Legfontosabb > Tervezés

A zuhanykabin helyreállítása: hogyan lehet a saját kezetekhez rögzíteni a népszerű károsodást a zuhanykabinban?

Gyönyörű, műanyagból készült kabinok gyorsan feltöltötték a világpiacot, és csendben beköltöztek a lakosság és a vidéki lakosok lakásaiba. Ők a praktikum és a funkcionalitás iránt érdeklik őket.

Idővel a dobozok egyes elemei meghibásodnak, a többiek elhasználódnak, de a szakszerű tulajdonosok javítják a zuhanykabinokat, és javítják vagy kicserélik a részeket.

A gyakori meghibásodások áttekintése

A minimális funkciók vagy a drága hidromasszázs dobozokkal rendelkező gazdaságos zuhanyzók a napi higiéniára - zuhanyozásra szolgálnak.

Néhány közülük fürdőként is használható. Ezek összetett eszközök, amelyek sok részletből állnak. Rengeteg módosítás van a dobozokról: nyitott, hasonlít egy rendes zuhanyzóval, védő válaszfalakkal, zárt, lezárt és elektronikával töltve.

Az egyszerű kézzel összeszerelt modellek és a komplex gyári módosítások szintén meghibásodtak, egyes problémák gyakoriak. Például a bemutatott kabinok bármelyike ​​megrepedhet a védőfelületen, vagy elhagyhatja a keverőt.

A zuhanytálcák felhasználói által leggyakrabban tapasztalt hibák listája:

 • a létra vagy a hidraulikus zár alja alá helyezett kopás;
 • a raklap deformációja vagy repedések megjelenése a felszínén;
 • ajtók vagy védőpajzsok mechanikai károsodása;
 • ajtóhengerek vagy pántok törése, amelyek felelősek a nyitásért;
 • a zuhanyberendezés hibája - öntöződoboz, tömlő, keverő.

Komplex elektronikus vezérlésű modellek megszakíthatják az elektromos alkatrészeket, vagy szoftverhibákat okozhatnak.

Kizárólag a szakemberek képesek az elektronikával foglalkozni önállóan, jobb cserélni a törött üvegt vagy a deformált serpenyőt, de kisebb károkat lehet rögzíteni önmagával.

Például a görgők javításához, a raklap helyreállításához, az egészségügyi szűrő tisztításához vagy a karcolások tisztításához a műanyag képernyőn akár egy amatőr is képes.

Útmutató a zuhanycsarnok javításához

A szakszerű javítás a háztartások költségvetésének további pazarlása, ráadásul néha sürgősen vissza kell állítani az alkatrészeket. Ezért megtudhatjuk, hogyan javítsunk meg egy törött zuhanykabinat, szakképzett kézművesek bevonása nélkül. Csak azokat a helyzeteket vegye figyelembe, amelyekben nincs szüksége különleges képességekre.

Hogyan térjünk vissza a keverőhöz

A zuhanykabin beépített keverőjének szerkezete eltér a mosogatóktól vagy a fürdőszoba felett elhelyezett hagyományos típusoktól.

Tartalmaz egy vezérlőegységet - két fogantyút és egy működő kommunikációt - vékony csövek rendszere. A forró / hideg víz váltásához az első kerámia patront lyukakkal látják el, a második a víz megfelelő irányát szabályozza.

Értsd meg, hogy a patron hibás vagy repedt házelem, lehetséges a szivárgás. A víz szivárog, amíg a daru be van kapcsolva, vagy folyamatosan. Az első esetben a pecsét valószínűleg visel, a második - a patronban lévő repedés.

Az ellenkezője is lehetséges - a víz nem folyik jól a zuhany alatt. Ennek oka az eltömődés: idővel a lyukak eltömődnek mész vagy korrozív lerakódásokkal.

A probléma megoldásához a keverőegységet teljesen le kell szerelni. A munkához szüksége lesz egy csavarhúzó készletre, keskeny lábakkal ellátott fogókra. Cél: szerelje szét a keverőt, keresse meg a szivárgás okait, javítsa meg vagy cserélje ki a részét, szerelje be a készüléket.

A patron visszahelyezése a csaptelep zuhanyba.

Jó napot. A zsákutcába tegye a patront a kínai zuhanycsap csapjába. Hogyan csavarni? Nincs anya.

Nem szükséges csavarni, ha nem működik, akkor olcsóbb megváltoztatni a keverőt.

AppolloRussi írta:
Ne csavarja meg

Még mindig elkülönül a Nuna falától, a legvalószínűbb, hogy belsejében / egészben eltávolítódik, és az anya díszítő fényes gyűrű, amint elszállt, csavarja le az aranyérmet, lecsúszkál és elszegényedett a sötétben.

Korábban egy gumiszalagot használtam az ilyen gyűrűk csavarása érdekében, aztán rájöttem, hogy még mindig nem lehet visszaállítani, és nem rekedtem, és ez nem a mennyország, hanem a víz kérdése.

SergoID írta:
Jó napot. A zsákutcába tegye a patront a kínai zuhanycsap csapjába. Hogyan csavarni?

A kérdés egyszerű, van egy ilyen patron?
Az ilyen patronok csak a zuhanyzókabinokból származnak, mielőtt megváltoztatná, meg kell vásárolnia.

A helyettesítés elve egyszerű;
1) Húzza ki az egész keverőt a tartóból.
A gyűrűt a nikkelezett bevonattal elasztikus szalaggal távolítja el, és ez a tiéd.
2) A csaptelep csavarja két csavarra csavarható, csavarja le őket, és ragasztva lehet a szilikonra vágva.
3) Vegyünk egy nyelvet, egy krokodilot vagy egy gázkulcsot, majd szalaggal szalaggal húzzuk szét a szalagot, és csavarjuk le a nikkelezett bevonatot.
Amikor kicsavarja a patront, a kezedben lesz.
Új patront helyezünk, nézzük az esetet, hogy van egy hely a patron alatt, tegye szigorúan helyesen, különben nem fog mindent visszaszerezni.

Egyszerű, "do-it-yourself" javítás: a patron cseréje a zuhanyozáshoz

A vízvezeték-szerelvények kis háztartási üzemzavara meglehetősen gyakori jelenség, amely nem szűnik meg teljesen új fürdőszobákból. Leggyakrabban ezek a kudarcok meglepetést okoznak, és ezért valóban nagy léptékűek. Különösen kellemetlen, ha a zuhanycsap csapata elkezdi "csavarja be a csavart", mivel a fürdőszoba az egyik leggyakrabban használt helyiség. Ha az idő nem érzékeli az okot, és nem okozza a mestert, akkor egy kis károsodás kézzel fogható kényelmetlenséghez vezethet, egészen a keverő teljes lebomlásáig. Ideális esetben a legmegfelelőbb a kisebb hibák kijavítása és a kopott alkatrészek cseréje. Például egy ilyen elemi folyamat, mint egy új keverőpatron telepítése, önmagában is megteheti, ha ismeri az eszköz működési elvét és az eljárást.

Mi ez?

A keverő olyan készülék, amelyet úgy terveztek, hogy arányosan összeköti a hideg és meleg vizet egy közös áramlással. A hőmérséklet függ a vezérlőkarok vagy a daru helyzetétől. A patron csak az a részlet, melynek köszönhetően a víz egyenletesen keveredik. A patronok sokféle modellje létezik, amelyek méretük, eszközük, az alsó lyukak számának és formájaként eltérőek. Általánosságban azonban ez a mechanizmus ugyanazt a működési elvet követi: az esetek (fix és forgó) két lemezének köszönhetően a lyukak különböző mértékben kombinálhatók, ami meghatározza a víz nyomását és hőmérsékletét.

A patron többféle kapcsolási móddal is rendelkezhet, de a három vagy több módot tartalmazó termékek a legnépszerűbbek. A szerkezet tartalmazhat olyan anyagokat, mint a műanyag, az acél, a kerámia, a sárgaréz. A zuhanykabinok esetében előnyös a műanyag patronok kiválasztása, mivel a fém gyorsan nedvesség következtében romlik. De ezen túlmenően sok probléma merül fel a zuhanykeverő rendszeres használatának folyamatában, és csak azáltal, hogy egyértelműen ismeri a besorolásukat, helyesen diagnosztizálhatja a probléma okait.

Jelek és hibák okai

A meghibásodott keverőműnek eltérő következményei lehetnek, de a patrontörés csak "következő" jelek számával "kiszámítható":

 1. Megszakadt működési módok. A forró víz helyett hideg lesz, és fordítva. Vagy a vízhőmérséklet nem felel meg a vezérlőkarok helyzetének a használat során.
 2. Szivárgó eszköz. Nagyon gyakori probléma: az alkatrészek csomópontján a nedvesség felszabadul, ami végül elpusztítja a keverő külső burkolatát.
 3. Nem képes megnyitni vagy bezárni a vizet. Függetlenül attól a pozíciótól, amelyben a készülék karjai vannak, a víz folytatódik, vagy fordítva, nem folyik.

Mindez azt jelzi, hogy a patron használhatatlanná vált, és ki kell cserélni. Mi okozza a lebontást?

 1. Az úgynevezett "kemény víz", vagyis a víz, amely a fém oxidációjának szennyeződését tartalmazza.
 2. A patron felszínén halmozódott sóoldat.
 3. A keverő vagy annak analfabéta telepének helytelen használata.
 4. A szerelvények túl hosszú élettartama. A mozgó alkatrészek kopása, a kerámia betétek laza illesztése, a lemez kopása - mindez a keverő folyamatos használatának következménye.
 5. Kezdetben gyenge minőségű összeszerelése a patron vagy hibák az egyes részeiben.

Amint láthatja, sok probléma merülhet fel, de csak egy út van - a patron teljes cseréje. Részletes utasításokkal és új eszközzel valóban megteheti magának.

Hogyan kell kicserélni?

Természetesen vannak összecsukható modellek a patronok, de sokkal hatékonyabb helyettesíteni az egész eszközt, mint kiválasztani tartozékok.

Először ki kell választania a megfelelő patront. Megfelelnie kell annak a keverőnek a modelljéhez és gyártójához, amelyre telepíteni fog. Ha van egykaros modell a zuhany alatt, egy gömbölyű, vízkerámia vagy kerámia patron alkalmas rá. A kétszelepes keverők kerámia darukkal vannak felszerelve, parafin és gumi tömítésekkel.

A legnépszerűbb patronok ma olyan termékek, amelyek nyomás alatt dolgoznak. De ezeknek a modelleknek jelentős hátrányuk van - ha a víznyomás nem éri el a bizonyos szintet, a kapcsoló nem működik.

Ezenkívül egy ilyen patront megsérülhet a vízütés hatása. Az első és a második típusú kapcsolók élettartama függ az alkatrészek kopástól és megbízhatóságától.
Miután eldöntötte az optimális termékről, folytathatja a telepítést. Ehhez a következő eszközökre van szükség: egy csavarhúzó, fogó és egy hexakészlet.

 1. Az első lépés a vízellátás leállítása, vagyis a csövek szelepjei. A dugót eltávolítjuk az elülső részről, és a mögött rejtett csavar kicsavarva, majd a karot eltávolíthatjuk. Előfordul, hogy a felhalmozott skála nem teszi lehetővé ezt, és akkor tanácsos forrni a felesleges vizet a szerkezet felett, hogy a fogantyú anyaga kibővüljön.
 2. Ezután le kell csavarni a rögzítő anyát, amelyet a régi patronhoz rögzítettek és eltávolítottak, miután ugyanazt a helyet egy másik helyre telepítették. A legfontosabb az, hogy a keverő és az új alkatrész lyukai teljesen megegyeznek. Annak érdekében, hogy ellenőrizze a tervezést ebben a vonatkozásban, a patront be kell helyezni a konstrukcióba rögzítés nélkül, és helyezze a keverő felső részét. Ha a készülék megjelenése nem változott, akkor a patron megfelelő.
 3. A végső telepítés előtt kívánatos a keverő belsejének megtisztítása a felhalmozott törmelékből és méretből, mivel ilyen lehetőség van. A jobb hatás érdekében a felületet "folyadék" gombbal lehet kezelni, hogy könnyen lehessen eltávolítani a méretet és a korrózió hatásait. Ne felejtse el ellenőrizni a tömítőgyűrűk állapotát, mert nagyon gyakran szivárgások fordulnak elő a nem megfelelő telepítés miatt.
 4. Ezután rögzítse a patront a szorító anyával és szerelje be a keverő felső részét, meghúzva a rögzítőcsavart.
 5. A telepítést a tömítettség és a funkcionalitás ellenőrzésével kell elvégezni. Ajánlatos a keverőt különböző pozíciókban és üzemmódokban tesztelni - ha a hideg és forró víz áramlása "hallható", akkor a telepítés helyes. Az illesztés tömítettségét ellenőrizni lehet a keverő teljes szárításával és a kilövőnyílás blokkolásával a legnagyobb fejen. A szemrevételezéses ellenőrzés elegendő annak ellenőrzésére, hogy a kapcsolat szorossága nem sérült-e meg.

Általánosságban elmondható, hogy a patron cseréje nem különösen nehéz, ha kiválasztja a megfelelő modellt, és alaposan kövesse az utasításokat. A keverő gyors károsodásának megakadályozása érdekében a patron csak megelőző lehet: a professzionális szerelés, a megfelelő működés és a szűrők beépítése jelentősen megnöveli a szerkezet "élettartamát".

Do-it-yourself zuhanycsaptelep javítás: tipikus hibák és eltávolításuk

Mi a leggyakrabban szétzúzható csaptelepeken, zuhannyal működtetett? Cikkünket ezeknek a vízvezeték-szerelvényeknek a tipikus hibás működésével és megszüntetésével foglalkozik. Nem állítja, hogy teljesnek bizonyult: feladata az, hogy az olvasót csak a közös szerkezetek legjelentibb problémáival ismerjük meg.

Beépített zuhanykeverő.

Keverő típusok

Kezdjük egy kis lírai dimenzióval.

A zuhanykabinban lévő keverő eszközét elsősorban az a tény jelenti, hogy a kabinra van:

 • A zárt dobozok előre telepített vízvezeték szerelvényekkel vannak felszerelve, amelyek általában a vezetőfülke hátsó paneljén vannak felszerelve.

Fontos pont: ebben az esetben a zuhanycsaptelep helyettesítése megköveteli a hátsó falhoz való szabad hozzáférést. Ennek megfelelően a szennyvízcsatornához való csatlakoztatásnak (pl. Hullámos tömlőnek) vagy könnyen lehúzhatónak kell lennie.

 • A nyílt falra szerelt fülkék lehetővé teszik a hagyományos széles körben használt falra szerelhető keverők használatát. Ennek megfelelően a tipikus problémák listája ebben az esetben ugyanaz lesz, mint bármely más, zuhanyzóval ellátott eszközé.

Integrált eszközök

Az eszközük a lehető legegyszerűbb: egy egyszerű patron kerámia lapokkal azonos a víznyomás beállításához - ugyanúgy, mint bármely más egykaros keverőben. A második kerámia patron felelős a zuhany mód megváltoztatásáért.

Az összeszerelt keverő megjelenése.

kazetták

A vis maior, mint például a mechanikus károsodás kiküszöbölése a keverőházban, ezeknek a termékeknek a meghibásodása csökken az egyik patron meghibásodásáig.

Zuhanytálca

A professzionális vízvezetékszerelés szerint a zuhanykazetták a leggyengébb pont az eszköz. Gyakran meghiúsulnak, gyakran nem lehetséges a helyettesítés a megfelelő típusú végrehajtás hiánya miatt.

Zuhanytálca

A gyártók hatalmas számú különböző patront gyártanak, szinte mindig nem cserélhetők. Még ugyanazzal a márkanévvel is, különböző típusú zuhanykazettákat ritkán találnak különböző típusú zuhanycsaptelepeken. Ennek a helyzetnek csak egy logikai magyarázata van - a gyártók bármilyen módon próbálják növelni a nyereségességet. Mérnöki szempontból ezek a legegyszerűbb eszközök, és nincsenek technikai nehézségek ahhoz, hogy a legtöbb modellhez szabványosak legyenek, ha nem mindenki számára. De ebben az esetben az értékesítés élesen csökken, és ez nem felel meg a gyártóknak.

Zuhany csaptelep

A patronok rövid leírása

A patronokat forró és hidegvíz keverőkben és elosztókban szerelik fel. Minél több fogyasztó van zuhanyzóval, annál nehezebb az ördög.

Diverter csapok

Az elosztót szétszerelték

Forgatható keverő keverőkhöz

Az eszközök műanyagból, nemvas ötvözetből, nagy kopásállóságú szilárd polimerekből vagy kombinált lehetőségekből állhatnak. Gumigyűrűket használnak a váltás lezárására.

Ahogy a rövid leírásból megtudhatod, a termékek köre hatalmas, ami nagy nehézséget okoz a választásban.

Gyakorlati tanácsok. Soha ne vásároljon patront mérései vagy "szemmel". Az egyetlen módja annak, hogy ne tévesszen meg, hogy van egy régi patron összehasonlításra, és vásároljon egy teljesen azonos. Ne számítson arra, hogy képes lesz vásárolni egy alkatrészet márkanév alatt, ugyanaz a gyártó számos különféle telepített patront tartalmaz.

Mixer 5 üzemmódok

Mixer 1 üzemmód

A megszüntetés leggyakoribb lebontása és módszerei

Amint már említettük, nincs különbség a patronok minden típusának kialakításában, az egyetlen különbség az egyes elemek gyártási méreteiben és anyagaiban van. Ami a meglévő üzemmódok különböző számát illeti, csak a lyukak számától függ. És a hat üzemmóddal működő készülék működési elve ugyanaz, mint a három. Ennek megfelelően ugyanazok a meghibásodások fordulnak elő minden típusban, eliminációs módszereik is azonosak.

A keverő eszköz sárgarézből zuhanykabinhoz

A kemény víz patron lebomlását okozhatja.

Mit keres a patron kiválasztásakor?

 1. A gyártás anyaga. Ha rozsdamentes ötvözetekből készül - nagyszerű. Elfogadható lehetőség - kopásálló műanyagok és kerámiák. A legrosszabb az olcsó polimerek.
 2. Márka gyártója és ára. Minden egyszerű. Van vágy, hogy évente vegyen részt a javítás vagy a csere - vásárolni kínai vagy hazai ismeretlen vállalatoktól. Az a tény, hogy a gyártás egyszerűsége és a maximális jövedelmezőségű termékek értékesítése sok vállalatot vonz. Alacsony minőségű nyersanyagokat használnak, az elemek gyártásához használt formák nem rendelkeznek pontossággal, a technológia megsértésével, stb. Ennek eredményeképpen számos olcsó és alacsony minőségű termék található.
 3. Lendkerék utazás. Mozgás nélkül kell mozognia. Amint észreveszi, hogy egyes helyeken egy kicsit éktelenkedett - házasságod előtt. Ezekben a helyeken a tömörség gyorsan megtörik, a patron biztosan folyik.
 4. A bemeneti szerelvényeket be kell önteni, a ketrec burkolatának vastagsága, tökéletesen sík és sima.
 5. A csomagon teljesnek kell lennie a gyártó adatai, mivel a drága modell minőségi garanciát kapott.

A patront a zuhanycsaptelepen

Ha a víz minősége messze nem ideális, akkor a legmegbízhatóbb modelleket ajánljuk. Idővel az elköltött pénz teljesen kifizetődik, a zuhanykabin használata kényelmes és biztonságos lesz. Abban az esetben, árvíz a fürdőszoba, virtuális megtakarítás az eszközök költségét válik igazi óriási veszteségeket.

A patronok összecsukhatóak és nem összecsukhatóak, válasszon egy modellt a vízvezeték-készségei alapján. A szétszerelt valamivel megbízhatóbb, de nem javítható. A második az ellenkezője.

A fém rudakkal és karokkal felszerelt kerámia patronok kiváló teljesítményt nyújtanak. A szakemberek azt ajánlják, hogy megvásárolják őket, az ár és a minőség tekintetében, amelyek teljes mértékben kielégítik a fogyasztók igényeinek legnagyobb részét. A legfontosabb vállalatok a Grohe, Kaiser, Blanco. Minden más - véletlenszerűen.

Grohe BauClassic zuhany csaptelep

Ami az automatikus hőmérsékletszabályozást igénylő eszközöket illeti, nem javasoljuk, hogy szakemberrel való konzultáció nélkül vásárolja meg azokat. Nagyon érzékenyek a vízminőségre, a nyomásra, a felhasználás gyakoriságára stb. Ezek különösen negatívan reagálnak a kalciumtartalomra, és hazánk legtöbb régiójában éppen ilyen víz van. A zuhanykabin autonóm víztisztító rendszereinek telepítése haszontalan. Először is, mindannyian hatékonyan működnek csak kisebb költségek mellett. Másodszor, az ilyen eszközök költsége meghaladhatja a zuhanyzó költségét. Harmadszor, egyszerűbb, megbízhatóbb és olcsóbb megoldásokat kínálnak a problémára - egyszerű, de tartós patronokat vásárolnak.

Zuhany termosztát keverő

Ha nagyvárosban lakik, kiválaszthatja a csere megfelelő lehetőségét. Ha vidéki környezetben él, célszerű megjavítani. A cseréhez és javításhoz lépésről lépésre útmutatást adunk. Kövesse a tanácsot, segít elkerülni a bosszantó hibákat.

A vízkeverő kazetta cseréje

Az akcióalgoritmus kissé eltérhet az adott modelltől függően, de a lépések azonosak. Javítás és cseréje előtt mindig kapcsolja ki a vízellátást, ez egy axióma.

Lépés 1. Távolítsa el a patron fogantyújának rögzítőcsavarjának kupakját, csavarozza le a hardvert, és távolítsa el a fogantyút egy csavarhúzóval vagy illesztőgombbal.

Csavarhúzó használatával csavarja le a fogantyú lyukán lévő kis csavart és távolítsa el.

2. lépés: Távolítsa el a dekoratív anyát, szabad hozzáférést a patronhoz. Csavarja le a fém védőburkolatot és távolítsa el a készüléket. Ha a burkolatot elakadták, és nem csavarja ki, akkor dobja át a puha, tiszta ruhadarabot, és próbálja meg csavarni. Vigyázzon, nehogy károsítsa az esetet. Nagyon vékony és deformálódhat erős tömörítéssel.

Az anya a borotvát tartja

Kapcsolja ki a díszítő anyát

Kéz vagy szerszám csavarja ki a patron szorítóját

Gyakorlati tanácsok. Sokkal könnyebb lecsavarni az úgynevezett "vizeshka" -ot. Ezt az auto mechanika használta, hogy lazítsa meg a rozsdás menetes csatlakozásokat.

3. lépés: A szennyeződés és a szilárd betétek kilépési felületeinek tisztítása. Ehhez tisztítás után bármilyen mosogatószert használjon, alaposan távolítsa el a mosószerek maradványait.

4. lépés Helyezze be az új patront. Annak érdekében, hogy ne tévessze össze a helyes pozíciót a falakon, két horony található, és a bejáratnál két kiemelkedés van. Ennek következtében lehetetlen megváltoztatni a patron helyzetét, csak a helyes helyzetbe kerül.

A sajtoló eltávolítása után kivesszük az üzemmódkapcsoló patront

Tartsa a patront a fogantyúnál az ujjával a kívánt helyzetben, és húzza meg az anyát. Ellenőrizze a vizet, ellenőrizze a készülék működését. Ha minden rendben van, zárja be egy díszítőanyával és szerelje fel a fogantyút.

Vízkazetta cseréje

A bonyolultabb munkavégzéshez fokozott gondosság és óvatosság szükséges.

Gyakorlati tanácsok. A patron cseréjekor soha ne használjon túl nagy erőt, mert az eszköz összes eleme könnyen eltörhet. Nem lehet ugyanazt a részt megvásárolni, a keverőt újból kell megváltoztatnunk, és ez nagyon drága. Az elosztópatronok (átkapcsoló) cseréjét bonyolítja az a tény, hogy egyes esetekben ez megköveteli a zuhanytálca eltávolítását. Megmondjuk, hogyan könnyedén és gyorsabban elvégezheti ezeket a munkákat, nem fogjuk megérinteni a kabinat.

A helyettesítő technológia megértéséhez ismernie kell a készülék jellemzőit. Mindkét patron (elosztó és keverő) ugyanabba a házba kerül. A zuhanylemezre egy nagy lyuk van, csak a keverő alsó patronja alatt, a felső eloszlásnak csak egy kis lyuk van a fogantyúhoz. Az elrendezés ezen technológiai jellemzője problémákat okoz a csere során - a felső elosztópatron rendes módon történő eljutása nem lehetséges.

A helyettesítő algoritmus célja, hogy a patronok testét úgy csökkentsék, hogy a felső patron megjelenjen az alsó nagy lyukon. Néha megnehezíti a zuhanycső kis hosszát. Ha ilyen problémája van, húzza ki a tömlőt a zuhanyzóból, hogy megakadályozza az esést, és kösse össze a végét egy kötélzel. A további munkákat a következő sorrendben végezzük el.

Lépés 1. Csavarja ki a reteszelőgombot és távolítsa el. A fogantyút csavarhúzóval vagy hegesztő kulcs alatt egy kis csavar rögzíti.

Lépés 2. Csavarja le az anyát és távolítsa el a burkolatot. A rajzon a fogantyú pozícióit húzzák a vízáramlás irányát jelezve.

Távolítsa el a berendezést

3. Lépés Engedje fel a keverőpatront, amint azt már fent is elvégeztük.

Csavarja le a kupakot, vegye le a patront

Most teljesen le kell választania a testet a fülke paneléről. Ehhez csavarja le a két önmetsző csavart azon oldalán, amely a keverőpatront a zuhanypanel panelén tartja. Dugja be a kazettát a panelen, tartsa ujjával és engedje le, amíg a felső elosztópatron (divertor) meg nem jelenik a nagy lyukban.

4. lépés: Tartsa az egyik kezével a tok hátulját, és távolítsa el a patront.

A hátul, hogy folyamatosan tartani, különben leesik, majd részlegesen szét kell szerelni a zuhanyt.

Gyakorlati tanácsok. A szerszámok és az új patron felhelyezését megelőzően helyezze el azokat. Meg kell kényelmesen dolgoznia egy kézzel, a másik pedig ebben az időben, hogy megtartsa az átszúró testét és megakadályozza, hogy leesjen.

5. lépés: Tisztítsa meg a szennyeződéseket, ellenőrizze a gumitömítések állapotát. Helyezze be az új patront. Ugyancsak hornyok vannak, és csak a megfelelő helyzetbe illeszthetők. Szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

Új patron behelyezése

Kapcsolja be a vízellátást és ellenőrizze a készülék működését. Mindez csak néhány perc alatt képes néhány ezer rubelt megtakarítani, csak annyi szakosodott cég számol fel. A patronok cseréje sokkal többet költ, mint maguk az elemek.

Videó - A zuhanykabin zuhanycsapjának cseréje

Keverőpatronok javítása

Sajnos nem minden kár helyrehozható, mielőtt döntést hozna, készítsen állami ellenőrzést. Ha a műanyag dobozban repedések vannak, a szál meghibásodott, jelentős mechanikai sérülések láthatók, akkor jobb, ha nem vesztegeti az időt és új patront vásárol. Minden más esetben a saját kezével lehet javítani.

A beállító gomb leggyakrabban sikertelen, mozgása közben a víz hőmérséklete nem változik. Ennek oka - a meghajtó műanyag lapjának reteszelése megszakadt. Hibaelhárítás? Készítsen munkahelyet. A munkához szüksége van egy csavarhúzóra, alkoholra vagy benzinnel és azonnali ragasztóval. Ne feledje, hogy a szabadban azonnali ragasztóval kell dolgoznod, ha ez nem lehetséges, akkor gondoskodjon a helyiség jó szellőzéséről. A ragasztógőzök nagyon mérgezőek.

1. lépés: Vegye ki a patront a keverőből, tisztítsa meg és szárítsa meg a házat.

Az alsó oldalon két retesz van, amelyek a ház belsejében tartják. Használjon egy vékony csavarhúzót, hogy egymás után megfojtsa őket a lyukakba, és óvatosan távolítsa el a belső részeket.

Az ajtó oldalán található reteszek

Gyakorlati tanácsok. Annak érdekében, hogy ne keverjük össze az elemek helyzetét, az összeszerelés során javasoljuk, hogy jelöléseket készítsenek a markolat testén és alján. Ezek a címkék a szétszerelés előtt minden alkatrészen elkészíthetők, ami nagymértékben egyszerűsíti az összeszerelési folyamatot és kiküszöböli a hiba lehetőségét.

Jelölőjel a testen

Lépés 2. Távolítsa el az alját, enyhén emelje fel a kart belsejét és távolítsa el a kerámia patront. Három részből áll: a hajtás alsó rögzített, középső mozgatható és felső műanyag lemezei. Ezen a lemezen van, hogy a rögzítés antennái megszakadnak, a kart mozdítja, de nem mozdítja a kazetta középső részét. Az antennákat nem lehet megjavítani, de a lemezt ragasztani lehet.

Patronelemzés

3. lépés: Nagyon alaposan tisztítsa meg a felületet a zsírból, használjon benzint vagy orvosi alkoholt. Nem rendes vodka, vagyis alkohol. Szárítsa le a felületeket. Ismét emlékeztetünk arra, hogy a szétszerelés előtt feltétlenül meg kell jelölni az egyes részek elhelyezkedését.

Fontos. Óvatosan kenetelje fel a felületet ragasztóval. Fogja meg az összes ízületet, beleértve a műanyag meghajtó lemez merevítőit is.

4. lépés: Illessze a lemezt a patron középső mozgó részéhez, ellenőrizze a helyét, szükség esetén javítsa ki.

Nyomja össze a lemezeket a jobb ragasztás érdekében.

Nyomja meg néhány másodpercig szorosan ragasztandó részeket. Nyomja meg két csavarhúzót az oldalán vagy az ujjakon. Csak ne hagyd, hogy a ragasztó a kezed, levágja a ragasztott ujjak nagyon fájdalmas. Várja meg, hogy a ragasztó teljesen megszilárduljon. A csomagban feltüntetett mennyi idő szükséges. Ellenőrizze a kapcsolat minőségét, és sok erőfeszítést megtesz. Jobb, ha azonnal felismeri a házasságot, mint a szétszerelést és a javítást.

5. lépés. Az elemet fordított sorrendben állítsa össze.

Szerelje vissza fordított sorrendben.

Győződjön meg róla, hogy az előzőleg készített címkék összes részét telepítette. Ellenőrizze a patron működését, nézze meg a kimeneteket, és egyidejűleg mozgassa a vezérlőkart. A lyukaknak ki kell nyitniuk / becsukniuk, a karnak nem szabad szabadon mozognia. Minden rendben van - helyezze be a patront a keverőházba.

A zuhanykabin kapcsolójának (átalakítójának) egy patronjának javítása

A fentiek mellett egy másik hiba is lehet - a kapcsoló alatt a víz szivárgása. Ennek oka az apró repedések a felső burkolatban, a tartalék alkatrész nem veszítette el erejét, de a víz áthatol rajta.

1. lépés: Vegye ki a patront a házból. Ha minden más funkció normálisan működik, akkor nincs szükség teljesen szétszerelni. Nézzétek meg, miért és hol pontosan a víz áramlik. Ha a kapcsolókulcs oxidált a meneten, és nem csavarja ki, használja a "vödröt".

Fogantyú bontott (felső kar)

2. lépés. A mi esetünkben a víz belép a repedéseken keresztül, és a patron és a rögzítő sapka közötti résbe áramlik. Szükség van a gumitömítőgyűrű kiválasztására a patrontartó felső részének vastagításának átmérőjén. A rögzítő sapka csavarodása közben határozottan nyomja a felületeket, és nem teszi lehetővé a víz áramlását. A gyűrű vastagságát úgy kell megválasztani, hogy összenyomódjon.

Hogyan szereljük fel a keverőt a zuhanyzóban vízvezeték nélkül?

A csapból kiszivárgás már régóta a "városi szóbeszéd" - a kis belföldi zűrzavar szimbóluma, amely nagy belföldi botrányokat okoz. A zuhanycsaptelep működési zavarai nemcsak a pszichológiai "időjárási körülmények" romlását tükrözik, hanem a víz alatti padló alatti szomszédok mennyisége is szivárog.

Az elektromos zuhany csatlakozási rajza.

Ebben az esetben nem kellően nyereséges az elvárás az inspirációra és a zuhanyzás javításának elhalasztására "valamilyen későbbiekben". Nagyon kevés időt vesz igénybe a keverő javítása, és az összes munkát önállóan lehet elvégezni, az "üzembe helyezés" alapvető munkaeszközei:

 • hatszög;
 • lapos csavarhúzó;
 • fogó.

Zuhanykeverő eszköz

A keverő olyan vízvezeték-mechanizmus, amellyel szabályozható a vízáramlás, a kívánt hőmérsékleten a víz meleg és hideg fúvókák keverésével és a víz irányának a zuhanyfejhez történő hozzáadásával.

Egykaros keverőberendezés.

 1. A test sárgarézből készült, dekoratív galvanizált bevonattal. A legtöbb gyártó zuhanykabinnái, beleértve a hidromasszázs módosításait is, a keverő és a vízadagoló összekapcsolt csöveiből állnak.
 2. Kazettás víz keverő. A 35-40 mm méretű szabványos műanyag patronokat a vízvezeték üzletekbe értékesítik.
 3. A patron birtokosa, amely birtokosa. A belső menetét úgy lehet megcsavarozni a testre, hogy a belső rész - a tintapatron a test felületén, a külső meneten rögzítve - rögzítse a szelepet a zuhanykabin konzolján.
 4. Egy adagolópatron, egy úgynevezett szórófej, amelyet egy anya tart egy vízadagoló aljzatában.
 5. Lendkerék keverő és vízadagoló.

Az egyetlen probléma, hogy megszüntesse a zuhanycsap-szelep lebomlását, a nem elválasztható tintapatronban összeszerelt alkatrészek cseréjének lehetetlensége. De éppen ezért a javítás nagyon egyszerű végrehajtásnak tűnik, mivel gyakran csak a patron cseréjét igényli.

Daru hibák és javítás típusai

A keverő szerkezete golyós mechanizmussal.

Az adagolópatron (felső) működésében fellépő hibák:

 1. A kapcsoló alatt áramlik. A daru ilyen meghibásodása különféle okok miatt jelenik meg. Ha a kazettatartó megrepedt, cseréje szükséges. Enyhén sodrott anyacsavarozó tartóval - Meghúzás. Gumik gyűrűinek viselése a patron hengerén - új gyűrűk. De ha a szivárgást a patron elégtelen tömörítése okozza az aljzatban, akkor ki kell cserélni az egész keverőt. Eltávolítás nem könnyű, be kell nyomni a zuhanykabinot, mivel rögzítve van egy anyával a külső hátsó falon.
 2. A zuhanyzási módok nem változnak, vagy feszültek, csörömpölve. Ez akkor történik, amikor a műanyag patron lebomlik. Ezért ki kell cserélnünk.

A keverőpatron működésének hibái (alul):

 • a víz nem fedik egymást;
 • a víz nem keveredik jól;
 • A kar túl feszes vagy túl világos.

A javítások mindegyik esetben van egy lehetőség - a patron cseréje.

A ketrec szálának zavarása, a partíció megsemmisítése, ez a legszomorúbb esemény, ami a zuhanykabinok tulajdonosainak történhet. Ilyen bontások esetén egy erős vízsugár, hideg és forró, verte, ahol tetszik (jó, ha van egy serpenyő a zuhany alatt). Sürgősen ki kell kapcsolni a vizet és el kell futni a boltba! A keverő azonnali cseréje.

Zuhanykeverő patroncsere

A keverőjavítás általában csak a patron egyszerű cseréjét jelenti. Sajnos, egy ritka patron, miután működtetett egy zuhanykabin több évig képes ellenállni a "minőség" a csapvíz rozsdájával, mészével, homokkal és minden más eleme a Periodikus táblázat.

Mindenekelőtt a vízelvezetést a zuhanykabinban le kell zárni a vágószelepekkel. Ezután vegye le a keverőt. Távolítsa el a víz befogadásának és keveredésének fogantyúját (ez lehet egy karral vagy labdával). Ehhez távolítsa el a műanyag kupakot a fogantyú alá és lazítsa meg a préscsavart. A dekoratív burkolatokat is eltávolítják. Tehát a keverő alján eltávolítják, a kerek lemezeket maguk felé húzzák, és a tetején csavarják le a díszítőelemet tartó anyát.

A zseblámpával végzett előkészítés után ellenőrizze a hely belsejét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a patron megsérült. A zuhanykabin hátsó falán óvatosan csavarja le az anyát, távolítsa el a keverőszerkezetet és a tömítőgumit, amely mindkét oldalon lezárja a fiókot. Ezután tisztítsa meg a felületet, helyezzen új réteg speciális tömítőanyagot a vízvezetékhez, és szorosan helyezze be az új patron hornyait. Csavarja be a kengyelt és szerelje be a tömítő gumi tömítőanyaggal kenve, rögzítse a külső alátétet és anyát a zuhanykabin hátoldalán.

A szerelés befejezése után a keverő ismét szorgalmasan dolgozik, és minden háztartás számára kellemes élményt nyújt a kellemes vízkezelésnek.

A keverő cseréje a zuhany alatt - az egészségügyi berendezést életre kelti

A csaptelep kicserélése a zuhany alatt meglehetősen egyszerű folyamat. Bármely otthoni mester, miután megalkotta az ilyen műveletek elvégzésére vonatkozó szabályokat, könnyen megvalósíthatja azt, és visszahelyezi az egészségügyi berendezéseket a munkahelyi állapotba.

Festékkazetta - az emelő daru fő eleme

Senki nincs biztosítva a fürdőszobában lévő egészségügyi berendezések megsértése ellen. Még akkor is, ha a közelmúltban volt egy nagy átalakítása a fürdőszobában, nincs garancia arra, hogy egy idő után nem kell javítani vagy megváltoztatni a használt berendezést. Annak érdekében, hogy ne fusson folyamatosan a mesterséges vízvezeték-szerelőkhöz, értelme megtanulni, hogyan változtassák meg önmagukban az egészségügyi eszközök elkopott elemeit, és javítsák meg kisebb hibáikat. És akkor a fürdőszobában lévő berendezések mindig működnek.

Patront a keverőhöz

Most azonban a nagyméretű fürdők helyett kompakt és tiszta zuhanykabinok kerülnek telepítésre. Minimális helyet foglalnak el és lehetőséget nyújtanak arra, hogy kényelmesen vízkezeléseket vegyenek igénybe. A jól ismert gyártóktól származó kabinok magas megbízhatósággal rendelkeznek. De van egy probléma - a keverő gyakori meghibásodása (gyakran emelő daru). Ez egy elemi eszköz, amelynek feladata, hogy adott arányban keverje össze a teljes forró és hideg víz fúvókákkal.

A keverő fő része a patron (kazetta). Ez az elem egy bizonyos hőmérsékletű víz áramlását biztosítja.

A szerkezeti patronok különbözőek. Ugyanakkor cselekvésük elve mindig ugyanaz. A készülék esetében két lemez van (forgó és álló) és több lyuk. Minden munkát elvégeznek. A lyukak különböző pozíciókban vannak kombinálva a lemezek helyzetének megváltoztatásával, ami lehetővé teszi a felhasználó számára a hőmérséklet és a víznyomás beállítását.

Az aktuális kazettás modelleknek két vagy több kapcsolási módja lehet. Az ilyen eszközök sárgaréz ötvözetekből, rozsdamentes acélból, műanyagból, kerámiából készülnek. A fém és a sárgaréz kazetták az állandó nedvesség hatására gyorsan meghibásodnak. A kerámiatestek megbízhatóbbak, de költségük objektíve magas. Emiatt a műanyag patronokat a legnépszerűbbnek tartják. Olcsóak. És a megbízhatóság szempontjából az ilyen struktúrák nem sokkal rosszabbak, mint a fémek.

Miért nem keverednek a keverők? 4 fő ok

A patronok törése különböző okok miatt. A leggyakoribbak közül kiemeljük a következőket:

 1. A daru helytelen beszerelése és súlyos megsértése működés közben.
 2. Gyenge vízminőség. Talán a leggyakoribb ok a patron cseréjéhez a keverőben. Senkinek nem titka, hogy a rosszul tisztított folyadékot a háztartási vízellátó rendszereken keresztül szállítják. Elpusztítja az egészségügyi berendezések elemeit. Emiatt sólerakódások jelennek meg, amelyek letiltják a kérdéses berendezést.
 3. Hibák (gyár) a daru kialakításában, rossz minőségű összeszerelése. Leggyakrabban ilyen problémák vannak feltüntetve az olcsó kínai gyártmányú keverőkben.
 4. Kopott lemezek és mozgó alkatrészek a patron tartós használatának eredményeként.

Megérteni, hogy a keverőt ki kell cserélni vagy javítani kell. Ezt a szükségletet a patron szivárgás jelzi. Az egészségügyi terv elemeinek csomópontján víz jelenik meg. Ha nem helyettesíti azonnal a kazettát ilyen esetekben, hamarosan a daru teste összeomlik, és új eszközt kell vásárolnia és telepítenie.

Javításra van szükség olyan esetekben is, amikor a keverő szabványos működési módjait megsértik - nehéz (és néha lehetetlen) az áramlás és a hőmérséklet beállítására, a hideg víz helyett forró stb. Gyakran előfordul, hogy ha az emelőkosár kazetta lebomlik, lehetetlen zárni vagy kinyitni a vizet. Az ilyen hibák bármelyikét azonnal rögzíteni kell a régi és az új patron leszerelésével.

Válassza ki a kazettát, és szerelje be

A szakembereknek mindig javasoljuk, hogy mindig használják azokat a patronokat, amelyek eredetileg a szalagkeverőben voltak telepítve. De ha nem talál ilyen eszközt, ne essen pánikba. Egy másik gyártótól egy szalagot is fel lehet szerelni. A legfontosabb dolog az, hogy a rudak közötti távolság teljesen megegyezik a zuhanycsap méretével. Nem fog problémát okozni a patront választani. A fenti távolságot a standard értékek - 150, 125, 100 vagy 145 mm jellemzik. Csak azt kell mérnie, hogy mekkora a távolság a keverő felszerelése és a kar segítségével, amellyel kiválasztja a készülék működési módját. Ezután vásároljon megfelelő méretű kazettát.

A legtöbb esetben két csapos csaptelepek kerámia és sárgaréz kazettákkal vannak felszerelve, gumi- vagy paronitnymi tömítésekkel. És az egykaros szerkezeteknél a leggyakrabban a labda szalagokat. Miután új patront vásárolt, és egyszerű eszközökkel - egy Allen kulcsot, fogót, csavarhúzót állít elő - közvetlenül a meghibásodott termék kicseréléséhez. Kezdetnek meg kell szüntetni a csöveken lévő szelepeket, amelyeken keresztül a víz kerül a zuhanykabinba.

Ezután a daru szétszedhető. Ez a folyamat nem kell félni. Hogyan lehet önállóan szétszerelni a keverő zuhanyát? Elementary! A munka elvégzésére szolgáló algoritmus a következő:

 1. A kar elülső részéről távolítsa el a kupakot. Alul van egy csavar, amelyet le kell csavarni.
 2. Szerelje le a kart. Bizonyos esetekben ez az eljárás egyes nehézségekhez kapcsolódik, mivel a szerkezeten kemény skála van. A problémát egyszerűen megoldják - a csapot forró vízzel kell felönteni (forrásban lévő víz is lehetséges). Ez a fogantyú bővítéséhez vezet, amely után erővel eltávolíthatja a kart.
 3. Csavarja le az anyát (rögzítés) - rögzíti a patront, szétszerelje a patront.
 4. Tisztítsa meg a keverőt belülről, ellenőrizze a tömítőgyűrűk állapotát. Ha az utóbbiak hibákat tartalmaznak, tanácsos azonnal megváltoztatni őket, hogy egy idő után ne szedje szét a csapot.
 5. Helyezzen be egy új részt.
 6. Rögzítse az új kazettát anyával, szerelje össze a daru előlapját, húzza meg a csavart.

Minden új kazetta telepítése befejeződött. Ellenőrizze a keverőt a funkcionalitás érdekében (tesztelje működését különböző módokban) és vizuálisan a feszességet. És akkor szabadon használhatja a zuhanyzót. Ha a kazetta cseréje nem oldja meg a problémát, és a csaptelep nem működik a várt módon, teljesen ki kell cserélnie a keverőt. Ebben az esetben le kell csavarni (az eszköz tartó a zuhanykabin hátsó falán található) és új terméket szerel be. Egyértelmű, hogy egy ilyen művelet súlyosabb pénzügyi költségeket igényel. A keverő drágább kazetták.

Figyelj! Ha nem érheti el a fülke hátsó falát (a daru rögzítésének helyére), teljesen le kell szednie a hidroboxot. Jobb, ha ezt a műveletet szakembereknek bízzuk. Egy átlagos házi kézműves tudása és képességei nem feltétlenül elegendők a zuhanycsarnok szétszereléséhez és összeszereléséhez.

Hogyan kell javítani a zuhanycsaptelep csaptelepét?

Mindig hasznos tudni, hogyan kell a fürdőszobai csaptelepet zuhanyozással javítani, saját javításra, a szakemberek igénybevétele nélkül. Végtére is, előbb vagy utóbb minden csapvíz a fürdőszobában nem működik megfelelően. A problémák fő okai: kopás patronok, tömítések, tömítések és kötőelemek. Egyszerű utasítások segítségével mindenki kitalálhatja, hogyan kell saját fürdőszobai zuhanycsaptelepet kijavítani.

Típusok és keverők és azok formatervezései

A fürdőszobai csaptelep zuhanyozással történő javítása érdekében nem szükséges a vízvezeték-szerelő hívása. Minden csaptelep könnyen szétszerelhető. Ha valaki megérti a készüléket, akkor a fürdőkád keverőjének javítása gyors és hatékony lesz.

A keverő kijavításához ki kell deríteni, hogy melyik alkatrésznek felel meg a hibás működésnek.

A fürdőszobai csaptelepek három fő kategóriája:

 1. Valve. Ez a típus évtizedek óta ismert. A kialakítás gereblye és két szelep. A kétszelepes csigahajtóműves modellek régi modelljeiben gumi tömítések vannak felszerelve, amelyek deformációja szivárgást eredményez. Az új modellek kerámia tárcsával ellátott daru dobozban vannak. Lyukakat fúrnak a közepükbe. Amikor a szelep elfordul, a lyukak egybeesnek - ez így jut a vízbe a vízbe.

A fürdőszobai csapok különböznek a másoktól a fürdőkád kapcsoló jelenlététől, amelyek szintén különböző típusúak.

Kád-zuhany kapcsolók

A részlet, amelynek meghibásodása a csaptelep javításánál a fürdőszobában, átkapcsol a zuhanyra. Ő felelős azért, hogy a vízellátást a keverő vagy az öntöződoboz kifolyójához kapcsolja. 4 fő fajtája van:

 1. Cork. A kapcsoló elavult verziója, amelyet ma kevés ember gyárt. Ezt a két szelep között elhelyezkedő hosszú fogantyú jellemzi. Néhány modern fürdőszoba csapok hasonló fogantyúkat használnak, de a maguk nem parafa, hanem tekercs.
 2. Patront. Az orosz gyártók előnyben részesítik. Kétféle patron létezik a piacon: labda és kerámia. A labda patronokat javítani lehet, kerámia - csak cserélni. Az utóbbi azonban hosszabb ideig szolgál és kevésbé érzékeny a kemény vízre.

A kudarc fő okai

Javítsa meg a keverőt saját kezével, nem sok időt vesz igénybe, ha helyesen állapítja meg a hiba okait. Bármilyen eszköz valaha is sikertelen. A mixer nem kivétel.

Megszakadhat az alkatrészek kopása miatt. A kevésbé minőségű anyagok, annál alacsonyabb az alkatrészek élettartama és annál gyakrabban kell megjavítani a csapot a fürdőszobában. Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában a saját kezével?

1. Szivárgás a kar alatt

Általában a patrontörés okozta egykaros keverőben. A következő jelek jelzik, hogy a patron meghibásodott:

 • a markolat nehezen forgatható;
 • a vízellátás nem teljesen le van zárva;
 • a víz hőmérséklete önkényesen változik;
 • hideg víz folyik a forró csapból és fordítva.

A kerámia patron cseréje:

 • vegye le a kupakot, kék és piros festékkel;
 • Csavarhúzó vagy csavarkulcs csavarja le a reteszelő csavart;
 • a fogantyút húzza felfelé, húzza ki a testből, majd csavarja le a fedelet;
 • csavarja le a patront rögzítő csavarokat a házban beállítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a sérült patront.

A hibás tétel kicserélése után be kell állítani a patronházon lévő kidudorodásokat a belső hornyokkal. Ha ezt nem veszi észre, a csaptelep szivárog.

2. szelepszivárgás

Kétszelepes keverőkben gyakran használják a tömítő alátéteket. Néha értéktelen és daru doboz. Az ilyen hibák szivárgáshoz vezetnek. A forgattyúház vagy a gumigyűrű cseréje:

 • távolítsa el a dugót a hibás szelepből;
 • csavarja le a csavarra a szelepet a keverőn;
 • állítható kulcs segítségével válassza le a darut;
 • cserélje ki a forgattyúházat vagy gyűrűt.

3. Szivárgás-zuhany kapcsoló

A fürdőszobai csaptelep javítása előtt feltétlenül kapcsolja ki a helyiségben lévő vizet. A kapcsoló alatt lévő szivárgás azt jelzi, hogy a javítócsap közötti tömítés és a kapcsoló működésképtelenné vált. A helyettesítése:

 • távolítsa el a nyomógombot, a fogantyú segítségével fogóval rögzítse;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • húzza ki a sérült olajtömítést.

4. A zuhanykapcsoló gombjának törése

Ha a vízkezelés után a gombot nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetébe, akkor annak rugója meghibásodott. Ebben az esetben a kapcsolót a fent leírt algoritmus szerint szétszereljük, vegyük ki a meghibásodott rugót, és helyezzünk egy új helyére.

Néha a zuhanykapcsoló nem működik, és egyszerre víz jut be az öntöződobozba és a keverőbe. Ez annak köszönhető, hogy a mirigyben egy repedés van, amely a száron található. Az ilyen hiba kiküszöböléséhez szükség van:

 • vegye le a kapcsolót;
 • készletet kap;
 • cserélje ki a sérült olajtömítést

Sok lakás még mindig régi parafa kapcsolókat használ. Idővel a gomb elmozdul a testből, ami szivárgást eredményez. A megszüntetéshez szükség van:

 • húzza ki a csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le az anyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • kap egy parafát;
 • törölje le a kerozin csövet és a ház belsejét;
 • a parafa tapadásához a testhez csiszolópaszta, paraffin vagy vazelin.

A tömítések a spool kapcsolókon elhasználódhatnak. A helyettesítése:

 • húzza ki a tömlőt;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • csavarja le az adaptert;
 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be;
 • cserélje ki a gumigyűrűket.

A felújított gomb még néhány évig tart.

5. Tömlő szivárgás

Idővel a tömlő a tömlő összekötő pontjánál a keverőhöz való csatlakozáskor elhasználódik. Formált áramlásra. A legegyszerűbb ilyen hiba kijavítása: egyszerűen csak csavarja le a zuhanycső anyáját, vegye le a sérült alátétet, és helyezzen be egy új helyet.

6. Szivárgás az öntöződoboz és a tömlő között

Ennek a problémának a kiküszöbölésére a keverőben, amely megtört, nem szükséges az eszközök használata. Csak ki kell csavarni az öntözőcsatornát a tömlőn lévő anyát, és cserélni a szigetelő tömítést.

7. Zavarosodás egy öntöződobozban

A fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos hibaelhárítás során a javítás nem korlátozódik a tömítések és a patronok cseréjére. Hosszú távú működés közben a zuhanyfej lyukak eltömődnek homokkal, mészkővel és egyéb kemény lerakódásokkal.

Annak érdekében, hogy a zuhany ismét megfelelően működjön, a rácsot szét kell szedni és öblíteni. Néhány modellnél a csavar az öntöződoboz közepén lévő műanyag kupak alatt található. Néha a rács szétszereléséhez szükség van az óramutató járásával ellentétes irányba forgatására.

8. Alacsony nyomás a keverőben

A kifolyó végén csavarozott aerátor van. Tart szilárd anyagokat és növeli a víz nyomását. Ha a víz egy vékony áramban folyik, az ok a szűrő eltömődésében rejlik. A tisztításhoz csavarja le a fogóval, óvatosan szétszerelje alkatrészeit, és folyó víz alatt öblítse le őket.

Egyéb hibák

A szakértők más típusú károkkal szembesülnek:

 1. A folyamatos vízáramlás jelzi a sárgaréz szeleptörését vagy a hely és a tömítés közötti tér eltömődését. A keverőt meg kell javítani, ha szétszerelik, belülről megtisztítják, és szükség esetén a szelepet kicserélik.
 2. Ha a szelep nyitva van, akkor a gumitömítés megszárad. Ennek ellenőrzéséhez egy nyílt csapot kemény objektummal verítenek.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítása saját kezűleg nem igényel speciális készségeket. Ez a kézműves nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is birtokba veheti. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csaptelep a fürdőszobában, az alkatrészek javítása és cseréje nem nehéz.