Legfontosabb > Bútor

Fűtött törülközőtartó kapcsolási rajza magánházban

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt egy magánházban, kapcsolatrendszerét érdekli mindazok számára, akik visszautasították a szakemberek segítségét, és maguk akarják megtenni a munkát.

De először is el kell kezdeni a fűtött törülközőtartó koncepcióját, és meg kell tudni, hogy melyik termékeket telepíthetik magánházba.

Törülközőtartók magánházak számára

Egy magánházban bármilyen típusú törölközőszárítót felszerelhet. Még a legkényesebb termékek is, amelyek félnek a piszkos víz üledékének felhalmozódásától. Egy magánházban autonóm vízellátó rendszerben. Finomabb, mint a lakóházakban.

Magánházakban nagy terek. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű fűtött törölközőt válasszon, a legkisebbtől a hatalmasig. Ugyanez vonatkozik az űrlapra is. A hely lehetővé teszi, hogy a kívánt helyre állítsa be a szárítást.

Választhatja az eszközt a hazai és importált országok között. A saját otthon lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a kívánt méretűre szabott kommunikációs rendszerekkel.

A legtartósabb és legmegbízhatóbb törülközőszárítók nemesacél termékek. Lehet, hogy egy varrás, vagy egy zökkenőmentes szerkezet.

A fűtött törülközőtartó beépítése a magánházba

A fűtött törülközőtartó kapcsolási sémája az adott típusától függ. Vannak elektromos és vizes berendezések.

A vízmelegített törülközőtartó csatlakozása

A törölközőszárító csatlakoztatva van a forró cső ellátó rendszerhez vagy a fűtési rendszerhez. Mindenesetre minden munkát csövekbe merülnek. Mielőtt elkezdené, teljesen ki kell kapcsolnia a vízellátást. A magánház sajátossága, hogy nem kell figyelmeztetnie a szomszédjait.

A fűtött törülközőtartó kapcsolási rajza

Ezután megkerülni kell. Ez egyfajta jumper, amely megakadályozza a víz áramlását közvetlenül a szárító előtt, anélkül, hogy más kommunikációs rendszereket érintene.

Amikor az áthidaló fel van szerelve, továbbhaladhat a gömbcsapok felszerelésével.

Miután a csöveket a fűtési rendszerbe vagy a melegvíz-ellátó rendszerbe történő behatolás helyén csatlakoztatta, hegesztési munkát kell végezni. Ez segít elkerülni a további szivárgásokat és vészhelyzeteket.

A szárító törölközők felszerelése és csatlakoztatása.

Az elektromos fűtött törölközőtartó csatlakozása

Az elektromos berendezések felszerelése gyorsabb és könnyebb. A legfontosabb az, hogy vegye le az elektromos vezetéket a vízről és a magas páratartalomról. Ezért be van építve a falba. A munkához olyan eszközökre van szükség, mint a fúró, a kalapács, a csavarhúzó és a vágócsavarok.

A törülköző szárítása speciális rögzítő eszközökön történik. Például lehet zárójel. A telepítési magasság bármelyik lehet.

Az elektromos és víz törülközőtartón kívül kombinált változatok is vannak. Az ilyen berendezések felszerelése a beépített tevékenységeket a vízellátó vagy fűtési rendszerbe, valamint az elektromos készülékek telepítésébe ötvözi.

A fűtött törölközőtartó felszerelése az alábbi videón:

Fűtött törülközőtartó megfelelő csatlakoztatása

Fürdőszoba - olyan helyiség, ahol magas hőmérséklet szükséges. Először is, érzetek miatt kényelmesebbnek érzi magát, és másodszor, a meleg levegő gyorsan eltávolítja a felesleges nedvességet zuhanyozás vagy fürdés után. Fűtés a fürdőszobában ritkán - nem fogadják el. A leggyakoribb módja a fűtött törölközőtartó telepítése, amint azt később tárgyaljuk. Minden gond nélkül működik, ki kell választania a megfelelő kapcsolati sémát, és helyesen kell végrehajtania. És mindent meg kell értened magad. Végtére is, még akkor is, ha nem mindent csinálsz a saját kezeddel, követni kell a vízvezetékeket. Csak így biztos lehet abban, hogy normálisan működő szárítóval marad.

Annak érdekében, hogy minden nem csak jól nézzen ki, hanem problémamentesen működik is, helyesen kell elhelyezni a bélést.

Milyen tervek vannak

A fűtött törülközőtartók különböző formájúak. Kiválasztásakor az embereket gyakran kizárólag az esztétika irányítja, ami nem teljesen indokolt. Ezek az eszközök normálisan jó vízkeringéssel működnek, de nem minden modell biztosít ilyen keringést. Néhányan szükség van hosszú távra, a megfelelő kapcsolatrendszer megkeresésére, különben egyszerűen megtagadják a munkát.

Így minden törölköző melegítő négy csoportra osztható:

 • U-alakú vagy U-alakú. A legegyszerűbb modellek, elemi csatlakozás (oldalirányú). Ideális esetben az öregek cseréjekor egy olyan modellt talál, amelynek ugyanaz a középpontja. Aztán, ha szerencsés vagy, nem tudod újra felhúzni a könyökeket.
 • Létrán. Modern kialakítások számos keresztsávval. Szintén jó választás a hidraulikában. A kapcsolat lehet alacsonyabb, oldalirányú vagy átlós. De nem választják önkényesen, hanem egy sor feltétel (ahonnan az áramlás, a helyzet a felszállóhoz képest).
 • Snake. Egy másik klasszikus modell oldalirányú csatlakozással. Az ilyen típusú fűtött törölközőtartó felszerelése általában nem jelent problémát.

 • Nehéz forma. Nagyon szokatlan törölközőmelegítők vannak. Belsőépítészet is lehet, de a megfelelő kapcsolat problémát jelent. Rendszerint az illetékes szakember, a hidraulikailag jól irányított vízvezeték-szerelő konzultációra van szükség. Mint tudják, az ilyen keresés nem könnyű feladat.
 • Gyakran előfordul, hogy a törülközőtartó felszerelése után egyszerűen nem működik. Ha a hiba súlyos, az állvány, amelyhez csatlakozik, szintén nem működik. Ezért ismerni és követni kell a kapcsolódási szabályokat.

  Hol csatlakozni és hol lógni

  A vízmelegített törülközőtartó mind a melegvizes állványra, mind a fűtésre csatlakoztatható. Ha mindkét lehetőség közül mindkettő van, általában a HMV-t választja. Ennek három oka van: kevesebb kapcsolódási joggal, csatlakozásra, bármikor csatlakozhat az év bármely szakában (a büntető törvénykönyvvel egyetért a leválasztás megszüntetése és ez az egész), és ami még fontosabb, egy ilyen fűtött törölközőtartály egész évben melegszik.

  Ha a HMV nincs a házban, akkor kapcsolódnia kell a fűtési felszállóhoz. Ehhez a büntető törvénykönyv és a projekt engedélye szükséges. Fűtött törülközőtartót vásárol (lehetőleg egy egyszerű konstrukció), menjen a ház irodájába az útlevelével (másolat), írjon egy alkalmazást. Ha engedélyt adunk, rendeljünk egy projektet (szükséged lesz egy másodlagos dimenzióval rendelkező útlevél másolatára is). Ezután, a projekt szerint, csináld magad, vagy hire előadók (vízvezeték-szerelők a ház osztály, mint egy lehetőség). Hívja fel a lakásszolgáltató képviselőit az elfogadásra.

  Annak érdekében, hogy a "törülközőt" mindig gond nélkül felmelegítsék, minden karosszéria egyenes, ívek és zsebek nélkül

  A fűtött törölközőtartó telepítési helyének meghatározásakor még mindig kérdése lehet a magasság függvényében. Ha van választás, a legkényelmesebb úgy elhelyezni, hogy a fej és az alsó szintje legyen. Ez akkor történik, ha U-alakú vagy kígyót helyez. Ha egy nagy magasságú "létrákról" beszélünk, akkor a felső sáv nem a felemelt kéz melegen (kb. 190-200 cm) helyezkedik el.

  A fűtött törülközőtartó helyének megválasztásakor figyelembe kell venni a feszítőtávolságot is. Elvben, minél közelebb van a felemelőhöz, annál jobb - annál nagyobb eséllyel működik. De egy méterrel vagy annál is többet lehet tulajdonítani, ha az alábbi feltételek teljesülnek:

  • a fűtött törölközősín alacsony hidraulikus ellenállása (egyszerű forma és 1 "vagy 3/4" rész),
  • megfelelő nyomás (2 atm vagy több)
  • normál átmérőjű csővezetékekkel (egy lépéssel kevesebb, mint a felszálló).

  Ebben az esetben feltétlenül kövesse a többi kapcsolódási szabályt. Ezután lesz esélye annak, hogy egy ilyen "távoli" eszköz rendesen működik.

  Hogyan készítsük el a kanyarokat és hogyan változtathatjuk meg a felemelőt

  Ha a felszálló fém, és nem fogja megváltoztatni, akkor fűtött törülközőtartó felszerelése acél vagy polipropilén csövekkel lehetséges. Ha megváltoztatod a felszállót (a legjobb megoldás), és felveted a polipropilént, nincs más választásod - a CPD csövek is kanyarodnak. Polipropilén, hogy a forró vizet, jobb - megerősített üvegszálas.

  Miért nem alkalmas fémplasztika? Mivel a szerelvények erősen szűkítik a lumenet. Ez nagyon rossz hatással van a vérkeringésre. Ennek eredményeképpen még 100% -ban működőképes áramkörök nem adnak normális fűtést.

  Fűtött törölközőtartó polipropilén csövek elosztásával

  Egy kicsit arról, hogy miért változtatják meg a felszállót. Van értelme megtenni a régi házakban, amikor javításra kerül a fürdőszobában vagy a fürdőszobában (attól függően, hogy hol van a felszálló). Először is, a csövek általában régiek és kopottak. Még egy csap is nehéz lehet hegeszteni őket, így a fém kopott. Másodszor, a modern javítás magában foglalja a kommunikáció rejtett letelepedését, és azt is szeretné, hogy bezárja a felemelkedést. A régi cső elrejtése, és néhány év múlva minden újra elszakad... nem jó megoldás.

  Egy kicsit arról, hogyan kell változtatni. Meg kell egyeznie a szomszédok alatt és felett, valamint a ház iroda (ECD, CC). A szomszédokkal, hogy levágta a felszállót, és telepít egy újat a szálra. Miért vannak? Mivel a régi cső a mennyezetbe kerülve veszélyes: összeomlik és áramlik. Elárasztotta Önt vagy a szomszédokat. Ezért jobb, ha átmegy a mennyezeten egy új csővel.

  Ezzel a kapcsolóval a szárító a felszálló részének része, és nincs csaptelep

  Miután a szomszédokkal egyetértett vagy nem (lehet, hogy már lezárta a felszállót), menjen a ház irodájába, és állapodjon meg a csere időpontjáról és arról, hogy mikor kapcsolódik le a felszálló. A "helyi" szerelő, önmagad (ha hegesztőnek minősül), vagy az általad felvett személyek dolgozhatnak. A megérintés után a víz bekapcsol, ellenőrizze a törülközőtartó teljesítményét és a rendszer egészét. Ha 30 perc alatt nem kezd hűlni, akkor helyesen van beállítva. Ezen a ponton befejeződik a fűtött törölközőtartó cseréje vagy beszerelése.

  Bypassgal vagy anélkül

  Először is, mi a bypass. Ez egy áthidaló a készülék bemenete és a kimenete között, amely biztosítja a víz áramlását, amikor a készülék meghibásodik vagy ki van kapcsolva.

  A fűtött törülközőtartó bemenete és kimenete közötti áthidaló és egy bypass

  Ha van egy megkerülés az áramkörrel, az elzáró gömbcsapok felszerelhetők a készülék bemeneti és kimeneti nyílásán. Ez kényelmes - ha szükséges, kapcsolja ki (javítás vagy csere közben), és ne zárja le a teljes felszedőt.

  Ha nincs ilyen jumper, akkor nem lehet daru. Ebben az esetben a fűtött törölközőtartó része a felszállónak, lezárva a csapokat, amelyek teljesen megakadályozzák az emelőt.

  A daruk nem kapcsolódnak össze

  Az áthidalás lehet közvetlen (mint a fejezet első fotójában) vagy eltolva (az alábbi képen). Az eltolt jumpert a hűtőfolyadék tetejére helyezték a jobb teljesítmény érdekében (a keringés javul). A takarmány-eltolás alján csak az akadályozza. Ha nem tudja, honnan jön a víz, akkor jobb, ha közvetlen áthidalást készít.

  A hűtőfolyadék tetején levő eltolás elkerülése javítja a keringést

  Egy másik bypass (egyenes vagy offset) szűkült. A szűkítés, valamint a torzítás javítja a vérkeringést, de csak a legfontosabb takarmányok esetében. A szűkítést egy csővel végezzük, amely egy lépéssel kisebb, mint a fő (ha az emelő egy hüvelyk, 3/4 "szűk hely). Kevesebb lehetetlen. A betét mérete - legalább 10 cm.

  Ismét: az elmozdult és / vagy szűkített bypass csak akkor működik, amikor a felső vízellátás. Az alján a keringést akadályozza. Ha nem biztos abban, hogy az áthidaló egyenes és kényszerítetlen legyen.

  Szigorúan lehetetlen a csapokat a bypasson elhelyezni. Mindegyik csap nyomásveszteség, ami azt jelenti, hogy ez hátrányosan befolyásolja az egész emelkedés keringését, a víz nem forró. Minden szomszéd magasabb vagy alacsonyabb (az áramlás irányától függően), a nyomás jelentősen rosszabb. Néha ő esik, és a bypass tulajdonosa egy daruval. Mindenkinek ez egy teljesen szükségtelen részlet, amely csak károkat okoz, és a fűtött törülközőtartóban nem tapasztalható észrevehető javulás. Nos, és ezenkívül ez a 31/01-2003 SNiP megsértése (10.6 pont) - beavatkozik az általános házi kommunikációba, amelyért (jelentős) bírságot lehet kibocsátani.

  Csapások (csatlakozási módok) keresése

  Az oldalsó és az átlós csatlakozásoknál a csapoknak a fűtött törölközőtáblák bemeneteivel vagy valamivel magasabb / alacsonyabb síkokkal kell rendelkezniük. Pontosan nem fog működni a fűtött törülközőtartó felszerelése, ha a csapok kisebb távolságra vannak a bejáratok közötti távolságnál. Az alábbi képen egy nem működő, átlós kapcsolatot mutat be, szorosan elosztott csapokkal. A fekete a korrekció változatát jelöli (felső feed).

  Az oldalsó csatlakozással a fűtött törülközőtartó csak akkor működik, ha a kiömlőnyílások kissé magasabbak és kissé alacsonyabbak a bemeneténél, vagy legalább ugyanazon a szinten

  Csatlakoztatáskor a kanyart szigorúan vízszintesen vagy enyhén szögben kell elhelyezni. Egy kicsit szögben 2 cm / méter (2%) vagy egy kicsit több. A lejtés iránya a bekötési rajztól és attól függően, hogy melyik vége csatlakozik ehhez a csaphoz. Annak érdekében, hogy egy kicsit tisztább legyen, fontolja meg néhány tipikus csatlakozási sémát a fűtött törülközőtartókhoz.

  A létra fűtött törölközősínek univerzális alsó csatlakozása

  Ez az áramkör a melegvízellátás irányától függetlenül működik. A csatlakozás típusa - az alsó, mindkét kimenetnek alacsonyabbnak kell lennie, mint a szárító alsó széle. A csúcsmagasságnál az a lehetőség, hogy az élek a csapok között legyenek elfogadhatóak, de a munka már nem lehet olyan hatékony (rosszabb lehet).

  A fűtött törölközősín (alacsonyabb)

  Ebben a rendszerben be lehet állítani az elzáró szelepeket. Rendes működéséhez szükséges:

  • A Mayevsky csapok a felső kapcsokon (légtelenítő) vannak felszerelve a felső részen felgyülemlő levegő leeresztéséhez. Időnként meg kell nyitni és öblítenie kell a levegőt (mivel rosszabbul kezd). Van lehetőség - az automatikus levegőztető nyílást. Kompakt is. Ez egyszerűsíti a műveletet.
  • Ugrás egyenesen szűkítéssel. A szűkítés mérete egy cső egy lépéssel kisebb átmérőjű.
  • A hajlításokat egy csővel végezzük kisebb átmérőjű lépcsőn, mint a fő emelő.

  Ha magassága eléri ezt a lehetőséget, tegye meg. A rendszer bármilyen körülmények között működik, a "ladder" típusú fűtött törülközőtartókkal.

  Lehetséges alsó csatlakozás a felső adagoláshoz

  Amikor a forró vizet kifelé tölti, akkor a felső kimenetet a szárító alsó szélénél lehet elhelyezni. Ha az áthidaló elmozdul és szűkült, normálisan fel kell melegíteni. Ez a módszer nem a legjobb, hanem a munka.

  Üzemeltetési lehetőség a forró víz felső folyásánál

  A rendszer leállítása után légtelenítő és légtelenítő levegő jelenléte szükséges.

  Univerzális oldalsó csatlakozás

  A csöveket a fűtött törülközőtartó egyik oldalára is fel lehet szerelni bármelyik szabványos formában - U alakú, kígyó és létra. Maga a kapcsolat függ az űrlaptól. A szabványos verzióban van egy közvetlen áttörés. Ágak vagy szigorúan vízszintes vagy enyhe előfeszítéssel. Az ábrán egy lejtés van: a felső kimenet vége kissé lefelé (2 cm 1 méter), az alsó felfelé felfelé emelkedik. A hajlítások átmérője nem kisebb, mint a fűtött törülközőtartó átmérője.

  A fűtött törülközőtartó laterális univerzális csatlakoztatása

  Ez a csatlakozási rendszer jó, mert a "létra" nem kell szellőzőnyílást telepíteni (tegye a dugókat), mert a levegő csak a felszállóba kerül.

  Az áthidaló felső tápfeszültségénél a fűtött törülközőtartó felé szűkítheti és / vagy áthelyezheti a jumpert. Ez javítja a keringést, a szárító jobban felmelegszik. De még egyszer: ez a rendszer csak akkor működik, ha a felső vízellátás.

  Ha a víz felülről történő bejuttatása, az áthidaló eltolható és egy lépcső kisebb átmérőjű csővé alakul.

  Ezzel a módszerrel kanyarodás is lehetséges kicsi dőlésszögben vagy szigorúan vízszintesen.

  Lehetséges oldalsó csatlakozási lehetőség (nem a legjobb)

  A fűtött törülközőtartó felső szélének alsó felső részén levő oldalsó kapcsolódási séma elfogadható. De ilyen összeköttetéssel Mayevszkij csapjai szükségesek, amire szükség van a levegő elvezetésére, miután kikapcsolta a melegvizet a javításhoz / megelőzéshez. Szükséges lehet a folyamat levegőjének időszakos eltávolítása is.

  Nem a legjobb, de nagyon praktikus lehetőség

  Átlós kapcsolat

  Nincs különösebb értelme a legtöbb fűtött törölközősínek átlós összeköttetésében: hatékonysága nem különbözik az oldaltól (minden esetben nincs jelentős javulás), és a csövek fogyasztása hosszabb, és a fűrészelésre van szükség, és ez fáradságos. Bár a rendszer működőképes.

  Az átló általában akkor működik, ha a vízellátás megy a tetejéről. Ezután a felső csap a "létra", és az alsó széléhez csatlakozik a szomszédhoz.

  Átlós kapcsolat a felső adagolásnál

  Ebben az esetben szűkített és eltolódott áthidaló is lehet, de anélkül is, hogy mindennek mindegyikének "bumm" -nak kell működnie. Ha az alsó betáplálás szűkítés nélkül, pontosan a felszálló csatlakozáson van

  Komplex alakú fűtött törülközőtartók: hogyan kell összekötni

  A komplex alakú fűtött törülközőtartók összekapcsolása esetén a szokásos eszközök mellett figyelembe kell venni az egyes modellek szerkezeti jellemzőit is. Figyelembe kell venni a hidrodinamika szempontjából - ahol a víz jobban folyik, menjen oda és szállítja a vizet. Például a népszerű modell "Elegy" cég Sunerzha. Ez nem lépcső vagy cikcakk.

  Itt van egy átlós kapcsolat, mert a másik egyszerűen nem működik.

  A fűtött törölközőtartó felszerelése Sunergy Elegy kiválasztott oldala, mint bármely más keringetés, megszakad. Nincsenek opciók egyáltalán.

  Egy másik modell - alsó csatlakozással és összetett szerkezettel három telepítési lehetőséggel rendelkezik. A fent említett vízellátás feltételei között a második a legjobb, egy kicsit rosszabb - az első, a leghatásosabb - a harmadik.

  Top csatlakozási lehetőségek túlcsordulással

  A kiszolgálás során az 1. és a 3. lehetőség az alsó részen marad, de csak anélkül, hogy szűkítené a megkerülést - ez zavarja, nem segít. A második lehetőség teljesen kizárt.

  Hogy ne csinálj

  Az összes fenti rendszer stabilan működik. Ahogy észrevetted, minden hajlítás egyenesen halad, ív vagy gyűrű formájában. Ez nem véletlen - a levegő felhalmozódik minden szabálytalanságban, ami zavarja, és néha még teljesen megakadályozza a vérkeringést.

  Ez az áramkör nem működik.

  A fotó-telepítés a törölközőt rossz. Legalább két hiba történt:

  1. a csapok keskenyebbek a fűtött törülközőtartó középpontjánál;
  2. Fém-műanyag csőből készülnek.

  Egy ilyen kapcsolat egyszerűen nem működik. Fém csövek - kiváló anyag, de nem csatlakoztatják a fűtött törölközőt. Szerelvényük nagyon erősen szűkíti a lumenet, ami rossz hatással van a keringésre. Ráadásul a levegő felhalmozódik a hurokba, és a felső hurokon átáramló áramlás még akkor is, ha felülről táplálják, nem fog menni - túl sok hidraulikus ellenállást kell megoldani.

  Bizonytalan áramkörök

  A következő két rendszer működhet, de nem mindig. A törölköző melegebb alján a víz stagnál, és némi magasságkülönbség esetén nem emelkedhet. Adja meg pontosan, mikor fog működni, és ha nem, senki sem. Attól függ, hogy milyen nyomás van a felszállóban, a csövek átmérőjén és a szárító maga körül.

  Bizonytalan csatlakozási diagramok

  Ilyen kapcsolat esetén akár egy munkakapcsolat hirtelen (általában megállás után) megállhat. Minden egyszerű: a nyomás megváltozott, a csövek eltömődtek, az alulról jövő víz nem "áthalad", a törülköző nem melegszik.

  Az instabil áramkör másik változata a hurok tetején. Ismét bizonyos körülmények között működni fog. De előbb-utóbb a legmagasabb pont levegő lesz, és megakadályozza a vérkeringést. A problémát akkor lehet segíteni, ha a legmagasabb ponton automatikus légtelenítőt telepít, de nem csökken, ha a nyomás csökken.

  Hurokkal a tetején

  Teljesen rossz

  Az alábbi képen példák arra, hogyan kell csinálni. A bypass szelep nélküli áramkörök nem működnek. Amit fenyeget, jól ismert. Ezenkívül több éven át tartó működés után általában nem működnek. Valószínűleg ez a következő leállás után fog bekövetkezni - a rendszer eldugul a szennyeződéstől. Ennek az az oka, hogy a forró víz teljes áramlását a fűtött törülközőtartón keresztül indítják el. Javítás után a víz óriási mennyiségű szennyeződést hordoz, amely biztonságosan elhajlik a kanyarokban (a legalacsonyabb részeken az első helyen). Több évig mindent teljesen eltömődött. Jó, mindent meg kell újítani és helyesen csatlakoztatni, de csak a kipirulás segíthet a bánatnak.

  Nagyon rossz ötlet

  Meg kell öblíteni és törölni kell a meleget és a kocsikat. Ehhez távolítsuk el a szárítót, és mossuk le a fürdőszobában, és öblítsük ki a kimeneteket úgy, hogy váltakozva csatlakoztatjuk a tömlőt az ürített nyílásokhoz, amelyek másik végét le kell engedni. A csaptelepek manipulálásával hagyja a forró víz áramlását egy kimeneten keresztül, majd a másik oldalon keresztül. Mosás után minden a helyén van. Lehetséges a rendszer elindítása után.

  Összeszerelési folyamat

  A fűtött törülközőtartó csatlakozása a készenléti csatlakozókhoz standard a vízvezeték szerelvényekhez, a lenhez és a csomagolópasztához vagy a füstszalaghoz. A falhoz való rögzítéshez tartók vagy speciális rögzítőkapcsok vannak, amelyekben a csövet benyomják. A folyamatot a videó részletesen mutatja.

  Hogyan csatlakoztasson egy fűtött törölközőtartót a használati melegvíz készítéséhez és a fűtési körhöz a saját kezével

  A készülék higiéniás kiegészítők szárításának és a felesleges nedvesség eltávolításának eszköze a készülékben és a berendezésben egyaránt egyszerű. A telepítés megvalósításához nem szükséges alapvető ismeretek az építőmérnöki szolgáltatások területén. Azonban tisztán tudnia kell, hogyan kell csatlakoztatni a fűtött törülközőt. Végtére is, a saját erőfeszítéseinek eredményeit vagy a bérelt vállalkozók munkáját sok éven át kérem, egyetértek?

  Az általunk bemutatott cikk részletesen tárgyalja a PS és a csatlakoztatás során felmerülő esetleges komplikációkat. A bizonyított és rendszeresített információ megbízható segítséget nyújt azoknak az otthoni mestereknek, akik saját munkájukat szeretnék, vagy akik szeretnék ellenőrizni a munkavállalók cselekedeteit.

  Részletesen bemutatjuk a fontosabb háztartási készülékek összekapcsolását a régi és az új típusú elrendezés egészségügyi berendezéseiben. Nem figyeltek figyelmen kívül a magánházak tulajdonosainak problémáira. Az általunk kínált információ a gyakorlatban ellenőrizhető, vizuális anyagok és videó utasítások segítségével.

  Fűtött törülközőtartó szerelése

  A törölközőmelegítő bármilyen típusú összekötésére vonatkozó általános elv változatlan marad: a vizet egyik végén végzik, és a másikhoz áramlik. A PS telepítése megköveteli a telepítés jellemzői által kért pillanatok kötelező figyelembevételét.

  Ha melegvíz rendszerhez vagy központi fűtéshez csatlakozik, a csővezeték részévé válik. Ha rossz oldalsávot csinálsz, akkor a felmerülő problémák nemcsak az egyes apartmanokat érintik, hanem az összes többiet is, amely e felszálló mentén helyezkedik el.

  Az elektrolitikus korrózió elkerülésére ajánlatos ugyanazon anyagból készült alkatrészeket használni. Kivételt jelentenek a műanyag csövek, minden anyagból készült egészségügyi eszköz megfelel nekik.

  A vízellátó rendszerünk számára a hazai gyártók által gyártott eszközök és a megfelelő szabályozási dokumentumok alkalmasak. A behozatallal óvatosnak kell lenni - a legtöbbet más szabványokra tervezték.

  A létra létesített fűtött törülközőtartó többféle módon - függőlegesen, átlósan - csatlakozik a csővezetékhez. A lényeg az, hogy a középső távolság 50 cm.

  Bármely meglévő rendszerhez való csatlakozás során figyelembe kell venni annak paramétereit. Az újonnan szerelt egységtől való távolság nem haladhatja meg a 200 cm-t, egyébként jelentős hőveszteség nem kerülhető el. Ideális esetben, ha a rendszer csövei és a fűtött törölközőtartó átmérője megegyezik, de ha mégis különböznek egymástól, a csatlakozást adapterek segítségével végzik.

  Az eszköz csövek átmérője nagyobb lehet, mint a meglévő áramkör csövei, de semmiképpen sem kisebb. Ez nem okoz túlzott hidraulikus nyomást és biztosítja a hűtőfolyadék normál keringését a rendszerben.

  Az alállomásnak a HMV rendszerekhez való csatlakoztatásának sajátosságai alapján megismerheti a fotók választékát:

  Annak érdekében, hogy az eszköz, ha szükséges, könnyen szétszerelhető legyen, akkor azt fel kell használni ahhoz, hogy összekapcsolódjon az amerikai belső menetes típusú felszálló osztókkal. Törekednünk kell az adapterek számának csökkentésére, mert Szivárgás történhet a telepítési helyszíneken.

  Az ízületeket különleges kompozíciókkal vagy alátétekkel kell lezárni, és ez nem érdemes megtakarítani. Csatlakoztatás normál metrikus menethez, amelyet egy lencsékkel tömörítettek. A kúpos szálakat a FUM szalaggal lehet a legjobban lezárni. A meghúzást kissé észrevehető nyomás mellett kell elvégezni, a túlzott erőfeszítés pedig, ha a csavarodás elfogadhatatlan.

  A daruk és szerelvények kiválasztásakor kérdezze meg az elektrokémiai kompatibilitást, nehogy kiderüljön, hogy galvanikus párokat hoznak létre. Ez a tulajdonság acélból és sárgarézből áll. Gyors korrózió következik be, és a szerelvény használhatatlanná válik.

  Ha az egészségügyi berendezés része a felszállónak, akkor nem kell felszerelni a reteszelő eszközöket. Annak érdekében, hogy a fűtött törölközőt lehúzni lehessen, anélkül, hogy megakadályozná a teljes felszedőt, szükség van egy bypass-ra a rendszerbe - egy áthidaló, amely a kiálló részeket a készülékről a csatlakozóhoz csatlakoztatja. A gömbcsapokat a jumper után szerelik fel. Amikor a csatlakozási kapcsolatokat beágyazják a felemelőbe, ő is bypassként működik.

  A PS csatlakoztatása a melegvízhez vagy a központi fűtéshez

  A fűtött törölközőt a központi hálózatok felszállóikhoz különböző módon lehet összekötni, mindez a módosításától függ:

  1. Top kapcsolat. A víz tetejétől folyik, és a visszatérő áramlás az alábbiakban található.
  2. Alsó csatlakozás. A hőhordozó egyrészt belép, és a másik oldalon látható.
  3. Átlósan. Megközelítés a tetejétől, érintse meg a másik oldalt.
  4. A készülék alján a közepén.

  Függetlenül attól, hogy az alállomás hogyan kapcsolódik az FGP rendszerhez vagy a központi fűtés-emelőhöz, hasonló rendszereket alkalmaznak.

  A törülközőtartó beépítése a felemelőbe

  A fűtött törülközőtartó beágyazása a fürdőszobában, amely egy többszintes épület lakásában található, ki kell kapcsolni a felmelegedő meleg vizet. A feladat egyszerűbb, ha a berendezést egyszerűen lecsavarhatja a közös csőhöz csatlakozó anyák kicsavarásával. A lényeg az, hogy az új eszköz csatlakozóvezetékeinek hasonló méretei vannak.

  Ha a régi típusú készüléket hevítik a forró víz felszívójához, akkor nehezebb leválasztani. A legjobb megoldás - ha egy fűtött törölközőtartót saját kezűleg csatlakoztat a felszálló részek pótlásához részben vagy teljesen, a második lehetőség pedig előnyösebb. A mennyezeten maradt régi csődarabok potenciális veszélyt jelentenek.

  A felhúzót a régi egységgel együtt levágják egy daráló segítségével, majd a csővezetéket levágják a szomszédok felett és alatt, csatlakoztatják az új felszállót, és elhozzák a helyiségbe. Az ugyanolyan átmérőjű polipropilén csövek használata előnyös az acél esetében. Kedvezőbbek, könnyebbek, nem korrozívak, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, tartósak.

  A PPP csövek szerelvényei széles választékot kínálnak, amelyek a szálakba történő átkapcsoláshoz és a fűtött törölközőt összekötő csőbe vannak hegesztve. Forrasztáshoz használjon speciális forrasztópáét. Sokan gondoskodnak egy speciális dobozról, hogy elrejtse a kábelezést mögött, anélkül, hogy megváltoztatta volna a kapcsolási sémát.

  Önálló telepítés egyszerű konfiguráció PS

  A szárító össze van szerelve, az elzárószelepeket lazító csatlakozásokkal szerelik fel a szemöldökökre, majd megpróbálják a falon előre jelzett helyszínen ellenőrizni a vízszintes és függőleges helyzetet, rögzített konzolokat az alállomás kötőelemeihez.

  A kapcsolat az alábbi technológiával történik:

  1. Telepítse az áthidalót csövek vagy pólók segítségével. Olyan helyeken, ahol az eszközhöz van csatlakoztatva, egy szelep van felszerelve.
  2. Rögzítse a fűtött törülközőt vasalóval vagy más rögzítőelemekkel.
  3. Csatlakoztassa a készüléket a szelephez hüvelyekkel vagy szerelvényekkel.
  4. Lassan nyissa ki a csapokat, és töltse fel a készüléket vízzel.

  A rendszerben levő áthidalás fontos funkciót lát el - ugyanolyan hőmérsékletet biztosít a hűtőközeg számára, mint a felszálló mentén elhelyezkedő összes apartmanban. A gömbcsapok lehetővé teszik, hogy a készüléket bármikor kikapcsolják, vagy akár teljesen eltávolítsák a termosztátot, amely megtartja a beállított hőmérsékletet.

  Sokan próbálják optimalizálni a hűtőfolyadék cirkulációját a szárítón keresztül, hogy ellensúlyozzák, vagy válasszanak ki egy 1-es átmérőjű csövet, amely kevesebb, mint a bélés. A szakemberek ezt a megközelítést nem indokolják. Egy egyszerű konfigurációjú készülékben a közvetlen keringtetés révén jó keringés figyelhető meg.

  Ez a jelenség a fizikai törvények segítségével magyarázható: a fűtött törülközőtartályban lévő hűtőfolyadék nagyobb arányban van, mint a forró hűtőfolyadék, így leesik.

  Ennek eredményeként a hűtött folyadékot a központi csőbe nyomják a készülék legalacsonyabb pontjáról. A felszálló magasabb hőmérsékletű folyadék a fűtött törülközőtartó tetejébe kerül, és a ciklus ismétlődik. Itt a hűtött víz játssza az örök mozgást.

  Egyesek javasolják a bypass leengedő szelepek telepítését a vízáram leállítására. Ez azonban ellentétes azzal az uralkodással, hogy egy többemeletes épületben, egyetlen lakástulajdonosnak semmi alkalmuk sincsen arra, hogy önállóan kikapcsolja a központi felszállót, és megfosztja a forró vizet.

  Egy másik dolog egy magánház, itt a tulajdonos egy daruhelyet rakhat fel, ahol kívánja, de ha a rendszer megfelelően kiegyensúlyozott és termosztatikus készülékek vannak, akkor nem szükséges daru felhelyezése a jumperre.

  Nem túl esztétikailag vonzó a nyitott eyeliner csövek rejtve:

  A PS előtt elzáró szelepekre van szükség a munkájának kezelése érdekében. Mindkét gömb és 2 állású, több fordulatú opciók alkalmasak erre a célra. Nem alkalmasak légdugók eltávolítására.

  Amíg a termékek újak, ez megtehető az anyacsavar lazításával, de ennek következtében a pecsétek gyorsan használhatatlanná válnak. Ha van egy szál a csapokon, nem a csöveken van, akkor le kell vágni, vagy egy megfelelő illesztést kell hegeszteni.

  Az új épületben egyszerűbb a fűtött törölközőt a fűtési rendszerbe telepíteni, de csak a fűtési idényben melegszik. Az SGV-ben történő telepítés hatékonyabb.

  Technológiai munka a "létrán"

  A természetes keringésben működik, és a fűtött törölközősín "létra" kapcsolatrendszerét a felemelőhöz, a leggyakrabban használt, jól bevált kapcsolatokkal - oldalirányban vagy átlósan. Ezeknél a rendszereknél sem a felemelőben lévő hűtőközeg-ellátás iránya, sem a hűtőközeg keringési aránya nem játszik szerepet, a rendszer nem melegszik vízellátás leállása esetén.

  A kapcsolódási sorrend ugyanaz, mint egy egyszerű PS konfiguráció esetében, de a rendszer működéséhez figyelembe kell vennie néhány funkciót:

  • A felsõ felsõ részen a felsõ felsõ részen, a törölköztetõ szárító tetején vagy fölött helyezkedjen el, az alsó részén - az alsó ponton vagy annak közelében.
  • Tartsa be az ellátóvezetékek szigorúan vízszintes helyzetét, vagy 5-10 mm-es lejtést hajtson végre a teljes hossz mentén. Ha ezt a feltételt nem tartják be, akkor légzáródás léphet fel. Ha az alsó pályát választotta, akkor a boypastához egy kisebb cső használata nem megengedett.
  • Válasszon legalább 25 mm átmérőjű csöveket, ha azok polipropilén, legalább ¾ cm-es acél, 3/4 "-os gömbcsapok, kisebb átmérőjűeknél egyenetlen melegítés figyelhető meg - melegebb a felülről és alulról hidegebb.
  • Ha a fali csöveket műanyagból a falba tervezi, ügyeljen arra, hogy szigetelje őket.

  Abban az esetben, ha szűkített bypassot telepített vagy eltolt, akkor a természetes keringés a kényszerítettséggel együtt működik. Ennek a rendszernek jelentős hátránya van: teljes kapcsolódás alacsonyabb kapcsolattal, csak a felső változat elfogadható. Pozitív oldalak is jelen vannak: a felső áramlásban stabilan működik, nem levegőzik, a törölközőmelegítő tetszőleges távolságban távolítható el a kiöntőnyílásból.

  Ha úgy dönt, hogy az alsó csatlakozást elvégzi, akkor készüljön fel arra a tényre, hogy ez a módszer kevésbé hatékony, de van néhány előnye: a központi vízszintes vízellátás iránya nem számít, a csövek elrejthetők a fürdőkád alatt.

  A legfontosabb hátrány a Mayevsky-daru kötelező hozzáférhetőségének biztosítása a levegőkioldáshoz. Az áramkör működtetésének előfeltétele a PS aljzat alsó aljzatának eszköze.

  Kívánt esetben az alsó csatlakozás oldalirányban megváltoztatható. Ehhez a be- és kiömlőcsőre szerelje be a 90 fokos sarkokat. Az adapterek működő keresztmetszete nem különbözhet a csövek átmérőjétől a kisebb oldalon, különben a rendszer nem fog megfelelően működni. Reverse upgrade - az oldalsó csatlakozás alulról történő módosítása lehetetlen.

  A független mesterek hibái

  Ha az alsó vagy alsó csatlakozásnál az alsó kimenet a PS szélső pontja fölött van, akkor a készülék alja és az alsó kimenet csatlakozási pontja között stagnáló zóna keletkezik. Ez annak a következménye, hogy a lehűlt hűtött folyadék nem tud újból bejutni a felszállóba, mert az alacsonyabb fajsúlyú melegvíz-oszlopra gyakorolt ​​nyomás következik be.

  Mindaddig, amíg a megengedett magasságkülönbség a fűtött törölközőtest alsó kimenete és alja között nem haladja meg a készüléket, a keringés után megáll.

  A keringés akkor is megáll, ha a felső cső alakítja a térdét. Ennek a rendszernek a megteremtése csak Mayevsky darujának megkötését teszi lehetővé, hogy rendszeresen felszabadítsa a felgyülemlett levegőt. Néha egy hurok készül a felső csőben, azt a mennyezetburkolat mögé helyezi, és az alsó csövet a padlóra köszörülik.

  A tetején a levegő felgyülemlik, és az egységben lévő hűtött víz az alsó hurokban blokkolódik, a padlóban. A hűtőfolyadék mozgása teljesen leáll.

  A PS behelyezése a központosított fűtési rendszerbe

  Ha télen szeretne törülközőszárítót telepíteni, akkor ez a vállalkozás valószínűleg nem fog működni. Ebben az esetben le kell állítania a fűtést, és ki kell venni a hűtőfolyadékot a rendszerből, ezért várnia kell a nyárig. De még akkor is a munkát bonyolítja az a tény, hogy a fűtési rendszert ki kell üríteni, és a kínálatot át kell fedni. Mindezek érdekében be kell vonni a lakhatási és kommunális szolgáltatások megoldását.

  Nehéz lefolytatni és tesztelni a PS teljesítményét a nyáron. A hegesztések és a menetes csatlakozások helyén szivárgások formájában jelentkező hibák csak a fűtés bekapcsolása után jelentkeznek. Ez a tény ismételten azzal érvel, hogy az áthidalás után a daruk kötelezően be vannak építve.

  Törölköző csatlakoztatása egy vidéki házban

  A magánház ház feltételei kedvezőbbek a szárító telepítéséhez. Egy önálló adagoló rendszerrel a víz tisztább. Meg lehet vásárolni az importált PS-t, félve az üledék felhalmozódásától. Általában egy ilyen házban elegendő helyet kell elhelyezni a fürdő alatt, amely kiterjeszti az egység méretének és alakjának megválasztását. És a kapcsolat működtetéséhez nincs szükség a szomszédok engedélyére.

  Maga a kapcsolatrendszer hasonló a lakóépületben használthoz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a készüléket kizárólag a víz áramlásánál kell csatlakoztatni. Ha a bélés hossza legfeljebb 50 cm, szerelje fel a csöveket vízszintesen, ha hosszabb ideig készítse el a meredekséget az egész hosszon.

  Figyelje meg a fal és a vízcső közötti távolságot. 4-5 cm-es csővezeték átmérővel válassza az 5 és 5,5 cm közötti távolságot Ha az átmérő értéke 2,3 cm-nél kisebb, akkor ez a rés 3,5 cm-re csökken.A hővezetésnek köszönhetően a forró csövek ki vannak téve a PS- hegesztési módszer nem szerelhető fel kell szabad.

  Hasznos videó a témában

  A készülék telepítésének folyamata egy új lakás kivitelezése során:

  Videó a fűtött törülközőtartó választásának és csatlakoztatásának módjáról:

  A fűtött törülközőtartó kapcsolási sémája nem nehéz. Az otthoni mester számára nagyon jól megvalósítható. De figyelmen kívül hagyva a szabályokat, sőt a kisebb árnyalatokat is, sok bajt okozhat.

  A fűtött törölközőtáblák helyes csatlakoztatásának diagramja egy magán- és társasházban

  Minden városi lakosztály és szinte minden magánházban fűtött törölközősáv található. Tervezése miatt a leghatékonyabb termék a Létra típusa, hiszen egységnyi területen nagy hőátadással rendelkezik. E termékek iránti igény folyamatosan növekszik, ugyanakkor felmerül a kérdés: "Hogyan lehet a fűtött törölközőt összekötni egy fürdőszobában?".

  Csatlakozási lehetőség szárító törölközőhöz, például létra

  A termék mûködésének egyik jellemzõje, mint a Létra, hogy általában csatlakozik a forró vízellátó áramkörhöz. A befoglalást a recirkulációs áramkörben végezzük. Ha az eszköz egy összecsukható rendszerhez van csatlakoztatva, akkor csak a forró vízzel történő érintkezéstől fogva felmelegszik. Több lehetőség van egy fűtött törülközőtartó magánházban történő összekapcsolására, mint egy lakóházban.

  A fűtött törülközőtartó legoptimálisabb és legmegfelelőbb csatlakoztatása A vízszintes vízvezeték-rendszer (HWS) létra az alsó vízszintes. Ez 100 százalékos hőáramlást biztosít a berendezés összes keresztrétegében, még akkor is, ha gyenge víznyomás van.

  Egy kicsit rosszabb, figyelembe véve a termék magasságát 80 cm-rel. A termék átlós csatlakoztatása a HMV-rendszerhez.

  A fűtött törülközőtartó csatlakoztatási sémája A legrosszabb, ha 100 cm-t meghaladó magasságú oldalnézeti létra lehet a hő, mivel az alsó keresztcsíkok nem melegedhetnek fel.

  A szárító törölközők beépítése egy lakóházban

  A terméknek a HMV rendszerhez történő csatlakoztatásának technológiája nem elég bonyolult, de először ki kell választania a csatlakozási módot. A fűthető törülközőtartó kapcsolódási rendszere egy lakóházban kétféleképpen valósul meg:

  1. A berendezés egymás utáni csatlakoztatása a HMV-rendszerhez. A cső az apartman bejáratától a keverőig vágódik, e helyen a készüléket rögzítik. Ennek a módszernek a hátránya: csökkenti a víz hőmérsékletét a csapban.
  2. A párhuzamos csatlakozás azt jelenti, hogy a forró csővezetékben található ágak vannak a fűtött törölközőtáblák csatlakoztatásához.

  Bizonyos esetekben, amelyeket a gyártó az eszközhöz tartozó utasításokban megad, a terméket földelni kell. A fűtött törölközőtartó összekötésekor általában földelésre van szükség A létra fém-műanyag csőre van kialakítva. Acélcsövek használatakor ilyen igény megszűnik. A földelés lehet a használati melegvíz rendszer fő rendszerén. Tapasztalt vízvezeték-szerelő foglalkozik ezzel a feladattal.

  A fűthető törülközőtartó kapcsolószerkezetét egy lakóházban kell elvégezni, figyelembe véve a csővezeték rendszerének kezdeti telepítésének sajátosságait, hogy ne akadályozhassák a csővezeték normál vízáramlását. A lakóépületek melegvízellátó rendszerének tervezési jellemzői miatt célszerűbb egy fűtött törölközőt összekötni a fürdőszobában egy melléktípusban, ahol a következő pontokat kell megadnia:

  • a menetes csatlakozás felszerelését tömítő anyaggal kell elvégezni;
  • víz alatti vízáramlási útvonal;
  • mivel a HMV-rendszer hőmérséklete nem stabil, lehetetlen rögzíteni az elemeit, beleértve magát a terméket is;
  • A reteszelő eszközöket simán és többféle módon kell kinyitni és bezárni.

  A fűtött törülközőtartó kapcsolódási lehetőségei magánházban

  A törülközőszárító csatlakoztatása magánházban a kapcsolat típusának kiválasztását jelenti. Végül is a modern létradiagnosztikai eszközök úgy vannak megtervezve, hogy azok elemei könnyen cserélhetők legyenek. Vagyis a termék bármilyen csatlakozásra alkalmazható: oldalirányú, normál alacsonyabb vagy átlós. Például, ha egy magánházban egy fűtött törülközőtartóhoz oldalsó kapcsolódási sémát szeretne kapni, egyszerűen csavarja le az alsó sarokot, és csavarja be a jobb vagy bal oldali tetején. És a felső elemet, hogy helyreállítsák az alsó sarok helyett.

  A fűtött törülközőtartó magánházban történő csatlakoztatása mind külön fűtőkörön, mind főként elvégezhető. Az első lehetőség egy zárt fűtési ág telepítése egy szivattyúval. Ez a módszer a törülközők szárításának megszervezésére meglehetősen drága, mivel a fűtött törülközőtartó csatlakozási sémája A létra további berendezések beszerelését igényli, a munka költsége és a működési költségek is növekedni fognak.

  A második lehetőség nem igényel többletköltséget, de csak télen fog működni, amikor a fűtés be van kapcsolva.

  Annak érdekében, hogy a fûtött törülközőtartó leginkább megfelelõ csatlakozhasson A létra az egész évben nyitva álló, a gazdaságilag legmegbízhatóbb használati melegvíz körhöz kapcsolódik.

  Videó szerelési útmutató a törülközők szárításához Létra:

  Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt a fűtési rendszerhez, vízellátáshoz

  A fűtött törülközőtartó minden fürdőszobának szükséges tulajdonsága, amely biztosítja a használat kényelmét, anélkül, hogy nem tudná elképzelni egy modern lakást vagy egy vidéki házat. Ha az építkezést, a javítást vagy az eszközt más helyre kívánja helyezni az újjáépítés során, fontos tudni, hogyan kell egy fűtött törölközőt csatlakoztatni a fűtési rendszerhez.

  A feladatot bonyolítja az a tény, hogy különböző típusú fűtött törülközőtartók vannak és hogyan csatlakoztathatók, a legjobb megoldás kiválasztása érdekében hasznos az alapvető elrendezési minták tanulmányozása. A megfelelő telepítési technológia pedig lehetővé teszi, hogy elkerülje az egyenetlen fűtést vagy a távollétet, a rendszer szellőztetését és szivárgását, ami elég gyakori a hibák számában a készülék telepítésekor.

  Ábra. 1 Fürdőszobai törülközőtartók - változatok

  A vízmelegített törülközőtartó csatlakozása - jellemzők

  A fűtött törülközőtartó fontos tulajdonsága, hogy nagyobb kényelmet biztosít a fürdőszoba használatakor, ahol az alábbi funkciókat látja el:

  • Szárító törölköző, nedves mosás után, ruhák mosása, cipő.
  • Fürdőszoba fürdőkáddal vagy zuhanyzóval kényelmes tartózkodásra a szobában.
  • A nedvesség elleni küzdelem befejező anyagokat, elektromos aljzatokat és lámpákat, fűtőkazánokat és háztartási készülékeket.

  A fűtött törülközőtartó csatlakozása a fűtési rendszerhez vagy a forró vízhez párhuzamos vagy szekvenciális csatlakozással történik a csővezetékhez, amelyen forró víz folyik.

  A fűtött törölközőszárnak van egy beömlőnyílása és kimenete menetes véggel, hogy a csövekhez gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható legyen. Egyes rendszerekben a fűtött törölközőtartó a csővezeték részét képezi, és a vágott csőszakasz helyett a résbe kerül. Szereléskor hegesztett csövekhez vagy amerikai típusú menetes csatlakozásra van szerelve.

  Ábra. 2 Fűtött törölközőtartó eszköz és teljes készlet

  A törülközőtartók típusai

  A csővezetékhez csatlakozó törülközőtartó három fő kategóriába sorolható:

  • Víz. A fő nézet minden lakóházban és magánházban, amely a fűtött törülközősínen keresztül történő vízforgalom elvén dolgozik, egy különféle alakú hajlított cső vagy egy létra, amelynek menetes menetei vannak a kimeneti csöveken. A régi épület házaiban az elem gyakran kapcsolódott a fűtési csövekhez, és csak a fűtési szezonban működött, a modern lakóház magasépületekben fűtött törölközősín kapcsolódik a forró vízvezetékhez.
  • Elektromos. A készülék egy hagyományos autonóm fűtőelem, amely nem kapcsolódik vízhez, bárhol elhelyezhető az apartmanban: a fürdőszobában, a konyhában, a loggiában. Bár ez a készülék modern fejlesztés, annak háztartásban való használata még mindig korlátozott a nagy energiafogyasztás és a villamos energia további pénzügyi költségei miatt.
  • Kombinált. Ezek a modellek kombinálják a fűtött törülközőtartó víz- és elektromos fűtését, ami nagyon kényelmes a fűtési rendszerhez történő csatlakoztatáskor. Ebben az esetben a fűtési szezon alatt a fűtött törülközőtartót az áthaladó melegvíz rovására működtetik, és ha a fűtést kikapcsolják, a fűtés a villamos energia rovására történik. Ennek a lehetőségnek a használata kevésbé népszerű a magasabb költségek miatt.

  Ábra. 3 Elektromos tekercs - módosítások

  Főbb gyártási anyagok - jellemzők összehasonlítása

  A fűtött törülközőtartók gyártásához felhasznált főbb anyagok rozsdamentes acélból és sárgarézből készültek, alacsony költségű kivitelben horganyzott acélból készült lakóépületek. Vásárló kiválasztásakor gyakran előnyben részesítik a széles körben reklámozott rozsdamentes acél, amely esztétikus megjelenésű. Annak meghatározásához, hogy melyik fém jobb, a hőcserélő anyagainak hatékonyságát tekintve össze kell hasonlítani a fő jellemzőket.

  Ha egy rozsdamentes acélt tekintünk, ez közel háromszor olcsóbb, mint a sárgaréz vagy a réz, képes ellenállni a 450 ° C feletti hőmérsékletnek és kissé érzékeny a víz korróziójára. Bár a rozsdamentes acél korrózióálló, és nem fél a legtöbb savas és lúgos oldat hatásától, rossz minőségű ötvözetgyártásban (a technológia megsértése, szerkezeti hibák, a fő ötvöző adalékanyagok krómtartalma), korróziós folyamatok fordulhatnak elő a szerkezetben. Az anyag nagy szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik, ártalmatlan a teljes üzemidő alatt, de ritkábban használják a nemvas fémek, mint az egészségügyi szerelvények alkatrészei.

  A réz alapú réz ötvözetek négyszer olyan hővezetőek, mint a rozsdamentes acél, ami nagy előny, ha az anyagot hőcserélőként használják. A sárgaréz magas korrózióállósággal rendelkezik (a felületét oxidok védőfóliájával fedik le, ami akadályt képez az oxigén tiszta fémhez való behatolásával szemben). A színesfémek - az acéloktól eltérően - nem elektrokémiai korróziónak vannak kitéve, ha használják, az áramló hőátadó szer maximális hőmérséklete nem haladhatja meg a 260 ° C-ot.

  Ábra. 4 Fűtött törölközősávok típusai - P, M figuratív és létra

  Milyen tervek vannak

  A törülközőtartó cső fő átmérője 32 mm, ha a ház összetett szerkezete hegesztett csőszakaszokkal rendelkező létrák formájában, átmérőjük kb. 20 mm. A piacon megtalálhatók a fő csővezeték más olyan méretei, amelyek külső átmérője 26, 28, 50 mm.

  Minden kivitel két kategóriába sorolható: egycsöves U-alakú vagy M-alakú és többcsöves, nagy átmérőjű kétcsöves szegmensből, amelyek között kis létracsövek létrája található.

  Bizonyos modellekben a csatlakozást speciális mirigyek biztosítják, amelyek lehetővé teszik, hogy a készüléket a tengelye körül helyezzék el. Más módosítások esetén több, egymással sorba kapcsolt fűtött törülközőtartó készlet is lehetséges. A fűtött törölközőtartónak a vízfelülethez történő csatlakoztatásához használjon alsó, oldalsó vagy átlós csatlakozást - így a beömlő és kimeneti csövek az előállított modellekben találhatók.

  Ábra. 5 A fűtött törülközőtartó egycsöves elrendezése a rendszerben

  Hol kell csatlakozni és hol kell lógni - ajánlások

  A következő ajánlásokat kell követni a fűtött törölközősínek beszerelésekor:

  1. A függőleges emelőtől a fűtött törölközőtest csővezetékének legtávolabbi részéhez mért távolsága nem haladhatja meg a 2 métert - ha a készülék nagyobb távolságra van, az így létrejövő hurok nagy hidraulikus ellenállása miatt a víz egyszerűen nem áramlik bele. A fürdőszobában a fűtött törülközőtartó felszerelését közvetlenül a felszálló adapteres adapterekkel kell összekötni.
  2. Célszerűbb a drágább termékek kiválasztása a krómozott nemvasfémekből - négyszer jobb hővezető képességgel rendelkeznek a rozsdamentes acélhoz képest és jobb korrózióállósággal.
  3. A fűtött törülközőtartó csatlakoztatásához a telepítési opciót egy amerikai használatával kell használni, amely lehetővé teszi, hogy a szerelvényeket rögzített helyzetben csatlakoztassa anélkül, hogy tengelyét megfordítaná.
  4. A beszerelést megelőzően jobb, ha az amerikai gumiabroncsban lévő olcsó gumitömlőket cserélik, amelyek állandó magas hőmérsékleten gyorsan elveszítik a plaszticitást, szilikonnal és paronit gyűrűkkel jobb fluoroplasztikus gyűrűkkel, vagy puha és kemény gyűrűkkel.
  5. Ha a fűtött törölközőtartó a régi ház felszálló részének részét képezi, cserélje ki és végezzen karbantartási munkát, szereljen be bypassot és csatlakoztassa a készüléket a gömbcsapokon keresztül, amelyek szintén szerelvényekkel vannak felszerelve.
  6. Ha a fűtött törölközőt a szerelvényekhez csatlakoztatja, akkor nem zavarja az elektrokémiai kompatibilitás betartását, vagyis az ugyanazon anyagból származó termékeket. Egy gyakori hiba az acélok és a sárgaréz érintkezése, amelyek gyorsított korrózióval rendelkező galvánpárt hoznak létre.
  7. A pecsét tömítése érdekében praktikusabb a vászontető vagy a vízvezeték szál használata, ezért jobb, ha megtagadja a szalagok használatát - gyakran átmegy a szálon, és a csatorna részeként összegyűjtik, így a víz áthatol a szelvények között.
  8. Ha a fűtött törölközőt a felemelkedéssel párhuzamos vonalhoz csatlakoztatják, célszerű az elzáró gömbcsapokat felszerelni a könnyű karbantartási és javítási munkákhoz a szerelvénynél a be- és kimeneti csatlakozások előtt.

  Ábra. 6 Fűtött törülközőtartó beszerelése a fürdőszobában - szerelési séma

  A víztisztító sínek csatlakoztatásának lehetősége

  A fűtött törülközőtartó magánházban történő csatlakoztatásához a legegyszerűbb kapcsolási sémákat használják, amelyeket a tulajdonos az általa választott modell alapján saját belátása szerint választhat. Lakóépületben a lehetőségek korlátozottak, mivel a fűtési vagy melegvízvezeték elhelyezése egy bizonyos helyen és az átadás nehézsége miatt a más lakosok fűtött törülközőtartalmának megszakadása miatt.

  A legfontosabb lehetőségek az oldal-, az alsó és az átlós csatlakozások, a felső nem használható - csak egy létra és annak analógjai csatlakoztathatók ilyen módon, de a tetején van egy beavatkozó Mayevsky szelep a levegőkioldáshoz.

  A választott opcióktól függően különböző tartozékokat használnak a csatlakozáshoz, amelyek fő jellemzője egyenes, sarok és póló. A falra történő rögzítéshez a lyukakkal ellátott lemezeket és a falról beállítható távolságot, valamint a csavarokkal ellátott külső bilincseket használják.

  Ábra. 7 A fűtött törölközőtartó felszerelése bypass és csapok segítségével

  Bypassgal vagy anélkül

  Az áthidalás egy áthidaló a törölköző beömlése és kilépése között, amikor a házak épületében használt csővezeték sorozathoz kapcsolódik. A csővágás telepítése lehetővé teszi a fűtött törölközőt kikapcsolni vagy eltávolítani javításra vagy cserére, valamint termosztát beszerelésével szabályozni a fűtési hőmérsékletet.

  A beszerelés fő feltételei a kapu 1/4 hüvelyk átmérője a fűtött törülközőtartó kimenetéhez képest, és a lehető legközelebb eső hely. Ez a körülmény azzal a ténnyel jár, hogy nagy távolság (40 cm-rel) a fűtött törölközőtartó nem meleged fel eléggé a hosszú szakasz nagyobb hidraulikai ellenállása miatt.

  A lakóépületekben szigorúan tilos egy elzárószelep felszerelése a bypass jumperben, hogy elkerülhető legyen a véletlen vízelvezetés a fent található apartmanokban.

  Ábra. 8 Oldalsó kapcsolási rajz

  Univerzális oldalsó csatlakozás

  Az oldalsó csatlakozás univerzális és széles körben használatos mind egyéni, mind több családi házakban, a törölközőmelegítő bemeneti és kimeneti távolsága közötti távolság 500 mm. Az oldalsó csatlakozással a központi csőcsonkot két helyen vágják le, ezekbe a pontokba pókhálót és ágakat helyeznek be, amelyekhez a fűtött törölközőt összekötik.

  A víz kalapács csökkentése és a hidraulikus ellenállás csökkentése érdekében válassza ki a kiömlőcsövek átmérőjét és a fűtött törölközőt, hogy egyenlő legyen a felszálló keresztmetszetével. A fűtött törölközőtartó kikapcsolásához, javításához vagy cseréjéhez az elzáró gömbcsapokat és a termosztatikus szabályozót a bejáratainál is el kell helyezni. Az oldalsó elhelyezés fő előnye, hogy egyszerűen csatlakoztathatja az eszközt csövek és sokoldalúság nélkül: ilyen módon M és U alakú típusok, létrák és egyéb szerkezetek vannak csatlakoztatva.

  Ábra. 9 Csatlakozás alja

  A fűtött törülközőtartó létra alsó csatlakozása

  A fűtött törölközőtípus népszerű modellje a létrák, amelyek különböző helyeken állnak rendelkezésre a bemenetekhez, és az alsó csatlakozás a fő. Ez nemcsak az ilyen elrendezés esztétikai megjelenésével, hanem gyakorlatiasságával is összefügg, ha a létra oldalirányban van összekötve, különböző iszapok és szennyeződések halmozódnak fel a függőleges csövek alsó részeiben, és a víz mindig stagnál.

  Általában a gyártó dugóval ellátja termékeit a víz leeresztéséhez, de ez megnehezíti a tervezést, olcsóbb modellekben, amelyek teljesen hiányozhatnak. A kiváló minőségű fűtött törülközőtartón a levegőztetés ellen a Mayevsky daru az egyik függőleges cső tetején található.

  Az alsó csatlakozást az amerikai típusú szögszerelvények alkalmazásával, beépített fluoroplasztikus tömítésekkel ellátott kupakanyákkal szerelték fel, és a felemelőből történő munkavégzés során olyan csöveket húznak fel, amelyek általában a fal alatt vannak elrejtve a hornyokban, és a csatlakozás utáni csatornákat a felülethez hasonlítják.

  Ábra. 10 Szerelés átlósan

  Lehetséges felső csatlakozási lehetőség az alsó adagoláshoz

  Az átlós kapcsolatot a létra népszerű verziójának sorozathoz történő beépítésekor alkalmazzák, szemben a bypasstal való párhuzamos kapcsolattal, ez a módszer lehetővé teszi, hogy a csövet jelentős távolságban vezesse a központi autópályáról. Ezzel a módszerrel a víz belép a lámpatest alsó bemenetébe, és átlósan halad át a felső részen a közös felszálló felé.

  Az eljárás nem teszi lehetővé a lezárt gömbcsapok beszerelését a fűtött törülközőtartó kimeneténél, hogy eltávolítsa a javítást, cserét vagy karbantartást. A kényelem érdekében természetesen használhatja az elzárószelepeket és az elzáró szelepeket, de a hosszú áramkör nagy hidraulikus ellenállása miatt a hűtőfolyadék áthaladása korlátozott, és a hőcserélő hőmérséklete nem túl magas.

  A csővezetéknek a "American" sarokelemekhez való csatlakozáshoz való csatlakozásával a metódus hátrányai közé tartozik a víz stagnálása a függőleges csövek alsó részén.

  Ábra. 11 A hegesztési varratok típusa

  A törülközőmelegítő csatlakoztatására szolgáló technológia

  Nyilvánvaló, hogy a fűtött törülközőtartó fűtési rendszerhez történő csatlakoztatása rossz megoldás, a magánházakban egy melegvízvezetékbe van felszerelve, amely olyan vizet szolgáltat, amelyben sokan modern műanyag csöveket használnak. A csővezeték bármilyen kényelmes helyen helyezhető el, a szemceruza nem csak azonos típusú csövekből, hanem bármilyen forró vízhez használt anyagból is.

  Ha a munkát egy lakóházban végzik, a fürdőszobában végzett javítások során az alagsorban lévő elülső és hátsó vezetékek két csővezetékének felszállóját le kell tiltani, a régi felhúzók anyaga mindig acél, ha kicserélték, a legtöbb esetben polipropilént használtak.

  Ha az acélcső rá van kötve, a menetes kivezető csavarokat rá lehet hegeszteni, a külső vagy belső menet további menetvágásával vágja át az átmeneti pólókat, vagy csatlakoztassa egy tömlőcsapot egy csapjal - minden módszer meglehetősen bonyolult, kivéve az utóbbit, de ez a lehetőség nem túl megbízható. Van egy másik modern innovatív módja az átmeneti szerelvényeknek egy acélcsőbe történő csatlakoztatására, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

  Polipropilén felszívó jelenlétében kivágunk egy szegmenst, és két pólót forrunk a csövek összekapcsolására vagy a törülközőtartóra.

  Ábra. 12 Fűtött törülközőtartó vezetékcsatlakozással

  Acél GVS feszítõszalagok fûtõszekrényhez

  A fűthető törülközőtartó beépítésénél a lakóépületeknél a fő probléma az, hogy az acél felszálló vezetékhez csatlakozzanak, és számos módszert alkalmaznak:

  Hegesztés. Ahhoz, hogy a csővezetékhez közvetlenül csatlakoztatott fűtött törölközőt csatlakoztasson, vágjon két lyukat a csőbe, és hegessze össze a szerelvényt a menettel. Az eljárás egy hegesztőgépet vagy egy gázégőt igényel, valamint egy gázhegesztési szakember jelenléte esetén nehézségek merülhetnek fel egy régi vékonyfalú csővezeték esetében, amely a készülék égési sérülését okozza, ami megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a hegesztést.

  Menetvágás. Ezzel a technikával az acélcsövet levágják, a szálakat egy szerszám segítségével a cső felületére vágják, majd az átmeneti pólókat acélról polipropilénre forgatják. Miután a felszálló elemekhez rögzített polipropiléncső csatlakozik, a végükön menetes szerelvényekkel, amelyek a fal kapuiban vannak elhelyezve.

  A módszer bonyolultsága és összetettsége mellett jelentős hátrányok is vannak: ritkán lehet vágni a szálat, amikor a csővezetéket a falról rövid távolságra helyezik el, ráadásul a régi acélcsövek vékony falakkal rendelkeznek, és a további gyengülés gyakran elszakad.

  Ábra. 13 Példa a kapocs csatlakozásra magánházban

  Kengyelek. A módszer meglehetősen egyszerű, és a következőképpen történik: nagy átmérőjű furatot fúrnak a csővezetékbe, és ezen a ponton egy összetett rögzítőelemet helyeznek el gumitömítéssel és a szükséges átmérővel ellátott menetes kimenettel, mindkét fél csavarral van összekötve.

  A módszer meglehetősen egyszerű és nem költséges, könnyen kezelhető a saját kezével, a hátrányok olyan gumitömítés, amelyet nem hosszú távú munkavégzésre terveztek forró csövekkel (jobb fluorozott műanyag), és lehetőség van arra, hogy a csavarok lazítása közben mozogjon a készülékben.

  Csatlakozók Gebo. A Gebo öntöttvas csatlakozó egy tömörítés, amely szorosan és szorosan csatlakozik a csőhöz egy fémgyűrűvel, nyílással (ruskával) és egy tömítőgyűrűvel. Csatlakoztatáshoz egy csőszakasz van vágva, a Gebo tetejét a felső és az alsó részekből a szükséges átmérőkkel és csőszakaszokkal helyezzük el. A kapcsolat nagyon megbízható és a használat gyakorlati szempontból meghaladja a fenti technológiákat, 10 vagy több év csomópontjaiban.

  Ábra. 14 Gebo csatlakozók

  Hogyan találhatók meg csapok - szerelvények és csatlakozási módszerek

  A fűtött törölközőt összekötő, krómozott felületű speciális tartozékokat használják a fűtött törölközőtartó csatlakoztatásához. A beállítható csavarkulccsal történő felszereléskor óvintézkedéseket kell tenni a karcolások elkerülése érdekében - sodródjon rongyra, papírra vagy szigetelt szerszámpofákra.

  A két leggyakoribb könyökök a szerelvények helyén egyenesek és szögletesek, az elsőek oldalsó csatlakozásra vannak tervezve, a sarokelemeket alsó vagy átlós összeköttetésekhez használják. A fűtött törölközőt összekötő csapok kétoldalas menetes excentrikus formában is kialakíthatók - egy fűtött törölközősín van hozzáerősítve egy amerikai szerelvénnyel a fúvókán.

  Egy másik csatlakozási lehetőség az, hogy egy amerikai a falon levő nyílás egyik oldalán helyezkedik el, a fűtött törülközőtartó menetes végei is hozzá vannak erősítve. Gyakran a kanyarok megállós golyóscsapokkal vannak felszerelve, két lehetőség van az amerikai behelyezésére is - egy csaptelepre vagy törölközőmelegítőre.

  Ábra. 15 Szerelvények törülköző radiátorokhoz

  Előkészítő munka a saját kezeikhez való csatlakozáskor

  Ha egy fűtött törölközőt a saját kezével egy fém felszedőben telepít, a kiválasztott módszertől függően más eszközre lesz szüksége. A kapcsok felszereléséhez egy fúrógépre van szükség, egy fém fúróval és egy kívánt határoló hatszögnel, Ha a cső a Gebo csatlakozó rögzítéséhez van vágva, akkor egy fémlemezes csiszológépre van szüksége, amely lecsapja a csőcsonkot, és illeszkedik a csőszakaszhoz a csatlakozások között.

  A rögzítőelemek rögzítéséhez 6 mm átmérőjű beton fúrógépet kell használni. és a csavarokkal ellátott csavarokat.

  Egy ilyen eszköz helyes csatlakoztatásához építési szintre van szükség - ajánlott az alsó csöveket a fűtött törülközőtartóhoz enyhe lejtéssel elindítani, hogy a fűtött törölközőtartó vezetékeiből spontán lecsapódjon a hűtőfolyadék hiányában (ez különösen fontos, ha az egységet a fűtési rendszerhez csatlakoztatja).

  Munkavégzés előtt a felnyitót leválasztják a vízellátásból a fűtött törölközősáv csővezetékébe, és két tartályt készítenek a rendszer folyamatos vízkibocsátására.

  Ábra. 16 Példák egy régi fűtött törölközősín telepítésére egycsöves és kétcsöves rendszerben

  Csatlakozás a forró vízrendszerhez

  A fűtött törülközőtartó hosszabb távra történő csatlakoztatásához polipropilén csöveket használnak - a fém alapú laminált és térhálós polietilénhez képest - nagy átmérőjű, a hidraulikus veszteségek csökkentéséhez szükséges. A csatlakozás csövek forrasztópáihoz készült, a szükséges szerelvények forrása a végeken történik. A fűtött törülközőtartó csatlakozása a következő sorrendben történik:

  • A vakolási munkálatok befejezése után a csatlakozási pontok a falon vannak feltüntetve a fűtött törülközőtartó telepítésének helyén, megjelölést és ütést okoznak a falon, amelyen keresztül a csövek áthaladnak. A műanyag csöveket forrasztással szerelik fel, és a menetes szerelvényeket a falból kijutják oly módon, hogy a később lefektetett burkolólapok süllyesztenek.
  • Ideiglenesen csavarja be a fűtött törölközőtartót, állítsa azt egy szintre és rögzítse a falra egy teleszkópos rögzítővel a testen, majd fedje le a csöveket egy vakolat kötőanyaggal, miután a gipsz megszáradt, vegye le a szerelvényt, dugja be a dugókat a szerelvényekbe.

  Ábra. 17 DIY telepítése törülközőmelegítő - a fő lépések

  • További munkát végeznek a csempeburkolás befejező munkálat befejezésekor. A gyártó törölközőmelegítőt állít elő különböző összetevőkkel, gyakran vannak olyan amerikaiak, akik a készülék kimeneti csatlakozásánál speciális kulcs segítségével csavarják. A tömítéshez jobb, ha a lánchajtást speciális készletben használhatjuk.
  • Miután az amerikai behelyezte a kimeneti fúvókákat, a készüléket az excentrikus csatlakozóhüvelyeken keresztül csavarozzák a csövekre, amelyek csatlakoznak és lezárják a lenet - ez lehetővé teszi a fúvókák helyzetének beállítását koaxiális hiányában.
  • Ezután a fűtött törülközőtartó csőfalán csavarja le a teleszkópos rögzítőelemeket, mielőtt érintkezésbe kerülne a falral, jelölje meg a rögzítőelemek lyukakat egy jelölővel, majd a rögzítőelemet eltávolítja.
  • Csavarral vagy éles tárgyakkal a csempeburkolaton kis lyukakat kell bedugni, hogy elkerülje a fúró sima felületen történő csúsztatását, miután lyuk van a fúrási üzemmódban. Ezután a szerszám átkapcsolódik a perforáció módjára, és egy lyukat fúr a kívánt mélységben a betonon, a befejezés után a golyót egy gumi kalapáccsal kalapálja, hogy elkerülje a csempe károsodását.
  • Végül, állítsa be a fűtött törülközőtartót egy állítható csavarkulccsal, szükség esetén cserélje le az amerikai gyenge minőségű gumitömítését egy fluoroplasztikus műanyaggal, rögzítse az önzáró csavarokkal a rögzítőcsavarokat egy keresztfejű csavarhúzóval vagy egy csavarhúzóval.

  Munkavégzéskor fontos szabályt kell követni - a rongyot az állítható csavarkulccsal vagy a szivacsokat el kell különíteni, hogy elkerülhető legyen a krómozott rögzítőanyák karcolása.

  Ábra. 18 Fűtött törülközőtartók modelljei

  Hogyan lehet fűtött törölközőt csatlakoztatni a fűtési rendszerhez?

  Egy magánházban nincs probléma a fűtőtoronyhoz való csatlakozással - ez bármikor elvégezhető, a hőhordozó le lesz vezetve a rendszerből, és egy lakóházban meg kell várnia a fűtési szezon végéig.

  Ha egy többszintes épületben nincs hővezető, akkor a fűtés bekapcsolása előtt nem lehet ellenőrizni az egység működőképességét és tömítettségét, ezért jobb, ha fűtött törölközőtartót szerel be, a bypass és az elzáró szelepeket a bemeneti és kimeneti nyíláson.

  Komplett formájú fűtött törülközőtartós vezetékek

  A nagyszámú elemből álló fűtött törülközőtartó működtetésének fő különbsége az egyszerű egyszerű hidraulikus ellenállás, ami azt eredményezi, hogy az elfolyó hűtőközeg mennyisége kevesebb lesz, és ennek megfelelően az eszköz nem lesz elég meleg. Ebben az esetben csökkenteni kell a jumper átmérőjét, ha van egy, vagy megkerülje a bypassot, és távolítsa el az összes csappantyút úgy, hogy a fűtött törölközőtartót sorba kapcsolja a felszálló csőhöz.

  Ha egy erõsen elágazó törülközőtartó nagy távolságban helyezkedik el az emelõtõl, és nem akarja eltávolítani a megkerülõt, akkor a felszálló keresztmetszetének megfelelõ vagy annál nagyobb átmérõt kell választania.

  Ábra. 19 Kombinált törölközőmelegítők

  Egy kicsit a kombinált törülközőtartó telepítéséről

  A fűtött törülközőtartó ritka vendég az építőiparban, bár a fűtési rendszerbe való beépítése meglehetősen hatékony. A fűtési idõszak alatt a fûtött törülközőtartó forró lehet az áramló melegvíz miatt, a fûtés leállása esetén a fûtõközeget az áramkörben a beépített fûtõelem fogja felmelegíteni.

  Szerkezetileg az eszköz hagyományos törölközőmelegítő formájában készül, azzal a különbséggel, hogy az egyik alul található szerelvény (főleg az alsó csatlakozás) tetején van kialakítva, amelynek alsó kimenetében a fűtőelem a termosztáttal csavarozva van. A kombinált modell ugyanolyan módon csatlakozik, mint a vízfelületek - alulról, oldalról vagy átlósan, a termosztát mindig alul helyezkedik el, a tervezés során a csapok jobb vagy bal oldali csatlakozással vannak felszerelve.

  Ábra. 20 Fűtött törölközősín telepítése egy kombinált fürdőszobában

  Elektromos törülközőtartók és beépítésük jellemzői

  Az elektromos fűtött törölközőtartó önálló kialakítás, függetlenül a víz jelenlététől a házban, megkülönbözteti a száraz és nedves módosításokat. Az első egy házban elhelyezett elektromos fűtőkábelt tartalmaz, amely működésének elve szerint sok házban fűthető fűtésre alkalmas padlóra hasonlít.

  A nedves készülékekben a TEN melegíti az olajat a ház belsejében, a termék csak a tok formájánál eltér a közös olajfűtőtől. A piacon kínált hasonló eszközök modellek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

  1. A beépített fűtőkábellel rendelkező készülékek gyorsan elérik a működési hőmérsékletet, és ugyanolyan sebességgel hűlnek le, miközben az olajok lassan felmelegednek és hűlnek hosszú ideig.
  2. Az olajkialakítások többet jelentenek, mint a kábelesek, mivel a hermetikus test munkaigényes gyártási technológiája és összetettebb kialakítása, beleértve a fűtőelemek hőmérsékletének szabályozását, a kábelek általában nincsenek hőmérséklet-beállításokkal.
  3. Az olajos fűtött törölközőtartók teljesítménye magasabb, mint a kábelé, ezért fürdőszobákba vannak helyezve a helyiségek fűtésére és szárítására, a kábelt csak a szárításhoz használják.
  4. Minden termék padló- és falváltozatban készül, míg az olaj a nagy tömeg miatt speciális felszereléssel professzionális megközelítést igényel, míg a kábel minden nehézség nélkül lóghat bármely lakástulajdonos falán.

  Ha a legjobb hőátadást választja, akkor nagy mennyiségű csövet vagy nagyobb keresztmetszetű területet kell vásárolnia, a dolgokat jobban megtartják az íves csövekben.

  Ábra. 21 Elektromos fűtött törölközőtartó - eszköz

  A fűtött törölközőtartó a fűtési vagy melegvízellátó rendszerhez csatlakozik a felszállócsövekhez való csatlakozással. A polipropilén csőszerelvényt összekötő szerelvényekkel leggyakrabban a hűtőközeg távirányítóval történő ellátására használják. Csatlakoztasson egy fűtött törölközőt a kész készlethez minden otthoni kézműves erejéig - a szerelvényeket állítható csavarral csavarral rögzítjük, hogy rögzítsük a kötőelemeket a tüskékhez, egy fúróval és egy 6 mm-es betonfúróval kell rendelkeznünk.