Legfontosabb > Fürdő

A fürdőszoba tervezése Hruscsovban (70 fotó)

Az 50-60-as években épült lakók lakóinak gyakran szűknek kell lenniük. De vannak kézzelfogható előnyök: először is, kis mennyiségű anyagra lesz szükség a javításhoz; Másodszor - minden dolog összeállítható; a harmadik - egy kompakt szobában könnyebb tisztítani. Ezenkívül egy kis szoba gyorsabban felmelegszik. Mindezek az előnyök teljesen kapcsolódnak a fürdőszobához, és a fürdőszobát kényelmesen és nyugodt módon szervezik néhány napig. Hogy hogyan kell megfelelően rendezni egy fürdőszobát a Hruscsovban, olvassa el ezt a cikket!

A Hruscsovban lévő fürdőszoba átalakítása

Talán az egyetlen lehetőség, hogy valóban kiterjesszék a szovjet lakásban lévő fürdőszobát, eltávolítani a partíciót, és összekeverni egy WC-vel, kamrával vagy a folyosó egy részével.

Figyelembe véve, hogy a sokemeletes épületek esetében ezek a változások hatással lehetnek a szomszédok házaira vagy az építés egészére, a törvény kötelezi a tulajdonosokat arra, hogy összehangolják a jövőbeli átalakulást, valamint a közszolgálati építmények építkezésének vagy eltolódásának számát. A szükséges dokumentumok listája és az adott helység hatóságainak neve az ügyvédtől vagy a legközelebbi lakásügyi hivataltól szerezhető be.

Érdemes megjegyezni, hogy egy külön fürdőszoba kényelmesebb a mindennapi életben, különösen, ha egynél több személy lakik egy lakásban. Falak építése és egy külön bejárat létrehozása a WC-hez szintén átszervezésnek számít. A bürokratikus egyezmények és az erőforrások megtakarítása nélkül - a kombinált teret egyszerűen zónába lehet helyezni egy részleges partíció vagy képernyő használatával.

Belső stílus kiválasztása

Úgy tűnik, milyen stílust tudunk beszélni kb. 2,5-3 négyzetméteren? De egy egységes együttes minden részletének következetessége, ami a Hruscsovban lévő fürdőszobai belső térben valóban kényelmes és esztétikus.

Modern fürdőszoba

A modern stílusban rejlik, az egyszerűség és a funkcionalitás a legalkalmasabb egy kis fürdőszoba kialakításához. A diszkrét monokróm felületek, a tükrök és a matt textúrák kombinációja, az innovatív anyagok és a kényelmes szaniterek használata az egykori szovjet fürdőt kényelmes fürdővé alakítja.

Klasszikus fürdőszoba

A Hruscsov fürdőszobájának klasszikus díszítése ideális választás a luxusszállók számára. A fényes meleg paletta különleges lágy fényt ad a szobának, és a krémszínű háttéren arany és bézs színű ékezetek nagyszerű harmóniát adnak.

Provence stílusú fürdőszoba

Tavasszal gyengéd Provence, kétségkívül, mint a romantikus természet. Ezt a stílust puha pasztell árnyalatok, kis virágos minták, vintage bútorok jellemzik. Általában légnyomosságot és rusztikus egyszerűséget hoz létre.

Minimalista fürdőszoba

Az akusztikus színek, a tiszta vonalak, a szép formák és a dekoráció hiánya minimalista stílusokat különböztetnek meg a többiektől. Ilyen belsővel, a Hruscsovban lévő fürdőszoba mindig tiszta és tágas lesz.

Skandináv stílusú fürdőszoba

Észak-európai design téli színek és természetes textúrák. A használt színek fehér, átlátszó jég, kőszürke, sötétkék, fekete, fehérített fa.

A skandináv fürdőszoba gyönyörű, etnikai mintázattal, monokróm rombuszokkal és más geometrikus mintázatokkal díszített csempeburkolatokkal.

Színes megoldások a fürdőszobában Hruscsovban

Annak érdekében, hogy ne terhelje túl a belső teret, a fürdőszobát világos színsémával kell megtervezni, amely legfeljebb 2-3 színt tartalmaz. Akromatikus fehér, szürke és fekete - mindkettő és minden más árnyalat könnyedén összekeverhető, és a Ittena különleges színköre, amelyet a tervezők gyakran használnak, segít a harmonikusan élénk színek felvételében.

Fehér fürdőszoba

A fehér szín egyik legfontosabb tulajdonsága bármelyik fürdőszobának, és ennek a színnek a Hruscsov-függönyben lévő fürdőszobával díszített, vizuálisan megnövelheti helyét. A fehér tökéletesen tökéletesen tökéletesen néz ki mind a saját, mind a foltok nélkül, és mint a sötétebb, telített részleteket.

Fürdőszoba pasztell színekben

A pasztelleket nagyon világos színeknek nevezik, mintha néhány csepp pigmentet adtak volna egy fehér festékporhoz. A finom levendula, krémes, menta, átlátszó kék és virágos rózsaszín puha, pihentető légkört teremt egy kis fürdőszobában.

Szürke fürdőszoba

Emellett a szürke szín nagyon nyugodt és sokoldalú, praktikus is. Ez a bevonat szinte nem észrevehető csepp kondenzátum, por vagy sötét területek.

A fehér vízvezeték, valamint a különböző zöld, piros vagy sárga elemek segítik a fényerő és a meleg jegyzetek hozzáadását ehhez a monokróm színhez.

Bézs fürdőszoba

Könnyű kávécsíkok a tejjel gyakran használják a belsőépítészeti design fürdőszoba Hruscsovban. A fehér kerámia felület, a tükrök és a fémszerelvények (különösen arany) a környezetükben jól néznek ki.

A bézs színmélységhez csokoládé-barna ékezetekkel kombinálva.

Kék fürdőszoba

A víz és az ég színe az egyik legsikeresebb megoldás egy 2-3 négyzetméteres kis fürdőszobának. A belső térben kívánatos ezt a színt fehér színnel hígítani, vagy egy átlátszó árnyalatot egy telítettséggel kombinálni. A Khrushchev kék fürdőszobája valóban paradicsom lesz, ahol pihenhet egy kemény napi munka után.

A fürdőszoba befejeződése Hruscsovban

A fürdőszoba felületének kiválasztása érdekében jobb, ha előnyben részesítjük a nedvességálló és környezetbarát anyagokat. A magas költségek hosszú élettartamot, esztétikai megjelenést és biztonságot nyújtanak az egészség számára, míg az olcsó helyettesítők egy-két év alatt cserére szorulhatnak.

A felső burkolatburkolat lefektetése előtt a Hruscsovban lévő fürdőszoba padlóját vízzáró burkolattal kell lefedni, és tetején kívánatos a fűtőtestet a homokrétegre helyezni. Ez biztosítja a kényelmes hőmérsékletet bármikor, függetlenül a fűtési helyzettől.

A padlófelület jobb, ha könnyű és szilárd. Az anyagokból illeszkedő csempe (négyzet vagy hatszög, nagy vagy közepes méretű), gránit, beton vagy polimer kompozíció (önterülő padló).

A lábazatot kerámia és műanyag használhatják - nem faanyagként deformálódnak, és nem rozsdásodnak, mint fém.

falak

A fürdőszobában a falak befejezésének legegyszerűbb módja a festmény. Erre a célra alkalmas nedvességálló emulziók - víz diszperziós akril és latex. Összetételüknek olyan antibakteriális anyagoknak kell lenniük, amelyek megakadályozzák a penészképződést. Ahhoz, hogy megszabaduljon a vakolat apró repedéseitől, és gyönyörű textúrát kapjon, a falakat üvegtapaszával lehet beilleszteni, amelyek még 10-15 réteg alatt is szilárdan megtartják és megőrzik a megkönnyebbülést.

A Hruscsovban lévő fürdőszobai kerámia burkolólapokból a következő fajták illeszkednek:

1. Nagy, világos és monoton, négyzet vagy téglalap alakú. Kívánatos kombinálni telített töredékekkel vagy mintás határokkal.
2. Fehér, szilikát kőművelés alatt. Ez a csempe lesz a legjobb megoldás a fürdőszoba belsejében a skandináv stílusú vagy tetőtéri stílusban. Le tudja nyírni a depressziót, egy vagy két szomszédos falat, és hagyja a többiet simán festett.
3. Mozaiklapok. Egy kis fürdőszobában a miniatűr irizáló pixel nagyon friss és szokatlan lesz. Gyakran nemcsak a falakat, hanem a fürdő oldalfelületét is fedik le.

Kevésbé gyakori, de nagyon elfogadható megoldások a Hruscsov fürdőszobájának befejezéséhez műanyag panelek, mosható vinyl tapéta, kőburkolat, polimer díszkő. A keskeny tükörbetétek (matricák) segítenek egy nagyon érdekes hatás elérésében.

mennyezet

A legjobb módszer bármely szoba magasságának vizuális növelésére fehér fényes feszítőfólia. Ugyanakkor a Hruscsovban lévő fürdőszobában is tökéletes a szokásos fehér színű, üvegszálas, süllyesztett vagy felfüggesztett műanyag.

Általánosságban elmondható, hogy a kis fürdőszobában lévő mennyezetnek csak sima és világosnak kell lennie, és nem lehet észrevehető kontraszt vagy felületi elem.

Bútorok, felszerelések és kiegészítők elhelyezése

A legkisebb térben is mindent meg kell találnia, amire szüksége van, ha leleményességet mutat és elmozdul az elavult elképzelésekből a fürdő belsejéből. Szerencsére a vízvezeték, bútorok, kiegészítők és egyéb, különböző formájú és méretű hasznos termékek széles választéka áll rendelkezésre a piacon.

fürdő

Ha egy szabványos ovális fürdő túl sok helyet foglal a Hruscsov fürdő fürdőszobájában, ki lehet cserélni. A tökéletes megoldás egy téglalap alakú, szögletes, könnycsepp alakú vagy aszimmetrikus, komplex kanyarokkal, amelynek egyik széle keskeny, a másik széles.

A jobb szögek és a vonalak azért jóak, mert a fürdőszoba és a fal között nincs különbség, ezért a helyet a lehető leghatékonyabban használják fel, és a tisztítás szempontjából kényelmes.

Zuhanykabin

Ugyanakkor helyet 2-3 m². A fürdőkád és a zuhanyzat alig reálisak, de ha mély tálcát adsz a kabinba, jó fürdőkapacitást kapsz. Maga a boxolás kívánatos egy sarok vagy egy tiszta négyszögletes forma kiválasztása, legalább 2 méter magas (a felhasználók növekedésétől függően).

Mivel a Hruscsov fürdőben van egy kis szabad hely, inkább inkább a csúszó, hanem a csuklós ajtókat preferálja.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében kompakt fejtámlák és függő mosdók - négyszögletes vagy szögletes. Ezeket el lehet helyezni egy éjjeliszekrény, egy mosógép vagy akár egy fürdő fölött.

A WC-t is jobb választani egy kis, egy keskeny tartály és egy oldalsó flush gomb. Maga a tartály, ha lehetséges, jó lenne elrejteni egy rést, falat vagy ceruza esetet.

Mosógép

A kis fürdőszobában mindig van egy hely egy oldalsó rakodógéphez. Egy ilyen modell a mosogató alá, a fülkebe a WC-tálba, a szekrény alsó polcán vagy a vízmelegítő alatt helyezkedhet el.

Ha ezek közül az opciók közül egyik sem megfelelő, megvásárolhat egy lógógépet - úgy néz ki, mint egy fali falióra, és minden szabad területre fel van szerelve, még a mennyezet alatt is.

Szekrények és polcok

A javítás tervezési szakaszában háztartási vegyi anyagokat, kozmetikumokat, higiéniai eszközöket és tiszta törölközőket kell tárolni.

Annak érdekében, hogy a már kis szobának a területe ne tűnjön túlságosan zavarosnak, kívánatos, hogy mindezeket eltakarja az átlátszó homlokzatok mögött. Ha a monoton ajtókat, a fogantyúkat és a falak színét megcsinálva, a Hruscsovban lévő fürdőszoba kialakítása nagyon elegánsnak tűnik, és a tükrözött felületek térfogatot fognak adni.

A szekrények és a keskeny tartályok alatt maximálisan ki kell használni a függőleges helyet, szögeket, a bejárati ajtó fölötti helyet.

Megfelelő fürdőszoba világítás

A legjobb megoldás a fürdőszoba Hruscsovon történő megvilágítására a mennyezeten lévő pontozott mortise dióda lámpák. A kompakt lámpák a tükör fölé vagy mindkét oldalára felakaszthatók.

Egy másik érdekes módja a tükör kiválasztásának, hogy egy rugalmas fényes szalagot helyezzen el a kerület mentén. Ugyanez a technika alkalmas a mennyezetre és a padlóra.

A rövidzárlat elkerülése érdekében jobb, ha szakképzett szakemberek számára a vezetékek és világítóeszközök beszerelését bízza meg, és a működés során biztosítsa, hogy az elektromos kommunikáció ne kerüljön érintkezésbe a vízzel.

A fürdőszobában veszélyes a hagyományos izzólámpák használata - nagyon forróak és a legcsekélyebb cseppek csak felrobbanhatnak, minden irányba szikrázhatnak. De a LED világítás nem probléma.

A fürdőszobák kialakítása a Hruscsovban - fotó

Az alábbiakban válogatott fényképek találhatók, amelyek példát mutatnak arra, hogy a Hruscsov épületben milyen új fürdőszoba felújítása tűnhetne ki. Nehéz elhinni, hogy ezeknek a hihetetlenül szép, modern és funkcionális belső helyeknek a helyén rettenetes szovjet fürdőszobák voltak.

Itt találsz szokatlan tervezési megoldásokat, friss ötleteket, valamint inspiráló képeket, amelyek segítenek a fürdőszobának a békés és pihentető otthonosvá válni.

Fürdőszoba tervezés Hruscsovban (valódi fotók)

Nehéz elképzelni egy fürdőszobás lakást. Ez gyakran az első olyan hely, amelyet egy kemény napi munka után szeretne meglátogatni, hogy lazítson és elmossa az összes negatívot. Érdemes tehát elegendő figyelmet fordítani a tervezésre, hogy az időtöltés még kellemesebb legyen.

Azonban a helyzet bonyolult, ha a fürdőszoba található, Hruscsov, ahol általában nagyon kicsi és szűk. Ez a cikk gyakorlati tanácsokat nyújt a Hruscsov fürdőszobájának helyes elrendezésével és megőrzésével kapcsolatban.

Kompakt fürdőszoba Hruscsovban

Nem annyira egyszerű gondolkodni egy kis helyiség kialakításán, és beilleszkedni az összes szükséges elembe. Ezért érdemes megkezdeni a javítást a helyiség mérésével egy szokásos mérőszalag segítségével.

Továbbá, érdemes megnézni a kész változatát fürdőszobák apartmanok Hruscsov az interneten, vagy ennek végén a cikket. Ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan értékelje a helyzetet, és segítsen megtervezni a szobát a szobájában.

Először fontolja meg a fő elemek elrendezését, és csak akkor szánjon időt a belső terek díszítésére és díszítésére, beleértve a polcokat és a kis szekrényeket.

A vízvezetékválasztás ma igen nagy, ezért elég lehet kiválasztani a helyes méretű elhelyezést a közel Hruscsovban. És van egy választott csuklós vízvezeték, ami gyakran segít megtakarítani a helyet.

Gyakran használt sarokfürdők, vagy cserélni őket zuhanyzók. Ha nem szabványos méretű bútorokat szeretne vásárolni, mindig megrendelheti, egyedi méreteket adhat meg.

A méréseket helyesen kell elvégezni, figyelembe véve a burkolóanyagok vastagságát, díszítő felületeket, mivel csak néhány érzés játszik nagy szerepet, és a bútorok egyszerűen nem illenek bele.

Ha nem biztos a mérések helyességében, akkor jobb, ha olyan szakembereket hívhat fel, akik szanitereket készítenek vagy javítanak a fürdőszobában.

A fürdőszoba elhelyezése Hruscsovban

Kombinált fürdőszoba

Az egyik lehetőség a helytakarékosság érdekében a fürdőszoba és a WC összekapcsolása, ha legalább további 7 négyzetméter lesz. m.

Ezenkívül számos egyéb előnye van:

 • Növelje a praktikus helyet, nagyobb kényelmet biztosítva a tervezés során.
 • A vízvezeték méretei nagyobbak lehetnek, mint külön megoldásnál.
 • Megtakarítás az anyagokon, mivel nincs szükség további falkialakításra.
 • Kényelmes és gyors tisztítás.
 • Az esztétika szintjének növelése a gépészeti rendszer elrejtésével, az ergonómiai szabványoknak megfelelő vízvezeték elhelyezése.

A fürdőszobához jó megoldás lehet zoning. Természetesen nem lesz teljesen teljesíthető egy kis helyiségben, de segít a WC-vel elválasztani a fürdőszobát a befejező anyagok kombinációjával.

Vizuálisan növeli a térben lévő üvegfelületet, amely feloldódik a belső térben, miközben a fő elválasztási funkcióját végzi.

Továbbá, ahelyett, hogy a szokásos fürdőszoba kompakt lenne szögletes.

A zuhanykabin alternatívájaként

Mint tudják, a teljes fürdőszoba nagyon sok helyet igényel, és egy kis és kompakt fürdőszoba nem mindig kényelmes. A nagy gyakorlati megoldás alternatívájaként zuhanyozás lesz.

Annak ellenére, hogy a benne kialakuló plakk és a víz gyenge nyomása megnehezíti a zuhanást. A kabin számos előnnyel rendelkezik, különösen a következőket:

 • a térbeli növekedés;
 • a vízfogyasztás többszörös csökkenése;
 • további helyet teremtve más elemek számára;
 • a régi vízvezeték modernre cserélése.

A fülke legjobb mérete 80 x 80 cm, néha 90 x 90 cm jöhet létre, egy nagy fülke valószínűleg nem fér bele egy kis Hruscsovba, ráadásul túl nagy lesz.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Gyakran nehéz helyezni egy mosógépet egy kis fürdőszobában. Először is gondosan meg kell terveznie az összes vízvezeték elhelyezését, nem csak azért, hogy mindent elhelyezzen, hanem azért is, hogy a lehető legkényelmesebb és kényelmesebb legyen.

A mosógép kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha széles, akkor még a megfelelő tervezéssel is valószínűleg nem lesz elhelyezve. Ezért fontos kiválasztani a legkisebb szélességű modellt, lehetőleg az első rakodást.

Az is lehetséges, hogy a 34 cm széles mosógép befogadása nélkül jelentős felújításra kerülhet. Ebben az esetben a mosdót tálban lehet használni.

A bejárati ajtó oldalához egy ilyen mosdót kell elhelyezni a fal mentén, balra pedig a mosógép helyén lesz. Még a mosogató alá is teheted, és nagyon vonzó lesz.

Sokkal egyszerűbb, ha a fürdőszobát összekapcsolják. Ez lehetővé teszi, hogy bővítse a helyet, és keressen egy helyet a technológia telepítéséhez. A mosdó elé teheti, miközben függőleges terhelést választ a kényelem érdekében.

A tálhoz és a WC-hez is el lehet helyezni, vagy lehetőség van arra, hogy megszervezzen egy speciális rést erre.

Ezenkívül, ha a vízvezeték nem változott sokáig, akkor valószínűleg a fürdőszobában nagy kiterjedésű tekercscsövek helyezkednek el a terület egy részében.

Ha le vannak szedve és modernre cserélik, akkor elegendő szabad hely áll rendelkezésre, amely a mosógép felszereléséhez használható.

Milyen finomabb a Hruscsovban a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok

A fürdőszoba díszítésére leggyakrabban kerámia burkolólapokat választanak. Tartós, tartós, könnyen tisztítható és nem fél a nedvességtől. Ezenkívül ma már számos különböző tervezési lehetőséget találsz egy színskálából, mindenféle rajzhoz és mintához.

Ebben az esetben fontos az optimális csempe méret kiválasztása. A legkisebb 15x15 cm-es méret nem működik. A varrások nagy száma miatt a falak konvergenciájának hatása megfigyelhető, ami éppen ellenkezőleg, még kisebb lesz a helyiségben.

Túl nagy, 20x30 cm-es csempe teszi a belső teret durva és masszív, ezért jobb, ha tartózkodik ettől a választástól. A fentiekkel kapcsolatban a legjobb, ha ragaszkodni fogsz az arany közepéhez, és kb. 20x20 cm-es csempéket használsz.

A méret mellett fontos a színes kíséret figyelése is. Először is, a kisebb helyiségekben érdemes megvilágítani a könnyebb hangokat, a sötét szín még inkább csökkenti a helyet, ez a túlzottan élénk színekre is vonatkozik.

Legfeljebb 2-3 alapvető árnyalatot kell választani, hogy ne vegye túlságosan a színt. Ha a fő rész hideg árnyalatokból áll, akkor a kényelem érdekében érdemes választani a meleg tónusokat.

Ezzel szemben a meleg színek túlnyomó részében érdemes hidegebb színeket választani a kiegészítők számára. Szintén előnyben kell részesíteni egy olyan fényes felületet, amely a fényt tükröző fényt növeli.

Mozaik és falfestmény a belső térben

A mozaik a kerámia burkolólapokra is vonatkozik, de különleges formája. Ez a négyzetekből áll, amelyek különbözőek a textúrában és a színben. Fürdőszoba Hruscsovban kell nagyon gondosan díszített ilyen elemeket.

Elfogadhatatlan, hogy kiválaszthass egy világos designot, mert még kisebb lesz a szoba. Ugyanakkor az absztrakt kompozíciók és a vadon élő területek térbeli mintái ellenkezőleg hozzájárulnak a tér növekedéséhez.

A panelek és mozaikok használata kisebb méretű, és nem az egész fürdőszobában. Jól néz ki, hogy kiemeljen bizonyos területeket, például tükröket, a fürdőszoba helyét.

A WC-vel kapcsolatban nem célszerű ezt a területet kiosztani. Érdemes megjegyezni, hogy ezeknek a területeknek harmonikusan kell illeszkedniük, és illeszkedniük kell a többi laphoz.

Pvc panelek

Műanyag panelek is népszerűek, amikor befejezi a fürdőszobát. Ez az anyag nem fél a nedvességtől, és ugyanakkor gazdaságosabb a csempehez képest. Bár érdemes megemlíteni, hogy a PVC panelek kialakítása szintén alacsonyabb a kerámia burkolatoknál.

Az anyag kiválasztásánál érdekes megoldás lesz a különböző méretű és formatervezett panelek elrendezése. A kontrasztos hangzásnak is jó kombinációja, de egy kis fürdőszobában jobban ragaszkodni kell a világosabb árnyalatokhoz.

Mennyezet és padló

A padlóburkolat felhelyezése előtt először vízszigeteléssel kell lefedni, és a fűtőtestet olyan fűtőtestekre kell helyezni, amelyek a fűtéssel kapcsolatos bármilyen körülmények között kényelmes hőmérsékletet biztosítanak.

Használhat olyan anyagokat, mint a kerámia csempe, polimer kompozíció, porcelán. A megfelelő közepes méretű vagy nagy méretű cserép. A színt illetően jobb lenne egyszínű szín kiválasztása.

A fő árnyalat a mennyezet felépítésében világos színű, ami gyakran a legjobb fehér. Kiváló megoldás lenne egy nyújtós fényes mennyezet, amely tükrözi a fényt, és így magasabbnak tűnik.

Ez azonban nagyon alkalmas és rendes festés, vagy használhatja felfüggesztett műanyag szerkezetek, üvegszálas, süllyesztett mennyezet.

Világítás és vízvezeték

Fontos szerepet játszik a fürdőszobában található vízvezeték elhelyezése. Egy kis helyet kell a lehető leghatékonyabban használni ahhoz, hogy mindent megtaláljon, amire szüksége van.

Először választania kell egy fürdőszobát. A rendszeres ovális fürdőszoba sok helyet foglal el, így alternatívaként szögletes, aszimmetrikus vagy téglalap alakú modellt is felszerelhet. A jobb szögek elkerülik a rést, és a helyet a maximálisra tölti.

Ebben az esetben a fürdőszobában lévő zuhanykabin további telepítése nem valószínű. Azonban helyettesítheti a fürdőszobát, és ezáltal még több helyet takaríthat meg. A boxot szögletes vagy téglalap alakú, tolóajtókkal kell megvásárolni.

A mosdók lehetnek négyszögletesek vagy sarkok. Az éjjeliszekrény, a mosógép felett telepíthető lógó mosdók széles választéka áll rendelkezésre.

A WC-nek keskenynek kell lennie. Kiválaszthatja a tervezést, ha a tartály rejtve van falban vagy rést.

A szekrények illeszkednek a mosogató alá vagy a mosogató alá. A szabad falak vagy sarkok tökéletesen használhatók ehhez.

A világítás tekintetében nagyszerű a mennyezetbe ágyazott dióda spotlámpák használata.

A tükör felett egy kis lámpa helyezhető.

Egy másik alkalmas lehetőség lehet egy rugalmas izzószalag, mind a mennyezeten, mind a falakon.

Így a helyes elrendezés és tervezési megoldások használata esetén a Hruscsovban lévő kis fürdőszoba is kompakt és gyönyörűen kialakítható. A legfontosabb dolog az, hogy mindent előre gondolkodjunk, és válasszunk kis méretű vízvezetékeket. A színsémából ne használjon sötét színeket vagy terjedelmes fényes mintákat és mintákat.

7 szabályzat fürdő design Hruscsovban

Egy tipikus fürdőszoba Hruscsovban 3 négyzetméteres egy kombinált és 2 négyzetméteres külön WC nélkül. A 2-3 négyzetméteres területeken kívül vannak olyan falak és sarkok is, amelyeket figyelembe kell venni a tervezés során, különben a hibák elkerülhetetlenek.

Javítás fürdőszoba Hruscsovban

Sok technikai pont lesz. Egy ilyen kicsi területen a Hruscsov teremben van, hogy a fürdőszoba vizuális designja a második terv felé mozog. Azt is elemezzük, de rendben.

1. Gipsz falak a jelzőfényeken

A Hruscsovban a maximális ívelt falak és a sarkok egyáltalán nem indokolják a nevüket valójában kerek. Nyilvánvaló, hogy a Hruscsovban lévő fürdőszobának megfelelő javításnak alacsony költségűnek kell lennie, és néhány dolgot meg kell mentenie. És azt fogom mondani, hogy mit lehet megmenteni, de ez nem vakolat.

A falak minden síkban elszállíthatók, plusz dudorok és üregek. Más helyiségekben nem lehet annyira ijesztő, de a fürdőszobában a falak csempeit, és fürdjük őket. Az ívelt falakat egyszerűen nem lehet megfelelően furnérozni, a résekkel ellátott fürdő pedig elpusztítja az egész megjelenést.

Akkoriban a fal görbületének és a kád felállításának kérdését egy ilyen szerencsétlen lábazat megoldotta. A modern design elfogadhatatlan.

A fürdőszoba mérete kicsi, és a vakolat nem lesz drága, de enyhén csökkenti a területet. Hová menjen. Igazítsa az összes falat és ismételje meg a méréseket.

By the way, sok ember úgy gondolja, hogy a legkisebb fürdők öntöttvas. Valójában - akril. Olvassa el a szabványos fürdőméreteket, és melyik fürdőt válasszon.

2. Hézag nélkül

A fürdőszobában higiéniai eljárások állnak rendelkezésre, és a tudatalatti szintjén a tisztaság és pontosság már szépnek tekinthető. Az objektumok nagyon közel helyezkednek el, és feladata a belső monolitikus kialakítása. Példa egy koreai fürdőszobának, ahol a kicsi apartmanok és fürdőszobák még kisebbek, mint a Hruscsov házak:

Legalább varrják el a fürdőt csempével, tegye le a szekrényt, és válasszon egy héjpanelt a pulton (mert a pultot pontosan megrendelhető). A mosdó könnyebb tisztítása és kiürítése érdekében a fogkefe egy üvegét jobban fel kell szerelni a falra. Általában próbálkozni semmi sem csak állt szemmel láthatóan.

mert A legtöbb Hruscsov házban lévő fürdőszobát WC-vel kombinálják. A modern design megvalósításához szigorúan szükség van egy falra szerelhető WC-vel egy berendezéssel. Ha a javítás nagyon költségkeret, keresse meg a promóciós lehetőségeket, szinte mindig ott vannak. Még a legolcsóbb WC-tál is jobb, mint bármely kültéri.

3. Szellőztetés Hruscsovban

A Hruscsovban található fürdőhelyek gyakran penészgombákkal és penészfájdalmakkal szenvednek. Garantálható, hogy megvédjék magukat ettől a problémától, ha eredetileg megfelelően megközelítik a tervezést.

A Hruscsov szellőztetés alatt fából készült ablakok és ívelt belső ajtók tervezték egy csomó hézagokkal és tömítések nélkül. A modern műanyag ablakok és lezárt ajtók javítása nem teszi lehetővé a levegő áramlását. Két fajta Hruscsov van: 2 szellőzőcsatorna (a konyhában és a fürdőszobában) és egy a fürdőszobában.

A szellőztetés alapelve: a levegő belép az ablakon keresztül és kilép a szellőzőcsatornákon. Annak érdekében, hogy normálisan keringessen, és nincs nedvesség és penész, nem kell akadályokkal találkoznia az út mentén. Ha a ventkanál csak a fürdőszobában van, és az egyetlen módja a levegőnek az ajtó, és egy pecsét és egy minimális rés alatt, akkor be kell rakni egy rácsot. A legjobb megoldás - a konyha alagsorának szokásos grillezője. Ez olcsó és jól néz ki.

A technikai árnyalatok a fürdőszoba javítás mindent, menj a design.

4. 1-2 szín a célba

A javítás, törülközők, szőnyeg után sok cső és edény jelenik meg a fürdőszobában. És mindez színes. Valamilyen oknál fogva elfelejtik, és megpróbálnak egy csomó színt hozzáadni a célhoz. A fő hiba a design a fürdőszoba Hruscsov - túl sok színben.

3 négyzetméteren több mint 1-2 szín van az egész fürdőszobában. Borzalmasnak tűnhet, de csak a fotókban. Egy igazi fürdőszobában, amikor minden technikai szempontot megfigyelnek, és a javítások gondosan készülnek, akár 1 szín is jól néz ki.

A két szín kombinációja még jobban kinézhet, de ez a határ. Szinte minden a fürdőszoba Hruscsovban, ahol 3 vagy több színt használtak a dekorációban.

5. Fehér, bézs és világosszürke

Fehér és közel - az ideális elsődleges színek a fürdőszobában a Hruscsovban.

 1. Egy kisebb területen, annál kisebb a kontraszt, annál jobb. És a fürdőszobában mindig van egy fehér szín a vízvezetékből és a mennyezetből (amit persze csak a matta nyújt).
 2. A foltok és a cseppek elkerülhetetlenek, és a szárítás után olyan fehér foltokat hagynak el, amelyek a festés élénk színein nem érezhetők észre.
 3. A sötét színek hűvösek durva textúrákban és kontúr fényben. És a kis terület miatt egyszerűen nincs hely a fülkék és a lépcsők számára, ahol be tudtuk építeni egy rejtett fényt.
 4. Egy jó sötét csempe, elfogadható áron nehéz megtalálni, minden drága. De olcsó és jó fény, hogy találjon igazi. Olvassa el a csempe a fürdőszobában, és hogyan kell kiválasztani a megfelelő csempe.

Hallottad, hogy a fehér vizuálisan kiterjeszti a területet? Tehát ez nem így működik. De egy kis területen, a világos színek valóban nincs jobb esélye.

Mindezek alapján sokan már sejtették, hogy a Hruscsov számára legalkalmasabb stílus. Skandináv stílusú fürdőszoba - győződjön meg róla, hogy ellenőrizze.

Itt az akcentus színek már viszonylag fényesek. Minél nagyobb az érzékek színe telítettsége, annál kevesebbnek kell lennie. Ezzel szemben minél kisebb a telítettség, annál nagyobb a megengedett lefedettség. Ezután kitaláljuk, hogyan kombináljuk őket.

6. 1 fal - 1 cserép

A legtöbb ember egészségtelen őrület, többféle csempével kombinálva ugyanazon a falon. A nagyméretű fürdőszobák fényképei lesznek a dizájner felújítással az interneten, majd megpróbálják átadni egy kis fürdőszobába a Hruscsovban, anélkül, hogy megértenék a fő kombinációs szabályt:

Az egyes falakon lévő különböző burkolólapokat csak a különböző zónák kiemelésére lehet felhalmozni, soha nem ötlet nélkül.

Ha csak egy síkban szeretné több zónát létrehozni, különböző színű és formázott csempék nélkül, méghozzá más fürdőszobákhoz kötve, akkor ez szinte mindig nagyon rossz ötlet. 1 fal - 1 csempe. Hogyan kell csinálni.

Hogy ne csinálj.

Kivételt képeznek a fal vízszintes szétválasztása és kétféle típusú elkülönítése, de itt is vannak árnyalatok, ez a következő pont.

7. Dekoráció nélkül

A csempe mellett a legtöbb gyűjtemény dekorit és határai vannak. Nincs szükségük ezekre. Általában.

 1. Már megtudta, hogy nincs szükség külön lapkára 1 falra. Ha vízszintes ütést végzel, akkor az átmenethez sem szükséges határok.
 2. A kis terület miatt ezek a díszítések mindig egyes tárgyakra vannak osztva.
 3. Minden apróság az esetek 99% -ában nyomorúságos.
 4. A terület szempontjából a határok nagyon drágák. És ez a felesleges szemetet megmentheti.

Szóljon egy kis szót, és nézze meg a kis fürdőszobák fényképeit. Mindez tinédzser nem illik a modern fürdő design ötletekkel. A várakozás, hogy majdnem garanciával "díszítse" el fogja pusztítani a tervet, és ez indokolatlan kockázat.

Bútor, WC és mosógép hely

mert nagyon kevés hely van, a fürdőszobai elrendezés Hruscsovban rendkívül pontos számítást és néhány ötlet használatát követeli meg. Rendezni fogjuk őket.

Fürdővel függöny

Egy kisméretű fürdő Hruscsovban érdemes megfontolni a függöny felszerelésének lehetőségét. Nem számít, mennyire óvatosan mossa, a permetezés elkerülhetetlen. Ideális esetben tegyünk egy üveg összecsukható függönyt. Ezzel teljes mértékben zuhanyozhat. A szélsőséges esetekben a szokásos kendő függöny, de erkölcsileg elavultnak tűnnek.

Zuhany a fürdés helyett

A praktikusság szempontjából a zuhany sokkal kényelmesebb, mint a kád. Külföldön minden lakásban zuhanyzónak kell lenni, és ez normál, de a fürdő már hozzá van adva, és ha a hely lehetővé teszi. És ez értelme van, hidd el. Tapasztalattal, mindkettővel a fürdőszobát nagyon ritkán használják. Az egyetlen kivétel a kisgyermekek jelenléte. Legalább megfontolhatjuk a fürdés elhagyását a zuhanyzó vagy a monolit zuhany mellett (csak ne vásároljunk kabinokat, ők szeszélyesek). A zuhanyzó zuhanyzós fürdőszobájában.

Fürdőszoba a Hruscsovban WC-vel

A Hruscsov legnagyobb része pontosan a kombinált fürdőszobákkal megy, bár van egy WC-vel nem rendelkező sorozat. A szilárdságról szóló bekezdésben már elmondtam, hogy egy modern fürdőszoba javítás csak egy felfüggesztett változatot igényel egy telepítéssel. Ezt semmiképpen sem lehet menteni.

Ha a berendezést varrja felfelé, szabad tér alakul ki, amelyet aktiválni kell. A helytől függően 1-es legyen:

 1. Hatch a kommunikációhoz. Hogy ki vagy a rejtett nyílással egy csempe vagy bútorszekrény alatt. A legfontosabb dolog az, hogy ne fektessük a fémt fehérre - ez nem technikai megoldás az apartmanok számára, és mindig undorítónak tűnik.
 2. Ruhaszekrény vagy legalább egy polc.
 3. Fűtött törölközőtartó. Nem túl kényelmes, de megmentenünk egy másik falon.

Mosógép

Ha a fürdőszobában nincs WC, akkor a bútorok és a mosógép felszerelésének lehetősége csak 1: egy mosdó, amely merőleges a fürdőszobára és mosogatógép mosogatója alá. A gép elhelyezkedéséről külön cikk található, egy csomó fotókkal és beágyazási jellemzőkkel, mindenképpen nézzen: egy 4 nm-es fürdőszoba mosogatógéppel.

A Hruscsovban, ahol a fürdőszobát WC-vel kombinálják, lehetőség van egy szabadonálló mosógéppel, de szinte mindig rosszul néz ki. Még ebben a kiviteli alakban is jobb, ha a mosogató alá és az üres helyre építjük a szekrényt.

Szűk ruhásszekrény

A fürdőszobai tervezésnek nincs értelme, ha benne van a rendetlenség. És Hruscsovban mindig van gond a helyek tárolására. Ez különösen akkor igaz, ha mosogatógép van a mosogató alatt a talapzat helyett. A megoldás egy keskeny csuklós szekrény. Szinte mindig megtalálható egy hely. A legjobban fehér fényben néz ki.

Még egy nagyon kicsi lakásban is megteheti, hogy jó modern javítást végez, és nem érez semmi kellemetlenséget, csak a tervezési szakaszban kell nagyobb figyelmet fordítani! Olvassa el az én anyagom mintegy 10 szabályok konyha design Hruscsovban.

Javítás Hruscsov fürdőszoba

Mindannyiunk előbb vagy utóbb elkezdi javításait a lakásában. Ugyanez a sors ért el. A szinte minden szoba rossz állapotának köszönhetően dolgoztam. Javítás úgy döntött, hogy káddal és WC-vel kezd. Mióta elkülönítettem őket, úgy döntöttem, hogy összekapcsolom őket a tér növelése érdekében. A munka 90% -át kézzel és egy bögrével végezték =) A munka egyik legnehezebb szakasza a fal lebontása. A fürdőszoba és a WC közötti falam 10 cm vastag beton vasalattal. A bontást egy sledgehammer, punch és grinder segítségével végezték el. Íme, mi jött rá.

a következő lépés a padló extra részének szétszerelése volt, mivel a fürdõm és a WC a folyosó felé néztem szögben, úgy döntöttem, hogy a falak derékszögben vannak. szerszámfűrész, csiszoló, tartó.

Ezután a régi rozsdás csövek és a hozzájuk kapcsolódó termékek cseréjéhez járunk.
Először levágjuk az összes régi és új hegesztett sarkokat a támaszpontra. Ez a munkák egyike (még egy), ahol a mestert hívták, ebben az esetben a hegesztő. És a vízvezeték, hogy levágják a felszállót. A daruk nem fukarodnak, vettem jó minőségű bugatti-t. + szűrők, mert a modern csapok könnyen eltörhetnek, ha egy többé-kevésbé kicsi kavicsba kerülnek.

a tömlők a képen ideiglenesen lógnak, így víz van.
Víz és csatorna a falon úgy döntött, hogy nem változik. Ellenőrizte a csöveket a kapcsolókhoz, főzve. Az egyetlen dolog az volt, hogy megváltoztatják a natív öntöttvas teát a padlón a modern műanyaghoz (piros nyíl a képen)
A munkánk következő szakasza a fürdőben és a konyhában történő csövezés. mert a víz a fürdőszobába kerül a konyhába. A választás polipropilén csövekre vált. könnyen hegeszthetik biztonságosan. és ellentétben a fém-műanyaggal, egyszerűen beágyazhatja őket a falba anélkül, hogy a szerelvényben lévő gumik elkezdenek vízszivárogni. Mivel a falat, amelyben úgy döntöttem, hogy beágyazom a fővárost, vasbetonból készült, nagyon nehéz volt kaput hozni. Úgy döntöttem, hogy egy gipszrel varrnám fel a falat, és azonnal megölték a 2 nyúlat. Először a falat szegélyeztem, mert minden fal borzasztóan görbe volt, és másodszor, hogy egy stroboszkópot készítsenek, egy perc volt. Rögzített gipsz a falhoz 80 mm-es gipszkarton és dűbelekkel. előbeállítási szint.
szerszám - perforator, csiszoló, szint, vas polipropilén csövek hegesztéséhez

Azokat a helyeket, ahol a csapokat fel lehet szerelni, előzetesen megmértek a mosogató alatt, amelyet már (már megvásároltak) és a fürdőszobán túl is meg kell mérni. Minden dimenziót nagyon pontosan végeztünk, így a csempe behelyezése után nem volt szükség a keverő összekötésére és a pervertexelésre. Hegesztés után, csak abban az esetben a csaptelep összekapcsolódott a fürdőszobán, és ellenőrizte, hogy maradna. minden remekül sikerült.

Ezenkívül külön is volt a cső eltávolítása hideg vízzel az alátéttel. akkor látni fogja ezt a csövet. Sok fotót kipróbálok, hogy meghatározzák a legalapvetőbbeket.
A vízellátó rendszerek felszerelése után járjon a padlóra. az összes nagy lyukat és szabálytalanságot a szokásos betonhoz igazítjuk. Ő maga készítette a keveréket, vásárolt cementet és fát. A WC-nél ne figyelj rá nomádra. el kell távolítani, és egy percbe kell helyezni, hogy ne kerüljenek el a WC-be)

Szilárdulás után (2 nap) az egészet egy önterülő padlóval töltötték. A teljes szárítási idő körülbelül 3 nap. A nyíl által jelölt területeket adagolták, mert az első alkalommal nem volt elegendő 2x 30 kg-os zsák. Többet kellett vásárolnom.

Ezután következik a leginkább fárasztó és igényes lépés - cserép. a keresztek a 4ku-ot választották. valamint a mérlegelés és a vágy.

párhuzamosan fektessünk sík falakat gipsszel

mihelyt a tető lassan elkezdett lerakni a csempeburkolást, úgy döntöttem, hogy eltereli magam, és felemeli a jövő falának vázát, ahol korábban egy fürdőszobaajtó volt. a lézer szintjén párhuzamos csíkot rajzolunk a folyosó falán - az előcsarnokon, amelyen a gerendákat verjük

összegyűjtjük a keretet és varrunk egy vakolatot. rögzítőelemek - 50-90 mm-es csavarok

a piros nyíl jelöli a mosógép csatlakoztatásához szükséges csapot, amelyről fent jeleztem.

csendesen fektetve az összes csempe

Ismét különböző munkákhoz elkezdtem bekötni. mivel úgy döntöttem, hogy meleg padlót készítek, új paneleket vezetek be a panelből, és két automatikus gépet helyezek el. 1 a meleg padlón egy másik a konnektorban a mosógéphez minden más szemetet

kedvenc asszisztensem! minden poros, de mindig közel)

Ezután meleg padlót rakunk. Nem fogom leírni a styling technológiát. Ő a szokásos és leírása egy csomó más különböző helyszíneken. magához húzta magát a padlón, ahol a felszínt nem fogta meg, és elkezdte feküdni. Közvetlenül a fektetés után, ELŐTT az öntéshez, mindenképpen ellenőrizze a működését, ha pár órára csatlakoztatja a villamos energiához!

Ellenőrizve a teljesítményét, elkezdjük a csempe elhelyezését. Az olasz kőzetet választottam.

Ismét, a munkát megváltoztatva felemeljük a falat, megcsináljuk a KÖTELEZŐ gombaellenes habarcsot, hogy megelőzzük a penészképződést.

befejeztük a padlót. a legnehezebb csiszológép vágott egy parcella közelében a póló a WC

ha a padló teljesen készen áll, húzzuk a fürdőt. ezt meg kell tenni, mielőtt a fal többi részét a WC-ből építenék, különben nagyon nehéz lesz fürdeni a 70 cm-es nyílásba, úgy döntöttem, hogy az ajtót 60 cm-re teszem. nincs fizikai károsodás rá, és a tüdőben levő szennyeződés minden más vagy kevésbé erőteljes kémiával lemosódik. a mosdó, mint szokásos, míg a nomád, és csak áll mellett nem zavarja

A következő lépés a fal fennmaradó részének építése, ugyanazzal a technológiával. keretes fűrészáru 40-50 mm-es gipszkarton 10ka

mivel a fal rendkívül ívelt, a külső részt külön keretben kell felállítani, hogy a külső

Javítás a fürdőszoba Hruscsov: még egy kis fürdőszoba lehet szép

Hruscsov - nem ideális mérete és elrendezése a lakásban. De ne becsüld alá őt: egyszerre ő volt az egyetlen alkalom, hogy sok közösség egy külön házba költözött.

A Hruscsov tulajdonosainak jelenlegi generációja örökölte a nagyszülőket. Igen, és a másodlagos lakáspiacon ezek a lakások viszonylag olcsóak, bár nagyszerűek egy kis családnak vagy újszülöttnek. Végtére is, még egy kis lakás is hangulatos, hogy bizonyos erőfeszítéseket. Kezdje javítani a fürdőszobát Hruscsovban, és győződjön meg róla, hogy ezek a szavak igazak.

Hruscsov építésének fő problémái

A Hruscsov-épületek építésének célja egyértelmű és érthető: rövidebb időre volt szükség ahhoz, hogy a szovjet állampolgárok számára minél több lakást tudjanak felépíteni. Ezért a lakások elrendezése szabványos volt, minimális felhasználható teret biztosítva minden családtag számára. Ez a ház eredetileg költségvetés volt, anélkül, hogy több helyet és díszeket kellene tennie.

A kis fürdőszobák nem okoznak frusztrációt. Még ezekkel a hiányosságokkal is, végül lehetõség nyílik egy teljesen funkcionális és gyönyörû szoba megszerzésére.

A Hruscsov új tulajdonosainak fő problémái:

 • A helyiség kis területe. A Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba területének csak a legkisebb felszerelést lehetett benne: fürdőkád, WC, mosdó és gázoszlop. Idővel, amikor az ingatlantulajdonosok pénzügyi kapacitása nőtt, szükség volt mosógépre, polcokra és helyre kozmetikumok és háztartási vegyszerek tárolására. Mindent, amire szüksége van a fürdőszobában, és nem túlterhelt a kis helyiségben, nehéz feladat.
 • A műszaki kommunikáció csökkenése. A Hruscsov-terv házai 1985-ig épültek. Kiderült, hogy a legfrissebbek már több mint 30 évesek. A házak minden mérnöki szerkezete régóta szükség van, ha nem helyettesítik, akkor legalább a nagyjavítás során. A javítások során ajánlott cserélni az összes bekötést, mivel a régi kommunikáció megtagadhatja a helyiségek javításának minden erőfeszítését.
 • Egyenetlen felületek. Hruscsov házak épültek sietve, és ez azt jelenti, hogy az elvégzett munka minősége nem sokat jelentett. Ha például most például a falak csempeit, elő kell igazítani az ívelt falakat, el kell távolítani a sarkokat és más hasonló munkát végezni.

Mindezen problémák nem indokolják megtagadni a vásárlást. Le lehet győzni. És hogyan kell ezt csinálni, olvassa el ezt a cikket.

A jövő fürdőszobájának tervezési projektje

Annak érdekében, hogy jó ötlete legyen, mi lesz a frissített fürdőszoba, ki kell dolgoznia egy tervezési projektet. Ebben a szakaszban például lehetõvé válik az átépítés lehetõsége.

Lehetséges felújítási lehetőségek

A helyreállításhoz számos lehetőség áll rendelkezésre, amelyek Hruscsov tulajdonosai körében népszerűek:

 • 1. lehetőség: Kombináljon egy külön fürdőszobát a WC és a fürdőszoba kombinálásával. Ugyanakkor a tér teljes területe nőni fog a megsemmisített fal miatt.
 • 2. opció: Ha a folyosó területe lehetővé teszi az átépítést, bővítse a fürdőszobát saját költségére.

Ha valamilyen oknál fogva Hruscsov tulajdonosai nem akarnak átépülni, akkor a hely vizuális terjeszkedésének egyéb módszereit is használhatja.

Néhány tervező trükk

Vannak, akik azt hiszik, hogy a Hruscsov fürdő kis szobájában szó szerint nincs helye a tervezőknek, hogy megforduljanak ötleteikkel. De nem az. Ellenkezőleg, annál összetettebb a feladat, annál hangsúlyosabb a szakember képessége. Ezért érdemes meghallgatni a tanácsadást, lehet, hogy hasznos lesz számodra.

Például, hogy a mosógép ne terhelje túl a jelenlétében lévő fürdőszobát, akkor a konyhába telepíthető. Egy másik lehetőség: ha a gép méretei lehetővé teszik, akkor a mosogató alá helyezheti. Van egy harmadik elhelyezés lehetőség, de erre a célra speciális modelleket használnak a mosógépeknek, amelyeket "flopnak" neveznek. A "flopot" a vécé felett dobhatja a dobozra és a WC-tálba.

Az egyéb színek fehér színei és világos árnyalatai mindig kicsit nagyobb méretűvé teszik a szobát, mint valójában. Ne bántsa a fehéret, de ezt a hatást is maximalizálni kell.

Érdekes és modern megoldás az a telepítés, amelyen keresztül a bidé és a WC felakasztható. Gyorsan hozzászokik a szokatlan designhoz: a legfontosabb, hogy felismerjék, hogy a fali tartó akár 200 kg súlyt is képes ellenállni, és teljesen megbízható. A WC a fenék alátámasztása nélkül, és a szokásosnál közelebb kerül a falhoz, kényelmet nyújt, kevés helyet foglal el.

Néhány további tervezési segédlet:

 • A nem túl esztétikus fűtőtestet könnyen fel lehet cserélni egy fűtött törülközőtartóval. Úgy is néz ki, hogy modern, kompakt és praktikus.
 • Ha a kád még mindig megmarad, használhatja az alatta lévő helyet háztartási vegyi szekrényként. Nagyon kényelmes - minden, ami szükséges, és kéznél van, és nem látható.
 • Eltávolíthatja a mosogatót, korlátozva egyetlen csapot, és a víz, amelyből a fürdőbe vagy zuhanyozásra kerül.
 • A tükrök minden formája a tervezők klasszikus módszere, akik egyszerűen át tudják alakítani a teret azáltal, hogy a felismerésen túlmutatnak.
 • A tükrökkel díszíthetjük, nem csak a falakat. A fényes feszített mennyezet fényes felülete - ez is egy lehetőség a reflexió fogadására. A nyújtható mennyezetek vízzáró tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a magas páratartalmú helyiségekhez szükségesek. Ezenkívül segítenek elrejteni a kommunikáció legmagasabb szintjét.
 • Rendszerint egy hatalmas, öreg fürdő nagyon sok helyet foglal el. Meg kell vizsgálni, hogy lehetséges-e modern zuhanyzóval vagy legalább szögletes modelltel helyettesíteni. Ha fürdőre van szüksége mosás és fürdéshez, valamint zuhanyzóval az idősebb családtagok számára, akkor használhatja a kombinált kompakt termékeket. Az ilyen csere jelentős mennyiségű helyet takarít meg.
 • Fontos, hogy ne terhelje túl ezt a kompakt szobát bútorokkal. Ezért a tervezési projekt alapfogalmának ésszerű helytakarékosnak kell lennie.

A videóban néhány tervezői tipp is látható:

Anyag kiválasztása a befejezéshez

A legolcsóbb megoldás - vízhatlan festék színösszeállítással kombinálva, amely festeni tudja a falakat. A színárnyalat változtatásával elérheti a tökéletes találatot a kívánt színben. De a festmény teljes benyomása tönkreteheti az egyenetlen falakat, amelyeket feltétlenül ki kell egyenlíteni.

A műanyag burkolólapok használatával gyors eredményeket érhet el tökéletes falszintezés nélkül. Ennek az anyagnak az előnye a különböző színek és a könnyű telepítés. De a panelek rövid élettartamúak és időről időre módosítani kell őket.

Leggyakrabban a falak és a padló a fürdőszobában kerámia és cserép. A csempe mind formában, mind regisztráláskor változó. Ezenkívül tartós és a szükséges vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik a fürdőszobában. A fényes csempe vizuálisan bővíti a szobát.

A csúszásmentes burkolat felülmúlhatatlan tulajdonságai a fürdőszoba padlóburkolatához. Ezen kívül használhat vízálló laminált vagy linóleum. Fehér festék vagy műanyag paneleket gyakran használnak a mennyezet befejezéséhez.

De a feszített mennyezet teszi ezeket az anyagokat méltó a verseny. Előnyei már fent említettek.

Javítás

Előkészítő szakasz

A bontási munkák elvégzésével meg kell kezdeni a javítást. Tisztítjuk a fürdőszoba felületét annak érdekében, hogy szabadon fantáziálhassunk, egy tervezési projektet alkotva.

Tehát átfedje a forró és hideg vizet, utána folytathatja a régi vízvezeték szétszerelését. Ezután szerelje szét a víz- és csatornacsöveket.

Meg kell szabadulnia a régi befejezéstől. Ha a falakat festették, egy fém kefe segít eltávolítani a festéket. A csempe eltávolításához szükség van egy perforátorra, ez is hasznos a padló kiegyenlítéséhez: meg kell kopogtatnia a kötést a betonhoz. Ezen az előkészítő szakaszon befejeződik, és folytathatja a javítási munkák egymást követő végrehajtását.

Ez a videó segít abban, hogy általános képet kapjon arról, hogy mit tegyen. Segít meggyőzni azt a tényt, hogy még egy apró helyiség is álmai fürdőszobává válhat:

A csövek és huzalozás cseréje

Miután befejeztük a tervezési projektet, kaptunk egy tervet az összes berendezés elhelyezésére. Ez lehetővé teszi, hogy a megfelelő vezetékeket megtarthassa.

A régi csövek, amelyek már szolgáltak, öntöttvas volt. Ha lehetséges, azokat műanyaggal kell cserélni. A műanyag könnyebb, mint az öntöttvas, és ezeknek az anyagoknak az ereje nem rosszabb egymáshoz képest. A csövek rögzítéséhez speciális falazókapcsok segítségével fel kell szerelni a falakat, vagy rögzíteni kell a csöveket a felületükön.

A szennyvízcsövek elhelyezésekor ne feledkezzünk meg arról a lejtésről, amelynek magassága 10-20 mm legyen egy futóóránként. A kívánt paraméterek elérésének egyik módja a padlóbeton-esztrich vastagságának növelése.

Annak érdekében, hogy ne függjen a központi vízellátástól, szükséges egy átfolyó szelep felszerelése a csővezetékek csatlakozópontjához a felemelőhöz. Ez lehetővé teszi a hideg és hideg víz kikapcsolását.

Különös figyelmet kell fordítani az elektromos vezetékekre. Villamos vezetékek alatt falakat kell készíteni, ami azt jelenti, hogy ezt a munkát a befejező munkák megkezdése előtt is végre kell hajtani. A foglalatokat a tervezési projektnek megfelelően kell elhelyezni.

A helyiség sajátosságait figyelembe véve kettős aljzatokat kell használni a megfelelő védelmi osztályokkal. A kapcsoló a fürdőszobán kívül helyezkedik el. Ha sok elektromos berendezés van a helyiségben, biztosítani kell a védelmi leállásukat.

Szintező falak és padló

A beton esztrich szétszerelése után gondosan törölni kell az összes törmeléket és port. Ezután a vízszigetelést a fal lefoglalásával 15 cm-re kell elhelyezni, most pedig új esztricheket öntsünk.

A falak és a padló a Hruscsov fürdőszobájában ritkán fordulnak elő, ezért a cement alapú, kiváló minõségû gipsszel felfegyverkezve tovább dolgozunk. A durva illesztés után a szárított falakat gittal kell kezelni.

Ha gipszkartonra használja a falak szintjét, akkor a fal természetesen egyenletes is lesz. Ez csak a szoba területe fog csökkenni, és ez jobb, ha nem teszi lehetővé.

Kerámia burkolólapokkal dolgozni

A csempével való munkához az épület szintje és a vízfelület hasznos lesz. Segítségükkel a falakat meg kell jelölni, ami függőleges és vízszintes vonalakat eredményez.

A cserépragasztót csak a fal azon részének kell felhordani, amelyen a munkát végezni fogják. A spatulát a szegfűszeg ragasztóval megkönnyebbülni kell.

A csempe be van húzva, és enyhén nyomja a falhoz. Az egyes csempe közötti távolságot speciális műanyag keresztezésekkel szabályozzuk. A munka befejezése után és a ragasztó megszáradása után a közbenső helyet simítóvegyülettel töltjük meg.

A csempe különféle módokon helyezhető el. Használhatja a színek váltakozását függőleges vagy vízszintes csíkokban, téglalapok, négyzetek, keretek, rombuszok formájában stb. Néha tükrözõ betéteket használnak kiemelõkkel és anélkül. A lehetőségek végtelenek.

A "jobb" ajtó kiválasztása

A Hruscsovban lévő fürdőszoba javításának utolsó szakasza a jó minőségű és megbízható ajtó felszerelése.

A választás során fordítson különös figyelmet a következő pontokra:

 • A fürdőszobában magas páratartalom jellemzi a helyiséget, így az új ajtónak nem szabad reagálnia erre a tényezőre vagy a hőmérsékleti viszonyokra. Tartósnak kell lennie.
 • Válasszon egy modellt megbízható hő- és hangszigeteléssel.
 • A helyiséget gyakran használják az ajtó reteszeléséhez és reteszeléséhez, ezért az ajtófogantyúnak és a reteszelésének olyan megbízhatónak és tartósnak kell lennie, amennyire csak lehetséges.
 • Az ajtó és a padló közötti szellőzőnyílás vagy kis rés segít megelőzni a nedvesség felhalmozódását és a gombák és a penészképződés kialakulását a szobában.

A fürdőszoba ajtó leggyakoribb használata, faforgács, fa, műanyag és edzett üvegből készült. De bármit is választott az anyagból, a legfontosabb az, hogy a bevált gyártó felelős a termék minőségéért. Ebben az esetben az ajtó hosszú ideig szolgál majd, és nem okoz panaszokat a tulajdonosoktól.

Ha a fürdőszoba és a folyosó melletti helymegtakarítás szempontjából megközelíti a választást, akkor nemcsak a swing modellekre, hanem a csúszó és a hajtogató is figyelni fog. Vannak olyan inga modellek is, amelyek mindkét irányból nyithatók a nyílásból. A szokásos lengőkapu nem szabad belülről, hanem kifelé nyílni.

Az ajtó felszerelése a javítás végső szakaszában történik. A munka végrehajtásával elmondhatjuk, hogy a javítás teljesen befejeződött.

Videó példa a javításról

Ha meg szeretné tudni, hogy mi a javítások eredménye a fürdőszobában, nézze meg a videót: