Legfontosabb > Tervezés

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov": példák a design

A kompakt, de kényelmetlen házak masszív építése az 50-es évek végén kezdődött, és a múlt század 70-es évekig tartott. Ez lehetővé tette, hogy sok család kapjon lakást, de ma már javításra és újratelepítésre van szükségük, figyelembe véve a modern építkezést és technikai képességeket.

Szoba jellemzői

"Hruscsov" épült vasbeton lemez vagy tégla. Az ilyen épületek jellemzői apró szobáknak és szinte spártai körülményeknek tekinthetők a WC-k és a fürdőszobák használatában. A négyszögletes tálak mérete körülbelül 150x180 cm, négyzet - 170x170 cm volt, gyakran szabálytalan formájú, 3-4 négyzetméteres terület volt. m. A magas mennyezetek nem haladják meg a 2,5 m-t.

A fürdőszobák szellőzése központosított csatornába kerül. A tartófalak hőszigetelése nem elegendő, és ha a WC-ben vagy a fürdőszobában van egy külső fal, akkor télen hideg van.

Az egyszobás apartmanok közös fürdőszobával rendelkeznek. A háromszobás fürdőszobában egy kis fal volt, amely elválasztott a WC-től. A fürdőszoba olyan keskeny volt, hogy csak WC-t tartalmazott. Fürdőszoba, mosdó és keskeny folyosó jellemző a fürdőszobában. A mosógép alá helyezést nem tervezték. Napjainkban sok bérlő önkéntesen ötvözi mindkét területet, és értékes mérőeszközöket kap a modern vízvezetékhez.

elrendezés

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov" nem mindig volt négyzet vagy téglalap alakú volt különös konfigurációk. A helyiség alakváltozása a szekrények vagy a keskeny folyosók javára állt annak érdekében, hogy növeljék őket a bútorok hordozásához.

Az évek során a tervezők kidolgozták bizonyos szabályokat a stílusos belső kialakításuk érdekében.

program

Kezdetben rajzok készülnek, az elérhető terület méretei rajzolódnak, az építőanyagok listája generálódik, árakról. A projekt elkészítése után javítások készülnek. A vázlat ismét a vízvezeték és bútor megjelölésével készül. Néha, hogy fürdőt hozhasson, mélyen be kell mennie a falba, megváltoztatnia kell a lefolyó helyét, gondoskodnia kell a könnyű válaszfalakról vagy az első ajtó mozgatásáról. Minden változtatás a projekten történik.

fürdő

Egy helyiségben, ahol egy négyzet alakú fürdőkád lehet meghatározni bárhol. Téglalap alakú helyiségekben jobb, ha kiválaszthatod az egyik rövid falat, és a hosszú alatt helyezd el a vízvezeték többi részét. Néha egy beépített fürdőt készítenek, vagy csempével díszítik, összeolvad a célzattal és nem tűnik összességében. Néhány belső térben szögletes vagy csepp alakú fürdőt kell alkalmazni. Ez a megoldás segíti az extra sarok felszabadítását. Teljesen egy ilyen fürdőszoba, a sarok WC és a mosogató gyönyörű és különös.

Zuhanykabin

Azok számára, akik tusolás közben használják útközben, elutasíthatják a fürdőszobát. A zuhanyzóállványok sok elegáns formája a helytakarékos ajtónyitási módszerekkel. Azok, akik kényelmesen zuhanyozni akarnak, bokszolniuk kell. Az ilyen vízvezeték magában foglalja a szauna, a trópusi eső, a hidromasszázs, a törökfürdő és mások funkcióit. Kérjük, hogy minden családtagnak megfeleljen, válasszon egy fürdőt zuhanyzóval együtt.

héj

Szűk helyeken egy kis, de mély mosogatót vásárolhat, vagy szűk alakot választhat a környező tér elrendezésétől függően. Ha nagyon kevés hely van, akkor a mosdót részben fel kell húzni a fürdőre. Bizonyos esetekben közvetlenül a csepp alakú fürdő felett helyezkedik el a keskeny oldalról. A lapos mosdókagyló kombinációja szekrénnyel vagy mosógéppel kombinálható. Nagyon szűkös körülmények között a fürdő veszi a mosogató szerepét.

telepítés

Ez egy fémszerkezet, amely a falba van szerelve, vagy annak segítségével a partíció. Egy ilyen modulban minden kommunikációs csatorna rejtve van, WC, bidé és mosdó van hozzá. A rács üvegfal mögé rejtőzik, vagy egy befejező anyaggal maszkolva. A berendezésen a vízvezeték egyenesen a falból érkezik, és a levegőben úszik, könnyen tisztítható.

WC-tál

A kis helyiségek számára a legjobb megoldás a mosdó a berendezésen. A tartály és a kifolyócső hiánya felszabadítja a helyet. Néha a WC kap egy sarok, ez lehetővé teszi, hogy ne pihenjen a falak és racionálisan a sarokban. Néhány elrendezésben közvetlenül az ajtóhoz van szerelve (egy fal alatt), ami jelentősen megtakarítja a helyet. A bidét a WC mellett helyezkedik el. Ha szükséges, egy hasonló duettben választhatnak egy nagy méretű falat.

Mosógép

Ha nem tudna mosogatógépet telepíteni a mosogató alá, jobb, ha mellé helyezi. Így lehetőség nyílik a gép felületének használatára az asztal helyett, kozmetikai vagy borotva kiegészítők készítésére.

bútor

A kis szobákban függő bútorok közül választhat. Helyett a kád, mosogató vagy mosógép felett helyezkedik el. Gyakran szerelt polcok, a WC felett.

A felsorolt ​​vízvezetékeket csak közös helyiségekben lehet felszerelni. Az osztott szobák túl kicsiek ahhoz, hogy mindent megtaláljanak, amire szüksége van.

A befejező anyagok

Kisebb a falburkolat anyagainak kiválasztása kis fürdőszobákban. Leggyakrabban használt csempe, PVC falpanelek, vízhatlan akrilfesték latex alapon.

csempe

A csempe természetes anyagokhoz tartozik, és drágább, mint a szintetikus. A tartósság, a kopásállóság jelentősen meghaladja a műanyag panelek hasonló tulajdonságait. Néha azért, hogy csökkentsék a projekt költségeit, azok kombinálódnak - a kádat és a mosdót körbe csempézik, a többi falat víztaszító festéssel festik vagy dekoratív vakolattal díszítik. Magas páratartalmú kis helyiségekben a fürdőben összegyűjtött forró vízből való elpárologtatás szó szerint mindenhol telepszik: a falakon, a bútorokon, a tükrökön. Könnyű törölni egy csempe, megjelenése nem változik. A napi kondenzvakolástól teljesen eltérõ lehet. Ha a javítás sok éven át történik, kisebb helyiségekben jobb a padlólap használata.

A fényvisszaverő felületekről ismert, hogy kiterjednek a tér. Hasonló hatást gyakorolhat a fényes csempe falakra. Durva struktúrák közelednek a padlóhoz, lassítják a csúszást. A burkolólapokat le lehet fektetni, és a mennyezetet, de általában más anyagokat is felvenni.

PVC panelek

A panelek teljesen utánozzák a csempe, néha tégla és fa. Nem olyan tartósak, mint a kerámiák, de kis szobákban jól néznek ki. Ahhoz, hogy befejezze a kombinált fürdőszobát óvatosan vonal a falak, ragasztót a felületre, és ragasszuk fal panelek.

A mennyezethez használjon olyan fémprofilt, amelyen a lemezek fel vannak szerelve. Könnyűek, levegőt engednek és megtartják a kondenzátumot.

A polivinil-kloridot univerzális orvosságnak nevezhetjük, alkalmas nem csak fal- és mennyezetburkolásra. A lemezek lezárják a helyiséget a fürdőszobában, elhelyezik a fülkéket, maszk csöveket, légcsatornákat. PVC panelek - gazdaságos és praktikus lehetőség a magas páratartalmú helyiségekben.

Stílus és design

A kis fürdőszoba kialakításának a tér nagyságát kell megterveznie. Számos trükk van erre a feladatra. Szükséges a fényvisszaverő felületre helyezni a helyiséget: tükrök, csillogó csempe, feszített mennyezet fényes felületen. Kis helyiségekben kis díszítéssel, mozaikot kell alkalmazni. A teret a falak díszítésével vízszintes vonalak segítségével terjeszti ki. A mennyezet felemeléséhez függőleges mintát kell alkalmazni. A miniatűr helyiségek nem tölthetők le aprósággal, ők elpusztítják a helyet. Az ilyen fürdőszobákhoz ajánlott a tiszta vonalakkal és minimális díszítéssel rendelkező stílusos irányok, amelyek egyszerűséget és tágasságot biztosítanak a szobában.

A javítás befejezése előtt a styling helyet választja ki. Kis fürdőszobák esetén a drága és díszes barokk és rokokó stílusok nem alkalmasak. Elfogadható egyszerű költségvetési lehetőségek. Lehet, hogy extravagáns, fényes vagy szelíd, de nagyon alkalmasak aranyozás és természetes kő nélkül.

Pop art

A provokatív stílusú provokátor olyan érzésre, amely tömeges fogyasztási javakat hoz létre a művészet rangjára. Kiválasztják a diszkrét befejezést, amely ellenére a váratlan telek élénk képei provokatívnak tűnnek. Az ilyen belső tereket plakátokkal, festményekkel vagy panelekkel díszítik. Ebben az esetben a majmok és a kagyló portréi a pop művészet témája.

japán

Ez a stílus racionálisan kis helyet szervez. Laconi, nyugodt, világos geometriai arányokkal. A dekoráció a fürdőszobában használt természetes anyagok. A belső tér egyszerű, funkcionális, grafikus és egyszerűsített, ami összhangban áll a japán világnézettel.

minimalizmus

Az irány ideális kis kombinált fürdőszobákhoz. Alkalmazzon néhány nem feltűnő színt, a dekoráció minimális mennyiségét. A praktikusság, az egyszerűség és a részletek hiánya teszi a szobát funkcionális és kellemes látni.

Chebbi elegáns

Ez a stílus azoknak szól, akik nem képesek a hűvös minimalista irányba, és még egy kis fürdőszobában próbálnak kényelmet nyújtani. A múltbeli elemekkel való tapodalom jellemző a chebbi chic számára. Ez a stílus a belső terekben csak természetes anyagokat, idős bútorokat és hangulatos apró dolgokat használ, amelyek nem ajánlottak apró szobákhoz, de komfortérzetet teremtenek.

skandináv

A skandináv stílus a kis fürdőszobákhoz és a WC-khez igazodik. Ez egyszerű és könnyen elvégezhető, nem csillogó, de kellemes és békés. A tengeri téma iránti tiszteletteljes hozzáállás a világos kék, halványzöld színek választékával és a fehérség sokaságával rendelkezik. Természetes anyagokat használnak a belső térben, a fa jelenléte kötelező. A dolgokat a polcokon tárolják dobozokban, kosarakban, bankokban.

Gyönyörű belsőépítészeti példák

A fürdőszobák Hruscsovban nem igényelnek drágai javításokat. Rendkívül alkalmasak a csinos, elegáns gazdaságossági lehetőségeknek, amelyeket saját kezeik javítanak. A tervezési ötletek kész példákon keresztül tanulhatók meg.

Modern javítási ötletek kombinált fürdőszoba Hruscsovban

Maximális praktikusság a kombinált fürdőszoba minimális méretével. 3-4m, 2 osztott a Hruscsov, hogy megoldja a kis és nagy problémák, ne hagyjon helyet a járat a képzelet. Kívánatos lenne, hogy a mindennapi élet számára oly fontos terület nem úgy néz ki, mint egy liftkocsi. Ha nem a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba felújításáról van szó, hanem elsősorban a komoly átalakításról és egy kényelmes irodai használatra való személyes használatra, akkor érdemes komolyan dolgozni a kombinált fürdőszobák fényképével a valódi javítás után.

Nem számít, milyen gyönyörűek voltak a hirdetések tervezési megoldásai, amelyek kulcsrakész kombinált fürdőszobák javítását kínálják, a gyakorlati megoldások valóban különböznek a magazin projektoroktól.

Az univerzális fal- és mennyezettervezési megoldások közül a legmegfelelőbb javítási lehetőségek a következők:

 • Csempék használata;
 • PVC panelek használata;
 • Vízálló gipszkarton használata;
 • A módosított fa dekoratív paneljeinek használata.

De nem mindig a modern, kiváló minőségű anyagok használata a kombinált fürdőszoba javításában megakadályozza a sikertelen döntéseket.

A 3 négyzetméteres vagy 4 négyzetméteres, színes, sötét csempe díszítésű, kis fürdőszobás szobája nehézzé teszi a légkört. Nagyon értékelheti a javítás eredményét és a finomság finomságát, csak egy nagy ablakkal és napfénnyel, ami még soha nem történt Hruscsov házában. Cserélje ki a napfény utánzó fényeket nem fog működni. Emellett a dekor sötét felülete erősebb, mint a piszok és a szárított nedvesség nyomai.

A kombinált fürdőszoba helyes kialakítása

A javítás megkezdése előtt érdemes józanul értékelni a lehetőségeket, és kiválasztani azt, amit el lehet hagyni a fürdőszobában lévő szabad hely növelése érdekében. Figyelje meg a klasszikus megoldást a Hruscsov problémájára a fotón. A fürdõknek a kombinált fürdőszoba közepén található zuhanyzóval való cseréjének köszönhetõen elég nagy volt, mint a Hruscsov, a szabad hely.

A kombinált fürdőszoba javításának sikeres megoldásai a következők:

 • A padló magas színvonalú kivitelezése, sikeresen kombinálva a színnel, zárt zátonyok és blokkok nélkül;
 • A beépített vízvezeték-opciók helyet adnak a lábad alatt;
 • A mosógépnek a kombinált fürdőszobában való elhelyezése - gyakran azért, mert a kórházi házban elvégzik a fürdő-WC javítását és átépítését.

Az átépítés első változata nagyrészt a csatorna- és vízi kommunikáció cserecseréjében játszódik a kombinált Hruscsov irodájában. Az egyik oldalon a zuhanykabin és a WC-kagyló ellentétes falainak elválasztása, másrészről a "mosó" mosdókagyló megköveteli a lefolyócsövek fáradságos lerakását a falak fülkéiben, figyelembe véve a hosszaikra vonatkozó korlátozásokat, ami nem mindig lehetséges Hruscsov kis négyzeteiben.

A kerámia és a csempe javítás alatt áll

A minőségi kerámia burkolatok mindig a leggyakrabban használt anyagok voltak a fürdőszobák díszítésére és felújítására. A csempék használata jelentős költségeket igényel, néha a kombinált fürdőszoba belső térfogatának csökkenéséhez vezet, különösen ha a falak hajlottak, az alapot gipszkarton vagy gipsz vakolat segítségével kell kiegyenlíteni.

Opcióként talán egy kombinált megoldás - csempék és falak kombinációja, vízálló gipszkartonnal végzõdve, majd ezt követõen egy durva vakolatot szimuláló bevonat követ. Fontos hatás - alacsonyabb költségek és a különböző technikák kiváló kombinációja, ami a Hruscsov esetében normális.

Szinte nincs alternatíva a padlózat burkolásának lehetősége. A mosdóban lévő fürdőszoba, még inkább a Hruscsov-kegyhely fürdőszobája mindig is és továbbra is az esetleges vészhelyzetek forrása, ami a nagy mennyiségű víz átadásával kapcsolatos.

A csempe előtti káros hatások csökkentése érdekében ajánlatos egy önterülő padló vízszigeteléssel és a bejárati ajtó küszöbértékének 3-4 cm magas emelésével. Ebben az esetben a mosógépből kifolyó húsz liter víz nem lép túl a kombinált fürdőszobán, és nem okoz botrányt az alatta lévő szomszédokkal.

A különleges hullámos bevonat legalább 10 évig szilárdan megtartja a burkolólapot. Kerámia burkolólapok előnyei:

 • Könnyen tisztítható minden tisztítószerrel;
 • Nagy kopásállóság és káros mikroflórahatások;
 • Nedvesség hatására a hő és a fény nem fakul, és nem bocsát ki káros anyagokat.

A hátrányok magukba foglalják a magas anyagköltséget és a beszereléshez szükséges professzionális munkát. A burkolólapok elhelyezése vagy ragasztása az anyag árának kb.

Noha nehéz elképzelni, hogy Hruscsov tulajdonosa költséges spanyol vagy olasz kerámiát használt a kombinált fürdőszoba javítására, a csempék akár 2x2 méteres kis térben is megmaradtak a javítási költségvetés legnagyobb részéből.

Ezért gyakran az ár csökkentése érdekében anélkül, hogy elveszítenék a minőségüket, a látványos csempe készleteket inszerteket használják az olcsóbb, szilárd színű háttér hátterében. Bizonyos esetekben a csempe csak az intenzív kondenzvíz-izzadás vagy közvetlen vízterületen helyezkedik el, és a fal többi részét egy színezett vízálló gipszkartonra cseréli.

PVC panelek használata

A legköltséghatékonyabb és megfizethetőbb lehetőség a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba javítására a csempék vagy PVC panelek és a vízálló gipszkartonok használata.

Mindkét anyagot sikeresen használják műszaki célokra - elsősorban a kommunikáció és a csővezetékek elrejtésére, a szelepek, csapok és mérők szigetelésére.

A lemezeket ragasztással fel lehet ragasztani a felszínre, amelyet elkészítettek és ragasztottak. Ez a megközelítés gyakorlatilag nem csökkenti a fürdő belső térfogatát. Abban az esetben, díszítő dobozok használt keretszerkezet profil. Ezután ragasztott a lemezre vagy PVC lapra, teljesen utánozza a drágák kerámia vagy márvány csempeit. A kombinált fürdőszoba Hruscsov a legolcsóbb választás.

A legproblémásabb hely a fürdőszobában Hruscsov mindig a mennyezet. A mindig egyenetlen felületek javítása kivételes felszerelést igényel. A mennyezeti problémákhoz ideális megoldás egy fém keretre szerelt PVC panel.

Ez a lehetőség számos előnye van a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov:

 • Könnyen áthalad a levegőben, és vízgőzöket tart;
 • A könnyűszerkezet szilárdan elegendő fém keretben;
 • A mennyezet alatti helyet könnyedén használhatjuk további vezetékezés és csövek felhúzására.
 • Könnyen tisztítható, nem rothadó, rozsdásodik, nem csavarodik meg, vagy elhajlik.

A polivinil-klorid lemezek sokoldalú anyagnak nevezhetők, amely a falak megjelenését, vagy akár a fürdőszoba elrendezését is beállíthatja. Készítenek rejtett fülkéket a vegyi anyagok és higiéniai termékek tárolására, a fürdőszoba alatti teret lefedő képernyők, a légcsatornák, amelyek segítenek a fürdőszoba szellőztetésében.

A nagy mennyiségű víz nedvességtartalma a fürdőszobában nem csak szellőztetést igényel, hanem szellőzőrendszer létrehozása rejtett légcsatornákkal és elektromos ventilátorral. Szellőzés nélkül a Hruscsov fürdőszoba falaiba szagok és nedvesség lép be.

Tökéletesen bizonyított helyi levegő-kipufogó rendszer, amely 3-4 alkalommal biztosítja a levegőt a WC és zuhanyzó területén. A javítás során sík légcsatornák kábelezéssel vannak felszerelve a fürdőszoba mennyezetére, MDF vagy gipszkarton panelekből álló mennyezetgel. A súlyosabb módosítások stabil hűtést biztosítanak a Hruscsovban, és nem csak egy kombinált fürdőszobát.

A fürdőszobai mennyezet díszítésének drágább választéka a nyújtózott mennyezet, ami gyönyörű megjelenést ad, de a telepítés költsége, még egy 3 négyzetméteres szoba esetében is, a Hruscsov ház státusza miatt tiltó.

Az összes pozitív pont érdemes hozzáadni negatív. A Hruscsov fürdőszobájában az ellátó és a kipufogó szellőztetés eszköze olyan, hogy amikor a gyújtóforrás például zárt elektromos vezetékekből vagy más okokból felmerül, egy fürdőszobában, mint egy kemencében, hirtelen kitör a tűz. Ezért a fürdőszobában lévő huzalozást speciális szerelési fémből készült tömlőkbe, tömlőkbe kell helyezni. Ne hagyja a javításokat biztonságban.

A legmelegebb és legdrágább lehetőség, hogy javítsák a fürdőszoba a Hruscsov

A kombinált Hruscsov fürdőszoba falainak és bútorainak javítása arcaikusnak tűnhet, de a fa és a lakk ügyes kezelése terén nagyon kényelmes és praktikus lehetőségeket teremthet.

Ha saját kezűleg javításokat végez a fürdőszobában, akkor az anyag megszerzésének költsége meglehetősen alacsony lesz, nagyon költséges lesz a kézi munka és a padlóburkolat. A kész megoldások használata esetén - a módosított fa panelek, amelyek nem valószínű, hogy javítják a Hruscsovot, a költségek meghaladhatják a minőségi csempe becsült értékét.

A fa, még egy rétegű lakk alatt is nagyon rosszul érzékeli a vízzel való állandó érintkezést, ez a színvesztéshez, a penészedés kialakulásához és a szerkezet elcsavarodásához vezet. Ezért a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov használ ilyen fajok, mint a vörösfenyő, tölgy, fenyő. Nem kívánatos a nyír vagy a bükk. Módosíthatja a módosított faanyag analógját, amely 5-6 réteg olajfestékkel javított vágóelemeket takarja, minden réteg alaposan szárítva 2-3 napig.

50 designer talál: javítás kombinált fürdőszoba a Hruscsov

A szovjet szovjet tér szinte minden lakójának ismerősége, mint a kombinált fürdőszoba lakóhelyének jelenléte. Általában az ilyen helyiségek fel vannak szerelve annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg a Hruscsov-időszakban. Javítás http://kvadratremont.ru/ kombinált fürdőszoba a Hruscsovban - beszélünk róla.

A kis kombinált fürdőszoba designja különböző megoldásokat kínál. Néhány, négyzetcentiméteres törekvések esetén önállóan távolítja el a partíciót, összekapcsolva a WC-t és a fürdőszobát. Természetesen a külön WC-helyiség jelenléte növeli a lakás kényelmét, azonban a kombinált fürdőszoba ugyanolyan stílusban vonzóan díszített.

Annak érdekében, hogy "összeegyeztethetetlen legyen" több szerény négyzeten, nemcsak a bontási munkák, hanem más trükkök is használatosak. Például felcserélheti a standard fürdőszobát a sarokbeállításon. Vagy egyáltalán, hogy elutasítsam ezt az egészségügyi részt a zuhanykabin kedvéért. Kombinált fürdőszoba Hruscsovban design példák:

Szintén rendelkezésre állnak a legújabb technológiai fejlesztések, mint például a többfunkciós WC vagy egy zuhanyzóajtó összecsukható káddal. Azonban ezek a tudományos és technológiai fejlődés eredmények nem mindenki számára elérhetőek.

Tekintettel arra, és így több mint szerény területre, kombinált fürdőszobában mindegyiknek jól meghatározott helye van, és helyet nem osztanak fel a fölösleges elemeknek. Design kombinált fürdőszoba 5 nm-es kép:

Javítás kombinált fürdőszoba a Hruscsovban azt jelenti, hogy megvásárolják a fürdőszobai felszerelések a fürdőszobában, a szükséges minimálisan a következőképpen:

- kád vagy zuhany;
- WC;
- mosogató;
- tükör;
- a szükséges kozmetikumok és háztartási vegyi anyagok polcára;
- törülközők, vászonruhák és ruhák vállfák, szőnyegek;
- mosógép, opcióként, szabad tér esetén;

A kis kombinált fürdőszoba designja azt sugallja, hogy a vízvezetéknek ideális esetben ugyanabból a gyártótól kell származnia, és készletként kell megvásárolni. Szélsőséges esetekben válassza ki a leginkább hasonló fürdőt, WC-t és mosdót, legalább ugyanazzal a csaptelepekkel.

A polcokat és a tükröt általában a falhoz rögzítik, és az ajtóra felszerelik a vállfák. Nagyon megmentett beépített bútorok. Az 5 négyzetméteres kombinált egészségügyi létesítmények képei Az alábbiak:

Mivel a burkolóanyag a legjobb a csempék használatához. Ellenáll a nedvességnek, nem igényel különösebb gondosságot és vonzó megjelenésű. A mennyezetek rugalmasan vagy műanyagból készülnek. A fő feltétel - az anyag ne féljen a víz és a szappan fröccsenő. Design kombinált fürdőszoba 5 nm-es kép:

A színséma marad teljesen az ízlésed lelkiismeretén. Csak azt jegyezheti meg magának, hogy a könnyű árnyalatok vizuálisan növelik a szobát, a kékeszkáló frissességi és tisztasági érzést, a narancssárga és a sárga finom változatokat meleg és könnyű, a rózsaszín színű design pedig romantikus hangulatot teremt. Kombinált fürdőszoba Hruscsovban fotótervezés:

Szükséges befejezési jellemzők:

- nedvességállóság
- erő
- tartósság
- a gomba és a penész megjelenésének ellenállása.

Ezek a tulajdonságok egy modern "aquapanel" anyagból állnak, amelyet alapként használnak a szoba vagy a partíció felé nézve. Az Aquapanel egy cement alapú gipszkarton formájú anyag.

Mindkét oldalán ezt a lapot üvegszállal erősítik meg. Az építő szakemberek különösen javasolják ezt az anyagot a magas páratartalmú helyiségekben, és többféle módon ellenezik a gipszkartonhoz:


1) rugalmasság - a nedvességálló gipszkarton nem hajlik, és az aquapanel elég rugalmas ahhoz, hogy racionálisan és hatékonyan használható olyan helyeken, amelyeket hagyományosan nehéz befejezni;
2) erőssége - az aquapanel erősebb a gipszkartonnál, ezért tovább tart;
3) környezetbarát - a gipszkarton alacsony minőségű anyagokból készülhet, ebben az esetben környezetbarát jellegű.

Az Aquapanel biztonságos a környezet és a lakók számára, mert nem tartalmaz azbesztet és szerves anyagot.

Továbbá az üvegháló megerősítésének köszönhetően az aquapanel élei nem pusztulnak el. Az anyag ellenáll a gombák és a penészgombák előfordulásának, mivel összetétele nem tartalmaz szerves anyagokat.

Ugyanakkor az akvaplanok egyik jelentős hátránya az, hogy magas költségekkel járnak. Azonban, figyelembe véve a vitathatatlan előnyöket és figyelembe véve az anyag tartósságát, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ezek a költségek végül fizetni fognak.

Ezért a kombinált fürdőszoba tervezésénél a WC és a fürdőszoba közötti elválasztásnál a legmodernebb és leghatékonyabb anyagokat kell használni, amelyek nagy nedvességállóságot és környezetbarát környezetet biztosítanak.

Az ilyen anyag az aquapanel, amelyet az építőipar szakemberei elismertek az egyik legjobb dekorációs anyagnak.

Javítson egy kis fürdőszobát és WC-t Hruscsovon

A standard apartmanokban a fürdőszoba általában kicsi. Gyakran hasonló probléma található a Hruscsov házakban, egy apró fürdőszobában néha nehéz mosogatógépet felvenni, de néhány, különböző tervezési lehetőséggel rendelkező fotó reményt ad a jobb kimenetelre. Egy kis helyiség tágasabbá tehető a kompakt vízvezetékkel, bútorokkal, számos apró trükköt tesz lehetővé, hogy mosogatógépet helyezzen el anélkül, hogy károsíthatja a többi fürdőszobát.

Hogyan növelhető a terület?

Meg kell vizsgálnunk a szoba elrendezését. Meg kell fontolnia egy új kommunikációs elrendezést, egy ajtót (ha szükséges az átadásnál), ahol a vízvezeték- és mosógépet a fürdőszobába kell helyezni. A szerény terület súlyosan korlátozza a lehetőségeket, minden centimétert használnia kell.

A legradikálisabb módja annak, hogy bővítse a fürdőszobát, az a társalgás a WC-vel. Ha lehetséges, áthelyezheti a falat a fürdőszoba és a folyosó között, ha a folyosó mérete lehetővé teszi, és a fal nem hordoz. Ezzel párhuzamosan hozzáadódik a négyzetméteres főterembe, ahol a mosógép és a fürdőkád vagy a háztartási vegyi anyagok könnyen elférnek.

Fontos! A kommunikáció vagy a falak átvitele során ezt a műveletet össze kell hangolni a KTF-vel.

Hruscsovban a kommunikáció gyakran kényelmetlenül helyezkedik el, szükség lehet az elrendezés megváltoztatására, figyelembe véve a vízvezeték új helyét. Fontos, hogy előre gondolkodjunk, a kényelem érdekében, miután rajzolt méretű tervet készítettünk és a belső tér minden fontos részletét. Az inspiráció érdekében a fürdőszobában végzett javítással, a WC-vel kombinálva a fényképet segít megtalálni érdekes ötleteket.

Még egy kis téren stílusos designt is készíthet a fürdőszobában.

A kis szobák kialakításának jellemzői

A tervezés egy kis méretű fürdőszoba egy panel Hruscsov, fontos, hogy nem csak gondoskodik a bútorok a vízvezeték. Fontos megfontolni a színsémát, a világítást, amellyel a tér tágasabbá tehető. Mit kell figyelni a belső tér létrehozásakor:

 • Válasszon többnyire világos árnyalatokat a dekorációs felületekhez, és ha más színekkel kombinálják, akkor vezető pozícióban kell lenniük;
 • Nem szabad a falakat, a mennyezetet és a padlót feltüntetni egy színben, mert a szoba túl homályosnak tűnik, különböző árnyalatokat használ;
 • Egy kis fürdőszobában jobb, ha a sötét padlóról a világos mennyezetre színt adunk;
 • A meleg lélegzetelállítóbb megjelenésű barna, barack, homok, arany, karamell, tejszerű, bézs színárnyalatok közül választhat;
 • A fényes felületek és a tükrök vizuálisan szélesebbé és magasabbra teszik a szobát;
 • Ha díszítésre cserépet kíván vásárolni, válasszon egy kis méretű vagy monokróm mozaikból álló csempe;
 • A díszítések kiválasztásakor ne használjon túl nagy vagy kontrasztosakat, a túl gyakori minta a kis fürdő belsejére hat;
 • Ha van vágy, hogy fényt teremtsenek, legyen az akcentusfal, a többi pedig semleges stílusban díszített;
 • A tükör felett vagy oldalán lévő megvilágítás növeli a tér terjeszkedésének hatását;
 • Ne használjon nagy mennyiségű kis kiegészítőt és díszítő elemet, különösen különféle térfogati részletekért, pl. Stukkó vagy faragás;
 • A fényszórók sokkal kisebb helyet foglalnak el, mint egy mennyezeti csillár, és fényminőségük nem kevesebb;
 • Ha a fürdőkád használata helyett jobb az üveg tolóajtók vagy a képernyő, mint válaszfal, átlátszó vagy áttetsző üveg vizuálisan könnyű és szellős;
 • Ne válassza a sötét bútorokat a fürdőszobaházban a panelházban, úgy tűnik nehézkesnek, jobb, ha világos vagy fehér szekrényeket, stb.
 • A háztartási készülékeknek fehérnek kell lenniük, így bármilyen belső kialakításba illeszkednek.

Hogyan alkalmazzuk ezeket a tippeket egy kis fürdő kialakításakor a hruschevkában a gyakorlatban, nézzük meg az alábbi fotók kiválasztását.

A sarokkád jelentősen megtakarít értékes mérőket

Színtartomány

Ha a fürdőszoba kicsi, a beltéri színek kiválasztásakor figyelembe kell vennie ezt a körülményt. Túl sötét vagy élénk színek nagy mennyiségben nem alkalmasak ilyen helyiségeknek, mert vizuálisan csökkentik a helyet. Ezért jobb megvilágítani a könnyű árnyalatokat, leggyakrabban fehér, tejszerű, halvány kék, világoszöld, bézs és ezüst kerülnek kiválasztásra egy kis fürdőszoba befejezéséhez.

A fehér szín tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba kialakításába

Annak érdekében, hogy a formatervezés ne tűnjön túl unalmasnak, fényes részleteket adhat hozzá, de nem kell túlzásba kerülni. Választhatóan - egy színes határoló kontrasztos szín a falon, díszítse a díszeket egy rést, fényes törülközőket vagy egy fürdőkádat.

Sokkal ritkábban merészek élénk színeket használni a kis fürdőszoba háttérként. Piros, narancssárga, türkiz stb. Stílusosnak tűnhet, de fehér vagy világosszürke hígítással kell rendelkeznie, és a felületnek olyan sima és fényesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges. Az alábbi képen látható egy kisméretű fürdőszoba WC-vel, Hruscsovban javítás után.

A fürdőszoba kialakításakor nem szabad több mint három színt használni

Kiválasztása befejezi

Mivel a fürdőszoba a legveszélyesebb hely a lakás, minden befejező anyagnak ellen kell állnia a nedvesség és a gomba, amely aktívan fejlődik ilyen körülmények között. Vigyázni kell a jó szellőzésre is, mert a felület tovább tart, mert a felesleges nedvesség gyorsabban elpárolog a felületből anélkül, hogy kondenzációt eredményezne. Ötletek a fürdőszoba egy szabványos Hruscsov tételben történő javítására, a befejeződés legnépszerűbb módjai az alábbi fotón találhatók.

A fürdőszobában a legnépszerűbb anyag csempe.

A padlózat befejezéséhez a legalkalmasabb anyag csempe vagy kő. Ezek kopásálló bevonatok, amelyek nem félnek a víztől, a hőmérséklet változásától, az állandó páratartalomtól. A padozathoz jobb, ha egy színezést választanak, vagy két sötétebbet, mint a falak színe, ezáltal vizuálisan kicsit magasabbra teheti a szobát.

Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a fürdőszoba padlóján tartósabb burkolólapokat használnak.

Fontos: jobb, ha a burkolólapok közötti csomópontokat átlátszó tömítőanyaggal kell kezelni úgy, hogy ne legyen gomba vagy öntőforma a habarcsban.

Ne válasszon sima fényes lemezeket, túl csúszósak. Jobb, ha egy durva csempe vagy kő fekszik a padlón. A fényképen látható egyéb lehetőség a Hruscsovban lévő padlózat javítására.

A padlólap burkolatát átlósan segít megnövelni a teret

falak

A falépítés lehetőségei Hruscsovban jelentősen nagyobbak. A csempe mellett kiválaszthatja a festéket, a vakolatot, a vinil tapétát vagy a PVC vagy a forgácslapot. Azonban sokkal kényelmesebb kombinálni a különböző anyagokat, kiválasztva a burkolólapot a legkeményebb helyeken.

A kerámia csempe minta tökéletesen kiegészíti a fürdőszoba fekete-fehér festett falát

Dekorációként geometriai mintákat használhat. A függőleges vagy vízszintes vonalak jobbra változtathatják a fürdőszobában lévő részarányokat, ugyanolyan hatással lesz a "halszálkás" mintázat. De a nagy képek vagy a művészi csempékkel rendelkező mozaikok jobbak, ha nem használják egy kis helyiség belsejében. A fényképen bemutatják a Hruscsov fürdőszobájának falán lévő különböző típusú csempeburkolatokat.

A négyszögletes csempe vizuálisan bővíti a szobát

mennyezet

Fehér hagyományosan a mennyezetre van választva, de lehetnek más lehetőségek is, beleértve a vászon fényképnyomtatással vagy freskókkal. A kivitelezés költségvetésének verziója fehérítő vagy festék, ez a dekor minden belső kialakításnak megfelel, bár meglehetősen egyszerűnek tűnik.

A mosogatás a fürdőszobában a mennyezet klasszikus kialakítása.

Stretch mennyezetek is jó a fürdőszobában, de kb. 10 cm-re kell a falak magasságától. Ennek a hatásnak a minimalizálása érdekében ki kell választani a fényes fénylapokat. A PVC mennyezetek nagyon tartósak, képesek akár 100 liter vízre négyzetméterenként. méter, ami nagyon fontos a váratlan áradások esetén.

A fényes stretch mennyezetek olcsó anyagok, de nagyon látványosak a magas páratartalmú szobák mennyezetén

A nyújtható mennyezet nem fél a víztől, könnyen tisztítható, tökéletesen sima felületet hoz létre. Könnyű lámpák beépítése a helyiség bármely részébe. A Hruscsovban lévő fürdőszobában számos tervezett stretch mennyezet látható az alábbi fotón.

A beépített világítás egy nyújtható fényes mennyezeten nagyon látványosnak tűnik

világítás

A Hruscsov kis fürdőszobáiban a jó világítás nagyon fontos szerepet játszik. Minél több fény, annál tágasabb a fürdőszoba, úgyhogy gondoskodnia kell a világítás különböző szintjeiről. A fő lámpák általában a mennyezeten és a falon találhatóak.

A fürdőszobában gyakran használnak kis beépített lámpákat a mennyezetre.

A fény segítségével zónát lehet helyezni különböző lámpák használatával az egyes zónákhoz. Ez azért is kényelmes, mert az egyszerű kézmosáshoz nem szükséges bekapcsolni a fürdőszobában lévő összes lámpát, csak a mosogató feletti fényt.

További megvilágításhoz falikarokat is fel lehet szerelni a mosogató felett.

Díszítő elemek

Gondolkodva arra, hogyan kell díszíteni egy kis méretű fürdőszobát Hruscsovban, akkor ne használjon nagyszámú alkatrészt. Helyesebb korlátozni egy vagy kettőt, így diverzifikálják a belső tér túlterhelése nélkül. Lehet, hogy otthoni növények, fotó, mozaik, gyönyörű váza, szokatlan törülköző kampók, stb Meg lehet nézni a képet lehetőségeket díszítésére egy kis fürdőszoba Hruscsov.

A fürdőszobában végzett világítás nemcsak a világítás funkcióit, hanem a dekoráció részét is képezi.

Bútorválaszték

A bútoroknak kicsinek kell lenniük, könnyebb könnyedén korlátozni magunkat a könnyű szerkezetekkel - zsanéros polcokkal, kompakt szekrénnyel vagy keskeny szekrénnyel. Az üveg, a műanyag és a könnyűfém a fürdőszobához legjobban illik, mivel azok nem változnak a nedvességtől, mint a fa.

Az átlátszó plexiből készült nyitott polcok nehezebbé teszik a fürdőszobát

Maximálisan kihasználhatja a térhasználatot is, különben nem használják - az ajtó fölötti falat, a mennyezet alatti területet, a rést. A doboz elrejtő csövek szintén használhatóak kiegészítő polcaként.

A rácsok nagyszerűek a háztartási vegyszerek vagy dekoráció tárolására szolgáló polcok rendezéséhez

Zuhany vagy kád

A zuhanyzó és a kád választása elsősorban az élet ritmusától és a lakók számától függ. A fürdők sokkal kényelmesebbek a gyermekek és az idősek számára, akik nehezen állnak hosszú ideig, és a zuhanyzóállvány alkalmas azok számára, akiknek az életvitelük túl gyors.

Szükség esetén választhat egy kompakt sitz-fürdőt vagy sarokmodellt. A zuhanykabinok túl tágasak lehetnek, így az egyszerűbb a kialakításuk, annál kényelmesebb. A legalacsonyabb helyet egy rendszeres, függönyökkel vagy képernyővel ellátott raklap hozza meg, amely közös fürdőszobákban is kényelmes. A fürdőszoba belsejében, WC-vel kombinálva, a Hruscsovban látható a fénykép.

A közös fürdőszobában jelentősen megtakarítható a használható hely

Melyik mosógépet választani

Anélkül, hogy ez a háztartási készülék a modern életben nem képes. A mosógép időt és energiát takarít meg önálló mosással, öblítéssel és szárítással. Az ilyen háborítatlan felbecsülhetetlen segítség azonban természetesen problémát jelent, amely a kis méretű fürdőszobák szempontjából fontos - hogyan kell kiválasztani a méretet és a helyét. A mosógépek típusa szerint több fajta van felosztva:

 • Beépített;
 • Classic;
 • Függőleges vagy vízszintes terhelés.

Az első rakodógép kiválóan alkalmas a mosogató alá helyezésére

A beágyazott modellek népszerűbbek a konyhában, mert nem tűnnek el a szoba általános belsejéből. Ezt az opciót gyakran választják, ha a modern technológia típusa nem megfelelő, például országban, provence-ben, art deco-ban stb. Egy fürdőszoba esetében célszerűbb egy olyan klasszikus modell kiválasztása, amely egy mosogató vagy pult között helyezhető el. Kis méretű fürdőszoba esetén jobb választani a keskeny gépeket függőleges terhelés mellett, 90/45/60 méretük miatt a berendezést egyszerűen elhelyezni.

Az elülső terhelésű mosógépek nagyobb méretűek, de itt is választhatnak olyan modellek, amelyek kisebbek a 85/60/45 cm-es vagy annál alacsonyabb - 70/50/50 cm-esek között. Ha a család kicsi, elegendő egy 5 kg-os teherbírású modell kiválasztása, kisebb méretű, mint a hasonló, 8 kg-os terhelésű gépek. Az alábbi képen láthatók a kombinált mosdóval és fürdőkáddal kapcsolatos javítási lehetőségek.

Nagyon gyakran a mosogatógép a kombinált fürdőszobában helyet kapott a pulton alatt

Fontos! A Hruscsov kis méretű területein kényelmesebb a keskeny modelleket választani függőleges rakodási típusokkal.

A mosógép elhelyezése

Ha mindent megoldottak a méretekkel, akkor még mindig a mosogatógép elhelyezése merül fel, figyelembe véve a fürdőszoba kis méretét. Lehet, hogy számos lehetőség közül a legnépszerűbb.

A mosdó alatt

A klasszikus technika a kis méretű Hruscsov számára. Ha látja, hogy az összes vízvezeték és bútor telepítése után nagyon kevés hely van hátra, a mosogató alatt álló gép a legoptimálisabb választás. Ez takarít meg helyet a fürdőszobában, valamint javítja a helyiség funkcionalitását. Azonban nem minden mosogató alkalmas ilyen esetre:

 • Könnyebb választani egy kész írógépet és kompakt vízililiomot. Ebben az esetben nem kell minden elemet kiválasztani.
 • Ha úgy dönt, hogy külön mosogatógépet helyez el egy mosógéppel, válassza a keskeny mintákat.

Ez az elhelyezés előnyei: kompakt kialakítás és vonzó megjelenés. Mínusz a készlet magas költsége, és a mosógép kis töltése is. Az ilyen elhelyezést a Hruscsov kis fürdőszobájában a javítás után látni lehet.

önként

Ez az opció alkalmas arra, hogy elegendő hely legyen a bútorok minimális költségén vagy a kompaktabb vízvezeték kiválasztásánál. Itt a legfontosabb, hogy egy mosógépet helyezzen, hogy ne zavarja a szabad mozgást.

A legkényelmesebb hely egy sarok vagy hely az egyik fal mellett. A mosógép felett elhelyezkedő terület előnyösen alkalmazható polcok szerelésére, tükrös vagy mosodai kosárral ellátott szekrényre. Hasonló képet mutat a WC-vel és írógéppel ellátott fürdőszobát a Hruscsovban.

Az asztal alatt

Gyakorlati kényelmes módja a mosogatógép behelyezése, anélkül, hogy akadályozná a WC-vel, fürdővel vagy zuhanyzóval való szabad hozzáférést. A fürdőszoba padlófelülete kiegészítő felületként is használható, és a technika maga is elrejthető dekoratív képernyőkön vagy függönyök mögött.

A szekrényben

Ha egy fürdőszobába kívánsz tenni egy szekrényt, vagy felszerel egy rést erre a vállalkozásra, semmi sem akadályozza meg, hogy a mosógépet a földszintre és az emeletre helyezze a polcokra, tisztítószerekre vagy törölközőkre.

Külső fürdőszoba

Ha a hely nagyon kicsi, a gépet fel lehet tenni a konyhába. Ehhez a legalkalmasabb olyan beágyazott modelleket választani, amelyek nem fognak kitűnően kiemelni a tervezett tervezést. Emellett a mosógépeket a folyosón helyezték el vagy a loggiára hajtották végre.

A mosogatóval ellátott kis fürdőszoba felszerelése nem rosszabb, mint a fotón, ezért kevesebb erőfeszítést igényel, mint nagyobb helyiségek javítása esetén. A világos színek, a tárgyak minimális értéke, valamint a bútorokkal ellátott kompakt modellek lehetővé teszik, hogy otthonos kényelmes helyet hozzon létre.

Tapasztalataim a kombinált fürdőszoba javításában a "Hruscsov"

Szeretnék megosztani információkat a javítás a fürdőszoba és a WC-szoba egy kis lakás - "Hruscsov". Hazánkban az ilyen méretű lakások még mindig tisztességes részt vállalnak. Ezért remélem, hogy az általam készített javítási lehetőség érdekesnek tűnik valakinek.

Kezdettől fogva úgy döntöttünk, hogy összekapcsoljuk a fürdőszobát és a WC-t, megtörik a meglévő tégla partíciót köztük. Vastagság - fél tégla. Így nőtt a kombinált fürdőszoba. Az ilyen helyiségek nagyságának ismerete a "Hruscsovban" meg fogja érteni annak a fontosságát, hogy még a terület ilyen gyengébb növekedése is fontos. A korábbi WC-hez vezető ajtó helyett egy üres fal jelent meg, amely szintén szerepet játszott a növekedésben. A kombinált fürdőszobában egy ajtó vezetett. Elhatároztuk, hogy elhagyjuk az egyik fürdőszobát.

A lebontott válaszfalon egy fűtött törölközősáv volt, amelyet át kellett vinni egy másik helyre. Ezek voltak a feladatok a javítás megkezdése előtt.

A felső képen: WC és fürdőszoba. Itt is láthatja, hogy hol van köztük a partíció. Most már eltávolították.

Itt világosan látja, hogy ez egy szoba. Csak a partícióra lehet találni, hiszen a padló és a falak közepén nyomok láthatók. Ez a szoba felújításra kész. Minden, ami nem szükséges, már lebontották és eltávolították.

Egyébként, hogy a partíció megszakadt, a burkolólapot levágták (a falakon és a padlón volt), a por nem ment be a lakásba, szorosan zárta le az ajtókat, nedves rongyokat kellett lefedni, és magunk is gázmaszkokban dolgoztunk. Segített abban, hogy a szellőztetés jól működött. A hulladékot polipropilén zsákokban végezték. Az ajtókat óvatosan el kell távolítani a piszkos munka után. Természetesen a lakást 100% -ban nem rejtettük el, de ennek ellenére az elővigyázatossági intézkedések segítettek.

Nos, minden öreg van törve és eltávolítva, mi lesz a kombinált fürdőszoba, mi és hol fognak elhelyezni - határozott. A megvásárolt helyiségek javítására és felszerelésére szolgáló eszközök.

A munka a szennyvíz és vízellátás telepítésével kezdődött. A csövek a padlóba vagy a falba rejtve lehettek, de aztán megváltoztatták az elméjüket. Kiderült, hogy a mosdó alá maga a fürdőszoba és az éjjeliszekrény szinte teljesen elrejtette őket. Ezért el kellett rejteni őket kifejezetten az elosztás helyén, ahol a fő felszálló halad. A szöget GVL lapokkal lezártuk. Knauf. A régi csatornacsövet is cserélték műanyaggal. Biztonságosan bezárható. 100 évesek lesznek. A sarok zárva van. A vezetékezés és a csővezetékek rögzítése.

Ezután elkészítünk egy keretet a falhoz és az ajtóhoz. Már elmondtam, hogy a WC-hez vezető ajtó helyett egy üres fal lesz. Itt keretet is építünk. Metal. Együtt az ajtó, amely lehetővé teszi, hogy belépjen egy fürdőszoba. Így néz ki a képen. Továbbra is kinyitja a keretet, és rögzíti az ajtót. De később.

A munka következő lépése a padló és a fal felszínének egy szinttel történő ellenőrzése (mind a lézer, mind a hagyományos). Tegye ki a jelzőfényeket, amelyekre összpontosítva töltse fel a padlót. Inkább először, ha szükséges, igazítsa a falakat, majd menjen a padlóra. By the way, a megoldás előkészítése és a hozzá kapcsolódó munka, szükségessé teszi további intézkedéseket, hogy megakadályozzák a por terjedését a lakásban.

Tehát a huzalozás megtörtént, a falak, a padló igazodik, és készen áll a cserép lefektetésére.

Különösen körültekintően meg kell kezdeni a csempe alsó sorainak telepítését, különben kis hiba, szabálytalanság először - torzulást eredményez a végén. Csempe lefektetett speciális csempe ragasztó. Ezt megelőzően a falakat és a padlót egy alapozó borította. Megvettük az alapozót már használatra készen, és a ragasztót hígítani kellett. Bár most eladják és készen állnak a munkára.

A képen látható, hogy a fürdőszoba tál szinte vízszintes a falhoz. Ezért a fürdőkád szélén most hiányzott, a csempe nem volt telepíthető. A mi esetünkben a lehető legtávolabb megy a fürdõhöz, aztán folytatódott az oldalról való felhúzás. Előretekintve megjegyzem: amikor az összes munka befejeződött, ez nem látható.

Az előttünk lévő mennyezetet felfüggesztettük. Ezúttal csak megváltoztatták a keretet: a fából a fémbe, az előnye a fal és az ajtó maradványai voltak. Természetesen új elektromos vezetéket készített. Csatolt új műanyag panelek. A lámpák száma ugyanaz maradt - négy.

Miután befejeztük ezeket a munkákat, tovább folytattuk a csempék elhelyezését. Már a mennyezetig. Fugázással. Grout keveset választott, mint a cserép. Véleményem szerint szépnek tűnik.

Elvileg ez a javítás véget ért. Zártuk a fürdőszoba tálat egy csúszó válaszfalral, melynek előnye, hogy most minden méretük és ízük szerint eladják. Néhány még mindig üres téglafalat csinál. Úgy gondolom, hogy ez rendkívül praktikus: ha szükséges, akkor mindent ki kell rendeznie, hogy a fürdő alá essen. Miért okoz problémákat magadnak? A csúszó válaszfal lehetővé teszi, hogy a helyiséget a fürdőszoba alatt használja. Ami szintén fontos, tekintettel a lakásunk méretére.

Itt van a kombinált fürdőszoba. Ügyeljen a következőkre. A WC-vel szemben ajtó volt. Amikor összedolgoztuk a WC-t és a fürdőszobát, itt egy üres falat készítettünk. Ez lehetővé tette, hogy a mosógépet eltávolítsa a konyhából.

Fürdőszoba tervezés Hruscsovban (valódi fotók)

Nehéz elképzelni egy fürdőszobás lakást. Ez gyakran az első olyan hely, amelyet egy kemény napi munka után szeretne meglátogatni, hogy lazítson és elmossa az összes negatívot. Érdemes tehát elegendő figyelmet fordítani a tervezésre, hogy az időtöltés még kellemesebb legyen.

Azonban a helyzet bonyolult, ha a fürdőszoba található, Hruscsov, ahol általában nagyon kicsi és szűk. Ez a cikk gyakorlati tanácsokat nyújt a Hruscsov fürdőszobájának helyes elrendezésével és megőrzésével kapcsolatban.

Kompakt fürdőszoba Hruscsovban

Nem annyira egyszerű gondolkodni egy kis helyiség kialakításán, és beilleszkedni az összes szükséges elembe. Ezért érdemes megkezdeni a javítást a helyiség mérésével egy szokásos mérőszalag segítségével.

Továbbá, érdemes megnézni a kész változatát fürdőszobák apartmanok Hruscsov az interneten, vagy ennek végén a cikket. Ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan értékelje a helyzetet, és segítsen megtervezni a szobát a szobájában.

Először fontolja meg a fő elemek elrendezését, és csak akkor szánjon időt a belső terek díszítésére és díszítésére, beleértve a polcokat és a kis szekrényeket.

A vízvezetékválasztás ma igen nagy, ezért elég lehet kiválasztani a helyes méretű elhelyezést a közel Hruscsovban. És van egy választott csuklós vízvezeték, ami gyakran segít megtakarítani a helyet.

Gyakran használt sarokfürdők, vagy cserélni őket zuhanyzók. Ha nem szabványos méretű bútorokat szeretne vásárolni, mindig megrendelheti, egyedi méreteket adhat meg.

A méréseket helyesen kell elvégezni, figyelembe véve a burkolóanyagok vastagságát, díszítő felületeket, mivel csak néhány érzés játszik nagy szerepet, és a bútorok egyszerűen nem illenek bele.

Ha nem biztos a mérések helyességében, akkor jobb, ha olyan szakembereket hívhat fel, akik szanitereket készítenek vagy javítanak a fürdőszobában.

A fürdőszoba elhelyezése Hruscsovban

Kombinált fürdőszoba

Az egyik lehetőség a helytakarékosság érdekében a fürdőszoba és a WC összekapcsolása, ha legalább további 7 négyzetméter lesz. m.

Ezenkívül számos egyéb előnye van:

 • Növelje a praktikus helyet, nagyobb kényelmet biztosítva a tervezés során.
 • A vízvezeték méretei nagyobbak lehetnek, mint külön megoldásnál.
 • Megtakarítás az anyagokon, mivel nincs szükség további falkialakításra.
 • Kényelmes és gyors tisztítás.
 • Az esztétika szintjének növelése a gépészeti rendszer elrejtésével, az ergonómiai szabványoknak megfelelő vízvezeték elhelyezése.

A fürdőszobához jó megoldás lehet zoning. Természetesen nem lesz teljesen teljesíthető egy kis helyiségben, de segít a WC-vel elválasztani a fürdőszobát a befejező anyagok kombinációjával.

Vizuálisan növeli a térben lévő üvegfelületet, amely feloldódik a belső térben, miközben a fő elválasztási funkcióját végzi.

Továbbá, ahelyett, hogy a szokásos fürdőszoba kompakt lenne szögletes.

A zuhanykabin alternatívájaként

Mint tudják, a teljes fürdőszoba nagyon sok helyet igényel, és egy kis és kompakt fürdőszoba nem mindig kényelmes. A nagy gyakorlati megoldás alternatívájaként zuhanyozás lesz.

Annak ellenére, hogy a benne kialakuló plakk és a víz gyenge nyomása megnehezíti a zuhanást. A kabin számos előnnyel rendelkezik, különösen a következőket:

 • a térbeli növekedés;
 • a vízfogyasztás többszörös csökkenése;
 • további helyet teremtve más elemek számára;
 • a régi vízvezeték modernre cserélése.

A fülke legjobb mérete 80 x 80 cm, néha 90 x 90 cm jöhet létre, egy nagy fülke valószínűleg nem fér bele egy kis Hruscsovba, ráadásul túl nagy lesz.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Gyakran nehéz helyezni egy mosógépet egy kis fürdőszobában. Először is gondosan meg kell terveznie az összes vízvezeték elhelyezését, nem csak azért, hogy mindent elhelyezzen, hanem azért is, hogy a lehető legkényelmesebb és kényelmesebb legyen.

A mosógép kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha széles, akkor még a megfelelő tervezéssel is valószínűleg nem lesz elhelyezve. Ezért fontos kiválasztani a legkisebb szélességű modellt, lehetőleg az első rakodást.

Az is lehetséges, hogy a 34 cm széles mosógép befogadása nélkül jelentős felújításra kerülhet. Ebben az esetben a mosdót tálban lehet használni.

A bejárati ajtó oldalához egy ilyen mosdót kell elhelyezni a fal mentén, balra pedig a mosógép helyén lesz. Még a mosogató alá is teheted, és nagyon vonzó lesz.

Sokkal egyszerűbb, ha a fürdőszobát összekapcsolják. Ez lehetővé teszi, hogy bővítse a helyet, és keressen egy helyet a technológia telepítéséhez. A mosdó elé teheti, miközben függőleges terhelést választ a kényelem érdekében.

A tálhoz és a WC-hez is el lehet helyezni, vagy lehetőség van arra, hogy megszervezzen egy speciális rést erre.

Ezenkívül, ha a vízvezeték nem változott sokáig, akkor valószínűleg a fürdőszobában nagy kiterjedésű tekercscsövek helyezkednek el a terület egy részében.

Ha le vannak szedve és modernre cserélik, akkor elegendő szabad hely áll rendelkezésre, amely a mosógép felszereléséhez használható.

Milyen finomabb a Hruscsovban a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok

A fürdőszoba díszítésére leggyakrabban kerámia burkolólapokat választanak. Tartós, tartós, könnyen tisztítható és nem fél a nedvességtől. Ezenkívül ma már számos különböző tervezési lehetőséget találsz egy színskálából, mindenféle rajzhoz és mintához.

Ebben az esetben fontos az optimális csempe méret kiválasztása. A legkisebb 15x15 cm-es méret nem működik. A varrások nagy száma miatt a falak konvergenciájának hatása megfigyelhető, ami éppen ellenkezőleg, még kisebb lesz a helyiségben.

Túl nagy, 20x30 cm-es csempe teszi a belső teret durva és masszív, ezért jobb, ha tartózkodik ettől a választástól. A fentiekkel kapcsolatban a legjobb, ha ragaszkodni fogsz az arany közepéhez, és kb. 20x20 cm-es csempéket használsz.

A méret mellett fontos a színes kíséret figyelése is. Először is, a kisebb helyiségekben érdemes megvilágítani a könnyebb hangokat, a sötét szín még inkább csökkenti a helyet, ez a túlzottan élénk színekre is vonatkozik.

Legfeljebb 2-3 alapvető árnyalatot kell választani, hogy ne vegye túlságosan a színt. Ha a fő rész hideg árnyalatokból áll, akkor a kényelem érdekében érdemes választani a meleg tónusokat.

Ezzel szemben a meleg színek túlnyomó részében érdemes hidegebb színeket választani a kiegészítők számára. Szintén előnyben kell részesíteni egy olyan fényes felületet, amely a fényt tükröző fényt növeli.

Mozaik és falfestmény a belső térben

A mozaik a kerámia burkolólapokra is vonatkozik, de különleges formája. Ez a négyzetekből áll, amelyek különbözőek a textúrában és a színben. Fürdőszoba Hruscsovban kell nagyon gondosan díszített ilyen elemeket.

Elfogadhatatlan, hogy kiválaszthass egy világos designot, mert még kisebb lesz a szoba. Ugyanakkor az absztrakt kompozíciók és a vadon élő területek térbeli mintái ellenkezőleg hozzájárulnak a tér növekedéséhez.

A panelek és mozaikok használata kisebb méretű, és nem az egész fürdőszobában. Jól néz ki, hogy kiemeljen bizonyos területeket, például tükröket, a fürdőszoba helyét.

A WC-vel kapcsolatban nem célszerű ezt a területet kiosztani. Érdemes megjegyezni, hogy ezeknek a területeknek harmonikusan kell illeszkedniük, és illeszkedniük kell a többi laphoz.

Pvc panelek

Műanyag panelek is népszerűek, amikor befejezi a fürdőszobát. Ez az anyag nem fél a nedvességtől, és ugyanakkor gazdaságosabb a csempehez képest. Bár érdemes megemlíteni, hogy a PVC panelek kialakítása szintén alacsonyabb a kerámia burkolatoknál.

Az anyag kiválasztásánál érdekes megoldás lesz a különböző méretű és formatervezett panelek elrendezése. A kontrasztos hangzásnak is jó kombinációja, de egy kis fürdőszobában jobban ragaszkodni kell a világosabb árnyalatokhoz.

Mennyezet és padló

A padlóburkolat felhelyezése előtt először vízszigeteléssel kell lefedni, és a fűtőtestet olyan fűtőtestekre kell helyezni, amelyek a fűtéssel kapcsolatos bármilyen körülmények között kényelmes hőmérsékletet biztosítanak.

Használhat olyan anyagokat, mint a kerámia csempe, polimer kompozíció, porcelán. A megfelelő közepes méretű vagy nagy méretű cserép. A színt illetően jobb lenne egyszínű szín kiválasztása.

A fő árnyalat a mennyezet felépítésében világos színű, ami gyakran a legjobb fehér. Kiváló megoldás lenne egy nyújtós fényes mennyezet, amely tükrözi a fényt, és így magasabbnak tűnik.

Ez azonban nagyon alkalmas és rendes festés, vagy használhatja felfüggesztett műanyag szerkezetek, üvegszálas, süllyesztett mennyezet.

Világítás és vízvezeték

Fontos szerepet játszik a fürdőszobában található vízvezeték elhelyezése. Egy kis helyet kell a lehető leghatékonyabban használni ahhoz, hogy mindent megtaláljon, amire szüksége van.

Először választania kell egy fürdőszobát. A rendszeres ovális fürdőszoba sok helyet foglal el, így alternatívaként szögletes, aszimmetrikus vagy téglalap alakú modellt is felszerelhet. A jobb szögek elkerülik a rést, és a helyet a maximálisra tölti.

Ebben az esetben a fürdőszobában lévő zuhanykabin további telepítése nem valószínű. Azonban helyettesítheti a fürdőszobát, és ezáltal még több helyet takaríthat meg. A boxot szögletes vagy téglalap alakú, tolóajtókkal kell megvásárolni.

A mosdók lehetnek négyszögletesek vagy sarkok. Az éjjeliszekrény, a mosógép felett telepíthető lógó mosdók széles választéka áll rendelkezésre.

A WC-nek keskenynek kell lennie. Kiválaszthatja a tervezést, ha a tartály rejtve van falban vagy rést.

A szekrények illeszkednek a mosogató alá vagy a mosogató alá. A szabad falak vagy sarkok tökéletesen használhatók ehhez.

A világítás tekintetében nagyszerű a mennyezetbe ágyazott dióda spotlámpák használata.

A tükör felett egy kis lámpa helyezhető.

Egy másik alkalmas lehetőség lehet egy rugalmas izzószalag, mind a mennyezeten, mind a falakon.

Így a helyes elrendezés és tervezési megoldások használata esetén a Hruscsovban lévő kis fürdőszoba is kompakt és gyönyörűen kialakítható. A legfontosabb dolog az, hogy mindent előre gondolkodjunk, és válasszunk kis méretű vízvezetékeket. A színsémából ne használjon sötét színeket vagy terjedelmes fényes mintákat és mintákat.