Legfontosabb > Csapok

Do-it-yourself fürdőszoba felújítás: a tervezéstől a befejezésig megyünk

Számos ok van a fürdőszoba javításának megkezdéséhez: a vízvezeték szerelvények megtörtek, a kád elvesztette eredeti csillogását, a régi csempe leesett és a penész a sarkokban kezdett.

Rendszerint az a törekvés, hogy megváltoztassunk valamit a belső térben, egy sor tervezési ötlet mentén húzódik, és ennek eredményeképpen a könnyű kozmetikai hatások globális tőkés átszervezéssé válnak. Próbáljuk meg rendezni mindent, és rendezni a javítási munkák árnyalatait.

Tervezést készítünk, és kiválaszthatjuk a stílust

Kétféleképpen hozhat létre tervezési projektet. Kapcsolatba léphet az irodával és megrendelheti a fürdőszoba kialakítását, amely a szoba méreteit és a divatos stílusok kiválasztását kínálja. A cég szakemberei számításokat készítenek, és figyelembe véve az Ön kívánságait, több lehetőséget választanak a belsőépítészet lehetséges kialakítására.

Készülj fel, hogy a tervezők képzeletének meg kell fizetnie, és ne feledje: minél híres a cég, annál drágább a kész projekt.

Azonban nincs garancia arra, hogy a javasolt opciók megfelelnek Önnek, lehet, hogy nem felel meg a színnek, a vízvezeték megválasztásának, a javításhoz használt anyagok árának vagy az ajánlott stílusnak.

A magazinokban, a könyvekben és a világhálón megjelenő információk bőségének köszönhetően önállóan megtervezheti a jövő fürdőszobájának rajzát, tanulmányozhatja a modern vízvezeték jellemzőit, és választhat az ízlésének megfelelő falburkolatot.

És ami a legfontosabb, akkor készíthet egy projektet a saját stílus-preferenciáid alapján. Hideg csúcstechnika, szigorú klasszikusok, fényűző art deco, kifinomult rokokó - minden ötletet először papírlapra, majd az életre tükröz.

Tehát a projekt megtervezése teljes és informatív volt, figyeljen a következő árnyalatokra:

 • részletes eljárás;
 • anyagok és eszközök listája;
 • hozzávetőleges becslés (figyelembe véve az új vízvezeték-beszerzést és a bútorokat);
 • különböző vázlatok különböző szögből;
 • kommunikációs rendszer - vízvezeték, szennyvíz, elektromos kábelek;
 • az összes sík pontos méretei és az egészségügyi berendezések tervezett méretei.

Különös figyelmet kell fordítani a kis terek tulajdonosaira, mivel a korlátozott tér kevésbé funkcionális. Ki kell választanunk egy kompakt fürdőt, el kell hagynunk a kényelmes padlószekrényeket és esetleg mosogató mosogatógépet, mivel a mosógépet gyakran helyezték el.

Fontolja meg a felfüggesztett tároló szekrények beszerelését a higiéniai termékek és kozmetikumok tárolásához, hatékonyan használja a fürdőszoba alatti helyet.

A kis szoba határainak vizuális kibővítéséhez válasszon fényes bélést, fényes paneleket a mennyezethez és nagy tükrökhöz. A vízvezeték és dekoráció világos pasztell színei tágasabbak és világosabbá teszik a fürdőszobát.

És néhány szó a legnépszerűbb stílusokról. A klasszikus stílust nemesi palota stílus jellemzi: könnyű, világos árnyalatok, rengeteg hely és világítás, finom bútorok és szaniterek, elegáns belső részletek használata - tükrök egy bagettban, gyertyatartók, elegáns aranyozott kesztyűk.

A high-tech különböző minimalizmussal és funkcionalitással rendelkezik, amelyet hideg hangok jellemeznek a tervezés és a világítás, a dekoráció hiánya, nagy mennyiségű üveg, műanyag és króm alkatrészek. A vízvezeték megfelel a magas technika követelményeinek, a bútorok egyszerűek és praktikusak.

A romantikus fürdő főbb jellemzői - kényelem és kényelem. A bútorok modernek vagy régimódiak, de szükségszerűen elegánsak, kézzel festett vagy festői díszek.

Egy puha hátsó szék, egy fonott kosár a padlón és egy pár dekoratív polc sem lesz felesleges.

Szükséges lépések a fürdőszoba javításához

Minden elvégzett munkát egymás után kell végrehajtani. A kényelem érdekében az összes műveletet végrehajtási sorrend szerint osztják el. És helyesen. A korábbi munkák legteljesebb megvalósításától függ a végeredmény minőségétől.

1. szakasz: Építőanyagok számítása és kiválasztása

Ha hozzávetőlegesen meghatározták az anyagok és a vízvezeték beszerzésének költségeit, és biztosak abban, hogy nincs értelme kiszámolni az egyes csempe vagy egyes ragasztócsomagok költségeit, akkor nagyon meglepődni fog a pontos szám ismerete. Rendszerint kétszer akkora, mint a tervezett kiadások.

Annak érdekében, hogy a csempék, panelek, kötőelemek, kábelek, habarcsok számát ne tévesszék meg, távolítsa el a helyiség méretét és adja meg az adatokat a projektbe. Ezután meghatározhatja a pontos összeget. A falburkolat kerámia burkolólapjának számozásához egy közelítő séma látható:

Ne felejtsük el, hogy a csempés és a burkolat lerakása közben megsérülhet, ezért add hozzá a teljes összeg 5%. Ugyanígy számolja meg a padlólapok, mennyezeti panelek és dekorációs elemek számát.

A vízvezeték-berendezések, a bútorok, a befejező anyagok árai megtalálhatók a kereskedelmi bázisok és áruházak helyén, de vegye figyelembe, hogy az Ön által választott termék nem mindig készleten van, ezért gondoskodjon arról, hogy előre megvásárolja.

2. szakasz: A régi réteg szétbontása

A fürdőszobában javításokat kell végrehajtani szakaszokban, vagyis a régi bevonatok - mennyezeti panelek, padlóburkolatok, falburkolatok vagy kerámiák lebontásával kezdődnek. Úgy tűnik, hogy könnyebb lebontani, mint felépíteni, de ez messze a helyzet.

Ha a kályhák kipróbálták volna a szívet, nehéz lenne a csempe lebontása a falakról, és még inkább a padlóról, tekintettel a modern ragasztó minőségére. A legjobb esetben kalapács és véső kell, de valószínűleg fúró vagy kalapácsfúró.

Két módon lehet szétszerelni: megtakarítás és vészhelyzet. Az első esetben óvatosan áztassa a habarcsot, kihúzza és óvatosan, kalapáccsal és vésővel, próbálja elkülöníteni az elemeket a falról. A második - egy ütést és sokkal gyorsabb, de zaj és por, rétegek, lerombolja a teljes befejezés.

Amint látja, mindkét módszernek hátrányai vannak, ezért a szakértők azt javasolják, hogy időt és erőfeszítést takarítsanak meg a javításokhoz a brigád (vagy egy mester) leállítása révén. Néhány óra múlva a fürdőszobája teljesen felszabadul a régi és a felújításra.

3. szakasz: A kommunikáció frissítése

Az otthoni kommunikáció alatt általában:

 • szennyvízrendszer;
 • vízellátás;
 • elektromos vezetékek;
 • szellőztetés.

A javítás során a szellőztető tengelyek nem érintkeznek, de néha megváltoztatják a kilépő rácsot, mivel meg kell felelniük a környező felületnek.

A legnehezebb dolog a régi lakások és házak tulajdonosai lesznek, amelyekben öntöttvas csövek vannak felszerelve. Teljesen le kell bontani őket, és a csatornák és a vízvezeték műanyag csövekből készül. Szükséges, hogy a bélés minden pontján a víz szivattyúzás - fürdő, mosdó, mosógép.

A PVC csövekkel való munkához speciális forrasztó berendezések szükségesek, amelyek bérelhetők.

A szabadon hagyott vízhez a csatornarendszereket a lehető legalacsonyabbra kell helyezni. Emiatt az alacsony süllyedő zuhanyozáshoz pódiumra van szükség - a lefolyó minimális dőlési szöge legalább 5 fok legyen.

Tekintse meg a csövek elfedésének módját is: falakat kell készíteni, vagy gipszkartonból készült dobozt kell készítenie. A csövek mellett villamosan vezetek a falakba, mielőtt minden elektromos készüléket, foglalatot és aljzatot elrendeznék.

4. lépés: A padló felmelegítése és vízszigetelése

A fürdőszobai padló javítása elgőzölögtető eszközzel kezdődik. Magassága a szigetelés módjától függ. Ha nincs további hőszigetelés, csak a csempe vastagságát kell figyelembe venni - 1-1,5 cm A "hőszigetelt padló" rendszer telepítésekor az esztrich hasonlít egy torta, amelynek középső rétege egy fűtőrendszer.

Ebben az esetben a teljes vastagsága az esztrich - legalább 3-4 cm.

 • az alapot (betonlemez) mélyen behatoló alapozóval dolgozzuk fel;
 • 60-80 cm-es intervallumot telepítsen a szinttel;
 • vízzel hígított homokcement vagy beton keverék;
 • töltsük be a padló aljzatai között a beaconokat, szintet;
 • végül eltávolítjuk a jelzőfényt, felülírjuk a szabálytalanságokat;
 • Fedje le a padlót egy filmmel, és várja meg, hogy "érjen".

A padló hőszigeteléséhez szigeteléssel. A modern ásványgyapot nem alkalmas, mivel magas higroszkópikus tulajdonsággal rendelkezik, amely nem szükséges a fürdőszobában. Azonban néha használják, gondosan szigetelve a nedvességtől. Tökéletesen ellenáll a víz hab (polisztirol hab).

Általában beton alapon az esztrichelőszerkezet előtt helyezkednek el, megerősítve a megerősítő hálót. Hasonló funkciókat hajtanak végre rugalmas és rugalmas penoplex.

Egy kényelmesebb lehetőség a "meleg padló" rendszer. Több előadása van, itt vannak a legfontosabbak:

 • víz - rugalmas műanyag vagy fém csövek, központi fűtéssel (kazán);
 • film - infravörös kialakítás kábelezéssel és termosztáttal;
 • elektromos - elektromos áramról működő fűtőelemekből összeállítva.

Bármelyik ilyen rendszer javítja a mikroklímát a fürdőszobában, miközben alacsony költségű és könnyen illeszkedik.

5. színpad: A falak modern anyagokból való díszítése

Hagyományosan a fürdőszobában csempéket használnak - kerámia csempe sült agyagból, de gyakran olcsóbbá teszik a folyamatot, ha a falakat műanyag panelekkel vagy festett vakolattal borítják. Mielőtt elvégezné a saját javításait a fürdőszobában, fontolja meg ezeknek a lehetőségeknek az előnyeit és hátrányait.

Mindig divatos kerámia

A különböző csempék lehetővé teszik, hogy bármilyen lehetőséget válasszon - a költségkeretről az exkluzívra.

Az épület szupermarketekben monokotturu, bikotturu, mozaik, monopórózis és majolika a belső munkákhoz, valamint a tartós gránit, amely egyaránt alkalmas a fürdőszoba befejezésére, valamint az épület lépcsőinek vagy homlokzatának felmérésére.

A csempe ára a gyártótól függ. A legmagasabb minőségű és ennek megfelelően drága csempe az olasz márkák terméke: Gardenia Orchidea, Fondovalle, Roberto Cavalli, Rex Ceramiche, Vitrex.

Az olaszok nem rosszabbak, hacsak nem spanyol gyártók. Olcsóbb csempe készül Lengyelországban, Oroszországban, Fehéroroszországban, Litvániában.

A csempe behelyezése előtt szükséges a falak vakolását, hogy azok tökéletesen simaak legyenek, majd előkészítsék őket, és fedje őket vízszigetelő maszkkal. Az alábbiak szabványosak:

 • a csempe ragasztására a korábban alkalmazott jelölés szerint;
 • távolítsa el a felesleges ragasztót a varratokból;
 • töltse fel az ízületeket habarccsal.

Együtt a szokásos klasszikus és aktívan használja zökkenőmentes csempe. A varrat nélküli gyűjtemény minden elemének nincs élei a szélein, ezért a falburkolat vizuálisan monolitikusnak tűnik.

Praktikus és olcsó műanyag

A csempe demokratikus alternatívája plasztikus panelek, amelyek kifejezetten a magas páratartalmú helyiségekhez készültek.

A hagyományos fehér termékek mellett sokféle színválaszték létezik: monokromatikus és "a kő alatt", geometriai formákkal és virágkompozíciókkal, fényes díszítéssel és fém bevonattal.

A műanyag panelek segítségével csak egy este nyírhatja a falakat. Ha a falak tökéletesen simaak, akkor a paneleket folyékony körmökkel vagy tűzőkapoccsal rögzítik, de a profilra történő felszerelés lehetősége a leginkább elfogadható. Először telepítse a profilkeretet (láda), és már csatolva van a panelhez, felváltva "megszerezte" azokat.

Talán a sarkokban a termék lesz a vágás, így vesz 1-2 db többet. A panelek mellett meg kell vásárolni egy vezetőprofilt, egy műanyag sarkot a rések és kötőelemek (öncsapos csavarok) maszkolásához.

Dekoratív vakolat

A modern művészeti (díszítő) vakolat tökéletesen elviseli a nedves levegőt, a mosószerek és a vegyi anyagok hatásait, ezért alkalmas falak díszítésére a fürdőszobában.

A fő feltétele a megfelelő alkalmazásnak - tökéletesen sima falak. A kiegyenlítéshez ne használjunk hagyományos habarcsot, szükség van a vízszigetelő tulajdonságok tisztítására.

A velencei nagy igény - sima gipsz, széles színárnyalatokkal és fényes kivitelben. Nem veszi fel a nedvességet és sokáig megőrzi eredeti megjelenését. Ellenkezhet a szerkezeti vakolattal, amelynek textúrája megtartja a vízcseppeket.

Egy ideig tökéletesnek fog tűnni, de a csapvízben lévő mész vagy vas szennyeződése előbb-utóbb elborítja a falburkolat esztétikáját.

6. szakasz: Mennyezet

A mennyezet kialakítása nagyban függ a falak díszítésétől és a teljes stílus koncepciójától. Az egyszerű vakolatot egyre kevésbé használják, mivel korlátozza a világítás lehetőségeit, és éppen ellenkezőleg, a felfüggesztett struktúrák nagyon népszerűek, és a következő típusokra oszthatók:

A műanyag panelekből álló mennyezeteket azok választják ki, akik meg akarják menteni őket. A lécek és a profil, amelyre fel vannak szerelve, olcsóak, és a mennyezet behelyezése a legkevesebb időt vesz igénybe. Az alacsony költség ellenére egyes panelek nagyon vonzónak tűnnek - tükrökkel vagy színes felületekkel rendelkeznek, arany vagy ezüst bevonatú díszítéssel.

A panelek alakja is különbözik: a keskeny és széles léceken kívül téglalap alakú és négyzetes műanyag modulokat is használnak.

A gipszkartonból készült felfüggesztett szerkezetek lehetővé teszik a többszintű mennyezet kialakítását és a lámpák elhelyezését. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szintek jóak, ahol sok hely áll rendelkezésre, és nem valószínű, hogy erősen csökken a mennyezetfelület.

A magas páratartalmú helyiségekben történő munkavégzéshez különleges, nedvességálló gipszkarton-gipszeket szabadít fel, amelynek felülete zölden festett.

A feszítőszerkezetekhez használt rugalmas vinilfólia szintén alkalmas a fürdőszoba mennyezetének befejezésére. És bár a bevonat felszerelése 7-10 cm-re lopott, a fényesség vizuálisan felemeli a mennyezeteket.

Sajnálatos módon a kondenzátum nyomai jól láthatóak, míg a homályos felület elrejti a szárított nedvességet, és jól illeszkedik a cseréphez és a műanyaghoz.

Végső intézkedések

Amikor befejeződött a munkálatok befejezése, felszerelhet egy fürdőszobát, bútorokat és csatlakoztatható berendezéseket. Mint láthatja, az önjavítás nehéz feladat, amely bizonyos készségeket igényel, de mégis érdekes és informatív!

A befejezett javított fürdő kitöltésével a következő videón olvashat:

Do-it-yourself fürdőszoba javítás - A legjobb módja annak, hogy hozzon létre egy szép belső! (71 kép)

Ahhoz, hogy minőségi javítást végezzen a fürdőszobában, nincs szükség nagy pénzügyekre. Végül is, ha akarod, jelentősen megtakaríthatsz pénzt.

Például elutasíthatja a tervező szolgáltatásait, és olyan stílusokat készíthet, amelyekben a javításra kerül sor.

Ön is mentheti az építési csapat és csináld magad.

De ahhoz, hogy a folyamatot ki lehessen igazítani és az elért eredményeket előre meg kell tenni egy részletes akciótervet.

Szükséged lesz:

 • Jöjjön fel egy design;
 • Töltse fel a szükséges anyagokat és eszközöket;
 • Készítsen költségvetést;
 • Számolja ki a fürdőszoba pontos méretét és a vízvezeték méreteit;

Kiválasztásakor ügyelni kell a helyiség területére. Egy kis terület tulajdonosának figyelembe kell vennie, hogy egy kis hely kevésbé funkcionális.

Néhány tipp a kis fürdőszoba javításakor

A világos színek a belső térben és a nagy falak tükrében, vizuálisan növelik a szobát.

Megtagadhatja a fürdő felszerelését és a zuhanyozás előnyben részesítését. Így a helyiség nagyobb lesz.

Higéniai termékekhez a nagyméretű padlószekrények helyett levehető kompakt ládák.

Miután eldöntötte a design kiválasztását, szükség van egy cselekvési terv kidolgozására. Végül is, hogy a folyamat folyamatosan folytatódjon, minden tevékenységet következetesen végre kell hajtania.

A korábbi munkák iránti gondatlan hozzáállás jelentősen befolyásolhatja a végeredményt.

1. lépés: Számítsa ki az építőanyagok mennyiségét

Ez egy nagyon fontos szakasz a javításban. Egy kellemetlen pillanat lehet az a tény, hogy ha nem számítanak helyesen, akkor nincs elég csempe, panel vagy más építőanyag.

Valójában, az eljárás során vágás és lefektetése néhány anyag károsodhat. Az ilyen esemény elkerülése érdekében kezdetben az építőanyagokat marginális áron kell megvásárolnia.

2. lépés: Vegye ki a régi felületet

A csempe eltávolításához a padlóról a falakról és a csempékről egy kalapácsot és vésőt kell készíteni. Azonban könnyebb lesz a munkával megbirkózni egy lyukasztóval vagy egy fúróval. Két lehetőség van a leszerelésre: megtakarítás és vészhelyzet.

Az első kalapáccsal és vésővel készült. Először be kell áztatnia a habarcsot, majd óvatosan el kell különíteni minden csempe a falról vagy a padlóról.

A második lehetőség sokkal gyorsabb, de "porosabb" és "zajos". Ehhez csak a perforátorral kell levenni a bevonatrétegeket.

3. lépés: javítsa meg a padlót

Először telepítse a készülék esztrichét. Ha egy további "meleg padló" rendszer telepítését nem tervezik, akkor az esztrich magassága 1-1,5 cm, 3 - 4 cm magas lesz, ha a padlót tovább melegítik.

A "meleg padló" rendszer többféle típusú: víz, film és elektromos. Bármelyik rendszer jól megőrzi a mikroklímát a fürdőszobában, miközben ez nem drága és egyszerűen telepíthető.

4. lépés: Faldíszítés

A mai napig a piac a "minden tárca" anyagát mutatja be a fürdőszobában. Először is, mindez attól függ, hogy milyen pénzügyek vannak. Leggyakrabban a falakon feküdt a csempe.

De lehet választani egy több költségvetési lehetőség, mint pl. Műanyag panelek vagy egy speciális nedvességálló gipsz. A javítás ezen szakaszában mindez a képzelőerejétől és a pénzügyektől függ.

5. lépés: Mennyezet

A mennyezet javításakor a falakon alkalmazott anyagokra kell építeni. Például csempe és műanyag nagyon rugalmas vinilfilm.

Ha különböző mennyezetű mennyezeteket tervez, akkor használjon speciális nedvességálló gipszkarton. Azonban van még egy költségvetési lehetőség: műanyag panelek.

Miután elvégezte a befejező munkát, felszerelhet egy fürdőszobát, bútorokat és vízvezetéket. A DIY javítás nem könnyű, de nagyon informatív. Ezenkívül pénzt takaríthat meg, és a tervezést pontosan úgy készítheti el, amennyit csak akar!

Do-it-yourself fürdőszoba javítás - mindenki számára elérhető legegyszerűbb lehetőség

Ha úgy dönt, hogy saját maga javítja a fürdőszobát, ez a felülvizsgálat megmutatja a megfelelő műveletek sorrendjét. Válassza ki a munkához legjobban megfelelő opciót, és hajtsa végre azt a cikk vonatkozó részében javasolt módon.

A képen: a fürdőszoba dekorációjának nemcsak vonzónak, hanem megbízhatónak is kell lennie.

Gondolnia kell a tervezési részletekre.

hirdetés

Hogyan szervezzen munkát?

Hogy megbirkózz a munkával, gondosan meg kell tervezned az egyes szakaszokat.

Minél többet értesz minden szakaszban, annál könnyebben fog működni:

 • Gondolkodva a belső tér jövőjéről és a vízvezeték megválasztásáról;
 • Régi befejeződések és berendezések lebontása;
 • Kommunikáció lebonyolítása;
 • Padlóburkolat;
 • Fal dekoráció;
 • Mennyezeti dekoráció.

Még egy egyszerű javítás is jól néz ki, ha minden tételt gondosan választanak ki.

Belső tervezés

A munka megkezdése előtt számos tényezőre van szükség, és meg kell tervezni a javítást.

Ebben a szakaszban a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 • A szoba mérete - ez közvetlenül érinti a tervezést. Ha a szoba kicsi, akkor előtérbe kerül a racionális térhasználat. És ha elég hely van, akkor bármilyen ötletet megtestesíthet, amit látni szeretne;

Példa arra, hogyan lehet kényelmes környezetet teremteni a minimális területen

 • Ezután el kell választania a vízvezeték- és bútorelemek elhelyezését. Nincs szükség tervezőre, az internet tele van olyan példákkal, amelyeket használhat. És elkészíthet egy kész megoldást, vagy egy vagy több példán alapulhat saját verziója annak érdekében, hogy figyelembe vegye a fürdőszobai funkciókat;

Fontos, hogy előzetesen döntsön az összes belső elem elrendezéséről, hogy ezekre az információkra épüljön a jövőben.

 • Meg kell vizsgálni, hogy szükség van-e víz- és csatornacserére. Döntse el előre is, hogy a vízvezeték-rendszer cserélődik-e, mivel ez jelentősen megnöveli a projekt költségeit. Ha a csere történik, akkor előre meg kell határozni a speciális felszerelési lehetőségeket annak érdekében, hogy megismerje a méretét, színeit és a csatlakozási módját;

Bath - a fő tárgy a szobában, és a választása kell adni a leginkább figyelmet.

 • Nagyon fontos szempont a tervezett költségvetés. Ha a javításokat gyorsan és olcsó módon kell végrehajtani, akkor az anyagoknak olcsónak és könnyen telepíthetőeknek kell lenniük. És fordítva, ha fontos az Ön számára a legjobb eredmény elérése, és az ár kérdése nem éri meg, akkor drága befejező anyagokat választhat;
 • Ügyeljen arra, hogy minden felület felületét megmérje, ez lehetővé teszi számodra, hogy pontosan kiszámolja a befejező anyagokat.

A mérés néhány percet vesz igénybe, de a méretek centiméter pontossággal ismerkednek meg.

A régi lakkozások és berendezések szétszerelése

A munkának ez a része gyakran több időt vesz igénybe, mint a befejező. Végtére is, a kopogtatás sokkal nehezebb, mint egy új, ugyanez vonatkozik a festék eltávolítására és a vízelvezetésre.

Tekintsük a leggyakoribb munkatípusokat:

 • A padlón leggyakrabban csempe van. A legegyszerűbb módja annak, hogy tisztítsa meg a lapos pengével. A folyamat zajos, és nem mindig egyszerű, különösen, ha a kerámiát szilárdan tartja, és nem teljesen, hanem darabokban mozog. Sokkal könnyebb, ha van linóleum: csak le kell venni a lábazatot és le kell tépnie, vagy csak eltávolítani az anyagot a felületről;

A csempe lövésének legegyszerűbb módja perforáló.

 • Ami a mennyezetet illeti, gyakran meszelt vagy festett. Az első opciót egy spatulával kell eltávolítani, a felületet előszappanosítva. A második helyzetet a helyzetnek megfelelően kell megvizsgálni, és speciális formulákat, vagy hajszárítóval vagy mechanikus feldolgozással kell felmelegíteni;

A meszelés eltávolítása - a folyamat egyszerű, de piszkos

 • Ami a falakat illeti, akkor leggyakrabban csempék vagy sok réteg olajfesték. Az első típusú bevonatot kalapácsfúróval vagy vésővel leeresztik. A második leginkább egy speciális kompozícióval távolítható el, amelyet festékeltávolítónak neveznek. A mosást a felületre helyezzük, és egy bizonyos ideig hagyjuk, majd a festék könnyen eltávolodik a falról, szükség esetén a külön területeket újra feldolgozzuk;

A mosás miatt a festék laza és sokkal könnyebb eltávolítani.

 • A szivárgó vízvezeték a helyzet által termelt. Gyakran a fürdőszoba oldalai és tartóik betonozottak, ezért a szerkezetet egy perforátor segítségével ki kell üríteni. Ha az építkezés nagyon nehéz, és problémás, hogy kis helyiségből vegye ki, akkor egy darabolóval két részre vághatja. Ez egyszerűsíti a munkáját.

Néha könnyebb levágni a fürdőt, és darabokra tenni.

Új kommunikáció létrehozása

Ha a régi felszerelés lebontása után rettenetes fémvízcsöveket és öntöttvas szennyvíztisztító elemeket fedezett fel, akkor jobb cserélni őket.

A munka ebben a sorrendben történik:

Jobb a régi csövek cseréje

 • Először le kell szednem az összes régi csövet. A csatornahálózatok ki vannak húzva az ízületeknél, és a vízvezetékeket levágják a vízcsapot levágó csap előtt;

Példa arra, hogyan tartoznak a lepedékkel bevont csövek

Itt ezeken a helyeken el kell különíteni a csatornacsöveket

 • A vízvezetékek elrejtéséhez célszerű a hornyokba helyezni őket. A hornyok a falakon készülnek egy perforátorral a csővezetékek méreténél. Fontos, hogy előzetesen keresse meg a hornyok elhelyezkedését, nehogy a munka közben ne legyen elterelve;

A hornyok lehetővé teszik, hogy eltakarja a csöveket a falakon

 • A szennyvíz műanyag csövekből készül. A speciális tömítésekkel való csatlakozásnak köszönhetően könnyedén összeállíthatja a rendszert saját kezével, és ez egy kis időt vesz igénybe. Minden fordulatot és ágat speciális szögek és csapok segítségével készítenek;

Példa a szennyvíz elhelyezése a fürdőszobában

 • Ami a vízvezetékeket illeti, a legjobb, ha polipropilén csöveket helyeznek el, amelyeket speciális forrasztó vasal kötnek össze. Ha nincs ilyen felszerelése, vonzhat egy szakembert. A fürdőszobában a munka mennyisége kicsi, és a szolgáltatások ára nem lesz túl nagy;

A kommunikáció cseréje megóvja a problémákat legalább 10 évig.

Padlóburkolat elhelyezése

Ha a saját kezével a fürdőszobában javít, akkor a padlóról kell indulnia. Két munkamódszert vizsgálunk: a linóleumot és a burkolólapokat. De először fel kell készíteni a felületet.

A folyamat a következő:

 • A padlót porról és törmelékről tisztítják, ha nagyobb szabálytalanságokkal, repedésekkel és sérülésekkel jár, akkor a legjobb, ha cementhabarcsot zárnak be. Vegyünk egy kész száraz keveréket, vízzel hígítjuk és az előírt területeken alkalmazzuk;
 • A padló végleges kiegyenlítése a legegyszerűbb az önterülő keverék használatával. Fel kell készülni és fel kell önteni a felületre, majd egyenletesen elosztják egy tűhengerrel vagy spatulával. Fontos, hogy a síkot sík és sima legyen, így egyszerűbbé teheti a munkát.

Az önkiegyenlítés egyszerűen a padlóra esik és kiegyensúlyozódik.

Ha úgy dönt, hogy meleg padlót készít, akkor jobb, ha feltölti a felületet a csövek vagy fűtő modulok behelyezése után. Akkor kétszer nem kell megcsinálni. Az eljárás a következő: először a fűtési rendszert helyezzük el (ezt a folyamatot külön felülvizsgálat tárgyalja), majd az oldatot olyan módon öntjük, hogy vastagsága a csövek fölött legalább 2 cm legyen.

A meleg padlót habarcs töltik fel, és a felület egyidejűleg kiegyenlít.

Most nézzük meg a leggyorsabb megoldást a fürdőszoba padlójának javítására:

 • A linóleumot megvásárolják, és érdemes választani az opciókat bázis vagy polimer habbázis nélkül, ami nem fél a nedvességtől. Nagyon fontos, hogy vásároljon egy darabot ebből a méretből, hogy a teljes felületet varrás nélkül fedje le. Az anyag nagy szélességű lehet, ezért nem lesz gond a választással;

Sok színes lehetőség van, ami szintén fontos

 • Az anyag a padlóra kerül, majd a felületre van állítva. A felesleges mennyiséget a fal és a padló csomópontján lévő késsel óvatosan levágják. A munka egyszerű, de gondoskodik arról, hogy ne rontsa el az anyagot. A legjobb, ha egy kemény pengével éles kést vágunk;

Nagyon kényelmes, hogy az anyagot pontosan a szoba alakjához vágja, nem kell semmit módosítania.

 • Mivel a szoba kicsi, nem szükséges ragasztani az anyagot. Sokkal könnyebb ragasztani a kétoldalas maszkoló szalagot a kerület mentén, és rögzíteni a linóleumot rajta. Minden nagyon egyszerű és ugyanakkor nagyon megbízható.

Így gyorsan és biztonságosan rögzítheti a linóleumot

Most egy megbízhatóbb opciót elemezünk - egy csempe, amely nemcsak vonzó, hanem tartós is.

Ebben az esetben a munkákat az alábbi módon kell végrehajtani:

 • A szükséges anyagok előkészítése. Magának a kerámiának a mellett ragasztóanyag-kompozícióra és fugára van szükség a fugázáshoz;

Sok lehetőség közül választhat.

 • Az eszköz megköveteli az építési szintet, a fogazott simítót, a keverőt és egy tartályt a megoldás elkészítéséhez. Ezenkívül nem kell csempevágó nélkül is megtenni, mivel minden esetben bizonyos elemek vágására van szükség. A keresztezések segítenek a csempe közötti tökéletesen lapos és rendezett varrásoknak;

A keresztek tökéletesen laposak a burkolatok között.

 • A szoba közepétől kezdve, a szoba sarkából indulhat. Ragasztásra kerül a padlóra, amelyet hornyolt simítóval vagy simítóval egyenlítenek ki. Egy vagy több csempe van elhelyezve, amelyek után a pozíciójukat egy szinttel szabályozzák és ellenőrzik. Szükség esetén az egyes területeket kissé csípheti kézzel, általában problémamentesen ülnek le;

Minden varraton keresztbe kell helyezni, így tökéletesen illeszthető

 • A fektetés folytatódik. Fontos, hogy ellenőrizze az egyes elemek szintjét, valamint az egész felületet. Tegyen egy szintet minden irányba annak érdekében, hogy felismerje és megszüntesse őket időben, ha vannak problémák;

Fontos, hogy a repülőgépet a lehető leggyakrabban ellenőrizzük, majd pontosan kirajzolhatjuk a padlót

 • Miután a csempeburkolatot a padlóra helyezte, meg kell várnia, hogy a ragasztó megszáradjon, általában egy napig tart. Ezután elkészítik és felhordják a simítót minden repedéshez. A gumihevederrel végzett munkát meg kell töltenie a burkolatok között, hogy megvédje a felületet a nedvességtől. A fugák szárítása után távolítsa el a maradékokat a felületről és mossa le a burkolólapokat.

A varratokat nagyon jól lezárni kell.

Munka falakkal

Ami a helyiségek e részét illeti, itt is két lehetőséget vizsgálunk: PVC panelek és csempék. Ha olcsó megoldásra van szüksége, akkor feltétlenül a falakat műanyag panelekkel kell átvezetni.

A munkamódszerek így néz ki:

A burkolás folyamat olyan egyszerű, hogy még egy kezdő mester is

 • Először fel kell készíteni a falakat. Ha nagy szabálytalanságuk vagy repedésük van, azokat cementhabarcsgal kell lezárni. A formák középpontjai szükségképpen speciális fungicid szerkezetekkel dolgoznak;
 • A munka érdekében PVC panelek és kiegészítők szükségesek számukra, valamint egy fadarab a betéthez és a kötőelemekhez. A szerszám igényel szintet, fűrészlapot, csavarhúzót és perforátort, valamint mérőszalagot és ceruzát a méréshez és jelöléshez;

Ez a rendszer segít kiszámolni, hogy mit kell és milyen mennyiségben.

 • A falak befejeződése a keret kialakításával kezdődik, ezért először egy szintjelzést végzünk a jövőbeli keret síkjának meghatározásához. Ezután a rudat vágják a kívánt méretű darabokra, és 50 cm-en keresztül lyukakat fúrnak a tüskékre;
 • A címkék a falakon készülnek, lyukak vannak fúrva, és a rúd a tüskékhez van rögzítve, de nincs rögzítve. A szint segítségével a lépték síkja fel van téve, alátámasztják a léceket és a forgácsokat, majd a csavarokat kalapálják;

A láda legyen lapos

Ha van egy felszálló a fürdőszobában, akkor azt is jobb, ha feltölti. Ehhez egy csatorna épül a cső körül.

A felszállók kívánatosak a cél mögé rejteni

 • A rögzítőpanelek egyszerűek. A kezdő profil vagy sarok a sarokban van elhelyezve, amely után az első elem be van helyezve. Az elülső kiemelkedést a csavarokkal vagy a tűzéssel ellátott tűzőhöz rögzíti. A munka egyszerű és kevés időt vesz igénybe, a legfontosabb az, hogy az elemeket jól rögzítsék a rögzítés előtt;

A tartó a hátsó kiálló részen keresztül történik

 • Ha nem rögzítette azonnal a kiegészítő elemeket, akkor a panelek felhelyezése után be kell ragasztania a sarkokat és más alkatrészeket a folyékony körmökhöz. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan zárja be az összes hibát, és gondoskodjon a javításról.

A sarkok és a padlódeszkák díszítik a falakat

A második lehetőség a falak befejezésére a fürdőszobában - kerámia burkolólapok elhelyezése.

A folyamat majdnem ugyanaz, mint a padló felé néző, de saját tulajdonságai vannak, amelyeket itt vizsgálunk:

 • Először is, egy rakla vagy egy fémprofil rögzítve van a kerület mentén egy csempe magasságában. A falazat elkezdi ezt az elemet, ez biztosítja a fal tökéletes lapos falát, még akkor is, ha vannak hibák a padlón. A munka egyszerű: a felületre ragasztják, majd a burkolólapokat ragasztják. Ne felejtsük el, hogy kereszteket rakjunk a varratokba, és ellenőrizzük a síkot egy szinttel;

A raszter lehetővé teszi, hogy az ideális vízszinteset a falak falához igazítsa

 • A következő napon a lécek eltávolításra kerülnek, és jelentheti az első sort. Ha szükséges, az elemeket levágják, és alulról felfelé lapos falat kapunk;

Az első sor illik az utolsóhoz

 • A befejező szakasz - a fuga tömítései. Fontos, hogy minden varrást kitöltsünk, nehogy a víz a felszín alá kerüljön.

A kontrasztos színű habarcs kiválasztása a felületet kifejezőbbé teheti.

Mennyezeti kivitelezés

A panelek a fürdőszoba mennyezetére alkalmasak.

Most meg fogjuk érteni, hogyan kell a mennyezet javítását elvégezni. Három lehetőség van, ha olcsó javításokra van szüksége, a legegyszerűbb mód a műanyag panelek használatára (a technológia ugyanaz, mint a fenti részben).

Ha megbízható és vonzó mennyezetet szeretne kapni, megrendelheti a nyújtószövetet. Egy másik olcsó megoldás a felület felhalmozása, amit elemezni fogunk.

A munka technológiája egyszerű:

 • Az anyagoktól a gőztől a nedves helyiségekig, a mély behatolásig és a bizonyos színű festékhez kell;

A készítmény száraz és kész formában is megvásárolható.

 • A szerszámhoz egy ecsettel kell rendelkeznie a festékhez és a talajhoz (vagy hengerhez), egy széles és keskeny spatulához, egy csiszolópapír csiszolóréshez;
 • A munka a szennyeződéstől és a portól való megtisztítással kezdődik. Ha van rá varrás, akkor különleges betonlemezekkel kell lezárni. A penészgomba fertőtlenítő hatású;
 • A mennyezetet alapozóval kezelik, lehetővé teszi a felület megerősítését és a gitt összetételének tapadását. Elég konkrét és egyetlen kezelésre. A munka csak akkor folytatható, ha a felület teljesen száraz;

Az alapozó lehetővé teszi a felület elkészítését a befejezéshez

 • A kendőt két rétegben készítik el. Az elsőre szükség van a kisebb szabálytalanságok kiküszöbölésére, és többé-kevésbé egységes gittréteget kell alkalmazni az egész felületre. A második a végső beállítás, és megszünteti az első réteg összes hibáját. A munka egyszerű: a spatulát 30 fokos szögben tartják, és a masszát a mennyezeten egyenletes rétegben osztják el;

Az első rétegnek minden rendellenességet és foltot le kell fednie.

 • Szárítás után a felületet ki kell emelni. Ehhez csiszolópapírral vagy csiszolószemcsékkel dolgozzunk ki, P150-es vagy annál kisebb szemcsézettel. A mennyezetet alkatrészekben dolgozzák fel, hogy eltávolítsák a gittben lévő összes hibát és tökéletesen simítsa a síkot;

A köszörülés lehetővé teszi, hogy a felületet tökéletesen elérje

Annak ellenõrzésére, hogy mennyire jól állította a mennyezetet, csak egy izzót vagy zseblámpát vigyen magához. A fény minden hibát megmutat, ha jelen van.

A lámpa lehetővé teszi a mennyezet gyors beállítását

 • Szintezés után a port eltávolítják a felületről. Ezután primert alkalmaznak rá a gittréteg megerősítésére;
 • Utolsó a festés. Használjon mosható festéket, hogy megkönnyítse a mennyezet gondozását, és nem fél a nedvességtől. Leggyakrabban a színezés két rétegben történik.

A festett mennyezet nedves nedves réteggel tisztítható

Ha elsajátította a fürdőszoba dekorációját, akkor könnyedén megjavíthatja és javíthatja a lakást a saját kezével. A legfontosabb dolog nem félni, mert a munka csak első pillantásra nehéz, sőt, ha akarod, akkor egy hét múlva elkészítheti a szobát.

következtetés

Biztos vagyok benne, hogy a cikk elolvasása után már megválasztja a javítási opciót és végrehajtja azt a közeljövőben. A jelen cikk videója segít megérteni néhány fent leírt munkát. Ha kérdései vannak, írja meg őket az alábbi megjegyzésekben.

A fürdőszoba javítása: a becslés, a szoba sajátossága, a teljes munkaciklus

Mindenesetre érdemes gondolkodni egy saját kezű fürdőszobai javítással kapcsolatban: a munkalehetőség az anyagköltség legalább 50% -át teszi ki, vagyis az önjavítás legalább másfélszer olcsóbb lesz, és a fürdőszoba és a WC javítása önmagában drága. De teljes felelősséggel kell megközelítenie az ügyet: a fürdőszoba javítása nem csak szilárd ismereteket igényel, hanem elég magas szintű készségeket is. Ezért először számolnia kell a független javítások költségeit, majd alaposan meg kell vizsgálnia a szakemberek javaslatait, és ha van olyan mester vagy cég, aki készen áll a fürdőszobai javításra olcsóbban a becsült költségekhez képest, akkor vegye fel velük a kapcsolatot. Mindenesetre a javítás előkészülete az árak vizsgálatával kezdődik.

Árak és költségek

A fürdőszobai javításra szolgáló anyagokat gondosan kell kiválasztani. A szokásos paraméterek mellett fontos a nedvességelnyelési tényező (a fürdőszobában magas páratartalmú helyiség), a hőtágulási tényező (a fürdőszobában gyakori hőmérséklet-csökkenések) és a porozitás fontosak egészségügyi és higiéniai szempontból. Így lehetetlen számolni "csak olcsóbb".

Nem valószínű, hogy az anyag paramétereire vonatkozó pontos adatok találhatók, és nehéz egy nem szakértő számára megérteni őket, ezért olyan anyagokat kell kiválasztania, amelyeket kifejezetten szaniter létesítményekhez vagy külső használatra terveztek. A fürdőszoba javítására alkalmas anyagok árai a következőképpen alakulnak:

 1. A csempe a padlóra - 40 rubel / darab (30x30 cm) termelt a FÁK és a 60 rubel / darab európai termelés egyáltalán nem a legjobb minőségű, de gyakran a legjobb dekoráció.
 2. Falcserép - egy darab ára ugyanaz, de egy csempe mérete kisebb.
 3. Porcelán csempe - 50 rubel / db.
 4. Ragasztás, minták, keresztezések, csempehabarcsok - valamint az egységnyi területre jutó költség 50% -a.
 5. Üvegmágneses lemez (SML) 1220x2440 mm - 250 rubel / lap.
 6. Laminált padló - 300 rubel / karton 300x2950 mm.
 7. Ömlesztett padló - a 220 rubel / 10 liter kész anyag.
 8. Ugyanez a melegítés hatása (ThermoPlast vegyület) - 640 rubel / m².
 9. Teak vagy vörösfenyő padló - 500dr / m².
 10. Polipropilén PPN csövek hideg vízhez - 24 rubel / m².
 11. Ugyanaz a PPR forró vízzel (megerősített) - 35 rubel / m².
 12. Vízelvezető csövek 50 mm - 45 rubel / négyzetméter.
 13. Csővezetékek és szelepek szerelvényei - a csövek ára 60% -a.
 14. PVA emulzió - 240 rubel / csomag 5 literes.

Ezekre az árakra koncentrálva és a padló, a mennyezet és a falak területének ismeretében a fürdőszobában megmutathatja, mennyit költ a fürdőszobában, amikor magának csinálja. A következő mérlegelés szükségességének kiszámításakor:

 • Nem szükséges az összes anyagi név. Az adott eset kiválasztási kritériumait a munkaszakaszok leírásában ismertetjük.
 • Az összes fenti anyagminőség egyenértékű a végeredmény minőségével. Az olcsóbb anyagok használata csak bonyolítja a kiválasztást és késlelteti a munkát.
 • A csempészethez és a kis csempék hulladékhoz 3-5% -os küszöbértéket kell biztosítani: például 300 darabot terjesztenek egy adott területen. a padlón. Meg kell vásárolni a 310-315. Ha egy kis fürdőszobát javítanak, 5-7% -ot ki kell tenni és ki kell venni.
 • A hulladéklemez anyagokat a megfelelő munkafolyamat előkészítésénél kell kiszámítani, lásd alább szakaszokat.
 • Más anyagokra (cement, homok, gitt, szilikon stb.) 35-40% -ot kell hozzáadni a kapott mennyiséghez.
 • A saját kezeid teljes időtartama legalább 2 hét a fürdő és a WC számára, és legalább 2 hónap a padlólemez cseréjekor.
 • Az egészségügyi berendezések árai a választott nevektől és gyártótól függenek.
 1. Az árakra koncentrálva feltétlenül kérdezze meg a potenciális vállalkozókat, ne csak a munka teljes költségét, hanem az egyes anyagok árait is. A beszállítók a jó kézművesek számára kedvezményt kapnak, és az árak alacsonyabbak lesznek a boltok árainál. Ha drágább, lépjen kapcsolatba valaki mással: előtted vagy grabbers, hackerek vagy ügyetlen.
 2. A fűtött törölközőtartó kiválasztásakor vegye figyelembe az egyedi rozsdamentes acél kivitelét. A krómozott sárgaréz gyakran drágább, és más típusok vagy nagyon drágák (például például kiegészítő elektromos fűtés) vagy nem alkalmasak a minőségre.
 3. Szintén fontolja meg egy keverő beszerzését infravörös érzékelővel. Automatikusan bekapcsolódik, amikor kézzel hozzák, és előre beállított hőmérsékletet ad a víznek. A készülék nem olcsó, de a valódi megtakarítások körülbelül 50% (fele!) A víz és 35-40% -a villamos energia a fűtés.

A munka sorrendje

Tegyük fel, hogy önálló, gazdaságos fürdőszobai javításról van szó. Ebben az esetben tudnia kell, hogy a fürdőszobai javításokat egy bizonyos sorrendben hajtják végre:

 1. Az egészségügyi berendezések mennyiségének és nómenklatúrájának megválasztása.
 2. A színek kialakítása és kiválasztása.
 3. A mennyiség kiszámítása és a befejező anyagok beszerzése.
 4. A szoba előkészítése.
 5. A padló állapotának felülvizsgálata és a javítás módjának megválasztása.
 6. Anyagok megvásárlása a padló javításához.
 7. Padló javítás: vízszigetelés, esztrich csere, szigetelés.
 8. Csővezeték telepítése.
 9. Elektromos vezetékek.
 10. Gipsz falak és mennyezet.
 11. Mennyezeti dekoráció: szigetelés és burkolat.
 12. padló.
 13. Fal díszítés: burkolat, fugázás, saroktömítés.
 14. Szellőzés telepítése.
 15. Vízvezeték szerelése és szerelése.

Amint láthatjuk, az ajánlott műsorok némileg eltérnek a hagyományostól. A magyarázatok a szövegben szerepelnek; mi, mielőtt leírnánk, hogyan lehet javítani a fürdőszobában, további pontosítása néhány fontos pontot:

 • A meleg, nedves fürdõ a mikroorganizmusok számára jó táptalaj. Ezért a befejező módszerek, mint pl. A gipszkarton a dobozon, nincsenek figyelembe véve: a süket üreg a falban előbb vagy utóbb fertőzésgé válik.
 • Az elektromos áramütés veszélye szerint a fürdőszoba különösen veszélyes helyiség: magas páratartalom, magas hőmérséklet, elektromosan vezetőképes (bármilyen típusú bevonattal) padló. Ennek következtében eltűnik a fürdőszobai aljzatok és kapcsolók kérdése - az életveszély és a jelentős bírságok tele vannak. Hogy ezt a korlátot megszorítsuk, anélkül, hogy formálisan megtörnénk a szabályokat, és nem veszélyeztetnénk az életedet, részletesen leírjuk egy másik cikkben; itt csak általános utasításokat adunk meg.
 • A fürdőszobában végzett munka tervezésénél minden esetben kerülni kell a normál ipari fa, részek és kötőelemek egyszerű acélból történő bevonását olyan bevonattal, alumíniummal és egyéb anyagokkal, amelyek folyamatosan magas nedvességtartalommal korrodálódnak, vagy amelyek aktív nedvességet szívnak fel.
 • Egy kis lakásban teljesen érthető, hogy az előző fürdőkád helyett egy zuhanykabinat helyeznek el; esetleg kombinálva sarokba ülő fürdővel. Az ivóvíz és a forró víz jelenlegi árai miatt az olcsó lakások lakói gyakran nem akarnak áztatni a kádban, és a kis fürdőszobában van hely egy mosógép számára.

Az első lépések a javításhoz

Vízvezeték és tervezés

Hogyan kezdheti meg saját fürdőszobájának javítását? A tervezés, valamint a tervezés a választás a vízvezeték. Nem fogunk lelkesedni a magas és az alacsony dolgok összekapcsolásával: a javítás bonyolultsága és költsége nagymértékben függ ezeken a szakaszokon. Például: a tulipán mosdócsaládja sokkal könnyebbé teszi a csövezést, de ehhez megnövekedett sima és megkönnyebbülésre van szükség a falburkolatokhoz képest, különben a padló alján lévő piszok lassan eltántorodik a falakon. A kád csaptelep egyszerűbbé teszi a csövek használatát, de külön mosdókagylóra van szükség.

Lehetetlen felsorolni az összes árnyalatot, csak akkor tudunk róla, hogy ugyanabban a lakásban ugyanabban a házban a fürdőszobák ugyanazt mutatják, ugyanaz a beszállítók ugyanazok az anyagai akár 20% -kal különböznek a javítások költségeitől. Tekintettel az ilyen drága eszköz, mint a fürdőszoba költségeire, az összeg jelentős. Tehát - úgy gondoljuk, úgy gondoljuk, úgy tettünk.

Azt is megjegyezhetjük, hogy egy átlagos házban még egy falra szerelhető csaptelepről sem gondolhatunk: az ilyen jellegű luxus lehetőségét az építkezés színpadán helyezik el. A tipikus házaknál elfogadhatatlan, hogy egy rést találjanak rá.

anyagok

csövek

Az egyetlen megfelelő csőgyártmány a polipropilén. A fém-műanyag drágább, és alkalmasabb műszaki és gazdasági mutatókra a fűtések sík huzalozásához vagy hosszú csövekhez, sok hajlítással. A fürdőszobában nem észlelik őket, de a fém műanyagok szerelvényeinek tömítései egyszer és áramlása esetén a propilén egy szilárd monolitba hegeszthető és félelem nélkül rejtve marad a falakon.

A polipropilén csövekkel való munka itt található.

Ami a PVC-t vagy a polietilént illeti, ezek csövei alkalmasak a vidéki házak, előre gyártott panelházak és más, olcsó, nem tartós szerkezetek kialakítására a teljes tulajdonságok számára. Az acélcsövek még mindig a legolcsóbbak, de ahogyan tudják, belülről rozsdásodnak, nehéz vele dolgozni, és a lakásban vagy egy kis magánházban minden olcsóságuk csökken.

Tipp: a csövek kiválasztásakor mérje meg a külső átmérőjüket egy féknyeréssel. Ellenkező esetben kiderülhet, hogy egy drága gyémántfúró helyett kettőt kell vásárolnia.

Szerelvények és szerelvények

Szerelvények és szerelvények műanyag csövekhez

Különösen érdemes beszélni a propilén szerelvényekről. A fürdőszobában, ahol nehéz hozzáférést biztosítani a még nyitott csatlakozásokhoz, a szerelvényeket csak szilárd műanyagból szabad használni. A fémre való áttérés csak akkor engedélyezett, ha a fogyasztókhoz csatlakozik, például kazán (lásd az ábrát). Az ilyen szerelvények segítségével összeállíthatja a teljes szétszerelést, és elrejtheti a szem elől, anélkül, hogy a szivárgásokra gondolna. Természetesen ehhez külön forrasztópáka szükséges.

A csavarkötések teljesen elfogadhatatlanok. Ennek megfelelően, ha két darab csövet kell csatlakoztatni, akkor ez egy speciális csatolással is elvégezhető.

Szelepek - golyó, de újra, műanyagon forrasztva, a jobb oldali ábrán is látható. Fémhez való csatlakozáshoz - egy cső vastagabb falakkal és műanyag menetekkel. A gyakorlat azt mutatja, hogy forró csöveken a fém menetes bélés idővel gyengül, kitágul és szivárog.

csempe

A padló a legjobb választás - porcelán. Ez csak kissé drágább, mint a cserép, amely egy kis területen egy fillért jelent, de sokkal erősebb és nem csúszós, sima felületen is. Az utolsó a fürdőszobában létfontosságú: a fürdőszobában elcsúszott törések és kraniocerebrális sérülések nem utolsóak a mentőautó orvosi statisztikájában.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a csempe méreteinek és felületi állapotának pontosságát:

 1. Kérje meg az eladótól néhány darabot különböző csomagokból. Visszautasít - menjen másikba.
 2. Tegye a csempék a csikket egy sík felületen egymáshoz közel egymáshoz, és 90 fokos fordulattal nézze meg a felső szélét. Ha a 3-4 pár méretű különbség nem haladja meg az 1 mm-t, ettől a kötegből az "arc" és a máz ellenőrzése után tehet.
 3. Párokban is egymásra rakják az elülső felületeket. Nem szabad látható domb, "vályú" vagy "propeller".
 4. Ezután vegye be a csempe, hozza közel a szeméhez, és nézze meg a felszínén a fény ellen. Vannak lyukak, repedések, mikroívek - elutasítjuk: a fürdőszobában hamarosan szennyezik, és nem lehet tisztítani.

A fürdőszobai csempékre vonatkozó ilyen nagy követelményeket nem annyira az esztétikával, mint a higiéniával magyarázzák: a szennyezés láthatatlan szemei ​​fertőtlenítés terjedésének forrágyává válnak, de a fürdő alatt a felület állapotának ellenőrzése és nehéz megmosni. Ezért jobb, ha egyáltalán nem veszi figyelembe az alternatív termékpalettákat.

Szerszám és ragasztó

Cserép ragasztó jobb lassan szárad - 12-24 óra. Az önbehelyezésnél lassan működik, és megszünteti a foltokat anélkül, hogy romlana a bevonat minősége. Elõször is, higiénia: a csempe még mindig szilárdan tartja magát, de az apró héj alatt a mikrobák találnak kényelmes és megközelíthetetlen helyet az Ön számára.

A ragasztó spatulát a ragasztócsíkon feltüntetett fogak merőlegesével és mélységével kell kiválasztani. Ha ilyen utasítások nincsenek, és ezt a ragasztót korábban tesztelték és megbízhatónak bizonyultak, akkor a fogak 3-6 mm-re vannak. A durva spatula a padló ragasztásához túl nagy ragasztási rozsokat eredményez, és az üregek valószínűleg a csempe alatt maradnak.

Azonnal nézzen meg és csempe vágó egy gyémánt magfúró a külső átmérője a vásárolt csövek. A burkolólapok - műanyag keresztezések mintaképeit, a fürdőszoba más tagjaival együtt nehéz lesz dolgozni. Nem szabad aggódnia a csiszolónak a fugázáshoz: ahelyett, hogy egy 5-6 mm átmérőjű villamos kábel a vinil szigetelésben jól működik, lásd alább. De győződjön meg róla, hogy egy flanel rongyot rak fel (ugyanarra a habarcsra), és jobb 5-6 olcsó mikroszálas ruhát vásárolni szemüvegek tisztításához.

A fürdőszoba javításához szükséges maradék anyagokat a szokásos építési munkakörülmények alapján választják ki.

Helyiség előkészítése

Először el kell döntenie, hogy mi legyen a régi fürdőszobával. Ha öntöttvas - jobb, ha elhagyja és megújítja epoxi vagy akril vegyület. Ha ón, de a zománc és a fistula vésése nélkül valahogy rögzített, akkor a legjobb megoldás egy akril bélés telepítése. Nos, a "megölt ón" jobb, ha átengedik a törmeléket, és helyette az akril. Az új öntöttvas nem jó minőségű a minőség és a tartósság szempontjából, ezért át kell tekerni, és azzal a kockázattal jár, hogy károsítja a korábban lefektetett díszítést.

Ezután kapcsolja ki a vizet, húzza ki a hidegcsövet az öblítőtartályba való szállítás után, és a konyhában ideiglenes menedéket küldünk, legalábbis egy kerti öntözőcsőből. Üljetek le teljesen víz nélkül 10 napig, legalábbis ez biztos, hogy "sem tud, sem szeszélyes". Nem szabad elfelejteni az éjszakát, vagy amikor elhagyja a házat, hogy megakadályozza a könyökét a felszállókból: a tömlő a tömlő.

Aztán a fürdőszobából mindent eltávolítunk a csupasz falakra. Még nem érjük el a szennyvízrendszert. A fűtött törölközősínhez alkalmas csövek fűtővezetékeit menetes dugókkal elhallgattatják. A fali vezetékeket le kell választani a csatlakozódobozban; a működés közben történő világításhoz hordozható lámpát kell használni a hosszabbító vezetéknél.

Most el lehet kezdeni a felületek tisztítását, a mennyezetről kiindulva. Ezt a munkát védőszemüvegen és légzőkészüléken kell elvégezni: sok por lesz. De mielőtt elkezdenénk, kopogtatunk és megpróbálunk fúrni egy CONVENTIONAL falfúróval.

Néhány "Brezsnyev" projekt panelházában "kellemes" meglepetést várhatunk: egy belső szigetelt doboz melegvízből (gipsz-rost). Biztosan el kell távolítani; nézze meg a lemezek és a láda belsejét - miért? A munka hozzáadódik, és a mennyezetnél óvatosan kell dolgoznia: pótolja a kellékeket, nehogy összeomlik.

Az öreg csempe a beton vésőjével kopogtatott. Ha a burkolólapot a cementhabarcsra helyezték, akkor bütykösnek kell lennie: nincs maradvány. A festék és a gipsz felső rétege egy 80-100 mm-es kerek fém kefével távolítsa el a fúrót; Ez a munkának a legporgatóbb és kellemetlen része, ezért kívánatos, hogy valahol eltávolítsuk a háztartást, szorosan zárjuk le a fürdőszobai ajtót, vagy ha már eltávolítottuk, határozottan húzzuk meg az ajtónyílást egy filmmel. Ellenkező esetben a háztartás visszatérése után, ahogy mondják Odesszában, valamit hallgatni fog. És mit vásárolni újra, különösen a bútorok és a szőnyegek.

Hirtelen a régi vakolat laza és törékeny (régi házakban - leggyakrabban), azt a falra betonra vagy téglára vesszük. Ha szerencsés és tartós - egy ecsettel ellátott fúróval, ellenőrizve a szintet. A Gimp sok lesz, de a jövőben visszatérítésre kerül. Az elektromos vezetékeket egy vésővel vésővel kell felhúzni (ne felejtsük el levenni az elektromos dobozban vagy a műszerfalon!) És távolítsuk el a huzalokat.

Padlófelügyelet

A padló alatti csempe alatt lévő cement alapanyag maradványait egy vésővel eltávolítjuk. Ha van oka annak, hogy nem érintse meg a régi esztrichet (például ha az alátét teljesen kifolyott, és nem esett a csepp a szomszédok felé), akkor jobb, ha egy csiszolótárcsát használ a gyémánt csésze (tálka alakú lövész). Az eszköz drága, de a jövőben a munka érdekes módon fizet.

Ezt követi alapos nedves tisztítás és gondos ellenőrzés a régi esztrich. Az egyik repedés vagy a padló nagyjavítását, esztrich csere, vagy töltet folyékony szintezővel. Az utolsó a pénz, a munka és az idő teljes költségének szempontjából optimális, kivéve az öntöttvas kádat, vagy a beillesztésre kerül - súlya vízzel több, mint megengedett.

Ha a fürdőszobát Hruscsovban javítják, akkor az önterülő padlófelszerelés kétszeres vonzóbbá válik: egy kis helyiségben a drága ThermoPlast költségek is kicsiek az általánosakhoz képest, és az egyenlítőt közvetlenül a régi csempe fölé lehet önteni. És azonnal felmelegednek a padlón. Az önterülő padló rétegének, figyelembe véve a zsugorodást 10% -os megszilárduláskor, legalább 30 mm-nek kell lennie; ebből a számításból a szükséges összeget kell meghatározni. De minden esetben új vízszigetelő padlóra van szüksége.

vízszigetelés

Lehetséges, hogy a fürdőszobában a vízszigeteléshez szokásos filmeket használnak. Nem csoda, mert a fürdőszobához képest a "vízszigetelés" és nem a "gőz akadály". Itt nincs alternatív anyag az aquaizol vagy poliészter (polietilén-tereftalát) analógja. Ha vizet öntesz egy ilyen film zacskójába, kösse össze és tegye le július végén a Karakum szívében, majd egy hónapon belül a víz nem csökken.

A vízszigetelés ízületei speciális ragasztóanyaggal vannak ragasztva vagy ipari hajszárítóval hegesztve. Az utóbbinak készségre van szüksége, ezért először gyakorolnia kell a darabokat. A szigetelést a falakhoz legalább 25 cm-re (4000 liter folyóvíz 10 négyzetméterenként, átfedési szilárdság), hajtogatással (nincs vágás!) A sarkoknál. A szigetelés lefektetése után töltse fel a padlót vagy készítsen új esztrichet.

Olvassa el még többet a fürdő padlójának és falainak vízszigeteléséről.

Önterülő padló

Az önterülő padlózat összetételét kétkomponensnek kell tekinteni: a kezdeti, viszkózus töltet - nem szivárog a szomszédoknak -, majd a folyadék szintjét vagy a ThermoPlast-t.

Új esztrich

A padlóburkolatok padlóburkolatának használatával lehetetlen a padlóburkolattal ellátott expandált agyagot használni - nagyon higroszkópos. Habbeton vagy polisztirol hab nem is alkalmas - törékeny. Valójában az egyetlen lehetőség az üveg-magnezitlemez, SML, különösen azért, mert a gipszkarton szintjén állnak. Az MSS erőssége lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze őket a megerősítő hálóra és tegye beaconokat.

A cementhabarcs összetétele az esztrichhez és a kialakulásának technológiájához néhány sajátossága van:

 • Cement - nem kisebb, mint 400.
 • Homok - szitált kvarc.
 • A cement homok aránya 4: 1.
 • Víz - a térfogat egyenlő a cement mennyiségével.
 • Hozzáadása a vízhez 10 térfogat% PVA emulzió.
 • Formáció - markerek - "jelzőfények" 40-50 mm-es réteggel.
 • Miután szintezés a szabály - dotirka a simaság egy fél botot.

Az utóbbi szükséges, mivel a befejező padlót nem lehet a fürdőszobában elakadni, és csempézett padló esetében az alapfelületnek teljesen síknak kell lennie. Vegye figyelembe, hogy az újonnan kialakított cement-homok esztrichnek legalább 40 nappal a folytatás előtt kell lennie.

közlés

A nyitott csővezetékek a fürdőszobában nem kedvelik a szemet, és hosszú, poros és fárasztó, hogy falakat képeznek. Egy blokkházban általában nem lehet elrejteni egy csatornát egy vályúban: a szerelvények nem engedik meg, de nem lehet törni. Ezenkívül hegesztett kötések nem készülnek a csatornacsöveken, ami azt jelenti, hogy a csatornahálózatnak hozzáférhetőnek kell lennie ellenőrzésre és javításra, különösen mivel a leggyakrabban eltömődött.

Decking cső

Ezekből a megfontolásokból egy kombinált megoldást kapunk: az összes csövet az alján lévő gerendával kezdjük és a horganyzott lejtést lezárjuk (lásd a jobb oldali ábrát). A szilikon lejtőn a burkolólapot a falhoz ragasztják, vagy ezzel ellentétben, és a szilikont a falakhoz és a padlóhoz ragasztják szilikonnal a befejezés után. Szükség esetén a szilikon be van szerelve egy késsel, és a munka befejezésekor a lejtés ragasztható vissza a helyére. A fürdőszobában egy tipikus lejtés elrendezésre lesz szükség a falról a fürdőkádra, akár egy méterre.

A csövek hornyai is szükségesek, de minimális mennyiségben és rövid függőlegeseknél: egy - ha a keverő gyakori; két - ha a mosogatóban a csaptelep; 3-4 - ha a kazán a fürdőszobában van felszerelve. Ez utóbbi messze nem a legjobb megoldás; a kazán természetes helyzete a "szükség lakóházában"; aki nem olvasta "1001 éjszakát" - a WC-ben.

Elkezdjük csővezetékek cseréjét szennyvízzel: a szennyvízcsövek gyorsan összegyűlnek tömítéssel tömítőanyaggal. Lehetséges, hogy egy nap alatt kezelni tudják őket, majd lassan forrasztják a vízvezetékeket. A csövekben a csövek habosodnak - ez további védelmet nyújt a ködképződéstől és a hőveszteségtől, és az elektromos vezetékeket a vakolat előtt helyezik el.

A huzalozás kettős szigetelésű, dróthálóval meghúzva történik. A leggyakrabban olcsó műanyagot használnak, de ha a javítás során várhatóan az elektromos vezetékeket helyettesíti a lakásban, akkor a fém is kívánatos - akkor minden vezetéket árnyékolnak, ami minden tekintetben jó.

Bővebben a témáról:

Fűtőcsövek

És mi van a fűtött törülközőtartó hővezetékeivel? Metalplasztikára váltunk. A falba (a sekély barázdáknak sekélyre van szüksége) el fognak menni, és kanyarokkal jönnek ki; fém műanyag hajlítható. Az alsó szerelvények-adapterek a lejtő alatt lesznek elrejtve, a felső pedig ott marad, ahol voltak - a szárítón. A teljes ciklusú cserélhető törölközőt itt ismertetjük.

vakolat

A vakolat szükségszerűen beaconokból készül - szükség van egy sima felületre a bélés alatt - és mindig két rétegben: a kezdő "tartós" és a simítás zavartalan. Haltur nem lehet: a hirtelen hőmérséklet- és nedvességváltozás hamarosan erre emlékeztet.

A vízszigetelés kinyúló köténye NEM CUT: a falakhoz ragasztva építési szalaggal vakolás előtt. A vakolat a szokásos sorrendben történik - a mennyezetről a padlóra. Egy közeli helyiségben kényelmesebb, ha a gipszkeveréket nem egy golyóstollal dobja, hanem a gumi golyó felét részekkel tölti be. Ez egyébként hasznos minden olyan munkához, amely gipsszel, alabástrommal, keményedő vegyületekkel van - zúzott, és tiszta.

Mennyezeti szigetelés

A fürdőszobai mennyezetet még teljesen meleg házakban is fel kell melegíteni: ez csökkenti vagy kiküszöböli a kondenzátum kicsapódását, ami az összes fürdőjavítási probléma fő oka. Ami a padlót illeti, itt van a legjobb megoldás - az LSU, de most a ragasztóra vagy a szilikonra (drágább, de megbízhatóbb). A munka sajátossága - a ragasztó rögzítésének idején a sínből 1-2 méteres támaszok szükségesek. Az anyag és a vágólapok számításánál lásd a következő bekezdést.

Az üveg-magnézium lemez szerkezete megerősíti, hogy egyszerűen a fürdőszobához van kialakítva, ami nem mondható el a gipszkartonról, beleértve nedvességálló formáit is.

tetőkárpit

A mennyezet határozottan fájó hely a fürdőszobában. Szükségünk van egy gyönyörű, meleg (kondenzátumra) és ellenálló (ismét - kondenzátumra)! A minőségek összességét tekintve a legalkalmasabb anyag laminált vagy műanyag bélés,

 • A laminátumot belülről előkezeljük PVA emulzióval.
 • A fektetés a ragasztószerkezetre vagy az építőszilikonra történik.
 • A következő tábla felhelyezése előtt egy vékony kolbász ragasztót helyeznek a nyelv nyelvére. A ragasztó csepegtetőket azonnal eltávolítják az oldószerrel megnedvesített ruhával szilikon ragasztóval vagy asztali ecettel.
 • Az utolsó két tábla egymásra van kötve: a házba vannak behajtva, a helyére helyezve, és a csuklóra kell nyomni, amíg a helyére nem kattan.
 • Amíg a ragasztó teljesen meg nem gyógyul, mindegyik fórumon két tartóállvány támogat.

A vágódeszkákról: A laminált lap vagy béléslapok szabványos hossza 5,95 m, ami nagyobb, mint a legtöbb fürdőszoba. Ezért számításba véve a két lehetőség kiszámításának szükségességét: a mennyezet mentén és felett. Például a "Hruscsov" 1,5x1,85 m-es fürdőszobájában, miközben felhelyezik egymást, akkor 0,4 m-t vesz igénybe a hulladék, és amikor átmegy - 1,5 m, ami előnyösebb - a körülményeknek megfelelően dönt. Lehet, hogy másfél méterre van szükség.

De vajon ez a mennyezet megbízható-e? Állandó hidratálással? Szokatlanul, valahogy, a táblák csak a ragasztóra feszülnek a fejeden.

Először is, a táblák nem csak lógnak, hanem ragasztják össze egymás között a nyelv és a horony zár, szilárd pajzsot alkotnak. Egyszerre nem valószínű, hogy kijön.

Másodszor, vegye figyelembe, hogy a mennyezetburkolatot ELŐTT a falakkal szemben kell elvégezni. Bélelés után a mennyezetburkolat a csempe végein fekszik, és a sarok mindenképpen szilikonnal van lezárva, lásd alább. Közbenső ízületek sz. Annak érdekében, hogy a nedvesség behatolása a fejléc alá és összeomlásába kerüljön.

Megjegyzés: a huzalozás lyukaknak mindenképpen nem szabad a táblák csomópontja alá esniük. A végén a mennyezet hüvely zapenyvayut vagy töltött szilikon.

Egy másik közös lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére a rack mennyezet: itt olvashat róla. Ami a felfüggesztett mennyezeteket illeti, független létesítményük ritkán indokolt, ezért érdemes azoknak, akik ezt a lehetőséget szeretnék végrehajtani, kivéve, hogy megvizsgálják a kiválasztás kritériumait a nedves helyiségekben történő üzemeltetéshez.

Padlóburkolat

A padlózat burkolólapát ragasztóra helyezzük, de a falakkal ellentétben (lásd alább) varratok nélkül. A ragasztócseppeket azonnal le kell tisztítani, a fentiek szerint. A ragasztót kb. 0,25-0,35 négyzetméter hosszúságú spatulával alkalmazzák; egy 30h30 cm-es cserépre - egy következő cserépre.

A fektetés az ajtóból történik, úgyhogy a vágott csempe a fürdőszobában és a lefedés alatt fekszik. A vágott sorokat (esetleg az utolsó, de egy szilárd anyagot) a ragasztó megkötése után megkötik a már lefektetett rétegek alatt, hogy ne tapossa őket, és ne ütögesse le a bevonatot.

Minden újonnan megtervezett csempe gumi kalapáccsal történik az előzőtől kezdődően. Küszkálnak az ütések soraira, fokozatosan a szabad szél felé haladva. Fontos, hogy a burkolólapok alatt ne legyenek üregek, ezért a ragasztó rozsának párhuzamosnak, nem túl szélesnek és mélynek kell lennie.

A padló és falak burkolásának teljes leírása itt található.

Külön kérdés - fa padló a fürdőszobában. Meleg, kellemesen áll a meztelen lábán. Lehetőség van továbbá öntöttvas fürdővel bármilyen esztrich használatára is: a lábak nyomása a fa rugalmassága miatt kerül elosztásra. De a fürdőszoba fapadlója különleges teljesítményt igényel, és többet fog fizetni, mint a födém.

Teak és vörösfenyő alkalmas fára. A PVA impregnálása emulzióval és folyékony (mély penetrációval) akril lakkozással lehetséges, hogy nem gondolkodnak a tartósságra: még mindig állnak a vörösfenyő cölöpök, amelyeken Vasilevszkij-sziget partja erősödött Nagy Péter mellett. De az ilyen padlózat lapjait vagy csempeit a falhoz hasonlóan kell felhúzni és lefektetni, de a falaktól 20-25 mm-es távolságban a fát megdagadni. A rácsot az alaplemezek behelyezése előtt meg kell tölteni poliuretán habtal - nem szabad üregek!

Falburkolat

Leggyakrabban fürdőszoba falak csempézett. Porcelán is alkalmas, de még drágább, és semmit sem dob a falakon, és nem ömlik le; a permet nem számít. A közelmúltban a műanyag panelekkel ellátott fürdőszobai panelek széles körben elterjedtek, olcsóak és higiénikusak, de az anyag leírása és munkamódszerei külön cikk tárgyát képezik.

A csempeburkoló falak vágott varratok, amelyeknél a burkolólapok között a csempe között az első betét keresztezi a burkolatot. Maga a lefektetési technológia ugyanaz, mint a padló. A csempe, amely esik a következtetések csövek és elektromos vezetékek, előfúrt lyukak egy gyémánt koronát.

Megjegyzés: ha a design dekoratív kupakkal ellátott keverőt használ, akkor a koronát nagyobb mennyiségben vásárolják meg, mint a cső átmérője. Ellenkező esetben, a lyuk alatti tér mérése hasonló az ékszerekhez.

Amikor a ragasztó keményedik, először szilikonnal tömítik a sarkokat. Egy szilikon kolbászon egy vékony polietilén fólián keresztül egy elektromos kábelt helyezzen be, nyomja meg, majd azonnal távolítsa el. A szilikon a varrásba nyomódik, és egy sima homorú felület alakul ki. A szilikon cseppeket és a sagokat egy ecettel együtt távolítják el. Ezenkívül a sarokvarrás lefedhető, miután a többiet ugyanazon szilikonon díszítő bevonattal vágta le.

A varrások varrása a síkra speciális összetételű - olcsóbb, mint a szilikon, de nem tömítőanyag. Kihúzzák a kereszteződést, töltsék ki a varratot, nyomják le a kábelszakaszt (most már film nélkül is lehetséges), majd később távolítsa el a maradványokat flanel vagy mikroszálas anyaggal. A varratok ujjával történő levágása mikro-rendellenességeket hagy maga után, amelyekben a szennyeződés felhalmozódik.

Szivattyúzás, szellőzés és villanyszerelés

A vízvezeték szerelésének és felszerelésének nincsenek jellemzői, és többször leírtak. Különösen:

A szellőztetés telepítésekor ellenőrizni kell a régi, a javítás előkészítésével eltávolított dobozt. A legtöbb esetben még az első Hruscsov dobozának a tisztítása és újrafestése után is alkalmas a további felhasználásra. Ebben az esetben azonnal kívánatos egy flapper szelep felhelyezése: a téli hideg csapást kizárják.

A fürdőszobában lévő álló elektromos készülékeknél megengedett egy elszívóventilátor és vízszintes mennyezeti lámpa. A ventilátort nedvességhez is hozzá kell igazítani: egy hárommagos zsinór, védővezetővel és euro csatlakozóval, egy darab hermetikus (leadott) vezetékkel a tokba. A mosógép nem vonatkozik a rögzített berendezésekre; kapcsolódás a fürdőszobába történő beszereléskor - egy különleges cikk.

A "sovlemenenka"

Javítás fürdőszoba, kombinált WC-vel - hogyan lehet itt? Bizonyára vannak némi árnyalatok. Igen, elegendő elem van a kombinált fürdőszoba javításához. Ezért vitájuk külön vita tárgyát képezi.

következtetés

Saját kezével a fürdőszobában javítás, akkor megment egy csomó: egy drága esemény és fizetési munkavállalók munkaerő jelentős részét a költségeket. De lehetőség van sok, és elveszett: keményen dolgozik, felelős, szükség van egy alap tudás és a jó skill építője.