Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszoba mosogató szekrények

A Dushevoi.Ru üzlet Moszkvában és Jekatyerinburgban minden vásárlás nyereséges lesz. Bútor alkatrészek gyorsan felvenni a megfelelő méret. A szekrények a mosdókagyló alatt újdonság, hogy tetszeni fog

Kényelmes és jövedelmező együttműködést kínálunk:

 • Szekrények a fürdőszoba alatt mosdó kedvező áron 1000 rubel 476864 rubel
 • Egyéni engedmények rendszeres ügyfelek számára
 • Sok termék a kategóriában: 3243 különböző modellek
 • Fizetés kényelmesen: Visa, MasterCard és egyéb kártyák, fizetés az interneten keresztül, a számlán, készpénzben

Árak és rendelések keresése Szekrények a St. Petersburg, Jekatyerinburg, Tyumen, Chelyabinsk, Perm alatt lévő mosdókagylók alatt, a hely jobb felső sarkában válassza ki a kívánt városot.

Fürdőszoba mosogató szekrények

A modern fürdőszobai felszerelések nagy funkcionalitással rendelkeznek. A mosdó alatt a fürdőszoba a tartalék, amely hasznos módon használható a mindennapi problémák megoldásához. Most ritkán van olyan hely, ahol a mosogató falra szerelt változatát használják, mivel a fürdőszoba mosdója alatt lévő szekrény sokkal kényelmesebb megoldás. Számos lehetőséget kínálunk ezeknek a termékeknek, amelyek méretük, alakjuk, színeik és formatervük szerint változóak. A mosdókagyló mosdóegységének teljes része 722 elemet tartalmaz, amelyek megfelelnek az esetleges igényeknek és igényeknek. A fürdőszobai bútorokat 20 neves, Oroszországból és más országból származó gyártó képviseli. A termékek költsége ebben a kategóriában 2755 és 254600 rubel közötti. Az ilyen széles választék lehetővé teszi a kívánt kabinet pénzügyi lehetőségeinek megfelelő választását.

Hol vásárol mosogatót egy kabinet a fürdőszobában?

A bútorválasztás során a vevőnek egyszerre több pontra kell figyelnie. Először is a készlet tervének és színének a levélváltása a fürdőszobai bútorok többi részére. Másodszor, a szekrény a mosdó alatt a fürdőszoba kell a megfelelő méretű. Harmadszor - a mosdókagylónak egy fürdőszoba szekrénye egyszerűen magas minőségűnek kell lennie, hogy hamarosan csalódást okozzon tulajdonosainak.

Különböző mosdókagylók moszkvai éjjeliszekrénnyel

Cégünk a hiúság egységek széles választékát kínálja. Ebben a csoportban 40 és 160 cm közötti szélességű termékeket és még többet is felvehet. A termékek termékkínálata minden ízlésért. A klasszikus, csúcstechnológiájú, retro vagy modern stílusban kialakított design egy pohárral ellátott mosdóval rendelkezik, amelyet online áruházunkban vásárolhat. És amikor egy megfelelő fürdőszobai mosdó van egy éjjeliszekrény már kiválasztott, itt az ideje, hogy fordítson figyelmet a tágas esetben a fürdőszobában, vagy akár egy szép és kényelmes tükör szekrény a fürdőszoba. Ha nincs helye a szekrénynek, ne tagadja meg magának az örömét, hogy egy nagy tükör lógott a falon lévő fürdőszobában. Ennek eredményeként a szoba szélesebbnek, nagyobbnak és tágabbnak tűnik.

Csak ezen a télen: Csehország teljes értékesítésének nagykereskedelmi áron. Vigyázz a promóciós kódokra, vagy regisztráljon az állandó kedvezményekre!

A költségek akár 10% -át is megtakaríthatja az összes szükséges vízvezeték megvásárlásával egy készletben! Adja meg a részleteket a vezetőknél.

Mosdószekrény a fürdőszobában: a modellek és a kiválasztási kritériumok jellemzői

Fürdőszoba - a lakás szerves része. A szoba sajátossága különös figyelmet igényel a berendezések és a bútorok kiválasztására. A kényelem és a kényelem fontos eleme a mosdó alatt lévő szekrény a fürdőszobában. A modern piac számos modellt és azok módosításait kínálja, és a tulajdonos, aki az ács ápolásának tulajdonosa, saját kezűleg önállóan készítheti el a fürdőszoba mosogatójának szekrényét. Melyik választani, vagy hogyan kell ezt a cikket önállóan megmondani.

A kényelmes mosdóállvány sok funkcionális feladatot megold.

A mosdó előnyei a mosdó alatt a fürdőszobában

Egy jó éjjeliszekrény felszerelése a mosdó alá a fürdőszoba segít a tulajdonosoknak megoldani számos funkcionális és hazai kérdéseket. A dobozok segítenek elrejteni a rosszul látható, de szükséges személyi higiéniai dolgokat, a háztartási vegyi anyagok tárolóhelyévé válnak. A tágas polcokon mindig elérhető a tiszta törölközők és a háztartási részletek tömege.

A Tumba szépen és szépen illeszkedik a belső térbe

A bútorok segítenek a nem esztétikus vízvezeték- és csatornacsövek díszítésében. Ugyanakkor az ellenőrzéshez és javításhoz való hozzáférés mindig nyitva lesz. A szekrény könnyen eltávolítható vagy a hátsó fal eltávolítható.

A megfelelően megválasztott éjjeliszekrény kitűnő kiegészítő a fürdőszobához, elengedhetetlen bútorhoz és a teljes dekoráció szerves részévé. A szoba kialakítása teljes és harmonikus. Ugyanakkor nem sok helyet foglal el, ami nagyon értékes, különösen a régi elrendezésű apartmanokban.

Így egy egyszerű éjjeliszekrény a fürdőszobában több funkciót egyszerre végez:

 • praktikus;
 • maszkolás;
 • esztétikai;
 • ergonomikus.

Fürdőszobai konfigurációk és modellek

Korábban a bútorok modellje csípős volt, és tartalmazott néhány típusú fürdőszobai szekrényt. A fogyasztónak nincs nehéz választása. A modern piac széles skáláját kínálja ennek a belső elemnek.

Különböző és érdekes, hiúsági modellek széles választéka áll rendelkezésre.

A héj kialakítása meghatározza a modellek tervezését, amelyek hallgatólagosan a következő típusokba vannak felosztva:

 • modellek a pulton beépített mosdóval;
 • szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában (a mosdó fel van szerelve a felületen);
 • lógó szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában kinyúló élek

A mérettől függően különbséget tegyen a hüvelykujjok következő módosításainak:

 • szabvány. Az ilyen emeletek szélessége 50 és 60 cm között változik, és minden fürdőszobában illeszkednek. A legelterjedtebb mosogató modellek;
 • széles. Az ilyen tartóállványok mérete meghaladja a 60 cm-t.
 • keskeny. Ez a sor állványok szélessége kevesebb, mint 45 cm.

A hüvelykujj különböző típusai különböző méretűek lehetnek

A legtöbb modell magassága normál - 72-80 cm, ez a mélységre is vonatkozik, ami általában nem haladja meg a 40-50 cm-t.

Az űrlap meghatározza a fürdőszoba hüvelykujjai közötti különbségeket is:

 • álló helyzetben A legnépszerűbb modellek. Különböző mosogatókhoz alkalmas. Ebben a kialakításban a fürdőszoba szekrények mosogató nélkül készülnek;
 • lógó szekrények a fürdőszobában. Előnyök - stílus és kényelem. A hátrány az, hogy összeegyeztethetetlenek és megbízhatóan kapcsolódnak a falhoz. Ezért a telepítés sokkal kellemetlenebb;
 • sarokban. Engedje meg, hogy racionálisan terjeszti a helyiséget kis helyiségekben, hogy a szabad sarkot a lehető legjobban működőképessé tegye.

A talapzatok különbözõ formákban különböznek egymástól.

Figyelj! Mielőtt vásárolna egy szekrényt a mosogatóhoz a fürdőszobában, figyelembe kell vennie a fajok közötti különbségeket annak érdekében, hogy kiválassza a legjobb megoldást. A fürdőszobai bútoroknak praktikusnak és tartósnak kell lenniük.

Típusú talapzatok a mosdó alatt a fürdőszobában

Nagyon népszerűek az ajtókkal ellátott modellek. A fő funkció a csövek összeesküvése és a háztartási vegyi anyagok megtakarítási helye. Előnyök - kis méret, a tágassággal kombinálva. Az éjjeliszekrény egy vagy két sor polccal vagy egy pár fiókkal van felszerelve. Az ilyen modelleknek alfajuk van: a kagyló alá vagy beágyazott szekrények. Forma - egyenes vagy szögletes.

A mosogató alatti sarokkabin ideális a kis fürdőszobás apartmanokhoz. Az ilyen kompakt modellek telepítése szállodákban és hostelekben. Tökéletesen illeszkednek a belső térbe, és elég tágasak.

A kabinet több ajtóval kényelmesebben tárolható.

A fürdőszobai padlóburkolat - nagyon népszerű és kényelmes modell. Az előnyök közé tartozik a jó stabilitás és az egyszerű telepítés, amely nem igényel további erőfeszítéseket és szakemberek bevonását.

Az éjjeliszekrény a mosdókagyló alatt a fürdőszobában a lábakon elemi telepítést, zökkenőmentes telepítést a kijelölt helyen és könnyű karbantartást. A padló és a talapzat közötti szabad tér levegőáramlást és a tisztítás során elérhetőséget biztosít. A tervezés ellenállhat az árvíznek is. Csak a lábak szenvedhetnek.

A fülke a fürdőszoba mosdója alatt - egy egyszerű és nagyon népszerű lehetőség. Ez a modell fix - a mosogató közvetlenül a tetejére van felszerelve. Az előző modellhez hasonlóan felszerelhetők fiókokkal és polcokkal is.

Padló állvány a fa mosogató alá

A mosogató alatt lógó talapzatnak van egy fontos előnye: könnyű és kényelmes a padló alatti mosása. Ez a funkció a terméknek a padlótól jelentős távolságra történő felszereléséhez kapcsolódik. Ez kiküszöböli a nedvesség és a penész kedvező környezetét. Ez egyfajta garancia a tisztaságra és a frissességre. A hátrány kisebb. Ezenkívül a mosogatót és a szekrényt biztonságosan rögzíteni kell a falhoz.

Fürdőszoba szekrény mosogató nélkül

Az ilyen szekrény egy további bútor lehet egy tágas fürdőszobában, felületét általában egy munkalap fedezi. A dobozok mosodai tárolóként is használhatók.

Egy különálló alcsoport kettős mosdókagylóból áll. A terveket nagy terekbe való beépítésre tervezték, főleg tágas magánlakásokban. A modellt telepíteni kívánóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a szélessége legalább 120 cm - a mosogatók legalább 50 cm távolságra vannak.

A többrétegű forgácslemezből készült szegélykő a két rétegelt mosdó alatt

Jó tanács! Mielőtt vásárolna egy kabinet a mosdó alá a fürdőszobában, meg kell
pontosan mérje meg azt a helyet, ahol telepíteni kívánja. Fontos, hogy legyen ingyen
a helyzet komponensei közötti terek. Tipikus modellek készülnek
70-80 cm magas és 40-50 cm széles.

A fürdőszoba szekrényeinek választéka

A fürdőszoba bútorok választéka számos kritériumon alapul. A fő szempont a dolgok biztonságának és minőségének biztosítása (a törölközőnek száraznak kell lennie, a csövek, palackok és palackok vízszintes helyzetben kell lenniük). A köveknek nedvességálló anyagból kell készülniük, stabil polcokkal, sejtekkel. Az ajtók szorosan becsukódnak.

Kompakt modern palást fényes sárga

A fürdőszobában lévő bútornak maximális funkciókat kell teljesítenie, de minimális helyet kell elfoglalnia. Függő szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában - ideális egy kis helyiségben. A helyiség kialakításának összehangolása érdekében fontos, hogy a bútorokat a csempe és szaniteráruk hangja és szerkezete alapján válasszák ki.

A fürdőszobában lévő asztal tetején lévő könyöklő további helyet biztosít. Különös figyelmet kell fordítani az anyagokra. Különleges impregnálással kell kezelni, amely megvédi a nedvességtől, a hőmérséklettől és a gőzből, ellenáll a vegyi anyagoknak, gombáknak és baktériumoknak.

Így a fürdőszobában az éjjeliszekrény kiválasztásának kritériumai a következők:

 • palack anyaga;
 • a szerkezet méretei;
 • modell konfiguráció;
 • megfelel a belső térnek.

Fehér gardrób több polccal belül

Fürdőszoba mosogató szekrény: gyártási anyagok

A fürdőszoba egy olyan helyiség, amelyet a páratartalom, a különleges szagok és a hőmérséklet-csökkenések dominálnak. Ezért az éjjeliszekrény kiválasztásánál nem szabad menteni az anyagot. A bútorok tartóssága és a dolgok biztonsága függ ettől. A korszerű gyártási technikák és a speciális eszközökkel történő feldolgozás megakadályozza a kellemetlen következményeket a megformázott falak és ajtók formájában.

Kapcsolódó cikk:

A konyhai mosogatóra vonatkozó követelmények. A mosogatók méretei. Gyártási anyagok. Egy és dupla mosdók. A konyhai mosogató szerelési módja.

A mosogató szekrényének megválasztásakor figyelembe kell venni az alábbi anyagok tulajdonságait és tartozékait:

 • nedvességgel és gőzzel szembeni ellenállás;
 • megbízható védelem a mechanikai sérülések ellen;
 • Korrózió elleni védelem, gomba;
 • deformáció megelőzés.

Gyakorlati kétajtós talapzat

A gyártók inkább az ilyen típusú anyagokat preferálják:

A fürdőszoba szekrények anyagainak minőségi jellemzői

A finom frakció vagy a közepes sűrűségű farostlemez (MDF) a leggyakoribb anyag. A magas páratartalmú helyiségek bútorainak gyártásához a lemezeket speciális bevonattal látják el, amely ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának. Figyelembe véve az árat, ez az anyag a legvonzóbb a vásárlók számára.

A forgácslap (forgácslap) a legalacsonyabb árkategóriájú anyagok. Speciális megoldásokkal is foglalkoznak, de a minőségi jellemzők tekintetében az MDF modellekhez képest is lényegesen alacsonyabbak. A drótkötél mosdója alatt a drótkötélpálya nem tart sokáig.

Kétajtós talapzat különböző belső részlegekkel

Jó tanács! Nedvesség visszaszorító bevonat, impregnálás és egyéb adalékanyagok
A forgácslap összetétele az anyagot tartósan tartja egy bizonyos ideig. Ezért hüvelyk a
ilyen lemezek rövid életűek.

A fából készült modellek tömörfa anyagból készülnek, ami a fürdőszoba mosdószekrényének magasabb árának feltétele. A felső réteg speciális nedvességálló megoldással van ellátva. De még akkor sem tudja megvédeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól hosszú ideig. Az ilyen bútorok jó szellőzésű helyiségbe történő beszerelést biztosítanak.

Az üveg ellenáll a nedvességnek és párnak, magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Üvegszekrény eleganciát kölcsönöz minden fürdőszobának. Ugyanakkor az anyag nagyon törékeny, és az üvegen, a szappanon és a mészlerakódásokon jól látható csöpögések vannak, amelyek gondos karbantartást igényelnek. Az ütésálló üveg modellek megbízhatóbbak, de drágábbak.

Fekete szekrény fagyos ajtókkal

A fém praktikus anyag, de rozsdamentes acélötvözetek alkalmasak a fürdőszobában. A fémek nedvességálló részei meglehetősen hosszú ideig szolgálnak, miközben jól illeszkednek a belső térbe.

Az üveg és a fém egyesítése - tökéletes megoldás minden fürdőszobában. Az ilyen bútorok ellenállnak a gőz, a víz hatásának, és lehetővé teszik a különböző formatervezést és színteljesítményt. A fagyott üveg legnépszerűbb modellei ma a krómozott fém keretén belül. Mínusz - az ilyen bútorok magas ára.

Stone - a legdrágább és ritka anyag. A kőkemény szekrények szilárdak, ellenállnak a külső hatásoknak. Azonban nem illeszkednek a belső térbe. Természetes vagy mesterséges kő használják a hüvelykujj gyártásához a fürdőszobában egy pulttal.

A szekrények érdekes kialakítása a csempézett fal alatt

A szőlő - meglehetősen egzotikus anyag. Kizárólag mosdókagyló nélküli fürdőszobai szekrények gyártásához használják. A rúdból származó termék további impregnálást és távoli elrendezést igényel a vízforrásból.

Különös figyelmet kell fordítani a tartozékok kiválasztására is. Mivel a bútorok minősége nagymértékben függ az olyan apróságoktól, mint a fogantyúk, lámpák, lábak és előtetők.

Jó tanács! A műanyagból készült tartozékok arany vagy porszórással borítva
ezüst, elveszítik szépségüket és fényüket az első hónapban. részletek
a krómozott fémek jóval tovább tartanak és megtartják tulajdonságaikat.

Palástméretek

A szokásos szekrény a legkényelmesebb. A szélesség a mosdó méretétől függ, melynek legalább 50 cm-nek kell lennie. Kis méretű mosdók kis méretű fürdőszobákban vagy WC-ként kerülnek telepítésre. Nagyméretek, ellenkezőleg, hülyének és nevetségesnek tűnnek. A tál mérete kulcsfontosságú mérföldkő a hüvelykujj gyártásában.

A szekrény méretei a mosdókagyló alatt fiókokkal

A szekrény magassága szintén fontos részlet. Standard - 85-90 cm (a férfiak és a nők átlagos magasságának alapján számítva).

Így az univerzális fürdőszoba szekrénynek méretei vannak:

 • szélesség - 50-60 cm;
 • magasság: 80-95 cm;
 • mélység - 45-60 cm.

Jó tanács! Az oszlop mélysége egyszerűen ellenőrizhető. szorosan
álljon a szekrény falán és nyújtsa ki a kezét. Ideális esetben az ellenkező él
véget ér a tenyér közepén.

A keskeny szekrény szélessége nem haladja meg a 40 cm-t, a szögletes modellek 30 cm-es méretűek, kizárólag kis helyiségekben használhatók. A harminc centiméteres termékek külön WC-kbe vannak szerelve, vidéki házakban. A mosdókagyló alatti, 45 cm-nél kisebb átmérőjű mini szekrény mini méretű.

Az éjjeliszekrény mérete három ajtós sorral

A széles szekrény mérete legalább 100 cm, de a szabvány nem haladja meg a 60 cm-t, egyes modellek 120 cm-es méretűek, az ilyen bútorok beépítése további helyet foglal el a fürdőszobában, és tágasságának köszönhetően maximális kényelmet biztosít.

A szerkezet felépítésének módja szintén fontos a fürdőszobai éjjeliszekrény kiválasztásában. Ezen paraméterek alapján a következő típusú modelleket különböztetjük meg:

 1. Socleval. A telepítés nem sok időt és energiát igényel. A legfontosabb az, hogy biztosítsuk a szerkezet stabilitását. Az alapnak szorosan illeszkednie kell a padlóhoz. Mínusz - az alsó rész a nedvesség negatív hatásának van kitéve.
 2. Felfüggesztés. Ez a modell egy kis helyet vizuálisan bővít. A tartóelemek hiányoznak, ezért a falra és a falra szerelt tartónak megbízhatónak kell lennie. A legjobb, ha speciális szerelőhorogokat helyez a falba.
 3. A lábakon. A legkönnyebb telepíteni szekrényeket. Ellentétben a felfüggesztett, ellenáll a nehéz terhek.

Mosdó a mosogató alá

Éjjeliszekrény a mosdó alatt a fürdőszobában: a tervezés és a belső megfelelőség

A falak, a padló és a fajansz harmonikus kombinációja befolyásolja a szoba tökéletesítésének vizuális felfogását és teljességét.

Különös figyelmet kell fordítani a színsémára, amely ideális esetben nem haladhatja meg a három tónust. Napjainkban az egész paletta népszerű: az agresszív vörösszegtől a finom rózsaszín, semleges bézs és a klasszikus fehérig.

Az anyag felületének és szerkezetének megválasztása során fontos figyelembe venni a gondozás lehetőségét. A fényes bútorokat folyamatosan dörzsölni kell, durva tisztítással. A matt felület minimális figyelmet igényel.

Az éjjeliszekrény szokatlan dizájnjája vintage stílusban

Jó tanács! A bútoroknak meg kell felelniük a szoba általános stílusának.
Az ország vagy a Provence magában foglalja a fadoboz beépítését a mosogató alá
fürdőszobával, csúcstechnológiával - a fémekkel keretezett üvegelemek jelenléte. A finom kiegészítők segítik a szükséges ízeket a klasszikusoknak
stílusban.

A legszélesebb bútormodellek lehetővé teszik a modern fogyasztó számára, hogy az egyéni igényeket figyelembe véve egyszerűen vásároljon egy fürdőkádat. Azok számára, akik szeretik a bütyköst, és rendelkeznek bizonyos eszközök és anyagok rendelkezésre, könnyen és gyorsan készíthetnek fürdőszobai bútorokat.

Először is el kell döntenie a jövőbeli modell tervezését, amely a kiválasztott mosdófüllőtől függ. A beépített mosdókagyló megköveteli a tabletta gyártását, míg a félig süllyesztett mosdóhoz ajtók vagy falak szereléséhez van szükség. Elkerülheti a pult mosdó használatának problémáját.

Az éjjeliszekrényt a mosogató alá lehet tenni a fedélzeten vagy a lemezen, vagyis a semmiből. Régi bútorok jó alapul szolgálhatnak: szekrények, ruhák, asztalok.
Fürdőszoba szekrények padló nélkül mosogató - a legegyszerűbb opció házi bútorok. A gyártás során minden anyagot és pótalkatrészet a régi formatervezési mintákból készítenek. Az egyszerűség titka az, hogy nem kell zavarni a mosogató telepítését.

Szekrény a hüvelyes mosdó alatt

Ilyen szekrény készíthető a régi asztali szekrény vagy fiókos szekrény alapján. A folyamat nem sok időt vesz igénybe, az átalakított bútorokban pedig még sok tárolóhely marad.

Mielőtt elkezdené a munkát, ne felejtse el a hüvelykujj ideális méretét. Különösen a magassága 85-95 cm legyen. Ha a régi bútorok lábakkal rendelkeznek, akkor az ő segítségüknél fogva könnyű beállítani a szükséges magasságot. Vagy fordítva, csatlakoztassa az állványt, ha a szekrény alacsonyabb a szükségesnél.

Kompakt lógószekrény a mosdócsésze alatt

Könnyű találni egy kényelmes szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában a régi asztalterítő segítségével. Két ajtó elrejti az összes csövet, és a közepén rengeteg hely marad az ápolószerek, törölközők és háztartási vegyszerek tárolására.

Szekrény a régi konyhából

A konyhaszekrényből készült szekrény évjáratot és kifinomult megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. Meg kell jegyezni, hogy a dobozokat le kell rövidíteni.

Az alábbiak a régi bútorok reinkarnációjának lépései:

 1. A mosogató körvonalainak megrajzolása, amelyet a mosdó fedelébe építenek.
 2. A mosogató lyuk kivágása.
 3. Mérés és jelölés a hátoldalon.
 4. A szekrény hátsó részét cső alá vágják.
 5. A fiókok olyan méretekhez való igazítása, amelyek a mosogató és a csövek elhelyezkedését jelentik.
 6. A hátsó fal felszerelése.
 7. A mosogató beágyazása, összekötő vízvezeték és szennyvízcsatorna.

A régi szekrényből készült szekrény

Függönyök a mosdó alatt a fürdőszobában a saját kezével a hajó rétegelt lemez

Miután rendelkezésre állt egy pár rétegelt lemez rétegelt lemez, több fészer és egy pár fogantyú, egyszerűen készíthet egy fürdőszoba kabinet a saját kezével, a lépésenkénti utasításokat.

Jó tanács! Hajó rétegelt lemez ideális a bútorok a fürdőszobában, így
mivel speciális impregnálással rendelkezik. MDF vagy forgácslemezből készült szekrények gyártásához,
Először elő kell készíteni az anyagot.

A gyártási lépések a következők:

 1. A struktúra tervezése például a SketchUp használatával.
 2. A rajz átvétele a lemezekre.
 3. Segítségével kirakós játék, alkatrészek méretre vágják.
 4. Az alkatrészeket folyékony körmök vagy ragasztók ragasztják. mert
  megbízhatóság megerősített sarkok.
 5. A konzolok segítségével a szekrény a falhoz csatlakozik.
 6. A pultonban levő lyuk a mosdó alatt.
 7. A mosdó be van helyezve, a vízellátás és a szennyvíz csatlakoztatva van.

A szekrény lakonikus kialakításánál kiemelkedik a belső tér.

A fogazott házi állványok nem csak tapasztalták az ácsmunkát. Igaz, a gyártás anyagokat, eszközöket és türelmet igényel. A legfontosabb dolog a rajzon feltüntetett dimenziók és sorrend követése. Az eredmény egy egyedülálló és többfunkciós szekrény lesz, és vele együtt - sok méltóság a mesterhez.

Így a szekrény alatt mosogató fontos és kényelmes eleme a bútorok a fürdőszobában. A helyes választás az ízétől, a modell kívánt konfigurációjától, a helyiség területétől, a dekoráció stílusától függ. Különös figyelmet kell fordítani - az anyag szekrények és a méretek mérete. A mosdó alatti éjjeliszekrény önállóan, önállóan, egy régi fiókos szekrény mellett, vagy a lépésenkénti utasításokat követve készíthető el. A modell fő célja annak használata és funkcionalitása.

Hogyan válasszuk ki a szekrényt a mosdó alá a fürdőszobában?

A kádban lévő mosogató aláfutóköve: hogyan kell kiválasztani a hüvelyk típusát, mi a jobb és miért

Hosszú ideig eltűntek azok a napok, amikor a fürdőszobai berendezéseket csak egy szükséges vízvezeték és tükör szabta meg. Ma a piac a funkcionális fürdőszobai bútorok széles választékát kínálja.

A lista egyik legfontosabb pozíciója az éjjeliszekrény a fürdőkád mosogatója alatt, amellyel sikeresen díszítheti a csúnya vízvezetékeket, és ésszerűen elhelyezheti a szükséges dolgokat a háztartásban.

Milyen modellek kínálják a modern gyártókat, és hogyan kell megválasztani a szekrényt a mosogató alá? Tekintsünk többet.

Options remek kivitelezés

A modern fürdőszobában a szekrény szükséges elem. És a választását felelősségteljesen kell megközelíteni. A fürdőszobai mosogatóval ellátott köszörű elsősorban gyakorlati funkciót biztosít.

A polcokon kényelmesen tárolhat háztartási vegyi anyagokat és higiéniai termékeket - mindazokat a csöveket, palackokat és palackokat, amelyek nélkül a tisztítás és a vízkezelés nélkül lehetetlen.

A sikeresen kiválasztott bútorok sikeresen megoldják az esztétikai feladatot, segítve ezzel a fürdőszobai stílus kialakítását, a belső hangulatát és modernségét.

A szekrény kialakítását nagymértékben meghatározza a mosogató verziója, amely háromféle lehet:

 • a táblagépbe építették, és egyetlen szerkezettel alkotják;
 • a megfelelő méretű felület felett helyezkedik el;
 • túlnyúló szerkezet, amelynek élei jelentősen kiállóak a talapzat felett

Mindegyik lehetőség jó a maga módján. De szem előtt kell tartani, hogy nem csak az esztétikai paraméterekre, hanem a telepítési helyre is figyelni kell.

Például egy mosdó, amely a pulton felett emelkedik, célszerűbb egy nagy területű szobát keresni, míg egy kis fürdőszobában kissé nehézkesnek tűnik.

Jó, ha lehetőség van egy szekrényt egy tágas munkalapra felszerelni, de ebben az esetben is érdemes megfontolni, hogy a vízpermet minden bizonnyal nyomot hagy a felszínen.

Ha nem áll készen arra, hogy naponta töltse le a nappali padlót, válasszon egy beépített mosdóval rendelkező szekrényt.

Szekrények kiválasztásának kritériumai a mosogató alá

A privát és a lakóépületben lévő fürdőszobák változatosak az elrendezésben és a méretben. Ebből adódóan a bútorgyártók számosféle emelvényt kínálnak, amelyek minden méretű fürdőszobába illeszkednek.

Gyártási anyagok és kiegészítők

A fürdőszobai bútorok előállításához felhasznált anyagokhoz a gyártók különleges követelményeket támasztanak.

Végül is a szoba belsejében járulnak hozzá, amelyet nagy páratartalom és gyakori hőmérséklet-ingadozások jellemeznek. És a hüvelyk kivétel nélkül. Ezeknek:

 • ellenállnak a gőznek és a víznek;
 • erősség a véletlenszerű mechanikai hatásokhoz;
 • nem hajlamos a penészre és a korrózióra;
 • a deformálódással szembeni ellenállás az élettartamtól függetlenül.

Gyakran használják erre a célra: MDF, polimerek, laminált forgácslap, üveg, fa, fém. A farostlemezek az alacsonyabb árkategóriába tartoznak.

A lemezeket alkotó szintetikus kötő adalékok és víztaszító impregnáló anyagok az anyagot kevésbé kiszolgáltatják, de még mindig nem védik teljes mértékben vízzel érintkezve

A természetes fa bútorok természetesen drágábbak. Nem szilárd tömbből készül, hanem több préselt rétegből. A felületi réteg nedvességálló impregnálással van lefedve.

De még ilyen kezeléssel is, hosszabb ideig tartó nedvesség hatására a fa idővel deformálódhat. Ezért jobb választani a fából készült bútorokat a tágas szobák gondozására, jó szellőzéssel.

A váltakozó monolitikus homlokzatok a "könnyű" ólomüveg alkotórészekkel, amelyek hígítják a háttérben, az állványra valamilyen könnyedséget és súlytalanságot ad.

A termék kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a felső bevonatra, amely lehet:

 • elülső festék;
 • lamináló film.

Az ütésálló üvegből készült berendezés a legkülönbözőbb kialakítású és színes kivitelű lehet.

Napjainkban a népszerűség minősége csiszolt üveg, melyet krómozott fém elemekkel egészítenek ki. Az üvegből és fémből készült bútorok kevésbé érzékenyek a vízre.

De sokkal drágábbak. És nem minden gyártó, ilyen konfigurációk vannak jelen a tartományban.

Az üvegfelület fő hátránya az ellátás problémája: a kemény víz szó szerint minden egyes vízkezelési eljárás után nyomokat hagy maga után

A felelős gyártók különös figyelmet fordítanak a szerelvények minőségére. A krómozott fémszerelvények megbízhatóbbak és tartósabbak.

Az arany vagy ezüst bevonatú műanyag termékek több hét aktív használat után elvesztik vonzerejüket.

Építési méretek

Gyakran a modern otthonokban lévő fürdőszobákban nincsenek nagy területek. Ezért egyetemes megoldásokat kell keresni, amelyek segítségével sikeresen felhasználhatja a kiosztott tér minden centiméterét.

A legnépszerűbb modellek a méret 50-55 cm és 80-90 cm.

A legjobb megoldás kiválasztásához először telepíteni kell a telepítés helyét. Ehhez előzetesen ki kell számolni a kimeneti csővezeték vízszintjét, és csatlakozni kell a csatornahálózathoz.

A fiókokkal és polcokkal ellátott szekrény megvásárlásakor helyet kell biztosítani, hogy a falból kilépő csövek kívülről ne legyenek nyomások.

Ugyanilyen fontos a padlóburkolat típusa. Tehát a "meleg padlójú" rendszerű fürdőszobák számára jobb, ha lábat állítunk lábakkal.

Egy ilyen konstruktív megoldás megakadályozza a felülete túlmelegedését, ezáltal meghosszabbítva a termék élettartamát.

A sarokasztal is jó megoldás lehet. Úgy néz ki, kompakt és ügyes, de szó szerint egy szembetűnő szöget tesz egy többfunkciós struktúrába.

A szoba sarkában lévő minimális helyet elfoglalva, amely a legtöbb esetben a fürdőszoba elrendezése alatt marad szabadon, nem zavarja a mozgást.

A kihúzható kompakt szekrény kényelmesen használható. A görgők kialakítása, ha szükséges, könnyen mozgatható a helyiségben, megváltoztatva a pozíciót.

Ennek a modellnek egyetlen hátránya a beágyazott mosogató telepítésének képtelensége, hiszen a kommunikációs rendszerek állandóan csak egy helyen telepíthetők.

Modell konfiguráció

Ma a gyártók a mosogató állványainak három változatát kínálják, amelyek a telepítési módtól függően:

A felfüggesztett szerkezetek nem nyújtanak lábszár alakú támasztékokat, amelyek miatt a tér vizuális terjeszkedésének hatása lehetséges.

Felfüggesztett szerkezetek modernizálhatják a belső tér látványát.

A függő típusú szekrények jó, mert nem félnek a túlzott nedvességtől, és kizárják a káros mikrobák reprodukciójának lehetőségét.

A felfüggesztett bútorok padlójával való közvetlen kapcsolat hiánya miatt a padlón lévő pocsolyák kialakulása és az árvizek nem veszélyesek.

Felfüggesztett talapzat - igazi üdvösség abban az esetben, ha a padló mentén elhelyezett szaniter doboz nem teszi lehetővé a hagyományos modellek lábbal történő rögzítését. Lóghatnak bármely kívánt magasságban.

A felfüggesztett szerkezetek egyetlen hátránya a telepítés bonyolultsága. Az ilyen típusú szerkezet felépítése növeli a fal szilárdságát.

Nem minden fal képes elviselni a mosogató szekrény teljes súlyát, beleértve a töltést is.

A lábak talapzatai kényelmesek, mivel könnyen felhelyezhetők a rájuk fenntartott helyre. Könnyű gondoskodni róluk, és tisztítani a felhalmozott szennyeződéseket.

A szekrény és a padló közötti rés kedvező feltételeket teremt a jobb légáramlásra, biztosítva a bútorok szellőztetését.

A lábakkal ellátott éjjeliszekrények tökéletesek, ha a padlófűtést a jövőben tervezik: a fűtött felület érintkezési pontjainak minimális száma miatt a hőmérsékleti ingadozások nem érzékenyek

Kevés árvíz esetén a legmagasabb, ami egy ilyen kialakításban szenved, a lábak. És a forgalomba kerülésük meglehetősen egyszerű, és nem lesz nehéz kicserélni őket.

A mesterek javasolják, hogy javítsák a formatervezés megbízhatóságát és a bútorok használatának általános biztonságát, hogy a falra további rögzítést biztosítsanak.

A sima felületek védelme érdekében az ilyen állványok lábai különleges szilikon bélésekkel vannak ellátva.

Éjjeliszekrények lábazattal - talán a leggyakoribb változat a modellek, amelyek bizonyosan jelen vannak az összes vezető bútorgyártók

A padlóburkolatok fő előnye, hogy képesek ellenállni a súlyos terhelésnek, ami nem a felépített szerkezetek esetében.

A socle korlátok rendkívül egyszerűen telepíthetők. Elég csak összeszerelni a dobozt és biztosítani a szerkezet stabil helyzetét.

De ebben az egyszerűségben és a legfontosabb akadályban. A padlóval érintkező alap vízzel érintkezve, ami egyszerűen elkerülhetetlen a fürdőszobában, végül romlik.

És nem szabad különösebben megtéveszteni az anyag szuper nedvességállóságát, különösen az MDF vagy a forgácslap típusát. Egyikük sem tudja ellenállni a vízvizsgálatnak napról napra. Természetesen ez nem egy pár hét.

Körülbelül két vagy három év - egy olyan időszak, amikor a gyártó garanciái befejeződnek, és magának kell frissítenie a bútorokat.

A padlószerkezetek jelentős hátrányai között említést érdemel, hogy kompaktsága ellenére még mindig nem foglal helyet a fürdőben

A padlóra szerelve a kialakítás akadályozza a vízelvezetés során a mozgathatóságot, és a lengőajtók tolóajtói további helyet igényelnek.

Belsőépítészet

A fürdőkád mosogatójának modern szekrényeinek gyártói nagyon változatosak, ezért nem lesz probléma egy olyan modell kiválasztásával, amely illeszkedne a helyiség méretéhez és harmonizálni fog a stílusával és színterével.

Leggyakrabban ezeket a szekrényeket világos színpalettán végzik: fehér, krémszínű, kék, világoszöld.

Az ügyfelek széles választékának elérésére törekszik, a gyártók javasolják, hogy nem triviális színes megoldásokat tervezzenek: csokoládé, fekete, skarlát, bordó...

A hüvelykujj dekoratív kialakítása lehet matt vagy fényes, kiegészítve rajzokkal, faragásokkal és metszetekkel.

A szokatlan design megoldások rajongói közül a legnépszerűbb bútorok nem csak hagyományos négyszögletes formák, hanem kerek, ovális és sugaras homlokzatok is.

A finom stílusok rajongói gyakran választanak elegáns modelleket a lábakon, ólomüveg ablakokkal díszítve.

A fa szekrények tökéletesek a vidéki stílusban vagy Provence-ben díszített fürdőszobákhoz.

A szigorú geometriai formájú, fényes hófehér szekrény, amely az egyszerűsített vonalak elemével tökéletesen illeszkedik a lakonikus klasszikus dizájnba

Ha a fürdőszoba kialakítása tradicionális európai stílusban követhető, akkor ideális a házának vagy a régi stílusú szekrénynek.

Elegáns kiegészítők a termék mesterségesen öregített megjelenésének hátterében a belső tér luxusosságát hangsúlyozzák.

A látszólag súlytalan, áttetsző, fém elemekkel ellátott üvegszekrények sikeresen kiegészítik a modern high-tech stílust.

Mit kell figyelembe venni a töltő szekrények kiválasztásakor?

Rácsok, polcok, kompakt mosodai kosarak - mindezt lehetővé teszi, hogy megakadályozza a helyiség zavarását, melyet pihenésre és vízkezelésre terveztek.

Végtére is, annál több lehetőség van a belső töltésre, leszorítóval, annál kevésbé szükséges, de a csalásokra való figyelemfelkeltő figyelem látható lesz.

A kivitelben érintett ajtók száma a szekrény méretétől függ:

 • 30-40 cm méretben - egy ajtó;
 • amikor a méret a szekrények 60-80 cm - két ajtó.

Két ajtós szekrény - a legelterjedtebb lehetőség. Kompakt és tágas.

Nos, ha az éjjeliszekrény lehetővé teszi a polcok magasságának beállítását, úgy, hogy kényelmesen illeszkedjenek a palackok "növekedéséhez" detergensekkel

Az üzemeltetés egyszerűségének javítása érdekében a tervezők különféle "modulokat" szállítanak a tartóállványokkal - polcokkal és kényelmes tetősínekkel, amelyek helyzetét a kommunikációs rendszerek kínálatának meghatározása határozza meg.

A bútorok csúszásgátló elemekkel történő kiválasztásával megmenthetővé válik az ömlesztettáru-dobozba való bejutás a megfelelő üveg kereséséhez.

A beépített mosodai kosárlabdák tökéletesek egy kis méretű fürdőszobához. A kompakt, de tágas kialakítás segít megoldani a piszkos ruhák tárolásának problémáját.

Egyes hostessek a szekrénybe épített mosodai kosarakat is használják, így tiszta törölközőt és fürdő kiegészítőket használnak

Egy jó vásárlás kényelmet biztosít a vízkezelés során, és örömmel megcsodálhatja a szekrény szokatlan designját, harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba belsejébe.

Szekrények kiválasztásának kritériumai a mosogató alá

A fürdőszoba megjelenése és a háztartás észlelése függ a bútorok és az egészségügyi berendezések megfelelő megválasztásától.

Nem minden bútor ellenáll a szobahőmérséklet magasabb páratartalmának és a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak.

Nem ajánlott a közönséges anyagok kísérletezésére is - a fürdőszobába nem alkalmas bútorok majdnem azonnal nedvesek lesznek, megduzzadnak, elkezdenek rétegezni és feltörni.

Miért van szükség a mosogató talpra? A készülék dekoratív elemként működik, tökéletesen kiegészítve a helyiség kialakítását. A táblagép a funkcionalitásban is különbözik - mindenféle háztartási szerszámot, szivacsot, ruhát és szappanot elrejthet. A kozmetikai és samponokat gyakran a felső polcokra helyezzük.

A tabletta kialakítása nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Különböző formákat ölthet, állhat a lábakon vagy a talajon. Mielőtt elindulna a boltba, előzetesen meg kell értenie, hogyan kell a mosogató alá helyezni a szekrényt, figyelembe véve a mosdó és a bútorok elhelyezkedését, valamint a szoba stílusát.

Hogyan ne hibázhatsz a választásban?

Fizikai paraméterek

Nézd meg a fürdőszobát, és nézd meg, mennyit adhatsz a jövőbeli pultnak. Mérje meg a készülék hosszának és szélességének becsült méreteit, határozza meg a termék előnyben részesített magasságát.

Nehézségek merülhetnek fel, amikor a szekrényt a mosogató alá helyezi egy miniatűr helyiségben, ahol néha nincs elegendő hely automatikus automata mosógép telepítéséhez. Ebben a helyzetben egy 40 cm-es oldalú, téglalap alakú mosogató kis méretű modellje lehet kifelé, és így elkerülhetővé válik a bútorok felesleges felborulása.

Ha a fürdőszobában nagy terület van, ajánlott megvásárolni a legkedveltebb kétszáras mosdókagylómintát, amely nagy belső kapacitással rendelkezik a beépített mobil és rögzített részek miatt.

tervezés

Megszoktuk azt a tényt, hogy az asztallap a padlóhoz van rögzítve az alapjával, de vannak lábakkal ellátott minták, amelyek megbízható támogatást nyújtanak. Szintén van szekrények talapzattal és függesztett munkalapokkal.

Ha a padlószint nem elégséges (ez egy épület szintjén ellenőrizhető), akkor alig lehet szilárdan rögzíteni a talapzatot, és oldalról oldalra megdől. Ennek megfelelően minden benne lévő pénz folyamatosan csökken, ezért ez a tabletta nem alkalmas üvegtartályok tárolására.

A felfüggesztő szerelvényhez monolitfalra van szükség, amely ellenáll a tisztességes terhelésnek, nem kezd összeomolódni és szétesni. Alternatív megoldásként megerősítheti a falszerkezetet egy fémkerettel, de a gyertyát megéri a játék?

Szakemberek, akik a pultot a mosdó alá szerelik fel, felhívják a lakástulajdonosok figyelmét arra a tényre, hogy ha a padlót felmelegítették, nem kívánatos egy szekrényt a mosogató alatti lábak nélkül felhelyezni - az alapanyag deformálódása után melegítve.

Anyagkiosztó szekrények a mosogató és tartozékai alatt

Ha a középosztály mosogatójának (elegendő minőségű és nem túl drága) mellett kívánja megválasztani a szekrényt, akkor nézze meg a forgácslap és az MDF termékeket. Ideális esetben víztaszítóval kell kezelni őket. A Chrome szerelvények hosszabbak, mint bármely más.

Annak ellenére, hogy az üvegbetétek a táblagépben szokatlanok, nem praktikusak. Bármilyen fröccsenés, csepp, és az üveg tisztítására tett kísérletek jeleket és foltokat hagynak. Csak egy nedves felülete állandó szárítása lehet enyhíteni egy ilyen szekrényt a foltoktól.

Az anyagszekrények kiválasztásakor vegye figyelembe a működési feltételeket

A fém és fa szerkezetek minimális karbantartási intézkedéseket igényelnek, de drágábbak, ezért nem minden gyártó gyárt ilyen termékeket. Furcsa megoldás egy gördülő asztal, amely könnyen gördülhet a görgőkön, de nem válhat hozzá a mosogatóhoz, amelyhez a kommunikációs vonalak már csatlakoztatva vannak.

Berendezés polcok és design

Kérdezze meg az eladót, hogy mely polcok vannak beépítve a kedvenc pultba a mosogató alatt. Jobb, ha cserélhetőek, nem helyhez kötöttek - ez lehetővé teszi számukra, hogy időről időre eltávolíthatók legyenek, majd a csap alatt lehúzzák, szárítsák és visszaállítsák az eredeti helyükre. A polcok közötti távolság is fontos - a nagy pénzeket valahol el kell rejteni.

Ügyeljen a fürdőszoba teljes összetételére, amelyet végül elérni kíván. A hófehér kövek alatt a mosdó alatt eltelt idő már régóta eltelt, ma már érdekes modellek vannak beépített világítással, bármilyen színben készültek, festett üvegtechnikával és megvilágítással.

Klasszikus stílus íves formákkal vizuálisan bővíti a teret, különösen akkor, ha fehér, kék és kék árnyalatokból áll. A modern stílusra jellemző éles geometriai szögek, a bútor rozsdamentes acélból készült, tükrökkel és vastag műanyaggal.

A mosogató alá helyezett szekrények elhelyezése a csővezeték és a csatorna vezetékeitől függ. Miután eldöntötte a helyszínen, csomagolja ki a készletet, belülről megtalálja a kulcsot és a hozzájuk tartozó csavarokat, az ajtók fogantyúit. A készlethez diagramokat és rajzokat kell mellékelni.

Az egyik elemet egy másik elemével kombinálva szorosan húzza meg a csavarokat; miután a talapzat helyére került, nagyon nehéz lesz a kötőelemek további meghúzását elvégezni.

Tegyük fel, hogy a tabletta készen áll. Most van itt az ideje, hogy a mixert a mosogató tálba rögzítsük. Határozottan helyezze a mosogatót a rögzítőelemekre, hogy megálljon lazítás.

Hozd a keverő fúvókákhoz a vízellátáshoz, végül nyomja be a keverőt.

Ha a fonat fémből készült, jobb, ha a fúvókákat félretesszük - az idő múlásával a részek rozsdásodnak, és ezen a területen a tömlő nagyobb valószínűséggel megreped.

A szakértők ragaszkodnak a fémcsövek felszereléséhez, amelyek hullámos csövekhez vannak szerelve a keverőhöz. Ezután egy szifont vezet be a leeresztő nyílásba, amelyet a "moidyder" -el és a keverővel szereltek fel azon a helyen, ahol a mosdót eredetileg tervezték elhelyezni.

A csavarokat jelölő vonalakat kell alkalmazni. A mosogató alatti jó minőségű alapokon a kötőelemekhez szánt lyukak már fúrták.

Ha nincsenek jelen, akkor kézzel kell őket készíteniük, és hozzájuk kell vásárolni. A tüskék átmérője 10 és 12 mm közötti.

A reteszelő elemek a fal síkján helyezkednek el, a deszkát eltávolítják, a mosogató pedig a falhoz csatlakozik. A vízvezeték és a szennyvíz elvezetése továbbra is fennmarad.

Az ízületek ízületeit Unipak és FUM szalag tömítő pasztával dolgozzák fel.

Amikor a szekrényt a mosogató alá helyezi, mindig hagyjon rést a fal és a termék között, ami megkönnyíti a tisztítást és megvédi a fürdőszobát a penészképződéstől. A szoba tökéletesnek tűnik, ha a vízvezeték szerelvényeket és bútorokat ugyanabban a színpalettában tervezték, alakjuk megfelel bizonyos stílusnak.

Hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosdó alatt

>> / Cikkek / Hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosogató alá

A fürdőszoba javítása során felelősségteljesen figyelembe kell venni minden elem választékát, a fürdőtől és a mosdótól a csapokig, lámpákig és tükrökig. Különös figyelmet kell fordítani arra a kérdésre, hogy hogyan válasszon egy szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában. A jól megválasztott éjjeliszekrény kényelmesebbé és vonzóbbá teszi a szobát, esztétikai csöveket rejt, és lehetővé teszi a háztartási cikkek kompakt módon történő tárolását.

 • képes harmonikusan kiegészíteni a fürdőszoba belsejét, és készen állni rajta;
 • lehetővé teszi a közelben lévő háztartási vegyi anyagok, higiéniai cikkek, kozmetikumok, törölközők és ágyneműk tárolását;
 • segít elkerülni a szem elől, és megvédi a különböző edényeket és palackokat a használt eszközökkel a véletlen esésektől, és felszabadítja a nyitott teret.

A fő kritériumok, amikor szekrényeket választanak a mosogató alá

A fürdőszobák különböző méretűek és elrendezésűek, és a belső tér különböző stílusokban és árnyalatokban díszíthető. Ezért a gyártók széles választékát kínálják a fürdőszobai bútorok számára, amellyel széles körű lehetőséget biztosítanak arra, hogy megfelelő lehetőséget találjanak. A mosdó kiválasztásakor a fő tényezők:

 • mérete;
 • telepítési típus és konfiguráció;
 • berendezések;
 • gyártási anyag;

Hogyan válasszunk egy szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában?

A legtöbb fürdőszoba szerény méretű, így amikor elrendezve van, fontos, hogy hatékonyan használja a szabad helyet. Különböző méretű modellek állnak rendelkezésre - a kis méretű éjjeliszekrényből, kb. 20x40 cm méretű (hosszú és szélességű), tágas, 50x120 cm méretű modellek.

Annak érdekében, hogy a kiválasztott modell tökéletesen illeszkedjen a hozzá rendelt térbe, először meg kell mérnie paramétereit, és figyelembe kell vennie, hogy hol helyezkednek el a csövek. Amikor éjjeliszekrényt választunk sok polccal és fiókkal, fontos gondoskodni a belső elrendezésről, hogy a falról érkező csövek ne legyenek külső terhelések.

A telepítés és a konfiguráció jellemzői

A telepítési módtól függően a hüvelykujjak megkülönböztethetők:

 • A lábakon. Az ilyen modellek rendkívül egyszerűen telepíthetők és nem igényelnek gondoskodást - a padló alatt könnyű tisztítani, és a talaj és az aljzat közötti hely szabad levegőáramlást biztosít. A lábakon lévő modellek nagy terhelést mutatnak, és kis árvíz esetében a szekrény alapszerkezete továbbra is védett a vízfelületen. Különböző változatokban érkeznek - fiókokkal, polcokkal, kiegészítő modulokkal, mosodai kosarakkal és egyéb tárgyakkal.
 • Felfüggesztett modulok. A falhoz rögzítik a kívánt magasságot, és nem érintkeznek a padlóval, ami nagymértékben leegyszerűsíti a tisztítást, kiküszöböli a nedvesség felhalmozódásának, a gomba megjelenésének és a kellemetlen szagoknak a veszélyét. A tartóelemek hiánya miatt a lógó asztalok vizuálisan növelik a helyet, és modern helyzetbe hozhatják a helyzetet. Különösen fontos lámpatestek olyan esetekben, amikor az egészségügyi szekrények a padló közelében helyezkednek el, és nem engedélyezik padlómodell felszerelését, és a csövek kijönnek a falról, és nagyon megbízható.
 • Socleval. Az ilyen minták egyszerűen telepíthetők - csak gyűjtsük össze a dobozt és gondoskodjunk annak stabilitásáról. Az alap és a padló közötti szoros érintkezés miatt elkerülhetetlen a nedvességgel való érintkezés, és a bútorok fokozatosan romlanak.

A szögletes szekrények kényelmes konfigurációval rendelkeznek. Kompakt, eredeti megjelenésű, hatékonyan használják a helyet, és a sarokba a belső tér funkcionális elemévé válnak. Az ilyen modellek különösen a kis fürdőszobákban keresnek. Elegánsan kiegészítik a belső teret, sikeresen használják a sarokövezetet, és sok hasznos dolgot kínálnak.

Komplett szekrények a mosogató alá

A mosogató alatti szekrények különböző funkcionális elemekkel egészülnek ki:

 • levehető vagy álló polcok - a levehető polcok praktikusabbak, mivel problémamentesen eltávolíthatók, moshatók és száríthatók;
 • fiókok;
 • mosodai kosarak;
 • különböző nyitási lehetőségekkel rendelkező ajtók - balra, jobbra, lefelé;
 • Beépített fények bármilyen színben.

A megfelelő felszerelés kiválasztásakor figyelembe kell vennie a saját igényeit.

Gyártási anyag

A fürdőszobai bútorok gyártása során különös figyelmet fordítanak az anyagokra. Vonzónak kell lenniük, ellenállniuk kell a mechanikai terhelésnek, hogy ellenálljanak a magas páratartalomnak, szélsőséges hőmérsékleteknek, deformációnak, vízzel, gőzzel, korrózióval és penészgomba.

Ezek a követelmények megfelelnek:

 • polimer anyagok;
 • ütésálló üveg;
 • rozsdamentes fém;
 • egy kő;
 • nedvességálló MDF;
 • laminált forgácslap;
 • az egyedi fafajok különleges feldolgozását.

Minden anyag saját tulajdonságokkal, előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Az elit kategóriába tartozik a természetes fából készült szekrények. Szilárd tömörfaból készülnek, és impregnálással dolgoznak fel, amely fa nedvességállóságot biztosít. Mindazonáltal a fából készült bútorok optimálisak a nagyméretű fürdőszobák számára, hatékony szellőzéssel.

Az ütésálló üveg használatával érdekes formatervezésű és színes bútorok jönnek létre, amelyek vizuálisan kibővítik a helyet, és futurisztikus megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.

Különösen kedvelt a krómozott acélból készült matt üveg. Az ilyen bútorok nem félnek a vízfelszíntől, de az üvegfelületeket nehezen tisztíthatóak.

Gyakran törölni kell őket, hogy a kemény víz ne hagyjon csíkot.

Sikeresen használt szekrények létrehozására a mosogató nedvességálló üvegszálas MDF. A tervezési elemek teljes körűen le vannak fedve, nem félnek a magas páratartalomtól és a hőmérséklet ingadozásától.

Külső bevonatként leggyakrabban laminálófóliát vagy speciális festéket használnak.

Ami a szerelvényeket illeti, az elemek maximális megbízhatósága és tartóssága krómozott acélból készül, és a leggyorsabb elveszíti a műanyag alkatrészek ezüst vagy arany bevonatának vonzó megjelenését.

A mosdó egységeinek kialakítása a fürdőszobában

A tervezési ötletek végtelenek, és katalógusunkat folyamatosan frissítjük új, érdekes, fürdőszoba szekrényekkel. Melyik modell előnyben részesíti az egyedi ízlés és látás egyéni szépségét, meglévő preferenciáit és igényeit, a fürdőszoba méretét és elrendezését.

A kiválasztott modellnek meg kell egyeznie a belső tér színsémájával és a szoba stilisztikai kialakításával. Érdemes megfontolni, hogy:

 • klasszikus, világos színekből készült, egyszerűen formázott modellek vizuálisan növelik a szobát;
 • egy vidéki fürdőszoba vagy Provence sikeresen kiegészítheti a fából készült bútorokat, és egy európai stílusú fürdőszobához érdemes egy régi stílusú szekrényt kinézni;
 • a modern belső terekhez ajánlott éles sarkok, tükrök, vastag műanyag és rozsdamentes acél elemek;
 • a klasszikus klasszikus belső kialakítás az elegáns "antik" bútorok kiválasztása;
 • az ovális és lekerekített homlokzatokkal ellátott éjjeliszekrények eredetiek;
 • gyönyörű belső terekhez, amelyek hólyagok a lábakon, ólomüveg ablakokkal díszítve.

Hogyan válasszunk ki egy mosogatót a fürdőszobának, olvassa el korábbi anyagunkat.

Lásd még

Vissza a listához

tényleges

Szerencsére azok a napok, amikor a fürdőszobát csak a szükséges vízvezetékek és tükrök segítségével választották ki, régóta eltűntek, és a modern piac sokféle funkcionális bútorot kínál ebben a teremben.

Ebben a folyamatban a kulcspozíciót egy speciális palánk választja ki, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse és egyszerre díszítse az emelkedő vízvezetékeket, valamint tárolja a háztartási cikkek maximális számát. Ma már számos változatban készülnek, minden gyártó hozzá valamit.

Ezért fontos, hogy megértsük, hogyan válasszunk egy szekrényt a mosdó alá a fürdőszobában, figyelembe véve a szoba jellemzőit és saját igényeit.

Mik a fürdőszoba szekrények?

Minden modern személy számára ez a fürdőszobai bútor különösen fontos, ezért gondosan választania kell.

Először is, ezek az állványok praktikus funkcióval rendelkeznek - a polcokon belül különféle higiéniai termékek és háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmas.

Ez a bútordarab minimális helyet foglal el, ugyanakkor minden olyan felszerelést tartalmaz, amire szüksége van, ami korábban csak a fürdőszobát zúdította.

A tervezésüket a mosogatók változata határozza meg, amelyek három típusra oszthatók:

 • A táblagépbe épített modellek - egyetlen struktúrát alkotnak vele.
 • A felszín felett elhelyezett mosogatók.
 • A túlnyúló típusú szerkezetek, amelyeknek élei hüvelyk felett kiemelkednek.

Minden lehetőség jó a saját módján. Ne feledje azonban, hogy nem csak az esztétikai tulajdonságokra, hanem a termék telepítésének helyére is figyelni kell. Például:

 • Egy mosdó, amely a pulton felett emelkedik, érdekes lehet egy nagy szobában. Ezért, kis méretű fürdőszobával, jobb, ha megtagadnánk egy ilyen terjedelmes lehetőséget.
 • Ha nem szeretné minden nap törölni a munkalapot, akkor jobb, ha egy beépített mosdóval rendelkező szekrényt szeretne használni.

Ezért, ha érdekel, hogy lehetséges-e egy mosogató felvenni a szekrény alatt, a válasz egyértelműen pozitív lesz.

Milyen kritériumokat kell követni a fürdőszoba szekrény kiválasztásakor?

Természetesen a lakóházakban és a magánszektorban lévő fürdőszobák mérete és elrendezése nagyon eltérő.

A gyártók figyelembe veszik ezt a tényt, és hatalmas modelleket kínálnak a fürdőszobai bútorok számára, amelyek kielégítik a legigényesebb követelményeket, bármilyen helyiség méretéhez illőek.

Az alábbiakban figyelembe vesszük azokat a fő kritériumokat, amelyeket ajánlani kell, hogy irányítsák az ideális választást a mosogató alá helyezett szekrényhez.

Tartozékok és kivitelezés

A jelenlegi gyártók különleges igényeket támasztanak az ilyen bútorok előállításához felhasznált anyagokkal kapcsolatban.

Jelenlétük révén kiegészítik a fürdőszoba belsejét, amelyet állandó hőmérsékletkülönbségek és magas páratartalom jellemez.

A fürdőszoba mosogatójának szekrényének megválasztásakor kérjük, vegye figyelembe, hogy ezeknek a termékeknek nemcsak kívülről kell kinézniük, hanem a következő követelményeknek is eleget kell tenniük:

 • Ellenőrizze a víz és a gőz negatív hatásait.
 • Meg kell felelni a véletlen mechanikai sérüléseknek.
 • Ellenálljon a korróziónak és a penésznek.
 • A deformációnak ellenállónak kell lennie, függetlenül az életkorától.

Népszerű megoldások

Kiváló munkát végeznek ezekkel a feladatokkal:

Az alacsonyabb árkategóriába tartozik a farostlemezből készült modellek.

Fontos! A nedvességre keményedő impregnálószerek és szintetikus kötő adalékok, amelyek a forgácslap részét képezik, bizonyos szilárdságot biztosítanak az anyagnak, de mégsem teljesen védettek a nedvességtől.

faipari

Természetesen a természetes fából készült modellek drágábbak, de szilárd tömörfa anyagból készültek, nem pedig alacsony minőségű préselt rétegek. A felső réteg speciális nedvességálló impregnálással van ellátva.

De még ez a kezelés sem védi a fát attól a ténytől, hogy idővel deformálódik a nedvesség hatása alatt. Ezért a fa bútorok csak a tágas, jó szellőzésű szobákhoz alkalmasak.

Fontos! A szekrény kiválasztásánál ügyelni kell a felső bevonására is, amely homlokzatfestékkel vagy laminálófóliával készülhet.

Üveg és fém

Az ütésálló üveg modelljei eltérő kialakításúak és színtelenek lehetnek. A népszerűség tetején napja van a matt üveg, kiegészítve krómozott fémmel. A fémből és üvegből készült bútorok jobban ellenállnak a víz expozíciójának. De az egyetlen hátránya a magas ár, és nem minden gyártó rendelkezik a szükséges konfigurációkkal.

Fontos! Az üvegfelületek óriási hátránya az ellátás nehézsége, mert minden használat után meg kell tisztítani őket, különben a kemény vizek szörnyű fehér jeleket és foltokat hagynak.

megállapítások

Figyelmet kell fordítani a tartozékok minőségére. A krómozott fémből készült tartozékok a legtartósabbak és megbízhatóbbak.

Fontos! Az ezüst vagy aranyozott műanyag modellek a működés megkezdése után egy hónap alatt nem vonzóak.

A szerkezetek méretei

A modern otthonokban a fürdőszobák, sajnos, nem különböznek nagy méretben. Ezért egyetemes megoldásokra van szükségünk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy minden szabad centimétert használjunk a fürdőszobában.

Hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosdó alatt, ha a szoba túl kicsi vagy nagy méretű? Számos lehetőség van itt, hiszen a piacon megtalálható 50-55 cm-es legkisebb modellek, és meglehetősen nagy 80-90 cm-esek. Annak érdekében, hogy minden tökéletesen illeszkedjen, előre meg kell mérnie azt a helyet, ahol az állványt telepítik. Szintén szükséges számolni, hogy a szennyvízcsövek milyen szinten haladnak át, a fő csövek vezetékesek lesznek.

Fontos! Amikor nagyméretű polcokkal és fiókokkal kívánja megvásárolni a szekrényt, győződjön meg róla, hogy mindent elrendez, úgy, hogy a falon lévő csövek ne érezzenek nyomást kívülről.

Érdekes megoldás a szögletes oszlopok, mivel tiszták és kompaktnak tűnnek, ugyanakkor minimális helyet foglalnak el, és a korábban nem észrevehető szöget egy olyan eredeti struktúra alakítja át, amely sok funkciót lát el.

A modell konfigurációjának jellemzői

Most fontolja meg, hogyan válasszon ki egy szekrényt a mosogató alá, a telepítés módjától függően. E paraméter szerint modellekre vannak felosztva:

 • Socleval. Nem nehéz ilyen kabinet felszerelésére, csak össze kell szerelni a dobozt, és biztosítani kell, hogy a szerkezetek a lehető legstabilabbak legyenek. By the way, ez az egyszerűség okozza a legtöbb problémát, mert az alagsorban szoros kapcsolatban van a padlóval, nem kerülhető el a vízzel való érintkezés, ami azt jelenti, hogy idővel a bútorok romlanak.
 • A lábakon. Ezek a szekrények vonzzák a figyelmet a könnyű telepítés egy dedikált helyre. Gondoskodni róluk könnyű, mert az alatta összegyűlt szennyeződés könnyen törölhető egy rongyal. A padló és a szekrény között kialakított tér ideális feltételeket teremt a normál légáramláshoz. Még kisebb mennyiségű árvíz esetén is csak a szerkezet lába szenvedhet, és könnyen beszerelhető és cserélhető. Nagyon komoly terheket képesek ellenállni, ellentétben a felfüggesztési modellekkel.
 • Felfüggesztett típus. Nem nyújtanak támogató részek jelenlétét, ezért lehetővé teszik a tér vizuális kiterjesztését. Segítségükkel látványosabbá és korszerűbbé teheti a belső térséget. Mivel a felfüggesztett szekrények nem érintkeznek a padlóval, nem képesek pocsolyák és árvizek kialakulását okozni.

Fontos! Ez valódi találatot jelent azokban az esetekben, amikor a padló mentén elhelyezkedő szaniter dobozok nem engedik meg a lábak rendszeres talapzatának telepítését. Továbbá minden magasságban felakasztható.

Design belső

Figyelembe véve az analízis legfontosabb kritériumait, annak érdekében, hogy a mosogató alá helyezett szekrényt válasszanak, nem hagyhatja figyelmen kívül a választott modell megfeleltetését a szoba stilisztikai és színtervezéséhez:

 • A legtöbb opciót krémszínű, fehér, világoszöld és kék palettán végezzük.
 • A hüvelykujj felülete fényes vagy matt lehet, faragványokkal, rajzokkal és gravírozással díszítve.
 • A szokatlan megoldások rajongói minden bizonnyal az ovális, lekerekített és sugaras homlokzatokkal rendelkeznek.
 • A finom stílusok kedvelői elegánsabb hüvelykujjakat választanak a lábakon, ékszeres üvegablakokkal díszítve.
 • A Provence vagy Country stílusban fekvő fürdőszobák ideálisak a faházakhoz.
 • A hagyományos európai stílus kiegészíthető egy szekrénnyel vagy egy régi stílusú házzal.
 • A klasszikus belső tér luxusja mesterségesen elegáns eleganciával hangsúlyozható.
 • A csúcstechnikai stílus kiegészíthető könnyű, áttetsző elemekkel, fémekkel díszítve.

És ez nem minden tervezési ötlet. Mi a preferencia - Ön tisztán egyedileg határozza meg, a fürdőszobájának és a személyes preferenciáknak megfelelően. És mit kell figyelni - mondtuk.

Kényelmes szekrény kiválasztása a mosdó alatt a fürdőszobában: 47 design ötlet

A fürdőszobai bútorok kivizsgálására gyakran szükség van a méret és a funkcionalitás közötti választásra.

Azt akarom, hogy legyen egy szabad hely, de képes legyen elhelyezni az összes szükséges elemet ugyanazon a területen, hogy a szoba általános stílusa létrejönjön.

A cikkünkben arról beszélünk, hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosogató alá, és milyen jellemzőket kell figyelnünk a választáskor.

Előnyök és hátrányok

Leggyakrabban a fürdőszobában lévő szekrénnyel ellátott mosdókabinok helytakarékosak. Ez a megoldás fontos a kisebb helyiségekben, így ebben az esetben az éjjeliszekrény elrejti az egészségügyi kommunikációt és a testápolási termékeket (vagy háztartási vegyi anyagokat).

Egy másik előnyt jelent, hogy a mosdó alá helyezett szekrény ideális kiegészítő lehet a helyiség belsejében. Különböző stílusok kivitelezésének kivitelezése természetes és mesterséges anyagokkal - mindezek miatt ez a bútor ideális bármely területre és belső térre.

Most egy kicsit a hiányosságokról:

 1. A csövekhez való hozzáférés korlátozott lehet - ezért vegye figyelembe ezt a bútorok beszerelésekor.
 2. Az élettartam függ az anyagtól - a polimerek rendkívül instabilak a karcolásokhoz, a márvány foltokkal vagy zsetonnal borítható.

Hol lehet jobb?

Természetesen jobb, ha előkészíti a helyiség elrendezését a javítások megkezdése előtt - hol lesz a vízvezeték, ahol kommunikációra kerülnek és hol helyezik el a bútorokat. Rendszerint az éjjeliszekrény a mosdó alá a fürdőszobában van elhelyezve ugyanabban a helyiségben, ahol az előző volt. Azonban nem mindig a szoba új elrendezése egybeesik a régiel.

Ne aggódjon, ha a szennyvízcsatorna és a vízvezetékek megakadályozzák a tervezett elrendezést. Szélsőséges esetekben, a csatorna csővezetékén vághatsz egy lyukat a szekrény alján, és elrejtheted a vízvezetéket a tokjában.

Néhány tapasztalatlan kézműves, aki kielégíti az ügyfelek kérését, "leplezi" a vízvezetékeket és csatornarendszereket a padlón és a falakon -, hogy saját akaratukkal gondoskodhassanak a vízvezetékről. Még fémcsövek használata nélkül senki sem mentes a vízszivárgástól. Képzeld el, mi fog történni, ha egy cső áttöri a falon vagy a padlón.

De egy ilyen eredmény valószínűtlen, de bárhol elhelyezhet egy mosdót fürdőmedencéhez.

faj

Ezután megmondjuk, hogy a fürdőszoba mosogatója mely szekrények elérhetők ma.

hamis

Az ilyen szekrény a mosogató alá nem rendelkezik támasztólábakkal, hanem speciális falakra (záróelemekre) lóg. Ennek a dizájnnak kétségtelen előnye a vizuális "súlytalanság", valamint a padló alapos tisztítása. Ne feledje azonban, hogy a rögzítéshez szükséges falnak nagyon tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a lógó bútorok terhelésének.

sarok

A mosdó alatti mosdókagyló méretei a fürdőszobában, amelyek a mosdóval együtt a sarokban vannak elhelyezve, így a legkisebb helyiségben is helytakarékosak. Lehet ajtókkal vagy ajtók nélkül - ez utóbbi lehetőség növeli a helyet, nem zavarja a sarkot. A beszerelésnek több módja van - a konzolra lehet felakasztani, lábra rakni, a padlón vagy az alapon.

emelet

Ebben az esetben a mosdó alatt lévő szekrény a fürdőszobában teljesen a padlón helyezkedik el. Ezért válasszon egy minőségi anyagot a bútorok számára, különben az alja hamarosan romlik a nedvesség hatása alatt. Beszélünk többet az anyagokról, de egy kicsit később.

A lábakon

Az ilyen asztalok a mosdó alatti fürdőszobában a lábakon vannak elhelyezve, amelyek magasságban állíthatók és különböző anyagokból készülhetnek. A fémlábaknak gumi vagy szilikonbetéteknek kell lenniük, hogy megakadályozzák a padló károsodását.

Bútor a lábakon bárhová telepíthető - ez az egyik legfontosabb előnye. A padlót könnyen le lehet mosni alatta, és a víz nem fog érintkezésbe kerülni a szerkezet aljával.

Az alapon

A mosdó és a szekrény egy fürdőszobát néz ki stílusosabb és drága, ha van egy alapja az építőiparban. Ez egy állvány alapja, amely a termék alatti területet elrejti. Socle alakban külön bútorlemezeket lehet bemutatni, amelyek lefedik a bútorok lábát.

anyagok

Az éjjeliszekrény a mosdókagyló alá a természetes és mesterséges anyagokból készülhet. Mindenesetre figyelembe kell venni, hogy a bútorok folyamatosan ki vannak téve a nedvesség és a hőmérséklet változásainak.

Attól függően, hogy milyen anyagból készült a mosogató, válassza ki a bútorokat.

A leggyakoribb a mosdó, melynek a szekrénye a fürdőszobában látható, melyet az alábbiakban láthatunk: fajansz, kerámia, edzett üveg és porcelán. Maga a szekrény fából, üvegből, műanyagból vagy forgácslapból készülhet. Amikor kiválasztja, fontolja meg az anyagok kombinációját.

Teljes készlet

Ha figyelembe vesszük a bútorok funkcionalitását, akkor választáskor támaszkodjon az Ön igényeire - pontosan mit kell, mert a berendezés eltérő lehet:

 • fiókokkal;
 • polcokkal;
 • mosodai kosárral;
 • ajtókkal vagy anélkül stb.

A mosdó mosogató méretei a fürdőszobában is meghatározzák működésüket.

tervezés

A fő szabály az, hogy bútorok szerint a szoba általános stílusa - kivéve, ha persze, a fürdőszoba nem készült fúziós stílusban.

A sötét bútorok alaposabban fognak kinézni és vizuálisan több helyet foglalnak el. A világos színek segítik a szükséges kontrasztot a belső kialakításban.

A fényes felületek több fényt tükröznek és ideálisak a kisebb helyiségekben.

Fotógaléria

A figyelmébe ajánljuk a 35 fotó-ötlet sikeres kiválasztását a mosdókagyló alatti állványok tervezéséhez.