Legfontosabb > Bútor

Vakok a fürdőszobához: ötletek a fotókkal

Nem könnyű választani egy függönyt, amely harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba megjelenéséhez, és megvédi a falaktól és a padlón lévő pocsolyáktól. És ha van egy ablaknyílás ebben a teremben, a feladat még bonyolultabbá válik, mivel a víztaszító és a napvédő függönyeknek nem csak a belső térrel, hanem egymással is összhangban kell lenniük. Vakok a fürdőszobában - valódi találat ebben a helyzetben. Ugyanolyan jól védettek a fröccsenőktől, a kíváncsiskodó szemtől és a forró naptól.

Zuhany roll a fürdőszobába a mennyezetig

A szobából való fröccsenés elleni védelem és a kegyetlen szemtől való fürdésre alkalmas személy a legalkalmasabb a mennyezetre szerelhető fürdőszobai zuhanytálcákhoz. Manuálisan vagy rugós mechanizmussal esik és emelkedik.

Fürdés után a mennyezetre minimalizálható, ami szintén nagyon kényelmes.

A védőburkolat védőhengerét nem kell a fürdő teljes hosszában elhelyezni. Egy vízszintesen vastag vízmérő anyag, amely körülbelül egy méter széles. A fürdőt elválasztja a helyiségtől egy könnyű, átlátszó falon, és vizuálisan kiterjeszti a teret.

A mennyezetre szerelt dupla PVC függöny a G betű formájával egy szokásos fürdõhöz hasonlít a zuhanyhoz.

Az ilyen függöny kialakítása nagyon különböző lehet. Válasszon egy másik színt vagy nyomtatást, és a fürdőszobában lévő légkör teljesen átalakult.

Készítünk egy ablakot

A hengerelt függönyök csak ablakokat rendezhetnek, és hagyományos fürdőszobai polietilén függönyt köthetnek. Ugyanakkor az ablaknál jobb a kompakt mini redőnykapuk telepítése. Közvetlenül a kerethez vannak rögzítve, és szabadon hagyják a küszöböt és a helyet.

Ha a fürdõ közvetlenül az ablak alatt helyezkedik el, akkor az ablakfüggönynek nem csak a kegyetlen szemek elől kell rejtenie a szobát, hanem meg kell védenie az üvegtõl a fröcskölést. Ebben az esetben a víztaszító textilek hengerelt mini-függöny kiváló megoldást jelent.

Hogy kényelmesebbé tegye a szobát, választhat egy redőnyöt zöld vagy tengeri nyomtatással, és hozzáadhatja egy lakonikus lambrequin-t. A lambrequin anyaga szintén kívánatos a víztaszító kiválasztására.

Nagyon kényelmes a fürdőszoba ablakán való használatra, a Day-Night rendszer kazettás kettős redőny. Kombinálja a hagyományos szövet függönyök szépségét és a vakok funkcionalitását.

Napközben egy ilyen függöny lehetővé teszi a világítás megmentését, a napfényt a helyiségbe engedve, ugyanakkor megvédi a kíváncsiskodó szemektől.

A redőnyök használatának előnyei a fürdőszobában

A hagyományos műanyag függönyök vagy műanyag képernyők helyett a textilhengerek használatának népszerűsége nemcsak divatos trend. Számos olyan előnye van, amelyek lényegesek egy ilyen funkcionálisan túlterhelt helyiség kialakításában, mint például egy fürdőszoba.

 1. 1 A redőnyök nem csak a fürdőszobát védik a fröccsenőktől, hanem díszítik az ablakot, az ajtót, vagy használják fel, mint egy kád vagy zuhanyzó és egy fürdőszoba közötti partíciót.
 2. 2 A magas páratartalmú helyiségekben PVC-ből vagy különleges víztől és szennyeződéstől mentes impregnáló anyagból készül. Az ilyen textíliák sokáig szolgálnak anélkül, hogy elvesztenék a vonzó megjelenést.
 3. 3 A textilhengerek könnyen karbantarthatók. Nem kell mosni - időről időre elegendő egy puha ruhával törölni.
 4. 4 A fürdőszobában nagyon fontos, hogy helyesen használjuk a lakótér minden hüvelykét. A hengerelt függönyök nagyon kompakt és nem igényelnek sok helyet.
 5. 5 A textúrák és szövetszínek széles választéka miatt ezek a függönyök könnyen illeszkednek a legtöbb belső stílusba.

A redőnyök nem csak funkcionálisak, hanem elegánsak és modernek is. Figyelnie kell rájuk, függetlenül attól, hogy van egy nagy fürdőszoba vagy egy kicsi, ablakkal vagy anélkül. Mindenesetre lehetővé teszik, hogy kompetens módon használják az adott helyiség belső terét, és megjelenését egyedinek és határtalannak tekintsék.

Segítünk abban, hogy a függönyt felakasszuk a fürdőszobában

A választás, és így a függöny beépítése a fürdőszobába, nagyban függ a szándékolt céltól. Bár fő célja az, hogy megóvja a padlót a nedvességtől és a víztől, más célokat, amelyek nem kevésbé fontosak a lakástulajdonosok számára, gyakran követik. Például, ha kisgyerekek vannak, előnyben részesítik az erősebb rudakat és függönyöket, a luxus fürdőszoba kialakítása esetén a függöny nagyobb szükség van a belső tér elemeként, és teljesen különböző anyagokból készül, és teljesen másképp néz ki.

Mielőtt kiválasztaná a függönyt a fürdőszobában, és eldöntötte, el kell döntenie egy megfelelő keret beállításáról.

A ponyvának megválasztása

A keresztléc választása attól függ, hogy mennyire nehéz a függöny tervezése, és hogy a gyerekek fürödnek-e a fürdőszobában - csúszik, a gyermek megragadhatja a függönyt, és ebben az esetben a törékeny anyagokból készült keresztléc közvetlenül a gyermekre eshet. Ennek a belső elemnek a kiválasztásakor a kisgyermekes családoknak figyelembe kell venni ezt a tényt. Ezenkívül a fürdőszoba helyisége is jelentős szerepet játszik a szobában. A fürdő alakja maga is meghatározza, hogy milyen pántosulásra van szükség, mivel a négyszögletes, kör alakú és sarokfürdők különböző függönyökkel rendelkeznek.

Tehát mindegyik kategóriába sorolható:

 1. Normál egyenes, csatolva hozzá. Ez a leggyakrabban használt lehetőség. Műanyagból és fémből készülhet. A műanyag olcsóbb, de kevésbé megbízható.
 2. Corner. A függönyöket a sötétben lévő fürdőszobában szerelik fel. Az ilyen termék bonyolultabb változatai a P betű formájában készülnek, a szokásos piktogramot 90 fokos szög kiszámításával végezzük. Lásd még a sarokszárny fotóját.
 3. Teleszkópos. Az ilyen ponyvának egy csöve megváltoztathatja a hosszát, átlagosan 130-200 cm-ig terjed. A cső belsejében lévő eszköz lehetővé teszi a kisebb cső belsejét és kifelé való benyomását, ezáltal a keresztléc hosszának beállítását.
 4. Rugós mechanizmussal. Használata meglehetősen ritka. Mechanizmusa úgy van kialakítva, hogy a rúd és a függöny egy nagyon erős rugóban legyen.
 5. Rugalmas keret. Ezeket rendszerint nem szabványos, egyedi, szokatlan formájú fürdőkre szánják. Könnyedén hajlik, és megváltoztathatja a helyét, így megbízható védelmi zónát képezhet.

A függönyrudak egy másik csoportja egyedi. Ezek nagyon különbözőek lehetnek - nem szabványos formák, lehetnek különböző rögzítés, valamint a súly, amit ellen tudnak állni. Alapvetően a fürdőszoba díszítésére szolgáló exkluzív lehetőségek mellett készülnek.

Az ereszek felszerelése

Tegye függővé a függönyt a fürdőszobában két felszerelési lehetőséggel - ez lehet egy távtartó vagy a készletben található karimák. A karosszéria a karosszérián nagyon könnyű összeszerelni és rögzíteni. Meg kell jegyeznünk, hogy nem mindegyik fenti típus fel van szerelve ilyen módon, de a teleszkópos változatok így vannak felszerelve.

Telepítés:

 1. A védőburkolatokat eltávolítják a rúdról, a cső a falak közé van szerelve (ha a keret teleszkópos, először a hosszat állítják be).
 2. A csőgyűrűre függönyökkel csenget, a rúd a kívánt szintre van rögzítve. A keresztléc magasságának megválasztása függ a mennyezet magasságától, a zuhany helyétől és a helyiség kialakításától.

Ez a rögzítési módszer a legegyszerűbb, ugyanakkor a leginkább megbízhatatlan. Ha rögzítőelemekkel van felszerelve, ez további védelmet biztosít a rúd számára. Az ilyen kereszttartó rögzítéséhez a karimákat fel kell szerelni a falba, és rögzíteni kell a rudat (a kötőelemek általában mellékelve vannak). Ily módon a fenti opciók szinte mindegyike fel van szerelve.

Figyelembe véve a rögzítés módját és a legmegfelelőbb kiválasztást (a céltól, a tervezéstől és a várható működéstől függően), függeszteni kell. A választásuk nem olyan széles, mint az ereszek kiválasztása.

A fürdőszoba függönyök két anyagból készülnek:

 • PVC-ből;
 • és poliészter.

A PVC függönyök olcsóbbak, ezért gyakoribbak. Elég vékonyak, különféle minták különböznek egymástól, különböző hosszúságúak és szélesek.

Nagyobb méretű függönyök, mint amire szükséged van, hogy egyszerűen kárpátoljon. A függöny finomsága és átláthatósága miatt rövid élettartamú és nagyon könnyen szennyezett.

A poliészter függöny drágább, és a választásuk kevésbé. Azonban sokkal tartósabbak, ami azt jelenti, hogy hosszú ideig szolgálnak, ha megfelelően használják.

Bármi legyen is a fürdõfüggõ anyag, nem gépmosásra tervezték. Mossa le a függönyt az alábbiak szerint: távolítsa el a sávból, egy kevés mosogatószerrel (kézmosó szappan, mosogatószeres mosogatószer) néhány órán keresztül mosd le egy mosdóban, majd öblítse le, szárítsa meg és lógjon a kereten.

Függöny telepítés

A függöny kiválasztása után meg kell adnia az anyag szélességét és hosszúságát. A függöny szélessége nagyobb legyen, mint a keresztléc szélessége. Ezt azzal magyarázza, hogy mindkét oldalon 15-20 cm-es hajlításra van szükség a víz és a nedvesség behatolásának elkerülése érdekében.

A függönyök hosszát gyakran a személyes ízlés vagy a szoba kialakítása határozza meg. A redőnyt közvetlenül a fürdőszobába kell leengedni, legalább 10-15 cm-re, egyesek esetében ez a szám jobb, míg mások olyan függönyöket választanak, amelyek szinte érintik a padlót. Miután a függönyöket a hosszúságnak megfelelően választották ki, az ereszkedő sávon kell lógatni. A rögzítőgyűrűket a tetején lévő lyukakba csavarták, a rúdra erősítették és a falhoz rögzítették.

Amint az a fenti anyagból látható, a függönyök rögzítésének folyamata a fürdőszobában nem olyan sok időt vesz igénybe, mint egy adott fürdőfüggönyrúd és függöny kiválasztása. Szükség esetén a függöny megvásárlása után a kívánt vagy kívánt hosszra kell vágnia. Az anyagok, amelyekből készültek, nem kezelik a vágás éleit, ami leegyszerűsíti a függöny beépítési folyamatát a fürdőszobában.

A zuhanyfüggöny (függöny) felszerelése

A fürdőszoba egy szoba, bár nem a legnagyobb a lakásban, hanem határozottan az egyik legfontosabb, sőt még a lakosság életében is. Ennek az egyszerű oknak köszönhetően ennek a helynek a tervezését és kialakítását nem szabad kevesebb figyelmet fordítani, mint funkcionalitása és kényelme. Amint azt valószínűleg már kitaláltad, egy olyan elemről beszélünk, mint egy fürdőszobafüggöny, amely jelentős szerepet játszik a fent említett területeken. És mielőtt felszerelne egy függönyt a fürdőszobába, egy kicsit többet megtudjunk róla.

A fürdőszobában lévő redőny több különböző feladatot is ellát:

 • védi a padlót és a környező tárgyakat a nedvességtől, ami fontos mind a bútorok és a berendezések biztonságáért, mind a saját biztonságáért
 • vizuálisan zóna a tér
 • kellemes mikroklímát hoz létre higiéniai eljárások során
 • a dekoráció fontos része

Röviden, nagyon hasznos és elengedhetetlen dolog.

Hogyan válasszunk függönyt a fürdőszobának?

Ebben az összefüggésben nem fogunk foglalkozni a kérdés esztétikai oldalával - a színek, anyagok és egyéb jellemzők kiválasztása teljes mértékben a tiéd. A folyamat technikai oldalát is érdekli. A válasz a kérdésre: hogyan kell lefüggeszteni a függönyt a fürdőszobában? - közvetlenül függ a fürdő formájától és helyétől. Mint tudják, maga a függöny egy speciális ereszre van szerelve, amely lehet egyenes vagy hajlított. Az egyenes vonal olyan esetekben alkalmazható, amikor a fürdőfüggöny két egymással szemben lévő falra rögzíthető. Ha a fürdõ maga szögletes vagy csak az egyik falhoz van szomszédos, akkor jobb, ha megállítja a választást egy félköríves ereszben.

Milyen magasságba akasztja a függönyt a fürdőszobában?

Sokan nem gondolnak arra, hogy a függöny a fürdőszobában lógjon, de funkcionalitása közvetlenül attól függ, hogy milyen árnyalatúak. A függönynek legalább 15-20 cm-re "le kell süllyednie" a kádba, és szélessége szélessége (szélessége 10-15 cm). Ha két függönyt szeretne használni, az ízületüket át kell ölelni (

10cm). A függöny függvényében függ a függöny. Statisztikáink szerint (és több mint 3000 telepítést tettünk) a függönyök leggyakrabban 180 vagy 200 cm magasak, ezért a fürdőszoba függönyrúdját 160 cm-es vagy 180 cm-es magasságban kell felakasztani a fürdőszoba oldaláról. Vagyis, ha a függöny 180 cm magas, akkor a ponyva 160 cm-re a fürdő felső szélétől lóg, és ha a függöny 200 cm magas, akkor a bár 180 cm-es magasságban lóg a fürdő oldalán, úgyhogy a függöny a kádban 20 cm-re megy be és oldalra ütközik.

Ez azért szükséges, hogy amikor bekapcsolja a zuhanyt, előmelegítheti a függönyt, hogy a fürdő oldalához ragassza, mivel az alulról felfelé emelkedő forró gőz, befelé húzza a függönyt és a testhez tapad, ha rossz magasságban van.

Hogyan szereljük fel (rögzítsük) a függönyt a fürdőszobában?

Egyenes keret. A támasz elve szerint van szerelve: a sáv az ellenkező falakra támaszkodik műanyag dugókkal, amelyek a szükséges hosszúság behelyezése után hátul helyezkednek el, és megbízhatóan rögzítik az ereszet. Hosszú hiba esetén egyszerűen vegye le a vékony csövet a rugóval és helyezze be a vastag cső másik oldalára.

Ívelt keret. Mielőtt a függönyt a félköríves vagy kerek keretbe akaszthatja a fürdőszobában, elő kell készíteni a kötőelemeket (tüskék és csavarok), valamint egy megfelelő átmérőjű fúrógépet. Továbbá a szokásos séma szerint: mérje meg a kívánt magasságot, fúrólyukakat, hajtótengelyeket és rögzítse a pántot.

Zártakaró a fürdőszobában - 100 fotó új termék 2017-ben

A legtöbb ember úgy véli, hogy a fürdőkamra mindennapi életünk során a tisztaság és a kikapcsolódás szigete, sokan hajlamosak reggel zuhanyozni, hogy felemeljék a szellemüket, és este ültessenek be egy illatos olajjal rendelkező meleg fürdőbe, és egyedül maradjanak a gondolataikkal.

Minden személy arra törekszik, hogy ezt a szobát saját egyéniségének adja, a dekoráció funkcionális elemeivel, valamint a dekorációs elemekkel és megoldásokkal ellátva, amelyeket a függönyökkel ellátott fürdőszoba fényképében lát.

Fontos, hogy ne csak egy szép és praktikus fürdőszobát szeretnénk, hanem azért is, hogy megfelelően tiszteletben tartsuk a felhasznált anyagok és az elemek harmóniáját.

Ebben a cikkben azt javasoljuk, hogy ismerkedjen meg egy olyan elemekkel, mint a függöny a fürdőszobában, és milyen hatása van a teljes képre a belsőépítészetben.

A függönyanyag választása közvetlenül befolyásolja a működés tartósságát és gyakorlatiasságát. Ugyanakkor a gyakran cserélt függönyök folyamatosan frissítik a belső kialakítás vizuális érzékelését.

Zuhanyzárók

A zuhanyfüggönyöknek az a felfogása, hogy abban a pillanatban megjelentek egy személynek, amikor felfedezte a padlón egy óriási pocsolyát, amely cseppekből és vízfoltokból jött létre.

Ezt az elképzelést korszerűsítették, nemcsak gyakorlati, hanem esztétikai célokat is adtak ehhez az elemhez.

A zuhanyfüggönyök kétféleképpen oszthatók meg:

 • keret nélküli;
 • Előregyártott.

A keret nélküli nézethez függönyök és függönyök vannak, amelyek a sín mentén, pántos vagy sztring formában mozognak.

Az anyagtól függően lehet polietilén, vinil és szövet.

A polietilén függöny számos előnnyel és számos hátránnyal rendelkezik, de az utolsó érv ellenére meglehetősen gyakoriak és népszerűek. A vakok előnyei a következők:

 • Nedvesség és vízálló;
 • Hatalmas színek és díszítések;
 • Alacsony költség.

Hátrányok

 • Rövid élet;
 • A viszonylag gyors szennyezésre való hajlam.

Ezek a függönyök gyakran változnak az olcsóságuk miatt, miközben folyamatosan frissítik a belső tér képét, ami végül unalmas lesz.

A vinil rolók közel azonosak a polietilénnal, csak kis árkülönbséggel és a szennyeződés eltávolításának képességével egy hagyományos mosógépben, ami jelentősen meghosszabbítja élettartamukat.

A szőnyeg függönyöket elsősorban zónás helyiségekben használják, gyakran a fürdőszobákban, amelyekben egy közös fürdőszoba található.

A fenti képek és fotók a pompát ezen függönyökön láthatják.

További információk itt:

A függönyfüggönyök elsősorban a kialakításukhoz merev alapot képeznek keret és vászon formájában. A függöny anyagától függően:

 • üveg;
 • műanyagból;
 • Polikarbonát.

Végrehajtás típusa:

 • csúszó;
 • Összecsukható;
 • Rotary.

Az ilyen típusú függönyöknek több előnyük van, mint a hátrányok, tartósak, vízállóak, könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől, ellenállnak a tisztítószereknek, hatalmas színekkel és bonyolult mintákkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy bármilyen belső stílusba illeszkedjenek. karakter az általános háttérben.

Ez az opció tökéletes nagy családok számára, ahol a család egyik tagja kedveli a lelket, a másik pedig a fürdőhöz, ezért mindkét esetben megfelelőek lesznek a függönyök.

További információk itt:

A vázfüggönyök a saját stílusukban további elemet adnak a fürdőszobai belső kialakításnak, megfelelnek az esztétika és a praktikum korszerű követelményeinek, és ezt a képen is megtekinthetjük.

Fürdőszobai függönyök

Kategória: Fürdőszobai függönyök

 • Termék kód: 305932
 • Méretek (pv): 180x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: etilén-vinil-acetát (eva)
 • Termék kód: 349385
 • Méretek (pv): 180x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: etilén-vinil-acetát (eva)
 • Termék kód: 353713
 • Méretek (pv): 180x180
 • 50
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 349624
 • Méretek (pv): 180x200
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 336828
 • Méretek (pv): 180x200
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 292639
 • Méretek (pv): 240x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 306267
 • Méretek (pv): 240x180
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: Vinyl
 • Termék kód: 353914
 • Méretek (pv): 240x200
 • 100
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 292065
 • Méretek (pv): 180x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: PVC / Vinyl
 • Termék kód: 305935
 • Méretek (pv): 180x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 353719
 • Méretek (pv): 180x180
 • 50
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 306251
 • Méretek (pv): 180x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: etilén-vinil-acetát (eva)
 • Termék kód: 292260
 • Méretek (pv): 180x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 305938
 • Méretek (pv): 240x180
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 279306
 • Méretek (SW): 183x183
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: Vinyl
 • Termék kód: 353918
 • Méretek (pv): 180x200
 • 100
 • Vakok a fürdőszobában
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 358557
 • Méretek (pv): 180x200
 • 90
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: poliészter
 • Termék kód: 292841
 • Méretek (pv): 240x200
 • Típus: zuhanyfüggöny
 • Anyag: poliészter

Fürdőszoba vakok

Az egyik legkeresettebb tartozék a fürdőszoba kialakításában ma a fürdőszoba függönyök. Nélkülük nem lehet elképzelni a belső térséget! Egyidejűleg több feladatot is ellátnak:

 1. Először is, esztétikus - ma van olyan szövetszövet, amelyek külső megjelenésük szempontjából nagyon érdekesek, ami a belső tér igazi fényes akcentussá válhat. A katalógusban nagy mennyiségű textilmodellek szerepelnek online áruházunk weblapján, ügyeljen arra, hogy a teljes sorozatot tanulmányozzuk és később megvásároljuk Önnek a legmegfelelőbb szövet vagy olajköteg függöny belsejéhez;
 2. Másodszor, ez védő szerepet játszik, mivel a függönyök segítenek abban, hogy jobban magáncélúak és védettek. Ez különösen fontos, ha sok ember van a családban, és valaki hirtelen bármikor megszakadhat a vízfolyamatok közepén. A biztonsági szempontok egy másik fontos szempontja a fürdőszobában lévő anyagok és bevonatok. Az a tény, hogy a vízkezelés során a függöny mindent megvéd a nedvességtől.

Tekintettel arra, hogy a modern gyártóknak lehetősége van arra, hogy az ilyen kiegészítőket meglehetősen kedvező áron vásárolja meg (minimális ár 300 rubel), legalább heti hetente megvásárolhatja és megvásárolhatja őket. Kísérletezzen és új ékezeteket teremtsen belsejében a lehető leggyakrabban, mert a körülöttünk zajló változás az életünk világosabbá és telítetté teszi.

Fürdőszobai függönyök: hogyan válasszunk?

A függöny első részének bejutása, az első dolog, ami elkapja a szemedet, az a design! De ahogyan az emberek nem találkoznak a ruhákkal, ezért a függönyt az Ön preferenciái szerint kell választani.

Több mint 18 éve foglalkozunk a függönyök fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, mert van valami mondanivalójuk. Ez az útmutató a katalógusunk termékeinek típusairól, tulajdonságairól és különbségeiről szól. Más gyártók termékei nem feltétlenül felelnek meg ezeknek az adatoknak.

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő függönyfedőt, kérdezze meg magának az alábbi kérdéseket:

 • Milyen dolgokat?
 • Milyen méretű
 • Mi a hegy?

Minden kérdésben meghatározzuk a rendben.

Anyag kiválasztása

Meg kell kezdeni az anyag típusának megválasztásával. Ez a leginkább befolyásolja a megjelenést, a tulajdonságokat és a tapintható tulajdonságokat. És csak két lehetőség van az alapokhoz:

 • szövet függönyök;
 • vinil függönyök.

Textil függönyök

Valamennyi textil függöny 100% poliészterből - szintetikus anyagból készül. Kivételt képeznek a modellek a természetes szövetek - pamut és len.

A poliészter tulajdonságai közé tartozik a kopásállóság, a rugalmasság, a puhaság, a hipoallergén, az egyszerű gondozás.

A poliészternek nincs víztaszító tulajdonsága. Az összes terméke polimer impregnálással van bevonva. A víztaszító impregnálás kolloid részecskékből áll, amelyek a szövet felületére nyomódnak, forró présen áthaladva. Az impregnálás maga egy fluor-szénhidrogén gyanta és egy szénhidrogén-szubsztrát. Mindkét oldalon fel van szerelve és vízzáró réteget képez a víz számára. De fontos megjegyezni: minden mosásnál a polimerréteg elmosódik.

Szinte minden szövet függöny van egy súlyzó zsinór, amely varrni a alsó szélén a vászon. Ez lehetővé teszi, hogy a függöny ne ragadjon a testhez, ne fejezze be magát, és ne csukja le a hajtásokat.

Továbbá a megfelelő sűrűségű függönyök nem ragaszkodnak a testhez. A függönyök sűrűsége 85 g / m² a VERRAN és 100-180 g / m² a WESS és Moroshka esetében. Ezek optimális jellemzők, így a termék nem okoz kellemetlenséget, nem túl könnyű vagy túl nehéz.

A textilfüggönyök kezelése kézzel vagy mosógépben 40 foknál nem magasabb hőmérsékleten történik. De ne mossa le gyakran a függönyt, mert a vízlepergető réteget ilyen gyorsan lemossák. Javasoljuk, hogy a függönyök tisztaságát szappanos vízzel törölje le a ruhával - így a víztaszító impregnálás nem zavart, és a termék hosszabb esztétikai megjelenést biztosít. Nem ajánljuk a vasalást (elronthatja a vízzel szemben ellenálló impregnát). Mosás után, függessze fel a függönyt a fürdőszobában, és a magas páratartalom, a gőz és a súlymérő zsinór hatása miatt a függöny egy idő múlva visszavonhatóvá válik. A függönyök nem préselhetők és száríthatók a mosógépben, mosás, vegytisztítás esetén fehérítsenek.

Mi a textil függöny?

A szövetárnyalók fő előnye a különböző minták. Ez az alap lehetõvé teszi, hogy különbözõ textúrákat kapjunk, és többféleképpen alkalmazzunk képeket.

Vinyl függönyök

Ezeknek a függönyöknek van vinil alapja. A vinil biztonságos, polimer anyag.

Minden vinil termék 100% vízálló. Nem érzékenyek a víz káros hatásaira, és nem vonzanak baktériumokat. A vinil sima szerkezete meggátolja a penész és penész képződését.

A vinil termékek gondozása egyszerű - törölje le a vászonot szappanoldattal. Ha rendszeresen csinálod a függönyt, nem lesz rozsda, csapadék, penész és gombák nyoma.

Mi a vinil függöny?

A fürdőszobai vinil függönyök összetételében különböznek egymástól. Az adalékanyagoktól függően a szövetek tulajdonságai és minősége változó. A következő függönyök vannak:

 • EVA - etilén-vinil-acetát;
 • PEVA - polietilén-vinil-acetát;
 • PVC - polivinil - klorid.

Az átlátszó és áttetsző függönyök csak a vinil termékek közé tartoznak. A web fényáteresztő képességének köszönhetően a zuhanyzó területe könnyebb és légiesebb.

Tömeges függönyök, vagy ahogy nevezik - 3D hatással, PVC-ből és PEVA-ból. A rajzot a vászonra lézeres gravírozással vagy domborítással alkalmazzák.

Válassz méretet

A közös szabványok a méretek (hosszúság és szélesség):

Szintén nem szabványos modellek 200x220 cm, 200x240 cm, a nagyobb szélesség azok számára ajánlott, akiknek nincs kádja a falon, és ugyanakkor szükséges a spray több oldalának bezárása.

Hogyan lehet kitalálni, milyen méretű?

Vegyünk egy mérőszalagot és menjünk a fürdőszobába. A következő méréseket kell elvégezni:

 • szélesség falról falra, ha van egy kád;
 • a tálca teljes hossza, ha van zuhanyod;
 • magasság az ereszről (ha rendelkezésre áll) a kádra vagy a zuhanytálcára.

Fontos, hogy a függönyszövet teljesen lefedi a zuhanyt. A függönynek legalább 20 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a zuhanyzó szélessége és hossza.

A függöny méretének kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy mi épül az eresz, milyen magas, és hogy lehet-e változtatni a helyét. Ha a keret még nincs, akkor figyeljen a katalógusunkban szereplőekre.

Válassza ki a melléklet típusát

Függönyök gyűrűs klipszel

Függönyök egy külön beépített tartóval

Ilyen modellekben a rögzítési rendszert varrják a vászonba. Ezek lehetnek szalagok, ragasztószalagok, gombok vagy gombok, nyakkendők vagy nagy fűzőlyukak, amelyek az ereszületen való átmenethez vezethetők. A szerelés előnye, hogy nem kell további gyűrűket vásárolni. Emellett a lágy anyagok könnyebben csúsznak az ereszkedőn, mint a fémgyűrűk. Ez a tartó nem okoz túlzott zajot és nem karcolja meg az ereszkedést.

Most mindent tudsz, hogy katalógusunkból válasszon ki egy zuhanyfüggőt, és ne tévedj!

Van egy függöny a fürdőszobában belül vagy kívül?

Van egy függöny a fürdőszobában belül vagy kívül? Ez azt jelenti, amikor mossa? Hogyan helyesebb?

A lány meg van győződve arról, hogy jobb, ha belsejében van (kevesebb víz áramlik), de úgy tűnik, mintha nem higiénikus lennék. Valahogy nem kapok sok vizet a padlón, és akkor mindig törölheted a permetet.

A zárat természetesen csak belül kell lennie, és 15 cm-rel a kád felső szélénél kell lennie. Ha kint van, folyamatosan ügyeljen arra, hogy Isten megtiltsa, hogy ne legyen víz a padlón. Nem tudod ezt természetes módon lazítani a fürdőben. És itt a függönyök szélét lefelé süllyesztették, és megbocsássanak, függetlenül attól, hogy a kifröccsentések repülnek. Vettem egy mosógépben könnyen mosható függönyt. Nem hiszem el, több éve van, és mindig új, jó minőségű, véleményem szerint olasz.

Fürdőszobai függönyök (50 fotó): fajták

A fürdőszoba belseje is szép dekorációra van szüksége. A polcok, tükrök és egyéb kiegészítők különleges légkört adnak a szobában, amely kellemes kikapcsolódást nyújt egy kemény napi munka után vagy reggelizni. Az ilyen elemek szép fürdőszobai függönyök.

Fotó - 1 Fürdőszobai függönyök az ablaknál

Tartalom:

Photo - 2 Polietilén függönyök a fürdőszobában

De egy különleges függöny nem csak a gyönyörű dekorációhoz jött létre. Fő előnyei:

 • nedvesség akadályozása a falakon és a padlón, védelem a nem kívánt formák és gombák megjelenésétől;
 • kellemes beltéri klíma kialakítása;
 • a tér elrendezése, ez különösen fontos, ha kombinált fürdőszoba;
 • a fürdőszoba díszítése.

Fotó - 3 Fekete fürdőszobafüggöny

Fotó - 4 Műanyag rózsaszín függöny a fürdőszobában

Fotó - 5 Stílusos függönyök a fürdőszobában

Fotó - 6 Textil függöny a fürdőszobában

Többféle védő és formatervező függöny van. Ezek a következők:

 • polietilénből - a leginkább megfizethető és az opcionális függönyöket. Az ilyen anyag olcsó, vízálló, jó védelmet nyújt a fröccsenő anyagok ellen. Képes lefordítani szokatlan tervezési megoldásokat. Ne feledje azonban, hogy gyors kopásnak vannak kitéve;

Fotó - 7 Csúszó függöny a fürdőszobában

Fotó - 8 Kreatív függönyök a fürdőszobában

Tipp Válasszon gumírozott anyagokat úgy, hogy a műanyag termék hosszú ideig szolgáljon.

Fotó - 9 Egyedi függönyök a fürdőszobában

Fotó - 10 Üveg a fürdőszobában függöny helyett

 • a textilanyagot hidrofób anyaggal impregnálják, amelyet idővel lemossák és a termék felhasználhatatlanná válik;
 • szilikon (vinil) - a PVC gyártásához használják, bármilyen mosásra alkalmasak, nem szívják fel a nedvességet és a piszkot;

Fotók - 11 Fénnyel ellátott függöny a fürdőszobában

Fotók - 12 Fehér függöny a fürdőszobában

Fotó - 13 Fényfüggönyök a fürdőszobában

Fontos! Vinylszag a nedvesség bejutása után lehetséges. Hagyja fel a speciális friss levegőt, amely friss szagokat tölt be a helyiségben.

Fotók - 14 Vastag függöny egy kör alakú rúdra

 • kemény (műanyag és üveg) - a legtartósabb függönyök. Csúszós kupé szerkezetek és szabványos nyitó termékek használatosak.

Fotó - 15 egyedi fürdőfüggöny

Fotók - 16 A fürdőszoba műanyag függönye

Fotó - 17 Polietilén zuhanyfüggöny

Tudja meg többet arról, hogyan kell választani, és melyik anyag jobb a videó megtekintése után.

Ha van egy ablak a fürdőszobában, itt telepíthet egy hagyományos klasszikus vagy vastag hengerzárat, hogy megvédje a szobát a kíváncsiskodó szemektől.

Fotó - 18 Az eredeti függöny a fürdőszobában

Fotók - 19 Árnyék fürdőszoba üveg

Fotó - 20 Polietilén mozaik függöny

Fotók - 21 Csúszó függönyök a fürdőszobában

A polietilénből, vinilből és textilből készült puha függönyök hosszúak és rövidek, a fűzőkhöz vagy horgokhoz vannak rögzítve, és egyenes vagy kör alakú sávra vannak felszerelve. Mindez attól függ, hogy választott-e és milyen elemeket helyez el.

Fotók - 22 Átlátszó fürdőszobafüggöny

Fotók - 23 Vízálló függönyök a fürdőszobában

Fotó - 24 Üveg függöny a fürdőszobában

Fotó - 25 Csúszó függöny a fürdőszobában

Fotó - 26 Blind a fürdőszobában a burkolat

Jellemzői csúszó függönyök a fürdőszobában

Fotók - 27 Fehér függöny a grommet

A fürdőszobához csúsztatható szerkezetek merev szerkezetűek, amelyek nyílásként nyílnak. Két anyagot használnak létrehozásához:

 • üveg - magas tartósságot és biztonságot nyújt. Tüntesse fel a tiszta, tükröződő és átlátszó fajtákat. Nem engedik a víz áramlását a fürdõ alatt annak érdekében, hogy elkerüljék a penész és a penész a nehezen elérhetõ helyeken;
 • műanyag - praktikus és könnyen felszerelhető, úgy néz ki, mint az üveg, de kevesebb tartóssággal.

Fotók - 28 Rövid fürdőszobai függöny

Fotók - 29 Tervező függönyök a fürdőszobában

Photo - 30 Az eredeti megoldás a fürdőszobában

Fotók - 31 Egyedi fürdőszobai megoldások

Fotó - 32 PVC zuhanyfüggöny

Fotó - 33 Üvegfüggöny, amely elválasztja a fürdőt és a zuhanyt

Fontos! Üveg és műanyag rendszerek a szobát teljesen száraznak. A szerkezetek tömítettsége lehetővé teszi, hogy bármilyen textiltermékkel dekorációs helyiséget használjon.

Hogyan válasszuk ki az üvegfüggönyöket a fürdőszobában

Fotó - 34 Függöny-kupé a fürdőszobában

A függönyök megválasztása a fürdőszobában sokan már elmozdulnak a hagyományos műanyag függönyektől, és inkább a függöny helyett inkább az üvegt. A fürdőszobai üvegfüggöny egy erős szerkezet, amely abszolút vízállósággal és 15 évig tartó hosszú élettartammal rendelkezik.

Fotó - 35 Műanyag függöny a fürdőszobában

Fotó - 36 Üveg függöny a fürdőszoba egy minta

Fotó - 37 Fényfüggöny a fürdőszobában

Számos üvegfüggöny létezik:

 • swing - emlékeztesse a beltéri ajtókat;
 • csúszó - gyakran használt válaszfalak, amelyek görgők vagy speciális hornyok segítségével nyílnak meg;
 • üveg összecsukható - mindenfajta fürdőkádra szerelve, az ajtók összehajtogatják a "harmonika" típust;
 • szögletes - különböző alakzatokkal rendelkeznek egyenes és félkörös vezetékekkel;
 • rögzített - egy részből áll egy forgó mechanizmus nélkül és könnyen rögzíthető a kerékpántra.

Fotó - 38 Luxus függöny a fürdőszobában

Fotó - 39 Designer zuhanyfüggöny

Fotó - 40 Tervező függöny a tengeren motívum

Fontos! A függönyök csak tágas fürdőkhöz alkalmazhatók, mert nyitott állapotban sok helyet foglalnak el. Kis helyiségek esetén a csúszó rendszereket leggyakrabban használják.

Fotó - 41 Üres üveg függöny a fürdőszobában

A kiválasztott válaszfalak típusától függően az üvegfüggönyök telepítésének sajátos műveleti sorrendje és technikája van. Üveg csatlakozik a falhoz, így telepíteni kell egy falprofilot.

Képek - 42 Átlátszó függöny a fürdőszoba csíkkal

Függönyök műanyagból a fürdőszobába

A védő műanyag termékek olcsóbbak, mint az üvegek. A műanyag rugalmassága és rugalmassága lehetővé teszi, hogy különböző geometriai alakzatokat készítsen. A műanyag víztaszító tulajdonságai nem alacsonyabbak az üvegnél. A műanyag redőnyök megválasztása során megvédi a szobát a falakon, a mennyezeten és a padlón a fürdőszobában lévő fröccsenőktől.

Fotók - 43 Vakok a fürdőszobában kék árnyalatokban

Fotó - 44 Designer zuhanyfüggöny

A fürdőszobában a leggyakoribb csúszó rendszerek, és a könnyű súlynak köszönhetően nem lesz probléma a műanyag válaszfalak önbeállításával.

Fontos! Működés közben a műanyag redőnyök speciális tisztítószereket igényelnek, mivel a cseppek foltokat hagynak és a műanyag idővel zavarossá válik.

Fabric rolók a fürdőszobában

A legtöbb háziasszony a dekorációhoz szövet függöny.

Olcsó a fürdőszobában polietilénből készültek, törékenyek és gyorsan elhasználódnak.

A drága textilszalagok működése nem terhet jelent minden háziasszony számára, vonzónak tűnik, és bármilyen formatervezéssel kombinálva.

Photo - 45 Opcionális rögzítő függönyök a fürdőszobában

A közös textilszövetek pamut, poliészter és len, vízzel taszító különleges anyaggal impregnálva.

Fontos! A vászonrácsok előállításához olyan diszperziós festékeket használtunk, amelyek növelik a termék nedvességállóságát.

A textilfüggönyöknek a lehető leghosszabb ideig tartó használatához a következő összetevőket kell tartalmazniuk:

 • a súlyozó lánc vagy mágnesek jelenléte az alján. Ez segíteni fog, hogy befejezze és mozdulatlanul maradjon a víz belépésekor;
 • dupla varrat a felső szélén;
 • megerősített peremfuratok a gyűrűkhöz;
 • antibakteriális bevonat;
 • víztaszító alap;
 • kellemes technikai szag.

Fabric függönyök és szolgálják a dekoráció tárgyát. Előnyben részesülnek a világos sötét, sárga, róz Ez kiemeli őket beltéren. Ha tengeri motívumokat választasz a fürdőszobában a tervezéshez, akkor vegyél egy függönyt megfelelő tájképekkel vagy korall halakkal.

Fotó - 46 Polietilén függöny a fürdőszobában

Fotók - 47 Üveg válaszfal a fürdőszobában

Ha a belső tér hangsúlyozni kell az érzékenységet és a nőiességet, akkor illessze be a függönyök fehér vagy bézs színű. Jól használható függöny a fürdőszobához, virágos mákkal. A nyugalom légköréhez válasszon egy függönyt egy tájképképből. A férfi fürdőszobában illeszkednek sötét színek (barna, lila, szürke, piros) függönyök. A kreatív emberek számára nem szabványos fotófüggönyeket választanak.

Fotó - 48 Csíkos függöny a fürdőszobában

Hogyan készítsünk egy függönyt a fürdőszobában a saját kezünkkel

Vízálló függöny segítségével nemcsak a fürdőt izolálhatja, hanem exkluzív dekorként is felhasználhatja. Ez könnyen kezelhető a saját kezével.

Ha nem tudja, hogyan készítsen függönyt a fürdő alatt, kövesse az utasításokat.

 • szövetvágás;
 • varrási tulajdonságok: olló, gép;
 • mérőszalag;
 • keret (huzal, kötél).

Kövesse az alábbi lépéseket.

 • határozza meg a méretet. Mérjük meg a helyet a kád alatt és nyissuk ki a megfelelő méretű szövetet, így 5 cm beömlőnyílást hagyunk;
 • mossa a hurokot a függönyök felső szélén;
 • rögzítse az ereszet (kötél vagy szalag) a fürdő alatt. Lehetőség van egy tépőzár ragasztására a fürdőbe egy ragasztópisztollyal, és ilyen tépőzárat közvetlenül a termékre varrni;
 • függessze le a függönyt.

Fontos! A függöny felakasztása előtt az ereszet fel kell szerelni a falon előre telepített csavarokra.

Ha csúsztatható műanyag rendszert szeretne telepíteni, nézze meg a videohivatkozást

Tartós vinil függönyök a fürdőszobában

Fokozatosan, átlátszó vinyl függönnyel egyre lendületet. Ennek oka az anyag jellemzői:

 • tartósság, élettartam 3 évig;
 • szennyezés-ellenállás;
 • könnyű tisztítás;
 • alkalmas gépmosásra;
 • Klórozott tisztítószereket lehet használni.

De ez az anyag nem szabad vasat.

Fotók - 49 Fehér függönyök a fürdőszoba egy minta

Közös méretű függönyök a fürdőszobában

A kész függöny megvásárlása előtt meg kell mérni a paramétereit. A vásárláskor ismernie kell a fürdőszoba függőleges magasságát és a szélességet. A függönyök fő méretei a következők:

 • 200x200 cm;
 • 180x180 cm;
 • 240x180 cm;
 • 200x200 cm;
 • 240x200 cm;
 • 180x240 cm;
 • 220x240 cm;
 • 200x220 cm

Ha 170 cm-es függönyhosszúságra és 220 cm-es szélességre van szüksége, ajánlott 180 x 240 cm-es függönyöket vásárolni, némileg nagyobb, de extra centiméterek további védelmet nyújtanak.

Fotó - 50 Polietilén függöny a félköríves fürdőszobában

A piacon óriási számú márka gyártja a fürdőszoba minőségi függönyeit. Közülük:

A függönyök kiválasztásakor irányítsa a készpénz költségkeretét, a fürdőszoba belsejét és az ízléseit.

Hogyan lehet könnyen lefüggeszteni a függönyt a fürdőszobában?


A fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba. A fürdőszobában lévő függönyhez tartozó speciális ereszek elrendezése segít a padló, a falak és a tükör védelme során a fröccsenésekből vízfolyamatok során. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell egy függönyet felszerelni egy fürdőszobához, azaz két lépésben:

1. Szerelje fel a fürdőszoba rögzítőfüggönyét
2. Húzza le a zuhanytálcát.

Függöny a fürdőszobában egy egyenes párkányon bot formájában

A különféle formájú fürdõk bõsége magában foglalja a megfelelõ vonalak elrendezését. Az épületboltok és a piacok kínálatának köszönhetően könnyen felszerelhetõk különféle tartók a fürdõszobába, és tetszõleges függönymodelleket köthetnek.

A függönyöket különböző anyagokból varrják: szövet, polietilén, poliészter.

A függönyök csövek fémből, műanyagból készültek, megfelelő előnyökkel és hátrányokkal. A piacon különböző eszközök vannak a telepítéssel. A rögzítés típusának megválasztását a bérlők kívánságai, valamint a tartály vagy a zuhanyzat alakjai határozzák meg.

Az ereszcsatorna telepítésének módja: a telepítés típusa, a munkafolyamat

A figurák és sarokszerkezetek beépítésének csúcspontjai hasonlóak. A sarokstruktúrák lehetnek monolitikusak, vagy saját kezükből összeszerelhetők, a bútorszerelvények megfelelő méretétől függően. A második esetben előzetesen meg kell szerezni a szükséges számú egyenes vagy szögletes összekötő elemet, hogy kizárják a holtjáték jelenséget a csomópontokban.

Ha jelentős hosszúságú hajlított rudakat helyezünk el, további függőleges tartóelemeket kell elhelyezni. Ha nincsenek felfüggesztett szerkezetek a zuhanyzóban, akkor egy nagy lehetőség a kiegészítő rögzítésre a mennyezeten. Ebben az esetben, ha a fürdetés geometriája és a helyiség elrendezése megengedi, - a hajlított rudat az ellenkező vagy a szomszédos falra is felveheti, különösen akkor, ha nehéz textilfüggönyök vannak felakasztva, amelyek súlyosan súlyozottan nedvesek.

Az eszköz sorozata, amikor a készüléket karimákkal szerelik fel

Az ilyen típusú szerkezetekhez a csövek csiszolt rozsdamentes acélból, vékonyfalú acélból, védő bevonattal és alumíniummal készülnek.

Függöny rúd a csiszolt fém fürdőszobájában

 • A beépítési terv pozitív oldala: megbízható rögzítési mód, nehéz teher.
 • Komplikáló pillanatok: előkészítő munka szükségessége (a fal típusától függően szükség lehet egy lyukra) A függöny rögzítése általában a következő részekkel van felszerelve: karimák, rudak, csavarok, dugók.

A karima kerek alakú, szimmetrikus elrendezésű lyukakkal ellátott elem, amely úgy van kialakítva, hogy a függőcsövet a fal felületéhez rögzítse.

A karosszéria modellje karimával és széles díszes kalappal

Az építkezéshez szerszámok szükségesek: ceruza, mérőszalag, fúró, csavarhúzó, perforátor, épületszint.

 1. A karima szerelési pontjai a falon vannak jelölve. A tartály szélétől az ereszélyig terjedő távolság a függöny hossza, amely 15-20 cm-rel csökkentett (ez a vászon állománya, amely a tartályba leeresztve, hogy a víz ne süllyedjen a padlóra);
 2. A falon levő jelekhez egy karimát helyezünk, és a fúrás helyét a lyukakon keresztül jelöljük;
 3. Lyukakat fúrnak a kijelölt helyeken, majd beillesztik a tüskéket;
 4. A karima csavarokkal van rögzítve a falhoz;
 5. A rudat (az elhasználódott fényvisszaverőkkel) rögzített karimába kell szerelni. Reflektorok - díszítő elemek, amelyek a karimákat;
 6. A második karimát az ellenkező falra kell szerelni egy függőleges bottal;
 7. Szorosan húzza meg a rögzítőcsavart (hely - a kupakkal felfelé) a rúdon;
 8. A boton lévő fényvisszaverők a karimákra mozognak és szilárdan a falhoz nyomódnak.

Horgonycsavar rögzítése a falba. Ugyanabban a mintában, a horgony helyett egy csavart csavarják be a lyukba, és csendes csavarhúzóval csavarják

A keret felépítése teleszkópos mechanizmussal

A kialakítás két különböző átmérőjű csőből és egy kivetőrugóból áll. A készülék végei csúszásgátló gumi tömítések. A rudak tartós műanyagból vagy fémből (alumíniumból, acélból) készülnek. Az építési piacokon kínálnak egy- és kétsoros modelleket. A fürdőszobában egy kétsoros kialakítás lehetővé teszi függöny és törölköző felakasztását (ami nagyon kényelmes zuhanyozás közben).

A rúd behelyezése a fürdőszobába a csempefotókon

A modell előnyei: nincs szükség eszközökre és speciális előkészítő munkára; a hosszúság szabályozásának képessége (75-120 cm, 125-220 cm, 140-250 cm) paraméterekkel értékesített minták; különböző árnyalatok (könnyen illeszkednek a szoba kialakításához).

Hátrányok: csak fényfüggönyöket használhat. Még mielőtt lefüggeszti a függönyt a fürdőszobában, pontosan ki kell számolnia képességeit. Jelentős terhelés a szerkezetben vagy a vászon éles dübörgése esetén a bot leeshet.

A helyiség helyes elhelyezkedése érdekében a ceruza és lehetőleg az épület szintjére van szükség.

 1. A ceruza körvonalazza a szerkezet helyét. Ebben a szakaszban fontos tudni, hogyan kell megfelelően lecsukni a függönyt: az alsó peremnek 15-20 cm-re kell lennie a fürdőbe.
 2. A csomagolást kinyomtatják, és a gerendát a falak közötti távolsággal (ahol a kapacitás), valamint 0,6-1 cm-rel elosztják.
 3. Gyűrűk vagy rögzített horogok vannak felakasztva a csőre.
 4. A rúd a jelölt helyeken van rögzítve. Végleges vízszintes helyzetét az építési szint határozza meg.

Saroképítés: a szabályozások és a telepítés fázisai

Ha szabálytalan alakú fürdőt helyez el, akkor fontos, hogy a ponyva vonala kövesse a tartály elülső élének görbéjét.

A szögletes maggal ellátott modell fém, fém-műanyagból készült. A fürdőszoba vagy a zuhany típusától függően a szerkezet a szomszédos falakra vagy az egyik falra (U-alakú cső) van szerelve.

A telepítéshez: perforator, csavarok és műanyag tiplik, ceruza, épület szint.

 1. Címkéket helyeznek a falra a szerkezet csatolásához. Fontos megfontolni a függöny hosszát (a peremet 14-19 cm-re kell csökkenteni a tartályba);
 2. A peremeken lévő lyukakon jelölje meg a fúrás helyét;
 3. Amikor csempével díszített felületekkel dolgozik, először fúrjon egy lyukat. A perforátor csak a csempe réteg áthaladása után használható (ez a szabály lehetővé teszi a dekoratív felület repedésének elkerülését);
 4. A tüskéket a lyukakba vezetik;
 5. A karimákat csavarokkal csavarozzák a falhoz;
 6. Díszítő sapkát helyeznek a rúdra, és vonszolják őket;
 7. A csövet be kell szerelni a karimába, és az egész szerkezetet rögzítő csavarokkal kell rögzíteni;
 8. A díszítő sapkák maszkolják a készülék szerelési helyét.

rozsdamentes acél karimák

Az eresz és a függöny kialakítása nem csak védő szerepet játszik, hanem design elem is. Ezért, mielőtt lefüggeszti a függönyt a fürdőszobában, ne csak a falak minőségét, a telepítés bonyolultságát, hanem a szoba stílusát is vegye figyelembe. Ha nehéz a megfelelő eszközöket saját kezűleg felszerelni, akkor jobb, ha szakemberek segítenek.

Mi legyen a függöny a fürdőszobában: a típusok, a jellemzők és a kiválasztási kritériumok


Mi járul hozzá a lakószobák belső helyiségeiben a lakható lakásokhoz és a valódi kényelemhez? Kompetens és ízlésesen berendezett dekoráció. Ez nem a kellemes és aranyos kis dolgokról szól, a sarokba és a polcokra helyezve, hanem a funkcionális dolgokról. És a fürdőszobában olyan szükségesek, mint a nappaliban vagy a hálószobában.

Egy ilyen funkcionális dekoráció egy szoba számára, ahol az egész család naponta zuhanyozni fog, egy fürdőszobai függöny lesz - egy gyönyörű és praktikus vízzáró akadály és egy belső elem, amellyel vizuálisan megváltoztathatja a helyet. Hogyan lehet megválasztani és lefüggeszteni a függönyt a fürdőszobában? Milyen termékeket szeretne?

Függöny kiválasztási kritériumok

A vevők mintegy 87% -a vásárolja meg a terméket. Egyesek drága függönyöket választanak a fürdőszobában, ami azt sugallja, hogy ez a dekoráció hosszabb ideig tart, mások olcsóbb modelleket keresnek. Ez a megközelítés a választás egy kicsit praktikus.

Mivel nemcsak az ár határozza meg, hogy melyik tulajdonság jellemzői szép fürdőszobai függönyökkel rendelkeznek.

 • A termék célja. A magánházakban a higiéniás teremnek gyakran vannak ablakai. Ebben az esetben szüksége van egy függönyre a fürdőszobában, és ablakok díszítésére. A termékeknek különböző céljaik és működési feltételei vannak.
 • Anyaggyártás.
 • Típus függönyök a fürdőszoba vagy az ablak.
 • Felszerelési módszer.
 • Külső adatfüggönyök a fürdőszobához: szín, stílus, dekoráció.
 • A termék érvényes méretei.

Fontos. Fürdőszoba - nagy veszélyhelyiség. Ezért nemcsak egy gyönyörű és elegáns függönyt kell választanod, hanem egy olyan belső elemet is, amely nem okoz kedvezőtlen helyzetet. Gyönyörű függönyök kiválaszthatók ablakokra vagy fürdőkre, nem hagyhatja figyelmen kívül a dekoráció célját. Erõsnek, nem deformálhatónak és nedvességnek és magas hõmérsékletnek köszönhetõen nem változik tulajdonságai. A fürdőszobai anyagfelfüggesztésnek környezeti szempontból semlegesnek és tartósnak kell lennie.

Típusú függönyök a fürdőszobában

Rengeteg díszítő termék létezik. Annak érdekében, hogy pontosan a fürdőszobába tartozó függönyöket válasszák, amelyek ideálisak a funkcionalitáshoz és a praktikumhoz, minden típust meg kell vizsgálni. A függönyöket a következő kategóriákba sorolták:

Ha kész függönyöket választ, javasoljuk, hogy tekintse át a katalógusunk teljes részét:

 • Anyaggyártás.

Választhatsz szép függönyöket a textilanyagok fürdőjéhez és a merev keret nélküli vagy keretmodellekhez. Az első típusú dekor természetes és szintetikus szövetből készül. Előnyeik - nem foglalnak helyet, könnyű telepíteni, tisztítani, magas díszítéssel.

A fürdőszoba függönyök plexiüvegből, üvegből vagy műanyagból készülnek. Tartósabbak, tökéletesen illeszkednek a tisztításhoz, de alkalmasak közép- és nagyméretű helyiségekben. Segítenek annak eldöntésében, hogy melyik függöny a fürdőszobához jobban illeszkedik, a fotó ezen az oldalon.

A kemény függöny a fürdőszobában lehet vagy összecsukható (2-3 részből áll, speciális szerelvényekkel összekapcsolva), vagy csúsztatható (a szekrényajtó elvén).

Nézd, mielőtt megvásárolnám a függönyöket a fürdőszobában, fotó példák ezen az oldalon. Segítenek navigálni.

 • Stílusos megoldás.

Matt-fehér vagy áttetsző függönyök a fürdőszobában - a legáltalánosabb tervezési lehetőség. Néha egy tematikus díszítést választanak ki - egy tengeri téma, kékes kék árnyalat vagy egy függöny egy buborékfúvással rendelkező fürdőszobában.

A szoba díszítésének érdekes eleme a fotónyomtatással ellátott függöny, ezért nehezebb belőlük választani őket, mert a legtöbb esetben nem monokróm, hanem színmintája:

Az egyéniség a dekoráció ritkán gondolom tulajdonosai a kis terek. Hiába. Azt sugallják, hogy az eredeti függönyök a fürdőszobában diverzifikálhatják egy kis helyiség belsejét, a fotót weboldalunkon.

Fontos. Válasszon, ne felejtse el a biztonsági szabályokat. A dekoratív termék nem akadályozhatja a helyiség mozgását, kedvezőtlen feltételeket teremtve a helyiség használata közben.

Puha függönyök és azok jellemzői

 • A polivinil-klorid szintetikus kopásálló anyag, polimer szálakból és adalékanyagokból. A fürdőszobai vinil függöny semleges a környezeti paraméterekben, ajánlott az allergiában szenvedőknek. Nem áterzi a vizet, gyorsan szárad és 3-5 évet vesz igénybe külső adatok megváltoztatása nélkül. A PVC függöny a fürdőszobában nem ég ki, és nem deformálódik a külső terhelés hatására. De a magas hőmérsékletektől fél, ezért a mosás után nem lehet vasalatni és erősen szorítani;
 • A poliészter poliészter szálakból készült rugalmas anyag. A fürdőszobai poliészter árnyékolók a legjobb választásnak számítanak az ár és a teljesítmény szempontjából. Tartós és biztonságos az egészség számára. De a poliészter fürdőszoba függönyét óvatosan kell használni, mert nehéz lesz eltávolítani a foltokat és a penészeket a felületükről. A poliészter rostok rothadnak, ezért a megvásárolt függönyt a fürdőszobában gondosan meg kell szárítani használat után;
 • textíliák - használt kevert textíliák. A fürdőszobában lévő textilfüggönyök mindig fényes és tiszta dekorációval rendelkeznek. Az anyag, amelynek összetétele a szintetikus szálak 30-70% -a és a természetes szálak 70-30% -a, nem gyűrött vagy deformálódott. A textilfüggöny a fürdőszobában gyakran megvásárolható a függönyablakokban. De a magas szintetikus rostok tartalmú kevert anyag tökéletesen megbirkózik a megnövelt terheléssel - a nedvesség hatásával;
 • víztaszító textíliák - a fürdőszobában lévő pamut függöny, amely különleges összetételű. Ez a legdrágább dekorációs lehetőség. Díszítik és ablakok, és kitalálják a területet egy zuhanyozáshoz. Ezek a fürdőszobák legszebb függönyei, de a legrövidebb, szeszélyes a távozáskor. Kiválasztásuk során szem előtt kell tartani, hogy a bevonat nagymértékben csökkenti a dekoráció légáteresztő tulajdonságait. Ezért egy ilyen függöny a fürdőszobában jobban alkalmas arra, hogy a helyiséget a fröccsenőktől megvédje, mint az ablakok lefedésére (helyigény, magas páratartalom, rossz szellőzés).
Fontos. Az anyag nemcsak a termék fizikai és technikai tulajdonságait, hanem külső adatait is meghatározza. Vizuálisan szemléltetik, hogy mennyire különböznek a fürdőszobai minőségi függönyök, az oldalakon lévő fotók.

Kemény függönyök és azok jellemzői

Kemény függönyök a fürdőszobában, melyeket az oldalakon bemutatnak - a tökéletes megoldás a modern belsőépítészet és a klasszikusok számára.

A puha modellekhez hasonlóan különböző stílusok és színek állnak rendelkezésre. A legfontosabb dolog meghatározni előre, hogy milyen anyagot vásárolni függöny a fürdőszobában:

A redőnyök népszerűsége az utóbbi időkben lendületet kap, a csavart mechanizmus miatt kapta a nevüket, aminek eredményeképpen tekercsekké válnak, amelyek miatt nagyon kevés hely van a házban, nagyon praktikus, nézd meg magad:

 • Glass.


A speciális bevonattal ellátott, edzett, vastag üvegeket használják. Ez megkönnyíti a felület egyszerű tisztítását, megakadályozza a foltok és foltok megjelenését. A fürdőszobai függöny áttetsző, átlátszatlan, tejfehér, homokfúvott stb.

A partíció kialakításától függetlenül az előnyei változatlanok maradnak: kopásállóság, könnyen tisztítható, nem fél a nedvességtől és a környezeti hatásoktól, nem igényel különös gondosságot. A választott függöny az üveg fürdőszobában hosszú évekig megőrzi külső adatait, nem igényel cserét és javítást.

Karcálló anyag.

Fontos. Üvegfüggöny a fürdőszobában ellenáll a közép-nagy gravitáció hatásának. A képernyő szétzúzása rendkívül nehéz, de ha ez megtörténik, akkor a partíció olyan apró darabokra bukkan, ami nem okoz kárt.


A fürdőszobai műanyag függönyök nem rosszabbak, mint az üvegablakok. De ugyanakkor a költségek alacsonyabbak lesznek. Számos egyéb előnye van - a dekoratív műanyag sokkal nagyobb, könnyed és rugalmas. A válaszfal felületén védő- és díszítőfilmek, rajzok és díszek találhatók. A képernyő telepítése könnyebb elvégezni. De ha egy műanyag függönyt vásárolsz a fürdőszobában, akkor érdemes megjegyezni, hogy hasznos élettartama 5-7 évre korlátozódik.

A műanyag a nedvesség hatására, a mosószerek, a hőmérséklet-különbség sárgul és homályos lesz, a karcolások és a forgácsok megjelennek a felületen. A fürdőszobai műanyag függönyök eredetiek, de óvatos gondoskodást és karbantartást igényelnek.

A megragadás az ablak összetételének szerves része. Nem mindig mindig megfelelően választott függönyök, figyelembe véve a gyakorlati tanácsokat és ajánlásokat - a sikeres eredmény kulcsa. Csak néhány részlet és az egész ablak dísze elegánsabbnak tűnik. A tulajdonosok kifinomult hangsúlyt fektetnek a belső térre, jól nézik ki, sikeresen díszítik az ablakokat, mivel a befejezett összetétel szerves részét képezik:

Mind az üvegből, mind a műanyag fürdőszobai függönyök különböző méretűek és formájúak lehetnek. Vannak radiális modellek a hajtás típusától, a csúszási lehetőségek a magasságtól a polo a mennyezetre vagy a miniatűr kis képernyők oldalán vízvezeték.

A gyártók olyan modellt tudnak felmutatni, amelynek figurális felső szélét vagy a "varrni" képernyőket egy szokatlan fém keretben kínálják.

Kiválasztási iránymutatások és tippek

Válassza ki a fürdőszoba és a függöny típusát és típusát, válassza ki a méretet és a színsémát. A puha függöny esetében a hosszúság rendkívül fontos - a képernyő nem túl hosszú, különben kellemetlen érzést okozhat a fürdőszobában (a ráncoknál a fürdőszobai függöny hosszú ideig megszárad, víz stagnálása, ez pedig a baktériumok szaga és reprodukálása). De nem lehet rövid függöny sem, különben nem fog teljesíteni funkcióit.

A kemény függöny a fürdőszobában a beszerelési módszer szerint kerül kiválasztásra - vízvezeték, zuhanykád (kabin könnyű változata) vagy a padlón. Ha fürdőre van felszerelve, akkor a magassága 70 és 170 cm között változhat, a kerítés más lehetőségei pedig 150 cm magasak lesznek.

A színes megoldás kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a fürdőszoba függönyének:

 • kombinálva a belső stílus;
 • vizuálisan változtatni a helyet a legjobb módon;
 • harmonikusan keveredik a környezet többi részével.

A klasszikusokhoz illő, csíkos virágmintás fürdőszobai függöny megfelel a klasszikusoknak. A kis terek jövedelmezőbbek lesznek a könnyű és átlátszó díszítéssel - ez a fürdőszobai függöny vizuálisan bővíti a szobát. Miután figyelembe vette az összes lehetőséget, biztonságosan választani tud.