Legfontosabb > Csapok

Ball mixer: eszköz, szétszerelés és javítás saját kezű

A kis háztartási problémák megoldásának szokása elpusztíthatatlan. És ez nem is a pénzügyletek megmentéséről szól, bár soha nem felesleges. Van valami nagyon vonzó és érthető az olyan belső térben való életben, amely nem csak a szeretetből van megfogva, hanem önmagában is megtestesül. De a kézzel készített modern vízvezeték-berendezések javítása bonyolult lehet ugyanazokból a csapok különböző mintáiból. Ma elmondjuk, hogyan kell szétszerelni a gömbcsapot és javítani. Ez segíteni fog abban, hogy ne szakemberekhez forduljon, ha a probléma önmagával megoldható.

Mi a jó gömbcsap?

Újabban nem volt alternatíva a szelepkeverőhöz. Így egy golyós kapcsolóval ellátott egykaros keverő megjelenésével a felhasználóknak választaniuk kellett volna: melyik daru kellene? Kiderült, hogy a gömbszerkezet nagy a kereslet. Ez az ilyen típusú keverő kiemelkedő teljesítményjellemzőinek köszönhető.

Használjon egy új daru nagyon kényelmes. Nem kell semmit csavarnia ahhoz, hogy beállítsa a szükséges hőmérsékletet és víznyomást. Egyszerűen tegye a kart a kívánt helyzetbe. Ez az elemi eljárás az idő múlásával automatikusan történik.

Azok, akik régóta kedvelték ezt a designot, tudják, hogy közel áll a forgatógombhoz, hogy mind a nyomás, mind a víz hőmérséklete a lehető leginkább kényelmes legyen. A kezdők számára hasznos, hogy megtudja, hogy a víznyomás szabályozott, amikor a fogantyú felfelé és lefelé mozog, és a hőmérséklet balra jobb.

Ráadásul úgy vélik, hogy a legmegbízhatóbb golyós mixer nem található.

Egykaros keverő golyós kapcsolóval

Sajnos, a modern csapok, valamint a szelepszerelvény, időről időre lebontják. Végül is ugyanazokat az anyagokat használják termelésükben: fém, gumi és műanyag, amelyek működés közben vagy külső tényezők hatására elhasználódhatnak.

A gömbcsap javításához meg kell értened a készüléket, és szükség esetén szét kell szedni. A golyóeszköz összetétele a következőket tartalmazza:

 • forgó fogantyú; A lényege, hogy egy kar, amelyet néha "pillangónak" neveznek.
 • rúd; A szeleptömítés egy anyával és egy alátét segítségével történik, amely szintén benne van.
 • házat anyával; Ebben a testben a labda patron és a szár.
 • labda patron; Gumi nyereggel van rögzítve.

A golyóspatron nem elválasztható elem, amelynek három lyuk van: a bejövő forró és hideg víz számára, valamint a megfelelő hőmérséklet és nyomás kivétele a vegyes vízbe.

A design daru algoritmusa meglehetősen egyszerű:

 • amikor a kar felemelkedik, a golyó elfordul;
 • a golyóspatronon lévő lyukak elkezdenek igazodni az üléseken lévő hasonló furatokhoz;
 • a lyukak egybeesésétől függően változik a sugárnyomás.

Ball Mixer hiba

Ha óvatosan kezeli a keverőt, anélkül, hogy túlzott erőfeszítéseket tenne, ha nincs rá szükség, akkor ennek a terméknek a termékei régóta szolgálhatnak. Azonban a következő hibák jellemzőek számukra:

 • Ha a kart a blokkoló helyzetben van, akkor a csapból a víz áramlása nem áll le.
 • A hibás golyós mixer biztosítja, hogy a víznyomás túl alacsony legyen, annak ellenére, hogy a ház vízellátó rendszerében a nyomás nem esett vissza, amit egyéb csapok megnyitásával lehet ellenőrizni.
 • A víz hőmérsékletének beállítása a keverőkben megszakadt: lehetetlen a kívánt paraméterek elérése, mivel a forró és hideg áramlás keverése kaotikus módon történik.

Mielőtt elkezdené a javítást, meg kell értenie a hiba okait, amely a fent felsoroltak valamelyikében jelent meg.

Üzemzavarok típusai

Van hely a golyóspatron és a gumi ülések között, amelyekkel ez az elem rögzítve van. A gömbcsap hibája leggyakoribb oka az eltömődés. Még egy kis szempillantás első pillantásra a kapcsolat szivárgásához vezethet. Ennek eredményeképpen a gumiszalag deformálódhat, ami miatt a gömbtartó használhatatlanná válik.

Egy másik gyakran előforduló bontás a zár kitakarása. Mint ilyen, a javítás ebben az esetben nem szükséges. Ezt a problémát megoldja az egészségügyi eszköz egyszerű tisztítása. Ennek ellenére a daru szét kell szedni. De akkor, amikor összegyűjtjük, minden rendben lesz.

Víz fordulhat el a forgatógomb sapka alatt. Ebben az esetben szorosan húzza meg a csatlakozót. Ha a víz áramlása megtorpant, az okát laza kapcsolatba rejtették.

A probléma megoldásának legegyszerűbb módja a szellőztető eltömődésével. Hogy akadályozhatja a normál víznyomást. Ha eltávolítja a levegőztetőt és megpróbálja bekapcsolni anélkül, hogy a nyomásváltozásból világossá válna, a légzőkészülék okozta-e a hibát. A lélegeztetőgépet ki lehet öblíteni és behelyezni. És egyszerűen átválthat egy újra, akárcsak a rész teljes kudarca esetén.

Az O-gyűrűk is elhasználódhatnak. Ebben az esetben a víz a csap csapágyazása alól kifolyhat. Az ilyen hiba kiküszöbölhető a sérült pecsétek cseréjekor. A munka megkezdése előtt kapcsolja ki a vízellátást, majd távolítsa el a keverőt, húzza ki a szekerekből, és csavarja le a rögzítő anyát. A kopott tömítést egy azonos átmérőjű termék váltja fel. Ha a tömítés megfelelően illeszkedik, akkor a helyükön erőforrással lesz felszerelve. Csak a daru összegyűjtésére marad.

A helyzet rosszabb, ha maga a golyóspatron megtörik. Megtörhet, és sajnos, akkor nem javításra szorul. Csak egy újat kell kicserélnie. Hasonlóképpen a keverő testének mechanikai károsodása esetén is fellépnie kell. Javítsa ki semmilyen célra. Könnyebb megvenni és telepíteni egy új csapot. Ha nincs lehetősége arra, hogy azonnal cserélje ki a csapot, akkor olyan tömítőanyagot használhat, amely ideiglenesen kiküszöböli a szivárgást, de ne felejtse el, hogy a készüléket módosítani kell. És minél előbb, annál jobb.

Különösen gyakran problémák merülnek fel a vízellátó rendszerben keringő víz keménységének következtében. És a keverő típusa, amit használsz, nem igazán számít. Annak érdekében, hogy a keverők ne kerüljenek végtelenre, olyan szűrőt kell elhelyezni, amely tisztítja a vizet. Még a durva tisztításra szolgáló eszköz is képes blokkolni azokat a részecskéket, amelyek miatt az egészségügyi készülékek fő bontása megtörtént.

Elindítjuk a javításokat

Tegyük fel, hogy minden óvintézkedést megtettek, de a mixer gömbcsapjának javítása elkerülhetetlen. A gömbkeverő javításához természetesen meghívhatja a vízvezetéket. De jobb, ha megpróbálod ezt a munkát saját kezeddel elvégezni. Nincs benne szuper összetett. Csak hallgassa meg tanácsunkat.

A javítási munkák elvégzéséhez olyan eszközökre van szükség, amelyeknek előzetesen fel kell készülniük, hogy kéznél legyenek.

 • állítható csavarkulcs;
 • Allen kulcs;
 • egy csavarhúzó, amely szükség esetén és vékony tűként is cselekedhet;
 • fogó;
 • zseblámpa.

Kezdetben zárja le a hideg és meleg vizet, különben a vízvezeték szerelvényekkel való manipuláció árvízhez vezethet. Ne felejtsük el, hogy a csapban lehet maradék víz, amelyet szintén le kell engedni. A munka megkezdése előtt a mosogatót egy rongygal kell lezárni. Ez az intézkedés megvédi a lehetséges károktól.

Most folytathatja a keverő bontását.

Ebben az esetben a munkák sorrendje a következő:

 • A keverő testén egy dekoratív sapkának kell lennie, amelyet el kell távolítani.
 • A dugó alatt egy lyuk, amelyen keresztül juthat a csavarhoz, amely a keverőkarot tartja. Ezt a csavart ki kell csavarni.
 • Most a kar szabad és eltávolítható. Ha a daru hosszú ideig be van építve, és senki nem húzta le, jelentős erőfeszítésre lehet szükség ebben a szakaszban. Fontos, hogy óvatosan járjunk el, és ne károsítsunk semmit.
 • Tehát a daru kupola és a műanyagból készült excentrikus kupola elérhetővé vált számunkra. Mindkét részt el kell távolítani. Alatta van a labda patron. A szétszerelés során észlelhető bármilyen szennyeződést gondosan el kell távolítani.
 • A golyós kapcsolót eltávolítják a keverőből. Minden oldalról meg kell vizsgálni. Amint azt korábban említettük, amikor károsodást észleltünk ez után, akkor egy újat kell kicserélni. A gömbölyű tömítőanyaggal történő permetezésnek nincs értelme.
 • Vizsgálja meg a gumitömítéseket. Elveszíthetik a rugalmasságot vagy egyszerűen elhasználódhatnak. A pecsétjeik helyére újakat kell elhelyezni. A gömbkapcsolót rögzítő elemek szintén javíthatók. Ha sokáig dolgoztak, akkor ezt egyszerűen csak megelőző intézkedésként kell elvégezni.

Csak a keverő összegyűjtésére marad. Ezt fordított sorrendben kell végrehajtani.

További információ a javításról, amelyet innen szerezhet:

Ha mindent megtett, akkor a keverőnek újra kell működnie. Azonban a szivárgás lehet a kifolyó alatt, amelyet más néven az orr vagy gander. Ezután távolítsa el a kifolyót, és cserélje ki a régi O-gyűrűket újakra.

Különös figyelmet kell fordítani a keverőre abban az esetben, ha van egy régi vízellátó rendszer a házban. Ebben az esetben a rozsda és más szennyeződések részecskék elzárhatják a kapcsolóban lévő lyukakat, amelyeken forró és hideg víz folyik. Ezeket az eltömődést ruhával vagy kézzel tisztítják. Az ilyen eljárást rendszeresen, akár megelőző intézkedésként kell végrehajtani.

Egy másik probléma, amely bajba hozhatja a gömbcsapok tulajdonosait, az a bosszantó zaj, amely a víz megnyitásakor jelentkezik. A levegő és a víz áramlása által keletkező rezgéseknek köszönhető. A gumipárnákra gyakorolt ​​hatása miatt rezgésnek is indulhatnak. Ennek elkerülése érdekében csökkentheti a víznyomást, felszerelhet szűrőt, vagy jobban illesztheti a gumitömlőket.

A gömbkeverő élettartamát nem csak külső tényezők befolyásolják, hanem az anyag, amelyből a szelep maga történik. Az értékesítés gyakran olcsó modellek, amelyek szilíciumból készülnek - szilícium ötvözetből és alumíniumból. Rövid élettartamúak, de nagyszerűek a tanárok számára, hogy mindent megtegyenek a saját kezükben. És egy hosszú és problémamentes szolgáltatás esetén jobb egy drágább, de egyben megbízható modell kiválasztása.

Hogyan lehet javítani a golyós mixer a fürdőszobában

Ez a fajta hibás mixer a fürdőszobában, amit szeretnénk mondani, meglehetősen gyakori. Ezért úgy döntöttünk, hogy ebben a cikkben megfontoljuk a golyós mixer ilyen jellegű javítását a fürdőszobában. Tehát megpróbáljuk átkapcsolni a vizet a kifolyóról a zuhanyra, ugyanakkor a kapcsolókar spontán vált. Kiderül, hogy a víz normálisan folyik a kifolyónyílásból, és lehetetlen bejutni a zuhanyba.

Megpróbáljuk megtalálni a hiba okát a sajátunkon. Véletlenszerűen kell cselekednie, mert számos oka lehet az ilyen hibának.

Az intézkedések kezdeti sorrendje a következő:

 • csavarja le a kupakot, majd távolítsa el a tömlőt;
 • távolítsa el a felső tömítést, korábban vékony tűvel;
 • Cserélje ki az újonnan eltávolított tömítést egy új, vízzel megnedvesítve a beszerelés előtt;
 • szerelje össze a keverőt, és helyezze vissza az eredeti működési pozícióba.

Ha a meghibásodás oka a felső tömítés volt, akkor cseréje esetén a hiba megszűnik. Ha tévednénk, akkor semmi borzasztó: a tömítések nem fogyasztható anyagok, ezért előbb-utóbb cserélni kell őket.

A zuhany még mindig nem működik? Aztán foglalkozunk az alsó tömítéssel.

 • átfedő forró és hideg víz;
 • távolítsa el a rugalmas tömlőt;
 • ezután az adapter, a kifolyó és a váltókar elfordulása: el kell távolítanunk őket;
 • most már hozzáférhet az excenterhez, amelyet szintén el kell távolítani;
 • a következő legyen az orsó: lebontjuk is;
 • és itt van az alsó tömítőgyűrű, távolítsa el, és cserélje le egy újat;
 • a keverő a szétszerelés fordított sorrendjében van összeállítva.

Mielőtt az új tömítésekhez megy a boltba, győződjön meg róla, hogy magának van egy készlete ezekről a fogyóeszközökről. Általában néhány ilyen típusú pótalkatrész szerepel a keverőben. Ha nincsenek tömítések vagy elveszítik őket, akkor ezeket 3-4 mm-es vastagságú tömör gumi felhasználásával készíthetik el.

Helyesen javítsa ki a keverőt, és ne felejtse el mindazt, amit ez a videó segít:

Egykaros kádcsaptelep. Tervezési jellemzők és ajánlások a daru kiválasztásához

A modern fürdőszobák nem annyira egyszerű termékként működhetnek, mint egy csaptelep, amely fontos eleme a vízvezetéknek. A közelmúltban az egykaros kádcsaptelep nagyon népszerűvé vált, ami széles körben elterjedt a kényelmes víznyomás és hőmérséklet szabályozására. Ez a fajta csaptelep olyan erősen beágyazódik a piacon, hogy a szelephez hasonlóan, és ma klasszikusként definiált.

Egykaros fürdőszoba csaptelepek

A gömbcsapos egykaros modellek ma telítették a vízvezeték-piacot, és legtöbbjüket az európai gyártók biztosítják. Ezt a csapot népszerűen az egykarú fürdőszobai csapnak nevezik, az ellenőrzése miatt. Azonban ezek a modellek, mint a többiek, szintén hátrányosak, amikor használják őket, és ez nem engedte meg őket arra, hogy kiiktassák a szokásos szelepmintákat. A fürdőszoba kétszelepes csapja még mindig népszerű, és ebben a cikkben megvizsgáljuk az ilyen típusú csapok rövid jellemzőit. Ma a vevő háromféle csaptelepet kínál, amelyek a fürdőszobához leginkább alkalmasak:

 • kétszelepes keverők;
 • egykaros keverők (labda);
 • sokoldalú, ez egy forgatható fürdőszoba csap, amely képes 180 fokos elforgatására.

Fontos! Az univerzális fürdőkeverővel mind a szelep-, mind a kar vezérlése lehetséges. Az ilyen modellek, mint általában, képesek egy tömlővel egy zuhanyfejhez csatlakoztatni, és fogantyúval vannak ellátva a "zuhanyzó öntözés" üzemmódok váltására.

Fürdőszobai csapok dvuvenilnye

A fürdőszobai csaptelep csaptelepje eltérő lehet, ezért könnyen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, ami nem mondható el a modern modellekről. Például egy golyóscsap a fürdőszobában nagyon nehéz beilleszteni egy klasszikus belső térbe vagy egy velencei stílusba, mivel a legtöbb modell modern vagy high-tech stílusban készül.

Az ilyen termékek legfontosabb funkcionális részlete az ún. Daru-doboz, amelyet a forró és hideg víz keverékének házába szerelnek. A hagyományos fürdőszobai csaptelepek háromféle típusú szelepekkel rendelkezhetnek:

A műanyagot olcsó kínai gyártmányú modellekben használják, és élettartama nagyon kicsi. Annak ellenére, hogy a műanyag nem hajlamos a korrózióra, a régi típusú fürdőszoba csapok műanyag szelepekkel nem tolerálják a forró vizet, és gyorsan meghibásodnak. A sárgaréz szelepeket a leggyakoribbnak tekintik, de a kialakításukban gumi tömítések vannak, amelyek szintén gyorsan romlnak a víz hőmérsékletével és sójával. A klasszikus fürdőszobai csapok gumitömlõkkel az átlagos árkategóriához tartoznak és rendszeres karbantartást igényelnek.

Innováció ilyen keverőkben a kerámia szelepek használata volt. A szovjet fürdőszoba csapok új fejlesztési fordulatot kaptak e csapok használatával, mivel a kerámiák nem hajlamosak a korrózióra, nem veszítik el a tulajdonságukat, ha hőmérsékletnek vannak kitéve és rendszeres karbantartást nem igényelnek.

Tipp Számos, az európai gyártású fürdőszobában sok univerzális keverő van kerámia elemekkel. Az ilyen modellek valamivel többet mérnek, mint a fémek, és ez a megbízhatóság fő mutatója. Számos hamisítvány a kerámia burkolat alatt szokványos műanyagot használ, amely sokkal könnyebb. Vegye figyelembe ezt a funkciót vásárláskor.

Egykaros fürdőszoba csaptelepek

Az egykaros kádcsapda készülékének megjelenése forradalmian újnak tekinthető, hiszen minden nyomás és hőmérséklet manipuláció egyetlen kar segítségével történt, ami nagyon kényelmes és gyors. A fürdőszobai gömbcsapok a könnyű kezelhetőség mellett jelentősen megtakaríthatják a vízfogyasztást akár 20-30% -kal a szelepekhez képest.

A fürdőszoba golyós keverőjének eszköze a lehető legegyszerűbb, és gyakorlatilag semmi sem megy el. A termék testén belül egy speciális, nem összecsukható patron helyezhető el, amely törés esetén egyszerűen egyszerűen cserélhető. Egy egykaros kádcsaptelep másik eszköze lehet egy tökéletesen polírozott golyó belsejében, amely lyukakkal van ellátva, amelyek a fogantyúval elforgatva kinyitják a vízellátó lyukakat, és a belső üreg egyidejűleg keverőkamrént szolgál.

Fontos! Az egykaros golyóscsapos keverők egyik fő hátránya, hogy érzékenyek a víz minőségére. Egy ilyen daru normál működéséhez durva vízszűrőket kell felszerelni a vízvezetékre, amely kis szilárd részecskéket fog csapni. Ezek a részecskék, amikor felszabadulnak a gömb alakú készülékbe, károsítják a gömb felületét, és rohamhoz vezethetnek. Az egykaros keverő a fürdő oldalán vagy a mosogatóban lévő speciális lyukban van elhelyezve. Vannak modellek falra szereléshez is.

Fürdő golyós csaptelepek

Ellenőrizze a menedzserrel az egyes kedvezményeket

39 - 39. tétel
Start | Prev. | 1 2 | Következő. | A vég

Fürdőszoba Ball Mixer Design

A fürdőkád keverő egyfajta karcsap. A konyhai mosogatók, valamint a mosdók mosdószobáiban használják. Vannak modellek egy öntöző kanna káddal és zuhanyzóval.
A tervezés a következőkből áll:

 • ovális vagy négyzet alakú;
 • egy kapcsoló, amely egyetlen forró és hideg víz formájában van kialakítva;
 • a házban rejtett beállító golyó, belső keverőkamrával, két bemenettel a meleg és hideg vízhez, valamint egy kimenet a vegyes áramláshoz;
 • egy pár tömítés, amely rögzíti a labdát.

A daru ilyen kialakítása gazdaságos, praktikus és ergonomikus változata a fürdőcsapnak. Meg lehet vásárolni közvetlenül ezen a honlapon. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a modell ára függ a megrendelés teljes összegétől. Válassz mindent, amire szükséged van, hogy egy fürdőszobát rendezzen a honlapunkon, és kapjon egyéni kedvezményt.

A golyós mixer javítása: a népszerű lebontások áttekintése

A tulajdonosok többsége hozzászokott ahhoz, hogy saját kezükben megoldja a hazai javítás árnyalatait, anélkül, hogy egy órára különböző "mesterek" segítségét igénybe venné. És ez nem csak a megtakarításról szól, a kisebb vízkezeléssel kapcsolatos problémák megoldása érdekes és nagyon megvalósítható feladat, még egy kezdő számára is.

De a siker elérése érdekében ismernie kell az eszköz elvét és gyengeségeit. Próbáljunk részletesen megmagyarázni az egyik problémát - hogyan lehet egy golyós mixert a fürdőszobában vagy a konyhában megjavítani.

A működtetés elve és az eszköz daru

A gömbcsapos csaptelep tömören és modern megjelenéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy ökológiai módon kiegészítse a konyha vagy a fürdőszoba bármely belsejét.

De fő előnye a kényelmes használat. Valójában, a szelep kialakításától eltérően, a vízáramlás nyomásának és hőmérsékletének beállítása érdekében nem kell a gombokat keresni az "arany átlag" keresésével, hanem egyszerűen állítsa be a kapcsolót optimális helyzetbe, és indítsa el egy kézmozdulattal.

A tipikus gömbcsap tervezése a következő kötelező elemekből áll:

 • A vezérlőkar egy forgatógomb, amely beállítja a víz áramlási erejét és hőmérsékletét. A testhez egy csavarral van ellátva, díszes sapkával zárva, amelyen a szín vagy a betűk a hideg és forró víz szimbólumát jelzik.
 • A fém kupak, amely a szelep mechanizmust rögzíti a tokra.
 • "Cam" - egy műanyag rész egy feltűntetett alátéttel, amely biztosítja a "labda" mozgását egy bizonyos tartományban. Maga a mosógép kupola alakú és gumi tömítéssel van ellátva.
 • A keverőkamra egy acél üreges "golyó", amelyet az ülésszelepek és rugók rendszerének segítségével rögzítenek. Több nyílása van: kettő forró és hideg víz beáramlására, és egy a folyadékkeveredő folyadék átfolyására. Bizonyos tervekben a "golyó" egy speciális védőkupszulában van - patron.
 • Fém burkolat kifolyóval.
 • Kör alakú anya rögzíti a testet a mosogatóban.

A rendszert egy kar hajtja. Amikor felemelik, a daru belsejében lévő "golyó" elkezd forogni, és amikor a lyukak a nyereghez hasonló hornyokba vannak állítva, a víz a kifolyóba folyik. Attól függően, hogy teljes volt ez a véletlen egybeesés, az áramlás fejét és hőmérsékletét szabályozzák.

Részletesebben - az egészségügyi eszközzel bekövetkezett bajokról, és arról, hogy hogyan lehet őket megszüntetni.

Problémák a golyós mixerrel

Bár a gömbcsapokat az egyik legegyszerűbb és legmegbízhatóbb szerkezetnek tekintik, időről időre a részek természetes kopása vagy külső tényezők hatására is meghiúsulnak. Tekintsük a leggyakoribb károsodást, amely egy ilyen keverő működtetése során előfordulhat.

Nem sikerült beállítani a sugárhőmérsékletet

Ha a forró és hideg keverék kaotikus üzemmódban áramlik, akkor a probléma a gömb alakú patron vagy gumi "nyereg" meghibásodásából ered. A törés oka gyakran az "ülések" és a "golyó" lyukak közötti tér eltömődésévé válik.

A darut szét kell szedni, hogy megvizsgálja a sérülést okozó alkatrészeket. Ha ezek megtalálhatók, akkor a tömítéseket vagy az egész "labdát" ki kell cserélni - a tömítőanyaggal és más trükkökkel nem rendelkező gitt nem fog hosszú távú hatást kifejteni.

Az ilyen bontások leggyakrabban a vízellátó rendszer rossz minőségű vízkezelése miatt következnek be. És ez nem csak a mechanikai zárványokról szól - a rozsda részecskéiről és más kis alomról. A probléma lehet a megnövekedett vízkeménység.

Ha túl sok ásványi szennyeződést visznek be a régiójába, hasznos lesz megvizsgálni a mixer útlevelet a vásárlás előtt - sok gyártó kifejezetten elfogadható merevséget jelent termékeik zökkenőmentes működéséhez.

Az olyan fürdőszobában, ahol a vizet elsősorban technikai célokra használják, elég egyszerű a legegyszerűbb mechanikus szűrő, amely egyszerűen megvédi a vízvezetékeket a szennyeződésektől. De a konyhában telepíthet egy olyan rendszert, amely javítja nem csak a minőséget, hanem a víz összetételét is, gyengébb nyomelemekkel gazdagítva. Számos lehetőség van - az egyszerű patronszűrőkről a fordított ozmózisrendszerekre.

Alacsony víznyomás még a maximális nyitónyílásnál is

Ennek oka lehet, hogy nem a keverőben, hanem a ház vagy lakás vízellátó rendszerének alacsony nyomása alatt áll. Ezért a szerkezet leszerelése előtt győződjön meg róla, hogy más darukból származó víz jó nyomással jár. Ha még mindig megerősítést nyer, hogy csak egy keverő van "hibásan", akkor ellenőrizze, hogy a kifolyó szellőztetője nincs eltömődve.

A vízben néha homokot találnak, az elhasznált csövekből származó rozsda részecskéi, vagy a mágneses lerakódások, amelyek felhalmozódnak a hálón és zavarják a szabad áramlási útvonalat. Annak érdekében, hogy az oka a levegőztetőben legyen - távolítsa el és kapcsolja be újra a vizet.

Ha az áramlás a kívánt értékre emelkedik, csak alaposan öblítse le a rácsot és telepítse az eredeti helyére. Természetesen, ha a rész megtört vagy rozsdásodik, akkor jobb, ha egy másikra cserélni.

De ha a levegőztető tisztítása semmit nem adott, és a víznyomás nem állt helyre, akkor valószínűleg az oka a keverőcső, csövek, rugalmas tömlők vagy erősen rögzített tömítések belső burkolatában rejlik. Röviden, a daru szétszerelése nélkülözhetetlen.

Zaj működés közben

A golyós keverők másik gyakori működési zavarai a víz áramlását kísérő zavaró hanghatások. Ennek a jelenségnek a oka a gumibetétek rezgése a levegő és a vízáramlás kölcsönhatásai miatt. Számos megoldás létezik ehhez a problémához: telepítsen speciális szűrőt, csökkenti a víznyomást, vagy szigorúbb tömítéseket vegyen fel.

Vízszivárgás: javítási lehetőségek

A javítás megkezdése előtt fontos meghatározni a szivárgás forrását, és ugyanakkor figyelni kell arra a helyre, ahol a vezérlőgomb található.

Ha a szelep kinyitása után víz szivárog a kar alatt, a törés oka a tömítés kopása lehet. Az idő múlásával romlik, vagy a csapvíz rossz minőségű csavarása miatt - az éles szélek könnyen károsítják a gumit. A hiba kiküszöbölése érdekében szét kell szerelni a keverőt és új tömítést kell telepíteni.

Ha a víz a csapból kinyílik, amikor a fogantyú blokkoló helyzetben van, számos lehetőség van:

 • A legegyszerűbb, ha a víz a kard kar kupakja alatt jön ki. Az ilyen probléma megoldásához elég jó ahhoz, hogy a kulcsot összekapcsolja. Az áramlás leállt? Nos, ez azt jelenti, hogy az ok éppen csak egy laza állományban rekedt.
 • Ha a daru teste alatt áramlik, de a repedések nem találhatók meg a fémben, a probléma valószínűleg a tömítés alátéteként jelentkezik. Cserélje le a ház rögzítőanyáját, és húzza ki a keverőt az injektorokból (természetesen mielőtt a vízellátást kikapcsolta). Ezt követően a régi fogyóeszközt egy újabb helyettesíti, és ha a tömítés átmérője megfelelően lett megválasztva, a fúrólyukba erőteljesen behelyezik. Ezután a daru összeszerelésére és teljesítményének tesztelésére kerül sor.
 • Ha önmagában is van egy repedés, amely lehetővé teszi a vízben, akkor a csapot teljesen ki kell cserélni. Természetesen a hibát vízzáró tömítéssel, sőt "hideg hegesztéssel" is lefedheti, de az ilyen javítás csak ideiglenes lehet - ez a módszer nem szüntethető meg.
 • A vezérlőkar felszakadása - ez a probléma megoldható a fogantyú cseréjével, amely sokkal olcsóbb, mint egy új keverő megvásárlása.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a test külső sérülése szabad szemmel lehet megkülönböztetni, de akár mikroszkopikus repedések is szivároghatnak, és a csaptelep alapja a puddles. Ezért vizsgálja meg a fém egy nagyítóval - a hibák növekedésével a sokkal könnyebb azonosítást.

Az alábbi fotókiválasztás bemutatja a csuklós keverő cseréjét:

Miután biztosította a keverő részek szoros illeszkedését a tömítésekhez, a készüléket fordított sorrendben szereljük fel:

Továbbá - a szétszerelés és a diagnózis bonyolultságairól.

Szabályok a gömbkeverő szétszerelésére

Ha sem az anyát, sem a szellőztető tisztítását nem segítette megszüntetni a hibát, akkor meg kell változtatnia a tömítéseket vagy a "golyót". Amint már említettük, a keverőkamra nem részleges javítás tárgyát képezi - nem összecsukható. És cserélni kell, hogy szét kell szerelni az egész keverőt, és ugyanabban az időben ellenőrizni kell más belső elemek biztonságát.

A munka megköveteli a megszokott eszközöket egy otthoni kézműves készletből: állítható csavarkulcs, fogó, csavarhúzó (egyenes, kereszt alakú vagy hatszögletű - a daruval felszerelt csavartól függ).

Lépésről lépésre a gömblokk szétszerelésére vonatkozó utasítások:

 1. Zárja le a vízellátást, majd nyissa ki a csapot, hogy a maradék folyadékot le lehessen üríteni a csövekről.
 2. Egy csavarhúzóval vagy egy szabályos kést használva távolítsa el a keverő testén lévő dekoratív kupakot, és távolítsa el.
 3. Csavarja le a csavar alatt található csavart.
 4. Távolítsa el a fogantyút (ha a daru hosszabb ideig nem volt lecsukva, jelentős erőfeszítésre lehet szükség). Annak érdekében, hogy ne sérüljön az anyag krómozott külső burkolata, tanácsos a kulcsgal vagy a fogóval történő munkát vékony ruhával vagy szalvétával elvégezni.
 5. Most el kell távolítania a sapkát. Ehhez beállítható csavarkulcsot használhat, vagy egy csavarhúzó hegyes végét szögben felszerelheti annak érdekében, hogy a részt kissé nyomva az óramutató járásával ellentétes irányba csavarja. Ha a csaptelep régi, a kupak "ragadhat", és nem engedheti meg a könnyű nyomást. Ebben az esetben óvatosan kopoghat egy kalapáccsal a csavarhúzó fogantyúján úgy, hogy a rész "elmozduljon".
 6. Miután a gyűrű ki lett csavarva és eltávolítva, a keverő belsejében egy kupak formájában - egy bütykös tárcsát és egy alátétet lát. Fel kell venni fogóval, húzza ki és öblítse le az összes szennyeződést és vízkőzetet.
 7. Most maga a "golyó" is eltávolítható a keverőből, amelyet a szennyeződéstől is meg lehet mosni, és ugyanazt a nagyítóval gondosan megvizsgálják. Ha mikro repedések, hornyok, forgácsok vagy más sérülések találhatók - cserélni kell egy új részt. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg az átmérővel, vegye magával a robbantott "labdát" - könnyebb megtalálni a megfelelő analógot a boltban.
 8. Ezt követően gumi szelep tömítéseket kell készíteni - az úgynevezett "nyereg". Megrongálódhatnak, vagy csak elveszíthetik a rugalmasságukat az idő múlásával, és a nyeregek laza felakasztása a golyókamrához vezethet, hogy a szivárgás a csaptelep belsejébe kerül. Könnyen megtalálhatók az ilyen alkatrészek eladása, és olcsóbbak, így még ha a vizuális ellenőrzés során sem találtak hibákat a gumiabroncsokon, de a daru hosszú ideig működött, a tömítéseknek csak megelőző intézkedésként kell kicserélniük. A pecsétek élettartamának meghosszabbítása segítséget nyújt a higiéniai zsír alkalmazásához.
 9. Ezután vizsgálja meg, és a golyórugók a "nyereg" belsejében találhatók. Ha sérültek, meggyengültek vagy megrekedtek, vegyen fel újakat.
 10. A keverő teljes belső üregét meg kell mosni és tisztítani, miután elkezdheti az összeszerelést.
 11. A rugókat a "nyeregbe" helyezzük, majd minden egyes elemet a mélyedésbe helyezzük. A szilikonzsírt a vékony rétegre helyezzük a golyóra, majd a testrész belsejébe helyezzük, úgyhogy a reteszelő nyúlvány egybeesik a horonnyal.
 12. Most cserélje ki a műanyag részeket - a "bütykös" és a kupolaalátétet. Ebben a stádiumban ne legyen nehézség, mert van egy horony a testen, ami könnyen összekapcsolható a "bütykös" kiemeléssel.

Ezután a daru felső részét össze kell szerelni: csavarja le a fém kupakot, szerelje fel a fogantyút, rögzítse egy csavarral és zárja le egy dekoratív kupakkal.

Nagykereskedelmi kádas zuhanytálca csaptelepek

A szaniter felszerelések gyártója a Profsan gömbcsapos fürdőkáddal ellátott fürdőszobai nagycsapokat kínál. Rendelkezhet velünk a vízvezeték nagy nagykereskedelmi tételekben Oroszországgal történő leszállításkor.

Zuhanylabda kapcsoló

A zuhanycsapos kapcsolót egyre inkább használják a fürdőszoba csapok. Vizuálisan úgy néz ki, mint egy tekercs, de a terv jelentősen eltér. Maga a mechanizmus szimulálja a gömbcsapok működését, ezért hasonló névvel rendelkezik. A kapcsoló tartalmaz egy sárgaréz gömböt, amely a tömítések között forog. A gömbnek derékszögű fúrásai vannak. Az O-gyűrűk, amelyek között a golyó be van húzva, Teflonból készülnek.

A gömbmechanizmus minden részét a lehető legnagyobb pontossággal kell elvégezni. Az erőfeszítéseket rekord tartó tartóssággal jutalmazzák. Az orosz zacskó golyóscsapokat gyakorlatilag nem befolyásolja a kapcsolódási pontok törése. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a labda mechanizmus szinte soha nem hibázik a normál kopás miatt.

Érdemes csak a nagy szuszpenziók érzékenységét észlelni. Vagyis csak olyan részecskék, mint a homok károsíthatják a mechanizmust. Azonban a vízszűrő jelenléte a keverőben kiküszöböli ezt a valószínűtlen problémát.

jellemzői

A zuhanytálca általános jellemzői, fürdőszobai csaptelep és káddal jellemzik a legtöbb zuhanyzóval felszerelt csaptelepet. A különbség csak az a mechanizmus, amely az öntöződobozból az ürítőcsatornára való átkapcsolást szolgálja.

 • A csapok falra vannak szerelve és a fürdőszobában használják.
 • Az orosz Profsan csapok szállítási terjedelmét mindig tartalmazzák a zuhany használatához szükséges komponensek: egy egyszerű öntöződoboz, egy tömlő, egy gömbcsuklós zuhanykapcsoló, egy öntözőtartó a testen és egy falra szerelhető.
 • A csapszeg alacsony.
 • Az anyaggyártó szaniterek kiváló minőségű sárgaréz.
 • A katalógusban bemutatott zuhanycsőrű csaptelepek mindegyike sárgaréz golyóval van ellátva.
 • A GOST szerint ezek a keverők az orosz gyártás Profsan Sm-VUDRNSHLA vagy Sm-VUDRNShlr.

Zuhanylabda kapcsoló sorozat

A következő zuhanycsap csapokat kínáljuk:

 • Profsan PSM 157 sorozat, egy továbbfejlesztett modell jelenlétében;
 • A Profsan 160-as sorozat az egyetlen ilyen típusú modell, egy kiöntött kifolyóval és egy eredeti öntöződobozzal, a többiek pedig aerátorral;
 • PSM 165 típus - a klasszikus változat.

Egykaros keverő - eszköz és a do-it-yourself javítás

A modern vízvezeték folyamatosan megváltoztatja megjelenését, fejlettebb technológiákat és anyagokat használ, így nem csak funkcionális és kényelmes, hanem tartós is. Több ezer vállalat szerte a világon olyan tartós eszközöket fejleszt ki, amelyek könnyen kezelhetők és könnyen karbantarthatók.

Például a kétszelepes daruk cseréjéhez, hogy beállíthassa a kényelmes hőmérsékletet, amelyben problémás, az egykarú modellek jönnek, amelyek egy kézzel is könnyedén nyithatók. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy mi a készülék, valamint hogy hogyan kell a fürdőbalap csapot a saját kezével javítani.

tervezés

Egykaros kádcsaptelep szerkezetileg különbözik a kétkaros elemtől. Kizárólag egy fogantyúval rendelkezik, amely a víz csaptelepének hőmérsékletét és teljesítményét szabályozza. Ez a típusú csaptelep "egykarú bandit" néven is ismert, labda, pánt, joystick. Három fő funkciót lát el: víz keverés az optimális hőmérsékleten, sugárhajtás és erő megváltoztatása. A cselekvés mechanizmusa nagyon egyszerű:

 • A gomb vízszintes elforgatásával megváltoztathatja a víz hőmérsékletét a hidegről melegre.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az egykaros keverő a következő szerkezeti elemekből áll: egy forgatógombot, egy csaptelepet, egy csaptelepet, egy belső kamrát vagy egy patront, valamint több tömítést és tömítést.

A keverőben, amint az egészségügyi berendezés neve is látható, a hideg és meleg vizet összekeverik annak érdekében, hogy optimális hőmérsékletet érjen el. Ezt a folyamatot kerámia vagy gömbmechanikával végezzük. A keverő belső kamrájának eszköze két típusú eszközt különböztet meg:

 1. Golyós mechanizmussal. Az egykaros típusú golyós keverő eszköz egy speciális, kör alakú keverőkamra jelenlétéből áll. Ebben a kamerában, amely hasonlít egy fémgömbre, három lyuk van. Hideg víz áramlik az egyik lyukba, forró víz folyik a másodikba, és egy harmadik patak folyik ki, amelyet a két patak összekeverésével nyernek. A forgókar elmozdítja ezt a labdát, beállítja a sugárhőmérsékletet és a teljesítményt.
 2. Kerámia patronnal. A kerámia patron három különálló lemezből áll, az alsó rekeszében három nyílás van, amelyek hideg és forró vizet is biztosítanak, valamint egy kevert sugár adagolását a csapcsőbe. Az áramlások keverése azonban, ellentétben a golyósmechanizmussal, a patron felső részében történik.

Fontos! A belső eszköz különbségei ellenére a gömbcsuklóval rendelkező modellek és a kerámia patronok nagyjából azonosak és működnek. Van azonban néhány különbség: a patron jobban védett a mészkamra felhalmozódásától, és a "golyó" ellenáll a csapvízben található szennyeződéseknek.

Erősségek és gyengeségek

Sok lakástulajdonos figyelni az egykaros keverőre, mert a készülék és a javítás, valamint a telepítés egyszerű, de ugyanakkor nagyon hatékony és működőképes. Ezek a korszerűbb eszközök nemcsak a kétszelepes elemektől származnak, hanem inkább esztétikus megjelenésükből. Nagyon kényelmesek a használatukhoz, lehetővé teszik a víz hőmérsékletének pontosabb és gyorsabb szabályozását, csökkentve a fogyasztását. De hátrányai is vannak:

 • Igényes vízminőség. Eszközeik jellege miatt az egykaros csaptelepek nagyon érzékenyek a csapvízben található szennyeződésekre. A rossz minőségűek miatt gyakran eltömődnek, majd abbahagyják a munkát. Különösen érintett ez a probléma a modellek kerámia patron.
 • Alacsony fenntarthatóság. Szinte lehetetlen megjavítani egy karral ellátott keverőt a saját kezével, csak néhány alkatrészét cserélheti ki, például pecsétet vagy patront.

Ne feledd! Az egykaros keverő élettartamának növelése érdekében a csapvíz minőségének javítása speciális szűrő telepítésével, valamint az eszköz időben történő megelőző karbantartásával érhető el.

Működési problémák

Még a jó minőségű szaniterek végül is meghiúsulnak. A keverő élettartama függ a felhasznált anyagtól, a csapvíz minőségétől és a felhasználás intenzitásától. Az egykaros modellek működéséből eredő leggyakoribb problémák a következők:

 1. Repedések a készülék testén. Ezek az anyag rossz minősége és a telepítési hibák miatt fordulnak elő.
 2. Légtelenítő eltömődés. A hiba oka a csapvíz rossz minősége.
 3. Használt gumipárnák. A tömítések a fogyóeszközök, ezért idővel elhasználódnak az eszköz nagy intenzitásának köszönhetően.

Fontos! Bármi legyen is a keverő minősége, megelőző karbantartást igényel. Még akkor is, ha üzem közben nem jelent problémát, a készüléket 1 év alatt két év alatt szét kell szedni, tisztítani és cserélni. Végül is egy apró aprócska, amely a pecsét alá kerül, szivárgást okozhat.

javítások

Sok otthoni kézműves érdekli, hogyan javítsunk meg egy egykaros típusú golyós keverőt, ha rosszul kezdett dolgozni. Tapasztalt vállalkozók azt állítják, hogy ha a készülék használhatatlanná vált, csak a patront teljesen cserélheti vagy tisztíthatja, és cserélheti ki a tömítéseket is. Ehhez az alábbiak szerint járjon el:

 • Először is meg kell határoznia a forró és hideg víz áramlását a keverőhöz, ezért szükséges a gömbcsapok lezárása a víz alatti csöveken.
 • Ezután egy csavarhúzó segítségével távolítsa el a daru forgókarján lévő díszítőelemet.

Vegyük figyelembe, hogy minden egyes egészségügyi eszköznek saját élete van, ami a felhasználás minőségétől és intenzitásától függ. Ez az időtartam azonban meghosszabbítható a csapvíz minőségének javításával tisztító szűrővel, valamint a készülék rendszeres megelőző karbantartásával. Egykaros keverő esetében a karbantartás időszakos szétszerelést és tisztítást, valamint a gumitömítések időben történő cseréjét foglalja magában.

A golyós mixer javítása: a népszerű lebontások áttekintése

A tulajdonosok többsége hozzászokott ahhoz, hogy saját kezükben megoldja a hazai javítás árnyalatait, anélkül, hogy egy órára különböző "mesterek" segítségét igénybe venné. És ez nem csak a megtakarításról szól, a kisebb vízkezeléssel kapcsolatos problémák megoldása érdekes és nagyon megvalósítható feladat, még egy kezdő számára is.

De a siker elérése érdekében ismernie kell az eszköz elvét és gyengeségeit. Próbáljunk részletesen megmagyarázni az egyik problémát - hogyan lehet egy golyós mixert a fürdőszobában vagy a konyhában megjavítani.

A működtetés elve és az eszköz daru

A gömbcsapos csaptelep tömören és modern megjelenéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy ökológiai módon kiegészítse a konyha vagy a fürdőszoba bármely belsejét.

De fő előnye a kényelmes használat. Valójában, a szelep kialakításától eltérően, a vízáramlás nyomásának és hőmérsékletének beállítása érdekében nem kell a gombokat keresni az "arany átlag" keresésével, hanem egyszerűen állítsa be a kapcsolót optimális helyzetbe, és indítsa el egy kézmozdulattal.

A tipikus gömbcsap tervezése a következő kötelező elemekből áll:

 • A vezérlőkar egy forgatógomb, amely beállítja a víz áramlási erejét és hőmérsékletét. A testhez egy csavarral van ellátva, díszes sapkával zárva, amelyen a szín vagy a betűk a hideg és forró víz szimbólumát jelzik.
 • A fém kupak, amely a szelep mechanizmust rögzíti a tokra.
 • "Cam" - egy műanyag rész egy feltűntetett alátéttel, amely biztosítja a "labda" mozgását egy bizonyos tartományban. Maga a mosógép kupola alakú és gumi tömítéssel van ellátva.
 • A keverőkamra egy acél üreges "golyó", amelyet az ülésszelepek és rugók rendszerének segítségével rögzítenek. Több nyílása van: kettő forró és hideg víz beáramlására, és egy a folyadékkeveredő folyadék átfolyására. Bizonyos tervekben a "golyó" egy speciális védőkupszulában van - patron.
 • Fém burkolat kifolyóval.
 • Kör alakú anya rögzíti a testet a mosogatóban.

A rendszert egy kar hajtja. Amikor felemelik, a daru belsejében lévő "golyó" elkezd forogni, és amikor a lyukak a nyereghez hasonló hornyokba vannak állítva, a víz a kifolyóba folyik. Attól függően, hogy teljes volt ez a véletlen egybeesés, az áramlás fejét és hőmérsékletét szabályozzák.

Részletesebben - az egészségügyi eszközzel bekövetkezett bajokról, és arról, hogy hogyan lehet őket megszüntetni.

Problémák a golyós mixerrel

Bár a gömbcsapokat az egyik legegyszerűbb és legmegbízhatóbb szerkezetnek tekintik, időről időre a részek természetes kopása vagy külső tényezők hatására is meghiúsulnak. Tekintsük a leggyakoribb károsodást, amely egy ilyen keverő működtetése során előfordulhat.

Nem sikerült beállítani a sugárhőmérsékletet

Ha a forró és hideg keverék kaotikus üzemmódban áramlik, akkor a probléma a gömb alakú patron vagy gumi "nyereg" meghibásodásából ered. A törés oka gyakran az "ülések" és a "golyó" lyukak közötti tér eltömődésévé válik.

A darut szét kell szedni, hogy megvizsgálja a sérülést okozó alkatrészeket. Ha ezek megtalálhatók, akkor a tömítéseket vagy az egész "labdát" ki kell cserélni - a tömítőanyaggal és más trükkökkel nem rendelkező gitt nem fog hosszú távú hatást kifejteni.

Az ilyen bontások leggyakrabban a vízellátó rendszer rossz minőségű vízkezelése miatt következnek be. És ez nem csak a mechanikai zárványokról szól - a rozsda részecskéiről és más kis alomról. A probléma lehet a megnövekedett vízkeménység.

Ha túl sok ásványi szennyeződést visznek be a régiójába, hasznos lesz megvizsgálni a mixer útlevelet a vásárlás előtt - sok gyártó kifejezetten elfogadható merevséget jelent termékeik zökkenőmentes működéséhez.

Az olyan fürdőszobában, ahol a vizet elsősorban technikai célokra használják, elég egyszerű a legegyszerűbb mechanikus szűrő, amely egyszerűen megvédi a vízvezetékeket a szennyeződésektől. De a konyhában telepíthet egy olyan rendszert, amely javítja nem csak a minőséget, hanem a víz összetételét is, gyengébb nyomelemekkel gazdagítva. Számos lehetőség van - az egyszerű patronszűrőkről a fordított ozmózisrendszerekre.

Alacsony víznyomás még a maximális nyitónyílásnál is

Ennek oka lehet, hogy nem a keverőben, hanem a ház vagy lakás vízellátó rendszerének alacsony nyomása alatt áll. Ezért a szerkezet leszerelése előtt győződjön meg róla, hogy más darukból származó víz jó nyomással jár. Ha még mindig megerősítést nyer, hogy csak egy keverő van "hibásan", akkor ellenőrizze, hogy a kifolyó szellőztetője nincs eltömődve.

A vízben néha homokot találnak, az elhasznált csövekből származó rozsda részecskéi, vagy a mágneses lerakódások, amelyek felhalmozódnak a hálón és zavarják a szabad áramlási útvonalat. Annak érdekében, hogy az oka a levegőztetőben legyen - távolítsa el és kapcsolja be újra a vizet.

Ha az áramlás a kívánt értékre emelkedik, csak alaposan öblítse le a rácsot és telepítse az eredeti helyére. Természetesen, ha a rész megtört vagy rozsdásodik, akkor jobb, ha egy másikra cserélni.

De ha a levegőztető tisztítása semmit nem adott, és a víznyomás nem állt helyre, akkor valószínűleg az oka a keverőcső, csövek, rugalmas tömlők vagy erősen rögzített tömítések belső burkolatában rejlik. Röviden, a daru szétszerelése nélkülözhetetlen.

Zaj működés közben

A golyós keverők másik gyakori működési zavarai a víz áramlását kísérő zavaró hanghatások. Ennek a jelenségnek a oka a gumibetétek rezgése a levegő és a vízáramlás kölcsönhatásai miatt. Számos megoldás létezik ehhez a problémához: telepítsen speciális szűrőt, csökkenti a víznyomást, vagy szigorúbb tömítéseket vegyen fel.

Vízszivárgás: javítási lehetőségek

A javítás megkezdése előtt fontos meghatározni a szivárgás forrását, és ugyanakkor figyelni kell arra a helyre, ahol a vezérlőgomb található.

Ha a szelep kinyitása után víz szivárog a kar alatt, a törés oka a tömítés kopása lehet. Az idő múlásával romlik, vagy a csapvíz rossz minőségű csavarása miatt - az éles szélek könnyen károsítják a gumit. A hiba kiküszöbölése érdekében szét kell szerelni a keverőt és új tömítést kell telepíteni.

Ha a víz a csapból kinyílik, amikor a fogantyú blokkoló helyzetben van, számos lehetőség van:

 • A legegyszerűbb, ha a víz a kard kar kupakja alatt jön ki. Az ilyen probléma megoldásához elég jó ahhoz, hogy a kulcsot összekapcsolja. Az áramlás leállt? Nos, ez azt jelenti, hogy az ok éppen csak egy laza állományban rekedt.
 • Ha a daru teste alatt áramlik, de a repedések nem találhatók meg a fémben, a probléma valószínűleg a tömítés alátéteként jelentkezik. Cserélje le a ház rögzítőanyáját, és húzza ki a keverőt az injektorokból (természetesen mielőtt a vízellátást kikapcsolta). Ezt követően a régi fogyóeszközt egy újabb helyettesíti, és ha a tömítés átmérője megfelelően lett megválasztva, a fúrólyukba erőteljesen behelyezik. Ezután a daru összeszerelésére és teljesítményének tesztelésére kerül sor.
 • Ha önmagában is van egy repedés, amely lehetővé teszi a vízben, akkor a csapot teljesen ki kell cserélni. Természetesen a hibát vízzáró tömítéssel, sőt "hideg hegesztéssel" is lefedheti, de az ilyen javítás csak ideiglenes lehet - ez a módszer nem szüntethető meg.
 • A vezérlőkar felszakadása - ez a probléma megoldható a fogantyú cseréjével, amely sokkal olcsóbb, mint egy új keverő megvásárlása.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a test külső sérülése szabad szemmel lehet megkülönböztetni, de akár mikroszkopikus repedések is szivároghatnak, és a csaptelep alapja a puddles. Ezért vizsgálja meg a fém egy nagyítóval - a hibák növekedésével a sokkal könnyebb azonosítást.

Az alábbi fotókiválasztás bemutatja a csuklós keverő cseréjét:

Miután biztosította a keverő részek szoros illeszkedését a tömítésekhez, a készüléket fordított sorrendben szereljük fel:

Továbbá - a szétszerelés és a diagnózis bonyolultságairól.

Szabályok a gömbkeverő szétszerelésére

Ha sem az anyát, sem a szellőztető tisztítását nem segítette megszüntetni a hibát, akkor meg kell változtatnia a tömítéseket vagy a "golyót". Amint már említettük, a keverőkamra nem részleges javítás tárgyát képezi - nem összecsukható. És cserélni kell, hogy szét kell szerelni az egész keverőt, és ugyanabban az időben ellenőrizni kell más belső elemek biztonságát.

A munka megköveteli a megszokott eszközöket egy otthoni kézműves készletből: állítható csavarkulcs, fogó, csavarhúzó (egyenes, kereszt alakú vagy hatszögletű - a daruval felszerelt csavartól függ).

Lépésről lépésre a gömblokk szétszerelésére vonatkozó utasítások:

 1. Zárja le a vízellátást, majd nyissa ki a csapot, hogy a maradék folyadékot le lehessen üríteni a csövekről.
 2. Egy csavarhúzóval vagy egy szabályos kést használva távolítsa el a keverő testén lévő dekoratív kupakot, és távolítsa el.
 3. Csavarja le a csavar alatt található csavart.
 4. Távolítsa el a fogantyút (ha a daru hosszabb ideig nem volt lecsukva, jelentős erőfeszítésre lehet szükség). Annak érdekében, hogy ne sérüljön az anyag krómozott külső burkolata, tanácsos a kulcsgal vagy a fogóval történő munkát vékony ruhával vagy szalvétával elvégezni.
 5. Most el kell távolítania a sapkát. Ehhez beállítható csavarkulcsot használhat, vagy egy csavarhúzó hegyes végét szögben felszerelheti annak érdekében, hogy a részt kissé nyomva az óramutató járásával ellentétes irányba csavarja. Ha a csaptelep régi, a kupak "ragadhat", és nem engedheti meg a könnyű nyomást. Ebben az esetben óvatosan kopoghat egy kalapáccsal a csavarhúzó fogantyúján úgy, hogy a rész "elmozduljon".
 6. Miután a gyűrű ki lett csavarva és eltávolítva, a keverő belsejében egy kupak formájában - egy bütykös tárcsát és egy alátétet lát. Fel kell venni fogóval, húzza ki és öblítse le az összes szennyeződést és vízkőzetet.
 7. Most maga a "golyó" is eltávolítható a keverőből, amelyet a szennyeződéstől is meg lehet mosni, és ugyanazt a nagyítóval gondosan megvizsgálják. Ha mikro repedések, hornyok, forgácsok vagy más sérülések találhatók - cserélni kell egy új részt. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg az átmérővel, vegye magával a robbantott "labdát" - könnyebb megtalálni a megfelelő analógot a boltban.
 8. Ezt követően gumi szelep tömítéseket kell készíteni - az úgynevezett "nyereg". Megrongálódhatnak, vagy csak elveszíthetik a rugalmasságukat az idő múlásával, és a nyeregek laza felakasztása a golyókamrához vezethet, hogy a szivárgás a csaptelep belsejébe kerül. Könnyen megtalálhatók az ilyen alkatrészek eladása, és olcsóbbak, így még ha a vizuális ellenőrzés során sem találtak hibákat a gumiabroncsokon, de a daru hosszú ideig működött, a tömítéseknek csak megelőző intézkedésként kell kicserélniük. A pecsétek élettartamának meghosszabbítása segítséget nyújt a higiéniai zsír alkalmazásához.
 9. Ezután vizsgálja meg, és a golyórugók a "nyereg" belsejében találhatók. Ha sérültek, meggyengültek vagy megrekedtek, vegyen fel újakat.
 10. A keverő teljes belső üregét meg kell mosni és tisztítani, miután elkezdheti az összeszerelést.
 11. A rugókat a "nyeregbe" helyezzük, majd minden egyes elemet a mélyedésbe helyezzük. A szilikonzsírt a vékony rétegre helyezzük a golyóra, majd a testrész belsejébe helyezzük, úgyhogy a reteszelő nyúlvány egybeesik a horonnyal.
 12. Most cserélje ki a műanyag részeket - a "bütykös" és a kupolaalátétet. Ebben a stádiumban ne legyen nehézség, mert van egy horony a testen, ami könnyen összekapcsolható a "bütykös" kiemeléssel.

Ezután a daru felső részét össze kell szerelni: csavarja le a fém kupakot, szerelje fel a fogantyút, rögzítse egy csavarral és zárja le egy dekoratív kupakkal.