Legfontosabb > Csapok

Do-it-yourself fürdőszoba javítás

Ön a saját fürdőszobájának javítására gondol? Ez nem meglepő, hiszen a teljes javítási folyamat végrehajtása függetlenül sokkal olcsóbb lesz. Átlagosan az esetleges díjak összege az összes szükséges anyag felétől származik.

Természetesen nem szabad azt gondolnunk, hogy minden egyszerû lesz: számolni kell minden lehetséges költséget, a tudás rendelkezésre állását és kellõen magas készségeket, ha nem javítások elvégzésében, akkor legalább a kezelési eszközökben. Ha nincs a fenti, akkor jobb lenne felvenni a kapcsolatot a szakemberekkel. Gondold és mérlegelje alaposan a döntését. Olvassa el ezt a cikket egy saját kézzel készített fürdőszobai javítással egy fényképen, majd végül eldönti döntését. Ebben részletesen foglalkozunk a cselekvések előállításával időrendi sorrendben, jelezve az anyagokat és a szükséges anyagok költségeinek hozzávetőleges költségét.

Szeretne többet megtudni a javításról? A cselekvés sorrendjét elemezzük

A fürdőszoba javításának végrehajtásához saját kezűleg a következőkre lesz szüksége:

 • Válasszon a vízmennyiséget, amely mennyiségét és nómenklatúráját határozza meg;
 • Készítsen fürdőszobai dizájnt, és válassza ki a kívánt színt:
 • Számítsa ki és vásárolja meg a szükséges alapanyagokat;
 • Készítse elő a helyiséget, ahol a javítást elvégezni fogják;
 • Értékelje a fürdőszoba padlójának aktuális állapotát. Meghatározni a javításhoz és vásárláshoz használt anyagok módját;
 • Javítsd meg a padlót. Ez a tétel a következőket tartalmazza:
 • a vízszigetelés - vagyis a padló vízállóságát.
 • az esztrich helyett az esztrich alatt a padló szintjének kialakítására és a padlózat szokásos felszerelésére létrehozott réteg növekszik.
 • padló szigetelés;
 • A csővezeték elhelyezése;
 • Munka elektromos vezetékekkel;
 • A mennyezet és falak vakolását;
 • Melegítés és fejfedés.
 • Falak falazása, fugázás és sarokszigetelés;
 • Padlóburkolat;
 • A szellőzőrendszer felszerelése.
 • A választott vízvezeték beszerelése.

A saját kezű fürdőszobában történő javításra fordított idő 2 hét, a fürdőszoba és a WC cseréje esetén számít. A padlóburkolatok cseréje legalább 2 hónapot vesz igénybe. Menjünk közvetlenül a megadott terv pontjai közé:

Vízelválasztás

Nehéz beszélni konkrét tippekről, mert minden a márkától és a gyártótól függ. Csak megemlítjük, hogy javítás közben meg kell gondolnod, mi a teendő a régi fürdőszobával. Ha ez ép, akkor az alábbiakban, a helyiségek előkészítésének kérdését figyelembe véve, meg kell adni a javítás módjait.

A projekt szakaszában

Ez a szakasz közvetlenül kapcsolódik a vízvezeték megválasztásához, mivel ez hatással lesz a javítás bonyolultságára és költségére. Tehát a falak csempeburkolatának jellemzője a mosdóforma formájától függ. Minden részletet lehetetlen megadni, ez egy külön cikk témája. Ne feledje, hogy házak építésénél a fürdők egyenlő mértékben ugyanazzal az anyaggal készülnek ugyanabból a szállítóból, vagyis a javítás költsége eléri a lakás költségeinek 1/5-ét. Egy hétköznapi házban nincs értelme a falba épített keverőre gondolni, mivel ez a lehetőség építés alatt áll, és a fal megtörése nem megoldás.

Ne használjon normál ipari fát és sima acél alkatrészeket. Az ilyen anyagok nedvességet szívnak fel, vagy hajlamosak a korrózióra, ezért a magas páratartalmú helyeken való alkalmazásuk nem igazolja magát. Ugyanezen okokból a fürdőszobai aljzatok és kapcsolók telepítése életveszélyes. Természetesen léteznek olyan módok, amelyekkel meg tudjuk őket adni, válaszolva számos formai követelményre, de itt nem fogjuk őket figyelembe venni. Ha a lakásban kevés hely van, vegye fontolóra egy zuhanykabin telepítését. Ez segít felszabadítani egy olyan helyet, ahol valami szükségeset lehet telepíteni. Tükrözze és válassza ki a kívánt dizájnt.

becslés

Nincs értelme magyarázni, miért szükséges a javításhoz szükséges berendezések felmérése. Ne feledje, hogy a saját fürdőszoba javító anyagának kiválasztásakor rosszabb az alacsonyabb ár. Számos olyan paraméter létezik, amelyek elengedhetetlenek, de amelyeket nehéz megérteni a speciális ismeretek nélkül. Ezek a nedvesség felszívódási, hőtágulási és porozitási együtthatói. Mivel a fürdőszobában nagy a hőmérséklet és a magas páratartalom, amely hatással van mind az anyagok erejére, mind az otthoni egészségügyi és higiéniai helyzetre, rossz az alacsony költség elve.

Valamely paramétert, amelyet valószínűleg nem talál az anyag leírásában, ezért olyan anyagokat kell kiválasztania, amelyeket közvetlenül a fürdőszobában használnak. A kültéri építéshez használt anyagok is megfelelőek lehetnek, mivel a számunkra érdekes feltételek hasonlóak.

A hozzávetőleges árakról és a kiválasztási kritériumokról:

 • A csempe ára egyenként 40-60 rubel lesz, a gyártási országtól függően. A belföldi és az európai gyártók átlagos minõségû minõsége nem különbözik egymástól, ám az európai formatervezési minták általában a legjobbak. A padlók és falak burkolólapjának helyzete ugyanaz, az egyetlen különbség a méretben van. A porcelán burkolólapok ára több, 50 rubelenként, de ajánlott a padlóburkoláshoz használni. A hagyományos kerámia burkolattól eltérően csúszásmentes felülete és nagyobb szilárdsága van. Tekintettel a fürdők viszonylag magas beavatkozására az orvosi statisztikákban, ez fontos körülmény. A boltban kell figyelni a feltétellel a felület a csempe. A sérülés jelenléte szennyeződést okozhat. Annak érdekében, hogy az Ön által választott csempe integritását biztosíthassa, az arcodra támaszkodva nézzen rá a fényforrás mentén. Egy másik tényező a képarány. Ha a csempe különböző méretű, és ez teljesen lehetséges, akkor a telepítés során a felület visszataszítónak tűnhet, és ha még nincs telepítve, akkor az eladónak vissza kell töltenie az árut. Ellenőrizze, hogy néhány pár, és csatolja egymást élek, és nézd meg. A méretbeli különbség nem haladhatja meg a millimétert. Ezután próbálja meg a széleket, legyenek simák.
 • Csemperagasztó Tekintettel arra, hogy a csempe behelyezése egyedül történik - a legjobb választás egy lassan száradó ragasztó, fél napról napra. Ez korrigálja az összes lehetséges hibát, és megadja a lehetőséget, hogy a saját örömét szolgálja. A spatulát kifejezetten a ragasztóhoz kell kiválasztani, az ilyen információ megtalálható a csomagoláson. Ha valamilyen oknál fogva a csomagolás nem tartalmaz információt a fogak pályájáról és mélységéről, és a ragasztó maga is ajánlott, akkor válasszon egy kis 3-6 milliméter mélységet. Nagy fogakkal ellátott spatula használata minden bizonnyal a csempék alatt lévő üreget eredményez.
 • A csempeburkolás mintái. A legjobb, ha műanyag keresztezést készítenek, mert könnyebb dolgozni velük.
 • Burkolat a cseréphez. Nem szükséges megszerelni, mert egy 5-6 mm átmérőjű kábel lehet alkalmas a fugázásra.
 • Steklomagnezitovy lap 250 rubelből 1 laphoz.
 • Rétegelt lemez 300 rubelből.
 • Ömlesztett padló. A fürdőszobában előnyös két komponenst használni, ez egy kezdeti viszkózus likőr, majd folyadékká válik a kiegyenlítéshez. A hozzávetőleges ár 220 rubel 10 liter, ugyanaz a hatása a felmelegedés - 640 rubel / négyzetméter.
 • Teak vagy vörösfenyő padló. Ha úgy dönt, hogy fa, nem csempézett padló. Ez többe kerül, de kellemesebbnek tűnik a megjelenés és az érzés szempontjából. Ár 500 rubel / négyzetméter.
 • Csövek. A legjobb megoldás a polipropilén csövek: hidegvíz (PPN), 24 rubel / négyzetméter, forró (PPR), 35 rubel. A választás annak a ténynek köszönhető, hogy az acélcsövekkel történő munka nehéz, a fém-műanyag az idők folyamán is hajlamos áramlani, míg a polipropilén hegeszthető és rejtve lehet falon. A csatorna csövek 45 rubelből indulnak. Ezt a kategóriát is hozzárendeljük. A tömör műanyag szerelvények a legelőnyösebbek, mivel ezáltal elkerülhető a szivárgás. A fémre való áttérés akkor értelmes, ha csöveket csatlakoztat a kazánhoz. A szelepeknek gömbölyűeknek kell lenniük, és forraszthatóak a műanyaghoz. A szerelvények és szerelvények költsége a csövek ára 60% -a lesz. A vásárláskor mérje meg a cső külső átmérőjét. Csövekkel való munkavégzéshez gyémánt fúrókra van szükség, méretbeli eltérések esetén többet kell vásárolnia, és ezek a fúrók meglehetősen drágák.
 • PVA emulzió - 240 rubelből egy 5 literes csomagoláshoz.
 • Vízvezeték. Mindez attól függ, hogy választott-e, csak ne habozzon minőséget - a vízvezeték hosszú és jóhiszeműen szolgáljon. Figyelembe véve az opciók törölköző melegebb, ajánlatos egy rozsdamentes acél törölközőmelegítő. Más lehetőségek vagy rossz minőségűek vagy túl magasak. A csaptelep kiválasztásánál fontolja meg a vásárlást egy infravörös érzékelővel, amely automatikusan bekapcsolja a vizet, ha kezét előre beállított hőmérsékleten tartja. Valószínűleg találkoztál a repülőtereken. A keverő természetesen nem a legolcsóbb, de feleslegessé teheti a víz költségeinek felét, és a fűtési energiát 40-45% -os százalékban.

Az árak hozzávetőlegesek és a jelenlegi piaci értéken alapulnak. Mindazonáltal, valahogyan navigálhat ilyen áron, és figyelembe veszi a területet, hogy kiszámítsa a fürdőszoba javítását saját kezével. Minden, amit közvetlenül a nem kívánt munka során sorolunk fel, a bemutatott opciók közül néhány alternatív, a választásukat részletesebben az alábbiakban ismertetjük.

Ismét megismételjük: az anyag kiválasztásakor nem szükséges az olcsóság irányítása, használatuk csak a munka komplikációjához vezethet. Anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a lehetséges hibákat és hibákat a számításokban: szinte mindig szükség van néhány készletre. Tehát csempe esetén a többlet mennyiségének 3-5% -a javasolt. A végrehajtása javítása egy kis fürdőszoba fog egy kicsit - 5-7%. Más anyagokra 35-40% -ot kell hozzáadni.

Most menjünk dolgozni.

Fürdőszoba előkészítés

Tehát, amint már említettük: mindenekelőtt a kérdés a régi fürdőszobában van. Az öntöttvas fürdő egy akril vagy epoxi vegyület segítségével továbbfejleszthető. Az új öntöttvas fürdő telepítése nem jelent semmilyen előnyt a minőség és az élettartam szempontjából, és bontása és egy új fürdő felszerelése meglehetősen nehézkes. Ónfürdők esetén csiszolt zománc vagy más súlyos károsodás hiányában akril bélést használhat. Abban az esetben, ha az ón fürdő rossz állapotban van, ne habozzon, és válasszon egy újat. A fürdőszoba frissítéséhez nincs szükség speciális képességekre. Az akril és az epoxid közötti különbség az ár és a munkásság, az utóbbi olcsóbb, de némileg nehezebb vele dolgozni. Lehetetlenné válik a betét készítése - a gyárban történik, ahol megrendelést kell rendelni, a telepítés technológiája a következő:

 • alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdőt;
 • helyezze be a béléscsövet és ellenőrizze, hogy a kifolyónyílások megfelelően párosák-e;
 • Ellenőrizze és ragassza a ragasztót a fürdő belsejébe.

A módszer meglehetősen drága, de még mindig olcsóbb, mint egy új fürdő.

Kapcsolja ki a vizet. Húzza le a hideg víz bevezetését az öblítőtartályról. Ha nem akarod elköltözni a javítás időtartamára, akkor átmeneti csővezetéken keresztül érdemes vízhez jutni a konyhába. Még a szokásos tömlő használata is le fog jönni, a legfontosabb dolog nem elfelejteni kikapcsolni a vizet a távollét vagy az éjszaka miatt. A minőség, ahogyan megérted ezt a rendszert, messze nem ideális. De egyébként víz nélkül kell tennie kb. 10 napig, ami még rosszabb.

Folytassa, hogy szétszerelje mindent a fürdőszobában. Csak a falak maradjanak. Ebben a szakaszban ne érintse meg a szennyvízcsatornát, állítsa le a fűtött törülközőtartó fűtését csavaros dugókkal. Ezután húzza ki a tápegységet a fürdőszobából.

Most elkezdheti tisztítani a fürdőszobai felületeket. A munkának ez a része törmelékhez és porhoz, szemüveges munkához, légzésvédőhöz, és ha nem akarja tisztítani az egész lakást utána, az ajtó zárva van, vagy a nyíláson lévő film.

A munka a mennyezetről indul. A régi csempékhez egy kalapácsgépet használjon egy vésővel betonon. Ha cementhabarcsot használnak feljavítani, akkor teljesen eltávolítania kell. Legyen óvatos, ha a padlóval dolgozik! Ha a régi esztrich jó állapotban van, akkor a cementszubsztrátum tisztításakor a lyukasztás károsíthatja azt, és ez felesleges baj az Ön számára. Ha van oka a régi esztrich megtakarításának, akkor használja a csiszolót egy gyémánt csészével. A munkát óvatosan végzik el, és csökkentik a padló felújításának költségeit.

A gipsz és a régi festék felső rétege 80-100 mm-es kerek fém kefével. A régi házaknál a vakolat gyakran törékeny, ezt a talajtól el kell távolítani, legyen az tégla vagy beton. Erős ahhoz, hogy az ablaktörlő és a szintmérés segítségével egy fúróhoz illeszkedjen. Gipszkötéskor a fürdőszobában elhelyezett vezetékeknél szükség van egy vésővel ellátott kalapácsgépre. A vezetékek tiszták. Csak abban az esetben kopogtassa a falakat, és megpróbálta fúrni őket: a brezsnyev-korszak számos házában szigeteltek a gipszrostlemezeket. Találnék valami ilyesmit, le kell szedned őket. A munka hozzáadódik, de cseréje szükséges. Legyen óvatos, ha a mennyezeten dolgozik, az eset összeomlik. Vigyázz a biztonsági másolatokra.

Fürdőszoba padló

Tisztítás befejeződött, régi csempe eltávolítva. Ideje a padlók tisztításához. A nedves tisztítás után megkezdheti az elhelyezett esztrich vizsgálatát. Legalább egy repedés jelenléte miatt szükségessé válik annak helyettesítése, ami a fürdőszoba padlójának nagyjavítását jelenti. Természetesen, ha a sérülés kicsi, akkor ez elkerülhető az önterülő padló rétegével. De többet erről később. Először is vegye fontolóra a régi esztrich eltávolítását, és folytassa a padló vízszigetelését.

A padló vízszigeteléséhez kevés lehetőség van: ez az aquaizol vagy poliészter egyenértékű. A szokásos fürdőszobai film nem alkalmazható, a nedvesség valahogy szivárog ki, és az aquaizol bármilyen hőmérsékleten tartja a vizet. A szigetelést a falon legalább 25 cm-re kell elhelyezni a tömeg alapján. 4000 négyzetméternyi víz a mennyezet maximális szilárdsága. A sarkokban lévő hajtásoknak nem szabad vágniuk. A vízszigetelő rétegek ragasztása ragasztással vagy hegesztéssel történik ipari szárító segítségével. Mielőtt elvégezné ezt a hegesztési gyakorlatot, nem könnyű.

A szigetelés befejezése után folytassa az új esztrich felszerelését. Az esetleges költségek felmérésekor a szükséges anyagot már megnevezték. Ez egy üveg magnezit lemez. Erőssége lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze el a megerősítő hálót és tegye beaconokat. Nincs alternatív, habos műanyag és habszivacs túl törékeny, és az expandált agyag elnyeli a vizet. Ez egy rendkívül hosszú szakasz, az új esztrichnek 40 nappal kell állnia, mielőtt tovább dolgozhat. Az esztrichhez speciális követelmények vannak a cementhabarcs esetében:

 • cement márka a 400-as évektől; a homok legyen kvarc;
 • a homok és a cement egymáshoz viszonyítva 4: 1 arányban van;
 • a vízmennyiségnek egyenlőnek kell lennie a cement térfogatával;
 • Adjunk vizet a PVA emulzióhoz 1/10 térfogat víz mennyiségben.

Az esztrich kialakulását 4-5 cm vastagságú markerek végzik el. A járólapok padlóburkolata sík alapfelületet igényel.

csövek

A csővezeték cseréjéhez fordulunk. Kezdje a szennyvízcsövekkel, ugyanúgy, mint a tömítéseken a tömítőanyaggal, elég gyors lesz, egy nap elegendő. A hegesztési csatlakozásokat nem a csatornákon végzik. Ezután a vízvezetékek forrasztása nyugodtan megy végbe.

Hogyan kell elhelyezni őket? Nem kell nyílt formában megcsinálni, nagyon kevés ember hozhat esztétikai élvezetet; hogy megsértse, és ő maga nem engedi meg a strobe-et. Mindazonáltal van megoldás: a csöveket a padlóval párhuzamosan lehet futtatni, majd rájuk horganyozhatók. Ezután szilikon segítségével ragasztja fel a burkolólap burkolatát a fürdőszoba jövőképéhez.

A meredekséget szilikonnal ragasztják, a padlóra és a mennyezetre, és elvégezhetők a munka befejezése után. Szükség esetén a szilikont lehúzhatjuk egy szerelő késsel. Egy szabványos fürdőszoba elrendezéssel a lejtő hossza körülbelül egy méter. A strobák még mindig elengedhetetlenek, de ez csak függőlegesen szerelt csövek esetén: a csaptelep a fürdőszobában, ha van egy a fürdőszobában, a csaptelep a mosdóban, és még egy pár lehet, ha a kazán a fürdőszobában van. A hornyokban a csöveket ki kell cserélni, ez további védelmet nyújt a ködképződéstől és a hőveszteségtől. A polipropilén csövek felszerelése nagyon egyszerű, a legfontosabb előny az, hogy az utolsó kapcsolat hegesztésének végétől számított harminc perc után a csővezeték rendszerét használhatja. e

Ne felejtse el, hogy a csikorgatás nem megengedett. Használjon szerelvényeket és csatlakozókat a csatlakozáshoz.

Az ízületek hegesztéséhez szükség van: egy készülék polipropilén csövek hegesztésére; fúvókák használt csövekhez; csővágó; rázógép, faskochnitel. A fém-műanyag jól használható törölközőmelegítők számára. Rugalmasságának köszönhetően az alsó szerelvények a lejtő alatt lesznek elrejtve, és a felsőbbek helyzete nem változik.

Elektromos vezetékek

Ezt kettős szigeteléssel ellátott huzalon kell meghúzni. A legáltalánosabban használt műanyag, az ár alacsony, azonban ha megtervezte a kábelcserét az egész házban, használjon fémeket, a kábelezést árnyékolják.

Vakolási munka

Mielőtt elkezdené a vakolást, az építőszalaggal ragassza fel a vízszintes vízszigetelést a falra, ezért nem vághatja le, ahogy már említettük. A fürdőszoba egy szűk hely, ezért azt javasoljuk, hogy ne használjon golyóstollat, hanem egy gumi labdát a gipsz felhordására. Alkalmazhatók alabástrom, gipsz vagy keményedő anyagok bármilyen munkájához. Könnyebb lesz így dolgozni.

Maga a vakolat a jelzőtáblákon hiba nélkül történjen, a következő falburkolathoz sík felület szükséges. Legjobb a beaconprofilok használata, amelyek könnyen beszerezhetők bármely hardverraktárban. Maga a jelzőfények maguk nem érdemlik, csak időt pazarol, és aligha érhetsz sík felületet. A vakolat sorrendje normális, a padlóra a mennyezetről. Alkalmazzon két réteget - a fürdőszobában a páratartalom és a hőmérséklet változásai miatt ez a forma a legerősebb.

Melegítés és mennyezetburkolat

A mennyezet hőszigetelése nem feltétlenül felel meg a hőmérsékleti rendszernek, hanem a jövőbeli problémák kiküszöbölése érdekében, amelyek minden bizonnyal felmerülnek, ha a kondenzátum nem áll le. A legjobb megoldás az üvegmágneses lap használata, szemben a padlóval, az MSU mennyezeti felületéhez ragasztva szilikon vagy ragasztó. A munka idején használd a léceket tartószerkezetekként, valahol 1-2 méter méterről. Ne távolítsa el őket a ragasztó szárítása előtt.

Miután befejeztük a felmelegedést, fordulunk a fényezéshez, bár ez a fényvisszaverő funkcionális értéket hordoz, mint a kondenzátum. Egy jó lehetőség egy olyan anyag, mint pl. Műanyag bélés vagy laminált. Ne aggódj az anyag megbízhatóságától. A nedvességnek ellenálló ragasztó, még akkor is, ha leereszkedik a mennyezet részében, nem okoz összeomlást, mivel a lapok összekapcsolódnak, és egyetlen integrált szerkezetet alkotnak. Miután befejeztük a munkát a mennyezeten, folytatjuk a falak bélését. A burkolólapok a laminált anyagot támogatják.

Az anyag elkészítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. az anyag PVA emulzió belsejének kezelése;
 2. a berendezést szerelő ragasztóval vagy építőszilikonnal végezzük;
 3. a nyelv gerincét, azt jelenti, hogy a kidudorodások, amelyek miatt a lapok csatlakoztatva vannak, és ezen kapcsolat egy nagyon egyszerű módja is, vékony réteg ragasztót alkalmaznak, a cseppjeit azonnal el kell távolítani.

A szilikon esetében az asztali ecet alkalmas oldószeres ragasztóra. Felhívjuk figyelmét, hogy az utolsó két laminált lapot össze kell szerelni, összehajtogatni kell őket egy házzal és egy lapka segítségével, és mindaddig nyomva kell tartani a kötést, amíg kattan. Ne felejtsd el a kellékeket a ragasztó keményedése előtt.

A sarkokat szilikonnal kell lezárni, hogy elkerülhető legyen a nedvesség behatolása a mennyezet alá. Amikor lyukakat készítenek a huzalozásra, ne tegyék őket a laminált lapok találkozásánál. Azt hiszem, érted, miért. Amikor befejeztük a fejfedőt, szorítsuk be a lyukat, vagy töltsük fel szilikonnal.

Természetesen vannak más lehetőségek is. A sztreccs mennyezetek független gyártása azonban gyakran indokolatlan, és itt nem fogjuk leírni a módszereit. Ha ezt meg akarja csinálni, olvassa el a kiválasztási kritériumokat. Rack mennyezet is lehetséges - ez egy nagyon általános lehetőség, de a termelés külön cikk tárgyát képezi.

Falburkolat

A falburkoláshoz általában csempéket használnak. A porcelán cserép ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de többet költ, a padlólap burkolatának megválasztása során a fent említett előnyök nem számítanak a falaknak. A műanyag táblákkal ellátott falburkolatok elterjedése, meglehetősen olcsó és megfelel a higiéniai szabályoknak, de ebben a cikkben nem gondoljuk, hogy ilyen anyaggal dolgozunk.

A falak burkolásakor figyelembe kell venni a vágó varratokat. Ehhez használja a kereszteket, a ragasztókon lévő lapok között, és azonnal távolítsa el a fent leírtak szerint. A ragasztót hosszanti simító löketekkel alkalmazzák, átlagos csempe mérete 30-30 cm - 0,25-0,35 négyzetméter. Az üregek jelenléte elfogadhatatlan a csempe alatt, ezért ragasztót kell alkalmazni oly módon, hogy a rozsda párhuzamos egymással, és nem túl mély. Minden egyes csempét, amelyet Önnek kell elhelyeznie, az előző csemperől a szabad szélig gumi kalapáccsal kell megérinteni. Azon csempékre, amelyek a csővezetékek következtetéseire esnek, a lyukakat egy gyémánt koronával elő kell fúrni. Amikor a ragasztó megkötődik, zárja be a sarkokat szilikonnal. A módszer egyszerű - egy vékony polietilén fóliát helyeznek a szilikonra, majd egy darab elektromos kábelt alkalmaznak.

Nyomja le, majd távolítsa el a szilikon csepegéseit ecettel. Lágy, homorú felület legyen. Opcionálisan a sarokvarrat dekoratív béléssel boríthatjuk ugyanazon szilikon kárára. A síkon a varratok vágása speciális összetételű, ami olcsóbb, mint a szilikon. A keresztet eltávolítjuk, a megmaradt varratot megtöltjük és egy kábellel nyomjuk le - ebben az eljárásban a film opcionális - a szivárgásokat eltávolítjuk. Ne vágja le a varratokat ujjával - a szemen látható szabálytalanságok jelennek meg a varraton belül, ahol a szennyeződés általában felhalmozódik. A falak és a padlók burkolásának technológiája önmagában nem különbözik egymástól, a padló egy kis jellemzőjét a következő részben tárgyaljuk.

Vegyük figyelembe, hogy dekoratív kupakkal ellátott keverőt használ, akkor a koronának nagyobb átmérőjűnek kell lennie, mint a cső. Ellenkező esetben meg kell halnia a lyukak helyén, ami ékszeres munkát igényel.

Padlóburkolat

A padlóhoz két lehetőség van a burkolólapok számára - korábban megmagyarázta, miért jobb a porcelán, mint a cserép vagy a padlóburkolat.

Fa padló esetében az eljárás drágább, de az eredmény kellemesebb. A táblákat hornyolni kell, a szerelési eljárás hasonló lesz a mennyezethez, de 2-2,5 cm távolságot hagy a falról. Ez a hely duzzadó táblákhoz készült. Ne hagyjon üregeket, töltse be a rácsokat habos poliuretánnal, mielőtt a lábazatot felszerelné. A PVA emulzióval és a folyékony akril lakkal borított fa padló hosszú ideig tart.

A burkolólapokat illetően az ajtót le kell fektetni, úgyhogy a vágott csempe a lépcső alatt vagy a fürdőszobában legyen, ahol nem láthatók. A vágott lemezek utolsó sorát azután helyezzük el, miután a ragasztó más lemezek alatt megrepedt, nehogy a már elvégzett munkát leütje. Az egyetlen különbség a falon való fektetéstől a varratok hiánya - a csempe egymáshoz illeszkedik.

szellőzés

Először is ellenőrizze a dobozt, amelyet a javítás előkészítéséhez készített. Gyakran a tisztítás és a festés után alkalmasak további felhasználásra. Csak állítsd vissza. Jobb lesz, ha még egy flapper szelepet is telepít, hogy elkerülje a téli hideg levegő áramlását. Javasoljuk ventilátor beépítését a szellőztető rendszerhez, ez biztosítja a levegő jobb levegőztetését a lakásban, és megakadályozza a gomba megjelenését a falakon.

épületgépészeti

Nincs alapvető jellemző. Gyakran előfordul, hogy az új termékekhez utasításokat talál a műveletek sorrendjéről a telepítéshez. Tevékenységetek közé tartozik a fürdőszoba felszerelése (nem teheti meg magad, asszisztens nélkül) vagy egy zuhanykabin, valamint egy mosogató. Akkor menjen a csaptelepek, majd a pult a vízbe. Ha kívánja, csatlakoztathatja a fürdőszobába egy vízmelegítőt.

Megemlítjük az elektromos készülékeket:

A fürdőszobában megengedett a helyhez kötött elektromos készülékek, mint pl. A kipufogóventilátor felszerelése, a vezetéknek három magnak kell lennie, védővezetővel és hermetikus csatlakozódugóval kell ellátnia a házba, valamint egy mennyezeti lámpát, amely vízálló szerkezetet igényel. A mosógéppel külön beszélgetés foglalkozik, mivel nem vonatkozik az állóeszközökre.

Bontották a szükséges lépéseket a javítás a fürdőszoba a saját kezűleg. Nézze meg a videót, ahol lépésről lépésre ismertetik a fürdőszoba javításának eljárását. Nem említettük a fürdőszobákat a WC-vel kombinálva a munka számos jellemzője miatt, és körülbelül kétszer annyi munkaigényes, mint két külön helyiség javításánál, külön kell beszélnünk e témáról. Amint láthatja, hogy az eljárás időigényes, és ha nem vagy biztos benne a készségek, akkor a legjobb, ha nem fogadja el.

Ez az időigényes és meglehetősen hosszú eljárás bízható szakemberekkel. Pontosan tudják, hogyan kell csinálni. De még mindig ismernie kell a fürdőszoba felújításának minden aspektusát, hogy nagyobb esélye legyen a teljes javítási folyamat sikeres és komplikáció nélküli elvégzésére.

Legalább megismerkedve ezzel a cikkel, képes lesz ellenőrizni az előadók munkáját, akikről úgy döntött, hogy a javításokat a fürdőszobába bízza. Másrészről, a sikeres bizalom esetén, menjen előre! A javítási költségek jelentősen csökkennek. A saját kezű fürdőszobának sikeresebb javítása érdekében javasoljuk, hogy nézze meg a videót az eljáráshoz.

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában - az illetékes szerviz javítások

A fürdőszoba egyike a lakosztály speciális szobáinak, és a javítást különös figyelmet kell fordítani. Végtére is, ez itt nagy mennyiségben és gyakran öntsön vizet, ebben a szobában vannak nagy különbségek a hőmérséklet és a páratartalom. A befejező munkák megfelelő és racionális szervezéséhez tisztában kell lenni azzal, hogy hol kezdheti a javításokat a fürdőszobában, és gondolja át a javítások sorrendjét.

Határozza meg a javítás típusát

Javítás a fürdőszobában lehet:

Nem tervezett. A spontán javítás szükségessége felmerülhet, ha előre nem látható helyzet merül fel (csővezeték áttörés vagy a szomszédok elárasztják Önt). Ha úgy dönt, hogy lecseréli a fürdőt, ez hirtelen javításhoz vezethet (csatornacsövek cseréje, egyéb vízvezeték szerelése, a csempe frissítése stb.);

Ütemezett javítások. A tervezett javítás bonyolultsága és anyagköltsége lehet tőke vagy kozmetikai. Természetesen a redecoration olcsóbb, de lehetséges, hogy ilyen munkát csak a gomba és a jó vízvezeték és vízvezeték hiányában végezzen. Ez a javítás magában foglalja a fal- és mennyezetburkolatok cseréjét, a padló és csaptelepek frissítését. A komolyabb javítás, még ha nem is teljes tőke, alapos előkészítést és komoly megközelítést igényel.

Javítási tervet készítünk, és meghatározzuk a jövőbeli tervezést

A saját kezével a fürdőszobában végzett javítások, és azon tűnődve, hogy hol kezdjék el, először is el kell döntenie a szoba jövőbeli kialakításáról. Képzelje el, hogyan szeretné látni a fürdőszobát, és eldönteni a színt. A szoba hagyományos színei pasztell színek vagy két szín kombinációja (például kék és kék, vagy barack és bézs).

Ezután el kell döntenie, hogy milyen anyagokat használnak a befejezéshez. A fürdőszoba díszítésére gyakran használják:

 • Mozaik;
 • Porcelán kőagyag;
 • mozaik;
 • Műanyag panelek.

Óvatosan ellenőrizze a vízvezetékeket, és szükség esetén döntse el az elavult vízvezeték szerelvények cseréjét.

Mérőszalag segítségével határozza meg a helyiség magasságát, szélességét és hosszát. Határozza meg, hol helyezkednek el a vízvezeték szerelvények, mert a javítás után nem valószínű, hogy sikerül valamit megváltoztatni.

Videó: Modern design és fürdőszoba tervezés

Új vízvezeték - és finiser - anyagok kiválasztása és megvásárlása

Miután úgy döntött, hogy önállóan végez javításokat a fürdőszobában, sok tulajdonos gondolja meg, hogy pontosan mit kezdjen megjavítani a fürdőszobát, és menjen új vízvezeték szerelvényekhez és befejező anyagokhoz. Természetesen ez a javítási szakasz nagyon fontos, de ez csak akkor következik be, ha teljesen eldöntötte a tervezést, az új vízvezeték típusát és a szükséges befejező anyagok mennyiségét.

Az egészségügyi eszközök vásárlása előtt ellenőrizze méreteit és ellenőrizze, hogy megfelelnek-e a fürdőszobának.

Jobb, ha befejező anyagokat és szerszámokat vásárolsz egy üzletben, ahol nagykereskedelem esetén jó árengedményt is kapsz. Vásároljon mindent, amire szüksége van, egyszerre teljes egészében, akkor ne pazarolja el az időt, és ne keresse fel a hiányzó anyagot.

Régi befejező anyagok és vízvezetékek szétszerelése

Ezután előkészítse a helyiséget közvetlenül a javításhoz. Jobb lesz a mosogató és a kád felszámolása a javítás idején, még akkor is, ha nem kívánja megváltoztatni őket.
Ezután eltávolítania kell a régi csempézett padlót, tisztítsa meg a mennyezetet, a falakat és a padlót. Ha a fürdőszobában lévő falakat festékkel festették, akkor teljesen eltávolítani kell. Végül is a ragasztókeverékek vagy a régi bevonat új festékrétege nem marad.


Szereljük le a régi csempéket. Fotó - tamabau.de

Csövek, huzalozás és egyéb kommunikáció elhelyezése

A régi bevonat eltávolítása után elkezdheti kicserélni a csöveket. A régi házakban érdemes változni a közvetlenül a fürdőszobában található csövek mellett, valamint a főkorláton (kombinált fürdőszoba esetén); és egyes esetekben még a vízcsövek között is. Mivel a régi csövek szivároghatnak, ami tele van új, nem tervezett javításokkal és új költségekkel.

A javítás e szakaszában cserélni kell és bekötni. Határozza meg, hol állnak az elektromos készülékek, és csatlakoztassa a szükséges számú aljzatot, cserélje ki a vezetéket és a kapcsolót.

Ne felejtse el gondoskodni a szellőztetés javításáról és felszereléséről, nagyon fontos a fürdéshez. A legjobb, ha a szellőzés kényszerül. Ma a piacon számos lehetőség van a ventilátor szellőztetésének megszervezésére.

A falak, a mennyezet és a padló kiegyenlítése

Ezeknek a munkáknak a mértéke és jellege függ a felületek állapotától. Ha a falak nem nagyon simaak, akkor gipszt kell szintetizálnia. Megfelelően egyenletes falak és mennyezetek esetén nincs szükség nagy rétegű anyag felhasználására, és egyes esetekben csövezéssel is lehetséges. Ha a felületet nagyon nagyra kell helyezni, akkor a javítás késhet.


A falak síkba helyezése. Fotó - www.filippo.nl

Felületi anyagok

Most elkezdheti befejezni a falakat és a mennyezetet: festeni, csempézni, burkolni kiválasztott keverékekkel stb.

Kiváló lehetőség lenne a mennyezet burkolására emulziós festékkel: a mennyezet nagyon szépnek tűnik, a nedvesség nem halmozódik fel rá, és bármilyen árnyékot felvehet. Egy praktikusabb alternatíva lenne a műanyag panelek vagy álmennyezetek beépítése.

Ha a képernyőn zárt kádat szerel be, akkor a padlót nem lehet csempével lefektetni, hogy megmentsék az anyagot.

Egészségügyi berendezések telepítése

Az összes befejező munkálat befejezése után vízvezeték szerelvényeket szerelnek fel annak érdekében, hogy ne károsítsák az új (régi) vízvezetékeket a javítási folyamat során, és biztosítsák a befejezetlen helyiségek felületének akadálytalan hozzáférését.


Telepítési mosogató. Fotó - contentfreelance.com

Tartozékok és bejárati ajtók felszerelése

A végső fázisban a javítás a fürdőszobában van elhelyezve bútorok és kiegészítők (horgok, tükrök, lámpák, stb). Most is az ajtót kicserélik. Az ajtó cseréje, mielőtt ez nem szükséges: könnyű megsérülést okozhat a vízvezeték javítása, elhelyezése és szerelése.

Most már tudod, hogy hol kezdjem a javításokat a fürdőszobában, és milyen sorrendben kell elvégeznem a munkát. Ezért könnyű megbirkózni ezzel a nehéz feladatsal, és a frissített fürdőszoba örömmel fogja élvezni fényességét és kifogástalan megjelenését.

A fürdőszoba javítása: a becslés, a szoba sajátossága, a teljes munkaciklus

Mindenesetre érdemes gondolkodni egy saját kezű fürdőszobai javítással kapcsolatban: a munkalehetőség az anyagköltség legalább 50% -át teszi ki, vagyis az önjavítás legalább másfélszer olcsóbb lesz, és a fürdőszoba és a WC javítása önmagában drága. De teljes felelősséggel kell megközelítenie az ügyet: a fürdőszoba javítása nem csak szilárd ismereteket igényel, hanem elég magas szintű készségeket is. Ezért először számolnia kell a független javítások költségeit, majd alaposan meg kell vizsgálnia a szakemberek javaslatait, és ha van olyan mester vagy cég, aki készen áll a fürdőszobai javításra olcsóbban a becsült költségekhez képest, akkor vegye fel velük a kapcsolatot. Mindenesetre a javítás előkészülete az árak vizsgálatával kezdődik.

Árak és költségek

A fürdőszobai javításra szolgáló anyagokat gondosan kell kiválasztani. A szokásos paraméterek mellett fontos a nedvességelnyelési tényező (a fürdőszobában magas páratartalmú helyiség), a hőtágulási tényező (a fürdőszobában gyakori hőmérséklet-csökkenések) és a porozitás fontosak egészségügyi és higiéniai szempontból. Így lehetetlen számolni "csak olcsóbb".

Nem valószínű, hogy az anyag paramétereire vonatkozó pontos adatok találhatók, és nehéz egy nem szakértő számára megérteni őket, ezért olyan anyagokat kell kiválasztania, amelyeket kifejezetten szaniter létesítményekhez vagy külső használatra terveztek. A fürdőszoba javítására alkalmas anyagok árai a következőképpen alakulnak:

 1. A csempe a padlóra - 40 rubel / darab (30x30 cm) termelt a FÁK és a 60 rubel / darab európai termelés egyáltalán nem a legjobb minőségű, de gyakran a legjobb dekoráció.
 2. Falcserép - egy darab ára ugyanaz, de egy csempe mérete kisebb.
 3. Porcelán csempe - 50 rubel / db.
 4. Ragasztás, minták, keresztezések, csempehabarcsok - valamint az egységnyi területre jutó költség 50% -a.
 5. Üvegmágneses lemez (SML) 1220x2440 mm - 250 rubel / lap.
 6. Laminált padló - 300 rubel / karton 300x2950 mm.
 7. Ömlesztett padló - a 220 rubel / 10 liter kész anyag.
 8. Ugyanez a melegítés hatása (ThermoPlast vegyület) - 640 rubel / m².
 9. Teak vagy vörösfenyő padló - 500dr / m².
 10. Polipropilén PPN csövek hideg vízhez - 24 rubel / m².
 11. Ugyanaz a PPR forró vízzel (megerősített) - 35 rubel / m².
 12. Vízelvezető csövek 50 mm - 45 rubel / négyzetméter.
 13. Csővezetékek és szelepek szerelvényei - a csövek ára 60% -a.
 14. PVA emulzió - 240 rubel / csomag 5 literes.

Ezekre az árakra koncentrálva és a padló, a mennyezet és a falak területének ismeretében a fürdőszobában megmutathatja, mennyit költ a fürdőszobában, amikor magának csinálja. A következő mérlegelés szükségességének kiszámításakor:

 • Nem szükséges az összes anyagi név. Az adott eset kiválasztási kritériumait a munkaszakaszok leírásában ismertetjük.
 • Az összes fenti anyagminőség egyenértékű a végeredmény minőségével. Az olcsóbb anyagok használata csak bonyolítja a kiválasztást és késlelteti a munkát.
 • A csempészethez és a kis csempék hulladékhoz 3-5% -os küszöbértéket kell biztosítani: például 300 darabot terjesztenek egy adott területen. a padlón. Meg kell vásárolni a 310-315. Ha egy kis fürdőszobát javítanak, 5-7% -ot ki kell tenni és ki kell venni.
 • A hulladéklemez anyagokat a megfelelő munkafolyamat előkészítésénél kell kiszámítani, lásd alább szakaszokat.
 • Más anyagokra (cement, homok, gitt, szilikon stb.) 35-40% -ot kell hozzáadni a kapott mennyiséghez.
 • A saját kezeid teljes időtartama legalább 2 hét a fürdő és a WC számára, és legalább 2 hónap a padlólemez cseréjekor.
 • Az egészségügyi berendezések árai a választott nevektől és gyártótól függenek.
 1. Az árakra koncentrálva feltétlenül kérdezze meg a potenciális vállalkozókat, ne csak a munka teljes költségét, hanem az egyes anyagok árait is. A beszállítók a jó kézművesek számára kedvezményt kapnak, és az árak alacsonyabbak lesznek a boltok árainál. Ha drágább, lépjen kapcsolatba valaki mással: előtted vagy grabbers, hackerek vagy ügyetlen.
 2. A fűtött törölközőtartó kiválasztásakor vegye figyelembe az egyedi rozsdamentes acél kivitelét. A krómozott sárgaréz gyakran drágább, és más típusok vagy nagyon drágák (például például kiegészítő elektromos fűtés) vagy nem alkalmasak a minőségre.
 3. Szintén fontolja meg egy keverő beszerzését infravörös érzékelővel. Automatikusan bekapcsolódik, amikor kézzel hozzák, és előre beállított hőmérsékletet ad a víznek. A készülék nem olcsó, de a valódi megtakarítások körülbelül 50% (fele!) A víz és 35-40% -a villamos energia a fűtés.

A munka sorrendje

Tegyük fel, hogy önálló, gazdaságos fürdőszobai javításról van szó. Ebben az esetben tudnia kell, hogy a fürdőszobai javításokat egy bizonyos sorrendben hajtják végre:

 1. Az egészségügyi berendezések mennyiségének és nómenklatúrájának megválasztása.
 2. A színek kialakítása és kiválasztása.
 3. A mennyiség kiszámítása és a befejező anyagok beszerzése.
 4. A szoba előkészítése.
 5. A padló állapotának felülvizsgálata és a javítás módjának megválasztása.
 6. Anyagok megvásárlása a padló javításához.
 7. Padló javítás: vízszigetelés, esztrich csere, szigetelés.
 8. Csővezeték telepítése.
 9. Elektromos vezetékek.
 10. Gipsz falak és mennyezet.
 11. Mennyezeti dekoráció: szigetelés és burkolat.
 12. padló.
 13. Fal díszítés: burkolat, fugázás, saroktömítés.
 14. Szellőzés telepítése.
 15. Vízvezeték szerelése és szerelése.

Amint láthatjuk, az ajánlott műsorok némileg eltérnek a hagyományostól. A magyarázatok a szövegben szerepelnek; mi, mielőtt leírnánk, hogyan lehet javítani a fürdőszobában, további pontosítása néhány fontos pontot:

 • A meleg, nedves fürdõ a mikroorganizmusok számára jó táptalaj. Ezért a befejező módszerek, mint pl. A gipszkarton a dobozon, nincsenek figyelembe véve: a süket üreg a falban előbb vagy utóbb fertőzésgé válik.
 • Az elektromos áramütés veszélye szerint a fürdőszoba különösen veszélyes helyiség: magas páratartalom, magas hőmérséklet, elektromosan vezetőképes (bármilyen típusú bevonattal) padló. Ennek következtében eltűnik a fürdőszobai aljzatok és kapcsolók kérdése - az életveszély és a jelentős bírságok tele vannak. Hogy ezt a korlátot megszorítsuk, anélkül, hogy formálisan megtörnénk a szabályokat, és nem veszélyeztetnénk az életedet, részletesen leírjuk egy másik cikkben; itt csak általános utasításokat adunk meg.
 • A fürdőszobában végzett munka tervezésénél minden esetben kerülni kell a normál ipari fa, részek és kötőelemek egyszerű acélból történő bevonását olyan bevonattal, alumíniummal és egyéb anyagokkal, amelyek folyamatosan magas nedvességtartalommal korrodálódnak, vagy amelyek aktív nedvességet szívnak fel.
 • Egy kis lakásban teljesen érthető, hogy az előző fürdőkád helyett egy zuhanykabinat helyeznek el; esetleg kombinálva sarokba ülő fürdővel. Az ivóvíz és a forró víz jelenlegi árai miatt az olcsó lakások lakói gyakran nem akarnak áztatni a kádban, és a kis fürdőszobában van hely egy mosógép számára.

Az első lépések a javításhoz

Vízvezeték és tervezés

Hogyan kezdheti meg saját fürdőszobájának javítását? A tervezés, valamint a tervezés a választás a vízvezeték. Nem fogunk lelkesedni a magas és az alacsony dolgok összekapcsolásával: a javítás bonyolultsága és költsége nagymértékben függ ezeken a szakaszokon. Például: a tulipán mosdócsaládja sokkal könnyebbé teszi a csövezést, de ehhez megnövekedett sima és megkönnyebbülésre van szükség a falburkolatokhoz képest, különben a padló alján lévő piszok lassan eltántorodik a falakon. A kád csaptelep egyszerűbbé teszi a csövek használatát, de külön mosdókagylóra van szükség.

Lehetetlen felsorolni az összes árnyalatot, csak akkor tudunk róla, hogy ugyanabban a lakásban ugyanabban a házban a fürdőszobák ugyanazt mutatják, ugyanaz a beszállítók ugyanazok az anyagai akár 20% -kal különböznek a javítások költségeitől. Tekintettel az ilyen drága eszköz, mint a fürdőszoba költségeire, az összeg jelentős. Tehát - úgy gondoljuk, úgy gondoljuk, úgy tettünk.

Azt is megjegyezhetjük, hogy egy átlagos házban még egy falra szerelhető csaptelepről sem gondolhatunk: az ilyen jellegű luxus lehetőségét az építkezés színpadán helyezik el. A tipikus házaknál elfogadhatatlan, hogy egy rést találjanak rá.

anyagok

csövek

Az egyetlen megfelelő csőgyártmány a polipropilén. A fém-műanyag drágább, és alkalmasabb műszaki és gazdasági mutatókra a fűtések sík huzalozásához vagy hosszú csövekhez, sok hajlítással. A fürdőszobában nem észlelik őket, de a fém műanyagok szerelvényeinek tömítései egyszer és áramlása esetén a propilén egy szilárd monolitba hegeszthető és félelem nélkül rejtve marad a falakon.

A polipropilén csövekkel való munka itt található.

Ami a PVC-t vagy a polietilént illeti, ezek csövei alkalmasak a vidéki házak, előre gyártott panelházak és más, olcsó, nem tartós szerkezetek kialakítására a teljes tulajdonságok számára. Az acélcsövek még mindig a legolcsóbbak, de ahogyan tudják, belülről rozsdásodnak, nehéz vele dolgozni, és a lakásban vagy egy kis magánházban minden olcsóságuk csökken.

Tipp: a csövek kiválasztásakor mérje meg a külső átmérőjüket egy féknyeréssel. Ellenkező esetben kiderülhet, hogy egy drága gyémántfúró helyett kettőt kell vásárolnia.

Szerelvények és szerelvények

Szerelvények és szerelvények műanyag csövekhez

Különösen érdemes beszélni a propilén szerelvényekről. A fürdőszobában, ahol nehéz hozzáférést biztosítani a még nyitott csatlakozásokhoz, a szerelvényeket csak szilárd műanyagból szabad használni. A fémre való áttérés csak akkor engedélyezett, ha a fogyasztókhoz csatlakozik, például kazán (lásd az ábrát). Az ilyen szerelvények segítségével összeállíthatja a teljes szétszerelést, és elrejtheti a szem elől, anélkül, hogy a szivárgásokra gondolna. Természetesen ehhez külön forrasztópáka szükséges.

A csavarkötések teljesen elfogadhatatlanok. Ennek megfelelően, ha két darab csövet kell csatlakoztatni, akkor ez egy speciális csatolással is elvégezhető.

Szelepek - golyó, de újra, műanyagon forrasztva, a jobb oldali ábrán is látható. Fémhez való csatlakozáshoz - egy cső vastagabb falakkal és műanyag menetekkel. A gyakorlat azt mutatja, hogy forró csöveken a fém menetes bélés idővel gyengül, kitágul és szivárog.

csempe

A padló a legjobb választás - porcelán. Ez csak kissé drágább, mint a cserép, amely egy kis területen egy fillért jelent, de sokkal erősebb és nem csúszós, sima felületen is. Az utolsó a fürdőszobában létfontosságú: a fürdőszobában elcsúszott törések és kraniocerebrális sérülések nem utolsóak a mentőautó orvosi statisztikájában.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a csempe méreteinek és felületi állapotának pontosságát:

 1. Kérje meg az eladótól néhány darabot különböző csomagokból. Visszautasít - menjen másikba.
 2. Tegye a csempék a csikket egy sík felületen egymáshoz közel egymáshoz, és 90 fokos fordulattal nézze meg a felső szélét. Ha a 3-4 pár méretű különbség nem haladja meg az 1 mm-t, ettől a kötegből az "arc" és a máz ellenőrzése után tehet.
 3. Párokban is egymásra rakják az elülső felületeket. Nem szabad látható domb, "vályú" vagy "propeller".
 4. Ezután vegye be a csempe, hozza közel a szeméhez, és nézze meg a felszínén a fény ellen. Vannak lyukak, repedések, mikroívek - elutasítjuk: a fürdőszobában hamarosan szennyezik, és nem lehet tisztítani.

A fürdőszobai csempékre vonatkozó ilyen nagy követelményeket nem annyira az esztétikával, mint a higiéniával magyarázzák: a szennyezés láthatatlan szemei ​​fertőtlenítés terjedésének forrágyává válnak, de a fürdő alatt a felület állapotának ellenőrzése és nehéz megmosni. Ezért jobb, ha egyáltalán nem veszi figyelembe az alternatív termékpalettákat.

Szerszám és ragasztó

Cserép ragasztó jobb lassan szárad - 12-24 óra. Az önbehelyezésnél lassan működik, és megszünteti a foltokat anélkül, hogy romlana a bevonat minősége. Elõször is, higiénia: a csempe még mindig szilárdan tartja magát, de az apró héj alatt a mikrobák találnak kényelmes és megközelíthetetlen helyet az Ön számára.

A ragasztó spatulát a ragasztócsíkon feltüntetett fogak merőlegesével és mélységével kell kiválasztani. Ha ilyen utasítások nincsenek, és ezt a ragasztót korábban tesztelték és megbízhatónak bizonyultak, akkor a fogak 3-6 mm-re vannak. A durva spatula a padló ragasztásához túl nagy ragasztási rozsokat eredményez, és az üregek valószínűleg a csempe alatt maradnak.

Azonnal nézzen meg és csempe vágó egy gyémánt magfúró a külső átmérője a vásárolt csövek. A burkolólapok - műanyag keresztezések mintaképeit, a fürdőszoba más tagjaival együtt nehéz lesz dolgozni. Nem szabad aggódnia a csiszolónak a fugázáshoz: ahelyett, hogy egy 5-6 mm átmérőjű villamos kábel a vinil szigetelésben jól működik, lásd alább. De győződjön meg róla, hogy egy flanel rongyot rak fel (ugyanarra a habarcsra), és jobb 5-6 olcsó mikroszálas ruhát vásárolni szemüvegek tisztításához.

A fürdőszoba javításához szükséges maradék anyagokat a szokásos építési munkakörülmények alapján választják ki.

Helyiség előkészítése

Először el kell döntenie, hogy mi legyen a régi fürdőszobával. Ha öntöttvas - jobb, ha elhagyja és megújítja epoxi vagy akril vegyület. Ha ón, de a zománc és a fistula vésése nélkül valahogy rögzített, akkor a legjobb megoldás egy akril bélés telepítése. Nos, a "megölt ón" jobb, ha átengedik a törmeléket, és helyette az akril. Az új öntöttvas nem jó minőségű a minőség és a tartósság szempontjából, ezért át kell tekerni, és azzal a kockázattal jár, hogy károsítja a korábban lefektetett díszítést.

Ezután kapcsolja ki a vizet, húzza ki a hidegcsövet az öblítőtartályba való szállítás után, és a konyhában ideiglenes menedéket küldünk, legalábbis egy kerti öntözőcsőből. Üljetek le teljesen víz nélkül 10 napig, legalábbis ez biztos, hogy "sem tud, sem szeszélyes". Nem szabad elfelejteni az éjszakát, vagy amikor elhagyja a házat, hogy megakadályozza a könyökét a felszállókból: a tömlő a tömlő.

Aztán a fürdőszobából mindent eltávolítunk a csupasz falakra. Még nem érjük el a szennyvízrendszert. A fűtött törölközősínhez alkalmas csövek fűtővezetékeit menetes dugókkal elhallgattatják. A fali vezetékeket le kell választani a csatlakozódobozban; a működés közben történő világításhoz hordozható lámpát kell használni a hosszabbító vezetéknél.

Most el lehet kezdeni a felületek tisztítását, a mennyezetről kiindulva. Ezt a munkát védőszemüvegen és légzőkészüléken kell elvégezni: sok por lesz. De mielőtt elkezdenénk, kopogtatunk és megpróbálunk fúrni egy CONVENTIONAL falfúróval.

Néhány "Brezsnyev" projekt panelházában "kellemes" meglepetést várhatunk: egy belső szigetelt doboz melegvízből (gipsz-rost). Biztosan el kell távolítani; nézze meg a lemezek és a láda belsejét - miért? A munka hozzáadódik, és a mennyezetnél óvatosan kell dolgoznia: pótolja a kellékeket, nehogy összeomlik.

Az öreg csempe a beton vésőjével kopogtatott. Ha a burkolólapot a cementhabarcsra helyezték, akkor bütykösnek kell lennie: nincs maradvány. A festék és a gipsz felső rétege egy 80-100 mm-es kerek fém kefével távolítsa el a fúrót; Ez a munkának a legporgatóbb és kellemetlen része, ezért kívánatos, hogy valahol eltávolítsuk a háztartást, szorosan zárjuk le a fürdőszobai ajtót, vagy ha már eltávolítottuk, határozottan húzzuk meg az ajtónyílást egy filmmel. Ellenkező esetben a háztartás visszatérése után, ahogy mondják Odesszában, valamit hallgatni fog. És mit vásárolni újra, különösen a bútorok és a szőnyegek.

Hirtelen a régi vakolat laza és törékeny (régi házakban - leggyakrabban), azt a falra betonra vagy téglára vesszük. Ha szerencsés és tartós - egy ecsettel ellátott fúróval, ellenőrizve a szintet. A Gimp sok lesz, de a jövőben visszatérítésre kerül. Az elektromos vezetékeket egy vésővel vésővel kell felhúzni (ne felejtsük el levenni az elektromos dobozban vagy a műszerfalon!) És távolítsuk el a huzalokat.

Padlófelügyelet

A padló alatti csempe alatt lévő cement alapanyag maradványait egy vésővel eltávolítjuk. Ha van oka annak, hogy nem érintse meg a régi esztrichet (például ha az alátét teljesen kifolyott, és nem esett a csepp a szomszédok felé), akkor jobb, ha egy csiszolótárcsát használ a gyémánt csésze (tálka alakú lövész). Az eszköz drága, de a jövőben a munka érdekes módon fizet.

Ezt követi alapos nedves tisztítás és gondos ellenőrzés a régi esztrich. Az egyik repedés vagy a padló nagyjavítását, esztrich csere, vagy töltet folyékony szintezővel. Az utolsó a pénz, a munka és az idő teljes költségének szempontjából optimális, kivéve az öntöttvas kádat, vagy a beillesztésre kerül - súlya vízzel több, mint megengedett.

Ha a fürdőszobát Hruscsovban javítják, akkor az önterülő padlófelszerelés kétszeres vonzóbbá válik: egy kis helyiségben a drága ThermoPlast költségek is kicsiek az általánosakhoz képest, és az egyenlítőt közvetlenül a régi csempe fölé lehet önteni. És azonnal felmelegednek a padlón. Az önterülő padló rétegének, figyelembe véve a zsugorodást 10% -os megszilárduláskor, legalább 30 mm-nek kell lennie; ebből a számításból a szükséges összeget kell meghatározni. De minden esetben új vízszigetelő padlóra van szüksége.

vízszigetelés

Lehetséges, hogy a fürdőszobában a vízszigeteléshez szokásos filmeket használnak. Nem csoda, mert a fürdőszobához képest a "vízszigetelés" és nem a "gőz akadály". Itt nincs alternatív anyag az aquaizol vagy poliészter (polietilén-tereftalát) analógja. Ha vizet öntesz egy ilyen film zacskójába, kösse össze és tegye le július végén a Karakum szívében, majd egy hónapon belül a víz nem csökken.

A vízszigetelés ízületei speciális ragasztóanyaggal vannak ragasztva vagy ipari hajszárítóval hegesztve. Az utóbbinak készségre van szüksége, ezért először gyakorolnia kell a darabokat. A szigetelést a falakhoz legalább 25 cm-re (4000 liter folyóvíz 10 négyzetméterenként, átfedési szilárdság), hajtogatással (nincs vágás!) A sarkoknál. A szigetelés lefektetése után töltse fel a padlót vagy készítsen új esztrichet.

Olvassa el még többet a fürdő padlójának és falainak vízszigeteléséről.

Önterülő padló

Az önterülő padlózat összetételét kétkomponensnek kell tekinteni: a kezdeti, viszkózus töltet - nem szivárog a szomszédoknak -, majd a folyadék szintjét vagy a ThermoPlast-t.

Új esztrich

A padlóburkolatok padlóburkolatának használatával lehetetlen a padlóburkolattal ellátott expandált agyagot használni - nagyon higroszkópos. Habbeton vagy polisztirol hab nem is alkalmas - törékeny. Valójában az egyetlen lehetőség az üveg-magnezitlemez, SML, különösen azért, mert a gipszkarton szintjén állnak. Az MSS erőssége lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze őket a megerősítő hálóra és tegye beaconokat.

A cementhabarcs összetétele az esztrichhez és a kialakulásának technológiájához néhány sajátossága van:

 • Cement - nem kisebb, mint 400.
 • Homok - szitált kvarc.
 • A cement homok aránya 4: 1.
 • Víz - a térfogat egyenlő a cement mennyiségével.
 • Hozzáadása a vízhez 10 térfogat% PVA emulzió.
 • Formáció - markerek - "jelzőfények" 40-50 mm-es réteggel.
 • Miután szintezés a szabály - dotirka a simaság egy fél botot.

Az utóbbi szükséges, mivel a befejező padlót nem lehet a fürdőszobában elakadni, és csempézett padló esetében az alapfelületnek teljesen síknak kell lennie. Vegye figyelembe, hogy az újonnan kialakított cement-homok esztrichnek legalább 40 nappal a folytatás előtt kell lennie.

közlés

A nyitott csővezetékek a fürdőszobában nem kedvelik a szemet, és hosszú, poros és fárasztó, hogy falakat képeznek. Egy blokkházban általában nem lehet elrejteni egy csatornát egy vályúban: a szerelvények nem engedik meg, de nem lehet törni. Ezenkívül hegesztett kötések nem készülnek a csatornacsöveken, ami azt jelenti, hogy a csatornahálózatnak hozzáférhetőnek kell lennie ellenőrzésre és javításra, különösen mivel a leggyakrabban eltömődött.

Decking cső

Ezekből a megfontolásokból egy kombinált megoldást kapunk: az összes csövet az alján lévő gerendával kezdjük és a horganyzott lejtést lezárjuk (lásd a jobb oldali ábrát). A szilikon lejtőn a burkolólapot a falhoz ragasztják, vagy ezzel ellentétben, és a szilikont a falakhoz és a padlóhoz ragasztják szilikonnal a befejezés után. Szükség esetén a szilikon be van szerelve egy késsel, és a munka befejezésekor a lejtés ragasztható vissza a helyére. A fürdőszobában egy tipikus lejtés elrendezésre lesz szükség a falról a fürdőkádra, akár egy méterre.

A csövek hornyai is szükségesek, de minimális mennyiségben és rövid függőlegeseknél: egy - ha a keverő gyakori; két - ha a mosogatóban a csaptelep; 3-4 - ha a kazán a fürdőszobában van felszerelve. Ez utóbbi messze nem a legjobb megoldás; a kazán természetes helyzete a "szükség lakóházában"; aki nem olvasta "1001 éjszakát" - a WC-ben.

Elkezdjük csővezetékek cseréjét szennyvízzel: a szennyvízcsövek gyorsan összegyűlnek tömítéssel tömítőanyaggal. Lehetséges, hogy egy nap alatt kezelni tudják őket, majd lassan forrasztják a vízvezetékeket. A csövekben a csövek habosodnak - ez további védelmet nyújt a ködképződéstől és a hőveszteségtől, és az elektromos vezetékeket a vakolat előtt helyezik el.

A huzalozás kettős szigetelésű, dróthálóval meghúzva történik. A leggyakrabban olcsó műanyagot használnak, de ha a javítás során várhatóan az elektromos vezetékeket helyettesíti a lakásban, akkor a fém is kívánatos - akkor minden vezetéket árnyékolnak, ami minden tekintetben jó.

Bővebben a témáról:

Fűtőcsövek

És mi van a fűtött törülközőtartó hővezetékeivel? Metalplasztikára váltunk. A falba (a sekély barázdáknak sekélyre van szüksége) el fognak menni, és kanyarokkal jönnek ki; fém műanyag hajlítható. Az alsó szerelvények-adapterek a lejtő alatt lesznek elrejtve, a felső pedig ott marad, ahol voltak - a szárítón. A teljes ciklusú cserélhető törölközőt itt ismertetjük.

vakolat

A vakolat szükségszerűen beaconokból készül - szükség van egy sima felületre a bélés alatt - és mindig két rétegben: a kezdő "tartós" és a simítás zavartalan. Haltur nem lehet: a hirtelen hőmérséklet- és nedvességváltozás hamarosan erre emlékeztet.

A vízszigetelés kinyúló köténye NEM CUT: a falakhoz ragasztva építési szalaggal vakolás előtt. A vakolat a szokásos sorrendben történik - a mennyezetről a padlóra. Egy közeli helyiségben kényelmesebb, ha a gipszkeveréket nem egy golyóstollal dobja, hanem a gumi golyó felét részekkel tölti be. Ez egyébként hasznos minden olyan munkához, amely gipsszel, alabástrommal, keményedő vegyületekkel van - zúzott, és tiszta.

Mennyezeti szigetelés

A fürdőszobai mennyezetet még teljesen meleg házakban is fel kell melegíteni: ez csökkenti vagy kiküszöböli a kondenzátum kicsapódását, ami az összes fürdőjavítási probléma fő oka. Ami a padlót illeti, itt van a legjobb megoldás - az LSU, de most a ragasztóra vagy a szilikonra (drágább, de megbízhatóbb). A munka sajátossága - a ragasztó rögzítésének idején a sínből 1-2 méteres támaszok szükségesek. Az anyag és a vágólapok számításánál lásd a következő bekezdést.

Az üveg-magnézium lemez szerkezete megerősíti, hogy egyszerűen a fürdőszobához van kialakítva, ami nem mondható el a gipszkartonról, beleértve nedvességálló formáit is.

tetőkárpit

A mennyezet határozottan fájó hely a fürdőszobában. Szükségünk van egy gyönyörű, meleg (kondenzátumra) és ellenálló (ismét - kondenzátumra)! A minőségek összességét tekintve a legalkalmasabb anyag laminált vagy műanyag bélés,

 • A laminátumot belülről előkezeljük PVA emulzióval.
 • A fektetés a ragasztószerkezetre vagy az építőszilikonra történik.
 • A következő tábla felhelyezése előtt egy vékony kolbász ragasztót helyeznek a nyelv nyelvére. A ragasztó csepegtetőket azonnal eltávolítják az oldószerrel megnedvesített ruhával szilikon ragasztóval vagy asztali ecettel.
 • Az utolsó két tábla egymásra van kötve: a házba vannak behajtva, a helyére helyezve, és a csuklóra kell nyomni, amíg a helyére nem kattan.
 • Amíg a ragasztó teljesen meg nem gyógyul, mindegyik fórumon két tartóállvány támogat.

A vágódeszkákról: A laminált lap vagy béléslapok szabványos hossza 5,95 m, ami nagyobb, mint a legtöbb fürdőszoba. Ezért számításba véve a két lehetőség kiszámításának szükségességét: a mennyezet mentén és felett. Például a "Hruscsov" 1,5x1,85 m-es fürdőszobájában, miközben felhelyezik egymást, akkor 0,4 m-t vesz igénybe a hulladék, és amikor átmegy - 1,5 m, ami előnyösebb - a körülményeknek megfelelően dönt. Lehet, hogy másfél méterre van szükség.

De vajon ez a mennyezet megbízható-e? Állandó hidratálással? Szokatlanul, valahogy, a táblák csak a ragasztóra feszülnek a fejeden.

Először is, a táblák nem csak lógnak, hanem ragasztják össze egymás között a nyelv és a horony zár, szilárd pajzsot alkotnak. Egyszerre nem valószínű, hogy kijön.

Másodszor, vegye figyelembe, hogy a mennyezetburkolatot ELŐTT a falakkal szemben kell elvégezni. Bélelés után a mennyezetburkolat a csempe végein fekszik, és a sarok mindenképpen szilikonnal van lezárva, lásd alább. Közbenső ízületek sz. Annak érdekében, hogy a nedvesség behatolása a fejléc alá és összeomlásába kerüljön.

Megjegyzés: a huzalozás lyukaknak mindenképpen nem szabad a táblák csomópontja alá esniük. A végén a mennyezet hüvely zapenyvayut vagy töltött szilikon.

Egy másik közös lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére a rack mennyezet: itt olvashat róla. Ami a felfüggesztett mennyezeteket illeti, független létesítményük ritkán indokolt, ezért érdemes azoknak, akik ezt a lehetőséget szeretnék végrehajtani, kivéve, hogy megvizsgálják a kiválasztás kritériumait a nedves helyiségekben történő üzemeltetéshez.

Padlóburkolat

A padlózat burkolólapát ragasztóra helyezzük, de a falakkal ellentétben (lásd alább) varratok nélkül. A ragasztócseppeket azonnal le kell tisztítani, a fentiek szerint. A ragasztót kb. 0,25-0,35 négyzetméter hosszúságú spatulával alkalmazzák; egy 30h30 cm-es cserépre - egy következő cserépre.

A fektetés az ajtóból történik, úgyhogy a vágott csempe a fürdőszobában és a lefedés alatt fekszik. A vágott sorokat (esetleg az utolsó, de egy szilárd anyagot) a ragasztó megkötése után megkötik a már lefektetett rétegek alatt, hogy ne tapossa őket, és ne ütögesse le a bevonatot.

Minden újonnan megtervezett csempe gumi kalapáccsal történik az előzőtől kezdődően. Küszkálnak az ütések soraira, fokozatosan a szabad szél felé haladva. Fontos, hogy a burkolólapok alatt ne legyenek üregek, ezért a ragasztó rozsának párhuzamosnak, nem túl szélesnek és mélynek kell lennie.

A padló és falak burkolásának teljes leírása itt található.

Külön kérdés - fa padló a fürdőszobában. Meleg, kellemesen áll a meztelen lábán. Lehetőség van továbbá öntöttvas fürdővel bármilyen esztrich használatára is: a lábak nyomása a fa rugalmassága miatt kerül elosztásra. De a fürdőszoba fapadlója különleges teljesítményt igényel, és többet fog fizetni, mint a födém.

Teak és vörösfenyő alkalmas fára. A PVA impregnálása emulzióval és folyékony (mély penetrációval) akril lakkozással lehetséges, hogy nem gondolkodnak a tartósságra: még mindig állnak a vörösfenyő cölöpök, amelyeken Vasilevszkij-sziget partja erősödött Nagy Péter mellett. De az ilyen padlózat lapjait vagy csempeit a falhoz hasonlóan kell felhúzni és lefektetni, de a falaktól 20-25 mm-es távolságban a fát megdagadni. A rácsot az alaplemezek behelyezése előtt meg kell tölteni poliuretán habtal - nem szabad üregek!

Falburkolat

Leggyakrabban fürdőszoba falak csempézett. Porcelán is alkalmas, de még drágább, és semmit sem dob a falakon, és nem ömlik le; a permet nem számít. A közelmúltban a műanyag panelekkel ellátott fürdőszobai panelek széles körben elterjedtek, olcsóak és higiénikusak, de az anyag leírása és munkamódszerei külön cikk tárgyát képezik.

A csempeburkoló falak vágott varratok, amelyeknél a burkolólapok között a csempe között az első betét keresztezi a burkolatot. Maga a lefektetési technológia ugyanaz, mint a padló. A csempe, amely esik a következtetések csövek és elektromos vezetékek, előfúrt lyukak egy gyémánt koronát.

Megjegyzés: ha a design dekoratív kupakkal ellátott keverőt használ, akkor a koronát nagyobb mennyiségben vásárolják meg, mint a cső átmérője. Ellenkező esetben, a lyuk alatti tér mérése hasonló az ékszerekhez.

Amikor a ragasztó keményedik, először szilikonnal tömítik a sarkokat. Egy szilikon kolbászon egy vékony polietilén fólián keresztül egy elektromos kábelt helyezzen be, nyomja meg, majd azonnal távolítsa el. A szilikon a varrásba nyomódik, és egy sima homorú felület alakul ki. A szilikon cseppeket és a sagokat egy ecettel együtt távolítják el. Ezenkívül a sarokvarrás lefedhető, miután a többiet ugyanazon szilikonon díszítő bevonattal vágta le.

A varrások varrása a síkra speciális összetételű - olcsóbb, mint a szilikon, de nem tömítőanyag. Kihúzzák a kereszteződést, töltsék ki a varratot, nyomják le a kábelszakaszt (most már film nélkül is lehetséges), majd később távolítsa el a maradványokat flanel vagy mikroszálas anyaggal. A varratok ujjával történő levágása mikro-rendellenességeket hagy maga után, amelyekben a szennyeződés felhalmozódik.

Szivattyúzás, szellőzés és villanyszerelés

A vízvezeték szerelésének és felszerelésének nincsenek jellemzői, és többször leírtak. Különösen:

A szellőztetés telepítésekor ellenőrizni kell a régi, a javítás előkészítésével eltávolított dobozt. A legtöbb esetben még az első Hruscsov dobozának a tisztítása és újrafestése után is alkalmas a további felhasználásra. Ebben az esetben azonnal kívánatos egy flapper szelep felhelyezése: a téli hideg csapást kizárják.

A fürdőszobában lévő álló elektromos készülékeknél megengedett egy elszívóventilátor és vízszintes mennyezeti lámpa. A ventilátort nedvességhez is hozzá kell igazítani: egy hárommagos zsinór, védővezetővel és euro csatlakozóval, egy darab hermetikus (leadott) vezetékkel a tokba. A mosógép nem vonatkozik a rögzített berendezésekre; kapcsolódás a fürdőszobába történő beszereléskor - egy különleges cikk.

A "sovlemenenka"

Javítás fürdőszoba, kombinált WC-vel - hogyan lehet itt? Bizonyára vannak némi árnyalatok. Igen, elegendő elem van a kombinált fürdőszoba javításához. Ezért vitájuk külön vita tárgyát képezi.

következtetés

Saját kezével a fürdőszobában javítás, akkor megment egy csomó: egy drága esemény és fizetési munkavállalók munkaerő jelentős részét a költségeket. De lehetőség van sok, és elveszett: keményen dolgozik, felelős, szükség van egy alap tudás és a jó skill építője.