Legfontosabb > Bútor

A fürdőszoba fürdőszobai festék

A fürdőszobában és a WC-ben végzett munka befejezése az egyik legfontosabb javítási szakasz. A kecses falak vagy mennyezetek szükségesek a tisztességes eredmény eléréséhez. Érdemes megjegyezni, hogy a saját kézzel készített zuhanyzó helyiség elkészítése nem nehéz. Ugyanakkor ismernie kell az árnyalatokat, a konzisztenciát, valamint az alkalmazott anyag jellemzőit.

Mindez lehetővé teszi a javítások elvégzését szakszerűen és problémamentesen. Ezen túlmenően, mielőtt a festékkészletet fel kívánja venni, figyelembe kell vennie a helyiség paramétereit, mivel megfelelő tapasztalat hiányában először végez ilyen tevékenységeket, úgy tűnhet, hogy ez elég nehéz feladat.

De néhány gyakorlat után bizonyos készségek jelennek meg, amelyek nagymértékben megkönnyítik a fal és mennyezet befejezésének folyamatát a fürdőszobában. Ahhoz, hogy legyőzze magát, csak a saját türelmére kell támaszkodnia, valamint a vágyat arra, hogy befejezze, amit elkezdett. A felület kiegyenlítése után biztonságosan elkezdheti festeni és más típusú munkákat elvégezni.

Különleges megközelítés

A gipsz különböző komponensekből álló keverékből áll, amelyekben a fő szerepet a durva szemcsés részecskék teszik ki. Lehetővé teszik, hogy az oldat pontosabban összehangolja a fal vagy mennyezet felületét a zuhanyzóban. A gitt alkalmazása után a legmegfelelőbb várni, amíg teljesen száraz, majd alaposan törölje le és törölje át. Ellenkező esetben a nedves és nem előkészített alapra történő alkalmazás a kiváló minőségű bevonat hiányát eredményezi. Különböző hibák, dudorok és érdesség fog megjelenni. Vízálló tapéta ragasztva lehet a kész falakhoz a fürdőszobában, de akkor szüksége lesz a gittől a kisebb részecskékről.

Annak érdekében, hogy minőségi módon alkalmazzák a gittet a falra vagy a mennyezetre a fürdőszobában, meg kell választani a megfelelő eszközt. Például egy széles spatula alkalmas a kényelmes működésre. Az egyéni paraméterek szerint inkább olyan, mint egy vékony fém alapú penge. A gitt alkalmazása során érzed a felület összes hajlítását és egyenlőtlenségét. Sokat segít a munkavégzés során, és megkönnyíti a munkát.

A csipkét 2-3 mm-nél nem rétegezett réteggel kell felhordani, azonban ez a szám a mennyezet vagy a fal egyenetlenségének mértékétől függ. Annak érdekében, hogy a keverék megszáradjon, bizonyos időtartamot kell várni. A legmegbízhatóbb szárítási módszer természetes. Mesterséges módszerek különféle hőforrások, konvektorok vagy szellőztető rendszerek formájában idő előtti szárítást eredményeznek, ami repedések megjelenését eredményezi.

faj

A fürdőszobai tészták többféle típusra oszthatók. Melyik a legjobb az Ön számára? Ez megköveteli az anyag megosztottságának kezelését. A keverék a főkomponenstől és a céltól függően külön kategóriákra oszlik. Például a készenléti állapot gépe készen áll a használatra vagy száraz keverék formájában.

Olyan helyiségek esetén, amelyek nehéz üzemi körülmények között vannak jellemezve, Konyha vagy fürdőszoba a legjobb, ha felvenni az épület összetételeit egy polimer vagy cement alapon. Ezek a keverékek rendelkeznek a mikroorganizmusok, a korrózió és a repedések elleni szükséges védelem szintjével. Ahhoz, hogy megismerkedhess a kompozíció minden egyes összetevőjével, ismernie kell minden erejét és gyengeségét. faj:

 1. Cement. Az anyag egyik fő előnye, hogy nagy nedvességállósággal rendelkezik. Ezért a keverék használata a falon és a mennyezeten történő alkalmazásra a fürdőszobában javasolt. Az anyag költsége megfizethető, és a tulajdonságok magasra vannak besorolva. A mínuszokból szemcsés szerkezetet, valamint szürkés árnyalatot lehet megállapítani. Miért nehéz a kombináció különböző színekkel, különösen fehérben? A készítmény hosszabb ideig szárad, zsugorodik, a helyiséget rendszeresen szellőztetni kell.

Munka a festés előtt

A befejező munka elvégzéséhez vagy szakembereket kell vonzania, vagy mindent meg kell tennie a saját kezével. Számos árnyalatot és csapdát kell figyelembe venni. Vegye figyelembe az anyag költségét, minőségét, számítsa ki a kezelt felület területét és állapotát, a szögek számát, a hibák mélységét és még sok mást.

 1. Vizsgálja meg a falak vagy mennyezetek festését mikroorganizmusok, rothadás vagy penész jelenlétére.
 2. Az elavult lefedettség kötelező lebontása. Itt segíti a speciális keverékeket, amelyeket az utasításoknak megfelelően használnak. Ezenkívül csiszolópapírral, kaparóval, vagy akár darálóval is dolgozhat. Bár a leghatékonyabb módszer a csiszológép gyémánt hegyével.

A fürdő nedvességálló gittjének megválasztása és alkalmazásának szabályai

Mielőtt megkezdené a javítást, megfelelően kell kiválasztania az összes szükséges anyagot. Minden típusú felület esetében a szobák saját fajtájúak, amelyek befolyásolják a végső minőséget. Tehát a nedvességálló gitt fürdetésre, valamint egyéb nedves helyiségekben történő munkavégzésre is alkalmas. Alkalmazása lehetővé teszi egy valóban ellenálló bevonat kialakítását, amely nem lesz kitéve a megsemmisítésnek és a különböző gombák és penész megjelenésének.

Szükséges anyagi tulajdonságok

Nem számít, milyen felületet készített a fürdőszobában a festéshez vagy cseréphez. Mindenesetre a gittnek a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 1. Ahhoz, hogy a nedvesség ellenállóbb legyen, vízálló legyen. Ez azt jelenti, hogy sok év elteltével az alkalmazott réteget nem szabad megsemmisíteni.
 2. Az első ingatlan után a második. Nevezetesen - tartósság. Így az élettartamnak több évtizednek kell lennie.
 3. Van egy másik negatív tényező, amely folyamatosan befolyásolja a bevonatokat - a hőmérséklet csökken. Ezért szükséges, hogy a gitt nyugodtan ellenálljon.

Mit kell elérnie a végén, amikor a nedvességálló keverék helyet foglal el? Nagyon erős és ellenálló rétegnek kell lennie. És ha egy csempe mint védő és díszítő burkolat alkalmazása, akkor meg kell tartani, mint öntött.

Tipp A fenti tulajdonságok alapvetőek, de mindig valós feltételekből kell kiindulni, amelyek további kritériumokat igényelnek. Tehát, ha a festést el kell végezni, akkor gondosan hozzá kell járulnia a finom keverékek kiválasztásához.

Mi a fürdőszoba keveréke?

Most a piacon sok különböző töltőanyag van, amelyek összetételükben különböznek egymástól, és alkalmasak nedves helyiségekre. A különböző összetevők jelenlététől függ, milyen tulajdonságokkal rendelkezik keverék.

A szükséges tulajdonságok alapján kétféle anyagot különböztetünk meg:

• homok - nagyon kis frakció;
• márvány morzsa;
• klinker zsetonok;
• keményítő;
• lágyító;
• modulátor.

Mindez lehetővé teszi a gitt használatát az épületen kívül is.

Van azonban egy olyan jelentős hátrány, amely nem vonatkozik a minőségre. Nevezetesen - a magas költségek.

Figyelem! A gipsz vakolat nem használható nedves területeken való munkavégzésre. Számos gyártó megtéveszti a fogyasztót a csomagoláson található "vízálló" (nedvességálló) kifejezésre. Meg kell értened, hogy ez egyszerű megtévesztés. Még akkor is, ha sok szintetikus adalékanyagot adnak a gipszhez, nem lesz képes megszerezni a szükséges tulajdonságokat.

A gipsz felületek szabályozása a fürdőszobában

Nem lehet csak felhúzni a keveréket a falra, és simítani. Számos olyan tevékenység létezik, amely megelőzi az ilyen munkát. Bármilyen felület, még akkor is, ha tökéletesnek tűnik, előkészítést igényel.

Előkészítő szakasz

 • Teljesen távolítsa el a korábban alkalmazott bevonatot. Bontsa ki a repedéseket, amelyeket először le kell zárni.
 • A kiálló tárgyak - csavarok, jelzálogok, rögtönzött eszköz segítségével leütik.
 • A vízben nedvesített rongyok segítségével törölje a port és a piszkot.

A kövér területeket szappanos vízzel és terpentinnel kezelik.

 • Minden sérült terület teljesen kitisztul.
 • Ha ezeknek a jelenségeknek a nyomai vannak nyomon, akkor azt is kiegészítik egy fúvókával.
 • Antiszeptikusan jól haladjon minden felületen, figyelmet kell fordítani az ízületekre és varratokra.

A száradás várakozása után lépjen tovább egy másik szakaszba.

 • A mély behatolású megoldást választjuk ki. Jobb, ha előnyben részesítjük a primert, amely antiszeptikus.
 • A primer alkalmazása nem igényel különleges képességeket, használhat szórópisztolyt.

Mielőtt folytatná az alapvető műveleteket, várjon addig, amíg az alkalmazott réteg teljesen megszárad.

Tipp Előfordul, hogy a falakon vagy a mennyezeten nagy repedések vagy lyukak vannak a varratok között. A cement vakolattal vannak lezárva. Noha az ilyen munkák enyhén leegyszerűsíthetők, erre a célra rögzítő habot készítenek. Jó javítani a nagy károkat, és nem igényel nagy erőfeszítést alkalmazásra.

A gitt készítése

A fürdőszobában lévő kendőt fel kell tüntetni a csomagoláson - alkalmasak a nedves helyiségekre, valamint a fent felsorolt ​​típusok egyikére. Így azt mondhatjuk, hogy a fő feltétel a priori lesz. Nevezetesen - a keveréknek megvan a megfelelő tulajdonsága. De most egy másik probléma merül fel, megfelelően kell alkalmazni.

Különösen nehéz a felületek festésénél szembenézni. Az a tény, hogy a festék azonnal felismeri és kiemeli az összes meglévő hibát.

Határozza meg a szükséges rétegszámot. Ha a munkákat a már alkalmazott vakolaton végezzük, akkor a befejező keverékre korlátozható. Ha jelentős szabálytalanságok vannak, amelyek egy centiméteres vastagságú oldat alkalmazását teszik szükségessé, akkor a kiindulási gitthez használják.

Kezdő gitt - jelentős szabálytalanságok, repedések és cseppek jelenlétében használják

Gyakran használjon száraz cement gitt, elő kell készíteni:

 • A tartályban öntsük a megfelelő mennyiségű készítményt, fokozatosan adjunk hozzá vizet, folyamatosan keverjük a keverőt egy fúróval ellátott fúróval.
 • A pépes konzisztenciát meg kell kapni, ami 10 percig marad. Ez annak biztosítására történik, hogy minden adalékanyag végül feloldódjon. Ezután a keverést megismételjük.
Tenyész száraz gitt

Kezdi a legnehezebb - a keverék felhordása a felületen. Bár ha kicsit gyakorolsz, kiderül, hogy minden nem olyan rossz, amilyennek első pillantásra tűnhet.

Két fő eszköz használható a munkához: közepes és nagy simítóval, tartalékban tartva kicsi, ezért a nehezen hozzáférhető helyeken való felszerelésre lesz szükség.

Kezdje a gittmunkát

 • Nagy területeken használd a következő technikát: dobd el a megoldást alulról, majd simítsd ki a szabályt.
 • Ha ez nem lehetséges, akkor tegye meg: tegye a keveréket egy nagy spatulára egy nagy felületen, amely a felületen dolgozik.
 • A szögek speciális szögvasat alkotnak.
A belső sarkok igazítása szögletes spatulával

Ilyen egyszerű szabályok segítségével bármilyen nedves helyiségben kezdő és befejező vegyületeket lehet alkalmazni.

A teljes szárítást követően a felületet csiszolják. Ha tökéletesen sima, majdnem tükörréteget szeretne kapni, akkor használja a fényezés módját.

Felületi csiszolás - Finishing Spackling Stage

következtetés

A nedves helyiségek a legkörültekintőbb kezelést igénylik. Ha közeledik a felülethez, kiderül, hogy hamarosan megjelenik a gombák és a penész, a réteg egyszerűen összeomlik. Jobb lenne még egy kis időt tölteni erre, de sok évtizedre elfelejteni a problémákat.

Hogyan válasszunk nedvességálló gittet a fürdőszobának?

Putty - ez a végső réteg a falfestés, amelynek feladata, hogy megszüntesse kisebb hibák, mint a repedések és kisebb szabálytalanságok. Többféle gitt van, de ebben a cikkben a nedvességálló gittről, a cselekvési, alkalmazási és kiválasztási szabályairól beszélünk. Ez a vízálló keverék kültéri használatra is alkalmas.

előnyök

A fürdőszobák gyakran magas páratartalmúak. Ezért van a gipsz választása nagy szerepet játszik a munka befejezésében.

A nedvességálló gitt eltér a megszokottól, mivel amikor nedvességnek van kitéve, akkor nem fogja elveszíteni az erejét, szemben a többi fajtával.

Ez a legfontosabb előny, mert a belső falak élettartama jelentősen megnő. A festés a falakon és a mennyezet nem veszítette el a megjelenését, szükség van ilyen gitt. Ezenkívül ez a fajta keverék kedvezőtlen a mikroorganizmusok reprodukciója szempontjából: biztos lehet benne, hogy a falburkolat alatt nem lesz penész.

Ez a fajta drágább, mint a többiek, de a legmegfelelőbb a nedves helyiségek számára. Logikusabb, hogy magasabb árat kezdetben fizetni, mint később, hogy újabb javításra kerüljön.

Szigetelőanyagok

Fürdőszoba - a magas páratartalmú helyiség, ezért a fali díszítéshez különleges nedvességálló gitt használatát jelenti. Ez a készítmény nedvesség hatásának köszönhetően javítja a teljesítményt és tartósabbá válik. Tudja meg, hogyan kell befejezni a falakat a fürdőszobában nedvességálló gittal, további információ.

Tartalomjegyzék:

Vízálló gitt a fürdőszobához: az alkalmazás jellemzői

A kendők, amelyekkel a falak falra vágása a fürdőszobában, bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkezniük, amelyek biztosítják a használat minőségét. Függetlenül attól, hogy a falak további befejeződtek a szobában, a falak falának a gipszén kell lennie:

 • nedvességálló - a nedvesség hatására a szokásos gitt, dörzsölje, hámlik, deformálódik és összeomlik nedvesség hatására;
 • hosszú üzemben - a gipsz minimális élettartama húsz évig a falakon való alkalmazás után;
 • ellenáll a hőmérsékletváltozásnak - mivel a fürdőszobában instabil hőmérsékletű helyiség van, a falfesték könnyen át tudja vinni ezeket a vibrációkat, a tágulási és tömörítő gitt hőmérséklettel történő megváltoztatásához vezet.

Ne feledje, hogy ezek a kritériumok meghatározóak abban az esetben, amikor a fürdőszobai falak befejeződésére szolgáló gittkészítményt választanak. Az egyedi kiegészítések függenek a falak további befejeződésétől. Így például, ha befejezése után a falak a fürdőszobában festettek festék, akkor a felületnek különböznie kell a tökéletes egyenletesség, ami azt jelenti, hogy a gitt tökéletesen illeszkedjen a falra. A csempével díszített falak esetében ez a kritérium kevésbé fontos.

A falak falának befejezéséhez használja az ásványi vagy polimer alapú készítmények következő változatait:

1. cement alapú csipke cement alapon.

A készítmény előállításához kiváló minőségű portlandcementet használnak. Ő nedvesség hatására még tartósabbá és erősebbé válik. A bevonatot a falra való felhordás után továbbá vízzel nedvesítik. Ennek a kompozíciónak a fő komponensei a cement mellett finom homok- és klinker-forgácsok. A kompozíció plaszticitásának javítása érdekében különböző adalékokat és töltőanyagokat adunk hozzá.

2. Polimer alapú akril vagy latex gittkészítmények.

Többféle ásványi és szintetikus adalékanyagból áll. Az adatok összetétele inkább plaszticitás, mint a cement. Nem zsugorodik, könnyedén alkalmazható a falra, felosztva a felületén. Az ilyen gitt ára azonban sokkal magasabb, mint a cement analógé.

Egyes szakértők használják a dekoráció a falak a fürdőszoba gitt homlokzat cél. Azonban, mielőtt egy vegyületet vásárolna, győződjön meg róla, hogy nem tartalmaz ártalmas vagy mérgező anyagokat.

Gipszalapú keverékek használata semmilyen esetben sem ajánlott a falburkoláshoz a fürdőszobában, annak ellenére, hogy ezeknek a vegyületeknek némelyikének nedvességállósági jelölése is van. Ez a fajta felület nem képes ellenállni egy állandó párnak és a hőmérséklet változásának a szobában.

A fürdőkádra vonatkozó kérdésre válaszolva, melyiket válasszuk, határozottan javasoljuk, hogy összpontosítsunk a kompozíció akril vagy latex változatára. Ha a kompozíció költsége döntő fontosságú, akkor a cement alapú gitt nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Vízálló gipszkarton gipsz: kiválasztás és jellemzés

A kinevezéssel kapcsolatban a gitt a gipszkarton oszlik típusok:

1. A kemény kitt finishing nedvességálló - gyakran késztermékben értékesítik, a helyiségek falainak végleges díszítésére használják. A befejező kompozícióval történő befejezése után a falak festésre készülnek.

2. Nedvességálló gittálló - a fal kezdeti illesztésénél ez a kompozíció lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az ívek között a lapok, a lyukak a kötőelemek stb.

3. Univerzális spackling compounds - lehetővé teszi, hogy egyszerre végezze el az illesztést és a végső kikészítést.

A nedvességálló kitt fürdőszobai összetételével kapcsolatban:

1. A gipszen alapuló vegyületek - nem zsugorodnak, azonban nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

2. A cementkompozíciók - kiváló nedvességállósággal rendelkeznek, ellenállnak a mechanikai igénybevételnek, de enyhén zsugorodnak. Az ilyen kompozíciók segítségével a csempe alatt a fürdőszoba díszítése díszíti a falakat.

3. Polimer gitt keverékek - a legjobb megoldás a fal tökéletes összehangolásához. A gittnek nagy a plaszticitása, jól eloszlik a falon, kiegyenlíti. Az egyetlen hátrány az a magas költség, amelyet teljes mértékben igazol az anyag teljesítményjellemzői.

Jegyezzük meg, hogy alkalmazása előtt a keverék összetétele a bevonandó fal primer, amely nyújt minőségi tapadást fal kép és funkciója van fertőtlenítő.

A használatra való készenlét arányában a fürdés nedvességálló gittje történik:

 • ennek az anyagnak a szárazanyag-hígításához vízre van szükség, a készítmények kevésbé kényelmesek a felhasználáshoz, mivel bizonyos konzisztenciára van szükségük, és gyártásukhoz keverőszerként alkalmazzák, emellett ezeket a keverékeket gyorsan fel kell állítani, ezért kis részletekben készülnek;
 • kész - a kompozíciók drágábbak, de könnyen alkalmazhatóak a kompozíció alkalmazása előtt, jól keverik össze, ráadásul elég hosszú az eltarthatóságuk, és idővel nem veszítik el jellemzőiket.

Kemény kendőt a nedvességálló ár és a rajzoló eszköz

A falak feltöltése során előzetesen fel kell készíteni a munkához szükséges felszerelést. Először is különféle méretű spatulákkal kell raktározni, amelyek segítségével a gitt a falra kerül.

Ha száraz készítményt használ, akkor készítsen anyagokat hígításra. Vödör vagy tartály, víz, fúró keverőfúvókával vagy építőipari keverővel.

Szintén előzetesen ki kell választani a primert, amelynek típusát a falon alkalmazott gitt típus határozza meg. A gittet széles falvastagsággal helyezzük a falra, és a széles, keskeny simítóval alkalmazzuk. Ha több mint egy négyzetméternyi falfelület van, használja a szabályt annak igazításához.

A falak repedéseinek elkerülése érdekében a gipszelés során hálót használnak, ami javítja a kompozíció mechanikai szilárdságát.

A fürdőszobai kendőt a festéshez: alkalmazási funkciók

A fürdőszobai kendők a következő működési tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • nagy nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok, amelyek meggátolják a gomba és penészgombák kialakulását a fürdőszobában;
 • minimális porozitás;
 • magas tapadás az alappal, nedvességtől és hőmérsékletkülönbségtől függetlenül.

A polimer kompozíció segítségével lehetővé válik egy ideális bevonat kialakítása a falak falának festéséhez. A levegővel való érintkezés során a gitt polimerizálja, ugyanakkor nagymértékben működik.

A készítmény alkalmazása után nagyon sima felületet kaphatunk, amely nem igényel további csiszolást. Az ilyen készítményeket kész formában adják el, és nem szükséges további hígítás vízzel.

Polimer alapú gittek:

 • akril - segítséget nyújtva mind a befejező, mind az indítófalak befejeződnek, magas szintű lágyítással különböztetik meg őket, ezért képesek kisebb szabálytalanságokat kitölteni és kiküszöbölni a hibákat, a kész szerkezetek nem kellemetlen szagok, ezért az allergiában szenvedők számára egy helyiségben használják őket, és nagy tapadási fokúak betonhoz vagy fafelülethez;
 • latexkeverékeket - előállítását teszi lehetővé, tökéletesen sima felületet ad, nagy tapadású, így a különböző általános alkalmazását minden típusú felületek működés közben nem hajlamosak a repedésre és megrázó.

Mielőtt a gitt a falon a fürdőszobában megtörténik, elő kell készíteni a falakat. Kezdetben távolítsa el a régi bevonatot, értékelje az állapotot, és attól függően kövesse ezeket a lépéseket. Gomba vagy penész jelenléte a falakon, meg kell szabadulnia tőlük, csiszoló kompozíciókkal. Annak érdekében, hogy távolítsa el a régi gipsz vagy gitt, használja a spatula, csiszolópapír segít a végső takarítás.

Ha a csempéket a falról kell deformálnia, használjon kalapácsgépet. Ezután meg kell szabadulnia a szennyeződéstől és a portól. A falak építésének fő anyagával kapcsolatban értékelje őket repedések és forgácsok jelenlétében, ha szükséges, a falak vakolását.

A falakat mélyen behatolható alapozóval kezelje, ami meggátolja a penész és gombák fejlődését a falon. Javasoljuk, hogy előnyben részesítse az akrilalapú alapozót. Segítségével nem csak a bevonat mechanikai szilárdsága javul, hanem a nedvességgel szembeni ellenállása is növekedni fog.

Ne felejtse el, hogy a fal kivonása a fal fő részéhez növeli a javítások fizikai és anyagi költségeit a fürdőszobában. Ezért ha az alap jó minőségű, ne törölje. Mindenesetre elsősorban a falak szemrevételezéses vizsgálatával kell felmérni a helyzetet.

Ezekben az esetekben régi falazatok maradnak:

1. Biztonságosan rögzítve vannak a falra, nincs deformáció, duzzanat, repedések. Ha megérinti a falat, a vakolat szorosan rá van tartva, nem szabad kicserélni.

2. Távolítsa el a dekoratív bevonatot anélkül, hogy károsítaná a vakolatréteget. Tapéta vagy festék eltávolításához használjon spatulát. A csempe leszerelése szinte mindig a vakolat károsodásával jár.

Ha biztosak vagyunk abban, hogy a falak vakolásakor minden technológiai árnyalatot megfigyeltünk, akkor biztonságosan hagyjuk ezt a réteget a falon.

Ahhoz, hogy a falakat és a mennyezetet a fürdőszobába tegye, gondoskodnia kell a jelzőfények telepítéséről, amelynek időtartama legfeljebb fél méter. Ehhez használja a lézert. A fal legösszetemesebb pontja útmutatás lesz a gitt vastagságának meghatározásához. Ha a falakon repedések vannak, cserélje ki az üvegszál vágott részét vagy egy speciális hálót, hogy megakadályozza a szétcsúszást a helyükön.

Ha a helyiségben lévő mennyezet is megtörik, akkor indítsa el a munkát vele. Készítse elő a kompozíciót a munkához, gondosan összekeverve. Egy kis simítót használva helyezzen el egy gittet a sarkokra, és tegye fel a felületre.

A szálasítás megkönnyítése érdekében először állítsa be az indítót, majd alkalmazza a befejező keveréket.

A falak fonása a gipszvegyület beépítésével kezdődik, a legmélyebb repedéseken és hibákon belül. A kompozíciót egy spatulával simítsuk le és várjuk, hogy megszáradjon. Kezelje a falat egy másik akril alapú alapozó réteggel és folytassa a munkát. Megjegyezzük, hogy az alapozó minősége a kész gittnek a falhoz való tapadásától függ. Alkalmazza az indítómotort és a falak szintjét.

Miután megszáradt, homokja a falakat. Egy kis simítóval alkalmazzon egy befejező gittet, amelynek vastagsága minimális legyen. Egy kis helyiség feldolgozásához, a gitt alkalmazásához egy spatulát használjon. Várja meg a kompozíció megszáradását és egy másik gitt réteget.

A falak szárítását a legkényelmesebb körülmények között kell végezni. A helyiségben nem lehet piszok, az optimális hőmérséklet körülbelül 20 fok. Ha a gittnek cement alapja van, akkor a helyiségben a túlzott páratartalom csak erősíti.

Miután a gitt megszáradt, a falak festésre készülnek. Ne feledje, hogy ez a folyamat néhány nappal azután kezdődik, hogy a fal teljesen kiegyenlített. Ha ezt a folyamatot később hajtják végre, akkor a cementkészítmény nagy szilárdsággal rendelkezik, és lehetetlen a falak homokszórására.

A munka megkezdése előtt védőruhát, maszkot és légzőkészüléket kell viselni. Mivel a munka során nagy mennyiségű por irritálja a szemet és a légzőrendszert. Rögzítse a csiszolóhálót egy kézzel vagy elektromos falszintező eszközzel. Lehetőség van arra, hogy finom szemcsézettel kicserélje a hálós csiszolópapírt.

A fal síkja körkörös mozdulatokkal dolgozik. Ugyanakkor kövesse a munkafolyamatot. A csiszolás végrehajtása addig történik, amíg nincsenek szabálytalanságok a falon. A fal teszteléséhez használjon szintet vagy szabályt. Ezután meg kell szabadulnia a porból a helyiségben, és végre kell hajtani a primer falakat. A primer javítja a falak szilárdságát, és javítja a gitt.

A fürdőszobában lévő falak befejezéséhez további intézkedések kapcsolódnak a festésük végrehajtásához. E célból olyan nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező vegyületeket is használjon, amelyek tolerálják a hőmérsékleti ingadozásokat.

Fürdőszobai gitt

Hasznos tippek

A fürdőszobában a befejező anyagokat a hőmérséklet és a páratartalom állandó változásai mellett működtetik. A gyakori nedvesedés elpusztítja a bevonatok szerkezetét, torzulást okoz. Ahhoz, hogy a falakat a befejezés előtt ki lehessen szintelni, azt javasoljuk, hogy a speciális helyeket nedves helyiségekben használja. Ez garantálja, hogy a csempe nem esik le, és a festék nem tűnik le a javítást követő első napokban.

Műszaki adatok

A fürdőszobai készítmények a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • nedvességállóság. A keverék nem veszi fel a vizet, szerkezete stabil marad magas páratartalmú körülmények között. A gitt nem dagad és nem esik le;
 • tartósság. A minőségi anyag legfeljebb 20 évig működik;
 • ellenáll a penész és gomba növekedésének. Fungicideket tartalmazó vakolat kiválasztását javasoljuk. A gombák spórái nem élnek túl.

gyártók

 • Knauf. A felület könnyen őrölhető, sima lesz. Kiváló anyag festéshez;
 • Tex. A márka akrilát kompozícióit széles körben használják medencék, fürdők, pincék készítéséhez;
 • Unis. A cement alapú keverékek az ideális csempealap. Magas páratartalmú körülmények között a megoldások tartósabbá válnak.

A kendők az alaphoz való maximális tapadásának köszönhetően a felületet fel kell tölteni a szintezés előtt. A csiszolás után a fal vagy a mennyezet újra alapozásra kerül, és csak ezután folytatódik a befejezéshez. A mesterek gyakran gőzzel áteresztő festéket helyeznek a szintező réteg tetejére. Ilyen felületen kevesebb kondenzáció képződik, ami különösen fontos a mennyezeten.

A hírlevélre való feliratkozással tájékoztatást kaphat a promóciókról, árengedményekről és különleges ajánlatokról. Az előfizetés után elküldjük Önnek a "Csalás varázslók, vagy hogyan lehet felismerni a gátlástalan építőket".

* Szükséges mezők

A fürdőszoba fürdőszobája: a mítoszok megsemmisítése a nedves szobák befejezésének követelményeivel szemben

Úgy gondolják, hogy a belsőépítészeti a fürdőszoba csak nedvességálló anyagokat. A tisztelt olvasónak bizonyítani fogom, hogy ez a szabály messze nem szükséges, és megerõsítem az érveimet saját tapasztalataimmal.

Keverési keverékeket hagyományosan a falak falba töltésére használják.

előfeltételek

A fürdőszobai körülmények azt sugallják, hogy csak a minimális higroszkópossággal rendelkező kopásálló és nedvességálló anyagokat használja. Különösen a vízálló gipszkartonnak kell készülnie a cement kötőanyagon, és máskülönben nem.

Cement vízálló gitt.

 • A fürdőszobát magas páratartalom jellemzi. Pontosabban, a páratartalom változása széles értéktartományban: forró zuhany után a légkörben gőzzel lesz telítve, de félórás szellőzés után a páratartalom ugyanolyan szinten stabilizálódik, mint a nappaliban;

Ahol van zuhany, magas páratartalom van.

 • A falak, és kisebb mértékben a mennyezet mennyezetét szennyezik. Samponokkal, szappannal és mosószerekkel permetezik őket, amelyeket a fürdőkád, a zuhanyzó és az mosdó tisztítására használnak.

Még a tiszta víz szórása is elhagyhatja a tisztítandó jeleket. A víz nagy mennyiségű meszet és sókat tartalmaz, amelyek szárítás után a korábban nedvesített felületen helyezkednek el. Kétség: nézd meg a saját vízforraló fenekét.

A skála vízben oldott mész.

viszont

Elvtársak, gondolja: nedves lesz az esőben, vízhatlan anyagból készült esőkabátban?

Hülye kérdés, igaz? Biztos védelmet biztosítanak a vízből, így biztosan megszökik a házba.

Miért kérdeztem ezt a kérdést? A falak befejeződése a gipsz és a gipsz tekintetében ugyanazokkal a feladatokkal jár, mint a kabátja az ünnepi jelmezhez képest. Mi a különbség, mint a falfestéshez használt gitt, ha a festék vízre át nem eresztő?

Igen, de hol szerezni ezt a festéket? - kérdezte, meglepetten, az olvasó.

Ahogy mondják Odesszában, nekem van. Ismerje meg: gumi víz diszperziós festék.

Gumi víz-diszperziós festék a hazai termelésből.

Én adom neki a jellemzőit a festék példáján, amelyet ismételten használtam a saját házam befejezéséig - a Reset + a Sevastopol Accent LLC által.

A bevonat kopásállósága lehetővé teszi, hogy a festett felület ellenálljon az ismételt nedves tisztításnak, beleértve a háztartási tisztítószerek alkalmazását savak és lúgok oldatán alapulva. Csak a csiszolótermékeket tilos használni.

A festett falak tisztítása során a "Fehérség" -t használom - 15% -os nátrium-hipokloritot tartalmazó mosószer.

Nem csak a festék

A fürdőszoba fürdőszobai festék - népszerű, de nem az egyetlen befejező forgatókönyv. Finishing bevonatként alkalmazható:

 • Csempe. A falak teljes területére vagy a fürdő és mosdókagyló fölött helyezkedik el. Ha vízzáró habarcsot használ az ízületekhez, nem számít, hogy a csempe melyik felületen van elhelyezve: teljesen száraz marad;

A fő előnye a csempe - gyakorlatilag korlátlan élettartam. A csempe csak akkor változik, ha belefáradt a régi szobatervbe.

Csempe a fürdőszobában: időzített klasszikus.

 • Sűrű vinil tapéta. Szinte nulla a nedvesség és a páraáteresztő képesség. A tapétát nem szabad ragasztani közvetlenül a fürdőszoba fölé vagy a sarokzuhanyra: ott gyakran kell megtisztítani, és a bevonat tartóssága érezhetően rosszabb a csempe számára.

A fürdőszoba falain vastag vinil tapétát használt.

Nehéz vinyl tapéta nedves területeken nem ragasztott tapéta CMC és természetesen nem a liszt paszta, hanem a PVA ragasztó. Vízzel hígítjuk és a falak előfestésére használják, és közvetlenül a ragasztáskor mind a falakra, mind a tapétacsíkra felhordják.

Rövid összefoglaló

Cement nedvességálló gitt a fürdőszoba - nem az egyetlen anyag, amely használható a falak összehangolásához. A gipszkeverékeket is használhatják a gitteléshez.

Gipsz alapú építőelemek.

Ebben az esetben két feltételnek kell teljesülnie:

 1. A falaknak vízállónak kell lenniük. Néhány bekezdést felsoroltam a lehetséges megoldásokról;
 2. A helyiséget hatékony elszívó szellőzéssel kell felszerelni. Állandó nedvességgel minden ásványi alapú anyagot elkerülhetetlenül a gomba okoz.

A rossz szellőzési teljesítmény gyorsan a gomba megjelenéséhez vezet.

Egy tipikus városi lakásban a normál szellőztetéshez elegendő egy szellőzőcsatorna beépítése. Nem szükséges a ventilátort a világítással párhuzamosan csatlakoztatni: a fürdőszobához szellőztetés szükséges éjjel-nappal, és napi egy vagy két órát használ a célra.

Kapucni a fürdő szellőző csatornájában.

A falak és a mennyezet kisebb hibáinak lezárásához használhatja a homlokzati akril gitt. Beállítás után rövid ideig tartó érintkezést hoz vízzel még védőfesték nélkül is.

A homlokzati akril gitt teljesen készen áll a használatra.

A tematikus fórumokon kíváncsi kérdés merül fel: ki borította a fém fürdőt a zajtól? Nagyra értékelem a szerzője gondolkodását, aki hajlandó volt nem szabványos megoldásokat keresni; azonban sokkal könnyebb a fürdő alját kicserélni vagy a vastag mikroporózus gumit ráhelyezni rá.

Az alján alkalmazott hab a zajos fürdõt csendesre fordítja.

Az én tapasztalatom

Annak érdekében, hogy ne legyen megalapozatlan, arról fogok beszélni, hogy hogyan és milyen elemekkel díszítettem a kombinált fürdőszobát a házam padlásának építése során.

falak

Keret - 50 mm vastagságú horganyzott profil (irányítás és rack-szerelés).

A fal csontvázát horganyzott profilból állítjuk össze.

Burkolat - falazólap. A kalkulációk kis hibája miatt a nedvességálló gipszkarton nem volt elég, ezért a fal falburkolatának egy része és a mennyezet egyszerű fehér gipszkarton volt.

Balról jobbra: normál, nedvességálló és tűzálló gipszkarton.

tapasztás

Hogyan szereljük fel a gipszkarton a fürdőszobában a varratok és a kupakok rögzítőit? Rövid visszaverődés után bátran használták a gipszkeverékeket - a HP Start-ot az ízületek és az ABS szatén feltöltésére a felület kiegyenlítésére.

ABS vakolat vakolat ABS szatén.

Az ABS gitt nagyon szeretett engem a keverés után egy hosszú (legalább 45 perc) élet után, és amikor dagasztották, szinte soha nem rohangál, még akkor sem, ha nincs elegendő ideje a vízben való áztatáshoz.

A fürdőszobában való festéshez csiszolták a rezgő csiszolót és a 80-as és 120-as rácsokat. Az első durva őrléshez használt, a második - a felület végleges simításához. A csiszolás után a falakat vákuumban eltávolították, hogy eltávolítsák a finom gipsz port és alapozzák meg az akril alapozóval.

Kis mennyiségű csiszolással kézi úsztatással végezheti el.

festmény

Milyen festéket választani, már írtam. A választásom a hírhedt "Resel +" volt. A falak kis területének és a szögek bőségének köszönhetően ecsettel festettem; mindegyiknek négy rétegű festéket kellett elhelyeznie, mert kisebb számban a szín egyenetlen maradt. Egy réteg szárítási ideje nem haladja meg a 60 percet.

Csodálatos festés Sevastopol termelés.

Ha festeni akarja a festéket, keverje össze a pigmentet egy margóval. Az utasítás kapcsolódik ahhoz a tényhez, hogy előbb vagy utóbb a falak kisebb javításokra szorulnak; ugyanazt az árnyalatot kapja újra, amikor a saját kezével való keverés elvileg nem lehetséges.

Amikor kézzel festett, gyúrja a festéket egy margóval a jövőbeli javításokhoz.

kötény

Egy csempe kötényt ragasztottak a fal fölé a fürdőszobában. A csempe ragasztott egy kicsit szokatlan - egy ponton alkalmazott szilikon tömítőanyag. A varrások kitöltésére használták.

A kivitel tartós és teljesen vízálló.

A csempe kötény a fürdőszobán át szilikon tömítőanyagon van ragasztva.

szellőzés

A szellőztető csatorna kipufogó rácshoz 105 m3 / óra kapacitású csatornaventilátor van felszerelve. Az ellátási lánc elsötétült. A Dimmer segítségével kiválaszthatja a szellőztetési teljesítményt és a csendet.

A kapcsoló mellett egy dimmer szabályozza a kipufogó ventilátor sebességét.

Működési jelentés

A befejező munkálatok befejezése után közel három év telt el, míg a belső tér a megőrzését megőrzi, és nincs látható jele a célnak.

A képen - egy gipszkarton falat készítettem a galériám fürdőszobájában.

megállapítások

A cikkből megtudta, hogy nincs korlátozás a kötőanyag típusához a kendők és vakolatokhoz használt fürdőszobában, nincs. A helyes választás a befejező, akkor biztonságosan használható építési keverékek szánt száraz helyiségekben. Tudjon meg többet a fürdőszobáról, amely befejeződik a cikkből.

Kiválasztanak egy gittet fürdőszobához festéshez

Mielőtt elvégezné a befejező munkát a fürdőszobában, az egyik kötelező lépcső a mennyezet és falak csomózása. A gitt helyes megválasztása lehetővé teszi nemcsak a gyakorlatilag tökéletesen sima felület megszerzését, hanem jelentősen javítja a tapadást és a víztaszító képességet is. Különösen ez az eljárás fontos a festés előtt, mivel a falak bármilyen szabálytalansága a díszítő rétegen fog működni, és lebontja a helyiség kialakítását.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a gitt?

Megfelelő típusú gittet választanak, figyelembe véve a fürdőszobában való működésének jellemzőit. Ezért a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 1. A vízállóság magas szintjét biztosítja, és védi a falazatot a nedves és a gomba megjelenésétől.
 2. Van minimális porozitás.
 3. A ragasztó tulajdonságainak megőrzése a nedvesség és a gőz hatása alatt.
 4. A szélsőséges hőmérsékletnek ellenállni.
 5. Ha a kész oldatot alkalmazza, akkor magas a felület nedvesíthetősége. Ez lehetővé teszi egy réteg minimális vastagságát és pénzt takarít meg.
Kiváló minõségû festékminta a minimális porozitással

Kiválasztása gitt

Ezeknek a követelményeknek megfelelően a nedves helyiségekben a legmegfelelőbb a cement és a polimer kompozíciók keveréke. Képesek hatékonyan védeni a durva falakat és ellensúlyozni a baktériumok és gombák fejlődését.

A cementes gitt kis enyhe zsugorodást okozhat, ami szignifikáns jelentős érdesség jelenlétében. Ezért több réteget kell alkalmazni, vagy felületi csiszolást kell végezni. Portland-cement és lágyítószerek száraz porkeveréke. A falra történő felhordáshoz bizonyos arányban vízzel dagasztják az utasításoknak megfelelően, amíg egy homogén készítményt nem kapnak. A szárítási sebesség a helyiség nedvességtartalmától és hőmérsékletétől függ.

A polimer kompozíciók lehetővé teszik, hogy csúcsminőségű bevonatokat készítsen zsugorítás nélkül. Ahhoz, hogy különleges körülmények között szárítsanak, nem szükséges, mint a cementkészítmények esetében. A réteg polimerizációja rövid időn keresztül (20 percen keresztül) levegővel érintkezve jelentkezik. Ennek eredményeképpen a helyszín készenlétben van egy befejező bevonat alkalmazására néhány órán belül. Működés közben a polimer készítmények kevésbé hajlamosak krakkolásra és hámozásra. A felület majdnem teljesen sima és nem igényel további csiszolást. Ezért ez a gitt ideális a véglegesítéshez. Kész keverék formájában szállítják, amely garantálja a kompozíció teljes megfelelését az építés követelményeivel és szabványaival.

A polimer gittek a következő típusokra vannak felosztva:

 1. Akril. Nagyoláshoz és simításhoz tervezve. Magas plaszticitással bírnak, ezért képesek a különböző szabálytalanságok és pórusok könnyű feltöltésére. Nagy szilárdságú és tartósságú. A kész megoldás szagtalan, ezért akár allergiás betegek is használhatják. A faanyag és a betonfelületek nagyfokú ragasztási viszonyaitól eltérő.
 2. Latex. A tökéletes tükörfelület előállításához használják. Magas tapadási arányuk van szinte minden modern építőanyagnak, ami egyetemessé teszi őket. Ne zsugorodjon, ne törje fel, és ne dugd le az idő múlásával.
Kiválasztjuk a latex gittet a fürdőszoba falainak befejezéséhez

Felület előkészítés

A fürdőszobai kendőt speciálisan előkészített felületre kell felhordani. Ezért kezdeni kell az építési munkálatokat a régi bevonat eltávolításával. Ez lehetővé teszi a tartószerkezet állapotának felmérését, valamint azonosítja a problémás területeket. A nedvesség miatt a csempe vagy más kikészítő anyag alatt penész és rothadás alakulhat ki, amely elterjed és megtöri a dekoratív réteget. Ezeket eltávolítják egy csiszolószerszám segítségével, amelyen csupaszító falak vannak az alapanyaghoz. Általában egy spatulát használjon a régi gitt és vakolat eltávolítására, valamint a végső csiszolópapírra. Ha ki szeretné távolítani a lapkát, használjon egy lyukasztót egy speciális fúvókával, amelynek sík hegye van.

A régi réteg eltávolítása után eltávolítják a port és a piszkot a falak állapotának felmérése érdekében. Az alapfal fajtájától függően különös figyelmet kell fordítani a tégla- vagy betonlemez repedések jelenlétére, valamint a lapok rothadt helyére.

Ha az idő nem derül ki a megjelenés okairól, és nem értékeli a további növekedés lehetőségét, akkor a fal díszítése megszakad. A fal repedései idővel növekedhetnek, és végül nemcsak a gittréteg, hanem az épület részei is megsemmisülhetnek. Ugyanez vonatkozik a fa szerkezetekre is.

Annak ellenőrzése érdekében, hogy a repedés növekszik-e vagy statikus méretű-e, használhatja a jelzőfényt. Ez három különböző helyen történik a fal magassága mentén a hiba vonalán egy gitt megoldás segítségével. Az oldatot vékony rétegben alkalmazzák a repedés mindkét oldalán hidak formájában. Ha egy hét múlva nem repedtek, akkor további javítások végezhetők, különben meg kell erősíteni az alapot.

A gomba vagy a penész nyomai, valamint a megelőző célokra előfordulhat, hogy a kötelező beavatkozást speciális mélyedéses alapozó megoldásokkal végezzük. E célból kívánatos az akril alapozó használata. Lehetővé teszi nemcsak a felületi rétegek megerősítését a pusztulástól, hanem jelentősen növeli a nedvességállóságot, és megőrzi a falak "lélegzésének" képességét. Enyhén vagy hengeren egyenletesen alkalmazzák. A falak eltarthatósága több órától napig, a helyiség nedvességtartalmától függően.

Készítse elő a falakat: távolítsa el a régi bevonatot

Szükséges a régi gipsz és gitt eltávolítása?

A szintező réteg eltávolítása a falvázlatra további munkát okozhat. Ezért felmerül a kérdés az esetleges megőrzéséről, mert először is jelentősen csökkenti a fürdőszobai javítás költségeit, másrészt csökkenti a munka időtartamát. Hagyja a régi vakolatot a következő feltételek mellett:

 1. Biztonságosan kapcsolódik a falak felületéhez, és nincs hólyagosodás, hámlás vagy repedés. Ez vizuálisan ellenőrizhető, vagy a falakat egy fából készült kalapáccsal történő gondos kalapálás segítségével. Ha enyhe mechanikai ütközés esetén a gipsz összeomlik, akkor cserélni kell.
 2. A díszítő bevonatot eltávolíthatja anélkül, hogy károsítaná a szintező réteget. A festék vagy a tapéta egyszerűen eltávolítható a spatulával vagy a fúró fúvókájával. Ha egy csemperől beszélünk, akkor biztosan nem lehet megmenteni, vagy felesleges munkaerőköltségekre van szükség.
 3. Magabiztosság van a vakolat technológiájával.

Hasonló pontok vonatkoznak a gittrétegre. Minden más esetben valószínű, hogy a közeljövőben ismét szükség lesz a fürdőszoba teljes javítására.

Ha lehetséges, a falakat a régi padlóra rakjuk

Fali és mennyezeti töltőanyagokat gyártunk

5 mm-t meghaladó szabálytalanságok esetén a fürdőszobába való festés kezdetét szolgáló gitt.

Ehhez a felszíni síkban a különleges jelzőket egyenletesen 50 cm-es időközönként kell beállítani, hogy megfelelő módon rendezzék őket, használják a lézeres szintet: találjuk meg a legkonvolensabb pontot, amelyet nullaszintként vettünk fel, 5 mm-t adunk hozzá, és elvégezzük a jelölést. A repedések helyén ragasztott üvegszál vagy különleges háló, amely megóvja a felületet a hámlás vagy a repedés ellen.

A befejezés a mennyezetről indul. Ezzel elkerülhető a falak és padlók kész felületének szennyeződése. A keveréket kis mennyiségben készítsük az utasításoknak megfelelően a teljes fogyasztás 20 percen keresztül. Ez annak köszönhető, hogy gyorsabb keményedés és a lehetetlen további felhasználás.

A töltés folyamata a mennyezetről kezdődik

A kész oldat vízzel történő hígítása szigorúan tilos, mivel pelyhekben kerül forgalomba. Ha a gitt kész állapotban vásárolt, azt egy műanyag tartályba is be kell önteni.

Egy kis spatulával az oldatot a sarokfelületekre helyezzük, és azonnal két egymásra merőleges irányba simítsuk. Ezután folytatják a réteget a fő síkra, és a födémek szögére fókuszálnak, és a mennyezetek falához csatlakoznak. A munkálatoknak minimálisnak kell lenniük, mivel a gittek minőségi rétegét csak addig tartják meg, amíg meg nem kezd keményedni. Ellenkező esetben pontozás, duzzanat vagy peeling.

A spatulát 60 ° -os szögben helyezzük el, egyenletes nyomással, simítsuk a gittet a falra. Ha a beigazítást a jelzőfények végzik, akkor a réteg valamivel enyhén vastagabb, mint a kívánt, és a többletet ezután eltávolítja a szabály. Más esetekben használjon széles spatulát. A sarkok simítása és kiegyenlítése szögletes spatulával történik.

A mosogatószer mosogatásának folyamata során nincsenek rajzolások, a levegő hőmérséklete pedig +10 ° C felett kell lennie. Nem szükséges felgyorsítani a réteg edzését egy épület hajszárítóval, ennek következtében a bevonat mechanikai igénybevétele lesz.

Miután a kiindulási réteg megszáradt, a felületet ugyanúgy alkalmazzák. Előfordul, hogy finom szemcsés zománcpapírral előzetes polírozást végeznek, ami lehetővé teszi a habarcs felhasználásának csökkentését. Ezután a falak és a mennyezet felülete teljesen készen áll a festésre.

következtetés

A falak jó minőségű falvázlatát szinte mindenfajta falfestéshez a fürdőszobában biztosítják, amely a megfelelő gitt, felület előkészítés, valamint a technológia és a permetezés sorrendjének megválasztásától függ. Ezért az ilyen munkák látszólagos egyszerűsége ellenére komolyan kell őket venni. Ezzel elkerülhető a felületi hibák megjelenése, valamint a hibák kijavításának új költségei.

Nedvességálló gitt a fürdőszobában

Zatevaya javítás a fürdőszobában, akkor nagyon óvatosnak kell lennie a befejező anyagok kiválasztásához, figyelembe véve azt a tényt, hogy a helyiség, amelyben a javítások folyamatban vannak, nedvességgel telik, és ez azt jelenti, hogy az anyagoknak ellenállniuk kell a nedvességnek.

Az a tény, hogy minden gipsz-megoldás általában gyorsan felszívja a nedvességet, ami gombát okozhat.

Természetesen különleges megoldást is alkalmazhat az épületek homlokzatának kikészítéséhez, de ideális esetben jobb cementtartalmú helyiségekhez való hozzáadásával.

A fürdőszobában végzett javítások a mennyezet és a falak előkészítésével kezdődnek. Az öntőformákkal szembeni tapintás során minden olyan területet le kell fedni, amelyre a penész különleges megoldást kapott. Ehhez nem szükséges drága megoldások használata, mosogatószert használhat a WC-tálhoz - a kóruson alapuló eszköz ("fehérség").

Penészgondolat a fürdőszobában

De ha biztosan meg akarsz szabadulni ettől a problémától, akkor speciális ideggyulladás elleni szerrel kell megvásárolnia, és megelőző intézkedésként a falak és a mennyezet teljes felületét egy vékony réteggel lefedi.

Ezután gondosan ellenőrizze a repedéseket és a forgácsokat. A régi vakolatból meg kell szabadulnod, és csak utána tudsz biztonságosan eljutni a falakba.

Mi a gipsz falak a fürdőszobában?

Mint a közönséges gittfalak esetében, a gipszes nedves helyiségekben előkészítő munkák szükségesek:

 • a régi bevonat problémamentesen eltávolítható oldószerekkel, ami segít a felület lágyításában;
 • a zománcfestékeket nagyon nehéz eltávolítani, tartós bevonatba tartoznak. A felület alapos köszörülése segít megszabadulni a zománcfestékrétegtől;
 • csiszolás után legalább óvatosan távolítsa el a port.

Nos, most már folytathatod a munka alapozó szakaszát.

A fürdőszobához és a latex alapú megoldáshoz kiváló minőségű nedvességálló gitt kell. A latex alap segít a gitt jobb illeszkedésében, és a festék is jól alkalmazható. A mennyezetek ugyanúgy készültek vakolásra.

Scotte LW Spackel gitt a nedves helyiségekhez

Nedvességálló PROFI TEKS kitöltése

Az akril oldat alapul szolgál és már azután, hogy az oldat teljesen megszáradt, nedvességálló gélt alkalmazhat. Ne feledje, hogy a legjobb hatás elérése érdekében a gittnek legalább egy napig száradnia kell. Ezután elkezdhet őrölni, majd egy réteg festéket alkalmazni.

Ajánlások a vízálló gitt használatához

A szakemberek ajánlják a vízálló kitt beszerzését az építő- és befejező anyagokat értékesítő szaküzletekben. Ez garantálja, hogy nagyon jó minőségű gittet kap és kiváló minőségű falfestést készíthet.

És annak érdekében, hogy megakadályozzák a falak felületének repedését, előnyben részesítsék a megerősített gitt ásványi alapon vagy különleges száladalékokkal. Ez a legjobb gitt a fürdőszobához, és a gitt megerõsítésével megerõsítheti a falfelületet, és egyenletesebbé teheti felületét.

A különböző anyagok gyártmányú kendők széles választéka áll rendelkezésre a befejező anyagok piacán.

A legnépszerűbb keverékek összetétele ásványi anyagok, erősítő szálak, nedvességálló megoldások.

Ez a készülék úgy néz ki, mint egy csatlakoztatott tömlő egy kerekes tartályra. Ennek a funkcionális modern eszköznek köszönhetően megbirkózhat a feladattal, amelyen legalább nyolc embernek kell dolgoznia. Az ilyen eszköz tökéletes még a nagyon nagy szobákban is.

Meg kell jegyezni, hogy a nedvességálló gitt anyagokat nem csak a falak falba történő bevonására használják, hanem egy fedett medence rendezésére is.