. De saját árnyalatuk van. Először is, egy ilyen betűtípus nem olcsó, másrészt a termékek óvatos hozzáállást igényelnek, mert nagyon érzékenyek a mechanikai befolyásolásra.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méreteket?

Vásárlás egy szivattyú, akkor kell irányítani az ilyen elveket:

 • Még ha meg is akarja menteni a maximális helyet a fürdőszobában, ne vegyen túl kicsi fürdőt. Nem szabad zavarba hoznia egy személyt a vízzel kapcsolatos eljárások során;
 • Kívánatos, hogy a tartály mélysége elegendő legyen a teljes fürdőhöz. Ez azt jelenti, hogy egy alacsony oldalú betűtípus aligha alkalmas egy felnőtt számára;
 • A szélességnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy minimális mozgást végezzen a betűtípuson.

következtetés

A sitz fürdő egy nagyszerű kiegészítő a hagyományos vízvezetékhez. Ezenkívül egyszerűen elengedhetetlen a fogyatékkal élők számára. A gyermekek és az idősek is értékelni fogják az ülő mozdulatok előnyeit, amelyek megnehezítik a szabványos vízvezeték magas szintjét.

Ülőmedence

A szanatórium-üdülőkomplexumok, valamint az egészségügyi központok széles körben használják az ülő orvosi fürdőket. Ez a fajta eszköz ideális a fogyatékkal élők számára. Gyakran az ülő orvosi fürdőket speciális funkcionális elemek egészítik ki az eljárások szélesítéséhez.

A gyártók kétfajta kondicionált gyógyfürdőt gyártanak:

 • lábfürdő hidromasszázs fürdő - aero és hidromasszázs eljárásokhoz a test általános helyreállításához;
 • Az ülőgép kádja egy további szorosan záródó ajtóval van felszerelve - olyan személyeknek készült, akik ellenjavallt bármilyen fizikai igénybevételre.

Cégünk Moszkvában egy ízelítő orvosi fürdőt vásárol, olyan áron, amely megfelel a minőségnek. Kiváló minőségű tanúsított berendezések kivitelezésével foglalkozunk.

A szükséges termékek költségének megismeréséhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot telefonos ügyfélszolgálatunkkal: +7 (495) 797-35-95, vagy hagyja kérését a weboldalon. Munkatársaink kapcsolatba lépnek önnel, és megadják Önnek a szükséges mennyiségű információt az ülő orvosi fürdők vagy egyéb gyógyászati ​​termékek áráról és műszaki jellemzőiről.

Ülőfürdők kis fürdőszobákhoz: kilátás, eszköz + hogyan kell választani

Miután ügyesen elhelyezte a vízvezetéket és a bútorokat egy kis fürdőszobában, kényelmesebbé teheti, mint egy tágas szobát. Nagyon jól illeszkedik a kicsi fürdőkád kis méretéhez, kis méretű és formájú kis fürdőszobákhoz.

A standard fürdőkhöz képest kis méretűek, így elegendő helyet szabadíthat fel a szükséges bútorokhoz és berendezésekhez.

Jó üljön fürdők

Először is, az ülő mozdulatot a betegek és idősek kényelmes gondozására hozták létre. Most a funkciók jelentősen bővültek. Valódi ajándék volt a kis fürdőszobák számára. Az ergonómia nemcsak a helytakarékosságot, hanem a vízfogyasztást is csökkenti, új belső tárgyak befogadására alkalmas.

Ha a fürdőszoba egy hiánypótló, akkor lehet alkalmazni előnyt azáltal van egy sit-down tervezés 0,7 x 1,0 m. A jelenléte a kapaszkodók és csúszásgátló örömmel emberek problémás mozgásszervi rendszer. Ez a kialakítás alkalmas a terhes nők számára is, amelyeknek nem szabad a hasizmokat megterhelniük.

Ha a fürdés a fürdőben sokkal biztonságosabb, ha a meleg víz nem zárja le a szív szintjét. A japánok úgy vélik, hogy ha füstölő és aromás olajokat adnak a vízbe, akkor a pihenésre és helyreállítására a test, akkor jobb, ha egy ülő helyzetet.

A döntés negatív oldala, hogy nem minden családtag lesz elégedett vele. Ez nem jó lehetőség azok számára, akik a fürdőszobában szeretnek feküdni. Minden szögletes fürdők kielégítik az igényeket - benne, kivéve a speciálisan felszerelt ülőhelyet, lehetőség van úszni hazudni és állni.

Fürdők osztályozása fürdésre

Ezeket a vízvezeték-termékeket formában és méretben osztályozzák. Ezek közül vannak olyan modellek, amelyek mozgatható oldalfalúak. A fürdőbe való belépéskor szabadon emelkedik, és belépése után az eredeti helyzetbe kerül. Egyes termékek gyártói különleges ajtót biztosítanak, ami nagyon kényelmes.

Geometria és az ülőmodellek méretei

A leggyakoribb forma egy téglalap. A népszerűség azzal magyarázható, hogy bármilyen stílus belsejébe beléphet, és bármilyen méretű helyiségbe. A szabványos termék megbízhatósága és gyakorlatias működése éveken át bizonyult. A téglalap alakú alak lehetõvé teszi, hogy a falhoz vagy a helyiség közepére telepítsen.

A kerek vagy ovális tálak jobban megfelelnek a nagy fürdőszobáknak. De még ebben a sorban vannak fürdők is, amelyeket egy kis helyiségbe lehet felszerelni. Különleges kényelem különbözik a szögletes vagy háromszög alakú modellektől. Az ilyen termék kiválasztásakor fontos szempont a szögszög. Az aszimmetrikus konténerek vonzónak tűnnek. Ez lehet trapéz, sokszög, szabálytalan háromszög.

Az ilyen, szokatlan dizájnú modellek leggyakrabban akrilból készülnek, mert Ez az anyag a legegyszerűbb a kívánt alak eléréséhez. A kis helyiségekben az aszimmetrikus, egyszerű, nem zűrzavaros helyek telepíthetők. Hosszuk 1,2 vagy 1,3 m. A kisméretű fürdőkádak négyszögletes modelljei nagy méretben készülnek:

Fürdő egy háromszög oldalai hossza 0,7 m vagy a 0,7 x 0,7 x 0,5 m. Jelölje mérete és geometriája a poharat teszik, összhangban a kontúrok és méretei a szobában. A legfontosabb dolog az, hogy mindennek szervesnek kell lennie, és a szabad terület minden részét racionálisan kell használni.

Milyenek a kondicionált fürdők?

Amellett, hogy az ülőgarnitúrák különböző geometriájúak és méretűek, különböző anyagból készültek. A piacvezetők akrilból készült modellek. A tálakból készült tálak különböző színekkel és formákkal rendelkeznek.

Gyakran az akril utánozza a drága anyagokat, mint a márvány, onyx. A világosan használt világítás, az eredeti faldíszítés és a higiénikus szoba egyszerűen fényűzőnek tűnik.

Az akril fürdők hátrányai a kőfejtő termékekből kiegyenlítettek. Ennek a szintetikus anyagnak az összetétele az akril és a kvarc homok kombinációja. Ezek az összetevők növelik az erő tulajdonságait.

Az első komponens nagy megjelenést és a második keménységet biztosít. Az eredmény nyilvánvaló - a kvarcfürdők magukban ötvözik a minőséget és a kifinomultságot. A gyártás a penész.

A gyártásuk során alkalmazott Ceramic Plus technológia lehetővé teszi, hogy teljesen sima felületet kapjon, a szennyeződést, amely nem vonz magához. És az Acivecare technológia alkalmazása antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, ahol az ezüstionok megakadályozzák a káros mikroflóra kialakulását.

Az ilyen vízvezeték nem hajlik meg a terhelés alatt, ellenáll a kopásnak, nem csúszós, magas hőteljesítményű, vízzel tele van. A Quarille azonban nem tolerálja a magas hőmérsékletet. A forró víz a tartály deformációját okozhatja. Vizuálisan nem mindig lehet megkülönböztetni a kőfejtőt egy akrilból, különösen ha fényes felület van.

Az ültetett öntöttvas lehetőségek jó állapotban vannak, mert hosszú ideig melegek. Ezenkívül bevonatuk kiváló zajelnyeléssel jár. Egy kis fürdőszoba esetében 1,5 x 0,7 m-es paraméterekkel rendelkező modell kiválóan alkalmas öntöttvas, kompakt méretű, jó belső térrel és megfizethető árral kombinálva.

A mély öntöttvas ülőgarnitúra kiváló tulajdonságai, a fogantyúk fogantyúinak kiegészítéseként kiváló minőségű terméknek hívják. Az egyetlen dolog, ami miatt más anyagokat választasz, meglehetősen súlyos. A kapacitás súlya 95 és 110 kg közötti. Ezt a hátrányt erényként lehet bemutatni - jelentős súlya miatt a tál jó stabilitást mutat.

A kis méretű fürdőszobában lévő nagy mechanikai szilárdságú öntöttvas tálca évtizedekig tart. Egy 1,5 x 0,7 m méretű tartályban félig fekvő helyzetben lehet. Sokak számára ez a kényelem elég. Ráadásul a fürdõvíz sokkal racionálisabb, mint egy nagy tálban.

Az acélötvözet kádak jelentősen könnyebbek. Tartósak, olcsóbbak, mint az öntöttvas, de a zaj rosszul felszívódik, és a benne lévő víz gyorsan elveszti a hőmérsékletet. A védőbevonat réteg itt vékony, ezért ellenőrizni kell a sértetlenségét és rendszeres helyreállítását. Az élettartam kicsi - a gyártók legfeljebb 10 év garanciát vállalnak.

Egyes vállalatok acélszerkezeteiket műanyagba zárják. Az így létrejövő rést alacsony hővezető képességű töltőanyaggal töltjük meg. Így a tálban lévő víz melegebb marad.

A közelmúltban növekvő igény mutatkozik a természetes fából készült ültetési fürdők számára. Termelésük tölgy, wenge, cédrus, vörösfenyő vagy bükk. Ezek a fajták nem veszítik el vonzerejüket és erősségeiket az évek során.

A fából készült betűtípus élettartama megnövekedik azzal, hogy felületét víztaszító vegyületekkel kezeli. Nemes fa a fürdőszobában a természet része. Nem allergén, kellemes az érintés, organikusan minden belső térben néz. A hátrány is rendelkezésre áll - a magas ár.

Nem lehet alaposan lemosni egy ilyen tálban, csak rövid ideig használható. Elfogadhatatlan a fürdés a háziállatok, valamint a mosás. Egy meglehetősen tágas teremben további helyszínt jelenthet orvosi eljárásokhoz vagy pihenéshez.

Az ülőkád kádak kiegészítő berendezése

Ahhoz, hogy a leengedett vízvezeték a lehető legkényelmesebb legyen, a gyártók felszerelnek mindenféle tartozékot. Leggyakrabban egy tál akril vagy kvári. A legnépszerűbb funkciók a következők:

 1. Speciális polcok a vízfolyamatok során szükséges elemek befogadásához.
 2. Az ajtó kényelmesen belép a betűtípushoz egy reteszelő eszközzel, hogy megakadályozza spontán nyitását.
 3. Extra zuhanyzó.
 4. A karfák, amelyek különösen akkor szükségesek, amikor az ülőfürdőt idősek, fogyatékkal élő, terhes nők számára tervezték.
 5. Lépcsők korlátokkal.
 6. Masszírozó eszközök. Ha rendelkezésre áll, a tervek gyakran kiegészítik a víz hőmérsékletét és nyomását jelző kijelzőt.

Az utolsó kiegészítés nem mindenki számára hasznos. A masszírozó eszköz beágyazása előtt meg kell szereznie az orvos jóváhagyását. A fürdők optimálisan vannak optimalizálva a kerekes székben mozgó fogyatékkal élők számára. Ezek közé tartoznak a flip csészével ellátott konténerek.

Az ilyen fürdők segítenek számos cselekvés önálló elvégzésében, felbecsülhetetlen értékű ajándékként egy szerette számára, aki nehéz élethelyzetben van. Azok számára, akik nehezen mozognak, speciális lifteket is létrehoznak. Ezek az eszközök merítik a fogyatékkal élő személyt a fürdőbe, korábban testét ülő helyzetben.

Top ültetett fürdő gyártók

Fürdők ültetési helyre tervezett fürdők, amelyeket számos jó hírű cég gyárt. A hagyományos öntöttvas betűkészleteket a vízvezeték-piacon a spanyolországi Roca szállítja. Modellezi a lábát. Kiegészítő tartozékként fel kell engedni az ülést és a lépéseket.

Egy másik kisméretű modellnek -. Roca CONTINENTAL magassága (együtt láb) 0,57 m és a mélysége 0,42 m, 95 literes tartós bevonatot a zománc, amelyet alkalmazni lehet egy „forró technológia” elve.

Lengyelországból érkeznek az emali téglalap alakú süllyesztett vagy háromszög alakú acélkádok. Kiváló minőségű fehér bevonatúak. 36 cm mélységben és 1 x 0,7 m méretben a tál 97 literes térfogatú.

Az orosz gyártó Bach Bach Laura fürdőkádja kis fürdőszobákra is alkalmas. Téglalap alakú, 1,2 x 0,7 m oldalú. Akrilból készült, hidromasszázs.

A hazai gyártó "1MarKa" kis méretű akrilfürdőket is gyárt 1.2 x 0.7 x 0.625 m-es paraméterekkel. Három kivitelben tálakat készít: süllyesztett, lábakkal, szerelőkerettel. Néhány modell aero- vagy hidromasszázs, egyéb készülékekkel van felszerelve.

Népszerű akril modellek Aquanet Fregate - az orosz-szlovén termék terméke. Ez a sarokmodell nagy kapacitása - 120 liter, oldalirányú masszázs jelenléte. Minél több kiegészítő lehetőség van a termékhez, annál drágább.

A helyes ülőgarnitúra kiválasztása

Miután úgy döntött, hogy fürödni fog fürdőt fürödni, először meg kell oldanod a problémát a tervezéssel és az anyaggal. A következő lépés annak meghatározása, hogy hol helyezzék el a vízvezeték szerelvényt. Majd méréseket végezzen, hogy megtudja, milyen dimenziókkal jár a modell ezen a téren. A kiválasztási folyamat során a családtagok anatómiai és életkorbeli jellemzőitől függ.

Ha a fürdőszoba területe nagyon korlátozott, a mérete vizuálisan növeli a szögletes kialakítást. Nem szükséges sötét színű szanitereket telepíteni egy ilyen helyiségben - ez kellemetlen érzést teremt. Fényes színek vizuálisan bővítik a szoba határait.

Miután eljött a szalonba, ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a bevonat állapotát. A kiváló minőségű felület sima lesz, repedések és egyéb hibák nélkül. A tálba szerelt lyukakat úgy kell elhelyezni, hogy a meglévő kommunikációhoz csatlakoztathatók legyenek.

Hasznos videó a témában

Hip fürdő a tervezés részeként:

Ülőfürdők - a legjobb megoldás, ha a fürdőszobája nem túl tágas. Megszerzésük lehetővé teszi, hogy racionálisan korlátozott helyet használjunk. A nagy választék lehetővé teszi, hogy minden szempontból megfeleljen egy terméknek.

Fürdőkád ül: fajták, előnyök, hátrányok, hogyan válasszuk ki

Kezdetben a sitz fürdőt orvosi célokra fejlesztették ki - elég könnyű gondoskodni a fogyatékkal élőkről és a súlyosan beteg emberekről. Ráadásul nagyon praktikusak voltak az úgynevezett terápiás fürdők fogadására. Néhány évvel később, a fejlett szocializmus korszakában minden munkás embernek kicsinek kellett volna lennie, de saját lakása volt, amelyből egy lecsúszós fürdő változatlanul megmutatkozott. Ebben a cikkben, valamint a helyszínen vannaja.net tanulmányozzuk a különböző fürdők - egy pillantást a fajta Szaniter, azok előnyeit és hátrányait, valamint a válasz arra a kérdésre, hogy hogyan válasszuk ki a sitz fürdő?

A sitz fürdők típusai

Hip bath: annak előnyei és hátrányai

A sitz fürdő egyik legfőbb előnye, hogy csak a tömörséget választja ki - ennek a kis méretnek köszönhetően a legkisebb fürdőszobában is elhelyezheti. Ezen túlmenően, ha a fürdőszobának van egy összetett konfigurációja, akkor az ülőkád sikeresen csatolható egy kis résszel. Ne gondold, hogy az ülőfogások előnyei véget érnek. Ha alaposan gondolkodik, akkor egy tucatnyiat tárcsázhat. Például, hogy nem gondolod, hogy ez egy teljesen haszontalan termék, írjunk néhány sitzfürdő előnyeit.

 1. A sitz fürdő kiváló eszköz, amelyben a fogyatékossággal élők és idős emberek kényelmes zuhanyzást vehetnek igénybe. A speciális korlátok kiegészítő felszerelésével, rossz egészségi állapotával elegendő ahhoz, hogy egy személy egyszerűen beléphessen. Általában ilyen emberek számára speciális modelleket fejlesztettek ki - a kipárolgó akril fürdők nyitott ajtóval vannak felszerelve, ami lehetővé teszi, hogy ne essen annyira erőfeszítést a fürdésre.
 2. Terhes nők - elég nehéz ahhoz, hogy áthajoljanak és megakadályozzák. Ezenkívül ellenjavallt terhelést jelentenek a hasizmokon, amelyek közvetlenül azokban a pillanatokban dolgoznak, amikor lefeküdni kell, és rendszeresen fekvő fürdőből kell felkelnie. Az ülőfürdőben a terhes nő leült, mossák, felkeltek és elmentek, és nem éreztek olyan feszültséget, amely káros a jövőbeli anyák egészségére.
 3. A terápiás fürdők kezelésére való képesség. Ha valaha találkoztál ilyen eljárásokkal, akkor tudnod kell, hogy a gyenge vagy beteg szívű emberek ellenállása ellenállhat a fekvésnek.

Corner hip fürdő fotó

Elvileg lehetséges, és valami más is felmerülhet a lefoglalt fürdők előnyeiből, de nem fogunk többet tulajdonítani nekik, mint amit érdemelnek. Minden egyéb előny, amelyet a gyártóknak megadnak, akár elhanyagolhatóak, akár kifogástalanok. Ezért az előnyökből hátrányos helyzetbe kerülünk.

Előnyei és hátrányai az ülő fürdőnek

Elvileg lehetséges, hogy csak egy negatív tényezőt különítsenek el az ülőfürdő működésével kapcsolatban - ezek normális személyek kis méretei. Egy törpe számára hatalmasnak tűnhet, de a közönséges emberek kényelmetlenül érezhetik magukat. By the way, a modern hétköznapi fürdők, és különösen a szögletes típusok szinte mindig biztosítanak ülést. Így kényelmesen ülhet egy normál fürdőkádban vagy kényelmesen feküdhet, ami nem mondható el ilyen típusú ülő motorról.

A lecsúszott fürdő elve látható a videóban.

Sit-bath méretek: standard és nem szabványos méretek

Az ülőfürdők választásának kérdésével kapcsolatban az egyik legbefolyásosabb tényező, amely lehetővé teszi, hogy az adott fürdő modellt előnyben részesítsék, ezeknek a termékeknek a mérete. Nézzünk szembe vele - itt a választás nem gazdag. Ha figyelembe vesszük ezeknek a termékeknek a szabványos méreteit, ez egy 120x70 cm-es, 100x70 cm-es és 150x70 cm-es sitz fürdő. Mint fentebb említettük, fő különbségük a hagyományos fürdőktől a párkány jelenléte. Ezt mondom, hogy 150x70 cm-es mennyiségben rendszeres ágyas fürdőt is készíthetünk.

Ráadásul, mivel ezekről az egészségügyi termékek méretéről van szó, azt is meg kell jegyeznünk a sarokba ültetett fürdőt. A legtöbb esetben akrilból készül, 120x110 cm méretben. Azt mondják, hogy sok helyet takarít meg, de ez csak egy félreértés, mivel nem értik, hogy egy ilyen méretű sarokkád egy 100x70 cm méretű egyenes ülőfürdővel egyezik meg. Az ezen fürdők által elfoglalt területek alapvető számításai valami másról szólnak.

Ülőfürdők méretei

Típusú ülni lefelé fürdők: mi kedve

Mint minden más fürdetéshez, a termékeket erre a célra különböző kritériumok szerint lehet osztályozni - a méretek és forma, amiről már beszéltünk, anyagról és funkcionalitásról. Kezdjük az anyagokkal.

 • Ültetett öntöttvas fürdő. Fő előnye, hogy képes hosszú ideig tartani a víz hőjét. Az ilyen ülőfülkék hátrányai sok súlyt tartalmaznak, ami hatással van a telepítésre, valamint a különböző formák hiányára (a legtöbb esetben ezek csak egyenes fürdők). Természetesen lehetséges egy szögletes vagy egy komplex konfiguráció készítése öntöttvasból, de egy ilyen termék nagyon, nagyon drága lesz.
 • Acél csípős fürdő. Fő előnye a hozzáférhetőség. Ez olcsó, ha szabványos négyszögletes termék. Ennek a leesett fürdőnek számos hátránya van - a hőt gyengén tartja (ráadásul össze kell szerelni a habszivacsot is), sok vizet bocsát a víz belélegzéséig, nem létezik különféle formanyomtatvány (bélyegzett, és a bélyegző nem olcsó). És mindezek mellett érdemes hozzáfűzni, hogy az acél fürdők nem különböznek a hosszú élettartamban - szükség van egy kis karcolás rajta, és a korrózió nem állítható meg, függetlenül attól, hogy mekkora a kenet.

A fürdőkád ülnek acél fotóval

 • Ülő akril fürdő. Az arany átlag, ami kiderült, hogy a legjobb az összes fajta sitz fürdő, és nem csak. Akril - az anyag meglehetősen műanyag, és lehetővé teszi, hogy hajlítsa, ahogy akarja, így a fürdők még a legbizarébb konfiguráció. Ezenkívül az akril tökéletesen megőrzi a hőt (ne keverje össze műanyaggal, akril réteggel borított), ne okozzon zajt a víz vizelésének folyamatában, és könnyen javítható akár átmenő lyukakon keresztül is. Ezenkívül az ilyen típusú leengedett fürdők meglehetősen könnyen feldolgozhatók, ami elkerülhetetlenül befolyásolja ezeknek a termékeknek a funkcionalitását (bármi felszerelést egyszerűen összeomlik). Gyakorlatilag nincs hátránya az akril fürdők számára, kivéve az egyiket - egy merev fém keret szükséges telepítéséhez.

Ülő akril fürdő fotó

Az anyag kitalálta, itt az ideje, hogy feltárja az ülő fürdő lehetőségeit. Mit jelent ez a koncepció? Berendezések jelenléte a termék képességeinek kibővítésére. Rendszerint ez főként az akril fürdőkre vonatkozik - hidromasszázs és aero masszázs felszereléssel állíthatók elő, amelyek számos szabadidős és terápiás eljárást tesznek lehetővé. Továbbá a leengedett fürdők egyes modelljeiben speciális világító eszközök is beépülnek - van ilyen alternatív gyógymód, amelyet fényterápiának vagy fototerápiának neveznek. Nos, a zene - ha egy sitz fürdőt szerelsz, teljes egészében meg kell tennie. A vevőkészülék vagy a modern médialejátszó nem lesz felesleges, még akkor is, ha nem vagy zenei szerető.

És az utolsó dolog, amire figyelmet kell fordítanunk a lefoglalt fürdő kiválasztásakor, a gyártó, amely teljesen meghatározza a megvásárolt termékek minőségét. És a sitz fürdő nem tekinthető kivételnek ebben a vonatkozásban - különösen az akril termék esetében. Nem tudom, mennyire jól ismeri ezt a problémát, de ilyen típusú vályogok vannak akril kádakhoz. Más módon egyszerűen nem hívhatók meg. Porózus, víztaszító műanyagból készültek, vékony réteg akril bevonattal. Egy mély karcolás, és a fürdõt el lehet küldeni egy hulladéklerakóba. És ez a költségük, ami nem sokkal olcsóbb, mint a természetes akril. Tudja, hogyan lehet megkülönböztetni egy ilyen terméket? Minden egyszerű - nézzük a kád vágását (oldalának végén), és ha több mint két réteget figyelünk meg, akkor nem kapunk ilyen fürdőt. Valódi akril fürdőben, ülve, fekve és egyenesen állva nem lehet több mint két réteg anyag - akril és üvegszálas tartósság.

Remélem, hogy a megfelelő következtetéseket levonjátok, és az új hip-fürdő sok éven át hűségesen szolgál majd. By the way, még a mi hazai gyártók is garantálják az akril sit-fürdő legalább 10 évig, de a tényleges időszak a működés megfelelő ellátás sokkal hosszabb.