Legfontosabb > Dekoráció

Egy ablak a fürdőszobában: legyen vagy nem?

Történelmileg, az ablakok a fürdőszobákban, szinte nem gyakoriak. Ennek több oka is van: a tipikus lakóházak egyszerűen nem javasoltak olyan dolgot, mint az utcára való közvetlen hozzáférés, és ha önállóan rendezheti az ablak- és ajtónyitásokat, akkor általában nem következik be valami átlátszóság ilyen magányos helyzetben.

Ennek a gondolkodásnak a megértése egyszerű, de a megfelelő megközelítéssel az ablak a fürdőszobában semmilyen módon nem zavarja meg Önt, és érdekes tervezési döntésévé válik.

Miért kérdezed? És sok előnye van: esztétikai és praktikus.

A fürdőszoba ablak előnyei

1. Szellőztetés

És az első változás, amit a fürdõszobában ablakokkal érzel, a szellõzés.

Ha egy vidéki házról beszélünk, akkor friss levegő áramlik közvetlenül a szobába; ha a lakás városi, akkor bizonyos nehézségekkel lehet a "frissesség", de mindenesetre jobb, mint a stagnálás, ami zárt "dobozokban" történik.

2. Hasznos hely

A második, kétségtelen plusz az ablakpárkány, ami új használható helyet jelent.

Mosogatószerekkel vagy virágokkal kiegészíthetõ. Egyébként a napsütés páratartalmának és hozzáférésének köszönhetően a növények nagyszerűen élvezni fogják a fürdőszobát és kiegészítik a belső teret.

3. Világítás

A már említett világítás vitathatatlan érv az ablakok telepítéséhez is: a nap sugarai mindig a mesterséges fényhez képest előnyösebbek, és a nap folyamán nincs szükség a lámpák bekapcsolására, ami energiát takarít meg.

4. Írja be

A kérdés esztétikai oldala ugyanilyen fontos.

Bármelyik helyiségben az ablakok vizuálisan bővítik a helyet, ami nagyon hasznos lesz, tekintetbe véve, hogy a fürdőszobában gyakran korlátozott helyet biztosítanak. A normál zuhany nem tartalmaz különleges belső élvezeteket, de ha teljes fürdőszobája van, az ablak lehetővé teszi, hogy élvezze a gyönyörű kilátást, miközben meleg vízben pihen.

Ne felejtsük el, hogy sok belső megjelenése jobb a napfényben.

Ha ablakot készít a fürdőszobában, mi?

Tehát úgy döntöttél, hogy egy ablak megnyitása a fürdőszobában remek ötlet. Most itt az ideje, hogy eldöntsük a méretét, helyét és alakját.

alak

A legkönnyebb formában lesz - közvetlenül a belső térből következik. Országokban vagy klasszikusokban a normál négyszögletes keretek nagyszerűen érzik magukat; egy kerek rózsa illeszkedik a román és gótikus stílusba; és ha keleti eredetre telepedtek, akkor a választása boltíves; a modern elősegíti az íves ablakok simaságát.

elhelyezkedés

A méret és a hely közvetlenül attól függ, hogy mit lát - és mennyire fontos az Ön számára, hogy ne lásson. Egy jó lehetőség az intimitás megőrzésére, de a tér vizuális kiterjesztése a fürdő felett helyezkedik el.

Ebben az esetben megkapod a fényt, de elveszíted a lehetőséget, hogy lássuk, mi történik az utcán. Ha félénk vagy, a lakóépületek vagy a szomszédok alsó szintjén élnek a webhelyén, gyakori, akkor még jobb is.

Az intimitás megõrzésének másik módja az ablak félretolása. Ez a lehetőség nem túl jó a szerelmeseinek, hogy kipördjenek az ablakon, még a fürdőben is ülve, de van egy vitathatatlan előnye - nem lesz kitéve közvetlen vízzel való érintkezésnek, ami azt jelenti, hogy Ön nem korlátozódik az anyagok kiválasztására.

méret

Lehetőség a bátor; egyetlen; magasan emelkedik vagy egyszerűen közömbös a távcsővel rendelkező potenciális megfigyelők számára: egy nagy ablak közvetlenül a fürdő mellett. Esztétikus érzés, ha szép kilátás nyílik a ház előtt, pontosan elégedett lesz.

De ha ezt a döntést választotta, ne felejtse el, hogy az ablakok karbantartást igényelnek, és óvatosnak kell lenniük - a szigetelés rosszul reagálhat nagy mennyiségű vízre.

Ha a falai mennyezetesek

Egy másik lehetőség azok számára, akik egy fürdőszobát készítenek egy földszintes házban a felső emeleten, hogy rendezzenek egy ablakot a lejtős tetőn. Ez megoldja a magánélet kérdését, és jobban megvilágítja a szobát, mint más lehetőségek.

Függönyök és bármi más?

A fényáramlás korlátozásának módja, a felesleges figyelem elkerülése és a fürdőszoba belsejének díszítése - az ablakok fedezésére.

A választás nem különbözik más szobáktól: megfelelő függönyök, redőnyök, redőnyök vagy "tekercsek".

De ellentétben a többi szobával, figyelembe kell vennie a fürdő nedvességtartalmát. Ez nem zárja ki a ruhák használatát, de különösen fontos gondoskodik róla.

A redőnyök vagy redőnyök faát gondosan le kell lakkozni vagy festeni kell megfelelő festékkel. Minden fém elemnek, mint a csuklópántnak rozsdamentes acélból kell készülnie, és a redőnyök mechanizmusának nedvességállónak kell lennie.

Ha az anyagot választotta, fontos megjegyezni, hogy este, ha bekapcsolja a fényt, a vékony és a fényes felület fénylik.

Ezek azok a fő tényezők, amelyeket figyelembe kell venni az ablak kialakításakor. Esztétikai szempontból fontos a célszerűség megfigyelése: például a boltíves ablakok nem illeszkednek jól a függönyhöz, míg a vakok egyáltalán nem keringenek.

De ha csiszolt üvegre vágysz, akkor ez a probléma nem ér rá. De nehéz lesz az utcára nézni.

Melegítő fürdőszoba ablakokkal

Bármi legyen is a felmelegedés, az ablaknak esélye van arra, hogy a hideg bejusson otthonába, és a tél Oroszországban durva. Ezért különös figyelmet kell fordítania a helyiség fűtésére és az anyagok kiválasztására. Ha az ablak a káddal szomszédos, akkor dupla üvegezés szinte előfeltétel.

Ez nem károsítja a fűtőtestet a keret közelében, és a vakok menthetik a fagyot. A helyes megközelítéssel a fürdőszobája meleg és barátságos hely marad az év bármely szakában, még akkor is, ha több lépcsős struktúrát helyez el az egész falra.

A kondenzáció eltávolítása az ablakokon

Ez a nagy nedvességtartalmú szobának elkerülhetetlensége. Megszabadulhat, vagy gyengítheti azt többféle módon.

 • Az első: kicsit távolabb húzza ki az ablakot a falon.

Ebben az esetben szélesebb ablakot kap, és az üveg a külső "zsebében" lesz. A felmelegedő meleg gőz a mennyezetre zuhan, megkerülve ezt az ágat.

 • Egy másik módszer a gondos szellőztetés, de a fűtési hatékonyság csökkenéséhez is vezethet, és maguk az ablakok gyakran csak szellőztetésre vannak elhelyezve.
 • Meg lehet szabadulni a kondenzátumtól és mechanikusan - telepíteni a fúvott üvegeket, akárcsak az autókban. De ez megtöri a falak holisztikus szerkezetét, és általában túlságosan erőforrás-igényes.

Természetesen az ablakot el lehet távolítani a hőforrásoktól, de ez csökkentheti a fény mennyiségét. Végezetül, melyik választási módszer közül választhatod magad.

Több mint 170 nagy és gyönyörű vidéki házat terveztünk és építettünk. Mindegyiknek legalább egy fürdőszobája van egy ablakkal :)

Olvassa el a többi cikket ebben a szakaszban.

Olvassa ezt a cikket annak érdekében, hogy egy jó tiszteletre méltó otthont birtokol egy meglehetősen rövid idő alatt, ami biztosítja Önnek a kényelmes életet, és örömmel fog sok éven át.
További információ a megtakarítási hibákról a házak építésében.

Az elit ház egy különleges megközelítés és egy igazi "életfilozófia". Nem lehet semmi véletlen benne, minden elemet alaposan teszteltek a magas színvonal betartása érdekében.
Olvassa el az elit ház stílusának megválasztását.

A ház építésének, kiterjesztésének vagy rekonstrukciójának dokumentálnia kell az elvégzett változtatásokat. Az eljárás diktálja az a tény, hogy.
Bővebben a magán lakóház üzembe helyezéséről.

Minden tipikus projektjavítás növeli annak értékét. Ez annak köszönhető, hogy egyedi számításokat kell végrehajtani.
Továbbá a ház projektjének megváltoztatásának lehetőségeiről.

Hogyan lehet a szükséges elektromos áramot egy modern házhoz? Milyen hatóságokkal kell kapcsolatba lépni a szükséges dokumentáció teljesítésével?
Bővebben a magánház áramellátásáról.

Vizsgálati nyílások a fürdőszobában: melyek a nyílások és hogyan kell helyesen rögzíteni őket?

Az épületben lévő kommunikáció lefektetése biztosítja a vezetékek, csövek, mérők, szenzorok stb. Jelenlétét. Ez létfontosságú, de sokkal gyakoribb, mint egyáltalán nem esztétikus. A kommunikáció könnyen elrejthető a díszítő panelek mögött, de az ellenőrzések, karbantartás és javítások problémái vannak. Ez megoldható az ellenőrző nyílások segítségével.

A szoba céljától függően a technikai rés paraméterei, a dekoráció típusa, a kabin nyílásainak mérete a fürdőkád, a WC vagy a konyha alatt kiszámítható. A helyesen kiválasztott ellenőrző nyílás majdnem észrevehető, vagy éppen ellenkezőleg, a belső tér fényes dekoratív elemévé válik. Nagyon népszerű nyílások, amelyek láthatatlanok.

A falakat ugyanolyan anyagokkal díszítik, mint a falakat, és a kialakítás úgy van kialakítva, hogy az ajtó ne nyúljon túl a függőleges felületen, amelyen fel van szerelve. Könnyű megtalálni a megfelelő modelleket a szaküzletekben, az interneten vagy rendelni egy olyan cégnél, amely hasonló termékeket állít elő egyedi méret szerint.

Anyagok ellenőrző nyílások gyártásához

A nyílások a telepítés, a gyártási anyag, a tervezés helyett változhatnak. A csuklós ajtókkal ellátott tartószerkezetek.

A fő anyag lehet fém, műanyag, gipszkarton és gipszkarton, és a kötőelemeket csak nagy szilárdságú fémből készítik. A műanyag nyílások leggyakrabban fehérek.

Ez egy semleges szín, amely jól illeszkedik a belső színek bármelyikéhez. A fémszerkezetek csak a gyártási anyagban és a magasabb költségekben különböznek egymástól. Az ügyfelek csaknem kétszer annyi árat fizetnek, mint a műanyag társaik.

A legolcsóbb megoldás egy gáztömör bejáratú akna, de a tartósság és a teljesítmény jellemzői sok kívánnivalót hagynak maguk után. Ha a költségek alapvetően fontosak, akkor jobb, ha egy műanyag vagy gipszkarton költségvetését választjuk ki.

Ha a minőség kérdése előbb jön, előnyben kell részesítenie a fémmodellt. Évekig szolgál majd.

Meg kell említenünk a láthatatlan ellenőrző nyílásokat is. Rejtett telepítésre szánják őket. Ezt a modellt a falba vagy a kád alatt lévő műszaki résbe építheti.

Ugyanazt az anyagot vágja le, mint a falak. A fürdőkád nyílás mérete kisebb lehet, mint a falon lévő ellenőrző résbe történő beépítésnél. A rejtett modell általában csempézett és összeszerelve a fal befejezése előtt.

Ez annak köszönhető, hogy nagyon fontos pontosan vágni a csempe a nyílás méretére. A falat egy utolsó résszel kell befejezni, és nem az első sorra kell fókuszálnia, mint általában a burkolólapok elhelyezésekor, de a fülke befejezésénél.

A szaniter nyílások tervezése és méretei

A normál revíziós nyílás négyzet vagy téglalap alakú, de szükség esetén bármely konfiguráció modelljét megtalálhatja vagy megrendelheti. Vannak kör alakú termékek, amelyek hasonlítanak az ovális, trapéz alakú ajtónyílásokhoz.

Egyes kézművesek saját magukkal határoznak, és néha nem banális formában vannak. A fürdőszobában és a WC-ben található egészségügyi betétek méretei nagyon eltérőek lehetnek - a 100x100 mm-től 800x500 mm-ig terjedő méretű miniatűr kivitelektől.

A kis különbségek a tervezésben általában a szerkezetek dimenziói miatt következnek. A különböző modellek beszerelési módszerei is megközelítőleg azonosak: a nyílás a nyílásba önzáró csavarokkal vagy speciális ragasztókkal van felszerelve.

A fürdőszobához és a WC-hez tartozó egészségügyi betét méretének kiválasztásakor a fülke nagyságára kell összpontosítania. Ha már van egy résszel, meg kell mérni a nyitást és meg kell keresni a szükséges paraméterek modelljét.

Ha csak tervezett, akkor érdemes azonnal megtervezni a szabványos méreteit, hogy ne legyen gond a kihajlás kiválasztásával. Amikor rejtett modellt keres, a fülke méretén túl meg kell tudnia előre a csempe méretét.

Kívánatos, hogy egy egész számú csempe illeszkedjen az ajtóhoz úgy, hogy ne kelljen lehúzni. Ellenkező esetben a burkolat látható a falon a csempék következetlensége miatt. A csempe az ajtón túl 0,5 cm-re, és legfeljebb 5 cm-re legyen a csuklópánt oldalától.

Hogyan válasszuk ki a láthatatlan nyílást az összes paraméterrel, a szakértő azt mondja:

A nyílások típusai a telepítés helyén

Bár a leggyakrabban fali nyílásokról beszélünk, vannak padló- és mennyezeti modellek is. Mennyezeti ellenőrző nyílások vannak felszerelve a szellőzőrendszerekhez való hozzáféréshez.

Gyakran telepítenek álmennyezetbe. A mennyezeti modell fő követelménye a könnyű, így a fémmodellek nem kívánatosak.

Ezenkívül a felső ellenőrző nyílásnak erős ajtóval és megbízható zárómechanizmussal kell felszerelni, amely meggátolja a spontán nyitását.

A padlóburkolatok ellenállnak a súlyos terhelésnek. Meg kell választani egy elég erős modellt, hogy lépést tartva, egy személy nem esik a padló alá.

Az értékesítésen megtalálhatók az erős fémszerkezetek, amelyek további merevítő bordákkal, tartós fedéllel és tömítésekkel vannak ellátva a fedél és a keret közötti rés lezárására. A pecséteken különös figyelmet kell fordítani.

Attól függ, hogy idegen szagok és nedvesség érkezik-e a padló alól. Szintén ajánlatos a modellt bilincsekkel és lengéscsillapítókkal ellátni. Ezeket az elemeket úgy tervezték, hogy simán és könnyen nyissa fel a fedelet, nyitva tartva.

A lakóhelyiségek padlóburkolata nedvességálló laminátumból készülhet. Ez egyfajta analóg fali láthatatlan nyílás. De ha a fali modellek nyílása csempézett, a padlóburkolat mögül egy burkolattal van ellátva, amely lefedi a padlót a szobában.

Általában linóleum vagy cserép. Hogyan látható a padló alatt a csempe alatt a videó. Ügyeljen az ajtó sima lehúzására:

A nyílások tervezési típusok szerinti osztályozása

Leggyakrabban értékesített egyajtós ellenőrző nyílások, de a kettős ajtó ajtók széles résszel is kaphatók. Ha a technikai rés szélessége meghaladja a 70 cm-t, a második lehetőség előnyösebb.

Ez segít elkerülni az ajtó elvesztését, amely idővel egy széles, egyajtós modellel történhet. A nyílás nyitási és zárási módja csuklós, tolható, összecsukható vagy csúsztatható. Olyan helyiségeknél, ahol a műszaki kikötő súlyos működési terhelést tapasztal, jobb a megerősített szerkezetek kiválasztása.

Speciális erőteljes hurkokkal, további merevítő bordákkal vannak felszerelve, és nagy felületű anyagokkal vannak ellátva.

Swing modellek: egyszerűség és kényelem

A hagyományos nyílőrendszernek köszönhetően a swing ajtók a legnépszerűbbek, és a fal bármely részén elhelyezhetők. Ennek a modellnek a kialakítása nagyon egyszerű: az ajtó a kerethez két csuklópánttal van összekötve.

A keretet rögzítik a technikai rés nyílásánál a tüskék segítségével. A lengő nyílások ajtóit speciális, görgős ék alakú reteszekkel védi spontán nyitástól.

Ha a swing modellt csempével díszítik, akkor figyelembe kell venni, hogy a csempe ne legyen több, mint 5 cm-re a nyílászáró felett. Kinyithat egy ilyen ajtót egy dugóval. A nyílást úgy tervezték, hogy ne károsítsa a felületet.

Az ajtó eleinte kissé elmozdul, majd kinyílik. Ez biztosítja a fedél biztonságos megnyitását, még akkor is, ha a helyiség sarkába van szerelve.

Nyomástartó nyílások: opció a domborműnél

A nyomásmodellek jó alternatívát jelentenek a csuklópántokhoz, ha a domborművekkel kívánja befejezni: durva csempék, természetes vagy mesterséges kő, mozaikok.

Lehetetlen ragasztani a tapadókorongot egy ilyen felületen, és az ajtó majdnem olyannyira nyit, mint a csuklós ajtó, így a tulajdonos semmit sem veszít ebből a helyettesítőből. A nyitott nyílás megnyomására a tenyéren nyomódik. Az ajtó kinyílik és kinyílik.

A nyomástartó nyílások szerkezeti jellemzőit a videó tartalmazza:

Csúszó modellek háromoszlopos

Kétszárú csuklópántok vannak kialakítva lengő és nyomó nyílások, és három szekciós zsanérok használják tolóajtók. Ez lehetővé teszi, hogy az ajtó csúsztassa a fal mentén. Először kissé (kb. 1,5 cm) halad előre, majd félreteszik.

A formatervezés rendkívül kényelmes olyan helyeken történő beszerelés esetén, ahol a bútorokhoz vagy a vízvezeték szerelvények miatt a technikai réshez való hozzáférés nehéz. Annak megakadályozása érdekében, hogy az ajtó ne mozduljon el, az ilyen modellek görgős ék vagy görgőnyomás-záró mechanizmusokat biztosítanak.

Ha a nyílás túl széles, akkor jobb, ha előnyben részesítjük a kettős szárnyú modellt, és ha túl magas (több mint 1 m) - a nyíláshoz egy másik nyitórendszerrel. A magas ajtó gyorsan elhajlik.

A kinyitható ajtók számára a nehéz helyek

A fedélnyílások ideálisak olyan helyeken való elhelyezkedéshez, ahol nehezen lehet kinyitni vagy mozgatni az ajtót. Az összecsukható modellek előnye sokoldalúsága. Az ajtók könnyen eltávolíthatók és teljesen nyitott hozzáférést biztosítanak a fülkebe.

A sraffozást egy dugóval távolíthatja el. Összecsukható modellek a legjobb helyeken helyezkednek el, amelyek ritkán igénylik az ellenőrzést. Ez annak köszönhető, hogy az ajtó felszínén nagy a károsodás az alapanyagokban. Ellenkező esetben ezeknek a nyílásoknak nincsenek hibái.

Videó bemutató az ellenőrző nyílások felszereléséről

Minden ellenőrző nyílás ugyanazon az elven működik, de vannak olyan árnyalatok, amelyek a tervezési és telepítési helytől függenek. Általános telepítési rendszer:

 • A nyitó előkészítése. Szükség esetén a kívánt méretre növeli vagy csökkent.
 • Telepítés. A nyílás a résnyílásba van szerelve, szinttel és rögzítve.
 • Ajtókés. Az ajtóterveket olyan falakkal díszítették, amelyek a falra, a padlóra vagy a mennyezetre vonatkoznak.
 • Lezárjuk. A rés tömítőanyaggal van feltöltve. A szárítás után a teljes mélységre van vágva.
 • Ellenőrizze. Beépítés után csak a sraffozás működőképességének, az ajtó nyitásának és zárásának, valamint a reteszek működésének ellenőrzéséhez marad.

Tekintse meg a vízvezeték-nyílások részletes videó beszerelési útmutatóját:

A tervezés helyes megválasztása és a fürdőkád vagy a WC alatti nyílás mérete nagyban függ a ház kényelmes életvitelétől. Megfelelõ kinyílás után bármikor ellenõrizheti és javíthatja a csöveket, szelepeket, métereket, csapokat.

A kommunikációnak mindig rendelkezésre kell állnia, de ne akadályozza a helyiségek megjelenését. A kiváló minőségű auditálás tökéletesen kezeli ezt a feladatot.

A fürdőszobás ablak kialakítása +75 fénykép

A fürdőszobában egy ablak egy modern divatirányzat, amely lehetővé teszi, hogy élvezze a gyönyörű kilátásokat fürdés közben. Csak a saját hazai házak vagy apartmanok tulajdonosai, akiknek jobb tervezésük van, megengedhetik magukat ilyen luxusban.

A városokban, a fürdőszobákban sok otthonban is van egy ablak, amely a konyhába vagy a közelben található fürdőszobába nyílik. Leggyakrabban az ilyen lakásokban élő lakosok előbb-utóbb ezt az ablakot gipszkartonra varrják, mivel nem játszik nagy szerepet a világításban, és a befejező munka során bizonyos nehézségeket okoz. Mindazonáltal meglehetősen meg lehet legyőzni őt a fürdőszoba kialakításában, és egyéni belső teret hozni vele. Ugyanakkor megfontolhatja a gyönyörű fürdőszoba kialakításának módját az utcai ablakkal.

Az ablakok előnye a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ablakok közös előnyei:

 1. A további szellőzés lehetősége. Ha az ablak az utcára néz, akkor a forró fürdő vagy zuhanyzás vételének további szellőzése jelentősen növeli a fürdés kényelmét. Az utcai levegő szellőztetni fogja a fürdőszobát a felesleges nedvességtől, és frissességgel és oxigénnel gazdagítja. Azonban az ablak, amely kilátást nyújt a konyhára, ha megváltoztatja az eredeti, fából készült süket a műanyag nyílásra, szintén segít további légcsere létrehozásában.
 2. Fokozott fény. Nagy ablakkal a reggeli és délutáni higiéniai eljárásokat természetes fényben teheti. Ezenkívül sok energiát takaríthat meg, a fürdő természetes hatású lazító hatása sokkal hangsúlyosabb, mint egy éles elektromos. A kis fürdőszobában 3,5-4 négyzetméter. (még akkor is), még egy kis ablak a konyhában játszik nagy szerepet a természetes fényben.
 3. A szoba terének növelése nem titok, minél jobb a szoba, minél tágasabbnak látszik, ami különösen fontos a WC-vel kombinált fürdőszobákban.
 4. Az ablakpárkányon többszintű dísznövényeket is rendezhet, amelyek magas páratartalmat igényelnek a növekedéshez.
 5. A fürdőszobában lévő ablak különleges kialakításának köszönhetően egyedülálló formatervezést hozhat létre.

Formák és méretek

Az ablakok elhelyezkedése a magánházban lévő fürdőszobában csak az ízlésétől és vágyaitól függ. Mindent meg kell tervezni az alapítvány tervezésében és lefektetésében.

Az ablak helyétől függ a fő funkciói - szellőztetés és világítás. A helyiség hatékony szellőztetése csak egy legalább 1,7 m magasságú ablakot biztosít. Ennek köszönhetően a mennyezet hatékonyan fúj, ami megszünteti a penész megjelenését.

Az ablak a fürdőszobában különböző formájú lehet:

 • kerek;
 • téglalap alakú;
 • keskeny lándzsa (rendszerint két vagy három egymás után két ablakból állnak);
 • ovális;
 • arch típus.

Különösen lenyűgözőek a nagy négyszögletes ablakok padlótól a mennyezetig. Természetesen egy ilyen projekt csak a saját otthonában vagy egy nagy elit városi lakásban hajtható végre. Fürdőszobai hely az ilyen apartmanok elérheti a 10 vagy több négyzetméter. Ha egy ablak nyílik egy forgalmas utcán, és a ház is található, vagy alacsony szintje, vagy közel ellentétes másik lakóház, akkor kell előnyben részesíteni a kis ablakon.

A kerek és ívelt ablakok klasszikus stílusú fürdőszobákban vagy kis szobákban jól néznek ki. A kerek, sima cégek segítenek megteremteni a helyiséget, vagy a díszítés hajózási stílusaiban.

Vízvezeték helye

Ezenkívül érdemes megérinteni a vízvezeték kiválasztásának témáját, ha van ablak a fürdőszobában. Nem titok, hogy ma a legkülönfélébb formában és a tervezési vízvezetékben választhat. Egy sikeres megoldás lenne a fürdőszoba, a zuhanyzó és az egyéb ablakokkal ellátott vízvezeték geometriai alakjának egybeesése. A négyszögletes, ovális, kerek kádak harmónikusan és hasonló ablakokkal kombinálva tökéletes helyet biztosítanak.

Különös figyelmet kell fordítani a fürdőszobában lévő ablak jelenlétére a vízvezeték helyének. A fürdőnek távol kell lennie a lehetséges piszkozatoktól. Ezenkívül szabadon kell hagynia az ablakot, hogy könnyebben kezelhesse és ápolhasson. Ha a fürdőt az ablak közelében helyezi el, egy díszítő képernyő képes lesz védeni az üvegből a fröccsenéstől.

A mosdó az ablak közelében helyezhető el - nem akadályozza meg a hozzáférést, és a fogak fogmosása, városi vagy vidéki tájak megnézése kétszer olyan kellemes. Egy jó lehetőség a mosogató behelyezése az ablakpárkányba. Ugyanazon a munkalapon elhelyezhetsz egy szekrényt és egy mosógépet, és felülről asztal tükröt és kozmetikumokat helyezhetsz. Ennek köszönhetően a kozmetikumok nappali fényben is alkalmazhatók.

A színek kiválasztása

Ha az ablak kezdetben átlátszóra lett állítva, és a működés láthatóságának fedezésére vonatkozó döntést hozta, az ablak alsó részét önmagában számos színfestékkel lefedheti. Vannak olyan filmek, amelyek csak kissé védik a szobát a fénytől, és vannak tükrös hatásúak, amelyek teljesen elrejtik a szobát a kíváncsiskodó szemekből, ugyanakkor kiváló kilátást nyújtanak belülről.

A mai festőfilmeket különböző színekben kínálják: sárga, piros, kék, ezért nem tetszik a kívánt film kiválasztása.

Üvegdekoráció

Fontos feladat az üveg díszítése. Gyakran két gólja van: a stilisztikai tervezés és a megfelelő magánélet biztosítása. Természetesen, ha biztos benne, hogy senki sem zavarja a magánéletét, teljesen átlátszó ablakot hagyhat. A dekoráció nem akadályozza meg a nap belépését a fürdőszobába, és nem akadályozza meg a kilátást.

Más esetekben a dekoráció lehetőségei elég nagyok. Eredeti és látványos lesz, mint egy ablak, többszínű ólomüveg, a szecesszió stílusában. Ennek a dizájnnak az a hátránya, hogy a festett üveg megakadályozza a napfény áthatolását.

Sokan választhatják az ablaküveg szőnyegét körülbelül egy méter magasságig - egy és fél métert a padlóról. Ilyen magasságban szőnyeg segít a fürdő úgy néz ki a járókelők, nem akadályozza meg a belépést a napfény, de kissé korlátozza a kilátás az ablakból, így egy nagy lehetőséget, hogy élvezze a gyönyörű ég.

A fürdőszoba üvegezéséhez homokfúvott és színezett üveg vagy üveg hullámos felületű. A panorámaablakok a barokk, gótikus, szecessziós stílusú ajtók kinyitásához kötődnek. Ehhez a dekorációhoz használhat speciális díszítőlemezeket az üvegen, a szokásos ablakkerettel utánozva.

Tervezőablak, kilátással a WC-re vagy a konyhára

A konyhában lévő fürdõszobából érkezõ szerencsés tulajdonosok nem kell egyszerre feküdniük, hanem mint egy belső kiemelés. Ehhez kapcsolódhat a céghez ablakok gyártásához és megrendeléshez a sima vagy nyílt PVC nyílás méretétől függően. Meg lehet legyőzni egy kis ablakot a fürdőszobában, mint egy ablakot a hajó kabinjában, vagy csak megverni a későbbi tervezési folyamatban, egy tengeralattjáróval díszített, díszes ablakpárkányt használva a mennyezet alatt: nagy kagylók, szárított tengeri csillagok stb.

Sokan úgy döntenek, hogy ilyen ablakot helyeznek el annak érdekében, hogy újabb fülkét hozzanak létre a fürdőszobában fürdéshez használt kiegészítők tárolására. A fülke hátlapját díszítheti fényképrétegek segítségével, vagy egyszerűen elhelyezheti a csempeit a szobában. Azonban könnyen lefolytatására felújítás feküdt egy tégla ablak teljes szélességében a rést, hogy nem zavarja a szoba burkolólapok vagy paneleket.

Tippek az utcára néző ablak díszítésére

Számos lehetőség van a funkcionális ablakdekorációra:

Egészségügyi nyílások ellenőrzése a fürdőszobában és a WC-ben: típusok, elhelyezés szabályai, beépítési jellemzők

Az apartmanok és magánházak kommunikációjának telepítéséhez két módszert kell használni: nyitott és zárt. A nyílt módszerrel minden cső és eszköz látható, míg zárt állapotban hamis falak, válaszfalak vagy csatornák maszkolják őket.

A berendezéshez való hozzáférés biztosítása érdekében a fürdőszobába és a WC-hez egészségügyi betéteket használnak: az eszközök méretei általában a rejtett csővezetékek méretétől és a karbantartott készülékek számától függenek.

A fürdőszobában lévő ellenőrző nyílások kijelölése

A modern fürdőszobák és a WC-k megkülönböztető jegyei egy átgondolt dizájn, amelynek eredményeképpen a dekoráció esztétikai oldala előtérbe kerül. A víztisztítás kényelmes elhelyezését vagy a WC használatának megkönnyítését szolgáló technikai eszközök vékony műanyag vagy gipszkartonszerkezetek mögött vannak elrejtve.

A csövek tartós karbantartása nem szükséges, de rendszeres időközönként szelepeket kell használni. Például, ha le kell vágni a víz áramlását a konyhába a keverő cseréjéhez kapcsolódóan, ki kell kapcsolnia egy csapot.

Ha a fürdőszoba teljesen műanyaggal vagy csempeburkolattal van ellátva, akkor több nyílásra van szükség. Tételezzük fel, hogy az egyik csomópont, amelyhez állandó hozzáférés szükséges, a fürdő vízszigetelésének helye. Ha a védőszemüveget süketné tesszük, akkor azt minden esetben le kell bontani, amikor a csőben eltömődnek, vagy szivárgás következik be a szifon részeiben.

Megállapítható, hogy a rendszeres vizsgálatot igénylő bármely alkatrésznek és eszköznek szabadon hozzáférhetőnek kell lennie. És a burkolólapok vagy műanyag burkolatok teljes burkolásánál ez csak technikai nyílásokkal érhető el.

Mi szükséges a hozzáféréshez?

Az egyszerűbb javítás érdekében a csővezeték, amely vízhez juttatja a lakást vagy a házat, kényelmes szolgáltatási területekre oszlik. Ha szükséges, minden különálló szelet egy szeleppel vagy egy, a csőre szerelt golyós szeleppel van elvágva. Ha van ilyen lehetőség, a legtöbb szelep egy helyen van felszerelve.

Ha minden jelentős lezáró, szabályzó és víztartó eszköz hamis fal mögé van maszkolva, de egy helyen koncentrálódnak, akkor sokkal könnyebb a kikötőt építeni, hogy hozzáférjenek hozzájuk. Az ajtó különböző méretű lesz, de ez nem károsíthatja a válaszfal elváltozását vagy működését.

A modern apartmanok úgynevezett blokkokkal vagy bemeneti csomópontokkal rendelkeznek. A gömbcsapokon kívül a szabványos szerelvény tartalmaz egy víztisztító szűrőt, két mérőberendezést és egy nyomáscsökkentőt. A szűrőt gyakran a bypasson helyezték el, hogy víz ellenirányú vízáramlást tudjon biztosítani. Minden eszköz fel van szerelve gömbcsapokkal a javítás vagy csere miatt.

A kombinált fürdőszobában vagy WC-ben van egy szennyvízcsatorna. Ezzel párhuzamosan a központosított hidegvíz- és melegvíz-rendszerek csövei benne vannak. Ha a függőlegesen elhelyezett autópályákkal ellátott sarkot egy doboz zárja, akkor a süllyesztett nyílást is felszerelik - az ütközőkkel szemben. Amint láthatja, számos lehetőség van az ellenőrző kapu elhelyezésére a fürdőszobában, valamint a WC-ben.

A szaniterek típusai

Sok oka van annak, hogy a fürdõszobákat ellenõrzõ nyílásokkal látják el, de még több ilyen nyílást. Vannak gyárilag gyártott, általános és szilárd, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült modellek. Ezek ellentétesek a házilag beszerzett, rögtönzött építőanyagból készült anyagokkal és a boltban vásárolt kötőelemekkel. Csoportokba osztáskor a modellek különböző oldalát használják.

Osztályozás # 1: megnyitással

A vízvezeték nyílás egy ajtó, amely nyitható, félretenni, hátrafelé mozogni vagy a nyomásra reagálni.

A függesztett ajtók hagyományos jellegűek, jellemző a legtöbb bejárati ajtó, bútorajtók és ablakkeretek esetében. Az egyik oldalon csuklósak, könnyen nyithatók és hosszú ideig tartanak egy egyszerű eszköznek köszönhetően. A nyílás kinyitásához húzza meg a fogantyút, amely normális lehet vagy zárral vagy zárral ellátva.

A csúszó modellek hasonlítanak a szokványos lengéshez, de összetettebbek a hurkok. A rögzítő három összekötő elemből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy a kaput két lépésben oldalra mozdítsuk elő: először tolja maga felé (1,5-2 cm), majd gondosan húzza oldalra.

A hajtogató nyílások egy egyszerű elv szerint vannak elrendezve: egyik oldalon van rögzítőelem, másrészt egy tartószerkezet. Amikor a retesz kinyílik, az ajtó egyszerűen előre hajlik, a függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe mozog.

A push modelleket "láthatatlannak" nevezik. Nehéz észrevenni őket, mivel a nyílás felé néző anyag gyakran egybeesik a falak általános dekorációjával. Ahhoz, hogy hozzáférhessen az egészségügyi szekrényhez, kissé nyomja meg a panelt, majd halad előre. Ezután különféle módok nyílnak meg nyitásra - pl. Szántás vagy mozgás egy irányban.

A nyílás megnyitásával történő kiválasztásánál meg kell vizsgálni a telepítési helyet, és el kell dönteni, hogy melyik telepítési modell ajánlott, ami nehézséget okozhat az eszközök vagy alkatrészek karbantartásának folyamatában.

2. osztályozás: anyag szerint

A gyári modelleket két nagy csoportra lehet osztani. Az első olyan rozsdamentes acélból készült fémszerkezetekből áll, amelyek kiváló minőségű kötőelemekkel vannak felszerelve. Szilárd keretek, ajtóval, amely bármelyik fenti módon nyitható. A legtöbb javaslat a "csempe alatt" van kialakítva, de az ajtókat bármely anyaggal díszíthetjük.

A második csoport műanyag nyílásokat tartalmaz. Kevésbé megbízhatóak, különböznek a kis súlytól és a könnyű telepítéstől. A műanyag termékek ára sokkal alacsonyabb. Ha egy megbízható acél nyílás ára 3,5-4,5 ezer rubel, a műanyag egyenérték átlagára 200-350 rubel.

A gyári opcióktól eltérően a rögtönzött nyílások nem fémből készültek, bár a keret gyártásakor gyakran fémprofilot használnak. A fedélzet panelén válasszon egy olcsó, de tartós anyagot: gipszkarton, műanyag, fa. Kényelmes ragasztani a gipszkarton lapokat, ha a mester feladata egy láthatatlan akna létrehozása.

Egy adott anyag kiválasztásakor helyesen meg kell vizsgálni a tartósságát és a vízállóságát. Ha a szokásos, nem nedvességálló gipszkartonra vágyik, akkor gyorsan elveszíti tulajdonságait, elkezd duzzadni és összeomlani. Hasonló eljárás fordul elő kezeletlen fa esetén, amely idővel deformálódik a felesleges nedvességből és a hőmérséklet változásából.

3. osztályozás: álruhában

Ezt a csoportos csoportba való besorolást feltételes osztályozásnak nevezhetjük, mivel nincs egyértelmû különbség a két nyílástípus között: egyesek észrevehetõek, a második pedig "láthatatlan".

Az első csoportba olyan struktúrák tartoznak, amelyek kiemelkednek a környező bélésből. Például fehér műanyag nyílások, amelyek színének és anyagának köszönhetően észrevehetők. Ha ilyen takarót helyez el a mosdó mögött, akkor azonnal elkapja a szemet, azonban az általános képet nem károsítja, mivel a színes szaniter felszerelésekkel kombinálódik.

A láthatatlanok vizuálisan rejtett szerkezetek. Vannak álruhák, mivel ugyanazt a kerámia burkolatot használják a falak és az aknafedél burkolata miatt. A csempeelemekhez és a csempecsatlakozásokhoz illesztett keret méretének köszönhetően a sraffozási sík a fal díszítésével egyesül. Ennek eredményeként nehezen meg lehet állapítani, hogy egy ismeretlen személy hol határozza meg a technikai nyitás helyét.

A "láthatatlan" előnye az ütközéses fedél teljes összeolvasztása a falhoz, így a fal díszítése szilárd, érintetlen marad.

4. osztályozás: telepítéssel

Úgy tűnik, hogy a WC-ben vagy a fürdőszobában minden egészségügyi betét a falba van szerelve. Ez egy gyakori hely, de a mennyezet és a padló nézete is van.

Mennyezeti nyílások szükségesek a felfüggesztett szerkezetek fölötti kommunikáció fenntartásához. Az ilyen módosításokat pontosabban az ellenőrzésnek nevezik, a vízvezeték helyett, mivel hozzáférést biztosítanak a szellőzővezetékekhez és az elektromos vezetékekhez.

A padlón lévő lyukak vezetnek a csatornahálózatokhoz vagy a vízellátáshoz, ami a végső bevonat szintje alatt van. A kommunikáció ilyen jellegű elrendezése nem jellemző a tipikus vezetékeknél, de előfordulhat, ha a padló felemelkedik vagy vastag szigetelést generál (például magánházakban vagy a lakóház első szintjén).

A padlóba vagy a padlókba szerelt nyílások vezetnek a csövekhez, körökhöz, létrákhoz - azaz olyan szerkezetekhez, amelyek karbantartást igényelnek és nem zárhatók le. Vannak olyan esetek, amikor egy csővezeték megszakadásához az egyes elemek csomópontjához való hozzáféréshez nemcsak a fedőréteg eltávolítására volt szükség, hanem a csatlakozó kalapálásához is.

Ezenkívül a technika tekinthető sraffozásnak is, amelyet a padló védődobozai és a képernyő alatt helyeznek el, amely a fürdőszoba alatt található.

Hatch telepítési utasítások

A telepítés és a szerszámok megválasztásának árnyalata teljesen függ a nyílás típusától és a válaszfal anyagától. Tekintsünk két lehetőséget a sraffozás - a gyári modell és a házi készítésű könyvvizsgálat tervezésére - a fürdőkád alatt.

A fémmodell felszerelése "a csempe alatt"

A csempékkel bélelt rejtett nyílás felszereléséhez szükség van egy kalapácsfúróra, egy csavarhúzóra, egy folyékony körmös pisztolyra, egy spatulára, egy csavarhúzó készletre, egy markerre és egy mérőszalagra a jelöléshez, egy tisztító szivacshoz.

A fémkerettel ellátott gyári modelleket egy gipszkarton falakba kell szerelni, amely kerámia burkolattal való szembenézésre készült. Annak érdekében, hogy a panelek ellenálljanak a további terhelésnek, a beágyazásokat a fémprofilból a nyílás peremén kell elvégezni.

Vízvezeték-nyílások: hogyan sikerül elrejteni a kommunikációt (20 fotó)

Újabban a WC-ben és a fürdőszobában való kommunikáció látható volt, és teljesen normális volt, de az idő nem áll meg. És most a vezetékek, mérők és csövek jelenléte könnyen elrejthető a díszítő panelek mögött, amelyek a karbantartás során szabad hozzáférést biztosítanak számukra. Ezeket a szándékokat, és alkalmazkodni speciális mechanizmusok - egészségügyi nyílások.

A helyiség, a paraméterek és a dekoráció típusának megfelelően kiszámítják a fürdőszoba és a konyha nyílását. A helyesen kiválasztott ellenőrző nyílás teljesen láthatatlan, vagy a belső tér gyönyörű díszítőterme lesz.

A fürdőszobában és a WC-ben található vízvezeték nyílászárókkal ellátott ajtó. A fő anyag lehet műanyag, fém, gipszkarton, a kötőelemek tartós fémből készülnek.

A műanyag nyílások többnyire fehérek. Minden csempe árnyékában illeszkednek, és semleges elemek. A fémvágó szerkezet csak a gyártás anyagában és a legmagasabb áron különbözik. Álljon közel kétszer olyan magas, mint a műanyag.

Egy olcsóbb megoldás egy gipszkarton ajtó nyílás. Az eltarthatósági idő és a teljesítmény tulajdonsága azonban sok kívánnivalót hagy maga után. Ha minden az árkategórián nyugszik, akkor kívánatos egy eszköz kiválasztása műanyagból.

A nyílások több szempont szerint vannak besorolva.

A belső térre gyakorolt ​​hatás:

 • láthatatlan;
 • nyissa;
 • csempe vagy festés alatt.
 1. Építés a csempe alatt. A láthatatlan nyílás a falra van szerelve, a felület csempével vagy kerámia gránittal van bevonva. A kapu mögött szelepek, csövek és egyéb eszközök vannak. Telepítés után átfedő kerámia lapok. A csempeeszközök egyik jellemzője az erőssége, és képes ellenállni minden olyan anyagnak, amely ellenálló.
 2. Vízvezeték nyílás a festészethez. Alkalmazkodik a falhoz vagy a mennyezethez, amelyet nagyfokú könnyedség jellemez. A csempe befejezése mellett a falak és a nyílászárók háttérképen festhetők vagy festhetők. Csuklós vagy cserélhető ajtókkal vannak ellátva. Bármely "festés" eszköz alumíniumból készül, így nem rozsdás a dekorációs anyag bevonása után. A legjobb telepítési feltételek a gipszkarton falak, álmennyezetek, de szükség esetén fából készült, téglaalapokba is telepíthetők. Jellemző jellemzője a fogantyúk, a záróeszközök hiánya. A nyitás nyomástartó mechanizmussal, zárással történik - speciális zárral.

Válassza ki a revíziós készüléket a helyszínen és a javítás további tervezésén.

Kiválasztási funkciók

Először is el kell döntenie az anyagot. Az acél nyílást jobb helyeken kell elhelyezni alacsony páratartalmú helyeken. A műanyag vagy az alumínium (azonos méretűek) bármilyen helyiségben felszerelhetők, ellenállnak a különböző hőmérsékleteknek és a környezet agresszivitásának.

A választás során figyelni kell:

 • Erő.
 • Anyag.
 • Nedvességállóság.
 • Az a képesség, hogy más anyagokat ültet.
 • Az ajtó helye (nyitott állapotban).
 • Méretét.
 • Tartósság és ütésállóság.

A fő követelményeket a fenntarthatóság a mennyezet, padló szerkezetek. A padlónyílásoknak ellenállónak kell lenniük a külső hatásokkal szemben, erős mechanizmussal és további biztonsággal, hangszigeteléssel kell rendelkezniük. A mennyezetmodellek ajtóinak világosnak kell lenniük, a rendelkezésre álló zárási móddal (hogy ne nyissa meg véletlenül). Az ilyen nyílások gyakoribbak a kereskedelmi helyiségekben, garázsokban.

Az apartmanokban és házakban többet használnak fali nyílások. Számos okból adódik: egyszerűség és könnyű telepítés, helytakarékosság, a választék a hardverraktárakban igen nagy.

Nyomáskonstrukciók

A szivattyúnyomás a nyílászárókon történik, kis nyomáson nyílik a külső panelre. Az ajtók összecsukhatóak, csúsztathatóak, egy vagy két oldalán nyitottak.
Ennek a mechanizmusnak köszönhetően a készülék nem rendelkezik fogantyúkkal, és nem alakul ki szívócsészékkel. Ennek eredményeképpen az ajtó felületét különböző anyagok díszítik, beleértve a dombornyomott burkolólapokat is.

A nyomáscserép alatt lévő nyílás a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • egyszerű használat;
 • megbízhatóság (kiküszöböli az ajtó kénytelen nyitását);
 • nincsenek további tételek;
 • gyors telepítés;
 • teljes szabadságot a díszítésben.

Az ilyen rendszerek két lépésben nyílnak meg: a sajtolás után az ajtó kissé felfelé mozog, majd észrevehetővé válik. Könnyű lenyomni a fedelet. Az ilyen formaterveket a WC-ben és a fürdőszobában helyezik el. Telepítésük a WC-vel és szinte láthatatlan.

Swing modellek

A vécéhálózat a szokásos nyílászáró rendszer miatt népszerű kialakítás. Mechanizmusa teljesen egyszerű - az ajtó két kerethez kapcsolódik a kerethez. Spontán módon nem gördülnek le görgős ék alakú reteszek miatt.

Nyitott helyzetben a csempézett ajtó szintje az alappal. A redőnyen rögzül a szopó vagy a reteszelő fogantyú.

A lengőkulcsok előnyei:

 • összehasonlító könnyű teljesítmény és telepítés;
 • elhelyezhető a falra és a padlóra;
 • megfizethető költség.

Az ilyen vízvezeték nyílás a csempe alatt telepíthető függetlenül, nem hívás plumbers.

Összecsukható eszközök

Az ilyen kialakítások jól alkalmazkodnak, ha nehéz kinyitni vagy mozgatni az ajtót. Amikor megnyomja a szárnyat, 45 ° -os szögben nyílik meg, és láncon rögzít karabélyokkal. Ez általában elegendő a kommunikáció ellenőrzéséhez vagy a vízmérő leolvasásához. Ha teljes hozzáférést kell biztosítani (javítási műveletek esetén), a karabélyokat leválasztják, és a kaput teljesen eltávolítják.

Az összecsukható rejtett nyílások előnyei:

 • a nehezen elérhető helyek használata;
 • a szárnyak könnyen eltávolíthatók és ingyenes hozzáférést biztosítanak.

Az egyetlen hátrány az, hogy az ajtó behelyezése kényelmetlenségét okozza, és minden egyes leválás után szükség lehet helyének javítására.

Csúszó nyílások

Kis helyiségekben használják, ahol nem lehet lengőajtót felállítani. Amikor megnyomja, a szárny előre, majd oldalra mozog. Van egy mágneses rögzítő reteszelő rendszer. A nyitáshoz speciális tapadókorongot vagy nyomástartó mechanizmust használjon.

A mágnesek vízvezeték-nyílása a következő előnyökkel jár:

 • az ajtó nyitásához nem kell sok hely a nyílás előtt;
 • az ajtó kis súlya, így a zsanérok terhelése minimális.
 • bonyolultabb telepítés;
 • a padlón való rögzítés lehetetlensége;
 • magas költségek.

Különböző típusú csempe- vagy fürdőszobai csempék mozaikokhoz alkalmas. A kapuk különböző méretűek, a fürdőkád alatt, a WC mögött elhelyezhetők a telepítéshez.

Vízvezeték redőnyök

Széles körben használják a redőnyöket, hogy elrejtsék a kommunikációt kaptak redőnyöket. A fürdőszoba be van szerelve, mert nagyon kevés helyet foglalnak el.

Redőnyök - speciálisan tervezett redőnyök, amelyeket a tervezett tengelyre feltekertek. Az ilyen eszköz nagyon kényelmes, megbízhatóan elrejti a számlálókat, csöveket a helyiségben.

Az anyag szerint az alábbi roletákat vásárolhatja meg:

 • műanyagból;
 • alumínium;
 • perforált;
 • fa.

A legolcsóbbak a műanyagból készült redőnyök. Olcsóak, ellenállnak a magas páratartalomnak, és gyönyörűek.

 • hatalmas választék különböző árnyalatokkal és mintákkal;
 • a kommunikációhoz való szabad hozzáférés;
 • tartós mechanizmus;
 • hosszú élettartam;
 • nagy nedvességállóság;
 • az a képesség, hogy elhelyezni minden fürdőszobában, WC;
 • csak festeni, díszíteni.
 • a műanyag gyorsan összegyűjti a port;
 • amikor rossz minőségű mintapéldányokat vásárol.

A vízvezeték redőnyök főként a WC fölött helyezkednek el, néhányuk még képes elrejteni a telepítést. Elrejtik az összes nem esztétikus kommunikációt, így szabadon hozzáférhetnek a csere és a javításhoz.

Kényelmes házban való életvitel függ a szaniterek és a méretek megfelelő megválasztásától. Megfelelő eszköz beszerelésével könnyen ellenőrizhető vagy javítható, ha szükséges. A kommunikációnak hozzáférhetőnek kell lennie, de nem szabad elrontani a szoba külső képét.

Fürdőszoba nyílás

A legtöbb esetben a mérnöki hálózatok elrendezése a fürdőszobában történik. Rendszeresen meg kell őrizniük, el kell távolítaniuk a különböző számlálók teljesítményét. Ezenkívül a vízellátó szelepekhez való hozzáférés szükségessé válik javítási munka vagy új vízvezeték-berendezések csatlakoztatása során. Ezek a nyílások a helyiség falán helyezkednek el, de van még egy hely is, ahol az ellenőrző nyílások felszerelhetők - a fürdőszobában a dekoratív képernyőn. Ezek a nyílások úgy vannak tervezve, hogy javítsák és tisztítsák meg a szifon fürdőt, az elhelyezés módja szerint különböznek a falra szereltektől.

A fürdőszobában rejtett nyílások típusai

A megvalósításban nemcsak a gyártás különböző méretétől és anyagától, hanem a cselekvés elveitől is számos rejtett nyílás van. Annak érdekében, hogy a megfelelő választás egy adott esetben ajánlott röviden megismerkedni a különböző típusú eszközök jellemzőivel.

A gyártási anyagok szerint lehet acél, alumínium vagy kombinált. A maximális terhelhetőség, a megbízhatóság és természetesen a költség függ a gyártás anyagától. A fürdőszobai nyílások mind falazó anyagokhoz, mind gipsz vagy forgácslemez falfestéshez alkalmazhatók.

Ellenőrző nyílás a csempe alatt

Hogyan válasszunk ki egy nyílást

Nem fogunk érinteni az árnyalatokat különféle típusú tépőajtókkal, csak az Ön kívánságaitól és a fürdőszoba tervezésének részleteitől függnek. Tartsuk a fő dolgot - meghatározzuk a szerkezet optimális lineáris méreteit.

 1. A szaniter szerelvények és vezérlőoszlopok elhelyezkedése alapján határozza meg a készülék helyét, valamint annak magasságát és hosszát.
 2. Távolítsa el a kerámia burkolólapok méretét, amelyeket a szoba falainak díszítésére tervez.
 3. A kerámia burkolatok méretének alapján határozza meg, hogy hány takaró van a közművekhez való hozzáférési területen.
 4. Ismerje meg a piacon elérhető rejtett nyílások szabványméretét.

A képen egy revíziós nyílás található a csempe alatt.

Fontos. Ha vastag réteg ragasztót szeretne alkalmazni a kapu ajtaján, és nehéz kerámia burkolólapokat használjon a befejeződéshez, akkor válasszon ki egy nyílászáró megerősített változatát. Ilyen modellekben a keret acélból készül, nem alumíniumból. Ezenkívül a függönyöket öntötték és nagy erőfeszítéseket tesznek. Az ilyen nyílások hiánya - ezek többnyire nem szabályozottak, ami különös gondosságot igényel a ragasztás során.

 1. A sraffozás méretének kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy a csempe kerületén feltétlenül legalább fél centiméter méretűnek kell lennie. A csuklós oldalon maximum 5 cm, a másik oldalon csak egy korlát van - a csempefelület több mint 50% -át be kell ragasztani. Ellenkező esetben a kapcsolat erőssége kétséges, a sraffozás használata közben ezek a burkoló elemek kikapcsolódhatnak.

A műanyag ellenőrző nyílások méretei

Hatch ajánlás

Ezeket a követelményeket figyelembe véve nemcsak a sraffozás modelljét és méreteit választották ki, hanem a falon elfoglalt helyét is korrigálják. A burkolat elhelyezésétől függően a szerkezet kissé elmozdulhat bármely irányba, amelynél a sorok megsértése kizárt. A kikötő mozgása közben meg kell győződnie arról, hogy minden kommunikáció elérhető marad.

Kiválasztjuk az ellenőrző nyílást

Videó - Hogyan válasszuk ki a lopakodó nyílást

Lépésről lépésre utasítások a sraffozásnak a habblokkok falaira történő beszerelésére

1. lépés Készítse elő a kapu keretét a telepítéshez. Ehhez meg kell fúrni szerelési lyukakat, a távolság közöttük 10-15 cm. Tegye a nyílást sík felületre, nyissa ki az ajtót, és fúrja a lyukakat a szerkezet kerületén. A lyukak száma a keret méretétől függ.

Távolítsa el az ajtónyílást

Fontos. Ügyeljen arra, hogy a lyukak ne helyezkedjenek el a blokkok közötti varrás szintjén, ha szükséges, cseréljék helyüket.

2. lépés Készítse elő a nyílást a telepítéshez. Megfelelő méretűnek kell lennie, a síkoknak párhuzamosnak kell lenniük, minden szög csak egyenes. Ha problémák merülnek fel, ki kell javítani.

3. lépés Helyezze a nyílást a nyílásba, és ellenőrizze a szintet szintjével.

Helyezze a keretet a nyílásba

Vannak torzulások - illessze össze a keretet ékekkel, vágja a blokkokat a megfelelő helyeken. Javasoljuk, hogy a fal és a keret közötti nagy réseket lezárja egy cement-homokos habarccsal. Ha nehéz cementhabarcsokkal foglalkozni, akkor habzás megengedett. De minden szabály betartásával: habzás előtt a felületeket alaposan meg kell tisztítani a porból, és bőséges vízzel meg kell nedvesíteni. Csak habot használjon, növeli az adhéziót és a fizikai erőt. A kis lyukakat nem lehet bedugni, rögzíteni a helyes pozíciót, helyezze a megfelelő méretű csapokat a keret alja alá.

Ha a nyílást az ajtónyitó push-pull elvével szereli fel, akkor 2-3 mm-rel kell kiemelkednie a keret felett. Ez a távolság szükséges ahhoz, hogy az ajtó benyomódjon a tartózár aktiválására. Minden más típusú nyílás esetében nincs ilyen követelmény.

4. lépés: A kereten lévő szerelőfuratokon keresztül fúrja a jeleket a kaparó sarkában.

Fúrjon lyukakat a nyílásba

A lyukméreteknek meg kell felelniük a kiválasztott tüskéknek. Egyes gyártók a vasalódeszkákat a hardvereikkel kiegészítik, de szilárd falakra tervezték őket. A gyakorlók azt javasolják, hogy cserélje őket erősebbre, ez teljesen kiküszöböli azokat a lehetséges problémákat, amelyek a sraffozás során jelentkeznek. A problémák megoldása sokkal drágább és nehezebb, mint megelőzni azok előfordulását. Ez minden üzletág axiómája.

5. lépés: Vegye ki a keretet, fúrja meg a lyukakat a jelek között, és helyezze be a tüskéket.

Hammering dugók lyukakban

Cserélje ki a keretet és biztonságosan rögzítse azt fém elemekkel. Ha alumínium szerkezettel rendelkezik, akkor óvatosan járjon el, amikor meghúzza a tüskéket.

Rögzítse a keretet csavarokkal

Nem szükséges túlcsavarni a csavarokat

Ha a csavarokat húzza, a keret deformálódik

6. lépés: Állítsa be az ajtó és az ajtókeret közötti távolságot. Ehhez speciális mechanizmusok vannak, a különböző típusú kinyílásokban kissé eltérnek egymástól. De a kiigazítás feladata mindig kettő - a kapu nyílása szimmetrikus elrendezésének elérése a kerethez képest, valamint a sima nyílás / zárás biztosítása.

Gyakorlati tanácsok. A szakemberek határozottan javasolják az ajtókerék helyzetének beállítását terhelés alatt. Ehhez az ajtóra ugyanolyan súlyt kell hagynia, mint a ragasztó és a csempe az ajtón. Kerámia burkolólapok használhatók erre a célra, de növelni kell a csempék számát ragasztó tömegenként. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy csempe súlya megegyezik a ragasztó tömegével háromnál kisebb értékkel. De mindez a csempe típusától és a ragasztó vastagságától függ.

A használati utasításban minden gyártó részletesen leírja a beállítás módját, a megértés megkönnyítése érdekében rajzok vagy diagramok vannak. Óvatosan olvassa el az információkat, és nézze meg, milyen hatást gyakorol az egyes szabályozó elem az ajtó helyzetére. Most folytathatja a falra és az ajtónyílásra való nézést. Két bélés lehetőség van.

 1. A csempe elrendezést a fürdőszoba teljes falán, beleértve a sraffozás helyét is. Indítsa el a burkolatot a lyukba, és csak ezután, figyelembe véve a falra szerelt elhelyezést, szerelje fel a nyílászárót. Szükség esetén kissé mozgassa a pozícióját a kívánt irányba.
 2. Szerelje fel a nyílást a nyílásokon, majd jelölje meg a csempe helyzetét az egész falon.

Mindkét módszert figyelembe vesszük, magunk számára elfogadható magatartást. Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, de általában egyenértékűek.

Hogyan kell a falat kinyitni a beépített nyílással?

1. lépés Helyezze a csempe a nyílás helyének megfelelően. Hogyan kell elhelyezni a csempe a nyíláson, már mondtam. Rajzoljon vonalakat a falakra, használja ezt a különleges kötél kék. Ne felejtsük el figyelembe venni a csempe ízületek szélességét jelöléskor.

Helyes csempe telepítés

Helytelen beszerelés - első ragasztott csempe a nyíláson, majd helyezze el a padlót

2. lépés: Kezdje el ragasztani a csempeburkolatot a nyílászáró ajtaján, és mozogni fog különböző irányokban, ahogy dolgozik.

Ne ragasszon ragasztót a tömítőanyaggal

3. lépés: Várja meg, amíg a ragasztó meg nem erősödik, majd zárja le az ajtó és a fal csempe közötti csomópontokat. Szilikon tömítőanyagokat ajánlunk ehhez.

 1. Ragassza fel a maszkolószalagot a varratok peremén, és az abutment pontok mindkét oldalán legyen.

Ragasztó maszkoló szalag

Távolítsa el a maszkoló szalagot

Nyissa ki az ajtót és távolítsa el a felesleges szilikont a szerkezet belsejéből.

Ezt a burkolatgyártási módszert csak akkor javasoljuk használni, ha a sraffozás már be van építve, és különféle okok miatt nincs lehetőség változtatni. De javasoljuk, hogy minden erőfeszítést megteszünk a lyukak szigorú lezárására. Az a tény, hogy a szakemberek soha nem kezdik meg a csempe lefektetését a fal közepén. A figyelmet mindig úgy kell megfizetni, hogy a csempe ne legyen a padló vagy a mennyezet közelében, így a csuklók teljes sarkán vannak. Emellett, ha a padló és a falak ugyanolyan méretűek, akkor az ízületeknek azonosnak kell lenniük. A kályha minősítése egyaránt attól függ, hogy képes-e a csempe elhelyezésére és helyesen megjelölni a felületet. Sok követelmény van, amit a magasan képzett mesternek kell teljesítenie. Minden eltérés számukra házasságnak számít, és az előadóművész szakmai hiányosságát jelzi. És ahhoz, hogy a csempe helyzetét a falon helyesen számolhassuk, kezdve a sraffozással, elméletileg lehetetlen.

Gyakorlati tanácsok. A nyílászáró felszerelésének legjobb módja - a lyuk a fürdőszoba falán lévő csempék megkezdése után készül. Figyelembe véve a meglévő elrendezést, egy lyukat vágnak a megfelelő helyre, és egy nyíláskeretet telepítenek. Ha biztos benne, hogy képes lesz jelölést készíteni, akkor a sraffozás telepítése utána adható meg, a burkolat a nyíláshoz opcionális.

A kapu felszerelése a gipszkartonra

Ebben a példában bemutatjuk, hogyan építik fel a professzionális építők a nyílást a fürdőszobában. Kezdeti adatok - a csövek és szerelvények dobozát teljesen varrják, a daruk és a mérőeszközök helyét a gipszlapok külső felületeire húzzák, a kapu hozzávetőleges méretét jelzik.

Reteszelő szerszámok

Beépíthető nyílás

A könnyebb telepítés érdekében leválaszthatja az ajtót a keretből

1. lépés: Csempe elrendezést készítsen a fürdőszoba összes falán, vegye figyelembe a tojás általános szabályait.

2. lépés: A csővezetékkel szomszédos fal megmunkálása technikai kommunikációval kezdődik. Ha szükséges, kissé állítsa be a csempe helyzetét, ez nem befolyásolja a fürdőszoba végső minőségét.

3. lépés: Vigye át a jelöléseket a dobozba, határozza meg a nyílás pontos helyét és méreteit.

4. lépés: Vágjon egy lyukat a gipszkartonra a kívánt méretre. A munka megkönnyítése érdekében először egy fémlemezt használó csiszológépet használjon, amint megfelelő hosszúságú rés jelenik meg, használjon finom fogazású fémfűrészt. Ügyeljen arra, hogy a gipszkarton szereléséhez beszerelt fémkeret ne sérüljön a lyuk alatt.

5. Lépés A lyuk kerületén rögzítse a kiegészítő profilot a kapu keret rögzítéséhez. A csavarokat csavarokkal rögzítik a már meglévő gipszkartonhoz. Könnyűvé téve a további profilok rögzítésére szolgáló algoritmust rendes.

6. lépés: Fúrjon lyukakat a nyílás keretén belül a rögzített profilok rögzítéséhez.

Lyukak a keretben (gyár)

7. lépés Helyezze be a kaput, és nyissa ki az ajtót. A szint használatával ellenőrizze a szerkezet helyzetét, és szükség esetén javítsa ki kis ékekkel. Zárja le a kaput a kívánt helyzetbe.

Szerelje be a keretet a nyílásba

Lépés 8. Csavarja be a kereteket a fém profilokba a megfelelő hosszúságú csavarokkal. Ellenőrizze újra a szerkezet helyzetét.

Rögzítse a keretet csavarokkal

9. lépés: A függönyökkel ellátott speciális csavarok segítségével pontosan állítsa be az ajtó helyzetét, elérje a sima nyílást és ugyanolyan távolságot a kerület mentén.

Ha az ajtót lebontották, itt az ideje, hogy helyreállítsa és beállítsa

Ellenőrizze a sraffozás ajtójának munkáját

Lépés 10. Csukja be az aknaszív fedelét, és kerek burkolattal kezdje át a dobozt. Miután a ragasztó megkötődött, a gipsz színét szilikonnal körbevágja. A szilikon száraz - teljes mélységbe vágja. Ezt hogyan tettük meg, mi már említettük.

Házi fürdőszoba nyílások

Számos lehetőség van házi készítésű nyílásokra, a két legegyszerűbb és legeredményesebb megoldásra összpontosítunk. Az ilyen nyílásokra vonatkozó egyetlen korlátozás az, hogy a revíziós nyílás nem haladhatja meg egyetlen kerámia csempe méretét. De a legtöbb esetben ez elég ahhoz, hogy kikapcsolja a mérnöki rendszereket és az állapotuk egyszerű felülvizsgálatát.

Mágnes nyílás

Csempe mágnesek

Egy ilyen sraffozás lehet mind a gipszkarton, mind a falazóanyagok számára. Igaz, hogy a falazott anyagoknak meg kell ütniük a fémlemezeket a mágnesekhez. A sraffozás helyzete hagyományos, és nincs értelme megállni rajta. Hagyja a nyílást a nyílás alatt a tojás alatt. Ezen a ponton a csempe átmenetileg csatolható kétoldalas szalaggal, ennek a technikának köszönhetően a kád falát könnyítik meg.

1. lépés. Ha fém nyílások láthatóak a nyílások nyílásainak oldalán - finom, ha nem láthatóak, akkor speciálisakat kell felszerelni. Az egész kerület mentén nincs szükség, két függőleges vagy vízszintes is elég. A választani kívánt lehetőség függ a meglévő fém keret profiljának helyétől.

2. lépés: Vágjon egy darab gipszkartonot a csempe méretére, vagy valamivel kisebbre.

3. lépés Helyezze elő a gipszkarton felületét mindkét oldalon, hagyja a száradás idejét. Száradás után ragasszuk fel a kerámialapot folyékony körmökkel az egyik oldalon és mágnesekkel a másik oldalon. Megveheti őket a boltban, vegye fel a mágneseket vastagságban. A cserélhető csempe teljes vastagságának olyannak kell lennie, hogy felülete ugyanabban a síkban helyezkedjen el a kész fal felületével.

Gyakorlati tanácsok. A csempe ragasztható közönséges ragasztóval a gipszkartonon, ami egyszerűsíti a vastagságú mágnesek kiválasztásával kapcsolatos problémákat. Vásárolja meg a legvékonyabb mágneseket, tegye a vágott gipszkarton helyére, használjon kereszteket, hogy megakadályozza a csúszást. Ragassza fel a kerámia burkolólapot, igazítsa a helyét a bélelt falra.

4. lépés Helyezze be a lapkát az előkészített lyukba, majd rögzítik a mágnesek segítségével.

Először csavarozzuk a mágneseket a kerethez olyan távolságra, hogy a csempe beilleszkedjen a helyére, és egy kis margó.

Rögzítve a lemez mágnesek, amely tartja a csempe

Ezt követően csempézett ragasztót ragasztunk a lemezekre és a szalaggal lezárt teljes kerületre. Fontos számolni a ragasztót úgy, hogy ne kerüljön a doboz védtelen részeihez.

Most állítsa be a csempe helyét.

Rögzítse a burkolólapokat, rögzítse a maszkoló szalagot

Távolítsa el a maszkoló szalagot, nyissa ki a lapkát (6 óra múlva)

Videó - Cserélhető csempe a mágneseken

Ezután a varratot a habarcs színével szilikonnal lezárják, majd a kikeményítést követően levágják. Ez a munka befejeződött, minden gyorsan és nagyon olcsó. A csempe korlátlan számú alkalommal eltávolítható / beilleszthető.

A sraffozás kinyitásához fel kell kampolnia a csempe bármely horoggal

Itt láthatóak a mágnesek. Ebben a példában a master közvetlenül az alapozott csempefelülethez rögzítette őket.

Kerámia és porcelán használt ragasztó kötéséhez

Ragasztóajtó

Javasoljuk, hogy ilyen nyílásokat telepítsen a fürdőszoba szifon ellenőrzésére. Ha a fürdő telepítése helyesen történik, akkor nem kell a kihajtót használni. Rendkívül hatékony vegyi anyagok állnak rendelkezésre a zsírlerakódások tisztítására, és a mechanikai szennyezés nagyon ritkán fordul elő. Vészhelyzet esetén a szifon tisztításához gumidugót használhat.

A korábban elkészített lyuknak 1-2 cm-rel kisebbnek kell lennie a csempe méretéhez képest.

Ellenőrző lyuk a fényképen

Burkolólap burkolás

Szükség esetén vágja le a lapkát

Képernyő bélés folyamat

Több helyen ragasztóval vagy szilikonnal van elkenve, a pontok száma legfeljebb kettő stronciumra számítva, a mérete körülbelül 1 cm2. Ez elegendő a viszonylag megbízható rögzítéshez, ugyanakkor nem lesz nehéz megkönnyíteni a burkolólap kinyitását.

A varratokat dörzsölhetjük vagy szilikonnal lezárhatjuk. A csempe lebontása során a szilikonot le kell vágnia a kerület körül, és óvatosan vágja le a csempe egy vékony fémlemezzel vagy késsel. Annak érdekében, hogy ne károsodjon a beillesztett csempe mellé, tegyen egy kartonpapírt vagy rongyot egy fém tárgy közé.

Félsz, hogy a csempe a repedések eltávolításakor? Nem probléma, miután befejezte a falakat a fürdőszobában, mindig lesz néhány csempe, ne dobja el őket. Tartsa kényelmes helyen, ha szükséges, mindig van egy csere a kezében.

Láthatatlan akna. Csempe ragasztóval rögzítve

Lehetőséget kínálnak a nyílászárók öntermelésére, fém nyílászárókkal. De ezt nem javasoljuk, a végén a gyári minták olcsóbbak lesznek, mint a saját készítésűek. A teljes veszteség összege látható, és nem csak az anyagok költsége. Figyelembe kell venni az időt, a lehetséges változtatásokat stb. Ezenkívül az önhordó nyílásnak nincsenek állítható ajtói, és ez egy nagyon nagy hátrány az összes önszerkezetes szerkezetnél.