Legfontosabb > Bútor

Hogyan kezdjünk felújítást a fürdőszobában?

A fürdőszobában végzett javítások nagy része függetlenül, szakértők segítségével végezhető el. Ez különösen igaz a szoba kozmetikai befejeződésére, hiszen még egy kezdő mester is elrejtheti a csöveket egy gipszkarton dobozban és egy kerámia burkolólapot. Munka előtt meg kell csinálnia egy tervezési projektet a fürdőszobában, és el kell döntenie, hogy hol kezdheti meg a javításokat a fürdőszobában.

Lehet-e mindent a saját kezével?

A fürdőszoba javításának alapműve önállóan elvégezhető. A kezdő mester könnyedén átengedheti a kezét egy csatolóval, vízzáró anyaggal, gipsz falakkal, forraszanyag-műanyag csövekkel, összegyűjti egy doboz gipszkarton és csempék.

Az elektromos vezetékek telepítésekor további készségekre lesz szükség. Ebben az esetben a tapasztalatlan embereknek konzultálniuk kell egy szakemberrel.

A javításokat a fürdőszobában technika alá kell vetni. Minden építési munkát szigorú sorrendben kell elvégezni.

Árak és költségek

A fő kérdés, hogy felmerül, mielőtt a javítás a fürdőszobában - hol kezdeni átdolgozása a fürdőszoba. A szakértők az első szakaszban javasolják a költségvetést. A befejező anyagok felső árszintjét kell kijelölni, mivel minden ráfordítás rá fog esni. A hozzávetőleges becslés jelenléte elkerüli a felesleges költségeket.

Ajánlatos az építőanyagok beszerzése egy üzletben, mivel az ömlesztett megrendelésekre gyakran kapnak kedvezményt. Szükséges mennyiségű száraz keverék kiszámítható, tudva azt a felületet, amelyen alkalmazzák. A cserép és a porcelán csempe 10-15% -os árréssel kell vásárolni.

A költségek csökkentése érdekében érdemes megtagadni a tervező segítségét. Gondolkodhat a szoba stílusáról és a bútorok helyéről. A feladat megkönnyítése érdekében érdemes egy számítógépes program segítségével létrehozni egy tér háromdimenziós modelljét.

A munka sorrendje

A fürdőszobában végzett javítások helyes sorrendje a minőségi kivitelezés kulcsa. Minden munkát több szakaszban végzünk. Először is, a régi díszítést és a csöveket leszerelik, minden fölösleges tárgyat eltávolítanak.

Ezután a fal- és a padlófelületek igazodnak. Ezután megy a jelölő kommunikációhoz. Az elektromos szerkezet és a szellőzés elrendezését előre meg kell fontolni. Aztán a szoba befejeződött. A végső szakasz - összekötő vízvezeték és bútor telepítés.

 1. Bontófürdő, régi bevonatok és ajtók.
 2. Gipszkarton falak.
 3. Mérnöki munkák (csővezetékek szerelése, villanyszerelők).
 4. A padló kiegyenlítése.
 5. Vízszigetelés.
 6. Tömítse a csöveket a gipszkarton dobozokban (szükség esetén telepítse a gipszkartonra).
 7. Fektetés.
 8. Ajtólap telepítése.
 9. Mennyezeti dekoráció.
 10. Csővezeték csatlakoztatása.

tervezés

A fürdőszobában végzett javítások indítása előzetes tervezés nélkül nem ajánlott. Először meg kell gondolni a szoba kialakítását. Meg kell határozni a stílust a belső tér, a színek, fontolja meg a helyét a bútorok.

Szakemberek javasolják, hogy rajzoljon egy rajzot a szoba, jelezve, hogy a méretek a falak, foglalatok, lámpák, kapcsolók és csövek. Ebben a szakaszban ki kell számolnia a befejezni kívánt felületeket.

A tervezés fontos része a befejező anyagok és a vízvezeték kiválasztása. A javításhoz kerámia lapokat, műanyag paneleket válasszon. A fürdőszobában és a dekoratív gipsz falak. Jobb, ha nem lehet megtakarítani a keverékek építését. A helyiségek mérete alapján ajánlott a vízvezetékberendezés kiválasztása.

Anyagvásárlás

A fürdőszoba befejezéséhez a következő vázlatos anyagok szükségesek:

 • gipsz;
 • esztrich a padlóhoz;
 • vízszigetelő keverék;
 • csempe ragasztó;
 • gipszkarton;
 • primer;
 • beton érintkezés;
 • fém profil, jelzőfények.

Elektromos vezetékek és szellőztető elemek beszereléséhez szükséges a hullámosság és a VVG-P kábel. Fontos pont: a fürdőszobai elektromos berendezések (lámpák, aljzatok) IPX4 védelmi osztályúaknak kell lenniük.

Bontási funkciók

A régi csempék szétszereléséhez használjon kalapácsot, vésőt és kalapácsot. A munkát nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljenek a cserépdarabok. A védelem érdekében érdemes szemüveget és kesztyűt használni.

A leszerelés minden extrém csempe után kezdődik. Előtte egy kalapáccsal ellátott darabot verte meg, majd egy csavarral horogálja a cserépet. A burkolatot darabokban kell eltávolítani. A munkaperforátor hasonló módon történik.

A korábban festett felületen a csempe lefektetése előtt betéteket kell alkalmazni egy fejszével. Ezután a felületet durva csiszolópapírral őröljük. A peeling elemeket (régi festék, gipsz) eltávolítják egy spatulával.

Esztrich és vízszigetelő padló

A javítás során a régi esztrich leválik, ha vannak hibák és cseppek. A tisztított padlót előzetesen porszívózzuk és alapozzuk. A csatlakozót a szintjelzők fölé öntik. Jobb, ha nem zsugorítható keverékeket használnak, amelyek gyorsan erősítenek. Ez segít csökkenteni a javítási időt.

A vízszigetelés két módon történik:

 1. A padló kiegyenlítése előtt és után történik. Ehhez használja az első tekercset, majd obmazochnoy vízszigetelést. Ez a módszer a felső emeleten lévő lakások esetében ajánlott, mert ez a kettős védelem az árvíz esetén károsodást okoz.
 2. A második esetben a falakat és a padlót cement alapú vékonyrétegű vízszigetelő keverék borítja. Munka előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. A sarkokra vízszigetelő megoldást alkalmaznak. Ezután egy ragasztószalag ragasztva van. A sarkok méretezése után a keveréket a fennmaradó felületekre visszük fel, dörzsölve a bázison. Megengedheted, hogy 3-6 órán keresztül megkeményedjen. A második réteg az elsőre merőleges. A vízszigetelés ez a módja megakadályozza a burkolat alatt lévő víz behatolását kívülről, és segít megvédeni a felületet a szomszédos helyiségekben.

Csővezeték telepítése és bekötése

Javításkor biztosan módosítani kell a régi csatornacsöveket. Polipropilénre kell cserélni. A törölköző szétszereléséhez le kell kapcsolni a felemelkedő vizet. A vízvezeték a vízvezeték alatt történik.

Elektromos vezetékek beszereléséhez hullámos vagy szigetelő dobozok használatával. Vízszintesen és függőlegesen helyezkednek el a csatornákba, amelyeket egy darálóval ásnak.

Ezután a vakolat a tetején történik. A kommunikáció a feszített mennyezet és a gipszkarton alatt van elrejtve. Helyüket a bekötési rajzon jelölik.

A javítás utolsó szakasza

A műanyag csövek felszerelése után össze kell szerelni egy dobozt. Ehhez használjon gipszkarton lapokat, amelyek nem félnek a nedvességtől. Alap doboz - útmutatók a profilból. A GCR fel van szerelve tetejére. A számlálókhoz való gyors hozzáférés érdekében a design fel van szerelve egy revíziós nyílással.

A doboz felszerelése után be kell fejezni a falakat és a padlót. Alulról felfelé készített csempe elhelyezése. Amikor befejeződik, meg kell szabni az anyagot megfelelően. A sarkokban lévő csempe méretének meg kell egyeznie. Miután befejezte a felületeket a fürdőszobában menjen a vízvezeték szereléséhez.

Hogyan lehet menteni a tervezési szakaszban?

A tervezés a javítás fontos szakasza, mivel számos hibát elkerülhet. Különösen gondosan kell átgondolnia az összes munkát korlátozott költségvetéssel. Pénzt takaríthat meg:

 1. A szoba méretének esetleges módosításához tervezhető. Ez menteni fogja az anyagot. A kisebb csempecsomók elhelyezéséhez a gipszkarton falát előrecsatolhatja vagy a mennyezet magasságát csökkentheti a befejezéssel. Állítsa be a helyiség méretét, hogy illeszkedjen a csempe méretéhez.
 2. Keresse meg a vízvezeték szerelvényeket (például a telepítést), amelyekhez nem kell további alkatrészeket vásárolnia. A fokozatnak teljesnek kell lennie.
 3. Mielőtt bármilyen felszerelést vásárolna, alaposan megismerje a funkcióit. Ezzel elkerülhető a telepítés során felmerülő problémák.
 4. Kombináljon anyagokat. Ez különösen igaz a nagy területű helyiségekre. Gazdaságosság esetén a fürdõ és a mosogató körüli terület csempézett, a többi felület festett. Kevesebb pénz érkezik a gipszkarton mennyezetébe, amely szintén függetlenül felszerelhető.
 5. Szükséges eszközöket bérelni, nem vásárolni. Lehet, hogy szüksége van: cserépvágó, perforátor, csavarhúzó, bolgár.

megállapítások

A javítás sorrendje a helyiség és a kiválasztott anyagok jellemzőitől függ. Ha a falakat akrilfestékkel kezelik, akkor vakolat nélkül is megteheti. Mielőtt a csempeburkolatokat ráhelyezné rájuk, be kell vinni. A betonfelületeket olyan alapozóval kell kezelni, amely javítja a hordozó tapadását.

Először is gondoljon arra, hogy hol kezdjen javításokat a fürdőszobában. Először is figyelembe kell venni a kommunikációs rendszerek állapotát. Ellenőrizze a csöveket, a szellőzést. Nyilvánvaló problémák hiányában elhagyhatja a kommunikáció tőkés átalakítását.

A fürdőszobában és a WC-ben a javítás sorrendje és sorrendje

Nos, ha elkezd egy átfogó felújítást az egész lakás vagy ház egy tervezési projekt, amely magában foglalja a fürdőszoba. És mi van, ha nem akar pénzt költeni egy drága design, vagy valamilyen oknál fogva a tervező nem csinál egy projektet a fürdőszobában? Ebben az esetben önmagában is megteheti, a legfontosabb, hogy kövesse a fürdőszoba javításának sorrendjét. Hogyan optimalizálhatod a munkádat és a költségeket, megtudod a cikkünkből.

Az előkészítő folyamat három pontja

Először el kell döntenie a jövőbeli belső térről. A televíziós műsorokban szereplő projektek többsége drága és nehezen megvalósítható. De megtekintheti a fotókat a weboldalunkon, és kiválaszthatja a megfelelő lehetőséget. Nem szükséges ezeket az ötleteket pontosan megtestesíteni, elegendő motívumaikat felhasználni a saját vázlatok készítéséhez.

Belsőépítészet a fürdőszobában

A következő lépés a szükséges anyag kiszámítása lesz. A felesleges költségek elkerülése érdekében ismernie kell a helyiség méretét, a kommunikáció hosszát a beillesztési ponttól a végső pontig. Bizonyos anyagokat kell megkötni a margóval, például, ha a cserép használatát tervezi, akkor 10% -kal többet kell vásárolnia, mint a szükséges kvadratúra (további anyagot fognak a vágásra). Hány foglalat szükséges lesz az X = N + 1 képlet segítségével, ahol X az előírt szám, és N az elektromos hálózatra csatlakozó háztartási készülékek.

Miután eldöntötte az anyagot, elkezdheti megvásárolni. Ehhez kövesse az alábbi irányelveket:

 • az aljzatokat IP44 védettséggel kell kiválasztani;
 • IP65 lámpák;
 • ha nagy teljesítményű háztartási készülékeket, például mosógépet szeretne felszerelni, akkor a kábelt VVG 3 * 1.5 jelöléssel kell ellátni;
 • a falakon vagy dekorációs dobozokban rejtett csöveket PVC anyagból kell készíteni;
 • A padlóra vásárolt csempéknek kopásálló PEI-5 osztályúnak kell lenniük.

Sokan, akik a saját munkájukat meg akarják csinálni, és nem rendelkeznek a szükséges eszközökkel, gyakran csoda, hogy mit kell tenni a fürdőszobában a javításhoz.

Eszközök a fürdőszoba javítására

Ezt a kérdést csak megközelítőleg lehet megválaszolni, a választást nemcsak a tervezett munka mennyisége határozza meg, hanem a dekoráció típusát is. Ennek ellenére közelítő listát készíthet:

 • perforátor és véső a régi bevonat eltávolításához;
 • különböző szélességű spatula;
 • építési szint;
 • különböző kéziszerszámok;
 • kefék és hengerek a festéshez.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze az elérhető eszközöket és vásároljon meg mindent, amire szüksége van a javítás előtt.

A fürdőszobában és a WC-ben végzett javítások folytatása mellett folytassa a következő lépést.

A helyiség javítására szolgáló helyiség előkészítése

Ebben a szakaszban nincs semmi bonyolult, csak kövesse a cselekvések bizonyos sorrendjét:

 1. Vegye ki a szobából a bútorokat.
 2. Szerelje le a vízvezetékeket és az elektromos berendezéseket, valamint az ajtót és az ablakot, ha erre szükség van.
 3. Távolítsa el a régi csempéket, tisztítsa meg a gipsz vakolat falát, vágja ki a régi csöveket, távolítsa el az elektromos vezetékeket. Ebben a szakaszban fontos, hogy a fóliát átfedje, és néhány centiméternyi helyet hagyjon fent: ez segít megakadályozni, hogy a por más helyiségekbe kerüljön, és biztosítsa a friss levegőt.

A kommunikáció telepítése

A divat legfrissebb követelményei szerint kívánatos a csövek elrejtése a falakon: gyönyörű, megkönnyíti a helyiség tisztítását, és további helyet szabadít fel. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az épület megsemmisítését, fontos tudni, hogy mely falak vannak és vastagsága. Egyes lakásokban a belső válaszfalaknak megfelelő falak vastagsága (gyakran tégla, szélén áll).

Ebben az esetben jobb, ha nem csővezetékeket csinálnak, hanem a gipszkartonból készült díszdobozokkal való kommunikációt álcázzák.

Javítás a fürdőszobában, fürdőszobával kombinálva

Ezek a munkák a legjobbak a szakértők számára. Azonban, ha mindent meg akarsz csinálni magaddal, akkor a fürdőszoba saját kezével történő javításának sorrendje a következő lesz:

 1. Csatornaépítés. Az elvonási ponttól a vízvezeték elhelyezkedésének időpontjáig történik. Fontos megfigyelni a cső szögét: 3-50 mm-es tartományban kell lennie. Ha egy zuhanykabinot tervez, akkor figyelembe kell vennie annak jellemzőit: egyes modellekben van egy leeresztett tálca. Ebben az esetben a munkát jobbra kell indítani a kabin telepítésének helyéről, vagy egy talapzatra helyezni.
 2. Vízvezeték szerelés és fűtés. A kommunikáció belépési pontjából indul. Az anyag egymáshoz való csatlakoztatása különleges forrasztópáka segítségével érhető el, ami jobb, ha barátaikból vagy bérleti díjakból áll: a berendezés meglehetősen drága. A munka befejezése után, különösen akkor, ha el akarja rejteni a csövet, meg kell vizsgálnia a csatlakozások szorosságát.
 3. Elektromos hálózatok építésénél néhány dolgot tudnod kell. A kábelezést vakolat alatt kell elvégezni. Szigorúan tilos a fémcsövek kábelcsatornáként történő felhasználása, valamint a vezetékek összekötése rézzel és alumíniumvezetékekkel.

Kiváló megoldás a fürdőszobában az RCD (maradék áram eszköz) telepítése. Ez biztosítja a feszültség azonnali lekapcsolását az elektromos hálózat bizonyos részében rövidzárlat alatt. Magas páratartalmú helyiség esetén ez a készülék releváns lesz, és megóvja az embert az áramütéstől.

Durva felület

A kommunikáció lefektetett, tesztelve van, itt az ideje, hogy megkezdjük a befejező munkát. Az első ajtókeret és ajtó. Ezután a fürdőszobát a következő sorrendben javítják:

A falak gondosan összehangolva vannak. Ha a felületnek jelentős egyenlőtlensége vagy vakolatra van szüksége, akkor ezeket a munkákat a jelzőfalak mentén kell elvégezni.

Abban az esetben, ha a felületet kissé fel kell húzni, elegendő egy gittet készíteni egy nagy simítóval.

A mennyezetről megegyeznek a falakkal. A kivétel a következő: Ha felfüggesztett vagy felfüggesztett mennyezetet tervez, akkor a felületet nem tudja alaposan kiegyenlíteni. Elég, hogy a vakolatot szilárdan tartsa, és ne permetezze meg. A végső lépés a falak és mennyezetek kezelése a penész megjelenésének megelőzése érdekében.

Belsőépítészet a fürdőszobában, javítás után

A padló kiegyenlítése során mindenekelőtt vízzáró ragasztóval és bevonatkészítménnyel. Ez védi a szomszédokat alulról a szivárgásoktól, és további tartósságot biztosít a padlónak. Ezután folytathatja a felület kiegyenlítését. Mind a cement-homok keverékek, mind a folyékony készítmények alkalmasak erre a célra. A folyékony keverékek tökéletesen lapos felületet biztosítanak, de drága anyagok. Az utolsó pont egy alapozó padló lesz, amely további erőt biztosít, és növeli a ragasztóanyagok behatolását a padlóba.

A szoba befejezése

A fürdőszoba javításának lépéseit szem előtt tartva a következő kozmetikai célra készül. A padlókhoz nagyszerű megoldás porcelán. Ez az anyag nemes megjelenésű és nagy szilárdságú. Ahhoz, hogy elgondolkozzunk arról, hogy a csempe le van fektetve, csak nézzük meg a videót.

A tervezett költségvetés függvényében a falak különböző anyagokkal hajthatók végre:

 • PVC panelek;
 • csempe;
 • nedvességálló festék;
 • mosható tapéta.

A falaknál fontos feltétel a vízszigetelés 15-20 cm magasságból történő eltávolítása a padlóról, valamint felületi kezelés gombaellenes szerekkel és alapozóval a nagyobb felületi szilárdság érdekében.

A kellően sima, és nem jelenti a komplex világítóberendezés mennyezetének telepítését, egyszerűen festhet vízalapú festékkel. Egyébként célszerű egy felfüggesztett szerkezetet felszerelni vagy PVC-paneleket felvinni: nemcsak a szabálytalanságokat, hanem a huzalozást is elrejtik. Ezenkívül ez a design lehetővé teszi a spotlámpák felszerelését.

A fürdőszobában lévő kombinált fürdőszoba regisztrálása

Vízvezeték szerelés

Miután lefektetett a csempe, várnod kell egy-két hétig, akkor elkezdheted a vízvezeték szerelését. Ugyanakkor tudnia kell néhány részletet:

 1. A legjobb, ha bonyolult vízvezetékberendezések, pl. Zuhanykabin vagy pezsgőfürdő beszerelését bízzák a szakemberek rendelkezésére: sok modell összetett eszközzel rendelkezik, ha nem ismeri az árnyalatokat, könnyen tönkremegy.
 2. Amikor a WC-t a fürdőszobába rögzítik, a szakemberek azt javasolják, hogy a padlóhoz erősen felerősített faalapra csavarja. Az ok egyszerű: a WC-t különböző méretű és súlyú emberek használják, ami fokozatos lazításhoz vezet. A fa alapja lehetővé teszi, hogy elkerülje azt.
 3. A függő mosogató jobb helyzetben van a 80 cm-es magasságtól a padlófelülettől, könnyű használni mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. Javítani kell a keverőt előre, akkor nehezebb lesz.

Összefoglaljuk

Ha önálló fürdőszobája van, a WC-ben lévő javítási sorrend azonos lesz a fent leírtakkal. Az egyetlen kivétel, hogy nincs szükség kivezetésre.

Belsőépítészet a fürdőszobában javítás után

A legtöbb munkát kézzel lehet elvégezni, de jobb megoldást találni a vízellátás, a vezetékezés és a szennyvízelvezetés szakemberek számára történő átadásával. Ugyanakkor kívánatos, hogy könnyű irányítást gyakoroljon rájuk: ne zavarja szakmája finomságait, hogy megfigyelje kívánságainak teljesítését.

Eszközök a fürdőszoba javítására

Belsőépítészet a fürdőszobában

Javítás a fürdőszobában

Belsőépítészet a fürdőszobában

Belsőépítészet, javítás után a fürdőszobában és a fürdőszobában

Belsőépítészet javítás után a fürdőszobában

Javítás a fürdőszobában, fürdőszobával kombinálva

Belsőépítészet a fürdőszobában javítás után

A fürdőszobában lévő kombinált fürdőszoba regisztrálása

Belsőépítészet a fürdőszobában, javítás után

Hogyan kezdjük el a fürdőszobát egy új épületben?

Fürdőszoba egy új épületben: hogyan kell elkezdeni a fürdőszoba javítását, és mit kell biztosítani?

Az örök kérdés - hol kezdjék meg a javításokat egy új épületben? Egyszerű, kezdjen általános állapotfelméréssel a szobád állapotával kapcsolatban. És ha a hálószobában, a nappaliban vagy a gyermekszobában rendszerint meglehetősen nehéz frissíteni a mennyezetet, padlót és falakat, a fürdőszoba és a konyha alapos és alapos megközelítést igényel. Hogyan kezdjük el a javításokat egy új lakásban? Melyek a javítás megkülönböztető jegyei az új épületben a régóta lakott helyiség javításában? Ezek a kérdések gyakran sok fogyasztót érdekelnek.

Miután megvásárolt egy lakást egy új épületben, fel kell készülnie arra a tényre, hogy egyáltalán nincs benne befejeződés. A megközelítés ebből a szempontból jelentősen csökkenti a helyiség költségeit, és lehetőséget nyújt arra, hogy a területet saját képességük és ízeik alapján vágja le.

Amikor egy új épületben felújítanak egy fürdőszobát, nagyon fontos tudni a következőket:

 • minél alacsonyabb a csempe költsége, annál kevésbé leszel sajnálkozva. Egy ideig a fürdőszoba falai képesek "adaptálni" a teljes szerkezetre. Ennek következtében a mikro-repedések, mikro-repedések megjelenése minden bizonnyal megjelenik, de a csempe deformációja teljesen lehetséges. Ezért kell gondoskodni egy szép csempe, de olyan, hogy rövid idő után (egy-két év), akkor távolítsa el a szemetet, anélkül, hogy bosszantja az elvesztegetett pénzt;
 • abszolút minden ház zsugorodik az idő múlásával. Ez általában 2-3 évig először történik meg - ez azt jelenti, hogy a szükséges anyagok kiválasztásának alaposnak kell lennie;
 • A csövek beszerelésekor azonnal vegyen be műanyag csöveket. Ez az anyag kiválóan alkalmas bármilyen hőmérsékletre. Ezenkívül ellenáll a sugárnyomás és a korrózió változásainak is.
 • a fürdőszobában lévő ablak jelenlétében azonnal, felesleges gondok nélkül telepítsünk egy kiváló minőségű PVC profilt. Hasonló minták ellenállnak a nedvességnek és a terhelésnek. Továbbá, nem félnek a deformációtól.

Kívánatos, hogy a mennyezetet azonnal gipszlemezzel lefedjék, természetesen, ha ez megfelel neked. Minden mennyezet legalább a deformációnak van kitéve. Fontos plusz abban áll, hogy a gipszkarton nagyon könnyű anyag, de semmiképpen nem nehezebbé teszi a szerkezetet. Lehetővé teszi, hogy a mennyezet "beilleszkedjen" az egész ház tervéhez.

Érdemes komolyan megfontolni a következő szempontokat is:

 • ahol jobb elhelyezni a csővezetéket és a villanyszerelőt, átszúrni a falakat, folytatni a hornyokat;
 • ha szükséges, hol van a fürdőszobában elválasztó részek;
 • foglalkozik a világítás kérdésével;
 • becslése szerint, ahol a mosógép állni fog, becsülje meg az aljzat elhelyezkedését a szükséges elektromos készülékek alatt;
 • hogyan történik a csővezeték a fürdőszobában. Ne felejtsük el, hogy ő is átmegy a konyhába;
 • tegyen egy mosdót, zuhanyzóval (fürdőszoba);
 • ellenőrizze a csatorna csatlakozását;
 • feltétlenül telepíteni mindent, amire szükséged van a fürdőszobád szellőztetéséhez;
 • meleg és hideg vízvezetékeket adjon hozzá.

Kapcsolódó hozzászólások:

Szakasz: Építés és javítás

Lakást, új épületet vagy második lakást vásárol, mindenki úgy gondolja, hogy javításra van szüksége. Végtére is, az új lakóteret, hogy élni kényelmesen. Hogyan kezdjük el a javításokat egy új lakásban?

Szakasz: Építés és javítás

Tisztaság, frissesség és jó hangulat uralkodik itt - a fürdőszoba az egyik kedvenc hely minden otthonában! De a nedvesség sokasága miatt ez a szoba a leginkább érzékeny a romboló folyamatokra.

Szakasz: Építés és javítás

Az új épület tágas konyhával, tágas erkéllyel, kényelmes helyiségekkel, modern elektromos vezetékekkel, új csatornarendszerrel és sok más előnyökkel is rendelkezik. De egy óra.

Szakasz: Építés és javítás

Hogyan indíthassam el a javításokat egy panelben vagy monolit házban? Szükséges ismerni a különbséget az építési technológia, a javítások a "kiváló" és hiba nélkül.

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában - az illetékes szerviz javítások

A fürdőszoba egyike a lakosztály speciális szobáinak, és a javítást különös figyelmet kell fordítani. Végtére is, ez itt nagy mennyiségben és gyakran öntsön vizet, ebben a szobában vannak nagy különbségek a hőmérséklet és a páratartalom. A befejező munkák megfelelő és racionális szervezéséhez tisztában kell lenni azzal, hogy hol kezdheti a javításokat a fürdőszobában, és gondolja át a javítások sorrendjét.

Határozza meg a javítás típusát

Javítás a fürdőszobában lehet:

Nem tervezett. A spontán javítás szükségessége felmerülhet, ha előre nem látható helyzet merül fel (csővezeték áttörés vagy a szomszédok elárasztják Önt). Ha úgy dönt, hogy lecseréli a fürdőt, ez hirtelen javításhoz vezethet (csatornacsövek cseréje, egyéb vízvezeték szerelése, a csempe frissítése stb.);

Ütemezett javítások. A tervezett javítás bonyolultsága és anyagköltsége lehet tőke vagy kozmetikai. Természetesen a redecoration olcsóbb, de lehetséges, hogy ilyen munkát csak a gomba és a jó vízvezeték és vízvezeték hiányában végezzen. Ez a javítás magában foglalja a fal- és mennyezetburkolatok cseréjét, a padló és csaptelepek frissítését. A komolyabb javítás, még ha nem is teljes tőke, alapos előkészítést és komoly megközelítést igényel.

Javítási tervet készítünk, és meghatározzuk a jövőbeli tervezést

A saját kezével a fürdőszobában végzett javítások, és azon tűnődve, hogy hol kezdjék el, először is el kell döntenie a szoba jövőbeli kialakításáról. Képzelje el, hogyan szeretné látni a fürdőszobát, és eldönteni a színt. A szoba hagyományos színei pasztell színek vagy két szín kombinációja (például kék és kék, vagy barack és bézs).

Ezután el kell döntenie, hogy milyen anyagokat használnak a befejezéshez. A fürdőszoba díszítésére gyakran használják:

 • Mozaik;
 • Porcelán kőagyag;
 • mozaik;
 • Műanyag panelek.

Óvatosan ellenőrizze a vízvezetékeket, és szükség esetén döntse el az elavult vízvezeték szerelvények cseréjét.

Mérőszalag segítségével határozza meg a helyiség magasságát, szélességét és hosszát. Határozza meg, hol helyezkednek el a vízvezeték szerelvények, mert a javítás után nem valószínű, hogy sikerül valamit megváltoztatni.

Videó: Modern design és fürdőszoba tervezés

Új vízvezeték - és finiser - anyagok kiválasztása és megvásárlása

Miután úgy döntött, hogy önállóan végez javításokat a fürdőszobában, sok tulajdonos gondolja meg, hogy pontosan mit kezdjen megjavítani a fürdőszobát, és menjen új vízvezeték szerelvényekhez és befejező anyagokhoz. Természetesen ez a javítási szakasz nagyon fontos, de ez csak akkor következik be, ha teljesen eldöntötte a tervezést, az új vízvezeték típusát és a szükséges befejező anyagok mennyiségét.

Az egészségügyi eszközök vásárlása előtt ellenőrizze méreteit és ellenőrizze, hogy megfelelnek-e a fürdőszobának.

Jobb, ha befejező anyagokat és szerszámokat vásárolsz egy üzletben, ahol nagykereskedelem esetén jó árengedményt is kapsz. Vásároljon mindent, amire szüksége van, egyszerre teljes egészében, akkor ne pazarolja el az időt, és ne keresse fel a hiányzó anyagot.

Régi befejező anyagok és vízvezetékek szétszerelése

Ezután előkészítse a helyiséget közvetlenül a javításhoz. Jobb lesz a mosogató és a kád felszámolása a javítás idején, még akkor is, ha nem kívánja megváltoztatni őket.
Ezután eltávolítania kell a régi csempézett padlót, tisztítsa meg a mennyezetet, a falakat és a padlót. Ha a fürdőszobában lévő falakat festékkel festették, akkor teljesen eltávolítani kell. Végül is a ragasztókeverékek vagy a régi bevonat új festékrétege nem marad.


Szereljük le a régi csempéket. Fotó - tamabau.de

Csövek, huzalozás és egyéb kommunikáció elhelyezése

A régi bevonat eltávolítása után elkezdheti kicserélni a csöveket. A régi házakban érdemes változni a közvetlenül a fürdőszobában található csövek mellett, valamint a főkorláton (kombinált fürdőszoba esetén); és egyes esetekben még a vízcsövek között is. Mivel a régi csövek szivároghatnak, ami tele van új, nem tervezett javításokkal és új költségekkel.

A javítás e szakaszában cserélni kell és bekötni. Határozza meg, hol állnak az elektromos készülékek, és csatlakoztassa a szükséges számú aljzatot, cserélje ki a vezetéket és a kapcsolót.

Ne felejtse el gondoskodni a szellőztetés javításáról és felszereléséről, nagyon fontos a fürdéshez. A legjobb, ha a szellőzés kényszerül. Ma a piacon számos lehetőség van a ventilátor szellőztetésének megszervezésére.

A falak, a mennyezet és a padló kiegyenlítése

Ezeknek a munkáknak a mértéke és jellege függ a felületek állapotától. Ha a falak nem nagyon simaak, akkor gipszt kell szintetizálnia. Megfelelően egyenletes falak és mennyezetek esetén nincs szükség nagy rétegű anyag felhasználására, és egyes esetekben csövezéssel is lehetséges. Ha a felületet nagyon nagyra kell helyezni, akkor a javítás késhet.


A falak síkba helyezése. Fotó - www.filippo.nl

Felületi anyagok

Most elkezdheti befejezni a falakat és a mennyezetet: festeni, csempézni, burkolni kiválasztott keverékekkel stb.

Kiváló lehetőség lenne a mennyezet burkolására emulziós festékkel: a mennyezet nagyon szépnek tűnik, a nedvesség nem halmozódik fel rá, és bármilyen árnyékot felvehet. Egy praktikusabb alternatíva lenne a műanyag panelek vagy álmennyezetek beépítése.

Ha a képernyőn zárt kádat szerel be, akkor a padlót nem lehet csempével lefektetni, hogy megmentsék az anyagot.

Egészségügyi berendezések telepítése

Az összes befejező munkálat befejezése után vízvezeték szerelvényeket szerelnek fel annak érdekében, hogy ne károsítsák az új (régi) vízvezetékeket a javítási folyamat során, és biztosítsák a befejezetlen helyiségek felületének akadálytalan hozzáférését.


Telepítési mosogató. Fotó - contentfreelance.com

Tartozékok és bejárati ajtók felszerelése

A végső fázisban a javítás a fürdőszobában van elhelyezve bútorok és kiegészítők (horgok, tükrök, lámpák, stb). Most is az ajtót kicserélik. Az ajtó cseréje, mielőtt ez nem szükséges: könnyű megsérülést okozhat a vízvezeték javítása, elhelyezése és szerelése.

Most már tudod, hogy hol kezdjem a javításokat a fürdőszobában, és milyen sorrendben kell elvégeznem a munkát. Ezért könnyű megbirkózni ezzel a nehéz feladatsal, és a frissített fürdőszoba örömmel fogja élvezni fényességét és kifogástalan megjelenését.

Videó: Tippek a fürdőszobai javítások javítására és mentésére

Javítás egy új épületben színpadon

Végül megkaptad a kulcsokat az álmai lakásodhoz egy új házban? Megnyitod az ápolt ajtót, és ott - üres falak, szürke esztrich a padlón, ajtók és világítás hiánya. Egyrészt ez egy hatalmas teret jelent számunkra a manőverezéshez és a lehetőséget, hogy saját térünket a semmiből karöltve szervezzük meg - a költségek, a gondok, az időveszteség és a kérdés kezdetétől való félelem - hol kezdjünk? Az ilyen gondolatok az új épületek tulajdonosaiból fakadnak, az álom valóra vált: ön egy új, teljesen új lakás tulajdonosa. Most el kell dönteni, hogy hol kezdjék el javítani egy új épületben lépésről lépésre, hogy mindent helyesen tegyenek, és elkerüljék a hibákat. Ebben a cikkben beszélünk erről.

Javítás egy új épületben lépésről lépésre - hogyan kell tervezni

A belsőépítészeti és belsőépítészeti munkáknak minden lépésről alapos elmélkedéssel kell kezdődniük. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy alkalmazza a józan ész, a türelem és a részletes cselekvési tervet, amely segít a munkájának hatékony kezelésében, időt és pénzt takarít meg.

Részletes belső kialakítást kell kialakítani a nedves helyiség színpadán. Nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. Egyrészt tudjuk, hogy mit várunk a lakásunkról, de fogalmunk sincs, hogyan kell elkezdeni az építését. A szakértők az alábbi munkatervet kínálják, hogyan végezhetnek lakásfelújítást egy új épületben.

Fázisos javítás új épületben befejeződés nélkül

 1. A falak elhelyezkedését tervezik. Ebben a szakaszban eltávolíthatja a felesleges falakat, vagy új falakat vagy válaszfalakat építhet fel. Nem minden partíció zavarhatja, nem tudja lebontani az épület csapágyfalait, a csövek minden típusát vagy a szellőzést.
 2. Villanyszerelő - meg kell határoznia, hogy elegendő-e a lakásban található elektromos csatlakozók száma, és hogy mind a helyükön vannak-e:
  • további világítást tervezünk vagy megváltoztatjuk jelenlegi helyzetét;
  • a lépcsőkön világító kapcsolókat adjon hozzá - egy nagyon kényelmes megoldás otthonokban, ahol nagy bejárati csarnok van;
  • további foglalatok;
  • a konyhában különféle aljzatokat tervezünk, beleértve egy mosogatógépet, egy páraelszívót, egy szekrény alatti világítást, egy indukciós főzőlapot és egy sütőt;
  • a nappaliban tervezzünk kábelcsatlakozási pontokat és helyeket az antennakábel, vezetékes internet, kábelt a TV-ből, néhány kábelt el lehet rejteni a falban, és néhány a lábazatban.
  • Ezt a munkát a falak és a konyha falainak végső festése előtt kell elvégezni, mielőtt a lapkát felhelyeznék.
 3. Vízvezeték - ellenőrizze a hidraulikus csatlakozást, függetlenül attól, hogy a radiátorok a tervezett helyeken vannak-e, ha mégsem, még időre van szükségük az átrendezésre. A villanyszerelés előtt, azután vagy azzal párhuzamosan elvégezhető a vízvezeték-munka.
  • a konyhában a mosogatógéphez csatlakoztatott csövekbe való beépítés, mosogató (maszkolócsövek, a jobb és bal csatlakozások elmozdulása);
  • a csövek felszerelése a fürdőszobában, attól függően, hogy fürdőt vagy zuhanyozást akarunk-e felszerelni, a zuhanyzó számára meglehetősen kedvelt megoldás egy zuhanycsatorna vagy egy leeresztő vezeték;
  • a WC-csésze és a bidé felszerelése (vízellátás és csatornázás).
 4. Padlóburkolat elhelyezése. Ne felejtsük el, hogy a cserépet le kell fektetni, mielőtt parkettát vagy laminált rétegeket készítünk. A csempe a kívánt magasságban helyezkedik el, a csempe magasságát a fapadló vagy laminált magasságához igazítjuk (ha a padlólap 14 mm magas, a csempe 15 mm magasságban van elhelyezve, 1 mm vastag ragasztóréteg van a padlólemez alatt).
 5. Felkészülés falak, mennyezetek festésére és festésére. Rendszerint a fejlesztő falak és mennyezetek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és javításra van szükségük (látható karcolásokkal, légbuborékokkal, lyukakkal stb.). A falak állapotától függően a következő munkákat végezzük:
  • gipsz;
  • csiszoló falak és mennyezetek;
  • primer (szubsztrátum megerősítés);
  • egyfalas festés.
 6. A padló felületének előkészítése (csiszolóbeton, lemezek vagy parketták, filmek, szigetelések, parafa stb.).
 7. Parketta kivitelezése / padlóburkolatok készítése - a fektetés utáni fapadlónak 2 hétig pihennie kell, ha rétegelt anyagot választunk, akkor közvetlenül a beszerelés után használhatjuk.
 8. Szükség esetén a falak végleges festése, tapétázás stb. Aljzatok, kapcsolók szerelése.
 9. Amikor a belsőépítészetről van szó, ebben a szakaszban jobb a konyha és a fürdőszobából kiindulni. A hálószobában a nappaliban lévő padlón elhelyezett matracban aludhat, a poufokon ülhet, de annak érdekében, hogy gyorsan bejusson a lakásába, szüksége lesz egy konyhára és egy fürdőszobára.
 10. Szaniter berendezések és csaptelepek, csaptelepek és csapok szerelése a fürdőszobában.
 11. Ácsmunka - tervezés konyhabútor, fürdőszoba felszerelése, tervező szekrények, belső ajtók mérése és rendelése.
 12. Konyha kivitelezése - bútorok beszerelése, hűtőszekrény, mosogatógép, sütő, főzőlap, mosogató és csaptelep csatlakoztatása.
 13. Belső ajtók, alaplapok és elektromos berendezések szerelése.
 14. A függönyök, vakok megválasztása az ablakokon.

Szerződés a vállalkozóval

Célszerű írásban megkötni a szerződő felekkel kötött megállapodást. A jogvita esetén ilyen dokumentum képezi a kártérítés alapját. Meg kell vitatni:

 • A szerződő felek, a szerződés tárgya - a munkamennyiség és azok megkezdésének és befejezésének időpontjai.
 • Jutalmazza az előadókat, a fizetési feltételeket és a fizetési módokat. A becsült tervezett munkával, vagy rögzített kamattal fizethet - a becsült munkamegállapodás alapján. A második lehetőség jövedelmezőbb az Ön számára - a vállalkozó nem igényel fizetésemelést.
 • A vállalkozó nyilatkozata, aki vállalja, hogy a munkát a szabályoknak és az építési szabványoknak megfelelően végzi.
 • Büntetések, ha a szerződést nem hajtják végre vagy a felek valamelyikét helytelenül hajtják végre, valamint a kártérítési igény fennállásának feltételeit.
 • A felek aláírói.

A szerződésnek meg kell határoznia a fizetési összeget és a nyertes ajánlattevő letétjét. Adjon meg egy figyelmeztetést, hogy ha nem tesz eleget a szerződés feltételeinek, kérheti, hogy fizessen kettős letétet.

A "kulcsrakész" befejezése - az előnyök és hátrányok

Abban az esetben, végrehajtása belsőépítészet "kulcsrakész" a fejlesztő, sokat függ a szerződést. Egyes fejlesztők padló (laminált), beltéri ajtók, falburkolatok (csempe) és szaniterek, padlóburkolatok, belső kialakításúak.

A fejlesztő "kulcsrakész" befejezésének előnyei:

 • megtakaríthatja a vásárlási időt;
 • Nincs szükség az előadók keresésére és ellenőrzésére.

Hátrányok befejezése "kulcsrakész":

 • ritkán az ügyfél egyetért a befejező anyagok minőségével és az elvégzett munka minőségével;
 • az előadóművészek korlátozott választéka;
 • különbségek a tervezési döntésekben és az anyagok kiválasztásában.

Hogyan kell elvégezni a fürdőszobai minőségi javításokat a szakemberek bevonása nélkül

A javítások megkezdése előtt a szakértők javasolják, hogy nézze meg a fürdőszobai befejező lehetőségeket az interneten vagy a szaklapokon. A választott projektnek megfelelően eldönti, hogyan kezelje saját fürdőszobájuk javítását. Mindegyik esetben saját javítási algoritmusa lehetséges, de a legérzékenyebb kiindulópont a tér dimenzióinak mérése. A kapott adatok lehetővé teszik, hogy pontosan meghatározzuk a következő javításhoz szükséges anyagok mennyiségét.

Előkészítő munka

A fürdőszoba javítása nagyon drága, sokan általában megtakarítják az építőanyagokat. Soha semmi esetre sem lehet lakást, csempe vagy festékkel vásárolni a piacon vagy "kézzel". Az ilyen vásárlás a legjobb esetben rossz minőségű lesz, és legrosszabb esetben - veszélyes az egészségre.

Tanács. A fogyóeszközök költségének csökkentése érdekében jobb, ha az online boltban minden vásárlást elvégez, ahol az ár 8-10% -kal alacsonyabb, mint a piaci átlag. Miután megismerték a fürdőszoba javításához kiválasztott anyagok befejezésének pontos költségeit, folytassák a becslések elkészítését. Az előre nem látható költségek esetében a becsült összeget 10% -kal kell növelni.

A tapasztalt építők azzal érvelnek, hogy az összes fogyóeszköz egyidejű megvásárlása elkerülheti a javításhoz szükséges késedelmet a csempe vagy a kívánt árnyékolás hiánya miatt. Az építési termékek bizonyos sorrendben kerülnek tárolásra, így könnyedén hozzáférhetünk a felhasznált anyagokhoz, például vakolathoz, gipszkartonhoz, faanyaghoz stb.

Durva felület

A durva befejezési szakasz a régi bevonatoknak a padlóról, falakról és mennyezetekről történő eltávolításával kezdődik. Ez történhet egy jack-hammerrel vagy manuálisan vésővel. Természetesen a második módszer sokkal fáradtabb, de a falak kisebb károkat kapnak.

Ha a fürdőszobát hosszabb ideig nem végezte a padló vízszigetelése, az esztrich leszerelésére lesz szüksége. Ebben az esetben nedvességálló filmet fektetnek a padlólapra, amely védi a szomszédokat a lehetséges szivárgások aljától, és létrehoz egy új alapot. Homok, cement és víz keverékéből készülhet esztrichtöltet. Ez a lehetőség egy padló létrehozására egy költségvetés, de jelentős "mínusz" - egy hónap telt el teljesen a cementszilárdság megszilárdítása érdekében. Az ilyen hosszú késedelmek a fürdőszoba javításában elkerülhetők, ha modern öntisztító pasztákat használnak a padlóburkolat felszerelése során. Alkalmazásuk lehetővé teszi rövid idő alatt, hogy egy lapos felületet kapjon, ami jelentősen leegyszerűsíti a padlóburkolat lefektetését.

Frissítések egy lakóövezetben, gyakran tartalmaznak egy fürdőszobát. Ebben a tekintetben az egyéni ingatlantulajdonosoknak pontosan tudniuk kell, hogyan indíthatók el független javítások? Ebben az esetben az első lépéseknek meg kell egyezniük egy külön fürdőszobában.

A fürdőszoba durva befejezése után:

 • lyukasztó hornyok a falakba elektromos kábelek és vízvezetékek elhelyezésére;
 • a helyiség minden felületének összehangolása;
 • hőszigetelt padló szerelése (ha van);
 • víz- és csatornavezetékek elhelyezése;
 • elektromos vezetékek cseréje.

A falak és a mennyezetek a vakolás folyamán egyenetlenek, ami bizonyos nehézségek nélkül nehéz elvégezni. Ideális esetben a falak sima felületét vízálló gipszkarton burkolhatja. Ez az anyag a fadarabokból vagy fémprofilokból készült dobozhoz van rögzítve. A lemezek ízületeit serpyanka és spatula zárják le.

"Tipp:" A szaniterekhez a nedvességálló gipszkarton a legjobb. Lapjai zöldek.

A "meleg padlót" kiegészítő fűtési rendszerként használják. Két típusa van: elektromos és víz. A lakásokban, a hőhordozó, leggyakrabban válik elektromos kábel, és a házak - melegvíz a fűtési kazán. A fűtött padló telepítése nem bonyolult, és típusától függően az esztrich feltöltése vagy a padlóburkolat lefektetése előtt történik.

Miután a falak egymáshoz vannak igazítva, folytassa a vízcsövek cseréjét. A hegesztést igénylő fémszerkezetek a múlté. Ezeket PVC csövek váltották fel, amelyek vagy csavarták a szerelvényeket, vagy vasalattal forrasztottak. Ezzel a munkával most már minden embert kezelhet.

"Tilos:" A műanyag csövek felszerelésénél nem szabad túlzott stresszt és ütést okozni. Egy ilyen cső nem tart sokáig

A bekötés egy kicsit bonyolultabb.

Tilos. az elektrotechnika és a villanyszerelő tapasztalat hiányában önállóan változtatja meg a ház vezetékét. Az amatőr tevékenység tüzet és áramütést okoz az embereknek.

Az elektromos kábelek elhelyezését a sok szakosodott vállalat egyikének alkalmazottainak kell bízni, amelyek garantálják az elvégzett munkát.

A fürdőszoba falait befejező szakasz

A javítás megkezdésének kezdeti ismerete nem lesz elegendő sikeres befejezéséhez. A javítási munkák minden szakaszában saját tulajdonságai és árnyalataik vannak.

Tanács. a fürdőszobában végzett befejező munkák csak akkor kezdődnek a mennyezetről, ha azt festeni kívánják. Ellenkező esetben menjen a fürdőszoba falaira.

Az agresszív környezetben való működéssel kapcsolatban különleges követelmények vannak a fürdőszoba építésére és befejezésére. Nedvességállónak kell lenniük, és hosszú ideig nem veszik el az esztétikai megjelenésüket.

Az alábbiak a fő megoldások a fürdőszoba falak befejezéséhez:

 1. A fürdő falainak díszítése PVC panelekkel. Ez a leginkább költségvetési lehetőség. A telepítés nagyon egyszerű és nem igényel készségeket és időigényes. A helyiség egyik sarkában, csavarok segítségével egy speciális műanyag sarok van rögzítve. Az egyik oldalán egy panel helyezkedik el, majd egy másikat beillesztenek a vége felé, stb. A panelek és a mennyezet csomópontját határolja, a padló pedig lábazattal van ellátva;
 2. A kőből készült burkolólapok drágák, és bizonyos fokú készségre van szükségük, amikor befejezik a falakat. Az öntelepítés nem ajánlott. Még a telepítés során végrehajtott technológia kismértékű megsértése súlyos hibákat okozhat a falburkolatokban;
 3. A csempe az ideális és ezért a legnépszerűbb befejező anyag. A telepítéssel nehézségek nélkül kezelhető.

Kerámia fürdőszoba falak

A munkához a mesternek szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

 • cserépvágó késsel;
 • fúró "ballerina";
 • egyenes és fogazott spatulák;
 • szinten;
 • elég műanyag "kereszt".

Tanács. A csempékkel végzett munkák során egyesek használhatatlanná válhatnak, így egy kis többletnek kell lennie (kb. 1 négyzetméter). A fürdőszoba Hruscsovban történő javításakor a szoba kis méretének köszönhetően ez a csempe-kínálat 0,5 négyzetméterre korlátozható. m.

A fürdőszoba illeszkedő falaiban olyan hornyok helyezkednek el, amelyekre a csemperagasztók jobb tapadása szükséges. Ezután számolja meg az egy vízszintes és egy függőleges sorba illő csempék számát. Ez azért van, hogy hiányos lapokat helyezzenek el alig észrevehető helyeken, például a fürdőszoba mögött. A csemperagasztónak a kívánt konzisztencia, közepes sűrűségűnek kell lennie.

A burkolat a szoba alsó sarkával kezdődik. Egy egyenletes spatulát használva a ragasztót a falra helyezzük. A második, hasonló szerszámot arra használják, hogy a ragasztót a csempe hátsó felületére használják. A ragasztóanyag szintje egyenetlen, és a csempe szorosan nyomja a falhoz. Ha a csempe nem csavarodott (legjobb a szinttel ellenőrizni), akkor a falak és a padló között távtartók (keresztek) helyezkednek el. A jelenlétük lehetővé teszi, hogy azonos távolságot tartsanak fenn a csempézett fal egyes elemei között.

A felületkezelés befejezése után a burkolólapok közötti csomók feldolgozása, a színezéshez és a fugázáshoz megfelelő. Hengerrel és feleslegeivel azonnal eltávolítják a csempe felületéről.

Padló és mennyezet díszítése

A padlólap padlóburkolatként szolgál a fürdőszobában. Ez nagyobb méretű, mint a falburkolat, de a telepítésének folyamata megegyezik a falburkolatokkal. A tulajdonosok lehetőséget kapnak arra, hogy a mennyezet díszítésének egyik lehetőségét választsák:

 • a felületét emulziós festékkel festjük;
 • felfüggesztett mennyezet felszerelése;
 • feszítő kendő felszerelése.

Annak érdekében, hogy a festék egyenletesen lehessen elhelyezni, és a mennyezet felületén ne legyenek csíkok, használatkor permetezőpisztolyt kell használni. A felfüggesztett mennyezet felszerelése szintén nem túl bonyolult. Ha be van építve, az alsó mennyezettől 3 cm távolságra, létrehoz egy keretet. A felfüggesztett szerkezet elemei a sejtjeibe vannak beágyazva.

A fürdőszoba eredeti díszítése feszített mennyezet. Azonban nem lehet önállóan telepíteni, mivel ez különleges felszerelést igényel hőpisztoly vagy épületszárító formájában.

A fürdőszobának egy új épületben való javításához mindig használnia kell azokat a szakembereket, akik képesek lesznek elvégezni a házhoz közeledő zsugorodást.

Ez a fürdőszobai javítás befejeződött, és csak a vízvezeték-felszerelés telepítésére marad.

Do-it-yourself fürdőszoba javítás (39 fotó). Csövek, elektromos vezetékek szerelése. Mennyezet, fal és padló díszítése

A saját kezű fürdőszobai javításokat tesztelő és tervezői képességeknek nevezhetjük. Ha kész vagy, válaszoljunk néhány kérdésre.

 1. Mit akarsz változtatni a fürdőszobában és a WC-ben?
 2. Mennyit vársz.
 3. Ez egy kozmetikai vagy nagyjavítású fürdő átalakítással.

Feleltél? Menj előre.

Amikor a fürdőszobában dolgozik, fontos megemlíteni a magas páratartalomról, hőmérsékletkülönbségekről és párolgásról.

Az első kérdés: "Hogyan kezdjük el a fürdőszoba javítását?". A válasz a lista és a munkaterület függvénye. Ha frissíteni kell a festéket és mossuk, kezdjük el a falak és a mennyezet tisztítását. Nagyobb változtatásokkal meghatározzák a munka hatókörét, és becsléseket készítenek.

Tipp: ha van egy kis fürdőkád és WC, akkor célszerű kombinálni ezt a két szobát egybe. Ennek a kombinációnak köszönhetően növeljük a használható helyet. De ha több mint 3-4 ember él egy lakásban, mielőtt ilyen komoly lépésről döntene, érdemes átgondolni.

A munka sorrendje

Csőbeépítés

Egy fürdőszobát és egy fürdőszobát javítunk a csatorna- és vízcsövek cseréjével.

Az Ön és szomszédai jövője a telepítés minőségétől függ. A független munkavégzéshez műanyag csöveket kell vásárolni vízhez és szennyvízhez.

A csatornákat gumitömlõkkel, vízvezetékekkel egy speciális forrasztó vasal összekötjük. A telepítés után győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a vízzel való kapcsolat minőségét. A csövek cseréjekor azonnal vízmérőt és több csapot is telepítünk, hogy vészhelyzetben gyorsan leállítsuk a vizet.

A saját kezű fürdőszobai javításhoz egyértelműen meg kell tervezni a vízvezeték és háztartási gépek elhelyezését, gondolni kell a vízellátásra és a lefolyókra.

Elektromos vezetékek

Minta fürdő design

A csövek felszerelése után folytatjuk az elektromos vezetékek cseréjét. Ehhez 3 mm-es, legalább 4 mm keresztmetszetű huzalok szükségesek, műanyag hullámzás a vezetékek szigeteléséhez, szellőztetéshez vagy lámpák világításához, ventilátorok.

 • A szoba körüli vezetékeket a lámpák és aljzatok helyének figyelembevételével végezzük. A javított falakban vésővel vagy falfeszítővel megvertük a fényvetést, áthaladunk a drótokon a hullámosságon és eltakarjuk a falakon.
 • A szoba megvilágításához a mennyezetre szerelt szellőztetőket vagy a falra szerelt lámpákat használhatja.
 • A kombinált fürdőszobában javasoljuk a helyiség szellőztetéséhez szükséges ventilátorok beszerelését. A helyiségtől függően választjuk ki a teljesítményt és a méretet. Minél nagyobb a helyiség, annál erősebb a készülék.

Tipp: szerelje be a fedelet a szellőző tengelyre. Csatlakoztathatja a ventilátort a világításkapcsolóhoz, hogy ne hozzon létre egy extra kimenetet.

hirdetés

Mennyezetek és falak

A fürdőszobában lévő mennyezet és falak nedvességnek és gőznek vannak kitéve, így az anyag nedvességállóságot, hirtelen hőmérsékletváltozást ellenáll. Mossuk le a régi festéket és mossuk le, leütjük a csempéket. Állítsa be a falakat gipsz vagy gitt.

Ha a terület lehetővé teszi, használhat nedvességálló gipszkarton. A felületet egy primerrel kezeljük (gombaellenes profilaxis és gipsz kötés esetén), és várjuk a teljes száradást. A falak készen állnak további munkára. Felületi anyagként nedvességálló tapétákat, festékeket és kerámia burkolólapokat használhat.

A közös fürdőszobai javítások elvégzéséhez nem szabad, hogy egy színskálát válasszon. Ehhez különböző színeket és anyagokat használhat, amelyek egy helyiséget zónákba osztanak. Mint mondják, a tulajdonos egy mester, fantáziáljuk és megtestesítjük a fürdőszobának az életben való javítását.

Kerámia burkolólapok elhelyezése érdekében:

 • csempe;
 • ragasztó vagy cement;
 • szinten;
 • speciális megoldás a spatula alkalmazásához.

Megrajzoltuk a rajzot a padlón, és ennek megfelelõen felhelyeztük a jelölést a falra, miután korábban beállítottuk a szintet. Helyezze fel a ragasztót a csempe hátoldalán és szorosan nyomja a falhoz. Kezdje a padlóról, fokozatosan felemelkedve.

Saját kezünkkel elvégezzük a fürdőszoba javítását, önállóan választjuk ki a helyiség anyagait és kialakítását. A mennyezet egy ilyen helyiségben jobb nedvességálló gipszkarton vagy műanyag panelek. Ezek az anyagok könnyen karbantarthatók és ellenállnak a magas páratartalomnak. Fémprofilokból összeállított keretre szerelik őket. Ne felejtse el előre vágni a lámpák lyukakat.

Kontraszt színek - design megoldás

Kis fürdőszoba javításával vizuálisan megnövelheti a helyet. Ehhez a kivitelezéshez használjuk a befejező anyagok tükrét és világos színeit.

A fürdőszoba padló kívánatos, hogy fűtött. Ehhez használjon speciális, elektromos fűtéssel ellátott bevonatot vagy csővezetéket a központi fűtésből. Linóleum, laminált, parketta vagy cserép használható padlóburkolatként. Ebben az esetben a kiindulási pont az anyag ára és megjelenése lesz.

Ahogy láthatja, a saját kezével a fürdőszoba javítása felelős és időigényes, de a végeredmény megéri.

Összefoglalva

Reméljük, hogy cikkünk hasznos volt számodra. A technológiai és gyakorlati kérdések pontosabb megértése érdekében weblapunkon részletes fotó- és videolejátszás található, melyben hasznos információkat talál a témáról.