Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszobai képernyő

A zuhanyozás vagy a fürdés olyan módon, hogy a vízcseppek és a kifröccsenő víz nem minden irányban repül, gyakorlatilag lehetetlen, ezért a nedvesség és nedvesség gyakran uralkodik a fürdőszobában. Ennek eredményeként a penész és gomba, a költség a feldolgozó a fürdőszobában, vagy akár egy teljes cseréje a cél. De a higiéniai eljárások után a helyiségben maradt nedvesség csökkentése érdekében elegendő egyszerűen telepíteni egy szerkezetet, amelyet fürdőszűrőnek, partíciónak vagy védőablaknak neveznek.

Fürdőszobai képernyő

Fürdőszoba képernyő

A modern boltokban nagy választékban értékesítik őket, vagyis könnyedén választani egy megfelelő képernyőt, de a vásárlás előtt hasznos lesz megismerni a különböző termékek jellemzőit és jellemzőit.

A fürdő képernyők előnyei

A szokásos redőnyök, amelyek a közelmúltig nagyon népszerűek voltak az ügyfelekkel, fokozatosan válnak a múlté. Az egyetlen előny az alacsony költség, különben jelentősen elveszítik a képernyőket. A fürdőszoba képernyők előnyei:

 • jól védi a falak és a padló a szoba a víz - szó nélkül egyetlen csepp nem szivárog át ilyen konstrukció;

A swinging képernyő jól véd a padlón lévő víz ellen

A képernyő jól illeszkedik a fürdőszoba kialakításához

A fürdőszoba képernyője tartósabb, mint a hagyományos függönyök

Ennek megfelelõen a képernyõ bármi- lyen fürdõszobával is felszerelhetõ, függetlenül attól, hogy belseje van-e. És a megfelelő design kiválasztásához tudnia kell a fürdőszobák működési jellemzőiről és típusairól.

A fürdőkád típusai

A fürdőszobák valamennyi védőburkolatát két fő kritérium határozza meg: az ajtók, a kialakítás és a gyártás anyagának megnyitása.

Az ajtók megnyitása

Ebben az esetben három lehetőség van: a csúszó és a csuklós ajtók, valamint a összecsukható képernyők. A csúsztatható kialakítások a legkeresettebbek, mivel alkalmasak minden olyan egészségügyi berendezésre, beleértve a kis méretűeket is, valamint az egyenes és félkör alakú fürdők számára, amelyek a legmodernebb lakásokban és házakban vannak felszerelve.

A csuklós ajtókkal ellátott szellőzők nagyméretű, szögletes fürdőkádakba történő beépítéséhez ajánlott. A szekrény elvén működnek, ezért nem igényelnek szabad helyet.

Képernyő recseg egy fürdőszobához

Végül a "harmonikákat" leggyakrabban a kerek vagy ovális fürdővel ellátott fürdőszobákban használják. Elvileg bármilyen helyiségbe telepíthetők, de korlátozott térben, még mindig "felfalják" a szabad terület egy részét. A "harmonikák" másik jelentős hátránya az, hogy egy idő után a szerkezeti elemek egymáshoz való rögzítésének számos helyzete elhasználódik és megszakad.

Összecsukható a harmonika képernyő

Tervezési jellemzők

A tervezési jellemzők alapján a védő válaszfalak keret, keret nélküli és kombinált.

 1. Keret képernyők. A termékek tartókeretből és több részből állnak (általában 2-6), és közülük egy szárny, amely félre mozog. A kialakítás az oldalsó állványokra van szerelve és a fürdő oldalához vezetőkön keresztül rögzítve.

Rendszer keret csúszó eszköz

Keret nélküli fürdőszoba képernyő

Gyártási anyag

A fürdõszobák modern képernyõi üveg vagy műanyagból készülnek (polikarbonát), amelyek mindegyikének megvannak a maga elõnyei és hátrányai.

A fürdőkádak gyártásához használt anyagok összehasonlítása

Ha a képernyők tervezéséről beszélünk, akkor nem lesz gond a választással. A dizájn teljesen átlátszó, színezett, matt vagy mintázott, a fürdőt részben vagy egészben takarja le, ami a zuhanykabin megjelenését hozza létre.

Eredeti képernyő mintával

Mit kell figyelembe venni a képernyő kiválasztásakor?

A fürdőszobához tartozó megfelelő képernyő kiválasztásához figyelembe kell venni a különböző típusú szerkezetek fontosabb árnyalatait és jellemzőit.

 1. A képernyő telepítése előtt minden szükséges mérést el kell végezni, és ki kell választani a tervezést úgy, hogy a felső szélétől a mennyezetig kis szellőzés legyen.
 2. Ha a falak torzulnak vagy egyenetlenek, akkor jobb, ha az állítható csuklópántokkal ellátott válaszfalak előnyben részesülnek.
 3. Megfelelően értékelje a helyiség - lengőkarok méreteit, és a "harmonikák" csak nagy szobák esetén alkalmasak.
 4. Átlátszó képernyők - a legjobb megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel nem "lopják" ki a szabad helyet.

Homokszórt átlátszó képernyő

A képernyő megbízhatóságának és tartósságának egyik legfontosabb szempontja a helyes telepítés, amely nem igényel speciális ismereteket vagy ismereteket, hanem pontosságot, pontosságot és az utasítások figyelmes betartását igényli.

Lépésenkénti telepítési utasítás egy csúszó üveg képernyőn

A csúszó képernyők felszerelése bizonyos megkülönböztető jellemzőkkel bírhat, de általában ugyanazon elven történik. Először elő kell készíteni a szükséges eszközöket a munkához:

 • kötőelemek (csavarok, dugók);
 • fúró vagy kalapács fúró;
 • szilikon tömítés és speciális pisztoly;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • mérőszalag;
 • maszkoló szalag

Képernyő telepítő eszközök

A csúszó válaszfal halmaza rendszerint profil-vezetőket tartalmaz, egy sínt, amely rögzíti a szerkezetet, üvegszelvényeket, szerelvényeket, speciális elemeket, amelyek megóvják az elemeket a nedvességtől.

1. lépés: Először meg kell javítania a képernyő falát rögzítő profilt. Ettől el kell távolítania a sínt, állítsa be helyzetét a szinttel, és jelölje meg a felszíni felerősítési pontokat.

A sín rögzítési pontjainak megjelölése

2. lépés: Fúrjon lyukakat a megjelölt pontokban. Ha a fürdőszobában lévő falak csempeburkolattal vannak ellátva, célszerű speciális fúrótornyokat használni a csempékhez. A maszkoló szalag megakadályozza, hogy a fúró a csempefelület fölé csússzon. Annak biztosítására, hogy a rögzítés a lehető legerősebb legyen, ajánlatos több mint két lyukat behelyezni, amelyekbe dugókat kell behelyezni.

Ragasztó maszkoló szalag

3. lépés: Szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni a profil hátuljára és csavarokkal rögzíteni a falra.

Tegyen egy réteg tömítőanyagot

Lépés 4. A behelyezett profillal rögzítse az üveglapot, húzza meg a rögzítőelemeket, de ne legyen túl szoros, hogy ne zárja el teljesen az üveglapot.

Helyezzen be üvegt a profilba

Az oldalsó rögzítőcsavarokat meghúzzuk

5. lépés: A pecsét felszereléséhez szükséges maradék rés - az üveg aljára van helyezve, amely után a panel teljesen rögzíthető a csavarok rögzítéséhez.

Az üveg és a fürdőszoba között egy résnek kell lennie, hogy a tömítőanyagot fel lehessen helyezni.

6. lépés: Csúsztassa a speciális szigetelő sapkákat a rögzítőelemekre.

Helyezzen el dekoratív burkolatokat

A képernyő és a fal elemei közötti rést szilikon tömítőanyaggal kell feltölteni. Körülbelül egy nap vesz igénybe az összetétel megkeményedéséhez, vagyis jobb, ha nem használja a fürdőt ebben az időszakban.

Szilikon tömítést kell alkalmazni

Használja a zuhanyt egy nappal később, amikor a tömítőanyag megszárad

Videó - A fürdőszobában lévő képernyő telepítése önmagáért teszi

Lépésenkénti telepítési utasítás egy műanyag keret képernyőn

Egy másik közös lehetőség a fürdőkádakhoz - műanyag konstrukció az alumínium keretben. Az ilyen képernyők összeszerelése szintén meglehetősen egyszerű feladat - végrehajtásához ugyanazok az eszközök szükségesek, mint az előző esetben, de a munka elvégzésére szolgáló algoritmus másnak tűnik.

1. lépés: Szerelje össze a képernyő fő részét, vagyis a rögzített elemeket a vízszinteshez speciális csavarokkal rögzítse, amelyek általában a képernyővel vannak ellátva.

2. lépés Helyezze a tolóajtót a keretprofil felső részébe, illessze be az alsó részhez, és csavarja be a csapágyat a helyére.

3. lépés Jelölje be a falakon a függőleges vezetők felszerelését, fúrjon lyukakat.

A műanyagból készült keretes képernyő lépésről lépésre történő telepítési utasításai, 1-3. Lépés

Fúrás lyukak a függőleges vezetők számára

4. lépés: Függőleges vezetők csatlakoznak a képernyő keretéhez.

5. lépés: Minden olyan hely, ahol a szerkezet a falhoz csatlakozik, szilikon tömítőanyaggal kell kezelni.

6. lépés Telepítse a képernyőt a helyére, rögzítse a rögzítőelemekkel, és helyezze őket speciális betétekre.

Miután a tömítőanyag megszáradt, csatlakoztassa a fogantyút a képernyőhöz, óvatosan vágja le a védőfóliát a kerület mentén és távolítsa el.

Lépésről lépésre a műanyag keret képernyőn, 4-6. Lépés

Ne felejtse el eltávolítani a védőfóliát

Videó - Telepítési utasítások függönyök a fürdőhöz Coupé

Lépésről lépésre a képernyő elkészítéséhez szükséges utasítások

Nem vásárolhatsz egy fürdőszobai képernyőt, de csináld magad - az egyszerű műanyag megépítés nem igényel sok munkát, súlyos kiadásokat vagy különleges készségeket.

Ez több lemez átlátszó műanyagot, a kívánt hosszúságú alumíniumprofilt, dekoratív fogantyút és rögzítőelemeket igényel. Ezenkívül bizonyos eszközökkel kell feltölteni:

 • perforátor több fúvókával;
 • daráló vagy fémfűrész;
 • festő kés;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • ceruza, vonalzó, mérőszalag.

A munkák elvégzésének sorrendje egy egyszerű képernyő előállítása során a következő.

1. lépés: Mérje meg a jövő szerkezetének méreteit, figyelembe véve, hogy szabad területet kell biztosítani a felső szél és a szellőztetés felső szintje között.

2. lépés: A műanyag lemezeken helyezze el a megfelelő jelölést, vágja ki a képernyő elemeit, tisztítsa meg a széleket és rögzítse a fogantyút. Vágjon alumínium profilból a kívánt hosszúságú alumíniumvezetőket.

3. lépés: Egy szinttel jelölje meg a falakon lévő vezetők rögzítési pontjait, fúrja a lyukakat a tüskékhez, illessze a profilot a falfelületre, miután korábban már tömítőanyaggal kenni.

4. lépés: Az alsó vezetőt a fürdőkéllel ugyanazzal a tömítőanyaggal kell összekötni, és a következő lépések megkezdése előtt a készítményt hagyni kell jól megszáradni.

Miután a profil összes eleme rögzítve lett, megpróbálhatja behelyezni a műanyag részt az eredményezett keretbe, és győződjön meg róla, hogy nem ingadozik és könnyen halad az útmutatók mentén.

Képernyő DIY

A képernyő gondozása

Az ilyen struktúrák ápolása egyszerű folyamat, de számos szabály betartását igényli, mivel a képernyők megjelenése és élete függ ettől.

 1. Higiéniai eljárások után célszerű az ajtót nyitva hagyni, hogy a képernyő mögé ne kerüljön nedvesség.
 2. Az üvegtermékek minden tisztítószerrel lemoshatók, és műanyag esetében nem agresszív háztartási vegyi anyagokat kell választani csiszolószemcsék nélkül, ellenkező esetben a felület gyorsan karcolódni és elhalványulni fog.
 3. Ha a fürdőszobában csúszda van elhelyezve, időről-időre ellenőrizni és kenni kell a mechanizmust.
 4. A szerkezetek széleit nedvességtől védő pecséteket rendszeresen ellenőrizni kell a penész és a penész számára, és szükség esetén módosítani kell őket.

Ajánlatos a polikarbonát képernyőt száraz ruhával törölni minden fürdő után.

Az üvegszűrő mosható bármilyen nem abrazív termékkel.

A megfelelő választás, a gondos működés és a megfelelő gondozás érdekében a képernyő teljes kényelmet biztosít a higiéniai eljárások során, és valódi élményt jelent a fürdőszobák belsejében.

Fürdőszobai képernyők

Lásd még

Szeretne díszíteni a fürdőszobát, és vesz egy függönyt a fürdéshez? A Dushevoi.Ru online áruház Moszkvában és Jekatyerinburgban segít. Fürdőszobai képernyők - profilunk

Kényelmes együttműködést kínálunk:

 • Sok termék a kategóriában: 85 különböző modell
 • Fizetés bármilyen módon: hitelkártyával, internetes fizetéssel, banki átutalással, a pénztárnál
 • Szállítás Oroszország minden régiójára, beleértve Moszkvát és Jekatyerinburgot is
 • A fürdőszobák ára 10,700 rubel és 80,980 rubel között

Ha meg szeretné tudni az árakat és megrendelheti a Cseljabinszk, Szentpétervár, Jekatyerinburg, Tyumen, Perm város fürdőszobáját, válassza ki a kívánt városot a hely jobb oldalán, és küldje el az árut a kosárba.

Üveg zuhanyfüggöny

Üveg függönyök a fürdőszobában - hogyan válasszunk

A fürdőszobai függönyök egyre népszerűbbek a vásárlók körében. Az ergonómia, a szépség és a gondozás szintje szempontjából sokkal kényelmesebb, mint a textil függönyök és a PVC anyagok. Az üvegfüggöny előnye - higiénikus és könnyen tisztítható. Az üveg könnyen tisztítható, és a vakok antibakteriális bevonata további védelmet nyújt, ami különösen fontos a fürdőszobában.

Vakok a fürdőüvegen vagy műanyagon?

A legjobb függönyök az edzett üveg fürdőszobájáért. A műanyag fürdőfüggönyök olcsóbbak és könnyebbek lehetnek, de gyorsabban elveszítik megjelenésüket, mint az üveg. Ha műanyag vagy polisztirol függönyöket szeretne választani, akkor jobb, ha matt felületű bevonatot készít. A fürdőkádon lévő műanyag függönyök idővel elhalványulnak, így a homályosság miatt megőrizheti eredeti megjelenését.

Az üveg függöny a legmagasabb minőségű és tartós megoldás a fürdőszobában. Néha a vásárlók a fürdőszobába csúsztatják a függönyöket, és kétségbe vonják megbízhatóságukat. De ezek a kétségek teljesen hiábavalóak, mivel speciális biztonsági üvegeket használnak az üvegfüggönyök készítéséhez. A tüzelés eredményeképpen nagy szilárdság érhető el, és összehasonlítható az autó szélvédőjével.

Az online áruházunkban megvásárolhatjuk a fürdőköntös függönyeit, átlátszó, matt, színezett, mintás. A szűrő szerinti keresés segít megtalálni az üvegből, műanyagból vagy polisztirolból készült fürdőszobai függönyöket, megtalálni a stílus, a profil típusát és a megnyitási módot. Minden fajta raklap és zuhanyzó sarka, tudod változtatni az elméd irányába egy kompakt fürdőszoba. Az oldalon további részletekért a fürdőszoba üvegfüggönye megfelelő raklapokkal van felszerelve.

Fürdő napellenzők

A fürdő kemény függönyei olyanok, mint a zuhanyzók kerítése. A redőnyök kialakítása szerint a redőnyök keretek, keret nélküliek vagy kombinálva vannak a nyílászárók (csuklópántok vagy zsanérok) és a csúszkák (az útmutatókon) szerint.

A keret redőnyök egy vagy több alumínium keret, amelyekben 4 mm vastagságú átlag vagy polikarbonát üveg van behelyezve.

A keret nélküli elrendezés könnyebb. Ezek tartós edzett üvegből készülnek, vastagsága 6-8 mm. Általánosságban véve vastagabb üvegt használnak a helyhez kötött csapágyak gyártásánál, és vékonyabb üvegt használnak a könnyű mozgó szárnyak gyártásánál. A keret nélküli modellek a dizájn vizuális súlytalanságával és magas költségekkel járnak - akár 1000 dollárért is.

A levelek számát a kívánt védettség mértéke határozza meg. Bizonyos esetekben egy nagy vászon elegendő, másokban - néhány kicsiben, és a harmadikban egy zuhanytálca teljes körű analógja szükséges. Elvileg a szelepek száma eléri az ötöt.
Ha teljes kapacitással szeretné bekapcsolni a zuhanyzót, és nem szeretné, ha a vízfolyások esnek, javasoljuk, hogy gondoljon egy zárt szerkezet megszervezésére. Számos lehetőség áll rendelkezésére. A választás függ a fürdőszoba elrendezésétől és a zuhanyszerelvények helyétől.

Fürdő egy fülkében. A legegyszerűbb és legelterjedtebb eset az orosz gyakorlatban a téglalap alakú fürdõk falra szerelt falra helyezése. A gyártó választékában van egy csúszó kialakítás, amely hasonlít a kád teljes hosszában elhelyezett válaszfalra. Az ilyen függöny tartószerkezete egy alumínium keret, amelyet két, a falhoz rögzített függőleges függőleges állvány alkot, és két vezetőt - a felső és az alsó részt. Az alsó vezető a fürdő oldalán fekszik, a felső egy 120-140 cm magas függőleges oszlophoz van rögzítve. Vannak modellek három mobil ajtóval, egy mobil és egy álló, két elülső mozgó és oldal álló. Ha a zuhanyszerelvényeknek van egy közös kiöntője a mosogatóhoz és a fürdőkádhoz, egy vagy három mozgatható szárnyakkal rendelkező, az oldalsó bejáratot nyitó modellek megfelelnek Önnek. Ha a mosogató külön keverővel van felszerelve, akkor jobb, ha egy első bejárattal rendelkező modellt választanak, amelyet két függöny fedez.

Mint tudják, azok a fürdők és fülkék, amelyekben vannak felszerelve, különböző hosszúságú és szélességűek. Ezért a gyártók több méretben kínálják ugyanazt a modellt, és jelzik a profil készlethosszát. A zárt raktér típusú szerkezetek lógtak a görgőkön a felső sínen. Az alsó görgők vagy az alsó vezető hornya tartja a hálót hintázástól. A legtartósabb a gördülőcsapágyak alapja.

Ha egy téglalap alakú kádat helyeztek el a fürdőszoba helyiség sarkában, az épületet vagy oldalsó fal (a bejárat elöl) vagy a rövid oldalsó ajtókkal kiegészítve - rögzített és mozgatható (a bejárat sarkából nyílik).

Azok számára, akik gyengéden mosogatják és gyengén nyomják be a vizet, a redőnyök kis méretűek. Ezek elég kompakt és képesek megállítani a permetet csak a zuhanytálca közvetlen közelében.

Vannak függöny-képernyők, amelyeknek száma az 1-5-ig terjed. Az egyszárnyú modellek kissé hajlottak be vagy ki a csuklópántra, vagy hajtogatják és csatlakoznak a falhoz. Könnyen használható és általában a fürdő oldalán állnak, mert nem zavarják a mindennapi életben, és a bútorokat mindig védeni kell.

A legtöbb többszörös struktúrák harmonikából állnak. Tulajdonságai hasonlóak a fent leírt zárt összecsukható szerkezetekhez, és különböznek a zárt tér geometriájában.

A függönyök megjelenését az üveg típusa és a profil színe határozza meg. A vevő többféle típusú üvegből áll - a legolcsóbb, sima és átlátszó, színezett, nyomtatott textúrájú. Egy különleges változat megválasztása a teljes készlet árának emelkedését eredményezi 1,5-2-szer. Az alumínium keret természetes árnyalatú lehet vagy festett por. Egyszerű fehér festék, valamint eloxált és tükrös bevonat.

Csúszda a fürdőszobához: típusok és 5 tipp a választáshoz

A modern fürdőszoba képernyők védőablakként használatosak. A fürdőszobai képernyők számos fontos funkciót látnak el. Először is megvédik a helyiséget a magas páratartalomtól és csökkentik a nedves padlók okozta sérülések valószínűségét, másrészt pedig egyszerre több családtag számára is kényelmesen használhatják az egyesített egészségügyi egységeket. Ezenkívül a képernyők lehetőséget nyújtanak arra, hogy a fürdőszobában megtervezzék a stílus kialakítását, hangsúlyozva stílusát. Melyek a fürdőszoba függönyei és hogyan kell kiválasztani a designot - olvasd el a cikket.

Mik a képernyők a fürdőszobában

A fürdőszoba képernyők mobilra és statikusak. A statikus válaszfalak mozdulatlanok, gyakrabban - egyszelvényes modellek, amelyek a falakhoz egy falhoz csatlakoznak. Az ilyen válaszfalak egy lapos vászon műanyagból vagy korrózióálló fémből készült keretben.

Az üveg meglehetősen erős, tartós és stílusos megjelenésű. Ez a legmegbízhatóbb modern anyag.

A fürdő mozgatható függönyei a következő szerkezetekből állnak:

 1. Swing. Az ilyen függönyök az üzemeltetés elvére emlékeztetnek a rendes belső ajtókra. A termékek polikarbonátból vagy üvegből készülnek, vonzó megjelenésűek és egyszerűen és egyszerűen használhatók. A formatervezési minta hátrányai közé tartozik az a tény, hogy az ajtók normál megnyitásához a fürdőszoba melletti helyiségnek szabadnak kell lennie.
 2. A csúszó függönyök több vászon kialakítása, amelyek útmutatók mentén mozognak. A görgős tolóajtók a legmagasabb minőségnek tekinthetők. Műanyagból, üvegből, modern megjelenésből és helytakarékos a fürdőszobában.
 3. Összecsukható. Az ilyen mechanizmusok tömörek: szükség esetén a hajtogatózár gyorsan elhelyezhető egy falhoz, könnyű telepítéshez és működtetéshez. A függöny-harmonika lehet textil, műanyag, üveg.

Ezenkívül a függöny elülső és szögletes. Az elsők fürdőkhöz alkalmasak, amelyek két fal között helyezkednek el, szorosan a vízvezeték szomszédságában. A második - a sarokkádra vagy a tipikus két nyílt oldalú modellekre.

Műanyag zuhanyzóképernyő: funkciók

Leggyakrabban a zuhanyozást a műanyagból választják ki. Ezt a választást az építkezés hozzáférhetősége magyarázza (a Leroy Merlin műanyag csúszó szalagja legfeljebb 4 ezer rubel áron vásárolható meg), az anyag nedvességállósága és a statikus függöny (ellentétben azokkal a textíliákkal, amelyek gyorsan nedvesek és a testhez tapadnak). Ezenkívül a műanyag konstrukciónak alacsony a súlya, így a képernyő könnyen felszerelhető a saját kezével, segítség nélkül.

A műanyag függőleges függönyök elegáns kialakításúak és sok praktikus tulajdonsággal rendelkeznek. Nagyon könnyűek és telepítésük nem lesz nehéz

A legnépszerűbb, magas színvonalú műanyag képernyők legnépszerűbb gyártói ma elérhető áron: RADAWAY, RAVAK, Roltechnik, Riho.

A műanyag képernyők hiányosságai között meg lehet különböztetni őket rövid élettartammal (átlagosan 3-4 év), a szelepek színének megváltozásával (idővel, függönyök elmosódhatnak, sárgás árnyalatot szerezhetnek). Ráadásul az alacsony minőségű műanyagok könnyedén megszakadnak, képesek reagálni a háztartási vegyi anyagokkal és kibocsátanak az emberi egészségre ártalmas anyagokat.

A tartósabb, a hőmérsékletnek ellenálló és vonzó lehetőség a polimer műanyagból készült polikarbonát.

A műanyag bármilyen felosztása áttetsző és színezett lehet, különböző méretű és szelepekből áll, ami lehetővé teszi a termék kiválasztását bármilyen vízvezeték és fürdőszoba tervezéséhez.

Üveg ablak fürdőszoba: előnyei és hátrányai

A fürdőszoba üveges üvege ütésálló, edzett üvegből készül. Az üvegszerkezet lehet statikus és mozgatható, matt, átlátszó vászon vagy üveg rajzokkal, színes betétekkel, dekoratív elemekkel.

Annak ellenére, hogy az üveghez hasonló szokásos hozzáállást alkalmaznak, mint egy törékeny anyag, üvegszűrő beszerzésével, nem szabad aggódnia a design erejétől és megbízhatóságától

Üvegfüggöny a fürdőszobában olyan előnyökkel rendelkezik, mint:

 1. Nedvességállóság. A vízzel reagáló üveg nem változtatja meg a jellemzőit.
 2. Drága, stílusos megjelenés. Az üvegtermékek sokkal vonzóbbak, mint a műanyag.
 3. Hosszú élettartam. Az építés típusától függően az üvegfüggöny átlagosan 12 évig szolgál.
 4. Könnyű gondozás. Annak érdekében, hogy a függönyt megfelelő formában tartsuk, csak törölni kell minden fürdés után egy szokásos ruhával. Kéthetente minden mosószerrel mosható és fertőtleníthető (lehetőleg csiszoló részecskék nélkül).
 5. Környezetbarát. Az üveg olyan természetes anyag, amely nem reagál a kozmetikai termékekkel és háztartási vegyi anyagokkal, nem káros anyagokat bocsát ki a hőmérséklet függvényében, nem szennyezi a piszkot és a zsírt.

Az üvegfüggönyök hátrányai a műanyag termékekhez képest magas árnak tulajdoníthatók (egy egyszerű Primo-függöny, matt üveggel 3,5 ezer rubel lesz a vevő számára), és kellően nagy súly (az ilyen szerkezetek felszerelése együtt kell működni).

Csúszó fürdőkabát: hogyan válasszuk ki a designot

Leggyakrabban fürdők és zuhanyzók esetén a mobil szerkezetek közül választhat: a mozgatható képernyő nem igényel szabad helyet a fürdőszoba közelében, és megbízhatóan védi a szobát a fröccsenő víztől. Annak érdekében, hogy a csúszó képernyő hosszú ideig szolgálhasson, működése kényelmes és megbízható legyen, gondosan kell megközelíteni a modell kiválasztásának kérdését.

A fürdőszobában egy képernyő jó helyettesíti a rendszeres függönyöket.

Tehát a termék megvásárlása előtt figyelembe kell vennie:

 1. A szelepek száma. A tolóajtók két, három és négy elemből állnak (például egy Mezzo elülső képernyő). Ez utóbbi esetben két mozgatható ajtó jelenik meg. A szelepek száma a fürdőszoba hosszától függ. Jobb, ha lefedi a függöny vízvezeték teljes hosszát, és biztosítja a helyiség megbízható védelmet a fröccsenő vízből.
 2. A szelepek méretei. A hajtásoknak azonos méretűeknek kell lenniük. Az építmény magassága legalább 140 cm legyen (a mennyezet magasságától és a fürdőszoba mélységétől függően).
 3. Az anyag minősége. Az üvegcsíkot legalább 6 mm vastagságú edzett üvegből kell készíteni. Polikarbonát képernyő - vastagsága legalább 4 mm.
 4. Minőségi szerelvények. A zárat nedvességálló profilmal, szereléssel, fogantyúkkal és vezetékekkel kell ellátni.
 5. Az anyag átláthatóságának mértéke. Tehát a kombinált fürdőszobák számára logikusabb lenne egy függöny díszítése matt, színezett üveggel vagy polikarbonáttal. Az átlátszó függöny ideális egy kis külön zuhanyzáshoz: nem vizuálisan osztja el a szobát, és a zuhanyzó tágasabb lesz.

Ha színes, matt vagy színezett üvegből készült képernyőt szeretne venni, akkor gondoskodnia kell a fürdő és a zuhanyzó felület fölötti további megvilágításról.

Képernyő egy saját kezű fürdőszobában

Készíthet egy képernyőt a saját kezével. Az építés típusa függ a speciális felszerelés elérhetőségétől, a mester képességeitől.

Saját maga készíthet egy fürdőszoba képernyőt, de erre szükség van a szükséges eszközökre és anyagokra.

A képernyő bármelyik gyártási folyamata a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Tervrajz készítése. Még a legegyszerűbb egyszárnyú, rögzített partíció esetében is jobb egy rajz létrehozása, amely bemutatja a web méreteit és a jövőbeli termék keretét.
 2. A falak elrendezése a függönykeret alatt. A jelölés a fürdő oldalán és a függöny beépítéséhez fenntartott falakon történik. Ebben az esetben használja az épület szintjét.
 3. Szerelőkeret. A keret típusa függ az építés típusától. Így a csúszós szerkezethez speciális vezetőket kell telepíteni a fürdőkád oldalára és a keret tetejére. Javasoljuk, hogy a keretet a vászon alatt rögzítse mindkét szomszédos falra és a fürdő oldalára. Létrehozhat egy műanyag, nedvességálló fémrácsot.
 4. A vászon felszerelése. Leggyakrabban a független termelésre cellulóz polikarbonátot választanak: könnyebben rögzíthető, mint az üveg.

A vászon felszerelése után a falakkal ellátott összes ízület szilikonnal van bevonva.

A fürdőszobai képernyő felszerelése önmagáért (videó)

A fürdőszobai képernyő elengedhetetlen elem, amely lehetővé teszi, hogy megbízhatóan megvédje a szobát a fröccsenéstől. Felszedni a függönyt, ma már bármilyen vízvezeték, helyiségtervezés, ízlési preferenciák és az otthoni tulajdonosok pénzügyi képességei alatt. A legmegbízhatóbb az üvegből és a polikarbonátból készült képernyők: tartós és nedvességállóságú, garantált biztonságot és kényelmet biztosít a fürdőszoba üzemeltetése során. Ugyanakkor a termékek modernnek és vonzónak tűnnek!

Fürdőszobai képernyő

Hányszor járt el igazságos felháborodás a lelkedben, miután valaki a családodból öntötte az egész fürdőszobai padlót a vízkezelések során? Nem számít, mennyire óvatosan próbáljátok megmosni, a vízcseppek mindig hűtlenül esnek a fürdő falaira és padlójára, nedvességet okozva. Ez valóságos veszélyt jelenthet az egészségére nézve, nagyobb a esély arra, hogy a nedves padlóra csússzon és súlyos sérülést okozzon.

Valaki megpróbálja megoldani ezt a problémát a fürdőszobai különleges függönyökkel. De ezek a függönyök általában olcsó és ízetlenek. Ráadásul ha véletlenül megérinti őket, kellemetlenül tapadnak a testhez. Kiváló alternatíva lehet a fürdőszoba fürdőszobájának képernyője.

Ezeket az egyszerű, de ugyanakkor megbízható konstrukciókat évszázadok óta használják az egész világon. Természetesen az idő múlásával a design és az anyagok fejlettebbek. Ebben a cikkben elmondjuk mindent a fürdőszobai képernyőkről, és segít kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb képernyőt.

anyagok

Korábban a fürdőszobában lévő képernyőket nem annyira használták, hogy a falakat és a padlót a nedvességtől kizárólag esztétikai okokból védjék. Az ilyen képernyők fából készültek, és a fürdőszobát kellett díszíteni, megvédve azt a személyt, aki mosolygott a kegyetlen szemekből.

Most, a fürdőszoba képernyők többnyire két anyagból: üveg és műanyag.

polikarbonát

A polikarbonát sokoldalú anyag, amelyet az elmúlt években mindenütt alkalmaztak, az üvegházak és tetők építésétől a lencsék és kompakt lemezek gyártásáig.

A polikarbonát a következő előnyös fizikai tulajdonságokat vonja maga után:

 • Hőálló és ellenáll a nagy hőmérsékleti cseppeknek is;
 • Nagy szilárdsággal és szívóssággal rendelkezik, ezért nem kell attól tartania, hogy véletlenül kettéosztja a képernyőt és megsérül a vízkezelés során;
 • A polikarbonát ellenáll a vegyi anyagoknak, így könnyen tisztítható;
 • Polikarbonát - könnyű anyag és szerkezete kiderül majdnem súlytalan;
 • Könnyen telepíthető, mivel a műanyag hajlítások és a felszedés vagy karcolás valószínűsége a telepítés során többször kisebb, mint az üveg beszerelésekor.

Mindezek a tulajdonságok ideális anyagok a fürdőszobában. Ráadásul a műanyag képernyők általában sokkal olcsóbbak, mint az üvegek.

üveg

Az üvegtábla használatának előnyei:

 • Az üveg ellenáll az agresszív környezetnek;
 • Higiénikus, nem rothad, és nem alkot mikrobákat és penészgombát rajta;
 • Az üvegszűrők alacsony hővezető képességgel rendelkeznek;
 • Élettartamuk jóval magasabb, mint a műanyag képernyőké;
 • A festett képernyők kiválasztásánál meg kell jegyezni, hogy az üvegablakok festése sokkal fenntarthatóbb.

Az átlátszó üvegablakok tökéletesen illeszkednek a fürdőszobai belső térbe, és egyedi fényt játszanak, amit más anyag nem ismételhet.

Tervezési osztályozás

Minden képernyő két nagy csoportra osztható: mobil és helyhez kötött.

Mozgatható képernyők a fürdőszoba oldalán helyezkednek el, és a fal közelében vannak elhelyezve.

Tervezés szerint az ilyen képernyők a következőkre oszthatók:

 • Keret - speciális műanyag vagy fém keret, amely lehetővé teszi vékonyabb üveg vagy műanyag használatát. Az ilyen minták tartósabbak és megbízhatóbbak, és nem engedik, hogy a padlón esik egy csepp nedvesség.
 • Keret nélküli képernyők. Rendszerint a gyártás során vastag edzett üvegt használnak. A leggyakoribb a fürdőkád felét fedő, a sima, lekerekített sarkokkal rendelkező képernyő modellje. Szintetikusnak is nevezik őket.
 • A kombinált vagy többszelvényes képernyők, amint azt a név is jelzi, ötvözik a fent bemutatott kétféle struktúrát.
 • A képernyők is lehetnek integránsak és összetettek.

A használt szelepek típusától függően a képernyők:

 • Nyitás - amelyben egy vagy több szárny kinyúlik a kifelé.
 • Csúszás - amelyben a görgő egyik ajtója félretolódik, vagy a két ajtó különböző irányban mozog.
 • Összecsukható - az ajtók, amelyek a csuklópántokra vannak hajtva.

Az ajtónyitással járó első lehetőség nem a legmegfelelőbb, és csak nagy területű fürdőkhöz alkalmas.

Szerep a tervezésben

A képernyő nem kevésbé fontos eleme a szoba dekorációjának, mint a cserépnek vagy a vízvezetéknek, mivel lenyűgöző méretei miatt egyszerűen lehetetlen észrevenni a helyiségben. Mit kell figyelembe vennie, amikor kiválasztja a fürdőszoba képernyőjén megjelenő képernyő tervezési regisztrációját?

 • Azok számára, akik nem szeretnék, hogy a képernyő a fürdőszobájában legyen túl észrevehető, egy átlátszó üvegből vagy polikarbonátból készült képernyő ideális.
 • Ha több lakója van a lakásában, és van egy kombinált fürdőszoba, akkor jobb, ha matt képernyőt vagy sűrű mintát használ.
 • Ezenkívül az üveg és a műanyag képernyő egy adott színtartományban is elkészíthető. Ezt a mosdó színsémájának megfelelően kell kiválasztani.
 • A fürdőszoba képernyõje kiegészíthetõ eredeti kialakítással, ha valami gyönyörû designt helyez el rajta, vagy rajta egy érdekes textúrát.
 • Azt tanácsoljuk, hogy ugyanazt a preferenciát ajánljuk az áttetsző árnyalatokhoz. Egyébként gondosan meg kell gondolnia a világítótestet, amely közvetlenül a fürdőszobában van.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a fürdőszobába a saját kezünkkel?

Ha nem találja a kívánt méretet, színt vagy megjelenést a boltban, akkor saját maga készíthet. Ráadásul egy házi készítésű képernyő olcsóbb lesz, mint a vásárlás. Házi készítésű képernyők gyártásánál azonban jobb, ha előnyben részesítjük a műanyagot, mivel sokkal könnyebb dolgozni ezzel az anyaggal.

A következő anyagok szükségesek a munkához:

 1. A szükséges magasság és szélesség polikarbonát lapja;
 2. Profil a keret gyártásához (keretképernyőt készítünk);
 3. Csavarok és csavarhúzók;
 4. Építési rulett;
 5. Bolgár / papíráru kés / fémfűrész;
 6. A fogantyú, amelyre a képernyő kinyílik.

A munka teljesítményének sorrendje:

 1. A rulett segítségével mérje meg a jövő képernyőjének pontos méreteit. Figyelembe kell venni, hogy legyen szabad hely a képernyő felső szélének és a fény és a friss levegő mennyezetének. Ellenkező esetben túl sok nedves levegő lesz a képernyő mögött, és egyszerűen nem lesz semmi lélegezni.
 2. Jelölje meg a kapott méreteket a polikarbonát lemezre, és óvatosan vágja fel a felesleges mennyiséget bármilyen alkalmas eszközzel.
 3. Ha rögzített képernyőt tervez, az alsó profil a fürdőszobának egy tömítőanyaggal van rögzítve. Engedje meg, hogy a tömítőanyag teljesen megszilárduljon, mielőtt folytatná a következő lépéseket.
 4. Az oldalsó profil a falhoz rögzül. Először meg kell jelölni azokat a helyeket, ahol a mellékletet tervezed elhelyezni. Ezután helyezze el a lyukat a megfelelő helyeken, és csavarokkal rögzítse a profilt a falhoz.
 5. Helyezze a polikarbonátot a profil hornyaiba, és győződjön meg róla, hogy erősen van, és nem laza.
 6. Csatlakoztassa a fennmaradó profilt a szárny felső szélén és a második oldalon.
 7. Szerelje fel a fogantyút kényelmes magasságra.
 8. Ellenőrizze a képernyő működését.

Nagy vágyakkal a képernyőn nem lehet a fürdőszoba oldaláról, hanem a padlóról. Ebben az esetben azonban érdemes gondolkodni egy zuhanykabin megvásárlásánál. Ahogy láthatja, a fürdőszoba kezelõje saját kézzel történõ elkészítésének folyamata egyáltalán nem bonyolult. Ha különleges görgőket és megfelelő lámpatesteket vásárol, akár csúsztatható vagy összecsukható képernyőt is készíthet.

Az üvegváz elvben önállóan is beállítható. Igaz, ebben az esetben meg kell menned egy speciális műhelybe, ahol kivágni egy darab üveg a kívánt méret és forma. Emellett az üveg beépítése egy profilba, és rögzítése jobb, nem egyedül, de néhány partnerrel. Amint azt már említettük, az üveg nehezebb, mint a műanyag, és valószínű, hogy el fog csúszni a kezéből és megtörik. Munka közben speciális építési kesztyűt kell használni.

Csúsztatható fürdőszoba képernyő

Egy alternatíva egy fürdőkád képernyővel vagy függönyökkel. Szükség esetén kád vagy zuhany. Így ez a kialakítás lehetővé teszi két funkció kombinálását egybe - egy hosszú relaxáció a fürdőben, amikor pihenni akarunk, vagy gyors frissítő zuhanyozni. Ez a lehetőség különösen ajánlott a kis fürdőszobákban, ahol mindkét megoldást nem lehet elhelyezni.

Ez a választás is csökkenti a költségeket - a képernyők sokkal olcsóbbak, mint egy hagyományos kabin, ezen túlmenően ebben az esetben nem kell zuhanyzó tálcát vásárolnunk, hogy ez a fürdő szerepét játsszon. Mi a jobb csúsztatható képernyő a fürdőhöz, vásárolni egy műanyag vagy üveg modellt, mit keresnek vásárláskor - ez a cikk ezeket a kérdéseket szenteli.

A fürdőszoba - üveg vagy műanyag képernyők?

Ne felejtsük el a zuhanyzás telepítéséhez szükséges alkatrészek beszerelésével és beszerzésével kapcsolatos többletköltségeket. Az alternatív megoldás segítségével sok pénzt takaríthat meg a családi költségvetésben.

Könnyen telepíthető szinte minden csúszó fürdő képernyő a saját kezével. Ennek a megoldásnak a megválasztása szintén megszabadul bennünket a fürdőszoba átalakításától. A különböző márkák választékában sokféle védőfelület van a fürdő számára.

Photo. Fürdőszobai képernyők KOŁO Niven és Cersanit Easy

A fürdő minden bizonnyal családiasabb. A gyermekkorban szinte mindenki szórakoztatta a gumi kacsák közepette fröccsenést, vagy felnőttkorában illatos fürdőszobával élt a hab. A mindennapi munka ritmusában azonban gyakran elutasítjuk a fürdést a fürdőkádban a fürdőkádban. Ez különösen fontos a reggel, amikor sietünk. Ráadásul a zuhanyzó higiénikus és gazdaságos. De ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindkettőjüket ugyanabban a szobában használjuk, egy csúszó képernyő segít nekünk.

Egy egyszerű módja annak, hogy megvédje a fürdőszobát a víz fröccsenés közben a zuhany alatt, hogy telepítse a biztonsági kerítés. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a függöny, egyszerű felszerelése, csak gyűrűs rúdra van szükség, amely csavarokra vagy a pántra és a függönyre is felszerelhető. Egy drágább, de nagyon kényelmes és praktikus megoldás egy összecsukható fürdő képernyő.

A legtöbb márka kínálata lehetővé teszi az egy és a két részmodellek közötti választást. Ezenkívül kiválaszthatjuk a megfelelő méretű és méretre szabható képméretet. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan kezelje a helyiséget a fürdőszobában, és ezáltal növelje a funkcionalitás szintjét. A további zuhanyozás hiánya jelentősen növeli a fürdő hasznos területét. A képernyőkön keresztül akár egy kis fürdőszoba válhat multifunkcionálisvá - egy fürdőszoba, egy mosókonyha és egy szárító.

Üvegfürdős képernyő esetén 70-180 cm szélességű és 140-200 cm magasságú alaprajzokat találunk.

A keskeny és alacsony szárnyak azonban nem nyújtanak hatékony védelmet a padlón lévő "árvizek" ellen. Ezért, ha a fürdő mérete nem felel meg a szabványnak, akkor jobb, ha egy adott helyiségnek megfelelő, pontos méretekkel rendelhető.

Természetesen ez befolyásolja az árat. Ezenkívül az építési költségek függenek attól az anyagtól is, amelyből készült. A piacon megvásárolható csúszda üvegek a fürdőszoba, valamint a műanyag is. Milyen előnyei vannak?

Fürdőszoba egy képernyővel - egy kényelmes lehetőség 2 1-ben

Egy jó megoldás egy fürdőkád, amely egy képernyővel van ellátva, amely gyakorlati funkciója mellett nagyon dekoratív. Néhány fürdőkád, amelyeken a képernyő be van építve, lekerekítettek és szinte a padlóra vannak üvegezve, ami különösen kényelmes használatát teszi lehetővé zuhanóként vagy fürdésként.

A nem beépített fürdőkádak összehajtogathatók vagy a falhoz nyithatók, ami nem engedi a zárt kapszulát. Egy másik lehetőség a zuhanykabinokkal ellátott fürdőkád, gyakran teljes felszereléssel, mint a tipikus kabinokkal, zuhanypanelekkel. Ez azt jelenti, hogy a zuhany mellett lehetőség van például egy skót masszázsra vagy gőzfürdőre, valamint a fürdőszobában - a hidromasszázs.

Fürdőszoba tervezés

A fürdőkádak fő szerkezeti elemei profilok és falak. A profilok (amelyek lehetnek laposak vagy lekerekítettek) általában alumíniumból készülnek. A profilok többféle színben állnak rendelkezésre - fehértől krómig.

A profilok a falhoz vannak rögzítve. Egyes képernyők (az úgynevezett keret nélküliek) nem rendelkeznek hosszú profillal a falak között, hurokkal összekapcsolva, ami megkönnyíti a tisztítást. Sokkal jobbnak és finomabbnak tűnnek.

A fal falai műanyagból (polisztirol, akril) vagy edzett üvegből készülhetnek, vastagsága 3-8 mm. Átláthatók, homályosak, füstösek, nyomtatott mintákkal vagy dombornyomással (pl. Cseppek vagy csíkok az üvegen átfolyó vízben). Gumi padokat és egészségügyi szilikonokat használnak az ízületek szivárgásának megakadályozására. A tömítések színe a profil színe alatt választható. Szilikon is tömíti a rést a fürdőszoba falának és a profilok között. A mágnesek a drágább képernyők ajtóiba vannak beépítve, amelyeknek köszönhetően a záróelem szorosabbra fordul.

Műanyag csúszó fürdőszoba képernyő - előnyei és hátrányai

A műanyag képernyők az üveghez képest számos előnnyel járnak:

Azonban a műanyag csúszó fürdőszobai képernyőnek hátrányai vannak:

 • mindenekelőtt a műanyag nagyon hajlamos a karcolásokra és a károkra;
 • Mivel a műanyag nem rendelkezik különleges bevonattal, az üvegablakokkal ellentétben, a felületükön átfolyó vízcseppek nyomot hagynak.

Üveg képernyő a fürdő csúszó - előnyei és hátrányai

A keményített üveg-képernyők fontos előnyt jelentenek - ellenállnak a karcolásoknak és károsodásoknak, ezért tartósabbak és nem esnek meg olyan gyorsan, mint a műanyagak. Az edzett üveghüvelyek azonban sokkal drágábbak, emellett nehezebbek.

Jelenleg megvásárolhatók üvegcsúszdák különböző típusú, matt üvegből, átlátszó vagy speciálisan nyomtatott képeken. Üvegfedél kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy különleges üveg bevonattal borítsa be az üveg vizet. Üvegtompítót speciális szerszámokkal is átszitálhatunk.

Összecsukható képernyők típusai

A képernyők közül mind az üvegből, mind a műanyagból három lehetőség van a hajtás típusára:

 • harmonika;
 • csúsztatható képernyő az útmutatókon;
 • inga, amely jobbra vagy balra nyílik.

A különféle modellek és méretű képernyők ideális helyet foglalnak a fürdőszobával és a szoba teljes felületével. Választhatunk egy és két elemet, amelyeknek további lehetősége van a fürdő bal vagy jobb oldalán történő felszerelésre.

Az intelligens kialakítás lehetővé teszi, hogy az ajtók mind befelé, mind kifelé nyissanak. Ez egyszerűsíti a tisztítást. A legtöbb modell speciális bevonattal van ellátva, így megakadályozza a szennyeződés felhalmozódását, továbbá lehetővé teszi az ajtó fertőtlenítését. A megfelelő modell kiválasztása több paramétertől függ. A kulcs a fürdő formája és a rendelkezésre álló hely.

Képernyős harmonika

Összecsukható harmonikákat mindenfajta fürdőre felszerelhet anélkül, hogy útmutatókat telepíteni kellene, és ami a legfontosabb előnye, hogy kevés helyet foglalnak el. Az ilyen kialakításoknak több ajtólapjuk van (2-7). Amikor összecsukható harmonikaszekrényt vásárolsz, meg kell jegyezned, hogy minél több öv van, annál kevésbé valószínű, hogy a zuhany alatt a víz a padlóra esik.

A tételek számát lehet választani attól függően, hogy mennyi hely van a kabinban. Ez a modell alkalmas mindenfajta fürdőre. Egy ilyen modell telepítése nagyon egyszerű, mivel a kád és a szélei nem szükséges az ajtó mozgatásához szükséges útmutatókat telepíteni.

Ezeket a modelleket teleszkópos diáknak is nevezik, és a legfejlettebb formák. A szabványos képernyőméret 70-180 cm széles és 140-200 cm magas, ami a legtöbb fürdők számára alkalmas. A probléma aszimmetrikus fürdők esetén merülhet fel, amelyek a képernyő megrendelését igénylik.

Képernyő a fürdőszobában a síneken csúszva

Amint azt a név is jelzi, ebben a mechanizmusban, amikor az elemek zárása és megnyitása síneken csúszik. A cselekvés elve szerint hasonlóak a zuhanykabinhoz, míg a speciális sínen lévő ajtók miatt teljesen lezárhatja a kádat.

Sajnálatos módon, ennek a kialakításnak köszönhetően ebben az esetben lehetetlen egy további szárító felfüggesztése a fürdő felett.

Pendulum képernyő

Ez a képernyő jobb vagy bal oldali forgóajtóval rendelkezik. Mivel szilárd, megakadályozza a víz túlzott fröcskölését a helyiségben. Itt is, mint például a harmonika esetében, ha szükséges, telepíthetsz egy ruhaszárítót. A tengelye körül forogó egyelemű inga képernyő csak négyszögletes fürdőkhöz használható.

A fürdőszoba csúszkájának felszerelése önmagáért teszi

A tolózáras képernyők egyszerűen felszerelhetők a saját kezével. Azonban a legtöbb gyártó azt ajánlja, hogy a kijelzőket a vállalat szervizszemélyzete szerelje össze. Egyes gyártók megjegyzik, hogy ha magunk csináljuk, elveszíthetjük a garanciát. Azok, akik úgy döntenek, hogy saját kezükben elvégzik a képernyő telepítését, ismernie kell néhány szabályt:

 • a képernyőt a mellékelt utasításoknak megfelelően telepítse, figyelemmel az eljárásra;
 • a képernyõ érintkezési pontjait a fürdõszobai falakkal alaposan le kell szigetelni szaniter szilikonnal;
 • ha a vegyületek szivárognak, először meg kell száradni őket, majd szilikonnal újra le kell fedni a fürdő oldaláról;
 • Ne használja a telepített képernyőt az első 24 órában, amíg a szilikon meg nem szárad.

A képernyő gondozása

Függetlenül attól, hogy úgy döntünk-e, hogy üvegből, műanyagból vagy egy függönyrácsot veszünk, fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy tiszta legyen. Nem időben, a tisztított képernyők és képernyők gyorsan értéktelenek lesznek, mivel ezek a struktúrák ideális hely a penész felhalmozódásához, ami káros az egészségre.

A képernyő falát egy finom mosószeres vízzel bevont puha ruhával töröljük le. A szemcsés tisztítószereket és szerves oldószereket (aceton, benzin, fenol) nem szabad ilyen felületek tisztítására használni. A tolóajtókat időről időre kívánatos zsírozni kozmetikai vagy műszaki vazelinnal - könnyebben mozoghatnak. Egyes vállalatok külön üvegszálakat töltenek egy speciális áztatószerrel. Egy ilyen védett felületről a víz nagy mennyiségű cseppekben gyűlik össze - gyorsabban áramlik és kevés helyet hagy, a maradékot pedig sokkal könnyebb eltávolítani. A keret nélküli képernyők tisztításának legegyszerűbb módja. Nincsenek profiljuk a keretek között, amelyekben a szennyeződés felhalmozódik.

Fürdőkád vagy zuhanyzó? Ez a dilemma gyakran kísér a fürdőszoba javításában. Ha már mindkét megoldásunk van, engedhetünk meg magunknak egy kis luxust, és kedvünk szerint élvezhetjük a vízkezelést. De gyakran előfordul, hogy esténként fürdőzni akarunk, reggel pedig zuhanyozni kell. De nem mindig a mi eszközeink és a szoba mérete lehetővé teszi számunkra, hogy mindkét típusú vízvezetékeket telepítsük. A modern összecsukható fürdőszoba képernyője alternatív megoldást kínál erre a problémára. Ezzel mindkét lehetőség a legkisebb szobában is lehetséges. És ez többszöröse kevesebb pénzt igényel, mint amikor két, egymás mellett telepített vízvezeték szerelvényt vásárol.

A modern modellek nagy része edzett üvegből készült, nagyon vonzónak tűnnek. Ezenkívül a különböző formák, vonzó kialakítás és elegáns króm részletek lehetővé teszik, hogy elkerülje a képzelet. A fürdőszobák széles választéka lehetővé teszi az esztétika és a funkcionalitás kombinálását. Így a fürdőszobában töltött idő szinonimájává válik a test fizikai és mentális állapotának kikapcsolódásával és gondozásával. A funkcionalitás, a kiváló minőségű műszaki és egyedi esztétika kombinációja mindenki számára lehetővé teszi a megfelelő választást.

Képernyő a fürdőszoba csúszó üveg

A fürdőszobában egy üveg képernyő jó helyettesíti a rendszeres függönyöket. Az előny az, hogy sokkal könnyebb a mosás és a hihetetlenül vonzó megjelenés. Ezért sokan elutasítják az egyszerű műanyag függönyöket, és elegáns és higiénikus válaszfalakat választanak. Vásárolhat készen álló partíciókat, vagy önállóan szerelheti őket.

Előnyei a képernyő egy fürdőszobában

A kemény fürdőszoba képernyők számos előnnyel rendelkeznek:

 • Tartósság. A szerkezetet egyszerre telepítheti, és évekig használhatja. Ha gondosan lezárja az összes csatlakozást, a víz nem fog sehol sehová, ezért nincsen környezet a gombák kifejlődéséhez. A gombák és az öntvények gyorsabban szaporodnak a függönyön. Ezen kívül a függönyök gyakran szakadnak, és a keresztléc, amelyen tartanak, eshet.
 • Esztétika. A matt vagy átlátszó válaszfal sokkal drágábbnak és vonzóbbnak tűnik, mint a gyártók fényes mintái. A képernyő üveg tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába, a konstruktivizmus vagy a minimalizmus stílusában díszítve.
 • Gyakorlatiasság. A vízcseppeket nem permetezik a fürdőszobában, a képernyő teljesen eltakarja a fürdőt. Könnyen mosható egy ilyen konstrukció - minden használat után elegendő törölni szárazra. A panelre olyan speciális bevonatot alkalmazhat, amely taszítja a vizet, a tisztítás még könnyebb lesz.
 • Kényelmét. Néhány modell a falhoz mozog, és nem zavarja a fürdőhöz való hozzáférést. A tolóajtókkal ellátott kialakítások is nagyon kényelmesek.
 • Zónaterület. Ha kombinált fürdőszoba van, akkor egy matt vagy színes képernyőt is elhelyezhet. Ezután a szobában egyszerre két ember használhatja.

A fürdőszoba egyéni stílusának megteremtéséhez a mintát vagy mintát saját maga is használhatja a képernyőn.

Ezeknek az előnyöknek köszönhetően egyre többen választanak üveg- vagy műanyag válaszfalakat. Különböző kialakításúak és színekkel rendelkeznek, így mindenki választhatja, hogy mi illik bele a szobába.

Hátrányok az üveg képernyőkön

A válaszfalak hátrányai gyakran magukban foglalják a magas költségeket. Drágábbak, mint a függönyök, de sokkal hosszabb élettartamuk van. Míg az olcsó függönyök gyorsan használhatatlanná válnak, az összecsukható képernyők továbbra is szolgálnak. Ezért az ilyen megtakarítások képzeletbeliek.

Vannak, akik félnek attól, hogy a képernyő egy kis fürdőszobát rak fel. Ebben az esetben érdemes megvilágítani a könnyű, áttetsző szerkezetű elemeket, amelyek teljesen elmozdulnak a falra. Ezután elkerülheti a zűrzavar érzését a szobában.

Mint látható, a fogyasztók mindkét fõ gondja, akik elhalasztják a fürdőszoba képernyõk megvásárlását, messze nem léteznek. A fürdőszobaelosztóknak nincsenek valódi hátrányai.

A partíciók típusai

Különböző típusú fürdők számára különböző típusok vannak. A gyártók kínálnak négyszögletes, félkör alakú, kör alakú fürdőszobákat. Kiválaszthatja, hogy mi a legjobban a szobájához.

 1. Vázszerkezet. A fürdőre olyan keretet alakítanak ki, amelybe üveg vagy polikarbonát van behelyezve. A képernyőnek lehet egy vagy több redőnye. Ha a kád egy falról van, akkor két oldalsó fal és két ajtó felépítheti az elülső részt. Ha a fürdőkádban van egy fülke, akkor két ajtó építését is be lehet szerelni, egyikük fix lesz, és a második nyílik.
 2. Keret nélküli tervezés. Ebben az esetben nincs fémkeret és vastagabb üveg / műanyag, mint az első esetben. Leggyakrabban félkör alakú válaszfal, amely két falra van rögzítve. Úgy néz ki, mint egy zuhanykabin. Ezenkívül egy üvegfal is lehet, amely egy falon van rögzítve, és van egy elforgatható mechanizmusa a fürdéshez. Ez a képernyő alkalmas akkor, ha nincs sok spray a fürdőszobában, mert nem védi teljes mértékben a környező területet. Ezek a minták könnyebben telepíthetők és olcsóbbak.

Szerint a módszer megnyitása minták vannak osztva:

 • Összecsukható. Leggyakrabban műanyagból készült. A képernyő a csuklópánt falához hajlik.
 • Csúszott. Általában két ajtó van, amelyek egymástól távolodnak. Nagyon jó minőségű hengereket és rögzítőket kell választani, hogy a mechanizmus sokáig tartson. Működés közben gondos kezelést igényel.
 • Megnyitása. Úgy működnek, mint a külsõ ajtók. Ennek a modellnek a hátránya, hogy a nyitott szárny sok helyet foglal el. Ezért csak tágas szobákhoz alkalmas.

Üveg képernyő

Üveg - a fürdőszoba képernyőjén a legnépszerűbb anyag. Könnyű tisztítani, ezért vigyázni rá öröm. Csak nedves ruhával törölni kell időről időre.

Az üvegből építhetünk érdekes dekoratív válaszfalakat. Rajzot rendelhet rajta, vagy saját festékkel festhet.

Az edzett üveg nagy szilárdságú. Szinte lehetetlen megszakítani. Ezért ez az üveg a leggyakrabban a lakberendezésben használatos.

A fürdőszoba egy üvegszekrényének mínuszából csak a meglehetősen magas költségek állnak.

Műanyag képernyő

Általában polikarbonátot használnak a képernyőkhöz. Fő előnye az alacsony költség. Ez az anyag különböző színekben készül, így egy ilyen válaszfal minden fürdőszobához illeszkedik. Alacsony áron kaphat egy érdekes tervezési változatot a színes akcentussal kapcsolatban.

Egy másik plusz az egyszerű telepítés. Nem lehet félni a szerkezet károsodásától. A polikarbonát könnyen rögzíthető a keretben, csendesen ellenáll a kanyaroknak. A leszerelés is egy kis időt vesz igénybe.

A polikarbonát hátránya, hogy idővel elhalványulhat. Ezenkívül gyakrabban kell mosni, mint az üveg, és több szennyeződés halmozódik fel a felületén.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a saját kezünkkel

Mielőtt kiválasztaná a partíciót, meg kell fontolnia néhány fontos pontot:

 1. A képernyő és a mennyezet között kis helyet kell hagyni a szellőzéshez.
 2. Ha a falak lejtése vagy szabálytalansága van, azokat el kell távolítani.
 3. A fürdőszobán túl kívánatos további világítás telepítése.
 4. Biztosítani kell a bevált gyártók anyagait, akik garanciát kapnak.

Miután kiválasztotta az anyagot és a formatervezést, fel kell készülnie az anyagok beszerelésére. Szükséged lesz egy szintre, fúró / lyukasztó, tömítő, csavarhúzó, ceruza a jelölésre.

A legnépszerűbb a fürdőszoba csúszó képernyő, ezért fontolja meg a telepítés:

 • Rögzítse a rögzített paneleket a vízszintes kereten.
 • Helyezze a tolóajtókat a felső sínre, majd az aljába, és csavarja be.
 • Jelölje meg a lyukakat a falakon és fúrja meg őket.
 • Csatlakoztassa az oldallapot a képernyőre.
 • Kezelje a rögzítőszerkezetek helyét a falakon és a fürdő tömítőanyagon.
 • Szerelje be a képernyőt és rögzítse azt öncsavarral.
 • Helyezze a fogantyúkat a tolóajtókra.
 • Távolítsa el a speciális védőfóliát.

A képernyő telepítése nem sok időt vesz igénybe, függetlenül is elvégezhető. Ha szükséges, hívhatja a varázslót a telepítéshez.

Minden gyártó rendelkezik telepítési utasításokkal annak felépítéséhez. Nézze meg, mielőtt elkezdené. Különböző kialakítások sajátos telepítéssel rendelkezhetnek, de minden keretes képernyő esetében az elv ugyanaz: falra erősítés és szigetelés tömítőanyaggal.

A fürdőszobában meglehetősen nagyszámú képernyőtípus van. Ezek különböznek az anyagokban, a tervezésben és az építőiparban. Kiválaszthatja, hogy mi illik a szobájának méretéhez és színéhez.