Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszobai burkolat műanyag panelekkel: a falak + pvc-mennyezeti eszköz befejezésének módja

A fürdőszobahasználat egyik alacsony költségű módja a műanyag, könnyű, modern anyag, amely változatos a formatervezésben és a méretben. Gyönyörű panelek felelnek meg azoknak, akik úgy döntenek, hogy gyorsan elhelyezik a szobát, mivel professzionális igényei legfeljebb 1-2 napig dolgozhatnak.

A folyamat annyira egyszerű, hogy a műanyag panelekkel ellátott fürdőszoba befejeződése még a kezdőknek is alkalmas, ráadásul bizonyos rögzítési módok nem igénylik a falak előtti kiegyenlítését.

Hogyan vannak a műanyag panelek jobbak, mint más anyagok?

A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségek anyaga a kerámia csempe, melynek számos előnye van. Azonban a PVC panelek is megnyerték a lakóhelyi tulajdonosok szeretetét, és nem csak az alacsony áruk (bár a költségek néha meghatározó tényezők).

A mestermesterek és a fürdőszobai tulajdonosok véleménye szerint a műanyagot a következő pozitív jellemzőkkel különböztetik meg:

 • Nagyon könnyű vele dolgozni. Egyrészt szó szerint egy könnyű, kényelmes méretű anyag (több fal elég ahhoz, hogy egy kis fürdő falát lehessen befejezni - 4-5 darab 30 cm széles mindkét oldalon), másrészt az elemeket a falhoz rögzítő elemek egyszerűek és a mennyezet.
 • Könnyű kezelés a telepítés után. Mind a fehér fényű, mind a matt színű felület, valamint a dekoratív nyomatok jól moshatók a hagyományos szappannal és vízzel, speciális eszközök használata nélkül.
 • A műanyag nem veszi fel a vizet, sok évig megőrzi szerkezetét, ezért nem megfelelő talaj a gomba vagy a penész terjedésére.
 • A PVC nem ég, de tûz esetén éles, egészségtelen füstöt bocsát ki, ezért különös figyelmet kell fordítani az elektromos kábelek minõségére és a világítás helyes beszerelésére.

És egy másik előnye, hogy a kerámiák nem rendelkeznek azzal, hogy könnyű elrejteni a kommunikációt és javítani a műanyag mögötti hibákat, és bármikor gyorsan szétszerelni a szerkezetet, cserélni a vezetékeket vagy vezetékeket, majd telepíteni a paneleket.

Vannak hátrányai is, és azokat a javítás során figyelembe kell venni. A legfőbb hátrány az, hogy a panelek felszerelése "ellopja" a lakótéret, így a területszámítás során ne felejtsük el kivonni a panel vastagságát és a profilok szélességét, amelyeken nyugszik.

A következő mínusz nem elegendõ szilárdságú, puha mûanyagon könnyû levágni egy karcolást. És vigyázz a legolcsóbb termékekre, amelyeket akár szaga is felismerhet - fenolt bocsátanak ki, nem csak kellemetlenek, hanem károsak is az egészségre.

Műanyag fal dekoráció - 2 népszerű lehetőség

A műanyag panelek falra történő rögzítésének számos módja van, mindegyiknek megkülönböztető jellemzői vannak. Két módot fogunk megfontolni, hogy még a kezdő építők is képesek legyünk:

 • rögzítőpanelek fából vagy műanyag dobozban;
 • a műanyag részek ragasztása a falra folyékony szögekkel vagy ragasztóval.

Ragasztáshoz a falfelület további szintezésére van szükség, az első módszer teljesen felkészületlen falakra alkalmazható.

1. módszer - rögzítőpanelek a dobozhoz

Bármelyik módon is tetszik, az első lépés az eszköz és a falak előkészítése. Az eszközök ugyanazt használják:

 • jelöléshez - rulett, szint, ceruza, gon;
 • vágáshoz - finom fogazású fémfűrész, építő kés;
 • lyukak fúrásához - lyukasztás;
 • rögzítéshez - csavarhúzóval, csavarhúzóval, bilincsekkel, csavarokkal vagy dübelekkel.

Az anyagokat előre meg kell vásárolni a szükséges mennyiségben.

Sokan kedvelik a fürdőszoba pvc-paneljeit a szokásos fehér fényes vagy matt termékek, de a modern termékek széles skálája olyan széles, hogy egy érdekesebb lehetőség közül választhat: gyöngyház vagy hófehér, aranyozással vagy ezüst díszítéssel, növényi mintákkal vagy művészi panelekkel.

A paneleken kívül szüksége lesz egy profilra - az értékesítési tanácsadók a legjobb megoldást ajánlják - valamint a szilikon tömítőanyagot. Ha a láda fából készült, akkor 10x30 mm-es lécek és antiszeptikus anyagok szükségesek.

A falak előkészítése a régi bevonatok és por eltávolításából és a penész további kezeléséből áll, különösen, ha a fókák már a falakon vagy a mennyezeten tapadtak. Szintén nagy lyukakat vagy gömböket kell bezárnia, de nem kell igazodnia - a keret a profilból elrejti a görbületet.

A jelölési fázist nem lehet kihagyni, mivel garantálja a részletek helyes elhelyezését egymáshoz képest. A torzítások elkerülése végett lézersugarat használunk.

Ha az összes fal felszínét tervezzük, 1-2 cm távolságra a padlóról és a mennyezetről, akkor vízszintes vonalakat húzunk - itt lesznek a lengőkar szélső sorai. Ezután ugyanazokat a sorokat húzzuk függőlegesen - a szögvonal mentén.

Ezután a teljes falfelületet felfelé, lefelé helyezzük, 40-50 cm-es intervallumon elhelyezzük vagy jelöljük a jelzőfényt, összekötjük őket sorokkal, és több olyan kontúrt kapunk, amelyekre a profil és a panelek rögzítésekor vezetünk.

Pontosan a jelölt vonalak mentén egy perforátorral elkészítünk lyukakat a dugókhoz. A léceket 50 cm-es távolságban helyezzük el egymás mellé.

Ebben a szakaszban elvégezzük a kommunikációval kapcsolatos összes munkát: ha szükséges, cseréljük vagy javítjuk a csöveket, helyezzük el a vezetékeket, jelöljük meg a fali lámpák, aljzatok vagy kapcsolók rögzítési pontjait.

Ezután elvégezzük a sarkok felszerelését - mindegyik sarkon rögzítjük őket, és már benne műanyag paneleket - lamellákat.

A rögzítés előtt minden részlet hosszát vágja. A panelek szokásos hossza 3 m, a falak tipikus lakások magassága 2,5-2,7 m, vagyis a függőleges rész minden részletét néhány centiméterrel le kell rövidíteni.

Ha a bélés vízszintes, a falak méretén alapuló metszést végzünk. Az első terméket a sarokba helyezzük, a másikat az első panel szerelési hornyába stb. Nyomjuk, a teljes fal szélessége mentén.

Továbbra is a végső szakasz - maszkolja a végső kiemelkedéseket, szélsőséges réseket, rések a panelek között. Jön a különböző formájú vékony műanyag díszítésekkel.

Miután befejeztük a fürdőszoba pvc panelekkel történő falburkolását, lámpákat, aljzatokat, rögzített polcokat, horgokat és törülközőtartókat szerelünk be.

2. módszer - a panelek folyékony körmökkel vagy ragasztóval történő felszerelése

A ragasztó módszer sokkal könnyebb, mint az előző, de egy feltétel - ha a fürdőszoba falai tökéletesen sima és sima. Ha ez a feltétel nem teljesül, csak technikailag nem rögzítheti a paneleket: hajlítani, görbülni és nem illeszkedni a csatlakozó hornyokhoz. Ezért, ha szerencsétlen a falak (és leggyakrabban ez történik), vakolás vagy szemben a másik módon - keret szükséges.

Válassza ki a lehetőséget tökéletesen sima falakkal. Ahhoz, hogy a panelek szép és tartós legyen, meg kell választani a megfelelő ragasztót. Különböző típusú ragasztók vannak, amelyeket kifejezetten a PVC panelek beszereléséhez készítettek. Általában használati utasításokat alkalmaznak a ragasztott csövekre, de néha az utasítások egyes részei további kérdéseket vetnek fel, ezért fontolja meg az egész folyamatot.

Most a ragasztó kiválasztásáról. Nem találtunk semmi jobbat, mint a folyékony szögek, így egy csövet (vagy többet, a falak területétől függően) vásárolunk, és nem felejtjük el ellenőrizni, hogy a kompozíció alkalmas-e műanyag ragasztására.

Nagy teherbírású ragasztót vásárolhat, amely azonnal keményedik és képes akár nehéz szerkezetekre is, például a Heavy-Duty Prodables DAP nagy teherbírására (US), melynek értéke csak 200 rubel. A Liquid Nails (USA) latex alapon ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de költsége kissé alacsonyabb - 180 rubel. A 260 rubel Titebond univerzális gumi folyékony szögek még nedves vagy fagyasztott paneleket is tartalmazhatnak cementhez, tégla vakolathoz és más felületekhez ragasztva.

A folyékony körmök műanyag paneljeinek szerelési útmutatója:

 • Felület előkészítése - olajos foltok eltávolítása.
 • Primer szükséges a jobb tapadáshoz. Az alapozó készítményeknek illeszkedniük kell a ragasztóhoz, ideális esetben - azonos gyártóként.
 • Vágás panelek, sarkok, alaplapok, korbácsok a kívánt méretre (ez akkor is megtehető, ha az alapozó megszárad).
 • Másodlagos panelragasztás a záróélek egyidejű csatlakoztatásával.

Úgy tűnik, hogy minden egyszerű, de minden tételnek van saját trükkje. Például a ragasztási folyamat maga egy kétlépéses folyamat. Először ragasztót alkalmazunk a panel varrásánál, nagy cseppekben, és nyomással nyomjuk a falhoz. Aztán felszedjük (a technika szerint) az időjárás ellen. Körülbelül 5-7 perc múlva újra végig ragasztjuk a részeket, a nyomás és az élek mentén történő megérintésével. Az idő megtakarítása érdekében több panelt ragasztunk egymás után, majd többet is letépünk.

Különleges gondosságot igényel a metszés. A plintoszok, díszlécek és szegélyek kis szélességűek, így egyértelműbbek lesznek a vágás hibái. Ha 1-2 mm-es tévedés történt, senki nem veszi észre a hibát, így eltűnik a talapzat alatt.

Tekintse meg a videót, hogy lássa, milyen könnyű elvégezni ezt a szerkesztést:

A PVC panelek mennyezetének kialakítása

Műanyag csuklós mennyezet a fürdőszobában - az egyik legjobb lehetőség, ezért röviden felszólítunk figyelmébe egy rövid telepítési útmutatót.

Kezdjük az előkészítő munkával. Ezek magukban foglalják a szükséges anyag megvásárlását és a mennyezet tisztítását, ahonnan el szeretné távolítani a régi bevonatot. Prevenciós célokra az egész felületet fertőtlenítőszerrel kell áztatni, még akkor is, ha korábban nem jelent meg a fürdőszobában lévő forma. Az anyagból fémprofilra, felfüggesztésre, rögzítésre van szükség a kerethez és a panelekhez.

Ezután elvégezzük a keret telepítését. Először egy horganyzott fémprofilt rögzítünk a mennyezetre (megbízhatóbbak, mint a fadarabok) egymástól 50 cm távolságban, majd a függesztők 60 cm-es távolsággal, a felfüggesztések megvédik a paneleket a megdöntéstől és biztosítják a szerkezet stabilitását.

Ezután követi a PVC panelek nagyon rögzítését. Az alkatrészeket a fürdőszoba szélességére vagy hosszára vágjuk (a profilra merőlegesen szereljük fel), távolítsuk el a filmet, tisztítsuk meg a széleket.

Az első után felhelyezzük a többi panelt - így az utolsóhoz, amelyet le kell vágni. Közöttük a paneleket reteszelő csatlakozással rögzítik.

Vannak más módok a műanyag mennyezet beillesztésére, de ezt a leginkább praktikusnak és racionálisnak tartják.

Amint láthatjuk, hogy a fürdőszobában díszítő műanyag panelekkel saját kezűleg díszítik az eszközt, és némi szabad időt igényelnek. Néhány nap le - és a fürdőszobád felismerhetetlen lesz!

Hogyan lehet egy műanyag padlóval ellátott fürdőszobát bepattinni - teljes utasításokat

PVC panelek - nagyon tartós, megbízható és praktikus anyag. Minden szobában tökéletesek. A különböző méretek és textúrák lehetővé teszik, hogy eredetileg a belső tér kialakítását, modern és stílusos kialakítását tegye lehetővé. Ezen kívül, a telepítés a dekoráció nem lesz nagy nehézségek, jól illeszkednek minden kezdő mester.

A modern PVC slat piac lehetővé teszi a legmegfelelőbb ügyfelek számára, hogy megtalálják a megfelelő modelleket. A kezdők számára azonban rendszerint nehéz dönteni. A hibák elkerülése érdekében alaposan tanulmányozza a lécek jellemzőit és típusát. Csak a minőségi bizonyítvánnyal rendelkező termékeket kell figyelembe venni, mivel az olcsó opciók nem rendelkeznek a szükséges erővel és nagyon gyorsan elveszítik színüket.

A PVC szalagoknak számos előnye van:

 • fokozott ellenállás a nedvességgel szemben;
 • egyszerű telepítés;
 • tűzbiztonság;
 • higiénia;
 • hosszú élettartam;
 • a káros mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló képesség.

A műanyag panelek szilárdsága a vastagságtól és a szélek mennyiségétől függ

Ennek az anyagnak a hátránya abban rejlik, hogy instabil a sokkokkal szemben, ezért rendkívül óvatosan kell szállítani a paneleket. A gyárban alkalmazott bevonatok fényesek vagy mattok lehetnek. A gyártás során felhasznált technológia alkalmazási mintát lehet kinyomtatni vagy film. Vannak olyan alapanyagok, amelyek bizonyos szabványméretekkel rendelkeznek. Az ilyen lécek vastagsága 8-10 mm, hosszúsága 27-30 cm, szélessége 2-3,5 cm.

Az anyag szilárdságát főként a vastagsága, valamint a benne elhelyezett bordák határozzák meg. Annak érdekében, hogy a termék képes legyen ellenállni a terhelésnek, nyomja meg ujjával a felületét. Ha ebből a deszka elkezdett lengetni, akkor nem lesz képes hosszú ideig szolgálni. Ne vásároljon műanyag falpaneleket a fürdőszoba befejezéséhez, ha áttörést vagy deformációkat talál a merevítőikben. Továbbá nem kell olyan anyagot vásárolnia, amely a felületen fuzzy mintázattal rendelkezik. Ne vegye be a terméket, ha úgy találja, hogy a lemez különböző helyeken lévő bevonat kicsit más színű. Ugyanez vonatkozik az elülső oldalán lévő karcolásokra és a lemezek méretei közötti eltérésre.

Annak érdekében, hogy ne tegyen túlfizetést, vagy ne fusson néhányszor a boltba, számolja ki az anyag mennyiségét. A léceket több helyre lehet felszerelni. A függőleges típus felszereléséhez meg kell mérni a helyiség peremének hosszát, kivonni az összes nyílás szélességét a teljes mennyiségtől, és osztani az egyik panel szélességével. A végeredményhez győződjön meg róla, hogy további 3-4 pótalkatrészet ad hozzá.

Mielőtt megvásárolná az anyagot, ki kell számolnia a megfelelő összeget.

Ha a fürdőszobában vízszintes rögzítés történik, akkor meg kell mérni a helyiség területét, kivonni az ajtó és az ablak nyílásait, és osztani az eredményt egy szalag területével. Tartalékként az anyag legalább 10% -át kell megvásárolnia, mivel sok metszést el kell hagyni a metszés során. A falak műanyaggal való díszítéséhez számításokat kell végezni a sínek és a kötőelemek számáról a lécek gyártásához. Ehhez a falak magasságát a léc lépése osztja el - rendszerint nem több, mint fél méter. Az így kapott számot meg kell szorozni a helyiség peremével. Miután megmérte a sarkok magasságát, és megszámolta az eredmény számát, megkapja a szükséges sávprofilokat.

A fürdőszobai műanyag panelek kivitelezése számos népszerű módon történik: ragasztó, hosszú csavarok és speciális klyaymer. Az első módszer csak akkor alkalmazható, ha a falak felülete tökéletesen sík és sima. A munkához használjon speciális ragasztószerkezetet, univerzális szerszámot Moment szerelvényt vagy szokványos folyékony szöget.

A ragasztó használata jelentősen csökkenti a telepítés költségeit, mivel nem szükséges a láda elkészítéséhez és javításához. Ezenkívül a műanyag panelek befejeződésének ez a módja még kezdőknek is megfelel. Ennek ellenére számos hátránya van - a sérült elemet nem tudja kicserélni, és további javításokkal nehéz lesz szétszerelni a termékeket.

A csavarokkal történő szerelés nagyon kényelmes és megbízható módszer. Ez nem jelenti az ideálisan sima falak jelenlétét. A javítási műveletekhez csavarhúzóra van szükség, mert anélkül, hogy a telepítés hosszú ideig késhet. A hátrányok közül kiemelkedik a szilárd fakeret gyártásának szükségessége. Tehát pénzt kell költeni a fadarab megvásárlására és felszerelésére a helyiség peremén.

A legoptimálisabb a harmadik lehetőség. A Klyaymery lehetővé teszi, hogy gyorsan és biztonságosan rögzítse a paneleket a lerakó felületén, és tartsa hosszú ideig a csíkot a felületen. A tartószerkezet gyártásához anyagként fémprofilot alkalmaznak. Ha szükséges, gyorsan cserélhet egy törött vagy karcos panelt. A javítás megszüntetése során a javítás is nem sok időt vesz igénybe.

Mielőtt a fürdőszobát műanyag panelekkel rendezné, készítsen mindent, amire szüksége van a munkához. Szükséged lesz:

 • mérőszalag és ceruza;
 • szög és szint;
 • műanyag profil vagy lécek;
 • csavarhúzó és kalapácsfúró;
 • antiszeptikus zsír;
 • álmennyezet és tömítőanyag.

Az első dolog, hogy a falakat a régi bevonattal tisztítják

Kezdetektől fogva tisztítsa meg a régi bevonat falát. Fedje le a legkisebb réseket, ha lehetséges, még a felületeket is, és kezelje őket gombaellenes alapozóval. Megakadályozza a penész megjelenését, amely gyakran a magas páratartalmú helyiségekben fordul elő.

Csatlakoztassa a tartószerkezetet szigorúan a szinthez. Ahhoz, hogy ne mérjen minden sínt, jelölje meg a falfelületet. Ebben az esetben a láda alsó sorának a padló felett 2 cm-re kell lennie. Tegyen egy pontot ezzel a magassággal egy ceruzával, és használjon szintet vízszintes vonal rajzolásához. Ugyanezt tegye a fal tetején is. A felső vonalat a mennyezettől 2 cm távolságra kell elhelyezni. Ezután 40 cm-rel mérjük az alsó sorból, állítsuk be a jelzőfényt ezen a helyen és állítsuk be a fennmaradó jelzőfényeket a legmagasabb csúcsra. Ezeken keresztül párhuzamos vonalak húzódnak a fal kerületén.

Szerelje fel a hevedereket merőlegesen a dobozra. A vízszintes keretet függőlegesen kell lehúzni, és fordítva.

Ha fadobozt használ a javításhoz a fürdőszobában, akkor telepítés előtt minden fadarabot fertőtlenítővel kezel. Fúrja le a lyukakat 50 cm-es lépésekben a jelölő vonalak mentén, majd helyezze el a léceket és igazítsa vízszintesen. A sín végén rögzítenek. Ha a falon huzalozás van, akkor rögzítõkkel kell rögzíteni úgy, hogy ne nyúljon a lamellákhoz.

Állítsa be az első sávot a legtávolabbi sarkon a bejárattól. Ez a hely a legjelentősebb. Szükség esetén a panelet hosszúságának függvényében vágja le. Az egyik szélén az oldalsó öntvénybe van behelyezve, a sarokba illesztve és a hátlaphoz csatolva. Helyezze be a második részt az első rögzítő horonyába, erősen nyomja meg és rögzítse a keretsínre. Annak érdekében, hogy az ízületek a lehető legszűkebbek legyenek, a lamellák felszerelése előtt az oldalsó széleket szilikonnal kell bevonni. Az összes terméket ugyanúgy szerelje fel.

A lamellák aljzatai és kapcsolói alatt levágjuk a lyukakat, és a beszerelést követően ezeket a területeket műanyag dobozokkal kell lezárni. Az utolsó panelt gyakran vágni kell a szélességre. Először próbáld ki a falon, jelölje meg a vonalat egy ceruzával és vágja le az összes felesleget egy fémfűrésszel. A PVC burkolat végén öntvényeket kell telepíteni. Segítenek megtenni a felületet, és eltakarják a rések közötti réseket a panelek között. A díszléceket mind az együtt, mind az anyagtól elkülönítve lehet eladni. Az egyszerű kialakítás lehetővé teszi, hogy a két panel széleit a hornyokba illessze, ami sokkal vonzóbbá és kellemesebbé teszi a szobát.

Végül a mennyezet teljes kerületén a saját kezével helyezze el a dekoratív öntést, és rögzítse a műanyag lábazatot a padló peremén. Ez a munka a fürdőszobában teljes. A gondos működés feltételei mellett a falak sokáig megtartják vonzó megjelenésüket.

DIY javítás: fürdőszoba műanyag panelekkel

A lakás-felújítás legnehezebb része a do-it-yourself fürdőszoba javítás. Nehéz vízvezeték szerelvények, kis felvételek és sok cső nehéz munkakörülményeket teremt. Az ilyen javítások folyamatos elhalasztásának másik oka az anyagok magas költsége: csempe és porcelán kő. Ezért ma elmondjuk Önnek ezt a költségkeret-opciót, hogyan kell a fürdőszobai paneleket saját kezűleg javítani. Ezt a javítást maga kezelheti, mert nincs szüksége szakmai készségekre, de az első dolgok először.

Befejező panelek - minden előny és hátrány

A műanyag padlóval ellátott fürdőszoba javítása önmagában fontos előnyökkel és jelentős hátránnyal jár. Itt díszítés nélkül mondjuk el a fürdőszoba műanyag panelekkel történő befejezéséhez kapcsolódó valamennyi jellemzőt, mint a képen.

nyalánkság

Az előnyök a következők:

 • Nagy választék a színekben;
 • Nedvességállóság;
 • Egyszerű telepítés;
 • Az összes kommunikáció elrejtése, beleértve a csöveket, csatornákat és vezetékeket;
 • A fürdő előmelegítésének lehetősége;
 • Egyszerű gondoskodás és tisztítás;
 • A bevonat egy részének ilyen szükség esetén történő kicserélésére vonatkozó lehetőség;
 • Olcsóság.

A panel színek széles választéka

A fürdőszoba műanyag panelekkel történő befejeződésének hátrányai:

 • Az instabilitás a károsodások és a nehéz terhek miatt;
 • Gyenge vegyi szag, amely eltűnik a működés során;
 • A fürdőszoba területének csökkentése a vastag falburkolás miatt;
 • Nem természetes nyersanyagok.

Javítás fürdőszoba pvc panelek

A fürdőszobát saját kezével lehet megjavítani, különösen akkor, ha falpaneleket használ erre a célra. A telepítés nem igényel szakmai készségeket és különleges készségeket, csak törődni és vágyakozva a modern és vonzó fürdőszobai tervezést, még akkor is, ha paneleket készítenek.

Eszközök és anyagok

A saját kezű műanyag panelekkel történő javításhoz a következőket kell vásárolnia:

 • Maguk a panelek;
 • Reiki;
 • Fém profil;
 • díszlécek;
 • szigetelés;
 • Impregnálás vízálló film létrehozásához (a penész elleni védelem érdekében);
 • Folyékony szögek;
 • fémfűrész;
 • lyukasztó;
 • Épület szintje;
 • Meter.

Anyagszámítás

Számítsa ki a szükséges számú panelek nagyon egyszerű. Mérje meg a fürdőszobát és számítsa ki a panel területét. Tegyük fel, hogy ez egyenlő 9 négyzetméterrel. És a méret a pvc panelek javítására a fürdőszoba 0,6 sq. Ez azt jelenti, hogy a "munkaterületet" el kell osztani egy panel területével. Megkapjuk: 9 / 0,6 = 15 db.

Ez egy durva szám. Nagyobb pontossággal vegye számításba az egyes falak paneljeinek számát külön-külön és keresse ezeket a számokat.

A panel szerelése

A panelek felszerelésére két lehetőség van - a fiók keretén vagy folyékony körmökön. Az első módszer lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes csövet és vezetéket, hogy melegítse a szobát, de ez a lehetőség nagymértékben elrejti a területet. A második módszer teljesen sima munkaterületet igényel.

Tehát elrejtheti a kommunikációs csomópontokat műanyag panelekkel.

Műanyag panelek beszerelése a dobozon

Kezdetben meg kell tisztítanod a fürdőszobát az utolsó befejezésről. Ezután penészes impregnálással feldolgozzuk őket. A fakeret ugyanaz a szerszám feldolgozza a telepítés előtt.

Távolítson el minden anyagot a falról.

Miközben a fa lécek kiszáradnak, körvonalazzuk a falak falához fűződő helyüket. A felső sín a mennyezet alatt 6-7 cm-es távolságban van felszerelve, az alsó pedig a padlószint felett. A mennyezet feldolgozása és elhelyezése a falakhoz hasonlóan történik.

Fontos: a fadarabok merőlegesek a rögzítőpanelre. Ha úgy dönt, hogy a PVC panelt vízszintesen helyezi el, akkor szerelje fel a léceket vízszintesen.

A falon feltüntetett pontokon lyukakat fúrunk a tüskékhez. Mi fúrjuk a léceket, meghajtjuk a tüskéket a falba, és rögzítjük a fadarabokat önfúró csavarokkal. Az építési szint segítségével nyomon követjük az összes léc párhuzamosságát.

Példa a részleges obreshetki fürdőszoba

Ebben a szakaszban melegítheti a fürdőszobát. Ehhez az így létrejövő rést a lécek között szigetelő anyaggal kell ellátni.

Most meg kell szabni a paneleket és a díszléceket a szoba falainak magasságában (vagy hosszában).

A szoba sarkában, amely a bejárattól leginkább látható, dokkoló formázóelem van beépítve, majd a panelet behelyezzük, és az ütközőhöz vezetjük. Ezután folytassa a panel beszerelését a fadobozba. Itt a csavarok hasznosak, a panel egy speciális részébe van csavarva. Ebből a célból tartókat és körmöket vásárolhat a sínekhez.

Tehát minden további befejeződött egy fürdőszoba a műanyag panelek a kezek. A mennyezet ugyanúgy díszített.

A mennyezet lezárása műanyag panelekkel

PVC panelek elhelyezése folyékony körmökre

A második lehetőség sokkal könnyebben csatolható. De szüksége van az előzetes munkára a felület kiegyenlítéséhez.

Kezdjük azzal, hogy a fürdőszobát az utóbbi befejezése után tisztítjuk. Az első kiviteli alakhoz hasonlóan a hatóanyagot a gomba kialakulásához alkalmazzuk. Aztán folytatjuk a vakolatot, és megpróbáljuk majd tökéletesen simítani a falakat.

Csatlakoztassa a sarki öntést. Óvatosan kenje meg a panel belsejét folyékony körmökkel, majd ragasszuk be a horonyba, és ragasszuk fel a falra. A fennmaradó panelek ugyanúgy vannak felszerelve.

A ragasztó alkalmazása

A fürdőszobai panelek díszítése a fényképen

videó

A videóban láthatja, hogyan lehet saját kezűleg javítani a fürdőszobai paneleket

falak

A fürdőszobában történő felújítás mindig is az egyik legnehezebb és legnehezebb. Ez nagyrészt a helyiség szűkületének, a vízvezetékek jelenlétének és a terjedelmes fürdőszobának köszönhető. De van egy másik fontos tényező, amely sok tulajdonost megtart a felújításból vagy redecorálásból - ez az anyagok magas költsége és a befejező munkák. Az idő és a technológia azonban nem állnak meg, köszönhetően az új befejező anyagoknak a piacon. Az egyik ilyen anyag műanyag panel. A saját kezű fürdőszobai javítás egyszerű és megfizethető munkáknak köszönhető, mivel nincs szükség különleges ismeretekre és készségekre a falak és a mennyezet díszítésére ezzel az anyaggal.

A panelek előnyei és hátrányai

A PVC padlóburkolatok felújítása biztosan számos előnnyel jár. De mint a többi építőanyaghoz hasonlóan, a műanyag panelek nem ideálisak, ezért az előnyökkel együtt tisztában kell lenniük azok hiányosságaival.

Előnyök:

 • széles színek és árnyalatok;
 • nedvességállóság. Ez a mesterséges anyag nem esik vízzel, gombákkal és penészgombbal, és ez különösen fontos a nagy páratartalom esetén a fürdőszobában;
 • egyszerű telepítés. Minden munkát egyedül is el lehet végezni, anélkül, hogy különleges tudással vagy készségekkel rendelkeznének. A kezdők a felépítésének felújítása a fürdőszoba panelek nagyon kényelmes,
 • képes elrejteni a kommunikációt. A falpanelek ezen tulajdonsága lehetővé teszi, hogy csöveket vagy vezetékeket helyezzen el a fürdőszoba bármely pontjára anélkül, hogy megzavarná a gyönyörű formatervezést;
 • további melegítés, zaj és hangszigetelés lehetősége. A kommunikációhoz hasonlóan a panelek és a fal közötti tér kitölthető szigetelő torta segítségével;
 • szerény és könnyen karbantartható. A panelek felülete sima és sima, így könnyen tisztítható;
 • egy vagy több panel egyszerű cseréje, ha szükséges. A panelek egyszerű beszerelésének köszönhetően károsodás esetén könnyen cserélheti őket újakra anélkül, hogy nagyszabású javítást igényelne;
 • alacsony ár

A hátrányok a következők:

 • rossz mechanikai sérülés ellen. Sajnos a műanyag panelek nem tolerálják a nagy mechanikai terhelést. De végül is, senki nem fog különösebben zakatolni valami nehézséget a falak falán;
 • mesterséges anyag;
 • a telepítést követő első napokban technikai szag van. Mivel a PVC panelek mesterséges anyagok, a vegyipar foglalkozik termelésével. Ez viszont magában foglalja olyan kellemetlen és haszontalan szagú anyagok alkalmazását, amelyek idővel fokozatosan eltűnnek;
 • lerakódáskor a helyiség hasznos területe csökken. A falpaneleknek a kommunikáció elrejtésére és egy további szigetelőréteg elhelyezésére az előnye, hogy ez a telepítési módszer csökkenti a fürdő hasznos területét. És ez kellemetlen, különösen a kis területű fürdőszobákban.

Javítsd meg a fürdőszoba falpaneleket

Mint korábban említettük, az összes panel telepítési munkája meglehetősen egyszerű, és nem igényel speciális ismereteket vagy készségeket. De mielőtt a fürdőszobai panelek kiváló minőségű javítását elvégezné, tudnia kell a panelek telepítésének jellemzőit és módszereit, valamint az anyagok kiszámítását.

A fürdőszoba felújítása - fotó

A fürdőszobai műanyag panelek javításához bizonyos eszközökre és anyagokra van szükség.

A szükséges anyagoktól:

 • műanyag panelek;
 • díszlécek;
 • 10-20 mm vastagságú fadarabok vagy fémprofilok;
 • speciális fémtartók;
 • csavarok, dugók vagy folyékony körmök;
 • speciális penész és gombák impregnálása;
 • szigetelőanyagok.

A szerszámból szükség lesz:

 • apró fogazású fémfűrész vagy aprító (a fémfűrész tökéletes);
 • kalapács fúró vagy kalapács fúró;
 • csavarhúzó;
 • szint és rulett.

Fontos! A műanyag panelek csak kétféleképpen telepíthetők: folyékony körmökre és ládákra. Az első lehetőség a falak és a mennyezet sima felületét igényli, de megmarad a használható padlófelület. A házon lévő szerelési opció lehetővé teszi a kommunikáció elrejtését, további elszigeteltséget, ugyanakkor a helyiség csökkentését. Melyik közülük választani, dönteni közvetlenül a tulajdonosok.

Az anyagok mennyiségének kiszámítása

A panelek számának számítása meglehetősen egyszerű. Ehhez ismernie kell a fürdőszoba méretét a díszítés helyének kiszámításához. Például a levágandó terület 7,5 m2. A panel méretei 0,25 m 2,7 m, ami 0,75 m2. Most osztjuk a 7,5 / 0,75 = 10 db-ot.

Fontos! A számítások során figyelembe kell venni, hogy a panel szépsége miatt jobb, ha egyetlen darabból felépül. Ezért az összeg kiszámításához mérje meg a szoba kerületét az ajtó mínuszával, és oszd meg a panel szélességével. Az így kapott érték jobb kerekíteni.

A mennyezetszámlák számának kiszámítása úgy történik, hogy a helyiség egyik oldalát elosztják a panel szélességével. A panel hosszát az egyik oldal legnagyobb méretének megfelelően választják ki. Például, ha a fürdőszoba szélessége nem haladja meg az 1,4-1,5 métert, akkor biztonságosan 3 méteres paneleket vásárolhat, és félig levághatja őket. És ha a legnagyobb oldal több mint 2 m, akkor válasszon paneleket, amelyek hosszúsága 2,6 vagy 2,7 ​​m.

Amikor a paneleket egy fadarab vagy fém profil keretére szereli fel, számolja ki az anyag mennyiségét. Ehhez ismernie kell a helyiség peremét, amely valójában a keret egy sorának hossza lesz. Továbbá, miután a magasságot a mennyezetről a padlóra mértük, azt 0,4 m-re osztjuk fel. Az ilyen lépés a legnagyobb megengedett, így a panelek nem hajlamosak. Az így kapott sorok száma a kerületekkel megszorozva, ez lesz a keret teljes hossza.

A panelek szerelése a kereten

Először is a falak és a mennyezet takarítását végezzük a régi alapanyagokból. Ezután kezeljük a felületet a gombák és a penész megjelenéséből. Ha egy fa keretet szeretne készíteni, akkor ugyanazzal az eszközzel feldolgozzuk az összes sávot.

Amíg a rudak szárításra kerülnek, a falra és a mennyezetre helyezzük el a telepítés helyét. A felső rúd telepítési helye a falon 5 cm-rel a mennyezet alatt helyezkedik el, az alsó pedig 5 cm-rel a padló vagy a fürdőszoba szélén. A mennyezeten ugyanazt a távolságot figyeljük azzal a különbséggel, hogy a falról lesz. A falakon és a mennyezeten lévő rácsokat a jövő panelekre merőlegesen kell elhelyezni. Vagyis, ha a paneleket függőlegesen helyezzük el, a keret sorai vízszintesek és fordítva.

Most az összes rudat vágtuk a kívánt hosszúságra, és rájuk jelöltük a kötőelemek pontját. Ezután a rúdra helyezzük a rúdra a falon lévő jelet, és tartva, lyukakat fúrunk bele, hogy a fúróból származó jelek a falon maradjanak. A kapott pontokon furatokat fúrunk a tüskékhez. A lyukakat meghajlítjuk és a csíkokat 6x60 csavarokkal rögzítjük a falra. A szint használatával győződjön meg róla, hogy minden sáv ugyanabban a síkban volt. Ha a fal egyenetlen, akkor a nagy kudarcok helyén egy fadarabot vagy más anyagot kell elhelyezni.

Fontos! Szűk helyeken, például az ajtó felett, a keret lécek egymástól kis távolságra helyezhetők el. Ha a mennyezetre további lámpákat terveznek, akkor a felszerelésük helyén a keretet keresztirányú csíkokkal erősíteni kell, amelyekhez a műanyag panel csatlakozik.

Továbbá, ha tervezik, szigetelőanyagokat helyeznek a keret sorai közé, és elkezdheti telepíteni a paneleket. Elkezdtük a szoba legfontosabb sarkából felvenni őket. Először is, minden díszléc és panelek hosszúsággal vannak vágva.

Fontos! A panel tüskehornyos csatlakozással rendelkezik.

Ezután a sarokban telepítjük a dokkoló sarok formázását, és elkezdjük a panelt arra a oldalra, ahol a horony található. Kis erőfeszítéssel toljuk a panelt befelé, amíg meg nem áll. A panelt továbbra is rögzíteni kell a keret sávjaihoz. Ehhez 3,5x16 csavarokat használunk, amelyek csavarják a panel kiálló tüskéjét. A panelek rögzítéséhez speciális fémtartókat is használnak, amelyek szorosan támaszkodnak a panelre, és az önzáró csavarokkal vagy körmökkel rögzítettek a keretrudakhoz. A későbbi panelek ugyanúgy vannak felszerelve. Minden sarkon és átmenetnél illeszkedjenek a speciális díszlécek.

Fontos! Ha a fal végén a panel nincs benne a szélességben, a hosszabbítással és a telepítés után el lehet vágni, hogy eltakarja a széleit sarokformázással.

A mennyezetre szerelt panelek hasonlóak. Először is a sarokformázás van telepítve, és benne az első panel. De van egy trükk. Mivel a mennyezet teljes mértékben a kilátásba kerül, paneljeinek szimmetrikus alakjuk van. Ezért, ha szükséges, díszítsen a panelekhez a szépség érdekében, akkor az első és az utolsó úgy vághatja őket, hogy azonos szélességűek legyenek.

A mennyezeti panelek kereten való elhelyezkedésének tagadhatatlan előnye, hogy a spotlámpák felszerelhetők. A legfontosabb az, hogy előzetesen elkülönítsük a vezetékeket és vágjuk le a lyukakat a lámpákban.

Szerelőlapok folyékony körmökre

Ez a telepítési módszer némileg egyszerűbb, de magas színvonalú felületi előkészítést igényel. A keret rögzítéséhez hasonlóan először eltávolítjuk az összes régi berendezést. Ezután áztassa a falat gomba és penész eszközzel. Ezután vakoljuk meg a falat, és a lehető legfelületesebben felszínre hozzuk. A legnagyobb megengedett hiba 2 - 2,5 mm.

Most állítsa be a sarokformázást. A panel felületén a folyékony köröm felületére helyezve próbál egyenletesen lefedni az egész felületet. 20-25 cm-es lépést tehetünk, majd felhelyezzük a falra, és elindítjuk az öntvény hornyába. A következő panelek hasonló módon vannak beállítva.

Ez a két lehetőség a PVC panelek rögzítésére kombinálható: használjon folyékony szöget a falakhoz és egy keretet az áramláshoz. Így hasznos helyet takarít meg, és ezzel egyidejűleg gyönyörű világítást készíthet.

A fürdőszobák és WC-k műanyag panelekkel történő javítása egyszerű, megfizethető és legfontosabb, olcsó megoldás a befejezéshez. Természetesen a panelek gyengeségeik vannak, de valószínűleg több előnye van. Az ilyen egyszerű és gyors javítás lehetővé teszi azok számára, akiknek kevés ideje vagy korlátozott költségvetése van.

Hogyan vágjuk le a fürdőszobát műanyag panelekkel

Mielőtt javítaná a fürdőszobát, felmerül a kérdés - mit kell használni a faldíszítéshez? Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fürdőszoba egy magas páratartalmú és magas hőmérsékletű hely, a kiválasztott anyag nem szabad félni a víztől, ellenállni a magas hőmérsékletnek és könnyen mosható. A díszítésnek összhangban kell lennie a belső térrel és érdekes lehet. A kerámia burkolat ésszerű megoldás, de a telepítés néha bonyolult, és azt szeretném, ha a javítás nem húzna ki. Ebben az esetben műanyag paneleket használhat a fürdőszoba saját kézzel történő befejezéséhez, még akkor is, ha először csinálod - sok képzési videó van.

Hogyan válasszunk PVC lemezeket a falburkolatokhoz?

A műanyag padlóval ellátott fürdőszobával szemben egy kiváló alternatíva a kerámiához vagy a fahoz. A műanyag sokáig tart, nem fél a víztől, és az építőüzletekben széles formában, méretben és színben választhat. Könnyedén kiválaszthat egy sima változatot vagy dísztárgyakat, hogy diverzifikálja a falburkolatot a fürdőszobában. A PVC lemezek sokáig szolgálnak, néhány finomságra van szükség:

 1. Próbáljon paneleket választani nagy számú merevítővel - ez nagy szilárdságú garancia.
 2. A sima csempe, a dombornyomás, a mélyedések és a kidudorodások használata nélkül jobb választani. Ellenkező esetben lesz gomba, mert a texturált falak tisztítása nehezebb.
 3. A széles lemezek telepítési folyamata kevesebb időt vesz igénybe, de hiba esetén sokkal több anyagot fog költeni.
 4. PVC lemezek vásárlásakor ügyeljen arra, hogy a szín egyenletes legyen, és a felületet ne karcolja meg.

Az alábbi fotók kiválasztásánál több lehetőség van a PVC-panelek színeinek és textúráinak a saját kézzel történő javítására a fürdőszobában.

A panelek kék színe jól néz ki a fürdőszoba belsejében

A műanyag bevonat előnyei

A fürdőszoba felé néző műanyag panelek számos abszolút előnnyel rendelkeznek:

 • Megfizethető ár;
 • Vízzel és gombákkal szembeni ellenállás;
 • Egyszerűen bevonva;
 • Alacsony beszerelési költségek;
 • Nagy színválaszték és textúrák;
 • A kommunikáció elrejtése (csövek, vezetékek stb.);
 • Élettartam 10 év;
 • Könnyen törődhet.

A műanyag is könnyebb a csempe és a kő, ami lehetővé teszi a plating a fürdőszoba a vékony falak.

Műanyag panelek a piacon széles körben

hiányosságokat

A műanyag falpanelek hátrányai kisebbek, de figyelembe kell venni őket. A PVC, ellentétben a csempe, kevésbé tartós, könnyebb megtörni. Továbbá a műanyag bevonat nem lélegzik, és 10-15 év után törékennyé válik és esztétikai tulajdonságokat veszít, a festék elhalványul, és a hófehér szín sárgul. Erős ütközés esetén a lemezek felületén repedések és beömlődések jelennek meg.

A műanyag paneleket óvatosan kell kezelni, hogy elkerüljék a csípéseket és repedéseket.

megjelenés

PVC-panelek a fürdőszoba felé nézve sok. A kiválasztás szakaszában ki kell választani a megfelelő színt és díszet. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor a befejezéshez érdemes megvilágítani egyszínű árnyalatú monokróm bevonatot. Ez lehet fehér, szürke, gyöngyház, bézs, homok, halványkék stb. Ideális esetben a műanyag rekesz felületének fényesnek kell lennie, így a kis szoba vizuálisan nagyobb lesz. Ha dekorációt szeretne, akkor jobb, ha egy kis, nem kontrasztos díszletet választ, különben a belső tér túlságosan nagy méretű lesz.

A tervezési ötlet megvalósításához kétféle panelet lehet összeállítani.

Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, akkor választhat gazdag és sötét színeket a bélésig feketeig. A szén fényes falai fényűzőek lehetnek, ugyanazon a szinten. Azonban minden vízvezeték és bútor kell fehér, gyöngy, tejtermékek, hogy kiemelkedjen a háttérben. Használok gazdag vagy sötét műanyag csempe, érdemes felszerelni a fürdőszobát jó fényes megvilágítással. Ebben a helyzetben a belső tér harmonikusnak tűnhet, és nem fogja átengedni a homályát.

Fontos! A fürdőszobát javasoljuk a panelek eltakarására, hogy elrejtsék a falak kommunikációját és szabálytalanságait, megrongálva a megjelenést.

A műanyag panelek segítenek elrejteni az összes kommunikációt a fürdőszobában

A megfelelően kiválasztott minták segítségével vizuálisan megváltoztathatja a fürdőszoba arányait. A vízszintes csíkkal ellátott műanyag táblák szélesebbé teszik a szobát, de vizuálisan alábecsülik a mennyezetet. Függőleges vonalak, éppen ellenkezőleg, magasabbra teszik a szobát, szűkítik. Ezt fontos figyelembe venni a PVC lemezek kiválasztásakor. A PVC panelek és különböző színű és textúrájú panelek javításának változatai megtekinthetők az áttekintő videóban.

Hol kezdheti el a javítást

A legjobb, ha eldönti, mielőtt a kommunikáció megtörténik, miután eltűnnek a panelek alatt, és sokkal nehezebb lesz minden munkát elvégezni. Szükség van a fürdőszobának a terjeszkedésére is, a panelekből készült láda pedig a hely egy részét elrejti. Hogyan készítsünk egy fürdőszobát a saját kezű műanyag panelek véglegesítésével a képzési videó megtekinthető.

Térbővítés

Hol kezdheti el a saját kezét a PVC panelek segítségével a fürdőszobában? A javítás megkezdése előtt ajánlott eltávolítani a régi gipszréteget a falról. Ez nem ad hozzá több centimétert, de ki fogja egyenlíteni a falvastagság arányát - a panelek a dobozzal együtt ugyanannyi helyet foglalnak el, mint a gipsz.

A helytakarékosság a vakolat réteg vastagságától függ. Figyelembe véve az egyik falat, ez túl kicsi eredménynek tűnik, azonban a fürdőszoba egész területére való áttérés esetén elegendő szabad hely maradhat egy keskeny szekrényhez vagy egy csuklós polchoz. Tekintettel a szovjet időszakban épült házak helyiségeinek méreteire, még néhány extra centiméter is fontos.

A Hruscsovban a vakolat gyakran homok és mész alapján készül, ezért nagyon egyszerű lesz eltávolítani a falakról. Nagyobb probléma lesz a por a javítási folyamatban, de légzésvédővel és biztonsági szemüveget használva kiszabadulhat. Annak érdekében, hogy ne piszkosítsuk a fürdőt, jobb, ha egy filmmel fedjük le.

Fontos! Még ha a vakolat összetétele eltér a homok-cement keveréktől, mégis jobb megszabadulni. Keményebb és hosszabb, de a tér további centiméterei is megéri.

Csőcsere

Mielőtt a műanyag paneleket a fürdőszobába telepítené, jobb, ha teljesen felcseréli a régi csövet. Miért van szüksége erre:

 1. Egy régi, rozsdás csővezeték bármikor szivároghat. Ha a csövek a panelek mögött vannak elrejtve, baleset esetén nehezebb megoldani a problémát, akkor szét kell szedni a fal egy részét, ami időt, energiát és pénzt igényel.
 2. A régi helyett inkább műanyag vagy fém csöveket kell elhelyezni. Nem rozsdásodnak.
 3. Mivel a régi csövek és legalább néhány centiméter hátul a falaktól, a műanyag panelek burkolatának vastagsága nagyobb lesz. Ennek eredményeképpen a fürdőszoba területe jelentősen csökken, ami valószínűleg nem lesz pozitív hatással a kényelemre.

Ezenkívül az új csövek sokkal hosszabb ideig tartanak, szemben a régiekkel, és a modern anyagok tartósabbak.

vezeték

A modern fürdőszobák nem használhatók a konnektorok nélkül, ezért szükségesek mosógéphez, elektronikus töltőberendezéssel, hajszárítóval, elektromos borotva, stb. A kapcsolókra is szükség van, különösen akkor, ha a világítás több szinten van. Ezért, mielőtt a fürdőszobát műanyag panelekkel vakolnák, meg kell határozni, hogy a vezetékek hol tartanak.

De a PVC aljzatok és kapcsolók beszerelésének folyamata nem különbözik a gipszkartonon. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan lehet elválasztani a kábelezést a fürdőszobában lévő műanyag panelek alatt és telepíteni mindazt, amire szüksége van a javítás alatt, a videót az utasításokkal láthatja.

Ládák típusai

Így a fürdőszoba befejezése lépésről lépésre történik. Először a régi bevonatot eltávolítjuk, majd a csöveket kicseréljük, és végül a huzalozás történik. Ez azonban nem elegendő a műanyag lemezek beszereléséhez, ezért egy dobozt kell készíteni - a keret. Ez egy meglehetősen hosszú folyamat, az idő szempontjából nem kevesebb, mint az előzetes munka. A legtöbb esetben a fa vagy fém ládákat használnak. Minden anyagnak megvannak a maga előnyei, hátrányai, valamint a beépítési jellemzők.

faipari

A természetes fa tartós és tartós anyag, de nem valószínű, hogy hosszú ideig tart a fürdőszobában. Annak érdekében, hogy a fakeret ne kerüljön nedvességre és öntőformára, fertőtlenítőszerrel és víztaszító bevonattal történő előimpregnálás szükséges.

A fa burkolat felszereléséhez függőleges jelölést kell készíteni a falakon. A lécek közötti távolság a műanyag csempe méretétől függ, de általában nem több, mint 40 cm. Ha növeli a pályát, a felület kezd hajlítani. További lépésekre vonatkozó utasítások:

 1. Jelöléssel a tartóelemeket egymástól függően 40-50 cm távolságban kell elhelyezni;
 2. Ezenkívül maguk a sínek is rögzítésre kerülnek, hogy rögzítse őket a rögzítőelemekhez, 25 mm hosszú csavarok szükségesek;
 3. 2 x 5 cm vastagságú lécek használatához;
 4. Annak érdekében, hogy a keret zavartalanul telepíthető legyen, szigorúan meg kell őrizni a függőlegeseket. Ehhez használhatja az épület szintjét.

Miután a fadoboz készen van, a nagyobb szilárdság érdekében a megfelelő méretű sarkokkal körbe kell helyezni.

Fém profil keret

A falak falra szereléséhez a saját kezükben a fa léceken kívül fémprofilokat használnak, ugyanúgy, mint a gipszkarton beépítésére. A keret felépítésének módja megegyezik a fadobozzal, azonban a csavarok helyett kis öncsavarral ellátott csavarokat használnak.

Fém vezetékek beszerelésekor érdemes figyelembe venni, hogy az oldalfal oldalán nem lehet a szélső profilokat a rögzítéshez csavarozni. Ahhoz, hogy rögzítse a konzolt az oldalfalak, először meg kell megoldani a profilt a rendelkezésre álló oldalon, majd hajlítsa a kötőelemek, így csavarja a felső elülső oldalán.

Annak ellenére, hogy a fém láda kicsit nehezebb telepíteni, a fém több szempontból is jobb a fa számára. A fémprofil nem fél a víztől, nem indítja el a formát, nem rothad a nedvességtől, ami nem a fa esetében. Hogyan rögzíthetünk egy padlót a saját kezű PVC panelek készítéséhez a videóban.

műanyag

A műanyag lécek ugyanolyan módszerrel vannak felszerelve, mint a fémfából. Ez a láda számos előnnyel jár. A műanyag lécek könnyebbek, rugalmasabbak, ami azt jelenti, hogy a panelek súlya alatt nem repednek fel, mint ahogyan a fa is előfordulhat. A műanyag könnyen hordoz vizet, de összehasonlítva a természetes faanyaggal vagy fémmel, ez sokkal törékenyebb.

Mit kell figyelembe venni a keret telepítésekor?

Mivel a fürdõszoba magas páratartalmú helyen van, a legjobb megoldás az ellenállóbb anyagok kiválasztása a kerethez - fém vagy műanyag. Ezek a profilok nem igényelnek további kezelést a kártevők, penész és víz ellen.

A sínek iránya a műanyag panelek egymásra rakásától függ. Ha a lemezeket függőlegesen kívánja elhelyezni, a keretet a padlóval párhuzamosan kell irányítani. Vízszintes helyzetben a sínek szigorúan függőlegesek. Ritka esetekben átlós formázást alkalmaznak, de technikailag nehezebb megvalósítani. Ezenkívül az átlós bélés sokkal több anyagot igényel, sok vágás lesz.

Fontos! Bármelyik irányt választja, a síneknek mindig szigorúan merőlegesnek kell lenniük a lemezekre.

Ha a falak a fürdőszobában egyenetlenek, akkor némileg nehezebb lehúzni őket. A szabálytalanságok előzetesen zárták fából vagy műanyag padokból. Az egyenetlen falakon is gyakrabban kell használni a szintet a vonalak és a falazat pontosságának ellenőrzésére.

Hogyan húzza a falakat

Amint a láda elkészül, azonnal átmegy a műanyag panelekkel ellátott fürdőszobai burkolatra. A lemezek rögzítéséhez 25 mm-es csavarok szükségesek, ha a keret fém vagy műanyag. Egy fa esetében zárójelekkel ellátott építőipari tűzőgépet használhat. A videóban részletesen megvizsgálhatja, hogyan rögzítheti a PVC-paneleket saját kezével a fürdőszobába.

Minden egyes lapot szigorúan függőlegesen kell felszerelni, a varratoknak nem szabad eltérniük a betét központi tengelyétől. A telepítés síkosságának ellenőrzéséhez rendszeres időközönként fel kell használnia az épület szintjét. Minden egyes részlet az előzőhöz tartozó horonyhoz van kötve, és ennek következtében a csavarokat a következő lemez fésűje rejti el. Így szinte zökkenőmentes felületet kaphat, látható kötőelem nélkül. Hasonló megjelenés sokkal jobbnak tűnik. Hogyan készítsünk javításokat a fürdőszobában a saját kezünkkel, a falak műanyag paneljeinek felhasználásával, az alábbi fotók kiválasztásával kapcsolatban.

Fontos! A burkolólapok közötti kötéseket átlátszó tömítőanyaggal kell kezelni, hogy megelőzze a víz bejutását. Ez különösen fontos, ha a keret fából készült.

Ha a fürdőszobában radiátor vagy ruhaszáró van, az alatta lévő felületet hővisszaverővel kell védeni. Ellenkező esetben a PVC deformálódhat magas hőmérsékleten vagy elveszítheti eredeti színét.

Annak érdekében, hogy a PVC paneleket sarokba rögzítse, szögprofilra van szükség. Ugyanez a helyzet akkor is, ha a falakat burkolóanyaggal borítják. Ilyen profilok vannak rögzítve ízületek a élboritások, de a padló és a fal az L-alakú vezető nem szükséges - ez a hely lesz rejtve a lábazat.

Hasznos tippek

Néha nem elegendő nézni a video tutorials a befejező fürdőszobában műanyag panelek. Számos árnyalatot kell követni, hogy a javítások a szemmel szemben kellemesek legyenek. Íme néhány egyszerű tipp:

 1. A bélés diverzifikálásához különböző szélességű lemezeket használjon. Választhat monokróm és mintás paneleket, vagy vegyen fel több színt a befejezéshez.
 2. A fényes felületen az ujjlenyomatok és a fröccsenő víz érzékelhetőbb.
 3. Nem szükséges a panel beszerelését, csak a boltból. A fürdőszobában legalább egy órát kell hagynia, hogy fokozatosan megszokja az új feltételeket. Ha siet, az éppen elvégzett javítás sérülést okoz a bőr deformációja miatt.
 4. A szembenézés a legszembetűnőbb szögből indul ki, akkor nem kell vágnia a lemezeket, és a cél a legvonzóbb lesz.
 5. A sarkok, szegélyek, rések, stb megkövetelése a leggondosabb mérések és a minőség megjelölés, ezeken a területeken kell megfelelően kárpitburkolatot a milliméter, hogy elkerüljék csúnya hiányosságok.
 6. Ha a vízmérő a fürdőszobába van felszerelve, mindig szabadon hozzáférhető legyen. Ezért ezen a területen érdemes egy hamis panelt használni, hogy megfeleljen a célnak.

Természetesen érdemes komolyan venni a keret anyagának kiválasztását, helyesen kiválasztva a színeket és a textúrát.

A műanyag panelek falának falai viszonylag gyors ütemben készülnek, sokkal több időt fordítanak az előkészítő munkára és a ládákra. Az ilyen lemezek szerelésének elve nem különbözik a gipszkartontól, azonban a PVC nem igényel további dekorációt.