Legfontosabb > Tartozékok

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov": példák a design

A kompakt, de kényelmetlen házak masszív építése az 50-es évek végén kezdődött, és a múlt század 70-es évekig tartott. Ez lehetővé tette, hogy sok család kapjon lakást, de ma már javításra és újratelepítésre van szükségük, figyelembe véve a modern építkezést és technikai képességeket.

Szoba jellemzői

"Hruscsov" épült vasbeton lemez vagy tégla. Az ilyen épületek jellemzői apró szobáknak és szinte spártai körülményeknek tekinthetők a WC-k és a fürdőszobák használatában. A négyszögletes tálak mérete körülbelül 150x180 cm, négyzet - 170x170 cm volt, gyakran szabálytalan formájú, 3-4 négyzetméteres terület volt. m. A magas mennyezetek nem haladják meg a 2,5 m-t.

A fürdőszobák szellőzése központosított csatornába kerül. A tartófalak hőszigetelése nem elegendő, és ha a WC-ben vagy a fürdőszobában van egy külső fal, akkor télen hideg van.

Az egyszobás apartmanok közös fürdőszobával rendelkeznek. A háromszobás fürdőszobában egy kis fal volt, amely elválasztott a WC-től. A fürdőszoba olyan keskeny volt, hogy csak WC-t tartalmazott. Fürdőszoba, mosdó és keskeny folyosó jellemző a fürdőszobában. A mosógép alá helyezést nem tervezték. Napjainkban sok bérlő önkéntesen ötvözi mindkét területet, és értékes mérőeszközöket kap a modern vízvezetékhez.

elrendezés

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov" nem mindig volt négyzet vagy téglalap alakú volt különös konfigurációk. A helyiség alakváltozása a szekrények vagy a keskeny folyosók javára állt annak érdekében, hogy növeljék őket a bútorok hordozásához.

Az évek során a tervezők kidolgozták bizonyos szabályokat a stílusos belső kialakításuk érdekében.

program

Kezdetben rajzok készülnek, az elérhető terület méretei rajzolódnak, az építőanyagok listája generálódik, árakról. A projekt elkészítése után javítások készülnek. A vázlat ismét a vízvezeték és bútor megjelölésével készül. Néha, hogy fürdőt hozhasson, mélyen be kell mennie a falba, megváltoztatnia kell a lefolyó helyét, gondoskodnia kell a könnyű válaszfalakról vagy az első ajtó mozgatásáról. Minden változtatás a projekten történik.

fürdő

Egy helyiségben, ahol egy négyzet alakú fürdőkád lehet meghatározni bárhol. Téglalap alakú helyiségekben jobb, ha kiválaszthatod az egyik rövid falat, és a hosszú alatt helyezd el a vízvezeték többi részét. Néha egy beépített fürdőt készítenek, vagy csempével díszítik, összeolvad a célzattal és nem tűnik összességében. Néhány belső térben szögletes vagy csepp alakú fürdőt kell alkalmazni. Ez a megoldás segíti az extra sarok felszabadítását. Teljesen egy ilyen fürdőszoba, a sarok WC és a mosogató gyönyörű és különös.

Zuhanykabin

Azok számára, akik tusolás közben használják útközben, elutasíthatják a fürdőszobát. A zuhanyzóállványok sok elegáns formája a helytakarékos ajtónyitási módszerekkel. Azok, akik kényelmesen zuhanyozni akarnak, bokszolniuk kell. Az ilyen vízvezeték magában foglalja a szauna, a trópusi eső, a hidromasszázs, a törökfürdő és mások funkcióit. Kérjük, hogy minden családtagnak megfeleljen, válasszon egy fürdőt zuhanyzóval együtt.

héj

Szűk helyeken egy kis, de mély mosogatót vásárolhat, vagy szűk alakot választhat a környező tér elrendezésétől függően. Ha nagyon kevés hely van, akkor a mosdót részben fel kell húzni a fürdőre. Bizonyos esetekben közvetlenül a csepp alakú fürdő felett helyezkedik el a keskeny oldalról. A lapos mosdókagyló kombinációja szekrénnyel vagy mosógéppel kombinálható. Nagyon szűkös körülmények között a fürdő veszi a mosogató szerepét.

telepítés

Ez egy fémszerkezet, amely a falba van szerelve, vagy annak segítségével a partíció. Egy ilyen modulban minden kommunikációs csatorna rejtve van, WC, bidé és mosdó van hozzá. A rács üvegfal mögé rejtőzik, vagy egy befejező anyaggal maszkolva. A berendezésen a vízvezeték egyenesen a falból érkezik, és a levegőben úszik, könnyen tisztítható.

WC-tál

A kis helyiségek számára a legjobb megoldás a mosdó a berendezésen. A tartály és a kifolyócső hiánya felszabadítja a helyet. Néha a WC kap egy sarok, ez lehetővé teszi, hogy ne pihenjen a falak és racionálisan a sarokban. Néhány elrendezésben közvetlenül az ajtóhoz van szerelve (egy fal alatt), ami jelentősen megtakarítja a helyet. A bidét a WC mellett helyezkedik el. Ha szükséges, egy hasonló duettben választhatnak egy nagy méretű falat.

Mosógép

Ha nem tudna mosogatógépet telepíteni a mosogató alá, jobb, ha mellé helyezi. Így lehetőség nyílik a gép felületének használatára az asztal helyett, kozmetikai vagy borotva kiegészítők készítésére.

bútor

A kis szobákban függő bútorok közül választhat. Helyett a kád, mosogató vagy mosógép felett helyezkedik el. Gyakran szerelt polcok, a WC felett.

A felsorolt ​​vízvezetékeket csak közös helyiségekben lehet felszerelni. Az osztott szobák túl kicsiek ahhoz, hogy mindent megtaláljanak, amire szüksége van.

A befejező anyagok

Kisebb a falburkolat anyagainak kiválasztása kis fürdőszobákban. Leggyakrabban használt csempe, PVC falpanelek, vízhatlan akrilfesték latex alapon.

csempe

A csempe természetes anyagokhoz tartozik, és drágább, mint a szintetikus. A tartósság, a kopásállóság jelentősen meghaladja a műanyag panelek hasonló tulajdonságait. Néha azért, hogy csökkentsék a projekt költségeit, azok kombinálódnak - a kádat és a mosdót körbe csempézik, a többi falat víztaszító festéssel festik vagy dekoratív vakolattal díszítik. Magas páratartalmú kis helyiségekben a fürdőben összegyűjtött forró vízből való elpárologtatás szó szerint mindenhol telepszik: a falakon, a bútorokon, a tükrökön. Könnyű törölni egy csempe, megjelenése nem változik. A napi kondenzvakolástól teljesen eltérõ lehet. Ha a javítás sok éven át történik, kisebb helyiségekben jobb a padlólap használata.

A fényvisszaverő felületekről ismert, hogy kiterjednek a tér. Hasonló hatást gyakorolhat a fényes csempe falakra. Durva struktúrák közelednek a padlóhoz, lassítják a csúszást. A burkolólapokat le lehet fektetni, és a mennyezetet, de általában más anyagokat is felvenni.

PVC panelek

A panelek teljesen utánozzák a csempe, néha tégla és fa. Nem olyan tartósak, mint a kerámiák, de kis szobákban jól néznek ki. Ahhoz, hogy befejezze a kombinált fürdőszobát óvatosan vonal a falak, ragasztót a felületre, és ragasszuk fal panelek.

A mennyezethez használjon olyan fémprofilt, amelyen a lemezek fel vannak szerelve. Könnyűek, levegőt engednek és megtartják a kondenzátumot.

A polivinil-kloridot univerzális orvosságnak nevezhetjük, alkalmas nem csak fal- és mennyezetburkolásra. A lemezek lezárják a helyiséget a fürdőszobában, elhelyezik a fülkéket, maszk csöveket, légcsatornákat. PVC panelek - gazdaságos és praktikus lehetőség a magas páratartalmú helyiségekben.

Stílus és design

A kis fürdőszoba kialakításának a tér nagyságát kell megterveznie. Számos trükk van erre a feladatra. Szükséges a fényvisszaverő felületre helyezni a helyiséget: tükrök, csillogó csempe, feszített mennyezet fényes felületen. Kis helyiségekben kis díszítéssel, mozaikot kell alkalmazni. A teret a falak díszítésével vízszintes vonalak segítségével terjeszti ki. A mennyezet felemeléséhez függőleges mintát kell alkalmazni. A miniatűr helyiségek nem tölthetők le aprósággal, ők elpusztítják a helyet. Az ilyen fürdőszobákhoz ajánlott a tiszta vonalakkal és minimális díszítéssel rendelkező stílusos irányok, amelyek egyszerűséget és tágasságot biztosítanak a szobában.

A javítás befejezése előtt a styling helyet választja ki. Kis fürdőszobák esetén a drága és díszes barokk és rokokó stílusok nem alkalmasak. Elfogadható egyszerű költségvetési lehetőségek. Lehet, hogy extravagáns, fényes vagy szelíd, de nagyon alkalmasak aranyozás és természetes kő nélkül.

Pop art

A provokatív stílusú provokátor olyan érzésre, amely tömeges fogyasztási javakat hoz létre a művészet rangjára. Kiválasztják a diszkrét befejezést, amely ellenére a váratlan telek élénk képei provokatívnak tűnnek. Az ilyen belső tereket plakátokkal, festményekkel vagy panelekkel díszítik. Ebben az esetben a majmok és a kagyló portréi a pop művészet témája.

japán

Ez a stílus racionálisan kis helyet szervez. Laconi, nyugodt, világos geometriai arányokkal. A dekoráció a fürdőszobában használt természetes anyagok. A belső tér egyszerű, funkcionális, grafikus és egyszerűsített, ami összhangban áll a japán világnézettel.

minimalizmus

Az irány ideális kis kombinált fürdőszobákhoz. Alkalmazzon néhány nem feltűnő színt, a dekoráció minimális mennyiségét. A praktikusság, az egyszerűség és a részletek hiánya teszi a szobát funkcionális és kellemes látni.

Chebbi elegáns

Ez a stílus azoknak szól, akik nem képesek a hűvös minimalista irányba, és még egy kis fürdőszobában próbálnak kényelmet nyújtani. A múltbeli elemekkel való tapodalom jellemző a chebbi chic számára. Ez a stílus a belső terekben csak természetes anyagokat, idős bútorokat és hangulatos apró dolgokat használ, amelyek nem ajánlottak apró szobákhoz, de komfortérzetet teremtenek.

skandináv

A skandináv stílus a kis fürdőszobákhoz és a WC-khez igazodik. Ez egyszerű és könnyen elvégezhető, nem csillogó, de kellemes és békés. A tengeri téma iránti tiszteletteljes hozzáállás a világos kék, halványzöld színek választékával és a fehérség sokaságával rendelkezik. Természetes anyagokat használnak a belső térben, a fa jelenléte kötelező. A dolgokat a polcokon tárolják dobozokban, kosarakban, bankokban.

Javítás az egyesített fürdőszobában és WC-ben önállóan - olcsó és vidám

Amikor új lakásba költözködsz, akkor nagyon természetes vágyakozásra van szükséged, hogy az otthonod álmai legyenek és mindent megváltoztassanak. Igazából ugyanúgy voltam velem - átköltöztem a odnushkuba, amely javítás valószínűleg többet látott Brezsnyevben. Tehát a bejáratnál van egy lakás külön fürdőszobával és WC-vel, de nagyon kicsi.

Ezek apró terek, amelyeket "nem fordítanak". Mert úgy döntöttünk, hogy egy fürdőt egy WC-vel kombinálunk. Két előnyünk van egyszerre:

 • a fürdőszoba tágasabb lesz
 • a folyosón két ajtó helyett egy lesz, ami további helyet jelent a folyosón, ami szintén kicsi.
 1. Ez az, amit a fürdőszobában találunk: csempe a padlón, csempe fém-műanyag csövek, a partíció a fürdőszoba és a WC között tégla. Tisztítottuk a falakat a csempe és a festék legmagasabb szintjére. A mosdót eltávolították, ki kell cserélni, és a fürdőt el kell hagyni, öntöttvas és jó állapotban van.
 1. A mennyezet a lakásban többszintű, egy rést rejtettek a rétegelt lemez alatt, jóllehet elég volt egy szekrény készítése. Most azonban irreleváns, megváltoztatjuk az ajtó helyét.
 1. Egy ilyen mozaik csempe díszítette a WC-k falát, most már nem látszik.
 1. A felszálló ágak a WC-ből a fürdőbe. A csövek, ahogy látjuk, ebben a régi házban újakat cserélnek.
 1. A vörös téglafal díszíti a tisztességes gipszréteget - 3-4 cm-t, lebontjuk ezt a "gazdagságot". Szétszereljük a falat. Ez a tégla még mindig hasznos számunkra.
 1. A vastag gipszréteget óvatosan le kell dobni, vegye le az üveglapot, amely védett csövek a WC-ben. Zártuk a WC-t, hogy ne zavarjuk. Dirt, ahogy láthatja, elég!
 1. A régi módon dolgozunk, széles vésővel és kalapáccsal. Mindezeket a munkákat egy perforátorral lehetett volna végezni, de nem volt ilyen. Minden anyag már régi, így a gipsz és a csempe könnyen leesik.
 1. Egy ilyen falat gipsz és csempe réteg mögött rejtettek.
 1. A legnehezebb volt eltávolítani ezt a "szépséget", ahogy látjuk, a munkások nem sajnálják a keveréket.
 1. A falak egyenetlenek - a mennyezeten a gipszréteg vastagsága elérte a 6 cm-t.
 1. Lelövünk mindent, levesszük a lámpát.
 1. Itt van a partícióval szemben lévő fal, ez is tégla. Kihúzzuk a szellőző rácsot, és helyezzünk el egy új helyet.
 1. Végül a legérdekesebb dolog a bontás a fürdőszoba és a WC között, a téglák, ahogy mondtam, jó állapotban tartjuk őket, ezért miért pazaroljuk a pénzt extra anyagokon. Egész téglákat tárolunk a fürdőszobában.
 1. Ezt kaptuk a végén, amikor megtisztítottuk az összes szemetet, kiütötte a falat és az ajtószekrényt, ott lesz egy fal.
 1. Az új emeleten nehézségek lesznek, mivel a fürdőszoba padlója és a WC padlója között tisztességes különbség van, és nézze meg, hogy a széklet görbe.
 1. Most ezt a különbséget ki kell állítani a maximálisra, minden szükséges dolgot leütünk egy kalapáccsal és egy vésővel, és eltávolítunk két réteg csempe a WC-ben.
 1. Tekintse meg, mennyi hely lesz a fürdőszobában a WC-vel kombinálva, ott lesz a mosogató és a mosóhely helyszíne.
 1. Munka a padlót a WC-ben sokat: nézd meg, melyik réteget kell tisztítani, csaknem tíz centiméter, az alapot.
 1. A jövő falához készülünk, itt van egy ajtó, és ott van egy fal, a WC-ben ezen a helyen, lehetőség van egy öltöző vagy polcok beszerelésére a kiegészítők számára. Kiváló megoldás egy ilyen kis lakáshoz.
 1. Fésült simítóval és cement-homok keverékkel, és új falat épít. Ne felejtsd el használni a szintet a falhoz.
 1. Az új fal megnézése a WC belsejéből. A fal lefektetésével párhuzamosan lezárjuk a repedéseket. A régi fürdőszobaajtó keret a fal határa. Ezután a régi doboz megszakad és új ajtót helyez.
 1. Így mûködik: törött téglákat is használnak, ezeket be lehet illeszteni nagy résekbe, majd egy keverékkel borítják.
 1. Külső nézet: ez az, hogy mennyi helyet kell felvenni a folyosón, mivel nincs ajtó. Egy kis területen az út minden hüvelykén.
 1. A lámpát a falhoz rögzítették, de most csak lóg a mennyezeten. A távolban látható egy fülke a tűzhely és a mennyezet között. Természetesen lehetséges egy szekrény létrehozása, de elhagytuk ezt az elképzelést, fájdalmasan magas lesz, és nagyon valószínűtlen, hogy gyakran használják.
 1. Töltsük téglával, fedjük le a réseket. Az öreg tégla nem volt elég, ezért újat kellett vásárolnom.
 1. most itt az ideje, hogy szétszereljük az aknát a felszállóval. Mindent nagyon óvatosan kellett elvégezni, hogy ne lehessen leállítani a WC-t, és ne zavarja a kommunikációt. Végül is az élet nem könnyű WC nélkül.
 1. Minden csövet lebontott. A padló tetejénél. Annak megakadályozása érdekében, hogy a régi öntöttvas cső ne essen, megerősítjük a padlót erősítéssel, a dobozokat a számlálókra helyezzük, nehogy megsérüljenek a javítás során.
 1. Töltse ki a lyukat a bánya cement-homok keverék helyett.
 1. Illessze a padlót a fürdőszoba és a WC között.
 1. Vedd le a WC-t. Varró csőállvány. Ehhez fém profilokra és a legáltalánosabb hablemezekre volt szükségünk - olcsó és a felesleges zaj beszívja a vizet. Elhagyjuk a revízió ablakot a számlálókhoz való hozzáféréshez. Minden rést habbal töltünk. Azonnal távolítsa el a csövet a törülközőhöz.
 1. A WC-hez új hullámosságot helyezünk be. Ezt megelőzően öntöttvas, és most mobil műanyag volt, ami azt jelenti, hogy nem lesz gond új WC-tál felszerelésével.
 1. Felszívjuk a felszálló gipszkarton lapokat. Szerkezeteket készítünk a falakon, hogy a befejező anyagok jobban megtartsák.
 1. Ez a tökéletes felszálló, amivel véget ér. Úgy tűnik, hogy az egész falat varrták, de ez nem így van - itt láthatja a rejtett nyílást, hogy hozzáférhessünk a vízellátó rendszerhez. Ehhez szükség volt a bútordarabokra és az ajtó tolókapcsolójára.
 1. Most vissza tudsz menni a padlóra, most teljesen ki tudod szintet tenni, hogy megszabaduljon a rosszindulatú csepptől. Asszisztenseink ebben a cement-homok keverékben és spatulában. Hagyja megszáradni.
 1. Mivel a falaink nagyon egyenetlenek. Megfelelően ki kell egyenlíteni őket, és nélkülözhetetlen a gipsz lenyűgöző rétege. Fémlámpákat építünk a vakoláshoz, két vagy három centiméternyi helyet veszítünk el, de fel kell áldozni, hogy a falak tökéletesen laposak legyenek.
 1. A felületet földeltük, ez azért szükséges, hogy megerõsítsük a falat (ne felejtsük el, hogy a tégla nagyon régi), és ez javítja a tapadást a befejező anyaghoz.
 1. A vakolat folyamata. Mint látjuk, a réteg lenyűgöző, 3-4 centiméter.
 1. Mivel beaconokat telepítettünk, látjuk, melyik réteget kell alkalmazni.
 1. Íme, hogy ez a végén néz ki. Száraz.
 1. A falak teljes felületét gipsszel bevonjuk, aztán megalapozzuk.
 1. Menj a padlóra. A padlót négyzet alakú lapokkal kell átlósan elhelyezni. Ez a módszer a csempék egyszerűen nem hívja, de megéri. Egy ilyen elrendezés vizuálisan növeli a helyet, ezért, mivel a fürdőszoba kicsi, megpróbálunk hozzáadni a hangerőt, legalábbis vizuálisan.
 1. Mielőtt elkezdtük a csempe burkolását, felkészítettük a felületet, megjavítottuk a falakon és a padlón lévő lyukakat és lyukakat, és alapozva. Az alapozó készítmény javítja a csempe tapadását a padlóhoz. A primer alkalmazása után hagyja megszáradni.
 1. Itt van egy szép padló, amit a végén kaptunk. A világos tónusok ismét helyet adnak, és a mintázatnak köszönhetően nem látható a szennyeződés és a csepp.
 1. Ideje eltávolítani a régi ajtókeretet, és telepíteni egy új ajtót. Szerelje le a küszöbértékeket.
 1. Összeszereljük az új ajtókeretet és telepítjük a nyílásba. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ajtók elcsúszását, fából készült éket helyezünk a fal és a doboz közé.
 1. A doboz alapjait fém sarkokkal rögzítették. A fürdőszoba külső fala is vakolva van.
 1. Az ajtó a legegyszerűbb forgácslemez. Először is, egy ilyen ajtó olcsó és tökéletesen illeszkedik a belső térünkhöz. Felakasztjuk a pántokon. Ezután minden varrat és rés a doboz és a fal között óvatosan zapenivaem.
 1. Új WC - új WC. A régi helyett. Most a falak előkészítéséhez fordulunk a csempék gyártásához. Szerszámaink egy szórópisztoly, amely nagyon alkalmas a primer falakra, spatulákra, egyszerű és fésű, keresztekre. A falon rögzített szinten, kiindulási profilként szolgál.
 1. Gyúrja a csempe ragasztót. Ellenőrizze, hogy készen áll-e készen - simítóval vagy spatulával veszünk és felhúzzuk: ha nem azonnal esik le, és nem esik le egy darabból. Tehát a konzisztencia ideális, ha túl folyékony, akkor adja hozzá a ragasztó keveréket, ha vastagvíz.
 1. A falon már van előre elkészített falvastagság, a fal és a csempe jobb tapadásához, és konkrét érintkezéssel borítva, ugyanarra a célra. Címkéket rajzolunk egy csempe számára, minden szinten ellenőrizzük.
 1. Elkezdünk egy támogatási sorot felállítani, ne felejtsük el használni a varratkereszteket, garantálják, hogy nincs torzulás.
 1. Ugyanazokat a manipulációkat végezzük el egy másik falon - a függőleges falakat függőlegesen ellenőrizzük, rögzítjük a kiindulási szintet.
 1. Ez a fal a legnehezebb - itt van kommunikáció. Akkor meg kell szakítanod a fejedet, hogyan lehet a legjobban rendezni a burkolólapokat, amelyeket nem kellett sokat vágni. Tegye a dekoratív határ, ő is, mint a referencia - ahol nincs profil (csapolt) a csempe ellátás kapcsolódik a csempe nem mozog ki.
 1. Egy gyémántfúróval fúrunk egy lyukat a huzalozáshoz, húzzunk huzalokat - itt lesz egy lámpa.
 1. Egy másik nehéz terület az ajtó fölötti hely, itt nincs támogató sor, ezért annak érdekében, hogy a csempe ne mozdulhasson, használjuk a jó öreg scotch szalagot.
 1. Csempe, amint láthatod, nem fekszünk magunkra a mennyezetre, akkor lesz egy csuklós mennyezet, így hagyjuk 5 cm.
 1. Dörzsöljük egymásba ágyazott varratokat.
 1. A csempe két árnyalatú bézs. A világosabb csempe fölött és egy sötét alsó rész segít vizuálisan növelni a helyet.
 1. Itt az ideje, hogy új fűtött törölközőt rögzítsen. Jelölje meg a rögzítőelemek lyukakat és fúrja át.
 1. A fűtött törülközőtartó felszerelése nem könnyű feladat, annak felszereléséhez fel kell szerelni egy horogot a mennyezetbe és fel kell csukni.
 1. A falon lévő lyukak készültek, jelentjük a csempe, és ugyanabban a helyiségben lyukakat csinálunk a csempeben.
 1. Most még nem egész számot kell elhelyezni a sarokban.
 1. Végezze el a formázási folyamatot. Annak érdekében, hogy ne keverjük össze a csempék burkolatát, számoljuk azokat, ami jelentősen megkönnyíti a munkát.
 1. Egy másik módja annak, hogy helyet takarítsanak meg egy apró fürdőszobában, az, hogy a csöveket egy falba öntse. Először a csiszoló vágott, majd a vésők, vésők, vésők és vésők vésővel voltak vésve, ahol a csöveket helyezték. Telepített egy új keverőt.
 1. Most magának a csempeben lyukakat kell készítenie. Ehhez egy speciális bitet használunk kör alakú lyukak fúrásához. Szereljük fel a fúróra, és néhány percig alacsony sebesség mellett egy tisztán lyuk van.
 1. Ragassza fel a csempe, dörzsölje. Nincs több csővezeték zavarja a fürdőszobát.
 1. Ebben a szakaszban látjuk a fürdőnket. Szerelje be a szellőzőrácsot.
 1. Sajnos, a képek ezen a végén, de a javítás - nem. Még mindig nekünk kell rendezni a mennyezetet. Ez lesz az alumínium lécek felfüggesztett mennyezete. Mint azt mondtuk, fő feladatunk a tér maximális kihasználása, ezért egy fényes sínt választottunk.
 2. A spot világítás segített abban, hogy a fürdőszoba nagyon világos, ezért tágasnak tűnik. Aztán új mosdót csavartunk, a fürdőszobában lévő helyet különleges színes műanyag képernyő fedte le.

Ennek eredményeként hűvösen átalakítottuk a fürdőszobát, és további helyet kaptunk, mind a fürdőszobában, mind a folyosón. Az üres helyiségben mosogatógépet és polcokat helyezhet el. A javítás költségvetésnek bizonyult, a lehető legtöbbet használtuk, ami még mindig nagyon alkalmas volt (tégla, fürdő), és a legolcsóbb anyagokat választotta.

Hogyan kell gondoskodni a belső tér javításakor a fürdőszobában kombinálva a WC-vel

Nagyon gyakran modern apartmanokban és házakban az elrendezés olyan, hogy a fürdőszoba és toalett szoba közös. Az ilyen szobát kombinált fürdőszobának nevezik, és ezekben a napokban nagyon népszerű. Ebben a cikkben meg fogjuk beszélni, hogyan lehet javítani a fürdőszobában, kombinálva a WC-vel.

A kombinált fürdőszoba jellemzői

A fő ok, hogy a lakástulajdonosok úgy döntenek, hogy a WC-t egy fürdőszobával kombinálják, a tárhely hiánya.

Az ilyen kombináció nemcsak a hely szabad helyének növelését teszi lehetővé, hanem a hangulatos, kényelmes és szép kialakítást.

Ezzel a megoldással új funkciókat és funkciókat vehet fel a fürdőszoba javításának folyamatában.

Természetesen a kombinált fürdőszoba nem tökéletes - nyilvánvaló előnyökkel rendelkezik, de vannak hátrányai is. Tekintsük őket.

Ahogy a fürdőszoba és a WC összekapcsolódik, egy falat eltávolítanak, ami alacsonyabb költségeket jelent az ajtók anyagainak és anyagainak befejezéséhez.

A helyiségek szabad terének növekedése következtében új vízvezetékek, hasznos mérnöki eszközök, valamint minden elem teljesen új elrendezése válik lehetővé.

Ha úgy döntenél, hogy átdolgozza a fürdőszobát, akkor ezt a folyamatot a Műszaki Leltár Irodájában legalizálni kell, és ehhez időt és pénzt kell költeni.

Egy másik jelentős hátrány az, hogy egy nagycsalád számára a WC és a fürdőszoba összekapcsolásának lehetőségei kellemetlenek lehetnek: egy családtag nem tud menni a WC-hez, ha a másik fürdik.

Mindenki maga dönti el, hogy szükség van-e kombinált fürdőszobára, de ha mégis szeretné megvalósítani egy ilyen szobát, az alábbi ajánlások hasznosak lehetnek Önnek:

 • A WC előtt a minimális szabad helynek legalább fél métert kell lennie, és az oldalsó szabad távolságnak legalább 40 cm-nek kell lennie.
 • Mielőtt a kád vagy a zuhany a legoptimálisabb szabad terület - 1 méter.
 • A fürdőtől vagy a zuhanytól a törölközőkhöz és a függesztőkhöz való távolság - fél méter.
 • A mosogató magasságának magassága kb. 85 cm a padlóról. Az optimális héjszélesség 60 centiméter. A mosogató előtt a szabad távolság legalább 70 centiméter.
 • A minimális terület az egész fürdőszoba nem lehet kevesebb, mint 3,5 négyzetméter.

A tér elosztásakor feltétlenül be kell tartani a fenti paramétereket.

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában

A fürdőszobák és a WC-k javításának sorrendje több fő szakaszból áll.

Az első szakasz a projektfejlesztés.

Ha nem értesz semmit ebben a kérdésben, akkor a legjobb, ha a kezdeti projektet olyan szakemberek vagy csapatok megbízhatják, akik kulcsrakész munkát végeznek. Ha tapasztalatai vannak ilyen törekvésekben, akkor teljesen lehetõséged van arra, hogy megbirkózz a sajátoddal.

Maga a projekt fejlesztése szakaszokra oszlik:

 • Szükség van a hely megfelelő elosztására. Hogy ezt megtegyük, rájövünk a fentiekre. Ne felejtsük el, hogy itt adtuk meg az ideális közelébe mutató paramétereket - ragaszkodjunk hozzájuk, de ne felejtsük el, hogy figyelembe vesszük a tér méretét, amelyet javításra elérhetővé tehetünk.
 • A kábelezési és kommunikációs rendszer nagyon fontos részlet. Azonban a végrehajtás előtt meg kell tudnia, pontosan hol és milyen bútorok a fürdőszobában lesz. Különös figyelmet kell fordítani az elektromos bútorokra - elszívó ventilátorra, fűtött törülközőtartóra és így tovább. A végső bekötési rajz megmutatja az összes bútor, elektromos készülék, kimenet, kapcsoló, lámpa, izzólámpa elhelyezkedését, valamint a kábelvezetékek lefutásának módját.
 • Ha a tervezésről beszélünk, akkor mindez rendkívül szubjektív. Általában a fürdőszobák világos árnyalatúak, magas szintű világítást biztosítanak. A padló csempézett - az Ön által választott szín.

Ha kiszámolja a javítás költségeit, akkor a következőket kell mondania: ha nagyszerű felújítást hajt végre, akkor a hozzávetőleges összköltség kb. 30000-50000 ezer rubel lesz. A fürdőszoba felújításakor sokkal kevesebbet kellene költeni - kb. 10.000-15.000 ezer.

Anyagok és eszközök

Az anyagok és eszközök megválasztását nem kevésbé felelősen kell megközelíteni, mint magának a javítási folyamatnak.

A javítás legelején minden szükséges anyagot megvásárolni, különben a hiányzó anyagok vásárlása sok időt vesz igénybe.

Az anyagok vásárlása előtt ismernie kell az elemek pontos méreteit.

Ha csempeburkolatot készítesz, egy kicsit többet kell vásárolnod, mint amennyire szükséges.

Ez annak köszönhető, hogy egyes esetekben minden csempe be kell nyújtani egy kicsit - és ha megszerzi őket a méretek, akkor némi probléma merülhet fel. Ezután mérje meg az ajtót és vegye fel az ajtót. Az alábbiakban felsoroljuk az anyagokat, amelyek a fürdőszoba javításának folyamatában csak:

 • csövek a varrott polietilénből;
 • szűrők;
 • száraz beton;
 • fürdőkád vagy zuhanyzó;
 • számlálók;
 • vakolat, primer, kollektor;
 • csövek és szerelvények háztartási szennyvízhez;
 • keverők, emulzió, habarcs;
 • csempe ragasztó;
 • nedvességálló gipszkarton.

Miután az összes anyag készen áll, továbbhaladhat a következő lépcsőbe.

A kommunikáció lebontása és telepítése

A fürdőszobában és a fürdőszobában végzett javítások fontos lépésnek számítanak: a kommunikáció bontása és telepítése. Szükség van a szennyvízcsatornák dugóinak megvásárlására, valamint a csövekben maradt vízre. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki a vízellátást, majd válassza le a meglévő vízvezeték kommunikációját, és távolítsa el a helyiségből.

Most elkezdheti megszüntetni a régi felületet a felületeken: először a mennyezetet tisztítják, majd eltávolítják a régi csöveket, majd tisztítják a falakat és a padlót.

Most elkezdheti a kommunikáció telepítését:

 • Mielőtt megkezdenék a javítást, a víz- és szennyvízcsövek anyagáról döntöttek.
 • A fürdőszoba belseje a WC-vel kombinálva nem szabad elriasztani a kinyilatkoztatott közlemények. Az esztétika és a szépség megőrzése érdekében a legjobb a gipszkarton szerkezetek használata.

Elektromos vezetékek

Az elektromos vezetékek telepítésekor több szabályt kell követni, különben nemcsak kisebb problémák, hanem valódi életveszélyt is jelenthet:

 • A kombinált fürdőszobában kizárólag a belső huzalozás legyen.
 • Minden foglalatot, lámpát és egyéb villamos energiaforrást a lehető legnagyobb mértékben a víz és a források között kell elhelyezni.
 • Földelés szükséges.
 • Használjon szigorúan egy darabból álló kettős szigetelésű kábelt.
 • A vezetékek elrejtésére tervezett csatlakozódobozt a helyiségen kívül kell elhelyezni.

Ha nincs elég tapasztalata a kommunikáció és kábelezés telepítésében, jobb tanácsot kérni és kérjen segítséget szakemberektől.

Előkészítő munka

Miután elvégezte a kommunikációt és az elektromos bekötést, folytathatja az előkészítő munkát:

 • Ha egy gombát találtak a szobádban, teljesen ki kell küszöbölned. Kezeljük a helyet egy gomba antibakteriális oldattal, alkalmazzuk a gipszet, a fertőtlenítővel kezeljük a felületet.
 • A repedéseknek szintén teljesen hiányozniuk kell. A repedést úgy alakítsa át, hogy alakja legalább egy háromszöghez hasonlít, majd lezárja egy megoldással.
 • A helyiségben minden felületet gondosan illeszteni kell. Ez a leghosszabb távú folyamat. Meg tudja szintelni a kezdő gittet.

A jó javításhoz csak jó minőségű befejező anyagokat kell megvásárolnia. Nedvességállónak, könnyen tisztíthatónak, tartósnak és környezetbarátnek kell lenniük.

A fürdőszobában és a WC-ben lévő mennyezet javítása leggyakrabban vízalapú festékkel történik. Stretch mennyezet is népszerű.

Javasoljuk, hogy a falakat kerámia burkolólapokkal borítsa be.

A nemet különös figyelmet kell fordítani. A legjobb megoldás az önterülő padló. Ez meglehetősen drága dolog, de tulajdonságai és megjelenése teljesen megfizet mindenért.

A vízvezeték szerelésének megkezdéséhez zuhanyzóval vagy káddal kell rendelkeznie. Szerelje fel a fal mentén. Csatlakoztassa a felső és az alsó lefolyót a csatornacsatornához. Ezután érdemes felvenni a keverőt, hogy azonnal felmérje a vízellátás működését. A legvégén mosogató és WC található.

Előírja az elektromos készülékek telepítését. Mosógép, számlálók és hasonló eszközök beszerelése szigorúan be kell tartani a biztonsági előírásokat. Gumikesztyűben kell dolgozni, nagyon óvatosan és nehezen. Ha kétségei vannak, forduljon tapasztalt szakemberekhez.

A törülközők és hasonló kiegészítők tárolásához tolltartót helyezhet el. A mosogató alá helyezett szegélykövek általában pótolhatatlanok, mivel ott sok dolgot tehet fel, például higiéniai cikkeket. Javasoljuk, hogy nagy tükör lógjon a mosogató fölött.

Ha a WC-vel kombinált fürdőszoba komplett javítása túlságosan költségesnek tűnik, akkor a kozmetikai javításokhoz hasonló megoldást nyújthat.

Ez egy költséghatékony fürdőszobai javítás. Ez az opció alkalmas azoknak, akik már kombinált fürdőszobával rendelkeznek, különösen egy magánházban.

Ebben az esetben csak befejező munkákat végeznek, aminek következtében a szoba megjelenését enyhén javíthatják.

Ha nem kell a vízvezetékeket kicserélni, lebontani a falakat, lefektetni a burkolólapokat, akkor a kozmetikai javítások elvégzése nagyszerű lehetőség.

Stílusok és design

A plafon legelterjedtebb és legkedvezőbb tervezési lehetősége a közönséges meszelés. Különleges csempe - modern, gyönyörű, de drága lehetőség. Ha kreativitást akarsz készíteni, a tükörlapok a mennyezeten - a tökéletes megoldás. Stretch mennyezetek egy másik jó lehetőség.

Ha beszélünk a falakról, a fő lehetőség a csempe - és gyönyörű, és biztonságos.

Videó: kombinált fürdőszoba javítás

következtetés

A fürdőkád és a WC kombinációja nagyon jó választás, amely lehetővé teszi, hogy felszabadítsa a helyet és egy tágas szobát kapjon. Bizonyos esetekben azonban ilyen döntés meglehetősen kellemetlen lehet, például egy nagy családban, a kombinált fürdőszoba szükségtelen bajt okozhat.

A kombinált fürdőszoba JAVÍTÁSA

A fürdőszoba és kulcsrakész mosdók javítása, az ár a Moszkva anyagával

Opciók "Economy" és "standard" PHOTO fürdőszoba:

 • Térfogat: 3,1 m2
 • Időtartam: 12 nap
 • A munkából eredő költségek: 31 600 Є

A fürdõszobai és toalett javító szolgáltatásaink


A SUNSLÓK JAVÍTÁSÁRA VONATKOZÓ MŰVEK

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ÜGYFELEKKEL

Moszkvai fürdőszoba javítása

 • Terület: 4,1 négyzetméter
 • Javítási ár: 83 000 db.
 • Időtartam: 26 nap
A cég befejezte Moszkvában a fürdőszobai minőségi javításokat az összes szabálynak, vendégnek és technológiának megfelelően.

Kulcsrakész fürdőszoba javítása

 • Terület: 3,1 négyzetméter
 • A javítás ára: 58 000 db.
 • Határidő: 16 nap
Befejezett kulcsrakész ügyfél igényei szerint és kívánságai szerint ebben a fürdőszobában

Javítás fürdőszoba és toalett

 • Terület: 3,6 nm
 • Ár-tól: 71 000 r.
 • Dátumok: 28 nap m

Kombinált fürdőszoba

 • Terület: 12 négyzetméter
 • Ár: 161 000 db.
 • Időtartam: 42 nap

Előnyök, amikor újjáépítése egy fürdőszoba Moszkvában

BELEÉRTVE A KÉSZÜLÉKEN KÉSZÜLETT KÉSZÜLÉK JAVÍTÁSAINAK JAVÍTÁSÁT

AZ EGYSÉGES FÜRDŐK MOSZKA- ÉS MOSKOVA RÉGIÓ MOST DISTRIBUÁLT MÉRETEI

Hogyan változtatjuk meg a törölközőszárítót a fürdőszobában?

A kombinált fürdőszoba kulcsrakész árának javítása - ÁRJEGYZÉK munkához:

Szétszerelés munka a fürdőszobában, ár:

A kulcsrakész fürdőszoba Moszkvában és MO-ban történő javítása

A "I C To" - BUILD cég a lehető legrövidebb időn belül és a legmagasabb minőségi színvonalon végzi a moszkvai és moszkvai régió kulcsrakész fürdőszobájának javítását!

 • KÖLTSÉGVETÉSI OPCIÓ. 2400 rubelből m2 a munka és a 2000 rubel. anyagokhoz;
 • CAPITAL REPAIR. 5100 rubelből m2 a munka és 5500 rubel. anyagokhoz;
 • EURO-LUX. 10500 rubel m2-es munkahely és 7500 rubel. anyagokhoz;

A KÉSZÜLÉKEK JAVÍTÁSÁNAK EXACT COSTA? A FELHASZNÁLÓ KÖZVETLENÜL MÉG A MÉRŐ KÖZVETLENÜL

Kiváló ügyfélszolgálatot, kitűnő anyagokat és szakmai munkát végzünk. Ehhez csak hívni +7 (916) 070-79-94 telefonszámunkat, visszahívást rendelni, vagy hagyni az alkalmazást közvetlenül a cég weboldalán. Ezt követően, csak velünk, teljesen ingyenes a következő szolgáltatásokat kapja:

 • Konzultáció. Úgy döntött, hogy a javítások kulcsrakész fürdőszoba Moszkva társaságában „I K” - épül az elején meg fogja kommunikálni a menedzser, aki megadja az összes szükséges információt az időzítés a kezdetét javítás fürdőszoba, időtartamát anyagok jellemzőit, a költségek és egyéb kérdések az Önt érdeklő;
 • Mérés és becslés. A menedzserrel való előzetes konzultáció után egy METECK szakembert küldünk Önnek, hogy megvizsgálja az objektum általános állapotát, mérve az összes szükséges paramétert. Az értékelés eredményei, az Ön igényei és anyagköltsége alapján minden költsége pontos számítása megtörténik, és a fürdő javításának becslése végül jóváhagyásra kerül;
 • Szerződés. Moszkvában a kulcsrakész mosógép javítása kiváló minőség, kiváló szolgáltatás és abszolút megbízhatóság. Miután elkészített egy becslést, kérésre, közvetlenül az "I S K" - STORY cég helyszínén vagy irodájában, felkérést kap arra, hogy írja alá a MEGÁLLAPODÁST. Valamennyi követelményt végül be kell vonni, a munka elvégzésének határideje, a felek kötelezettségei, az alkalmazott anyagok jellege, a garanciális feltételek stb.
 • Beszerzés és munka. Nem kell gondolkodnod a jó minőségű építőanyagok megvásárlásáról, a szállításról. Miután megrendeltük a moszkvai és moszkvai régió kulcsrakész fürdőszobájának javítását cégünknél, elvégezzük az összes kapcsolódó munkát. A munkákat magasan képzett szakembereink végzik, évek tapasztalattal rendelkeznek a lakásjavítás terén, kiváló szakmai felszereléssel;
 • Befejezését. Alapján a bizalmat a saját képessége, amely a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást, hogy az egyik vezető szakemberek az építőipari piacon, elfogadjuk a fizetés csak befejezése után minden munkát, és aláírja a átvételi igazolás;

Lehetőségek a "Ya S K" cégnél - BUILD

 • Moszkvai kulcsrakész fürdőszobai javításokat végezünk csodálatos tervezési döntésekkel. Ön is részt vehet egy fürdőszobai projekt létrehozásában, saját korrekcióit és javaslatait;
 • A világ egyik vezető gyártója, a minőség, a szépség és a megbízhatóság jegyében használják az anyagokat;
 • Ügyfeleinknek csodálatos kedvezményeket biztosítanak% -ra, mindenféle promócióra, csodálatos ajándékokat adva!
 • Javítást végzünk az újoncok számára; a régi alapban; Hruscsov; magánház, ház, új épület

Lehetősége van arra, hogy Moszkvában egy fürdőszoba javítását rendelje el.

A kombinált fürdőszoba javítása

A kulcsrakész fürdőszoba javítása olyan tevékenységek sorozata, amelyek végrehajtása megkönnyíti a fejfájást egy felkészületlen javító ügyfél számára.

A kulcsrakész fürdőszoba egy kompetens és részletes becslés, az átalakítás fejlesztése és a belsőépítészet kialakítása, a szemét eltávolítása és eltávolítása, anyagbeszerzés, durva munkák, víz- és vízvezetékek lefektetése, elektromos szerelés, falak és padlók csempézése, összekötő vízvezetékek.

Javításokat végzünk mind a kombinált fürdőszobákban, mind külön fürdőszobák átalakításával - a fürdőszobát WC-vel kombináljuk.

Az a fő érv, amely ügyfeleinknek a fürdőszoba újbóli tervezését segíti, növeli a fürdőszoba és a WC hasznos helyét!

Például a fürdőszoba és a WC közötti partíció eltávolítása és egy ajtó készítése - számos hasznos megoldást találunk:

 • találjon helyet a mosógép alatt
 • mozgassa a WC-t és a fűtött törülközőt
 • növelje a helyet egy kényelmes és széles mosogatóhoz
 • lehetőség van arra, hogy a fürdőt a zuhany szögében változtassák

Javítás kombinált fürdőszoba WC-vel

A moszkvai apartmanokban egyaránt megtalálható egy nagyon szerény kombinált fürdőszoba (2,2-3,5 m2) a régi házak, valamint a kényelmesebb kombinált fürdőszoba kezdve 4m2.

A javítások és a nagy, kényelmes fürdőszoba kialakítása olyan feladat, amellyel folyamatosan szembesülünk. A külön fürdőszoba és WC szerény mérete "felszólít" az átépítésre - a fürdőszobát WC-vel kombinálva.

Fotógaléria

Pozitív szempontok a fürdőszoba és a WC összekapcsolásában:

 • bővített használható helyet
 • a fürdőszoba vizuálisan és fizikailag nagyobb
 • a régi vízvezetékkabin eltávolítása (ha volt), a mennyezet magasabb volt
 • mosogatógép behelyezése a fürdőszobába (a "Hruscsov" apró fürdőszobáiban)
 • kivitelezhet néhány tervezési megoldást
 • a folyosón kevesebb lesz az ajtó

Kis méretű fürdőszobában minden négyzetmétert a lehető leghatékonyabban kell használni. Megfelelően kell elhelyezni a vízvezetéket, és azonnal el kell döntenie, el kell hagynia a fürdőt, vagy cserélni kell egy zuhanyzóval. Ha a WC nagy helyet foglal el, akkor pótlólagosan vagy falra mosható WC-vel és felszereléssel helyettesíthető. Ennek meg kell mentenie néhány értékes centimétert.

A világos és a kis méretű (15-50 cm) kerámia csempe falburkolatként jobb, ha a kombinált fürdőszoba nagyobb lesz. Ha a csempe négyszögletes, akkor jobb, ha vízszintesen fekszik. Ne felejtsd el a tükörről, nagy tükör növeli a fürdőszobában lévő helyet.

A mennyezetnek fehérnek kell lennie. Nem számít, milyen anyagot kell alkalmazni: feszültség, festés vagy lógás. Ez a tulajdonosok íze.

A komplett fürdőszobában végzett átfogó javítás nem teszi lehetővé az összes kommunikáció cseréjét. A vízvezetékeket el kell rejteni egy dobozban, és csempével borítják, így a fürdőszoba modernnek és esztétikailag kellemesnek tűnik.

Munkánk példáiban számos különböző és érdekes megoldást talál a kombinált egészségügyi létesítmények átszervezésében. A kompakt "Hruscsov" és a "Brezhnevok" -tól a tágas, új épületekig.

Javítás fürdőszoba WC-vel 3 nm M

A lakás tulajdonosai, különösen a régi raktárak házai gyakran a fürdőszobában végzett javításokkal szembesülnek, WC-vel kombinálva. Ezek a fürdők nem szokatlanok az egykori Szovjetunió országaiban, és ez csak 3 négyzetméter felhasználható terület, és néha kevesebb, így ebben az esetben az ergonómia elvei nagyon fontosak a tudományágak körében, annak ellenére, hogy a fürdő csak egy fürdőszoba. Ebben a cikkben értékes tippeket talál a szoba rendezésében és a helytakarékosságban, valamint a kísérő fotók és videoanyagok terén.

Kis fürdőszoba design

A vízvezeték elhelyezésének alapelvei

Kis fürdőhely javításakor a fő probléma az egészségügyi berendezések elhelyezése, mert egyszerűen nincs elegendő hely a szobában. Ez nem meglepő, hiszen az alapterület esetenként kevesebb, mint három négyzet.

Fürdőszobaajtó

A kis fürdőszobába vezető ajtónak kinyílnia kell

Lehet meglepni, hogy a legtöbb "Stalinok" és "Hruscsov" a fürdőszobába vezető ajtó, a tűzbiztonsági szabályokkal ellentétben, befelé és nem kifelé nyílik. De abban az időben az NKVD követelményei voltak az elsődlegesek (az ajtót befelé kinyitva könnyebben kiütötte), de nem az a helyzet, hogy egy személy beléphet a tűz alatt. Ha figyelembe vesszük, hogy az elrendezés 99% -ában a WC közvetlenül az ajtó előtt áll, akkor egy új, hosszabb eszköz beszerelésekor a vászon támaszkodik rá. Tehát itt van az egyetlen kiút, ez a lengés a folyosó irányában nyílik (ne felejtsd el a javítás folyamán).

Felszálló és WC

A WC összekapcsolása a régi szórakoztató pólóval

Függetlenül attól, hogy van-e szennyvízcsatorna a lakásodban, vagy a szomszédok felszerelése a fürdőszobádba kerül, öntöttvasból készül, és hosszabb. A kapcsolat a következő sorrendben történt:

 • a súlyossági téma egy 30 ° vagy 45 ° -os kilépőnyílásba csapódott be;
 • egy másik tétet helyeztünk be, de egy 75 mm átmérőjű és 90 ° -os szöget zártak be - ez a csatorna összekötése más készülékekből (mosogató, kád, mosogató a konyhából);
 • Egyenes dugót helyezett a könyökbe;
 • Ezzel a csatlakozóval egy vécécsésze volt csatlakoztatva (a nyakat közvetlenül az öntöttvas csészébe helyezték, cementtel vagy bitumennel vontatva).

A szerelvény miatt a vízvezeték szerelvény túlságosan távolodott a falról, de rövid volt, így nem volt gond az ajtó kinyitásához.

Új vécécsésze felszereléséhez helyes lesz nemcsak az ajtólap levétele külső nyílással, hanem a leeresztő szerelvények cseréje is. Itt a csomópont a következő sorrendben kerül összegyűjtésre:

 1. egy állványos beágyazott ventilátor pólusban helyezzen be egy gumidugót, hogy 110 mm-es (DN 100 mm) átmérőjű PVC-pólushoz kapcsoljon;
 2. A PVC-t a redukcióba 50 mm-es kimeneti átmérővel és 90 ° -os szöggel helyezzük el, hogy összekapcsoljuk a fennmaradó vízvezeték-szerelvényeket. Ebben az esetben egyenes csengő nincs felszerelve, és a PVC-pólus 5 cm-rel rövidebb, mint egy öntöttvas. Ennek eredményeként a WC-t 10-15 cm-rel közelebb lehet a falhoz mozgatni.

Víztisztítás és szennyvíz

A kis helyiségek hasznos helyének megtakarításának másik módja a vízvezetékek és csatornák elosztásának a jellemzője. A régi elrendezés a mérnöki kommunikáció egészségügyi egység minden csövek kívül telepített módszer. Ez a módszer a szabad terület bizonyos részét veszi igénybe, ráadásul hátrányosan befolyásolja a helyiség esztétikai kialakítását. De a modern javítások lehetővé teszik az ilyen kommunikációnak a bélés alatt való elfedését.

A víz és a szennyvíz csövek álruhájának legegyszerűbb módja a gipszkarton burkolatának alja. De ebben az esetben csak az esztétikai kérdést oldják meg, és a terület csökkentésének problémája még inkább releváns, ezért egy kis fürdők számára ez a megoldás elfogadhatatlan. A falak és padlóburkolatok elrejtése ilyen helyzetekben a legjobb. A falak a falon vannak kialakítva, mint a felső képen, és a padlón egyszerűen átfedik a csöveket csatolóval.

Videó: Javítsd meg és zárd be a fürdőszobát

A fürdőszoba belseje

A kis méretű fürdőszobák különbözőek lehetnek, vagyis a tér kerületének alakja téglalap alakú vagy vágott sarkokkal, mint Hruscsovban. Ezért az egészségügyi eszközök elhelyezésének gondolata is eltérhet egymástól. Vegye át a vízvezetékszerelés lehetőségét, amelyet az alábbi képen javasol, és számolja azt milliméterrel (természetesen gazdaságossági eszközöket használunk).

Az egészségügyi berendezések elrendezése: 1) ajtó, 2) WC, 3) automata mosógép, 4) mosogató, 5) fürdő

Menjünk balról jobbra, figyelembe véve a telepített pont és a rés szélességét, ha szükség van rá:

 • fürdő - 700 mm;
 • mosogató - 400 mm (ha nem szekrény, hanem tulipán, akkor telepítheti úgy, hogy a mosdó egy része a fürdőszoba felett lóg a helytakarékosság érdekében);
 • függőleges terhelésű mosógép - 400 mm plusz 10 mm-es rés a mosogatóhoz;
 • WC - 400 mm plusz 30 mm automata géphez és 250 mm falhoz;
 • a szoba minimális szélessége 700 + 400 + 400 + 10 + 400 + 250 = 2160 mm vagy 2,16 m.

A kombinált fürdőszoba méretei a "Hruscsov"

A fentiekben egy kis fürdőszoba egy másik változatát láthatja egy N. S. Hruscsov idején épített házban. De hogyan kell ezt tenni, hogy elhelyezni a szükséges vízvezeték szerelvényeket? Egyszerre azt mondom, hogy ez lehetetlen - ahhoz, hogy ilyen helyiségben automata mosógépet telepítsenek, ki kell cserélni a fürdőt zuhanyzóval. Ha nem tetszik a kabin, és inkább áztatja a fürdőszobában, akkor egy mosdót kell adni a mosó felszereléséhez.

Az egészségügyi berendezések elrendezése: 1) ajtó, 2) WC, 3) mosogató, 4) zuhanyzó, 5) automata mosógép

De az elv elhelyezését egészségügyi berendezések, de már a kombinált fürdőszoba a Hruscsov típusú, azaz a fal a folyosóról lejtős, amely szintén veszi részét a terület. A kabinat a sarkon kell elhelyezni, amint a vázlaton látható, optimális mérete 800 × 800 mm. Egy rövid falban (1,3 m) egy függőleges terhelésű automata gép is van felszerelve - szélessége 400 mm. De az oldalsó rakteres mosógép nem illeszkedik hozzá, mivel 600 mm-es szélességű - 800 + 600 = 1400, és ez nincs résen!

A zuhanykabin mellett egy mosogató is van a másik falba (a rés a kabinba nem kevesebb, mint 5-10 mm), és a WC-tál (a falhoz képest a rés 250 mm, és a mosogatóra nincs szükség - a mosdó egyik szélét a WC-tál fölé is fel lehet húzni). Ezért itt 800 + 10 + 400 + 400 + 250 = 1860 mm lesz szükség, és egy 185 cm-es falnál ez túl sok. De ne felejtsük el, hogy a mosogató szélének felakasztható a vécécsésze mosogatója, amely mínusz 5 cm, mert a csomópontok nem 186-ot, hanem csak 181 cm-t tesznek - elegendő hely van.

Vízvezeték szerelvények elhelyezése a fürdőszobában lévő lefolyócső jelenlétében

A fürdőszoba felújításakor, a WC-vel kombinálva, ahogyan a fenti képen látható, látja az utat, ha három csomópontot helyez el 3 négyzetméteren, míg a szennyvízcsatorna nem a helyiségben van, hanem belülről. Talán nem értenek egyet a formatervezés kialakításával, de máris könnyű csinálni önmagában. Amit az előzőekben említettem az ajtók kinyitására ilyen esetekben, amikor a felszálló terület felveszi a területet, a legfontosabb, mivel a vászon, amikor kinyitja, nem fordul tovább, mint a mosdó.

Szín és fény

A fürdőszoba narancssárga csempével van burkolva.

Leggyakrabban a vízvezeték szerelvények bélelése kerámia burkolatokkal készül - ez nem csak gyönyörű, hanem praktikus is, hiszen a kerámia nem félek a nedvességtől, ütésálló, és nem igényel semmilyen tisztítást különleges tisztítószerekkel vagy mosószerekkel. Csak a megfelelő színt választja, mind az egészségügyi felszerelést, mind a szobát (falakat, padlókat és mennyezetet).

A fürdőszoba bélése türkiz lapokból készül.

Ne felejtsük el, hogy egy kis fürdőszobai felújítást végzünk, így használhatjuk a térbeli vizuális növekedést. Ezt megkönnyíti a világos színek és árnyalatok, ami azt jelenti, hogy minden vízvezeték a legjobb fehér, de nem fekete, zöld, kék és így tovább vásárolni. Szintén jobb választani a kerámia csempe világos árnyalatú, akkor is, ha van egy kombinációja csempe. Ne féljen a hideg színektől: fehér, ezüst, kék, zöld, szürke - ez normális a fürdőszobában, különösen azért, mert különböző színű csempékkel lehet hígítani.

Süllyesztett spotlámpa

A szoba méretét vizuálisan is megnövelheti, ha megfelelően megvilágítja, és különböző lámpatestek képesek kezelni azt, amit saját kezével telepíthet. Ezek süllyesztett és felületi reflektorok a mennyezeten, falra szerelt készülékek lemezek és féltábla, fali lámpák és tükrözött tükrök formájában, amelyeket a szerelt tükör gyártója biztosít. A legnagyobb hatás akkor érhető el, ha egyszerre több lehetőséget is használ.

Videó: Tágas kialakítás kis fürdőszobához.

következtetés

Javításokat végezhet a fürdőszobában, a WC-vel kombinálva saját kezével, de van egy nagyon fontos feltétel - az építési készségeid. Vagyis villanyszerelőnek, vízvezeték-szerelőnek, gipszkartonnak, gipszkartonnak, esetleg gipszkartonnak és hegesztőnek kell lennie. Ha készen állsz erre, akkor menj rá!