Legfontosabb > Bútor

Hogyan készítsünk minőségi javítást a WC-ben

Előbb-utóbb mindannyiunknak olyan problémával kell foglalkoznia, mint a WC-szoba javítása. Más helyiségekkel ellentétben a jó minőségű javításokhoz szükség lehet a szaniterek, a vízvezetékek és az installálók mérésére. A kitöltés költsége pedig a kiválasztott anyagtól függően jelentősen változhat. Ebben a cikkben azt fogjuk megtudni, hogyan kell minőségi munkát minimalizálni, és hogyan kell kezelni a WC-t.

A WC-k javításának egész folyamata különálló szakaszokra osztható.

A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni a fürdőszoba tervezését és elrendezését, kiválasztani a befejező anyagok és a vízvezeték tervezett típusát, becslést tenni az előre nem látható költségek figyelembevételével.

Helytakarítás

A teljes javítás a Hruscsovban magában foglalja a WC-ben telepített összes tisztítását. Csak csővezetékeket, felszállókat és csupasz falakat kell biztosítani. A kényelem érdekében jobb, ha a következő sorrendben történik:

 • A régi csempe a falakról egy perforátorral vagy egy vésővel felszerelt kalapáccsal verte le. Az is előnyösebb, ha a régi vakolatot vagy tapétát vízzel áztatjuk. Ha befejeztük a régi padlót, akkor 3-5 cm-re kell csökkentenünk a helyiség méretét, ami egy ilyen kis helyiség számára nemkívánatos. Ezenkívül megbízhatatlan és rövid életű.
 • Távolítsa el a csempe a padlón. A kapott felületeket egy fém ecsettel rögzítjük a fúrógépen.
 • Mossuk le a mészfésültetést a mennyezetről, és mossuk le a porról és szennyeződésről a falakat.
 • Most folytathatja a vízvezeték szétszerelését. Ehhez átfedje a forró és hideg vizet szállító csapot. Ha a kombinált fürdőszobát javítják, akkor a mosdót és a keverőt és a lefolyót le kell választani. Általában a régi mosogatók után vannak rögzítő konzolok - azokat szintén le kell szedni.
 • A WC maga az utolsóig maradhat, hogy használhassa. Mielőtt eltávolítaná a vizet a tartályból, csavarja le a WC-k rögzítőit a padlóra, és megakadályozza a vízelvezető helyét, ha betonozza. A cső leeresztése a csőcsonkig, ez már nem hasznos.

Minél jobb a helyiség tisztítása ebben a szakaszban, annál könnyebb lesz a befejező munka, különösen a csempe és a tapéta. Kivételt képeznek a pvc burkolatok, amelyekhez elegendő, hogy a régi falak fölött egy kockát készítsenek.

A kommunikáció cseréje és javítása

Miután nyitott hozzáférést kapott a felszálló és a hideg- és melegvízcsövekhez, folytathatja azok cseréjét, javítását és telepítését. A régebbi otthonokban az összes kommunikáció kopása eléri a határértékeket, ezért ügyeljen arra, hogy cserélje ki a felemelőt és a csöveket a lakásában. A felszálló anyag legjobb anyaga megerõsödik a polipropilén anyagból, és a cserére elvégzendõ munkákat a lakóépület szakembereinek kell bízni. Gyorsabb és jobb öncserék lesz. Az elvégzett munka és a lehetséges balesetek felelőssége a telepítők és az alapkezelő társaság.

További belső vezetékek házon belül fém-műanyag csővel vagy hullámosított rozsdamentes acél alkalmazásával kivitelezhetők. A műanyag csövek jól vannak vágva és könnyen összekapcsolhatók a szerelvényekkel és egy speciális forrasztóanyával. Ez a kapcsolat nagyon megbízható és tartós, és a csövek és szerelvények széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen konfigurációba építsenek be a fürdőszobai vezetékekbe.

Maguk a szürke vagy fehér csövek meglehetősen esztétikusnak tűnnek, de jobb, ha speciális dobozba helyezzük azokat, amelyeket lezáró anyagokkal zárnak.

Kis WC-k számára ez az optimális megoldás - a felszálló függőlegesen zárva van, és a csövek vezetékét vízszintes, nedvességálló gipszkarton vagy rétegelt lemez vízszintes csonkja zárja le. A függőleges dobozban lehetőség van hangszigetelésre.

Lehetőség van arra, hogy a csövet egy speciálisan üreges üregbe helyezzük a falba. Ez a lehetőség esztétikusabbnak tűnik, és kevesebb helyet foglal el. Csak azt kell gondoskodni, hogy könnyen hozzáférhető legyen azok a szelepek, amelyek megakadályozzák a lakásban lévő vizet.

Felület előkészítés és bevonat

Előnyösebb a falakkal és mennyezettel kezdeni. Tehát a betonfalak egyszerűen alapozhatók, és a tégla- vagy falburkoló falaknak vakolásra lehet szüksége. Általában az ilyen kis helyiségekben lévő repülőgépek ritkán vannak erős eltérésekkel, különben gipszkartonhoz vagy PVC panelekhez kell vinni a burkolatot.

A gitthez két simítógépre van szükségünk - egy működő, 30 cm hosszú és egy kiegészítő, 5 cm hosszú, cement alapú gitt keverék, például a Vetonit. Kívánatos egy speciális fúvókával és egy vödörvel fúrni. A befejezett keveréket egy rövid spatulával a főbe helyezzük, majd a fal mentén felkenjük. A munkagép szögének megváltoztatásával kitölthesse a mélyedéseket és a már alkalmazott gittséget. 3-4 óra elteltével újra feldolgozhatja a problémás területeket. A gitt teljes száradási ideje 24 óra. Ezután a falat csiszolják és alapozzák.

Ha a falakat szárazon hagyja, akkor a padló kiegyenlítése. Ehhez gyorsan száradó esztricheket használnak. A keverék 1 cm vastagságú, 1 cm vastagságú, 12-13 kg szárazanyag szükséges. A kapott oldatot egy vékony rétegre öntjük a padlóra, majd egy spatulával egyenletbe helyezzük, utalva a telepített jelzőfényekre és a szintre. Szükség van egy lapos vízszintes felületre.

Amikor elkészül minden előkészítő munka, eljött az ideje, hogy megvalósítsa a fogantyú javítására vonatkozó fogalmakat. Kezdet finom kivitelezés is jobb a falak és a mennyezet.

Falburkolatok

Az anyag kiválasztásakor ugyanazokat az elveket kell követni, mint a fürdőszoba vagy a kombinált fürdőszoba. A régebbi otthonokban a WC egy kicsi, páratlan, nedves helyiség, amelyet rendszeresen nedves tisztításnak vetnek alá.

Ezért előnyös a nedvességálló anyagok, amelyek nem szívják el a szagokat és könnyen tisztíthatók.

 • A PVC panelek olcsóak, gyorsan ragasztottak, nem igénylik a falak előkészítését. Nagyon széles választék, beleértve a 3D hatású és határozott textúrájú modelleket. Nagyszerű lehetőség a WC felújítására.
 • Kerámia burkolólapok - lenyűgözi jellegzetességeit és nemes designját. Tartós, nem képezi a gomba és a penész. Ez a fajta bevonat mindig drága, az egyetlen negatív a telepítés költsége és nehézsége.
 • Háttérkép a WC-hez, jól illő vinil és nem szőtt mosható, valamint üvegfal papír. Jobb a papírt vagy a természetes anyagokat megtagadni, mert magas higroszkóposságuk és szaguk felszívódási képessége van. Használhat folyékony tapétát, de mindenképpen gondos előkészítésre van szükség a falaknál, és a vízszigetelésre van szükség, hogy elkerülhető legyen a penész és a penész.
 • Az akril vagy olaj alapú festékek a leginkább költséghatékonyak, de nem túl szépek.

PVC falak

A burkolólap padlóján elvégzett munkához hasonló burkolólapokat, és különösen a műanyag panelek beszerelését részletesebben meg kell fontolni.

 1. Mérjük a falak területét mínusz ablakok és ajtók. A gyártási dobozok bélésének költségeit is magukban foglalja, és kis területet biztosít a vágáshoz és illesztéshez. Minden PVC panel 2,5 és 3 méteres hosszúságban, a standard szélesség 30 cm. Számolunk egy egész számot a lécek és további elemek - sarkok, alaplapok, összekötő profilok.
 2. A fadarabok vagy fémprofil dobozát a falakhoz rögzítjük. Vízszintesen és esetleg gyakrabban kell elhelyezni az egész szerkezet nagyobb merevségéhez. Rögzítés tüskével. Ebben a szakaszban rögzítjük a beágyazott gumiabroncsokat a függesztett szekrények, tükrök és vízmelegítők szereléséhez, a kábeleket a csatlakozókra és a kapcsolókra helyezzük.
 3. Az első panel rögzítői a sarkából indulnak. A csavarral egy présgépet vagy kis körmöket rögzítünk, minden egyes későbbiekben egy korábbi horonyba kerül. Így a zökkenőmentes lefedettség megvalósul, és lehetetlen hibát elkövetni egy ilyen gyülekezéssel.
 4. A felesleges anyag késsel vagy darálóval vágható. A munka befejezése után a sarkok további elemekkel vannak lezárva, a padló és a mennyezet ízületek lábazatokkal.
 5. A pvc burkolattal ellátott mennyezet hasonló.

Burkolólapok és padlók

Kerámia burkolólapok megtalálhatók bármilyen méretű, színes és bármilyen pénztárca értékesítésében. Ez az anyag nagyon tartós és praktikus, így népszerűsége olyan magas. A hátrányok csak a komplexitást és a nagy mennyiségű port és törmeléket tartalmazzák.

Fontolja meg, hogyan lehet javítani a WC-ben csempe segítségével:

 1. A falakat és a padlókat előkészített állapotban kell készíteni. Ezenkívül gombaölő alapozót is alkalmazhat, és ha a telepítés a gipszkarton tetejére, akkor speciális betonkeverék-típus, a jobb tapadás érdekében. Minden kommunikációt és kábelezést kábelcsatornákban helyeznek el.
 2. A bejárati ajtóhoz közeli saroktól kezdve a padlóra helyezzük a padlót. A falakhoz az alapkeretprofilot az egész kerület mentén kell rögzíteni, gondosan illesztve a szinthez.
 3. A ragasztót száraz formában adjuk el, és kis adagokban, közvetlenül a lefektetés előtt, 30 percen belül használjuk. A dagasztást egy fúvókával ellátott fúróval végezzük.
 4. A ragasztót alulról felfelé egy fogazott simítóval kell felhordani, a ragasztórétegnek nagyjából meg kell felelnie a csempe vastagságának. Az első csempe a sarokba, a következő következőbe, és így tovább. Közben rögzítjük a műanyag kereszteződést, hogy biztosítsuk a rések egyenletességét.
 5. A padlólapokat egyszerre lehet lefektetni, és a nagy tömeg miatt a fal jobb, ha egy lépésben több mint 3-4 sorot nem ragad. Jó lesz egy kis szünetet egy napra, hogy a ragasztó végül összekapcsolja a falat.
 6. A csempecsempék speciális csempefűrészeket gyártottak, a csiszológépet speciális csiszoló tárcsával lehet használni. Ezen eljárás során a házasság lehetséges, így a csempék számát árréssel kell megvásárolni.
 7. Miután a csempe teljesen megakadt, a kereszteket eltávolíthatjuk, és a varratokat betöltjük cementcementtel - fugával. Ezt gumi spatulával végezzük, és az oldat árnyékát a WC színsémájának megfelelően választjuk meg. A padló simító simítóje jobb, ha sötét vagy szürke színt vesz fel - nem annyira piszkos a lábad alatt.

Vízvezeték szerelés

Amikor befejeződött a piszkos befejező munka, a WC-k javításának végső szakaszába léphet. Kezdje a WC felállításával.

 • Miután a WC-t a padlóra szerelte, végezze el a szerelvényt, és a helyét és a rögzítési pontokat jelzővel jelöli.
 • A WC-t oldalról eltávolítjuk, és a lyukakat fúrjuk meg a padlóhoz rögzítő dübelekhez.
 • Mi rögzítjük a WC-tálat, a csavarok kupakjait dekoratív sapkák borítják.
 • Csatlakoztassa a WC cső hullámos csövet egy cső a felszálló. Pecsétes speciális gyűrűkkel a mandzsettákkal, hogy a kapcsolat szoros legyen.
 • Felfelé építünk egy öblítőtartályt egy speciális platformra vagy rögzítjük a falra. Összeszereljük a tartály belsejét - az úszót, a szelepet, az öblítő kart, és csatlakoztassuk a hidegvízcsőhöz az utasításoknak megfelelően.

Ha a helyiség vagy a fürdőszoba méretei lehetővé teszik, szükség van mosdó és csaptelep beszerelésére. A szerelés megkönnyítése érdekében jobb, ha összeszereli és csatlakoztatja a keverőt, mielőtt a mosogatót a falhoz rögzítené. A mosogató falhoz való rögzítése tüskékkel vagy horgonyokkal, folytassa a rugalmas tömlők csatlakoztatását az előzőleg menetes szerelvényekhez. Végül telepítünk egy szifont és leeresztjük a csatornahálózatot egy gumipapuccsal.

Telepítés után az egész rendszert bő vízzel kell átönteni. Minden azonosított szivárgás megszűnik. Most lezárhatja a kommunikációt, és kihozhatja a dekoratív talapzatot vagy szekrényt. A padló és a WC közötti kötéseket szilikon tömítőanyaggal lehet betölteni.

A minimális szerszámokkal és befejezési készségekkel könnyedén beillesztheti kreatív ötleteit a WC javításához. Te magad is megteheti - gyorsan és olcsón.

Hogyan kezdjük meg javítani a WC - fontos szabályok

A WC-k javítása olyan kérdés, amely mindenkit érdekel, aki felújítja lakását. Annak ellenére, hogy a szoba területe kicsi, nagyon sok probléma merül fel velünk.

A javítás szakaszai a WC-ben

A javításnak egy jövőbeli projekt kidolgozásával kell kezdődnie. Tisztában kell lennie azzal, hogy a szoba végső soron hogyan kell kinéznie. Gondolja végig az egész tervet, és számítsa ki az összes anyag előzetes költségeit, így nem lepődöd meg. Különös figyelmet kell fordítani a falak, a padló és a mennyezet anyagainak megválasztására, valamint az összes szükséges új vízvezeték kiválasztására.

Természetesen nem szabad túl sok pénzt költened a WC-k javítására, és elegánsnak tűnhet, de a végén minden szépnek és esztétikusnak kell lennie, nem csak a családod, hanem minden vendéged is meglátogatja ezt a szobát.

Ha magának tervezi a fürdőszoba szobájának megváltoztatását, vegye figyelembe a WC-k javításának következő sorrendjét:

 1. A helyiségek előkészítése és szükség esetén a csövek cseréje;
 2. Új vízvezeték szerelése;
 3. Minden felületet be kell fejezni;
 4. Esztétikus megjelenés és dekoráció.

Kezdjük a helyiség megfelelő előkészítésével. Ez azt jelenti, hogy meg kell szabadulnunk minden felesleges tételtől, és fel kell számolnunk a már elkészült WC-t. Először is, természetesen emlékezned kell arra, hogy kapcsolja ki a vizet, nehogy elárassza a szomszédokat.

Ha a helyiség üres marad, minden felületet meg kell tisztítania, meg kell szabadulnia az előzőtől. A nehézségek ellenére nagyon óvatosan takarítson meg, ne siessen bárhol. Ellenkező esetben sok nehézség lesz, amelyet sokkal nehezebb megoldani.

Ha korábban falak voltak a falakon, eltávolíthatja őket egy spatulával. Ehhez először próbáljon permetezni vízzel, hogy nedvesítse a háttérképet, és hagyja állni egy ideig. Egy idő múlva a tapéta megtelik, és egyszerűen eltávolíthatja őket egy szokásos építőipari spatulával. A burkolólapokat egy perforátorral kell eltávolítani.

Ha a javítási folyamat során új bejárati ajtót szeretne telepíteni, akkor az előkészítő szakaszban meg kell szabadulni a régitől. Emellett az ajtóval együtt vegye le az ajtókeretet.

Ha a pénzügyek nem teszik lehetővé a régi ajtó cseréjét, vagy még mindig nagyon alkalmas a további felhasználásra, akkor csak megfelelően csomagolja be az élelmiszerrel vagy más műanyag fóliával. Ez azért szükséges, hogy ne gyűjtsön por és piszok, mely a javítási folyamat során keletkezik.

Ugyanígy megszabaduljon a mennyezeten lévő burkolattól, majd távolítsa el a csillárt vagy a mennyezetet. Elég, hogy hagyjon csak egy izzót a patronban.

Ha ilyen igény mutatkozik, akkor a következő lépcsőben az öntöttvas csöveket új, lehetőleg műanyagból kell cserélni. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a szennyeződések gyakori szennyeződését és elzáródását, ami rossz vízáramhoz vezet. A PVC csövek előnye, hogy viszonylag egyszerűen telepíthetők, nem rozsdásodnak meg, nem halmoznak fel mindenféle szennyeződést a falakon, ráadásul nem túl magas az ár.

Folytatjuk a vízvezetékcserét.

Szóval, most már tudod, hogyan kell elkezdeni egy fürdőszoba javítását. Most, hogy minden előkészítő munka befejeződött, elkezdheti helyettesíteni a vízvezetéket. A WC minden lakásban elengedhetetlen dolog, ezért a választást minden felelősséggel meg kell közelíteni.

A mai napig nagyszámú modell van értékesítve, mindkettő kompakt és dimenziós. Válassza ki a személyes preferenciák alapján a szoba méretétől függően. Kívánatos, hogy a vécé a teljes belsővel kombinálható, harmóniában. A termék megvásárlásakor vegye figyelembe az összes alkatrész jelenlétét, a különböző szabálytalanságok vagy repedések hiányát, valamint a minőségi csomagolást, hogy a szállítás során ne törje meg a törékeny WC-tálat.

Lépésről lépésre a WC telepítéséhez szükséges utasítások:

 • Zárja le a vizet egy speciális szeleppel, amely folyadékot közvetlenül a mosdóba szállít. Ha ez nem így van, akkor a szelepcsövet hideg vízzel kell lezárni.
 • A víznyomás csökkentése érdekében a szelepszivárgás elkerülése érdekében nyissa ki a konyhában lévő vízcsapot.
 • Megszabadulni a régi WC-tálból.
 • Állítson be tökéletesen egy szintet az új WC helyén.
 • Telepítsen új vízvezetéket, miközben biztosítja, hogy az összes kapcsolat sima és megbízható legyen.

Felületkezelés

Az első dolog, amit el kell döntenie az összes anyagot, amelyet a dekorációhoz használnak. Kezdje a padlót, majd menjen a falakhoz és a mennyezethez. A padló befejezéséhez a legjobb a padlólap burkolásához, ami nagyon tartós, praktikus, nem fél a nedvességtől és a nedvességtől való érintkezésnek, ráadásul nincs gond a kezelésben, törölje le nedves ruhával. A felület felmelegedése érdekében padlófűtési rendszer telepíthető a burkolat alatt. Ez további melegítést is biztosít a helyiségben.

A falfelületek befejezéséhez a legjobb megoldás a műanyag panelek. Ennek az anyagnak az előnyei a könnyű telepítés, az egyszerű karbantartás, a nedvességgel és nedvességgel szembeni ellenállás, viszonylag alacsony áron. Ha ilyen paneleket használ a fali díszítéshez, akkor jobb, ha fényeseket választanak, ezáltal lehetővé válik a hely kis méretű teremben történő kibővítése.

Az első lépés a profilok keretének elkészítése. Ezután a meglévő hornyoknál telepítse a műanyag paneleket. Miután minden felületet furnérozott, folytassa az új vízvezeték szerelését. Helyezzen be új ajtókat, ha szükséges, és töltse be a belső tér további díszítőelemekkel.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket?

A csövek nem tűnnek nagyon finomak a WC-ben, így ha lehetséges, érdemes rejtegetni őket. A műanyag tökéletes erre a célra. Az anyag doboza tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe, ráadásul egész egyszerűvé teszi.

A fal felszínén alkalmazza a jelölést, amely be fogja illeszteni a profilt. Ezután készítse el a profilok keretét a műanyag panel rögzítéséhez. Ez a szokásos csavarok segítségével történik. Ez a feladat egyszerű, nem igényel speciális készségeket, így magad is megteheti, így gyönyörű megjelenést kölcsönöz a WC-szobának.

Titkok a tér növelése érdekében

Természetesen mindannyian szeretnénk látni az összes szobát az apartmanok tágasak és kényelmesek. Azonban a legtöbb fürdőszoba még mindig meglehetősen korlátozott helyet foglal el. Annak érdekében, hogy legalább vizuálisan kinagyítsuk, vannak titkok.

Először is, a falak és a mennyezet díszítése legyen könnyű. Használhatsz egy kis trükköt - átfedheted a fal alját világos színű csempékkel, hogy kiemeljük az éles széleket, amelyek eredetiséget nyújtanak, és egy határt is alkalmaznak. Bármely fennmaradó falfelületet vagy vakolható vagy tapadhat könnyű tapéta.

A padló kialakításához csak a világos színeket használja. A helyet takaríthatjuk meg a WC-vel is. Mindezek mellett ne felejtsük el, hogy minden elemnek harmonikusan kell egymással kombinálnia.

Van egy másik módja a helytakarékosságnak. Ehhez kombinálja a fürdőszobát egy WC-vel. Természetesen a folyamat igen időigényes, mivel megköveteli a partíció lebontását, számos építési munkát és az összes szükséges dokumentum végrehajtását. Fontos feltétel, amelyet figyelembe kell venni, hogy a falat, amelyet le kell bontani, nem hordhat. Ha eldöntöd ezt a folyamatot, akkor először átgondolhatod az egész projektet, eldöntheted, hogy hol helyezted el az összes vízvezetéket, és hogyan lehet elrejteni a csatornacsöveket.

Minden bútor, amely jelen lesz, kompakt és funkcionális. A közelmúltban nagyon népszerűek voltak a falra szerelt, tükrös szekrények, valamint egy beépített szekrényű mosogató, ahol minden szükséges elem tárolható. Ajánlatos olyan bútorokat használni, amelyeket a falra rögzítenek, és nem szabad helyet foglalni a padlón.

A fenti tippek segítségével egyszerűen elvégezheti a javításokat a WC-ben.

Hogyan kell elvégezni a fürdőszobai minőségi javításokat a szakemberek bevonása nélkül

A javítások megkezdése előtt a szakértők javasolják, hogy nézze meg a fürdőszobai befejező lehetőségeket az interneten vagy a szaklapokon. A választott projektnek megfelelően eldönti, hogyan kezelje saját fürdőszobájuk javítását. Mindegyik esetben saját javítási algoritmusa lehetséges, de a legérzékenyebb kiindulópont a tér dimenzióinak mérése. A kapott adatok lehetővé teszik, hogy pontosan meghatározzuk a következő javításhoz szükséges anyagok mennyiségét.

Előkészítő munka

A fürdőszoba javítása nagyon drága, sokan általában megtakarítják az építőanyagokat. Soha semmi esetre sem lehet lakást, csempe vagy festékkel vásárolni a piacon vagy "kézzel". Az ilyen vásárlás a legjobb esetben rossz minőségű lesz, és legrosszabb esetben - veszélyes az egészségre.

Tanács. A fogyóeszközök költségének csökkentése érdekében jobb, ha az online boltban minden vásárlást elvégez, ahol az ár 8-10% -kal alacsonyabb, mint a piaci átlag. Miután megismerték a fürdőszoba javításához kiválasztott anyagok befejezésének pontos költségeit, folytassák a becslések elkészítését. Az előre nem látható költségek esetében a becsült összeget 10% -kal kell növelni.

A tapasztalt építők azzal érvelnek, hogy az összes fogyóeszköz egyidejű megvásárlása elkerülheti a javításhoz szükséges késedelmet a csempe vagy a kívánt árnyékolás hiánya miatt. Az építési termékek bizonyos sorrendben kerülnek tárolásra, így könnyedén hozzáférhetünk a felhasznált anyagokhoz, például vakolathoz, gipszkartonhoz, faanyaghoz stb.

Durva felület

A durva befejezési szakasz a régi bevonatoknak a padlóról, falakról és mennyezetekről történő eltávolításával kezdődik. Ez történhet egy jack-hammerrel vagy manuálisan vésővel. Természetesen a második módszer sokkal fáradtabb, de a falak kisebb károkat kapnak.

Ha a fürdőszobát hosszabb ideig nem végezte a padló vízszigetelése, az esztrich leszerelésére lesz szüksége. Ebben az esetben nedvességálló filmet fektetnek a padlólapra, amely védi a szomszédokat a lehetséges szivárgások aljától, és létrehoz egy új alapot. Homok, cement és víz keverékéből készülhet esztrichtöltet. Ez a lehetőség egy padló létrehozására egy költségvetés, de jelentős "mínusz" - egy hónap telt el teljesen a cementszilárdság megszilárdítása érdekében. Az ilyen hosszú késedelmek a fürdőszoba javításában elkerülhetők, ha modern öntisztító pasztákat használnak a padlóburkolat felszerelése során. Alkalmazásuk lehetővé teszi rövid idő alatt, hogy egy lapos felületet kapjon, ami jelentősen leegyszerűsíti a padlóburkolat lefektetését.

Frissítések egy lakóövezetben, gyakran tartalmaznak egy fürdőszobát. Ebben a tekintetben az egyéni ingatlantulajdonosoknak pontosan tudniuk kell, hogyan indíthatók el független javítások? Ebben az esetben az első lépéseknek meg kell egyezniük egy külön fürdőszobában.

A fürdőszoba durva befejezése után:

 • lyukasztó hornyok a falakba elektromos kábelek és vízvezetékek elhelyezésére;
 • a helyiség minden felületének összehangolása;
 • hőszigetelt padló szerelése (ha van);
 • víz- és csatornavezetékek elhelyezése;
 • elektromos vezetékek cseréje.

A falak és a mennyezetek a vakolás folyamán egyenetlenek, ami bizonyos nehézségek nélkül nehéz elvégezni. Ideális esetben a falak sima felületét vízálló gipszkarton burkolhatja. Ez az anyag a fadarabokból vagy fémprofilokból készült dobozhoz van rögzítve. A lemezek ízületeit serpyanka és spatula zárják le.

"Tipp:" A szaniterekhez a nedvességálló gipszkarton a legjobb. Lapjai zöldek.

A "meleg padlót" kiegészítő fűtési rendszerként használják. Két típusa van: elektromos és víz. A lakásokban, a hőhordozó, leggyakrabban válik elektromos kábel, és a házak - melegvíz a fűtési kazán. A fűtött padló telepítése nem bonyolult, és típusától függően az esztrich feltöltése vagy a padlóburkolat lefektetése előtt történik.

Miután a falak egymáshoz vannak igazítva, folytassa a vízcsövek cseréjét. A hegesztést igénylő fémszerkezetek a múlté. Ezeket PVC csövek váltották fel, amelyek vagy csavarták a szerelvényeket, vagy vasalattal forrasztottak. Ezzel a munkával most már minden embert kezelhet.

"Tilos:" A műanyag csövek felszerelésénél nem szabad túlzott stresszt és ütést okozni. Egy ilyen cső nem tart sokáig

A bekötés egy kicsit bonyolultabb.

Tilos. az elektrotechnika és a villanyszerelő tapasztalat hiányában önállóan változtatja meg a ház vezetékét. Az amatőr tevékenység tüzet és áramütést okoz az embereknek.

Az elektromos kábelek elhelyezését a sok szakosodott vállalat egyikének alkalmazottainak kell bízni, amelyek garantálják az elvégzett munkát.

A fürdőszoba falait befejező szakasz

A javítás megkezdésének kezdeti ismerete nem lesz elegendő sikeres befejezéséhez. A javítási munkák minden szakaszában saját tulajdonságai és árnyalataik vannak.

Tanács. a fürdőszobában végzett befejező munkák csak akkor kezdődnek a mennyezetről, ha azt festeni kívánják. Ellenkező esetben menjen a fürdőszoba falaira.

Az agresszív környezetben való működéssel kapcsolatban különleges követelmények vannak a fürdőszoba építésére és befejezésére. Nedvességállónak kell lenniük, és hosszú ideig nem veszik el az esztétikai megjelenésüket.

Az alábbiak a fő megoldások a fürdőszoba falak befejezéséhez:

 1. A fürdő falainak díszítése PVC panelekkel. Ez a leginkább költségvetési lehetőség. A telepítés nagyon egyszerű és nem igényel készségeket és időigényes. A helyiség egyik sarkában, csavarok segítségével egy speciális műanyag sarok van rögzítve. Az egyik oldalán egy panel helyezkedik el, majd egy másikat beillesztenek a vége felé, stb. A panelek és a mennyezet csomópontját határolja, a padló pedig lábazattal van ellátva;
 2. A kőből készült burkolólapok drágák, és bizonyos fokú készségre van szükségük, amikor befejezik a falakat. Az öntelepítés nem ajánlott. Még a telepítés során végrehajtott technológia kismértékű megsértése súlyos hibákat okozhat a falburkolatokban;
 3. A csempe az ideális és ezért a legnépszerűbb befejező anyag. A telepítéssel nehézségek nélkül kezelhető.

Kerámia fürdőszoba falak

A munkához a mesternek szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

 • cserépvágó késsel;
 • fúró "ballerina";
 • egyenes és fogazott spatulák;
 • szinten;
 • elég műanyag "kereszt".

Tanács. A csempékkel végzett munkák során egyesek használhatatlanná válhatnak, így egy kis többletnek kell lennie (kb. 1 négyzetméter). A fürdőszoba Hruscsovban történő javításakor a szoba kis méretének köszönhetően ez a csempe-kínálat 0,5 négyzetméterre korlátozható. m.

A fürdőszoba illeszkedő falaiban olyan hornyok helyezkednek el, amelyekre a csemperagasztók jobb tapadása szükséges. Ezután számolja meg az egy vízszintes és egy függőleges sorba illő csempék számát. Ez azért van, hogy hiányos lapokat helyezzenek el alig észrevehető helyeken, például a fürdőszoba mögött. A csemperagasztónak a kívánt konzisztencia, közepes sűrűségűnek kell lennie.

A burkolat a szoba alsó sarkával kezdődik. Egy egyenletes spatulát használva a ragasztót a falra helyezzük. A második, hasonló szerszámot arra használják, hogy a ragasztót a csempe hátsó felületére használják. A ragasztóanyag szintje egyenetlen, és a csempe szorosan nyomja a falhoz. Ha a csempe nem csavarodott (legjobb a szinttel ellenőrizni), akkor a falak és a padló között távtartók (keresztek) helyezkednek el. A jelenlétük lehetővé teszi, hogy azonos távolságot tartsanak fenn a csempézett fal egyes elemei között.

A felületkezelés befejezése után a burkolólapok közötti csomók feldolgozása, a színezéshez és a fugázáshoz megfelelő. Hengerrel és feleslegeivel azonnal eltávolítják a csempe felületéről.

Padló és mennyezet díszítése

A padlólap padlóburkolatként szolgál a fürdőszobában. Ez nagyobb méretű, mint a falburkolat, de a telepítésének folyamata megegyezik a falburkolatokkal. A tulajdonosok lehetőséget kapnak arra, hogy a mennyezet díszítésének egyik lehetőségét választsák:

 • a felületét emulziós festékkel festjük;
 • felfüggesztett mennyezet felszerelése;
 • feszítő kendő felszerelése.

Annak érdekében, hogy a festék egyenletesen lehessen elhelyezni, és a mennyezet felületén ne legyenek csíkok, használatkor permetezőpisztolyt kell használni. A felfüggesztett mennyezet felszerelése szintén nem túl bonyolult. Ha be van építve, az alsó mennyezettől 3 cm távolságra, létrehoz egy keretet. A felfüggesztett szerkezet elemei a sejtjeibe vannak beágyazva.

A fürdőszoba eredeti díszítése feszített mennyezet. Azonban nem lehet önállóan telepíteni, mivel ez különleges felszerelést igényel hőpisztoly vagy épületszárító formájában.

A fürdőszobának egy új épületben való javításához mindig használnia kell azokat a szakembereket, akik képesek lesznek elvégezni a házhoz közeledő zsugorodást.

Ez a fürdőszobai javítás befejeződött, és csak a vízvezeték-felszerelés telepítésére marad.

WC-javítás: Jellemzők és tervezési ötletek

A házban vagy a lakásban lévő WC-helyiséget hibátlanul kell elvégezni. De nem mindenki tudja pontosan, hogyan érheti el ezt, és milyen pontokat vesz figyelembe. Ráadásul az egyik típusú épületek módszerei nem mindig alkalmasak mások számára.

Különlegességek

A WC-vel való kezelése saját kezével szinte minden amatőr építő számára elérhető. Mint mindig, gondoskodni kell egy jól átgondolt tervezési koncepcióról, anyagkiválasztásról. A munka teljesítményének nehézségei a helyiség elégtelen területéhez kapcsolódnak, de a legegyszerűbb intézkedések miatt ezek a korlátok leküzdhetők.

Nagyon fontos, hogy egy pillanatra ne felejtsük el a fürdőszobával szembeni fokozott higiéniás szabványokat, mint más szobát. Mielőtt bármilyen ajánlást szeretne, meg kell értenie, hogy indokolt-e, és milyen hatással jár.

Opciók a különféle szobákhoz

Ha szükség van a kis méretű WC-k javítására, természetesen az első lépésként gondolkodunk a koncepción. És ha egy nagyobb fürdőszobához, még mindig meg tudod oldani a munkát egy bizonyos fázisban, akkor újra meg kell újítanod, és további költségeket okozhatsz. A "brezhnevka" vagy a korábbi időszakban lévő kis lakásban történő tervezés előtt figyelembe kell venni annak műszaki állapotát. Nem számít, mennyire gondosan építettek, minden szerkezet felhasználhatatlanná válhat.

Az ilyen apartmanokban minden projektet ki kell dolgozni, figyelembe véve a rendelkezésre álló helyek leghatékonyabb felhasználását.

Egy modern standard lakásban sokkal több hely van a döntések meghozatalára, de egy dolog ugyanaz marad: az átépítést igénylő projektek mindig rosszabbak, mint azok, amelyek nem biztosítják. Nem csak a lehetséges problémákról van szó, a szomszédokkal és a házfelügyelettel ellentétben. A nehézségeket a megnövekedett munkaterület (mind a bontás, mind a telepítés során) okozza.

A hulladék ártalmatlanítása problémát jelent a vidéki WC számára. Szükséges azonnal eldönteni, hogy lehetséges-e csatlakozni egy központi csatornahoz vagy megkerülni a megoldásokat.

tőke

Miután foglalkozott egy adott lakóépület jellemzőivel, meg kell tudnia, hogy a fürdőszobában mekkora lesz a globális változás. Csak egy nagyjavítás segít, ha úgy döntenek, hogy egyesíti az alkatrészeit, vagy fordítva, hogy két külön helyiséget készítsen egy helyiségből. A minőségjavítás költsége meglehetősen magas, valamint annak időtartama, és sok munkát csak képzett szerelők végeznek.

Új lakásokban vagy egy nemrégiben elvégzett felújítás után nem szükséges újra vezetni. Kevésbé szerény lehetőség korlátozott eszközökkel mérlegelhető.

gazdaságos

A toalett olcsó átalakítása nem érint semmilyen csövet, falat vagy pultot.

Ez a kategória meglehetősen esik:

 • a tükrök felszerelése és cseréje;
 • hibás szelepek cseréje;
 • felfüggesztett vagy felfüggesztett mennyezetek felszerelése.

A WC megváltoztatásakor - ez egy költség-javítási típus (vagy annak egy része). De a "könnyű, gyors és olcsó" nem kevésbé felelősséget jelent. Évente több száz esetben rossz minőségű átalakítás van a WC-ben, a hibákat, amelyek véget vetnek a szomszédos öbölnek, vagy súlyos hazai kényelmetlenséget okoznak. Ezért gondosan hozzá kell járulni az alkatrészek kiválasztásához, a dekorációs elemekhez, az eszközökhöz és a brigád felvételéhez.

Elfogadhatatlan az ilyen komponensek mentése, de a piac alapos vizsgálata lehetővé teszi, hogy ne fizesse túl a minőséget.

felújított

A gyönyörű és kellemes megjelenésű WC sok ember szeretett álma. Életbe hozni és fenntartani a jövőben csak segít a felújításban. A megszokott felújításoktól megkülönböztethető egy speciálisan tervezett tervtervezés. Gyakran előkészít egy háromdimenziós vizualizációt speciális szoftver segítségével.

Az Euro-javítás során szinte mindig teljesen megváltoztatják a finomság infrastruktúráját és megjelenését, felismerve a kreatív élményeket és kövessék a legújabb divatirányzatokat. Egy másik jellemzője, hogy tanácsos a felújítást egyszerre elvégezni az egész lakásban, és nem ugyanabban a mosdóban.

Szükséges anyagok és eszközök

A WC megfelelő javítása, szerszám nélkül, valószínűleg nem működik. A régi tartozékokat egy csavarhúzóval távolíthatja el, de nagyon időigényes és hosszú. Sokkal jobb lenne, ha egy csavarhúzót és egy csomó darabot vettek hozzá. A betonból készült lábazatot egy perforátor szétszereli, és megkönnyíti a csempe eltávolítását és a lyukak előkészítését. A csővel és a WC csészével végzett munka során a mesternek készen kell állnia egy gáz kulcsra.

Lehetetlen új csöveket felszerelni, mind fém, mind műanyag, hegesztőgép használata nélkül.

A finomítóanyagok alkalmazására való felkészülés segít:

 • mérőszalag;
 • összecsukható mérő;
 • építési szint;
 • zuhannak.

Alapozó, vakolat, gitt, festék ecsettel és hengerrel történik. De a csemperagasztókkal való munkához ajánlatos egy fogazott simítót bevenni. A szokásos javításokhoz fűrész-, kalapács-, véső-, véső-, irat- és egyéb vízvezeték-szerszámok, asztalos tartozékok is szükségesek, beleértve más helyiségekben is. Ezért a vásárlással kapcsolatos kiadások teljes mértékben indokoltak.

Javasoljuk, hogy készítsen egy listát a szükséges eszközökről, és konzultáljon vele, miután világossá vált, mi működik és milyen anyagokat készítenek.

A falaknál

A cserép méltán tekinthető univerzális megoldás a WC-falak díszítésére. De nem lehet egy hagyományos szilikátból készült cserépet venni (ami rossz oldalon fehér). A kémiai semlegesség ellenére számos mikroszkopikus pórus fokozza a folyadék bevitelét és a kellemetlen szagok visszatartását. A háztartási szagtalanítással szembeni küzdelem nagyon drága, ráadásul rossz hatással van az egészségre.

A cserép alternatívája a háttérképek. A WC-ben ajánlott ragasztani azokat a típusokat, amelyek tisztíthatók és moshatók. A megfelelő kreativitással és erőfeszítéssel nem lesz rosszabb megjelenés, mint a csempék használata. A probléma az, hogy még a legjobb háttérképek sem elég hosszúak. De a költségek sokkal kisebbek, ezért a gyakori csere nem érinti a pénztárcát.

Mint az előző esetben, győződjön meg róla, hogy felkészíti a felületet a munkára.

A mennyezetre

Az általános eljárás magában foglalja az előző lefedettség teljes eltávolítását. A következő lépés azonban attól függ, hogy milyen célt választott. Tehát a felfüggesztett és felfüggesztett mennyezetek egy egyszerűen megtisztított alapra vannak felszerelve. Ha dekoratív vakolatot használnak, a bevonatokat leeresztik a durva átfedésre, és a szubsztrátumot a lehető legegyszerűbben állítják elő. Figyelembe kell venni a világítás jellemzőit is.

A WC-k sajátossága és "töltelékei" ismert követelményeket támasztanak azon anyagokon, amelyek a mennyezetek befejezésénél alkalmazhatók.

Először is ezek a következők:

 • Kondenzátum ellenállása.
 • Szorítás. Ha áttörés történik felülről, szinte mindig ez az anyag teszi az első csapást.
 • Mechanikai szilárdság. Nem elég, hogy a mennyezet egyszerűen vízálló legyen, és köteles ellenállni a víz tömegének.
 • Könnyű hozzáférés a kommunikációhoz, a mennyezet szegélye mögött.
 • Elegáns megjelenés, de felesleges pretencián és pompozgás nélkül.

A túlzottan világos lefedettség nem megfelelő társulásokhoz vezethet. A magasság felszívása nem megengedett, éppen ellenkezőleg, a színt olyan módon választják ki, hogy biztosítsa a tér vizuális terjeszkedését. A felsorolt ​​követelmények legnagyobb részének legegyszerűbb módja a meszelés. Körülbelül 60 perc alatt alkalmazzák, de általában ezúttal rövidebb. De figyelembe kell vennie, hogy a fehérre meszelt mennyezet instabil a nedvességre, és az egyetlen kifogás a könnyű helyreállítása.

Jó alternatíva a festék, különösen azért, mert sokkal változatosabb a megjelenés és a textúra. Javasolt vízálló oldatok - olaj, szilikon, latex vagy akril használata. A víz-emulziós keverékek egy része is használható, de itt gondosan választani kell.

A fogyasztók nagy része a különböző típusú csempéket részesíti előnyben, amelyek nem csak kellemes megjelenést eredményeznek, hanem kompenzálják a kisebb magasságkülönbségeket is. Ugyanakkor a WC nem lesz alacsonyabb, de gondosan meg kell választani az anyag színét és az egyes blokkok méretét.

A felfüggesztett mennyezetek az alaprajz minden problémájára is kiterjednek, de legalább 3 cm magasságot képesek elnyelni, ezért az összes ragadós csempével járó nehézségek miatt jobban megfelel a kisebb WC-k számára.

A kazettás szerkezetek nem ajánlottak alacsony helyiségekben való használatra. De ha a mosdó közepes vagy nagy méretű, akkor sem lesz semmi megvetés ebben a befejezési módszerben.

Több lehetőség van arra, hogy felfüggesztett mennyezeteket használjon, amelyek nedvességgel szemben védettek és tűzállóak. A megvilágítás és a vezetékek egyszerűen tisztíthatók a síneken vagy a panelek belsejében, nem fogják elrontani a megjelenést.

A mennyezetre nézve előnyösnek tűnt, mint az egész szoba egésze, gondosan választania kell a lámpákat. Nem minden fényforrás illeszkedik minden mennyezetbe. Tehát nyilvánvaló okokból a magasan fűtött konstrukciók összeegyeztethetetlenek a felfüggesztett és feszített vászonokkal. Minél kompaktabb a lámpatest, annál szűkebben nyomják a felépítmény síkjához, annál előnyösebb a kialakítás. Ugyanilyen fontos követelmény a nedvességtől védett szervezet: ebben az esetben a lakók tűz- és elektromos biztonságáról beszélünk.

A pontelemek kiváló diffúz fényt adnak, de jobb, ha nem a mennyezetre helyezik őket, hanem az egyes elemek ékezeteként és további megvilágításaként. A rézvezetékek a legmegfelelőbbek az összes fényszóró csatlakoztatásához. Az alumínium rosszabbul működik, levegővel való érintkezés esetén aktívabban oxidálódik, gyorsabban és könnyebbé válik, és sokkal nehezebb kábeleket összeszerelni. A hornyokat nedvességálló gittal kell megkenni.

Érdemes megtagadni az izzólámpákat: sok áramot fogyasztanak, ugyanakkor többet hevítenek a levegőn, mint a világítótestet.

Padlóburkolat

A magánház vagy apartman WC-ként a padló tervezési szerepe nem kevesebb, mint a mennyezet vagy falaké. Ugyanígy, a befejeződés előkészítésekor mindent alaposan át kell gondolni, és figyelembe kell venni a finomságokat. Széles körben elterjedt a WC-padló díszítésében, természetes kőből és cserépből készített csempe.

Előnyei kétségtelenül:

 • szilárdság;
 • minimális vízfelszívódás;
 • kopásállóság;
 • a padlóburkolat kiválasztása egy gyűjtemény részeként (amelyből falfestékek is lehetnek).

Ha az előtér különböző színek, akkor válasszon egy csempe, és a vitathatatlan vezető a keménység szempontjából kerámia. Minden típusú "kő" bevonat könnyen tolerálhatja az agresszív reagensek működését, beleértve a háztartási készülékeket is. A kő komoly mínusz a hidegség; a meleg padló javítja a problémát, de bonyolítja a tervezést, hosszabb és drágábbá teszi a munkát. A padlóra helyezett csempe 3-as osztályú és magasabb.

A fajták közül elsősorban a corundum bevonatokkal és a csúszáscsökkentő rétegekkel rendelkező anyagok találhatók.

A faalap nem praktikus a WC-padlóhoz - külső esztétikával a boltpolcokon vagy fényképeken, gyorsan felduzzad és megduzzad, és rothadásra kerülhet. Ráadásul még a vastag lemezek sem hiányoznak az ilyen hiányosságoktól, kivéve, hogy később megjelennek. A festék és a zománc nem ment, mert csak kívülről kerülnek alkalmazásra, és a fennmaradó síkok fedetlen védelmet élveznek. Mivel a linóleum használata kedvezőbb, mint a fa. A technológusok megtanulják, hogy hatalmas külső diverzitást adjanak, ami még 10 évvel ezelőtt nehéz volt elképzelni.

A vízálló linóleum tekercsek jól felszerelhetők keskeny és göndör helyeken. A rothadás, a penészgombák és a mikroorganizmusok megjelenése gyakorlatilag lehetetlen, a padló tisztítása a szennyeződéstől és a nedvességtől nagyon egyszerű. De a bevonat teljes tömörségét nem lehet elérni, ezért időről időre fel kell emelni, és az alapot szárítani és kezelni kell fertőtlenítőszerekkel.

Ami az erősséget illeti, nincs szükség a félig kereskedelmi linóleum fektetésére a WC-ben. Elég a legegyszerűbb háztartás, még a legfinomabb is, ha csak nem csúszik.

A munka sorrendje

Nincs különbség, hogy szükséges-e az építkezés vagy újbóli nagyszabású felújítása ezen a területen. Az első lépés mindig a jövőbeli javítás minőségi tervezése. Alaposan mérik a helyiségek területét, mivel attól függ, hogy mely ötletek valósíthatók meg, és amelyek gyümölcsöző fantáziák maradnak.

Legtöbbször, különösen a régi házak városi lakóihoz képest, a helyszín nem kategorikusan elég. Ilyen helyzetben el kell hagynia az eredeti mozdulatokat, és elkezdi harcolni a szűkösséggel.

Hol kezdjem?

Mielőtt elkezdi a tervezést, döntenie kell a telepített berendezések kiválasztásáról. A WC-vel kapcsolatos akut helyhiány miatt. Amikor a WC viszonylag ingyenes, kiderül, hogy behelyezi a mosdóba, vizelde vagy bidé. A vécécsésze és a fal középpontja között legalább 0,4 m marad, és ha egy mosdót helyeznek, ez a távolság 0,3 m-re csökken. A felfüggesztett WC-tálak nem szívják fel a padlót, de a kötelező keret miatt 10 cm-t vagy egy kicsit többet veszik el a falról. Ezenkívül a telepítés bonyolultságához szakértők bevonása és fizetése szükséges.

Miután foglalkozott a "töltelék" a WC, itt az ideje, hogy gondoljon a hangját. Jobb választani a csendes hangok között, a legkisebb sokszínűség elfogadhatatlan. Még egy ilyen korlátozás mellett is van néhány nagyon vonzó lehetőség, főleg azért, mert senki sem tiltja a színes kiejtéseket. A színek kiválasztása után kiderül, hogy szükség van szerszámokra. Ezek listája a tervezett anyagoktól függően változik.

A következő lépés a régi vízvezeték- és kikészítőanyagok eltávolítása, minden felesleges összetevő egésze. Ebben nincs különösebb nehézség, de sok időt és energiát igényel. Az új veretek WC-jeit eltávolítják a hullámok eltávolításával, de a régebbi szekrények a cementbázisra vannak szerelve. Meg kell törni. A burkolólapok eltávolítását bonyolítja az a tény, hogy még akkor is, ha a külső réteg kopott, rendkívül stabil.

Mivel a munka, függetlenül a kézzel vagy elektromos szerszámok választékától, sok zaj és por keletkezik, amelyet fel kell készíteni. Az optimális időszak a hétköznapok. Ebben az esetben a hozzáférési területen található összes bútor műanyag burkolattal borított. A háttérképeket rendszerint áztatják és mechanikusan eltávolítják. Erős festék nincs eltávolítva, kivéve az olajat; minden festéshez speciális mosásokat kell alkalmazni. A meszelést spatulával távolítjuk el, miután bőségesen telített vízzel.

Fő munkák

Folytatva lépésről lépésre a vécé átalakítása érdekében, elfogadják a továbbfejlesztett kommunikáció létrehozását. Sok házban a régi felszállóhelyek megbízhatatlanok, aztán új PVC-kkel kell helyettesíteni őket. A legtöbb esetben az egész szegmens a padlóról a mennyezetre változik. A csatlakozások adapterekkel vannak ellátva, és a moduláris kialakítás könnyen kiegészíthető a kívánt formátumú részekkel. A WC-helyiségben lévő csöveket leggyakrabban felhalmozzák; Ha a bidét (különálló vagy beépített WC) nem használják, akkor rendszerint csere nélkül végezhet.

A kábelezés a barlangokban van elrejtve, és a csatornacsövek egy speciálisan kijelölt dobozban vannak. Ha úgy döntenek, hogy a falakat gipszkarton lapok segítségével javítják, akkor a durva falak peremét egy 6 mm átmérőjű dűbelekkel ellátott profillal borítják. A keret rögzítésekor a fő profilokat használják, és merevítő bordákat használnak, 0,4-0,5 mm-es lépésekben, ezt követően meg kell erősíteni a nedvességálló gipszkarton lapot, amelyet korábban a kívánt átmérőtöredékre vágtak. A rögzítés speciális csavarokkal történik.

A lapok előkészítésekor be kell vinni a nyílást az ellenőrző ajtó utólagos felszereléséhez, majd ellenőrizni lehet a berendezés állapotát és az eredménytábla számát. Ezután padlóburkolatot kell készíteni. A kerámia cserép szűk helyeken van vágva, ezért költségei általában magasabbak, mint a terület megjelenítése. Az alaprész mélyen átterjedő láncindítóval alaposan átdolgozott. A külső felületet az önszintezéssel egyenlíti ki.

Ezután hozzon létre egy önterülő padlót, és a színes vagy átlátszó kompozíció választása teljesen a személyes preferenciáktól függ. Egy átlátszó felületen olyan képet kell elhelyeznie, amely háromdimenziós lesz a kiöntés után. Gyorsított összehangolás tűgörgő segítségével történik. Ha a keverék száraz, erős lesz.

Mivel az önterülő padlók fagyása során felszabaduló gőzök egészségre károsak, célszerű légzőkészülékben dolgozni.

Amikor a padló készen van, ez a munkafutás a falakkal. A csempe alatt feltétlenül alapozó; súlyos szabálytalanságok esetén a cementréteg alkalmazható. A gipszkarton dobozok nem kerülnek a csempe alá, kivéve a kettős alapozást és az egyes ízületek beágyazódását. A teljes körzet mentén az első csempe magasságában rake vagy szintek vannak szerelve. Ez lehetővé teszi a szoba pontos és gyors befejezését.

A falazás követi a sorokat, amíg a kívánt magasságot el nem éri; függőleges és vízszintes keresztmetszeteket kell biztosítani az ízületekre. Amikor a nap elhalad, a sínt eltávolítják, és felhelyezik az alsó lapkát. Ha nem férnek hozzá, akkor problémamentes elemeket vághat. Tehát felesleges nehézségek nélkül a falak díszítése a saját kezeikkel történik, ugyanolyan jó, mint a kunyhók brigádjának segítségével. A fugázás standard módon történik.

A műanyag panelek használata esetén eltérő a helyzet. A falak fém vagy fa profilokból állnak. A rés egyik állványról a másikra - legfeljebb 50 cm, a keretnek derékszögűnek kell lennie a panelek menetéhez. A blokkok egyszerűen telepíthetők: el kell indítani az első részt a kezdő profilokban vagy sarkokban; az összes szerkezetet csavarokkal rögzítse a külső füleken keresztül.

Ezután speciális elemekkel zárja be a sarkokat: vagy a panelekhez rögzítve vagy a folyadék körmökhöz külsőleg ragasztva. Ha a tapétát választja, az egész felület szennyezett és szennyezett, alaposan előkezelve. Ezután a falakat Vetonit-t használják nedves helyiségekben. Alkalmazza egyszer vagy kétszer - attól függ, hogy milyen erősen deformálódtak a falak. Különösen nehéz helyzetekben háromszor is impregnálják a primert.

Az alapozás után a szárított felületeket úszással és csiszolópapírral egyenlítik ki. Mozgassa őket egy körben. Ha fennmaradó hibákat észlelnek, azokat további tollak és dörzsölik. Miután megtisztították a falakat a porból, ismét meg kell kezdeni őket. Ez az, kész a háttérkép beillesztésére.

Miután leküzdeni a falak díszítésének minden nehézségét, a mennyezetre kerülnek. Ha csatlakoztatva van, akkor vonalat kell rajzolnia a vonal peremén a struktúra megjelenítéséhez. A vezető profilok a falakhoz vannak rögzítve, erre a célra lyukakra van szüksége a gyors beillesztéshez. A főprofilok közötti lépés 0,4 m, az átjáró vonala a függesztők rögzítését szolgálja. A keret előkészítéséhez hozzá kell rendelni a kiválasztott anyaghoz (mindig falfestéshez társítva).

A következő lépés a vízvezeték és egyéb berendezések elhelyezése. Fontos: a függesztett WC-tálak felszerelését a falburkolat előtt kell elvégezni. A hagyományos vízvezeték szerelvények esetében, amelyek a csatorna bemenetére vannak szerelve és a WC-hez vannak csatlakoztatva. Ezután a kívánt helyzetbe kerül, mivel a rugalmas tömlőt nem könnyű mozgatni, ahogy tetszik. A tartálynak még egyetlen ponton sem szabad a falhoz támaszkodnia.

A padlón lévő WC-tálca talpának jelölése a fúrás pontjával együtt történik. Ezen a ponton betonhoz használnak boraxot, és a csempéken keresztül speciális kerámia fúrót használnak. A furatokban helyezze be a tüskéket, majd tegye be a WC-t és nyomja be a hatszögletű csavarok alját. Az Ön adatai: gumi alátéteket a csavarok alá kell helyezni, lehetővé téve, hogy ne szakítsa meg a vékony vízvezetéket. Díszítő kupakkal borított kalapácsok.

Csak ezen munkák után lehetséges a víz összekapcsolása és a WC-tál talpának csatlakozása szilikonalapú vegyülettel. Ha a mosdót a WC-ben is elhelyezik, a választás a készlet záróelemeire vagy a falba csavarozott dübelekre rögzítésre kerül. Általában az utasítások utasításai vezérlik. Csak a rögzítés után csatlakoztathatja a vízellátást és a leeresztő csatornát. De a mosdó ezen nagy átalakítása még mindig nem áll meg.

Hogyan kell kitölteni?

Ezután lépjen be az ajtók beszereléséhez. A doboz helyzete a lehető legpontosabban kalibrált minden oldalról. Ha nehéz ruhát használ, rögzítse a dobozt tüskével. Nem szabad félnie a gyenge megjelenésüktől - csak a pántok területén és a reteszelőnyílás alatt kell rögzíteni a rögzítőelemeket. Az Ön információiért: a tapasztalt mesterek minden manipuláció után ellenőrizzék a szintet, hogy elkerüljék a legkisebb váltást. Amikor a penge behelyezése befejeződött, fel kell szerelni a habarcsot, és fel kell töltened a teljes rést a kerület mentén.

Amikor a habot egy hengerről eltávolítja, egy cikcakkban mozog, és megpróbálja tartani a dobozt bizonyos helyzetben. Nem lehet felesleges habot felvenni, mert elkerülhetetlenül kibontakozik, és túl fog lépni a kontúron. Vágja ki a habot ½ nap után, miközben óvatosnak kell lennie, és hagynia kell mindent belülről. A szükségtelenül vékony dobozokat további részletek egészítik ki. A hornyok jelenlétében vágja el a csíkokat a kívánt méretre és pattintsa a helyére; egyszerű habosított vagy csavarokkal ellátott lapok.

Nem számít, milyen óvatosan szerelték fel az ajtókat, ha a választásaik sikertelenek, a problémák egyre inkább hógolyón fognak növekedni. Az üveg dizájn, egészben vagy részben, elegánsnak és elegáns megjelenésűvé válik. Ne féljen a kívülről kipörgölni, mert megrendelheti a változatot sötétített vagy matt üveggel. Ha kisgyermek van a házban, idősek vagy súlyosan beteg betegek, akkor a fürdőszobába vezető ajtók lehetővé teszik, hogy az üvegen keresztül irányítsuk a sziluettet, és időben megmenthessünk. Ugyanakkor az üvegajtók környezetbarátak és kényelmesek, jól felszívják az idegen zajokat. A gyártók körében számos érdekes modell létezik.

A higiénia és a kényelem szempontjából a PVC ajtók nem rosszabbak, mint az üvegek, és általában könnyebbek, mint a fából készültek. Ez lehetővé teszi, hogy elhagyja a hatalmas hurkot és nehéz dobozokat a falak keményítéséből. Egy különleges film, még a minimális gondossággal is, évekig tart.

A fa nyílászárókat csak abban az esetben lehet rögzíteni, ha a fürdőszobában erősen elszívott. Ha nincs ott, akkor még a leginkább ellenálló a nedvességkőzetekre is rövid idő alatt nedvesedik és romlik.

Sikeres példák

Hosszú idő telik el, hogy pontosan meg tudjuk határozni, hogyan lehet a lakást vagy a házat WC-t rendezni, konzultálni szakértőkkel és barátaikkal. De a legszembetűnőbb minták és ötletek, amelyekről navigálni tudsz, a szemed előtt vannak.

Ezután kiderül, hogy egy rendes WC-t egy valóban szokatlan és eredeti térré változtat.

 • Így csinálhat egy meglehetősen nagy, 10-12 négyzetméteres WC-szobát. Van egy mosogató az ajtó közelében, és a fal közepén a bejárattal szemben van egy WC. A gazdag piros lapok négyzetei úgy tűnik, hogy folyamatosan összekapcsolják a padlót és a falat stilisztikusan. A tökéletes sötét ajtó, a függőleges ablak a bal oldalon kiegészíti és kiegészíti a kompozíciót.
 • A toalett kialakításának modern megközelítése eltérő lehet, de mivel nem kevésbé eredeti. A szokásos "fehér trón" az egyetlen tétel, melyet a tervezők választottak ki. A falak és a padló különböző színű természetes kőből készül. Szinte mindenhol simán és egyenletesen van, de a szekrényt és a szekrényt a bal oldali szekrény felett kiemelkedő megkönnyebbüléssel készítik. A bejárat legtávolabbi részében a kő hátterét hirtelen egy elegáns zöld panel helyettesíti, amelyet egy másik falon függő ovális tükör reflektál.