Legfontosabb > Fürdő

Sarokfülke függöny

A fürdőszobában mindenkinek sok időt tölt, reggel a vidámság és jó hangulat díját veszi fel, és egy hosszú nap után feszültséget vált ki. Ezért olyan fontos, hogy ez a szoba kényelmes és funkcionális legyen, különösen akkor, ha területe kicsi. Ma a fürdőszoba különböző berendezéseinek választéka szokatlanul széles.

Mikor van beállítva?

A sarokfüggöny a következő esetekben szükséges a fürdőszobai padló védelme érdekében a szappanbevonatokból és a vízből:

 • A klasszikus fürdő a sarokban található;
 • Fürdő ovális vagy kerek;
 • A tál egy kompakt háromszög alakú (hidrobox);
 • A normál fürdőt zuhanyzóval kell összekötni;
 • Telepített keverő vízesés hatásával, trópusi zuhany;
 • A zuhanyfej tartója magas.

A függöny kiválasztásánál elsősorban a gyakorlatiasság, a költségek és a funkcionalitás megfontolását kell vezérelni, nem szabad megfeledkezni az esztétikáról, a fürdőszobai stílus és a lakás egészének való megfelelésről.

A sarokfüggönyök lágy és kemények lehetnek. Lágy zárak horgokkal, hurkok fém vagy műanyag rúdhoz, félkör alakban vagy derékszögben hajlítva.

anyagok

Gyártva:

 • Világos textilszövet (poliészter), jól bevont és további víztaszító réteggel;
 • Vinil - polimer film, amely különböző mintákkal áttetszővé válhat, különböző felületek utánzására: szövetek, kő és mások.

Ha valamilyen oknál fogva a puha függönyök nem alkalmasak, a következőket készítheti:

 • Edzett üveg;
 • polikarbonát;
 • Fényáteresztő műanyag.

Ezeknek az anyagoknak a felülete sima, könnyebben ápolható, barázdált, vonzóbb, de nehezen mosható, látványos átlátszatlan matt, filmre festett, rajzokkal és mintázattal. A jó tervezési döntés különböző típusú felületű anyagok kombinációját jelentheti.

A cselekvés elve szerint a kemény sarokfüggönyök három fő típusra oszthatók:

 • A legnépszerűbb modellek - csúszó, rendezett, mint egy szekrény, ha egy vagy két panel, és néha minden mozog a görgők. A tervezés szinte minden fürdőszobában kompakt és megfelelő, de leginkább sérülékeny pontja a görgők, ezért ügyelni kell a minőségre.
 • A második leggyakoribb - csuklós, amikor a függöny egyszerre nyílik mindkét irányban, vagy egyikükben. Megbízható, könnyen felszerelhető, szűk, ha a fürdő oldalán és az ajtó alján lévő gumitömítés szorosan lezárja a rést. A fürdőszobában további hely szükséges.
 • Függönyök, a harmonika elve szerint hajtogatva, valamint a csúszásmentesek, nem igényelnek helyet, nagyon kis helyet foglalnak el összecsukva, de kiváló minőségű modelleket kell választaniuk, mivel az olcsó analógok gyorsan használhatatlanná válnak.

A modell bármelyik szárnyának száma 2-6 lehet, de az optimum legfeljebb három. A robusztus keret alumíniumból és rozsdamentes acélból készül.

tervezés

A kreatív megközelítés a kemény függönyök, különösen az üveg tervezésénél, lehetővé teszi, hogy egy luxuskivitelű, klasszikus stílustól a lakonikus minimalizmusig egy belső tér alakítható ki. Ez a különböző felületek kombinációja lehet: sima, matt, hornyos. Lehetőség van megismételni a burkolólapok mintázatát és díszeit a falakon, kombinálva az átlátszó és színezett anyagok kialakításában. Különféle textúrákhoz speciális vízálló öntapadó fóliát használnak. Meg kell jegyezni, hogy az áttetsző vakok vizuálisan nem csökkentik a fürdőszobát, és a matt felület diffundálja a fényt, és további megvilágítást igényel.

Tippek a választáshoz

A választás csak a különböző típusú függöny előnyeinek és hátrányainak gondos mérlegelésével végezhető el:

 • A puha anyagok vonzó fényt és sokféle színt kínálnak, megfizethető, különösen vinil. Gyakran cserélhetők és megváltoztathatók, mert életük kicsi, gyorsan elveszítik a színeket, a gombák alján a gomba be van kapcsolva;
 • Az edzett üveg higiénikus, könnyen tisztítható, gyönyörű, tetszőleges formájú függöny rendelhető, de egy gondatlan mozdulattól több ezer apró darabra süllyed, és a beszerelése és cseréje nem olcsó;
 • A modern műanyag redőnyök olcsó alternatíva az üveghez. Vizuálisan hasonlítanak az üvegre, de idővel gyorsan elveszítik megjelenésüket és átláthatóságukat a karcolások miatt. Kevésbé észrevehetőek lesznek, ha világos mintával rendelkező modellt választanak;
 • A polikarbonát könnyű, tartós, tartós, nagy nedvességtartalmú és hőmérsékletváltozást tesz lehetővé, könnyen karbantartható, de nem ellenáll a mechanikai sérülésnek.

A kényelem és a kényelem a fürdőszobában, következésképpen a jó hangulat és harmónia az otthon minden lakójának viszonyában a helyes választáson múlik.

Sarokfüggönyök felszerelése a fürdőszobához rúddal

Az ilyen típusú szerkezeteknél a legelterjedtebb a rúddal ellátott szögletes fürdőszobai redőny. Ez egyszerűségének és sokoldalúságának köszönhető, ugyanakkor számos modern és összetett tervezet veszíti el ezeket a mutatókat. Ezért, ha a fürdőszoba javításával foglalkozik, és a legmagasabb szinten kívánja finomítani, nézze meg ezt a lehetőséget a függönyök rögzítéséhez.

Miért válasszon egy szögletes függönyt?

Az egyedi megrendelés alapján bármilyen forma tervezése lehetséges

A fürdőszobában lévő függönyök lógtak, hogy megóvják a helyiséget a fröccsenőktől és a túlzott nedvességtől. Ugyanakkor a szovjet idők óta széles körben használt puha függöny gyorsan romlik, csúnyabbá válik, és lehetővé teszi a víz bejutását a padlóba. Általában az ilyen függönyök cseréjének gyakorisága évente egyszer van, így érdemes megvásárolni egy merev fürdőszobafüggönyet, például üvegből.

A hagyományos téglalap alakú sarokkialakítás helyet takarít meg egy kis helyiségben.

Ebben az esetben a szögszerkezet kiválóan alkalmas erre a helyiségre abban az esetben, ha egy fürdőt kell a sarokban elhelyezni. Ebben az esetben a tálat általában háromszög vagy hidrobox formájában végzik el, és opcionálisan egy vízesés hatására keverőgépet használnak. A függönyök hasonló szerelési lehetősége szintén alkalmas a zuhanyzós fürdőszobában.

A látványos függöny a kifinomult kényelmet nyújtja a belső térnek.

Mint minden termék, a fürdőszobai függönyeknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az ilyen típusú szerkezetek előnyei közé tartoznak a következők:

 • megbízható helyiségek védelmi rendszere a kifröccsenés ellen;
 • mindenféle helyiségekben való használatra való egyetemesség;
 • lehetőség van arra, hogy a függönymechanizmust ne csak az ovális, hanem a kerek és sarokfürdő számára is használják;
 • a csúszós padlóról való védelem megbízható hermetikus illeszkedésnek köszönhetően a fürdő oldalai és falai számára;
 • lehetővé teszi, hogy egy zuhanyzóval és fürdőkádat egyesítsen ugyanabban a szobában.

A Laconic sarok kialakítása egyszerűen telepíthető és működtethető.

Ami a terv hátrányait illeti, ezek a következők:

 • a gombafajta megjelenésének lehetősége a vakok egyes merev szerkezetein;
 • az üveg és műanyag termékek mechanikai károsodásának magas kockázata;
 • magas ár.

Egyidejűleg a szakemberek azt állítják, hogy ezeknek a termékeknek az összes felsorolt ​​hátránya nem haladja meg előnyeiket. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, amikor kiválasztjuk őket - azok kompatibilitását a szoba egy adott elrendezésével. Az a tény, hogy az utóbbi években számos ingatlan szokatlan tervezés jelent meg az ingatlanpiacon. Ez vonatkozik a fürdőszobára is, megvásárolja a függönyöket, először meg kell győződnie arról, hogy felszerelheti őket.

Eredeti kör alakú, "bronz"

Nem szabad diszkontálni, és a szokásos puha függönyeket, amelyeket egy rúddal szereltek fel. Lehetséges, hogy ideiglenes fürdőszobai felszerelést kell végrehajtania. Rendkívül érdemes használni az ilyen függönyöket, ha komolyabb konstrukciókat nem lehet kis méretű fürdőszobában elhelyezni.

Költségvetési lehetőség - műanyag profil

A fürdőszobai függöny típusai

A modern piac tele van különböző típusú és típusú függönyökkel, amelyek különböznek a tervezés, az építőipar és az anyaggyártás terén. Ebben az esetben a szögrendszerek lágy és kemény. A puha függönyök általában olcsóbbak és könnyebben megvásárolhatók, de rövid életűek. Ami a második lehetőséget illeti, sokkal tartósabb, praktikusabb és megbízhatóbb. Ugyanakkor az ilyen szerkezetek nagyon kényelmesek a működésben.

Gyógynövény dísz a függönyön, összhangban más fürdőszobai kiegészítőkkel

Ha a rugalmas függönyök általában polietilénből vagy szövetből készülnek, akkor a merevnek több lehetősége van a gyártásra szánt anyagok számára. Ezek a következők:

 • speciálisan edzett üveg;
 • polikarbonát;
 • fényálló műanyag.

Mind a műanyag függönyök a fürdőszobában, más anyagokból készült függönyök pedig képesek ellenállni a rájuk irányított sugár által létrehozott meglehetősen súlyos víznyomásnak. Ugyanakkor az ilyen szerkezetek könnyen tisztíthatók és gyorsan felvehetik eredeti megjelenésüket. Az anyagokon kívül a kemény függöny a minőség, a költség és a könnyű tisztítás terén is különbözik.

A legdrágábbak a fürdőszoba üvegfüggönyei. Nagyszerűen rajzolnak szinte minden belső térben, és nem rothadnak, de az ilyen függönyök nagyon könnyen törődhetnek, és az üvegcsere elég drága. Ami a műanyag függönyöket illeti, ezek nem is rothadásnak vannak kitéve. Mossanak jól és nagyszerű designt. Melyik választási lehetőség csak az Ön ízlésétől és jólététől függ.

Függőleges fénycsíkok a függönyön vizuálisan meghosszabbítják az alacsony mennyezetű fürdőszobát

Ami a szövet függönyöket illeti, megfizethető költségkeret-megoldás az elrendezéshez. Az ilyen függönyök vonzóak, bármilyen méretűek lehetnek, ellentétben a polietilénből készült függönyökkel, a szövet hosszabb ideig tarthat. Egyébként saját magukat is varrhatod, és a merev struktúrákat, amelyeknek meglehetősen bonyolult eszköze van, nem lehet saját kezével.

Ma megkülönböztethetjük a következő típusú függönyöket:

 • gyöngyház;
 • szatén;
 • fotónyomtatással;
 • fémes csillogással;
 • rajzokkal.

A függöny kiválasztása teljesen attól függ, hogy milyen designt szeretne választani. Ezért előzetesen kiválaszthatja a használatukra vonatkozó lehetőségeket, mert a fürdőszobai függönyöket a fényképen kell ábrázolni, így elképzelheti azokat a fürdőszobai körülményekhez viszonyítva. Próbálj felvenni egy olyan anyagot, amely nem fél a nedvességtől, és nem rothad, különben évente többször meg kell változtatnia a függönyöket.

Melléklet függönyök

Ami a leírt termékek rögzítésének mechanizmusát illeti, a fürdőszobai textil függönyének meglehetõsen egyszerûen függeszthetõ, nevezetesen a falhoz rögzített szögprofillal. Ebben az esetben a profil csőből készülhet, vagy egy karaktersorozattal helyettesíthető. A tartó oszlop teleszkópos lehet. Ebben az esetben a csővezeték végei az ellenkező falakhoz vannak rögzítve.

A függönyön megjelenő fényes nyomatok felbuzdulnak

Tipp Annak érdekében, hogy a cső ne alakuljon ki, a menetes csatlakozás és a speciális rugóeszköz is rendelkezésre áll.

Maguk a csövek műanyagból és fémből készültek. Ha külön figyelembe vesszük, a műanyag rudat sokkal ritkábban használják, mint a fémtermékek. Érdemes szem előtt tartani, amikor kiválasztják a függönyöket a fürdőszobában.

Ha a sarokfüggőket vesszük, akkor tökéletesen megvédik a szobát a fröccsenőktől és a víztől, így különleges kialakításúak. Megkülönböztetni például:

 1. Csúszó függönyök a fürdőszobában, kis méretekben használták a zuhanyzóval és a kis méretű helyiségekben.
 2. Csúszó redőnyök. Tervezés szerint hasonlóak a hasonló szekrényekhez használt rendszerekhez.
 3. Redőny harmonika.
 4. Swing rendszerek, amelyek bármilyen irányba nyílnak. Ennek a minőségnek köszönhetően nagyon népszerűek, jóllehet jobban megfelelnek a közepes méretű szobáknak, mivel a kis fürdőszobákat nem szánták.

Kiválaszthatja a szerkezet anyagát, alakját és átmérõjét a fürdõ méretének megfelelõen.

Ha szokatlan tervekről beszélünk, egy olyan terméket említhetünk, mint egy redőny a fürdőszoba számára, amely a közelmúltban nagyon aktív. Érdemes megjegyezni, hogy csak a kiváló minőségű gumitömítés védi az ilyen függönyök ízületét a szivárgástól. Ráadásul bizonyos függönyök modelljének gondos kiválasztása megvédheti ezt a csapást, mert számos olyan olcsó kínai hamisítvány van jelen a piacon, amelyek nem tudnak jó minőségű csatlakozást biztosítani az ajtók között. Ennek eredményeképpen ezek az eszközök nem nyújtanak megbízható védelmet a padlón lévő fröccsenések ellen.

A görgős gyűrűk kényelmesek és praktikusak.

Ezen kívül vannak kombinált függönyök, amelyekről a belsőépítészeti témájú forrásokról olvashatunk. A nyitó / záró mechanizmusok többféle változatát használják egyszerre. Ez lehetővé teszi például a fürdőkád elülső oldalát csúsztatva, és az oldalsó - a tekercs típusa. Ennek eredményeképpen a kényelem és a kényelem a fürdőszobában drámai mértékben növekedni fog.

Fémcső mint keret - meglehetősen közös tervezési megoldás

A függönyök finomságai

Ami a függönyök telepítését illeti, a típusától függően történik. Például a merev sarokszerkezeteket pontosan az utasításokban feltüntetett módon szerelik fel, habár általában a legtöbb szerkezethez a falhoz való csatlakoztatásra van szükség. Általában ezt az eljárást úgy hajtják végre, hogy a sarokprofilok végeit és a lógó elemeket a sarokban a mennyezethez rögzítik.

Így az üvegfüggöny a fürdőszobában rögzíthető

A lágy függönyök rúdja szintén a falakhoz vagy mennyezethez van kötve, és ez a munka sokkal egyszerűbb és egyszerűbb, hiszen építésüknek sincs bonyolult elemei. Ebben az esetben meg kell választanod a rúd hosszát, különben egyszerűen nem illeszkedik a helyiségbe. Ebből a helyzetből teleszkópos rudakat lehet használni, amelyek tetszőleges hosszúságúak lehetnek.

Maga a művelet a következő szabályok szerint történik:

 1. A sávkészlet és a lámpatest készlet is kicsomagolva van.
 2. A záróelemek jövőbeli nyílásait ki kell jelölni, ellenőrizni kell az elektromos vezetékek hiányát, a vízvezeték csöveket és szerelvényeket.
 3. Fúrótornyokat készítenek furatok fúrásához egy cserépben. Erős fúró vagy kalapácsfúró szükséges.
 4. A rúd a falhoz szokásos tágítócsapokkal és csavarokkal van rögzítve. Ehhez használjon PH Phillips csavarhúzó márkát PH.

A megerősített szerelési kialakítás tanácsos az intenzív használatú területeken.

Ez lényegében minden, hiszen a boom felszerelésének eljárása egyszerű, egyébként a merev függönyök sarokprofilja is. Ha a kialakítás a támasztólábak jelenlétét feltételezi, akkor a szárny fel van szerelve. Ebben az esetben nem kell a falhoz vagy a mennyezethez rögzíteni, ami nagyban megkönnyíti a teljes termék telepítését.

Otthon használhatunk műanyag profilt.

Eredeti megoldások a sarokszárnyra

Vannak eredeti megoldások a sarokszegélyekre is, amelyek nem illeszkednek a szabvány keretekbe. Telepítésük a szokatlan helyeken történik a fürdőszobában. Általában ezek a nem szabványos ábrázolástechnikai termékek, és például egy helyiség közepén telepíthetők abban az esetben, ha elegendő területük van.

A műanyag gyűrűk könnyen tartják a pamut függönyöket

Ha a fürdő nem illeszkedik a szokásos konfigurációba, akkor a sarokkereteket a kívánt formában készítheti el. Szükség van egy speciális eszközre, amely lehetővé teszi a profil hajlítását. Ha nincs meg, akkor jobb, ha szakemberhez fordulna, mivel a profil rögtönzött eszközökkel történő hajlítása csak a megjelenését rontja.

Vakok a profilhoz kampókkal rögzíthetők.

Ha a függöny rögzítésének mechanizmusáról beszélünk, akkor kétféleképpen van: rögzítés és nem eltávolítható. Az első krokodilklipekből áll, a második a gyűrűk használatán alapul, amelyek a függönyön lévő speciális lyukakon keresztül vannak menetelve. Természetesen az első opció lehetővé teszi, hogy gyorsan átváltoztasson egy függönyt egy másikra, de a mellékletek megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után.

Tipp A gyűrűs változat lehetõvé teszi, hogy megfelelõ függönyöket lógjon, miközben a sávot vagy a pántot ilyen súlyra tervezik.

A szatén függöny teszi a fürdőszobát különösen kifinomult és romantikus

Figyelj! Ha tekercset vagy lengő szerkezetet használsz, akkor már nem kell gondolnod, hogyan kell lefüggeszteni a függönyöket a sávon, mivel ebben az esetben szerepüket a szárnyszerű "függönyök" fogják játszani. A merev szerkezetek tökéletesen tartják a víznyomást, szemben a polietilénnel vagy a szövetekkel.

A fémprofil könnyen szerelhető a csempere

Egyébként érdemes külön beszélgetni arról, hogy a fürdőszobába behelyezett állványok beszereléséhez szakembert állítson be. Az a tény, hogy ha egyszerűen felszerelhető a legegyszerűbb sáv, akkor nem mindenki képes olyan összetett struktúrák összeszerelésére, mint egy "harmonika". A szakember képes arra, hogy a lehető legteljesebb mértékben "bejusson" a helyiség belsejébe.

Sarokfüggöny a fürdőszobához - felülnézet

A legjobb megoldás az, ha kapcsolatba lépünk a tervezővel a terem tervezési szakaszában. A tervezési szakaszban módosíthatja a szobatervet, bővítve például a használható területet a fürdőszoba és a WC összekapcsolásával. Mindenesetre a szakember képes lesz arra, hogy jó tanácsokat adjon neked, ezért ne pénzt takarít meg a szolgáltatásaiért.

Üveg függöny a sarokkádhoz

A sarokkád üvegfüggönye hasznos bútor, amely védi a szobát a fröccsenőktől és eredeti megjelenést kölcsönöz. Ezek a függönyök egyre inkább helyettesítik az olcsó modelleket polietilén vagy szövet. Az üveg stílusa stílusosnak tűnik, és sokkal jobban kezeli feladatát.

Az üvegfüggöny előnyei

Ezen struktúrák legfőbb előnyei közül kiemelendő:

 • Tartósság.
 • Könnyű gondozás. Az üveg sokkal könnyebben mosható, mint a polietilén vagy a műanyag. Nem fél a háztartási tisztítószerekektől, és nem kemény tárgyakkal van megkarcolva.
 • Kiváló modellek választása minden elrendezéshez. A sarokkád üvegfüggönyje csúsztatható, lengő, rögzíthető vagy összecsukható.
 • Egyszerű telepítés és szétszerelés.

Vak gyártási technológia

Minden fürdőszobai üvegszerkezet csak edzett üvegből készül. Ezért ellenállnak a károknak és az emberek számára biztonságosak. Emellett az edzett üveg különböző típusú. Például vásárolhat:

 1. Átlátszó üvegből készült termékek. Az ilyen kialakítások bármilyen belső térre alkalmasak, de a legjobbak a fürdőszobákban, a minimalizmus vagy a csúcstechnika stílusában díszítettek.
 2. Fagyott üveg függöny. Lehetővé teszi a privát zónák vizuális védelmét, és bármilyen helyiségtervezésre alkalmas. Az üveg árnyalatát a pénztárnál saját maga választhatja ki.
 3. Építés egy tükörfelületen. Az ilyen függöny nem csak az adatvédelmi zónát emeli ki, hanem vizuálisan bővíti a padlót.

Redőnyök a sarokkádhoz

Mindig a fürdő designja különös figyelmet fordított. Annak ellenére, hogy Nyugaton a formatervezés jelentős előrehaladást ért el a döntései során, hazánkban már széles körben alkalmazzák a külföldről érkező ötleteket, és az értékesítés terén már nem a külföldieké. Reggel érzelmek pozitív töltését kell adnia magának. Néhány kávét készítenek erre, valaki felemelkedik a jobb lábáról, de mindenesetre először egy személy megy zuhanyozni. Ezért nagyon fontos, hogy nagyon komolyan vegye a fürdőszobai tervezést.

Hol vásárolhat sarokfüggönyöket az akril fürdőben?

Az online boltban santehnika-msk.ru lehet kapni minden függöny. Ugyanakkor a látogatók kényelméért egy kényelmes szűrőt fejlesztettek ki, ahol minden terméktípust maximálisan azonosítottak. Tehát a sarokkád függönyét, amelyet üvegből vagy műanyagból lehet megvásárolni, a következő mutatók szerint választható:

A kényelmes szűrőkatalógus lehetővé teszi, hogy megismerkedjen az egész családdal:

 • műanyag függönyök a sarok akril fürdőkhöz;
 • üveg függönyök.

A fürdőszobában lévő műanyag válaszfalak kiválasztása, ahol az ár alapvető, a kényelmes keresőmenüt is használhatja, amely eljuttatja a megfelelő szakaszt. Minden típusú függöny megfelelő kialakítású és típusú raklapokkal van felszerelve.

A sarokfülkék katalógusfüggönye 40 modell, 3 márka. Az árkategóriában 2036-19114 rubel.

Ablakos válaszfalak kiválasztása akril fürdőszobához. Fotók és árak.

Először is, a fürdőszoba függönyének megválasztásakor figyelmet kell fordítania a tervezésre, ezek a következők:

 • panel, a legolcsóbb és praktikus
 • összecsukható, négyszögletes fürdőkhöz és zuhanykabinokhoz
 • rekesz, vagy csúszó, összecsukható harmonika formájában készíthető
 • Dupla,
 • forgó, minden belső térre alkalmas

A költségek szintén befolyásolhatják a tervezést, minden a gyártótól függ.

A műanyag válaszfalak általában gazdaságosabb választásnak számítanak - hotelek, rekreációs központok, szanatóriumok számára. Az ilyen függöny elfogadható minőségű, megfizethető áron.

 1. termelési anyag:
  • üveg;
  • műanyag függönyök a fürdőszobában.
 2. design:
  • keret.
  • keret nélküli
 3. nyitó módszer:
  • kombinálva
  • csúszás
  • összecsukható

A bemutatott lehetőségek mindegyike megvásárolható a santehnika-msk.ru online áruházban.

Csak ezen a télen: Csehország teljes értékesítésének nagykereskedelmi áron. Vigyázz a promóciós kódokra, vagy regisztráljon az állandó kedvezményekre!

A költségek akár 10% -át is megtakaríthatja az összes szükséges vízvezeték megvásárlásával egy készletben! Adja meg a részleteket a vezetőknél.

Üvegfüggönyök sarokfürdőkhöz

Célja, hogy díszítse a házat, és kap egy fürdőfüggöny? A Dushevoy.Ru online áruház Moszkvában és Jekatyerinburgban kérdezi meg. Sarokfülkék üvegfüggönyök - a mi fadunk

Készek vagyunk nyereséges együttműködésre:

 • Szállítás Oroszország minden régiójában, valamint Moszkvában és Jekatyerinburgban
 • Egyedi engedmények nagy megrendelések esetén
 • Üvegfüggönyök a sarokfürdők számára megfizethető áron 7650 rubeltól 70115 rubelig
 • mindig ellenőrizni kell a szállítás előtt

Árak és rendelések keresése Üvegfüggönyök sarokfülkékhez Jekatyerinburg, Perm, Szentpétervár, Tyumen, Chelyabinsk városrészében, válassza ki a kívánt helyet a város jobb oldalán, és lépjen kapcsolatba velünk telefonon.

Tolófülke függönyök

Üveg függöny a fürdő csúszó - egy nagyszerű lehetőség esztétikailag és megfelelő kiosztása helyet a fürdőszobában. A design szabadon csúszik az útmutatók mentén, az egyéni keretek könnyen mozgathatók egyik oldalra egy mozgással.
Az online áruházban a Vanna-vanna.ru-nál alacsony áron és gondosan szállított csúszda függönyöket vásárolhat a fürdőszobában. Válasszon olyan tartozékokat, amelyek segítik a fürdőszoba stílusos és funkcionális kialakítását.

Csúsztatható függönyök kiválasztása a Vanna-vanna.ru-nál

A katalógusunkban klasszikus téglalap alakú csúszófüggönyök és sugárirányú él - jacuzzi és különböző méretű aszimmetrikus fürdők. Hagyományosan a laza elem az alsó és a felső vezetők mentén mozog, így nem nyílik meg a tér. A tervek általában két, három vagy négy keretből állnak.
A weboldalunkon fürdőkádhoz csúsztatható függönyöket vehetünk fel:
Minden méret - a legkisebbtől a legnagyobbig.
tiszta és matt üvegrel;
műanyag vagy fém kereten.
A megrendelést az alkalmazás megerősítése után azonnal be kell vinni. Garantáljuk az áruk pontos szállítását - a szállításunk speciális eszközökkel rendelkezik az áruk biztonságának biztosítása érdekében.

A sarokfülke redőnye: segítség a kiválasztásban és a telepítésben

A VannaDecor.ru különböző megoldásokról fog szólni, amelyeknek köszönhetően egyszerre és mindenkorra meg lehet szüntetni a vizes fröccsenést a zuhany alatt. Kemény függönyök a zuhanyhoz - lehetőség, ha lágy vízálló anyagok nem alkalmasak.

Azonban néha a vízvezeték szerelvények úgy állnak, hogy csak egy hajlított függöny illik hozzájuk. Ez a cikk megvitatja, hogy mi is és mi is.

Az ilyen kemény függönyök, amelyek gyakran műanyagból készültek, különböző motívumok alapján állíthatók be.

A leginkább közel áll a valóság motívumához az, hogy lehetetlen vagy nem hajlandó a közönséges zuhanyzó és a kád cseréjét vagy kombinálását.

Ez a lehetőség, "kettő egyben", csak a merev függönyök telepítése miatt lehetséges. A legnépszerűbb ilyen függöny a sarokfürdőkön. Minden kád fel van szerelve további panelekkel, függetlenül a beszerelési módtól.

A függöny készletek különböző kialakításúak, függően a vízvezeték típusától.

A függöny kiválasztása előtt meg kell adni, hogy hol található a keverő, és ahol a zuhanyfej fel van szerelve.

Néha a permetezés és a permetezés irányának meghatározása érdekében szándékosan kis mennyiségű vizet szórnak le a padlóra, hogy elkerülhető legyen a jövőben ez a probléma.

Olyan esetek, ahol a sarokvédők praktikusak

Az ilyen esetek az alábbiak:

 • ha a zuhanyfej tartója magas, akkor jobb, ha van egy kád a falon;
 • ha hidroboxot telepítenek;
 • ha kaszkádos kavicsos csaptelepet tervez, ami a vízesés hatását hozza létre.

Az első esetben puha anyagból készült függöny, de az utolsó két változatban nem segít.

Ha van egy hajlított eresz, akkor egy ilyen függöny nagyon problémás a szereléshez, mivel ez nem mindig megbízható és kényelmes lehetőség. Gyakran ezt a típust használják egy függesztő tartó.

A merev függönyök gyártásához használt anyagok:

 • edzett üveg;
 • fényáteresztő műanyag;
 • polikarbonát.

A felület lehet matt vagy sima, barázdált, mintázott vagy különleges bevonattal.

A merev függöny megjelenése a lehető leghatékonyabban megmarad, ha sima felületű üvegt használnak anyagként. De az ilyen üveg könnyen eltörhet, ha nem gondosan kezelik. Cserélje ki ezt az üveget, figyelembe véve az ívelt függönyöket, költséges összeg lesz.

Hogyan működik a sarokfüggöny

A sarokkád mozgó részekkel felszerelhető:

 • egy kanyargós oldalon;
 • hosszanti oldalán;
 • oldalnézetben;
 • ahol csak az olcsó övezet van elszigetelve.

A működés elve alapján a sarokfüggöny a következő típusokból áll:

 • mozgatható, "kupé" - mindenfajta fürdőkádra kiválóan alkalmas. Ezeknek az ajtóknak a hengerei a leggyengébb anyag, ezért vásárláskor figyelmet kell fordítani rájuk. Mindkét panel és több mozoghat;
 • Swing - nyitható befelé, kifelé, valamint univerzális módon. Gyakran használják olyan esetekben, amikor a fürdő nagy területet tartalmaz. Az ajtók rögzített panelekkel kombinálhatók. Az ilyen ajtóknak kúpos tömítéssel kell rendelkezniük, amely elrejti az ajtó alját és a fürdő oldalát.
 • összecsukható, "harmonika" - ha összecsukva van, akkor minimális helyet foglalnak el. Ha azonban a csaptelep falra van szerelve, akkor ez a fajta ajtó nem működik. Ha a telepítést egy négyzet alakú fürdőre tervezték, akkor szereljük fel a függönyt a hosszanti oldalra, miközben a helyhez kötött panelt kiegészítjük a végén. A függönyök minden modellje saját ajtókkal és egyéb elemekkel rendelkezhet. Nem szabad választani a függönyt, ha több mint három összecsukható elem van, mivel ez betölti a falhoz csatolt elemeket.

A fürdőszobafüggöny felszerelése előtt el kell dönteni, hogy a fürdőkád-keverőt is használni fogják-e a mosogatóhoz, mivel nem minden típusú függöny enged meg.

Ha a fürdő aszimmetrikus, akkor speciálisan módosított függönyök vannak.

A függönyöket általában bármilyen méretű helyiségben lehet elhelyezni.

Az egyetlen dolog, amit tudnod kell, minden árnyalat.

A sarokkád függönyének megválasztása: 4 fontos árnyalat

Annak érdekében, hogy megakadályozza a víz bejutását a fürdő körül, használjon üvegből, műanyagból, műanyagból és még függönyfüggönyökből is. Sokan ma már nem gondolnak arra, hogy vásároljanak függönyt a fürdőszobában. Ez az adaptáció olyan praktikus, hogy az akvizíció szükségessége kétségtelen. A sarokfülke függönye - az egyik függönyfajta, amely kifejezetten annak biztosítására szolgál, hogy a fürdőszobát teljesen lezárják, és a vizet nem permetezik. Sokféle függöny készült különböző anyagokból. A függönynek köszönhetően a sarokkád könnyen átalakítható zuhanyzóvá, ami a termék sokoldalúságát jelzi.

Corner zuhanyfüggöny: szerelési lehetőségek

Sokan, akik kipróbálták a fürdők szokásos puha függönyeit, nem elégednek meg az eredményekkel. A puha függönyök nem mindig teljesen zárják le a fürdőszobát, megakadályozzák a víz fröccsenését és biztosítják a száz százalékos szárazságot. Ezért a házak és apartmanok tulajdonosai inkább sűrű anyagokból készült fürdőköntvényt választanak.

A függönyök változatos kialakításának köszönhetően a termékek bármelyik stílusos irányba választhatók

Néhány vízvezeték szerelvényhez csak egy sarokzuhanyfüggöny lehet alkalmas - ez függ a fürdőszoba alakjától, méretétől és a vízvezeték felszerelésének helyétől.

Szögletes függöny segítségével egy zuhanykabinot készíthet egy rendes fürdőszobából, amely lehetővé teszi a fürdőszobának különböző célokra történő használatát. Az ilyen függönyök kiegészíthetők kényelmes ajtókkal vagy győződjenek meg arról, hogy az egyik vége nem csatlakozik a falhoz. A függönyök különböző méretűek és konfigurálhatók.

A sarokfüggönyök felszerelésének lehetőségei:

 • Ha a zuhanykeret nagyon magas, akkor különösen akkor van, ha a fürdőszoba hosszanti oldalán található.
 • Amikor a keverőt a "vízesés" hatására telepítjük, a sarokfüggöny felszerelése lesz a legjobb megoldás, mivel csak akkor képes ellenállni egy nagy fejnek.
 • Kiváló megoldás lenne egy függöny beépítése egy hidrobox készülékre.

Kényelmi függönyök, melyeket mindenki saját magának választ. Fontos megjegyezni, hogy a függönyöknek teljesen meg kell akadályozniuk a nedvesség bejutását a fürdő felületébe, csak akkor, ha megvásárlása és felszerelése indokolt. A sarokfüggöny egy megbízható, tartós anyagból készült eszköz, amely nemcsak a fröccsenéstől, hanem a nagy víznyomástól is védelmet nyújt.

Anyagok a sarokkáddal ellátott függönyhöz

A fürdőszobában lévő sarokkád jelenléte komoly gondot jelent a megfelelő függöny kiválasztásához. A vásárlás előtt fontos meghatározni a függöny méretét, az anyagot, amelyből készült és optimális helyét. A termék kiválasztásánál fontos tudni, hogy hol található a csaptelep és a zuhany a fürdőszobában, hogy meghatározza, hogy a kifröccsenő víz különböző víznyomáson menjen le.

Az ilyen modell kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a csúszó mechanizmus típusára.

A sarokfülkék függönyének alapja lehet edzett üveg, műanyag, polikarbonát.

A függöny felülete sima vagy dombornyomásos, átlátszó, matt vagy speciális filmmel borítható. A sima, edzett üvegből készült függöny a leginkább funkcionális és kényelmesen használható. De azt is meg kell jegyeznünk, hogy egy ilyen függöny könnyedén megszakadhat a hirtelen és gondatlan döntésekkel.

anyagok:

Az anyagválasztás a vevő személyes preferenciáitól függ. Figyeljen a termékek költségeire. Természetesen különböznek az árnyalat függönyektől, de sokszor jobban védik a vizet.

Gyakorlati függönyök a sarok akril fürdőhöz

A függöny megvásárlása előtt fontos, hogy alaposan megvizsgálja annak tervét és hogyan rögzítse azt. A lélek használatának jövője a megfelelő választás és helyszín függvénye. Különösen a sarokfürdőkbe történő beépítéshez használjon függönyöket mozgó alkatrészekkel egy hajlított táblán.

A függönyök konfigurációjában változatos a formájuk és formájuk, így minden lakástulajdonos kiválaszthatja a megfelelő opciót, amely megfelel neki

A függöny kiválasztásakor fontos, hogy figyeljen a keverő helyére és annak használatára.

Ha a keverőt a mosogató felett is használják, a függöny felszerelése lehetetlen és nem kivitelezhető. Fontos, hogy válasszon megfelelő függöny tervezést. A modern gyártó széles választékot kínál, amely lehetővé teszi a függöny kiválasztását bármilyen típusú és formájú fürdőszobában.

A függöny típusai:

 • Csúszó vagy Coupe. Alkalmas nem csak a sarkokra, hanem más formájú fürdőkre is. Vásárláskor figyelni kell az ajtókon való gördülési görbék kiszolgálhatóságára és minőségére, mivel elegendő gyakorisággal törnek. Sok csúszó elem lehet, és talán egy-két.
 • Swing. Lehet nyitott állapotban belső, külső és univerzális. Az ajtók a fix panelek között helyezkednek el. A fürdő oldala és az ajtó alja között huroktömítést kell elhelyezni.
 • Összecsukható. Ne hajtson fel sok helyet a behajtott állapotban. Ha a csaptelep a falba van szerelve, zavarja a függöny összecsukását.

Kiválasztásánál a függönyök kialakítását fontos figyelembe venni. Különös figyelmet kell fordítani a keverő helyére és használatának gyakoriságára a mosogató felett. A függöny megválasztásakor nagy jelentőségű a zuhanyzási frekvencia, valamint a funkcionális funkciók.

Üvegfüggöny a sarokkádhoz

Ma a textilfüggöny a funkcionalitás és a praktikum szempontjából második helyre süllyedt. Az üvegből készült függönyök, amelyek a sarokkádat egy teljes körű zuhanykabinba alakítják át, nagyon népszerűvé váltak. Az üvegből készült függöny számos előnnyel jár az anyag, a műanyag és a polietilén felett.

Az üvegfüggönyök olyan képernyők, amelyek a szoba falaihoz és a fürdő oldalához kapcsolódnak. Az ilyen függönyök különböző magasságúak lehetnek, és elérhetik a mennyezet magasságát.

Ne kerülje el az üvegfüggöny megvásárlását attól a félelemtől, hogy véletlenül megtörje - általában az üvegtermékeket speciális anyaggal borítják, amely védi a függönyt a hatásoktól.

Az üvegfüggönyök évekig tarthatnak. Az egyetlen hátrányuk lehet az, hogy a kezeletlen vízzel való kölcsönhatás során az üveg borítással borítható. Az ilyen függönyt időről időre meg kell tisztítani speciális vegyszerek segítségével.

Az üvegfüggöny előnyei:

 • Hosszú élettartam. A függöny óvatos használata sok évig érintetlen lehet.
 • Könnyen használható és karbantartható. A kényelmes kialakítás a függönyök használatát teszi lehetővé. Az üveg könnyen tisztítható, szinte nem karcos és nem sérült meg.
 • Nagy választék és változatos tervek. A függöny csúsztatható, összecsukható vagy összecsukható. A design kiválasztása gyakran a fürdő típusától és alakjától függ.
 • Nedvesítés elleni védelem. Az ilyen függönyök átalakítják a fürdőszobát egy funkcionális és praktikus zuhanykabinba.
 • Egyszerű telepítés. A fürdőszoba felszerelését és a csaptelep helyét megértve saját maga is felszerelheti a függönyöket. A függöny tervezésénél fontos figyelembe venni a keverőt és a zuhanyzást.

Minden tulajdonos önállóan felszerelheti az üvegfüggönyöket. A szerelés során fontos megjegyezni, hogy üvegből készült. És bár meglehetősen stabil szerkezet, óvatos kezelést igényel. Az üvegfüggönyök kiválasztásánál biztos lehet benne, hogy a fürdőszobát megbízhatóan megvédik a fröccsenőktől, erős víznyomással és folyamatos nedvesítéssel.

Hogyan válasszunk függönyöt a sarokkádnak (videó)

Fürdőszoba - magas páratartalmú szoba. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a felületek és tárgyak nedvesítését a fürdőszobában, sokan ma installálják a függönyt. Különösen fontos, hogy a sarokkádban megtalálja a megfelelő kialakítást. A textilfüggönyök használata ma elhalványul a háttérbe. A helyüket műanyagból vagy üvegből készült sarokfüggöny váltotta fel. Az üvegfüggönyök nagyon népszerűek - tartósak, funkcionálisak, praktikusak és minden stílus belsejében gyönyörűek. Az üvegfüggönyök nagyon tartósak, különleges védőanyaggal vannak bevonva, amely megakadályozza a függönyök törését az ütés miatt.

Zár a fürdőszobához (45 fotó): válassza ki és telepítse

Azok számára, akik egyszer és mindenkorra elhatározták, hogy megakadályozzák a vizet a fürdőszobából való kifröccsenés és fröccsenés közben zuhanyozás közben, számos megoldás létezik. Ha a szokásos puha függöny a különböző vízálló anyagok valamilyen okból nem illik - van egy kiváló megoldás, kemény zuhanyfüggöny.

És néhány egészségügyi berendezés esetében csak a fürdőszobai sarok alkalmas. Mit csinálnak és hogyan rendeződnek - később ebben a cikkben.

Különböző motívumok kemény függönyökkel rendelkező verziókhoz vezethetnek, például plasztikus függönyöket a lakástulajdonos fürdőszoba számára. Ezek közül a leggyakoribb az a vonakodás vagy képtelenség, hogy helyettesítsék vagy egyesítsék a rendszeres zuhanyzóval kádat.

Hozzon létre egy változatot a "két egyben" lehetővé teszi, csak zuhanyzó függönyök a fürdőszoba. Különösen népszerű szögletes fürdők függönnyel. Ugyanakkor mindkét kád, amelyet kifejezetten a falak összekötésére terveztek, valamint a rendszeres téglalap alakúak, további panelekkel és ajtókkal van felszerelve, azokban az esetekben, amikor az egyik vége nem csatlakozik a helyiség falához.

Ennek megfelelően, nagyon sok konfiguráció függöny készletek, a szükségletek a tulajdonosok bármilyen típusú vízvezeték.

A függönyök kiválasztásakor vegye figyelembe a keverő helyét, és különösen - a zuhanyfej rögzítésének helyét.

Bizonyos esetekben a sugár és a permet sugárirányának meghatározása érdekében esetleg szükségessé kell tenni, hogy szándékosan átszúrjon vizet a padlón, a zuhanyt rögzített helyzetbe kapcsolva, hogy elkerülje a hasonló probléma a jövőben.

Milyen esetekben lehet a legkézenfekvőbb megoldás a szögletes függöny beépítése?

Eresz egy lágy sarokfüggönyhez

 • A zuhanyfej-konzol magas pozíciója, különösen a fal hosszában a fal mentén
 • Hydrobox eszköz
 • Kaszkádcsővel ellátott keverővel ("vízesés hatása")

Ráadásul, ha az első esetben, legalábbis egy lágy anyagból készült függöny is működhet, akkor az utóbbi kettőben gyakorlatilag gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Képes megvédeni a fröccsenéstől, de nem képes ellenállni a komoly nyomásnak.

Ezenkívül egy ilyen függöny rögzítése egy hajlított peremén nem mindig megbízható és kényelmes, bár ilyen tervek léteznek. Rendszerint függő szerelésre van szükség.

A kemény függönyök a következőkből állnak:

 • Edzett üveg
 • Fényáteresztő műanyag
 • polikarbonát

Ugyanakkor a felület lehet sima vagy hornyos, matt, mintázott vagy különböző film bevonatokkal rendelkezik.

A megjelenés megőrzése szempontjából az egyenletes edzett üveg az optimális anyag.

Azonban ne feledjük, hogy a sztrájk gondatlan kezelésével könnyen eltörhet.

A csere, különösen a kanyargós vakoknál, meglehetősen problémás, és drága lesz.

Készülék szögletes függöny

Szerkezetileg a függönyökkel ellátott sarokkád mozgó részekkel is rendelkezhet:

 • Hajlított peremmel (sarokfürdőkhöz)
 • Hosszú oldalán (négyszögletes fürdők esetében)
 • Az oldal szélén (négyszögletes fürdők számára)
 • Kerítéssel csak zuhanyzóval rendelkezik (állványos függönyök és ponyvaajtók minden típusú fürdők számára)

Négyszögletes kád sarokfüggönyökkel

A függöny mozgatható elemeinek működési elvének megfelelően:

 • Csúszó ("coupe") - bármilyen fürdőkádra alkalmas, a leggyengébb elem az ajtóhengerek, különös figyelmet kell fordítaniuk vásárláskor.
  A csúszka lehet mindegyik panel vagy egy vagy kettő.
 • Swing - lehet belső, külső vagy univerzális nyílás. Általában nagyméretű fürdőszobákban használják. Az ajtók rögzített panelekkel kombinálhatók.
  Figyelmet kell fordítani egy huroktömítés meglétére, amely bezárja az ajtó alját és a fürdő oldalát.
 • Összecsukható ("harmonika") - összecsukva kis helyet foglal el, a fürdőszoba teljes oldalát a telepítés helyén nyitva.
  Nem alkalmas kádakra, ahol a keverő a falba van beépítve, és megakadályozza, hogy a redőny összehajtsa.
  Téglalap alakú fürdőszobákra szerelve, rendszerint egy hosszanti peremre vannak szerelve, és végül egy fix paneltel kiegészítve.
  Az adott modelltől függően minden típusú szerkezet különböző számú elemet, rögzített paneleket és ajtókat (1-5) tartalmazhat. Nem ajánlott a háromszögletű elemek számát választani, mivel ezek növelik a falhoz rögzítő elemek terhelését.

Különös figyelmet kell fordítani a lakástulajdonosoknak, akik a mosogató használatához egyidejűleg szeretnék használni a keverőt.

Nem minden típusú függöny megengedi ezt.


A különböző méretű oldalak aszimmetrikus fürdőkádjainak módosítása is lehetséges. Ilyen esetekben rendszerint egy adott kialakítású ajtók rögzített panelekkel vannak kombinálva.

Általánosságban elmondható, hogy szinte minden méretű szaniterberendezéssel és geometriával ellátott sarokfürdőkkel felszerelhető függönyökkel. A legfontosabb az, hogy figyelembe vegyék az adott típusú függöny árnyalatait és alkalmazhatóságát a fürdő belsejében. És akkor könnyedén gondoskodhat speciális kiadások és tőkemegújítások, hidroboxok és házi vízesés nélkül.

Sarokfüggönyök a fürdőszobához: a tervezési jellemzők és a kiválasztási kritériumok

A vonzó belsőépítészet divatos trivia. Ezek lehetnek különböző díszítő elemek, textíliák részletei vagy megfelelően megválasztott lámpák. A fürdőszoba helyzetének átalakításához és befejezéséhez sok érdekes elemet használhat. Ezek közé tartozik a gyönyörű sarok árnyékolók. Lássuk közelebb ezeket a hasznos elemeket.

Különlegességek

Azok az idők, amikor a fürdőszobai függönyök egyszerűek és monotonok voltak, régóta feledésbe merültek. Ma ezek a részletek új formákat és stílusokat nyernek. A jól megválasztott fényes függöny segítségével díszítheti és átalakíthatja a fürdőszoba belsejét, így "élve" és gazdagabbá teheti.

Ezek az elemek azonban nemcsak az érdekes színek miatt, hanem nem triviális formában is frissíthetik a helyiség belsejét. Ha ilyen tulajdonságok kombinációjára fordul, akkor hatékonyan felújíthatja a fürdőszoba belsejét.

Napjainkban számos lehetőség van a sarokfedők beszerelésére, amelyek a fürdőszobai betűkészleteket fedezik. Minden munkát kézzel lehet végezni. A legfontosabb az, hogy felelősségteljesen megközelítsük az ügyet és használjunk minőségi anyagokat. Akkor az eredmény nem fog csalódni.

Előnyök és hátrányok

Az eredeti sarokfüggönyök nagyon népszerűek ma, és ez könnyen megmagyarázható a sok pozitív tulajdonsággal, amelyek benne rejlik.

 • Először is, az ilyen típusú függönyök védő tulajdonságait ki kell emelni. Segítségükkel kiváló minőségű és hatékony kerítést hozhat létre, amely védi a fürdő belsejét a vízből, nedvességből és gőzből.
 • A sarokvédők sokoldalúak. Be lehet helyezni egy olyan helyiségben, amelyben egy tál teljesen alakos - lehet négyszögletes vagy négyzet vagy kerek vagy szögletes modell.
 • Az ilyen redőnyöket lezárják. Külön gumitömítéssel rendelkeznek. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően kizárják a fürdőszobában lévő padlókon lévő pocsolyák megjelenését.
 • A sarokfüggöny funkcionális. Ezek az elemek akár alternatív zuhanóként is működhetnek. Ezenkívül egy hasonló részlet kitölti a belső teret.
 • Ezek a függönyök higiénikusak. Nagyon könnyű gondoskodni a kemény függöny lehetőségekről - minden szennyeződéstől mentesen moshatók. A ruhaneműket szükség esetén a mosógépbe is lehet küldeni. A mosás után jó minőségű függönyök nem esnek, és nem veszítenek el.
 • Lehetőség van szögletes redőnyök beszerelésére a gyakorlatilag bármilyen tervezési és helyiségi helyiségekben.
 • Az ilyen alkatrészek beszerelése nem sok erőfeszítést, időt és pénzt igényel.

Jelenleg a sarokvédők vonzónak és praktikusnak bizonyultak. De mégis, számos hátránnyal rendelkeznek.

 • A sarokvédők puha fajtáira általában a mikrobákat általában aktívan propagálják. Ez gyakran penész, penész és kellemetlen szagok kialakulásához vezet.
 • Először is, a szőtt árnyékolók nem fognak szivárogni a mosásból, de idővel elkezdenek elhalványulni és deformálódni is.
 • A modern piacon divatos üvegfüggönyök vannak, amelyek nagy igényeket támasztanak. Azonban nem bírják a megbízhatóságot. Nagyon károsak és szinte lehetetlen kijavítani.
 • Valóban megbízható és csúcsminőségű függönyök csúszó mechanizmussal nagyon drágák, ezért sok vásárló megtagadja a vásárlást.
 • A műanyag redőnyök szintén érzékenyek a mechanikai károsodásra - nem zuhanhatnak fel hirtelen, mivel ez egy nap a megsemmisüléshez vezet.
 • A kemény alkatrészek cseréje drága öröm.
 • Egyes rögzítők felszereléséhez előzetesen be kell illeszteni a falakat. Ez a folyamat időt vesz igénybe.

faj

A fürdőszobában sokféle divatos sarokfüggöny van. Ismerjük meg jobban.

kemény

Ha megbízhatóbb és tartósabb függönyöt szeretne telepíteni a fürdőszobában, akkor forduljon a modern, kemény megoldásokhoz, amelyek megtartják alakjukat.

üveg

A legdrágább modellek üvegből készülnek. Természetesen az ilyen alkatrészek gyártásánál csak edzett anyagot használnak. Ellenkező esetben a függöny nagyon sokáig tart.

Az üvegből készült sarokfüggöny a következő pozitív tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Könnyű gondoskodni az ilyen modellekről - elegendő egy nedves szivaccsal törölni egyszerű tisztítószerekkel (de nem csiszolóanyagokkal);
 • üveg függöny elegáns és drága;
 • évekig szolgálnak, ha óvatosan és gondosan kezelik őket;
 • vizuálisan tágabbá és világosabbá tegye a teret;
 • még évek múlva sem veszítik el vonzerejüket;
 • Könnyen illeszkedik bármilyen árnyék belsejébe.

E modellek hátrányai közé tartozik a viszonylagos törékenység és a magas költségek.

műanyag

Nagyon eredeti és hatékony védőszerkezeteket kapnak műanyagból. Ezek bármilyen alakúak és színesek lehetnek. Nem félnek a magas páratartalomtól. Ráadásul a műanyag függönyök nem rothadnak, és nem válnak a káros baktériumok táptalajává.

Ezek a védőszerkezetek nem teszik lehetővé a víz áthaladását a fürdőkádon kívül, még akkor sem, ha az erős víznyomás be van kapcsolva.

A merev modellek eltérő kialakításúak lehetnek.

 • A klasszikus egyszerű sima kemény függönyök. Nagyon könnyen törődnek velük, és higiénikusak.
 • A durva felületek matt függönyökkel rendelkeznek. Átlátszatlanak, ezért leggyakrabban a kombinált fürdőszobában vannak.
 • A díszítő mintával és díszítéssel ellátott változatok még a legdöbbenetesebb és lakonikusabb együttest is felderíthetik.
 • A kemény függönyök, filmburkolattal kiegészítve, ugyanolyan népszerűek. Alkalmazható különböző minták és dísztárgyak, valamint átlátszó betétek.

szőtt

A legegyszerűbb és megfizethető még mindig függöny a különböző típusú szövet (más név - rugalmas függöny). Az ilyen sarokformák könnyűnek és diszkrétnek tűnnek. Nem igényelnek trükkös gondosságot. Minden, ami a tulajdonosoktól megköveteli, időről időre meg kell mosni az anyagot, hogy a baktériumok ne legyenek rá halmozódni.

A szőtt árnyékolók nagyrészt előnyben részesítik a műanyag lehetőségeket. A textil lehetőségek sokkal érdekesebbek és drágábbak.

A szögletes alakú szőtt függönyök különböző anyagokból készülnek.

Áztatott pamut

A legnépszerűbb és legnépszerűbb ma igazságosan elismert függönyök készült áztatott pamut. Környezetbarátak és tartósak. Az ilyen szöveteket speciális, különleges készítményekkel impregnált, szerves pamutból készítik, amely tovább védi az anyagot a magas páratartalmú vízből és a tartós gőzből.

poliészter

Ez egy másik népszerű anyag, amelyet ma számos iparágban használnak. A poliészter legfontosabb jellemzője a víztaszító képesség. A zuhanyzás folyamán a víz fokozatosan leereszkedik egy ilyen függöny mentén, anélkül, hogy az ideálisan sima felületen maradna.

A gyártási folyamatban a modern poliészter függöny sok teszt. Ezeknek a káros anyagoknak a jelenléte kizárt.

Pamut és poliészter

Gyakran az árnyékolók gyártásában összetett anyagok, például pamut és poliészter. Ezeknek az összetevőknek a pozitív tulajdonságai miatt az eredmény kiváló minőségű, tartós és tartós függönyök, amelyek nem félnek a nedvességtől, és tökéletesek a fürdőszobába való beépítéshez.

A fürdőszoba szögletes függönyei különböznek a nyílás / zárás módján.

 • Csúszott. Ezek a konstrukciók kompakt és kényelmesek. Javasoljuk, hogy telepítsék egy kis terület telephelyén.
 • Csúszott. Az ilyen kialakítások görgős mechanizmusokkal rendelkeznek. A szelepek nyitása és zárása ebben az esetben úgy történik, hogy a szalagokat (vagy egy szövedéket) oldalra mozgatják. Az ilyen mechanizmus működése sok szempontból hasonló a szekrényhez.
 • Swing. Az ilyen opciók függöny a legnépszerűbb és gyakoribb. Ezzel a kialakítással a szárny kifelé és befelé nyitható. Nem ajánlatos kapcsolatba lépni az ilyen rendszerekkel kis helyiségek elrendezésében, mivel a nyitás idején sok helyet foglalnak el.
 • Összecsukható. Ez a mechanizmus nagyon hasonlít a képernyőhöz vagy a "harmonika" -hoz. Összecsukva nagyon kevés helyet foglal el. Összehajtható függönyök nagyszerűek a kis fürdőszobák számára, de amikor kiválasztja őket, figyelmet kell fordítania a termékminőségre - a gyengén felhajtható formatervezés gyorsan meghibásodik.

Kiválasztási szabályok

Először el kell döntenie, hogy mi lesz a függöny - puha (anyagból) vagy kemény (üvegből vagy műanyagból). Ebben az esetben az ideális lehetőség választása kizárólag az otthoni tulajdonosok ízléseitől függ.

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő színes szövött szövetet, tudnia kell a függöny pontos méretét. Ha az anyag túl rövid, akkor nem nyújt megfelelő védelmet a fürdőszobában a víz behatolásával szemben. A mérések hibáinak megakadályozása érdekében helyénvaló meghatározni a megfelelő anyag hosszát és szélességét.

Előzetesen határozza meg a rögzítő függöny típusát. A leggyakrabban használt ruhák a speciális rudakon vannak elhelyezve. A méretüket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Például egy túl nagy és vastag rész kellemetlenül néz ki egy kis helyiségben, vagy egyáltalán nem illik hozzá. Ilyen körülmények között kényelmes teleszkópos rudakat ajánlunk.

Csak kiváló minőségű és megbízható anyagokat válasszon. Ez vonatkozik a rúdra és a függönyre. A rossz minőségű kialakítás nem tart sokáig magas páratartalmú körülmények között.

A sarokvédők kiválasztása mellett ne felejtsük el, hogy a fürdőszobának elsősorban kényelmesnek és funkcionálisnak kell lennie. Minden részletnek, amely benne van, egy bizonyos funkcióval kell rendelkeznie. Ebben az esetben a dekoratív függöny egy praktikus szép részlet a fürdőszoba elrendezéséhez. Ha a design megfelelően lett telepítve, évekig fog működni, és nem okoz problémát.

Hasznos tippek

Ha a fürdőszoba belsejében egy kis könnyedséget és tágasságot kíván adni, akkor az üvegajtókra kell utalnia. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy még az edzett üveg is törékeny anyag, ezért gondosan kell kezelni.

Kombinált fürdőszobákhoz ajánlatos összecsukható vagy csúszó függönyöket vásárolni. Ha úgy dönt, hogy telepíti az üvegbeállításokat, jobb, ha fagyos másolatokat vásárol.

Ne vegye fel a függönyt a falhoz. Jobb vásznon vásárolni, szemet gyönyörködtető vagy kontrasztos színekkel festett, különböző fényerővel. Ellenkező esetben a belső tér homályos és monoton lehet.

Nem ajánlott olyan függönyök és redőnyök felszerelését, amelyek megkönnyebbüléssel rendelkeznek ilyen helyiségekben - túl nagy nedvesség és szennyeződés halmozódik fel benne, és az ilyen alkatrészek tisztítása nehezebb lesz, mint az egyszerű sima felületek.

Ha oldalsó függönyt szeretne telepíteni, akkor fontolóra kell vennie néhány fontos árnyalatot. Ügyeljen a falra - ha szabálytalanságok vannak rajta, akkor az építkezés kijönhet. Minden mennyiségi hibát meg kell szabadulni.

Az üvegajtókat gyakrabban kell tisztítani (lehetőleg minden mosás után). Ellenkező esetben felgyülemlik a mész, ami elég nehéz lehet megszabadulni.