Legfontosabb > Tervezés

A fürdőszoba burkolólapjának elképesztő szépségei: diagramok és tippek a szakemberektől!

Leggyakrabban a fürdőszoba csempézett. Ez az anyag tartós, higiénikus, könnyen tisztítható. De az ilyen javítás költségei jelentősek, mert mindent úgy igyekeznek rendezni, hogy a fürdőszobában hosszabb ideig a legjobban nézzen ki. A probléma megoldásához gondosan válassza ki a gyűjteményt, válassza ki a színeket, az elrendezés módját. Milyen lehetőségek vannak a csempék elhelyezése a fürdőszobában, hogyan érzékelik őket - a cikkben.

Általános elvek és szabályok

Mindenki tudja, hogy a könnyűfalak vizuálisan tágasabbá teszik a szobát. Senki sem fog vitatni ezzel, és ezt a tényt figyelembe veszik, amikor a csempe burkolási lehetőségeket választják a fürdőszobában. De vannak még néhány érdekes pont, amelyek ismerete segít elkerülni a burkolat elrendezésének és kiválasztásának hibáit, helyét, a habarcs színét.

A világos falak tágasabbá teszik a szobát.

Függőleges és vízszintes elrendezés

A közelmúltban a falakon gyakran téglalap alakú cserép. Ebben az esetben a legfontosabb dolog, hogy vízszintesen vagy függőlegesen helyezze el a csempe a falakon. Úgy vélik, hogy a vízszintes elrendezés vizuálisan teszi a szobát szélesebb, és a függőleges - fent. Valójában egy színes, fényes csempe, amelyen a varratok azonos vagy hasonló színű fugával vannak lezárva, a különbség nagyon kicsi (az alábbi fotón néhány kép). Ebben az esetben a felfogás iránya szinte nem befolyásolja. Ebben az esetben kiválaszthatja a csempe burkolásának lehetőségét a fürdőszobában, csak az Ön preferenciái alapján.

A függőleges és vízszintes halmozódás különbsége csak a kontrasztos varratok fénycsatornáján látható

Ez a hatás sokkal hangsúlyosabb, ha fényes csempe és kontrasztos habarcs használata (felső képek). Ebben az esetben a nézet "csúszik" a varratok, létrehozva a szükséges vizuális változásokat. Ebben az esetben a függőleges vagy vízszintes elrendezés befolyásolja észlelésünket.

Sáv-útmutató

A terem kibővítéséhez vagy a mennyezet felemeléséhez, az elrendezések kiválasztásakor függőleges vagy vízszintes "útmutatókat" kell készíteni. Ezek szalagok egy másik színű csempéből, amely átsiklott. Ezek a zenekarok megváltoztatják a szoba méretének vizuális érzékelését.

Egy világosabb vízszintes csík, amely a szoba kerületén a magasság közepén fut, vizuálisan jelentősen kiterjeszti a helyet. Ha a sötét sávot hozzáadjuk a fényfalhoz, akkor semmi sem tapasztalható. Inkább a szoba "saját" hangerejét fogja megnézni, mivel a sötét sáv a díszítés élénk színeinek köszönhetően semlegesíti a térbeli vizuális növekedést.

A kívánt hatás fokozása.

Ha a mennyezet vizuálisan magasabbra van állítva, függőleges elrendezéssel, akkor az egyik falon könnyedén csíkokat helyezhet el (lehetőleg a bejárattal szemben). Még ha a fényes vagy sötét burkolólapok és a fugázó illeszkednek, a mennyezet "felemelkedik". Ha ezen a falon könnyebb tónust használunk, és kontrasztos fugázó és függőleges csík díszcsempékkel, a hatás még hangsúlyosabb lesz (az alábbi ábra jobbra).

határ

Egy másik módja annak, hogy egy szobát magasabb legyen, hogy dekoratív burkolólapokat helyezzen el a mennyezethez közelebb álló határforma formájában. Magasak, figyelemre méltóak, míg a szoba magasabbnak tűnik. A határ nem feltétlenül a kerület körül. Elég, hogy egy másik fény árnyékot képezzen, a tetején, hogy rendezzen egy járdát. Ezenkívül ez a kontrasztfal sötétebb vagy könnyebb lehet.

A mennyezethez közeli dekoratív burkolólapok határa magasabb

Mindezek a technikák egyszerűen megvalósíthatók, de segítenek a csempe elrendezésének helyes elkészítésében. A megjelenítéshez használhat speciális programokat.

Táblázat elrendezés példák

A fenti elrendezéseken kívül vannak olyan csempeburkolási lehetőségek is, amelyek klasszikusnak tekinthetők, mások viszont éppen eléggé megjelentek, és gyakran ellenkeznek sok ajánlással, nagyon jól néz ki.

Nem könnyű választani egy csempe elrendezést a fürdőszobában.

Sötétebb alsó

Ez a technika a klasszikusokra utal: a fal alsó harmadának sötétebbnek, a felsőnek pedig több tónusúnak kell lennie. A kerámia burkolólapok kialakításának ez a módja, hogy enyhén szólva, nem a népszerűség csúcsán van. Tíz évvel ezelőtt népszerű volt. De vannak olyan technikák, amelyek a klasszikus modern hangzást biztosítják.

Ezzel a módszerrel a csempék terem tágasnak tűnik, mivel a falak nagy részét világos árnyalatok díszítik. Ugyanakkor a csempe a padlón ugyanolyan színű, mint a csempe a fal alján. Ha a pontosan ugyanaz a választás sikertelen, keresse meg a textúrát és a színeket. A "tiszta" formában a burkolólapok ilyen formája nem túl modern.

Sötét színű panelek a fal alján

Annak érdekében, hogy ez a lehetőség a fürdőszoba cseréjéhez képest modernebbé váljon, függőleges vagy vízszintes csíkok hozzáadásával megtörheti a monoton dizájnt. Sok gyűjtemény nemcsak a csempe sötétebb és könnyebb változatait kínálja, hanem különböző méretű díszítőelemeket is, amelyek különböző szélességű csíkokból állnak.

Vízszintes csíkokhoz függőleges csíkot adhat hozzá.

Gyakrabban nem két, hanem három típusú csempét kombinálnak: két monophonic és decor, amelyek mindkét alapszínt ötvözik. A dísztárgyak különböző szélességűek lehetnek. Ezután számukra különböző szalagok vagy oszlopok készíthetők. Annak érdekében, hogy a felső rész nem annyira monoton és unalmas, a fal alsó részével megegyező színű csíkokat adnak hozzá, alul pedig virágos vagy virágos szegélyt adnak hozzá.

A csempe kombinációja a fürdőszobában különböző színekben és textúrákban

A legtöbb gyár olyan kollekciókat állít elő, amelyekben a burkolat két alapszíne - sötétebb és könnyebb - és díszítő elemekből áll. Az ilyen gyűjtemények általában nem olcsóak, de könnyebben elkészítik őket, és méretüknek megfelelőek, ezért nem lesz gond a formatervezés és illesztés során.

A hangsúly fala

Ha a falak felosztása magasságuknak megfelelően nem csábít meg, de a monoton kialakítás elkényezteti, az akcentussal megfontolhatja az opciót. Leggyakrabban ugyanolyan színű, de eltérő árnyalatú csempe díszíti - néhány árnyalat világosabb vagy sötétebb, mint a fő.

Sötét hangsúlyos fal világos fürdőszobában

Ebben az esetben egyetlen falat nem barna csempével díszítenek, hanem a következő részbe is belép. Ez a technika alkalmas keskeny, hosszú helyiségekre - vizuálisan inkább a térre hasonlít.

Az akcentus falat nem kell ugyanolyan méretű csempékkel díszíteni. Nagyon jól néz ki egy fal, mozaik vagy csempe kis formátumban.

A változatossághoz használhat mozaikot

A mozaik egyedülállóan és különböző formátumokból álló négyzetekkel, téglalap alakú, nagy és közepes méretű csempével egyaránt jól néz ki. Az íves felületek kikészítéséhez - szerkezetének köszönhetően, még a kis sugarú oszlopokhoz is illik.

Virág motívumok

A formatervezés legújabb tendenciái azt eredményezték, hogy a fürdőszobai csempe nagy része monoton. Sok gyűjteménynek van egy érdekes textúrája, de monokromatikus töredékek formájában készülnek. Nem mindenki rendelkezik ilyen ízléssel - a belső tér túl hideg. A fantáziát virággal vagy pillangókkal, virágos vagy geometrikus motívumokkal díszítheti.

Adjon hozzá díszítést virágokkal, pillangókkal vagy más virágmintákkal.

De ennek a fajta dekorációnak óvatosnak kell lennie: túlságosan könnyű túllépni, különösen kis mennyiségben. De még néhány elszigetelt töredék sem néz ki. Tehát tanácsos olyan virágos díszítésekkel dolgozni, amelyek nagy mennyiségű képet nyújtanak - könnyebb elképzelni, hogy valójában mit kap.

Fektetés a padlón

Ezen kívül, hogy válasszon a lehetőségeket csempék a fürdőszoba a falakon, meg kell határozni, hogyan kell díszíteni a padlót.

A padlólapok elrendezési módszerei

Négyzetes csempe használatakor általában egy ellenőrzőlap (checker pattern) formájában helyezkedik el, egy 1/2 lapos eltolású módszer alkalmazható. Két lefektetési irány van - párhuzamosan a falakkal és átlósan.

A négyzet alakú padlólapok elrendezési lehetőségei

Ha négyszögletes csempe van kiválasztva, az elrendezési lehetőségek nagyobbak - egy eltolással (fedél, zsinór, halszálkás).

A négyszögletes és a négyzet alakú csempe - labirintus kombinációja is lehetséges, ha a módszerek különböző méretű töredékeket használnak.

Lehetőségek csempék burkolására a padlón lévő fürdőszobában - különböző méretű és sémák

Jól érdemes minden nagyobb vagy kevésbé bonyolult rendszert megvalósítani a nagy méretű helyiségekben - a szokatlan alkotások itt értékelhetők. A kis fürdőszobákban a legegyszerűbb sémákat választják leggyakrabban - általában csak néhány csempét helyeznek el, így egyszerűen nincs értelme bonyolítani a munkát.

További lehetőségek

A fürdőszobában a dekoratív csempe a leginkább praktikus, gazdaságos, olcsó anyag, melynek hatalmas színekkel, textúrákkal és alakzatokkal rendelkeznek. Használható mind a padlóra, mind a faldíszítéshez. Ezzel a befejező anyaggal bármilyen kialakítást létrehozhat, attól függően, hogy milyen stílusban kíván megvalósítani.

A mai időben egy csempe elrendezés a fürdőszoba számos különböző lehetőségeket. A szakképzett mesterek sokféle módon ismerik egymást. De leggyakrabban 3-4-et használnak. A cikkben meg fogjuk érteni, hogy miként lehet a csempe burkolását a fürdőszobában, milyen előnyeik és gyengeségeik vannak, milyen kivitelezést tesz lehetővé.

A csempe használatának előnyei a fürdőszobában

Miért inkább a fürdőszobai tulajdonosok inkább díszítik ezeket a szobákat kerámia burkolólapokkal:

 • Az anyag nagyon praktikus. A vízszintes és függőleges burkolólapok nedvességállóak, hosszúkásak, könnyen karbantarthatók.
 • A színek, a méretek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tervezéssel, megtalálja a megfelelő színkombinációt, bármilyen dekorációs ötletet akár egy kis fürdőszobában is. Például egy fekete-fehér csempe mintázata sakktáblában nagyon népszerű.
 • A különböző csempe elrendezések lehetővé teszik a különböző színek kombinálását, ezáltal a szoba egyéniségét, így eredeti, szerzői munkát eredményezve. Egyéni elrendezés található a fürdőszoba mindegyikében.

opciók

Milyen elrendezésű csempézett és kerámia anyagok a padlón és falakon a fürdőszobában ma a legnépszerűbbek:

Szabvány nélküli eltolás

Ez a legnépszerűbb elrendezési terv. A szovjet időkben az új épületekben lévő fürdőszobákat ilyen módon díszítették, így sokak számára ilyen elrendezés ösztönös vizuális elutasítást okoz. Az előadásban szereplő példája még mindig az idősek lakóinak tekinthető. Azonban, ha nagyméretű csempék használatával hajtják végre, akkor a standard elrendezés elhúzódás nélkül elég stílusosnak és eredetinek tűnik.

Gyémánt beállítás

Vagy átlós. Szintén nagyon gyakori elrendezés. Jellemzők:

 • Nagyon érdekes vizuális effektet hoz létre, stílusosnak tűnik. Segítségével a legeredetibb és stílusosabb formaterveket kapják. Ez adja a helyiség mélységét, a tervezett élességet.
 • Egy meglehetősen fáradságos lehetőség, így csak egy tapasztalt mester finisher végezhet ilyen elrendezést. Ehhez gondos számításokat és gondos vágást igényel az anyag. A muníciómozaikhoz hasonló munkaerőköltségekről.

Falpanel

Ez a séma a műfaj klasszikusa, amikor a fal alsó harmadát egy sötét csempe rendezi, a felső kétharmad pedig egy könnyebb. A csempe különböző színeihez való csatlakozás helyét általában kontrasztos határ tónusos kivitelben is előállíthatja, mozaikból is lehetséges. Gyakran ez a módszer a fürdőszobák díszítésére példaként látható a különböző közintézményekben. Ilyen módszerek alkalmazhatók a saját fürdőszobájukra, de ez a fürdőszobát egy kicsit szigorú és formális.

Jellemzők és szabályok:

 • Egy ilyen elrendezési projekt a teret alacsonyabbra növeli, miközben kiterjeszti. Óvatosan vizsgálja meg az alaprajzot.
 • Ebben az esetben a padló egybeeshet a falakkal vagy teljesen ellentétes lehet velük. Minden design érdekes a maga módján.
 • Bizonyos változatoknál könnyű fenék és sötét felső kombináció látható. Azonban egy ilyen csempe elrendezés a fürdőszobában csökkenti a mennyezet szintjét, így alkalmas a keskeny és magas helyiségekre. És a standard apartmanok többségében ugyanazok a kisebb, és nem túl nagy fürdőszobák gyakoribbak.
 • A fürdőszoba falán lévő szegély keskeny szalagként és meglehetősen széles független területként, több sorban csempézve készíthető. Ráadásul ezek a csíkok, különösen ha keskenyek is, néhány darab lehet. Ne felejtsük el, hogy mindegyikük enyhén csökkenti a szobát.

Fékezéssel

Ebben az elrendezésben a padlón fekvő csempe folytatódik a falon. De nem teljesen az egész falon, de 2-3 sor a padló felett. Above, kívánatos, hogy egy csempe a különböző árnyalatú, leggyakrabban könnyebb. Az ilyen elrendezési terv a szoba kialakítását alacsonyabbra és szélesebbre emeli.

Fragmentumok akcentussal

Nagyon népszerű tervezési terv ma. De az ilyen opciók csempe elrendezések a fürdőszobában csak alkalmas helyes méretű. Egy kis helyiségben a kontrasztos ékezetek vizuális egyensúlyhiányt hozhatnak létre, amely harmonikusnak tűnik.

 • Ha úgy dönt, hogy választ egy ilyen projekt elrendezések fürdőszoba csempe, tudnia kell, hogy nem kell összpontosítani több mint 2-3 szekcióban a fürdőszoba. Tökéletes példája az elrendezésnek, amikor az ékezeteket a mosdókagyló, a törülköző melege és a zuhanyzó területén végzik. Vagy egy másik hasonló verzióban.
 • Ha nem akarja növelni a mennyezet magasságát, akkor az akcentust nem szabad közvetlenül a padlóról indítani, hanem inkább bizonyos távolságon kell elvégezni. Ebben az esetben nem szükséges a mennyezetre helyezni a hangsúlyt.
 • Akcentust is használhat mozaik segítségével.
 • A padlón egy ilyen elrendezési terv nem érvényes. A padlón tett ékezetek nevetségesek és nem megfelelőek.

Egyenlőség a színekben

Ebben az esetben vegyen néhány színt - kontrasztos vagy hasonló, általában 2-3 árnyalatot, és a fürdőszoba falát vágja. Ebben az esetben a színek nem keverhetők össze. Az egyik szín egy falra van helyezve, a másik - a második, stb. Válasszon egy harmonikus színkombinációt. Jellemzők:

 • Ily módon a fürdőszobában található funkcionális területek vizuálisan elválaszthatók. Például, piros jelölje ki a mosogató területét, és a fekete csempeit, hogy a zónához közelítse a területet. Az elrendezés lehet vízszintes és függőleges is.
 • A padlók ebben az esetben ugyanolyan színű lapokkal készülnek, de ugyanakkor keverhetők is. Például nagyszerű lenne egy padlót használni a sakktábla elrendezéséhez.
 • Ez a design nem néz ki egy kis fürdőszobában, mert vizuálisan szűkre és kicsire teszi a szobát.

Lehetőségek csempék elhelyezése a fürdőszobában fotó

A csempeburkoló fürdőszoba befejeződése nem feltétlenül azonos típusú, a cserepek lehetőségei sokak. A dekoráció egyszerű vagy művészi, a padlón vagy falakon elhelyezett képen - mindez csak a ház tulajdonosainak képzelőerejétől függ. A tervezői stílus csak a rendszer jelenlétében különbözik, hogy ne gyengüljenek el gyönyörű minta létrehozásakor, a telepítés maga a szokásos módon történjen. Tehát mi a legsikeresebb csempe elrendezés a fürdőszobában és hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagot?

Hol kezdjem

Először is, nem gondolkodnod kell arról, hogy hogyan kell gondoskodni a csempe díszítéséről a fürdőszobában, először is szükséged van egy alaprajzra a fő belső részek - vízvezeték és bútorok helyével. Mit kell figyelni a rendszer létrehozásakor:

 1. A rajzon gondolkodva, vegye figyelembe a fürdőszoba összes arányát és skáláját, de ne tegye túl a rajzot. A programnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy az összes elemet beillessze és egyértelműen meghatározza a dimenziókat.
 2. A fürdőszobának megfelelően kell csempéznie, tudnia kell a pontos méretet, ezért mérje meg a szoba összes falát, figyelembe véve az ajtót, a vetületeket és a fülkéket. Jelölje meg a kapott értékeket a rendszeren.
 3. Jelölje meg a vízvezeték és a bútorok elhelyezkedését a rajzon.
 4. Mindenképpen adja meg a szellőző tengely, kimenetek, kapcsolók stb. Helyét.
 5. A rajzon tetejére szerelt belső részletek nincsenek feltüntetve a diagramon - nincsenek hatással az elrendezésre.
 6. Végezzen ellenőrző ellenőrzést - hasonlítsa össze a valódi fürdőszobát a kapott rendszerrel, győződjön meg arról, hogy minden rendben van.

A pontos séma szükséges az anyag mennyiségének, a csempe méretének és a díszítésnek helyes kiszámításához. Ha még egy kis tévedést is engedélyez, akkor kiderülhet, hogy az elrendezés legszebb elemei a vízvezeték szerelvények vagy a sarkok mögött lesznek, különben az ilyen dekorációból kiderült, hogy teljesen elveszett. Az alábbi ábrán bemutatjuk a fürdőszoba burkolólapok kialakításának példáit.

Vázlat a csempe elrendezés a fürdőszobában

Hogyan válasszunk

A modern építészeti üzletek gazdag választékának köszönhetően egyszerűen választhat a csempe a fürdőszobában. A boltban részletesen megvizsgálhatja a csempék és az elrendezések javasolt opcióit.

Fontos! A boltokban lévő csempe a legjobb fényben kerül bemutatásra, és fényűzőnek tűnik, de az Ön lakásának körülményei között másnak tűnhet. A világítástól és a helyiség méretétől függ - a tágas teremben gyönyörűnek tűnő dolog egy kis területen elveszíti báját.

Népszerű csempe elrendezések a fürdőszobában

A fürdőszoba elrendezéséhez tartozó csempe kiválasztása esetén ellenőrizze az eladóval, ha elérhető. Fontos tudni, hogy mennyi anyag van raktáron. Ha az anyag valamivel több, mint a készlet erejéig történő javításhoz szükséges, ne várjon, mert valaki más megveszi.

A cserép kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a sötét padló könnyűfalakkal kombinálva a legkedvezőbb. Figyelembe véve a boltban bemutatott példákat, ne habozzon fotózni róluk, hogy megnézhesse a fotókat egy nyugodt légkörben, és válassza ki a legsikeresebb csempézési lehetőséget.

A modern üzletek széles skáláját kínálják a fürdőszobai csempéknek.

Alak és méret

A fürdőszoba csempe méretének kiválasztása során figyelembe kell venni nemcsak a kiválasztott elrendezést, hanem a helyiség méretét is. Túl nagy csempe alkalmas a tágas belső terekhez, és kis fürdőszoba esetén érdemes kisebb méreteket választani. A kis csempe alkalmas a fal kerek elemeihez.

Egy kis téglalap alakú csempe nagyon könnyű kioldani falak és munkalapok díszítésére.

Ami az alakot illeti, a leggyakoribb lehetőség négyzet vagy téglalap, a legkönnyebben kiszámítható az elrendezés. A poligonális lehetőségek látványosabbak, de sokkal nehezebbek a számításokban.

A nem szabványos űrlap burkolatának nehézsége az elrendezés hibás számításai esetén, de nagyon látványosnak tűnik.

számla

A bélésfelület lehet teljesen sima, porózus vagy bordázott. Kis szobák esetén jobb egy egyszerű sima csempe kiválasztása. Ezek a falak könnyebben és könnyebben tisztíthatók. Érdemes figyelembe venni a kiválasztott anyag matt vagy fényes felületét is.

A fénymátrixok átlós elrendezései vizuálisan kiterjednek a térre

Gloss vizuálisan bővíti a szobát, és látványosnak tűnik. Ez a csempe hibája van, a falak, a vízcseppek és az ujjlenyomatok mosása után sokkal hangsúlyosabb foltok. A matt textúra inkább "unalmas" és nehéz, de praktikusabb. Egy durva felületen a foltok és a kisebb hiányosságok nem olyan jól láthatóak. Hogy a különböző textúrák csempe befolyásolja a falazat kialakítását a fürdőszobában látható a képen.

A megkönnyebbülés vörös csempe fényes felülettel nagyon meggyőző a fürdőszobában

A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás

Mivel a fürdőszobát nagyon gyakran tisztítani kell, a csempe a vegyi anyagok állandó befolyása alatt áll majd. A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás mértéke latin betűkkel van jelölve. A fürdőszobában jobb, ha egy "AA" jelöléssel ellátott cserépet választ.

Színkombinációk

Függetlenül attól, hogy a csempe kombinációja a fürdőszobában van kiválasztva, fontos figyelembe venni a színtartományt. A csempe lehet egyszólamú, kontrasztos, olyan színek, amelyek összhangban vannak egymással, például több árnyalat zöld jól néz ki.

Egy kis helyiségben jobb, ha lemond az éles színátmenetekről és a sötét árnyalatokról. Ebben az esetben a könnyű hangok jól néznek ki, valamint a sötét árnyalat a mennyezet alatti világítótest felé. Egy ilyen módszer vizuálisan bővíti a tér határait.

Ha a szoba tágas, akkor a fürdőszoba kialakításánál nagyobb hangsúlyt és színeket használhat. A világos, telített színek sokrétűek a belső térben, és nem hagyják, hogy unatkozzon. Az alábbi képen láthatóak a különböző színkombinációk használata a fürdőszoba burkolatának elrendezésében.

Elrendezési típusok

Típusú csempét a padló és a falak a fürdőszoba sokat a legegyszerűbb, hogy a hihetetlenül összetett. Mindegyik lehetőségnek előnyei és tulajdonságai vannak. Tekintsük a legelterjedtebb csempe elrendezést.

Egyenes vonal

A legegyszerűbb és legnépszerűbb lehetőség a csempe burkolására a fürdőszobában. A csempe szomszédosan párhuzamos a padló és a falak egy sorban egy sorban. Egy ilyen téglalap alakú vagy négyszögletes forma alkalmas ilyen elrendezésre.

vrazbezhku

Ellenkező esetben ez a kialakítás tégla vagy falazott. Annak érdekében, hogy egy ilyen dekoráció harmonikusnak tűnjön, ki kell választania a csempe arányait. A szélesség ideális aránya 1 és 2 hossza között. Milyen gyönyörű lehet csempézni a csempe a fürdőszobában, utánozva a téglafalat, az alábbi képen látható.

átlós

Az egyik legnehezebb módja a burkolólapok burkolásának a fürdőszobában, tapasztalatot igényelve. Az ilyen fektetés kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a cserép folyamatos lehúzása miatt az anyagfogyasztás sokkal nagyobb lesz a többi opcióhoz képest. Azonban a felhasznált erőfeszítések és a pénz igazolják magukat, hiszen a csempe átlós fekvése is az egyik leglátványosabb.

Fontos! A dőlésszögnek 45 fokosnak kell lennie.

A látszat ellenére az átlós kialakítás nem alkalmas minden fürdőszobának. Ha a terület kicsi, akkor jobb, ha egyszerűbb opciókat használsz, mivel az átló csak a szoba összes hiányosságát mutatja. Jobb, ha hasonló teret választasz egy tágas helyiséghez, de érdemes megfigyelni a falak görbületét - tökéletesen simáknak kell lenniük a merőleges tengelyektől való eltérések nélkül. Mint a tervezés a fürdőszobában használni csempe, bélelt átlósan látható a képen.

moduláris

Csodálatos választás a fürdőszoba tervezéséhez. Ebben az esetben a különböző méretű csempeit használják, bármilyen kombinációban ki lehet alakítani, ami helyet ad a képzeletnek. Számos lehetőség van a különböző csempék kombinálására a fürdőszobában, a legérdekesebbek a fotón megtalálhatók.

vízszintes

A tiszta vonalak jelentősen megváltoztathatják a szoba arányait. A csempe vízszintes elrendezése leggyakrabban sötét alj és fényes tetejű. Lehetőség van különféle színű vízszintes csíkokra is. Ezzel a kialakítással a leggyakrabban használt sima csempe.

Fontos! Tiszta vízszintes csíkok nyúlnak ki a helyiségben.

Ha olyan mintázatot választott, amely jobbra van, akkor a falazatok egy részének egy külön határát kell választania. A design harmonikusabbá tétele érdekében a határ nem csak a fal alján, hanem a mennyezet alatt is használható. Hogyan láthatja a csempe vízszintes elrendezését a fürdőszobában az alábbi fotón?

függőleges

A csempe függőleges elrendezése a fürdőszobában egyértelműen világosabb sávok egy sima háttéren kiemelkednek. A sávok szélessége eltérő lehet, azonos vagy alternatív. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a túl gyakori szalag túl fényesnek tűnik, és nem alkalmas a fürdőszoba összes falának díszítésére. Így jobb, ha csak egy falat, egy külön szakaszt vagy egy rést választ.

A függőleges csíkok vizuálisan húzzák fel a szobát, ezzel egy időben szűkítik. Jól néz ki a hosszanti hosszú falakon, de nem a szűk helyeken. A sávok segítségével kiválaszthatja a fürdő különböző zónáit, ha a WC-vel kombinálva, valamint a legjelentősebb tervezési elemekkel rendelkezik.

Mozaik elrendezés

A szokásos csempék és mozaikok kombinációja a fürdőszobában nagyon látványosnak tűnik. Ez a mozaik nehezebb a telepítéshez, mivel a rendszernek megfelelően több száz apró elemet kell elhelyezni, soha nem tévednek.

Azonban vannak egyszerűbb lehetőségek - kész mozaikok a rácson vagy utánzáson. A mozaik különbözőképpen használható:

 1. Fal dekoráció. A mozaik mintát egy színben lehet végrehajtani, vagy egy teljes alakú mintával. A díszítés, a színek vagy a képek ábrázolása a belső stílus és a háztartás személyes kívánságaitól függ.
 2. Padló. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor a falon lévő mozaikos mozaik túl fényesnek tűnhet, de az ilyen dekoráció a padlón még egy kis területen is jól néz ki.
 3. Zónaterület. Segítségével mozaikok lehet osztani egy fürdőszobás zónában. Az ilyen dekoráció különösen kedvelt a zuhanyzó területén vagy a fürdő falán.
 4. A figyelem felhívása. A mozaik kiemelheti a konkrét részleteket, például mosogatót vagy kampókat a fürdőlepedőhöz.
 5. Díszítéssel. A mozaiknak nem kell az egész fürdőszobát elfoglalnia, hanem egy járdaszegély, külön csík vagy mintázat lehet.
 6. Nehéz elérni a helyeket. A mozaik apró részletei lehetővé teszik, hogy használják a legösszetettebb formájú felületek befejezésére.

Milyen gyönyörűen kombinálható csempe és mozaik a fürdőszobában látható a képen.

Hogyan készítsünk elrendezési térképet

A csempe kivezetése a fürdőszobában nem fog működni terv nélkül, ez segít abban, hogy ne tévesszen meg a színek és díszítések kiválasztása a telepítés során. A rendszernek szüksége van papírra (a legjobb a grafikon papír készítése, kényelmes rajzokat rajzolni rajta), egy vonalzó, egy egyszerű ceruza vagy színes ceruza, ha más színeket tervez. Szintén a munka előtt meg kell határozni a skála, leggyakrabban 1 m = 10 cm.

Továbbá, figyelembe véve a csempe méretét, alkalmazza a kívánt díszet a sémára, vagy rajzolja meg a kívánt alakzatot. Ebben az esetben még egy színes kép esetében is jobb először vázlatokat készíteni egy egyszerű ceruzával, így ha hibákat követel, akkor könnyen eltávolíthatja a vonalakat az újak helyes rajzolásával. A fotóban láthatóak a különféle csempe elrendezésekkel ellátott elrendezések a fürdőszobában.

Fontos! Kívánt esetben a ceruzapapír helyett speciális programokat használhat, amelyek lehetővé teszik a térfogatméretű fürdőszobai projektek szimulálását.

Hogyan számoljuk meg a csempék számát

Ha a fürdőszoba burkolatának színét, szerkezetét és elhelyezkedését választotta ki, akkor helyesen számítsa ki az anyag mennyiségét. Bár nem szükséges megjeleníteni a képleteket stb., Elegendő a sok különálló online program egyikének használata, amely magában foglalja a számlálást. Csak a csempe méretét és magát a szobát kell megadnia. Egyes programok nem csak kiszámíthatják a befejező anyagok mennyiségét, hanem világosan megmutatják, hogyan néz ki ez a stílus vagy a stílus.

Fontos! Ha szeretné, akkor kiszámíthatja az anyag mennyiségét a boltban, mivel ez elég ahhoz, hogy megkérdezze az eladót.

Ha úgy dönt, hogy maga számítja ki, kövesse a következő algoritmust:

 1. Számítsa ki a helyiség kerületét.
 2. Mérjük meg a falak magasságát, osztjuk az eredményt a csempehosszal. A végeredményt mindig a nagyobbak felé kerekítik.
 3. Szorozzuk meg a peremet a magassággal, így kapjuk meg a falak területét.
 4. A teljes területről vonja le az ajtók, az ablakok (ha van) és a fürdőszoba méretét.
 5. A falak területének a csempe területe által történő elosztásával pontos anyagmennyiséget kap.

Ha a burkolólapok átlós módszerét választja a fürdőszobában, győződjön meg róla, hogy az anyag legalább 15% -át adja hozzá - a telepítés költsége nagyon nagy lesz. Az egyenes, vízszintes és függőleges halmozódáshoz elegendő 5% -os készlet áll rendelkezésre. A csempék szerelésére vonatkozó további munkákat a szokásos módon végzik el.

Gyönyörűen rakja le a csempe a fürdőszobában az egész művészet. Itt nemcsak a cserép költségének helyes kiszámolására, a megfelelő szín kiválasztására és minta kidolgozására van szükség, de a figyelem is fontos a munkavégzés során. A mintázott mozaik díszítés nem tolerálja a gondatlanságot, és a hiba legalább a falak gyönyörű megjelenését eredményezi.

Layout csempe a fürdőszobában: népszerű módja a lefektetés a padló és a falak

Vásároltál egy cserépet, vagy vásárolni, de nem tudod, hogy jobb lenne lebontani? Természetesen drága paneleket vagy határokat is vásárolhat, és már nem számít, hogy milyen elrendezést választani, de a cserép eredeti elrendezésével megmentheti és nyerheti meg. Ez a cikk bemutatja a csempe elrendezés főbb lehetőségeit a fürdőszobában.

Gyors cikk navigáció

Helyes csempeeloszlás

Először érdemes elmondani, hogyan kell megfelelően felosztani a csempefelületet a felületen, hogy ne legyenek keskeny alátámasztások vagy csíkok a sarkokban. Ha ezt a technikát használja, a fürdőszobában a végén úgy fog kinézni, mintha kifejezetten a kiválasztott csempe számára készült volna.

Képzeld el, hogy van egy 50 * 20 cm-es csempe, most próbáld ki a falra, amelynek hossza 210 cm, a példákban nem vesszük figyelembe a varratok szélességét, mivel ez nem változtat semmit.

 • 1. opció: egy saroktól kezdve egy egész csempe, egy teljes elem, és a fennmaradó 10 cm-es betétet vágni. Ezt a technikát csak akkor alkalmazhatja, ha a vágási hossz a csempe felénél nagyobb. Vagyis, ha a fal nem 210, hanem 240 cm, akkor ez az opció használható, de több sikeres megoldás létezik.
 • 2. opció: úgy, hogy minden szimmetrikusan működik, 5 cm-es vágással, 4-es verem egész elemekkel kezdesz, és töltsd ki a maradék 5 cm-es vágást. Ez a módszer még rosszabb, mint az első, mivel egyes esetekben nagyon kicsi 1-2 cm-es darabok érhetők el.
 • 3. lehetőség: először fontolja meg, hogy hány teljes csempe illeszkedik a fal széléhez (ebben a példában 4 darab). Ezután 1 teljes elemet kell levonni. Mindaz, amit hagyott, csak a központból a szélek felé kell kibővíteni. Három, 50 cm-es csempe foglalja el a fal 150 cm-ét, a fennmaradó 60 cm pedig két darab 30 cm-es maradékból áll, ez a legpontosabb módszer a szimmetrikus mintázat megszerzésére, elkerülve a keskeny alátámasztást. Mindig több mint a fele lesz.


A 3. verzióban az anyagok fogyasztása valamivel magasabb lesz, de tényleg megéri.

A téglalap alakú csempe elhelyezésekor gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik kell a helyes tájolás: függőleges vagy vízszintes. Mivel célunk, hogy megszabaduljunk a keskeny hosszú vágásoktól, persze válasszon vízszintes irányítást. Ha függőlegesen feküdt, függetlenül attól, hogy hol van a hely, akkor szűk kárpit lesz.

Különleges esetek

1. eset: Ha a fal hossza lehetővé teszi, hogy csak 1 egész csempehelyet helyezzen el, az itt megfogalmazott elv ugyanaz marad, mint a 3. verzióban. Távolítson el 1 sorot, és kapjon 0 egész sort, a végén 2 sarka vágja meg ugyanolyan méretű.

A legegyszerűbb módja ennek az 55 cm-es gipszkarton dobozon való elhelyezése, amelyet 50 cm-es csempével kell csempézni, a keskenyebb varrás harmonikusabbnak tűnik.

2. eset: előfordul, hogy a sarokban lévő alátámasztás hossza közel a csempe szélességének. Ez akkor történhet meg, ha példánkban a falat nem 210 cm-es, de 201 cm-es méretű falon végeztük, az oldalsó részek pedig 25,5 cm-esek lettek volna, a legjobb megoldás ebben az esetben a szoba méretének mesterséges csökkentése 1 cm-rel tökéletes elrendezés vágás nélkül.

3. eset: Ha egy olyan kis területre néz, ahol egy revíziós nyílás található, az egyetlen helyes elrendezést a példánk 2-es verziójában ismertetjük. Mostantól kezdve mindenki láthatatlan nyílást tesz lehetővé, helyes telepítéséhez olyan helyzetbe kell hoznia, hogy egész csempe illeszkedjen. Továbbá, ez az elrendezés megfelelő lesz olyan nagy területeken, ahol a kommunikációhoz hozzáférést kell biztosítani.

A padlólapok elrendezése

A padlólap burkolásának módjai sokkal egyszerűbbek, mint a falakon, mivel nincsenek nyílások a felületen. Fektetés történik a példánkban leírt 3 változatban. Számoljuk ki az egész sorok számát, kivonjuk az 1-et, és egy egész csempeből kiindulva a közepéből indulunk, a széleknél 2 egyenletes vágást kapunk.

Vannak azonban árnyalatok is. Ha az elrendezést a zuhanytálcában állítja be, azt a helyiség teljes hosszában el kell osztani. És ha az elrendezést a fürdőszobában készítjük el, azt csak a fal és a fürdőképernyő között kell elosztani. Ebben az esetben a csempe áthelyezhető az egész területre, de a képernyőn és a falon ugyanazt a díszítést kapja. És még akkor is, ha egy keskeny alagút a fürdőszobában marad, semmi szörnyű - mégsem lesz látható.

A második megjegyzés: ha a fürdőszobának különböző hosszúságú területei vannak, akkor a padlózat burkolatának elosztása olyan helyiségben történik, amely a szoba dekorációja után teljesen látható lesz. Egy példa látható a fényképen.

A harmadik megjegyzés: ha keskeny vágás van a gipszkarton közelében, akkor az egyik falon mesterségesen meg kell növelni a vágást. Különbözőek lesznek néhány centiméterrel, de szemmel láthatóan nem lesz látható.

Próbálja meg ne hagyja, hogy a csempe varrása a padlóra és a falakra illeszkedjen. Mivel a fugázó rájuk eltérő színű, az ízületek átmenete nem fog kellemesnek lenni.

Kombinált csempe és dekoráció

Általában minden egyes gyűjtemény 5 elemből áll:

 1. Világos háttér
 2. Sötét háttér
 3. Decor,
 4. átnyúló,
 5. Padlólapok.


A legtöbb esetben a dekor és a háttér azonos méretű és alakú. A járda ugyanolyan hosszúságú, de sokkal kisebb a magasságban. A padlólap gyakran négyzet alakú. Bizonyos gyűjteményekben ezek az elemek még több lehetőséggel is rendelkeznek, de egy helyiségben egy jó javításhoz 1 világos és sötét háttér, egyfajta dekor és padlólap elegendő lesz.

Fontos szabály: a háttér és a padlóburkolat bármely irányban lehúzható, a járdaszegély csak rövidíthető, és a díszítés általában nem vágható. Képzeld el, mi lesz a díszítéssel a vágott mintázat, és még rosszabb, ha a többi része a mintát a süllyesztett sarkon a betétrétegen keresztül rögzíti. És ez teljesen elfogadhatatlan, ha a dekoráció néhány konvex elemet díszít.

Miért ne használjon járdaszegélyeket?

A modern korrekció határait szinte nem használják. Kezdetben helyhez kötött helyiségekben használták őket. Ha például a szoba 263 cm-es magasságban van, és 20 cm magas csempét használ, ahonnan elindulna, fentről vagy alulról, akkor mindenképpen keskeny vágás lesz 30 cm, de ha 5 cm-t akkor az utolsó kárpitozás 18 cm lesz, ami sokkal jobb lesz. De mint most, minden javításnál felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetet készítenek, ami szükség esetén könnyedén leereszthető a kívánt szintre, nincs semmi értelme a járdaszegély használatának.

Továbbá sokan szeretik használni a határokat a világos és sötét hátterek elkülönítéséhez, de ez a lehetőség a legtöbb esetben nem adja meg a kívánt eredményt. Miután berendezte a fürdőt, a vízszintes öv megszakad. Ezenkívül nehéz kiválasztani a telepítés optimális magasságát: zavarhatja a lógó WC-tálak, csaptelepek beültetését, a mosogató alá esik, keskeny vágást hoz létre a kád felett, ütközik más tervezési elemekkel, és önmagára vonzza a figyelmet.

Sok szegélyléc van díszített dekorációval, és a sarokcsuklóik szintén nem fognak nagyon jól nézni, ha vannak vetületük.

És nem az utolsó pont az ár - a határok használata jelentősen növeli a fürdőszoba javításának költségeit.

A csempe színek univerzális kombinációja a fürdőszoba és a WC számára


A legjobb a sötét matt padlóburkolatok használata. Ha fényes csempeet helyez a padlóra, csúszós lesz, és idővel megdörzsöl. Ehhez illeszkednie kell a sötét falburkolatokhoz. Gyönyörű és harmonikus lesz, mivel egy gyűjteményből, valamint gyakorlatiasak lesznek - kevésbé látható piszkos foltok lesznek a sötét háttéren. A legjobb módja annak, hogy egy sötét háttérben, csak a fürdőszoba fölött van legalább 7 cm, hogy ne kapjon keskeny csíkot a kerámia alaplap felszerelése után. Ha nem tudja pontosan a magasságot, jobb, ha 1 tartalék sorot helyez el.

Ha a WC-ben fekszik, akkor a sötét és világos sorokat össze kell keverni a WC és a telepítő gomb között. Vagy felemelheti a sötét sorokat a leeresztő gomb felett. Bizonyos esetekben megengedhető a sötét sorok könnyű felhígítása, nehogy nehéz és monoton belsőséget érjenek el.

Szintén be kell helyezni a sötét csempe övét a mennyezet felett. Ennek a területnek a szélessége nagyobb, mint az 1 csempe magassága.

A fehér feszített mennyezet tükröződése miatt sötét vázlat csak a szín harmóniáját emeli ki. Ezenkívül a színes reflex miatt a mennyezet automatikusan tökéletesen illeszkedik.

Ennek eredményeként sötét löketet kap a tetején, a sötét falakon, közvetlenül a fürdőszobai szint felett, és a fennmaradó részeket világos háttérrel kell feltölteni.

De ha mindent hagysz "ahogy van", a belső tér unalmas lesz. Ahhoz, hogy a fürdőkád szép és világos legyen, egy teljes sorral lehúzódjon a sötét löket tetejétől és aljától, és a dekorációval cserélje ki az összes nem metszett területet.

Fontos szabály: ha a falakat dekorációval díszítik, akkor nincs szükség a falra ajtóval díszíteni. Abban az esetben, ha más színű háttércserépet használnak a díszítéshez, megengedhető díszíteni ezt a falat is. Ezeket a módszereket is kombinálhatja.

Ez a megközelítés megóvja a csúnya ízületek és a szomszédodásoktól, minden elem harmonikusan kombinálódik, nem lesz vizuális konfliktus és unalmas szakaszok, és emellett olyan fürdőt is kap, amely nehéz lesz megfesteni.

Elrendezési beállítások

Most mondjuk el külön-külön, hogy milyen más utakat kell alkalmazni a csempe és a kép elrendezésére, kivéve a fent leírt változatot.

A lefektetés alapvető módja


A legnépszerűbb és legegyszerűbb elrendezés a standard, offset nélkül. A szovjet idők óta sokak számára ismerős, ezért néhányan elutasítják. A legjobb az egészben, nagy burkolatokkal néz ki. Kivételek - konyhai kötények, jobb a kis formátumú nézetek használata.

Szögletes "gyémánt"


A második legnépszerűbb módja a lefektetés - egy szögben. Másképpen hívják: átlósan, gyémánt. Nagyon érdekesnek tűnik, de jelentősen növeli a komplexitást. Számos csempét kell előzetesen megnevezni és vágni. Az átlós telepítéshez szükséges fogyasztás csaknem azonos (10-15%).

Lerakásra a helyiség központi tengelyeinek jelölését végezzük el. A terem közepén elhelyezett első 4 csempe sarkának meg kell egyeznie a jelölő vonalakkal.

Útja a "razbezhku"


A blokkolási mintázat (tégla) népszerűbb a téglalap alakú burkolólapokkal, de négyzetes lapokkal is használható. Ez a lehetőség jól használható a kezdők számára, mivel lehetővé teszi, hogy eltakarja az egyenetlen ízületeket, a T-alakú ízületeken a csempék elmozdulása majdnem láthatatlan lesz, ellentétben a keresztreformtal. Ezt a mintát meg kell ismételni, el kell kezdeni a fészket a helyiség középpontjából, először 3 csempét háromszög alakba helyezni.

Stílusrajzok

sakk

Az alap elrendezés másik módja a sakk. A kiválasztás a szín miatt történik. A kontrasztos színek leggyakrabban két típusát használják felváltva (fekete-fehér, kék és sárga, piros és zöld).

vonalak

Ez az univerzális változat, amelyet fent részletesen ismertetünk. Lehet vásárolni egy csempe a méret a fő, és használja ahelyett, hogy a határok - a különálló részek a falak.

Fontos megjegyezni, hogy ne használjon vonalakat, amikor egy lapka lapkát készít. Ahogy a képen látható, csúnya és nem elegánsnak tűnik, elvonja a figyelmet.

szőnyeg


Ez a rajz nagy méretű helyiségekre vagy olyan felületekre is alkalmas, amelyek nem kerülnek más tárgyakkal. Lényege, hogy a helyiségben lévő zónákat más színű csempe négyzetek jelzik. Kiválaszthatja a szoba központi részeként, és több részből, vagy valamilyen zeneszámból. A betétek egy csempe, valamint 4, 8, 16, a szoba méretétől függően állhatnak.

dísz


Ez a módszer hasonló az előzőhöz. Ha keményen préselsz, akkor kapsz egy sakk ketrecet, így ki kell nyírni. Minél nagyobb a kép központi része, annál szebb lesz a padló. Rendszerint az elsődleges szín világos, és a sötét csempe vizuálisan megjelenik a hosszú korlátok.

kaleidoszkóp

Különböző árnyalatú csempék és egy bizonyos sorrendben történő elhelyezése révén érdekes hatás érhető el. De fontos, hogy a megfelelő színek helyesen választhatók, különben az eredmény nagyon kínos lesz. Legalább 2 szín használható. Ily módon radiális mintákat, normál vízszintes vonalakat vagy teljesen kaotikus változatokat hozhat létre. A kép középpontjában sötét színeket és széleket használj - könnyebb. Az ilyen rajzok számára megfelelő lenne a kis csempe. A Kerama Marazzi még egy külön "Kaleidoszkóp" kollekcióval rendelkezik a padló és a falak számára, amely kész 20 x 20 cm-es monokróm csempe készletből áll.

következtetés

Ha kezdő varázsló vagy, akkor először próbálkozzon egyszerű szabványos stílusmegjelenítési lehetőségekkel. Miután tapasztalatot szereztél, kombinálhatsz különböző módokat, hogy kitalálj valamit a sajátodtól. Például kombinálhatja a különböző méretű és formájú csempeeket, alternatívaként rendezett sorokat és offszettel, vonalakkal, és szögben lefektethető mintázatokkal.

A csempe elrendezése a fürdőszobában: a fényképek áttekintése lehetőségek, titkok és tervezési rendszerek

Minden ember kora reggel kezdődik, és az este a fürdőszobában végződik.

Ezért a design csak pozitív érzelmeket eredményez. Minden higiéniai eljárást itt hajtanak végre, valamint az egész napra energiát fizetnek.

Most beszélünk a fürdőszoba faláról és padlójáról, pontosabban a csempe elrendezéséről.

Racionális csempe elrendezés

Leggyakrabban a csempe csempe népszerű. Az árát és minőségét hosszú ideig igazolja.

A fürdőszobában a csempe a legmegfelelőbb megoldás, mivel évek óta képes arra, hogy ne változtassa meg külső adatait, még akkor sem, ha vízzel és gőzzel érintkezik.

Ma is az építési piac nagyszámú modellt és csempe céget tartalmaz. Az átrendezett tartományok között van egy megfelelő lehetőség a legszívósabb ügyfelek számára is.

A csempe alakja gyakran négyzet vagy téglalap alakú. De a minta, a szín, a textúra és a kaliberek nagyban különböznek egymástól. Emiatt javasoljuk, hogy a kezdő szakértők ne hagyják abba a választást egy kis csempe, összetett rendszerek és elrendezések, akkor kezd valamit egyszerűbb.

Fontos tudni, hogy a cserépet 15% -kal többre kell vásárolni, mint amennyire szüksége van. Jobb, ha egy pár csempe marad, mint elégtelen.

Belső ötletek

A színes és texturálási lehetőségek széles választékának köszönhetően a fürdőszoba burkolólapjainak különböző lehetőségei vannak. Ez a befejező anyag lehetővé teszi, hogy mindenfajta kombinációt és sémát jöjjenek létre, és a képzett szakemberek akár egész képeket is készíthetnek.

Napjainkig a vevők olyan termékeket kínálnak, amelyek kölcsönösen kölcsönösen működnek, de csak a megfelelő kombinációval jön létre. Ezért, ha úgy tervezték, hogy egy csempe elrendezés különböző árnyalatokat, akkor jobb, ha azt választja a lehetőséget egy vállalat. Ez segít kiválasztani a színsémát és megszüntetni a méret illeszkedését.

Természetesen van egy klasszikus példa a csempe elrendezések a fürdőszobában, ez az, amikor a felső élénk színek, és az alsó sötétben van, és a vonal közötti vonal közöttük. De ne kövessétek szigorúan. Végtére is, a legtöbb tervező általában nem javasolja, hogy ilyen kis fürdőszobát készítsenek. Általánosságban elmondható, hogy a kis helyet nem kell különféle díszítésekkel zúzni, mert sok szekrény, készülék stb. Van.

Hosszú ideig álljon kedvenc árnyékában. Itt a legfontosabb személyes kényelem, és tudják, hogy az élénk színek nyomást gyakorolnak egy személyre, és nem engedik, hogy pihenjen.

A burkolólapok elhelyezése sokkal kényelmesebb a falról kiindulni, amelyen a szem jobban esik. A jövő belsejében gondolkodva tudják, hogy a helyes hangsúly segíteni fogja a hiányosságok elrejtését vagy hangsúlyozását.

Növelje az űrtégla hideg árnyalatait. És vízszintesen kell elhelyezni a falra, és átlósan a padlón. További segítséget nyújt a felső és alsó ízületekben lévő térfriezeinek növelésében, illetve a különböző határok színezéséhez.

A falak magasságának vizuális növeléséhez szüksége van:

 • Függőlegesen helyezze el a lapkát;
 • Rajzolj egy képet függőleges, világos vonalak és frizek formájában:
 • A dekoráció nem lehet alacsonyabb a szeménél;
 • Tegyen tükörbe vagy üveges üvegajtót.

Most a szupermarketekben van 3D-s modellezés, és láthatja a fürdőszoba kialakítását a monitorok képernyőjén, vagy készítse el ezt a vetületet egy darab papírra.

A jövő fürdőszobai terve

Először szerszámokat kell rajzolni. Ez a kulcsa a jól megtervezett elrendezés sikerének. A dolgokat jól át kell gondolnia, hogy elkerülje a hiányosságokat, miután kiszámolta az összes részletet, hogy elrejti a vágott elemeket a távoli helyeken. Vigyázzon a falak felületére, függetlenül attól, hogy az egész csempe, vagy csak a vízvezeték elemek körül.

Szükséges a mérések pontos mérése, fontos mind az anyag megvásárlása, mind a vágási és egyéb műveletek helye tekintetében. A jövő projekt elején vonja le a padlót, majd a falakat, ajtókat és a többieket.

Miután elgondolkodtunk a nyílásokról és csapokról, újakat vásárolunk, vagy ugyanazok lesznek.

Készítsen néhány példányt, és gondolja át az összes lehetőséget, majd válassza ki a legmegfelelőbbet.

Elrendezési típusok

Varrás

Ez a legegyszerűbb a falakkal párhuzamosan. A függőleges mérőeszköz egy függőleges pontossággal mérhető, a vízszintes pedig háromszög. Alkalmas mind négyszög-, mind téglalap-beáramlásra. Így anyagi fogyasztást takarít meg, és a lefektetési folyamat nagyon egyszerű. Ez a dekorációs határok dekorációja is használható.

Ne támaszkodj a saját szemed pontosságára, hanem speciális műanyag keresztezések használatára.

Az öltözködésben

Az elrendezés hasonlít a téglából, ezért egy téglalap alakú forma illik itt. Ez nem is nehéz módszer, de van némi finomsága: jobb, ha nem választhat két kontrasztos árnyalatot, mert a vizuálisan a padló egyenetlen lehet. És tegye az elrendezést vízszintesen, mert egyenesen hülyeség lenne.

Átlós elrendezés

A módszer összetettebb és anyagilag drágább, ezért kevésbé tapasztalt felhasználók számára működik. Az ízületek varrásait háromszög segítségével és a tengelyek szintjével kell ellenőrizni. Ez a módszer jó, mert vizuálisan szintetizálhatja a falakat vagy növelheti a kis helyet.

Chess elrendezés

A csempe úgy van kialakítva, mint a "seam to seam" módszer, az egyetlen dolog az, hogy két kontrasztos színeket használnak.

5. Moduláris elrendezés

3 és több csempe méretre lesz szüksége, ami segít a szükséges minta létrehozásában. Ez lehet egy világos lehetőség, és a csempe kaotikus elhelyezése.

Válasszon egy több méretű és jobb minőségű csempe egy vállalatból. Helyezze el a jövő minta a padlón és értékelje az eredményt.

dísz

Ez a módszer hasonló a geometrikus mintához tartozó szőnyegen. De lehetnek különböző változatok, például egy szőnyeg más határokkal, vagy a központban van egy másik kép, ellentétben az egész területet.

Függönypadló

Ez a lehetőség azt biztosítja, hogy a padlólapon a falakhoz, vagyis a fal alsó részéhez egy csempe helyezkedjen el 1-2 padlóval.

Fragmentumok akcentussal

Elég modern mód, amely nem mindenki számára alkalmas. A háttércsempék a felület nagy részét képezik, és egyesek különleges dekorációval rendelkeznek. A téret zónákra oszthatja.

Egyenlő szín

2 - 3 alapszínt használ, amelyek egyenletesen vannak elrendezve, de nem keverednek egymással. Egy szín fekszik ki egy helyről, a másik pedig egy másik helyről.

Kaleidoszkóp vagy Patchwork

Ez a lehetőség a kiemelkedő egyének számára, amikor a fürdőszobát feltöltött festékkel töltik fel, és energiával töltik fel.

fröcskölés

A háttér egy színből áll, és a másik lap csillogása zavaros. Ez a lehetőség nagy helyet foglal el, mert véletlenszerűen néz ki egy kis fürdőszobában.

következtetés

Ideális esetben az elrendezés a központi falról indul. Általában a fürdőszoba előtt van. Az elrendezés a központból két irányban történik. Számítsa ki a teljes cserépet úgy, hogy azonos vágás legyen.

A falak után lépjen a padlóra, csak a szabad falról.

Az összes opciót egyszerűen lehetetlen megfontolni. Reméljük, hogy a javasolt módszerek és egyéb ajánlások segítenek a fürdőszoba kialakításában.

Elrendezési lapok: lehetőségek és sémák

A cserép az egyik legelterjedtebb belsőépítészeti anyag. Az ilyen népszerűség és a kereslet számos tényezőnek köszönhető. Ezek közé tartozik a gyakorlatiasság, a tartósság, a sokoldalú használhatóság és a széles körű árkategória miatt, ahol a vevő pénzügyi lehetőségeire összpontosíthat.

Az eredeti csempe elrendezés minden belsőséget különös szeszélynek ad, és ha szükséges, csodálatosan vizuálisan bővíti vagy csökkenti a helyet.

Lefedettségi jellemzők

A legmegfelelőbb csempe elrendezés kiválasztásához először is figyelembe kell venni a javítandó helyiség, a terület és a céltárgy sajátosságait.

Fontos megjegyezni, hogy az anyagot csak a szintezett felületre kell helyezni, ez később megakadályozza a repedések és a forgácsok esetleges előfordulását.

A lefejtés előtt egy esztrich szükséges. A WC-ben és a fürdőszobában végzett munka során vízszigetelő réteget kell kialakítani.

A falakkal szemben a régi bevonást szét kell szüntetni, és a vakolást építési rács és világítótornyok segítségével erősítéssel kell elvégezni. A csempék gyártási folyamata pontosságot és pontosságot igényel.

Többféle csempe van. A kerámia legnépszerűbb a természetes eredete miatt. Lényegében a kerámia hőkezelt agyag.

A kerámia burkolólapokat gyártási módszerekkel lehet osztályozni.

A legnépszerűbbek a következők:

 • A porcelán kőzet az osztály legtartósabb képviselője. Az egyedi gyártási folyamat miatt ez az anyag megkerüli a gránit erejét. Préseléssel és egyetlen égetéssel készül, de a hőmérséklet és a nyomás magasabb, mint más anyagok gyártása során.
 • Klinker. A csempe alapja lezárt. Porkeverékekből extrudálással állítják elő a préselés és nyomás hatására. Ez a módszer lehetővé teszi bármilyen méretű és alakú csempék gyártását.
 • Majolika. A használt vörös agyag előállításához zománcozott fehér és kétszeres máz: a rajz és az alkalmazás után. Az anyag a kettős tüzelés folyamatán megy keresztül. Festett színes festékkel a mázzal kevert ón-oxiddal.
 • Cotto. Extrudálással vörös agyagból készül. Általában a termékek nem mázoltak, mivel a terrakotta színséma az ilyen típusú csempe megkülönböztető jellemzője. Hozzáadja a díszítésnek egy nemes ókori elemet, és különleges antikvitású szobát ad.

Kerámia csempe a fa alatt és a laminált alatt nagy a kereslet és a népszerűség. Az egyedülálló modern gyártási technológiáknak köszönhetően szinte lehetetlen vizuálisan megkülönböztetni az igazi nemesfából. Különösen ez az anyag releváns a konyha, fürdőszoba, fürdőszoba, ahol a fa burkolat nem szolgált volna, amíg a kerámia.

A PVC műanyag burkolatot könnyű, rugalmas és nedvességállóság jellemzi. Erõssége miatt a kerámia alacsonyabb, de az áron is sokkal olcsóbb. Az ilyen anyagot gyakrabban használják a tájkertészet területén, hanem kerti utak összerakására, a vidéki házak, a nyári házak területére. Jellemzője a szerelés egyszerűsége.

A rendkívüli és kifinomult modern gyártók kedvelői számára a sárgaréz lapkákkal díszítettek. Az ilyen belső részleteket soha nem hagyják figyelmen kívül, elegánsan illeszkednek a legkülönlegesebb designhoz és hígítják a csempézett monotónia jelenlétével. A fém nemes ragyogása és a terméken ábrázolt bonyolultság magával ragadja hitelességüket.

A tükörlapot viszonylag közelmúltban használják, de már számos belsőépítész, mester építő és polgári állampolgár elismerését szerzett. Ez a csempe ideális egy kis helyiségnek, amelyet vizuálisan ki kell terjeszteni, például egy miniatűr fürdőszobában. A tükörlapok, különösen a jól megalapozott világítással, a szoba kifinomultságát és finomítását biztosítják, köszönhetően a fény és a tükröződésnek az anyag felületéből.

De fontos megjegyezni, hogy a mérséklődésnek a tükrökben is fenn kell maradnia, és a szobahőmérsékleten keletkező többlete ellentétes hatást eredményezhet, és kényelmetlen lesz ilyen helyiségben lenni.