Legfontosabb > Bútor

Faházak egy faházban: az elrendezés szabályai és a befejező funkciók

Faházak már nem ritkaság a külvárosi építkezésben. A természetes fa egyedi szerkezete és környezeti biztonsága miatt sokkal több előnye van, mint a téglából vagy betonból készült analógok. Könnyű lélegezni az ilyen házakban, melegben és otthonosan lenni benne még a legsúlyosabb fagyban is.

A pozitív tulajdonságok ellenére néhányan óvatosan járulnak hozzá a fa épületéhez. A főbb félelmek a faházban lévő fürdőszoba és az elrendezésének folyamata. Az izgalom meglehetősen ésszerű, mivel a szerves építőanyagok erősen elnyelik a nedvességet, és ez tele van bomlással. Ezek elkerülése segít a helyes megközelítésben a fürdőszoba tervezésében és befejezésében.

Hol és hogyan lehet a legjobban elhelyezni a fürdőszobát

Először is, a tervezési szakaszban meg kell találnunk az optimális helyet a fürdőszoba elrendezéséhez. Ajánlatos az első emeleten elhelyezni a hálószobát, öltözőt vagy két szobát.

Ha a lakóterület nagy, akkor a házban a kényelem érdekében különböző fürdőszobák lehetnek különböző szinten. Ebben az esetben a helyiségek egymással fel vannak szerelve. Ebben az esetben nagy jelentőséget tulajdonít a faházak padlójának terhelésének előzetes számításai.

Tekintettel arra, hogy a standard fürdő átlagos súlya körülbelül 100 kg. Tele van vízzel, kétszer annyi súlyú. Ráadásul a személyfürdő testtömege is. Emiatt a számított terhelés nem kevesebb, mint 460 kg / m2.

A tervezett terheléshez szükséges paraméterek megszerzése érdekében a következő intézkedéseket kell tenni:

 • lerakó gerendák lépéseinek csökkentése;
 • a nagy keresztmetszetű padlók használata;
 • a gerenda vastagságának növekedése 25% -kal.

A fürdőszoba padló jobb, hogy valamivel alacsonyabb, mint más helyiségekben. A tartalékmagasság megóvja a házat az elárasztástól az előre nem látható körülmények miatt a csövek áttöréséből vagy a berendezések meghibásodásából.

A tervezés során meg kell rajzolnia a vízvezeték-berendezések, felszállók, szerelvények, szelepek elrendezését.

A kommunikációs rendszer elrendezésének jellemzői

Ha megfelelő helyet választanak, itt az ideje, hogy átgondoljon minden olyan árnyalat, amely a szobához való kapcsolatot kísérte. Ajánlatos részletes tervet készíteni, ahol minden egyes elem helyét jelezni kell.

A vízellátás szervezésének részletei

A kondenzátum minden faszerkezet lelkes ellensége, gyakran nagy mennyiségben hideg vízzel. A fürdőszobában védje meg a fát a fém termékek helyett a műanyag csövek választásával.

A műanyagot az alacsonyabb hővezető képesség jellemzi, ami azt jelenti, hogy a kondenzátum mennyisége csökkenni fog és minimálisra csökken.

A telepítéssel kapcsolatos hasznos javaslatok segítenek megakadályozni a fa szerkezetek rothadásának kockázatát, nevezetesen:

 • a csövek érintkezése a falakkal;
 • hőszigetelés a speciális poliuretán habcsövekkel;
 • a csővezeték gumibilincsekkel való rögzítése;
 • a leeresztő szelep elrendezése, amely eltávolítja a padlón felgyülemlő vizet.

Ezen egyszerű szabályok tiszteletben tartása a fürdőszobában történő vízellátás megakadályozásával megakadályozza a faház tartószerkezeteinek idő előtti elpusztítását.

A szennyvíz alapvető követelményei

Különleges követelményeket támasztanak a faházak csatornázási rendszereire. Minden szivárgás veszélyes a fa számára, ezért feltétlenül gondosan ellenőrizni kell az összes csatlakozás szorosságát.

Az is lehetetlen megakadályozni, hogy a csövek megfagyjanak. Mivel a szellőztetés a természetes szellőztetéshez télen, a kockázat meglehetősen magas. Az ilyen jelenség megakadályozásának hatékony módja a csatornahálózat földön való eltemetése.

Az elektromos hálózat elrendezésének jellemzői a fürdőszobában

Ahhoz, hogy megfelelően vezesse a vezetékeket a fürdőszobában, meg kell jegyezned, hogy a magas páratartalom nem a legjobb módja a vezetékezésnek. Kedvezőtlen körülmények között a nyitott kontaktusok gyorsan oxidálódnak, és a vegyületek területén az ellenállás és a fűtési fok nő.

Ezt nem szabad viccelni, a kritikus hőmérséklet gyakran a tüzek okozója. A kábelezés megteremtése fontos az összes szabályozási követelménynek megfelelően, mivel megbízhatóan csatlakoztatja a kábeleket. A végek olyan vegyületeknél éltek, amelyeket előnyösen ónréteggel borítottak.

A bekötési rajz elkészítésekor ne felejtsük el, hogy a ház fából készült. És itt nagyobb figyelmet és a vezetők további védelmet igényelnek.

A legjobb megoldás az lenne, ha olyan fémcsöveket használnánk, amelyeket fektetni fognak. A réz vagy acél csövek használata biztonságosan rejtett telepítést tesz lehetővé a fürdőszobában.

Ne feledje, hogy az elektromos pontokat el kell távolítani a csapokról és a zuhanyfejről. A csatlakozót speciális védőburkolattal kell kiválasztani - IP44 nedvességállósággal.

A szellőzés megszervezése

A légcsere minden fürdőszobához fontos, és egy faházban különösen megfelelő szellőzőrendszert kell szervezni.

Fontos, hogy a levegő teljes áramlását biztosítsa a helyiségbe, és rés maradjon az ajtó alatt. Az ajtó alján egy speciális rácsot is elhelyezhet - gyönyörűnek tűnnek, és ellátják a levegőellátás fő funkcióját.

A kipufogó levegő felépítésének eltávolítása. A ház padlásra vagy a hamis mennyezet alatt fekszik, ha a fürdőszobában van.

Biztonsági okokból a szellőzőcsatornák tűzvédelmi csappantyúkkal, rugalmas, nem éghető anyagokkal és tűzzel szemben védett ventilátorral vannak felszerelve. A kipufogóventilátor teljesítménye a szoba területe alapján történik.

Hogyan készítsünk vízszigetelést?

Mielőtt elkezdené a megmunkálást, vízszigetelést kell készítenie - egy hatékony vízhatlan gátat a hely minden részében.

Főbb vízszigetelő anyagok

A vízszigetelésre szolgáló anyag kiválasztásakor célszerű összpontosítani a fürdőszobában használt felület típusát.

A falszerkezetnek a nedvesség káros hatásaitól való védelme érdekében használjon ilyen anyagokat:

 • Obmazochnye. Készíthetnek tartós vízálló bevonatot. Ezek masztixok és emulziók, amelyek három rétegben, hengerrel vagy kefével több napos időközönként kerülnek a felületre;
 • Beillesztve, tekercsekben vagy lapokban eladva, amelyek átfedéssel vannak ragasztva. A varratokat szintén tömítőanyaggal vagy vízálló gittal kezelik;
 • Impregnáló. Nem lakó helyiségek feldolgozására használják, mivel különböző kémiai adalékanyagok jelen vannak.

A víztaszítóságot különleges adalékok jelenléte biztosítja az emberek számára biztonságos anyagokban. Tehát a lemezes bitumen vagy polimer anyagok ragasztásához különleges, meleg vagy hideg masztix adalékanyagot kell készíteni

A vízszigetelés elvégzésének eljárása a fürdőszobában

A vízszigetelő anyagot csak a tisztított felületre kell alkalmazni, mélyen behatoló hatású alapozó kompozíciókkal kezelve. A padlót legtöbb esetben bitumenes szigeteléssel szigetelik, majd egy vízszigetelő fóliával ragasztják be, és egy megerősítő hálóval és egy lágyítóval erősített cement-homok esztrich fel van téve. Ez a technológia megbízható és viszonylag olcsó.

A falak vízszigeteléséhez használhatja az egyik lehetőséget:

 • Kezelje a felületet latex vagy akril vízszigeteléssel gipszkartonhoz;
 • Festse a falakat maszkkal, mielőtt a lapokat felhelyezné;
 • Hagyja befejezni a fa felületét, olajjal és lakk alapanyagokkal való áztatásával.

A mennyezet felületét szintén 2-3 rétegben bitumenes maszkolattal kell jól bevonni, majd antiszeptikus védőelemmel kell kezelni.

Fal-, padló- és mennyezetdekoráció

Miután a megbízható vízszigetelés készen áll és teljesen megszáradt, ez a befejező munkák fordulója. Az anyagok kiválasztásakor figyelembe kell venni a faházban található helyiség jellemzőit.

Mi a padló a fürdőszobában?

A padló befejeződésének alapja konkrét betonként szolgál a vízszigetelő réteg felett. Kisebb lejtőn kell, hogy legyen, aminek köszönhetően a padlóba vészhelyzeti lefolyót helyeznek el.

A leggyakrabban alkalmazott padlózat befejezéséhez:

 • laminált padló;
 • kőagyag / kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • fa nedvességálló fajta.

A bélés alsó és nem a legrosszabb változata - kerámia burkolólapok. A fapadló szépen és organikusan néz ki a fürdőszobában. Ha pénzt szeretne megtakarítani, a linóleummal megteheti.

A fából készült házak kemény burkolatának fektetése a padlón úszó rendszer szerint történik. Vagyis nem rögzítik mereven az alapra és az épület falai és az esztrich között a rácsozott csempe, például 1,5 - 2 cm-es résszel. A faszerkezetek lineáris mozgásait kompenzálni kell. Felülről a rést egy lábazattal zárják, amely kizárólag a falon van rögzítve.

A fal dekorációjának jellemzői

A falak befejezésénél figyelembe kell venni a természetes fa tulajdonságait. Nedvesség és hőmérséklet-sokkok hatására csökken és repedés.

Annak elkerülése érdekében, hogy a felület deformációja elkerülhető legyen, a későbbi kikészítéshez fel kell készíteni a dobozt és rögzítenie a hamis falat. Ez az építmény nedvességálló gipszkartonból vagy egy fémprofilból készült csúszó keretből áll, a szellőzőrés betartásával.

Ez a képzés lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen típusú befejezéseket végezzen. De ha fát használnak a burkoláshoz, nincs szükség hamis szerkezetek létrehozására.

Most a kereslet a következő befejező anyagok a falak a fürdőszobában:

 • Fa bélés. Ez őrölt és ezenkívül festékekkel és lakkokkal készültek. Jobb, ha egy vízálló kullancsból vagy vörösfenyőből készítik.
 • Csempe. Ez egy hatalmas választékban jelenik meg: sima és dombornyomott, egyszólamú, díszítéssel, nagy vagy mozaikos. Vízálló ragasztóval van felszerelve, és a varratokat poliuretán rugalmas tömítőanyaggal kezelik;
 • Falpanelek. Ezek lehetnek műanyag lemezek vagy akvapanelek. Alatta van telepítve a doboz a szellőzőréshez.

A befejeződő anyagok széles választéka lehetővé teszi a tervezői fantázia megvalósítását. Kombinálhat többféle anyagot, színes kompozíciókat, textúrákkal játszhat.

A mennyezet elrendezésének részleteit

A magánfaházakban található fürdőszobák mennyezetét általában fényes PVC panelekből és nedvességálló gipszkartonból álló felfüggesztett vagy feszítő szerkezetekkel díszítik.

A felfüggesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek. Ezek egy erős pajzs a nedves levegőből, könnyű álcázni az elektromos és szellőző rendszerek elemeit.

Ha a választás a gipszkartonra esett, akkor az alatta lévő profilt cinkkel kell kezelni, és további védelmet kell biztosítani a korrózió ellen. A mennyezet a gipszkarton hosszabb megtartotta az eredeti vonzerejét, akkor ragasztott üvegfal papír.

Vízvezeték kiválasztása és szerelése

Amikor a legnehezebb munka véget ér, a vízvezeték megválasztásának és megvásárlásának pillanatában jön. Ebben a kérdésben vegye figyelembe a szoba méretét, helyét, a családtagok számát.

A szoba stílusa is fontos. Mindegyik irányzatban - Art Deco, Provence vagy klasszikus - kiválaszthatja a megfelelő vízvezetékberendezést.

A piacon különböző fürdőmodellek vannak:

Az öntöttvas fürdő beszerzésének lehetősége jobb, ha azonnal leeshet. Elfogadhatatlan egy faház számára a lenyűgöző tömeg miatt. Több praktikus acéltermék, amely kis helyigényű.

Az eco stílusban díszített szobáknak szokatlan fafürdõt kell vásárolniuk. A legkülönfélébb konfigurációk különböző akril modellek. Közülük pontosan pontosan illeszkedik egy bizonyos belső térbe.

A kombinált fürdőszobában kívánatos a kád és a WC elválasztása gipszkartonból, fából, színezett, matt vagy tükörüvegből készült válaszfalakkal. Szintén a szobában kell feltételes zónák úszás, pihenés, egészségügyi terület.

A vízvezetékeket úgy kell felszerelni, hogy ott legyen szabad hely:

 • fürdő - 100 cm;
 • WC csésze - 60-70 cm;
 • éjjeliszekrény nyitott ajtókkal - 50 cm;
 • zuhanykabin - 90 cm;
 • mosogató - 70 cm.

Az egyes berendezések közötti távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, ami lehetővé teszi minden eszköz problémamentes használatát, anélkül, hogy oldalra tapadna a másikhoz.

Válassza a vízvezeték kis helyiségek kell nagyon óvatos. A tér további szűkítése érdekében a mosdó, a mosdó és a fürdő sötét színeit nem lehet felszerelni. Az előnyös megoldás pasztell árnyalatok, átlátszó polcok, beépített bútorok bevezetése lenne.

Hasznos videó a témában

Videó a PVC panelek befejezéséről:

Hogyan készítsük el a padlót a befejezéshez: hatékony vízszigetelési módszerek:

Laying tiles a fürdőszobában - minden árnyalat a videó:

A fürdőszoba egy faházban csak első pillantásra nehéz és lehetetlen feladatnak tűnik. Sőt, bárki képes kezelni az összes finomságot. A legfontosabb, hogy figyelembe vegyék a természetes faanyag sajátosságait, és válasszon kiváló minőségű nedvességálló anyagokat a dekorációhoz.

Faház egy faházban: érdekes design megoldások

Természetes faházak építésénél különös figyelmet kell fordítani a magas páratartalmú helyiségek kialakítására és díszítésére. Az a tény, hogy olyan nedves környezet, amely negatívan befolyásolja a fa állapotát, megváltoztatja annak alakját és megakadályozza a penész megjelenését. Ennek elkerülése érdekében, és a faházban lévő fürdőszoba vonzónak tűnhet, bizonyos szabályokat követnie.

Jelenlegi trendek

Annak ellenére, hogy idővel egyre több különböző stílus van, a klasszikus és a retro még mindig népszerű. Ugyanez vonatkozik az öko stílusra is. A természettudomány és a környezettudatosság most már trendben van, mert sokan gondozzák az egészségüket, és csak a családjuk számára választják ki a legjobbakat.

Természetes fa díszítés nyertes.

Egy faházban akár egy fürdőszoba is ugyanabban a stílusban és ugyanazon anyagokból készülhet. A bárban vagy a rönkökben lévő fürdőszoba jól néz ki, és hosszú ideig nem deformálódik. Magas páratartalmú helyiséget úgy lehet díszíteni, hogy egy magánhídházban és egy olyan házban, amelyet nem használnak nagyon gyakran.

A befejező anyagok kiválasztása

A fürdőszobában történő befejeződéshez különböző anyagokat használnak. Mi egyesíti őket, hogy képesek megvédeni a fa mindenféle deformáció és megjelenése penész rajta. Csak ebből fakadóan a szoba évek óta rendezett és vonzó megjelenésű.

falak

A falak felületének díszítésére a fürdőszobában olyan anyagokat használnak, mint pl. Csempe, üvegmozaik vagy kerámia alkatrészek és egyéb anyagok, amelyek általában magas páratartalomra reagálnak. Az anyagokat is egyszerűen tisztítani kell hagyományos módon.

Bizonyos esetekben fa paneleket használnak a fürdőszoba befejezéséhez. Rendszerint olyan fajtákból készülnek, mint a vörösfenyő. Vannak más fafajok is, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Szerencsére nem kevés. A minőségi fa panelek másik előnye, hogy idővel nem sötétednek.

Van egy hátránya a fa díszítés. Először is érdemes megemlíteni, hogy ez az anyag rosszul reagál sok tisztítószerre. Ezért a mosogató mellé további védőlapokat kell telepíteni.

Egy másik népszerű lehetőség a csempeburkolat. A csapágyazással vagy a burkolattal ellentétben ez egy elhúzódó folyamat. Az a tény, hogy először elő kell készíteni a falat. A csempe lefektetése előtt gipszkartonra kell fektetni a falat, mivel a cserép nem tapad a fa felületén. Szóval, vigyázni kell a bélés jelenlétére. Érdemes megjegyezni, hogy a falaknak további vízszigetelésre van szükségük.

A gipszkarton maga is kiváló befejező anyag lehet. Azonban, hogy ne áztassa, akkor kell kiválasztani a speciálisan kezelt gipszkarton, amely csak a befejező szobák nagy páratartalmú. A lapokat nem a falon kell rögzíteni, hanem a fa lécek felerősített ládájára.

Ez védi a fát a deformációtól, és garantálja a megbízhatóságot.

mennyezet

Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a fürdőszobában, nemcsak a falak koptatása, hanem a padló és a mennyezet megfelelő díszítése is szükséges. A belső mennyezetburkolat különböző módon hajtható végre. A legelterjedtebbek egy feszített mennyezet felszerelése. A felfüggesztett szerkezet megfelel a fürdőszobák befejező anyagaira vonatkozó összes követelménynek.

Jól felszívják az idegen zajokat, ellenállnak a nedvességnek és a tűznek. Ez a kialakítás lehetővé teszi az összes kommunikáció, szellőzőrács és kábelezés egyszerű elrejtését. Ennek eredményeképpen a szoba elegánsnak tűnik, és az összes nem vonzó részlet rejtve van.

Ezenkívül, mint a naplóházban, az üvegfalban és a mennyezet beépítésénél használt összes anyag, szintén teljesen biztonságos az egészség.

Népszerű stílusok böngészése

A modern fürdőszoba bármely létező stílusban díszíthető. Ezért mindenki kiválaszthatja az irányt, amit szeret.

klasszikus

Az egyik legjobb és időben tesztelt lehetőség egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Egy ilyen szobában nincs fényes dekoráció - minden olyan egyszerű és diszkrét, amennyire csak lehetséges. Ha a szoba alapja fa, akkor ez az opció az egyik legjobb.

Modern irányok

Sokan szeretnek lépést tartani az idővel. Ezért olyan területek, mint a high-tech, a minimalizmus, a loft és mások népszerűek. A modern szaniterárukkal töltött és világos színekben elkészített fürdőszoba elegáns megoldás, amely mindenki számára vonzó lesz, aki aktívan követi a trendi trendeket a design világban.

Számos érdekes projekt létezik, amelyek lehetővé teszik a modern vízvezetékek és a hagyományos fadarabok kombinációját. Bizonyos esetekben még a csövek és a vezetékek is dekoratív elemek.

Rusztikus stílus

Egy vidéki házban vagy az országban helyénvaló díszíteni egy szobát a falusi stílus egyikében. A legelterjedtebbek hosszú ideig olyan stílusok, mint a Provence és az ország. Egyrészt nagyon sok közösségük van, másrészt nagyon eltérőek.

A vidéki stílusú szoba egyszerűbb, kiegészítve sötét polcokkal, nehéz lámpákkal és más hasonló részletekkel. De a Provence stílusa éppen ellenkezőleg, elragadja a könnyedségét és a vonzó részleteket.

Ez színes függöny, fényes törölköző vagy könnyűfából készült polc.

Ezen stílusok mellett, amelyek a legnépszerűbbek, vannak mások is. Figyelheti őket is arra, hogy gyönyörűvé tegyék a fürdőszobát egy faházban.

Színtartomány

A fürdőszoba különböző színekben díszíthető. Hagyományosan ez a szoba választja a világos színeket. Segítenek lazítani és megnyugodni egy kemény munkanap után. A könnyűfalakat és a mennyezetet is könnyen tisztíthatja, így nem aggódhat, hogy a könnyű anyagok piszkosak és rendetlenek lesznek.

Különböző hideg árnyalatok továbbra is népszerűek: lila, kék, zöld. Frissességgel társítjuk őket, ezért logikusan használjuk őket a fürdőszoba befejeztével.

De a szakemberek a sötét hangok ellenére tanácsot adnak, bár a kis sötét faanyagok nagyon jól néz ki. A legfontosabb dolog - ne tégy túlzásba velük, különben a szoba egyre komorabb lesz, és kevésbé vizuálisan fog megjelenni.

világítás

Mivel a fürdőszobában állandóan magas a páratartalom, és fennáll annak a veszélye, hogy a víz a világítótestek felületére esik, meg kell keresni a legbiztonságosabb lehetőségeket.

A mennyezeti csillárt ritkán használják a fürdőszoba kialakításában. Túl sok helyet foglal el, ezért csak akkor kell telepíteni, ha valóban sok szabad hely van.

Fali lámpák - ez a legjobb lehetőség egy ilyen helyiségre. Jobb, ha olyan lámpák modelleket választanak, amelyekben az izzók zárva vannak. Tehát a nedvesség nem fog bejutni a lámpába.

Figyelheti az olyan érdekes megoldásokat is, mint a diódák vagy a spotlámpák. Kis helyet foglalnak el, és bárhol telepíthetők is. Például a tükör közelében vagy a fürdőszoba felett.

Belső feltöltés

A fürdőszoba feltöltése a méretétől és elrendezésétől függ. Ezért minden lakástulajdonosnak önállóan el kell döntenie, hogy mit telepít ebben a helyiségben, és mi jobb a konyhába vagy egy külön WC-hez vinni.

A szoba egyik központi tárgya a fürdő. Ez lehet egy nagyon kompakt modell, egy pezsgőfürdő, vagy zuhanyzós fürdő. A tálak különbözőek a formájukban, anyagukban és súlyukban is. Például az akril termékek nagyon könnyűek, és az öntöttvas modellek mérlegelhetnek, mint egy átlagember.

Az is fontos, hogy a mosdó a szobában legyen.

Rendszerint a mosogató kb. 70 cm magasságban van a padlóról. Ebben az esetben a legkényelmesebb használni. Lehetőség van arra, hogy minden falon mosdó legyen. A legjobb megoldás - a mosdó helye a sarokban, a zuhanyzó és a WC között.

Mint a modern apartmanokban, a vidéki házakban gyakran a fürdőszobát kombinálják. Ebben az esetben a WC alatt van egy hely. A szabályoknak megfelelően legalább 70 centiméternyi szabad hely legyen előtte.

Ha hely maradt, akkor a fürdőszobában egy szekrény vagy fiókos szekrény helyezhető el a törülközők, ruhák és egyéb szükséges részletek tárolására. A kisgyermekek szülõi a fürdõszobában kényelmesen mindenféle asztalokat, edényeket és polcokat tartalmazhatnak a baba dolgokkal.

A helyiséget tükörrel is fel lehet szerelni. Olyan kompakt lehet, amely a mosogató felett helyezkedik el, és hatalmas, egész magasságig. Egyébként szem előtt kell tartani, hogy minél nagyobb a tükör, annál jövedelmesebb lesz a szoba, mert vizuálisan megnöveli a kis fürdőszobát.

Ez a lista a legnehezebb dolgokról, amelyek szerint helyet kell találni a fürdőszobában. De mellettük mindenki meg tudja hozni valamit a sajátjából, vagy valahogy díszítheti a teret.

Mi mást kell fontolóra venni?

Nagyon fontos, hogy megfelelően előkészítse a fürdőszobát egy faházban, mielőtt díszítik és díszítik.

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ellenálljon bármilyen terhelésnek, megfelelően fejlesztenie kell projektjét. Fontos meghatározni, hogy mely berendezések kerülnek telepítésre. Már említettük, hogy van egy nehezebb és könnyebb vízvezeték. Minél nehezebbek a fürdők, a WC-tálak és más termékek, annál erősebb a padló megerősítése. Azt is meg kell számolnod, hogy hányan tartózkodnak, akik aktívan használják ezt a szobát.

A fürdőhely javítása előtt számolni kell azt is, hogy mennyi szabad hely marad el a burkolat és mennyezet behelyezése során. Például fa panelek beszerelésével vagy a gipszkarton falakkal kapcsolatos tervezésekor azt kell gondolni, hogy a szoba legalább néhány centiméterrel csökken a teljes kerület mentén. Ha a szoba további melegedése megtörtént, akkor néhány millimétert kell levonni a teljes területről.

Ezenkívül gondoskodni kell a helyiség szellőzéséről és páraáramáról.

Ez úgy történik, hogy a szoba normális légkört tartson fenn, és képes legyen védeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól.

Önnek egy ilyen pillanatot is figyelembe kell vennie, mint a szükséges felszerelés elhelyezése és kapcsolata. Először is a legmesszebb vízvezetékeket rendezik. Kezdetben egy hely a fürdő alatt. Ha szükséges, alatta további pódiumot is készíthet, amelyen emelkedni fog. Ha zuhanyzóval ellátott fürdőt telepít, a legjobb a sarokba helyezni.

Fontos, hogy a zuhanykabin mellett legalább 70 centiméter szabad hely legyen, annál jobb. Tehát kényelmesebb a fürdőszoba használata.

A fürdőszoba elrendezése nem ér véget. Ezenkívül meg kell fontolnia a csőrendszer helyét és telepíteni a keverőket. Gyakran a kommunikációs rendszer a fal vagy padlóburkolat alatt van elrejtve. A csövek díszítésére is használható.

Egyes esetekben a konnektor és a fürdőszoba költenek. Ez úgy történik, hogy biztonságosan használhatja a mosógépet és más eszközöket. A kimenetet földelni kell, de önmagában nem szabad megtenni, jobb feladatot adni a szakembereknek.

Fontos megjegyezni, hogy ha minden előkészületben helyesen történik, akkor a szoba tovább tart, és nem kell visszaküldeni a javításhoz.

Tervezési ötletek

Nem sok ötlet van egy kis lakásban, hogy hol helyezze el a fürdőszobát. De egy magánház esetében sokkal több hely van a fantázia számára.

A házban az első emelet gyakran a nappali helyiségekre vonatkozik, a második pedig a nappali és a fürdőszoba mellé van rendezve.

Jó választás a fürdőszoba tetőtérben történő elrendezése. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a padlás padozat nem a legmegfelelőbb, és nem használható a teljes hálószobákhoz, ha van egy hely. De a fürdő alatt lehet.

Ha lehetséges, akkor jobb, ha egy külön helyiséget rendezünk a fürdőszobában. Tehát szabadabb hely lesz, és nem kell folyamatosan megbotlani a polcokon dolgokkal.

Egy ilyen lehetőség kombinált fürdőszoba, sokkal gyakoribb. Egyesek számára ez a megoldás sokkal kényelmesebbnek tűnik, de valakinek, éppen ellenkezőleg, nem tetszik. Annak érdekében, hogy ezt a helyet egyszerre több ember is használhassa, elegendő csak megosztani a helyiséget, vagy lefüggeszteni a függönyt.

Egy ablak a fürdőszobában egy teljesen extra részlet. De ha csak úgy történik, hogy létezik, és az utcára is kijön, akkor jobb, ha kiegészítik a szobát olyan mennyezetekkel, amelyek megvédik azokat, akik a kegyetlen szemekből fürödnek.

A fából készült elemek bármilyen kényelmes elrendezéssel rendelkeznek.

Tehát csak a megfelelő opciót kell választania, és valóra válnia.

Kiváló példák

A fürdőszoba kialakítása önmagában kitalálható. De könnyebb megkapni a kész ötleteket.

Az első példa egy padlásterem. Annak ellenére, hogy az alacsony mennyezetek, kiderül, hogy kényelmes használni. A szoba falai és mennyezete teljesen fa, a padló és a fürdő pedig csempézett. Díszítse be a szobát olyan dekoratív elemekkel, mint a polcok kozmetikumokkal, friss virágokkal és törölközőkkel. A szoba hangulatos és pihentető.

A második lehetőség az eredeti fürdő élénk színekben. A fehér betű harmonizál a falfalakkal és a mennyezettel. Kiegészíti a belső tér egy kézzel készített válaszfalakkal. Ez a design nagyon jó, mert a szoba tágabbnak tűnik, annak ellenére, hogy önmagában kicsi.

A faházban lévő fürdőszoba mind az első, mind a második emeleten helyezhető el. Kipróbálhatja magát a szoba kialakításával. A legfontosabb dolog az, hogy kiváló minőségű anyagokat válasszanak, és ne csak a biztonságukra. Ezután a helyiség hosszú ideig is javulhat javítás nélkül.

Fürdőszoba egy faházban - nincs probléma a megfelelő megközelítéssel

A fa nem nedvességálló és nagyon tartós építőanyag, jelentős zsugorodást eredményez. Mindezt figyelembe kell venni, amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban. Mutassuk meg, milyen problémák merülnek fel és hogyan oldják meg őket.

A legtöbb faanyag nem tolerálja a hosszú távú érintkezést a nedvességgel, ami a fő probléma egy fürdőszobai faház kialakításakor. Újabban ez a faanyag jellemzője a faházak nedves helyiségeinek fejfájását okozta a fejlesztők és az ilyen épületek tulajdonosai számára. Most, a modern faimpregnálást és a fát a nedvességtől való behatolással védő anyagokat használva jelentősen megnövelhető a faanyag vízzel és vízgőzzel szembeni ellenállása.

A hatékony szellőztetés megteremtésénél még az építés során is gondoskodni kell.

A második kérdés, amellyel foglalkozni kell, a padló aljzatának létrehozása, amely elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy masszív vízvezeték-szerelvényeket tartson fenn, és alkalmas legyen a csempézett vagy porcelán cserép-csempék - a legmagasabb páratartalmú helyiségekben lévő tiszta padlófelület kialakítására. A tradicionális épületekben alkalmazott hagyományos megközelítés, amely a beton esztrichek szerkezetében van - egy faszerkezet esetében ez nem igaz. Először is, ez jelentős terhelés egy fából készült épület szerkezetére, másrészt technikailag nehéz konkrét alapot készíteni fapadlógerendák alapján. Szerencsére most olyan technológiák vannak, amelyek lehetővé teszik a megbízható fapadlók burkolását a nehéz betonok használata nélkül.

Lehetőség van a nedvességnek a fara gyakorolt ​​hatásának csökkentésére nemcsak a fa részek védelme, hanem a vízgőz tartalom csökkentése révén is. Ezt a hatékony beszállító és kipufogó szellőztető rendszer kialakításának köszönhetően kell elvégezni, amelyet az épület kialakításában és kialakításának szakaszában kell előirányozni. A rendszeres passzív szellőztetés nem elegendő a szükséges nedvességtartalom fenntartásához, ami kényelmes a faszerkezetek hosszú távú működtetéséhez.

A fennmaradó befejező intézkedések nem okoznak különösebb nehézségeket, mivel hasonlóak lesznek a közönséges építőanyagokból készült épület nedves helyiségeinek befejezéséhez.

Az első dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor a padló alapját a fürdőszobában tervezzük, a terhek a tartógerendákon. Előzetesen meg kell határozni, hogy a nehézkes szaniterberendezések telepítésre kerülnek-e, és további merevítőket is felvehetnek ezeken a területeken. A mennyezet fagerendái becsült terhelésének kiszámításánál nemcsak a fürdõ saját súlyát, hanem a feltöltött vizet is figyelembe veszik.

A második fontos pont, amellyel meg kell aggódnia, mielőtt a készülék elindítja a padlót a fürdőszobában egy faházban, a megfelelő csatlakozás a szennyvízcsatorna és a víz kommunikációjához. Figyelembe veszi azt a tényt, hogy a modern, jó minőségű faanyagból épült faházak jelentős zsugorodást eredményeznek. Ezért elsőbbséget élveznek a rugalmas csövek (fém-műanyag és térhálósított polietilén), és inkább mobil rögzítésük az épületszerkezetekhez kommunikáció telepítésekor (speciális klipeket használnak, amelyek lehetővé teszik a csövek mozgását).

Most magukról a nemekről. Lehetőség van alapozásra a csempe ragasztására nem csak cementtartalmú habarcsok (beton, cement-homok keverékek, csomagolt roverek) segítségével. Most ezekre a célokra, beleértve a nedves helyiségekben, erősen nedvességálló lemezeket is sikeresen használnak. Ezek közé tartoznak a rétegelt lemez (FSB, FOF) és OSB lemezek. Ezeknek az anyagoknak a padlóburkolata, amelyek a csapágyrúdokon készülnek, tartós, sima és nedvességálló felületet hoznak létre kerámia burkolólapok elhelyezése érdekében.

A szerelőlemezeket a mennyezet fagerendái fölött lehet varrni, ha egy szintre vannak szerelve, de rendszerint rácsok vannak felszerelve, amelyek merőlegesek a fő csapágyrúdokra. Ehhez a fürdőszoba padlófelülete és a szomszédos helyiségek padlózatához kell igazítani. A rönköknél szokványos rudakat használhatunk, amelyeket antiszeptikus impregnálással és vízszigetelő anyagokkal előkezeltünk, de jobb, ha ragasztott laminált faanyagot használunk, amely ellenáll a deformációnak, ami erősebb és sima felületet eredményez. A rönk beszerelésekor figyelembe veszik a burkolólemezek vastagságát és a bonyolultabb csempézett ragasztót, plusz csempe (porcelán kőzet), hogy a padlózatok kialakítása nélkül elérjék a ház egyéb szintjeit.

Ha vízálló rétegelt lemezt használnak, és a csempe helyén vannak elhelyezve, további vízszigetelésre nincs szükség.

A fő hosszirányú elmaradások mellett, a lemezekkel szembenézve, a keresztirányú rúdak ugyanolyan szinten vannak elhelyezve, mint a fő. Ezek a szerkezeti elemek szükségesek az RSD vagy rétegelt lemez töredékek összekapcsolásához, valamint az egészségügyi eszközök rögzítésének alapjaként. A padló alját képező lemezeket a csapágyrudak segítségével körülbelül 15 cm-es magasságú önmetsző csavarokkal vonják be, a lemezek töredékei közötti varrásokat szilikonnal vagy folyadékkal lezárják. További vízzáró ilyen alap (nedvességálló rétegelt lemezek és OSB használatakor) nem szükséges. A megfelelően lefektetett padlólapok nedvességálló habarccsal ellátott tömítő varratokkal a csempe számára megbízható nedvességálló gátat képeznek.

A nedves helyeken lévő csempeburkolatok közötti tömítésnél szilikon alapú fugázást kell alkalmazni. A csempecsuklók kialakításához szükséges anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a gyártók ajánlásait és a habarcs összetételét, amelyet mindig feltüntet a csomagoláson.

A választás, mint a fürdőszoba díszítése, az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • a falak teljes felületét a létrehozott keret mentén gipszkartonra fektetve, hamis falat képezve csempék készítéséhez;
 • csak egy bizonyos szintig hoz létre alapot a csempe számára, a leginkább érzékenyen a nedvesség közvetlen behatolására, és a fal tetejét faapszal le kell zárni;
 • varrni a falakat díszítő műanyag panelek a beépített láda (gazdaságos változat).

A nedvességálló gipszkarton falburkolása ideális alapja a burkolásnak

Az első technológia egy horganyzott fémprofilból (vagy előkészített fa lécből) készült váz, amely vízálló kivitelezéssel készül. A hamis falak létrehozott felülete ideális alapja a fürdőszobának egy későbbi befejeződéséhez. A falburkolat technológiája a létrehozott láda segítségével megoldja a kommunikáció rejtett telepítésének problémáját (beleértve az elektromos áramot is), és kialakítja a szellőzőteret a fafalak és a gipszkarton alapfelülete között. A létrehozott felületnek a szilárd burkolatú burkolatokkal való lezárása megbízható nedvességmegkötést jelent, amely a burkolat és a fa fal közötti térbe jut.

Azok számára, akik meg kívánják őrizni a fa beltéri elemeinek elemeit a helyiség belsejében, a második lehetőség elfogadhatóbb, ha alul egy nedvességálló gát keletkezik a fal csempézésével, a fal tetejét fa anyagokkal díszítik. A csempeburkolattal ellátott védőburkolat magassága rendszerint 1,5-1,7 m között van, amely fölött a falat fából faragni vagy más befejeződés nélkül hagyni, ha a fal belső felülete megfelel az esztétikai követelményeknek. A faanyag vízgőzzel szembeni érzékenységének csökkentése érdekében (a fürdő falán lévő víz közvetlen érintése ritkán fordul elő), a felületet védő impregnálással kezelik, és több rétegű lakkal kinyitják, ami a védőburkolat fa részeit a nedvességtől is védi.

A falburkolatok műanyag táblákkal való ellátottsága inkább a kis költségvetésű, fából készült, fából készült faházak számára jelentőségteljesebb. A technológia biztosítja a fa kezelését védőszerekkel, ezután egy láda keletkezik. A rugalmas kábelcsatornákba helyezett csővezetékek és villamos vezetékek elhelyezése után a létrehozott struktúrát dekoratív polimer panelekkel kell bevonni. A műanyag felület jó, mert könnyen kezelhető, és az anyag ellenáll a mikroorganizmusok károsodásának. Az alacsony szilárdságú panelek hiánya és ugyanolyan esztétikai vonzerő. De mint egy költségvetés lehetőség a nedves helyiségekbe való befedéshez, a keret műanyag panelekkel történő burkolása meglehetősen elfogadható.

A fürdőszoba mennyezetének befejezése, egy faházban elrendezett, szinte egyáltalán nem különbözik a mennyezet többi szobájától. A mennyezetszerkezet kialakításának technikája nagyon eltérő lehet - a fából készült anyagoktól a felfüggesztett vagy felfüggesztett álmennyezetig. A hatékony szellőzéssel a nedvességnek a mennyezetre gyakorolt ​​hatása minimális, ezért a felületek kiválasztásakor nincsenek korlátozások.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel

A mai napig a házak rönkök vagy fűrészáruk, nagyon népszerűek. Szép és kényelmesnek tűnnek. A házak díszítése és elrendezése nem okoz nehézségeket, de gondosan mérlegelni kell a nedves helyiségek kialakítását. A faházban lévő fürdőszobai javítás folyamán meg kell felelni a különleges elveknek, amelyek kizárják a deformációt és a fa sérülését.

A faházban lévő fürdőszoba javításának jellemzői

A fürdőhely elhelyezkedését az épület tervezési szakaszában kell biztosítani. A szoba tervezésénél feltétlenül figyelembe kell venni annak jellemzőit:

 1. Magas páratartalom. A helyiség felületét védeni kell a nedvességtől, ami különösen fontos egy faház esetében.
 2. A hőmérséklet csökken. A falak deformálódását okozhatja. Ennek elkerülése érdekében fel kell melegíteni a jövő fürdőszobájának falát.
 3. Lehetséges, hogy vizet öntött a padlóra. A padlószintet 1-2 cm-rel alacsonyabbra kell tenni, mint a szomszédos helyiségekben. Erre azért van szükség, hogy a fürdőben elszivárgott víz ne árassza el más helyiségeket.
 4. Súlycsőszerelés. Így a vízzel töltött fürdőszoba óriási súlyú, ezért ha a tulajdonosok a második emeleten helyet foglalnak a helyiségben, akkor szilárd mennyezetet kell létrehoznia. Ehhez a vastagabb gerendákat vagy szabványos méretű gerendákat választják, de kisebb intervallummal vannak felszerelve.

A szakemberek javasolják, hogy egy nehéz és nagy fürdőt helyezzenek el az első emeleten. Annyira könnyebb megerősíteni a padlót. A második emeleten könnyű és kompakt zuhanyozható.

A faházban lévő zuhanykabin jobb elhelyezése a legfelső emeleten.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel? Ez minimális építési készségeket igényel. Minden munkát le kell bontani olyan lépésekre, amelyeket egymás után kell végrehajtani.

A nehéz vízvezeték jobb az alsó szinten

vízszigetelés

A fa egy környezetbarát anyag, fél a nedvességtől és befolyása alatt képes deformálódni. Tehát a vízszigetelés a faépület fürdőszobai folyamatának legfontosabb része. Az épület fa keretének maximális védelme érdekében a vízszigetelést két rétegben kell rögzíteni vagy alkalmazni.

A faházban lévő fürdőszobában lévő padlószerkezet a víz behatolás elleni védelemmel kezdődik. A fürdőszobai vízszigetelés megakadályozza a nedvesség terjedését más helyiségekbe. Kezdetben a padlót cementhabarcs vagy bitumen maszk. Az aljzat kiválasztása a mennyezet teherbírásától függ. Ha a szerkezet nem elég erősítve van, akkor nem képes elviselni a cementhabarcsot, a padlóburkolatot és a vízvezetéket. Ebben a helyzetben jobb, ha nem kockáztat, és használjon bitumen masztixot.

Jobb, ha kerámia burkolólapokat használnak a padló padlójára.

Az anyag teljes száradása után vízszigetelő réteget helyeznek el, általában egy tekercselt anyagot. A modern vízszigetelő filmek tartósak és tartósak. Csökkentik a hőveszteséget télen, lehetővé teszik a levegő áthaladását és ugyanakkor teljesen gőz és nedvességtartalmat. A tekercsfólia felett egy padlóburkolat van elhelyezve. A videofelvételekkel a saját kezű faházban lévő fürdőszobák építése látható.

Amellett, hogy a népszerű vízszigetelő film, a szigetelés a víz a padlóról a fürdőszoba egy faház használata:

 1. Öntött szigetelés. Az anyagot folyékony állapotúra olvasztják, majd az egész padlót öntik. Ez az opció puha védelmet biztosít, nem alkalmas nagy terhelésű helyiségekben.
 2. Festék. Ez egyszerű és gazdaságos módja a padlók védelmének. A festék nem enged meg nedvességet, de rendszeresen frissíteni kell.
 3. Impregnálás. Növeli a faanyag tartósságát és nedvességállóságát.
 4. Bevonóanyagok. A vízszigetelő keverékek fő összetevője - bitumen. A bevonóelegyeket rétegekben alkalmazzuk, egy bizonyos időtartam van fenntartva minden egyes megközelítés között.

Figyelem! A vízszigetelés vízszigetelése előtt győződjön meg arról, hogy a fa táblák teljesen szárazak. Ha a fa nedves, akkor belülről romlik.

Obmazochnaya vízszigetelő zuhany

Sokan nem tudják eldönteni, hogyan védhetik meg a fát a fürdőszobában egy faházban. A legjobb megoldás az anyagok kombinációja. A padló sík részeihez használhatunk tekercsfilmeket és nehezen elérhető festékeket.

Tipp Ahhoz, hogy megóvja a helyiséget az elárasztástól, a padlózat padlójának lejtősnek kell lennie, és a legalacsonyabb pontnál telepítenie kell egy lefolyót - egy tölcsért, hogy a vizet a csatornába engedje.

Fürdőszoba padlócsatorna a csempe padlóban fürdőszoba

falak

Hogyan fektetjük a falakat a fürdőszobában egy faházban, hogy megvédjük őket a nedvességtől? A függőleges felületek vízszigeteléséhez az alábbi lehetőségek közül választhat:

 1. Fólia polietilén fóliával. Könnyen kezelhető a saját kezével. A tulajdonosnak csak meg kell vágnia a megfelelő mennyiségű filmet, és csatolja a falhoz egy építőipari tűzőgépet. Ugyanakkor gondoskodni kell egy jó minőségű szellőzőrendszer kialakításáról.
 2. Kezelés víztaszító oldattal. Ez egy fa felületen történik. Lehetővé teszi a falak eredeti megjelenését.
 3. Műanyag panelek szerelése. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a falak nedvességtől való védelmére. A fő hátrány nem egyedi tervezés.

Víztaszító fa falak feldolgozása a fürdőszobában

Padlóburkolat

A faházban lévő fürdőszobához legalkalmasabb padlóburkolatok:

 1. Kerámia csempe. Ez a legnépszerűbb anyag a fürdőszobák díszítésében. A csempe praktikus. Tartós és a fény nem igényel különös gondosságot. A kerámia burkolólapok hátrányai: a csempe megszakítása a szállítás során, a kész bevonat hideg felülete. Az utolsó hátránya a meleg padlók rendszerének telepítésével megszűnik.
 2. Porcelán csempe. A tulajdonságai szerint a csempe. A porcelán cserépet a minta nagyobb szilárdsága, fagyállósága és kopásállósága különbözteti meg. A padló a fürdőszoba egy faház alatt a csempe kell szintetni.
 3. Linóleum. Ez gazdaságos és praktikus lehetőség. Hogyan készítsük a padlót a fürdőszobában egy faházban, így a linóleum alatt nem keletkezik penész vagy gomba? Ehhez meg kell szintetizálnia a padlófelületet, ragasztóval ragasztani a linóleumot és minden rést fel kell ragasztani tömítőanyaggal.
 4. Ragasztópohár. Környezetbarát, durva az érintőanyag. Nem fél a hőmérséklet és a magas páratartalom változásától. Több rétegű bevonattal borítja, így teljesen légmentesen zárja. Hátrányok telepítése parafa padló: magas ár, nehéz telepítés.
 5. Laminált padló. Külsőleg a rétegelt lemez bármilyen típusú fát utánozhat. A csúcsminőségű modellek nem félnek a nedvességtől és a megfelelő gondossággal szolgálhatnak sok évig. A padlózat befejeződése a fürdőszobában laminált faházban divatos a fotón.
 6. Fa táblák. Csak a természetes fa lehetővé teszi, hogy megőrizze a leírhatatlan légkör a melegség és a kényelem jellegzetes falusi ház. A fürdőszobai padlók esetében ajánlott a kullancs vagy vörösfenyő táblák használata. Egy másik praktikus megoldás a termoenergia. Ezt az anyagot vákuumtérben gőzzel kezelik, amely után ellenáll a penésznek és a penésznek. A lemezek közötti kötéseket tömítőanyaggal kell kezelni.

A fa padlóburkoláshoz nem szükséges az esztrich. Az erdő alatt csak a vízszigetelést. Az alábbiakban láthatja a padlót a fürdőszobában esztrich nélküli faházban.

Mennyezeti javítás

A faházban lévő fürdőszobának a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • Zajelnyelés;
 • Nedvességállóság;
 • biztonság;
 • Tűzállóság

A legjobb lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére egy faházban, saját kezükben, csuklós szerkezet lesz. Ez lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes kommunikációt, felszerelje a szükséges számú szellőzőrácsot, építsen a lámpákba, hozzon létre egy szokatlan design.

Saját csuklós szerkezet létrehozásához a következőket kell tennie:

 1. Szereljen be műanyag profilokat;
 2. Csatlakoztassa a mennyezetet a kerethez;
 3. Ragaszkodjon az üvegfalhoz.

Az üvegszál természetes alapanyagokból készül. Biztonságban vannak az egészségre, nem félnek a nedvességtől és az agresszív vegyi anyagoktól.

Fal dekoráció

Hogyan lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában egy faházban? A fal dekorációja nagymértékben függ a választott lakberendezéstől. Ha a tulajdonosok el akarták hagyni a fából készült függőleges felületeket, akkor festékkel vagy lakkal lehet a falra felhordani.

Ha a tulajdonosok nem fogják elhagyni a fából készült falakat, a nedvességálló gipszkarton felszerelését megteheti. Ez összehangolja a falak felületét. A befejezéshez alkalmazható:

 1. Kerámia csempe. Nagy színekkel és formákkal rendelkezik. Ez az anyag nem érzékeny a baktériumok megsokszorozására, környezetbarát, tartós és könnyen tisztítható a szennyeződéstől. A képen látható a fürdőszoba burkolat egy faház csempe.
 2. Dekoratív vakolat. Olcsó, könnyű alkalmazni a saját kezüket. A fürdőszobában ajánlatos egy külső vakolatnak szánt vakolat kiválasztása.
 3. Festék. Lehetővé teszi a befejeződés mentését és egy szokatlan szín felvételét. Több különböző szín kombinálásával egyedülálló designt hozhat létre.

A magas páratartalom, a hirtelen hőmérsékletváltozás a falak falán lévő formák vagy gomba kialakulásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében szereljen be egy kényszerített szellőzőrendszert.

Fürdőszobai elrendezés

Amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban, figyelembe kell vennie a helyiség méretét, a házban élő és rendszeresen pihentetett embereket, a szükséges felszerelést.

fürdő

Fontos eleme a fürdőszobának. A fürdőszoba kiválasztásának egyik fő kritériuma a tömeg. A legkönnyebb modellek akrilból készülnek. Súlyuk körülbelül 30 kg. Az öntöttvas fürdők nehezebbek, de erősek és tartósak.

Az országházban látványos fürdőkád lesz a valódi fa. Támogatja a fizikai és érzelmi relaxációt, de rendszeres használattal gyorsan elveszíti vonzó megjelenését. A fából készült fürdőt jól áztassa egy különleges folyadékkal, amely megóvja a nedvességet és a baktériumokat, és több rétegű lakkot takar.

Általában a fürdőt úgy helyezzük el, hogy egyik oldalán a falhoz illeszkedjen. Ha a hely lehetővé teszi, a fürdőt a szoba közepén kell elhelyezni, és a padló alá kell tartani. A fürdőszoba előtt 80-100 cm szabad helyet kell hagynia, hogy kényelmesen kiléphessen a betűtípusból. Javasoljuk, hogy a fürdőből körülbelül 60 cm-re helyezzenek el ruhaszárnyakat és fűtött törülközőtartókat. Az alábbiakban bemutatjuk a faházban lévő fürdőszobák sikeres javításának fényképét.

Egyéb vízvezeték

Amellett, hogy a fürdő a fürdőszobában van telepítve:

 1. Mosdó. Alapfelszereltség szerint a padlóról 70-80 cm magasra szerelhető. A telepítés során figyelembe kell venni minden családtag növekedését.
 2. Zuhanyzó. A szoba bármely falán található. A legkompaktabb megoldás a zuhanyzó kabin tolóajtókkal való felszerelése a szoba sarkában.
 3. WC-tál Telepítve van, ha a fürdőszobát WC-vel kombinálják. A WC előtt legalább 70 cm szabad helyet hagyjon.

Ha a fürdőszoba nagy, akkor ezenkívül egy bidét, egy mosógépet és más berendezéseket is elhelyezhet. Az alábbiakban látható az ország tágas fürdőszobájának fotói faházban.

lakberendezés

Ha a fürdőszobában van egy kis terület, akkor csak a vízvezetékhez illeszkedik. A tágas fürdőszobában különböző bútorok közül választhat:

 • Ruhásszekrény vagy fiókos szekrény törölközőkhöz és ágyneműkhöz;
 • Kosár koszos ruhákhoz;
 • Székek és lépcsők a gyermekek számára, hogy elérhessék a mosogatót;
 • Polcok higiéniai termékekhez.

Minden fürdőszobának szükséges eleme lehet tükör. Díszíti a szobát, vizuálisan megnöveli méretét, és lehetővé teszi a fésülést, a smink alkalmazását.

A faházban lévő fürdőszobát saját kezével lehet díszíteni és felszerelni. A szakértői ajánlásoknak való megfelelés számos probléma előfordulásának kiküszöbölését eredményezi: a gomba kialakulása, a szomszédos helyiségek áradása és mások. Kiváló minőségű és gyönyörű anyagok kiválasztása érdekében olyan vonzó designt hozhat létre, amely évek óta örömet okoz a faház tulajdonosainak.

Fürdőszoba egy faházban - építünk és védjük magunkat a nedvességtől!

Szükséges eszközök és anyagok

A faházban lévő fürdőszoba bizonyos szabályok szerint van felszerelve. Ha megfigyelné őket, a helyiségben a magas páratartalom miatt nem lesz negatív hatás.

A fürdőszoba házak berendezéseinek jellemzői a fa házakban

Sok szempontból a fa nem egyenlő az összes modern és hagyományos építőanyag között. Nagyon vonzó megjelenésű, kiváló mikroklímát biztosít bármely helyiségben, melyet egyedülálló környezetbarát környezet jellemez. A fából készült lakóépületek még ma is nagyon népszerűek, annak ellenére, hogy a mesterséges építőanyagok hatalmas termékei kiváló teljesítménymutatókról híresek.

Körülbelül 25-30 évvel ezelőtt gyakorlatilag lehetetlen volt egy tartós és kényelmes zuhany (fürdőszoba) felszerelése egy faházban. Most egy ilyen probléma egyszerűen nem létezik.

Az innovatív építési technológiák és a modern anyagok lehetővé teszik a kiváló zuhanyozást fából készült szerkezetben, problémamentesen. Csak egy ilyen projekt megvalósításának bizonyos sajátosságait kell figyelembe venni.

Kiváló fából készült zuhanyzó

Először is, helyesen kell elvégeznie az átfedés kiszámítását a fürdőszoba alatt. Itt kell gondolnunk, hogy a fürdõ súlya lényegesen nagyobb, mint a hagyományos bútorok. És amikor tele van vízzel, súlya megnő. Ne felejtsd el hozzáadni a fürdőszobában lévő terhelést és a fürdőző súlyát.

Tekintettel a fentiekre, az még messze az építésektől távol eső emberektől is világossá válik, hogy az egészségügyi helyiségekben átfedésben lévő területeket a lehető legaktuálisabban kell kiszámítani. A saját padlóburkolatok kialakításakor:

 • csökkenti a gerendák lépéseit és növeli keresztmetszete területét;
 • hogy növelje (mintegy 25% -kal szemben a szabványos projektek más helyiségek) a vastagsága a padló.

Ezenkívül a szakértők azt tanácsolják, hogy a fából készült lakások fürdőszobájában kötelező betonhabarcsot készíteni, amelyen a kiválasztott befejező burkolatot később le lehet helyezni. Ha nem veszi figyelembe ezeket az ajánlásokat, a padló a fürdőszobában jelentősen eltérő lesz a többi helyiségtől.

Ebben a tekintetben speciálisan nagy magasságú cseppet kell létrehozni - a centimétereket 20-30-as emeleti gerendákkal kell csökkenteni a helyiségekben a vízi eljárások fogadására. Megadja Önnek a lehetőséget, hogy minőségi felszerelést biztosítson a beton alapon, és szinte bármilyen befejező anyaggal finomítsa. A legfontosabb dolog az, hogy olyan különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy magas páratartalom mellett működjenek.

Vízhatlan fürdőszobák - anélkül, hogy bármilyen módon!

A fa, mint tudják, nagyon érzékeny a nedvességre. Ez annak köszönhető, hogy porózus szerkezete van. A fa természetesen természetes nedvességszabályozóként működik. A környező légkörből felesleges vizet vesz fel, majd száraz környezetbe enged. A fürdőszobák számára ez a fa egyedülálló tulajdonsága valóban pusztító. Negatív hatásainak kiegyenlítése lehetővé teszi falak, padló és mennyezet vízszigetelését. A fürdőszobában bevonó vagy bevonó módszerrel készül.

Az Obmazochnaya vízszigetelést figyelemre méltó tapadás jellemzi a keretház bármely bázisánál, ellenáll a magas hőmérsékletnek (és milyen zuhany nélkül van?) És agresszív vegyületek. Többek között könnyen kezelhető a mennyezet, a padló és a fal felületén. Obmazochnoy vízszigetelés a következő típusok:

 1. Bitumen-polimer. Speciális lágyítók, szerves oldószerek, töltőanyagok (általában latex) vegyületek. A felületeket előmelegítés nélküli felületekre alkalmazzák, így egy szigetelő réteget - a legtartósabb és műanyagot egyidejűleg - képeznek. Az ilyen szigetelésű zuhanyzó maximális kényelmet kelt.
 2. Bitumen. Meleg és hideg. Nehéz önmagát felvinni (önállóan kell használni a speciális berendezést a keverék melegítésére, mielőtt kb. 160 ° C-ra emelkedne). A hideg bitumen vízszigetelés azonban könnyen alkalmazható, és nem igényel speciális szerszámokat. De nem tudja kezelni a konkrét okokat.
 3. Akril. Ez a szigetelő teljesen környezetbarát, nem bocsát ki éles szagokat, kiváló erőt és duktilitást. Az akril vízszigetelés talán a legmodernebb és innovatívabb. Vizes emulziók formájában készül. Az ilyen kompozíció segítségével könnyen védheti a zuhanyzót a túlzott nedvességtől.

Emellett a padló és falak a fürdőszobában gyakran használt bitumen-polimer kompozíciók. A polimer komponensek a szigetelőréteg magas műanyag tulajdonságait garantálják, és a bitumenek összetevői megbízhatóan a kezelt felületen tartják.

Bitumen-polimer kompozíció a vízszigeteléshez

Okleechnye anyagok a zuhanyozáshoz saját kezűkkel való felszereléshez elég nehéz. Az ilyen eljárást nagyon nehézkesnek tartják (fel kell készíteni a felületet, szárazra kell hagyni, majd fel kell tölteni, és csak azt követően kell a fő művelethez). De miután ragasztott a vízszigetelés, folytathatja a tevékenységek építését a fürdőszobában egy nap alatt.

A felszíni víztisztítók alatt általában tetőfedő és tetőfedő anyagok - hosszan használt anyagok. De most egy kicsit használják. A faházban található fürdőszobát gyakrabban szigetelik az isoelast, a bridgetoplastic, az izoplast és más, különleges megoldásokkal impregnált filmanyagok.

A vízszigetelést a zuhanytípustól a telepítés típusától függővé és öntapadóvá lehet osztani. Az első esetben a filmet egy gázfáklyal kell előmelegíteni (néha elég magas hőmérsékletre), hogy egy ragasztóréteget leolvasson, majd azt a falakra, mennyezetre vagy padlóra fektesse. Az öntapadó anyagokat könnyebb előkészíteni. Eltávolítják a védőréteget és beillesztik.

A fából készült épületben (faházban, keretes házban, stb.) Használt vízszigetelés konkrét típusa. Fókuszban a pénzügyi költségvetésre, a szakértők ajánlására és a saját preferenciáira.

Útmutató a padló elrendezéséhez a fürdőszobában - minden egyszerű

A keretes házban, valamint a lekerekített rönkökből vagy más fafajtákból épült épületekben a zuhanyzók padlóburkolatai a következők szerint vannak kialakítva:

Először is, vízszigetelő területeken. Fontos pont! A padló vízszigetelésével párhuzamosan védelmet nyújt a szoba falaiból is. Ebben az esetben az úgynevezett vályú készül. A szigetelés a padló felületére kerül, és falfelületre van szerelve.

Vizes padló védelem a fürdőszobában

Ezután hajtsa végre az esztrich talapzatot. Itt nincs nehézség: hőszigetelő (hőszigetelő, expandált agyaggal rendelkező) hőszigetelés, erősítő ketrec vagy megerősítő háló elhelyezése rajta és tartós habarcs homokkal és cementtel (arány: 3 - 1 + vízmennyiség a cement-homok keverék mennyiségéhez hasonlóan).

Az esztrich szárítása után a falak durva felületét kell elvégeznie, majd a csempézéshez vagy más, a zuhany alatt kiválasztott anyaghoz kell vinni. Úgy gondoljuk, hogy nem lesz probléma a padló elrendezésével a faház fürdőszobájában.

A falak és mennyezetek vízszigetelése és kikészítése - és ez nem probléma az otthoni mesternek!

A fürdőszobák falfelületét leginkább csempével készítik. A gipszkarton (gipszkarton) szerkezetéhez van erősítve. Ha a csempe nem felel meg Önnek, akkor készítheti a falburkoló fadarabokat. Ebben az esetben nem szükséges telepíteni a gipszkarton alapját.

Egy másik tervezési lehetőség fal dekoráció is érdekes. Úgy hívják össze. Ezzel a módszerrel a fal felülete nagyrészt a fa alatt van bevonva, és a burkolólapokat olyan területekre vágják le, ahol nagy mennyiségű víz esik a fürdőzés során (a mosdókagyló előtt lévő felület, a zuhanyzó vagy a fürdő sarka).

A fal alatt a fal alatt

Válasszon olyan lehetőségeket, amelyek vonzóak neked, de ne felejtsd el a falak kötelező vízszigetelését. Ez egyszerűen végrehajtásra kerül. A fa gipszkarton vagy fa léc falfelületének vakolása előtt tegye a következők egyikét:

 • egy speciális polietilén fóliát a falra (lehetőleg két rétegben) egy szálkeresztmetszethez építsenek fel;
 • a falakat ferde, nedvességálló anyaggal kezeljük, vagy egy kiválasztott vízszigetelő anyaggal bevonjuk őket.

Ha úgy dönt, hogy műanyag csomagolást használ, különös figyelmet kell fordítani a hatékony szellőztető rendszer megszervezésére a fürdőszobában. Azonban a jó szellőzésre is szükség van a szobának a túlzott nedvességtől való védelme érdekében.

Hasonlóképpen, a hidegvédelmet a mennyezet a zuhany alatt. A mennyezet felületének első rétege speciális gipszrostból vagy a már említett nedvességálló gipszkartonból készül. Figyelj! Ennek a kialakításnak a megépítéséhez kívánatos olyan profilokat beszerezni, amelyeket általában otthon kívül használnak. Kezdetben speciális korróziógátló vegyületekkel dolgoznak. A mennyezet kerethez ideálisak.

A mennyezet felületének elkészítése az ízlésednek megfelel. Erre a célra magnezit vagy cementkötésű forgácslap használható. És ha a fürdőszobája elég nagy, próbáljon meg egy feszítő szerkezetet felszerelni. Az ilyen mennyezeti felület tetszőleges esthetetlenségnek örvend!