Legfontosabb > Fürdő

Stencilek a fürdőszobában

A szovjet időkben a fürdőszobai falakat festették olajfestékkel, maximum két színt használva. Aztán divatossá vált a falak csempével ragasztani. Most a tervezők sok lehetőséget kínálnak arra, hogy egy átlagos szoba világos és egyedülálló legyen. Az egyik rendelkezésre álló és kreatív módon - képernyőfestés - kiválóan alkalmas a ház legveszélyesebb szobájának díszítésére.

Használata a fürdőszobában

A fürdőszoba fő jellemzője és a probléma a víz, pontosabban, sok víz kis helyen.

Innen és a munka árnyalatai:

 • A festéshez nedvességálló festékre van szükség. Mivel a szoba zárva van, jobb, ha a festék gyorsan megszárad. Ugyanez vonatkozik a fő falburkolatra.
 • A kis helyigény gondos megközelítést igényel a minta kiválasztása és pozíciója tekintetében. A megfelelő méretű sablon használatával megnövelheti a szoba méretét.

A nagy rajzok jóak, ahol az üresség érzése van, amelyet nem lehet kitágulni tágas tárgyakkal.

Előkészítő munka

A sablonok lapos, előre felépített falakon, meglévő lapkákon, tükörfelületeken vagy szekrényajtókon alkalmazhatók. A fő feltétel: tisztítsa meg a felületet. Ha csupasz falra van felhordva, majd kiegyenlítik és előkészítik a festést, ha más felületeken érdemes szappanos vízzel megtisztítani és zsírtalanítani. Ellenkező esetben a festék nem fog leesni vagy elkezd foltolni, és a szárítás után gyorsan eltűnik. A tiszta felület biztosítja a minta fogását és tartósságát.

Ami a sablonot illeti, itt a felkészítés egy minta kiválasztására vagy egy rajz létrehozására oszlik, valamint egy sablonra - egyfajta üresre. Erről - egy kicsit később.

Alkalmazási technikák típusai

A színek festése lenyűgöző, különösen a kreatív emberek számára. Azonban még a pragmatikus személyek is megtalálhatják örömüket ebben a tevékenységben, és hobbijává tehetik őket.

Hogyan kell rajzolni a mintákat:

A legegyszerűbb módja - egyszínű sík mintás rajz. Az elkészített kép szerint csak egy színben kell járnia. Tökéletes az első élményért. Így egyszerű mintákat és összetett mintákat hozhat létre. A különbség csak a használt sablonokban van.

A páciens opció egy többszínű minta, amely két vagy több színt használ. Ez az opció lehetővé teszi, hogy egy kifejezőbb vagy vidámabb képet kapj. Feltételezzük, hogy a képkészítés és a kiválasztás folyamata több időt vesz igénybe, valamint alkalmazásával. Az előzetes színpadon választható színpaletta és annak tervezése, hogyan kell használni a rajzban. Több színre is szüksége lehet.

Hangerő stencilek - művészet a szakemberek számára. A sablon az ábrán szereplő részek elhelyezkedésének referenciaként szolgál, egységes formát adva. A megkönnyebbülés megkönnyítése érdekében a műanyag masszák vagy speciális gittek segítenek. Nem kizárt a színes munka is. Így gyönyörű volumetrikus képeket készíthet (hajók, felhők, sellők), ami egy bizonyos stílust és hangulatot teremt. Természetesen sok időt vesz igénybe az ilyen munkákhoz, és maguk is megkönnyíthetik a mentést, ha előzetesen gyakorolják. Az első alkalom, hogy a munka meghiúsulhat.

A fordított stencil (negatív) egy trükkös technika, amikor a sablon környékén kell festeni, a kiválasztott kép eredeti színét hagyva. Segítségével kontrasztos színekkel és textúrákkal dolgozhat, érdekes mély és többszintű kialakítás jön létre. Szintén egy kifinomult megoldás, gyakran használják többszínű formátumban.

Festékkiválasztás

A nedves helyiségben történő festéshez a szilikát alapú festékek vagy a gyorsan száradó akril nagyon jól alkalmazható.

Ha a kiválasztott összetétel nem különbözik a tartósságtól, akkor a minta tartósságát úgy érhetjük el, hogy a munka eredményét vízálló lakkal rögzítjük. Ugyanez a trükk segíteni fog a domborművekkel együtt, meghosszabbítva életét

Hogyan kell alkalmazni a színező kompozíciókat? Válasszon személyes preferenciák alapján: kefék, hengerek, szivacsok, dobozok. Nincsenek kemény kanonok ebben a kérdésben.

Helymeghatározás

A nagy stencilek a bútorok és alkatrészek (a fal felett a fal fölé fektetett falakon kívül) nagy tereken helyezkednek el. A kis minták elegáns megjelenést kölcsönöznek a szobának, ahol nincsenek világos színek. Így nem csak díszítheti az elkerülhetetlen vagy nehézkes, unalmas tárgyakat (szellőzés, foglalat, polcok, tükrök és szekrények), hanem legyőzheti őket, ötvözve őket a többi belsővel, ugyanazt a témát használva (hal, lepkék, virágminták). A képek segítenek elrejteni a falak bizonyos hibáit.

Hogyan készítsek egy stencilt a saját kezével?

A hardverraktár megvásárlási lehetőségein kívül saját otthoni mintákat is készíthet a képek rajzolásához. Maga a rajz megtalálható az interneten egy keresőmotor érdeklődési körének beállításával, vagy saját maga is létrehozhat. Az utóbbi lehetőség jobban használható, ha egyértelműen képviseli az ötletet, vagy valamilyen tapasztalattal rendelkezik a tervezési munkában. Tegyen egy vázlatot a papírra, ha nehéz, majd egyszerűsítse az ötletet, hogy könnyebben megvalósítható legyen az életben. Ha a sziluett nem konzisztens vagy nem felismerhető, stilizáljon. Vigye át a kész rajzot vinil vagy más ellenálló anyag (műanyag, karton). Vágja a képet az irodában egy építő késsel vagy szikével, ügyelve a sérülések elkerülésére.

Stencil rajz

Mielőtt a festéket a falra telepítené, győződjön meg róla, hogy az eredmény közel áll az ötlethez. Minta régi tapéta vagy nagy papírdarab. Ez segíteni fog és eltávolít egy kis izgalmat az első tapasztalat előtt, hogy igazodjon a műszerhez. Ellenőrizze, hogy a rajzoló hely száraz és tiszta.

Ellenőrizze a kép szintjét, ha szükséges, tüntesse fel a rajzot ceruzával, rögzítse a sablont maszkolószalaggal vagy különleges instabil ragasztóval (hogy ne hagyjon jeleket a felületen és ne térjen el távolabb). "Hide" scotch szalaggal és papírral azokat a belső részeket, amelyeken a festék nem eshet. Ha szükséges, fedje le a padlót újsággal vagy műanyaggal.

Alkalmazza az első festékréteget. Teljes száradás után felfrissítheti a színt egy második réteggel (szükség esetén és az ötlet alapján). Szivacs és ecset, először meg kell nedvesíteni, felesleges eltávolítással, így nem zsibbadnak a szélén. A permetező festéket kb. 25-30 cm távolságra kell permetezni (ez egyenletesebb réteget eredményez, és optimálisá teszi az áramlást).

A további munkák a képzeletedtől függenek: a szín megváltoztatása, áthelyezése a következő helyre.

Amikor a munka készen van, alkalmazzon egy rögzítő réteget tiszta lakkra. Amikor kiszárad, távolítsa el a scotch és a papír maradványait, csodálja meg a teremtést!

tippek

A név (stencil, sablon) ellenére ez a technika a helyiség egyikét teszi. Annak érdekében, hogy ne rontsák el a munkát, majd a hangulatot, hogy élvezzék a munkáját, figyeljen az ajánlásokra:

 • Minél kevesebb tapasztalat, annál kevesebb trükköt érdemes használni. Használja a vakok vásárlását, egyszerűsítik a feladatot. A nagy, tiszta vonalak jobban átkerülnek a felületre, apróbb jellemzők, nagy számú szöget nehéz átvinni és gyakran "vágni".
 • A kép méretének meg kell felelnie a tér képességeinek: a nagy kompozíciók nagy méretű kompozíciókhoz, részletek és kisebb szakaszok - kis stencilek kialakításához.
 • Egyetlen technikában készült vagy egy témát támogató kép elegánsan néz ki, a színek száma tetszőleges lehet. A téma segít összeilleszteni a szoba elemeit, létrehozni saját stílusát.
 • A fordított stencilek segítenek létrehozni a mélység, térfogat tér hatását. A legjobb megoldás spray festékkel. Az anti-minták kiválóan alkalmasak tájképek létrehozására - levélszünet, faágak, tűzijátékok, hullámok, horizontvonalak. Mint sablon, használhat természetes anyagokat: expresszív ágakat, nagy leveleket (például páfrány, juhar, nyírfa ágak). Jobb, ha ezt előzetesen meg kell csinálni, hogy elkapj egy jó "perspektívát": a különböző pontokból történő permetezés új "árnyékokat" eredményez.
 • Kedvenc témák a fürdőszobai mintákhoz: stilizált virágok, virágdíszek, görög, római és egyiptomi minták, tengeri témák (halak, héjak, horgonyok stb.), Tájak, afrikai motívumok, rajzfilmfigurák. A színek kiválasztása, a fényes, lédús, szép megjelenésű árnyalatok és kombinációk megállítása. Sötét, fekete és piszkos árnyalatok - a tapasztalt kézművesek, a kezdők túladagolhatnak.
 • Az ábrák díszítik a szobát, zónát, díszítik a hibákat, kombinálják a különféle részeket.

Nem mindig lehetséges pontosan megvalósítani az ötletet. Ez nem ok arra, hogy ideges legyen, mert a fürdőszoba megtalálta arcát, és felismerhető lesz a vendégeknek. Kis hibák - ez a mazsola, ami és gondolta. Mások úgy gondolják így.

alternatívák

A fürdőszoba falai és bútorai díszíthetõk sablon nélkül. Például egy egyszerű festmény sablon nélkül. Mégis jobb becslést tenni a vázlatokon papíron és választani a színeket, hogy a végeredmény ne aggódjon. A szakemberek valódi remekműveket alkottak, amelyek az új javítások miatt kárhoztatnak. Igaz, ez az opció időt vehet igénybe.

Van egy egyszerű és izgalmas módszer, ahol nem kell tökéletesen festeni, hanem dekoupage-nak nevezik. Ez egy olyan hasznos tervezési készség, amely jól illeszkedik az országstílusokhoz és a Provence-hoz, a belterek szép és közel áll a szívéhez, hideg fénytől megfosztja őket, és kényelmet biztosít. Gyakran használják az egyes belső tárgyak díszítésére, és más technikákkal kombinálják, hogy az "aranyos öreg gizmos" különleges kifejező képességét és hatását elérje.

A dekompozíció alapja a vékony papírra vagy szalvétra nyomtatott kész mintázat használata. A tollboltokban megtalálhatók kész készletek dekompozícióra. Döntse el, hogy hol és milyen képeket szeretne felvenni, készítse fel a felületet. Ha a szalvéták túlságosan sűrűek, kicsit áztatják őket a felső festékréteg gyorsabb mozgatásához. Óvatosan nyomja meg a fal kívánt részéhez, a kép tetején, fehér ecsettel ellátott kefével. Ne féljen a szakadt szélektől és a szabálytalanságoktól - ez egy varázst, egyfajta "hosszú májat", történelmi dolgokat hoz létre. A ragasztó segít megragadni a felületet, és amikor a rajz száraz lesz, akril lakkal megvédheti a nedvességtől. A nagyon vékony, képhez tapadó papír száraz lehet.

Hogyan készítsünk képeket a falakon a fürdőszobában: egy mesterkurzus a fotókkal

A modern belső tér valami exkluzív, sokan zavarba ejtik, hogy miként egészítik ki fürdőszobájuk egyediségét. A gyönyörű dizájnokon keresztül figyeli a szokatlan falfestményeket. "Én lennék!" - az első gondolat, majd a festék és a kefék megvásárlása. Gyakran előfordul, hogy ezeket a lépéseket csalódás követik, de nem sietnek arra, hogy az intelligens ötletet a szekrénybe helyezzük, tanuljunk rajzokat rajzolni a fürdőszobában a saját kezünkkel!

tartalom

Tisztító- és alapozófalak ↑

Az első dolog, amit tennie kell, a felület kiválasztása és a művészi használatra való felkészítés. Tegyük fel, hogy van egy közönséges fal, és a szoba javítása elég régen volt. Valahol peeling festék vagy gipszdarab esett ki. Az első dolog, amire szükséged van, tiszta, minden felületet elsöprő. A falainkat festékkel festjük, ezért az alapozás előtt jó hidrofób tulajdonságokkal rendelkező keveréket kell választani. A képen több különböző alapozó található a fürdőszobában festéshez.

Könnyű felsorolni a munka szakaszait: a régi felületkezelő anyag felületének tisztítása, zsírfoltok, vakolás, kiegyenlítés, ha a falak téglából, fali gittből, trowelingből készülnek. Az utolsó szakasz után az alapozó újra felhasználásra kerül, hogy létrehozzon egy tartóalapot a festék alkalmazása előtt. A fal készen van, most forduljon a fő háttér festéséhez.

Háttér rajz ↑

Festékkiválasztás ↑

A festék kiválasztásakor ellenállni kell a nedvességnek. És hogy megakadályozzák a penész, kap festéket tartalmazó fungicidek. Az üzletek mostantól a festékek és lakkok széles választékát kínálják. Továbbá csak a típusukat veszik észre.

A fürdőszobai festékek típusai ↑

A fürdőszoba jobb választani akril. Ez elérhető, olcsó, színeit nagy paletta képviseli, különféle lakkokat és impregnált anyagokat használnak a nedvesség elleni védelemhez. De lakk nélkül is megteheti. Az akril magas páraáteresztő képességgel rendelkezik, gyakorlatilag nem kell lakk. Jobb, ha nem vesz egy vízemulziót - nem nagy mennyiségű mosáshoz, és idővel elkezd elhalványulni és elhalványulni.

Valódi vajat használhat. Akkor majdnem örök lesz a kép. Azonban sokáig szárad és kellemetlen szagot érez.

Még egy fontos pont hangsúlyozása. Jobb, ha a hátteret az eredetivel összhangban alkalmazzuk vagy azonnal világossá tesszük: fehér, kék, világosszürke - semleges. Ezen a háttéren bármit is rajzolhat, ha nem tetszik a kiválasztott kép.

A háttér alkalmazása ↑

Itt nem akarok keveset mondani. A fal sík, kész, közvetlenül festeni. Ez a legjobb a görgővel. A henger egy festékréteget vékonyan és egyenletesen alkalmaz. Természetesen használhatja a szórópisztolyt, de a henger hozzáférhetőbb. Azt ajánljuk, hogy nézzen meg egy videót, amely hasznos tippeket tartalmaz a hengerrel való festésről.

Milyen kefék közül választhat a kép rajzolásához a falon ↑

A felület száraz, megragad egy kefét, és sokat kell megvásárolnia. Mindez a képen múlik. Ha ez egy összetett táj, mint a fotó, akkor meg kell látogatnia egy art shop.

Jobb mesterséges keféket vásárolni. Ezenkívül vásároljon habkarót gumiból, fából készült fogantyúval, ha rajzolni szeretne virágot és füvet. Ezek a kefék olcsóak, és a munka nagyon egyszerű. Egy érintés - és a szirom készen áll.

A falak festésére szolgáló kefék széles helyiségekkel rendelkeznek. Szüksége van egy kis ecset vonal vékony vonalak. Itt nem tud pénzt megtakarítani, különben a rajz nem fog kinézni. Professzionális falfesték ecsettel világos vonalat ad.

Ha még nem vásárolta meg a festéket, akkor most meg kell csinálni. Addig is fontolja meg a képek átvitelének módját.

Képátviteli módszerek изображения

Projektor ↑

Ez a legáltalánosabb módja. De nem mindenki rendelkezik kivetítővel, csak az alkonyat vagy sötétségét használja. Túl kevés hely van a fürdőszobában, így a kép nem éri el a kívánt méretet.

Rácsméret ↑

Ez a módszer jobban megfelel feladatunknak. Először húzza ki a kívánt képet négyzetekkel. Építsd fel a szintet vagy a nagy vonalzójelfelületet. Rajzolj ide ugyanazt a rácsot, győződjön meg arról, hogy tiszteletben tartja az arányokat. Vigye át a képet a kép minden négyzetéről egy ceruzával. Színezzük az eredményt.

Minél közelebb van a kép részlete, ezért nagyobbaknak kell lenniük. Minél távolabb van a kompozíció, a részletek kisebbek és tompábbak.

Mi a teendő, ha még mindig nem tudta pontosan átvinni a képet? Próbáljon beolvasni egy számítógépre, vagy keressen egy képet az interneten. Akkor helyezze azt bármelyik grafikus szerkesztőbe, rajzolja négyzetekre, mindegyik A4-re nő, nyomtat. Ne felejtsd el számolni a négyzeteket! Ezután vigye át a képet a szén-másolatok számának megfelelően. Ez utóbbit kérheti az építőház eladóitól - ott nagyon nagynak találhatja, jól, vagy használja a szokásosat az irodából.

Öntapadó fólia ↑

Ez a módszer jó a kis minták vagy tárgyak átvilágítására. De először mindent meg kell vágni a filmen egy plotterrel. Hívja fel az öntapadó filmeket, például a hirdetőket. Ott, a vágás a sablon fog kerülni 200-1000 rubelt. Ezzel a módszerrel nem lesz szükség ecsettel, hanem szórópisztollyal, léggömbökkel vagy csak egy habgumibal. Ragassza fel a sablont, fújja vagy felhordja a színes habot, majd távolítsa el az öntapadót (nagyon óvatosan). A sablon érdekes módon történhet. Keressen egy képet, menjen a fotószerkesztőhöz. További ilyen sorrend: szűrő, vázlat, fénymásolás, állítsa be a szükséges paramétereket. kap a vázlat. Növelje a ProPaster programot, osztja a képet ugyanazon nyomtatású négyzetekre. Vágja ki a fekete vázlatot egy íróasztallal, és hagyja el a jumpert. A sablonod készen áll!

FONTOS: Vizsgálja meg a sablon más felületen! A modern fürdőszoba gyorsan keveredik, a sikertelen művészete nehézségekbe ütközik.

A kézből ↑

És miért ne, ha a kezek nőnek, ahogy kell, és minden rendben van a szemmel. A legegyszerűbb, de nehéz módszer - ha nem vagy benne biztos, ne csináld!

Sokan munka közben szembesülnek azzal a problémával, hogy festék nélkül festeni. Nincs bonyolult rá. Porlasztópisztollyal vagy szórással történő felhordás esetén a felülettől 30 cm távolságra lehet tartani. Ha más eszközökkel dolgozik, használjon minimális festéket.

Csempe rajzolása: munkamenet ↑

Mostanáig megtanultam festeni egy fürdőszobát festett falon. De mi van akkor, ha a falat burkolólapokkal borítják, nincs vágy, hogy eltávolítsák, és tényleg fel akartam frissíteni a fürdőszobámat. Rajzoljunk rá a csempére - semmi sem könnyebb! Csak emlékezned kell arra, hogy a rajz előkészítése is erre a felületre vonatkozik.

Tisztítólapok ↑

Mossa le a csempe, zsírtalanítsa. Alaposan dörzsölje az egész felületet egy "Comet" vagy "Pemolux" típusú porral rendelkező fémszivacs segítségével - eltávolítja a szennyeződéseket, enyhén polírozza a burkolatot. Jó, ha homokkal csinálod. A tisztítószerek és a homok eltávolítja a szennyeződéseket, segít a sima csempe réteg integritásának megsértésében.

Csiszolás ↑

Sima felületen a festék nem tart sokáig. Vegyünk egy finom csiszolópapírt vagy egy sávot, dörzsöljük le. Grinder vagy speciális fúvóka a fúrógépen, ez a folyamat felgyorsul. Az összes manipuláció után a csempe durva lett. Ne felejtsd el a varratokat! Csiszolóhálóval tisztítani kell őket.

Primer ↑

A csempe feltöltése előtt mossa le a felületet vízzel. A por nem lehet. Győződjön meg arról, hogy nincsenek csíkok. A legjobb, ha epoxi alapozót használnak. Miután az alapozó megszáradt, enyhén homokozza fel újra a papírt vagy a csiszolót.

Színezés ↑

A színezés ugyanaz, mint a rendszeres falon, de emlékezned kell arra, hogy a rajz négyzetekből áll. Ezt a képet választva vegye figyelembe. A csempefestéshez használt festékkeverékekhez csempe, üveg. A pörkölés nélküli oldószeres festékek pigmentekből, adalékanyagokból, szerves oldószerből állnak. Alaposan lemostak, színt tartanak. Külön oldószerrel hígítva.

A fehér csempék esetében a színsémákat speciális oldószerrel hígíthatjuk át, ami áttetszővé teszi. A kép nagyon finom lesz.

A kerámia burkolólapok megjelenését tekintve vastag tejföl hasonlít. Lehetetlen vízzel lemosni - a nedvességállóságot megszakítja. A festett felület három napig szárítást igényel.

Fel lehet húzni a sablonra. A technológia ugyanaz, mint a szokásos fal, és alkalmazhat autóipari autóipari festéket.

Ha a csempe kezdetben nem lett egyenletesen elrendezve, akkor a felületet egy matt akril lakkal lefedheti, majd a szabálytalanság majdnem simított lesz.

FONTOS: A lakkot csak a festék teljesen megszáradása után alkalmazzák, különben a vízbázisú lakkokkal való kölcsönhatás során felszívódik, és a szabálytalanságok meg fogják mutatkozni.

A csempe frissíthető részleges festéssel is.

És a fürdőszobákhoz speciális matricákat is díszíthet

Érdekes képek a fürdőszobában lévő falakon (fotó ötletek) ↑

Az alkalmazott kép képes vizuálisan bővíteni a helyiséget, hogy szokatlanul kényelmes légkört teremtsen. A telkek, a minták elhelyezkedése nagyon változatos lehet. Ha a falak monokróm festményeik vannak, vagy csempével, panelekkel és euro táblákkal vannak bélelve, akkor az egyiptomi stílusú dísz gyönyörű lesz. Ismételjük ugyanazt a képet sokszor is érdekes lehetőség. A szobát a díszítéssel zónálhatjuk. Egy azonos minta lesz a végső érintés, ha a tükörre vagy a tükörre vonatkozik.

Professzionálisan kivitelezett festészet reális lehet. A telek általában víz témákhoz kapcsolódnak. A tengeri tájak népszerűek, ahol szinte teljesen megsemmisült falak utánzatai, a tenger felszíne vagy a tenger mélységei képei láthatók. Gyakran a cselekmény témája stilizált vagy valódi állatok, virágok, madarak.

Ha nem szereted a tájat, de még mindig azt szeretné, hogy a fürdőszobát festeni lehessen, választhatsz bármilyen textúrát: fa, kő, stukkó, vakolat. Kiváló minőségű, ezért alig különbözik a szimulált anyagoktól.

A díszítő funkció mellett a festmény vizuálisan "szétfeszítheti a falakat", létrehozhat egy térbeli illúziót, és fényesebbé teheti a szobát. Előfordul, hogy ez a design sikeresen maszkolja a vízvezeték elrendezésének részleteit.

Fürdőszobai dekoráció - 36 fénykép érdekes ötletekkel

Mivel a lakás legkisebb szobája, a fürdőszobát gyakran díszítés nélkül hagyják. Végtére is, sokan úgy vélik, hogy a belső térben nem lehet külön részletek. Hát, hiába! És ma meg fogja találni, miért. A Dekorin elmondja, hogyan lehet a fürdőszoba dekorációja, hogyan lehet díszíteni a saját kezével, és 36 fényképet adhat inspirációra.

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát saját kezével?

A fürdőszobában a legjobb dekoráció - a saját kezével készült. Akkor vesszük figyelembe a következő módokat, hogy díszítse a fürdőszoba:

 1. Hang festmények a fürdőszobában;
 2. A tükör díszítésére különböző elemekkel;
 3. Add hozzá a fürdőszobába dekoráció kagylók;
 4. Díszítse a belső tér érdekes polcokat;
 5. Készítsen eredeti törülközőtartót;
 6. Díszítse be a fürdőszobát csempével.

Ne felejtsd el megosztani kedvenc képeidet a közösségi hálózatokon, és menteni őket a jegyzetbe!

A fürdőszobát díszítik képekkel (5 fotó)

Az ilyen dekoráció a fürdőszobában, mint a festmények, viszonylag népszerűvé vált. Ma már divatos díszíteni a fürdőszobát a gyógyfürdő stílusában, és a képek tökéletesen segítenek inspiráló és pihentető légkört teremteni. Néhány példa erre a következő fotókban.

DIY fürdőszoba tükör dekoráció

A tükör a mosogató felett kiemelkedő helyet foglal el szinte minden fürdőszobai designban. Akkor miért nem díszíted? Íme néhány ötlet, hogyan kell díszíteni egy tükör a fürdőszobában a saját kezével:

 1. Hogy szokatlan keretet készítsen neki;
 2. Ragassza fel a tükör kontúrját ragasztószalaggal, kisméretű csempe, kagyló stb.
 3. Tükör háttérvilágítás hozzáadása;
 4. Felfüggesztse eredeti módon (például vastag kötélen stb.).

Átrendezünk 10 készenléti megoldás fotót:

Hogyan lehet díszíteni a fürdőszoba kagylóval

A fürdőszobában tetszőleges kagyló díszítése megfelelőnek tűnik. Ezeket polcokra és talapzatokra helyezzük, tükrökre vagy törülközőkkel ragasztva, akár egyszerűen fürdésre is.

Fürdőszobai dekoráció eredeti polcokkal

A fürdőszobában lévő polcok soha nem feleslegesek. Nagyszerű díszítéssel is szolgálnak, mivel megmentik a rendellenességet.

Törölköző állványok a fürdőszobában, mint dekoráció

Ne higgye el, de a törülközőtartók segítségével is a fürdőszobai belső tér rendkívüli megjelenést kaphat. A képen látható néhány elképzelés arról, hogyan készítsünk ilyen fürdőszobát a saját kezünkkel.

Fürdőszobai csempe díszítés - kép inspirációra

Rendes csempe is szolgálhat a dekoráció a fürdőszobában. Mennyire érdekes díszíteni egy csempézett fürdőszobát - olvasd el a cikkünket. 33 ötlet fürdőszobai csempe tervezéshez.

Fürdőszoba dekoráció + 60 fotó ötlet

Anélkül, hogy kényelmesen berendezett fürdőszobával lennének a lakásban, lehetetlen elképzelni a kényelmet. A helyiség kialakítása és megvalósítása a leginkább időigényes javítási feladatoknak tulajdonítható. Ez annak köszönhető, hogy a helyiséget gyakran szerény méret jellemzi. Ezért a fürdőszoba dekorációjának rendkívül funkcionálisnak és harmonikusnak kell lennie. A tulajdonosok feladatának megkönnyítése érdekében számos hasznos ajánlást is bemutatunk.

A teremtés alapelvei

Fontos előre megnézni a kívánt fürdőszobai kilátás jövőjét. Ez korlátozott körülmények között is lehetővé tehet valami érdekeset. Ugyanakkor nem szükséges csak a vásárolt elemekre összpontosítani. Lehetőség van néhány díszítőelem létrehozására a saját kezével. Mielőtt elmész a tervezői áruházba, ellenőrizze magát a rejtett tehetségek jelenlétében. Akkor figyelmet kell fordítanunk néhány alapvető elgondolásra a dekorok létrehozásához:

 1. Funkcionalitás. Mivel a helyiség ritkasága ritkán teszi lehetővé a gyorsítást, jobb előrelátni a terjedelmes és praktikus dolgokat;
 2. Stilisztika. Kívánatos kombinálni a lakás belsejével;
 3. Biztonság. Ennek az elvnek alapértelmezettnek kell lennie. Különösen, ha gyermekek vannak a családban.

Figyelembe véve ezeket az egyszerű posztulátumokat, kézzelfogható eredményeket érhet el. Kezdjük el a fürdőszobában a dekoráció megszervezésével ellátott kirándulást a mosogatók tervezésével.

Shell Design

Az eredeti mosogató beépítése drámai módon módosíthatja a belső térben. A szaniterek nem szabványos modelljével együtt a fürdőszoba dekorációja valódi élményt jelent a lakás stílusában. Szerencsére a modern piac kínálata lehetővé teszi, hogy minden ízléshez válasszon egy eszközt. A tál alakja nemcsak klasszikus, hanem aszimmetrikus is lehet. Ugyanez mondható el az anyagról. A legnépszerűbb a fajansz, porcelán és kerámia termékek. Azonban a szokatlan fémes és kifinomult kristálymodellek fokozatosan divatba jönnek.

Nincs korlátozás, mert minden a tulajdonos ízétől függ. Azonban az üveg minták legyen óvatos. A törékeny kristály károsíthatja a kisgyermekeket. És a legdrágább megoldás egy természetes kőből készült elit héj. Ha azonban ez egy tehetséges utánzás, akkor a stílusos fürdőszobai dekoráció nem veszít semmit. A tartós anyag kedvezően hangsúlyozza a szoba fényűző díszítését. Működési tulajdonságai hosszú ideig tartják a tulajdonosokat, megőrizve a dekoráció művészi értékét. A kőszobrok hátrányai közé tartozik a szerkezet súlyossága és porozitása. Ez utóbbiak azt jelentik, hogy a tálat a háztartási szennyeződés eltömíti. A kizárólagos termékek gondos öngondoskodást igényelnek.

Most fontold meg a piacon lévő héjak típusát:

 • Tulip. Az egyetemes csodálat ellenére ez a modell nem univerzális. Nem minden fürdőszobai dekoráció fehér tálra illeszkedik egy hajlított lábra. Ez utóbbi jelentősen befolyásolja a helyiség ergonómiáját, és nem teszi lehetővé a helyiségnek a mosogató alá helyezését. Az ilyen kis fürdőszobákra ez elfogadhatatlan. A virágcsésze formája csak tágas apartmanokban alkalmazható;
 • Felfüggesztett modellek. Ez a vízvezeték-termékek ezen változatáról már mondható univerzálisnak. Az ilyen mosogató telepítéséhez szükséges fürdőszoba méretei nem relevánsak. A hátrány az esztétika monotónia, amelyet csak dekoratív panelekkel lehet megoldani;
 • Corner. Ezeket a modelleket sokoldalúságuk jellemzi, mivel mind felfüggeszthetők, mind beépíthetők. Gyakran használják kombinált fürdőszobákban;
 • Hamis. Az asztalra szerelt szekrény vagy mosdókészülékek alkalmasak egy tágas szobának. A funkcionális opció lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy a ruhatárat minden tárgy tárolására használják.

Így a mosogató kiválasztása két bálán alapul: a fürdőszoba paraméterei és a tulajdonosok preferenciái.

Világítás, tükrök használata

Alig lehet elképzelni egy nagyméretű tükör nélküli fürdőszobát. Ez a nélkülözhetetlen termék a jobb helyet átalakítja, fényt tölt. A tervezők tükör használatát javasolják a terület vizuális növelése érdekében. Két tükör használata teljesen indokolt, ha egynél több személy él a lakásban. A termék különböző formái és dekoratív keretei lehetővé teszik, hogy minden fürdőszobában válasszon a legjobb megoldásnak. A saját kezével is megpróbálhatja díszíteni.

Egy másik fontos pont a világítás. A fény intenzitása közvetlenül a helyiség érzékelésétől függ. Hatalmas fény hangsúlyozza a belső erő minden erejét, ékezeteket hoz létre. A lámpa alakja bármi lehet, de a terjedelmes csillárokról jobb, ha azonnal lemond. Túl sok helyet eszik. Egyes tulajdonosok kedvelik a gyengéd világítást. Könnyű létrehozni egy fényerőszabályzó segítségével, amely beállítja a fényáramok intenzitását. Hangulatos környezet kialakítása a hangulatos fürdőszobában - ez csak a maga részéről.

Törölközőtartók

A gyakorlati lámpatest a falakon leglenyűgözőbbnek tűnik. Az építés fő típusai a következők:

 • horgok;
 • Különböző típusú keresztcsíkok;
 • Elegáns gyűrűk;
 • Kombinált modellek.

Figyelem! Az értékesítés elérhető és a padló tervez.

A legnépszerűbb és legkedveltebb tartók a horgok. Ez egy költségvetés és egyszerű módszer, hogy gyönyörű hajtogatást készítsen a textilekkel. Nehéz azonban ezt kényelmes megoldásnak nevezni, mert a törölköző rosszul van rögzítve. Ugyanez mondható el a gyűrűkről. Biztonságosabbnak tűnnek, de még mindig kényelmetlenek. A szakértők javasolják, hogy alternatív lógó kosarakat használjanak a horog helyett. Lehetővé teszik, hogy számos dolgot tároljon. A tervezők inkább a kompakt fülkék elrendezését részesítik előnyben, amelyek a belső térben kiemelkednek.

Miután egy fűtött törülközőtartó modelljével azonosították a dekorációhoz egy hangulatos fürdőszobában, gondolkodhat a tervezésről. Szükséges kiválasztani azt más egészségügyi berendezésekkel, mivel a különböző elemek kombinációja íztelen lesz. Szintén érdemes felvenni a bútorokat és a különféle kiegészítőket. Például a szekrény üvegmodellje csodálatosan kombinálható egy krómozott törülközőtartóval. Az eredetiséget nedvességálló vinil függönnyel egészítheti ki. Különböző alkalmazások is várattak.

Színes formatervezés

Fontos mérlegelni a helyiség méretét. Ha egy tágas fürdőszobában bármilyen színsémát választ, akkor a kis fürdőszobai dekorációnak rendkívül könnyű díszítéssel kell díszíteni. Ez annak köszönhető, hogy a sötét hangok súlyosbítják a tér közelségét. Szintén kívánatos egy egységes stílushoz ragaszkodni. Először a színpaletta személyes felfogása kell, hiszen a pihenésre való képesség létfontosságú bármely személy számára. És ezt csak saját ösztönök követésével lehet elérni. Az összes árnyalatú tengeri élményt, valamint a pasztell színeket a legkedveltebb virágok tekintik a hangulatos fürdő dekorációjának. Ne felejtsd el a világítást. A teljesítmény hiányát kompenzálja az élénk színek a cél. A világos fény lehetővé teszi a sötét fényes használatát.

Kis fürdőszoba ötletek

A szerény méretű szoba több érdekes pillanatot is jelent. Tehát a kádat egy padlócsatorna szögletes kialakítású zuhanykabin váltja fel, és a WC-tál klasszikus kialakítását helyettesíti. Vagy egyezzen bele egy kényelmes fürdőkád lehetőségével? Ez lehetővé teszi, hogy jobban szervezzen korlátozott helyet. Finomanyagokként jobb, ha kis méretű fénypaneleket használnak. Nagyra értékelik a helyiség vizuálisan bővülő tükrök használatát. Az erőteljes fényvilágítással több négyzetméteres térbeli illúziót hoznak létre. Még egy ajtó is lehet, tükrözött panelrel. Fontos, hogy fülbemászó ékezeteket használj a sarokban, hogy a szemeidre valami elkapjon. A régimódi sárgaréz részletek is lehetnek. Használatuk lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy létrehozzák az előző század eredeti koncepcióját.

Amikor egy kis szobát rendezünk, akkor minden négyzetméterből ki kell használni a legtöbbet. Sokan elfelejtik, hogy elegendő hely van a fürdőszoba alatt, hogy rendezzen polcokat. A fiókok eltakarják a háztartási eszközöket. A beépített szekrények a fal síkjában szintén hasznos helyet takarítanak meg. Különösen, ha ugyanabban a színpalettában készülnek, mint a díszítés.

Ahelyett, hogy a teljes vízvezetékben érdemes lenne a modultartalmú mini modelleket használni. Egy kicsit többet költhetnek, mint a közönséges elemek, de egy kis fürdőszobának megfelelő dekoráció ugyanúgy fog kinézni. Kompakt modellek telepítése mindenütt lehetséges. Ezek lehetnek kézmosók, WC-k, a már említett berendezésszerkezet, saroksoros többszintű modulok stb.

Rusztikus csempe

Nehéz találni egy alkalmasabb befejező anyagot a fürdőszobában, mint egy cserép. A burkolat kiváló teljesítménye megbízhatóan védi a falakat bármilyen hőmérséklethatástól és víztől. A tartós anyag szintén csendesen elviseli a háztartási vegyi anyagok hatásait. Szilárd felülete semmilyen ok nélkül nem reped, nem sápadt nehéz négyszögletes lemezek alatt. A mázas agyag síkját a semlegesség a piszoktól, a fényes fénytől és a tiszta színtelítettségtől tükrözi. Egyszerűen gondoskodni kell egy nem gyúlékony anyagról, mivel egyáltalán nem szívja fel a nedvességet. A csempe egyetlen hátránya a gyenge termikus vezetőképessége, amelynek következtében szinte mindig hideg.

És mivel két fõ anyagtípus létezik: padló és burkolat a falak számára, az elsõ megoldásnál kívánatos elõre biztosítani a fûtött padló szerelését. Ugyanakkor a burkolólapot nagyon sűrű szerkezettel kell jellemezni.

Figyelem! Minél kisebb az anyag porozitása, annál jobb a vízelnyelő tulajdonsága!

A csempe elhelyezésének szokásos mintája különböző színárnyalatok és kiemelő falak ellenőrző táblája. Kis szobákban egy minimalista fürdőszoba kis mozaikokkal díszített mintája is szívesen látja. Hasonló díszítés egy nagy cserépen élénkíti a formatervezést, hozzájárul a tágasság érzéséhez. Nem kevésbé érdekes elemek a belső dekoráció a szoba dekoratív technológia. Segítségével holisztikus képet készíthet a meleg designról. Vegyünk néhányat részletesebben:

 • A határokat bizonyos padlólapoknak kell tekinteni, amikor a lapkát felhelyezik. Mivel ezeket a padló- és falblokkok ízületében használják. Ezek az úgynevezett ceruza tökéletesen határolja a tér négyzetméterét, és így egy komplett kompozíciót alkot. A vékony vegyületek segítségével megkülönböztethetők a funkcionális területek: fürdőzés, mosás, stb. Mindegyiket külön-külön és egy teljes készletben egy befejező anyaggal értékesítik;
 • Különféle panelek és más hasonló díszítések észrevehetően élénkítik a csempe monokróm textúrájának homályos hátterét. Ahhoz, hogy a teljes képet átvegye, rögzített távolságra kell őket elhelyezni. Így figyelhető meg a mintázat harmóniája és szimmetriája. Gyakran a kép tartalmaz egy egyedi koncepciót, amelyet a tulajdonos ízlése szerint választanak ki. Mind vízszintesen, mind más irányba helyezhető. A Frisise például a panel függőleges szerkezetét jelenti. A sok lehetőség közül általában megkülönböztetik a költségvetés sima, praktikus funkcionális és finomabb bázismétlési mintáit. Ugyanakkor mind a sík, mind a konvex díszítőelemek kiegészíthetők polcok, valamint törülközőtartók formájában.
 • Az üvegezett csempe különbözik a fényességének matt mélységétől. A gyönyörű és fényűző furnér lehetővé teszi, hogy bármely személy korlátlan képzelőerejét megvalósítsa. A legnépszerűbb stílushoz fordulhat, mint a modern vagy a Provence, de saját alkotási lehetőségeit is feltárhatja. A legfontosabb dolog a harmónia és a kölcsönhatás tiszteletben tartása a lakás többi részével. Ennek eléréséhez vegye fontolóra néhány tapasztalt szakember ajánlását.

Tervezők ajánlásai

A szakértők mindig ragaszkodnak egy előzetes vázlat kidolgozásához, mivel ez utóbbi lehetővé teszi a lehetséges problémák kiküszöbölését. Az exkluzív dekoráció kiviteli alakja a következő sorrendben ajánlott:

 1. Az első lépés az elemek jelenlegi állapotának elemzése;
 2. Az átfogó struktúra gyenge pontjainak azonosítása annak érdekében, hogy a teljes korszerűsítés vagy részleges helyettesítés között választhasson;
 3. A munkaterületek technológiájának eldöntése;
 4. Vásároljon és készítsen mindent, amire szüksége van.

A fürdőszobák díszítésének időigényes szervezése sok kérdés megoldását jelenti. Például a vízvezeték elemeinek elhelyezkedése. Fontos megérteni a járművek optimális elrendezését a csövek és csapok további visszavonásához. Egy kis helyiségben tanácsos elrejteni őket a falak mögött, vagy kompakt dobozokban, ha másképp nem. Ez jelentősen megmenti a hasznos mérőket a többi részletre.

A mosogatót a bejárati ajtóval vagy a távoli sarokban kell elhelyezni. Mindazonáltal próbálja megtartani a fürdőtől. Ugyanez mondható el a mosdóról. Ezek az elemek nem érintkezhetnek egymással.

A zuhanykabin elhelyezésekor helyesen kell kiválasztani az ajtók kinyitásának módját. Ez lehet bal vagy jobbkezes.

A fürdőszoba zárt térben történő kényelmesebb használatához ajánlott több világítási lehetőséget használni. A helyi fényforrásokat külön kell bekapcsolni. A legfényesebb fényt a mosogató közelében kell elhelyezni. Ezzel a fény nem vágja le a szemét.

A szellőzőcsövek felszerelése a fűtött törölközősínekkel a páratartalom normalizálására szolgál. Jobb felszerelni a bejárati ajtó alsó síkjába.

A csuklós bútorok vagy műanyag panelek beállítása korlátozott körülmények között a legjobb megoldás. A dekoratív függöny helyett inkább üveg- vagy tükörfelületek használata javasolt. Az üvegt lehet megfagyni, megakadályozva a szennyeződés kialakulását vagy a foltok képződését.

Számos tervezési lehetőség

Vegye figyelembe a fürdőszobai dekoráció különböző típusait:

 1. Decoupage. Könnyen megvalósítható a saját kezével. Egy egyedi kialakítás megköveteli, hogy a tulajdonos ragasztót, háromrétegű szalvétát, kontúrot, valamint puha kefével ellátott lakkot használjon. Gyönyörű sablonok szükségesek ahhoz, hogy kifinomult képet vágjunk - és helyezzük a csempe síkjára. Amikor a minta átadása befejeződött, a terméket akril lakkal bevonják. By the way, helyett a csempe, akkor a tartós üveg. Dekupazhny kontúr is ragasztva van, és kiegészíti a teljes képet LED csíkokkal;
 2. Vintage. A praktikus anyagok felhasználhatók tervezési célokra. A régi újságok nagyszerűek a dekoratív kompozíciók készítéséhez. A csöveket előrecsévélik. A fából készült elemek mesterségesen öregedhetnek, fehérre festve. A fogkefék kapacitását vintage textilekkel díszítik;
 3. Újságos kosár. Az alkotás magában foglalja a zsinórkötegeket az újságcsövekből. Szükséged lesz egy ragasztó kötőanyag, akril lakk és gyönyörű festék, egy szivacs festékkefével és egy karton doboz.

A szövési eljárás a következő műveleteket tartalmazza:

 • Először az alját rögzíti, kartonpapírral és ragasztó kötőanyaggal rögzítve;
 • Ezután háromcsöves pigtail jön létre;
 • A sima pigtailet a dobozban levő végei közé helyezzük;
 • A dobozokat a doboz oldalfalaihoz kell díszítő ruhadarabbal rögzíteni;
 • Miután elérte a szükséges magasságot, gondoskodnia kell a lehajló oldalról. Ehhez meg kell találni egy függőleges csövet a közepén, így a következő megtehető egy kanyarral;
 • A csavarás után a szövést a másik irányba kell tenni;
 • Ezután minden csövet meg kell vágni és fedni kell egy ragasztó kötőanyaggal. Ezután töltsön be további akrilfestékréteget.

Ez egy meglehetősen egyszerű és költséghatékony díszítési módszer. Érdekes, hogy végre magad.

következtetés

A fürdőszoba dekorációjának kialakításakor figyelembe kell venni a tulajdonosok méretét és ízléseit. Még egy kis helyiségből is készíthet tervezőcukorkát. Csak a szakemberek ajánlásait kell figyelembe venni.

DIY dekoráció a fürdőszobában: oktatás, modern megoldások + 100 fotó fürdőszoba tervezés

A modern emberek sok időt töltenek a személyes higiéniájukon és sok percet töltenek a fürdőszobákban.

Ez rendszerint reggel, mielőtt elhagyja a munkát és este egy kemény nap után.

A szoba dekorációja segít abban, hogy hangulatot hozzon létre a nap különböző időpontjaiban. A fürdőszobai falak színével és frissességével kapcsolatos különleges megközelítés jellemzi.

Ez a különleges szoba díszítése, talán saját erőfeszítéseik alapján. De meg kell tanulnod ennek az üzletnek az alapjait, és persze kívánatos, hogy művészi ízléssel, vagy legalább fantáziával rendelkezzen.

A cikk összefoglalása:

Fürdőszobai dekoráció alapjai

Fontos megérteni, hogy ez a szoba ugyanaz, mint a többiek, amelyek alkotják a lakást. Azt is meg kell tervezni egy konkrét megközelítés, nem felejtve el, hogy megteremtse a funkcionalitását a tervezett cél.

Főbb jellemzői a tisztaság, hiszen még a csomagolás előtt látható, a mosószerek legdrágább márkái sem adják meg a szükséges dekorációt, sőt mindent elrontanak.

Meg kell teremteni bizonyos helyeket a mosószerek tárolására és mindent, ami ehhez a szobához szükséges, azzal a feltétellel, hogy a szem elől rejtve marad. A helyiséget úgy kell kialakítani, hogy a kialakított belső tér harmóniája és integritása tükröződjön.

Samponok, krémek vagy zselék számára egy gyönyörű polcot helyezhet el, amely illeszkedik a teljes képhez.

Általában jól látható a fürdőkád egy kivehető vagy esetleg tolóajtó alapján. Könnyen szerelhető a saját kezével. Ez a design segít elrejteni a csúnya helyekről és biztosítja a helyiség megfelelő működését.

Egy másik megfelelő lehetőség a csuklós polcok, amelyek műanyagból készülnek beépített tükrökkel kiegészítve.

Kényelmesek a nappali fürdéshez használt dolgok összecsukására. És a funkcionális ajtóknál a legkönnyebben megközelíthető helyen kialakított szekrények is jól néznek ki. Könnyen megvalósíthatók saját erőfeszítéssel. Biztosítják a rejtekhelyeket sűrű csomócsövekkel és egyéb kommunikációval.

A megfelelően díszített falak pontosan az álomfürdőt alkotják.

A fürdőszobai falakat külön erőfeszítések nélkül lehet saját erőfeszítéssel díszíteni, mert a látogatók első pillantása mindig rájuk esik.

Még egy mosogató vagy fő mosdókagyló sem vonzhatja annyira a figyelmet, mint a szoba falai. Ez annak köszönhető, hogy a falak a legtöbb fürdõteret foglalják el.

Formálásukhoz felelősségteljes megközelítésre van szükség a cserép kiválasztásához, annak mérete és színes berendezése azonban a lakástulajdonosok személyes preferenciáitól függ. Sikeresen kicsi vagy közepes verziókat használhat. Kiváló választás lenne a panel.

Ha a fürdő tulajdonosának tapasztalata van, eléggé képes önállóan csempézni a saját ízlését, mivel itt fontos részletezni a részleteket. A csempék szerelési munkái nagyon fontosak, mivel mindent óvatosan kell elvégezni, hogy a használat maximális időtartama biztosított legyen.

Vannak olyan esetek, amikor a régi cserép alapján szeretnénk létrehozni egy díszítést, anélkül, hogy helyettesítenénk. Ezután festeni lehet a falakat és alkalmazhatja a kívánt képet.

Noha létezik egy egyszerűbb megközelítés, amely a matricák használatán alapul, amelyek hihetetlen bőségben jelentek meg a piacon. Ez a megközelítés segíteni fog a falak új kialakításának, a cserép cseréje nélkül, és jó megoldásnak tekinthető.

A fürdőszobai padló díszítésének alapjai

Ebben a teremben a tapasztalt tervezők véleménye szerint a különböző padlók könnyen alkalmazhatók. De mégis, a választást az egyikük javára kell tenni.

Eredetileg fából készült vagy parkettázható. De észrevehető problémát jelentenek, mivel hajlamosak károkat okozni a változó hőmérsékletek és a magas páratartalom miatt.

Választhatsz egy szőnyeget. Azonban ebben az esetben legjobb a színének semleges színét használni, mivel a sötétség hihetetlen árnyalatot ad a fürdőnek, és a fény túl gyorsan eltömődik.

De mégis, a kőpadló ideális választás a fürdőszoba számára, mert tartós, nedvességállóság. Ez a bevonat cementhabarcs segítségével könnyen telepíthető. Bár a padlóhoz készített csempe ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban a legmerészebb, hogy lehetőség van üveg vágása a padlóra, alatta pedig képet készíthet az eredeti képen - tengeri kövek, kagylók vagy más tengeri motívumok. Ebben az esetben fontos, hogy minőségi szempontból gondoskodjon az összes elem beágyazásáról.

A fürdőszoba díszítésének folyamatában fontos elkerülni a túlzott ingerlést, mert akár drága elemek segítségével is elpusztíthatja a belső teret.

Ha a design helyesen lett elvégezve, akkor minden elem harmóniában lesz, ami még olyan elemekre is vonatkozik, mint a törülközők.

Képek a fürdőszobában, 40 fotó

Miért felejti el mindenki, hogy szép képeket is elhelyezhet a fürdőszobában? Természetesen van némi árnyalat, de általában csak olyan anyagot kell felvennie, amely nem félek a nedvességtől, és a fürdőszobát műalkotásokkal is biztonságosan töltheti ki. A cikkünkben néhány ötletet megnézhetünk és néhány tippet találhatunk a fürdőszobában lévő képek elhelyezésére.

Festmények, amelyek nem félnek a nedvességtől

Először is, a festmény kiválasztásakor, függetlenül attól, milyen szép, figyeljen arra, hogyan fogja túlélni a magas páratartalmat. Egyébként a gyönyörű kép helyett egy pár úszás után szürrealizmus tárgya lesz, és a legrosszabb esetben - nem a legszebb kép a fal alatt a kép alatt.

Tippek a fürdőszobában lévő kép kiválasztásához

Ezért tartsa be az alábbi tanácsokat: használjon laminálást vagy tömör dobozokat a megbízható tömítéssel ellátott festményekhez, ellenőrizze, hogy a nedvesség nem tud átjutni a kereten. Ne vásároljon túl drága képeket a fürdőszobában, a legjobb, ha régi újságkivágásokat vagy magazinelődarabokat használnak, amelyek szükség esetén könnyedén kicserélhetők.

Barkácsolt fürdőszobai festmények

Miért ne? Ha gyermeke van, egyszerűen megrendezheti a műalkotások teljes kiállítását. Miért a fürdőszobában? Mégis nagyon jól emlékszenek arra, hogy mennyi gyerek szeret festeni vagy habozni a falon a fürdőszoba közelében. Ezért boldogok lesznek, ha fürdésük során észreveszik a falakon lévő alkotásukat.

Találja meg a megfelelő helyet.

A képek közül a legjobban néz ki, hol kell üres helyet tölteni - ez a hely a mosdók és a WC felett. Ha van egy ablak a fürdőszobában, vagy van valami különleges világítás, ne felejtsük el figyelembe venni ezeket a tényezőket, hogy a fény a képen megfelelően esik.

Képek a csempe a fürdőszobában

Azonban nem csak képek egy keretén belül. Mindig rendelhet különböző színű csempéket, és készítsen egy képet a falon. Ennek az eljárásnak az egyik előnye: a kondenzátum és a páratartalom nem okoz problémát, és annak veszélye, hogy egy ilyen kép a fürdőszobában egy pillanatra elromlik.

Hogyan rajzoljunk képet a falon a fürdőszobában

A fürdőszobai dizájn kialakításánál ragaszkodhat a klasszikus kanonokhoz, és merész ötleteket is készíthet. Az egyik ilyen merész elképzelés a falakon grafika formájában tekinthető, amelyet kézzel kell alkalmazni.

Egy ág egy fa festett egy csempe a fürdőszobában

Rajzok a falakon a fürdőszobában nagyon váratlanul és érdekesnek tűnnek, ha témájuk szerint illeszkednek a belső tér teljes képébe. Ezek kombinálhatók a szoba általános megjelenésével, és lehet fényes folt, kontraszt, kulcsfontosságú megjegyzés.

Ráadásul gyermekeit is értékelni fogják, és örömmel fognak lenni egy ilyen belső térben. Természetesen nemcsak a gyermekek témáiról készült rajzokról van szó, hanem szinte bármilyen képet is választhat.

Rajzok a falakon a fürdőszobában, hogyan oldják meg a problémát

Miután úgy döntött, hogy ilyen határozott döntést hoz a fürdőszoba átalakításáról, kétféle módon tehet meg.

Könnyű út

Egyszerű, de gyakran drága módja az, hogy professzionális művészekhez, dekorálókhoz, tervezőkhöz forduljon. Képesek lesz tanácsot adni a szín, a minta kiválasztására, valamint a fürdőszoba vagy a fürdőszoba falaira való elrendezésére.

Kicsi, de harmonikusan feliratos mintás a falon, megismételve a fürdő díszét

A szakemberek tanácsa a színek, a világítás és az általános űrlap-tényezők kombinációjában nagyon hasznos lehet, különösen akkor, ha nem ismerik ezeket a dolgokat.

Az ilyen munkák költségeit nagyon nehéz megbecsülni, nagyon költséges lehet, attól függően, hogy a szakmai teljesítik-e.

Nehéz út

Egy nehezebb, de nagyon érdekes módja a stencilek fejlesztése vagy előkészítése, az anyagok kiválasztása és ötletek életre keltése a kezed és a szomszédok segítségével a lakótérben. Ha ezt az utat választja, meg kell mutatnia nemcsak a tervezési képességeket, hanem az építési képességeket is.

Virágok és madarak, házi egyszerű, csináld magad grafika

Szükséges lesz az építőanyagok megvásárlása és a színezőanyagokkal való minden manipuláció elvégzése. Ebben az esetben azonban biztonságosan elmondhatja, hogy a fürdőszoba falán lévő összes rajzot ön, külső segítő nélkül végezte el.

Felkészülés az eredeti festményre a falak a fürdőszobában

Tegyük fel, hogy úgy döntesz, hogy menjen a második útra, hogy rajzot készítsen a falon a káddal a saját kezével, beszéljünk a sorrendről és mindent megteszünk.

Az első dolog, amire ügyelni kell az építőanyagokra. Készítsünk egy kis listát azokról az eszközökről és anyagokról, amelyekre minden bizonnyal szükségünk lesz a munkánkban.

festék

Kiválaszthatja a festéket egy edényben vagy egy dobozban, ezért ajánlott vízzel diszpergáló, nedvességálló vagy akril, szagtalan a fürdőszobában. Kiválaszthatja a szín készenléti állapotát, vagy használhatja a fehér és a színsémát, hogy a kívánt árnyalatba kapcsolja.

Francia téma a mesterművek képeken a falakon a fürdőszoba

Egyébként az ilyen festékekhez használt oldószer nem szükséges, könnyen moshatók és vízzel hígíthatók.

Festészeti eszköz

Kefék, görgők, fürdők hengerekhez bármely hardverraktárban találhatók. Válassza ki a keféket természetes sörtékkel, kevesebbet emelkedik, és nem kell eltávolítania a villit a falon lévő mintáról. A habszivacsból készült sima felületű görgők dekoratív munkája tökéletes. Tálca a henger kell vásárolni méretű, nagy méretű okoz kellemetlenséget.

stencil

Ha egy rajzra szüksége van egy sablonhoz, akkor saját maga is elkészítheti annak termelését nyomtatási műhelyben.

Egyszerű sablon halakkal minden ízléshez

A sablon rögzítéséhez a falra szükséged kell a maszkoló szalag (krepp). A ragasztószalag ebben az esetben jobb, ha nem használja, mert hagy ragasztójeleket, ami károsíthatja a tapétát és még a csempe is.

Kis eredeti képek a fürdő minden falán

Ha a sablonon dolgozik, kerülje a festék leesését, ami képzetes elmosódáshoz vezethet. Különös figyelmet kell fordítani a rajz határaira, hogy azok a lehető legegyszerűbbek legyenek, a maszkoló szalag segítségével ezzel segíthet.

Ha a művészi rajz készségekkel rendelkezik, létrehozhat egy mesterművet stencil nélkül. A falakon vagy a fürdőszobában végzett festés olyan egyszerű, mint egy vászon.

Csempe nyomtatott képek virágok, gyönyörű és világos

Néhány egyszerű, professzionális mozgás, és van egy színes táj a kádban. Ehhez válasszon egy aranyos rajzot az interneten, és vigye át a falra.

Ajánlások falak rajzainak elkészítésére

Ha a kép kicsi, akkor kinyomtatható, kivágható és felhordható a falra, átveheti az általános kontúrokat a falra.

Van másik lehetőség a kontúrok átvitelére a monitorról egy papírlapra. Ehhez sötétíteni kell a helyiséget, és csatolni kell a papírt a monitorhoz. Fényes fénye segít megérteni a rajz körvonalait, melyeket könnyedén nyomon követhet.

Ezután elvégezzük a fenti lépéseket, a kontúrok áthelyezése a fal felületére.

Művészi falfestés a fürdőszobában

Azt javasoljuk, hogy olyan csendes időt válasszon, amelyben a fürdőszobák festésére a kívülállók nem fogják megzavarni. A sietség és a felhajtás nemkívánatos következményekkel járhat. Fókuszáljon a munkájára, és az eredmény nagyszerű lesz.

Nem adhatunk ajánlásokat a telek megválasztására, a saját választásunkra támaszkodva, de szeretném megjegyezni, hogy a szobában lévő falaknál a sima és éles képek éles képet mutatnak. A szükséges képek megtalálhatók az állományokban és a tervezési területeken, a keresőmotorok használata segít ebben a kérdésben.

Chic művészi fürdőszobai design

Ha megközelíti a fürdőszobai falak képének létrehozását a megfelelő képzelőerővel, akkor az eredmény felkéri Önt és családját.