Legfontosabb > Bútor

Eredeti fürdőszobai belsőépítészeti ötletek különböző stílusokban

A ház minden szobája sajátos rendeltetésű. A hálószobában pihenhet, távolodhat el az idegen gondolatoktól, és merülhet el az álmok varázslatos világába. Kedves, hogy találkozzanak a vendégekkel a nappaliban, vagy kényelmes estéket töltsek érdekes könyveket olvasva. A konyha segít a gasztronómiai élvezetek megvalósításában. A vécé, vagy más szóval a fürdőszoba egyaránt fontos szerepet játszik minden otthonban. Itt kezdődik a reggeli, és itt az est.

Minden fontos dolog, kezdve a belsőépítészettől, és fülhallgatóval és fürdőszobai felszereléssel végződik. Minden részletre külön figyelmet igényel.

Általában a fürdőszoba a legkisebb hely a házban. Kétféleképpen különböztethető meg - kombinálva és különállóan.

Beszéd ebben a cikkben fog menni, hogyan kell megfelelően megszervezni a helyet ebben a szobában, válassza ki a megfelelő belső, válassza ki a színt és a stílus.

Különlegességek

Egy kombinált fürdőszoba kialakításakor indokolt elkezdeni úgy, hogy elosztja a helyet zónákra. Mivel a legtöbb esetben a mellékhelyiség igen kicsi, fontos a funkcionális területek harmonizálása.

Külön különféle részei a fürdőszobának.

 1. Képernyőn. A további partíció lehetővé teszi a zónák megkülönböztetését. A kombinált fürdőszoba gyakran csak szükséges. A felosztásnak nem kell a mennyezetig érnie. A kompakt és elegáns képernyő hígítja a dekorációt, és lehetővé teszi a mosogató és a zuhanykabin arányos beszerelését a "túlterhelés" nélkül.
 2. Világos zónák. Ne felejtsd el a fényt. A világítás segítségével egyedülálló belső teret hozhat létre, tömören rendezheti a könnyű elemeket, és részletezheti a részleteket. A spotlámpák, a halogén lámpák, a fali lámpák, a csillár és a különféle fényforrások kombinációja kombinálja a mosdót és a WC-t.
 3. Színes ékezetek. A sok tervező által kedvelt és a zonálás legáltalánosabb módja a szín. A színes színes töredékeknek köszönhetően a mosdó egyéni és egyedülálló belső terét hozhat létre. A kontrasztok, az elegáns díszek vagy érdekes mintákkal készült játékok különleges geometriát és stílusos díszítést eredményeznek.

Design kombinált fürdőszoba (70 fotó)

A fürdő egy meghitt, félreeső hely, ahol mindig a tökéletes légkört kívánja megteremteni. Ez itt van, hogy időt töltünk, mielőtt munkába állunk és készen állunk az ágyra, napi szépség és egészségügyi rituálék elvégzésére. A kombinált fürdőszoba designja meglepően stílusos lehet, és további helyet takarít meg (amelyet általában egy falburkolat foglal el). A két higiénikus helyiség legsikeresebb kombinációjának minden változatát figyelembe fogjuk venni.

Előnyei és hátrányai a kombinált fürdőszoba

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása gyakran ellentmondást okoz. Egyesek számára ez kiváló megoldás, amely sok gyakorlati problémát megold, mások számára - egyfajta tabu. Ez nem furcsa, mert a kombinált fürdőszoba tagadhatatlan előnyei és hátrányai.

A fő előny az, hogy a helyiség növekedése a szilárd fal hiánya miatt keletkezik, ami valóban túl sok helyet foglal el. A második előny a befejező anyagok és a dekoratív részletek megtakarítása. Fontos megjegyezni azt is, hogy egy nagyobb szoba jobban átadja bármelyik stilisztikai irányt. Nem kell gondolkodnod, hogyan kell hangsúlyozni a belsőépítészet egy kis helyiségben WC-vel. Az emberi psziché sokkal jobban érzékeli a nagy, kombinált fürdőszobát, mint két különálló, de szűk helyet. Ez egy nagyszerű megoldás kis lakások és házak számára.

Az egyetlen hátrány az a funkcionálisan fontos zónák ideiglenes blokkolása, ami egy nagycsalád számára nem túl kényelmes. De egy ilyen probléma könnyen megoldható speciális, dekoratív válaszfalak segítségével, a falakhoz képest súlytalanul, ami vizuálisan osztja a szobákat.

Tippek a vízvezeték kiválasztásakor

A harmonikusan kombinált fürdő kialakításához minden részlet fontos, különösen a vízvezeték-választás. Vannak egyszerű szabályok, amelyek segítenek egy ilyen fontos helyiség rendezésében:

1. Az ideális megoldás a kis helyiségek számára felfüggesztett mosogatók, az a hely, ahol a szekrények elhelyezése használható.

2. A modern vízvezeték csatlakoztatásához csak új csöveket és tömlőket szabad használni. Ez biztosítja minden részlet hosszú távú teljesítményét.

3. A liliom mosogatónál meg kell figyelni azoknak, akik a mosógépet a mosogató alá akarják helyezni. Minden másnak meg kell néznie a fajansz vagy a porcelán mosogatóit. Tartósak, ellenállnak a szennyeződéseknek és válogatósak.

4. A zuhanyzó nagyon jól használható a gyermekes családok számára. A magas tálcával rendelkező modellek egyszerűen kicserélik a fürdőkádat a kisgyermekeknek.

5. Ha a legmagasabb mechanikai és vegyi károsodással szemben ellenálló termékeket szeretne vásárolni, akkor az összetett vagy márványanyagok lesznek a megfelelő választás.

6. A vécécsésze kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen a csatorna szögére. A fő kritériumnak kell lennie.

Finishing és anyagok

Nem lehet elképzelni a kombinált fürdőszoba gyönyörű kialakítását, anélkül, hogy a szoba harmonikus és elegáns díszítésével befejező anyagokat készítettek volna. Mindig emlékezni kell arra, hogy a fürdőszobában végzett kikészítésnek meg kell felelnie a nedvességállóság, a kopásállóság, a tartósság és a praktikusság kritériumainak.

A fürdőszobában a legnépszerűbb padlóburkolatok műkő, tartós cserép vagy linóleum. Az első két lehetőség időben és minőségben tesztelve. A harmadik lehetőség nemcsak összhangban van a megadott jellemzőkkel, hanem abban is különbözik, hogy a PVC linóleum teljesen nem csúszós, ami nagyon fontos. Mindegyik változatnak különböző színű és megkönnyebbülő palettája van, amely illeszkedik otthonának általános kialakításához.

falak

A kerámia csempe vagy vízálló matt tapéta kiváló dekoráció lehet a kombinált fürdőszoba falához. Stencil dekoratív vakolat, amely exkluzív megjelenésével helyettesítheti a díszítést, eredeti, de drágább megoldásnak is nevezhető.

mennyezet

A fürdőszobának ellen kell állnia a magas hőmérsékleti különbségeknek, valamint be kell illesztenie az egyszerű világítótestet. Ez segíthet egyszerűen fehérítő, vinil vízálló tapéta vagy függesztett mennyezet. A kis helyiségben az első két lehetőség tökéletes, egy tágasabb szobában a harmadik is használható.

Belső stílus kiválasztása

A fürdőszoba kialakítása kényelmesebb és elegánsabb lesz, ha egy bizonyos stilisztikai irányba készül. Ez kihangsúlyozza a ház tulajdonosainak kifogástalan ízeit.

Kombinált fürdőszoba modern stílusban

Az optimális megoldás kis fürdőszobához, valamint egy nagyobb helyiséghez. A modern belső stílus könnyű játék a kontrasztok, textúrák és színek. A kiválasztott formatervezés monokróm porcelán szaniterek, gravírozott csempék és mozaikokkal díszítő falak segítségével kiemelhető. Érdekes és stílusos választás az űrszelvényezésre ebben az irányban üveg vagy gipszkarton válaszfal. Ne felejtsük el az ilyen szabályok betartását: a hangnem semlegességét, a többlet dekoráció hiányát, a multifunkcionális világítást.

Kombinált fürdőszoba high-tech stílusban

Ez a minimalizmus, az elegancia és az innováció nagyszerű kombinációja. A kombinált fürdőszoba ízléses díszítéséhez elegendő a tiszta vonalú textíliák (képernyők, szőnyegek, törölközők), szigorú formák (négyszögletes, téglalap alakú termékek) és fényes felületek (stretch mennyezet, vinil tapéta, kerámia padló). Ideális színek, amelyek harmonizálnak ezzel a stílusgal: fehér, fekete, kék, piros. Az azonos színű kontrasztos árnyalatok lehetséges lejátszása.

Kombinált fürdőszoba a tetőtérben

Itt szabadon hagyhatja képzeletét, és nem csak új anyagokat használhat a szoba díszítésére, hanem a díszítés régi elemeit is. A jó megoldás lehet díszítő gipsz falak, idős (vagy egyszerűen régi) tükrök, természetes anyagokból készült anyagok (fa, kő, üveg), vízvezeték (egyszínű vagy decoupage). Könnyű kreatív véletlenszerűség teszi kényelmesebbé a fürdőszobát.

Kombinált fürdőszoba Provence-ban

A világos színek, a virágos minták és dísztárgyak, a fából készült szekrények, a légfüggönyök és a dekoráció tájképei egyaránt könnyen összekapcsolják a fürdőszobát egy pihenésre szolgáló helyiségbe. Ha a fürdőszobában a Provence stílusú stílust választotta, akkor természetes finishing anyagokat, textíliákat fodrosokkal kell megvásárolnia, valamint tiszteletben kell tartania a színek könnyedségét. Nem megfelelő megvilágítás esetén dekoratív világítást építhet be a tükrök fölött lévő polcokon vagy nyílásokon. A legfontosabb dolog -, hogy emlékezzünk arra, hogy a merész kontrasztok és fémtermékek használata szigorúan tilos Provence tervezésében.

Kombinált fürdőszoba klasszikus stílusban

Ez a választás vonzza azokat, akik szeretik a hagyományokat, tökéletes tökéletességet és elegáns visszatartást. A világítás lehet egy kis szimmetrikus csillár, a dekoratív fém tükrök és az idősebb gyertyatartók a szekrényeken. A vízvezetékeket szigorú sorrendben kell elhelyezni. A standard tervezés és a szigorú dekoráció akár egy kis fürdőszobát is díszíthet. Fontos megemlíteni a színek harmóniáját (fehér, barna, szürke) és a fényűző részletek használatát, amelyek a fürdő legfőbb látványa lesz.

Kombinált fürdőszoba kialakítása - fotó

A különféle fürdőszobákból készült fotók gyűjteményét különböző stílusú irányokban vettük fel, így biztosak lehetünk benne, hogy a két egészségügyi helyiség kombinációja nem kevésbé, és talán még stílusosabb is lehet, mint egy külön elrendezés. Élvezze a megtekintését és inspirációt!

Klasszikus fürdőszoba

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát a klasszikus szellemben? Nagyon egyszerű. Válassza ki a legcsodálatosabbat. A természetes márvány és a mozaik felületére fókuszálhat, és figurális bútorokkal és kristályfényekkel játszhat, és természetesen ne felejtse el a részleteket, gyönyörű gyertyát és a faragott keretben lévő tükröt tökéletesen kiegészítheti a belső képet.

A klasszikus belső tér ma a népszerűség csúcsán. Azonban a klasszikusok szerelmesei nagyon eltérő ízűek. Vannak, akik inkább fényűző palotát szeretnek, mások - nyugodt otthoni biedermeier, és még mindig mások - modern klasszikusok, néha fényes és ironikusak. Mindegyik esetben a fürdőszoba vagy a fürdőszoba a fő belső kialakításnak megfelelően van kialakítva. A palota klasszikusainak benyomása drága díszítésekkel jöhet létre. A falakat és a padlót természetes vagy fehér vagy fekete márványból lehet befejezni, vagy drága mozaikot használhat a dekorációhoz, lehetőleg aranyhoz. Sőt, a legjobb módja annak, hogy formális belső, a fehér és arany színtéren, vagy kombinálja a meleg bézs arany. Az angol klasszikusok érzésére a legjobb, ha a falakat sötét fa panelekkel díszítik, és vadászatra vagy lóversenyre díszítik, és ha francia ízlésre van szüksége, akkor ez a legkönnyebben figurális bútorok segítségével Marie Antoinette vagy a Marquise de Pompadour szellemében. Nos, ha a mosdó alá helyezett kabinet úgy néz ki, mint egy flörtös fiókos fiók vagy egy rokokó konzol, ugyanabban a vénában felvehet egy faragott széket vagy egy bársony kárpitozott bankettet. Természetesen minden klasszikusnak, mind a történelmi, mind a modernnek, a legjobb, ha egy fürdőszobát klasszikus lábfürdővel szerelnek fel. Minden belsőséget díszít. De ha a fürdőszoba kicsi és elegendő hely csak a zuhanyozáshoz, akkor érdemes támogatni a stílust gyönyörű részletekkel, például lámpákkal és vízvezeték-kiegészítőkkel. A falakon, fehér vagy fekete csempe burkolattal, kristályöntvények és aranyozott keverők nagyszerűen fognak kinézni, valamint tükrök nyílt keretben vagy drága faragott bagettben. Teljesen képesek a művészet önmagukkal való helyettesítésére. Annak ellenére, hogy a régiségek rajongói még mindig nem tudnak ellenállni, nehogy díszítse a fürdőszoba belsejét, vagy akár egy vendég fürdőszobát valami mûvészettel. Például kis műanyag, gyönyörű palackok az eau de toilette-ba vagy egy elegáns váza. A márványpadlón jól néz ki!

A fürdőszobát aranyszínű bézs díszíti. Továbbá, ez a kombináció mind a falak díszítésére, mind a vízvezeték szerelésre és kiegészítőkre egyaránt használható. Az aranyfém a bézs kerámiák hátterében a modern klasszikusok kedvenc módszere.

A projekt szerzője: Yana Sledova

A fürdőszobát aranyszínű bézs díszíti. Továbbá, ez a kombináció mind a falak díszítésére, mind a vízvezeték szerelésre és kiegészítőkre egyaránt használható. Az aranyfém a bézs kerámiák hátterében a modern klasszikusok kedvenc módszere.

Katerina Lashmanova belsőtermei műalkotásoknak tűnnek. Gyönyörű részletekkel gyönyörű jeleneteket készít. Mint például a fürdő részében. Kristály váza mosogató, hattyúkeverő, márvány foltok és tükröződő tükröződések. Nagyon finom!

Projekt szerző: Katerina Lashmanov Fotós: Sergey Ananiev

Katerina Lashmanova belsőtermei műalkotásoknak tűnnek. Gyönyörű részletekkel gyönyörű jeleneteket készít. Mint például a fürdő részében. Kristály váza mosogató, hattyúkeverő, márvány foltok és tükröződő tükröződések. Nagyon finom!

A modern klasszikus stílusban díszített fürdőszobát meleg bézs-rózsaszín tónusokkal tervezték. A halvány rózsaszín árnyalat mellett - a kedvenc rokokó paletta mellett - a belső tér díszes díszítésű díszített bútorokkal (a la francia fiókos mosdókagylóval) és friss virágokkal díszíti a divatos vázákat.

Projekt szerző: ARCHIINTER Fotós: Knyazev Aleksey

A modern klasszikus stílusban díszített fürdőszobát meleg bézs-rózsaszín tónusokkal tervezték. A halvány rózsaszín árnyalat mellett - a kedvenc rokokó paletta mellett - a belső tér díszes díszítésű díszített bútorokkal (a la francia fiókos mosdókagylóval) és friss virágokkal díszíti a divatos vázákat.

A vidéki ház egyik fürdőszobája az angol klasszikusok stílusában díszített. Csíkos tapéta, fából készült bútorok, arany függönyök és tükrök régi keretekben - minden itt szép és elegáns. De a legfontosabb luxus két nagy ablak, amelynek falán egy mosogató került a magas karcsú lábába.

Projekt szerző: Fifth Radius Fotós: Mikhail Stepanov

A vidéki ház egyik fürdőszobája az angol klasszikusok stílusában díszített. Csíkos tapéta, fából készült bútorok, arany függönyök és tükrök régi keretekben - minden itt szép és elegáns. De a legfontosabb luxus két nagy ablak, amelynek falán egy mosogató került a magas karcsú lábába.

A modern klasszikusok, Kirill Istomin mester képes létrehozni egy luxus belső történetet ebben a témában. Az elegáns bútorok, a fényes tükrök, a francia függönyök, a fehér és az aranyos részletek segítségével nem számít neki a Marie Antoinette stílusban díszített fürdőszobának.

Projekt szerző: Kirill Istomin Fotós: Mikhail Stepanov

A modern klasszikusok, Kirill Istomin mester képes létrehozni egy luxus belső történetet ebben a témában. Az elegáns bútorok, a fényes tükrök, a francia függönyök, a fehér és az aranyos részletek segítségével nem számít neki, hogy a fürdőszobát Marie Antoinette stílusában díszítse.

A modern klasszikusok szeretik a csemegét és a lakonizmust. Mint ez a fürdőszobában: csokoládé színű mozaik, kristály csillár és tükrök. Gyönyörű és semmi több!

Projekt szerző: Led Evgenia Fotós: Kirill Ovchinnikov

A modern klasszikusok szeretik a csemegét és a lakonizmust. Mint ez a fürdőszobában: csokoládé színű mozaik, kristály csillár és tükrök. Gyönyörű és semmi több!

A vendégszobák klasszikus francia stílusban díszítettek. Meleg terrakotta skála, mintázatok a falakon, fényes tükör faragott keretben, friss virágok és elnyomott fény. Minden itt egy hangulatos boudoirra emlékeztet.

A projekt szerzője: Marcos Julia

A vendégszobák klasszikus francia stílusban díszítettek. Meleg terrakotta skála, mintázatok a falakon, fényes tükör faragott keretben, friss virágok és elnyomott fény. Minden itt egy hangulatos boudoirra emlékeztet.

A fürdőszobát aranyszínű bézs díszíti. Továbbá, ez a kombináció mind a falak díszítésére, mind a vízvezeték szerelésre és kiegészítőkre egyaránt használható. Az aranyfém a bézs kerámiák hátterében a modern klasszikusok kedvenc módszere.

A projekt szerzője: Yana Sledova

A fürdőszobát aranyszínű bézs díszíti. Továbbá, ez a kombináció mind a falak díszítésére, mind a vízvezeték szerelésre és kiegészítőkre egyaránt használható. Az aranyfém a bézs kerámiák hátterében a modern klasszikusok kedvenc módszere.

Katerina Lashmanova belsőtermei műalkotásoknak tűnnek. Gyönyörű részletekkel gyönyörű jeleneteket készít. Mint például a fürdő részében. Kristály váza mosogató, hattyúkeverő, márvány foltok és tükröződő tükröződések. Nagyon finom!

Projekt szerző: Katerina Lashmanov Fotós: Sergey Ananiev

Katerina Lashmanova belsőtermei műalkotásoknak tűnnek. Gyönyörű részletekkel gyönyörű jeleneteket készít. Mint például a fürdő részében. Kristály váza mosogató, hattyúkeverő, márvány foltok és tükröződő tükröződések. Nagyon finom!

A modern klasszikus stílusban díszített fürdőszobát meleg bézs-rózsaszín tónusokkal tervezték. A halvány rózsaszín árnyalat mellett - a kedvenc rokokó paletta mellett - a belső tér díszes díszítésű díszített bútorokkal (a la francia fiókos mosdókagylóval) és friss virágokkal díszíti a divatos vázákat.

Projekt szerző: ARCHIINTER Fotós: Knyazev Aleksey

A modern klasszikus stílusban díszített fürdőszobát meleg bézs-rózsaszín tónusokkal tervezték. A halvány rózsaszín árnyalat mellett - a kedvenc rokokó paletta mellett - a belső tér díszes díszítésű díszített bútorokkal (a la francia fiókos mosdókagylóval) és friss virágokkal díszíti a divatos vázákat.

A vidéki ház egyik fürdőszobája az angol klasszikusok stílusában díszített. Csíkos tapéta, fából készült bútorok, arany függönyök és tükrök régi keretekben - minden itt szép és elegáns. De a legfontosabb luxus két nagy ablak, amelynek falán egy mosogató került a magas karcsú lábába.

Projekt szerző: Fifth Radius Fotós: Mikhail Stepanov

A vidéki ház egyik fürdőszobája az angol klasszikusok stílusában díszített. Csíkos tapéta, fából készült bútorok, arany függönyök és tükrök régi keretekben - minden itt szép és elegáns. De a legfontosabb luxus két nagy ablak, amelynek falán egy mosogató került a magas karcsú lábába.

A modern klasszikusok, Kirill Istomin mester képes létrehozni egy luxus belső történetet ebben a témában. Az elegáns bútorok, a fényes tükrök, a francia függönyök, a fehér és az aranyos részletek segítségével nem számít neki, hogy a fürdőszobát Marie Antoinette stílusában díszítse.

Projekt szerző: Kirill Istomin Fotós: Mikhail Stepanov

A modern klasszikusok, Kirill Istomin mester képes létrehozni egy luxus belső történetet ebben a témában. Az elegáns bútorok, a fényes tükrök, a francia függönyök, a fehér és az aranyos részletek segítségével nem számít neki, hogy a fürdőszobát Marie Antoinette stílusában díszítse.

A modern klasszikusok szeretik a csemegét és a lakonizmust. Mint ez a fürdőszobában: csokoládé színű mozaik, kristály csillár és tükrök. Gyönyörű és semmi több!

Projekt szerző: Led Evgenia Fotós: Kirill Ovchinnikov

A modern klasszikusok szeretik a csemegét és a lakonizmust. Mint ez a fürdőszobában: csokoládé színű mozaik, kristály csillár és tükrök. Gyönyörű és semmi több!

A vendégszobák klasszikus francia stílusban díszítettek. Meleg terrakotta skála, mintázatok a falakon, fényes tükör faragott keretben, friss virágok és elnyomott fény. Minden itt egy hangulatos boudoirra emlékeztet.

A projekt szerzője: Marcos Julia

A vendégszobák klasszikus francia stílusban díszítettek. Meleg terrakotta skála, mintázatok a falakon, fényes tükör faragott keretben, friss virágok és elnyomott fény. Minden itt egy hangulatos boudoirra emlékeztet.

Klasszikus fürdőszoba: belső kialakítás

A modern, minimalista stílusú szomszédság ellenére a klasszikus nem veszíti el relevanciáját a mai napig. Még a közönséges dolgok is nagyszerűnek tűnnek a környezetében, így a tulajdonosok hajlamosak beírni a sajátos jellemzőket az otthonaik legelhagytabb helyeiben. A klasszikus stílusú fürdőszoba design bizonyos nehézségeket okozhat a szoba sajátosságai miatt, de a finom, arisztokratikus megjelenés megéri minden erőfeszítést.

A klasszikus stílusú

A mai klasszikusok nem feltétlenül jelentik a pompás, fényűző belső tereket díszítő részletekkel és nagyméretű tárgyakkal. Még maga a koncepció is több értelmezéssel rendelkezik: az ősi hagyományok, a történelmi európai vagy nemzeti stílusok folytatása, amelyek szorosan összefonódnak, de részletekben különböznek egymástól.

A modern formatervezési tendenciák arra utalnak, hogy az irányt jellemző jellemzőkkel kombinálják, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak a tér sajátosságaihoz, magas technikával érkeznek, de ugyanakkor megőrizik kifinomult, fenséges megjelenését. Egyrészt a világos határok hiánya zavaró lehet a projekt létrehozásakor, de más lehetőségeket kínál a képzelet és érdekes megoldások számára.

A kívánt kép létrehozása érdekében követnie kell a stílus alapjait. Ezek az elrendezésre vonatkoznak: ilyen helyiségben szükségszerűen fókuszpontok vannak - a tárgyak, amelyek körül a kompozíció épül. A fürdőszobában a fürdő maga is szerepet játszik a középen. Ezért a klasszikus helyet igényel, de ha szükséges, a design is beállítható.

A stílust a szimmetria és a világos geometria jelenléte jellemzi, amelyet a témaegyüttes integritásának, valamint formáinak helytállóságának tekint. Hagyományosan többféle fényforrás van a házban - ez a "törvény" a 17. századból származik, amikor nem volt fényes fény, de a modern stílusokban is folytatódik. Azonban a fürdőszobában ez nem feltétlen állapot, amelyet nappali nagy ablakok kompenzálnak, éjszaka pedig diffúz, puha fény.

A klasszikus belső tér nem tekinthető teljesnek, magas színvonalú, jó minőségű bútorok és természetes anyagok nélkül. A mesterséges analógok részletesen tanulmányozhatók, de itt is felmerül egy másik probléma: a magas páratartalom és a magas hőmérséklet hátrányosan befolyásolja a fa, márvány és más természetes bevonatokat. Előzetesen meg kell gondolkodnunk a védelemről vagy az eshetőség áldozatairól a gyakorlatiasság érdekében.

A klasszikus stílusú kanonok egyszerűek és érthetőek, de a fürdőszoba elrendezése kissé bonyolítja a fő feladatot. Azonban nem fáj a szép belső kialakításához, ha van ötlete a tervezési megoldások változékonyságáról.

Színes megoldások

A klasszikus stílusú fürdőszobának nyugodt, természetes színekkel kell rendelkeznie, amelyek közül sok a természetből kölcsönözhető. Ez a természetes anyagok és a textúrák dekoratív tulajdonságainak köszönhető. A teljes paletta tartalmazhat fényes árnyalatokat. Nagy hangsúlyt fektetnek, hangsúlyozzák a tervezést, de nem a kompozíció központját.

Fehér fürdőszoba klasszikus stílusban

Sokoldalú lehetőség minden olyan helyiségben, amely tágas, világos és tiszta megjelenést mutat, ellentétben azzal a felfogással, hogy egy ilyen bevonat gyorsan szennyezett.

Ezzel létrehozhat egy monokróm designt, különböző fényárnyalatokkal kísérletezhet, valamint kombinálhatja a pasztell vagy a sötét változatokat.

Nagyon lenyűgöző a klasszikus stílusú fehér fürdőszoba, nagy ablakokkal, sok természetes fényben. Zárt helyiségekben a fehér segít elkerülni a "komorka" érzését.

Klasszikus bézs fürdőszoba

A stílus másik gyakori megoldása a domináns, finom bézs árnyalatú fürdőszoba: tejszerű, homokos, diós vagy világos fából készült árnyalat.

Jól illeszkedik más színekhez is, különösen a melegebbekhez. Tökéletes a teljes tér díszítésére, hangsúlyozva nemes jellegét.

Klasszikus stílusú kék fürdőszoba

A kék kombinációk a fürdőszobában gyakran kapcsolódnak a tengeri téma, amely ma néz ki meglehetősen trite a belső. A kék klasszikus stílusban nyugodt és nyugodt érzést kölcsönöz a tengerfelszínnek, amelyet a fehér vagy a sötét árnyalatok erősítenek.

Ritkán találkozik a szobával, teljesen díszített kék. Leggyakrabban falak vagy bútorok díszítésére használják, így megpróbálják a formatervezést diverzifikálni.

Klasszikus szürke fürdőszoba

Sokan próbálják nem szürke színt használni, aggódva amiatt, hogy a fürdőszoba belseje homályos lesz, "arctalan" és komor. Ennek elkerülése érdekében harmonikus kombinációkat (fehér, kék, bézs) vagy érdekes textúrákat használhat. Például a márvány felületek nem tűnnek monotonnak, és fényesek mélységet adnak. De az eredmény lesz egy fürdőszoba, "felnőtt", laconic jellegű.

Fürdőszoba kontrasztos ékezetekkel

Klasszikus stílus a fürdőszoba belsejében nem kell unalmasnak és elfojtottnak nézni. Van egy hely a kontrasztos árnyalatok számára, amelyeket gyengéden beágyaztak az objektumok általános összeállításába. Ez lehet sárga függöny, vörös fürdő vagy arany levél. Fontos, hogy ezek az ékezetek összefonódjanak az alapvető palettával, a harmónia megzavarása nélkül.

Klasszikus stílusú fürdőszoba

A belső burkolatot olyan kerethez lehet hasonlítani, amely védi, támogatja és vizuálisan kiegészíti a tartalmat. Annak érdekében, hogy jól tudja kezelni a funkcióit, ki kell választani egy gyakorlati anyagot, és átgondolni a tervet.

Hagyományosan klasszikus stílusú fa vagy márvány. De a fürdőszobában szinte az egész felület elkerülhetetlenül érintkezésbe kerül a vízzel, és egy ilyen hatású természetes bevonat nem tart sokáig. A díszkőt ritkán használják a magas költségek miatt. Ezért az optimális megoldás kerámia burkolólapok maradnak, amelyek textúrája több kanonikus terméket imitál.

falak

A tágas szobákban többféle anyagot lehet összeilleszteni: pl. A fürdő körül csempék, tapéta, virágos mintával az ülősarok mellett. Természetesen a papíralapú verziók néhány nap múlva kijutnak, de a vinil kiváló munkát végez.

A megszorult fürdőszobai belsejének - a megszokott festésnél megállíthatjuk, a falakat stukkóval vagy díszlécekkel díszítve.

mennyezet

A mennyezet díszítése egy klasszikus stílusú fürdőszobában elegendő lesz a könnyű árnyalatokkal festett sima felület. Egy ilyen megoldás egyensúlyt teremt a "színes" tervezéssel és vizuálisan emeli az alacsony falakat.

A PVC fólia feszítőszerkezetei három esetben relevánsak. Először is, ha el akarja rejteni az eredeti felület hibáit. Másodszor, hogy megvédje a nedvességtől. Harmadszor, többszintű mennyezet létrehozására. A gipszkarton termékek nehezen telepíthetőnek, de nagyobb plaszticitással rendelkeznek, ami nagyban növeli a tervezési lehetőségeket.

épületgépészeti

Amint már említettük, a szoba főszereplője fürdő. Nincsenek szigorú korlátozások a kialakításban, de a hagyományos fehér tartály a faragott lábakon a harmonikusabbnak tűnik az elrendezés közepén is.

A termék "festett" bármilyen színben, kísérletezhető a tartozékokkal, alakjukkal. Az anyag kiválasztásakor nem szükséges a korábbi kanonok vezetése, ha könnyű és gyakorlati akril is van. Réz vagy márvány fürdők találhatók ma, de leginkább rendelésre készültek.

A klasszikus stílusú fürdőszoba kialakítása nem zárja ki a zuhanyzó jelenlétét. A gyártók gyönyörű színes üvegkerítést kínálnak, de a rendes üvegajtók is megfelelőnek tűnnek, ha elkerülnék a modern egészségügyi szerelvényeket.

A nagy családok kihasználhatják a legújabb trendet, és helyet tehetnek a szobában két azonos mosogatóval. Nemcsak növelik a funkcionalitást, hanem segítik a kívánt szimmetriát, ahogy azt a stílus megkívánja. Fontos feltétel - egymással szemben vagy szigorúan egymás mellé rendezni.

A hiteles fürdőszobát kizárólag vízkezelésre tervezték, de a modern tulajdonosok gyakran praktikus célokra igyekeznek elhelyezni egy WC-t. Ehhez külön zónát kell választania annak érdekében, hogy ne sérüljön a kompozíció sértetlensége.

Fürdőszoba bútorok

A szoba elrendezése a méretétől függ. A falburkolatok és polcok a fürdőszoba kényelmes bútorkészletébe tartoznak, és néha elkészülnek. Itt célszerű olyan tárgyakat keresni, amelyek klasszikus homlokzatokkal, fém fogantyúkkal, gyakran nemes színben festettek.

Ha a tér lenyűgöző helyet foglal el, igazi rekreációs területet kínálhat: oszmán, fotel, dohányzóasztal, ahol kellemes pihenni egy csésze teát a vízkezelések után. A hölgyeknek egy kis tükörrel ellátott öltözőasztalra van szükségük ahhoz, hogy azonnal fel tudják venni magukat. Ne felejtsük el, hogy az arisztokraták mérték az életformát, és lassan foglalkoztak a mindennapi tevékenységekkel, minden elkötelezettséggel.

Dekoráció és világítás

A fürdőszoba sajátosságai ellenére számos különféle dekorációs lehetőséget kínál, amelyeket nem ajánlott egyszerre használni.

Ügyeljen a textíliákra - törülközőkre, kárpitokra és természetesen függönyökre. Az utóbbi nemcsak a kíváncsiskodó szemek elől rejtőzik el a szobát, hanem segít a lakótér hangulatos légkörének kialakításában. Ehhez illeszkedjen a fehér tüll, római vagy klasszikus függöny, a teljes designtól függően. Segítségükkel megvédheti a fürdőt is.

A fürdőszobában a klasszikus stílus gyakran lefest képeket, védett üveg, mivel messze a múzeumi feltételek uralkodnak. De ez a dekoráció növeli az arisztokrácia szellemét.

Különös figyelmet kell fordítani a tartozékokra, például a kefére egy ecsettel vagy a szappan tartóval. Az ilyen részletek nem észrevehetők a felületes ellenőrzés alatt, de ezek a végső érintés a belső térben. Kerülje az olcsó műanyag termékeket, előnyben részesítve a tervezői termékeket.

Nem számít, hogy a fürdőszobában nagy ablakok vannak-e vagy sem - az ilyen multifunkcionális tér világítási rendszere sokrétegű, ugyanakkor diszkrét. Hasonló hatás érhető el felfüggesztett szerkezetekbe szerelt reflektorok segítségével. Az ilyen eszközök a fő területek fölé kerülnek - fürdőszoba, zuhanyzó, öltözőasztal.

Az elegáns kristály csillár, mint központi forrás tökéletesen kiegészíti a klasszikus belső tér, valamint a lámpák textil lámpabőrökben, a mintázott árnyékokat a falakon.

Klasszikus kis fürdőszoba

A klasszikus nem szerepel a "legmagasabb" stílusokban a kicsi, de ha úgy tetszik, beilleszkedhet bármely elrendezésbe. Ehhez egy korszerűbb értelmezést kell használnia, amely az egyéni jellemzőket használja.

A legjobb módja annak, hogy a luxus a természetes anyagok és magas színvonalú fából készült bútorok jelenléte a fürdőszobában. Sajnos a készlet csak a legszükségesebbekre lesz korlátozva, ugyanakkor a lehető legegyszerűbben helyezkedik el.

Nem ajánlatos a fürdőt a központba helyezni - elegendő egy zónát találni a fal mentén. Bizonyos esetekben a kapacitás lemondható, a stilizált zuhany helyett.

A tárolóhelyeket a falra kell helyezni, hogy ne zavarják a mozgást. A tükör vizuálisan növeli a helyet, és a fényesség mélységet ad. A színséma az üdvösség lesz a kis fürdőszobákban, ha világos árnyalatokon tartózkodik.

Klasszikus stílusú fürdőszoba design - fotó

Kínálunk a klasszikus belső terek luxus atmoszférájába, és győződjünk meg arról, hogy képük jól illeszkedik a modern kényelemhez. Gyönyörű fürdőszobák és szokatlan megoldások - fotóink kiválasztásánál!

Fürdőszoba tervezés - 30 fénykép a belsőépítészeti ötletekről

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kialakítása megkezdi és befejezi a befejező anyag és színtartományát. Tény, hogy ez tágabb koncepció.

A javítás alapját képező teljes tervezési projekt magában foglalja a vezetékezést, a vízellátást és a szennyvízelvezetést, figyelembe véve a szerelvények helyét. Csak azt követően, hogy papíron vagy számítógépes programban látja a jövő belsejét a tartozékokra. Minden szakasz összekapcsolódik, az eredmény harmonikus képet kell mutatnia a jövőbeli javításról: gyönyörű, kényelmes, funkcionális.

A tervezés és a területrendezés elvei

Van egy olyan dolog, mint egy "funkcionális zóna", amely eredetileg az elrendezéshez kapcsolódik. A vízvezeték úgy van elhelyezve, hogy a lehető legkülönfélébb legyen egymástól, és az előtt és az oldalakon legalább szabad hely áll rendelkezésre a kényelmes használathoz.

Egyéni zónák tetszés szerint megkülönböztethetők: a textúrák kombinációit használják, a színeket hangsúlyozzák, a partíciókat telepítik. A kombinált fürdőszobában legalább három munkahelynek kell lennie:

 • Shell zóna;
 • WC-terület;
 • Zuhanyzó / kád.

Az elrendezés kiindulópontja a szennyvízelvezető. Minél tovább építik el a vízvezetéket, annál több csövet kell elhelyezni, a lefolyáshoz szükséges lejtést. A gyakorlatban a fülke 2-3 m-re lévő vécét fel kell emelni a dobogóra, hogy biztosítsák a normál vízáramlást.

A vízvezeték elhelyezése két fő módja:

 • Lineáris - az elemek párhuzamos elhelyezését jelenti, gyakran egymással szemben;
 • A radiál - vízvezeték a kerület körül helyezkedik el.

A kombinált fürdőszoba teljes körű designja apró dolgokból áll: nem csak a kiegészítők: csaptelepek, polcok, törülközők, alátétek, szappantartók, törülközőtartók, WC-papír tartó és még sok más. Tartozékok ajánlott elhelyezni a kinyújtott kéz szabálya szerint. Ez azt jelenti, hogy minden ami szükséges lehet például a mosdó közelében, kb. 70 cm.

A vízvezeték megválasztása

Minden egészségügyi berendezést össze kell keverni egymással. Elsődleges fontosságúak a stílus, az anyag és a forma. A termékek méretei gyakran meghatározzák a helyiség kis méretét. Szerencsére a modern piacon sok olyan lehetőség kínálkozik, amely lehetővé teszi a tér költségmentes használatát a minőség és a kényelem elvesztése nélkül.

Kis helyiségek esetén célszerű a beépített, felfüggesztett vagy sarokvíz-szerelvényt választani. Ugyanakkor vegye figyelembe a vendégek fizikumát. Egy nagyon magas ember egy és fél méteres fürdőkádban biztosan kényelmetlen lesz, és a nagy emberek kényelmetlenek egy kis méretű zuhanyzóban.

Ügyeljen a mosogató méretére. Természetesen pénzt akarok megtakarítani, de egy nagyon kis mosogató nem mindig a legjobb megoldás. Ha mosogatógépet szeretne mosogatógépbe telepíteni, akkor előnyben kell részesítenie egy modellt, amelynek szifonja vissza van tolva.

Színpaletta kiválasztása

A belső színek kiválasztását a személyes preferenciák befolyásolják, de más fontos tényezők is figyelembe vannak véve:

 • A világos színek vizuálisan növelik a szobát, sötétek - csökkentik;
 • Pszichológiai érzékelés a színben;
 • Ha úgy döntenek, hogy a kombinált fürdőszoba tervezésénél egy stílushoz illeszkednek, akkor sok tekintetben diktálja a koncepciónak megfelelő színek kiválasztását;
 • Azok számára, akik a feng shui-ra kíváncsiak, érdemes megfontolni, hogy a taoista tanítások szerint csak a kék, zöld, fehér és lila pasztell árnyalatok segítik az erő helyreállítását és a fáradtság tisztítását.

Barna, szürke, fekete nemkívánatosnak tekinthető.

A befejező anyagok kiválasztása

Az anyagoknak különleges követelményei vannak. Gyönyörűnek, praktikusnak és nedvességállónak kell lenniük. Ez minden felületre vonatkozik.


A mennyezet egyenletes vagy alakos lehet, fontos figyelembe venni a falak magasságát. A felfüggesztett szerkezetek a magasságtól legalább 5 cm-re lopnak. Ha különböző burkolatokat választanak a falak, a padló és a mennyezet számára, fontos, hogy szervesen illeszkedjenek a belső térbe.

A fürdőszoba kialakítása kreatív folyamat, ha nehéz képeket készíteni a képzeletben, de valami érdekeset szeretne, akkor láthatja a kombinált fürdőszobák belsejét a hálózatban bemutatott fotóban. Számos megfelelő termék van a modern piacon, ahogy azt mondják, minden ízlésért és költségvetésért.

Faldíszítéshez:

 • Kerámia, üveglapok elhelyezése;
 • Festés falak vízálló festékekkel;
 • Vízálló tapéta beillesztése;
 • Dekoratív vakolat;
 • Műanyag panelek.

A fő befejező anyagot gyakran természetes és mesterséges kővel, kavicsokkal, mozaikokkal kombinálják.

 • festés;
 • Ragasztós mennyezeti csempe;
 • Nedvességálló gipszkarton függesztett mennyezet;
 • Alumínium lógó panelek;
 • Műanyag panelek.
 • Kerámia és porcelán cserép;
 • Természetes padlóburkolat (padló);
 • Természetes parafa;
 • Vízálló laminált;
 • Tömeges polimer padlók.

Ha a szoba díszítésére kerámia burkolólapokat választottak ki, különleges elrendezésű számítógépes programokban elvégezheti az elrendezést. A vizualizáció mellett segítenek a befejező és a fogyóeszközök helyes kiszámításában.

Hogyan kell megfelelően megszervezni a világítást

A világítás fontos, amit sokan alábecsülnek. A megfelelően megválasztott és elhelyezett lámpák normális megvilágítást biztosítanak, kényelmesebbé teszik a fürdőszoba belsejét, hangsúlyozzák a kiválasztott stílust, segítenek elrejteni vagy kiemelni az egyes elemeket, vizuálisan növelni vagy csökkenteni a helyiséget.


A fényforrásokat különböző szinteken kell elhelyezni: a fő (mennyezeti) világítás fal- vagy padlóvilágítással kombinálva, így nincs árnyékos terület.

Az eredeti modern megoldás - a szín megvilágítás különböző területeinek világítása, valamint az egyedi alkatrészek LED-szalagjának megválasztása.

Világítás tippek:

 • Ideális esetben minden egyes funkcionális területnek saját megvilágítással kell rendelkeznie egy vagy több lámpa formájában;
 • A közvetlen fénysugár nem tükröződik a tükörben;
 • A kis fürdőszoba kialakítása mindig magában foglalja a világos világítást, segít vizuálisan kinagyítani a szobát;
 • A fényáram teljesítményszabályozója segít a szükséges szellem megszervezésében;
 • Nem kívánatos a hideg spektrumú fluoreszkáló lámpák (5000-7000K) alkalmazása, ezek nem járulnak hozzá a kényelem kialakításához.

Érték és hely

A tükröt az általános koncepció és stílus alapján választják ki. Ha a négyzetek uralkodnak, hegyes sarkokkal kell rendelkeznie, a sima vonalú, ovális vagy kerek belső térben jobban néz ki. A tükrök felszerelésének módja a beépített (a célba süllyesztett), a keretben és a padlózaton csuklós, továbbá a tükör egy csuklós szekrény homlokzata lehet.

Nagyon gyakran a modern stílusban kialakított kombinált fürdőszobát neon megvilágítású tükrökkel hangsúlyozzák, de nem viseli a funkcionális terhelést, és csak egy olyan dekoráció, amely hamar unalmas. A fényvisszaverő felületek vizuálisan növelik a helyiséget, de túlzottan kényelmetlenek lehetnek.

A tükör fő területei:

 • A mosogató felett;
 • Egy ritkán két szomszédos fal a fürdõ felett;
 • A bejárati ajtó belső része;
 • Hátsó fali rés;
 • A teljes helyiségekben helyezze a padló tükröket egy személy magasságába.

Windows és hamis ablakok

Így történt, hogy egy ablakos fürdőszoba kialakítása ritka számunkra. Az apartmanokban gyakran van egy kis ablak a konyhában. Az "ablak" fénye olyan kicsi, hogy a nyílást általában varrják. Alternatívaként, helyettük, beilleszthet egy ólomüveg ablakot, egy képet, majd újragondolhatja egy rést.

A magánházak tágas szobái bármilyen alakú és méretű ablaknyitást is nyújthatnak. Számos előnye van egy ilyen megoldásnak: természetes megvilágítás, további szellőzés, vizuális térbeli növekedés, esztétika. Ha a jövőben az ablak ablakai nem felelnek meg, akkor hamis ablakkal korlátozhatja magát. Széles ablakpárkával ellátott, a mosdó alá kivágott kivágással, díszes redőnyökkel díszített, aranyos textil függönnyel. És ha nedvességet szerető növényeket helyez el az ablakpárkányra, a mosdó valóságos zöld oázissá válik.

Egyéni megoldások és technikák

A modern technológiák és rengeteg kivitelezés lehetővé teszi, még a fürdőszobában is, hogy a legaktívabb építészeti ötleteket testesítsék meg, és innovatív elemekkel egészítsék ki a fürdőszoba belsejét. Talán az egyik ilyen ötlet vonzó lesz az Ön számára.

 • A pódium már klasszikus trükknek tekinthető. Segítségével szokatlan görbéket, vonalakat, fürdőket hozhat létre.
 • A beépített zuhanykabin racionális és gyönyörű megoldás, amelyből bármelyik kombinált fürdőszoba fürdőszobája előnyös lesz. A raklap hiánya új lehetőségeket teremt a térszervezés számára. Ráadásul ezek a zuhanyzók stílusosak és modernek.
 • Kandallók - ez egy eredeti, nem szabványos megoldás, amely lehetővé teszi a biofireplaces megjelenését. Az újdonság a környezetbarát üzemanyaggal működik, nem igényel kéményt, az égés során szén-dioxid nem több, mint egy gyertya. Leggyakrabban ilyen kandallók épülnek a falakba.
 • A közös WC-k kialakításában betöltött válaszfalak általában díszítő szerepet töltenek be, ugyanakkor egy külön funkcionális területet blokkolnak.
 • A rések nem ritkák, mivel ezek elrendezése magában foglalja a szoba térfogatának csökkentését.
 • A gipszkarton dobozok elrendezését általában az okozza, hogy el kell felejteni az elfelejtett kommunikációt, vagy nem lehetett elrejteni a falakon a javítás kezdeti szakaszai alatt.

A nagy vagy kicsi, meglehetősen bonyolult, gondtalan munka kombinált fürdőszobájának kialakítása, amelyben nagy mennyiségű árnyalatot kell figyelembe venni. Ne rohanjon, mielőtt megpróbálná újra létrehozni a képet az internetről, gondoljon arra, hogy teljes mértékben megfelel-e az Ön igényeinek.

A kis méretű WC belseje: jellemzők, design, szín, stílus, 100 + fotók

A kisméretű WC belseje a korlátozott kis helyiség ellenére másképp néz ki, mint a fürdőszoba felszerelésének, berendezéseinek és anyagainak színe. A kicsi WC nem lehet rosszabb, mint egy nagy, a legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a megfelelő színt a belső tér és használja a bölcsességet.

Elrendezés kis fürdőszoba

A kompakt WC elrendezése a helyiség nagyságától és a folyosón keresztül történő terjeszkedés lehetőségétől függ. Ha a falak lebontása nem szerepel a tervekben, akkor más intézkedésekre is igénybe vehet.

 1. Vegye ki a mosógépet a kis WC-ből (áthelyezni a fürdőszobába vagy a konyhába).
 2. Helyezzen egy lógó WC-t, amely megfelel bármilyen kis belső térnek, helyet takarít meg, és minden kommunikáció rejtve van.
 3. A tisztítószerek és fertőtlenítőszerek tárolására szolgáló szekrények helyett használjon egy rést a mosdó felett.
 4. Ha a ház több mint 4 embernek ad otthont, akkor a fürdőszobában lévő reggeli díjak kényelmében egy mosdót is elhelyezhet.
 5. Az ajtó akadály nélkül kell nyitnia.
 6. Fényes padló, falak vagy mennyezet tükrözik a könnyű és vizuálisan növeli a belsejét egy kis WC.

Fal dekoráció

A kisméretű toalett bejárata a javítási költségkeret alapján változtatható.

A WC-ben nincsenek ablakok, de viszonylag magas a páratartalom, ezért a tapétázásról szóló, nedvességállóságú vinilszálakat a nem szőtt alapon kell kiválasztani. A falakat először ki kell egyenlíteni és gombaellenes oldattal kell kezelni.

A formatervezés lehet virágos, mintázott vagy geometrikus. A különböző színű háttérképeket is beillesztheti, pl. Zöld és fehér tapéta, hogy vizuálisan megnövelje a kis WC belsejét.

A fotó fal dekoráció vinyl tapéta egy sötét és világos árnyékban, amelyek hangsúlyozzák a belső egy kis fürdőszoba klasszikus stílusban.

Falfestmény

A fotovasztható papírok megkülönböztetik a WC-k egy vagy két falát egy semleges háttérkép egységes hátterén, kép nélkül. A képek a belső stílus alapján illeszkednek, például a hullámok képéhez, a tengerpart a tengeri stílushoz illik. Ez lehet táj, folyók, tengeri állatok, hegyek.

csempe

Jobb, ha egy nagy és átlagos méretű cserépet választasz, érdemes megtagadni egy kis cserép (mozaik) megtagadását. Fényes csempe esetén a padlónak unalmasnak kell lennie, és fordítva. A csempe oszlopok segítségével oszlik el, párhuzamosan helyezkednek el, pásztázólap mintával és átlósan a falak párhuzamosságának elrejtésére.

A képen a falak és a padló nagy díszítéssel díszített, a szekrény a falba épül, és a helyiség megóvása érdekében a WC fölött nem nyúlik ki.

Folyékony tapéta

Folyékony tapéta esetén a felületet olajozni és alapozni kell. A tapétázás után hagyja megszáradni, és alkalmazzon védő réteget akril alapú lakkra. A flitterekkel és a selyem szálakkal összefonva érdekes megjelenést kölcsönöz a kis WC-k falainak.

Laminált padló

A ragasztót közvetlenül a falhoz rögzíthetjük, majd a helyet csak a csempeburkolástól lehet elrejteni. A laminát egy falat lezárhat, részben vagy egészen egy kis WC-k fából készült belsejét, de a padló és a falak között különböző fafestékeket kell választania.

festék

A festéknek ellenállónak kell lennie a nedvességgel szemben és antibakteriális indikátorokkal kell rendelkeznie. Megfelelő emulziós festék akril, latex, szilikon kompozícióval. Festse a felületet kétféle színben különböző módon:

 • a fal alját és tetejét szemmel láthatóan elválasztja;
 • a színátmenetet gondatlanul határoztuk meg a stroke típusai vagy a sima borostyán alapján;
 • festse az ellenkező falakat különböző színekben;
 • egy kontraszt falat a mosdó mögött.

A képen egy kis modern fürdőszoba található, festett világos falakkal és laminált padlóval, ahol a fehér díszítés helyet ad.

panelek

A panelek mindegyik oldalon 5 cm falat rejtenek, de nyilvánvalóan egyenetlen felületeket rejtenek. A műanyag panelek a költségvetést és az eltöltött időt takarítják. A megfelelő telepítéssel a PVC nem teszi lehetővé a nedvességet, és nem járul hozzá a gomba kialakulásához.

Kombinált kivitel

A két befejező anyag kombinációját gyakran kád nélküli kis WC-k belső terében találják. Gyakori kombinációk:

 • csempe és festék;
 • csempe és folyékony tapéta;
 • csempe és tapéta;
 • fa panelek és festékek.

Padlóburkolat

A padlóburkoló anyagok fő követelménye, hogy nem csúszós és jól tolerálja a nedvességet.

csempe

A csempe lehet kő vagy porcelán kőzet, könnyű árnyalatok előnyben részesítendők. A padló lehet egyszólamú, kialakítású, különböző méretű és lefektetési módszer, a fa alatt csempe is népszerű.

Laminált padló

A laminátum vízzáró osztályú, impregnált élekkel, védő felső réteggel és nedvességálló PVC alapanyaggal kell, hogy legyen, a parafa szubsztrátum felszívja a nedvességet.

A képen egy kis fürdőszoba laminált barna színnel, amely a mosdó színével egybeesik.

linóleum

A linóleum, ha megfelelően fel van szerelve, nem fogja felhalmozni a por és a gomba alatt. A lapot sík felületre kell ragasztani, ragasztott és zárt lábazattal a falhoz (vagy gumitámasz lábazathoz). A linóleumnak olyan kereskedelmi osztályt kell választania, amelynek nagy tartóssága van.

Önterülő padló

Önterülő keverék cement, homok, vakolat lehet epoxi, poliuretán, fehér, szürke, átlátszó, 3D-s mintával.

Mennyezeti dekoráció

Stretch mennyezet

A nyújtható mennyezet nem fél a nedvességtől, könnyen követhető, fényes lehet és tükrözheti a fényt. A WC belsejének egy kicsit jobb választani egyszintes vásznat.

panelek

MDF vagy PVC panelek alkalmasak gazdaságos kivitelezésre. Vannak varrat nélküli panelek és látható varratok.

festék

A kis WC-k belsejének festése a világos árnyalatok (fehér, szürke, homok, vörös, kék) kiválasztása. A festéket vízalapú vagy vízdiszperziós (akril és latex) gombaellenes adalékokkal alkalmazzák.

A bal oldali képen a falakat és a mennyezetet egy festéssel festik, ami a fal folytatásának hatását hozza létre. A fehér fény a fehér felületről tükrözi és helyet ad.

gipszkarton

A gipszkarton mennyezet 5-7 cm-t takarja el egy kis WC-vel, hanem a padlólap vagy a mennyezet szabálytalanságait is elrejti. Lehetőség van egy gipszkartonból, egy hullámfényből egy rést hozni. Újrafesthető és így megváltoztathatja a WC belsejét.

Vízvezeték és bútor kiválasztása

A szűk vécstermelésnek kicsinek kell lennie, ne helyezze fel a helyet és működőképes maradjon.

héj

A kényelem és a higiénia érdekében mosogatót helyezhet el egy kis WC-ben, ami nem sok helyet foglal el. A mosdót lehet szögben elhelyezni és a tartály fölé helyezni, négyzet vagy téglalap alakú. A keverők kis méretben is készülnek. A mosdó felfüggeszthető, szögletes, éjjeliszekrény.

A bal oldali képen egy lógó mosdó és egy ugyanolyan színű WC található, aranyozott szerelvényekkel a fürdőszoba klasszikus fehér-lila belseje alatt.

WC-tál

A WC a klasszikus verzióban helyezhető el - a fal közepén vagy a sarokban. A kompakt WC-berendezések nem jelentenek nehézséget, kis méretűek, nem sok helyet foglalnak el. Vannak padló, felfüggesztve, szögletes.

A szín normál fehér, fekete, piros, kék lehet. Ha egy kis fürdőszoba belseje tematikus vagy monofonikus, akkor a hangsúly nem a falon, hanem a WC-tál színén állítható. Például egy vörös WC alkalmas a WC vörös, fehér, fekete belsejére.

bútor

A vízvezetékszerelés mellett jobb, ha megtagadja a mosogatógép és a szekrények egy kompakt WC-ben történő elhelyezését. Ön korlátozhatja magát egy fali szekrényhez vagy polchoz, amely egy papírt és tisztítószereket tárol.

Világítás és dekoráció

világítás

A világításnak alapvetőnek és helyinek kell lennie. A fővilágításhoz a mennyezetbe vagy a kis reflektorokba beépített matt üveglámpák alkalmasak. A foglalatoknak és a kapcsolóknak leesés elleni védelemmel kell rendelkezniük. A díszvilágítás a mennyezet mentén, bármilyen színű alaplap mentén helyezkedhet el.

A képen egy alap-, résszel és díszvilágítás kombinációját egy barna-bézs belső tér kis fürdőszobájában.

dekoráció

A kis belső térben nem sok dísztárgy kell, de díszes csempe megengedett, kiemelve a színes akcentust a falakon, a színes toalettpapírt, szappantartót, képeket a keretben. A fal közepétől és a mennyezetig az elülső falig terjedő hely növelése érdekében tükrözhet.

Színes oldat

A színtervezési ötletek nem függenek a helyiség méretétől, mivel bármely színnek több al-színe van, amelyek alkalmasak egy keskeny vagy kis WC-re.

fehér

Fehér szín a fürdőszobában gyakoribb, teszi a vécé könnyebb és tágasabb. Más pasztell és élénk színekkel kombinálva: fekete, növényi, skarlát, bézs. Hangsúlyt lehet helyezni egy színes telepítésre. Hasonlóak az ayvori tejfehérje és árnyéka.

fekete

A fekete belső tér fehér vezetékkel van összekapcsolva. Ez szürke, skarlát, sárga színnel kombinálódik.

Fekete-fehér

A kis wc fekete-fehér belseje ellentétes. Fehér lehet a mennyezet és a padló, és a falakat fektetik fekete-fehér csempe halszálkás vagy egy pecsétes mintát. A kombinációk és az arányok különböző módon változhatnak.

A képen a fehér vízvezeték és a fényes fekete dekorációs burkolat szerves megjelenést kölcsönöz a belső térnek, ahol a hidegvilágítás fontos szerepet játszik.

zöld

A zöld szín a természetre emlékeztet, kávéval, fehér színnel, bézs színnel, arany színnel.

sárga

A kis fürdőszoba sárga belseje nem túlterhelt, melegíti a szobát, a kukoricavirág kék, fekete és lila színnel kombinálva.

szürke

A szürke belseje krómozott keverővel, gombokkal, fémes kivitelben modern stílusokat teremt. Kombinált fehér, rózsaszín, fekete.

A bal oldali képen egy szürkésfehér WC található egy felszereléssel és egy mosdóval, ahol a kommunikáció rejtve van a fülke alatt, és kiegészítő polcként szolgál.

piros

A piros színt leginkább a fehér vízvezeték, a fekete vagy a sárga dísztárgyak hígítják. Jól jár a fehér.

Bézs és barna

A bézs és a barna sikeresen kombinálható egy kis helyiségben, kiegészítve sárga, fehér, homokszínnel. A sötét barna fa kombinálható bézs festékkel.

kék

A kék a kék, fehér, smaragd, fekete színben népszerű. Kék lehet csempe, WC, világítás.

A jobb oldali képen, a kék fürdőszobában, átlós sakkpadlóval, ez a technika vizuálisan elnyeli a falakat.

Fürdőszobai belső stílusok

modern

A modern stílust ergonómikus vízvezeték-szerelés készítette, szürke, fehér virágokat, minimális díszítést és funkcionális elrendezést.

klasszikus

A WC klasszikus belseje bézs-arany színekkel, dekorációs festményekkel, sima falakkal, puha világítással és arany szerelvényekkel van feltüntetve.

A bal oldali képen egy kisméretű toalett, csempe a padlón, és egy lógó mosdó aranyozott lámpatestek klasszikus stílusban.

A tetőtéri stílusú WC gyakran monokróm fehér vagy szürke, néha téglafalú, egyszerű kis lámpák és matt padló.

Provence

A Provence stílusú WC belseje fehér-zöld, fehér-lila. A falpapírt virággal vagy szalaggal választják. A vécé fölötti szekrény provansz stílusban készült és pasztell zöld színű.

skandináv

A skandináv vécék belseje az egyszerűség és a minimalizmus. A fehér vízvezetékeket könnyű fapadlóval, kerámia téglával és kis virágokkal kombinálják.

tenger

A tengeri stílus 3D háttérkép, kék csempe, kék mozaik, önterülő 3D-s emelet, a tengerfenék képével, kék válásokkal ellátott fehér falakkal készül.

A jobb oldali fotóban egy kis tengeri mosdó mosdóval és egy szabványos WC-vel van ellátva, ahol egy tükör és egy kötéllel díszített kép emlékeztet a tengerre.

Fotógaléria

A kis fürdőszoba belseje nemcsak a fürdőszobával való kombinációval, hanem a helyiség elrendezésével, valamint a színegyeztetéssel is megváltoztatható. Az alábbiakban néhány példa a kis négyzet alakú WC-k kialakítására.