Legfontosabb > Tervezés

Grohe csaptelep javítás

Rendszerint a Grohe csapok javítása ritkán szükséges, de ha ez megtörténik, azonnal hívjon minket. Cégünk szakképzett szakemberei eljutnak otthonába és javítják az eszközt a helyszínen. Javítószivattyú - ez a szokásos, napi munkánk. A moszkvai Grohe keverők ilyen javítása bármikor elérhető.

Ennek okai lehetnek, hogy a Grohe keverő megszakadhat

A ház falai kényelmes életének vágya arra ösztönöz, hogy jó vízvezetéket vásároljunk. Drága és kiváló minőségű eszközöket vásárolunk, de sajnos, még a legkörültekintőbb viselkedéssel is, a kudarcokat nem zárják ki.

A vízvezeték-szerelvények hosszú vagy helytelen működtetése szükségessé teheti a javítás szükségességét, például a Grohe érintőkeverővel, amelyet szakemberünk szakértelemmel végeztet. A Groeo otthoni keverőjének ilyen javítása a vállalat szolgáltatásainak listáján szerepel, és rövid idő alatt elvégezhető.

A minőségi keverő letiltása:

- apró részecskék, amelyek vízbe esnek, mivel nincs szűrő vagy rossz teljesítménye;

- magas sótartalom a vízben - kemény víz;

- a szerkezeti elemek kopása a készülék hosszú üzemideje miatt;

- vízkőzet a készülék belső részeiben.

Ezek az okok a legáltalánosabbak, bár vannak más, sokkal prózaibbek - az eszköz használatára vonatkozó utasítások megsértése. Ha nem tudja, hogy a keverő javítható-e, hívja fel a vállalatot, és mondja meg nekünk a problémát. A diszpécser hallgat, és megadja a választ.

A keverőhibák kiküszöbölik a szakembereket

Lehetnek olyan problémák, mint:

 • szivárgás;
 • gyenge vízáram a daruból;
 • a "fürdőkád" üzemmódban fellépő működési zavarok;
 • hibás működés vagy rosszul rögzített kapcsoló;
 • mások.

Mindezeket és más problémákat gyorsan megoldja a magasan képzett mestereink.

Előfordul, hogy a rugalmas bélés Grohe keverőknél sürgősen szükség van a cserére, leggyakrabban az okozza a repedés, amelyen a víz áramlik. Ez a Grohe keverőbélés cseréje a helyszínen történik. Néhány perc alatt használhatja az eszközt az Ön örömére.

A keverőszűrő eltömődése esetén a víznyomás csökkenhet - egy vékony áramlás áramlik a csapból. Ennek oka a vízkő - számos vízkészülék és vízellátó rendszer csapása. Könnyen rögzíthető, ami a mi mestereinket teszi.

Egyesek panaszkodnak, hogy a víz folyik a zuhanyzóból és érintse meg egyszerre. Ebben az esetben a zuhanykapcsolót meg kell javítani a Grohe keverőben, majd újra normálisan működni fog.

A Grohe fürdőszobai csaptelep megbízható megjavítása hosszú élettartamát meghosszabbítja. Sokkal jobb, mint egy új szerelvény beszerzése, és sokkal olcsóbb. Mielőtt megváltoztatja vagy megváltoztatja a keverőt, próbálja meg javítani. Kiváló minőségű javítás - cégünk specializálódása.

A moszkvai Groe keverők javítása nem lesz több, mint a moszkvai régió más városaiban. Ha a Grohe keverője szivárog, nyugodtan hívjon minket. Mi eljövünk, meg fogunk nézni, megjavítjuk. Mesterek képzettsége lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és hatékonyan javítsák a különböző vízvezeték-szerelő eszközöket.

Háztartási javítási szám 1

Válasszon megbízható mestereket közvetítők nélkül és 40% -ot takarít meg!

 1. Töltse ki az alkalmazást
 2. Vásároljon árajánlatot a mesterektől
 3. Válasszon művészeket ár és vélemény alapján
Feladhat egy feladatot, és megtudhatja az árakat

A konyhában és a fürdőszobában használt szaniter felszerelések rendszeres használata megkívánja a gyártók számára a termékek minőségének és funkcionalitásának javítását.
Az Egészségügyi felszerelés piacán kínált számos ajánlat közül a Grohe csaptelepek kedvezően alakulnak, ezért a javítások nagyon ritkán szükségesek az egységek kiváló minősége és megbízhatósága miatt. Azonban a kellően hosszú, helytelen felhasználás és a magas vízkeménység károsíthatja ezeket az eszközöket.
A Grohe csapokat otthon egyedileg lehet javítani. Ez azonban meglehetősen időigényes eljárás, amely türelmet és kitartást igényel.
A keverőket a megszokott eszközökkel rögzítheti, amelyet minden otthonában megtalál.

A Grohe keverők leggyakoribb törési tényezői

A Grohe márkájú keverők különböző hibákon mennek keresztül:

 • Egység szivárgás
 • A víz gyengén áramlik a csapból
 • A keverő működtetésével kapcsolatos működési zavarok a "fürdőkád"
 • Laza kapcsoló

Az egykaros keverő javítása kicsit más, mint a kétszelepes készülék. De a Grohe márkájú keverők működési zavarainak fő okai ezek az esetek lehetnek:

 • Kapcsolja a blokkolást kis részecskékkel. Ez akkor lehetséges, ha a folyó víz szennyezett.
 • Nagy vízkeménység
 • Az építési részletek természetes viselése

A szakértők erősen javasolják, hogy megakadályozzák a csiszolószemcsék bejutását a keverőkbe, hogy 100 mikronnál nagyobb nyílásokkal rendelkező vízszűrőket használjanak.

Grohe fürdőszoba csapok: hogyan kell kijavítani magad?

A probléma típusától függően a megfelelő manipulációkat végezzük:

 • A patron hibaelhárítása

Rendszerint a folyó vízben lévő apró csiszolószemcsék ragadnak a kerámia tárcsa belsejébe az egykaros eszközben. Ez szivárgást okozhat a keverőben.
A készülék normál működésének helyreállításához a teljes szelepet teljesen ki kell cserélni.
Hogyan kell csinálni:

 • Távolítsa el a fedelet az egység elülső részéről (kék és piros színű dekoratív jelölés van)
 • Csavarja ki a csavart, amely a kart tartja
 • Vegye ki a készüléket a házból
 • Távolítsa el a hibás szűrőt (patront) és cserélje ki egy új készülékkel.

Állítsa a kart a helyére, a műveletek fordított sorrendjét követve
Ez az elv alkalmas szinte minden modell mixerek, nem csak a márka Grohe.

A konyhai csaptelepeket ugyanúgy javítják.

 • Kis víznyomás a csapból

A Grohe keverők SpeadCleen rendszerrel vannak felszerelve. Ez magában foglalja a szilikonbetétek behelyezését a szűrőbe. Ha a patront mészzel blokkolja, elég, ha egyszerűen csak tartja az ujját a bélés felett és visszaállítja a víznyomást.

A régi modellek keverõi közé tartozik a fém háló. Ebben az esetben a következőket kell tennie:

 • Távolítsa el a fémrácsot
 • Alaposan mossa le folyó víz alatt.
 • Állítsa vissza az elemet
 • A "fürdőkád" üzemmód kapcsoló funkciójának visszaállítása

Előfordul, hogy a víz azonnal elkezd áramlani a csaptelepről és a zuhanyfejről. Ilyen helyzetben a szakértők a tekercstömítés kopásáról számolnak be. A keverők a következő sorrendben javíthatók:

 • Csavarja be a vízkarokat
 • Távolítsa el a tömlőt a zuhanyfejen
 • Távolítsa el az adaptert és a lefolyót
 • Csavarja le a vezérlőkar rögzítő főcsavarját
 • Vegye ki az excentert
 • Távolítsa el a tekercs tömítést a testből, távolítsa el a szilikongyűrűket. Ehhez szükség lehet egy lapos vagy lapos csavarhúzóra.
 • Helyezzen be új gyűrűket, és enyhén nedvesítse meg őket.
 • Helyezze vissza a tekercs tömítést, és helyezze vissza a formatervet az ellenkező sorrendben

Általában az új Grohe keverők tömítésekkel vannak ellátva.
Javíthatja a keverőket, így önállóan gumit gyűrűzhet. Ehhez legalább három-négy cm vastagságú anyag szükséges, természetesen rövid életűek, de vészhelyzetben segíthetnek.
A keverők is "segíthetnek" egy vászonszálat vagy egy vékony rézes tömítést a régi gyűrűknél. Ez kissé meghosszabbítja a gyűrűk élettartamát. Azonban egy idő után a keverőket még mindig szét kell szedni.

Hogyan szereljük fel a konyhában és a fürdőszobában egykaros keverőt: a fő szakaszokat és hasznos ajánlásokat

A kényelmes életkörülmények olyan háztartási készülékekre vonatkoznak, mint a vízellátás. De a mixer a tervezés legfontosabb része. Ha nem tudja, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt, ez a cikk az Ön számára. Ez a funkcionális mechanizmus úgy van kialakítva, hogy hideg és forró víz áramlását hozzák létre az optimális hőmérséklet elérése érdekében. Hiba esetén az ilyen eszköz sürgős javítást igényel. A meghibásodás oka lehet a vízáramlás, a kopás mechanizmusa vagy a sugárterhelés csökkenése. Ilyen helyzetekben szükség van az eszköz szétszerelésére és összeszerelésére vonatkozó ismeretekre.

Az egykaros daru egy funkcionális és ergonomikus mechanizmus, modern kialakítással.

A keverő összetevője: eszköz és fajták

Az egykaros termékek bizonyos típusok:

 • A golyós változat fürdőszobai csapjának eszköze olyan részletet tartalmaz, mint egy labda. Különböző típusú vízforrásokat biztosít (forró, vegyes, hideg). Az eszköz kapacitását keverésnek nevezik. A golyó szorosan csatlakozik a tömítő részekhez. A készülék a beállító rúdról indul;
 • a golyó helyett a patronszelepben van egy patron két kerámia lapból. A lyuk alján a víz áthaladásához, és a tetején dagasztás.

Belső eszköz patronos rendszerrel

Az egykarú modellek könnyen használhatóak, ezért olyan népszerűek. Segítségükkel a víz gyorsan beállítható. A víznyomás csökkentéséhez vagy növeléséhez a joystick felfelé és lefelé mozog.

Az ilyen típusú csaptelep hátrányai közé tartozik a gumitömítések gyors kopása. A meghibásodások megelőzése érdekében ezeket az elemeket kétévente meg kell változtatni.

Úgy néz ki, mint egy kerámia patron

Az egykaros mechanizmus meghibásodhat, ha a csiszolószemcsék belépnek. Ezért speciális szűrőkre van szükségünk, amelyek meggátolják az eltömődést.

A konyhában és a fürdőszobában lévő szerkezeti csapok kissé eltérnek egymástól. A konyhákban a lefolyó magassága magasabb. Ezen modelleknél egy további kapcsoló is van, amelyet mosogatógéphez vagy mosogatógéphez használnak.

Nagy konstrukció a konyha számára

Kapcsolódó cikk:

Konyhai csapok ivóvízzel. A rossz minőségű ivóvíz problémája sokak számára ismerős. A szűrők használata ebben az esetben nem elegendő. De vannak olyan eszközök, amelyek egyszerűsítik az életet. Beszélni fogunk róluk.

Egy rövid csővel ellátott csaptelep alkalmasabb a fürdőszobának, mivel ez csökkenti a szivárgás kockázatát. A fürdőszobai csaptelephez tartozik egy zuhanyfej.

Belső keverő

A táblázatban az egyes modellek árai láthatók.

Hogyan szereljük fel a csaptelepet a fürdőszobában és a konyhában 11 egyszerű lépésben

Még akkor is, ha időről időre egy minőségi darut veszel, még mindig meg kell javítania, és kicserélnie kell néhány alkatrészt. Szóval hogyan lehet szétszerelni a keverőt, mint a Grohe, Esko, Oute, Damixa, Swes, G Lauf, Ledeme, Molinari, Kaiser stb. Ez nagyon egyszerű a saját kezével, nem szükséges kapcsolatba lépni a professzionális vízvezeték-szerelőkkel ezzel a problémával.

Hogyan kell szétszerelni egykaros keverőt a fürdőszobában és a konyhában - lépésről lépésre

Egykaros (egy fogantyúval) a legegyszerűbb az összes meglévő daru (Damixa Arc - Damix, Franke, Oras - Oras, Iddis). A tervezésüket cső, forgó kar, rögzítőanya, tömítés, cserélhető golyó vagy patron képviseli.

Egykaros golyós mixer szétszerelése

A gömbcsap (Gustavsberg, Haiba, Rubineta, Shruder, Varion, Flora) az egykaros típusú. Víz összekeverésére használják, két csővezeték csatlakozik hozzá: forró és hideg. A hőmérséklet- és nyomásszabályozás golyóval történik, amely szintén záróelemként működik. A labda cserélhető elem.

Lépésenkénti utasítás videofelvétellel arról, hogyan lehet szétszerelni az egykaros golyóscsapot a konyhában vagy a fürdőszobában:

 1. A munka megkezdése előtt teljesen le kell zárni a vízellátást. Ellenkező esetben a vízellátó csövekből történő szétszereléskor forrásban lévő vizet lehet önteni;
 2. Ezután el kell távolítania a dekoratív sapkát, ha van ilyen;

2. lépés: Vegye ki a dekorációs sapkát a keverőben

 • Ezután csavarhúzóval csavarja le a csavart, amely megnyomja a forgókapcsolót. Ez a csavar összeköti a fogantyút a szelepek szárával;

  3. lépés: csavarhúzóval csavarja le a csavart

 • Ezután a fogantyút (vezérlőgombot) el kell távolítani a tokról. Szükséges a vízellátáshoz és szabályozási részlet;

  4. lépés

 • Ezután a kulcs segítségével csavarja le a kupakot;

  5. lépés: csavarja le a kupakot

 • Kihúzzuk a kezét;

  6. lépés

 • Ezt követően megszüntetheti a golyós mechanizmust. Óvatosan kell eljárnod, gyakran a golyókra szerelt rugók alatt, amelyek segítenek ellenőrizni a víz áramlását és hőmérsékletét. Óvatosan vegye le a reteszelő mechanizmust, nehogy károsítsa a törékeny rugókat;

  7. lépés: Vegye ki a keverőpálcát

 • Csavarhúzóval óvatosan érintsük meg a szelepülést és rugójukat;

  8. lépés

 • Távolítsuk el az elforgatható egység kifolyócsapját;

  9. lépés

 • A zárószerkezeten kívül minden vízcsap 2 tömítéssel (tömítőgyűrűvel) rendelkezik, amelyek gyakran közvetlenül az alatta találhatóak. Ezeket is el kell távolítani és megtisztítani. Ha a tömítés túl nagy az alapon, akkor azt egy vékony lapos csavarhúzóval vagy késsel le kell nyomni és cserélni;

  10. lépés: szükség esetén távolítsa el és cserélje ki a tömítőgyűrűket

 • Természetesen kívánatos mind a golyót, mind a tömítést cserélni. De ha tudnia kell a bontás pontos helyét, rövid időre be kell kapcsolnia a vizet, és meg kell néznie, honnan származik a víz.
 • Ha a bontás oka abban a tényben rejlik, hogy a csaptelep, például mészsókkal vagy más törmelékkel eltömődött csap, a javítás sokkal gyorsabban megy. A fenti utasítások szerint a tok eltávolítása és speciális gél tisztítása szükséges. A kifolyó anyagától függően meg kell választania a megfelelő tisztítószert. Sárgaréz, réz és acél eltérőek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy gyakran importált csaptelep (olasz, német stb.) Speciális hálóval van felszerelve, amely közvetlenül a kifolyó alatt található. Meg kell tisztítani egy régi fogkefével és megtisztítani.

  Szakértői szétszerelés és javítások:

  1. Számos modellt (Blanco Elipso, Hansberg Prestige, Hansgrohe, Sentosa, Mofem) díszítenek. Csak egy vékony csavarhúzóval távolítható el. A fedelet az aljától az ügyfelek oldaláról rögzítik, és óvatosan fölfelé emelik;
  2. Ha a levegőztető piszkos, 1 óra alatt étellel ecettel egy edénybe engedheti le, hogy eltávolítsa a különféle sárfoltokat. A telepítés előtt öblítse le vízzel.
  3. Ideális esetben előzetesen teljes javítócsomagot kell vásárolnia a modellhez;
  4. A szétszerelés előtt először vizsgálja meg a keverő típusát.

  Videó: hogyan kell szétszerelni a csuklós egykaros csapot / keverőt a fürdőszobában

  Hogyan szerelje szét a keverőt a kazettával

  Meg kell jegyezni, hogy a kerámia patronokkal ellátott egykaros keverők gyakran egy mosdókagylóhoz vagy konyhai csaphoz vannak beszerelve. Nem cserélhetőek, ezért törés esetén azokat szét kell szedni és el kell dobni. De a legtöbb esetben egy kerámia patronnal ellátott daru hosszú ideig tart, ezért kicserélése ritkán szükséges.

  Fotó - egykaros keverőeszköz kerámia patronnal Fotó - szétszerelési séma egy keverővel és patronnal

  és egy másik videó utasítást arról, hogy szétszereljük a konyhai csapot egy kerámia patronnal

  Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes keverőt - lépésről lépésre

  Egyszerűen szétszerelni egy vízzel ellátott kétszelepes félfordulatú keverőt (Hansa Stela, Vidima, Frap-Frap) egy patronnal, mivel minden elvezetés külön karhoz van csatlakoztatva, egyszerű és praktikus. A szelepes modellek leggyakrabban különleges lapokkal vannak felszerelve, amelyek szorosan egymáshoz tapadnak.

  Az egyik szelep megfordítása egy bizonyos hőmérsékletű víz áramlását nyitja meg. A lemezek védelme érdekében gumi vagy műanyag tömítéseket használnak, amelyek mozgásukkor biztosítják a csatlakozásuk és a lágyságuk tömítettségét.
  A kétkaros mechanikus keverő kétféle típusból áll:

  1. Halszálkás (Wasser Kraft, SMARTsant, Swes, Zegor, Roddex, Vega);
  2. Cső (Jacob Delafon Carafe, Ferro Standard, Kludi O-Cean).

  A háztartási halszálk csengés még mindig a konyha és a fürdőszoba egyik legkedveltebb csaptelepje. Ennek a kialakításnak a jellemzője a jelenléta egyfajta pólus esetén, amelyen keresztül a vízelvezető csövek összekapcsolódnak a kart.

  Ugyanaz a cső csatlakozik olyan csövek használatával, amelyek közvetlenül a kifolyóba vannak behelyezve további elosztók használata nélkül.

  A fali kétszelepes csaptelep keverője

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt két fogantyúval:

  1. A modern kétkaros daru csak a zárócsavar kicsavarása után szétszerelhető, amely a dekorációs panel alatt található. De ugyanakkor a régi szovjet daru összetettebb struktúrával rendelkezik. Itt meg kell szüntetni a záró anyát, amely alatt a szelep helyezkedik el, és kinyílik, megnyitva a belső részeket;
  2. A csavar alatt egy daru-doboz, amely szelepként működik, gondosan szét kell szerelni és eltávolítani;
  3. A daru-doboz alatt van egy tömítés vagy egy gyűrű, amely a szerkezet tömítéséhez szükséges. Ellenőrizni kell az integritást és a tisztaságot. Még egy kis folt is okozhat szivárgást a keverőben;
  4. A fordított séma szerint kétütemű keverőt kell összeállítani, mielőtt korábban ellenőrizte a csövek összekapcsolását és a test integritását.

  Ha a karácsonyfa daru karja megrepedt, akkor javítás nélkül. Leggyakrabban ez olcsó kínai keverőkkel történik, mint például a Calorie és mások.

  Videó: Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes kádcsaptelepet

  Grohe mixer szétszerelés

  A Crane Grohe, annak ellenére, hogy hasonló szabályokkal értette meg, mint egyetlen kar, külön cikket készítettem e cikkből. Ennek oka népszerűsége és megbízhatósága.

  A Grohe specialitása, hogy a rugalmas vízcsatlakozásokat nem kell csavarozni, mint a többi keverő. Ez azt jelenti, hogy ha elforgatják - nem fogjuk le őket. Belülről rögzítettek. Ez megköveteli:

  1. Távolítsa el a fogantyút. Ez általában hatszögletű.
  2. Ezután távolítsa el a kupakot - ez lehet csavarmenetes vagy nem menetes a Groe számára.
  3. Ezután távolítsa el a patront - általában erre a csavarhúzóval csavarja ki a 2 csavart.
  4. Óvatosan tolja el a műanyag távtartót egy csavarhúzóval;
  5. Távolítsa el az O-gyűrűket a rugalmas csatlakozásokról;
  6. Távolítsa el a foglalatot tartó tartóelemet a tokban.

  Mindent! A rugalmas csatlakozások elérése megtörtént és a keverő szétszedésre kerül. Amint látja, a szétszerelési folyamat nagyon hasonlít a cikk elején megadott utasításokhoz. Fontos megérteni, hogy a különböző gyártók csapjai általában egy hasonló séma szerint ismertek, de lehetnek olyan árnyalatok is, mint a Grohe, ugyanazzal a tömítéssel, a szerszámhoz használt eszköz típusával, a csavarozható csavarok számával és így tovább.

  Termosztátos keverő

  Ha egy termosztátot rendezel, szükséged van szakember segítségére. Az a tény, hogy a hőmérséklet-indikátor bekötési rajza a gyártótól függ. Ezenkívül ez az eszköz nagyon érzékeny érintkezőket tartalmaz, amelyek könnyen szétszedhetők. Az alábbi ábra vázlatosan bemutatja a termosztatikus keverő fő alkatrészeit.

  Fotó - szétszerelési modell termosztáttal

  Videó: A termosztát tisztítása a Vado keverőben

  Grohe szolgáltatás

  Az Orosz Föderáció területén található Grohe szervizközpontok széles körű hálózata további garancia arra, hogy a vállalat által megvásárolt termékek hosszú ideje szolgálnak Önnek. A berendezés vagy márkás szerelvények üzemzavarai esetén azonnal forduljon a legközelebbi szervizhez.

  Grohe szolgáltató központok Oroszországban

  Service Center Grohe "Zorty -2"
  Cím: Moszkva, st. Birch Alley, 5 A, épület 7
  Telefon: +7 (495) 410-88-89; 258-84-23
  MF 10-19-től, szombat 10-16-tól, nap

  Szolgáltató központ Grohe "Baikal"
  Cím: Moszkva, Khoroshevskoe shosse, d.58
  Telefon: +7 (495) 665-02-32 többcsatornás
  Hétköznap 10-18 óráig; Szo 10-től 13-ig, Vs. Kimenet.

  Service Center Grohe "Neptune"
  Cím: Moszkva, st. Bolotnikovskaya, 11, Bldg. 1
  Telefon: +7 (495) 989-77-16 többcsatornás
  Hétköznap 10-18 óráig; Szo 10-től 14-ig, Vs. Kimenet.

  Service Center Grohe "AquaInch"
  Cím: Moszkva, st. Trofimova, d. 33 (1 bejárat)
  Telefon: +7 (495) 979-74-82, (495) 979-60-34
  10-től 19-ig; Szo 10-től 17-ig, vasárnap. Kimenet.

  Grohe "Apollo" szervizközpont
  Cím: Barnaul, st. Partizanskaya, d.44, pr.Sotsialistichesky, d.54
  Telefon: +7 (3852) 65-91-01, 66-66-90
  Hétköznap 9-18.30; Szo 10-18 óráig, vasárnap. 10-től 16-ig (a Guerrilla-on)

  Service Center Grohe "Apollo"
  Cím: Belgorod, sz. Degtyarev 2 "A" üzlet "Aquarius"
  Telefon: +7 (4722) 75-37-35
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe Afrikante Szalon
  Cím: Vladivostok, ul. Fadeeva, 8
  Telefon: (4232) 630-674
  Hétköznap 10-18 óráig; Szo 10-18; V 11-től 16-ig

  Szolgáltató központ Grohe "Company Apex-DV"
  Cím: Vladivostok, Nekrasovskaya St., 100
  Telefon: +7 (4232) 49-94-17, +7 (914) 798-29-96
  Hétköznap 10-től 19-ig, szombat. és a Nap. szabadnap

  Szolgáltató központ Grohe "Center Plumbing Troika"
  Cím: Vladimir, Kuibyshev St., 26 F, TD "Tandem", tsentr.korp. 1. emelet
  Telefon: +7 (4922) 47-02-06
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. szabadnap.

  Szolgáltató központ Grohe LLC "Santehno"
  Cím: Volgograd, st. Dzhanibekovskaya, 2A
  Telefon: +7 (902) 364-02-89
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. szabadnap.

  Service Grohe "PE Krekoten"
  Cím: Voronezh, st. 45 Rifle Division, d.226
  Telefon: +7 (4732) 91-88-42; 90-12-88
  Kedd - szombat 10-től 17-ig szünet nélkül; V H szabadnap.

  Grohe Service Center "Master San"
  Cím: Pozsony, ul. Bolshakov, 149-26
  Telefon: +7 (343) 222-01-03; 345-51-00
  Hétköznap 9-től 19-ig; Szo naptól 10-18 óráig szabadnap

  Service Center Grohe "BEAM SERVICE"
  Cím: Ivanovo, st. Zavodskaya, 13
  Telefon: +7 (4932) 47-29-84, 47-29-85

  Szervizközpont Grohe üzlet "Vízvezeték"
  Cím: Irkutsk, ul. Traktovaya, d. 9B
  Telefon: +7 (3952) 395-836
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. szabadnap.

  Service Center Grohe LLC Formula Vody
  Cím: Yoshkar-Ola, st. Mashinostroiteley, 63. szám, 16. iroda
  Telefon: +7 (8362) 723-451
  Hétköznap 9-től 19-ig; Szo с10 - 17, Vs. Kimenet.

  Szervizközpont Grohe "IP Shigapova"
  Cím: Kazan, st. Modell, 10
  Telefon: +7 (927) 677-73-76
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. szabadnap.

  Szervizközpont Grohe "IP Harisova"
  Cím: Kazan, st. Dementieva, d.16, 3. emelet, 310
  Telefon: +7 (843) 260-18-91, 518-77-70
  Hétköznap 9-17-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe LLC "ALPHA SERVICE"
  Cím: Kemerovo, st. Szabadság 3
  Telefon: +7 (3842) 31-95-21, (3842) 31-94-80
  Hétköznap 10-18 óráig; Szo 10-től 17-ig, vasárnap. szabadnap.

  Grohe Service Center "Best Armatura"
  Cím: Kirov, Prospect Oktyabrsky, 105
  Telefon: +7 (8332) 646-298
  Hétköznap 9-től 19-ig; Szo 9-től 17-ig; V 10-től 16-ig

  Service Center Grohe üzletek "Akvamir (IP Scherbina)"
  Cím: Krasnodar, st. Észak, d.320, pav. N 121, 122, 101, 207
  Telefon: +7 (861) 253-51-53, 251-67-52, 210-45-09
  Napi 8-00 és 18-00 között szünet nélkül

  Service Center Grohe "Meghatalmazott Center SanLuxService" Krasznojarszkban
  Telefon: +7 (913) 586-12-59, +7 (908) 102-57-90

  Service Center Grohe "IP Lukin"
  Cím: Lipetsk, Victory Avenue, d 124, "Teka"
  Telefon: +7 (4742) 37-74-05
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe TD "Modern"
  Cím: Makhachkala, st. Batyra, d.167
  Telefon: +7 (722) 67-65-69
  Naponta 9-18-ig, vasárnap. kibocsátás

  Szolgáltató központ Grohe "Santekhmaster"
  Cím: Nizhny Novgorod, st. Rodionova, d.192, korp.1
  Telefon: +7 (831) 434-92-24, +7 (903) 0604011
  Hétköznap 10-18 óráig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe "Terem"
  Cím: Nizhny Novgorod, Ave. Lenina, d.53
  Telefon: +7 (831) 258-57-26
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Szervizközpont Grohe C / C "MSV"
  Cím: Novokuznetsk, Kuznetskstroevsky prospect, 44, 1. emelet
  Telefon: +7 (3843) 46-94-00, +7 (923) 469-69-71
  Hétköznap 9-től 19-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe CJSC Társaság "TIKOM"
  Cím: Novoszibirszk, sz. Kamenskaya, 74
  Telefon: +7 (383) 224-54-13
  Hétköznap 10-19: 00; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe LLC Sibkommunikatsii
  Cím: Novoszibirszk, sz. Tolmachevskoe autópálya, 21a
  Telefon: +7 (383) 303-18-04, +7 (913) 009-33-29

  Grohe Szolgáltató Központ SanLuxService Authorized Center LLC
  Cím: Omsk, st. 2. sor, d.121
  Telefon: +7 (908) 102-57-90
  Hétköznap 10-18 óráig; ebéd 13-14 óráig, szombat. és a Nap. Kimenet.

  Szolgáltató központ Grohe ASC "Santech-Service"
  Cím: Penza, st. Karpinsky, 37
  Telefon: +7 (8412) 24-02-23

  Szervizközpont Grohe TD "Vladimir", S / C "AQUATORIA"
  Cím: Perm, sz. Uinskaya d.9
  Telefon: +7 (342) 261-55-19
  10.00-20.00, Hétvégi

  Szolgáltató központ Grohe "TK tér"
  Cím: Pyatigorsk, ul. Ermolov d.38 / 2
  Telefon: +7 (8793) 399-101
  Naponta 9-től 19-ig, ebédszünet nélkül

  Szolgáltató központ Grohe S / C "Santekhtsentr (IP Chernikov)"
  Cím: Rostov-on-Don, st. Lenina, d.251
  Telefon: +7 (918) 523-86-86
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe "Aquatoria"
  Cím: Ryazan, Moskovskoye Highway, 31, p.1
  Telefon: +7 (4912) 34-02-22, 34-03-33
  Naponta 10-től 17-ig; Cs és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe "Modern Style"
  Cím: Samara, sz. 22 pártkongresszus, d.7a, of121
  Telefon: +7 (846) 998-29-38, 998-29-39
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe LLC "Euro Service"
  Cím: Samara, sz. Gagarin, d.96, 102 iroda
  Telefon: +7 (846) 267-05-11, +7 (905) 300-05-11
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe "Remus"
  Cím: St. Petersburg, 1. vonal V.O., 34
  Telefon: +7 (812) 64-325-64, 975-08-59
  Hétköznap 10-től 19-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe LLC "PROFI szerviz szolgáltatás"
  Cím: St. Petersburg, st. Bolshaya Zelenina, 24, iroda 503
  Telefon: +7 (812) 928-81-61
  Hétköznap 10-18 óráig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe LLC "SANTEHSERVIS"
  Cím: Szentpétervár, Komendantsky pr., D. 4, A, STROYDOM bevásárlóközpont, iroda 613, 6. emelet
  Telefon: +7 (812) 448-21-33
  Hétköznap 10-től 19-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe "Smart Service"
  Cím: Saratov, kb. 50. év október, 110-A ház. Ép. 1 B
  Telefon: +7 (8452) 47-63-69
  Hétköznap 9-17-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Szolgáltató központ Grohe ASC "Santech-Service"
  Cím: Saratov, st. Osipova, d. 204
  Telefon: +7 (8452) 70-04-70, 75-30-41

  Service Center Grohe TC "Guliver"
  Cím: Szocsi, sz. Plastunskaya, 31
  Telefon: +7 (8622) 98-35-05, 92-25-35
  Naponta 9-től 19-ig

  Service Center Grohe TC "Maksidom"
  Cím: Stavropol, Staromarievskoye autópálya, 9 I, 2. emelet.
  Telefon: +7 (919) 733-40-09
  V - péntek. 10-től 19-ig; Szo Kimenet.

  Service Center Grohe "Panoráma"
  Cím: Tomsk, pr. Komsomolsky, 61
  Telefon: +7 (3822) 52-37-31, Fax: +7 (3822) 52-30-60
  Hétköznap 10-18 óráig; Szo 11-18; V Kimenet.

  Service Center Grohe TC "A-mega"
  Cím: Tyumen, Fedyuninsky St., 49
  Telefon: +7 (3452) 94-97-93

  Service Center Grohe "UTO Relant"
  Cím: Ufa, Prospect Oktyabrya, d. 1/2
  Telefon: +7 (347) 292-26-33
  Hétköznap 10-től 19-ig; Szo 10-től 17-ig; V Kimenet.

  Service Center Grohe Expert Kft.
  Cím: Khabarovsk, st. Krasnorechenskaya, d.97 A
  Telefon: +7 (4212) 61-10-23

  Szervizközpont Grohe Salon Szaniterek és csempe "Galaxy"
  Cím: Cheboksary, Marpososadskoye autópálya, 1B, MEGAPOLIS bevásárlóközpont
  Telefon: +7 (8352) 24-04-01
  Hétköznap 10-17 óráig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Service Center Grohe "EuroDom (IP Unrau)"
  Cím: Chelyabinsk, st. Szabadság, 44
  Telefon: +7 (351) 265-10-75, 729-93-92
  Hétköznap 10-17 óráig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Szolgáltató központ Grohe TD "Estet"
  Cím: Yaroslavl, st. Chkalov, 2, iroda 304
  Telefon: +7 (4852) 79-59-17
  Hétköznapokon 9-től 18-ig; Szo és a Nap. Kimenet.

  Grohe csaptelep javítása a saját kezével - tényleg?

  Jó nap, kedves közösség!
  Hosszú ideig nem voltam itt. olyan régen, hogy regisztrálnom kellett.

  A témában:
  Van egy Grohe Eurowing keverő a fürdőszobában, amely 5 évig hibátlanul működött. Egy héttel ezelőtt volt probléma a kapcsoló "öntöző kanna / zuhany" - miután a zuhany és a kikapcsolás a víz, a következő alkalommal, amikor bekapcsolja az áramlás fele megy a zuhany és a második felében a kiáramlás. A kapcsoló gomb megnyújtásával az egész áramlást a kifolyóhoz irányíthatja, de az automatikus leállítási törzsek veszteségét (már többször véletlenül egy kis hideg zuhanást is kapott).
  Az utasításokban megtaláltam a keverő szétszerelési sémáját. De valami megállít. Nos, húzom a kapcsolótestet Isten fényére. és mi köze hozzá?
  Valaki megoldotta ezt a problémát saját kezével?
  Vagy van egy közvetlen út a szervizközpontba?

  A mészlerakódások eredménye. Szétszereljük, csontozó részeit Silit-ban. De van egy "de": a kapcsoló részleteit speciális vízálló zsírral (Grohe syntheso LM220) kell kenni, amit nehéz elérni.

  alázatos véleményem szerint

  Szerelje szét, tisztítsa meg, kenje meg, helyezze vissza a gyűrűs tömítéseket, rugót.
  A megölt csaptelepet rövid időre öntöttem a szemétláccal, majd szétszedem mindent, kenni stb.
  Előfordulhat, hogy a tárgyak lakatlanok. Nincs ott semmi okos. ritka kivételekkel.

  Nem is olyan régen volt egy hasonló bjaka, egy kis rozsda esett. Szétszerelt kapcsoló, mosott és helyreállított. Semmi nem zsírozott. Minden működik.

  Kvost írta:
  A kapcsolóalkatrészeket egy speciális vízálló zsírral (Grohe syntheso LM220) kell kenni, amelyet nehéz elérni.

  És senki más nem fog működni?

  Wazawai írta:
  És senki más nem fog működni?

  Megfelelő, ha vízálló és élelmiszer-toleranciával rendelkezik.

  alázatos véleményem szerint

  Köszönjük mindenkinek a visszajelzést! A szabadságon elvégezem a boncolást. ;-)

  Kvost írta:
  Megfelelő, ha vízálló és élelmiszer-toleranciával rendelkezik.

  Nos, azt hiszem, az élelmiszer-tolerancia nem releváns, nem konyhai csaptelep.
  A gazdaságban van egy kis cső szilikonzsírból az akvoobokból egy videokamerához. Illeszkedik?

  BDV írta:
  A gazdaságban van egy kis cső szilikonzsírból az akvoobokból egy videokamerához. Illeszkedik?

  Meg kell próbálni. Én még mindig TsIATIM 221-et (nem szabad összekeverni a 201-tel!) Próbáltam.

  Minden az utolsó ünnepekkel!
  Vobschem ma megállt egy mixerrel.
  Minden problémát szétszereltek. A mechanizmus a mész betétek vagy törmelék nem található. Az ajánlásoknak megfelelően lemostam, törölték. Silicone zsírral megnedvesedett készlet. Gyűjtött - működik! De. Csak egyszer: - (akkor - ugyanaz a trabl, kis árnyalatokkal:
  függetlenül attól, hogy a vízkapcsoló kikapcsolt állapotban van-e, bekapcsolt állapotban az áramlás fele a zuhany felé esik, fele a kifolyáshoz.
  -a kísérlet következő 5 percében, ez a reakció - növekvő víznyomással, maga a keverő a zuhanyra vált. Az idegekben abbahagytam a dohányzást.
  -visszatéréskor a kép ez - 50 - 50-re önt, nem változik a nyomástól. A víz hőmérsékletére való reakciót kísérletileg feltárták: ha forró víz után és hideg vízbe történő átkapcsolás után kapcsolja ki a vizet, majd a későbbi bekapcsoláskor normál üzemmódban működik - a teljes kifolyóba áramlik.
  Shaitan azonban. : - /
  Van valaki rendelkezik egy verzióval, ami történik?

  Igen, csak a "zuhanyzócső" módjához tartozik egy másik hrenaszka. Deverter, ő az eltérítő, ő egy zuhanykapcsoló. Szétszereljük és tisztítsuk meg ugyanazokat a tisztítószereket és kenőanyagokat, amelyek hatszögletűek.

  GROHE MASTER szolgáltatások

  A GROHE vízvezeték berendezéseinek javítása Moszkvában és Moszkvában a MASTER távozásával:

  - A patron, a kapcsoló, a csaptelep, a szelep, a hőelem, a levegőztető stb. Cseréje;

  - Rugalmas és merev béléscsere;

  - Berendezések és beépített tartályok javítása;

  - KÉKszűrők vízvezeték szerelése, beállítása és cseréje;

  - A szükséges és eredeti pótalkatrészek mindig készleten vannak;

  - Sok éves tapasztalat a piacon, szakképzett kézművesek, hatékonyság.

  GROHE MASTER rendeléséhez vagy tanácsadáshoz:

  - Telefon Moszkvában: 8-499-394-13-36

  - Mobile vagy WhatsApp + 7-925-577-43-11

  - Email to Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

  Hogyan kell szétszerelni és javítani a csaptelepkeverőt egy fogantyúval a konyhában

  A konyhai csaptelep az egyik leggyakrabban használt vízvezeték egy lakásban vagy házban, így nem meglepő, hogy gyakran nem sikerül.

  Ebben az esetben a forgó egykezes csapot megelőző javításra van szükség az egységek cseréjével, néha a meghibásodás nem javítható, és a vízvezeték szerelvényt teljesen ki kell cserélni.

  Gyakorlatilag minden lakástulajdonos megteheti ezt a házi feladatot anélkül, hogy fizetett vízvezeték-szerelőt hívna fel. Ehhez tudnia kell, hogyan kell szétszerelni a csapot a konyhában egy fogantyúval, és rendelkezésére áll egy egyszerű építési eszköz.

  Egykaros konyhai keverő

  Egykaros csaptelep

  A modern konyhákban a daruk fő típusai egykezes típusok, amelyek szinte kényszerítik a kellemetlen kétszelepes kialakításokat és praktikusabb érintőeszközöket.

  Az egykaros konyhai csaptelep nem bonyolult, a fő alkotórészek a test (alacsony vízzel, a mosogató és a vízellátásba való beszerelésre szolgáló ülések), valamint egy in-line beállító egység.

  Meghibásodás esetén az egykaros keverõ javítása a legtöbb esetben egy egységes kapcsolóegység vagy alkatrészeinek egyszerû cseréjébõl áll.

  A szabályozó csomópontok típusai

  A gyártó egykaros modellekkel szállítja a piacot folyadékok keverésére, csak két típusú vezérlőegységgel: golyós- és lemezes kerámia patronokkal.

  Meg kell jegyezni, hogy a kerámia patronok magas technikai tulajdonságaik és teljesítményi tulajdonságaik miatt szinte gátló modelleket váltottak ki a piacon.

  A kiváló minőségű kerámia blokk akár 10 évig is képes szabályozni a vízellátást teljesítményjellemzők elvesztése nélkül, az olcsó kínai kézművesek másnapi sikertelenné válhatnak, és sokkal gyakrabban kell cserélniük.

  A kerámia patronok tervezési elemeinek megjelenése

  Kerámia patronok

  A kerámia patron moduláris összeköttetés a műanyag hengeres testrészekbe beépített részekkel, amelyek tetején egy olyan kar van elhelyezve, amelyen a forgatógomb fel van szerelve. Az alsó részében három lyuk van: a víz kettőbe áramlik, a harmadik pedig a vegyes folyadék a kiáramlásra irányul és kiáramlik.

  A patron fő alkotórészei két egymással szomszédos résszel rendelkező kerámia lemez. Ha egyikük a tengelye körül forog, akkor a bemenetek, amelyeken keresztül a hideg és a meleg víz különböző mértékben átlapul, így a hőmérsékletet beállítják.

  Ha a mozgatható lemez a tengelye mentén elmozdul, akkor mindkét bemenet egyidejű átfedése, így a fej szabályozható.

  A konyhai csaptelep patronnal való felszerelésének fő előnye a csere és a magas karbantarthatóság - a hengeres test könnyen szétszerelhető.

  A kerámiablokk működési elve

  labda

  A golyós vezérlõegységek egy fõ részbõl állnak - egy fémgömb három vízzel és egy szárral egy forgatógomb felállításához. Működés közben a gömb egy gömb alakú testfelületen forgat, amelynek három nyílása van: kettő a vízbevezetéshez és egy harmadik a kevert folyadék kiöntéséhez.

  A hőmérséklet és a nyomás beállítása hasonlít a fogantyú mozgásához kerámia modellekben, a beömlőnyílások területén a tömítéssel ellátott rugórugós gumigyűrűket tömítik.

  Az egykezes gömbcsapok előnye az egyszerű kialakítás, a hosszú élettartam és a kiváló karbantarthatóság - a fémgolyó elméletileg nem képes meghibásodni, ezért a keverőeszköz javítása csak új tömítések beszerelésére szolgál.

  Az eszköz gömbcsomópontjainak jellemzői

  Veszély és vásárlás veszélye

  A vásárlás és a működtetés során felmerülő kockázatok elkerülése érdekében jobb, ha a piacon megalapozott gyártóktól beszerezhető szaniterberendezést vásárolnak - ez biztosítja, hogy hosszú ideig üzemzavarok és üzemzavarok nélkül is megmarad.

  Általában egy vezérlőegység megvásárlásakor már telepítve van egy egészségügyi berendezésben, és mivel valamennyi modell egységes, a helyes döntés az lenne, hogy pontosan egy ilyen készüléket szerezzen be egyszerre. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal cserélje ki egy új készülékkel a régi csomópont meghibásodása esetén, és ha ismételje meg a helyzetet, szerelje össze a két hibás eszközt, a további javítással együtt.

  Konyhai csaptelep működtetése esetén a legtöbb esetben rugalmas, erősített tömlõket szállítanak, amelyek nem mindig magas minõségûek. A helyiségek elárasztásának elkerülése érdekében a vízcsövek károsodása esetén az Aquastop szelepcsövek kimenetére telepíthető.

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szelep elve a nagynyomású vízáramlást kikapcsolja, vagyis hatékony, ha a vízcső leesik a keverő testből vagy csőből. Más esetekben a szivárgás esetén a lakás sikeresen elárasztja a Aquastop védelmét.

  Mi szükséges a javításhoz?

  A javításhoz a csapot szét kell szerelni, anélkül, hogy eltávolítanák a mosogatóból, néha szükség lehet a konyhai kifolyó javítására, amely egykezes modellekben szétszerelési műveletek nélkül végezhető el.

  A daru felszedésénél távolítsa el a fogantyút, csavarja le a rögzítőanyákat és a tömlőket - ehhez megfelelő eszköz, fogyóeszközök és alkatrészek szükségesek.

  Szerszámok és fogyóeszközök a vízvezeték javításához

  műszerek

  A javítás elvégzéséhez a következő eszközre van szükség:

  • Állítható csavarkulcs az anyacsavar lazításához a keverő testéből és a rugalmas csatlakozások lebontása.
  • Kulcs vagy lapos kulcs a rögzítőcsavarok rögzítéséhez és eltávolításához.
  • Phillips csavarhúzó vagy allen kulcs a daru fogantyújának szétszereléséhez.

  Kötelező anyagok

  Ha a keverőtestet eltávolítja a konyhaszekrényből, eltávolítja a víz alatti tömlőket, gyakran nehézségekkel szembesülnek a mészkőzetréteg lebontásával vagy korróziójával szétszedhető alkatrészek szennyeződésével kapcsolatban. A munka előtt célszerűbb a háztartási vegyszerekkel kezelni felületüket a rozsda és a mészkő eltávolítása érdekében - ez egyszerűsíti a berendezések szétszerelését és további felszerelését.

  A víz alatti tömlőkön és a keverőházon található tömítések jelenléte kiküszöböli a különféle kiegészítő tömítések használatát szintetikus és vászonszalag, gumigyűrűk formájában.

  A javítás során gyakran szükséges a használaton kívüli víz alatti tömlõk cseréje, cserélése, jobb megvásárlása a rozsdamentes fonákkal és a nemvasfémek (réz, sárgaréz) szerelvényekkel ellátott kupakkal.

  Egykaros kazettás keverő belső elrendezése

  Javító mixer patronnal

  Az integrált patronnal ellátott keverő javítása hibától függően más megközelítést igényel. Ha a csaptelepben lévő víz rosszul blokkolódik vagy folyamatosan folyik, a legtöbb esetben ki kell cserélni a patront. Ha a hajótest héja sérült vagy kiáramlik, a keverőberendezést el kell távolítani, és új csapot kell beszerelni a későbbi felszereléssel.

  Mi szükséges lehet javítás

  A működési folyamatban lévő fő alkatrészek gyakran sikertelenek - a beállító egység és a kifolyócső. A szabályozóegység károsodhat a hosszú távú működés következtében rossz minőségű teljesítmény esetén, vagy a szennyezett vízzel, amelybe belép a vízvezetékrendszerbe. A működési hiba legfőbb oka a beágyazott műanyag alkatrészek megrongálódása és az a fogantyú, amelyen a fogantyú csatlakozik.

  Az alacsony dagály gyakran sikertelen, mivel a szűrő fúvókák elzáródása miatt kijutnak - ebben az esetben a víz nyomása megtöri a vékonyfalú csövet és szivárgás keletkezik.

  Javítsa a szűrőt a kifolyóban

  Hogyan kell szétszerelni

  Javítások során gyakran szükséges az egykaros keverő szétszerelése, az eljárás a következő lépésekből áll:

  • Egy késsel vagy egy lapos csavarhúzóval távolítsa el a fogantyú oldalán levő műanyag dugót, a rögzítőcsavar egy keresztfejű csavarhúzóval vagy egy imbuszkulccsal rendelkezik. A rögzítőcsavart megfelelő eszközzel csavarják ki, mielőtt elvégeznék a munkát, amire szükség lehet háztartási vegyi anyagokkal szemben a mészárlás és a rozsda ellen.
  • A fogantyú eltávolítása után csavarja le a dekoratív fúvókát. Kézi eltávolításra tervezték, de a hosszú munkavíz bejutása a szálba történik, és a lemez meggátolja a csavarodást. Az eltávolítás megkönnyítése érdekében beállítható csavarkulcsot használhat, mivel korábban a puha ruhát helyezte el az állkapcsok alatt, hogy megakadályozza a krómozott felület karcolódását. A kupak szétszerelésénél a túlzott erőfeszítéseket el kell kerülni - ez a vékonyfalú bélés deformálódásához vezethet.
  • A motorháztető alatt a felső részen egy hatlapú gyűrűvel ellátott szorító anya van - egyszerűen csavarva állítható csavarkulccsal az óramutató járásával ellentétes irányban. A patron eltávolítása egyszerű - az ujjával eltávolítjuk a beszerelési nyílásból.

  A daru kerámia patronnal történő szétszerelése

  A patron cseréje

  Mielőtt a patront a keverőbe cseréli, a keverőház belső részeit tisztításra használják a ragtapasz és a háztartási vegyszerek használatával. A patron cseréje egy új eszközzel egyszerűen egyszerű - a beszereléskor az alsó rekeszeket a beépítési nyílásba illesztik.

  Tévedések

  Gyakran előfordul, hogy a látszólag helyes összeszerelés után a kazetta nem működik megfelelően. Ez azért van így, mert az alsó részen a kiugró gumi tömítés a beszerelés alatt megakadályozza, hogy a két zárónyúlvány a tokján pontosan bejusson a leszállóhelyekbe. A daru újbóli leszerelését követően helyezze el a készüléket a megfelelő helyzetbe, és szorosabbra nyomja a kezét a szorítóanya meghúzásával.

  A rögzítésnél fontos, hogy ne szorítsa meg a szorítóanyát - ez a joystick lassú mozgását és a testhéj tömörítését eredményezheti, ami a belső részek gyors kopását okozhatja, és szélsőséges esetben a repedésüket - ha a botkormány szorosan húzódik, akkor azonnal lazítsa meg a bilincset.

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt a konyhai golyó típusától

  Javító golyós keverő

  A golyós mixer alapvető javítása a konyhában a saját kezével - a tömítések cseréje, jelentős károkat okozva a reflux vagy a hajótest héjához, ami szivárgáshoz vezet, a vízvezetékeket meg kell változtatni.

  A gömbcsap javítása előtt készítsen elő szokásos szerszámokat és fogyóeszközöket gumi hengeres tömítések és kupolák alátétek formájában. Háztartási vegyszerekre lehet szükség a bevont és korrózióval bevont alkatrészek előző feldolgozásához.

  Lehetséges hibák

  A golyó típusok fő működési hibái:

  • viseljen felső kupola tömítést;
  • hibák egy üreges fémgömbön;
  • nyeregszelepek kopása;
  • lazító rugók.

  Ha a keverőt saját kezünkkel javítjuk, akkor a patrontípusoktól eltérően a hibás rész pontos meghatározásához előzetes szétszerelésre van szükség.

  Szerelje szét a keverőt

  A golyó típusú egykaros keverő szétszerelésénél a következő műveletek végezhetők el:

  • A fogantyúról eltávolítják a dekoratív burkolatot, teljesen csavarják le a rögzítőcsavart, és távolítsák el a fogantyút.
  • Csavarja le a felső sapkát egy állítható csavarkulccsal, és szerelje be a külső nyílásba.
  • Távolítsa el a műanyag alátétet egy domború gumigyűrűvel és a golyó a testből, húzza ki a nyeregtáblákat rugóval egy csavarhúzóval.

  Hogyan kell szétszerelni a gömbcsapot - csere tömítéseket

  Hogyan lehet javítani

  Az önjavításban segíthet a daru csatlakoztatásának irányításában, miután tanulmányozta a javítást, sokkal könnyebb lesz.

  De még a távollétében is, a javítás nem különösebben nehéz, alapvetően a következő műveleteket hajtják végre:

  • Leggyakrabban a szelepülékeket cserélik. Ehhez rugókkal vannak behelyezve a testhornyokba.
  • Ha a labda megsérül, akkor minden golyójavítás hatástalan - újból megváltozik.
  • A felső kupolafesték viselése nagyon ritkán fordul elő, és a kopás cserére szorul.

  Javítási ajánlások

  A javítási idő felgyorsítása a gömbcsap előzetes vizsgálata nélkül, szétszerelésével jobb, ha előzetesen megvásárol egy szabványos javító készletet az értékesítési hálózatban.

  Mielőtt a gömböt behelyezné, hasznos szilikonzsír felhasználásával, amely felületi felületét lefedi, hogy jobban tömítse és csökkentse a gumi alkatrészek kopását.

  következtetés

  A konyhai csapok egykarú modellezése a saját kezével meglehetősen egyszerű feladat még a felkészületlen lakástulajdonos számára is. A daruk, a golyó és a patron fő típusai hasonló szétszerelési és összeszerelési folyamatokkal rendelkeznek ugyanazon vízvezeték- és háztartási szerszámok használatával.

  Hogyan lehet a Grohe csapokat és a fogyasztói visszajelzést javítani a minőségükre vonatkozóan

  A vízvezetékek napi használata akár a fürdőszobában, akár a konyhában teszi szükségessé a gyártókat, hogy egyre több figyelmet fordítsanak arra, hogy a készülékek maximális funkcionalitást és megbízhatóságot biztosítsanak. Ezekre a paraméterekre a Groe cégtől származó eszközök mindig kiemelkedtek az összes egységből. Azonban a nem kielégítő működési feltételek károsíthatják ezeket az eszközöket.

  Annak ellenére, hogy a Grohe keverőknek több mint pozitív véleményük van, néha még mindig foglalkozniuk kell javításukkal és önmagukkal. Ebben a cikkben azokat a tapasztalatokat használjuk fel, akik szembesülnek az ilyen eszközök javításával, valamint tippekkel, amelyek segítenek megakadályozni a vízvezeték "újraélesztésében" elkövetett hibákat.

  A leggyakoribb vízvezeték-meghibásodások és azok okai

  A készülék meghibásodásának tervétől és céljától függően különbözőek. Alapvetően:

  • különböző típusú szivárgások;
  • elégtelen víznyomás;
  • problémák a "vízfürdő" víznyomásának megváltoztatásakor;
  • a zuhanykabin kapcsoló gombjának hibás működése (rossz rögzítés).

  Az egykaros rendszer teljesítményének visszanyerésére szolgáló eljárás némileg különbözik a kétszelepes daru meghibásodásának kiküszöbölésétől. Mindazonáltal mindkét esetben a hiba okai a következő tényezők lehetnek:

  • vízzel mindenféle csiszolószemcseppel;
  • fokozott vízkeménység;
  • az építőelemek mechanikai kopása.

  A Groe cég német szakértője határozottan javasolja, hogy a vízvezeték-hálózat szűrőszűrőjének használatával meghosszabbítsák a vízvezeték-szerelvény élettartamát 100 mikronos cellákkal. Ez a névleges intézkedés megakadályozza, hogy a homok vagy más csiszolóelemek belépjenek az építési részletekbe.

  Hogyan lehet javítani a Grohe csaptelepeket a saját kezével?

  A patron hibaelhárítása

  A kis részecskék, amelyek a kerámia patron egykaros egységének tárcsaiba ragadnak, hozzájárulnak a szivárgás megjelenéséhez. Ez a probléma megoldható a teljes redőny cseréjével, ami szükséges:

  • szüntesse meg a kupak elülső oldalán lévő kupakot (kék és piros jelölés van rajta);
  • csavarja le a kart rögzítő hatlapú csavart;
  • mielőtt ezt az útmutatót elvégezné az ilyen típusú Grohe keverővel, távolítsa el a kart a testből;
  • távolítsa el a sérült kazettát, és helyezzen be egy újat;
  • szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

  Az ismertetett hatásmechanizmus szinte bármilyen átlagos konyhai vagy fürdőszobai keverőhöz alkalmazható.

  Elégtelen víznyomás: hogyan lehet?

  A Groe márkájú modern modellek a SpeedClean rendszerrel vannak felszerelve. Ennek jelentése szilikon betétek bevezetése a fúvókába. A mész betétek előfordulása esetén, amelyek akadályozzák a víz szabad áthaladását, elég, ha az ujját a puha betétek között tartja, és a nyomás visszaáll.

  A korábbi modellek tulajdonosai, amelyeknél a levegőztető fém hálón alapul, a problémát kissé másképp kell megoldani:

  • csavarja le a levegőztetőt;
  • öblítse le és öblítse át a képernyőt a víz mozgásával ellentétes irányba;
  • állítsa be a levegőztetőt.

  A "zuhanyfülke" kapcsoló hibaelhárítása

  Előfordul, hogy a felhasználók ilyen helyzetben vannak, amikor a víz egyidejűleg belép a zuhanyzóba és a kifolyóba. A kapcsolóban található orsós tömítés kopása - ez a fő oka az ilyen meghibásodásnak. Ezt a következtetést megerősítik a gazdák, akik javították Grohe csapok otthon.

  A helyettesítési eljárás a következő:

  • zárja le a vízellátó szelepeket;
  • húzza ki a zuhanycsövet;
  • szüntesse meg a kifolyót és az adaptert;
  • vegye le a vezérlő kar rögzítő csavarját;
  • vegye ki az excentert a keverőből;
  • távolítsa el a szeleptestet a szeleptestről és távolítsa el a gumigyűrűket (használjon szárazt vagy keskeny csavarhúzót);
  • új gyűrűkkel, és nedvesítse meg őket vízzel;
  • Szerelje vissza a szelepet és szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

  A Groe daruval kiegészítve tömítéskészletnek kell lennie. Ezenkívül javasoljuk az eltérítő (kapcsoló) nyereg tisztítását.

  Grohe érintés nélküli keverők és a törések áttekintése

  Az érzékelőegységeket a megnövekedett tartósság jellemzi, mivel nem rendelkeznek mechanikai igénybevételnek kitett elemekkel. A készülék élettartama eléri a 15 évet. Vannak olyan összetevők, amelyek meghibásodhatnak.

  A javításra leginkább érzékeny szenzorok felelősek a víznyomás biztosításáért és beállításáért, amikor a kezek közelednek. Nem valószínű, hogy egy Grohe keverő képes lenne saját maga javítani. Jobb, ha fordulni a szakemberekhez.

  Itt van az érzékelőegység tulajdonosa véleménye a helyreállítási munkáról:

  "Kényelmes dolgozni egy ilyen daruval, de a javítás drága. Amikor megváltozott az érzékelő, hosszabb ideig is várnom kellett - nem volt elérhető. "

  A lélegeztetőgép áteresztőképességének csökkentése ugyanúgy megszűnik, mint a fentebb leírt módon, mivel a minták szinte azonosak.

  Körülbelül kétévente olyan modelleknél, ahol lítium akkumulátort használnak áramforrásként, ki kell cserélni. Amint láthatja, a Grohe kapcsolat nélküli rendszerei úgy készülnek, hogy a nagy problémák nem ismerik tulajdonosukat. Ezt jól mutatja az egyik fogyasztó kijelentése:

  "Az akkumulátor cseréje és még az érzékelő sem tudta meggyőzni a Grohe márka megbízhatóságáról. Igen, drága, de meg kell fizetnie a kényelemért, és itt nem csak kényelem, hanem funkcionalitás a legmagasabb szinten. "