Legfontosabb > Dekoráció

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Javítás kis fürdőszoba

Ha a fürdőszoba kicsi, akkor a tervezés fő feladata az űrtartalom növelése. A helyzetet bonyolítja az a tény, hogy ebben a helyiségben több szükséges vízvezeték-elemet kell elhelyezni. És a kis fürdőszobai javítás sikeres volt, meg kell találnia néhány alapvető szabályt.

Befejező munkák

Minden javítás befejező munkával kezdődik. És a kis méretű fürdőszobák anyagainak megválasztása számos jellemzővel fog rendelkezni.

Színes megoldások

A megfelelően megválasztott színek világosabbá tehetik a helyiséget, és vizuálisan növelhetik a helyet. Állítsa le a választást nyugodt és élénk színekkel, inkább meleg pasztellel, mint például barack, bézs, tej, homok. Öltöny és lila lila, zöld, rózsaszín. Ha jobban szereted a sötét telített színeket, akkor elrendezheti a padlót, így a mennyezet és a falak világosak. De még mindig nem ajánlott túl világos és fülbemászó hangokat használni, erősen nyomja meg és csökkenti a területet. El kell hagyni az éles kontrasztokat, ők inkább a tágas szobákban vannak.

Fontos a helyes képek kiválasztása. Túl nagy lesz a szoba még kisebb. De a kis motley minták nem terjeszkednek a térben, ezért jobb, ha megállítjuk a választást a közepes méretű mintákon, nem túl szembetűnő. A függőleges rajzok vizuálisan növelik a mennyezeteket, a vízszintesek növelik a helyiség területét.

Fal dekoráció

A falak díszítésére egy kis fürdőszobában a legjobb, ha nem túl bonyolult anyagokat használnak. Például festheti őket. A fényes festék ideális, mivel a fényes felületek fényt tükröznek, szétszórják, és ezáltal kiterjednek a tér. Használhat gipszet is. Ha úgy döntesz, hogy díszeset választasz, akkor jobb, ha nem egyszerű textúrákra koncentrálsz, mivel a bonyolult domborművek motley effektust eredményeznek és "ellopják" a négyzetmétereket, amelyek súlyosan hiányoznak.

A legnépszerűbb kivitel a csempe. És ha úgy döntesz, hogy használod, akkor emlékszel néhány fontos pontra. Először is ajánlatos egy kis méretű csempe kiválasztása, mivel egy nagy méret csökkenteni fogja a helyet. Másodszor, figyeljen a lehetőségekre fényes és nem túl bonyolult bevonattal. Kiválaszthat egy mozaikot is, de a képek nem lehetnek túl sokszínűek vagy nagyok. Ezenkívül a befejeződéshez műanyag paneleket is használhat.

Azt is meg kell írni a falak felületének összehangolásáról. A kis méretű fürdőszobában nem ajánlott a gipszkarton szerkezetek használata, mivel jelentősen csökkenti a helyet. A legjobb megoldás a gitt, ez segít kiegyenlíteni minden szabálytalanságot, de a terület ugyanaz marad. És még egy fontos pont. Nem szükséges vízszintesen két zónára osztani a falat, egy ilyen technika szó szerint megtörni és megosztani a téren, ami vizuálisan csökkenti a méretét.

Padlóburkolat

A kis méretű fürdőszoba padlózatának befejezéséhez szabványos csempe, bármilyen méretű lehet. De jobb, ha a szokásos módon vagy átlósan helyezkedik el, mivel a komplex minták csökkentik a felület nagyságát. Van egy másik érdekes lehetőség - önterülő padló.

Mennyezeti kivitelezés

A fürdőszobában lévő mennyezet festhető, mivel a nedvesítés nem a legjobb megoldás a magas páratartalmú helyiségben. Műanyag panelek is használhatók. Ha a helyiség elegendő magasságban van, akkor egy feszített vagy felfüggesztett mennyezet fog tenni (kis magasság esetén jobb eldobni ezt az elképzelést, mivel az építkezés "lopni" 10-15 centiméter). A befejező anyagoknak világosnak kell lenniük. Ha nem félsz a merész ötletektől, akkor használd a tükörpaneleket a dekorációhoz, tökéletesen megbirkózhatsz a tér terjeszkedésével, mivel tükrözik és diffundálják a fényt.

Vízvezeték és bútor kiválasztása

A fürdőszoba és a WC helyreállítása során különös figyelmet kell fordítani a vízvezeték megválasztására, mivel meghatározza a helyiség funkcionalitását és a legfontosabb szerepet játszik.

WC-tál

A szokásos és legnépszerűbb padlófülkék, amelyekben a tálca a tartályhoz kapcsolódik, sok helyet foglalnak el, így szükséges egy kis kombinált fürdőszobában. És hogy értékes négyzetmétereket takarítson meg, figyeljen a falhoz közel álló kompakt modellekre, például falra (padlóra). Érdekes megoldás lenne egy sarokkád, amely az egyik sarokban helyezhető el. De talán a legjobb modell a térmegőrzés szempontjából felfüggesztési modell lesz. A tartály a falba van szerelve, és maga a tálca a falhoz van rögzítve.

fürdő

Azonnal érdemes megjegyezni, hogy egy szabványos öntöttvas vasaló azonnal "enni" egy harmadik, vagy akár egy fele egy szoba, ezért jobb, ha figyelni a kis akril modellek. Érdekes és optimális megoldás lenne egy sarok háromszög alakú fürdő. De a komplex formákat el kell hagyni. Ne zárja le a fürdőfüggönyt, hanem csökkenti a területet. Nem ajánlott záródni egy képernyővel, ebben az esetben a padló meglehetősen nagy része egyszerűen elvész.

Zuhanykabin

A zuhanyzó nagyszerű helyettesítő lehet a fürdők számára. És ha úgy gondolja, hogy mérete sokkal kisebb, akkor ez a lehetőség optimális lesz egy kis fürdőszobához kombinálva. Ha a cél a maximális helytakarékosság, akkor fordítson figyelmet a sarokmodellekre, mivel a normál négyzetek "kiemelik" a helyiséget kiemelkedő sarkok miatt. A fülke falainak fényesnek, nem mattnak kell lenniük.

héj

Válasszon egy közepes méretű mosdót sima formákkal. A felhordott modelleket előnyben részesítené, mivel a tál alatti lábak helyet foglalnak. Jobb felszerelni egy tároló szekrényt a mosogató alatt, de nem szabad terjedelmesnek lennie és túlnyúlnia a zóna szélein.

Szekrények, szekrények és polcok

A kis fürdőszobának működőképesnek kell lennie, így nem teheti meg helyeket a dolgok és a higiéniai cikkek tárolására. De a szekrények és az állványok elhelyezésének a lehető legésszerűbbnek kell lennie. Ha nincs hely a szoba alsó részén, akkor használja a felső zónát. Így egy kis szekrényt fel lehet húzni a mosdó fölött vagy a mosdó fölött. De egy ilyen dolog nem lehet terjedelmes és kitűnjön. Válasszon egy lapos szekrényt, amely szinte összeolvad a falhoz. A fürdőszobában több polc található. De sokan hozzák létre a rendetlenséget, de erre nincs szükség.

Hogyan rendezzék a bútorokat?

A fürdőszoba és toalett javítása nem csak a bútorok és a vízvezeték választékát, hanem helyes elhelyezését is magában foglalja.

 • Egy négyzetméteres szobában minden bútor és vízvezeték elhelyezhető a sarkokban vagy két fal körül. Az egyiknek messze van, vagyis az ajtóval szemben, és a másik szomszédosnak kell lennie.
 • Ha a szoba téglalap alakú, tegye be egy zuhanycsészét vagy kádat az egyik falba, a másik helyiségben pedig egy WC-t és mosdót.
 • A kombinált fürdőszoba két zónára osztható. Ehhez a falak egyikébe fürödni, és a másik végére helyezzük el a mosdót és a mosdót. Az elválasztó elem szerepe a fürdőszoba és a WC között elhelyezett szekrény vagy mosógép által játszható.

világítás

A világításnak elegendőnek, de nem túlzottnak kell lennie, mert ugyanabban a fürdőszobában - egy hely a magányhoz és a pihenéshez. Dobjon el egy nagy központi forrást, szétszórja a fényt, és több kisebb halogén spotlámpát helyez a vászonra. De ne túlzás, különben a helyzet csak romlik.

Hasznos tippek

 • Ne vigye el a szobát. A higiéniai termékek és termékek nem lehetnek folyamatosan láthatóak.
 • Ügyeljen arra, hogy elrejtse az összes kommunikációt, mivel a tömlők és a csövek zavaró hatást eredményeznek és szűkítik a helyet.
 • Használjon optikai illúziókat tükrökkel és fényes felületekkel, amelyek növelik a helyet. De nem szabad túl sok, különben a szoba már nem lesz kényelmes. Egy nagy tükörre egy falon lehet lógni.
 • Ajtó kiválasztása, figyeljen a csúszó modellekre. Ha a szokásos swing ajtót választotta, akkor kinyitnia kell a külsőt. Dobja el a masszív fából készült modelleket, figyeljen a könnyebb műanyagokra.

Javítsunk egy kis fürdőszobát - 35 fotó sikeres belső dekorációval

Korábban egy kis fürdőszobai javításra csökkentették az elavult vagy törött vízvezeték cseréjét egy újabb és cserélő anyaggal. Napjainkban, amikor az emberek arra törekszenek, hogy otthonaik ne csak kényelmesek és funkcionálisak, de különösen szépek is legyenek, különböző stilisztikai irányokat alkalmazva, a javítás egy meglehetősen fáradságos folyamatgá válik. A régi épületek kis fürdőszobák, sőt, gyakran megosztották a fürdőszobát és a WC-t. Annak érdekében, hogy egy kis fürdőszobát és WC-t alaposan megszervezhessünk, meg kell vizsgálni a tervezők által használt néhány trükköt a legnagyobb kényelem és kényelem elérése érdekében. Ma Dekorin meg fogja osztani veletek néhányat.

Javítson egy kis fürdőszobát és WC-t: hol kezdjen

Az első dolog, amit meg kell állítani, miután megkezdte javítani a fürdőszobát, az elrendezés. A projekt elkészítése - a fő szakasz, amely meghatározza az összes további munkát, amely megköveteli a kis fürdőszoba javítását. Fontos meghatározni azt az összeget, amelyet hajlandó költeni a javításokra. A költségelemek elég sok lesz. Az anyagok és vízvezetékek beszerzésénél figyelembe kell venni a szakképzett szakemberek munkáját, akik elvégzik az összes javítási munkát. Még akkor is, ha úgy döntenek, hogy megcsinálják magukat, még mindig segítségre lehet szükség. Véletlenül a beépített vízvezeték-elválasztó elemek bontásához vagy a rács beépítéséhez szükséges alagút tervezéséhez az érintett hatóságok engedélye szükséges.

A projektnek tükröznie kell egy kis fürdőszobát és WC-t az "A" -ról "Z" -re. A projektben fontos figyelembe venni a vízvezeték- és bútorelemek helyét, további kommunikációt, fülkéket és nyílások falakat, befejező lehetőségeket, tükrök és lámpák elhelyezését. Pontos mérések és számítások szükségesek mindenben, hiszen az elülső rész minden szükséges belső tétel és anyag megvásárlása.

A felületek befejeződésének megválasztásakor figyelembe kell vennie a helyiség mikroklímáját - magas páratartalmat, hőmérsékletváltozást és párolgást. A kerámiacsempék, porceláncsempék és műanyag panelek leggyakoribb használata, bár egyes esetekben a kisfürdő javításának tervezése során a falak festésére vagy más lehetőségre is szükség lehet. Szintén el kell dönteni a színes megoldásról a fürdőszobai dekoráció előtt. Ami jobb a színek és árnyalatok használatához, akkor a cikkben az egyedi helyiségek példájánál is nagyobb figyelmet fordítunk.

A WC-vel kombinált kis fürdőszoba javítása: sikeres design megoldások képei

Sok régi stílusú apartman, például a Hruscsov házak kombinált fürdőszobával rendelkeznek, és ez nagy előnyt jelent a helyiség maximális funkcionális és esztétikai kialakításában. Ha ez különálló, akkor ezt a problémát a válaszfal lebontásával lehet megszüntetni. A fürdőszoba kombinációja kiterjeszti a területet, és lehetővé teszi, hogy a WC-vel kombinált kis fürdőszobát (fényképeket hasonló lehetőségek mutassanak be) a legsikeresebb módon.

A fal lebontása mellett meg kell szüntetni az összes régi bevonatot is, majd a szükséges kommunikációs és elektromos vezetékeket lefektetik, valamint a padló, a mennyezet és a falak felületének kezelésére.

A kombinált kis fürdőszoba összeszerelése először is a berendezést oly módon vonja maga után, hogy a tér tágas és funkcionális legyen. A tágas helyiség hatása a falak és a mennyezet világos színeinek használatával érhető el. A mennyezeti részt felfüggesztett mennyezetek tükrös felületű vagy felfüggesztett gipszkarton szerkezettel díszítették, amely kétlépcsős fénnyel felszerelhető. A padló főként egy cserépet jelent. A padlólapoknak a legmagasabb szilárdsági tulajdonságokkal kell rendelkezniük, jobb, ha durva felületük van a nagyobb biztonság érdekében. Színes - lehet sötét vagy könnyű.

Javítás egy kis fürdő a "Hruscsov"

Javítson be egy kis fürdőt a "Hruscsovban", amint a képen látható, jobb lenne, ha megnézzük a falak élénk színeit. A falakon lévő tükörfelületek hozzájárulnak a helyiség vizuális terjeszkedéséhez is. Ha a befejező anyag kerámia csempe - érdemes közép- vagy kis méretű modellt kiválasztani, a minta felületen való jelenléte elvben nemkívánatos, szélsőséges esetben szintén kicsi ahhoz, hogy ne terhelje a helyet.

Javítás egy kis fürdő a "Hruscsov" azt jelenti, hogy jelen van a szükséges vízvezetékszerkezetek. A kombinált fürdőszobában fürdőkád, WC, zuhanyzó, bidé és mosdó található. A kis méretű helyiségekben az összes berendezés telepítése lehetetlen, ezért a leginkább szükségeseket választjuk. A legjobb megoldás a zuhanyozás, hiszen sokkal kevesebb helyet foglal el, mint egy álló fürdő. Ha azonban a választás a fürdőben van - normál (hosszanti) vagy szögletes lehet, ami bizonyos területeket is szabad. Miután megkezdte a kombinált kis fürdőszoba javítását, azonnal meg kell határoznia a WC-modellt (a felfüggesztett szerkezet megköveteli a telepítés telepítését). A felfüggesztett WC-tál tervezés segít abban, hogy megnyerje a helyet.

Bútorok kis fürdőszobához

A kis fürdőszobába való bútorokat a lehető legkisebbre kell választani: lehet egy tisztán állvány polcokkal különféle kiegészítőkhöz, egy éjjeliszekrényhez egy mosdókagyló alá stb. Gyakran a tisztítószerek és takarítóeszközök tárolóhelye a fürdőszobában van elrendezve, szemet gyönyörködtető kerettel, ajtókkal vagy függönyökkel. A kis lakásokban az egyik probléma egy mosógép telepítése, amelyet a kommunikáció közvetlen közelében kell elhelyezni (konyha, folyosó vagy fürdőszoba). A mentett helyre telepíthető, ha a kis fürdőszoba zuhanyzóval javításra kerül, vagy "elrejthető" az éjjeliszekrényben a mosdó alá.

Javítás egy kis fürdőszobában: érdekes elrendezésű képek

Ha a család meglehetősen nagy - a fürdőszobát nem mindig lehet nyereséges megoldás, a fürdőszoba és a WC külön elrendezése sokkal kényelmesebbé válik. A kis fürdőszoba javításának elképzelései meglehetősen sokak lehetnek, de a tervezés alapelvei ugyanazok maradnak - könnyű kivitel, többszintű világítás, tükrök jelenléte és minimális bútorok.

A kis fürdőszobában végzett javítások során érdemes gondoskodni egy jó kipufogórendszer jelenlétéről, hiszen a gőz folyamatos felhalmozódása a 3-4 négyzetméteren belül. m. káros hatással lehet a belső térre.

A fürdő alakja nagymértékben függ a szobától, és szögletes és standard lehet. A mosdókagyló alatti éjjeliszekrényben a mosdó mosdója alatt különféle mosó- és tisztítóeszközöket tárolhat a kozmetikumok, törölközők stb. Tárolójában. A mosogató felett egy kis lógó polc a napi higiéniai termékek számára.

Napjainkban gyakran találkozhatsz egy kis fürdőszobával történő javítással, zuhanycsészével. Jobb, hogy az ajtók üvegesek voltak és csúszós kivitelűek voltak. Tehát a fürdőszoba elhelyezése sokkal jobban néz ki.

Kis fürdőhely felújítása: hasznos tippek

Az előző cikkben áttekintettük a fürdőszoba optimális szervezésének főbb pontjait egy kis helyiségben. De még mindig sok különböző árnyalatot kell figyelembe venni és használni a javításban.

Az ajtó a kis fürdőszobába

A kis fürdőszobát úgy kell elhelyezni, hogy kinyíljon, vagy csúszó szerkezetet használjon. A kombinált fürdőszobákban az egyik oldalfal közelében lévő ajtó, és nem a központban, előnyös lesz.

Zóna kis fürdőszobával

A kis fürdőszoba javítása nem terjedhet ki az építészeti területek (lépcsők, osztagok, válaszfalak stb.) Miatt a kis terület miatt. A területek kijelölése a színpaletta különböző árnyalatainak használata, zökkenőmentes átmenet vagy fénytervezéssel lehetséges. A polcokon felszerelhetjük a beépített fülkéket úgy, hogy ne oszdd el a helyet csuklós elemekkel, amelyek megakadályozzák a fény elterjedését.

Világítás egy kis fürdőszobában

A világításnak két szintje lehet. Az első fal- és mennyezeti lámpák (lehetőleg matt üvegből készültek), amelyek olyan környezetet bocsátanak ki, amely elősegíti a pihenést és a pihenést. A második a tükör közelében található munkaterületen található. A fülkék megvilágításához használhatja a LED szalagot.

Vízvezeték egy kis fürdőszobához

A vízvezetékberendezések megválasztásakor jobb, ha a porcelán termékek előnyben részesítik előnyben - sokkal tisztábbak. A csaptelep kiválasztásánál figyelni kell a termosztatikus csaptelepek új modelljére - kicsit drágábbak, mint a klasszikus szelep, de gazdaságosabb és megbízhatóbb. Az ilyen modell megszerzésének költsége nagyon gyorsan meg fogja indokolni magát.

A kis helyiség javításában végzett munkák listája

A kis fürdőszoba felújítása a következő munkamódszereket tartalmazza: a régi berendezéseket és befejeződéseket, a csővezetékek felszerelését, a vezetékezést, a felső és az oldalsó felületek kiegyenlítését, a falak és a mennyezet felületének felújítását az elektromos csatlakozók beszerelésével, a padló kezelésével, beleértve az esztrichet, a vízszigetelést és a befejezést. Végül, az ajtó felszerelését.

A kis fürdőszoba javítása nehézkes, de az eredmény a legtöbb esetben igazolja az elvesztegetett időt és energiát. Érdemes megjegyezni, hogy a kis helyeken történő javításnak pozitív oldala van, ami sokkal alacsonyabb költségekkel jár, mint a befejező anyagok beszerzése és a szakemberek munkája. Ezen felül, a modern tervezés egyik legfontosabb trendje a fürdőszoba kialakítása, az igazi büszkesége az otthonnak.

Kis fürdőszoba kialakítása (valódi fotók)

A fürdőszoba olyan helyiség, amelyben mindennek a lehető leghatékonyabbnak és esztétikainak kell lennie. Ebben a cikkben lehet majd megtudni egy kis fürdőszoba árnyalatát, mely belső elemeket választani, mely fürdőszobai felszerelést előnyben részesíteni, valamint hogy hogyan lehet elérni a maximális helytakarékosságot.

Kis fürdőszoba, hogyan kell felosztani a szabad helyet.

A standard fürdőszoba mérete 4-6 négyzetméter. m., minden fent (7-10 m²) egy nagy fürdőszoba.

Fürdőszoba mérete 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. Egy ilyen szobában csak az összes szükséges, azaz: fürdőszoba és mosdó található.

A fürdőszobai jellemzők alapelvei:

 • A kényelem és a tér növelése érdekében az ajtónak kifelé és lehetőleg üres falra kell nyílnia (ahol semmit sem lehet elhelyezni);
 • Javasoljuk, hogy a mosdót és a tükröt helyezze el úgy, hogy amikor belépsz a szobába, a szemed azonnal rájuk esik;
 • A fürdőszobát a falhoz kell helyezni, és fel kell venni a helyet (így a fal és a fürdőszoba között nincs semmiféle rés);
 • A helytakarékosság érdekében a mosógép a mosogató alá helyezhető;
 • A mosdó alatt mosógép helyett szekrény lehet;
 • A helyet zuhannyal lehet megtakarítani.

Külön fürdőszoba és WC

A fürdőszoba általában 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. A helyiség minden mérését pontosan el kell távolítani, majd válassza ki, hol és milyen elemek találhatók. És csak akkor válassza ki a vízvezetéket, mert ha korábban választottad, akkor nem illeszkedik a mérethez.

Külön fürdőszoba és egyebek:

 • Ha két vagy több ember van egy családban, akkor fürödni és mosdóhelyet foglalni anélkül, hogy bárki zavarná;
 • Nem elég hely, minden szükséges kommunikációnak zsúfoltnak kell lennie;
 • A mosdó után folyamatosan kellemetlen kényelmetlenség szükséges a következő helyiségbe való belépéshez.

Kombinált fürdőszoba

Ebben a kiviteli alakban vannak előnyök és hátrányok is.

Pozitív szempontok:

 • Több hely;
 • A mosdó után nincs szükség a fürdőszobába;
 • Lehetőség van minden szükséges kommunikációra a fürdőszobában.

hátránya:

 • Hátránya nagy családnak, amikor a fürdőkészülék elfoglalt és a WC-hez való hozzáférés blokkolva van;
 • A frissítő illata a fürdőszobában.

A sarokkád egy jó hely egy kis szoba számára.

A sarokkád jó megoldás egy kis fürdőre. Segít megtakarítani a helyet.

A helytakarékosság a sarokkád méretétől függ, de szerény és nagy is lehet.

És arról is, hogy a vízvezeték többi része hogyan kerül a helyiségbe. És attól függően, hogy, mint az evés helyét, úgy optimalizálja.

Egy nagyon szerény sarokkádban a felnőtt valószínűleg nem tud kényelmesen belemenni, de zuhanyozni fog.

De ebben az esetben zuhanyozhat.

De ha a családnak van gyermeke, akkor kényelmesebb lesz a fürdőben fürdeni.

Zuhanykabin - remek kis fürdőszoba

A zuhanyzófülke jelentős helyet takarít meg a fürdőszobában. Csakúgy, mint a szín és az anyag vizuálisan bővíteni a teret.

előnyei:

 • Helytakarékoskodás (kis fürdőszobákban ez nagyon fontos);
 • A víz nem permetezett a zuhany alatt;
 • A hideg levegő nem lép be a kabinba zuhany közben;
 • A gyermekek számára speciális modellek vannak, mély tálcával;
 • A zuhany alatt a sérülés kockázata alacsonyabb, mint a fürdőszobában;
 • A víz megtakarítása (fürdés közben a fürdőszobában, a víz többet költ, mint a zuhanyzóban).

hátrányai:

 • Nem lehet teljesen vízbe merülni és élvezni az órát;
 • Az idősek hátrányai;
 • Napi karbantartást igényel (tisztítandó plakk).

Hogyan helyezhetünk el egy mosógépet

A mosás elegendő helyet foglal a fürdőszobában, különösen akkor, ha a fürdőszoba kicsi.

Számos jó lehetőség van a mosógép elhelyezésére:

 • A mosdó alatt (ha van egy hely ellene);
 • Az asztal alján, a mosdó közelében (a mosdó alatt elhelyezhetsz egy szekrényt vagy polcokat);
 • A konyhában (fel lehet szerelni a pulton alatt).

Az első kiviteli alaknál, a mosógép mérete miatt, a mosogató magas lesz. Ehhez tanácsos felemelni a padlót javításkor, a gép helye mellett.

A második lehetőség egy kis fürdőszobában kevésbé lehetséges, ha már van egy teljes fürdőszoba. De ha inkább fürdőszobára helyezi el a zuhanyzót, akkor elég lesz.

Ebben az esetben a szoba könnyen elfér egy szekrényt, polcokat, mosodai kosarat.

A harmadik esetben ez a megoldás meglehetősen nyereséges, hiszen a helyet a fürdőszobában tárolják.

Ennek számos hátránya van:

 • A zaj a gépből (a fürdőszoba ajtaját le lehet temetni, valaki rendszeresen belép a konyhába, a zaj pedig bosszantó lesz);
 • Gyakran használják mosógépet a kosár helyett kosár helyett, kevésbé megfelelő a konyhában, mint a fürdőszobában (gyakran a gép ajtaja nyitva van, ami kellemetlenséget okoz);
 • A por és a termékek tárolása nem ajánlott (valószínűleg szétszóródik a mosási folyamat során, és a közelben vannak termékek).

Kis fürdőszoba díszítése

A fürdőszoba fontos és gyakran látogatott hely a lakásban. Meg kell kényelmes, kényelmes és funkcionális. A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyag a pénzügyi kapacitástól, a vele való együttmûködés bonyolultságától, valamint a jövõben attól függ, milyen egyszerű és egyszerû a tisztítás.

Kerámia burkolólapok

Ez egy általánosan használt és meglehetősen gyakori anyag. A kerámia csempe ellenáll a nedvességnek, megbízható, tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat.

A csempék gyártásának folyamata nem bonyolult, így magad is megteheti. Egy ilyen csempe hosszú ideig tart, könnyen kezelhető, és nincs szükség különös gondosságra. Ő is elég stílusosnak tűnik.

Választhat bármilyen színt és mérett. Ennek az anyagnak egy mínusz az a magas ár.

mozaik

Ezt az anyagot gyakran használják kerámia cserépként. A mozaik ellenáll a nedvességnek, tolerálja a hőmérséklet változásait. Ez az anyag is tartós és megbízható.

A mosogatón a mozaik falán, a fürdőszobán, a négyzetek, téglalapok, gyémántok, hatszögek formájában választhatók.

És mi is a plusz, segítségével, bármilyen felületet furnérozhat (ívelés, párkány vagy rés formájában).

A mozaik olcsóbb, mint a kerámia csempe, de drágább, mint a műanyag panelek. Legfőbb hátránya a lefektetés (nagyon hosszú és időigényes, mivel sokkal kisebb, mint a méretű csempe). A kiváló minőségű munkavégzéshez és a jó esztétikai megjelenéshez szakértőt kell felvennie.

Műanyag panelek

Ez a lehetőség a faldíszítés olcsóbb, mint a kerámia csempe és mozaik. Az ilyen anyag elviseli a hőmérsékletet és ellenáll a nedvességnek.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és nem igényelnek speciális szerszámokat. Megbízható, ha a munkát jól és megfelelően végezték (ha a varratok nem tömítettek tömítőanyaggal, akkor nedvességet adnak).

A műanyag panelek bármilyen színben választhatók. Ennek az anyagnak nagyon fontos és jelentős hátránya, hogy az idő múlásával megjelenik a gomba formája és spórái.

Szekrény és tükör kiválasztása a fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában elég sok hely van. Ennek megfelelően minden, ami létezik, a lehető legtágabbnak kell lennie.

A belső térnek azonban minimálisnak kell lennie. Nem szabad sok helyet foglalniuk, mivel a helyiség kicsi, ezért kicsi tárgyakat ajánlani.

Két lehetőség közül lehet választani:

Az első változatban minden nagyon egyszerű. A szoba sarkában egy zuhanykabin telepíthető, a szoba többi részében egy mosdó található a pulton, a mosdó alatt egy szekrény található, mellette egy mosógép.

A mosogató felett tükör telepíthető a táblagép teljes hosszára.

A második verzióban kevés hely van a szobában. Ilyen esetekben a mosógép a mosogató alá van szerelve, és egy tükörszekrény felett van (nem sok helyet eszik, mindent el tud tárolni, és nem kell tükört telepíteni).

A kényelem és a helytakarékosság a hely, hogy a niche (tárolási szappan, sampon, stb), akkor sokkal jobb, mint a további polcok.

A padló és mennyezet befedése a fürdőszobában

Leggyakrabban a dekoráció a padló a fürdőszobában használják:

 • Mozaik (az anyag tart sokáig, nedvességálló, könnyen tisztíthatók vele, vízzel érintkezve a padló csúszós);
 • Linóleum (a legegyszerűbb és anyagilag előnyös anyag);
 • Természetes fa (drága lehetőség, az anyag állandó ápolásra szorul, fél a nedvességtől (védő bevonattal kell kezelni));
 • Természetes kő (az anyag meglehetősen drága, nedvességgel szemben ellenálló, hosszú ideig tart).

A fürdőszoba mennyezetét leggyakrabban festették. Ritkán feszített mennyezet. Mindkét lehetőség mindenképpen alkalmas, de a felfüggesztett mennyezet sokkal szebb és elegáns.

Fény megválasztása

A nap különböző időpontjaiban a fürdőszobában lévő fény különböző célokra szükséges, ennek megfelelően néha kevesebb, és néha több is szükséges.

Nagyon fontos, hogy ezt a szobát nagyon jól megvilágítsa, ugyanakkor ne felejtsük el a biztonságot.

A világítás fő típusai:

 • A fő fény (egy fényforrás található a mennyezeten, megvilágítja az egész szobát, de a fürdőszobában gyakran függöny használ (megakadályozza, hogy a fény bejusson a fürdőszobába));
 • Spotlámpák (egyenletesen elhelyezve a helyiségben, és ennek megfelelően az egyes területekkel kapcsolatos problémák nem).

Ne felejtsük el a munkafényt - ez a mosogató fölött vagy a tükör felett lévő fény. Ehhez fali lámpatesteket, pontlámpákat vagy irányított lámpákat használhat.

A tükör felett vagy a tükör oldalán helyezhető el (így a világítás egyenletesebb).