Legfontosabb > Tartozékok

Gander keverő áramlik, mit tegyek?

Gyakran előfordul, hogy a keverő áttörője folyik, vagyis a víz a kúpos cső alá merül, az anyacsavar alatt, ami megtartja a csapot.

Ebben a cikkben megnézzük, hogyan változtathatjuk meg a keverőt a saját kezünkkel.

Hogyan cserélje ki a gereblye a keverőben - lépésről lépésre

Annak érdekében, hogy pontosan meg lehessen határozni, miért folyik a keverőcső, először le kell csavarni a csavart, és ellenőrizni kell, hogy a tömítések és anyák milyen állapotban vannak. A keverőtörlő javításához a következőkre van szükség:

 • Kulcs,
 • Rongyok (azért, hogy ne karcolják meg az anya nikkelezett vagy krómozott felületét).
 • Tömítőgyűrű (előnyösen paronit, mivel nem duzzad meg nedves a daru belsejében), átmérője hüvelyk,
 • FUM-szalagot.

Először azonban megpróbálja manuálisan lazítani az anyát. Általában nem feszes. A gáz vagy az állítható csavarkulcs itt nem megfelelő, mert leggyakrabban az a csavaranya, amely biztosítja a ganderet a testhez, nem széles.

Szóval folytassuk a csaptelep csupaszítását a fürdőszobában vagy a konyhában:

1. Csukja le a keverő fő szelepét.

2. Az anyát csavarja le, tartsa a kulcsot egy kézzel, és a keverőtestet a másikba úgy, hogy ne kapcsolja be. By the way, a legnehezebb az, hogy távolítsa el az anyát a daru szelepén, mivel a zárószelepek fogantyúi általában megakadályozzák.

A "Gander for the faucet" áttekintése arról szól, hogy mi a konyhai csaptelepek és csaptelepek a fürdőszobában

Hogyan cserélje ki a csapot? - A kérdésre adott válasz itt: http://remontspravka.com/tap-replacement/

Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában? Az utasítás elérhető a honlapunkon.

3. Távolítsa el a fogantyúkat.

4. Távolítsa el a csonkot. Ehhez húzza függőlegesen felfelé vagy lefelé, ha falra szerelhető keverő.

5. A gereblye eltávolítása után két gumi tömítés látható, amelyek biztosítják az ízület tömítettségét és az egyik műanyag tömítést. Ha a tömítések elhasználódnak, újakat kell cserélni. Különösen a párnák kopása akkor következik be, ha nem lettek olajozott ShRB-4 kenőccsel a telepítés során, azt üvegekben árusítják. A "Gledex" - egy speciális szilikonzsír is kenje meg.

6. Cserélje ki a tömítést, és ne felejtse el kenni, mielőtt a helyére kerülne.

Ezért cserélje ki a tömítést

7. Ha nem találta meg a szükséges átmérő tömítését, akkor két lehetőség van a probléma megoldására:

Miután - helyezze vissza a tömítéseket, zsírozza meg őket és szerelje be a ganderet a helyére. És itt sok embernek van egy kérdése: hogyan kell rögzíteni a ganderet a keverőhöz? Ezt nem nehéz megtenni: szerelje fel a kifolyót a keverőtestre és húzza meg szorosan a rögzítő anyákat.

Telepítse a kifolyót a helyére 2)

Helyezze be a kifolyót és húzza meg az anyát. Ha a keverő még mindig a csévélő alatt folyik, akkor még egy pár réteg füstszalagot adjon hozzá.

8. Ha a gumibetétek még mindig működőképesek, akkor az a tény, hogy a keverő kiömlött, szivárog, amikor lefedik a hüvelyt, amelyen fel vannak öltözve. Ennek megjavításához egyszerűen húzza meg a hüvely hatszögletét.

Ráadásul a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában áramlik, és mivel a futóka csavarodott, amelyhez a geszancsoló anya csatlakozik. Ebben az esetben, hogy megszabaduljon a keverő hüvelyének szivárgásától, húzza meg a futorkut bármelyik kulccsal.

Nézze meg a "Hogyan cseréljük ki a tömítést a csaptelepen" című cikket, amely olcsóbb és minimális munkaerőköltségekkel segít, hogy a csaptelep működjön a konyhában vagy a fürdőszobában.

Hogyan szereljük fel a szelep csapját? Keresse meg a receptet honlapunkon!

Milyen jellemzői vannak a konyhai csapnak és hogyan kell ezt megjavítani? A részletes leírás a következő linken érhető el: http://remontspravka.com/kitcen-tap/

Ha azonban a keverő kifolyójának szivárgásának oka nem a tömítésekben, a hüvelyben vagy a futorkerében van, hanem például repedések vannak a termék burkolatában, vagy a szivárgást okozó csőcsonk alsó részében, akkor teljesen át kell alakítanod a keverőt egy másikra.

A levegőztető időben történő tisztítása - a gander tartósságának garantálása

Ne feledje, hogy a keverőcső szivárgásának megakadályozása csak akkor lehetséges, ha egyszerűen tisztítja a szellőztetőt a gander végénél (műanyag vagy fém háló, amely gyakran eltömődik különböző törmelékkel). Végül is, ha a légzőkészülék eltömődött, akkor a nyomás a kifolyónyíláson belül emelkedik, és a víz a beszivárgás alján, vagyis a leggyengébb helyen, ahol a tömítések régóta használhatatlanná válnak.

Mixer gander: eltávolítás, módosítás, javítás

A mixer hibája - egy bosszantó helyzet, de nem katasztrófa. Ne rohanjon újat vásárolni, mert leggyakrabban az alkatrészek természetes viseléséről beszélünk, ami könnyen cserélhető. A "Without Plumbing" magazin tudja, hogyan kell, ha a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában folyik, és kész arra, hogy hasznos információkat osszon az olvasókkal. Itt talál hasznos tanácsokat, részletes leírást a bontáshoz, a gyakori lebontásokhoz és az eltávolítás módjaihoz, valamint a minőségi alkatrészek kiválasztásának titkait.

A mixer hűsítése a fürdőszobában: csináld magad és lépésről lépésre

A "gander" kifejezés a mindennapi életben határozottan megmaradt, és a professzionális vízvezeték-szerelők gyakrabban használják, mint az "izliv" helyes nevet. A keverő ezen részének minden változatának három megnyilvánulási formája van, amelyek mindegyike külön figyelmet érdemel.

Szivárgás az anya területén

Egy gyakori probléma, amely a víz szivárgását jelzi a csatlakozópontban a keverő testéhez képest. Az a tény, hogy a keverő a fürdőszobában áramlik a csévélő alatt, egyszerű és triviális - a tömítést a csomóponton viselték. Ez a rész minden otthoni mester hatalma alatt cserélhető, és az eljárás a következő:

 • Vegyél egy új O-gyűrűt a kívánt méretre.
 • Megfelelő méretű állítható vagy nyílt végű csavarkulccsal csavarja le a csavaranyát a kifolyócső és a test csomópontján.
 • Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a bevonatot, helyezzen egy vastag ruhát a kulcs és az anya közé.
 • Fordítsa el a ganderet, hogy eltávolítsa a testből. Némi erőfeszítésre lesz szükség.
 • A kopott tömítés kihúzásához kést vagy más vékony tárgyat kell hozzáfűzni.
 • Szereljen be egy új tömítést a helyére, és helyezze be a gyűrűs mélyedésbe.
 • A kenőanyagot a tömítésre kell felhordani, ami megkönnyíti a szerelést, és nem teszi lehetővé a tömítés megszakítását szűkítéskor. Egy egyszerű folyékony szappan meg fog tenni, de helyénvalóbb vásárolni egy nem illékony szilikonzsírt a vízvezeték üzletben.
 • Helyezze be a kifolyót a testbe, erősen nyomja meg és manuálisan húzza meg a csavaranyát.
 • Csavarja be az anyát egy ruhával, hogy megtartsa a fedelet, és óvatosan húzza meg.

Ez a javítás akkor tekinthető befejezettnek, és a helyzet, amikor a csatorna a csaptelepen áramlik a fürdőszobában, a múltban marad a következő kopásállóságig.

A gumibetétek nem a legjobb megoldás a javításhoz. Jól bevált tömítések a fürdőszobában gusaka csaptelephez, paronitból készültek. Ez az anyag a nedvesség hatására növeli a térfogatot, teljesen kitölti a helyet, és biztosítja a kapcsolat szorosságát.

Gyenge csapvíz-nyomás

Idővel észreveheti, hogy a víznyomás gyengül. Ez a probléma jellemző a korszerű, keverővel ellátott keverőkre. Miután kiöntötték őket, olyan retikulumokkészletekkel vannak ellátva, amelyek levegővel hígítanak egy folyadékot, növeli a térfogatot és csökkenti a vízfogyasztást. Ezek a retikulumok eltömődnek a vízellátó hálózattal rendelkező szilárd részecskékkel, és ezekre vízkövesedést helyeznek el, ami megakadályozza az egyes lyukakat. Ez a helyzet befolyásolhatja mind a konyhában, mind a fürdőszobában lévő csaptelep csuklóját, és egyszerű tisztítással megoldható:

 • Csavarja le a levegőztetőt. A kerek formát kézzel lecsavarják, ezért fizikai erőfeszítéseket kell tennie, gumi kesztyűvel, hogy ne csússzon le a keze. A feladat egyszerűsödik, ha van vágás. Ezután egyszerűen használjon csavarkulcsot vagy nyitott csavarkulcsot, a szövet bevonásával a bevonat megőrzését.
 • Távolítsa el az összes rácsot, és mossa le őket homokról és egyéb szilárd részecskékről. Az asztali ecet vagy a citromsav oldat segít megszabadulni a méretaránytól, amelyben áztassa a hálót. A sávszélességet kézi úton is visszaállíthatja, ha a tűket tisztítja. Szerelje össze a levegőztetőt úgy, hogy az összes részt fordított sorrendben telepíti.
 • Ha a lélegeztetőgépnek nem elválasztható szerkezete van, öblítse le a szennyeződésből és dobja el, ha gyenge savban áztatja.
 • Szerelje be a tömítést. Ha nem változtatja meg, akkor győződjön meg róla, hogy ugyanaz az oldal, mint korábban. Működés közben a tömítés felülete deformálódik, és a másik oldalon elfordítva nem lesz szoros kapcsolat. Csavarja vissza a levegőztetőt a kifolyóra.

Az ilyen munkát megelőlegezhetjük, anélkül, hogy gyengítenénk a nyomást. Különösen fontos megelőzés abban az esetben, ha a víz merevsége nagy.

Javítsák a gégecsöves módú zuhanycserét

Az ezen a területen fellépő bontások is gyakoriak, ugyanúgy, mint a keverő áramlása a gander alatt. A javítás sorrendje a kapcsoló típusától és a probléma jellegétől függ, ezért először döntse el, hogy milyen telepített keverőt.

Dugós kapcsoló

A modern modelleknél ez már nem található, de továbbra is használják őket, mert nagyon hosszú élettartamuk és nagy hibatűrésük van. A parafa kapcsolóval kapcsolatos probléma a következő tünetekkel járhat:

 • A módváltáshoz túl sok erőfeszítést kell tennie. Ez azt jelenti, hogy a szorítóanyát túl szorosan meghúzzuk.
 • A kapcsoló szivárog. Ez az érintkező részek - parafa vagy keverőház - egyenetlen kopásával történik.

Mindkét probléma ugyanaz a megoldás. Meg kell szabadítani a csatlakozást, és kenje a csövet egészségügyi szilikonzsírral. Ellenáll a szárításnak, és biztosítja az egyenetlenül kopott felületek jó érintkezését. Ne kapcsolja túl a kapcsolót a kapcsoló összeállításakor.

Nyomógombos kapcsoló

A legelterjedtebb a modern modellekben, ahol a ganderen lévő gomb átfedi a vizet, és a zuhany felé irányítja. Ebben a helyzetben a gombot egy olyan rugó rögzíti, amely megtartja a víz áramlását. A szelep zárt állapotában a rugó visszatér eredeti helyzetébe. Ennek a kialakításnak a jellegzetes problémái a következők:

 • A kapcsoló nem akadályozza teljesen a vizet. Ennek eredményeképpen egyszerre áramlik a zuhanyzóból és a kifolyónyílásból. Ennek az oka a gumi szelep részleges vagy teljes kopása, amely újra elosztja a víz áramlását. Ha lehetséges egy szelep értékesítése, akkor cserélhető, különben csak a keverő cseréje marad.
 • Gyenge víznyomás esetén a gomb visszatér eredeti helyzetébe. Ez a helyzet szükségtelenül szoros rugót kelt. Csavarja ki a kapcsolót, és fogóval csavarja le a visszatérő rugó egyik forgását. Ha ez nem elég, távolítsa el a másik kört, és a kapcsoló nem okoz több panaszt.
 • A fürdőszobában lévő csaptelep áramlik a keverőn a csavarkulccsal azon a helyen, ahol az üzemmódok átkapcsolnak. A szokásos dolog, ha elhasználódik a tömítőgyűrű. Csavarja ki a kapcsolót, hogy megtudja a tömítés kívánt méretét, vegyen egy új és cserélje ki. Megfelelő átmérő van a keverők javító készletében.

Keg kapcsoló

Ebben a kialakításban az 1/4-es kar elforgatásával a műanyag vagy a sárgaréz cső belsejében található excentrikus forgatható. Egy ilyen kapcsoló nem különbözik a hibatűrésektől, és a következő hibákkal néz ki:

 • A kapcsoló elforgatásakor a víz nem fedik le, és folyamatosan áramlik a csapból. Ez a probléma a tömítés vagy a rögzítőcsavar kopását jelzi. A javítás a kopott alkatrészek cseréje.
 • Nem lehet beállítani a kapcsolót a véghelyzetbe. Megpróbálja bekapcsolni a zuhanyfejeket a kifolyóval és a zuhanyfej vízellátásával. A bűnös ebben az esetben egy kopott hordó, amelyet ki kell cserélni.
 • Áramlás a kapcsolási területen. A szokásos dolog, amikor kopott tömítések. Ahhoz, hogy visszatérjen a munkához, a keverőnek be kell kapcsolnia a kapcsolót és ki kell cserélnie a tömítést.

Kerámia kapcsoló

Itt egy változás a módban történik, teljes karral. A szerkezet belsejében van egy kerámia patron, és a tömítettséget Teflon vagy fluoroplasztikus tömítések garantálják. Az ilyen keverők nincsenek természetes kopásnak kitéve, és az összes hibát az üzemeltetési szabályok megsértésével magyarázzák:

 • Gyenge vízminőség. Ha kerámia kapcsolóval rendelkező keverőt választott, ne felejtse el a szűrőket elhelyezni a ház vagy a lakás bejáratánál. A központi vízellátás meglepetéseket okozhat homok vagy lépték formájában olyan csövekből, amelyek megakadályozzák a patront.
 • Analfabéta javítás. Az elakadt patron lerakásakor alkalmazott fizikai erőfeszítések a kerámia lemezek vagy bilincsek töréséhez vezetnek.

Ebben az esetben csak a patron cseréje segít. Távolítsa el a kapcsolókart és a kupakot, távolítsa el a patront, és cserélje ki egy újat.

Hogyan változtathatjuk meg a csapágyat a csaptelepen a fürdőszobában vagy a konyhában

Ha a gyártó mentette meg az anyagokat, előfordulhat, hogy teljesen ki kell cserélni a kifolyót, mivel a bevonat gyorsan sérül, és a korrózióállóság sok kívánnivalót hagy maga után. Ebben az esetben a konyhában vagy a fürdőszobában vegye le a ganderet a keverőből, és cserélje ki teljesen.

A szovjet készítésű keverők ½ hüvelyk átmérőjű csövekből állnak, és most csak a hüvelykes menetes modellek állnak rendelkezésre. Vegye figyelembe ezt a pontot a vásárlás során, mivel lehetetlen a csavarkulcsot a helytelen méretű anyával felszerelni a fürdőszobai csaptelepen.

A helyreállításhoz a következő műveletekre van szükség:

 • Zárja le a felszálló csapokat. Elméletileg anélkül is megteheted, de jobb, ha a meglepetésekkel fedezel.
 • A kúp alján egy kupakot csavarjon egy ruhával, hogy megóvja a sérüléstől.
 • Megfelelő méretű csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát.
 • A tengelyen lévõ gerendát forgatva távolítsuk el a testrõl.
 • Higiénikus szilikonzsírt alkalmazzon az új gander o-gyűrűjére és menetére. Ha van gumi tömítés, jobb, ha paronitikus anyaggal cseréljük le.
 • Szerelje fel a kifolyót a testbe, szorosan nyomja meg és szorítsa meg a szorítóanyát.
 • Húzza meg kicsit a csavaranyát a csavarkulccsal, ne húzza túl erősen.

Semmi nehezen helyettesíthető, és tökéletesen elvégezheti a feladatot, még akkor is, ha még soha nem tette meg.

Biztosítsa a lebomlást: hogyan válasszunk minőségi ganderet

Ha ilyen egyszerű részt vásárol, elegendő figyelmet fordítani a főbb jellemzőkre, hogy a javítás kérdése hosszú időre nem releváns. Értékelje a következő paraméterek jövőbeni megszerzését:

 • Forgatható vagy rögzített. Ha a keverõnek a fürdõt és a hozzá legközelebb esõ mosdót kell szolgálnia, nincs más választás, és forgó modellt kell vásárolnia. Más esetekben jobb, ha nem kanyarodik a csaptelep, és biztosítja a szivárgás elleni védelmet a kapcsolat területén.
 • A tartó helye. Kádfürdőre történő szereléshez előnyös egy olyan modell, amelyben a gander a test aljára rögzül - ez csökkenti a vízesés magasságát és a vele járó zajt. Csak a tetejére szerelt csaptelepek vannak a mosogatóra vagy a mosogatóra. A konyha számára nézze meg a konyhai csapokat egy rugalmas ganderrel - kényelmesen beállíthatók a hossza és a magassága, az edények vagy mosogató méreteihez igazítva.
 • A levegőztető jelenléte. Ez egy nagyon kívánatos lehetőség, amely csökkenti a vízfogyasztást, növelve a sugár nagyságát a levegő rovására, ami különösen fontos a méteres otthonokban. Még akkor is, ha a saját jól van, és a víz áramlása irreleváns, fontolja meg a szennyvíz mennyiségét, mert a szennyvízelvezető berendezések hívása szintén nem olcsó.
 • A reteszelő anya átmérője. A kifolyócsere során ne felejtsük el ügyelni arra, hogy a vásárlás illeszkedjen a keverő testéhez. Ha nem biztos benne a régi gander paramétereiről, vigye magával, hogy kiválassza a helyét.
 • A levegőztető alakja. A levegőztető hálók előtti vagy utána történő tisztítása szükségessé válik, ezért jobb választani a vágott modelleket. A kerek aerátor lecsavarásához izzadni kell.
 • Anyag. Lehetetlen megkülönböztetni a krómozott részből, ezért kérdezze meg az eladót olyan iratok iránt, amelyek megerősítik, hogy a gander sárgaréz. Ehelyett a króm lehet sziluum - törékeny, könnyen deformálható anyag. Csak próbálkozhat a kiválasztott csonk súlyával: a sárgaréz háromszor nehezebb lesz.
 • Hosszát. Ez nem befolyásolja a keverő funkcionalitását, de ajánlatos olyan modellt kiválasztani egy ilyen kifolyóval, amely a vízsugár közvetlenül a leeresztőnyílásba esik. Az ilyen apróság jelentősen csökkenti a spray-k mennyiségét, amelyek szárításkor a tükör, falak és bútorok formájában csepegnek.

Videó utasítások a szivárgások megszüntetésére a ganderállományon

Egy rövid videó, amelyben a mester részletesen megmagyarázza a lapos kifolyó elemzését és a szivárgás megszüntetését:

Most a csatorna cseréje vagy javítása nem okoz nehézséget. Nos, ha még mindig ki kell cserélni a konyhai csapot, mindenképpen tanulmányozza ezt az anyagot, amely gyakorlati tanácsokat ad a választásról, és a fogyasztói visszajelzések alapján minősítést ad.

Hogyan kell javítani a zuhanycsaptelep csaptelepét?

Mindig hasznos tudni, hogyan kell a fürdőszobai csaptelepet zuhanyozással javítani, saját javításra, a szakemberek igénybevétele nélkül. Végtére is, előbb vagy utóbb minden csapvíz a fürdőszobában nem működik megfelelően. A problémák fő okai: kopás patronok, tömítések, tömítések és kötőelemek. Egyszerű utasítások segítségével mindenki kitalálhatja, hogyan kell saját fürdőszobai zuhanycsaptelepet kijavítani.

Típusok és keverők és azok formatervezései

A fürdőszobai csaptelep zuhanyozással történő javítása érdekében nem szükséges a vízvezeték-szerelő hívása. Minden csaptelep könnyen szétszerelhető. Ha valaki megérti a készüléket, akkor a fürdőkád keverőjének javítása gyors és hatékony lesz.

A keverő kijavításához ki kell deríteni, hogy melyik alkatrésznek felel meg a hibás működésnek.

A fürdőszobai csaptelepek három fő kategóriája:

 1. Valve. Ez a típus évtizedek óta ismert. A kialakítás gereblye és két szelep. A kétszelepes csigahajtóműves modellek régi modelljeiben gumi tömítések vannak felszerelve, amelyek deformációja szivárgást eredményez. Az új modellek kerámia tárcsával ellátott daru dobozban vannak. Lyukakat fúrnak a közepükbe. Amikor a szelep elfordul, a lyukak egybeesnek - ez így jut a vízbe a vízbe.

A fürdőszobai csapok különböznek a másoktól a fürdőkád kapcsoló jelenlététől, amelyek szintén különböző típusúak.

Kád-zuhany kapcsolók

A részlet, amelynek meghibásodása a csaptelep javításánál a fürdőszobában, átkapcsol a zuhanyra. Ő felelős azért, hogy a vízellátást a keverő vagy az öntöződoboz kifolyójához kapcsolja. 4 fő fajtája van:

 1. Cork. A kapcsoló elavult verziója, amelyet ma kevés ember gyárt. Ezt a két szelep között elhelyezkedő hosszú fogantyú jellemzi. Néhány modern fürdőszoba csapok hasonló fogantyúkat használnak, de a maguk nem parafa, hanem tekercs.
 2. Patront. Az orosz gyártók előnyben részesítik. Kétféle patron létezik a piacon: labda és kerámia. A labda patronokat javítani lehet, kerámia - csak cserélni. Az utóbbi azonban hosszabb ideig szolgál és kevésbé érzékeny a kemény vízre.

A kudarc fő okai

Javítsa meg a keverőt saját kezével, nem sok időt vesz igénybe, ha helyesen állapítja meg a hiba okait. Bármilyen eszköz valaha is sikertelen. A mixer nem kivétel.

Megszakadhat az alkatrészek kopása miatt. A kevésbé minőségű anyagok, annál alacsonyabb az alkatrészek élettartama és annál gyakrabban kell megjavítani a csapot a fürdőszobában. Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában a saját kezével?

1. Szivárgás a kar alatt

Általában a patrontörés okozta egykaros keverőben. A következő jelek jelzik, hogy a patron meghibásodott:

 • a markolat nehezen forgatható;
 • a vízellátás nem teljesen le van zárva;
 • a víz hőmérséklete önkényesen változik;
 • hideg víz folyik a forró csapból és fordítva.

A kerámia patron cseréje:

 • vegye le a kupakot, kék és piros festékkel;
 • Csavarhúzó vagy csavarkulcs csavarja le a reteszelő csavart;
 • a fogantyút húzza felfelé, húzza ki a testből, majd csavarja le a fedelet;
 • csavarja le a patront rögzítő csavarokat a házban beállítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a sérült patront.

A hibás tétel kicserélése után be kell állítani a patronházon lévő kidudorodásokat a belső hornyokkal. Ha ezt nem veszi észre, a csaptelep szivárog.

2. szelepszivárgás

Kétszelepes keverőkben gyakran használják a tömítő alátéteket. Néha értéktelen és daru doboz. Az ilyen hibák szivárgáshoz vezetnek. A forgattyúház vagy a gumigyűrű cseréje:

 • távolítsa el a dugót a hibás szelepből;
 • csavarja le a csavarra a szelepet a keverőn;
 • állítható kulcs segítségével válassza le a darut;
 • cserélje ki a forgattyúházat vagy gyűrűt.

3. Szivárgás-zuhany kapcsoló

A fürdőszobai csaptelep javítása előtt feltétlenül kapcsolja ki a helyiségben lévő vizet. A kapcsoló alatt lévő szivárgás azt jelzi, hogy a javítócsap közötti tömítés és a kapcsoló működésképtelenné vált. A helyettesítése:

 • távolítsa el a nyomógombot, a fogantyú segítségével fogóval rögzítse;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • húzza ki a sérült olajtömítést.

4. A zuhanykapcsoló gombjának törése

Ha a vízkezelés után a gombot nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetébe, akkor annak rugója meghibásodott. Ebben az esetben a kapcsolót a fent leírt algoritmus szerint szétszereljük, vegyük ki a meghibásodott rugót, és helyezzünk egy új helyére.

Néha a zuhanykapcsoló nem működik, és egyszerre víz jut be az öntöződobozba és a keverőbe. Ez annak köszönhető, hogy a mirigyben egy repedés van, amely a száron található. Az ilyen hiba kiküszöböléséhez szükség van:

 • vegye le a kapcsolót;
 • készletet kap;
 • cserélje ki a sérült olajtömítést

Sok lakás még mindig régi parafa kapcsolókat használ. Idővel a gomb elmozdul a testből, ami szivárgást eredményez. A megszüntetéshez szükség van:

 • húzza ki a csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le az anyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • kap egy parafát;
 • törölje le a kerozin csövet és a ház belsejét;
 • a parafa tapadásához a testhez csiszolópaszta, paraffin vagy vazelin.

A tömítések a spool kapcsolókon elhasználódhatnak. A helyettesítése:

 • húzza ki a tömlőt;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • csavarja le az adaptert;
 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be;
 • cserélje ki a gumigyűrűket.

A felújított gomb még néhány évig tart.

5. Tömlő szivárgás

Idővel a tömlő a tömlő összekötő pontjánál a keverőhöz való csatlakozáskor elhasználódik. Formált áramlásra. A legegyszerűbb ilyen hiba kijavítása: egyszerűen csak csavarja le a zuhanycső anyáját, vegye le a sérült alátétet, és helyezzen be egy új helyet.

6. Szivárgás az öntöződoboz és a tömlő között

Ennek a problémának a kiküszöbölésére a keverőben, amely megtört, nem szükséges az eszközök használata. Csak ki kell csavarni az öntözőcsatornát a tömlőn lévő anyát, és cserélni a szigetelő tömítést.

7. Zavarosodás egy öntöződobozban

A fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos hibaelhárítás során a javítás nem korlátozódik a tömítések és a patronok cseréjére. Hosszú távú működés közben a zuhanyfej lyukak eltömődnek homokkal, mészkővel és egyéb kemény lerakódásokkal.

Annak érdekében, hogy a zuhany ismét megfelelően működjön, a rácsot szét kell szedni és öblíteni. Néhány modellnél a csavar az öntöződoboz közepén lévő műanyag kupak alatt található. Néha a rács szétszereléséhez szükség van az óramutató járásával ellentétes irányba forgatására.

8. Alacsony nyomás a keverőben

A kifolyó végén csavarozott aerátor van. Tart szilárd anyagokat és növeli a víz nyomását. Ha a víz egy vékony áramban folyik, az ok a szűrő eltömődésében rejlik. A tisztításhoz csavarja le a fogóval, óvatosan szétszerelje alkatrészeit, és folyó víz alatt öblítse le őket.

Egyéb hibák

A szakértők más típusú károkkal szembesülnek:

 1. A folyamatos vízáramlás jelzi a sárgaréz szeleptörését vagy a hely és a tömítés közötti tér eltömődését. A keverőt meg kell javítani, ha szétszerelik, belülről megtisztítják, és szükség esetén a szelepet kicserélik.
 2. Ha a szelep nyitva van, akkor a gumitömítés megszárad. Ennek ellenőrzéséhez egy nyílt csapot kemény objektummal verítenek.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítása saját kezűleg nem igényel speciális készségeket. Ez a kézműves nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is birtokba veheti. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csaptelep a fürdőszobában, az alkatrészek javítása és cseréje nem nehéz.

Gander a fürdőszoba csaphoz: 7 kérdés a kiválasztás és a javítás

A gereblye vagy a keverő kifolyója a nagyon kút, amelyből víz áramlik, amikor a csapok nyitva vannak. Ebben a cikkben elmondom neked, hogy mit kell keresni mikor vásárol egy új keverőt, hogyan cserélje ki, és hogyan oldja meg a jelenlegi problémákat ezzel a szaniter rögzítő csomóponttal.

Kihúzás a falra szerelhető csaptelephez.

vásárlás

 1. Melyik gander jobb - forgatható vagy rögzített?

A megbízhatóság szempontjából - természetesen nem forgatható, ami a keverő testének része.

A fix ganderrel rendelkező készülék hibatűrőbb.

 • Még akkor is, ha véletlenül észrevehető erőt talál, nem okozhat deformációt vagy a kifolyó törését. A sárgaréz test elég vastag. Ezenkívül a nem forgó hüvely kisebb hosszúsága miatt a deformálódási erő minimálisra van állítva a minimális kar karra, amelyre alkalmazzák;
 • A rögzített kifolyóval ellátott szerkezetnek nincs mozgatható kötése a testtel, ami miatt a csaptelep a fürdőben a lúd alatt gyakran folyik. Az elforgatható gyűrű alakú tömítőgyűrűvel van ellátva, amely gyorsan kivehető a kiöntő gyakori könyökkel.

Azonban: ha egy csaptelep szolgál mind a káddal, mind a mosdóval mellette, akkor egy csaptelepet kell választania egy mozgó ganderrel.

A mosdókagyló és a fürdőkád egy csaptelepet tartalmaznak egy forgócsővel.

 1. Az elfordítható kiáramlás melyik elrendezése sokkal praktikusabb - a keverőtest aljától vagy felett?

Mindez az egészségügyi eszköz céljától függ.

Ha a kád felett van elhelyezve, sokkal kényelmesebb, ha lerakódott. Minél kisebb a kifolyócsőtől a fürdő felületéig, annál alacsonyabb a zajszint, amikor vizet rajzol.

A mosogatóhoz tervezett keverő esetében a választás kicsi: a gander csak a tetején helyezkedik el. Csak azért, mert a ház alját a polc héjához nyomják.

Mosdócsaptelep. Gander a tetején található.

 1. A fürdőcsapágy csomópontja gyakran tartalmaz légzőkészüléket. Szükségem van rá?

Ha van vízmérő - feltétlenül szükséges. A szellőztető kisebb térfogatú vízáramot hoz létre. Így jelentősen csökkentheti havi átlagos fogyasztását.

A levegőztető a levegővel kitölti az áramlatot, így nagyobb mennyiségű.

Külön említést érdemelnek az önellátó szennyvízzel ellátott magánlakások - szeptikus tartályok és pocsolyák. A szennyvíz áramlását szorosan ellenőrizni kell: a szennyvíztisztító hívás frekvenciája attól függ.

A tiszta ivóvíz ára és az azonos mennyiségű hulladék ártalmatlanítása jelentősen változhat. Jelen írásakor (2016 júliusában) Szevasztopolban négy köbméter ivóvíz fogyasztónak 100 rubel volt, és ugyanakkora mennyiségű folyékony hulladék exportja 1000-ben.

 1. Mit kell keresni, ha veszel egy gander helyett a sérültet?
  • Az anya átmérője. Háztartási régi típusú keverők használt 1/2 "-os menetes, modern és importált eszközök - 3/4 inch. Ha kétségei vannak, hozza magával a hibás készüléket mintát. A gereblye eltávolításához elég, ha az anyát egy állítható vagy nyitott végű csavarkulccsal csavarja le az alapjáról, és csavarással távolítsa el a keverő testéből a kifolyót;

A hazai termelés régi mixere. A menetes anya mérete - DU 15.

  • A levegőztető vágásánál. Előbb vagy utóbb meg kell tisztítani. Nagyon nehéz a saját kezével egy kerek aerátort csavarni, műszer nélkül, és a fogó vagy gázkulcs használatának kísérlete deformálhatja a légzőkészüléket, és károsíthatja a krómozott felületét;

A kulcsrakész kültéri szellőzők egyszerűsítik a szellőztető szétszerelését.

  • A fal vastagságán. Nagyjából megbecsülhető egy köröm megérintésével. Minél vastagabb a gander fala, annál kevésbé valószínű, hogy véletlenül károsítja. Ezenkívül a vastagság közvetve azt jelzi, hogy a gyártó nem mentette meg a termék minőségét. Ezért reménykedhetünk abban, hogy a gereblye erős anyával, a levegőztető tartós szűrőjével van felszerelve, és a díszítő bevonat a felszínén nem fog lecsökkenni a vásárlás után;
  • Az anyagon, amelyről a kifolyó van. A krómozás alatt sárgaréznek kell lennie, nem pedig szilánumnak - erős horror vízvezetéknek, rendkívül alacsony mechanikai szilárdságú anyagnak;

Tipp: a sárgaréz és a silumin könnyű megkülönböztetni a súlyt. A silumin sűrűsége háromszor alacsonyabb - 2,5 - 2,9 g / cm2 a sárgarézhez képest 8,4-8,7.

  • A gander hossza. Ideális esetben a vízből származó vízcseppnek pontosan bele kell esnie a mosdó vagy a fürdőkád rácsába. Ebben az esetben olyan permetezők száma, amelyek szárítás után a falakon rendezetlen cseppeket hagynak, minimális lesz. Először is, a gereblye méretei a sekély mosdók számára fontosak: a fröccsenő probléma különösen akut.

csere

 1. Hogyan változtathatjuk meg a csappantyút a csaptelepben a fürdőszobában, ha nem sikerül?

Az utasítás nem bonyolult.

 • Csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát a gander alján;

A kiöntőcső eltávolítása állítható csavarkulccsal.

 • Erőfeszítéssel, a kút elforgatásával vegye ki a testből;
 • Alkalmazzon bármilyen kenőanyagot az új gereblye gumitömítő gyűrűjére, amely lehetővé teszi a tömítés megszakítása nélkül. Jobb, ha nem mosható szilikonzsírt használ, ami számos gyártó vízvezeték-termékeinek kínálatában áll. Azonban helyettesíthető szappannal - rendszeresen vagy folyadékkal;
 • Helyezze be a kifolyót a keverő testébe, nyomja le és csavarja be az anyát manuálisan;
 • Óvatosan, minimális erőfeszítéssel húzza meg az anyát beállítható vagy nyitott csavarkulccsal. Fontos, hogy ne sérüljön a krómozás.

A Chrome biztonságosan megmarad, ha a csavaranyát egy vastag ruhával vagy vékony gumi segítségével szorítja meg.

javítások

A kiáramlásnak csak két tipikus problémája van, amelyeket most a megoldásokkal együtt ismertetem.

Az anya szivárgás

 1. Mi van akkor, ha a fürdőszobában lévő csaptelep csillapodik az anyával?

Tipikus szivárgás hely.

Ennek oka mindig ugyanaz - a kagyló és a keverő teste közötti kopásálló gyűrű tömítés. A gumigyűrű külön beszerezhető vagy egy keverőjavító készlet részeként megvásárolható, beleértve a leggyakoribb méretű tömítőket is.

A csere így néz ki:

 • Távolítsa el a ganderet a fentiek szerint;
 • Egy kés vagy bármely más tárgy hegyének összekapcsolása esetén vegye le róla a régi tömítést;

A tömítésnek ki kell jutnia a csavaranya alól.

 • Új helyre húzzuk a helyét. A gyűrűs mélyedésben kell feküdnie az anya alatt vagy közelébe;
 • Kenje be egy kis zsírt (szilikon vagy folyékony szappan) a tömítéshez és a gander testéhez;
 • Helyezze be a gereblyet a testbe és húzza meg az anyát.

Eltömődött légzőkészülék

Műanyag lélegeztetőgép előtt egy primitív szűrő a mechanikus víztisztításhoz általában egy gereblye-ben található - több műanyag vagy rozsdamentes acélhálók. Gyakran eldugulnak homokkal és vízkővel.

A képen - egy részlegesen levegőztetett szűrőztető.

Az eltömődött szűrő jele a meleg és hideg víz ugyanilyen gyenge nyomása. Ugyanakkor, a nyomás a keverő normál működéséhez elegendő: a csévélő nyílással ellátott ujjával csak jelentős erőfeszítéssel rögzíthető.

 1. Mi a hatása a keverő hüvelyének a fürdőszobában történő javításában úgy néz ki, mintha nem engedné a vizet a levegőztetőn keresztül?
  • Kapcsolja ki a levegőztetőt. Ha van vágása (szabályosan egy pár lapos spline), akkor elfordul egy csavarkulccsal vagy egy nyitott csavarkulccsal. A kerek aerator kézzel kicsavarva. Annak megakadályozására, hogy a kezek felülete felcsússzon, viseljen gumikesztyűt vagy a légtelenítő testet vékony gumilapokkal;
  • Minden szűrőt kivesszük a szűrőből, kivéve kettőt. A szűrő túlzott sűrűsége miatt gyakran teljesen ártalmatlan kis szuszpenziókkal eltömődik. Nem szükséges eltávolítani az összes rácsot: ezek nélkül a vízsugár nem lesz levegővel telített, hanem néhány tucat vékony patakba zúzva;
  • A fennmaradó hálókat és a szellőztetőt folyó víz alatt öblítse le. Szükség esetén tisztítsa meg a lyukakat tűvel;

A levegőztető tisztításához gyakran használjon tűket vagy tűket.

  • Összeszereljük a légtelenítőt fordított sorrendben, és rögzítjük a ganderhez. Ne felejtsük el elhelyezni a tömítést a csatorna és a levegőztető között: anélkül, hogy teljesen nyitott csapokkal víz szivárogna.

A tömítés összeszerelésekor ugyanazt az oldalt kell felszerelni, mint korábban: működés közben deformálódik, és nehéz ellenőrizni a megfordított tömítést, biztosítva a csatlakozás tömítettségét.

Különleges eset: egyes keverőknél egy műanyag aerátor és egy sűrű hálószűrő nem különül el egymástól. Ezek elegendőek ahhoz, hogy folyó víz alatt leöblítsék és helyreállítsák.

Ez a szűrő nem összecsukható. Csak folyó víz alatt mosható.

következtetés

Remélem, hogy tapasztalataim segítenek a megkülönböztetett olvasónak, hogy sikeres vásárlást végezzenek, és elvégezhessék a házi vízvezetékek független javítását. A megszokott módon a videó ebben a cikkben több információt kínál. Nyugodtan hagyja meg észrevételeit és kiegészítéseit. Sikerek, elvtársak!

A fő oka a szivárgás a gander a keverő - javítási módszerek

A vízi eljárások elfogadására szolgáló helyiségekben vízvezeték-felszerelés található, amelyek közül a legnagyobb a fürdő. Telepítve egyszer és hosszú ideig. Megfelelő gondossággal soha nem sikerül, de a keverőket gyakran cserélni vagy javítani kell.

Mi a gander?

A csévélő a keverő kifolyója. Gyakori használatával meghibásodik és elhasználódik. A gander megszüntetéséhez hívja fel a vízvezeték-szerelőt, vagy próbáljon meg hasonló munkát elvégezni saját kezével. De mielőtt elkezdené az önszerelés tervezését, először azonosítsa a probléma okait.

Kopott dió

Az a tény, hogy a szivárgó víz alatt szivárog a víz a fürdőszobában, a tömítés természetes kopása a kifolyócsatlakozó ponton a csaptelephez. A probléma megoldása nem nehéz. Szüksége lesz egy csavarkulcsra és egy új tömítésre. A csévélõ anyacsavarjának csavarozásakor fontos a nyomás erõsé- gének figyelése. A túlzott feszültség karcolásokat okoz a fémfelületen.

A paronit tömítések használata a folyadék felszívódása miatt javítja a gerenda működési jellemzőit. A víz felszívódása teljesen kitölti a kifolyónyílást és megakadályozza a szivárgást.

Szellőztető szennyeződés

A kagyló végén található keverők számos modelljén egy aerátor van beépítve, amely a víz áramlásának megszakításával térfogatmérőt hoz létre, ezzel megtakarítva a fogyasztást. Néha előfordul, hogy egy csörgés folytatódik.

A szivárgás előfordulása gyakran a szellőztetők szerkezeti jellemzőinek tulajdonítható. A legkisebb szennyező részecskéket a hálókon gyűjtik össze, megakadályozva a víz mozgását. Ennek eredményeképpen a gázturbinában lévő nyomás emelkedik és szivárognak. Megoldhatja a problémát, ha tisztítja vagy kicseréli a levegőztetőt.

A sárgaréz levegőztetők rendkívül ellenállnak a mechanikai sérülésnek. A jövőben az ilyen modellek tisztításakor a csavarkulcs sérülésének veszélye minimális.

Kuka / zuhany kapcsoló törés

A fürdőszobai csapok gyakran fordulnak elő egy megszakító / kifolyó kapcsoló következtében. A hiba megszüntetése típusától függ (parafa, nyomógomb, kerámia, hordó) és a lebomlás jellege.

Javítás gander

Ha szivárgások fordulnak elő a kifolyócsőben, akkor nem mindig lehetséges a keverő cseréje. Gyakran előfordul, hogy az egyes részek jól elvégzett javításai lehetővé teszik a szerkezet cseréjét.

Szóval, hogyan kell megfelelően eltávolítani és javítani a gander a csaptelep a fürdőszobában.

A tömítés cseréje

A rész megváltoztatásához állítható vagy nyílt végű csavarkulcs, új tömítés, szilikonzsír vagy folyékony szappan szükséges vastag kendővel.

Telepítési lépések:

 1. Csavarja ki a csőcsatlakozót és a házat egy állítható csavarkulccsal. A felületen a karcolások elkerülése érdekében ajánlott egy vastag ruhával borítani.
 2. Kis erőfeszítéssel forgassa el a ganderet, és húzza ki a testből.
 3. Húzza ki a sérült tömítést egy vékony késsel, és húzza ki.
 4. Csatlakoztasson egy új gyűrűt ehhez a helyhez.
 5. Tegyen fel egy zsíros réteget.
 6. Tegye a ganderet és húzza meg kézzel.
 7. Csavarja be az anyát egy kendővel, majd egy csavarkulccsal húzza meg.

Megfelelő javítással a szivárgás nem szivárogjon addig, amíg a tömítés nem következik be.

A levegőztető tisztítása / cseréje

Ha a fürdőszobában vagy a konyhában légzővel ellátott keverővel van felszerelve, előbb-utóbb csökken a víznyomás és a szivárgás. Ez annak a szennyezésnek köszönhető. A jet töltésének helyreállítása vagy az alkatrészek teljes cseréje.

 1. Csavarja ki a szellőzőnyílást a kifolyócsőből, mielőtt korábban egy vastag ruhával vagy gumival (a kerek modelleket kézi úton, mindegyik csavarkulccsal vagy nyitott csavarkulccsal) befedte.
 2. Húzza ki a piszkos rácsokat, zárja le a tömítést és öblítse le őket. Vízkő jelenlétében áztassa a részeket ecettel vagy citromsavoldattal (ha nincsenek ezek a szerszámok kéznél, kézzel tisztíthatja a rácsokat egy tűvel). A nem szétválasztható kialakítású aerátor tisztítható gyenge savas vízbe merítéssel.
 3. Helyezze vissza a megtisztított hálókat és a tömítést (helyezze vissza a deformálódást).
 4. Csavarja le a levegőztetőt a ganderre.

Ajánlatos a lélegeztetőgép profilaktikus tisztítását végezni, mielőtt stabil mészméretet állítanánk elő.

Ha a szellőztető felületének csavarkulccsal deformálódik vagy a teljes tisztítás lehetetlenné válik, akkor az alkatrészet újra cserélik.

 1. Vastag ruhával csavarja le a régi részt fogóval.
 2. Ahelyett, hogy új aerátort telepítene.
 3. Csavarja be.

Ha új aerátort vásárol, vegye figyelembe a gander átmérőjét. 3/4 és 1/2 hüvelyk átmérőjű modellekben kapható.

Kapcsoló javítás

A vízkapcsolási mód meghibásodása a kifolyóból a zuhanyhoz gyakran szivárgást okoz. Javításukhoz javítás szükséges, ami közvetlenül a kapcsoló típusától függ.

A javítás megkezdése előtt zárja be a vízellátó szelepeket.

dugó

Először csavarja le a testet összekötő anyát. Ezután szilikonzsírral zsírozzuk be és helyezzük a helyére. Az anyacsavar nincs szorosan meghúzva, különben nehezen lehet a módot váltani.

Nyomógomb

Gyakran szivárgás fordul elő a tömítés kopása miatt. Cserélni, felforgatják a részét, és megtudják a méretet. Ezután vásároljon és telepítsen egy újat.

Ritka esetekben előfordul, hogy a víz egyszerre folyik a ganderből és a lélekből. Ez azt jelenti, hogy a vízáramlás eloszlásáért felelős gumiszelep romlott. Ha nem tudja helyettesíteni, új keverőt kell telepítenie.

Keg kapcsoló

Alapjában véve az ilyen kapcsolók szivárgása összefügg a tömítés kopásával. A probléma megoldásához csavarja le a kapcsolót, és cserélje ki. Néha egy hasonló modell konstrukciói nem kapcsolják át a vizet egyik módról a másikra forduláskor. Ilyen esetekben nem csak a cserét kell cserélni, hanem a csavarokat is. Teljes hiba esetén a hordót teljesen ki kell cserélni.

kerámiai

Az ilyen minták nem kopnak ki. A velük kapcsolatos problémákat a beépített patronok szennyezettsége okozza. Megköveteli a patron szokásos cseréjét.

További információk

A kisebb hibák és szivárgások elkerülése érdekében ajánlatos figyelni a kifolyócső formájára, még mindig a boltban. A megfelelő választás érdekében figyelmet kell fordítani az árnyalatokra:

 • A kifolyó forgatható és forgó. A fenntartható kopást nem érinti.
 • A fürdéshez ajánlott egy libamodellt választani, amely rögzíti a csaptelep alsó részét, és a felhordó nyílásokkal rendelkezik. Kerek nehéz eltávolítani és tisztítani.
 • Javasoljuk, hogy a sárgaréz mintákat a silumin helyett inkább a sárgarézből válasszák (a sárgaréz többszörösen durvább, mint a silumin), és olyan hosszúságú csévélővel, hogy a víz közvetlenül a leeresztőnyílásba esik.

Figyelembe véve az összes ajánlást a vásárlással, elkerülheti a csaptelep javítását a fürdőszobában több éve.

Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában?

Minden fürdőszobában feltétlenül van egy csaptelep meleg és hideg vízzel. Ez a készülék szabályozza a vízáramlás nyomását és hőmérsékletét, valamint lehetővé teszi, hogy a csapot vagy a zuhanyozót vízzel egy speciális kapcsolóval továbbítsa. De még a legmagasabb minőségű vízvezeték szerelvény is megtörhet. Szerencsére a csaptelep javítása a fürdőszobában, a legtöbb esetben kézzel történik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bontások fő okait, és megvizsgáljuk a fürdőszobai csaptelep javításának módjait.

A fő típusok és a keverők kialakítása

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell egy fürdőszoba csaptelepet kijavítani, meg kell értened, hogy milyen mechanizmus tartozik. Annak érdekében, hogy megértsük a működésének elvét, meg kell vizsgálnunk a fürdőszobai zuhany csaptelepét annak érdekében, hogy megfelelően javítsuk a javítást. Tehát, minden fürdőszoba csapok vannak osztva: szelep, kar és érintés.

A szelepszerkezet kialakítása és javítása nagyon egyszerű. Ez az eszköz a következő elemekből áll:

 • ház;
 • szelepek az eszköz vezérléséhez;
 • kiöntő (gander);
 • csaptelep a vízellátás beállításához.

A kart modell bonyolultabbá válik, így a hagyományos egykaros fürdőszoba csapjának javítása egy kicsit tovább tart. A tipikus emelőeszköz a következő elemekből áll:

 • ház;
 • kifolyó;
 • labda vagy kerámia patron víz keverésére. A sérült kerámia patront teljesen ki kell cserélni;
 • anya a patron rögzítéséhez a házban;
 • fogantyúval vezérli a készüléket és beállítja a vízáramlás hőmérsékletét és nyomását. A patronkarra szerelve;
 • hordtáska.

Az érintős mixer a legkifinomultabb eszközzel rendelkezik. Az ilyen mechanizmus fő eleme a fénysorompó, amely vezérli az eszköz működését. Meghibásodás esetén a fénysorompó önjavítása szinte lehetetlen, ezért jobb, ha a szakemberek az érintőképernyős fürdőszobai csaptelepek javításával foglalkoznak.

Ha alaposan megvizsgálja az egyes készülékek mechanizmusait, akkor a fürdőszoba csapszeg javítása nem okoz nagy nehézségeket.

Miért nem sikerül az eszköz: a hibák okai

A mixer saját kezével történő javításának folyamata sokkal könnyebb lesz, ha ismeri a termék lebomlásának okait. Megkülönböztetjük a főbbeket:

 • alacsony minőségű termékek - jellemzőek az olcsó kínai hamisítványok és termékek kevéssé ismert gátlástalan gyártók alacsony színvonalú fogyóeszközök és alkatrészek,
 • szennyezett víz a csővezetékben;
 • az elavult fogyóeszközök új eszközökön történő használata - a modern szilikon vagy paronit tömítések sokkal erősebbek és megbízhatóbbak, mint a régimódi gumikészítmények;
 • a magas vízkeménység okozza a tömítések repedését és a lerakódások képződését a készülék belsejében;
 • a berendezések, érzékelők, patronok és egyéb fogyóeszközök mechanikai kopása.

Vizsgáljuk meg részletesen, hogy milyen problémák merülhetnek fel a csaptelep zuhanyozásával, valamint a csaptelep kijavítása a fürdőszobában a saját kezével.

Szivárgás a csonk találkozásánál a házzal

Ez a leggyakoribb meghibásodás, mivel a kifolyó folyamatosan mozgásban van, ami kerek gumidugót eredményez, amely a kúpos nyílásban található. A gumitömítés-gátló cseréjét le kell választani a testről. Ebben az esetben a daru javítása az alábbiak szerint történik:

 • csavarja le a rögzítőanyát;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • távolítsa el a régi sérült tömítést a kifolyónyílásból;
 • szereljen be egy új tömítést a horonyba;
 • szerelje fel a kifolyót a házba;
 • a rögzítőanyagra 2-3 réteg FUM szalagot kösse be;
 • húzza meg a csőcsatlakozó anyáját.

Ezután eltűnik a hajótest és a gereblye dokkolásának helye.

Szivárgás a vezérlőkarról

Az ilyen meghibásodás jellemző az egykaros mechanizmusokra, és a patron meghibásodása okozza. Szükség van a készülék szétszerelésére és a patron cseréjére. Ennek a résznek több hibája is van:

 • az ellenállás kialakulása a kar működtetésekor;
 • spontán változás a vízáramlás hőmérsékletében;
 • nincs hideg vagy melegvízellátás;
 • a csap nem teljesen zárt vagy nyitott.

Az egykaros keverő javítása a fürdőszobában kézzel történik a következő sorrendben:

 1. Távolítsa el a piros és kék csatlakozót a tokból.
 2. Lazítsa meg vagy csavarja le a zárócsavart egy keresztfejű csavarhúzóval.
 3. Távolítsa el a kart és csavarja le a dekoratív fedelet.
 4. Ezután a csavarkulccsal csavarja ki a patront tartó anyát a házban.
 5. Távolítsa el a hibás kazettát.
 6. Helyezzen be egy új részt a házba, és szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

Ne feledje, hogy a patronon lévő kidudorodásoknak meg kell egyezniük a ház hornyaival, ellenkező esetben a szivárgás nem lesz rögzítve.

Javítószelep szivárgás

Egy kétszelepes keverőben szivárgás fordulhat elő a daru dobozában lévő tömítő alátét mechanikus kopása vagy törése miatt. Továbbá a szelepszivárgás oka magának a gödördoboznak is kopása lehet. Nincs semmi nehéz az alátét vagy csaptelep cseréjében.

Először blokkolja a csővezetékben lévő vizet, majd kövesse az alábbi lépéseket:

 • távolítsa el a leállító szelepet;
 • lazítsa meg a csavart, amely a szelepet a házhoz rögzíti;
 • csavarja le a főtengelyt egy nyitott csavarkulccsal vagy állítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a tömítő alátétet vagy a darut;
 • Cserélje ki a javított vagy új részt, csavarokkal rögzítse, és szerelje be a kupakot.

Most a kétszelepes mosdó nem szivárog.

Szivárgás megszüntetése a kapcsoló "csaptelep zuhany"

A zuhanykapcsoló is nagyon gyakran sikertelen. A fürdőszobában lévő kapcsoló szivárgást okozhat a termék és a termék teste között sérült sérülés miatt. A zuhanykapcsoló javítása a keverőben csak a szétszereléssel végezhető el:

 • a rúd rögzített helyzetben tartásával fogókkal távolítsa el a nyomógombot;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • majd távolítsa el a hibás olajtömítést a testből;
 • cserélje ki az új részt;
 • szerelje össze a zuhanyzót fordított sorrendben.

A szalagkapcsolóknál a leggyakoribb meghibásodás a zuhanykapcsoló rögzítéséhez szükséges anya meghibásodása. A javítóorsó kapcsoló a következő:

 1. Távolítsa el a keverőt.
 2. Csavarja ki a zuhanycsövet, a kapcsolófogantyút és a tekercselő anyát.
 3. Ezután csavarja le az alsó anyát, amely biztosítja a kapcsolót.
 4. Cserélje ki az anyát egy új részre.
 5. Csiszolópapír, tisztítsa meg a szálakat és az anya belső üregét.
 6. Az összes alkatrészt kenje meg zsírozással.
 7. Szerelje össze és telepítse a keverőt ugyanazon a helyen.

Nézze meg a videót, hogyan lehet javítani egy keverőt egy zászló kapcsolóval:

A "zuhanycsap" gomb meghibásodása

Ha a kikapcsolás után a gomb nem tér vissza a helyére, akkor az ok a rugó meghibásodása. A kapcsolót a fent leírt módon kell szétszerelni, majd cserélje ki a hibás részt.

És ha a kapcsoló egyáltalán nem fordul elő, és a vizet egyszerre öntik ki a csap- és a zuhanyfejből, akkor az ok a csuklópánton lévő mirigy hibája. A nyomógombos kapcsolót a következő sorrendben kell javítani:

 • távolítsa el a gombot;
 • távolítsa el a szárat;
 • a régi mirigyet újra cserélje;
 • szerelje össze a kapcsolót.

Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a készülék működését!

A zuhanycső és az öntöződoboz javítása

Gyakran feltörti a zuhanycsaptelep csaptelepét. A tömítések kopása vagy megsemmisülése következtében szivárgás fordul elő a zuhanycső és a test vagy a tömlő és a zuhanyfej csomópontjaiban. Ennek megfelelően a javítás a tömítések cseréje lesz:

 1. Csavarja le a zuhanycső szorító anyáját fogóval.
 2. Távolítsa el a régi tömítést (alátét).
 3. Szereljen be egy új, jobb paronit tömítést.
 4. Szél 2-3 réteg FUM szalagot a szálakra.
 5. Húzza meg a szorítóanyát.

Ha a szivárgás maga a tömlõn alakult ki, akkor teljesen ki kell cserélni.

A víznyomás gyengült

Ha a fürdőben lévő vízsugár nyomásgyengülése gyenge, és a szomszédok ugyanolyan mennyiségűek, akkor az oka a levegőztető eltömődésében rejlik. Ez egy speciális fém vagy műanyag szűrő, a háló végén lévő hálószem formájában. Ez a rész oxigénnel telíti a vizet, szűrődik és megakadályozza az erős fröcskölést. A szellőztető javítása nagyon egyszerű és a tisztításból áll.

Ahhoz, hogy visszatérjen a vízfolyóba ugyanolyan nyomás, akkor:

 1. A fogók segítségével csavarja le a levegőztetőt.
 2. Öblítse le rozsdával, sóval és apró törmelékkel.
 3. Állítsa be a hálót a helyén.

A rozsdás szűrőt jobb helyettesíteni egy újat.

Ön képes lesz arra, hogy megjavítsa a fürdőszoba csapot, hiszen a javítás önmagában már nem jelent problémát az Ön számára. Ne feledje, hogy minőségi termékek és fogyóeszközök használata esetén a jövőben sok ilyen probléma elkerülhető.