Legfontosabb > Tervezés

Melyik függöny jobb választani a fürdőszoba, a típusok és mi

A fürdőszobában végzett javítási munkálatok befejezése után gyakran megkérdezik, hogy mely függönyt választanák a fürdőszobában? Ez a tartozék minden fürdőszobának szükséges attribútuma, mert megakadályozza a pocsolyák felhalmozódását a padlón, és vizuálisan megnöveli az úszás helyét. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszobában jó minőségű függönyöket válasszon.

A függöny típusai

Mindenekelőtt el kell dönteni a szükséges modellről és a felhasznált anyagok típusáról. Ezért nem fájt, hogy fontolja meg a függöny típusát a fürdőszobában. Konstruktív alapon függönyök vannak felszerelve a kötőelemekre és a lógó szerkezetekre. Az alkalmazott anyagok szerint a fürdőszobai függönyök:

 • Merev keret és keret nélküli modellek. Rendszerint plexi és polimer anyagokból készülnek;
 • Puha függönyök. Az ilyen kiegészítők polietilénből, víztaszító tulajdonságú anyagokból és vinilből készültek.

Most, hogy megértsük, melyik függöny a fürdőszobához jobban illeszkedik, érdemes részletesebben megvizsgálni mindegyik ilyen típusú.

Vinyl termékek

A PVC viszonylag tartós anyag, így óvatosan használva, egy ilyen függöny legalább két vagy három évig tart. Nagyon könnyű gondoskodni, mivel a termék könnyen mosható írógéppel alacsony hőmérsékleten.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy a vinil függöny nem tolerálja a magas hőmérsékletet. Tehát ne próbálja meg vasalatni ezt az anyagot, vagy fújni. Igaz, a költségek valamivel magasabbak, mint a polietilén modelljén.

A fürdőszoba műanyag függönyei

A fürdőszobában lévő függöny helyett különleges ajtók vagy merev szerkezetek használhatók, de meglehetősen drágák, és nagyon nehéz a telepítésük. Ezért, ha költségvetési lehetőségre számít, figyeljen a műanyag termékekre.

Ez az anyag jól védi a fürdőszobát a fröccsenő vízből. Kiválaszthatja a terméket bármilyen színben eredeti és változatos rajzokkal. A függöny előnyei:

 • olcsó;
 • a könnyű üzemeltetés és telepítés;
 • a különböző színek és minták, amelyek nem fakulnak az idő múlásával.

De a polietilénnek is vannak jelentős hátrányai:

 • az anyagot nagyon gyorsan borítják;
 • a polietilén modellek rövid életűek, mert az anyag könnyen szakad.

Ha még mindig kíváncsi, melyik fürdőszobafüggöny jobb, érdemes megfontolni a panel modelleket.

Panel képernyők

A nem tartós anyagok fürdőszobájában lévő függönyök helyett fémbevonatú, merev panel-tartozékokat vásárolhat. Leggyakrabban zuhanyozással vagy kombinált vízvezeték-szereléssel vannak felszerelve. A fürdőszobafüggöny anyaga nagyon sűrű, a gyártók általában polikarbonátot vagy üvegt használnak.

Tipp: Ha kicsi gyermekei vannak, nem ajánlatos üvegeszközöket vásárolni. Természetesen ütésálló, de az okon belül. A gyermekek sérüléseinek elkerülése érdekében jobb a polikarbonát modellek megvásárlása.

A kérdés megválaszolására, mi a függöny a fürdőszobában, érdemes hozzáfűzni, hogy megvásárolhatod a modelleket és a szövetalapúakat.

Függőnyegek fajtái

Van egy igazán nagyszámú szövetmintázat, amelyek összetételében különböznek egymástól. A fürdőszobai szövetek:

 • pamut speciális nedvességálló impregnálással;
 • poliészter;
 • az első és a második lehetőség szintézise.

A fürdőszobában lévő függöny helyett jobb, ha a mesterséges anyagokból választják a pamut kiegészítőket. Először is, környezetbarátek, másrészt a termék könnyen mosható szennyeződéstől mosógépben.

Számos vizsgálat eredményei alapján kiderült, hogy a poliészter szintén biztonságos anyag. Ezenkívül nem kellemetlen illatú, és jól taszítja a vizet.

Gyakran importált függönyök a fürdőszobában poliészterből és pamutból készültek, míg az anyagok százalékos aránya eltérő lehet. De ez a fajta termék sokkal tartósabb és praktikusabb, mint az előző két lehetőség.

Annak érdekében, hogy meg lehessen határozni, hogy melyik fürdőszobai függöny válasszon, nem elég tudni az anyagok előnyeit. Ennek figyelembe kell vennie a többi árnyalatot is.

Mit kell keresni a fürdőszobafüggöny kiválasztásakor?

A legfontosabb dolog a megfelelő tartozék kiválasztása annak érdekében, hogy ne csalódjon a jövőben. Ezeket az elveket be kell tartania:

 • Méretek. Ha nem rendelkezik méretű képernyővel, akkor nem kell a vásárlás előnyeit kiaknáznia. A túl hosszú függönyök a fürdőszobában kellemetlenek lesznek a működésben, és egy rövid nem védi a padlót a nedvességtől. Ezért a vásárlás előtt a fürdőszobai függöny magasságát és annak hosszát pontosan meg kell határozni;
 • Környezetbarát. A modern piac a fogyasztók számára különböző típusú fürdőszobai függönyöket kínál, de itt az anyag ökológiai tisztasága fontosabb. A háztartási egészségnek első helyen kell lennie, ezért előnyben kell részesítenie a nemzetközi biztonsági szabványoknak megfelelő anyagokat;
 • A melléklet típusa. Mielőtt kiválasztaná a függönyt a fürdőszobában, figyeljen a szerelési rendszer típusára. A legmegbízhatóbbak a vezetősínre szerelt modellek;
 • Átláthatóságot. Hogyan válasszuk ki a függöny a fürdőszobában, ha a szoba nem elegendő fény? Ilyen helyzetben jobb, ha áttetsző anyagokat választanak, amelyek lehetővé teszik, hogy elegendő napfény áthaladjon. Vegye figyelembe a vékony, átlátszatlan függönyöket élénk színekben is. Az utóbbi lehetőség ideális kombinált fürdőszobákhoz.

Most pontosan tudja, hogy mi a fürdőszoba függönye. Ez a hasznos tartozék nemcsak a padló védelmét biztosítja a vízből, hanem egy hangulatos légkört teremt a szobában. Ha szeretne egy olyan függönyt vásárolni, amely több éven át szolgál, akkor előnyben részesítse a merev modelleket. De a szerelmesek gyakran változtatják meg a helyzetet, nagyobb valószínűséggel kérik a kiegészítőket szövet alapon, különböző mintákkal.

Mi és hogyan kell kiválasztani a megfelelő függönyt a fürdőszobában?

Hogyan válasszunk függönyt a fürdőszobának? Megvizsgáljuk a lehetséges változatokat: a legegyszerűbb olajruhától az impregnált textíliákig - hogyan különböznek egymástól. Amikor elkezdi megérteni, hogy milyen anyagból van a poliészter, és hogy különbözik a PVC-ből vagy a bevont textilektől, a választási horizont szélesíteni fog. És a haszonelvű funkció követni fogja a dekoratív feladatot. Megmondjuk, hogy mely függönyt választani kell a fürdőszoba díszítésére, és hogy lehetséges-e és hogyan mosható poliészter.

Milyen anyagból: a PVC egy színtelen vagy színes átlátszó műanyag, lényegében vastag olajszövet. Ha az anyag vékony, akkor a függöny nedves "farka" ragaszkodik egymáshoz, és gyakran a testhez tapad a zuhanyzás folyamán. És mégis - szakítsa meg a folyamatot. Ha átlátszó, akkor a szárítás után a kalcium foltok a felületen maradnak. Minél kényelmesebb a PVC függöny használata, annál nagyobb a sűrűsége - csak azokat vásárolja meg, amelyek vastag burkolóanyagot hasonlítanak az üvegházakhoz.

Szabványos méret: 2x1,8 m. Rövid és nagy szélességűek nem találhatók eladáskor - a kicsi fürdők számítása 150 cm.

Vigyázat: Ne mossa és tisztítsa meg - amint az alsó széle szappanos virágzással borítja, a függönyt el kell dobni.

Következtetés: A PVC vakok a legolcsóbbak a készeknél. Ha "eldobhatónak" tartod őket (nem vársz csodákat egy pohárból egy vacsoránál), akkor az ár / minőség egészen ésszerű. Jól érdemes megvásárolni őket:

-egy "technikai" zuhanyozáshoz: például, amikor egy kutyát egy séta után mosnak;

-egy fürdõszobában, amely nagyon aktív dekorációval rendelkezik az op-art stílusában. Ez az, amikor az átlátszó műanyag több mint megfelelő;

-Meg fogsz lepődni, de a PVC redőnyöket a belső tervezőfüggönyök varrására is használják (erről később). 2.Polyester redőnyök

Milyen anyagból: Poliészter - talán a legnépszerűbb anyag a kész függönyök gyártói számára a zuhanyozáshoz; a nagy épület szupermarketekben és üzletek otthona ilyen javaslatok a túlnyomó többség. A csomagoláson feltüntetett, hogy van előtted egy textil függöny, de milyen anyag poliészter, hogyan különbözik az első fotófestől az olajruhától?

Mi a poliészter:
Szintén 100% szintetikus szálak poliészter szálakból (olajfinomítás). És PVC és poliészter - műanyag. De ebben az esetben a műanyagot egy húrba húzták, és egy valóban "unkillable" szálból készült. A poliészter talán a legnépszerűbb adalékanyag a belső kevert szövetekben: felelős annak biztosításáért, hogy a textíliák ráncolódjanak, ne habozzanak, ne fakuljanak el.

A szintetikus tulajdonsága miatt a poliészter rendkívül tartós, nem hagyja a vizet további feldolgozás nélkül. Ha beszélünk poliészterből készült zuhanytárcsákról, akkor még a gyönyörű hajtásokon is lógnak. És (legfontosabb) - ne ragaszkodj a testhez. Ugyanakkor úgy néznek ki, mint a "textil", és nem az olajruhával.

Szabványos méret: 2x1,8 m vagy 2x2 m; rövidebb függönyöket nem lehet eladni, de a poliészterfüggöny széle könnyen kezelhető varrógéppel. A késztermékek az anyag sűrűségében különböznek: 85 g / m2 és 100 g / m2.

Vigyázat: Lehet mosni a poliészter mosógépben? - Igen, 40 ° C-on. De ne fehérítsen és ne szárítsa meg az autót. És jobb, ha nem nyomjuk meg - visszaadja a nedves függönyt az ereszekbe, és saját súlya alá kerül. Néhány gyártó, például az IKEA, a poliészter gondozásáról szóló ajánlásaiban azt tanácsolta, hogy mosogatás után, de alacsony hőmérsékleten vasaljon a függönyökre.

Következtetés: A poliészter árnyalatok a legkedvezőbb árú textiláruk. És a legnépszerűbb az átlagos vevő.

3. Kevert textilből készült függönyök
Kevesen vannak, és építési hipermarketekben aligha lehet megvásárolni - a zuhanytálcák függönyeit megrendelhetik az online áruházakból vagy a függönyök egyedi szabásával foglalkozó vállalatokból. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen termékek költsége 2-6-szor magasabb, mint a hagyományos poliészter függönyök, 4 000-ről 15 000 rubelre. Hogyan válasszunk függönyt a fürdőszobának?

Milyen szövet: A textilcsoportban kiválaszthatja a poliészter és a pamut, a poliészter és a len keverékét, valamint a tiszta poliésztert, de nem a kedvezőbb árkategóriában használt zuhanyfüggönyöket. Inkább kevert anyagról beszélünk, meglehetősen sok poliészterrel, de nem 100% poliészterrel.

A szalagvászon bármi lehet: összezsugorodott, különféle struktúrájú szövetekből, hímzéssel, fodrosokkal, fodrosokkal, szirmokkal formázva stb. A pamut és a poliészter keverékéből készült függönyök fekete-fehér vásznak hasonlítanak elegáns mintás hímzéssel.

Vannak még vászon függönyök a fürdőhöz - hímzéssel és anélkül kínálnak különböző színben, bemutatva a festett és festetlen szálak jellegzetes csomók szövésének különleges varázsait.

Felhívjuk figyelmét, hogy a függőleges függöny a függőleges lámpákra van felszerelve.

Annak érdekében, hogy az anyag ne csak díszítse a fürdőszobát, hanem megvédje a fröccsenőktől, az impregnálás hozzáadásra kerül az anyag függönyéhez. Ezenkívül egyes gyártók (például az Arti Deco, Spanyolország) ilyen függönyöket kínálnak, kiegészítve a poliészter védővel. Az utóbbi monokromatikus függöny, általában fehér színű, antibakteriális bevonattal. A fő és egyetlen cél az "intelligens" függöny finom szövetének védelme a nedves, penészesedés és a penészedés megszerzéséért.

Általában a műszaki poliészter függöny a fõ alján viselõdik belülrõl, és ugyanarra a horogra van rögzítve. Ez lehetővé teszi mindkét panel visszahúzását egyidejűleg, de a technikai újratölteni kell a kád vagy a zuhanytálca belsejét, és hagyja a dekoratív külső részt a nedves zónán kívül. És ezért - a normál működés alapján - a belső poliészter függöny rövidebb, mint a külső dekoratív függöny (nézd meg a fotót). Szárítás után mindkét függöny elhelyezhető a betű külső oldalán, és díszítheti a fürdőszobát.

Vannak lehetőségek, amikor egy függöny egy dekoratív feladat alatt egy ablakkal analóg módon letette a függönyt - a tündér / főfüggöny elvének példaként - egy függöny a fürdőszobában a fényképen. Kérjük, vegye figyelembe, hogy további horogok nem szerepelnek, és külön megvásárolhatóak: antioxidánsokra van szükség (ami nem rozsdásodik meg).

Standard méret: 2x2.4m, 2x3m, 1.83x1.78m, 1.83x1.78m. Nyilvánvaló, hogy ezt a mérettartományt a magas mennyezetű lakásokban lévő fürdőszobák tulajdonosai számára tervezték, és a függönyöket széles fürdőben használják.

A textil kevert függönyök a zuhanytervezők számára elkezdenek működni, mint az ablaküvegeknél. Vagyis váratlan felszerelési lehetőségeket találnak fel, gondolkodjanak azon, hogyan működik a függöny a belsejében olyan időpontban, amikor nem használja. A betűtípust magát egy ablak elve alapján készítik - a függönyök párosulnak, horgok vannak.

Gyakran a fürdőszoba építészete a nedves zóna körül épül fel: figyeljen a fürdőkád alján levő kúpokra, amelyeken a zuhanyfüggöny parkolóhelyei szolgálnak; hogy a tervező hogyan oldotta meg a ponyva problémáját.

A fő előnye a függöny kevert szövet - úgy néz ki, mint a "természetes" textíliák. Ezt mind az anyag összetétele, mind a varrás módja magyarázza. Kezdjük az utolsókkal: a súlyozási szálat általában az alsó szélére varrják, hogy a nyitott formában lévő függöny pontosan lefagyjon - akárcsak a szokásos ablak.

Ha megvizsgálja a címkét a kompozícióval, a kevert szövetek aránya általában 65:35 vagy 61:39 (poliészter: vászon / pamut). Még ilyen nagy százalékban a poliészter, a textíliák még mindig jobban hasonlítanak a ruhára, mint a műanyaggal díszítve. De ez a százalékos poliészter nem elegendő a nedvesség védelmére - mivel minden szövet hidrofób impregnált.

Care: Hogyan kell mosni a függönyöket a fürdőszobában? - Jobb, ha a keverékeket poliészterrel kézzel vagy írógéppel kényelmesen, 30 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten mossa. Bizonyos modelleknél megengedett a gép szárítása és vasalása.

Tervezett redőnyök készítői: Arti Deco (Spanyolország), Carnation Home Fashions (USA), CreativeBath (USA), Avanti (USA), Blonder Home (USA), Kassatex (Németország).

Kivételtől eltekintve minden szabály lehetséges: a képen 100% pamutból készült, lezárt zuhanyfüggöny van impregnálva, talán a legismertebb nyomtatvány - a Maya Isola által tervezett Marimekko "pipacsok".

Tipp: Ha egy ablakról beszélünk a fürdőszobában (és különösen a nedves zónában lévő ablakon), akkor az is jobb, ha a textíliákat tisztességes poliészterrel tölti meg a kompozícióban. Ha ön maga varrná le a fürdőszobai függönyöket, keresse meg a legdrágább anyagot, és ne lusta - a cipőre vízzel szemben ellenálló permetet készítsen.

4. Zárja be a fürdőszobát megrendelésre vagy varrásba
Néha a kész függöny változatai között lehetetlen kiválasztani a megfelelő méretet vagy mintát / textúrát, így felmerül a kérdés, hogy miként készítse el, vagy megrendelje a műhelyben. Általánosságban elmondható, hogy a bonyolult minták varrása nem szabványos kötőelemekkel történik.

Milyen anyagból függönyöket választani a fürdőszobában? "A fürdőszobák, zuhanyzónák szövetének választása nem olyan sokrétű, mint szeretnénk" - mondja Lyudmila Panina textiltervező. "Személy szerint én sokat dolgoztam a Dedar Milano kollekció anyagaival - szilárdak, a paletta nem túl nagy, és az ár meglehetősen magas. Ezek közül a medencékbe zúztak a zuhanyzók függönyét, amikor egy adott szobához szükséges technikai feltételeket teljesíteni kellett.

Amikor egy ügyfél belép a feladathoz, hogy varrni tudjon egy függönyt egy otthoni zuhanyért, az első dolog, amit ő kér, valami szokatlan dolog. Mert a szokásos ajánlatokat nézte a boltból, és nem elégedettek vele. A kétrétegű függönyök kialakításának tapasztalatai voltam. Az első "dolgozó" szövet szerepében a szokásos esőkabátot használtam (bár magas színvonalú, olasz). Az egyik függönyszalag tetejére tépőzárat rögzített - szokatlannak tűnt. A tervező szerint a szövet műszaki paramétereit hasonló mosási feltételek mellett választották ki - 30 fok. "Lehet, hogy a fürdőszobában ez a design nem tart addig, amíg egy speciális bevonatú szövet, de az ilyen függönyök sokkal humánusabbak" - tette hozzá a tervező.

Vezető tervezők azt mondják, hogy amikor kiválasztanak egy anyagot a varrás függönyök a fürdőszobában számos lehetőség van:

1. Teflon impregnált szövet
Általában ezek a Teflon címkével ellátott európai dolgok. Ha ilyen ruhára vizzek vizet, akkor a cseppek leselkednek, és nem maradnak nyomok. Ezeknek a szöveteknek nincs gyönyörű nyomatok vagy gazdag minták - több tucat szín és textúra közül választhatnak. A fő hátrányok az, hogy az európai szövetek általában vékonyak (135 és 152 cm szélesek), bár vannak kivételek (280 cm impregnálószálas szövetek). Amikor a teflon mosást fokozatosan lemossák és az impregnálás "elveszti" tulajdonságait.

2. Két független réteg függönye
Az első (nedves) réteg a szokásos függöny egy PVC fürdőszobához, a második pedig egy belső kialakítású, a szobának megfelelő kialakítású. A rétegek nincsenek összekapcsolva, mert a PVC fürdőszobai függöny nem mosható, és a szövet arcfüggöny áll rendelkezésre. Varráskor mindkét terméket lyukba vágják (kis átmérőjű nyílások, amelyek mérete nem haladja meg a 8-10 mm-t), és lógtak, hogy két függönyt egy gyűrűre helyezzenek.

Hogyan kell mosni a függönyöket a fürdőszobában? - Csak a külső réteget, a belső réteget törlik - a kopáskor megváltoztak.

3. Dupla rétegű függöny
Hasonló a koncepció opcióban, de "nedves" rétegként van kiválasztva a szövet, ami lehetővé teszi a termék teljes mosását. Gyakran ez egy esőkabát vagy egy kész függöny a fürdőszobához, amely lehetővé teszi a mosást. Mindkét réteg kombinálható egyetlen termékké, amelynek alját elindulják annak érdekében, hogy elkerüljék a lehetséges deformációkat az idő múlásával. "

Fürdőszobai függönyök: hogyan válasszunk?

A függöny első részének bejutása, az első dolog, ami elkapja a szemedet, az a design! De ahogyan az emberek nem találkoznak a ruhákkal, ezért a függönyt az Ön preferenciái szerint kell választani.

Több mint 18 éve foglalkozunk a függönyök fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, mert van valami mondanivalójuk. Ez az útmutató a katalógusunk termékeinek típusairól, tulajdonságairól és különbségeiről szól. Más gyártók termékei nem feltétlenül felelnek meg ezeknek az adatoknak.

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő függönyfedőt, kérdezze meg magának az alábbi kérdéseket:

 • Milyen dolgokat?
 • Milyen méretű
 • Mi a hegy?

Minden kérdésben meghatározzuk a rendben.

Anyag kiválasztása

Meg kell kezdeni az anyag típusának megválasztásával. Ez a leginkább befolyásolja a megjelenést, a tulajdonságokat és a tapintható tulajdonságokat. És csak két lehetőség van az alapokhoz:

 • szövet függönyök;
 • vinil függönyök.

Textil függönyök

Valamennyi textil függöny 100% poliészterből - szintetikus anyagból készül. Kivételt képeznek a modellek a természetes szövetek - pamut és len.

A poliészter tulajdonságai közé tartozik a kopásállóság, a rugalmasság, a puhaság, a hipoallergén, az egyszerű gondozás.

A poliészternek nincs víztaszító tulajdonsága. Az összes terméke polimer impregnálással van bevonva. A víztaszító impregnálás kolloid részecskékből áll, amelyek a szövet felületére nyomódnak, forró présen áthaladva. Az impregnálás maga egy fluor-szénhidrogén gyanta és egy szénhidrogén-szubsztrát. Mindkét oldalon fel van szerelve és vízzáró réteget képez a víz számára. De fontos megjegyezni: minden mosásnál a polimerréteg elmosódik.

Szinte minden szövet függöny van egy súlyzó zsinór, amely varrni a alsó szélén a vászon. Ez lehetővé teszi, hogy a függöny ne ragadjon a testhez, ne fejezze be magát, és ne csukja le a hajtásokat.

Továbbá a megfelelő sűrűségű függönyök nem ragaszkodnak a testhez. A függönyök sűrűsége 85 g / m² a VERRAN és 100-180 g / m² a WESS és Moroshka esetében. Ezek optimális jellemzők, így a termék nem okoz kellemetlenséget, nem túl könnyű vagy túl nehéz.

A textilfüggönyök kezelése kézzel vagy mosógépben 40 foknál nem magasabb hőmérsékleten történik. De ne mossa le gyakran a függönyt, mert a vízlepergető réteget ilyen gyorsan lemossák. Javasoljuk, hogy a függönyök tisztaságát szappanos vízzel törölje le a ruhával - így a víztaszító impregnálás nem zavart, és a termék hosszabb esztétikai megjelenést biztosít. Nem ajánljuk a vasalást (elronthatja a vízzel szemben ellenálló impregnát). Mosás után, függessze fel a függönyt a fürdőszobában, és a magas páratartalom, a gőz és a súlymérő zsinór hatása miatt a függöny egy idő múlva visszavonhatóvá válik. A függönyök nem préselhetők és száríthatók a mosógépben, mosás, vegytisztítás esetén fehérítsenek.

Mi a textil függöny?

A szövetárnyalók fő előnye a különböző minták. Ez az alap lehetõvé teszi, hogy különbözõ textúrákat kapjunk, és többféleképpen alkalmazzunk képeket.

Vinyl függönyök

Ezeknek a függönyöknek van vinil alapja. A vinil biztonságos, polimer anyag.

Minden vinil termék 100% vízálló. Nem érzékenyek a víz káros hatásaira, és nem vonzanak baktériumokat. A vinil sima szerkezete meggátolja a penész és penész képződését.

A vinil termékek gondozása egyszerű - törölje le a vászonot szappanoldattal. Ha rendszeresen csinálod a függönyt, nem lesz rozsda, csapadék, penész és gombák nyoma.

Mi a vinil függöny?

A fürdőszobai vinil függönyök összetételében különböznek egymástól. Az adalékanyagoktól függően a szövetek tulajdonságai és minősége változó. A következő függönyök vannak:

 • EVA - etilén-vinil-acetát;
 • PEVA - polietilén-vinil-acetát;
 • PVC - polivinil - klorid.

Az átlátszó és áttetsző függönyök csak a vinil termékek közé tartoznak. A web fényáteresztő képességének köszönhetően a zuhanyzó területe könnyebb és légiesebb.

Tömeges függönyök, vagy ahogy nevezik - 3D hatással, PVC-ből és PEVA-ból. A rajzot a vászonra lézeres gravírozással vagy domborítással alkalmazzák.

Válassz méretet

A közös szabványok a méretek (hosszúság és szélesség):

Szintén nem szabványos modellek 200x220 cm, 200x240 cm, a nagyobb szélesség azok számára ajánlott, akiknek nincs kádja a falon, és ugyanakkor szükséges a spray több oldalának bezárása.

Hogyan lehet kitalálni, milyen méretű?

Vegyünk egy mérőszalagot és menjünk a fürdőszobába. A következő méréseket kell elvégezni:

 • szélesség falról falra, ha van egy kád;
 • a tálca teljes hossza, ha van zuhanyod;
 • magasság az ereszről (ha rendelkezésre áll) a kádra vagy a zuhanytálcára.

Fontos, hogy a függönyszövet teljesen lefedi a zuhanyt. A függönynek legalább 20 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a zuhanyzó szélessége és hossza.

A függöny méretének kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy mi épül az eresz, milyen magas, és hogy lehet-e változtatni a helyét. Ha a keret még nincs, akkor figyeljen a katalógusunkban szereplőekre.

Válassza ki a melléklet típusát

Függönyök gyűrűs klipszel

Függönyök egy külön beépített tartóval

Ilyen modellekben a rögzítési rendszert varrják a vászonba. Ezek lehetnek szalagok, ragasztószalagok, gombok vagy gombok, nyakkendők vagy nagy fűzőlyukak, amelyek az ereszületen való átmenethez vezethetők. A szerelés előnye, hogy nem kell további gyűrűket vásárolni. Emellett a lágy anyagok könnyebben csúsznak az ereszkedőn, mint a fémgyűrűk. Ez a tartó nem okoz túlzott zajot és nem karcolja meg az ereszkedést.

Most mindent tudsz, hogy katalógusunkból válasszon ki egy zuhanyfüggőt, és ne tévedj!

Hogyan válasszunk függönyt a fürdőszobának?

Sokan számára a fürdőszobában nem csak zuhanyzó vagy fürdőkád található, hanem egy kis sziget egy lakásban, ahol egy fárasztó nap után pihenhet, merülhet el kellemes gondolatokká, lazítson a test és a lélek számára. Ezért eléggé megmagyarázható a vágy, hogy minél több kényelmes körülményt és könnyű pihentető légkört teremtsenek.

A fürdőzár nem csak egy praktikus tartozék, amely segít elkerülni a padlón lefolyó csatornákat, a nedvesség és a gomba megjelenését, de egyfajta függöny, amely "kívülről" védi a külső világot, így teljesen élvezheti az idő múlását. Ez lehet egy nagy dekoratív tartozék a fürdőszobában, miközben megvédi a fröccsenéstől és foltoktól.

Függönyök kiválasztása

A különböző árkategóriák széles választéka lehetővé teszi, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a fürdőszoba belsejébe illő függönyhöz, méretben illeszkedjen, és tökéletesen megfelel a védő funkcióinak, anélkül, hogy a zsebébe ütne. Általánosságban ezek az opciók két fő csoportra oszthatók: textúrájuktól függően: puha és kemény.

A puha kategóriába tartozik a szövet, vinil és polietilén függöny, a kemény képernyőket műanyag és üvegmodellek képviselik. Az optimális függöny kiválasztása segítséget nyújt az egyes opciók részletes megfontolásához az előnyök és hátrányok alapján.

A dekoratív válaszfal kényelmet és magánéletet nyújt

Puha függönyök

Hosszú ideig szinte minden lakásban a lágy függöny díszelgett. Ezt könnyen megmagyarázhatják sokszínűségük, vonzó értéke és praktikussága. Az ilyen függönyök minden olyan méretben, amire szüksége van, tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába. Az ilyen függönyök hossza elérheti a fürdő oldalát, mögötte múlik, sőt a helyiség magasságától függően a padlóra is süllyed. Az eredeti nyomatok, minták és tájképek minden nap képesek lesznek felidézni a lakás lakóit - fiataloktól a régiekig.

Polietilén függönyök

Megfizethető ár és praktikussága miatt a műanyag függönyök ma nagyon népszerűek. A polietilén megfelelő választékát könnyű választani, köszönhetően a színek és minták sokszínűségének. A polietilénmodellek előnyei közé tartoznak a következők:

 • a megfizethető költségek lehetővé teszik a gyakoribb változtatásokat
 • hatalmas, minden méretben és színben felnőtteknek és gyermekeknek
 • egyszerű használat

Ennek a modellnek azonban több hátránya van:

 • Nehéz eltávolítani a foltokat a polietilén felületéről
 • gomba és penész gyorsan kialakul
 • toxicitás
 • gyorsan elhalványul, színt veszít, elhasználódik

Összefoglalva elmondható, hogy a hiányosságok jelentős listája nem rontja egyik jelentıs elınyüket - az alacsony árat, amely nagymértékben növeli használatuk higiénéit, mivel rendszeres helyettesítése lehet.

A képernyő eredeti színezése különleges hangulatot ad a fürdőzésnek.

Fabric függönyök

A víztaszító szövet függönyök nem olyan olcsóak, mint a rendszeres műanyag termékek. Speciális eszközökkel impregnálják, amelyek textileket készítenek vízálló vízszigetelésre. Sokan ezt az opciót élvezik, köszönhetően néhány igen jelentős előnynek:

 • a mosás kényelme, ami jelentősen meghosszabbítja az ilyen függöny használatát
 • sokszínű színek és minták
 • ez a függöny nagyon elegáns és eredeti

Az ilyen képernyőt az egyik legjobbnak tartják, és nagyszerű díszítés lesz a tágas fürdőszobák számára, mivel a leginkább harmonikusan néz ki egy nagy szobában.

 • csak a hidrofób impregnálás nélküli (pamut, vászon nélküli) természetes szövetek nélküli modellek vannak, amelyeket minden használat után mosni és szárítani kell, hátrányai vannak.

A stílus és kényelem tökéletes kombinációja

Vinyl függönyök

Ez a modell is elég gyakori és népszerű. A poli (vinil-klorid) -ból készült függöny némileg jobb, mint a polietilén, nem csak áron, hanem minőségben is. Tagadhatatlan előnyei közül a következők tartoznak:

 • nagy szilárdságú és kopásálló
 • a kényelem és az egyszerű gondozás
 • automata mosás (40˚C-nál fonás nélkül)
 • széles körű árkategóriák
 • gazdag színválaszték és minták
 • eltávolíthatja a szennyeződéseket mosószerekkel
 • hosszú távú használat

Nehéz azonosítani a vinil képernyők hiányosságait, mivel a megfelelő gondossággal hosszú idő múlva hűségesen szolgálnak majd.

A vinil képernyők tökéletesek a praktikusok számára.

Kemény függönyök

A kemény függönyök a szempillantás alatt képesek lesznek arra, hogy a szokásos, megdöbbentő fürdőjét egy eredeti zuhanykabinba fordítsák. Szükséges az ilyen képernyők kiválasztása, a fürdőszoba méreteire és más fontos finomságokra támaszkodva. Az ilyen válaszfalak kényelmesen és funkcionálisan körvonalazzák a zuhanyzó területét, és különleges légkört teremthetnek a lakás "oázisában". Különböző méretű, alakú és textúrájú modellek különböző típusú, különböző rögzítésű anyagokkal vannak ellátva.

Műanyag függönyök

Az ilyen függönyök a zuhanyzók népszerűségének korszakában leggyakrabban fordultak elő. A funkcionalitás szempontjából nem különböznek lényegesen az üveg válaszfalaktól, de ezek költsége abszolút előnye az utóbbiaknak.

 • a tartomány tele van különféle színekkel és árnyalatokkal
 • kívánt esetben az ilyen válaszfalak különböző mintákkal díszíthetők vagy a film eredeti bevonatának felületére felvihetők
 • ezek a válaszfalak tökéletesek a nem szabványos méretű fürdőszobai tulajdonosok számára a műanyag megfelelő rugalmasságának és rugalmasságának köszönhetően
 • ezek a válaszfalak könnyedségük miatt egyszerűen rögzíthetők

Azonban nem hibák nélkül történt:

 • A műanyag viselése sáros, sárgás színű, és olyan foltokkal borítja, amelyeket nem lehet mosni.
 • mosáskor könnyedén károsítja a felületet tisztítószerekkel, ezért csak folyékony mosószert kell használni
 • a műanyag alacsony kopásállósága repedéseket és karcolásokat okoz

Természetesen rendszeres puha ellátással, még az ilyen törékeny válaszfalak is hosszú ideig tarthatnak.

A műanyag válaszfal hangulatos és otthonos hangulatot teremt

Üvegfüggönyök

Üveg képernyő - a fürdőszobák legelterjedtebb partíciója stílusának és tartósságának köszönhetően. Az üvegfelületre felvitt anti-láng bevonat nagymértékben megkönnyíti a tisztítást, és víztaszító tulajdonságai megakadályozzák a foltokat és foltokat. Az ilyen képernyők előnyei nyilvánvalóak:

 • az üveg nem kopik ki, és nem változik az idő múlásával
 • nincs szennyeződés a védőfelület miatt
 • nem igényel különleges gondosságot, könnyen tisztítható
 • nem esik a karcolások és repedések kialakulásának
 • tartós, sőt összeomlás nem okoz súlyos sérüléseket, mivel ez nem szétdarabolódik éles töredékekre

Ugyanakkor gyengeségei is vannak:

 • magas költségek
 • Nehéz egyedi méretekhez igazítani (pl. Lekerekített alak)
 • meglehetősen súlyos tervezést hoz létre
 • megszakíthatja

Az üvegek és az előzőek modelljei nem sokféleségben vannak, különböző magasságban, alakban, színekben, áttetszőek, színezettek, unalmasak, mindenféle grafikai mintákkal. Ez lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan modellt, amely legjobban megfelel a magasságának és a formatervezésének.

Üvegmodellek - a műfaj feltűnő klasszikusja

A kemény képernyők különböző formájúak lehetnek: egy vagy több szakaszból állhatnak, elmozdíthatók vagy nyithatók, lekerekíthetők vagy szögletesek lehetnek.

A fürdőszobák legelterjedtebb típusait figyelembe véve biztosak lehetünk abban, hogy választásuk teljes mértékben az Ön elvárásainak és a fürdőszoba teljes belső kialakításának függvénye. Ár, funkcionális és stílusos termékválaszték lehetővé teszi, hogy kiválassza a szükséges modellt.

Rögzítő függönyök

A szokványos függönyökhöz hasonlóan a fürdőszoba képernyők speciális ereszekre vannak szerelve, amelyek magassága függ a fürdő magasságától és a kívánt hosszúságú képernyőtől. A legkedveltebb rögzítési mód gyűrű, nagyon praktikus és kényelmes. Ma azonban sok alternatív lehetőség van. Például a gumi árnyalatai nagyon elegánsnak tűnnek, és a tépőzáras rögzítés lehetővé teszi a függönyök hosszának a fürdő magasságától függő beállítását. Gömbfüggöny vagy harisnyakötő nagyon megkülönböztetőnek tűnik, és egyedi otthoni kényelmet teremt.

A merev modellek vázát tartósabb anyagok alkotják. Rendszerint fém, fa vagy műanyag keret, amelybe a partíció be van helyezve. A keret nélküli képek meglehetősen erős és nem rugalmas anyagból készülnek.

A válaszfal hossza és formája teljes mértékben a helyiség méretétől függ, a lengőképernyők tökéletesen illeszkednek a nagyobb helyiségekbe, és a fürdőszoba szabványos, közepes méretűre visszahúzható.

A rögzítő függönyök kiválasztása a teljes belső kompozíciótól is függ

A képernyő kiválasztásánál támaszkodhat az esztétikai érzetekre, de ne felejtsd el a kiválasztott termék praktikusságát és funkcionalitását. A megfelelő hosszúságú és alakú függöny kiválasztása kényelmes használat és kellemes megjelenés, soha nem fogja megbánni a vásárlást.

Dísz: Miből, miből készülnek. fürdőszoba függönyök

Mielőtt a "kollektív gazdaságról" és a "tegnapről" beszélne, értse meg a rendelkezésre álló alternatívák sokaságát.

lara_indy, igen, igaza van a keverőhöz való hozzáféréssel kapcsolatban. Ezért úgy gondoltam, hogy az üvegfüggöny nem az oldalról, ahol a csaptelep volt, hanem a fürdő másik oldalától, és még mindig biztosította a csuklópántot, hogy az üveg, mint az ajtó, "kinyíljon" a falhoz, hogy elérje a fürdőszobát.

Ugyanakkor, ha zuhanyzó öntöződobozot használsz, akkor nem állsz, vagy ülsz azon az oldalon, ahol a keverő van, hanem a másik oldalon (csak több hely van, kényelmesebb), ezért először a függönyt kell használni a keverővel szemben.

Köszönöm szépen egy ilyen érdekes és hasznos cikket, most már csak egy ilyen választás előtt állok, és azt hittem, hogy a függöny már régimódi, és nem tűnik nagyon jónak, és úgy döntöttem, hogy egy függönyt is csinálok, ez nem csak gyakorlati, hanem elegáns, hogy legyen dekoráció.

Fürdőszobai függönyök 240 magasságban

 1. Hit eladások
 1. újdonság

Elfogadjuk a fizetést:

115487, Moszkva, 2. Nagatinsky Ave, 6a, 1. o

Online áruházunk magas színvonalú termékek vásárlását kínálja alacsony áron. Szállítás Moszkvában és Oroszországban.

Sanicom Vállalat © 2010-2017 Minden jog fenntartva.
Minden védjegy a megfelelő tulajdonosok közé tartozik. A webhely egyes részeinek másolása, amelyhez
függetlenül attól, hogy az űrlap a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos.

Ez a weboldal csak tájékoztató jellegű, és semmilyen körülmények között sem lehet az interneten közzétett tájékoztató anyagok és árak az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyve 437. cikkének rendelkezései által meghatározott nyilvános ajánlattételnek.

Szállítási költség Moszkvában és Moszkvában:
Az áru ára a weboldalon a szállítási költségeket nem tartalmazza. A Moszkvai Ring Roadon belüli szállítás költsége a megrendelés összegétől függ:

 • Akár 5000 dörzsölje. - 750 rubel.
 • 5000 dörzsölje. akár 65 000 - 550 rubel.
 • 65 000 rubelből. - ingyen.

A moszkvai körgyűrűn kívül a megfizetett költség 40 rubel / 1 km-re a moszkvai körgyűrűtől fizetendő.

A szállítás az áruknak az ügyfél bejáratába történő szállítását jelenti. Lehetséges emelkedkedés közvetlenül a lakáshoz. Az emelés költsége a menedzsernél.

Bizonyos termékek esetében a Moszkvai körgyűrűben a szállítási költség csökkentett / megnövekedett, a termék kártyája az ár alatti.

Az Orosz Föderáció régiói részére történő szállítás költségei a következőkből állnak:

 • a szállítási társaság szolgáltatásainak költsége, amelyet az egyes szállítmányozó vállalatok külön számolnak ki a szállítmány mennyiségének, tömegének és szállítási feltételeinek megfelelően;
 • Szállítási költség Santehnica.ru a szállítási terminál és a rakomány clearance - 750 rubel.
 • További információ a régiókba történő szállításról itt olvasható.

A kézbesítés általában az alkalmazás kézhezvételét követő napon történik. A szállítási szolgáltatás hétfőtől szombatig működik 09: 30-18: 30 között.

Az ügyfél igénylésének kérésére este 18: 30-22: 00 között lehet.
A szolgáltatás költsége "Szállítás este" - 350 rubel. + 10 rubel. 1 km-re a Moszkva körgyűrűtől (hozzáadva az alapárhoz).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megrendelés utáni napon történő szállítás nem mindig lehetséges, mert a szállítási szolgáltatás terhelésétől függ. A korábban kapott megrendeléseknek elsőbbségi szállítási határidejük van. Az áru átvételére a következő napon ajánlatos megrendelni az aktuális nap 14-00-ig. A rendelés napján történő szállítás a Santehnica.ru vezetőjével egyetértésben lehetséges.

A raktárból történő árufelvétel a diszpécser előzetes egyeztetésével lehetséges.
Raktár cím Moszkvában: Nagatinskaya metró, Kolomenskaya metró, 2. Nagatinsky Ave., 6a, 2. o.
A raktár működik: Hétfőtől péntekig - 09: 30-tól 17: 00-ig, szombaton - 09-30-tól 15-00-ig, vasárnap.

Fizetési módok: itt láthatja

Használhatja a "Felkelni a padlóra" szolgáltatást. Ezt a szolgáltatást fizetik. Az online áruház munkatársai közvetlenül a lakásba szállítják megrendelését, függetlenül attól, hogy van-e lift a házban.

Az alábbiakban a termékcsoporttól függően a költség standard számítása található. Az emelkedés végső költsége a padlóra, mindig ellenőrizheti a menedzserünket. Jó vásárlást kívánunk Önnek.

Gyakorló függönyök a fürdőszobához: a választás jellemzői

Vakok a fürdőszobában - ez egy funkcionális darab fürdőszobai belső tér, és egy elegáns tartozék. Lefedik a padlót és a falakat a vízből, védelmet nyújtanak a kíváncsiskodó szemekből, ami különösen a kombinált fürdőszobák iránti kereslet és a dekorfunkció megvalósítása.

A stílustól függően válogatnak. Ugyanakkor a függönyök könnyen cserélhetők, teljesen frissítik a szoba általános megjelenését. Most különböző színeket, textúrát és sűrűséget vásárolhat a függöny rögzítéséhez.

A függöny típusai

A fürdőszobai függönyök két csoportra oszthatók, attól függően, hogy milyen anyagból készülnek:

 1. Puha vásznok függönyei. A gyártás során textíliát, poliésztert, víztaszító készítményekkel impregnált polivinil-klorid filmeket használnak. A klasszikus puha függöny különféle rögzítési mechanizmusokkal nagy igénybevételt jelent. Egy másik lehetőség - hengerelt függöny lágy anyagok.
 2. Képernyő, merev vászonképek - edzett üvegből és műanyagból. Álló vagy csúszó válaszfalak, ajtók.

Minden lehetséges lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak. A megfelelő modell kiválasztása a fürdőszoba stílusától és a tulajdonos egyedi ízétől függ.

A működési idő és a műszaki jellemzők függnek az adott struktúráktól, anyagtól és megfelelő gondozásuktól.

Előnyei és hátrányai szövet függöny

A fürdőszobában alkalmazott textil árnyékolók a következő előnyökkel rendelkeznek:

 1. Kiváló minőségű textíliák - környezetbarát anyagok. Nem okoz allergiát.
 2. A fürdőszobai textília hatékony függönyének súlyozása az alsó részen van, ami biztosítja, hogy funkciója jól működjön, és nagyon kényelmes.
 3. A víztaszító impregnálásnak köszönhetően a szövet nem áterzi a vizet, és nem veszi fel. Folyadék áramlik a függöny felszínén. Ez a tulajdonság a függönyök biztosítja a helyiséget a gőz, a nedvesség és így a penész megjelenéséig.
 4. A különböző színek, textúrák és szerelési módok hasonló függönyeinek széles választéka lehetővé teszi, hogy egy olyan terméket válasszon, amely bármilyen stílusban díszített.
 5. A fürdőszoba törülközőjét könnyű tisztítani. Nem marad folt, piszok. Az ilyen terméket gépi mosással és szárítással lehet a helyén lógatni.
 6. A textilváz textilből készülhet.
 7. A textil függöny kellemes tapintású, és nem tapad a testhez úszáskor, a műanyagtól eltérően.

A textilfüggöny hátrányai közé tartozik az a tény, hogy rendszeresen kell mosni. Ugyanakkor megkönnyíti a termék ápolását, megakadályozza a penész csírázását az anyag szálában és elpusztítja a baktériumokat.

A penész előfordulásának elkerülése érdekében a függönyöket rendszeresen megszárítjuk. Egy másik hátrány az ilyen termékek rövid élettartama, ami csak 2-3 év. A kettős szövet függönyök tovább tartanak.

anyag

A puha függönyök a fürdőszobában különböző anyagokból készülnek, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

textil

A textilszöveteket használó kiegészítők gyártásához, a fürdővel ellátott vászon vagy kompozit anyagból készült függönyök, amelyek pamutból és poliészterből állnak. A tiszta pamutból készült termékek környezetkímélőbbnek tekinthetők, és a szintetikus szálakkal kevert anyagból készült függönyök tartósak és kopásállóak.

A fürdőszobai vászon speciális víztaszító anyaggal van takarva. Az ilyen impregnálás nagymértékben növeli a teljesítményét: az anyag megtartja és nem veszi fel a vizet, nem engedi meg a gőzt.

A teflon impregnálásként használható. Mind természetes anyagokra (pamut, selyem, viszkóz), mind poliészteren alkalmazható.

A teflon nemcsak víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, hanem növeli az anyag szilárdságát, növeli annak élettartamát és védelmet nyújt a szennyező anyagok behatolásával szemben a rostok vastagságába. Az ilyen függönyök hátránya a magas költségek és a durva felület, amelyen a por és a sófelhalmok felhalmozódhatnak, ami megnehezíti az elhagyást.

poliészter

A poliészter szintetikus anyag. A fürdőfüggönyöket kisebb mértékben kell impregnálni, mint a természetes szöveteket. Az anyag maga nagy víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik.

Ezenkívül a poliészter tartós, kopásálló és könnyen tisztítható. A termékeket meg lehet mosni és meg kell mosni. Az anyag nem fakul, megtartja alakját, nem okoz allergiás reakciókat.

polietilén

A gyártás függöny gyakran használt polietilén - a legolcsóbb anyag, hanem a legrövidebb, törékeny, ami megnehezíti a gondoskodást. Rákkeltő anyagokat szelektálhat. De a polietilén árnyékolók a fürdőszobának is előnyösek.

Az ilyen termékek lezárva vannak, és nem engedik meg a gőzt és a vizet, tökéletesen ellenállnak a hőmérsékleti ingadozásoknak, nem kell impregnálni. A polietilén függöny nemcsak színes, hanem átlátszó is lehet. Az ilyen függönyöket 1-2 havonta kell cserélni.

vinyl

A polivinil-klorid (vinil) fürdőszobai függöny nagy igénybevételnek örvend az alacsony ár és a jó minőség sikeres kombinációja miatt. A vinil polietilénnek tűnik, de technikai jellemzői sokkal magasabbak.

A vinil tömített, tartós, nem szennyezi a szennyeződéseket, könnyen tisztítható. Még kézzel is mosható. Az ilyen termékek köre nagyon széles. Ugyanakkor a vinilszerkezet elnyeli a szagokat és 6-12 hónapig elhasználódik.

Nagyon kényelmes és praktikus a kombinált anyag függönye, amely szövetből és PVC szálakból áll. Ezek a termékek nagyon sűrűek, majdnem légmentesen zárkózottak, ellenállnak a mosásnak az autóban, nem félnek a fehérítőtől, vasalástól. A függönyök nagyon hosszúak.

3D képekkel

A fényforrások, köztük a 3D hatásúak, széles körben elterjedtek. Ilyen termékek esetén bármilyen képet. Vannak olyan modellek, amelyek tengeri téma, állatok, tájak, technikák, virágok, növények, rajzfilmfigurák és filmek, rajzok a pop art stílusában és még sokan mások.

A függöny felhajtható, de a minta nem torzult, ami az ilyen termékek fő előnye. Fotófüggönyök a fürdőszobához - gyakorlati vásárlás. A tartozékok nagyon tartósak, hosszú ideig megőrzik eredeti megjelenésüket az UV nyomtatás technikája miatt. Az egyszerű függönnyel moshatók.

A fürdőszobai fényforrás nem csak a dekor eleme, hanem vizuálisan bővíti a helyiség méretét.

Szerelési lehetőségek

Az útmutatókhoz való rögzítés módja szerint a függönyök formatervezéseit alkalmazzák, amelyek választása a fürdő alakjától és az anyagtól függ, amelyből a függönyszövet van elkészítve:

 1. Rögzítés egy sáv és ruhák - krokodilok segítségével. Ezt a designot gyakran használják polietilén, textil és poliészter függönyök. A rúd gyűrűkkel a rúdra rögzíthető. A cső lehet egyenes és hajlított, ha szükséges a fürdő alakja. A legjobb a műanyag ruhák kiválasztása - nem rozsdásodnak magas páratartalmú körülmények között, mint a fémek, és nem szakítják meg a szövetet. Egy éles nyílású műanyag ruhadarabbal fel lehet szabadítani a függönyt, és fémes - könnyre.

Kezelési szabályok

A gondozás függ az egyes szerkezetektől, anyagoktól, amelyekből a függönyök készültek. A függönyöket rendszeresen szárítják és mosják. Termékek a szövetből, poliészterből és vinilből, amennyire lehetséges a mosáshoz és vasaláshoz. Ne használjon agresszív mosószereket, kemény keféket és súroló párnákat. Ez károsíthatja a védő réteget az anyag felületén.

Minden fürdést követően a függönyt le kell öblíteni, meg kell rázni, kiegyenesíteni és szárítani, hogy a nedvesség ne maradjon a hajtásokban.

Tervezési megoldások és választás

A dekoráció fontos eleme a zuhanyfüggöny. Attól függően, hogy milyen stílusban tervezték a szoba belsejét, válassza ki a vászon rögzítésének és rajzolásának módját.

A csempe- vagy fürdőszobai szerelvényekhez illeszkedő monofonikus modellek nagyon népszerűek. A vászon kis pasztellszínű mintával vagy virággal díszített virágokkal semleges lesz. A világos fürdőszobai függöny nagy méretű mintával vagy 3D-vel lesz akcentussal.

A szerepet és az általános tervezési stílust játssza. Például a függönyök támogathatják a tengeri tájkép, a színes halak és más tengeri élet képét.

A skandináv stílusban alkalmas könnyű - fehér vagy tejfüggöny. Akkor - egyszínű mintával, például fekete grafikával.

Kiválaszthatja a monokróm vagy függönyöket díszített absztrakt minták fém kötőelemek elhelyezni high-tech stílusban. Jó gyűrűnek, gumibetétnek és egyéb fémtartóknak fog kinézni.

A minimalizmus stílusában díszített szobához megfelelő tömör formatervezés a burkolaton. A klasszikusoknak - fonott függönyök, drapériákkal és pelmettekkel. A legjobb ötletek kiválasztásához használhatja a tervező segítségét.

Hogyan készítsünk függönyt a saját kezünkkel?

Annak érdekében, hogy egy függöny a saját kezével, a legjobb poliészter kiválasztása. Még akkor is, ha nem lehet speciális impregnáló anyagot vásárolni, a poliészter és anélkül jó víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül könnyű vele dolgozni.

A sáv a fürdő formájától függően - egyenes vagy hajlított. Használhat függönyrudat vagy drótot.

A termék méretének meg kell egyeznie a fürdő méretével, figyelembe véve a drapériát. Vágáskor figyelembe kell venni a varratokat: 2 cm-t kell hagyni oldalról, 4 cm-től felülről és alulról.

Ha egy zsebet terveznek, akkor a felső juttatásnak figyelembe kell vennie a szegély szélességét. Először is duplázzák fel a széleket és kiegyenesítik őket. Az alsó szélén egy láncot vagy más súlyozó szert helyezhet a szegélyre.

Ha a függönyt a ruhákon kell felfüggeszteni, a felső élt meg kell erősíteni nem tapadó ragasztóval. Lógáshoz más típusú rögzítést is használhat: hurkok vagy íjak ugyanabból az anyagból, zsebéből és másokból. Hurokokat készítünk hasonló anyagból.

A szélesség a választott stílustól függ, és a hossza az alap átmérőjétől függ, amelyhez 1-2 cm-t adtak hozzá, hogy a függöny szabadon mozogjon.

A hurkok a legkönnyebb kettős. Először kezelje egy egyszerű perem végét. Ezután az oldalsó széleket belsejében egybefogják, körbefedik a peremet és varrják a függönyt.

Hogy ne hibázzon, és válasszon egy megfelelő függönyt a fürdőszobában

A lakástulajdonosok többé eldöntik a fürdőszobafüggöny kiválasztásának problémáját. Ez akkor történik, ha a tartozék sérült, javított, új lakásba költözött, és egyszerűen csak egy új, régi zuhanyfüggönyre változott.
Néhányan úgy döntenek, hogy először veszik be a függönyt a fürdőszobában, különösen ilyen esetekben, megmondjuk, hogyan válasszuk ki a függönyöket a zuhanyzó vagy a fürdőkád számára a modern tömegben.

Az első dolog, amit el kell kezdeni, az a választás, hogy megértsük, hogy a fürdőfüggönyöket úgy alakították ki, hogy megvédjék a padlót, falakat és bútorokat a fürdőszobában a víz és a szappan fröccsenése ellen. Ugyanakkor elegáns függönyök is felfüggesztik a fürdőt a szoba kialakításához, hogy stilizált teljességet biztosítsanak, és megteremtsék a tulajdonosok különleges hangulatot.

A fürdő függönyének helyes megválasztásához figyelembe kell venni a termék textúráját és színét, amely megfelel a fürdőszoba stílusának sajátosságainak. A kiegészítők piacán a fürdőfüggönyök széles választékban állnak össze. Ez magában foglalja a fürdőfüggönyöket és a zuhanyfüggönyöket. Monokromatikus, sima, domború elemekkel ellátott nyomatok, különböző méretűek - szélesség és hosszúságúak, és különböző anyagokból készülnek.

A típusok és típusok szerinti osztályozás

A fürdőfüggönyök kétféleképpen oszthatók meg:

 1. A fürdõs függönyök ronggyal, vinilrel, poliészterrel készültek. Mindegyik ilyen függöny a fürdőben lényegében a zuhany alatt áll. A megfelelő termék kiválasztása a legkülönfélébb lehetőségek közül a legjobb, az előny már lehetséges - a piacon van egy teljesen elképzelhető színpaletta, különböző textúrák, bármilyen méretűek, ésszerű költségek és egyszerű telepítés;
 2. A kemény függöny üvegből vagy műanyagból készül. Megkülönböztetik a megbízhatóságot a használatban, az abszolút szűkület megakadályozza a víz behatolását a zuhany felett. Ráadásul ezek a tartozékok nem terhelőek a gondozáshoz.

Nyílt kemény függönyök a fürdő különböző módon, ez a funkció a következő típusokra oszlik:

 • a nyitott ajtókat ugyanaz a szabály nyitja meg, mint a bejárati ajtók;
 • a csúszó vagy "rekeszek" az egyik vagy a másik oldalon helyezkednek el, és folyamatos vagy kétszárnyú változatokkal vannak végrehajtva;
 • A hajtogatott összehajtható vagy "harmonika" hasonló a hangszer szőrméhez.

Anyagkiválasztás

Mielőtt kiválasztaná a függönyt fürdésre vagy zuhanyozásra, tájékoztatást kell kapnia azokról az anyagokról, amelyekről készült. Ez fogalmaz egy ötletet arról, hogyan védi a fürdőszobát a nedvesség behatolásától, attól, hogy a zuhanyfüggönyök milyen kényelmesen használhatók és mennyi ideig tartanak.

A kiválasztott függöny a fürdőben vagy a zuhany alatt nem adhat atipikus szagokat az anyaghoz. A kádban lévő függöny, amikor megérintik, kellemes érzést kell hagynia, hogy hangot, textúrát és a szoba teljes belsejét kombinálva legyen. Szükség esetén a tartozék lehet olyan figyelem, amely vonzza a figyelmet.

Tetszik és íze

Mi a különböző anyagokból készített zuhanyfüggöny?

Üveg függönyök a fürdőhöz

- A zuhanyzók sarokban is vannak. A tiszta vagy matt üveg kétségtelenül erős és tartós védelmet nyújt. Ez az anyag a termék eleganciáját és a termék eredeti megjelenését hosszú ideig tartja fenn. A fürdőben üveg vagy műanyag függöny gondozása egyszerű, a tartozék könnyen tisztítható. Mindazonáltal mindenképpen óvatosnak kell lenni, ha ilyen függönyt használnak egy fürdőkádban: az üveg megszakadhat az erős ütés miatt. Egy üveg termék egy speciális keretre van felszerelve, figyelembe véve a vízvezeték méreteit (szélessége és hossza).

Puha szövet zuhanyfüggöny

- pamutból, jacquardból, szaténből készült. A kiegészítők színes és nyomtatható változatai lehetővé teszik a fürdőköntvények kiválasztását, amelyek teljes mértékben összhangban vannak a kiválasztott stílus árnyalatával és textúrájával. Költséghatékony textilfüggönyök a fürdő számára - környezetbarát, kényelmet és stílust kínálnak. A mosdóban lévő piszkos függönyök könnyen moshatók. De a fürdőfüggöny hajlamos arra, hogy öntse őket. A baj megelõzése érdekében a fürdõfüggõt nyitva kell tartani - így folyamatosan szárazon marad. Ezenkívül a szövetréteget egy PVC réteg belső rétege egészíti ki és védi. vagy vinil függöny.

Műanyag fürdőfüggönyök

- rendelkeznek lágy és kemény modellekkel. A műanyag rugalmasságának köszönhetően megadhatja a kád vagy a zuhany bármelyik lekerekített szélének a kontúrját. Bár műanyag és tartós, még mindig alacsonyabb a tartósság az üveg termékek. A műanyag tartozék "szenved" a véletlen hatásoktól, a hőmérsékleti ingadozásoktól. Nem lehet műanyag függöny a fürdőben az üveghez képest és környezetbarát módon.

Vinyl zuhanyfüggönyök

- számos előnye van. Az ilyen függönyök tartósak, tartósak, nem jelennek meg az öntőformán, és a piszkos plakett könnyen mosható mosószeres mosogatószeres mosogatószerrel vagy mosható mosogatószerrel. Megfelelő költség a függöny a fürdőben is kérjük. A termékek hiánya - a függöny nem vasalható.

PVC Kristályfüggöny Fürdőszoba függöny

- ma nagyon népszerű termék a háztartási cikkek piacán. A vinil függönyök minősége jóval magasabb, mint a poliészter termékeké. A függöny nem tűnik el a nagyon forró zuhanyozás pillanatában sem, és még hosszú használat után sem sárgul. A 3D-s rajz a tartozékon elegáns megjelenést kölcsönöz a fürdőszoba belsejének.

Függöny poliészter fürdőben

- előnyei vannak. A poliészter alacsony költségű függönyt biztosít, gyorsan száradó higiéniai eljárás után, a tisztaság egyszerű karbantartása. Annak érdekében, hogy a poliészter fürdőben lévő függöny mosás után ne legyen összezúzott megjelenés, az alsó perem súlyozó anyaggal van felszerelve. A poliészterfülke különböző méretekben kapható, egy adott termék hossza teljes mértékben összhangban van a zuhanyfüggönyrúd hosszával. De a poliészter szintetikus anyag, nem nagyon környezetbarát. A poliészter tartozékai nem elegendőek.

Jobb választani egy függöny megfelelő beltéri, amikor vásárolnak tartozékok egy gyűjtemény. A fogyasztói szín beállítások változhatnak. De sokan azt akarják, hogy a függöny kék legyen, mint egy árnyalatú víz, annál alkalmasabb, mint valaha a szobában.

Beszerelési árnyalatok

A zuhanyfüggönyök falra vagy mennyezetre történő felszereléséhez egy pántot kell használni - egyenes vagy hajlított, műanyag vagy acél. Általában a műanyag vagy fém kárpitok egymáshoz vannak rögzítve, a falat elnyomva.

Kiválaszthatja a függöny rögzítésének típusát az ereszhez:

 • gyűrűket a lyukakba, míg a gyűrűk műanyagból vannak, más anyagokból, néha díszítve;
 • a köpenyperemek - ebben az esetben nincsenek további gyűrűk a függöny és a párkány között, a pántot közvetlenül behelyezzük a köpenybe, ami szintén jobban hasonlít a rendes függönyökhöz;
 • hurkok "tap-top" - a tapadókorongokkal vagy gombokkal vannak a falhoz rögzítve, és a szopókák kevésbé megbízhatóak, mint a gombok;
 • gombok vagy húrok.

Minden függöny tipikus méretű. A hossza általában 180 vagy 200 cm, szélessége 180 cm, vannak olyan modellek, amelyek hossza 220 vagy 240 cm.

Rendszerint a termék magasságát az ereszek rögzítési helyétől függően kell beállítani. Amikor a függöny a fürdõ belsejében helyezkedik el, ez a mutató az aljától az eresz felé esik. Amikor a külső - a padlóról az eresz felé.

Háromdimenziós vagy összetett minta esetén jobb, ha a függöny hossza kicsit rövidebb, mint az eresz, annak érdekében, hogy elkerülje a nyomtatott szerkezetek torzulását. Éppen ellenkezőleg, a függöny hossza a kép kicsi és gyakori ismétlésével nagyobb méretű, mint az eresz. Az ilyen termék előnyösebb a szerelvényekkel szemben.

Funkcionális redőnyök vesznek részt a fürdőszoba belső kialakításában, kényelmet teremtve, kedvező légkört a szobában.

következtetés

A fürdőfüggönyök kiválasztása a tulajdonosok rangsorolásával és az előnyben részesített stílussal kezdődik. A kérdés ára fontos pont, de nem döntő. Napjainkban kiválaszthatja a feltalált kép különböző lehetőségeit, még akkor is, ha a termék minősége nem meghatározó tényező.